Příslušné obce (města) Části obce, sídla Katastrální území Staré Město Kunčice Kunčice pod Králickým Sněžníkem Nová Seninka Nová Seninka Staré Město

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příslušné obce (města) Části obce, sídla Katastrální území Staré Město Kunčice Kunčice pod Králickým Sněžníkem Nová Seninka Nová Seninka Staré Město"

Transkript

1 REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK STARÉ MĚSTO POD SNĚŽNÍKEM 1. Základní údaje Mapové sekce : , , , , , , , , , , , , , , , , Okres : Šumperk Rozloha : 6 298,9 ha Počet obyvatel : 2523 Příslušné obce (města) Části obce, sídla Katastrální území Staré Město Kunčice Kunčice pod Králickým Sněžníkem Nová Seninka Nová Seninka Staré Město Staré Město pod Králickým Sněžníkem Hynčice Hynčice pod Sušinou Křivá Voda Křivá Voda Sklené Sklené u Malé Moravy Vlaské Vlaské Vojtíšov Vojtíšov Vysoká Vysoká u Malé Moravy Vysoký Potok Vysoký Potok RKC Staré Město pod Sněžníkem leží na západním okraji řešeného území, jeho severní hranici tvoří státní hranice s Polskou republikou. Současné rekreační využití RKC a jeho návštěvnost jsou omezenější, než ve většině ostatních RKC, což je způsobeno jednak polohou oblasti mimo hlavní komunikační tahy, jednak jeho celkovou nižší vybaveností. Území je využíváno zejména pro pobytovou rekreaci, pro turistiku a pro zimní sporty.

2 Funkce sídel Nástupní centra Střediska cestovního ruchu Ostatní sídla s rekreační funkcí Vyšší Střední Základní Staré Město Staré Město Kunčice Hynčice Nová Seninka Křivá Voda Sklené Vlaské Vojtíškov Vysoká Vysoký potok Zlatý potok Ubytovací zařízení Limitní lůžková kapacita dle ZÚR*)/dle ÚS**) Objekty rodinné rekreace Předpokládaný stav lůžek zjištěný v rámci zpracování ÚS Ubytovací Objekty rodinné zařízení rekreace 2000/ nestanovuje se 900/ nestanovuje se *) bez započtení obec **) včetně obce Limitní lůžkové kapacity ubytovacích zařízení dle ZÚR (bez započtení obce ) umožňují již jen velmi malý přírůstek, v případě rodinné rekreace jsou značně překročeny. RKC leží mimo CHKO Jeseníky. Jde o specifickou oblast stanovenou v PÚR ČR 2008 i v ZÚR, v níž je nutná podpora rekreace a lázeňství, ekologického zemědělství a dřevozpracujícího průmyslu. Pro RKC Staré Město je rozvoj cestovního ruchu a rekreace do budoucna nejvýznamnějším ekonomickým odvětvím.

3 Sídlo Ubytovací kapacity stav r Ubytovací zařízení Objekty rodinné rekreace (lůžek) (lůžek) Staré Město Kunčice Nová Seninka Hynčice Chrastice Sklené Vysoký Potok Křivá Voda Vojtíškov Vysoká Vlaské Celkem Přírodní podmínky Severní část RKC zaujímá východní stranu masivu Králického Sněžníku a jihozápadní výběžek Rychlebských hor (Hornolipovská hornatina), které jsou od sebe odděleny Kladským sedlem (815 m n.m.). Jižní část RKC tvoří severní výběžek Hanušovické vrchoviny (Branenská vrchovina). Králický Sněžník je druhým nejvyšším pohořím řešeného území a třetím nejvyšším pohořím v České republice; je to nejmenší orografický celek v ČR. Nejvyššími vrcholy v RKC jsou v oblasti Rychlebských hor Travná hora (1128 m n.m.), Trnová hora (1060 m n.m.), Hřebeňák (1025 m n.m.), Luční hora (960 m n.m.), Bílé kameny (1028 m n.m.), Polská hora (1105 m n.m.), Jivina (1076 m n.m.), Kunčický hřbet (1053 m n.m.), U červeného kříže (1026 m n.m.), Chlupenkovec (980 m n.m.), Mlžný vrch (975 m n.m.), Stolec (1034 m n.m.), Kuní vrch (931 m n.m.), Kunčická hora (942 m n.m.) a Palaš (1023 m n.m.), nejvyššími vrcholy v oblasti Králického Sněžníku jsou Hraniční hora (952 m n.m.), Stříbrnická (1250 m n.m.), Černá kupa (1295 m n.m.), Sušina (1321 m n.m.), Podbělka (1307 m n.m.) a Srázná (1074 m n.m.). 3. Ochrana přírody RKC leží mimo CHKO Jeseníky, zasahuje na ně Ptačí oblast Králický Sněžník. Na jeho západní okraj (k. ú. ) zasahuje část zvláště chráněného území národní přírodní rezervace Králický Sněžník, která má vyhlášeno také ochranné pásmo a část evropsky významné lokality Králický Sněžník.

4 4. Hlavní atraktivity a) Přírodní atraktivity Černá kupa (1295 m n.m.) rašeliniště, pevnůstky z let Návrší horská chata, výchozí místo na Králický Sněžník, možnost lyžování Kladské sedlo (815 m n.m.) odděluje Králický Sněžník od Rychlebských hor Podbělka (1307 m n.m.) na hřbetu rašeliniště, krasové jevy (Patzeltova jeskyně) Sušina (1321 m n.m.) na hřbetu několik malých rašelinišť, výskyt vzácných živočichů (myšivka horská, hraboš mokřadní, hrabošek podzemní, rejsek horský); zbytky bunkrů z let Srázná (1074 m n.m.) výrazný vrch s příkrými svahy (dříve Sviní hora); na úpatí nad Vojtíškovem a Vysokou množství kamenných zemědělských hald, valů a teras. b) Kulturní atraktivity : Staré Město pod Sněžníkem historické jádro města se zachovaným půdorysem a pozdně renesanční radnicí, archeologická lokalita Kaple Nejsvětější Trojice ve Vysoké památník Franze Schuberta, místního rodáka Svatá Trojice mariánská poutní kaple nad Vysokým potokem, radioaktivní Rudolfův kámen Kamenné zemědělské stavby agrární haldy, valy a terasy na svazích Srázné a Kamenné z konce 17. století Vojenské opevnění na východním hřebeni Králického Sněžníku vojenská nákladní lanovka na Sušinu, pěchotní srub K-S5 U Potoka, vojenská silnice. 5. Hlavní rekreační funkce Přírodní podmínky RKC Staré Město pod Sněžníkem vytvářejí velmi atraktivní prostředí pro rekreační využití, a to jak zimní, tak letní. Jsou zde ideální podmínky pro turistiku, zejména cykloturistiku, agroturistiku a běžecké lyžování, oblast je také významným centrem zimních sportů (sjezdové lyžování, snowboarding). Nejrozsáhlejším střediskem sjezdového lyžování je Skiareál Kunčice (tři vleky 2x600 m, 800 m, kapacita 2500 osob/hod., snowpark, akrobatický můstek, snowtubing). Navrhuje se výstavba dvou lanovek pod Kunčickou horou s možností propojení na navrženou sjezdovku v Senince, výstavba nového vleku souběžného s vlekem Triangl a prodloužení vleku Hájovna. V lyžařském areálu Návrší jsou tři lyžařské vleky (2x450m, 1x250 m) a sedačková lanovka na vrchol Štvanice (982 m), navrhuje se výstavba jednoho vleku na vrchol Štvanice a jednoho na úbočí Štvanice, prodloužení lyžařského vleku Na Návrší v dolní části a jeho propojení se stávajícím vlekem a výstavba dalšího krátkého vleku pod Návrším. V lyžařském areálu Hynčice jsou dva lyžařské vleky o délce 500 m, navrhuje se prodloužení stávajícího vleku pod Velkou Šindelnou, výstavba nového vleku pod Štvanicí a jeho pro-

5 pojení sjezdovkou přes vrchol Štvanice s areálem a výstavba dalšího vleku v jižní části sídla. V lyžařském areálu Paprsek Olšanka ve Velkém Vrbně jsou dva lyžařské vleky (800 m, 500 m), sedačková lanovka na Paprsek (971 m) a snowpark. Navrhuje se výstavba sedačkové lanovky Olšanka Paprsek a sedačkové lanovky na vrchol Větrova. Další sedačková lanovka na vrchol Větrova je navržena z Malého Vrbna. Nový vlek je navržen ve Starém Městě, pod Kutným vrchem. Čtyři vleky se nacházejí v obci na u Severomoravské chaty (500 m), ve Vojtíškově u Penzionu Sport (200 m), u Horské chaty Vysoká (420 m) a u Penzionu (100 m). V Malé Moravě se navrhuje vybudování nového lyžařského vleku o délce cca m. 6. Návrh rozvoje jednotlivých sídel Staré Město Staré hornické město pod Králickým Sněžníkem je nástupním centrem do RKC a obslužným centrem oblasti. Ideální poloha Starého Města na rozhraní Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku vytváří předpoklady, aby se město stalo cílem rekreačních návštěvníků a kulturně rekreačním i obslužným zázemím pro okolní sídla, zejména pro lyžařské středisko Kunčice, Hynčice a. Východisko turistických tras do masivu Králického Sněžníku i do Rychlebských hor. Ve městě je koupaliště, hřiště na plážový volejbal a tenisové kurty. Navrhuje se rozšíření stávajícího sportovního areálu na severním okraji města, s rozšířením rekreačního areálu na východním okraji města včetně vybudování autokempinku, vybudování golfového hřiště (s ponecháním volného pruhu kolem lesa pro přístup k lesním porostům), rekreačních vodních nádrží v Květné a rozhledny na vrchu Větrov. Kunčice Horská ves v údolí Kunčického potoka, sídlo s významnou rekreační funkcí a lyžařským areálem, řada rekreačních zařízení a rekreačních chalup. Turistické středisko, východisko na hřbet mezi Králickým Sněžníkem a Ramzovským sedlem. Navrhuje se rozšíření lyžařského areálu. Nová Seninka Horská ves, založená ve 13. stol. k ochraně obchodní cesty z Moravy do Kladska, s několika rekreačními objekty. Navrhuje se výstavba vleku pod Kunčickou horu a tím možnost propojení s lyžařským areálem v Kunčicích. Horská ves s řadou rekreačních zařízení a objektů, s lyžařským areálem se dvěma lyžařskými vleky a vlekem u horské chaty Návrší. Navrhuje se rozšíření lyžařského areálu na vrchol Štvanice a propojení stávajícího vleku s vlekem Návrší.

6 Malá horská rekreační osada, východisko na pohraniční hřeben Travné hory a Smrku, jeden. S rozvojem rekreačních zařízení se zde nepočítá. Horská osada pod chatou Paprsek, s řadou rekreačních objektů a lyžařským areálem Paprsek Olšanka se dvěma lyžařskými vleky a sedačkovou lanovkou. Navrhuje se výstavba sedačkové lanovky Olšanka Paprsek a sedačkové lanovky na vrchol Větrova. Hynčice Horská ves na úbočí Sušiny, rekreační sídlo s řadou rekreačních zařízení a objektů, s lyžařským areálem se dvěma vleky. Navrhuje se rozšíření areálu a přes vrchol Štvanice spojení s areálem. Horské sídlo s rekreačním významem. Navrhuje se vybudování lyžařského vleku o délce cca m včetně kompletního zázemí pro lyžaře, dále pak přestavba historické budovy požární zbrojnice na muzeum místní historie a historie regionu. Horské sídlo, do r městečko Krumperky. Pod vrcholem Pohořelce Severomoravská chata s lyžařským vlekem. Navrhuje se vybudování wellnes centra lázeňské oblasti, která by se specializovala na využití vysokého obsahu radonu ve zdrojích podzemní vody. Vojtíškov Horská osada, u Penzionu Sport. Navrhuje se vybudování multifunkčního areálu (sportovní hřiště, dětské hřiště a další prvky pro volnočasové aktivity obyvatel a návštěvníků obce). Vysoká Horská ves, východisko na hřebeny Králického Sněžníku. Sjezdovka s lyžařským vlekem. V barokní kapli Nejsvětější Trojice památník Franze Schuberta. Navrhuje se vybudování areálu Památník Franze Schuberta včetně naučné stezky s propojením do osady Vysoké Žibřidovice, výstavba repliky správcovského domu a rodného domu otce Franze Schuberta. V těchto objektech by měla být umístěna vlastní expozice muzea, přednáškový sál, dílna místních řemesel, infocentrum a ubytování pro návštěvníky.

7 Vysoký Potok Podhorská ves na úbočí Jeřábu. Navrhuje se vybudování multifunkčního areálu (sportovní hřiště, dětské hřiště a další prvky pro volnočasové aktivity obyvatel a návštěvníků obce) a výstavba turistické rozhledny na úpatí Jeřábu poblíž Severomoravské chaty. Podhorská ves pod vrcholem Jeřábu, u Penzionu. Rozvojové záměry nejsou známy. 7. Přehled stávajících a navržených sportovních a rekreačních zařízení v jednotlivých sídlech Sídlo Stav Návrh Staré Město hřiště koupaliště tenisové kurty sportovně rekreační areál (tenisové kurty, hřiště, minigolf) golfové hřiště Kunčice Ski areál Kunčice (3 lyžařské vleky, snowpark) Nová Seninka 3 lyžařské vleky 3 lyžařské vleky sedačková lanovka na vrchol Štvanice 2 sedačkové lanovky sedačková lanovka 2 lyžařské vleky, sedačková lanovka 2 sedačkové lanovky na Paprsek, snowpark rozhledna na Větrově Hynčice 2 lyžařské vleky 2 lyžařské vleky wellnes centrum fotbalové hřiště Vojtíškov 2 tenisové kurty multifunkční areál (sportovní hřiště, dětské hřiště, volnočasové aktivity) muzeum Vysoký Potok multifunkční areál (sportovní hřiště, dětské hřiště, volnočasové aktivity) rozhledna Vysoká areál památník Franze Schuberta

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RAMZOVÁ. Příslušné obce Části obce Katastrální území Ostružná Ramzová Petříkov u Branné Branná Branná Branná u Šumperka

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RAMZOVÁ. Příslušné obce Části obce Katastrální území Ostružná Ramzová Petříkov u Branné Branná Branná Branná u Šumperka REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RAMZOVÁ 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-22-21, 14-23-10, 14-24-01, 14-24-02, 14-24-06, 14-24-07, 14-24-11 Okres : Jeseník, Šumperk Rozloha : 3 964,8 ha Počet obyvatel : 469

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK SOBOTÍN 14-42-03, 14-42-04, 14-42-07, 14-42-08, 14-42-12, 14-42-13

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK SOBOTÍN 14-42-03, 14-42-04, 14-42-07, 14-42-08, 14-42-12, 14-42-13 REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK SOBOTÍN 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-24-22, 14-24-23, 14-24-24, 14-42-02, Okres : Šumperk Rozloha : 6 520,6 ha 14-42-03, 14-42-04, 14-42-07, 14-42-08, 14-42-12, 14-42-13

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK JESENÍK LIPOVÁ

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK JESENÍK LIPOVÁ REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK JESENÍK LIPOVÁ 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-22-21, 14-22-22, 14-22-23, 14-22-24, 14-22-25, 14-24-01, 14-24-02, 14-24-03, 14-24-04, 14-24-05, 14-24-07, 14-24-09, 14-24-10

Více

Pro kolektivy návštěvníků chaty JUNIOR v případě zájmu zajistíme zajímavé autobusové zájezdy. Cena autobusu bude dohodnuta předem.

Pro kolektivy návštěvníků chaty JUNIOR v případě zájmu zajistíme zajímavé autobusové zájezdy. Cena autobusu bude dohodnuta předem. Autobusové zájezdy Pro kolektivy návštěvníků chaty JUNIOR v případě zájmu zajistíme zajímavé autobusové zájezdy. Cena autobusu bude dohodnuta předem. Doporučujeme tyto zájezdy: 1. Kunčice Hanušovice Pusté

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK LOUČNÁ NAD DESNOU

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK LOUČNÁ NAD DESNOU REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK LOUČNÁ NAD DESNOU 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-23-25, 14-24-07, 14-24-08, 14-24-12, 14-24-13, 14-24-16, 14-24-17, 14-24-18, 14-24-19, 14-24-21, 14-24-22, 14-24-23, 14-24-24,

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RYCHLEBSKÉ HORY

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RYCHLEBSKÉ HORY REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RYCHLEBSKÉ HORY 1. Základní údaje Mapové sekce : 04-43-25, 04-44-21, 14-21-04, 14-21-05 14-21-09, 14-21-10, 14-21-15, 14-22-01, 14-22-06, 14-22-07, 14-22-11, 14-22-12, 14-22-13,14-22-16,

Více

k usnesení z 25. zasedání zastupitelstva města Město Staré Město konaného dne změna územního plánu Seznam žádostí

k usnesení z 25. zasedání zastupitelstva města Město Staré Město konaného dne změna územního plánu Seznam žádostí Příloha č. 1 k usnesení z 25. zasedání zastupitelstva města Město Staré Město konaného dne 29.4.2010 2. změna územního plánu Seznam žádostí 1) Tomáš Svoboda: a) zařazení pozemků st. pl. č. 399 a st. pl.

Více

Analýza rozvoje území pro pilotní aktivity

Analýza rozvoje území pro pilotní aktivity Analýza rozvoje území pro pilotní aktivity Území: Staré Město pod Sněžníkem pro přípravu IPRÚ v prioritní ose 3.1.2 ROP Střední Morava Zpracovatel: SVS consult, s.r.o. www.rr-strednimorava.cz Stránka 1

Více

Příslušné obce (města) Části města Katastrální území Zlaté Hory Dolní Údolí Dolní Údolí. Zlaté Hory, Rožmitál Zlaté Hory v Jeseníkách

Příslušné obce (města) Části města Katastrální území Zlaté Hory Dolní Údolí Dolní Údolí. Zlaté Hory, Rožmitál Zlaté Hory v Jeseníkách REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK ZLATÉ HORY 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-22-20, 14-22-25, 14-24-05, 14-24-10, 14-24-15 15-11-16, 15-11-17, 15-11-21, 15-11-22, 15-13-01, 15-13-02, 15-13-06, 15-13-07, 15-13-11

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ORLICKÉ HORY + KRALICKÝ SNĚŽNÍK + RYCHLEBSKÉ HORY VE DNECH 1. 4.6.2006

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ORLICKÉ HORY + KRALICKÝ SNĚŽNÍK + RYCHLEBSKÉ HORY VE DNECH 1. 4.6.2006 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ORLICKÉ HORY + KRALICKÝ SNĚŽNÍK + RYCHLEBSKÉ HORY VE DNECH 1. 4.6.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( silnice, trek, MTB ) Ubytování: 3 noci s polopenzí v hotelu

Více

POJEĎTE S NÁMI NA HORY. Milé rodiny, vážení přátelé,

POJEĎTE S NÁMI NA HORY. Milé rodiny, vážení přátelé, POJEĎTE S NÁMI NA HORY Milé rodiny, vážení přátelé, prožijte s námi pololetní a jarní prázdniny. Vybrali jsme pro Vás čtyři horská střediska v Jeseníkách, Beskydech, Krkonoších a Orlických horách. Kromě

Více

Kulturní krajina oblasti Hanušovická vrchovina (KKO 6)

Kulturní krajina oblasti Hanušovická vrchovina (KKO 6) Kulturní krajina oblasti Hanušovická vrchovina (KKO 6) Charakteristika území: Kulturní krajina oblasti Hanušovická vrchovina je cenná pro jedinečné přírodní scenérie plné dalekých výhledů, které uzavírají

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky, hradiště) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např.

Více

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l KRKONOŠE Rozkládají se v severovýchodních Čechách na hranici mezi Českou republikou a Polskem. Česká část Krkonoš je rozlehlejší a členitější oproti polské.krkonoše jsou nejznámějším pohořím v České republice

Více

5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P

5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P 5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P írodní p edpoklady Výjime né postavení oblasti Jeseník v rámci celé R je dáno nejen kvantitativními m ítky, tj. rozsahem území a objemem rekrea

Více

Apartmány Dolní Morava

Apartmány Dolní Morava Apartmány Dolní Morava Apartmány na Větrné Hůrce Apartmánové domy jsou situovány nad místní cestou, nachází se ve vyšší části obce s panoramatickým výhledem na vrchol Kralického Sněžníku přes svahy protější

Více

LYŽOVÁNÍ NA STAROMĚSTSKU ROK 2017 Ski areál KRALIČÁK

LYŽOVÁNÍ NA STAROMĚSTSKU ROK 2017 Ski areál KRALIČÁK LYŽOVÁNÍ NA STAROMĚSTSKU ROK 2017 Ski areál KRALIČÁK Info: www.mujkralicak.cz, info@mujkralicak.cz, tel: +420 603 150 184 pí Michalčáková - areál Stříbrnice Hynčice pod Sušinou nabízí 12 sjezdovek o délce

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Útěchovice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 624 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 66 Hustota obyvatel:

Více

B.1.2 Okolí Plešivce. Mott MacDonald CZ, s.r.o. a kolektiv zpracovatelů B.1.2 1

B.1.2 Okolí Plešivce. Mott MacDonald CZ, s.r.o. a kolektiv zpracovatelů B.1.2 1 1 OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI 1 Upřesnění vymezení plochy nadmístního významu...3 2 Charakteristika současného a návrhového využití plochy, její vztah ke koncepci rozvoje horské oblasti...4 3 Kapacity a proporce

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Moraveč Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 901 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 212 Hustota obyvatel: 24 obyv/km 2

Více

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj ZÁKLADNÍ INFORMAČNÍ MEMORANDUM Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj Management Contract Smlouva o řízení Česká republika Zpracoval Labartt Hospitality s.r.o. (Pouze pro určené

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÉ MÉSTO

NÁVRH ZADÁNÍ. ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÉ MÉSTO NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÉ MÉSTO Předložený k projednání Zpracováno ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více

DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA

DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA 42 4.4 CYKLOTRASA Č. I DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK SÚKENICKÁ - U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA Popis: Délka: 33,4 km Převýšení: 1049 m Z Dolinky údolím Hanzlová na rozcestí Hanzlová. Zde

Více

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info Termín: 17. 24. července 2010 Odjezd: v sobotu 17. července v 7:00 od nádraží ČD Pardubice Návrat: v sobotu 24. července v cca 18:00 hod Ubytování: Horská chata Soliter, v Karlově pod Pradědem Více informací

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Svépravice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 515 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 120 Hustota obyvatel:

Více

Krkonoše. Smrk. Jeseníky

Krkonoše. Smrk. Jeseníky Krkonoše Nejvyšší pohoří v České republice najdeme na severu Čech při hranici s Polskem. Pokrývá je smrkový les. K nejnápadnějším vrcholům patří Kozí hřbety, Luční hora, Studniční hora a samozřejmě Sněžka.

Více

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 4 - denní zájezd Oblíbený wellness hotel. Bazén v budově + whirpool + sauna + fitness = zdarma. Poznejte sílu losinské termální vody. Široká nabídka

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Žirovnice Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 4440 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 3070 Hustota obyvatel: 69 obyv/km

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Dobrá Voda u Pacova zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Stojčín Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 387 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 122 Hustota obyvatel:

Více

Přihláška na letní týdenní pobyt SUKI 2015

Přihláška na letní týdenní pobyt SUKI 2015 4. 11. 7. 2015 Přihláška na letní týdenní pobyt SUKI 2015 Odkaz na přihlášku: http://goo.gl/forms/utv63j8sjo Prosíme o vyplnění přihlášky nejpozději do 15. 6. 2015, poté bude účastníkům zaslán individuální

Více

RÝMAŘOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

RÝMAŘOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Rýmařov se rozkládá na západní výspě Moravskoslezského kraje. Na severu a východě sousedí s obcemi správního obvodu Bruntál a na západě a jihu jeho hranici tvoří obce Olomouckého kraje. Tento

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 1089

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 1089 Základní údaje o obci Název obce Vrbice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9391548 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 1089 Horninové

Více

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku Čeřínek Vrch Čeřínek (761 m) s přírodním parkem stejného jména leží asi 10 km západně od Jihlavy a asi 5 km východně od Nového Rychnova. Území téměř celého parku je pokryto smíšenými lesy. V severozápadní

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Počátky Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 3084 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 2657 Hustota obyvatel: 86 obyv/km

Více

FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ

FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ Správní obvod Frýdlant nad Ostravicí sousedí na jihu z části se Slovenskem a dále se Zlínským krajem. Na západě jeho hranici tvoří obce správního obvod Frenštát pod Radhoštěm, hranici tvoří obce správního

Více

Rekreační možnosti a zatížení CHKO Pálava. Křtiny, 5. - 6. 5. 2010

Rekreační možnosti a zatížení CHKO Pálava. Křtiny, 5. - 6. 5. 2010 Křtiny, 5. - 6. 5. 2010 P - rozloha 83,3 km 2 - vyhlášena 19. 3. 1976 - na území CHKO je 10 obcí - zasahuje na 11 katastrálních území - sídlem Správy je Mikulov na Moravě - posláním je ochrana přírody

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Nová Buková Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 516 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 93 Hustota obyvatel: 18 obyv/km

Více

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK 2018 18. 10. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 STRATEGICKÝ RÁMEC PODPORY AKTIVNÍ MOBILITY, ZEJMÉNA CYKLISTICKÉ DOPRAVY A CYKLOTURISTIKY. Existence koncepčního dokumentu PROGRAM ROZVOJE

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Útěchovice pod Stražištěm zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Buřenice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2010) 62,9 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 1314

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2010) 62,9 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 1314 Základní údaje o obci Název obce Křepice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 6719318 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2010) 62,9 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 1314 Horninové

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Část A - Územně analytické podklady obcí - podklad pro rozbor udržitelného rozvoje území

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Část A - Územně analytické podklady obcí - podklad pro rozbor udržitelného rozvoje území Příloha č. 1 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Část A - Územně analytické podklady obcí - podklad pro rozbor udržitelného rozvoje území Řádek 1. zastavěné území 2. plochy výroby 3. plochy občanského vybavení

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např. Stříbrný

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

Nerostné suroviny Dobývací prostor Ano ropa, zemní plyn Chráněné ložisková území Ano ropa, zemní plyn Ložisko nerostů

Nerostné suroviny Dobývací prostor Ano ropa, zemní plyn Chráněné ložisková území Ano ropa, zemní plyn Ložisko nerostů Základní údaje o obci Název obce Velké Hostěrádky Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 10576569 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2011) 38,1 Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zhořec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE STARÉ MĚSTO

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE STARÉ MĚSTO ÚZEMNÍ PLÁN OBCE STARÉ MĚSTO ÚZEMNÍ PLÁN OBCE STARÉ MĚSTO k.ú. Staré Město pod Sněžníkem, Chrastice, Hynčice pod Sušinou, Stříbrnice, Nová Seninka, Kunčice pod Králickým Sněžníkem, Malé Vrbno, Velké Vrbno

Více

Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz

Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické

Více

Trasa Rokytnice tvrz Hanička Rokytnice

Trasa Rokytnice tvrz Hanička Rokytnice Trasa Rokytnice tvrz Hanička Rokytnice Po cestě není žádné občerstvení, proto doporučujeme zabalit si svačinu do batohu. Středně náročná běžkařská trasa. Trasa měří 9 km. Od východiště tras v Rokytnici

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z21 a P21 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2013 o vyhlášení Národní přírodní rezervace Králický Sněžník a stanovení jejích bližších ochranných podmínek

VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2013 o vyhlášení Národní přírodní rezervace Králický Sněžník a stanovení jejích bližších ochranných podmínek Strana 7652 Sbírka zákonů č. 447 / 2013 447 VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2013 o vyhlášení Národní přírodní rezervace Králický Sněžník a stanovení jejích bližších ochranných podmínek Ministerstvo životního

Více

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU Příjmy z cestovního ruchu jsou vždy významnou složkou ekonomického fungování regionů, a proto se investice do cestovního ruchu (CR) vyplatí nejen krajům, ale i podnikatelským

Více

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické charakteristiky

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Eš zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností Pacov

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1807

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1807 Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1807 Apartmány Hubertus Karlova Studánka Karlova Studánka č.p. 95, okres Bruntál 34 bytů, 6 nebytových prostor, garáže Obsah Úvod... 3 Předmět prodeje... 3 Popis

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Vysoká Lhota zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Pošná zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU ČESKY 12 Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU 1 Údolí řeky Ohře odděluje na Sokolovsku dva horské masívy Krušné (800 m.n.m.) hory a Slavkovský V areálu Lišák les. jsou Obě 2 vleky tato místa a 4 sjezdovky

Více

Koloběžky Český ráj Malá Skála Dolánky Kozákov Frýdštejn Kopanina Besedice Jíčín Železný Brod

Koloběžky Český ráj Malá Skála Dolánky Kozákov Frýdštejn Kopanina Besedice Jíčín Železný Brod Horské koloběžky na Šumavě Kubova Huť Boubín Na koloběžce po sjezdovce či na 14 km výlet. https://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/horske-kolobezky-na-sumave---kubova-hut---boubin.aspx Terénní

Více

3.10.2010. Rekreace v územním plánu

3.10.2010. Rekreace v územním plánu Rekrece v územním plánu Rekreace v územním plánu 1 Zásady územního rozvoje (ZÚR) Etapy zpracování: 1.etapa: Zpracování průzkumů a rozborů v rozsahu územně analytických podkladů 2. etapa: Zpracování návrhu

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Lesná zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ na období 2015-2025 Schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 29.1.2015, usnesením č. 3/2015/Z-051 Doplnění č. 1 schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 10.2.2015, usnesením

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Kámen zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz 900 880 860 840 820 800 780 760 740 720 700 680 660 640 620 600 580 560 540 520 500 480 460 Petrovice Petrovy boudy Pod Větrnou Hraniční cesta Nová Lesní zátiší Spálené Sokolí Důl Stará sjezdovka Mnichov

Více

Živá brána Jeseníků... město s Dobrou adresou

Živá brána Jeseníků... město s Dobrou adresou Živá brána Jeseníků... město s Dobrou adresou 2 Představení města Město Šumperk leží v severní části Olomouckého kraje ve vzdálenosti 61 km od krajského města Olomouce. Město je správním, politickým a

Více

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II JIHOZÁPAD. výtah

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II JIHOZÁPAD. výtah REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II JIHOZÁPAD výtah Aktualizováno červen 2015 Stručný výčet zpracovaných projektů do ROP NUTS II JZ: Zakázka Zadavatel Název programu Rekonstrukce ulice Pod Zámkem v Rudolfově

Více

Obec pro život s budoucností

Obec pro život s budoucností Obec pro život s budoucností obec Radim okres Kolín kraj Středočeský stát Česká republika GPS Loc: 50 4'12.235"N, 15 0'44.789"E Nachází ve Středočeském kraji, nedaleko Poděbrad a Kolína. Radim má dobré

Více

Aktualizace územních studií území se zvýšeným potenciálem pro rekreaci a cestovní ruch RC1 12 na území Olomouckého kraje a rekreačního celku Jeseníky

Aktualizace územních studií území se zvýšeným potenciálem pro rekreaci a cestovní ruch RC1 12 na území Olomouckého kraje a rekreačního celku Jeseníky ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE A PODKLADY, ÚTP, PROJEKTOVÁ A PORADENSKÁ ČINNOST, EKOLOGIE, GIS NÁZEV ZAKÁZKY : Aktualizace územních studií území se zvýšeným potenciálem pro rekreaci a cestovní ruch RC1 12

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2011) 38,6 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 461

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2011) 38,6 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 461 Základní údaje o obci Název obce Morkůvky Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 6753712 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2011) 38,6 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 461 Horninové

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2002 a Z1 a Z2)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2002 a Z1 a Z2) Základní údaje o obci Název obce Kurdějov Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9264526 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2002 a Z1 a Z2) 32,7 ha Počet obyvatel (dle AISEO)

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 43,6 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 667

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 43,6 ha Počet obyvatel (dle AISEO) 667 Základní údaje o obci Název obce Horní Bojanovice Typ Obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 8368136 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 43,6 ha Počet obyvatel (dle AISEO)

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2014) Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 933

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2014) Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 933 Základní údaje o obci Název obce Brumovice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 10505016m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2014) 83,9 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 933

Více

O čem svědčí svědecké vrchy?

O čem svědčí svědecké vrchy? O čem svědčí svědecké vrchy? Poznávejme Středočeský kraj Mgr. Jitka Šanderová (vedoucí skupiny) Ing. Daniela Drobná Anna Rafajová Adéla Exnerová Nikola Košnářová David Alltman Lukáš Teňak O CO SE JEDNÁ?

Více

Popis bytového domu. Bytové domy Luka nad Jihlavou

Popis bytového domu. Bytové domy Luka nad Jihlavou Popis bytového domu Jedná se o třípodlažní bytový dům se sedlovou střechou. Má dvě plná podlaží a jedno podkrovní podlaží. Vzhledem k počtu podlaží není vybaven výtahem. Architektonické řešení stavby vychází

Více

Prodej rodinného domu č.p.173 (chalupy) Orličky

Prodej rodinného domu č.p.173 (chalupy) Orličky Prodej rodinného domu č.p.173 (chalupy) Orličky Obec: Okres: Kraj: Orličky Ústí nad Orlicí Pardubický ZÁKLADNÍ INFORMACE Cena prodej: 980 000,00 CZK / za nemovitost Poznámka k ceně: včetně provize RK,

Více

B.1.4 Bublava Stříbrná

B.1.4 Bublava Stříbrná 1 OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI 1 Upřesnění vymezení plochy nadmístního významu...3 2 Charakteristika současného a návrhového využití plochy, její vztah ke koncepci rozvoje horské oblasti...5 3 Kapacity a proporce

Více

NABÍDKA pro společnost Synthesia, a.s. SKIAREÁLY - Snowhill a.s.

NABÍDKA pro společnost Synthesia, a.s. SKIAREÁLY - Snowhill a.s. NABÍDKA pro OSŽ Mladá Boleslav SKIAREÁLY Snowhill a.s. - 2011/2012 NABÍDKA pro společnost Synthesia, a.s. 2011/2012 SKIAREÁLY - Snowhill a.s. Snowhill a.s. leden 2012 Nabídka vybraných produktů: V rámci

Více

Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín

Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín Plán rozvoje sportu v obci byl schválen radou města dne 9. 1. 2017, usnesením č. 51/II/2. Tento plán rozvoje sportu v obci na období od 2017

Více

HABROVANY KARTA OBCE

HABROVANY KARTA OBCE 4. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ SPRÁVNÍHO OBVODU OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM KARTA OBCE Základní údaje o obci: Výměra: 282 ha Počet katastrálních území: 1 Počet základních

Více

ŽELEZNÁ RUDA, HORIZONT H233 - WELLNESS BEAUTY

ŽELEZNÁ RUDA, HORIZONT H233 - WELLNESS BEAUTY ŽELEZNÁ RUDA, HORIZONT H233 - WELLNESS BEAUTY 3 - denní zájezd Wellness hotel se nachází na jižním svahu vrchu Pancíř, v nadmořské výšce 1100m v chráněné krajinné oblasti Šumava. Je umístěn uprostřed lesů

Více

Z i m n í s p o r t y

Z i m n í s p o r t y Z i m n í s p o r t y Sjezdové lyžování: Červenohorské sedlo Kontakt: +420 583 215 118 Ceník lyžování Skipas Dospělý Děti (do 12-ti let) Bodový (25, 50, 100 b.) 160-300 - 500 Kč 110-190 - 300 Kč Bodový

Více

Profil domácího turisty (zima 2009/2010)

Profil domácího turisty (zima 2009/2010) Profil domácího turisty (zima 2009/2010) Bc. Petra Paduchová CzechTourism EDEN Cíl: Zjistit profil domácích návštěvníků / turistů v krajích / regionech České republiky Termín projektu: 2009 2014 Způsob

Více

Zbraslavský vrch. Trachyandezitová kupovitá vyvýšenina Zbraslavského vrchu.

Zbraslavský vrch. Trachyandezitová kupovitá vyvýšenina Zbraslavského vrchu. Zbraslavský vrch nadmořská výška: 675 m geologie: trachyandezitový suk, přívodní dráha vulkánu (?) geomorfologické jednotky: Jesenická pahorkatina (Manětínská vrchovina) lokalizace: Karlovarský kraj, okres

Více

Květnice. Název ZCHÚ: Kód ZCHÚ: 204 Kategorie ZCHÚ: Zřizovací předpis: Kraj: Obec s rozš. působností 3. st. Katastrální území:

Květnice. Název ZCHÚ: Kód ZCHÚ: 204 Kategorie ZCHÚ: Zřizovací předpis: Kraj: Obec s rozš. působností 3. st. Katastrální území: Název ZCHÚ: Kód ZCHÚ: 204 Kategorie ZCHÚ: Zřizovací předpis: Kraj: Obec s rozš. působností 3. st. Katastrální území: Přírodní památka 14.200/88-SÚOP Jihomoravský kraj Tišnov Tišnov Vojenský újezd: - -

Více

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení I. ÚZEMNÍ PLÁN I.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

Her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018

Her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018 Přihláška k pořadatelství Her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018 PARDUBICKÝ KRAJ 28. 1. 2. 2. 2018 TERMÍN KONÁNÍ ZODM 2018 Kdy: 28. 1. 2. 2. 2018 Proč? Jarní prázdniny pro školní rok 2017/2018:

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DOLNÍ MORAVA Pořizovatel: Městský úřad Králíky Odbor územního plánování a stavební úřad Velké náměstí 5, 561 69 Králíky Únor 2013 OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ

Více

Penzion ŽERNOV Český ráj

Penzion ŽERNOV Český ráj Penzion ŽERNOV Český ráj Český ráj je oblíbeným cílem letní turistiky i cykloturistiky. Z místních zajímavostí můžeme uvést Památný strom - lípu v Tatobitech, Obrácené zvony v Rovensku, blízké jsou Prachovské

Více

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut ŠUMAVSKÁ JEZERA Šumavská jezera jsou všechna ledovcového původu. Na české straně je jich celkem pět: Černé, Čertovo, Prášilské, Plešné a jezero Laka. Největší je Černé jezero, nejvýše položené a zároveň

Více

1. Hlavní výkres 1 : 5000 2. Doprava 1 : 5000 3. Vodní hospodářství 1 : 5000 4. Energetika, spoje 1 : 5000 5. Generel lokálních ÚSES 1 : 5000

1. Hlavní výkres 1 : 5000 2. Doprava 1 : 5000 3. Vodní hospodářství 1 : 5000 4. Energetika, spoje 1 : 5000 5. Generel lokálních ÚSES 1 : 5000 Obsah elaborátu I. Návrh 2. zěny úzeního plánu sídelního útvaru Vrbno pod Praděde I.A Textová část I.B Grafická část 1. Hlavní výkres 1 : 5000 2. Doprava 1 : 5000 3. Vodní hospodářství 1 : 5000 4. Energetika,

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území městyse Lukavec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ KLUB ČESKÝCH TURISTŮ Odbory KČT UNIČOV A ŠUMPERK Oblast KČT Olomouckého kraje pořádají pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka a starostky Starého Města pod Sněžníkem Ing. Vlasty

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

Průvodce "Bělá, Jeseníky"

Průvodce Bělá, Jeseníky Chata Chata Švýcárna 50 5'56.97"N 17 12'56.21"E Na nejfrekventovanější části hlavní hřebenové trasy Jeseníků, mezi Červenohorským sedlem a nejvyšší horou Moravy - Pradědem, leží na svahu Malého Děda v

Více

Výstavba sjezdových tratí v lokalitě Suchý vrch- Červená voda. Vliv záměru na krajinný ráz

Výstavba sjezdových tratí v lokalitě Suchý vrch- Červená voda. Vliv záměru na krajinný ráz Výstavba sjezdových tratí v lokalitě Suchý vrch- Červená voda. Vliv záměru na krajinný ráz Zpracoval:RNDr. Jiří Veselý leden 2007 OBSAH: 1. Přírodní charakteristika 1.1Geomorgologické uspořádání 1.2.Vegetační

Více