Výstupy analýzy část

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výstupy analýzy část"

Transkript

1 Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému B300 Standardy operačního řízení Verze 3 (aktualizace k 4. září 00)

2 Obsah Shrnutí... 3 Úvodní informace... 3 Výstupy podle smlouvy... 5 Historie změn... 6 B - Cíle operačního řízení složky... 7 B - Analýza operačního řízení složky... 8 Popis AS-IS procesu operačního řízení... 8 Činnosti na úrovni operačního řízení... 0 Popis AS-IS ICT zajištění... 3 Funkcionalita IS... 3 Architektura IS... 5 Popis AS-IS organizačního zajištění... 6 Popis zjištěných kritických míst... 7 Popis TO-BE procesu operačního řízení... 8 Promítnutí řešení NIS IZS... 9 Scénáře pro příjem TV... 9 Telefonické scénáře v OŘ... 6 B3 ICT standardy složky Požadavky na úpravu IS pro OŘ z hlediska využití NIS Využití GIS v OŘ Využití integrační platformy v OŘ Společné číselníky Statistiky Požadavky na architekturu IS pro OŘ Požadavky na architekturu Ostatní požadavky na IS pro OŘ Specifikace nových služeb IS Přehled změn komunikačních systémů... 4 Digitální radiokomunikace... 4 Vybavení SaP... 4 Telefonie... 4 Nahrávání... 4 B4 - Organizační standardy složky Cílová typová organizační struktura operačního řízení Typová pracoviště IOS Organizační pravidla a znalosti B5 - Standardy infrastruktury složky Obecné standardy infrastruktury Ostatní standardy v rámci složky Požadavky na technologické zajištění Požadavky na sál operačního střediska Kabely a kabelové trasy Přílohy... 5 Příloha : Zkratky a pojmy... 5 Příloha : Architektura SOA... 5 Seznam tabulek a modelů Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana (celkem 54 stran)

3 Shrnutí Úvodní informace Informace o projektu Identifikace projektu Název projektu Zkratka projektu Zhotovitel Objednatel CZ..06/3.4.00/09.xx59 Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému AI OPŘ IZS IQUAP Česká republika, s.r.o. Václavské nám. 839/9, 0 00 Praha, Česká republika Česká republika Ministerstvo vnitra Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Nad Štolou 936/3, Praha 7 Ev. číslo smlouvy objednatele Smlouva č. /00 Financování Projekt je připravován ke spolufinancování ze SF EU v rámci IOP - oblast intervence 3.4 Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, kraje a jimi zřizované organizace. Účel dokumentu Shrnout výstupy projektu AI OPŘ IZS - fáze B standardy platné pro příslušnou základní složku IZS, a to v oblasti cílů, procesů, ICT, organizace a infrastruktury. Tyto standardy jsou závazné pro další specifikace prováděné na úrovni jednotlivých krajů. Případné odchylky od těchto standardů musí být řádně zdůvodněny a jednotlivě schváleny na úrovni CPT. Tyto změny schválené v rámci týmu CPT budou následně zapracované do tohoto dokumentu. Omezení výstupů Dokument zohledňuje výhradně podklady, které byly zhotoviteli předány ke dni odevzdání pracovní verze dokumentu (.6.00) a nebere v úvahu jiné strategické a koncepční materiály, které nebyly k tomuto datu dokončeny a zhotoviteli předány. Pokud tyto materiály budou mít vliv na obsah standardů, musí objednatel zajistit jejich promítnutí do tohoto dokumentu ještě v přípravné fázi projektu. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 3 (celkem 54 stran)

4 Zpracovatelé Dokument shrnuje výstupy workshopů Dílčího projektového týmu (DT ) a rekognoskace jednotlivých krajských ředitelství. Na dokumentu spolupracovali: Titul Jméno Příjmení Funkce Složka plk. JUDr. Milan Zapletal Gestor za příslušnou složku P ČR KŘP HLMP plk. Mgr. Petr Vaňata Specialista operačního řízení za složku PP Operační odbor npor. Bc. Miroslav Vaníček Specialista operačního řízení za KŘP hl.m. Prahy npor. Bc. Hana Vrabcová Specialista operačního řízení za KŘP hl.m. Prahy plk. Jaroslav Altman Specialista ICT za složku PP CIAP kpt. Bc. Jiří Martínek Specialista ICT za KŘP Plzeňského kraje Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 4 (celkem 54 stran)

5 Výstupy podle smlouvy Dokument obsahuje tyto výstupy podle smlouvy č. /00 příloha : Část podle smlouvy B B B3 B4 B5 Věcný obsah podle smlouvy Cíle operačního řízení složky Popis specifických přínosů projektu IS IZS na úrovni složky s popisem výchozí situace, opodstatnění realizace projektu IS IZS a jeho přínosů pro danou složku. Analýza operačního řízení složky Popis AS-IS procesu operačního řízení složky Popis AS-IS ICT zajištění procesu operačního řízení složky. Popis AS-IS organizačního zajištění procesu operačního řízení složky Posouzení AS-IS procesu operačního řízení včetně jejich organizačního a ICT Popis zjištěných kritických míst Popis TO-BE procesu operačního řízení Vyhodnocení navržených variant procesního řešení Promítnutí společných ICT, organizačních a infrastrukturních standardů ICT standardy složky Popis TO-BE stavu ICT Specifikace nových služeb IS Přehled změn komunikačních ICT systémů Organizační standardy složky Cílová typová organizační struktura operačního řízení Promítnutí znalostních požadavků Standardy infrastruktury složky Odkaz na místo v dokumentu B - Cíle operačního řízení složky B - Analýza operačního řízení složky B3 ICT standardy složky B4 - Organizační standardy složky B5 - Standardy infrastruktury složky Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 5 (celkem 54 stran)

6 Historie změn Byly zpracovány postupně tyto verze dokumentu: Soubor Verze Obsah Zpracováno Připomínkováno Schváleno AI_B300_verze_0.doc pracovní verze Výstup B300 k posouzení AI_B300_verze_.doc pracovní verze Verze k připomínkám AI_B300_verze_.doc pracovní verze Verze se zapracovanými připomínkami AI_B300_verze_3.doc finální verze Zpracování změn na základě výstupů C Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 6 (celkem 54 stran)

7 B - Cíle operačního řízení složky Cíle projektu, jejich kauzalita, ukazatele, hodnoty výchozího stavu i navržené hodnoty cílového stavu plně využívají standard A platný pro všechny základní složky IZS. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 7 (celkem 54 stran)

8 B - Analýza operačního řízení složky Popis AS-IS procesu operačního řízení V současné době je v rámci složky operační řízení rozděleno na tři základní úrovně. Krajské integrované operační středisko a operační středisko pro územní odbor (okres). Celkový dohled nad aktuální operační situaci a koordinace operačního řízení specifických událostí většího rozsahu je realizována operačním střediskem Operačního odboru policejního prezídia (dále jen operační středisko prezídia ). K příjmu tísňového volání 58 dochází na úrovni krajských IOS a územních celků (okresů). Tyto dvě úrovně operačního řízení jsou v některých krajích (Jihomoravský, Plzeňský, Zlínský, Vysočina) dislokována v jedné lokalitě (budova, operační středisko). Nadále je však zachováno územní členění jednotlivých pracovišť. Zároveň na těchto pracovištích dochází k přesahu odpovědnosti za příjem tísňového volání 58 a řízení SaP, včetně poskytování podpory pro SaP. Na operačním středisku prezídia nedochází k příjmu tísňového volání. Operační středisko prezídia sleduje aktuální operační situace, ve vymezeném rozsahu nasazuje, řídí a koordinuje specifické sily a prostředky, při řešení specifických událostí většího rozsahu koordinuje nasazení sil a prostředků a zajišťuje podporu pro ostatní operační střediska. Přijímá oznámení o relevantních událostech učiněná jinak než v rámci příjmu tísňového volání, na základě vytěžených údajů zahajuje akce v řídícím a komunikačním systému Dispečer-Maják58 s cílem zprostředkovat nebo přímo zajistit operační řízení příslušných SaP. V rámci jednotlivých pracovišť příjmu tísňového volání dochází k vyplňování vytěžených údajů přímo do systému Dispečer-Maják58, mimo Moravskoslezský kraj. V rámci Moravskoslezského kraje je využíván specifický informační systém pro vytěžení tísňových volání. Následně musí být tato informace přenesena do systému Dispečer-Maják58 pro účely operačního řízení. Toto vyžaduje zajištění specifické integrace tohoto IS za účelem přenášení dat do systému Dispečer-Maják58. Toto řešení je specifické v rámci jednoho kraje a znemožňuje přístup do sítě z operátorského pracoviště pro příjem TV. Model : Úrovně operační řízení složky Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 8 (celkem 54 stran)

9 Model : Informační toky v rámci operačního řízení Operační řízení v rámci složky je rozděleno dle územních celků kraje a okresy. Operační řízení (jednotlivá dispečerská pracoviště) v současné době pokrývají tyto územní celky. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 9 (celkem 54 stran)

10 Model 3: Územní členění operačního řízení - kraje/okresy Činnosti na úrovni operačního řízení V současné době nejsou jednotlivá dispečerská pracoviště vyhrazena na provádění jedné typové úlohy/činnosti. Činnost je dispečerů průřezová přes všechny činnosti, ale je omezena územním celkem, který dané pracoviště řídí. Příjem TV Příjem tísňového volání na lince 58. Toto pracoviště provádí příjem tísňového volání a jeho klasifikaci a další úkony spojené s řešením MU, zejména vyplňování informací do systému Dispečer- Maják58. V případě Moravskoslezského kraje nedochází k přímému zadávání události do systému Dispečer-Maják58, ale je používán specifický IS pro příjem tísňového volání. V současné době může docházet k příjmu tísňového volání na všech pracovištích operačního řízení. V případě vyhrazení určitého počtu pracovišť pro příjem tísňového volání může docházet k tzv. přelivům na další pracoviště operačního řízení. Není tedy přesně specifikována odpovědnost daného pracoviště na příjem tísňového volání. V rámci Moravskoslezského kraje je pro vytěžení hovorů používán jiný informační systém než Dispečer-Maják58. Řízení sil a prostředků Organizuje a vysílá hlídky nebo další SaP dle zjištěné potřeby. Zajišťuje komunikaci s hlídkami a vede přehled o silách a prostředcích, jejich úkolech, poloze a stavu; dále zaznamenává vyslání dalších hlídek na jednotlivé tísňové výzvy v systému Dispečer-Maják 58. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 0 (celkem 54 stran)

11 Územní odbor a dozorčí služby Toto pracoviště zajišťuje vyhlašování pátrání po osobách, vozidlech a věcech, koordinuje činnost mezi dozorčími službami. Řídí síly a prostředky v rámci územního odboru, komunikuje s nimi a vede přehled o jejich úkolech, poloze a stavu. Akce Zajišťuje činnosti spojené s bezpečnostními akcemi. Lustrace Pracoviště zajišťující výdej dat z evidencí v rozsahu oprávnění stanovených pro žadatele za pomoci prostředků spojení. Neverbální komunikace Pracoviště zajišťuje zejména: včasné zpracování informací o dopravních omezeních a závažných dopravních nehodách ze systému Dispečer-Maják 58 do systému Centra dopravních informací, přijímá, eviduje, vyhodnocuje, zpracovává a předává zprávy, informace a hlášení zasílané jinými útvary policie určené pro útvary a organizační články krajského ředitelství, kontroluje a vkládá hlášení do informačního systému UDÁLOST ; v případě poruchy informačního systému ETŘ5) zajišťuje přidělení čísel jednacích, zabezpečuje v mimopracovní době odesílání a příjem faxů pro organizační články krajského ředitelství. Pracoviště neverbální komunikace operačního střediska prezídia dále zajišťuje zejména Vyžadování provozních a lokalizačních údajů od právnické nebo fyzické osoby zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací; Monitoring přeprav sledovaných komodit, především zbraní, střeliva, výbušnin a dalších nebezpečných materiálů, cenin na území České republiky pomocí signálu GPS, popřípadě informací z mýtných bran; Zajišťování instradací přeprav zbraní, střeliva a nebezpečných látek, vč. výbušnin; Zajištění bezodkladných úkolů na úseku pátrání, zejména vyhlášení pátrání v systémech PATROS a PATRMV; Zajištění konferenčních spojení na základě požadavku útvaru policie; Režie datavideokonferenční spolupráce; Plnění úkolů hlásné služby ve vztahu k zastupitelským úřadům nebo Ministerstvu zahraničních věcí; Zajištění výstupů z centrálního informačního sytému stanic technické kontroly; Spolupodílení se na problematice operativní přípravy geografických produktů pro útvary policie v případě, kdy věc nesnese odkladu; Zajištění výstupů z katastru nemovitostí mimo pravidelnou pracovní dobu pro účely aktuální potřeby útvarů policie. Závazný pokyn policejního prezidenta č. 38/007 o programu Dotazy do informačních systémů, ve znění závazného pokynu č. 7/007. Závazný pokyn policejního prezidenta č. /009 o výdeji údajů z informačních systémů s využitím telefonického spojení. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana (celkem 54 stran)

12 Řízení detašovaných pracovišť Toto pracoviště je definováno v případě, že existují okresní operační střediska mimo lokalitu krajského operačního střediska. V případě integrace okresních a krajských středisek do jedné lokality přebírají některé níže uvedené aktivity ostatní pracoviště. Pracoviště zajišťuje zejména: vede evidenci nápadu trestné činnosti, vyhlašuje konference, spolupracuje s ostatními krajskými ředitelstvími policie zejména při doprovodech nadměrných nákladů, stíhání pachatelů trestných činů, pronásledování vozidel, bezpečnostních opatřeních apod., koordinuje činnost mezi detašovanými pracovišti a integrovanými operačními středisky ostatních krajských ředitelství policie, kontroluje příposlechem radioprovoz na stanovené frekvenci, zajišťuje metodickou pomoc pro ostatní pracoviště operačního střediska, detašovaná pracoviště a ostatní organizační články krajského ředitelství, zastupuje vedoucího operačního dne v době jeho nepřítomnosti, zajišťuje spolupráci a koordinaci nasazení sil a prostředků při mimořádných událostech s pohotovostními službami příslušných organizací, přijímá a eviduje hlášení od Hasičského záchranného sboru a tísňové linky, informace předává na jednotlivá pracoviště operačního střediska, detašovaná pracoviště a organizační články krajského ředitelství; hlášení zapisuje do systému Maják 58, plní hlásnou službu směrem k operačnímu odboru Policejního prezidia. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana (celkem 54 stran)

13 Popis AS-IS ICT zajištění Funkcionalita IS IS Dispečer Integrovaný komunikační a řídicí systém Dispečer je v rámci Policie České republiky provozován za účelem zautomatizování a zjednodušení administrativních činností na operačních střediscích spočívajících zejména v dokumentaci údajů týkajících se tísňových výzev na linku tísňového volání 58, relevantních reakcí na ně a opatření přijatých v nápravě poruchového stavu. Údaje jsou v systému ukládány v datové podobě. Použití datového přenosu zpracovaných údajů, který může probíhat v reálném čase mezi operačními středisky po vertikální a horizontální linii, operačními středisky a základními útvary policie, operačními středisky a hlídkami policie. Informační systém je provozován a neustále rozvíjen v rámci Policie České republiky od roku 997. V oblasti operačního řízení je v současnosti Dispečer-Maják 58 provozován v rámci dispečerských pracovišť. Tyto pracoviště jsou členěna dle územního rozdělení. Použití řídícího, informačního a komunikačního systému Dispečer představuje zautomatizování a zjednodušení administrativních a rutinních činností operačního důstojníka ve prospěch řízení policejních akcí v reálném čase. Je tak zajištěna akceschopnost sil a prostředků Policie ČR na vyšší úrovni, zkvalitní se dokumentace přijetí policejních událostí, rozhodnutí k nim i jejich cílové řešení. K tomu výraznou měrou přispívá integrace všech potřebných komunikačních prostředků příslušných pracovišť do systému Dispečer-Maják 58 a jejich variabilní využití v rámci celého integrovaného operačního střediska. Požadavky na informační systém byly zpracovány do typového projektu schváleného v roce 997 sekcí Ministerstva vnitra, sekcí spojení a informatiky pod číslem SSI-4/ Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 3 (celkem 54 stran)

14 Model 4: Blokové schéma IS Dispečer-Maják 58 DISPEČER Maják58 Databáze DISPEČER Maják58 MS-SQL GIS GEOBÁZE N Maják Operátor N Maják Text N Maják Typ události H N N Maják Soubor N Maják Akce N:M Akce útvaru N:M N:M Akce k osobě N:M N:M Čas Akce na místě Osobana místě N:M Maják Osoba Maják Útvar H N N:M N:M N Maják SaP :N Čas N: Maják Místo H N N Maják Polygon N Maják Vrstva N Maják Mapa Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 4 (celkem 54 stran)

15 Další používané informační systémy Informační systém Neukončené přípravné řízení o známých pachatelích Evidence otisků prstů - údaje v souvislosti s pobytem cizinců na území České republiky, s udělováním azylu a poskytováním dočasné ochrany - centrální verze Evidence otisků prstů - údaje v souvislosti s trestním řízením - centrální verze Evidence nežádoucích osob - centrální verze Průjezdy motorových vozidel - centrální verze Evidence uměleckých děl - centrální verze Stíhané, podezřelé a prověřované osoby - centrální intranetová verze Stíhané, podezřelé a prověřované osoby - údaje ke stíhaným a podezřelým osobám - centrální intranetová verze Evidence cizinců s povolením k trvalému pobytu nebo přechodnému pobytu na území České republiky na dlouhodobá víza - centrální verze Evidence držitelů zbrojních průkazů, zbrojních oprávnění a registrovaných zbraní Osoby vedené v informačním systému OČISTA Evidence kontrolovaných osob a dopravních prostředků Pátrání po motorových vozidlech a tabulkách s registračními značkami Pátrání po osobách Pohřešované a nalezené zbraně Aktuální obrazové informace a sdělení Hlášení stanovených událostí Evidence dopravních nehod - zkrácená verze Zájmové osoby policie Blokace provozu mobilních telefonů Centrální evidence obyvatel (včetně evidence občanských průkazů a cestovních dokladů) Centrální registr silničních vozidel Centrální registr řidičů (včetně evidence řidičských průkazů) Národní součást Schengenského informačního systému Informační systémy pro zpracovávání dopravních informací Evidence stanic technické kontroly Vyrozumívání Zastupitelských úřadů Označení AVIZO C-AFIS (C) C-AFIS (T) C-ENO C-LOOK C-SEUD C-SPPO C-SPPO (V) C-TUDU D-ZBRANĚ JMENOVKA KONTROLA PATRMV PATROS P-ZBRANĚ TELEFOTO UDÁLOST Z-EDN ZOP BMT CEO CRV CRR SIS CDI, OLDA IS STK IS ZAU Architektura IS Integrovaný komunikační a řídicí systém Dispečer je koncipován za účelem celkového zajištění podpory OŘ v rámci operačního střediska. IS Dispečer-Maják58 je informační systém poskytující podporu pro příjem TV a OŘ. Jako datové úložiště je použit Microsoft SQL Server a celé řešení běží na platformě Microsoft Windows. Systém Dispečer je technologicky integrován na další komponenty řešení operačního řízení složky. Jedná se zejména o integraci na tyto technologické celky: stávající telefonii, síť Pegas, o komunikace s bloky BER, o integrace LCT, přepínání audiosignálů, integrace SMS zpráv (odesílání, zobrazování došlých SMS zpráv), dvoukanálový krátkodobý záznam hovorů. Fyzicky je systém realizován prostřednictvím serverů umístěných na jednotlivých okresech se samostatnou DB a dalšími servery umístěnými v rámci krajského operačního střediska taktéž se samostatnou DB. V případě, že jsou okresní střediska soustředěna do krajské lokality, je celý informační systém realizován jednou sadou serverů a databází. Rozdělení databází na jednotlivé lokality je z hlediska výměny dat operačního řízení neefektivní. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 5 (celkem 54 stran)

16 Popis AS-IS organizačního zajištění Základní organizační zajištění je tvořeno krajským ředitelem, vedoucím odboru a v rámci směny pak vedoucím směny a jednotlivými dispečery. Jednotlivé směny jsou v rámci krajského integrovaného operačního střediska, nebo jsou dislokovány v rámci územního odboru. Model 5: AS-IS organizační zajištění operačního řízení Náměstek ředitele Vedoucí odboru Vedoucí směny (Dispečer) Vedoucí směny (Dispečer) Dispečer Dispečer n Dispečer Dispečer n Směna na krajském IOS Směny na územním odboru (počet dle územního členění) Každý dispečer provádí veškeré činnosti v rámci operačního řízení tj. od příjmu tísňového volání 58 až po řízení SaP a jejich podpory v rámci daného územního celku. V rámci územních odborů bývají na směně běžně pracovníci, kteří mají odpovědnost za příjem TV a řízení SaP v daném územním celku. Zároveň jeden z dispečerů v rámci směny má odpovědnost a povinnosti vedoucího směny. Výkon služby Operační středisko řídí vedoucí odboru, který je přímo podřízen náměstkovi ředitele krajského ředitelství pro vnější službu, resp. náměstku policejního prezidenta pro vnější službu, v době jeho nepřítomnosti zástupce vedoucího odboru a v době jeho nepřítomnosti vedoucí směny operačního dne. Výkon služby na operačním středisku je prováděn nepřetržitě v plánovaných směnách s maximální dobou výkonu služby 4 hodin v době od 07:30 do 07:30 hodin se stanoveným týdenním fondem pracovní doby 37,5 hodiny výkonu služby. Výjimku stanoví ředitel krajského ředitelství. Nástup pracovníků směny operačního dne na pracoviště je 5 minut před počátkem operačního dne. Vedoucí směny operačního dne a pracovníci na pracovištích operačního střediska si vzájemně předávají službu, pracoviště a techniku přičemž zejména o a) provedou podrobné seznámení s celkovou situací na pracovišti a v územním celku, sledovanými případy, akcemi a událostmi a v souvislosti s nimi s doposud přijatými rozhodnutími a opatřeními, o b) předávají si úkoly, které je nutno dále zabezpečovat v souvislosti s prováděnými akcemi, událostmi a opatřeními, Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 6 (celkem 54 stran)

17 o c) předávají si technické, materiálové a písemné dokumentace pracoviště, informují se o závadách, nedostatcích a nedořešených případech, o d) provedou uzávěrku dokumentů vedených v souvislosti s výkonem činnosti na pracovišti, kde uvedou datum a čas předání a převzetí, zjištěné nedostatky a závady, přijatá opatření k jejich odstranění, převzetí a předání stvrzují podpisem, o e) vedoucí směny operačního dne po převzetí služby konkretizuje úkoly pro jednotlivá pracoviště; pracovníci neprodleně hlásí převzetí služby vedoucímu směny operačního dne, seznamují ho s rozpracovanými případy a opatřeními k nim a s provozuschopností pracoviště a techniky. Sjednocení organizačního zajištění probíhá postupně. Cílový stav je uveden v kapitole B4 - Organizační standardy složky. Popis zjištěných kritických míst V současné době není příjem tísňového volání a operační řízení řešeno na úrovni procesní odpovědnosti, ale na základě územního členění. Toto znamená, že příjem tísňového volání a operačního řízení je sloučen na pracoviště bez rozlišení odpovědnosti za jednotlivé tyto klíčové činnosti. V případě integrovaných krajských operačních středisek tento stav způsobuje přeliv tísňových hovorů na ostatní pracoviště v rámci operačního střediska. Rozdělení odpovědnosti dle územního členění není optimální z hlediska vykonávaných činností jednotlivými policisty (souběžné činnosti: komunikace s vedením územních odborů, dozorčích služeb, řízení SaP, lustrace a neverbální komunikace). Sloučení jednotlivých činností zvyšuje riziko snížení kvality prováděných úkonů a prodlužování reakčních časů. Integrovaný řídící komunikační a informační systém Dispečer není plošně zaveden ve všech úrovních operačních středisek. Plošně je zaveden pouze Dispečer-Maják58, který je však datově rozdělen dle územního členění, a rádiový systém PEGAS ADIM. Systém Dispečer viz Popis AS-IS ICT. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 7 (celkem 54 stran)

18 Popis TO-BE procesu operačního řízení Model 6: Proces Zajistit operační řízení Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 8 (celkem 54 stran)

19 Promítnutí řešení NIS IZS Scénáře pro příjem TV Z hlediska NIS bude nutné zajistit návaznost procesu Zajistit operační řízení na tyto definované scénáře příjmu TV: Model 7: Scénáře příjmu tísňového volání Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 9 (celkem 54 stran)

20 Model 8: Scénář TV - Vytěžit TV a vytvořit DV Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 0 (celkem 54 stran)

21 Model 9: Scénář TV - Identifikovat zlomyslné volání Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana (celkem 54 stran)

22 Model 0: Scénář TV - Přijmout TV FHQ Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana (celkem 54 stran)

23 Model : Scénář TV - Přijmout TV pro jinou složku Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 3 (celkem 54 stran)

24 Model : Scénář TV - Přijmout TV a vytvořit konferenci Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 4 (celkem 54 stran)

25 Model 3: Scénář TV - Přijmout TV a dovytěžit v OŘ Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 5 (celkem 54 stran)

26 Telefonické scénáře v OŘ Model 4: Volat z OŘ do NSPTV Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 6 (celkem 54 stran)

27 Model 5: Volat z NSPTV do OŘ Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 7 (celkem 54 stran)

28 Model 6: Volat z NSPTV jinam Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 8 (celkem 54 stran)

29 Model 7: Volat v OŘ Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 9 (celkem 54 stran)

30 Model 8: Volat z OŘ jinam Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 30 (celkem 54 stran)

31 Model 9: Přijmout hovor v OŘ odjinud Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 3 (celkem 54 stran)

32 Model 0: Zajistit konferenci v OŘ Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 3 (celkem 54 stran)

33 Model : Zajistit konferenci do OŘ odjinud Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 33 (celkem 54 stran)

34 Model : Zajistit konferenci z OŘ jinam Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 34 (celkem 54 stran)

35 B3 ICT standardy složky Požadavky na úpravu IS pro OŘ z hlediska využití NIS Využití GIS v OŘ IS pro OŘ musí být upraven tak, aby mohl využívat mapové a datové podklady prostřednictvím volání služeb GIS. Přístup ke službám bude vytvořen v této architektuře: Model 3: Služby GIS pro OŘ V rámci složky bude zachována možnost vlastních oddělených GISových dat a v rámci architektury se předpokládá využití dedikovaných GISových serverů v rámci složky. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 35 (celkem 54 stran)

36 Využití integrační platformy v OŘ IS pro OŘ musí být upraven tak, aby poskytoval resp. mohl využívat data v požadovaném tvaru o sdílených řešených událostech, nasazování SaP a data k vizualizaci operační situace. Jde zejména o tyto služby: předání/převzetí dokumentace události do/ze systému pro OŘ sdílení událostí včetně jejich směrování výměna žádostí o součinnost sdílení statusu a polohy vybraných SaP sdílení dat o společné operační situaci komunikace se systémy třetích stran včetně definování pravidel využívání přístupu k centrálně poskytovaným registrům (adresním UIR-ADR, resp. RUIAN, atd.) integrace externích datových zdrojů zprostředkování dalších vybraných služeb třetích subjektů předání/převzetí dat k vizualizaci operační situace, zejména zobrazení místa události, kontaminovanou a uzavřenou oblast, místo velitelského stanoviště, aktuální pozice velitelů anebo vedoucích složek IZS, pozici SaP složek IZS - mobilní (např. hlídky pro uzavření komunikací), zvýraznění směrů dopravy (příjezd a odjezd složek IZS, dálková doprava vody) a účelový prostor využívání služeb subsystému předávání zpráv Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 36 (celkem 54 stran)

37 Společné číselníky IS pro OŘ musí využívat následující číselníky společné pro všechny složky IZS a definované v rámci NIS: Tabulka : Typy událostí IZS Typ události Název typu události A ANONYMNÍ VÝHRUŽKA B DOPRAVNÍ NEHODA C NÁLEZ MRTVOLY D ONEMOCNĚNÍ E POHŘEŠOVANÁ OSOBA F POŽÁR G PŘÍMÉ OHROŽENÍ ŽIVOTA H TECHNICKÁ POMOC I TRESTNÁ ČINNOST J ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK K ÚRAZ L ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT M JINÁ UDÁLOST N TECHNOLOGICKÝ TEST O PLANÝ POPLACH Tento číselník musí být provázán na číselník typů/podtypů událostí složky vazbou :n. Tabulka : Typy SaP IZS Typ SaP IZS Složka Hlídka Velitel opatření 3 Vrtulník 4 Vodní prostředek 5 Mobilní požární technika 6 Velitel jednotek 7 Vzdušný prostředek 8 Vodní prostředek 9 Vedoucí lékař 0 RLP (rychlá lékařská pomoc) RZP (rychlá zdravotnická pomoc) Doktor systém Randewouz 3 Vozidlo Hromadného neštěstí 4 Osobní automobil 5 Vrtulník LZS 6 Vodní prostředek 7 Ostatní SaP 8 Ostatní SaP 9 Ostatní SaP Tento číselník musí být provázán na číselník typů SaP složky vazbou :n. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 37 (celkem 54 stran)

38 Tabulka 3: Stavy událostí IZS Stav Název stavu události události Událost oznámena Výjezd prvních SaP složky 3 Na místě první SaP složky 4 Požár lokalizován 5 Odjezd posledních SaP složky 6 Událost uzavřena OS Tento číselník musí být provázán na číselník stavů událostí složky vazbou :n. Tabulka 4: Typy spolupráce IZS Typ spolupráce Název typu spolupráce Primární Informovaná 3 Přizvaná Tabulka 5: Stavy spolupráce IZS Stav Název stavu reakce spolupráce A Výzva B Zahájeno řešení Tabulka 6: Závažnost MU v IZS Závažnost Popis závažnosti situace situace 0 Spolupráce dosud nevyžádána Spolupracují a více složek IZS Stupeň poplachu v IZS 3 Stupeň poplachu v IZS Z Stupeň poplachu v IZS Statistiky Dostupné statistiky z NIS NIS bude poskytovat tato základní data o TV a jejich zpracování, která bude možné načítat do IS pro OŘ (vždy s časovým razítkem a identifikátorem operátora): Předání TV na rozhraní NSPTV Založení MU Převzetí TV operátorem Přizvání do konference operátorem Přijetí přizvání do konference Odpojení z konference Ukončení TV Vytvoření DV Vizualizace MU jiné složce/kraji Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 38 (celkem 54 stran)

39 Povinná data pro NIS IS pro OŘ musí poskytovat tato data pro monitoring a ukládání v centrálním datovém skladu: a) časové razítko, identifikátor dispečera Převzetí DV SaP vybrány Převzetí (zobrazení) výzvy SaP Dojezd SaP na místo MU Vyžádání spolupráce jiné složky IZS/kraje Potvrzení (odmítnutí) spolupráce jiné složky IZS/kraje Zahájení spolupráce a více složek IZS Vyhlášení. stupně poplachu IZS Vyhlášení 3. stupně poplachu IZS Vyhlášení Z. stupně poplachu IZS Odeslání optimalizované trasy SaP Převzetí (zobrazení) optimalizované trasy v SaP Vyžádání informace o operační situaci Poskytnutí (zobrazení) informace o operační situaci v SaP Odjezd SaP z MU Dojezd SaP na stanoviště Uzavření MU Zjištění výpadku kritické služby Rekonfigurace kritické služby Rozhodnutí o vyklizení budovy OS složky Zajištění částečné funkcionality operačního řízení Zajištění plné funkcionality operačního řízení Předání výzvy externímu subjektu Přijetí výzvy externím subjektem Převzetí informace od externího subjektu b) prostorové informace Aktuální poloha a status vizualizovaného SaP Dojezdová vzdálenost SaP k místu MU Dojezdová vzdálenost SaP zpět na stanoviště Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 39 (celkem 54 stran)

40 Požadavky na architekturu IS pro OŘ Architektura IS musí být schopná efektivního napojení na integrační platformu a začlenění do celkové architektury NIS IZS. Na základě tohoto požadavku musí být realizovány odpovídající změny. Cílem je nasazení Integrovaného komunikační a řídicího systému Dispečer do všech krajských operačních středisek. Požadavky na architekturu 3 IS pro OŘ musí splňovat tyto požadavky na architekturu:. Funkcionalita poskytovaná i volaná prostřednictvím webových služeb (WSDL/SOAP). Využití jednotného registru služeb (UDDI) a aplikace společných politik 3. Databáze normalizovaná bez přímých přístupů vč. zapouzdřených uložených procedur 4. Podpora virtualizace na úrovni serverů i stanic, podpora vzdáleného přístupu a replikací 5. Zajištění zálohování v jiném kraji 6. Škálovatelnost (clustery, gridy apod.) 7. Jednotné číselníky v rámci složky 8. Jednotné číselníky pro komunikaci mezi složkami (NIS IZS) Ostatní požadavky na IS pro OŘ IS musí zajistit nejméně tyto SLA (úroveň ): Odezva klienta (uživatelská) 0,3 s Režim 4 x 7 Dostupnost 99,8% IS pro OŘ musí být schopen splnit nebo reflektovat při volání služeb tato SLA definovaná v NIS: Předat/převzít událost na rozhraní (max.) 3 s IS musí v rámci celé složky umožnit jednotnou: bezpečnostní politiku, řízení změn, uživatelskou podporu, řešení technických incidentů, licenční politiku. Specifikace nových služeb IS IS pro OŘ bude rozšířen o tyto funkcionality: ) Zajištění automatizovaného návrhu SaP - podle typu, rozsahu a polohy události a příslušných reakčních scénářů resp. poplachových plánů, a to i na mezikrajské úrovni. ) Zajištění převzetí SaP ze vnějších plánovacích systému služby 3) Zajištění automatizovaného přiřazení informací o objektech k místu MU a zpřístupnění těchto informace i pro další úrovně řízení (taktickou i strategickou). 4) Předání výzvy vybraným SaP datově dle konektivity SaP. 5) Vytvoření rozhraní pro napojení PCO. 3 Viz Příloha. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 40 (celkem 54 stran)

41 6) Prohlížeč GISových dat v rámci OŘ. 7) Vytvoření rozhraní pro výměnu dat s centrem dopravních informací (CDI). 8) GPS agent pro sledování polohy SaP. 9) Rozšíření stávajícího způsobu zálohování (hot-backup na úrovni kraj-kraj). 0) Rozšíření možnosti sdílení informací v rámci složky (akce, SaP atd.). ) Rozšíření o další klienty DISP58 (klient pro územní odbory a obvodní oddělení) 4. ) Integrace IP telefonie (ovládání IP telefonie přes touch atd.) Přehled změn komunikačních systémů Jádro komunikační infrastruktury tvoří ITS MV, kterou budou propojena všechna operační střediska všech základních složek IZS, a to redundantně (viz samostatný projekt ITS NGN). Digitální radiokomunikace V současné době digitální síť PEGAS splňuje požadavky složky. Je požadováno plné využití integrace radiových bloků BER, vzdálených radiových bloků BER, linkových bloků LCTG (linkové bloky LCTG musí být min. na pracovištích pro řízení SaP, Akce. Vybavení SaP Dovybavení SaP se v rámci KSP nepředpokládá. Lokalizace SaP je řešena samostatným projektem v rámci IOP. Požadavkem na tento projekt je zajištění kvalitativních standardů definovaných v rámci projektu NIS-IZS. Telefonie Předpokládá se PBX vyčleněná zvlášť pro operační řízení, schopná realizovat uvedené scénáře (viz Telefonické scénáře v OŘ). Zároveň musí tato PBX plně zachovat kompatibilitu a poskytované hlasové služby v rámci digitální telefonní sítě MV a (současný stav: převážně PBX Alcatel 4300 a 4400). V rámci telekomunikačních služeb musí být zajištěna komunikace do sítě GSM a SMS včetně integrace do IS Dispečer Maják58 (v rámci integrovaného komunikačního a řídicího systému Dispečer). Nahrávání Nahrávání veškeré komunikace v rámci operačního řízení (telefonie ze všech směrů, radioprovoz, hlasové vstupy, příjem tísňových hovorů) bude realizováno prostřednictvím vlastní dedikované nahrávací technologie. V každé lokalitě se předpokládá nasazení hybridní záznamové jednotky a aplikační nástavby s možností tyto komponenty zapojit jako redundantní. V rámci složky musí být řešena funkce centrálního přístupu s vlastní uživatelskou databází, centrální diagnostikou, historie analýzy a statistiky a správou přístupu. Tato technologie musí být integrovaná s IS Maják58, která zajistí vzájemnou výměnu informací mezi oběma systémy a možnost využití funkcí jednoho systému ze systému druhého. 4 DISP58 je klient umožňující vstup z jednotlivých územích odborů do databáze operačního řízení. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 4 (celkem 54 stran)

42 Zároveň zůstane zachována možnost krátkodobého SW záznamu hovoru pro rychlé zpětné dohledání bez nutnosti přístupu na centrální nahrávací zařízení. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 4 (celkem 54 stran)

43 B4 - Organizační standardy složky Cílová typová organizační struktura operačního řízení Byla stanovena na základě návrhu, kterým se stanoví vnitřní organizace a početní stavy příslušníků na krajských operačních střediscích policie české republiky. Tabulka 7: Organizační zajištění Útvar a pozice Prověrka Druh Třída Plán Policejní prezidium ČR Operační odbor vedoucí odboru D P 09 zástupce vedoucího odboru D P 09 asistent V O 08 celkem 3 Operační středisko (oddělení) vrchní komisař D P 08 5 vrchní komisař D P 08 4 celkem 9 Oddělení analytiky a informačních technologií vrchní komisař D P 08 3 celkem 3 Oddělení dopravních informací redaktor V O 09 5 celkem 5 celkem za odbor 40 KŘP hl. m. Prahy Integrované operační středisko vedoucí odboru D P 09 zástupce vedoucího odboru D P 09 komisař D P 07 5 komisař V P 07 4 komisař V P vrchní inspektor V P operátor inform. a komunik. V O administrativní a spisový p D O 07 celkem za odbor 0 KŘP Středočeského kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 celkem Integrované operační středisko(oddělení) komisař D P 07 5 komisař D P 07 vrchní inspektor V P operátor inform. a komunik. V O 07 celkem 6 celkem za odbor 8 KŘP Jihočeského kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 administrativní a spisový p D O 07 celkem 3 Integrované operační středisko komisař D P 07 5 komisař D P 07 3 komisař V P 07 vrchní inspektor V P 06 7 celkem 8 celkem za odbor 84 KŘP Plzeňského kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 zástupce vedoucího odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 administrativní a spisový p D P 07 celkem 5 Integrované operační středisko komisař D P 07 5 komisař D P 07 9 komisař V P 07 4 vrchní inspektor V P celkem 77 celkem za odbor 8 KŘP Ústeckého kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 administrativní a spisový p D O 07 celkem Integrované operační středisko komisař D P 07 5 komisař D P 07 6 vrchní inspektor V P 06 7 celkem 8 celkem za odbor 84 KŘP Královéhradeckého kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 celkem 3 Integrované operační středisko komisař D P 07 3 vrchní inspektor V P celkem 53 celkem za odbor 56 Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 43 (celkem 54 stran)

44 Útvar a pozice Prověrka Druh Třída Plán KŘP Jihomoravského kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 zástupce vedoucího odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 administrativní a spisový p D O 07 celkem 4 Integrované operační středisko komisař D P 07 5 komisař V P 07 3 vrchní inspektor V P vrchní referent - P 0 4 operátor inform. a komunik. V O 07 3 celkem 84 celkem za odbor 88 KŘP Moravskoslezského kraje operační odbor vedoucí odboru D P 09 celkem integrované operační středisko komisař D P 07 9 komisař V P 07 vrchní inspektor V P celkem 85 celkem za odbor 86 KŘP Karlovarského kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 administrativní a spisový p D O 07 celkem Integrované operační středisko komisař D P 07 vrchní inspektor V P operátor inform. a komunik. - O 07 5 celkem 40 celkem za odbor 4 KŘP Libereckého kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 celkem Integrované operační středisko komisař D P 07 5 vrchní inspektor V P celkem 39 celkem za odbor 40 KŘP Pardubického kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 celkem 3 Integrované operační středisko komisař D P 07 3 vrchní inspektor V P celkem 43 celkem za odbor 46 KŘP kraje Vysočina Operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 administrativní a spisový p D O 07 celkem 3 Integrované operační středisko komisař D P 07 5 komisař V P 07 8 vrchní inspektor V P 06 4 operátor inform. a komunik. V O 07 4 celkem 4 celkem za odbor 44 KŘP Zlínského kraje Operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 administrativní a spisový p D O 07 celkem 3 Integrované operační středisko komisař D P 07 5 komisař V P 07 0 vrchní inspektor V P 06 celkem 37 celkem za odbor 40 KŘP Olomouckého kraje operační odbor vedoucí odboru D P 09 vrchní komisař D P 08 celkem integrované operační středisko komisař D P 07 6 vrchní inspektor V P 06 5 celkem 57 celkem za odbor 59 Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 44 (celkem 54 stran)

45 Analýza interoperability operačního řízení Typová pracoviště IOS V rámci integrovaných operačních středisek KŘP jsou definovány typová pracoviště. Rozdělení na typová pracoviště zajišťuje zvýšení efektivity vykonávaných činností a specifické rozdělení pravomocí v rámci procesu řízení sil a prostředků. Přínosem je zejména přesné určení jednotlivých pravomocí a odpovědnosti za prováděné úkony včetně efektivního přiřazování těchto úkolů na jednotlivá pracoviště. Zároveň umožňuje efektivnější práci jednotlivých hlídek (SaP), sdílení a poskytování informací o operační situaci a dohled nad prováděnými činnostmi. Pro takto oddělená pracoviště lze provádět optimalizaci nastavení jednotlivých informačních systémů (např.: zobrazení, ovládání apod.) nebo přidělovat specifická oprávnění. Tabulka 8: Počty typových pracovišť v rámci IOS 5,6 OŘ Číslo Pracoviště TV Hlídky Lustrace Akce Doprava obecné C30 Hlavní město Praha C30 Policejní prezidium C3 Středočeský kraj C3 Jihočeský kraj C33 Plzeňský kraj 4 3 C34 Karlovarský kraj 3 C35 Ústecký kraj 5 3 C36 Liberecký kraj 3 C37 Královehradecký kraj 3 3 C38 Pardubický kraj 3 C39 Vysočina 3 C330 Jihomoravský kraj C33 Zlínský kraj 3 C33 Olomoucký kraj 4 C333 Moravskoslezský kraj Celkem OŘ Vedoucí Celkem celkem OS Organizační pravidla a znalosti Typová pracoviště lze kategorizovat následovně: Příjem tísňového volání (označení v tabulce: TV - součást řešení NIS IZS tzv. střecha ) Územní odbory (označení v tabulce: OŘ obecně) Řízení SaP o Pořádková policie (označení v tabulce: Hlídky) o Dopravní policie (označení v tabulce: Doprava) Bezpečnostní akce (označení v tabulce: Akce) Neverbální komunikace (označení v tabulce: ) Lustrace (lustrace a výdej dat - označení v tabulce: Lustrace) Jednotlivá pracoviště bude obsluhovat dispečer, který musí být schopen pracovat na libovolném z těchto pracovišť. Řídící struktura zůstává zachována (vedoucí směny atd.). 5 Pracoviště TV jsou pořizována z projektu NIS IZS. V případě nedostatečného vytížení pracoviště je možné sloučení dvou činností na jedno pracoviště např. pracoviště Doprava může zároveň provádět řízení hlídek (pracoviště Hlídky). 6 Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 45 (celkem 54 stran)

46 B5 - Standardy infrastruktury složky Obecné standardy infrastruktury Jsou budovány plně podle standardu úrovně A. Zahrnují: operační sál s požadovanými parametry a vybavením pracoviště pro operační řízení energetické a technologické zázemí. Další specifické požadavky v rámci : zajištění technologického zázemí pro projekt IZS jakožto celek (viz cíl I06-). pracoviště v rámci operačního střediska budou zapojena do sítě, a proto musí být zajištěna bezpečnost datové a hlasové sítě, PBX pro OŘ musí plně zachovávat komptabilitu a poskytování hlasových služeb v rámci celé digitální telefonní sítě MV a (v současné době převážně PBX Alcatel 4300 a 4400) Tabulka 9: Rekapitulace standardů Ozn. Položka Std. Staveb. Kalkulace Závaznost Forma specifikace OS Operační sál OS-0 Změna dispozice sálu, přesun A ano individuální podle potřeb Popis úprav, dispoziční řešení. OS-0 Zdvojené podlahy A ano individuální podle potřeb Popis úprav. OS-03 Osvětlení, elektrorozvody A ano individuální podle potřeb Popis úprav. OS-04 Síťová kabeláž A ano individuální podle potřeb Popis úprav. OS-05 Odhlučnění, úprava interiéru A ano individuální podle potřeb Popis úprav. OS-06 Klimatizace A ano individuální podle potřeb Specifikace provedení. OS-07 Stoly pro dispečery A ne podle potřeb Definované základní parametry, ale nehrazeno z KSP PR Pracoviště PR-0 Virtualizovaný desktop pro NSPTV NIS z projektu NIS vždy Nebude kalkulován v KP. PR-0 Virtualizovaný desktop pro OŘ B jednotná vždy Počet ks. PR-03 Operátorské pracoviště NSPTV NIS z projektu NIS vždy Nebude kalkulován v KP. PR-04 Operátorské pracoviště OŘ B jednotná vždy Počet ks. PR-05 Operátorské pracoviště vedoucího směny (hybridní) B jednotná vždy Počet ks. DC Technologická místnosti (DC) DC-0 Změna dispozice sálu, přesun A ano individuální podle potřeb Popis úprav, dispoziční řešení. DC-0 Elektrorozvody A ano individuální podle potřeb Popis úprav. DC-03 Zdvojené podlahy A ano individuální podle potřeb Popis úprav. DC-04 Klimatizace A někde individuální podle potřeb Popis úprav. DC-05 Rackové skříně 9" B jednotná vždy Počet ks. DC-06 Strukturovaná kabeláž (i mimo DC) C ano individuální podle potřeb Specifikace rámcová. DC-07 Síťové prvky (mimo NSPTV) B jednotná vždy Specifikace. DC-08 Připojení do ITS ITS z projektu ITS vždy Specifické požadavky. DC-09 Jiné úpravy technologické místnosti C někde individuální podle potřeb Popis úprav. EN Energetika EN-0 Dieselagregát A někde jednotná podle potřeb Možné individuální odchylky podle dispozice- EN-0 UPS A někde jednotná podle potřeb Možné individuální odchylky podle dispozice. EN-03 Dohledové systémy A individuální podle potřeb Specifikace. EN-04 Úpravy elektroinstalace, zásuvka MDA A ano individuální podle potřeb Popis úprav. EN-05 Jiné úpravy energetiky C někde individuální podle potřeb Popis úprav. OB Objekt operačního střediska OB-0 Pobočková ústředna OŘ B jednotná vždy OB-0 Nahrávání (všechny kanály OŘ) B jednotná vždy OB-03 Příčka - PBX OŘ objektová ústředna B jednotná vždy Typ objektové ústředny. OB-04 Jiné doplnění objektu C individuální podle potřeb Popis úprav. OB-05 Jiné stavební úpravy C ano individuální podle potřeb Popis úprav. DR Digitální rádiová síť DR-0 LCT G/3G B jednotná vždy Počet ks. DR-0 RCT B jednotná vždy Počet ks. DR-03 Blok ADIM se zdroji B jednotná vždy Počet ks. DR-04 Blok BER naprogramovaný pro integraci B jednotná vždy Počet ks. DR-05 Anteny, svody, podpůrné desky apod. B individuální vždy Specifikace. DR-06 Jiné úpravy pro radiové sítě B individuální vždy Popis úprav. IS IS pro OŘ IS-0 HW kompletně B jednotná vždy IS-0 Databáze, virtualizace, replikace SW B společná vždy IS-03 Aplikační server (business logika) vývoj B společná vždy IS-04 Zálohování B jednotná vždy IS-05 Integrace radiokomunikace B společná vždy IS- Migrace dat NSPTV NIS z projektu NIS vždy Specifické požadavky. IS-3 Migrace dat OŘ B jednotná vždy Specifické požadavky. IS-4 Jiné specifické úpravy IS pro OŘ B jednotná vždy Specifické požadavky. IS-5 Jiné technologické doplnění IS B jednotná vždy Specifikace. XX Jiné úpravy a doplnění pro OŘ XX-0 Jiné stavební úpravy C ano individuální podle potřeb Popis úprav. XX-0 Jiné technologické úpravy C individuální podle potřeb Popis úprav. XX-03 Jiné IS B jednotná vždy Specifikace. XX-04 Jiné vybavení C individuální podle potřeb Specifikace. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 46 (celkem 54 stran)

47 Model 4: Koncepční schéma GIS interní v rámci KŘ Krajský úřad Externí zdroj dat Správce GIS KŘ Krajské ředitelství Modul automatického transportu dat Publikační databáze Aplikační server CS-W WCS WFS WMS WPS Územní odbory Obvodní oddělení Editační Web klient IOS Mobilní jednotky web klienti Internet CS-W WCS WFS WMS Aplikační server Publikační databáze Centrální místo služeb Modul automatického transportu dat Správce GIS PP ČR Centrální datový sklad Policie ČR Modul automatického transportu dat Publikační databáze Aplikační server CS-W WCS WFS WMS WPS web klienti Intranet (editační) Správce GIS (pokud nebude PP) Útvary s celorepublikovou působností Služby pro veřejnost (community policing) Mobilní jednotky a speciální jednotky Internet Intranet MV (HERMES) Výše uvedené koncepční schéma komunikace GIS odpovídá interním požadavkům zajištění GISových služeb v rámci. Jedná se o cílový stav. V rámci projektu NIS IZS bude zajištěno pořízení GISových serverů na jednotlivá krajská ředitelství a poskytnutí rozhraní pro aktualizaci specifických dat. Rozsah poskytovaných GISových služeb realizovaných v rámci NIS IZS je obsažen v dokumentu Analýza technického řešení projektu - Koncept TO-BE. V rámci KSP budou realizovány pouze úpravy definované dle výše uvedených požadavků na úpravy IS. Ostatní části jsou realizovány interně v rámci. Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 47 (celkem 54 stran)

48 Ostatní standardy v rámci složky Tyto standardy jsou definovány v případě nových staveb nebo stavebních úprav. Tyto standardy nevyvolávají stavební investice, pokud neporušují minimální standardy uvedené výše v tomto dokumentu nebo v dokumentu A- Standardy operačního řízení složek. Požadavky na technologické zajištění Skříně pro systém Dispečer (RACK 9) o minimální půdorys cca 65x65 cm o musí být umožněn přístup k zadním i předním dveřím skříně o počet technologických skříní odpovídá požadovanému výkonu a umístěné technice (upřesněno na základě VZ) zdroj zálohovaného napětí UPS pro OS (minimálně) o v počtu 5-0 pracovišť a 3-5 systémových skříní s příkonem 30kVA (včetně rezervy), o pro 0-5 pracovišť a 3-4 systémové skříně s příkonem 0kVA o pro 5-0 pracovišť a -3 systémové skříně s příkonem 5kVA další skříně o skříň datových a slaboproudých rozvodů o skříň anténního rozvodu rádiového systému Pegas klimatizovaná technologická místnost Požadavky na sál operačního střediska rozmístění stolů o přesné umístění a orientaci pracovišť stanovují odpovědní funkcionáři o půdorys stolu i s minimálně nutným prostorem pro křeslo cca 40x0 cm stoly (nejsou pořizována v rámci KSP) stůl musí obsahovat technologický prostor pro komponenty systému Dispečer-Maják 58 (podružným rozvaděčem zálohovaného a nezálohovaného napětí, elektrolištami a drátovými koryty,telefonními zásuvkami, datovými zásuvkami a kontejnerem pro uložení pracovní stanice dle aktuální technologické specifikace pracoviště). Musí obsahovat technologický prostor pro komponenty systému Dispečer-Maják 58 (s podružným rozvaděčem zálohovaného a nezálohovaného napětí, elektrolištami a drátovými koryty, telefonními zásuvkami, datovými zásuvkami) a kontejnerem pro uložení pracovní stanice (dle aktuální technologické specifikace pracoviště). Základní modul o o o o výška pracovní plochy stolu od podlahy je 70 mm tloušťka pracovní desky stolu je 5 mm délka pracovní desky 00 mm, tvar konstrukčně řešen podle místních podmínek šířka pracovní desky 476 mm Technologický modul o Technologický prostor musí být rozdělen do dvou uzavřených samostatných skříní přístupných ze zadní části stolu opatřených průchody pro kabeláž. Skříně musí být pevně spojeny se základním modulem. Vnitřní rozměry skříní výška 580 mm, šířka 860 mm, hloubka 85 mm. o V jedné technologické skříni jsou umístěny zásuvkový rozvod nezálohovaného napětí Verze 3 (aktualizace k 4. září 00) strana 48 (celkem 54 stran)

Podklad za Policii ČR pro zpracování vstupní informace pro potřeby tvorby projektové dokumentace projektu

Podklad za Policii ČR pro zpracování vstupní informace pro potřeby tvorby projektové dokumentace projektu Podklad za Policii ČR pro zpracování vstupní informace pro potřeby tvorby projektové dokumentace projektu Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. PO-3958/GŘ-VZ-2005 Praha 15. února 2006 listů: 6 S c h v a l u j e : genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...... Generální ředitel

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS Odbor operačního řízení a komunikačních a informačních systémů odpovídá za plnění úkolů v rámci operačního řízení jednotek PO a složek IZS, za výstavbu

Více

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Standardy operačního řízení C333 KŘP Moravskoslezského kraje Obsah Úvodní informace... 4 Historie změn...

Více

Krajský standardizovaný projekt. Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

Krajský standardizovaný projekt. Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Krajský standardizovaný projekt Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek

Více

Výstupy analýzy část

Výstupy analýzy část Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému B400 Standardy operačního řízení Obsah Shrnutí... 3 Úvodní informace... 3 Výstupy podle smlouvy... 4 Historie

Více

Poplachové plány. 5.1. Poplachový plán IZS kraje

Poplachové plány. 5.1. Poplachový plán IZS kraje Poplachové plány 5 Poplachový plán je dokument, který upravuje povolávání záchranných složek při organizaci záchranných a likvidačních prací. Poplachový plán se zpracovává vždy pro územní celek. Rozlišujeme

Více

ZÁVAZNÝ POKYN. policejního prezidenta ze dne 14. ledna 1998, Čl. 1 Úvodní ustanovení

ZÁVAZNÝ POKYN. policejního prezidenta ze dne 14. ledna 1998, Čl. 1 Úvodní ustanovení POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Datum vydání: 14. ledna 1998 PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Obsah: Závazný pokyn policejního prezidenta, kterým se upravuje jednotný postup při provozování a využívání informačního

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Operační řízení A (OŘ II A) Platnost od 1. ledna 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE plk.ing.petr Ošlejšek, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO

Více

Slavnostní zahájení plného provozu projektu. Zlín, 27. listopadu 2015

Slavnostní zahájení plného provozu projektu. Zlín, 27. listopadu 2015 Slavnostní zahájení plného provozu projektu Zlín, 27. listopadu 2015 Realizací programu ISIZSzískáme: zefektivnění příjmu tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému na všech

Více

Projektový záměr. Evidenční číslo (žadatel nevyplňuje) Název operačního programu. Integrovaný operační program

Projektový záměr. Evidenční číslo (žadatel nevyplňuje) Název operačního programu. Integrovaný operační program Projektový záměr Evidenční číslo (žadatel nevyplňuje) Název operačního programu Integrovaný operační program Prioritní osa/oblast intervence 1.1 Název projektu Uplatnění principu Smart Administration v

Více

Příloha č. 6 smlouvy o dílo-požadavky na součinnost

Příloha č. 6 smlouvy o dílo-požadavky na součinnost Příloha č. 6 -Požadavky na součinnost V následující tabulce jsou uvedeny požadavky na součinnost Zadavatele, jejichž splnění je nutným předpokladem pro řádné plnění předmětu této veřejné zakázky. ID 1

Více

12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy

12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy 12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy se usnesla dne 28. 6. 2011 vydat podle 44 odst. 2 zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. PO-3958/GŘ-VZ-2005 Praha 15. února 2006 listů: 4 S c h v a l u j e : genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...... Generální ředitel

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

Vyhláška města Plzně č. 8/2000

Vyhláška města Plzně č. 8/2000 Vyhláška města Plzně č. 8/2000 Rada města Plzně se usnesla dne 10. 8. 2000 vydat podle 28 odst. 4 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a v

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

Digitální mapa veřejné správy. Portál DMVS a ÚKM

Digitální mapa veřejné správy. Portál DMVS a ÚKM Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Základní informace o DMVS DMVS zajišťuje garantovaná, jednotná data pro konzistentní výkon příslušných agend veřejné správy v území transparentnost výkonu

Více

Příloha č. 1: Seznam informačních systémů používaných Policií ČR (tabulka)

Příloha č. 1: Seznam informačních systémů používaných Policií ČR (tabulka) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam informačních systémů používaných Policií ČR (tabulka) Příloha č. 2: Vybrané pojmy vztahující se k systému ETŘ (text) Příloha č. 3: Chronologicky řazený vývoj jednotlivých

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Spojová služba A (T-SP A) Platnost od 1. 1. 2006 2005 2 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského

Více

Projekt operačních středisek Policie České Republiky. 7, dubna 2014, ISSS Hradec Králové

Projekt operačních středisek Policie České Republiky. 7, dubna 2014, ISSS Hradec Králové Projekt operačních středisek Policie České Republiky Milan ZAPLETAL Projektový manažer PČR Květoslav ŠTRUNC obchodní zástupce Cisco Systems 7, dubna 2014, ISSS Hradec Králové 1 2 Soudce poprvé v republice

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV- 14550-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: OŘ-P Praha 3. března 2014 listů: 9 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba, v.

Více

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Standardy operačního řízení C410 Hlavního města Prahy Obsah Úvodní informace... 3 Výstupy podle smlouvy...

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-OŘ Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-KIS Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

Projekt ITS NGN Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS

Projekt ITS NGN Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Projekt ITS NGN Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Ing. Monika Syrovátková projektová manažerka ITS NGN Ministerstvo vnitra ČR 29. 7. 2015 ITS NGN Komunikační infrastruktura

Více

Co nás čeká. stále náročnější zákazník občan složitější a rozsáhlejší mimořádné události svět rozmanitých digitálních technologií

Co nás čeká. stále náročnější zákazník občan složitější a rozsáhlejší mimořádné události svět rozmanitých digitálních technologií Co nás čeká stále náročnější zákazník občan složitější a rozsáhlejší mimořádné události svět rozmanitých digitálních technologií Co nás limituje na vteřinách záleží auta rychleji jezdit nebudou postižení

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-74990-1/PO-PVP-2013 Kódové označení: TSŘ-Z Praha 17. června 2013 Počet listů: 10 Schvaluje: plk. Ing. Drahoslav Ryba, v.

Více

NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje. č. 8/2011

NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje. č. 8/2011 NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje č. 8/2011 ze dne 20.července 2011, kterým se vydává Požární poplachový plán Ústeckého kraje Rada Ústeckého kraje vydává v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č.

Více

Odbor městské informatiky

Odbor městské informatiky Odbor městské informatiky 1 - vytváří, ve spolupráci s Komisí informatiky RMB, koncepci Informačního systému města Brna (dále jen "ISMB") v souladu se standardy VIS 2 - zajišťuje a koordinuje rozvoj informatiky

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 KŘ Kódové označení: VPP-M IV-OOB a Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů

Více

Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně

Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně Výkon státního požárního dozoru (1) Státní požární dozor se vykonává a) kontrolou dodržování povinností stanovených předpisy o

Více

Ochrana obyvatelstva

Ochrana obyvatelstva Ochrana obyvatelstva Název opory - INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM, VÝZNAM A ÚKOLY doc. Ing. Josef Kellner, CSc. josef.kellner@unob.cz, telefon: 973 44 36 65 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Standardy operačního řízení C433 Moravskoslezského kraje Obsah Úvodní informace... 3 Výstupy podle smlouvy...

Více

Krajské ředitelství policie Zlínského kraje

Krajské ředitelství policie Zlínského kraje 1 Krajské ředitelství policie Zlínského kraje Krajské ředitelství policie Zlínského kraje J. A. Bati 5637, 760 01 Zlín telefon - ústředna: 974 661 111 fax: 974 661 670 datová schránka: w6thp3w e-mail:

Více

GIS Libereckého kraje

GIS Libereckého kraje Funkční rámec Zpracoval: Odbor informatiky květen 2004 Obsah 1. ÚVOD...3 1.1. Vztah GIS a IS... 3 2. ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU...3 2.1. Technické zázemí... 3 2.2. Personální zázemí... 3 2.3. Datová základna...

Více

Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly. Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011

Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly. Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011 Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011 Praha 23. prosince 2011 Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011

Více

ÚLOHA HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR PŘI LIKVIDACI HAVÁRIÍ

ÚLOHA HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR PŘI LIKVIDACI HAVÁRIÍ ÚLOHA HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR PŘI LIKVIDACI HAVÁRIÍ Ing. Petra Najmanová pracoviště chemické služby, odbor IZS a výkonu služby, MV-GŘ HZS ČR Seminář Znečištění podzemních a povrchových vod riziko

Více

AISC. kladní registr obyvatel. Jiří Valter ICZ a. s. www.i.cz 1

AISC. kladní registr obyvatel. Jiří Valter ICZ a. s. www.i.cz 1 AISC agendový informační systém pro základnz kladní registr obyvatel Jiří Valter ICZ a. s. 1 Východiska Zákon o základních registrech (111/2009 Sb.) definuje, že editorem referenčních údajů je Policie

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-PRE Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

Internet ve státní správě a samosprávě

Internet ve státní správě a samosprávě Policie České republiky Internet ve státní správě a samosprávě IX. ročník konference plk. JUDr. Jaroslav Vaněk ředitel PČR MŘ Brno Hradec Králové 3.- 4. 2006 Policie České republiky Počty policejních

Více

Statut. Krizového štábu města Ivančice

Statut. Krizového štábu města Ivančice MĚSTO IVANČICE STAROSTA MĚSTA N A Ř Í Z E N Í starosty města Ivančice č. 3 /2003 V souladu s ustanovením zákona č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) zákona č. 128/2000

Více

Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP

Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP Ing. Miloslav Marčan odbor informatiky MPO Praha listopad 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu Agenda Historie projektu Cíle projektu IS RŽP

Více

Ludvík Klema / Karel Malík Projekty ve veřejné správě Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník 21. století

Ludvík Klema / Karel Malík Projekty ve veřejné správě Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník 21. století Ludvík Klema / Karel Malík Projekty ve veřejné správě Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník 21. století CORTIS Consulting s.r.o. Trnitá cesta od myšlenky k realizaci aneb pražský strážník

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2002 V Praze dne 4. července 2002 Částka 124 PRO VNITŘNÍ POTŘEBU OBSAH Část I 105. Závazný pokyn policejního prezidenta ze

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Ministerstvo vnitra Odbor strukturálních fondů Ing. Radka Soukupová 7.4.2009 Ministerstvo vnitra ČR tzv. zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 V Praze dne 30. prosince 2009 Částka 197 OBSAH Část I 172. Závazný pokyn policejního prezidenta ze dne 30. prosince 2009,

Více

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem Nařízení starosty obce Opatovice nad Labem č. 1 / 2014 ze dne 6. ledna 2014 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM V souladu s ustanovením 106 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Standardy operačního řízení C421 Středočeského kraje Obsah Úvodní informace... 3 Výstupy podle smlouvy...

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. MV-3055-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: SP Praha 29. ledna 2014 listů: 8 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba..... Generální

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 6.3 Sdílitelné služby technologické infrastruktury Ministerstvo vnitra, Ministerstvo

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV- 84484-1/PO-PVP-2013 Kódové označení: TSŘ-P Praha 25. července 2013 Počet listů: 10 Schvaluje: plk. Ing. Drahoslav Ryba

Více

APLIKACE ZÁCHRANKA, Z.Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA

APLIKACE ZÁCHRANKA, Z.Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA APLIKACE ZÁCHRANKA, Z.Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 OBSAH Obsah 2 Úvod 3 Identifikace účetní jednotky 4 Provoz a správa aplikace záchranka v roce 2016 5 Rozvoj aplikace záchranka v roce 2016 6 Ekonomika aplikace

Více

PLÁN TAKTICKÉHO CVIČENÍ SLOŽEK IZS

PLÁN TAKTICKÉHO CVIČENÍ SLOŽEK IZS PLÁN TAKTICKÉHO CVIČENÍ SLOŽEK IZS Požár lesa 2015 Řídící cvičení: mjr. Bc. Martin Škulina Velitel zásahu: nprap. Ing. Michal Paleček Schválil: plk. Ing. Lubomír Bureš ředitel HZS Jihočeského kraje V Táboře

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 ze dne 17. 8. 2017, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Úloha starosty obce při řešení mimořádných událostí a krizových situací METODICKÁ POMŮCKA pro

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 1/2015 ze dne 5. 2. 2015, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno

Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno Váš dopis zn.: Ze dne: Č. j.: JMK 69719/2013 Sp. zn.: S-JMK 169134/2010 ORR Vyřizuje: Ing. Grmolcová, Mgr. Megová Telefon: 541 651 392, 541 651 338 Počet

Více

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 24. listopadu 2008 č. 1500 Statut Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení Ústřední krizový štáb (dále jen Štáb ) je pracovním orgánem

Více

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému

Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Analýza interoperability operačního řízení základních složek integrovaného záchranného systému Standardy operačního řízení C226 Libereckého kraje Obsah Úvodní informace... 4 Výstupy podle smlouvy... 5

Více

Policie České republiky základní složka IZS

Policie České republiky základní složka IZS Policie České republiky základní složka IZS IZS a Policie ČR Integrovaný záchranný systém = systém složek IZS, který se koordinovaným postupem připravuje na mimořádné události a účastní se provádění záchranných

Více

Zkušenosti s budováním základního registru obyvatel

Zkušenosti s budováním základního registru obyvatel Zkušenosti s budováním základního registru obyvatel Jiří Dohnal, ICZ a.s. ISSS 2012 1 ROB - EDITOŘI Primární: evidence obyvatel (IS EO), cizinecký informační systém (CIS) UFO v rámci CIS? Potřeba pro:

Více

H A R M O N O G R A M zpracování krizového plánu Středočeského kraje

H A R M O N O G R A M zpracování krizového plánu Středočeského kraje Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje Příloha 2 k j. HSKL 3897-1/ KŘ Počet listů: 7 H A R M O N O G R A M zpracování krizového plánu Středočeského kraje Zpracoval: plk. RNDr. Tomáš Holec ředitel

Více

Statut Krizového štábu Jihočeského kraje. vydaný

Statut Krizového štábu Jihočeského kraje. vydaný Statut Krizového štábu Jihočeského kraje vydaný v souladu s 14, odst. 2, písmeno b) a 24b zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění pozdějších předpisů,

Více

Zásadní změny zákona o krizovém řízení

Zásadní změny zákona o krizovém řízení Zásadní změny zákona o krizovém řízení Obsah prezentace 1. Úvod do problematiky 2. Orgány krizového řízení 3. Další zásadní změny 4. Kritická infrastruktura 5. Systém určování prvků kritické infrastruktury

Více

Pokyn. ředitele služby dopravní Policie ČR policejního prezidia

Pokyn. ředitele služby dopravní Policie ČR policejního prezidia Pokyn ředitele služby dopravní Policie ČR policejního prezidia Ročník 2005 dne 21. prosince 2005 Číslo : 4 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VARS BRNO a.s. Agendy JSDI. RNDr. Marie Filakovská projektový manažer Konference ISSS 6.-7.4.2009

VARS BRNO a.s. Agendy JSDI. RNDr. Marie Filakovská projektový manažer Konference ISSS 6.-7.4.2009 VARS BRNO a.s. Agendy JSDI RNDr. Marie Filakovská projektový manažer Konference ISSS 6.-7.4.2009 Provozní a telematické agendy JSDI Provozní agendy - podpora dispečerského řízení zimní údržby Jednotný

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2012 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška, kterou se provádí zákon o zdravotnické záchranné službě Citace: 240/2012 Sb. Částka: 82/2012 Sb. Na straně (od-do):

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

5. Oddělení kontroly a stížností

5. Oddělení kontroly a stížností Kontrola Kontrolní činnost byla v roce 2016 u HZS ČR vykonávána na základě ročních plánů hlavních kontrolních úkolů a na základě rozhodnutí generálního ředitele HZS ČR, ředitelů HZS krajů nebo velitele

Více

Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP

Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP Ing. Miloslav Marčan odbor informatiky MPO Praha říjen 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Agenda Historie projektu Cíle projektu IS RŽP Legislativní

Více

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje:

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: a. označení druhu provozované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována,

Více

MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY - ZKUŠENOSTI S NASAZENÍM STANDARDNÍCH APLIKAČNÍCH ŘEŠENÍ V PROSTŘEDÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC

MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY - ZKUŠENOSTI S NASAZENÍM STANDARDNÍCH APLIKAČNÍCH ŘEŠENÍ V PROSTŘEDÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY - ZKUŠENOSTI S NASAZENÍM STANDARDNÍCH APLIKAČNÍCH ŘEŠENÍ V PROSTŘEDÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Zlín 10. 11.6.2010 Univerzita Tomáše Bati Ing. Zbyněk Vavřina vavrina.zbynek@magistrat.liberec.cz

Více

Vaše jistota na trhu IT ISSS Řešení datových schránek, spisové služby a archivace pro obce PO1/PO2. Petr Oplátek, ICZ a.s

Vaše jistota na trhu IT ISSS Řešení datových schránek, spisové služby a archivace pro obce PO1/PO2. Petr Oplátek, ICZ a.s ISSS 2009 Řešení datových schránek, spisové služby a archivace pro obce PO1/PO2 Petr Oplátek, ICZ a.s 2009 Témata ISDS a menší obce PO2 a PO1 Proč elektronickou spisovou službu a jakou? Typové výzvy a

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č.1 výzvy Technická dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Obsah Technická dokumentace... 1 Předmět zadání k podání cenové nabídky:... 3 Dodávka a služby budou zahrnovat:... 3 Specifikace

Více

Odvětví (úsek): krizové řízení

Odvětví (úsek): krizové řízení čá 3/2011 VVpOK METODICKÝ POKYN Ministerstva zemědělství č. j. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. 5. 2011 k zajištění jednotného postupu orgánů krajů, hlavního města Prahy, orgánů obcí a městských částí

Více

NAŘÍZENÍ Jihočeského kraje č. 3/2003 ze dne Požární poplachový plán kraje

NAŘÍZENÍ Jihočeského kraje č. 3/2003 ze dne Požární poplachový plán kraje NAŘÍZENÍ Jihočeského kraje č. 3/2003 ze dne 2.12.2003 Rada Jihočeského kraje vydává na základě 27 odst. 2 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen zákon

Více

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 Strana 42 Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 kterou se zrušuje směrnice Ministerstva zemědělství čj. 41658/2001-60000

Více

Management přepravy nebezpečných věcí na evropské a národní úrovni ve vztahu k systému krizového řízení ČR

Management přepravy nebezpečných věcí na evropské a národní úrovni ve vztahu k systému krizového řízení ČR Management přepravy nebezpečných věcí na evropské a národní úrovni ve vztahu k systému krizového řízení ČR WAK System spol. s r.o. AZIN CZ s.r.o. Telematix Services, a.s. 18.března 2010 Aktivity projektu

Více

Realizace Jednotného systému dopravních informací pro ČR

Realizace Jednotného systému dopravních informací pro ČR Realizace Jednotného systému dopravních informací pro ČR společný projekt Ministerstvo dopravy ČR, Ministerstvo informatiky ČR, Ministerstvo vnitra ČR a Ředitelství silnic a dálnic ČR Ing. Jaroslav Zvára,

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy Metodika zpracování krizových plánů podle 15 až 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon),

Více

Věstník. právních předpisů Jihomoravského kraje. Částka 2 Rozeslána dne OBSAH:

Věstník. právních předpisů Jihomoravského kraje. Částka 2 Rozeslána dne OBSAH: Ročník 2005 Věstník právních předpisů Částka 2 Rozeslána dne 15. 6. 2005 OBSAH: 19. Nařízení, kterým se mění nařízení č. 24/2004, kterým se vydává Požární poplachový plán Strana 42 Věstník právních předpisů

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení 6 P O K Y N generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 4. února 2015, k realizaci preventivně výchovné činnosti u Hasičského záchranného sboru České republiky K zabezpečení

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

StaproFONS. Petr Siblík. Objednávání pacientů

StaproFONS. Petr Siblík. Objednávání pacientů StaproFONS Petr Siblík Objednávání pacientů Agenda 1) Vysvětlení vlastností a principů 2) Spektrum uživatelů 3) Možnosti objednávání NIS versus MySOLP 4) Přínosy pro ZZ a uživatele 5) Technické požadavky

Více

Výzva č. 19 IOP Služby TCK. Ing. Tomáš Kuba Plzeňský kraj

Výzva č. 19 IOP Služby TCK. Ing. Tomáš Kuba Plzeňský kraj Výzva č. 19 IOP Služby TCK Ing. Tomáš Kuba Plzeňský kraj Na počátku byl seznam Detailní popis tématu Zadal kraj DO konce roku 2014 musí všechny zdrav. zařízení a lékárny být schopny pracovat s el. recepty.

Více

S B Í R K O B S A H :

S B Í R K O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2005 V Praze dne 15. července 2005 Částka: 26 O B S A H : Část I.

Více

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému Způsobilost níže uvedených výdajů byla schválena garantem oblasti intervence 2.1 Řídícího orgánu IOP. V případě potřeby bude přehled výdajů doplňován. Před předložením zadávací dokumentace ke kontrole

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 20. prosince 2013 Částka: 56 O B S A H : Část I. Část II. 56. Pokyn generálního

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 výzvy k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem On-line vyjádření k existenci sítí" Technická dokumentace 1/5 Úvod Tento dokument je nedílnou součástí zadávacích podmínek

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1. Zadavatel požaduje, aby uchazečem

Více

Informační systém Městské policie hl. m. Prahy (ISMP)

Informační systém Městské policie hl. m. Prahy (ISMP) Informační systém Městské policie hl. m. Prahy (ISMP) Prezentace projektu ISMP Konference epraha, 23.3.2011 Mgr. Ludvík Klema náměstek ředitele MP HMP pro Úsek organizace výkonu služby OBSAH 1. Cíle projektu

Více

S B Í R K A O B S A H:

S B Í R K A O B S A H: S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 19. února 2013 Částka: 11 O B S A H: Část I. 11. Pokyn generálního ředitele

Více

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory Příloha č. 2 ke smlouvě Rozsah a podmínky provozní podpory Předmět smlouvy v části Provozní podpora zahrnuje zejména: A) Technickou, uživatelskou a administrativní správu a provozní podporu APV IS ROS

Více

Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6.

Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6. Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6.2008 VoIP Liberec Proč by se o telefony mělo starat IT? Případová studie

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1.

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení o změně některých zákonů (krizový zákon) Vláda nařizuje podle 40 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb.,

Více