Mesto Slany. Opatfeni c. 1/2014,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mesto Slany. Opatfeni c. 1/2014,"

Transkript

1 Mesto Slany Opatfeni c. 1/2014, Mesto Slany, jako provozovatel verejneho pohrebiste podle 16 odst. 1 zak. c. 256/2001 Sb., o pohfebnictvi a o zmene nekterych zakonu, ve zneni pozdejsich pfedpisu vydava v souladu s ustanovenim 19 citovaneho zakona Rad verejneho pohrebiste Mesta Slany Clanek 1 Uvodni ustanoveni 1. Rad verejneho pohrebiste se vydava na zaklade zakona c. 256/2001 Sb., o pohrebnictvf a o zmene nekterych zakonu, ve zneni pozdejsich pfedpisu, se souhlasem Krajskeho uradu Stfedoceskeho kraje ze dne , vydanym pod c. j.: /2014/KUKS. 2. Ucta k pamatce zesnulych a ucast na smutku pozustalych, jakoz i spolecenske poslanf pohrebiste jako verejneho pietniho mista, urceneho k rozlouceni se zemfelymi, k jejich pohfbivani a k ukladani jejich zpopelnenych ostatku vyzaduje, aby pohrebiste bylo udrzovano v dobrem stavu a aby bylo dbano pfislusnych zdravotnich, hygienickych a bezpecnostnich pfedpisu. 3. Rad verejneho pohrebiste upravuje spravu pohfebist'mesta Slany a povinnosti osob, kterym svedci pravo najmu mista na pohfebistich, dale osob, ktere zde vykonavaji objednane cinnosti a navstevni'ku pohfebist', to vse v souladu se zakonem c. 256/2001 Sb., o pohfebnictvi a o zmene nekterych zakonu, ve zneni pozdejsich pfedpisu. 4. Pouzite pojmy: Hrobove misto - misto na pohfebisti urcene pro zfizeni hrobu nebo hrobky nebo vyhrazene mfsto v ulozisti jednotlivych uren. Hrob - je hrobove misto urcene pro ukladani lidskych pozustatku s naslednym zasypem zeminou. Hrobka - je hrobove misto urcene pro ukladani lidskych pozustatku v rakvi do obestaveneho prostoru pod nebo nad zemi', nezasypane zeminou. Hrobka je vec nemovita majici charakter docasne stavby, kterou nelze pfenest z mista na misto bez poruseni jeji podstaty. Urnove (epitafni) misto - je hrobove misto urcene pouze pro ukladani uren se zpopelnenymi lidskymi ostatky (minimalne v ufednich obalech), do vyhrazeneho prostoru pod nebo nad zemi; ulozeni uren se zpopelnenymi lidskymi ostatky je se souhlasem provozovatele pohfebiste mozne i do hrobu a hrobek, nebo v pevnych obalech na jejich povrch. Misto vsypu - je hrobove misto urcene pouze pro ukladanf zpopelnenych lidskych ostatku bez jakehokoliv obalu do vyhrazeneho prostoru. Hrobove zafizeni - je vec movita sestavajfci z rozebiratelnych dilu, (vcetne nezbytnych zakladu), kterou Ize pfenest z mista na misto bez porusenijeji podstaty. 5. Provozovatelem verejneho pohfebiste ve Slanem je Mesto Slany, IC: , se sidlem: Velvarska 136, Slany, 27401, zastoupene starostou mesta. 6. Spravcem vefejneho pohfebiste ve Slanem jsou Technicke sluzby Slany s. r. o., 1C: , se sidlem Nejtkova 1709, Slany, Strana 1 (celkem 11)

2 Clanek 2 Doba zpristupnem pohrebiste 1. Pohrebiste jevefejne mfsto, denne pffstupnetakto: v zimni'm obdobf (fijen - brezen) od 7,00 do 17,00 hodin letnfm obdobi (duben - zarf) od 7,00 do 20,00 hodin. V den Pamatky zesnulych, vcetne predchazejici soboty a nedele v dobe od 7.00 do 19.00hodin. Spravce je opravnen povolit oduvodnenou vyjimku individualnim povolenim. Navstevmci jsou povinni opustit pohrebiste do konce uzavfraci doby bez upozornem. Mimo vymezenou dobu je pohrebiste uzamceno. 2. Spravce pohrebiste muze z opravnenych duvodu pnstup vefejnosti na pohrebiste nebo jeho cast docasne omezit nebo zakazat, napr. v dobe provadeni terennich uprav, exhumaci, za snehu, naledf apod., pokud nelze zajistit bezpecnost navstevnfku. Spravce zabezpecf v zimnfm obdobi nezbytnou udrzbu hlavnfch komunikacf pohrebiste v zajmu zajistenf bezpecnosti. Clanek 3 Pusobnost radu pohrebiste 1. Ustanovenf tohoto Radu se vztahuji na vefejna pohrebiste ve Slanem: Nosacicka ulice - umistene na pozemcich evidovanych v KN na pozemkovych parcelach p. c.192/1, 192/2,1128/1, 1131/2 a 1131/3 zapsanych na LV c pro obec Slany a k. u. Slany., Dolfn - umistene na pozemku evidovanem v KN na pozemkove parcele p. c. 77/2 zapsane na LV c pro obec Slany, k. u. Dolfn, Lidice - umistene na pozemcich evidovanych v KN na pozemkovych parcelach p. c. 118 a p. c. 117/2 zapsane na LV c pro obec Slany, k. u.otruby, Ovcary - umfstene na pozemku evidovanem v KN na pozemkove parcele p. c zapsane na LV c pro obec Slany, k. u. Slany, jejichz soucastf jsou: mista pro ukladani lidskych pozustatku do hrobu mista pro ukladani lidskych pozustatku do hrobek mista pro ukladani zpopelnenych lidskych ostatku v urnach vsypova a rozptylova louka spolecne hroby vojenske pohrebiste smutecni obfadni sin Vnejsi hranice techto pohrebist' jsou vymezeny oplocenim. Verejne pohrebiste neni vefejnym prostranstvim. 2. Rad je zavazny pro provozovatele, spravce a dale pro subjekty, zajist'ujfcf pohrebni sluzby, pro obstaravatele pohfebnich a jinych ukonu, najemce hrobovych a urnovych mist, objednatele a zhotovitele sluzeb, navstevnfky pohrebiste vcetne osob, ktere zde s prokazatelnym souhlasem spravce pohrebiste nebo najemce provadeji prace a pro ostatnf verejnost. 3. Nahrobek, vykazujfcf vysoke umeleckofemeslne zpracovani, je mozne rozhodnutim Rady mesta Slany prohlasit za,,cenny nahrobek". Najemce nesmf bez souhlasu Rady mesta Slany odstranit hrobove zanzenf hroboveho mista. V pripade, ze o dalsi uzfvanf hroboveho mista, na kterem se Strana 2 (celkern 11)

3 nachazi nahrobek prohlaseny za,,cenny nahrobek", neprojevi zajem najemci nebo v pffpade, ze hrobove zarfzenf vykazuje znaky opustenosti, je Mesto Slany povinno ucinit na sve naklady opatreni smerujfcf k zachovani,,cenneho nahrobku". Clanek4 Rozsah poskytovanych sluzeb 1. Na pohfebistich Mesta Slaneho jsou poskytovany tyto sluzby: a) Zakladni - nezbytne pro fadny chod pohrebiste najem mista - pro hroby, hrobky k ulozenf lidskych pozustatku, - pro ulozenf lidskych ostatku v urnach - na vsypove loucce sprava pohrebiste a objektu na pohrebisti vedenf pfedepsane evidence souvisejicf s provozovanfm pohrebiste, zvefejnovanf informacf v miste na danem pohrebisti obvyklem pro potreby najemcu a vefejnosti vykonavani dozoru nad dodrzovanim radu pohrebiste udrzba pohrebiste vcetne zelene, oplocenf, mobiliare a inzenyrskych sftf udrzba paternfch komunikaci a zpevnenych ploch (v lete i v zime), zajist'ovanf svozu, odvozu a likvidace odpadu, udrzba a uprava spolecnych hrobu, mezinarodnfho pohrebiste a ve sjednanem rozsahu i cestnych hrobovych mist provoz verejnych WC na pohrebisti b) Individualnf - na pozadavek najemce nebo vlastnfka hroboveho zarfzenf ci hrobky pohrbivani do hrobu a hrobek vykopove prace souvisejicf s pohfbenfm, nebo exhumacf ukladanf zpopelnenych lidskych ostatku provadeni exhumaci udrzba a uprava hrobovych mist pujcovanf naradi prodej hrbitovnfch doplnku a jine c) Individualnf - propujceni smutecni obradnf sine k obfadum 2. Na pohrebisti se pohrbfvajf zpravidia tela osob, ktere ke dni umrtf mely trvale bydliste na uzemi mesta Slany, osob zemrelych na uzemi mesta Slany a tech, jejichz tela byla na uzemi mesta Slany nalezena nebo vylozena z dopravnfho prostredku, nastala-li smrt v prubehu jizdy. 3. Dovolujf-li to provoznf podmfnky, Ize provest na pohrebisti pohrbeni tel osob zemrelych i z jinych mest a obcf, pozada-li o to objednavatel pohrbu. Zemfelf mohou byt na pohrebisti pohrbeni Jen se souhlasem spravce pohrebiste. Clanek 5 Povinnosti navstevm'ku pohrebiste 1. Navstevnfci pohrebiste jsou povinni se zdrzet takoveho jednanf, ktere by se dotykalo dustojnosti zemrelych, nebo mravnfho citenf pozustalych a verejnosti: tzn. zejmena chovat se hlucne, poustet prenosne nosice zvuku, pozivat alkoholicke napoje, omamne a psychotropnf latky, odhazovat Strana3 (celkem 11)

4 odpadky mimo nadob k tomu urcenych a pouzivat prostory pohfebiste a jeho vybavenf k jinym ucelum, nez kjakym jsou urceny. 2. Detem do 10 let veku je dovolen vstup na pohrebiste pouze v doprovodu dospelych osob. 3. Osobam pod vlivem navykovych a psychotropnfch latek je vstup na pohrebiste zakazan, rovnez je zakazano pozivani navykovych a psychotropnfch latek na pohfebisti. 4. Motorova vozidla mohou na pohrebiste vjizdet a zdrzovat se jen s prokazatelnym souhlasem spravce po pfedchozi uhrade poplatku a za podminek stanovenych spravcem. Jde zejmena o dodrzovanf vyhrazenych jizdnich tras, maximalni povolene rychlosti apod. Ve zvlast' oduvodnenych pfipadech muze spravce pohrebiste povolit vyjimku. Na pohrebisti neni dovolena jizda i jinymi vozidly s vyjimkou vozfku invalidnfch obcanu. Vozidla a voziky invalidnich obcanu a osob telesne postizenych jsou zprosteni poplatku. Chodci maji vzdy prednost pred vozidly. Pfednost v jizde ma vozidlo, ktere priji'zdi zprava. Pojizdne a zpevnene plochy na pohrebisti mohou byt uzi'vany k odstavenf vozidla na nezbytne nutnou dobu pouze tak, aby tfm nebyl omezovan pohyb jinych vozidel. 5. Na pohrebisti je zakazano provadet opravy, udrzbu a myti vozidel. 6. Na pohrebisti je dovoleno umisteni reklam pouze ve vyhrazenych mistech po predchozim souhlasu provozovatele nebo spravce pohrebiste. Nenf dovoleno umisteni reklam na stromech ani zanzenfch pohrebiste 7. Na pohrebisti je rovnez zakazano pohybovat se na kolech, koleckovych bruslich, kolobezkach, skateboardech. 8. Z hygienickych duvodu nenf dovoleno na pohrebisti pft vodu z vodovodnfch vypustf a studni. Rovnez nenf dovoleno tuto vodu odnaset v nahradnich obalech mimo pohrebiste. 9. Svftidla mohou navstevnici a najemci na pohrebisti rozsvecovat jen pokud jsou vhodnym zpusobem zabezpecena proti vzniku pozaru. Spravce muze v oduvodnenych pnpadech pouzivani svitidel na pohrebisti omezit nebo i zakazat. 10. Na vsypovych a rozptylovych loukach je dovoleno pouzivat svftidel jen na mistech k tomu urcenych. Vstup na vsypove a rozptylove louky je pro verejnost zakazan. Vence a kytice Ize umist'ovat jen na vyhrazene plochy a zpusobern na miste urcenem. 11. Ukladani nadob, nafadi, jinych predmetu, vcetne dflu hroboveho zarfzeni na zelene pasy a mfsta kolem hrobovych mist neni dovoleno. Nadoby na odpadky na pohrebisti slouzi jen pro ukladanf odpadu z pohrebiste mimo odpadu stavebni'ho. Pokud je na pohrebisti zavedeno trfdenf odpadu, je nutno toto opatrenf respektovat. 12. Navstevnikum je zakazano provadet jakekoli zasahy do vzrostle zelene na pohrebisti. 13. Na pohrebisti je povoleno provadet prace pouze v takovem rozsahu a zpusobem, ktery stanovi tento Rad a spravce. 14. Smutecnf obradni sfn slouzi k obradum pro rozloucenf s lidskymi pozustatky v konecne rakvi pred ulozenim do hrobu, hrobky, nebo odvozem ke zpopelneni, nebo k rozloucenf se zpopelnenymi lidskymi ostatky a to vsem osobam, i clenum jakekoli registrovane cirkve, za rovnych podminek. Jiny zpusob uzitf obradni sine ke smutecnfmu obradu muze povolit spravce jen po vlastnfm uvazeni a v souladu se zakonem. Provozni doba se upravuje podle potfeby objednatelu, kapacity obradu a provoznich moznosti spravce. 15. Smutecni obradnf sfn Ize uzfvat pouze na zaklade uzavreneho smluvnfho vztahu mezi spravcem a objednatelem a za uplatu die platneho cenfku. 16. Vsechny osoby, vykonavajici cinnosti, souvisejici se zajistenim fadneho provozu pohrebiste, jsou povinny tak cinit v souladu se zakonem a ostatnfmi pravnfmi normami, upravujfcfmi takovou Strana4 (celkem 11)

5 cinnost, dodrzovat tento Rad a to vzdy s vedomim spravce pohrebiste, nebo s jeho pfedchozim souhlasem, je-li ho die tohoto radu potfeba. Clanek 6 Povinnosti a cinnost spravce pohrebiste Spravce pohrebiste je povinen zejmena: 1. Provozovat pohrebiste v souladu se zakonem, timto zvefejnenym Radem a zvlastnimi pravni'mi pfedpisy (napr. zakon o odpadech, zakon o ochrane osobnich udaju, zakon o shromazd'ovani apod.). 2. Stanovit stejne podminky pro sjednanf najmu hroboveho mista die typu pro kazdeho najemce. 3. Zdrzet se ve styku s pozustalymi chovani nesetrneho k jejich citum a umoznit pri smutecnich obfadech ucast registrovanych cirkvi, nabozenskych spoiecnostf a jinych osob v souladu s projevenou vuli osob, ktere sjednaly pohrbeni. 4. Vest evidenci zemrelych, najemcu, hrobovych zarfzeni, zpusobu ulozeni lidskych pozustatku a ostatku a jine evidence predepsane zakonem souvisejici s provozovam'm pohrebiste v rozsahu die 21 odst. 1 zakona o pohrebnictvf. Soucasne je povinen udrzovat aktualnf plan pohrebiste s vedenim evidence volnych hrobovych mist. Zajemcum o uzavrenf najemni smlouvy je povinen na jejich zadost nechat nahlednout do planu pohrebiste a evidence volnych mist. 5. V pripade zakazu pohrbivani bezodkladne pisemne informovat najemce hrobovych mist, pokud je mu znama jejich adresa a soucasne informovat vefejnost o tomto zakazu v miste na danem pohrebisti obvyklem. 6. V pripade ruseni pohrebiste spravce postupuje die 24 zakona o pohrebnictvi a je bezodkladne povinen vuci zucastnenym osobam a verejnosti splnit veskerou informacnf povinnost. 7. Pripravit k pronajmu nova mista pro hroby, hrobky, urnova mista apod. (tzn. vytycit - oznacit schematickym plankem, ciselne oznacit, vycistit) a to v castech k tomu urcenych a stavebne pripravenych minimalne v rozsahu pristupovych komunikaci, inzenyrskych siti a vyskoveho srovnani konecneho terenu se zatravnenim. Pronajimat tato mista a provadet obnovu najmu zajemcum za podminek, stanovenych zakonem a Radem tak, aby vznikly ucelene rady, oddily, ci skupiny hrobovych mist stejneho charakteru a rozmeru. Novym zadatelum prideluje prednostne volna hrobova mista v jiz existujicich skupinach, vyklizena od hrobovych zarizeni predchozich najemcu. Zadny zajemce o pronajem mista na pohrebisti nema narok na individualni umisteni hroboveho mista mimo vymezeny prostor stejneho charakteru a rozmeru. 8. Zabezpecovat vykopy hrobu a sluzby, souvisejici s pohrbivanim, exhumacemi a ukladanim zpopelnenych ostatku, (vsypy, rozptyly, ulozeni uren). Tuto povinnost muze zajistit i u tretiho subjektu. 9. Zajist'ovat udrzbu verejne zelene na pohrebisti podle platnych predpisu, pokynu pfislusneho spravniho organu, provadet udrzbu cest a chodniku, opravovat oploceni, spolecna zarizeni a inzenyrske site v rozsahu stanovenem smlouvou, dbat na upravu pohrebiste a predkladat Mestu Slany navrhy na rozvoj a modernizaci pohrebiste. 10. Zajist'ovat likvidaci odpadu z pohrebiste predepsanym zpusobem. 11. Zabezpecovat pofadek a cistotu na pohfebistich, vcetne udrzby verejnych travnatych ploch, opustenych hrobovych mist, spolecnych hrobu a vyhrazenych ploch. 12. Umoznit opravnenym osobam provedeni exhumace za podminek stanovenych zakonem o pohrebnictvi a timto Radem. 13. Spolupracovat pri provadeni evidence a vyfizovani stiznosti vcetne reklamaci souvisejicich se spravou pohrebiste Mesta Slany, kterou zajist'uje MeU Slany, odbor spravy majetku. Slrana 5 (celkem 11)

6 14. Spravce pohfebiste je povinen pisemne upozornit najemce na skonceni sjednane doby najmu nejmene 90 dnu pred jejfm skoncenfm. Nenf-li mu trvaly pobyt, nebo sidlo najemce znam, uvefejnf tuto informaci v mfste na danem pohrebisti obvyklem, nejmene 60 dnu pred skoncenl'm sjednane doby najmu. 15. Spravce pohfebiste je povinen behem doby trvani najmu zajistit k hrobovemu mfstu pnstup a zdrzet sejakychkoli zasahu do hroboveho mista, s vyjimkou pfipadu, kdy je nezbytne bezodkladne zajistit bezpecny provoz pohfebiste. 16. Spravce pohfebiste pfedlozi pisemne (protokolarne) Mestu Slany alespon 1 x rocne navrh na pfedani nahrobku, ostatnfho hroboveho zaffzeni a hrobek, ktere si najemce neodebere, nebo nezajistf prokazatelne jeho odstranem do 30-ti dnu po skoncenf najmu. Clanek 7 Stanoveni tlecf doby V souladu s vysledky hydrogeologickeho pruzkumu a vyzadanym stanoviskem krajske hygienicke stanice je na zaklade zakona ti'mto Radem stanovena pro ulozeni lidskych ostatku do hrobu na ustfednfm pohfebisti tleci doba v delce minimalne 10 let s moznostf pohfbivanf do prohloubenych hrobu. Clanek 8 Uzivani hroboveho mista 1. Najem hroboveho mista (dale jen najem) vznika na zaklade smlouvy o najmu hroboveho mista uzavrene mezi pronajimatelem - Mestem Slanym, zastoupenym vedoucfm odboru spravy majetku MeU Slany a mezi najemcem (dale jen smiouva o najmu). Smiouva o najmu musi mft pisemnou formu a musi obsahovat urceni druhu hroboveho mista, jeho rozmery, dobu trvani najmu, vysi najemneho a vysi uhrady za sluzby spojene s najmem. Vyse najemneho a ceny stuzeb spojenych s najmem je stanovena cenfkem, ktery vydava Mesto Slany. 2. K uzavfeni smlouvy o najmu hroboveho mfsta je najemce povinen poskytnout pronajfmateli - spravci pohfebiste veskere udaje, jejichz vedeni je pfedepsano ustanovenfm 21, odst. 1 jmeno a pffjmenf osoby, jeji'z lidske pozustatky jsou na pohfebisti ukladany, mfsto a datum jejfho narozenf a umrtt a jeji rodne cislo, za'znam o nebezpecne nemoci, pokud osoba, jejfz lidske pozustatky majf byt ulozeny do hrobu nebo hrobky, byla-li touto nemoci nakazena, jmeno, pffjmenf, adresu mista trvaleho pobytu a rodne cfslo najemce hroboveho mista, jde-li o fyzickou osobu, nebo obchodm jmeno, nazev firmy, sidlo a identifikacni cislo najemce hroboveho mista, jde-li o pravnickou osobu, udaje o hrobovem zaffzenf daneho hroboveho mista, udaje o vlastnfku hroboveho zafizenf, nenf-li vlastnikem najemce a to nejmene v rozsahu jmeno, pffjmenf, trvaly pobyt, datum narozeni, Zmeny vyse uvedenych udaju a skutecnosti je najemce povinen bez zbytecneho odkladu oznamit spravci pohfebiste. 3. V pfipade, ze se jedna o najem hroboveho mista v podobe hrobu, musi byt doba, na niz se smiouva o najmu uzavfra, stanovena tak, aby od pohfbeni mohla byt dodrzena tleci doba stanovena pro pohfebiste, na nemz se hrob nachazi, to je 10 let. 4. Najem hrobovych mfst se sjednava zpravidla na dobu: pro hrob na 15 let Strana 6 (celkem 11)

7 pro hrobku novou na 20 let pro urnova a epitafni mfsta na 10 let. 5. Rada Mesta Slany omezila maximalni delku najmu mista na pohfebisti na dobu 25 let a minimalni delku najmu mfsta na 5 let (ne vsak na dobu kratsi nez je stanovena tleci doba pri pohrbeni). Osvobozenf od uhrady najmu a sluzeb s najmem spojenych, jakoz i slevy z cen muze ucinit pouze Rada mesta. 6. Podnajem hroboveho mista je zakazan. 7. Platnym uzavrenim smiouvy o najmu vznika najemci pravo zffdlt na pronajatem miste hrob, hrobku, urnove misto, vcetne vybudovani nahrobku a hroboveho zafizeni (ram, kryci desky apod.) a vysazet kvetiny, to vse v souladu s obsahem smiouvy o najmu, tfmto Radem a pokyny spravce pohfebiste, s naslednou moznostf ulozit v tomto miste lidske pozustatky a lidske ostatky. 8. Najemni pravo k hrobovemu mi'stu Ize pfevest na treti osobu pouze pfsemnou dohodou mezi spravcem pohrebiste, puvodnim najemcem a novym najemcem. Rovnez v pffpade, ze puvodnf vlastnfk hrobky, nahrobku, nebo hroboveho zanzeni pfevede vlastnicke pravo k temto vecem na noveho vlastnika, je povinen o teto skutecnosti bezodkladne informovat spravce verejneho pohrebiste a pfedlozit spravci pohrebiste smlouvu o pfevodu uvedenych veci do vlastnictvf jine osoby. 9. Je-li najemcem hroboveho mfsta vice spolunajemcu, vyberou si tito ze sveho stredu jednoho, ktery bude zmocnen ostatnimi zastupovat je pri komunikaci a jednamm se spravcem v minimalnfm rozsahu pro zasflani upozorneni na konec najmu, navrhy smluv, predpisy a inkasa podilu uhrad ceny najmu a sluzeb spojenych. Zmocnenf se nevztahuje na uzaviranf smiouvy o najmu a sluzbach spojenych. Bude-li kterykoliv spolunajemce pozadovat jednani a komunikaci ci korespondenci se spravcem jednotlive, uhradi spravci vice naklady s tfm spojene nad mfru obvyklou die ceni'ku provozovatele pohrebiste. 10. Najemce je povinen vlastnim nakladem zajist'ovat udrzbu pronajateho hroboveho mista v rozsahu stanovenem smlouvou o najmu. 11. Je-li najemcem fyzicka osoba, pfechazi pravo najmu na dedice. Je-li najemcem pravnicka osoba, prechazi pravo najmu na jejfho pravmho nastupce. Dedic, nebo pravni nastupce najemce je povinen dolozit spravci titul k pfechodu najmu a sdelit udaje, potrebne pro vedenf evidence, pfedepsane zakonem. 12. Pronaji'matel pohrebiste muze odstoupit od smiouvy o najmu, s vyjimkou smiouvy o najmu hrobu, kde dosud neuplynula stanovena tleci doba, jestlize najemce neuhradi dluzne najemne, nebo uhradu za sluzby spojene s najmem do 3 mesicu ode dne, kdy ho k tomu spravce pisemne vyzval. 13. Jestlize najemce poda pred uplynutim sjednane doby najmu navrh na prodlouzeni smiouvy o najmu, muze spravce pohrebiste jeho navrh odmftnout Jen v pnpade, ze: najemce neplni sve povinnosti podle odstavce 10 a 16 teto casti Radu, najemce neuhradil dluzne najemne nebo uhradu za sluzby spojene s najmem do 3 mesicu ode dne, kdy ho k tomu spravce pisemne vyzval, nebo ma-li byt pohrebiste zruseno podle 24 zakona. 14. Pokud si najemce po skonceni najmu neodebere hrobove zanzeni vcetne urny, postupuje spravce pohrebiste podle 20 pism. g) bod 4 a 5 zakona o pohfebnictvi. 15. Ulozeni konstrukce pro ukladani vykopane zeminy pri vykopu vedlejsiho hrobu a nutne kamenicke prace na pfilehlem hrobovem miste, to vse v oduvodnenych pripadech a na nezbytne nutnou dobu, Strana 7 (celkem 11)

8 neni omezem'm prava najemce ve smyslu 25 odst. 4 zakona o pohrebnictvi. Dojde-li k zasahu do hroboveho mista, nebo zanzeni a vznikne-li ti'mto skoda, je povinen hrobove misto uvest do puvodnfho stavu, nebo skodu nahradit ten, kdo skodu zpusobil. To plati i v pfipade, ze skudce ke sve cinnosti pribral tfeti osobu. 16. Najemce je povinen provadet udrzbu pronajateho hroboveho mista a hroboveho zanzenf v nasledujicfm rozsahu a zpusobem: nejpozdeji do 3 mesicu od pohrbeni do hrobu zajistit upravu pohrbivaci plochy hroboveho mista, zajistit, aby plocha hroboveho mista nezarustala nevhodnym porostem, ktery by narusoval svym vzhledem okolf, prubezne zajist'ovat udrzbu hroboveho mista tak, aby travni porost nedosahl kvetenstvi (vymetani trav), jakoz i prubezne zajist'ovat udrzbu hroboveho zanzenf na vlastni naklady tak, aby jejich stav nebranil uzfvani hrobovych mist ostatnich najemcu a dalsich osob, odstranit vcas znehodnocene kvetinove a jine dary, odpad z vyhorelych svicek a dalsi predmety, ktere narusujf esteticky vzhled pohrebiste. Neodstrani-li tyto predmety najemce hroboveho mista na vsypove loucce, je spravce pohrebiste opravnen tak ucinit sam. 17. Najemce je povinen neprodlene zajistit opravu hroboveho zarizeni pokud je narusena jeho stabilita a ohrozuje ti'm zdravi, zivoty, nebo majetek dalsich osob. Pokud tak najemce neucinf po uplynuti Ihuty uvedene ve vyzve spravce, je spravce pohrebiste opravnen zajistit bezpecnost na naklady a riziko najemce hroboveho mista. 18. Je zakazano odkladat dily hroboveho zanzeni na sousedni hrobova mista, nebo je opirat o sousedni hrobova zarizeni. 19. Pri uzivani hroboveho mista je najemci zakazano manipulovat s lidskymi ostatky. Se zpopelnenymi lidskymi ostatky muze najemce manipulovat a ukladat je na pohfebisti pouze s vedomi'm spravce a najemce je povinen poskytnout spravci veskere udaje, jejichz vedeni je predepsano 21 odst. 1 zakona o pohrebnictvi. 20. Najemce je povinen strpet ci'selne oznaceni hrobovych mist provedene spravcem, tyto cisla npnrpmf<;t'nvat nepremist'ovat, neposkozovat npnn^kn?nvat a npnnii7ivat nepouzivat k jinym Unum I'irplum ucelum. 21. Po zaniku najmu se lidske ostatky, o jejichz nove ulozeni se byvaly najemce nepostaral, ponechaji na dosavadnim miste. Pri najmu hroboveho mista novym najemcem budou tyto lidske ostatky ulozeny pod uroven dna hrobu. Ponechane zpopelnene lidske ostatky se vyjmou a ulozi do spolecnych hrobu bez urednich obalu. Clanek 9 Podmmky zh'zeni hrobky, na'hrobku, hroboveho zarizeni 1. Ke zhotoveni hrobky, nahrobku, hroboveho zanzeni na pohrebisti, nebo uprave jiz existujicich je opravnen pouze vlastnik, nebo jfm zmocnena osoba po prokazatelnem pfedchozim souhlasu spravce pohrebiste za jim stanovenych podmmek. 2. Pri provadeni pracismerujicich ke zhotoveni, udrzbe, opravam, nebo odstraneni veci (viz odst. 1) na pronajatem hrobovem miste je vzdy treba pfedchoziho prokazatelneho souhlasu najemce, neprovadf-li tyto prace sam, pricemz je ten, kdo tyto prace provadi povinen cinit tak die pokynu spravce pohrebiste, smlouvy o najmu, tohoto Radu a zakona. 3. Podminky ke zrizeni hroboveho zarizeni mimo hrobky urcuje spravce v rozsahu: lira rozmery, tvar hroboveho zarizeni, ph'padne drub pouziteho materialu, minimalni hloubku zakladu, odstupnovani hroboveho zarizeni ve svahovitem terenu, sifku ulicek mezi hrobovym Strana 8 (celkem 11)

9 zafizenim, zpusob ulozeni zeminy a odpadu pfi zfizovani hroboveho zafizeni, jeho oprava'ch a likvidaci. Jednotlive dfly hroboveho zafizeni musi byt mezi sebou pevne kotveny. Zaklady musf byt provedeny do nezamrzajfcf hloubky 80 cm, dimenzovany se zfetelem na unosnost pudy a nesmi zasahovat do pohfbivaci plochy. Zaklady pod ram musf byt provedeny do hloubky nejmene 50 cm pod teren (pokud jsou vyztuzeny). Pfedni a zadni ramy hrobu musi byt vjedne pfimce s ramy sousednfch hrobu. Napisy na nahrobcich nesmi byt v rozporu s obecne zavaznymi pravnimi normami. 4. V pripade, ze je misto na pohrebisti pronajato ke zrizeni hrobky, je najemce opravnen zfidit hrobku zpusobem, v rozsahu a za podminek stanovenych souhlasem spravce ke zrizeni hrobky, kteryje jako pfiloha nedilnou soucasti najemni smlouvy k pfedmetnemu mistu. 5. V prubehu zhotovovani, udrzby, oprav, nebo odstranovani hrobky, hroboveho zafizeni na pohrebisti odpovida najemce hroboveho mista za udrzovani pofadku, za skladovani potfebneho materialu na mistech a zpusobem urcenym spravcem pohfebiste. Odstranovany stavebni material, nahrobky, ci jejich casti, stejne tak i vykopanou zeminu je najemce povinen nejpozdeji pred pferusenim prace tehoz dne odvezt na urcene mfsto skladky a pripadne ulozit do prislusneho kontejneru. Pri techto pracich nesmi byt cesty a ulicky na pohrebisti uzivany k jinemu ucelu nez ke komunikacnim a nesmi byt jejich pruchodnost omezovana. 6. Po skonceni uvedenych praci je najemce povinen na svuj naklad uvest okoli prislusneho hroboveho mista a mista, ktera pri praci znecistil, do puvodniho stavu nejpozdeji do 48 hodin. Ukonceni praci je najemce povinen ohla'sit spravci pohfebiste a je povinen uhradit naklady spojene s odvozem a likvidaci odpadu, vznikleho pri pracich na hrobovem miste, pokud tak neucinil na vlastni naklad sam. Spolu s tim nahlasi zmeny hroboveho zaffzeni, zakladajici povinnost zmenit, ci doplnit pfedepsanou evidend die zakona. Totez plati pri likvidaci hroboveho zafizeni vcetne zakladu a stavby hrobky. 7. Na pronajatem hrobovem miste Ize vysadit strom, nebo kef pouze s pfedchozim pisemnym povolenim spravce pohfebiste. Spravce muze najemci pfikazat odstraneni vysazene dfeviny bez jeho souhlasu, pripadne odstranit takovou vysadbu na naklad najemce hroboveho mista. 8. Vlastnik hroboveho zaffzeni je opravnen s nim nakladat bez omezeni vlastnickych pra'v, vcetne odstraneni hroboveho zafizenf z pohfebiste po pfedchozim projednani se spravcem. Clanek 10 Ukladani lidskych pozustatku a exhumace lidskych ostatku 1. Hroby pro ukladani lidskych pozustatku musi splnovat nasledujici pozadavky: jejich hloubka musi byt u dospelych osob a deti od 10 let nejmene 1,5 m, u deti mladsfch 10 let nejmene 1,2 m, dno hrobu musi lezet nejmene 0,5 m nad hladinou podzemnf vody, bocnivzdalenosti mezi jednotlivymi hroby musicinit nejmene 30cm rakev s lidskymi pozustatky musf byt po ulozeni do hrobu zasypana zkypfenou zeminou ve vysi minimalne 1,2 m. 2. Pfed uplynutim tleci doby mohou byt do tehoz hrobu ulozeny dalsi lidske pozustatky, pokud je mozne je umistit nad uroveri naposledy pohfbenych lidskych ostatku a vrstva ulehle zeminy nad rakvi bude cinit nejmene 1,00 m. 3. Pfed uplynutim tleci doby mohou byt lidske ostatky exhumovany na zadost najemce hroboveho mista jen se souhlasem krajske hygienicke stanice, nebo nafidi-li exhumaci v trestnim fizeni soud, Strana 9 (celkem 11)

10 nebo statni zastupce. Naklady na exhumaci hradi ten, kdo o ni pozadal. Spravce pohrebiste zajisti pfi exhumaci provoz na pohrebisti tak, aby nebyl narusen vefejny pofadek a aby byl vyloucen pfenos mozne nakazy. 4. Pokud jsou lidske ostatky ulozeny v hrobce, neni treba k jejich pfemistenf, nema-li byt rakev otevrena, souhlasu krajske hygienicke stanice. 5. Zpopelnene lidske ostatky je mozne ulozit na pohrebisti vzdy Jen se souhlasem spravce a zpusobem, ktery odpovfda podminkam ukladanf na danem pohrebisti (u hrobu zpravidla k noham). 6. V dobe po umrti najemce, ma-li byt tento ulozen do hrobu, jehoz byl najemcem, zajisti spravce uhradu najemneho a sluzeb spojenych s najmem na dobu tleci od osoby, ktera obstarava pohrbeni zemfeleho najemce. Nepozada-li nikdo o uzavfenf smlouvy o najmu k pfedmetnemu mfstu, zustava toto hrobove mi'sto po tleci dobu bez najemce s povinnosti spravce o toto mfsto pecovat. 7. Rakve, pouzite pro pohrbivani do zeme, musi byt vyrobeny z takovych materialu, aby ve stanovene tleci dobe zetlely (mineralizace) spolu s lidskymi ostatky. Za zetlele se povazuji zbytky rakvf (hlavnich desek) o maximalni velikosti 0,5 m2 drzfci vcelku. Pro vyrobu rakvi, ukladanych do hrobu na pohrebisti, nesmeji byt pouzity dily z nerozlozitelnych materialu. Kovovy dil Ize pouzft Jen omezene. Vypln rakvi muze byt pouze z lehce rozlozitelnych materialu jako drevene piliny, papir a latky. K vyrobe rakvf a jejich nateru nesmi byt pouzity barvy, lepidla a tvrdidla, obsahuji'cf slozky skodlivych latek. Pred spustenfm do hrobu musi byt viko rakve pevne a trvale spojeno se spodni casti rakve. 8. Pro pohrbivanf do hrobek je nutno pouzft rakve: vyrobene z drevnfho materialu s diouhou trvanlivosti, do ktere bude umistena polovicnf zinkova vlozka, kovove. Maximalni rozmery rakvf v hrobkach nesmeji prekrocit delku 2,15 m a sifi 0,85 m. 9. Pokud jsou lidske ostatky ulozeny v hrobce a je treba jejich premisteni, vyzada si spravce souhlas hygienika v prfpade, ze je zjevne, ze lidske ostatky nejsou zetlele. 10. Vsechny rakve, v nichz jsou ulozeny lidske pozustatky pred pohfbemm, musi byt oznaceny stitkem nejmene se jmenem zemreleho, datem narozeni, datem umrtf, dnem pohfbu a nazvem provadejfcf pohfebnf sluzby. 11. Lidske pozustatky muze do hrobu a hrobek ukladat pouze spravce pohrebiste. Jina osoba jen s jeho souhlasem. Lidske pozustatky Ize do hrobu a hrobek ukladat pouze po predanf opisu listu o prohlidce mrtveho spravci. Clanekll Drevinv, lavicky a ostatni 1. Dreviny Ize na pohrebisti vysazovat pouze se souhlasem spravce. Jedna se o dfeviny, ktere by v budoucnu vykazovaly znaky vzrostlych stromu a mohiy by zpusobovat skody na majetku a ohrozovat bezpecnost navstevnfku. 2. Dreviny nesmeji byt vysazovany do pohrbivact plochy s vyjimkou toho, kdy se najemce pfsemne zavaze k tomu, ze bude mfsto uzfvat pouze k ulozeni zpopelnenych lidskych ostatku. 3. Spravce muze die sveho uvazenf a bez souhlasu najemce odstranit vysazene dreviny, k jejiz vysadbe nedal souhlas. 4. Likvidovat vzrostlou zelen Ize jen pri dodrzenf zvlastnfho predpisu (viz zakon c. 114/1992 Sb., o ochrane prirody a krajiny, ve zneni pozdejsich predpisu). Strana 10(celkem 11)

11 5. Vsechna trvala zelen, vysazena na pohrebisti, se stava majetkem zfizovatele pohfebiste. 6. Pokud je rustem vzrostlych stromu zpusobovana najemci skoda na majetku, rozhoduje o zpusobu reseni nebo nahrady pffslusny spravni organ. 7. Najemce ani navstevmk pohrebiste neni opravnen provadet jakekoli zasahy do vzrostle zelene bez pfedchoziho souhlasu spravce. 8. Pevne i pfenosne lavicky instaluje na pohrebisti spravce, nebo osoba, ktere k tomu udelf spravce souhlas s urcenim rozmeru, tvaru a umi'steni lavicky a povinnosti udrzovat lavicky v fadnem stavu. Lavicky mohou uzivat vsichni navstevnfci pohrebiste. 9. Jednoduche prace nutne k udrzovani a vyzdobe hrobovych mist provadeji na pronajatych mistech najemci nebo fyzicke, ci pravnicke osoby najemci poverene. Clanek 12 Sankce 1. Porusenf tohoto Radu bude postihovano podle zakona o prestupcich, zakona o obcfch a souvisejfcich obecne zavaznych pravnich pfedpisu. Clanek 13 Ostatni ustanoveni 1. Pravni vztahy neupravene timto Radem, vztahujicf se k provozovani pohrebiste, se ndf zakonem o pohrebnictvi. 2. Pokud se pfsemny styk provadi dorucenkou na adresu najemce mista na pohrebisti, platf fikce doruceni uplynutfm posledniho dne ulozni Ihuty u posty. 3. Kontrolu dodrzovani tohoto Radu provadi a je ji povefen pnslusny organ Mesta Slany - Mestska policie, je-li zffzena; MeU Slany, odbor spravy majetku. 4. Vyjimky z Radu die individualni zadosti muze schvalit Rada mesta. 5. Pokud pohrebiste, nebo jeho cast, vcetne hrobovych zarfzeni, jsou zapsany v seznamu kulturnich pamatek, nebo se nachazeji na uzemi pamatkoveho zajmu, ci jsou v seznamu vojenskych hrobu a pohrebist', civilnich valecnych hrobu a pohfebist', vztahuji se na peci o ne zvlastni predpisy (viz napf. zakon o statni pamatkove peci). Clanek 14 Zaverecne ustanoveni 1. Rad verejneho pohrebiste schvalila rada mesta na svem jednani dne pod bodem ad Rad verejneho pohrebiste nabyva ucinnosti dnem Jaroslav Hit e mistostarosta mesta Mgr. Martin Hrabanek starosta mesta Strana 11 (celkem 11)

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. obce Nezbavětice

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. obce Nezbavětice ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ obce Nezbavětice Obec Nezbavětice jako provozovatel veřejného pohřebiště ( dále jen pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých dalších

Více

OBEC MIKULUVKA. Řád veřejného pohřebiště

OBEC MIKULUVKA. Řád veřejného pohřebiště OBEC MIKULUVKA Řád veřejného pohřebiště Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠŤE OBCE ČESKÁ BŘÍZA

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠŤE OBCE ČESKÁ BŘÍZA ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠŤE OBCE ČESKÁ BŘÍZA Obecní zastupitelstvo svým usnesením č. č. 256/2001 Sb., Řád veřejného pohřebiště. ze dne 6.9. 2010 vydává ve smyslu zákona Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Vlasatice

Řád veřejného pohřebiště obce Vlasatice Obec Vlasatice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA LITOMĚŘIC

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA LITOMĚŘIC Město Litoměřice Opatření Rady obce č.1/2007 Rada obce v souladu s ustanovením zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví, ve znění pozdějších předpisů vydává opatření na základě usnesení Rady města pod bodem

Více

ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠT MĚSTA NALŽOVSKÉ HORY

ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠT MĚSTA NALŽOVSKÉ HORY ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠT MĚSTA NALŽOVSKÉ HORY Město Nalžovské Hory jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst.1, zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona

Více

Řád veřejných pohřebišť

Řád veřejných pohřebišť Řád veřejných pohřebišť Rada města Ústí nad Orlicí vydává dne 15.07.2013 v souladu s ustanovením 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

1/ Opatření rady obce Určice - Řád veřejného pohřebiště

1/ Opatření rady obce Určice - Řád veřejného pohřebiště 1/2002 - Opatření rady obce Určice - Řád veřejného pohřebiště Rada obce Určice vydává dne 17. 7. 2002 podle ustanovení 16 odst. 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů,

Více

7/2002 OBEC LUDGEŘOVICE OPATŘENÍ

7/2002 OBEC LUDGEŘOVICE OPATŘENÍ 7/2002 OBEC LUDGEŘOVICE OPATŘENÍ Rada obce Ludgeřovice na svém zasedání dne 20. 5. 2002 schválila a vydává podle 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění, v souladu

Více

Řád veřejného pohřebiště Města Jeseníku,

Řád veřejného pohřebiště Města Jeseníku, Řád veřejného pohřebiště Města Jeseníku, Město Jeseník jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zák. č.256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, v platném

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Jindřichovice

Řád veřejného pohřebiště obce Jindřichovice Obec Jindřichovice, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE BĚLÁ POD PRADĚDEM Rada obce svým usnesením č. 70 ze dne 22. 4. 2002 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA VALAŠSKÉ KLOBOUKY

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA VALAŠSKÉ KLOBOUKY ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA VALAŠSKÉ KLOBOUKY Rada města svým usnesením č. 94/418/202 ze dne 24.06.2002 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Kojetice

Řád veřejného pohřebiště obce Kojetice Obec Kojetice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Řád veřejného pohřebiště Města Žandov

Řád veřejného pohřebiště Města Žandov Město Žandov jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zák. č. 479/2001 Sb. vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona Řád veřejného pohřebiště Obce Rusava

vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona Řád veřejného pohřebiště Obce Rusava Obec Rusava jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE OBEC JANOVICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE SCHVÁLENÝ USNESENÍM RADY OBCE JANOVICE DNE 29.07.2002 S ÚČINNOSTI OD 01.08.2002 V JANOVICÍCH, 30.07.2002 1 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE Rada

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Veřovice

Řád veřejného pohřebiště Obce Veřovice OBEC V E Ř O V I C E jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zák. č. 479/2001 Sb. vydává v souladu s ustanovením

Více

v,, NARIZENI města Rudná č. 2/2003 Provozní řád veřejného pohřebiště města Rudná - Hořelice

v,, NARIZENI města Rudná č. 2/2003 Provozní řád veřejného pohřebiště města Rudná - Hořelice v,, NARIZENI města Rudná č. 2/2003 Provozní řád veřejného pohřebiště města Rudná - Hořelice MĚSTO RUDNÁ 1 Nařízení města Rudná r!,. ( opatření města v samostatné působnosti na základě 102, odst. 2, písmeno

Více

Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra

Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra Rada města Stříbra ve smyslu 102, odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, v platném znění schválila tento Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra dne 02.12.2013,

Více

Řád veřejného pohřebiště města Hořice

Řád veřejného pohřebiště města Hořice Řád veřejného pohřebiště města Hořice Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného pohřebiště (dále jen řád) upravuje provoz starého a nového hřbitova v Hořicích na Gothardě. 2. Provozovatelem pohřebiště

Více

OBEC JIŘETÍN POD JEDLOVOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

OBEC JIŘETÍN POD JEDLOVOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC JIŘETÍN POD JEDLOVOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce svým usnesením č. 85/2002 ze dne 04.09.2002 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Město Bílina ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Bílina ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. Článek 1 Úvodní ustanovení Město Bílina Rada města Bíliny ve smyslu 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění schválila tento Řád veřejného pohřebiště města Bíliny, dne 10. 11. 2015 pod číslem usnesení 1301 a

Více

Řád veřejného pohřebiště města Choceň

Řád veřejného pohřebiště města Choceň Město Choceň, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N E J D E K

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N E J D E K M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N E J D E K S M Ě R N I C E Č. 3 / 2 0 0 2 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA NEJDEK Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Řád veřejného pohřebiště města Nejdek upravuje práva a povinnosti provozovatele

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Velké Březno se na svém jednání dne 29. 6. 2016 usneslo vydat na základě zákona čís. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen jako Zákon o obcích ), ve znění pozdějších

Více

Řád veřejného pohřebiště v Sopotnici

Řád veřejného pohřebiště v Sopotnici OBEC SOPOTNICE Obec Sopotnice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví

Více

Městys Včelákov Včelákov 81 Tel./fax.: , Bankovní spojení: ČS /0800, IČ

Městys Včelákov Včelákov 81 Tel./fax.: ,   Bankovní spojení: ČS /0800, IČ 1 Městys Včelákov 539 57 Včelákov 81 Tel./fax.:469 344 122, E-mail: obec@vcelakov.cz Bankovní spojení: ČS 1141625359/0800, IČ 271 128 Řád veřejného pohřebiště městyse Včelákov Zrušuje předpis: Řád pohřebiště

Více

Město Trhové Sviny. Řád veřejného pohřebiště Města Trhové Sviny

Město Trhové Sviny. Řád veřejného pohřebiště Města Trhové Sviny Město Trhové Sviny jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zák. č. 479/2001 Sb. vydává v souladu s ustanovením

Více

Městys Kněževes. Řád veřejného pohřebiště Městyse Kněževes

Městys Kněževes. Řád veřejného pohřebiště Městyse Kněževes Městys Kněževes jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU č. 9/2001 ŘÁD MĚSTSKÉHO HŘBITOVA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU č. 9/2001 ŘÁD MĚSTSKÉHO HŘBITOVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU č. 9/2001 ŘÁD MĚSTSKÉHO HŘBITOVA Zastupitelstvo města Týn nad Vltavou vydává dne 20.12.2001 podle ustanovení 19 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Moravičany

Řád veřejného pohřebiště obce Moravičany OBEC MORAVIČANY jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

Řád veřejného pohřebiště města Zlatých Hor místní část Dolní Údolí

Řád veřejného pohřebiště města Zlatých Hor místní část Dolní Údolí Město Zlaté Hory jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Rád veřejného pohřebiště obce Mankovice

Rád veřejného pohřebiště obce Mankovice Obec Mankovice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. Č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA KOLÍNA

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA KOLÍNA Město Kolín Odbor správy bytových a nebyt. prostor Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I tel.: +420 321 748 111, fax: +420 321 720 911 e-mail: sprava.budov@mukolin.cz pracoviště: Sokolská 545, 280 12 Kolín

Více

Město Valašské Meziříčí. Řád veřejného pohřebiště Města Valašské Meziříčí

Město Valašské Meziříčí. Řád veřejného pohřebiště Města Valašské Meziříčí Město Valašské Meziříčí jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením

Více

Řád veřejného pohřebiště Města Valašské Meziříčí

Řád veřejného pohřebiště Města Valašské Meziříčí Město Valašské Meziříčí jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA STRAKONICE platné pro hřbitov Strakonice a hřbitov Podsrp. Článek 1

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA STRAKONICE platné pro hřbitov Strakonice a hřbitov Podsrp. Článek 1 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA STRAKONICE platné pro hřbitov Strakonice a hřbitov Podsrp Rada města svým usnesením č. 967/2007, ze dne 8.8.2007 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště.

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Město Sázava jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu

Více

Řád veřejného pohřebiště města Kamenický Šenov

Řád veřejného pohřebiště města Kamenický Šenov Město Kamenický Šenov vydává ve smyslu zák.č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví v úplném znění Řád veřejného pohřebiště města Kamenický Šenov Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného pohřebiště se vydává

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Městská část Praha Slivenec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb., v souladu s ustanovením

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE DVORCE

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE DVORCE Č. j. OUDV-2517/2018-Bo Strana 1 (celkem 7) OBEC DVORCE jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně

Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně Obec Dolní Lutyně jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

O P A T Ř E N Í ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC STĚBOŘICE. č.1/2002

O P A T Ř E N Í ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC STĚBOŘICE. č.1/2002 OBEC STĚBOŘICE O P A T Ř E N Í č.1/2002 Zastupitelstvo obce Stěbořice se na svém zasedání dne 11.6.2002 usneslo schválit a vydat podle 102 odst. 3 a 84 odst. 4 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Chuchelná č. 1/2018

Řád veřejného pohřebiště obce Chuchelná č. 1/2018 Obec Chuchelná jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Staré Město

Řád veřejného pohřebiště Obce Staré Město Obec Staré Město jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

OBEC HORNÍ MARŠOV. Řád veřejného pohřebiště

OBEC HORNÍ MARŠOV. Řád veřejného pohřebiště OBEC HORNÍ MARŠOV Řád veřejného pohřebiště Rada obce Horní Maršov, se dne 12. prosince 2011 usnesla vydat podle 84 odst. 1 a 4 zákona č. 128/200 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a 16 odst. l

Více

OBEC LIBICE NAD CIDLINOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIBICE NAD CIDLINOU

OBEC LIBICE NAD CIDLINOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIBICE NAD CIDLINOU OBEC LIBICE NAD CIDLINOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIBICE NAD CIDLINOU Rada obce Libice nad Cidlinou v souladu s ustanovením 102 odst. 2, písm. d zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2010

Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 Provozní řád veřejného pohřebiště Nedakonice Obec Nedakonice Vydán dne 10. 6. 2010 1 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Provozní doba... 3 3. Pořádek na pohřebišti... 3 4. Rozsah

Více

O B E C Z A H R Á D K Y

O B E C Z A H R Á D K Y O B E C Z A H R Á D K Y Obec Zahrádky jako provozovatel veřejného vydává na základě ustanovení 19 zákona č. 256/2001 Sb.,o pohřebnictví a o změně některých zákonů (dále jen zákon o pohřebnictví ) tento

Více

Město Vimperk. Řád veřejného pohřebiště města Vimperk. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Vimperk. Řád veřejného pohřebiště města Vimperk. Článek 1 Úvodní ustanovení 1 Město Vimperk jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

Obec Dubicko. vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba veřejného pohřebiště

Obec Dubicko. vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba veřejného pohřebiště Obec Dubicko jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Článek 1 Základní ustanovení Statutární město Ostrava městský obvod Stará Bělá (dále jen provozovatel), v souladu s ustanovením 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 Obce Rudná pod Pradědem, o provozu urnového háje. Řád pohřebiště

Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 Obce Rudná pod Pradědem, o provozu urnového háje. Řád pohřebiště Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 Obce Rudná pod Pradědem, o provozu urnového háje Zastupitelstvo Obce Rudná pod Pradědem vydává na svém zasedání dne 20.9.2001 v souladu se zákonem č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Pomezí

Řád veřejného pohřebiště obce Pomezí Obec Pomezí jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Řád Veřejného pohřebiště Kadaň

Řád Veřejného pohřebiště Kadaň Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 54/2002, kterou se vydává Řád Veřejného pohřebiště Kadaň Zastupitelstvo města Kadaně se usneselo dne 27.7.2002 vydat podle ustanovení 19 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

Obec Strunkovice nad Blanicí. Řád veřejného pohřebiště

Obec Strunkovice nad Blanicí. Řád veřejného pohřebiště Obec Strunkovice nad Blanicí Zastupitelstvo obce Strunkovice nad Blanicí se usneslo podle 84 odst.2 písmeno i zákona č.128/2000 Sb. o obcích, dne 30.5.2002 vydat dle 10 tohoto zákona a v souladu s ustanovením

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Březolupy rozhodnutím zastupitelstva č 1/2002 ze dne 4.9.2002 vydává ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č.

Více

OBEC KOZMICE O P A T Ř E N Í

OBEC KOZMICE O P A T Ř E N Í OBEC KOZMICE O P A T Ř E N Í Zastupitelstvo obce Kozmice na svém zasedání dne 15. 5. 2012 schválilo a vydává podle 102 odst. 3, v souvislosti s 84 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Obec Řepiště. Řád veřejného pohřebiště obce Řepiště

Obec Řepiště. Řád veřejného pohřebiště obce Řepiště Obec Řepiště jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště

Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště Stránka č. 1 z 6 Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Vážany nad Litavou schválilo na svém 15/2002 zasedání konaném dne 19.6.2002 v

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Dobronín jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16, odst. 1, zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví (dále jen zákona ) a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb., a v souladu

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Horní Bojanovice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů ve znění zákona č. 479/2001 Sb. v

Více

OPATŘENÍ. vydává. Řád veřejného pohřebiště Evangelický hřbitov. leden, únor, listopad, prosinec

OPATŘENÍ. vydává. Řád veřejného pohřebiště Evangelický hřbitov. leden, únor, listopad, prosinec MĚSTYS KRUCEMBURK NÁMĚSTÍ JANA ZRZAVÉHO 13, 582 66 KRUCEMBURK OPATŘENÍ Č. 3/2011 Rada Městyse Krucemburk jako věcně příslušný správní orgán podle 16 odst.1 a 19 zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví a

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně

Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně Rada obce Dolní Lutyně svým usnesením Č. 65/19 bod 1. dne 19.7.2002 vydává dle ustanovení 19 zákona Č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví v platném znění řád veřejného

Více

Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice

Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice Odsouhlaseno ZO č. 5 ze dne 21.6.2002 Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice Jedná se o opatření obce. Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

NAŘÍZENÍ OBCE ČÍSLO 01/2005

NAŘÍZENÍ OBCE ČÍSLO 01/2005 NAŘÍZENÍ OBCE ČÍSLO 01/2005 Zastupitelstvo obce Jindřichovice pod Smrkem se na svém zasedání dne 8.12.2004 usneslo vydat na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., O pohřebnictví a na základě 102 odst.

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2002 kterou se vydává ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Těšetice vydalo dne 5.6.2002 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Město Frenštát pod Radhoštěm jako provozovatel veřejného pohřebiště pole 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obecně závazná vyhláška města Český Krumlov č. 12 / 2003 Platnost od: 8. 10. 2003 Počet stran: 6 Účinnost od: 23. 10. 2003 Počet příloh: 0 12 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA ze dne 25. září 2003, řád veřejného

Více

O b e c C H R A Š T I C E

O b e c C H R A Š T I C E O b e c C H R A Š T I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Řád veřejného pohřebiště obce Chraštice Zastupitelstvo obce Chraštice vydalo dne 27. 10. 2003 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. i) zákona č.

Více

Ř á d v e ř e j n é h o p o h ř e b i š t ě starý hřbitov Týnec nad Sázavou

Ř á d v e ř e j n é h o p o h ř e b i š t ě starý hřbitov Týnec nad Sázavou Ř á d v e ř e j n é h o p o h ř e b i š t ě starý hřbitov Týnec nad Sázavou Zastupitelstvo města Týnec nad Sázavou na svém zasedání dne 6.12.2004 vydalo dle ustanovení 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

Smlouva č. o nájmu hrobového místa uzavřená podle ust a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění

Smlouva č. o nájmu hrobového místa uzavřená podle ust a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Smlouva č. o nájmu hrobového místa uzavřená podle ust. 2201 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Smluvní strany: Statutární město Brno, Dominikánské nám. 1, 601 67 Brno zastoupené

Více

Obec Francova Lhota Obecne zavazna vyhlaska obce Francova Lhota c.m 4 \ Rad vefejneho pohfebiste

Obec Francova Lhota Obecne zavazna vyhlaska obce Francova Lhota c.m 4 \ Rad vefejneho pohfebiste is Obec Francova Lhota Obecne zavazna vyhlaska obce Francova Lhota c.m 4 \ Rad vefejneho pohfebiste Zastupitelstvo obce Francova Lhota se usneslo dne 3.5.2002, usn.c.253/22 die 10 pism.a) a 84 odst.2 pism.

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Městys Svitávka jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Město Odry jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Starosta obce Pátek v souladu s ustanovením 102 odst. 3 ve spojení s 99 odst 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů a na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

Městská část Praha 21

Městská část Praha 21 Městská část Praha 21 jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona tento

Více

Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky. Řád veřejného pohřebiště

Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky. Řád veřejného pohřebiště Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Křižánky se usneslo na svém zasedání, konaném dne 20.6.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTO BYSTŘICE jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

MĚSTO SADSKÁ. Řád veřejného pohřebiště

MĚSTO SADSKÁ. Řád veřejného pohřebiště MĚSTO SADSKÁ Město Sadská jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví),

Více

Článek 1. Úvodní ustanovení. a) stanovit stejné podmínky pro sjednání nájmu hrobového místa pro každého nájemce formou nájemní smlouvy.

Článek 1. Úvodní ustanovení. a) stanovit stejné podmínky pro sjednání nájmu hrobového místa pro každého nájemce formou nájemní smlouvy. ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA ŽLUTICE Město Žlutice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001

Více

Hřbitovní řád. čl. 1 Úvodní ustanovení

Hřbitovní řád. čl. 1 Úvodní ustanovení Hřbitovní řád schválen zastupitelstvem Obce Holoubkov dne 16.4.2007 v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a na základě zákona č. 258/2001 Sb., o pohřebnictví. čl.

Více

Opatření obce Předslavice. řád veřejného pohřebiště

Opatření obce Předslavice. řád veřejného pohřebiště Opatření obce Předslavice. Zastupitelstvo obce Předslavice vydává dne 1.8. 2011 na základě 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění a s odvoláním na ustanovení 16

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Vedrovice vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví

Více

MĚSTO KAPLICE. Řád veřejného pohřebiště v Kaplici. I. Úvodní ustanovení

MĚSTO KAPLICE. Řád veřejného pohřebiště v Kaplici. I. Úvodní ustanovení MĚSTO KAPLICE Řád veřejného pohřebiště v Kaplici I. Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje provoz pohřebiště ve městě Kaplici na pozemcích parcel. č. 109 (obřadní síň), 118 (plocha hřbitova) a 119 (márnice)

Více

Obec Dolní Břežany. Článek 1 Úvodní ustanovení

Obec Dolní Břežany. Článek 1 Úvodní ustanovení Obec Dolní Břežany jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19

Více

Řád veřejných pohřebišť

Řád veřejných pohřebišť Řád veřejných pohřebišť Starosta obce Dymokury v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona ve spojení s 99 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) a na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

Řád veřejného pohřebiště. řád veřejného pohřebiště.

Řád veřejného pohřebiště. řád veřejného pohřebiště. Řád veřejného pohřebiště Obec Malé Přítočno jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Svojšice na základě ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění (obecní nařízení)

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Město, obec ČASTOHOSTICE,676 02 Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Častohostice usnesla/o na svém zasedání, konaném dne 7.2.2011v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

Obec Bystřice Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 Ř Á D

Obec Bystřice Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 Ř Á D Obec Bystřice Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě Zastupitelstvo obce Bystřice schválilo dne 27.8.2002 na základě zákona č. 128/2000 Sb.o obcích ve znění pozdějších

Více

HŘBITOVNÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení

HŘBITOVNÍ ŘÁD. I. Úvodní ustanovení HŘBITOVNÍ ŘÁD V souladu se zákonem č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů v platném znění vydává obec Těškov hřbitovní řád místního hřbitova v Těškově obecně závazná vyhláška číslo 6/2012

Více

Řád veřejného pohřebiště města Kyjova

Řád veřejného pohřebiště města Kyjova Město Kyjov jako provozovatel veřejných pohřebišť podle ustanovení 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví")

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Hradčany jako provozovatel veřejného pohřebiště vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě

Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě Zastupitelstvo obce České Meziříčí usnesením bod č. 3 ze dne 2. 2. 2011 rozhodlo vydat opatření obce, kterým v souladu s ustanovením 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. Článek 3 Pořádek na pohřebišti

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. Článek 3 Pořádek na pohřebišti Obec Unčín, Unčín 24, 592 42 Jimramov: Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Unčín se usneslo na svém zasedání, konaném dne 23.2.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona č. 256/2001

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává v souladu

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Veselá sídlo: Veselá 69, 33701 Rokycany Zastupitelstvo obce Veselá vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ DOLNÍ KRALOVICE

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ DOLNÍ KRALOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Dolní Kralovice č. 1/2004 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ DOLNÍ KRALOVICE Zastupitelstvo Obce Dolní Kralovice se dne usneslo v souladu s 10 a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více