Časopis o životě v našem domově

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Časopis o životě v našem domově"

Transkript

1 Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, Odry Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

2 Letem světem domovem Co se dělo v domově od dubna do června Prohlídka velikonoční výstavy v Informačním centru První dubnovou středu jsme s několika uživateli navštívili galerii informačního centra v Odrách, kde se konala velikonoční výstava. Své výrobky zde vystavovali žáci základní školy Pohořská a opravdu bylo na co se dívat. Výrobky z papíru, sena, přírodnin a dalších rozličných materiálů bylo možno si také zakoupit a někteří uživatelé toho využili, aby obdarovali své známé v době velikonočních svátků. A po shlédnutí velikonoční výstavy navštívili někteří uživatelé také místní obchody. Dubnové kuželky Ve středu 11. dubna se konalo v Tančírně další kolo celoročního turnaje v ruských kuželkách. Během čtyř soutěžních kol se na třetím místě se ziskem 33 bodů umístili hned tři soutěžící pan Šablatura, pan Krygiel a pan Marek, druhé místo s 36 body obsadil pan Poulíček a vítězem dubnového kola s 38 body se stal Lumír Káňa. Blahopřejeme.

3 Prodej textilu a k nám do domova zavítali prodejci s textilem a drobným spotřebním zbožím a uživatelé si mohli nakoupit zboží přímo v prostorách domova. Canisterapie , a nás v domově navštívil pan Došek se svými psy a uživatelé se mohli zúčastnit oblíbené canisterapie. Dubnové vaření V měsíci dubnu jsme se v našem klubu vaření pustili společně s uživateli do přípravy bramborových placek. Každý přiložil ruku k dílu škrábali a strouhali jsme brambory, loupali česnek, míchali těsto, dochucovali jej a nakonec jsme placky na oleji usmažili. Voňavá svačinka všem moc chutnala. Reminiscence vzpomínání v měsíci dubnu V úterý 24. dubna se na Staré kuchyni konal vzpomínkový dýchánek na téma 1. Máj. Uživatelé zavzpomínali na prvomájové průvody, mávátka, pionýry, vojáky atd. Někdo do průvodu chodil rád, někdo z povinnosti a někteří se prvomájových oslav nezúčastňovali vůbec. Příjemné povídání při kávě rychle uteklo a už teď se těšíme na další setkání.

4 Václav Klaus v Odrách Dne 25. dubna tohoto roku těsně před radnicí stálo v řadě několik uživatelů z našeho domova se svým doprovodem spolu s dalšími 300 občany města Oder. Všichni čekali na Václava Klause s manželkou Lívií, který návštěvou v Odrách zahájil svou třídenní návštěvu Moravskoslezského kraje. Starosta přivítal prezidentský pár medovinou a tvarohovými koláčky. Po odpovědi na několik dotazů občanů se všichni z tribuny přesunuli od obřadní síně města, kde čekali zastupitelé města, ředitelé škol a příspěvkových organizací. Naše paní ředitelka předala paní Livií Klausové talířek, který vyrobili naši uživatelé v keramické dílně. Poté starosta představil osmitisícové město a pochlubil se vyrovnaným rozpočtem a dobrým hospodařením a také posledními velkými investicemi, za které město postavilo dopravní hřiště, revitalizovalo zámecký park a muzeum Odersko.

5 Přednáška o Hradci nad Moravicí Ve středu 2.5. si dobrovolník a manžel naší uživatelky pan Andělín Kvapil připravil pro naše uživatele velmi poutavou přednášku o nedalekém městě Hradci nad Moravicí. Součástí přednášky bylo shlédnutí krátkého filmu o tomto městě. Celá přednáška uživatele, kteří se jí v Tančírně zúčastnili, velice zaujala a panu Kvapilovi patří za její uspořádání velký dík. Květnové vzpomínání 7. května jsme společně s uživateli na Staré kuchyni zavzpomínali na jejich mladá léta a povídali jsme si o tom, jak chodívali na tancovačky. Na závěr si někteří uživatelé rádi zatancovali. Vycházka do města Ve středu 9.5. se někteří uživatelé zúčastnili vycházky do města. Podívali se do místních obchodů a na závěr si pochutnali na zmrzlině nebo pivečku v oblíbené hospůdce. Informační schůzka s paní ředitelkou 15. května se v Tančírně konala informační schůzka s paní ředitelkou. Uživatelé se zde dozvěděli novinky týkající se našeho domova a byly jim připomenuty starší, avšak stále důležité informace ( např. informace o patronech, jak si podávat stížnosti apod.)

6 Květnové kuželky Květnové kolo turnaje v ruských kuželkách se konalo v Tančírně Během pěti soutěžních kol se se 43 nahranými body na třetím místě umístili dva soutěžící pan Šablatura a paní Steinová, druhé místo s 44 body obsadil pan Krygiel a vítězem se stal, stejně jako v měsíci dubnu, se ziskem 51 bodů, pan Lumír Káňa. Blahopřejeme. Body získané v jednotlivých kolech se sčítají a na konci roku vyhlásíme a oceníme vítěze. Zájezd do Vyškova Každým rokem náš Domov pořádá pro své uživatele výlet. Pro letošní rok jsme vybrali ZOO park ve Vyškově, protože má všude bezbariérový přístup. Tato zoologická zahrada se soustřeďuje na chov drobných domácích a divoce žijících živočichů z celého světa. V současné době chová 456 zvířat ve 133 druzích nebo plemenech. Zájezd byl nenáročný, počasí přálo a uživatelé byli velice spokojeni.

7 Besídka dětí z Mateřské školy z Jakubčovic naše uživatele svou návštěvou a krásným vystoupením potěšily děti z Mateřské školy z Jakubčovic. Pod vedením svých učitelek nacvičili pásmo plné písniček, básní a tanečků a za to jim patřil velký potlesk a velké poděkování. Na závěr děti přítomné diváky obdarovaly přáníčky, které ve školce vyráběly. Alexandrovci V pátek se paní Zdenka Theodorová a pan Valentin Grich zúčastnili velkého koncertu v ostravské kulturní hale, kde vystoupil známý hudební a taneční soubor Alexandrovci. Chtěla bych tímto moc poděkovat paní ředitelce, že nám umožnila se koncertu zúčastnit. Byl to pro mě velký zážitek, řekla nám po shlédnutí koncertu paní Zdenka Theodorová.

8 Vycházka do města Ve středu využili uživatelé naší nabídky a vyrazili do města. Navštívili místní obchody a nakonec si poseděli u pivečka, kávy nebo limonády v pizzerii na náměstí. Kácení májky Kácení májky patří v našem domově již k několikaleté tradici a nejinak tomu bylo i na konci měsíce května v tomto roce nám počasí přálo a proto se uživatelé sešli na venkovním prostranství před Domečkem, abychom se společně pobavili a zpříjemnili si odpoledne. K tanci i poslechu nám zahrála všem dobře známá kapela pana Bordovského. K občerstvení se podávalo vínečko a nechyběli ani výborné grilované klobásky. Nakonec jsme za podpory všech zúčastněných pokáceli naši májku, která zdobila zahradu domova celý měsíc. Červnové kuželky Ve středu 6.6. se v Tančírně konalo šesté kolo celoročního turnaje v ruských kuželkách. Na třetím místě se s 33 body umístila paní Steinová, druhé místo obsadila paní Bartková a vítězem červnového soutěžení v kuželkách se stal s 51 body pan Poulíček, kterému se při jednom kole podařilo nahrát neuvěřitelných 25 bodů. Vítězům blahopřejeme. Červnové vzpomínání Ve středu se uživatelé sešli v jídelně na Staré kuchyni, aby si společně popovídali a zavzpomínali na to, jak chodívali do Sokola nebo Orla. Uživatelé se rozpovídali o tom, jak chodívali cvičit a jak se rádi setkávali se svými vrstevníky a kamarády.

9 Studenti představili projekt Osudy českoněmeckých rodin na Odersku navštívili seniory v domově studenti Střední pedagogické a střední zdravotnické školy Svaté Anežky České v Odrách, aby jim představili projekt nazvaný Osudy českoněmeckých rodin na Odersku. Na začátku přednášky studenti diskutovali se seniory o tom, jak to za války na Odersku vypadalo. Po úvodní diskuzi o prožitcích z poválečné doby představili studenti samotný projekt. V první části popsali, jak to po válce v Odrách vypadalo. V rámci praktické části projektu hledali studenti informace v Okresním státním archivu v Novém Jičíně a především realizovali setkání s několika seniory na Odersku. Při osobním setkání s oderskými seniory pocházejícími z českoněmeckých rodin se čtyři studenti a učitelka dozvěděli, jak poválečné období prožívali nejen senioři, ale také celé jejich rodiny. Osudy všech rodin, které našim uživatelům studenti představili, byly velmi poutavé. Na závěr si studenti s našimi uživateli popovídali v malých skupinkách, ptali se na jejich názory ohledně odsunu, soužití s německým obyvatelstvem, na válku apod. Setkání bylo přínosem pro obě zúčastněné strany. Naši uživatelé si moc pochvalovali, že i mladí lidé mají zájem o historii, a že se zajímají o osudy starých lidí a jejich názory a studenti byli rádi, že se dozvěděli od našich uživatelů další informace týkající se poválečné doby.

10 Příprava těstovinového salátu V rámci červnového klubu vaření se uživatelé pustili do přípravy studeného těstovinového salátu, který v teplých letních dnech určitě přišel vhod. Uživatelé vařili těstoviny a krájeli zeleninu na malé kousky. Všechny ingredience se smíchaly s dresingem a lahodný osvěžující salát byl hotov a všem moc chutnal. Vycházka do města Počasí bylo příznivé a tak nám nic nebránilo v tom vyrazit s uživateli a do města. Podívali jsme se po místních obchodech a na závěr jsme poseděli v pizzerii na náměstí. Informační schůzka s paní ředitelkou Ve čtvrtek se v Tančírně konala další informační schůzka s paní ředitelkou, kde se uživatelé mohli dozvědět o novinkách týkajících se našeho domova a byly jim připomenuty starší důležité informace.

11

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

INFORMACE O POBYTU V Domově Odry

INFORMACE O POBYTU V Domově Odry INFORMACE O POBYTU V Domově Odry ROZŠÍŘENÝ O VŠEOBECNÉ INFORMACE PRO CELOROČNÍ POBYTOVÉ SLUŽBY a) Domov pro seniory a) Domov se zvláštním režimem ALDa Tyto informace obsahují zásady pro pořádek a klidné,

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 8 číslo 4 duben 2015 CHARITA MÁ NOVÉ POMOCNÍKY Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov již více než rok realizuje partnerský projekt s názvem Cesta za kvalitním

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015. Mateřské školy Příloha č. 1 RM 14/8 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Zahradní slavnost 23. června 2015 15,00

Více

Ambasadoři klubů SENSEN z celého Česka v Praze.

Ambasadoři klubů SENSEN z celého Česka v Praze. Ambasadoři klubů SENSEN z celého Česka v Praze. Pozvánku obdržel náš ambasador Josef Procházka již 11. 4. 2015 od Ing. Dagmar Kuncové, která svolávala ambasadory z celých Čech do Sovových mlýnů 14. května

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU

DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU ZIMA 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Dostává se Vám do rukou druhé vydání čtvrtletníku vydávaného v zařízení, které možná znáte nebo byste ho chtěli více poznat a tím je DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU v Rokytnici v

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Zpravodaj. XI. Gerontologický den. Číslo 10/2013. Vstupenky. na divadelní představení

Zpravodaj. XI. Gerontologický den. Číslo 10/2013. Vstupenky. na divadelní představení Zpravodaj Číslo 10/2013 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě XI. Gerontologický den Pátek 25.10.2013 byl pro některé z uživatelek DS Sedmikráska ve znamení XI. Gerontologického

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM e.č. MK ČR A 10345 Vydal: Městský úřad Úsov dne: 30.4. 2010 2/2010 POZVÁNKY V pátek 7. května 2010 se bude konat LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM Program: - od 19,00 hodin bude hrát na náměstí dechová hudba

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 Jezdíte rádi na kole? A jezdíte na kole i do zaměstnání? Pak se registrujte do motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se poprvé uskuteční

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Období realizace projektu: 1. 7. 2009 30. 6. 2010 Projekt

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2009. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2009. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2009 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Kronika obce Věžky. Září 2013. Obecní záležitosti:

Kronika obce Věžky. Září 2013. Obecní záležitosti: Kronika obce Věžky Září 2013 Obecní záležitosti: Veřejné zasedání zastupitelstva obce Věžky se konalo dne 16. 09. 2013 (čerpáno ze zápisu č. 21/2013) Přítomno 6 členů zastupitelstva Bedřich Gardavský,

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz r Nejprve něco z historie. Osvětim (Německy Auschwitz), která byla největším nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem,

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Úvodní slovo..3. Činnost organizace.4. Organizační struktura..4. Spolupracovníci sdružení 5. TVOR o. s. v roce 2012.5. Finanční a ekonomické údaje..

Úvodní slovo..3. Činnost organizace.4. Organizační struktura..4. Spolupracovníci sdružení 5. TVOR o. s. v roce 2012.5. Finanční a ekonomické údaje.. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah výroční zprávy Úvodní slovo..3 Činnost organizace.4 Organizační struktura..4 Spolupracovníci sdružení 5 TVOR o. s. v roce 2012.5 Finanční a ekonomické údaje..10 Poděkování dárcům

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice. za rok 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI. DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice. za rok 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice za rok 2014 Předkládá: Ing. Ludmila Bulířová, ředitelka Domova U Anežky V Luštěnicích, 13. 2. 2015 0/20 Obsah

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA kmen Ligy lesní moudrosti Kmen Kmen vznikl 18. června roku 2011 a je součástí Ligy lesní moudrosti, z.s. Jsme rodinný kmen sdružující členy z Mělníka,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 49. květen 2014. Květen je lásky čas!

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 49. květen 2014. Květen je lásky čas! Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 49. květen 2014 Zámecké listy Květen je lásky čas! Když se řekne "květen", hned nás napadne "měsíc lásky"! Není divu, vždyť v přírodě všechno

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2013 Občanské sdružení Nevšová

Více

VELIKONOČNÍ JARMARK OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC

VELIKONOČNÍ JARMARK OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK VELIKONOČNÍ JARMARK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, blíží se konec zimního období, nekončí však naše pracovní povinnosti, kterých je na obci dost a dost. Za těch pár měsíců jsme se naplno

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Vzpomínky a zážitky z adapťáku

Vzpomínky a zážitky z adapťáku 1 Škola a zážitky 2 Vzpomínky a zážitky z adapťáku Lukáš Murka Jednu děsivou vzpomínku máme na náš pokoj. Byl úplně na konci chodby, kde už nesvítila poslední dvě světla a pokoj naproti byl prázdný. Když

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Co nás čeká v měsíci DUBNU?

Co nás čeká v měsíci DUBNU? Co nás čeká v měsíci DUBNU? 12.4. - třídní schůzky od 15:30 do 17:00 formou konzultací u jednotlivých vyučujících 15.4. - od 10:00 krátká přednáška o významu ovoce a zeleniny (15-20 minut) 20.4. - DEN

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů.

CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů. CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů. Co vše je potřeba zařídit při cestování s dětmi? Věděli jste například,

Více

Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF UP, Olomouc, ČR

Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF UP, Olomouc, ČR AKTIVNÍM ODPOČINKEM KE ZDRAVÍ aneb MLADÍ LIDÉ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Z ČESKÉ, SLOVENSKÉ A NĚMECKÉ REPUBLIKY NA MEZINÁRODNÍM POBYTU V RADÍKOVĚ U OLOMOUCE Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti v sobotu 25. 8. 2012 2/ Pozvání na Pohádkový les v sobotu 1. září 2012

Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti v sobotu 25. 8. 2012 2/ Pozvání na Pohádkový les v sobotu 1. září 2012 Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti Obec Nošovice a občanská sdružení Vás srdečně zvou na tradiční Nošovické slavnosti, které se konají v sobotu 25. 8. 2012 ve sportovně-společenském areálu

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 4/2012

NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 4/2012 NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 4/2012 CO JE DOBRÉ VĚDĚT Od 1. dubna nastoupil na pozici Vedoucí technicko - hospodářského úseku pan Petr Kubíček. Velice rád hraje šachy, proto pokud

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

SEMECHŇÁK 14. 4. 2014

SEMECHŇÁK 14. 4. 2014 ROČNÍK XVIII, ČÍSLO 1 SEMECHŇÁK 14. 4. 2014 Zpravodaj Obecního úřadu Semechnice www.semechnice.cz semechnice@semechnice.cz SLOVO STAROSTY Nejdůležitější body: Stručně popište nejdůležitější body. Stručně

Více

Zrcadlo domova leden 2016

Zrcadlo domova leden 2016 Zrcadlo domova leden 2016 Ohlédnutí za měsícem prosincem: Měsíc prosinec je jako vždy plný nejrůznějších aktivit spojených s nekrásnějšími svátky v roce, a to jsou Vánoce. Užívali jsme si hezké atmosféry

Více

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU:

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Název projektu: HROZEN PLNÝ NÁPADŮ Termín realizace projektu: 3.1.2007 21.12.2007 Realizátor projektu: CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Město Hluboká nad Vltavou - Osadní výbor Hroznějovice Garant projektu: Mgr.

Více

Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra

Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra 17.číslo Zpravodaj Duben 2015 Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra Kulturní program na měsíc květen:

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 6. obecní ples NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 V pátek 20. 1. 2016 se uskutečnil Obecní ples šestý v pořadí. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byl

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Domov. Srdce v dlaních. 3.číslo

Domov. Srdce v dlaních. 3.číslo Domov Srdce v dlaních 3.číslo Zpravodaj Únor 2014 Horoskop Vodnář Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou ovlivněni dvěma charakterově odlišnými planetami. Saturn jim dává klid, soustředění a vytrvalost,

Více

BŘEZEN 2013 Wittenberg opět v Praze Začátek jara patří na naší škole tradičně žákům, kteří se rádi učí cizí jazyky, poznávají nové přátele ze sousedních zemí a zvou je k sobě domů to je mezinárodní výměnný

Více

číslo 60 červen 2014

číslo 60 červen 2014 číslo 60 červen 2014 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné vydání Ústeckého zpravodaje, který vydává obec Ústí u příležitosti 625. výročí od první písemné zmínky o obci Ústí. Víte, že v

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU?

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? 3.11. Dýňová slavnost odpoledne od 16:30. 5. 11. Den otevřených dveří v ZŠ v průběhu celého dopoledne. 10.11. třídní schůzky pro rodiče podávání informací o prospěchu a

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz B Ř E Z E N OÚ INFORMUJE VODOROVNÉ ZNAČENÍ V ALEJI

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz B Ř E Z E N OÚ INFORMUJE VODOROVNÉ ZNAČENÍ V ALEJI B Ř E Z E N OÚ INFORMUJE VODOROVNÉ ZNAČENÍ V ALEJI Změna přednosti na křižovatce v aleji byla hojně diskutována. Po třech měsících osazení křižovatky přechodným dopravním značením nezbylo (podle mnohých)

Více

ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ. Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ. Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ V zimním období se konalo několik zajímavých akcí nejen pro žáky, ale i pro veřejnost, které organizovala naše škola a spolek

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY. Školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY. Školní rok 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní rok 2014/2015 Základní charakteristika mateřské školy Název školy: Sídlo: Základní a Mateřská škola Radostice Školní 80, Radostice 664 46 Prštice u Brna Telefon: 721

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Slavilo se tradičně na návsi v lipové aleji a počasí opravdu přálo. Do plnění různých disciplín se zapojili kromě dětí i dospělí či odrostlí a bylo příjemné sledovat,

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více