31. ČÍSLO PROSINEC 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "31. ČÍSLO PROSINEC 2015"

Transkript

1 31. ČÍSLO PROSINEC 2015 OBSAH 31. ČÍSLA: - vánoční anketa - úspěchy v soutěžích - vánoční kvíz o skvělé ceny - křížovka pro nejmenší - sportovní komentáře - Čertovská a Mikulášská laťka - vánoční příběhy - sběrové akce a další Očko informuje - Očko napoví - Očko je tu pro Vás!

2 V Á N O Č N Í A N K E T A Ani se nechce věřit, že od skončení letních prázdnin uběhlo už čtvrt roku! Ta tam jsou letní vedra, oblékáme si teplé oblečení a těšíme se na zimní radovánky. Všichni, zejména ti nejmenší, jsou však po roce opět plni očekávání, jaké budou letošní Vánoce. Položili jsme tedy některým z vás, žáků, a několika našim paním učitelkám a panu učiteli následující otázky: Co si přejete na Vánoce? A co jste si přáli, když jste byli malí? Co máte na Vánocích nejraději? Na co se nejvíce těšíte? Jako malé dítě jsem si přála k Vánocům oblečení. Něco nového mi vždy udělalo velkou radost. Celkově se mi na vánočních svátcích líbí, že je obvykle všude sníh a také to, když z dárků, které dávám, mají ostatní radost. paní učitelka Jaroslava Kocichová K Vánocům bych chtěla dostat různé dárky. Když jsem byla menší, přála jsem si hlavně hračky. Nejraději mám na Vánocích, když jsme všichni spolu a je taková ta vánoční pohoda. Tereza Csampaiová, 6.A Nejvíce ze všeho si přeji notebook, kryt na mobil a pyžamo. Na Vánocích se mi líbí, že jsme celá rodina pohromadě, dostáváme dárky a já nemusím do školy. Marie Krhovjáková, 7.A Nechám se překvapit, co mi letos Ježíšek přinese. Na Vánocích mám nejraději sváteční atmosféru a to, že z dárků, které dávám, mají radost moji nejbližší. Anna Boučková, 8.A K Vánocům si přeji Xbox. Na Vánocích se mi líbí to, že dostáváme dárky a že se sejdeme celá rodina. Tomáš Valošek, 6.A Pod stromeček jsem si vždycky přála hračky. Mám ráda dárky a vánoční atmosféru. Hana Červenáková, 6.B Když jsem byl malý, přál jsem si jeřáb na hraní. Dnes mám na Vánocích nejraději samotnou atmosféru, vánoční pohádky a samozřejmě kapra. pan učitel Zbyněk Velčovský Na Vánoce bych chtěla dostat nové boty. Vánoce mám ráda hlavně kvůli dárkům. Kristýna Janošcová, 5.B Nikdy jsem si nic moc konkrétního k Vánocům nepřála. Měla jsem totiž ráda překvapení, proto jsem byla nadšená z každého dárku. Mými nejoblíbenějšími věcmi, které neodmyslitelně patří k Vánocům, jsou pohádky a vánoční pohoda s rodinou. paní učitelka Michaela Zelenková Ptaly se Natalia Koláčková a Natálie Vačevová z 8.A A jak letošní Vánoce prožijete vy? Splní se vám přání a najdete pod stromečkem ten nejúžasnější dárek? Napište nám svůj vánoční příběh a nechejte se třeba inspirovat těmi, které jsme zveřejnili v tomto vydání Očka. Nejlepší z vašich vyprávění otiskneme hned v příštím čísle. Příspěvky můžete zasílat na adresu ocko@sestka-fm.cz nebo vhazovat do krabice s nápisem Očko. Těšíme se na vaše příběhy.

3 Z V A Š I CH P Ř Í S P Ě V K Ů Také v letošním roce redakce Očka obdržela množství vašich prací na téma zima, Vánoce a Štědrý den. Vybrali jsme pro vás ty nejzdařilejší, doufáme, že se vám budou líbit, pobaví vás, ale třeba se i něco zajímavého dozvíte. Vánoční hvězda Karolína Mikulová, 8.A A je to tady! Zase samé světlo. Nemám ráda rozsvícení vánočního stromečku. Tolik dospělých a dětí na mě vyjeveně kouká Sem tam zaslechnu: To je ale krásná hvězda! Bohužel jsem tu nahoře sama a je mi smutno. Tolik lidí na místeckém náměstí může být jen o Vánocích. Většinou na zemi a na střechách domů bývá bílá přikrývka sněhu. Tentokrát ne. Naštěstí vůně zimy a stromečku to spraví. Škoda, že jen na Vánoce vidím, jak vypadá okolí. Ráda bych ochutnala punč, moc krásně voní až sem, ke mně nahoru. Kolem mne se rozkládají stánky, v nich stojí betlémy a kolem toho všeho bloumají rodiče s dětmi. Lidé si zpívají koledy, které hrají z velkých reprobeden, Ewa Farna stojí na pódiu a usrkuje horkou medovinu. Vypadá to, že jí moc chutná. Větší i menší děti si hrají opodál a jejich maminky sedí na lavičkách s voňavými bramborovými plackami, jedny jsou nasáklé olejem, jiné křupavé jako právě upečený chleba. Vánoce jsou nejhezčí období v roce a asi nebudu sama, kdo si to myslí. Děti, dospělí, plyšové hračky i vánoční ozdoby jsou na mé straně. Bohužel kapři a kuřata ne. Fenka Johanka Anna Boučková, 8.A Mňam! Už opět cítím tu omamnoúúú vůni. Tu nádhernoúúú vůni cukroví a perníčků. To znamená jediné - Vánoce jsou tady! Olíznu si tlamu. Vánoce jsou chutný svátek. Kolem projde Anička s talířkem perníčků. V tu ránu mě začne zajímat! Míří do svého pokoje. Jdu za ní - to by bylo, aby je snědla sama! Anička přejde ke stromečku. Stromeček považuji za velmi zlou věc, protože na něm visí chutné ozdoby, které by mi teď měly správně ležet v žaludku. Zlostně si olíznu tlamu. Stromeček září mnoha barvami a na jeho špici se vyjímá hvězda. Najednou cosi ucítím. Neodolatelnoúúú vůni řízků! Mňam! Dám se do zběsilého běhu. Anička bez perníčků mě nezajímá. Doběhnu k nohám své paničky. S potěšením zjistím, že jí kousek masa spadl na zem. Hned ho mám v tlamě. Mňam! Božská chuť obšťastní mé chuťové pohárky. Vzápětí k mým uším dolehnou koledy nechápu, proč se zpívá o Ježíškovi a ne o mně. Ozdob na stromečku mezitím značně přibylo. A na zemi... stromeček se podělil! Hodil mi na zem jeden ze svých perníčkúúú. Žvýkám ho v tlamě. Je to vlastně moc milý stromeček. A Vánoce jsou opravdu nejkrásnější svátek v roce. Aúúú.

4 Moje Vánoce Tereza Nováková 6.A Mé tradiční Vánoce prožívám s rodinou v zahraničí. V prosinci pečeme různé druhy cukroví, které si potom dáme do krabic a vezeme s sebou. Před odjezdem si popřejeme s rodinou hezké svátky a také si předáme dárky. Dárky, které máme pro členy, kteří jedou s námi, si však schováme do kufru. Se sestrou si každý večer rozbalíme jeden dárek a na Štědrý večer si rozbalí dárky dospělí. Stromeček si nikam nevezeme, jen si najdeme nějakou větvičku a tu si ozdobíme dřevěnými ornamenty. Na štědrovečerní večeři nemíváme kapra, ale jinou rybu, např. sumce. Po jídle si povídáme nebo hrajeme stolní hry. V průběhu dovolené jezdíme na lyžích nebo na běžkách. Je to super! Loňské Vánoce jsem prožila v německém Oberhofu. Jeli jsme tam hlavně proto, abychom mohli fandit našim oblíbeným běžkařům a běžkařkám. Konaly se tam totiž závody světového poháru v běhu na lyžích. Nejlepší bylo, že jsme spali ve stejném hotelu jako norská a ruská reprezentace, chodili jsme společně na snídaně i večeře. Je legrační, co si vrcholoví sportovci berou k jídlu. Někteří jen ovoce a zeleninu a jiní klidně půlku husy. Neváhali jsme a před odjezdem jsme je požádali, aby nám věnovali autogram na čepice. Mojí sestře se podepsala Marit Bjoergen a mně Therese Johaug. Přes den jsme chodili na běžky do okolních kopců a večer do krytého tunelu, ve kterém se dá běžkovat celoročně, dokonce i v létě. Vánoce pro mě znamenají pobyt s rodinou, užívání si sportu, krásného zimního počasí a volna. Kapr Ondřej Mec, 8.A Asi týden před Štědrým dnem mě přijedou lidé koupit a vezou mě kamsi v tašce, což se mi moc nelíbí. Když přijedeme k nim domů, dají mě do vany se studenou vodou,,,brr. Moc se mi ve vaně nelíbí, protože je v ní málo místa, ještě k tomu je ve vodě nedostatek kyslíku. Ale mám štěstí - každý den mi mění vodu Už mě to tu nebaví! Co tu mám pořád dělat? V rybníce byla zábava, kámoši, voda pěkně odstátá, bahno, ale tady? Tady je voda, na kterou nejsem vůbec zvyklý, je podivně průzračná... Stále si opakuju, proč lidi ty kapry kupují zrovna teď v zimě? Že bychom byli nejhezčí, nebo snad ať venku nemrznem, nebo proč vlastně? Najednou se objeví ruce... Vyloví mě z vany Říkám si, možná že se teď konečně dozvím, proč tady vůbec jsem! Položili mě na stůl, vzali paličku.,,au, AU. VÁNOČNÍ PŘESMYČKY Rozluštíš, co skrývají přesmyčky spojené se zimou a Vánoci? VKOLAČ MOTRESČKE VANTED ČERKÁDY MÁŠILUK SVETRLIS

5 V Ý S L E D K Y S O U T Ě Ž Í Paragrafiáda 1. místo Přibližně padesát žáků základních škol se na frýdeckém gymnáziu zúčastnilo Paragrafiády, soutěže, která již třetím rokem zábavnou formou prověřuje znalost právního základu a správy státu. Každý účastník soutěže absolvoval třicetiminutový test na občanskoprávní téma, který obsahoval např. otázky týkající se počtu států v EU, počtu krajů v České republice, kdo představuje moc výkonnou apod. Žáci tak mohli například odpovídat na otázku, kdo v Česku volí prezidenta republiky. Tříčlenné týmy poté představily vlastní prezentace na téma Nejvýznamnější události v naší obci v posledních pěti letech. Porotci hodnotili nejen obsah, ale i projev soutěžících. Naše prezentace byly jako jediné obohaceny hudbou a videi, která popisovala prostředí OC Frýda a návštěvu prezidenta Miloše Zemana ve Frýdku-Místku. A vyplatilo se. Náš tým tvořený Janou a Zuzanou Durčákovou a Veronikou Poláchovou (9.A) obsadil dvě první místa a také druhé místo. Vzhledem k tomu, že naše škola zvítězila i v loňském roce, putovní pohár zůstane nadále u nás. Fyzikální liga 1. místo Finále 13. ročníku Fyzikální ligy proběhlo začátkem listopadu v učebnách frýdeckého gymnázia. Již tři roky tato tradiční vědomostní soutěž nepoznala jiného vítěze než 6. ZŠ, ale v letošním ročníku týmy z naší školy obsadily dokonce všechny stupně vítězů. V soutěži řešily týmy 20 fyzikálních úloh. Žáci naší školy se připravovali poctivě a svědomitě, propočítali desítky úloh a výsledek se dostavil. Pohár za 1. místo je opět náš! Zasloužil se o to tým Šestíci ve složení Jana Durčáková, Zuzana Durčáková, Jakub Linha (9.A) a Tomáš Filip (8.A). Také ostatní zúročili kvalitní přípravu pod vedením paní učitelky Seidlerové, obsadili druhé a třetí místo a nechali týmy dalších škol za sebou. 2. místo: Hlavy dohromady - Vojtěch Slamják, Šimon Géryk (8.A), Jakub Ondrušík, Matěj Aneta (9.A). 3. místo: Merkurky - Natalia Koláčková, Taťána Krpcová (8.A), Vojtěch Bílek, Lukáš Garba (9.A). Matematicko-fyzikální soutěž NÁBOJ Letos proběhla soutěž ve Frýdlantu nad Ostravicí ve zcela jiném duchu, než jsme byli zvyklí v minulých ročnících. Organizátorem už nebylo gymnázium ve Frýdlantu, ale fyzikální korespondenční seminář Výfuk, který je součástí MatFyz Univerzity Karlovy v Praze. Tomu také odpovídaly příklady, které byly náročné a orientovaly se více na fyziku. Naši školu zastupovaly dva čtyřčlenné týmy. Tým A : Tomáš Filip, Vojtěch Slamják, Natalia Koláčková, Taťána Krpcová; tým B : Jakub Linha, Anna Boučková, Šimon Géryk, Dominik Horňák. Všichni soutěžící byli z 8.A, kromě Jakuba Linhy, který je žákem třídy 9.A. Celkem soutěžilo 21 týmů, z nichž prvních šest bylo odměněno věcnými cenami. Náš B tým získal pěkné 6. místo, tým A se umístil sedmnáctý. Všem soutěžícím náleží poděkování za snahu a vzornou reprezentaci školy. (red)

6 Naši šachisté opět slaví postup Středisko volného času Klíč se stalo začátkem prosince dějištěm okresního přeboru základních škol v šachu. První stupeň naší školy navštěvuje spousta nadějných šachistů. Abychom vybrali ty nejlepší z nejlepších, uspořádali jsme na konci listopadu ve spolupráci s panem Antonínem Surmou z Beskydské šachové školy školní kolo. O postup do okresního kola bojovalo v sedmi partiích 21 žáků. Osm nejlepších utvořilo družstva A a B pro okresní kolo. Za družstvo A tak k šachovnicím usedli Matyáš Paseka (3.A), Vladimír Kuča (4.A), Jan Gnojek (3.A) a Vít Hanzlík (3.B), za družstvo B nastoupili Jiří Šrámek (4.A), Adam Chovančík (3.B), Martin Mynář (2.B) a Vojtěch Veverka (2.A). Naše áčko i béčko podaly v konkurenci 22 družstev velmi dobré výkony. Tým A byl v okresním kole nasazen na 8. místě a vybojoval Křížovka pro nejmenší výborné 5. místo, béčko bylo v turnaji nasazeno jako družstvo a nakonec obsadilo pěkné 9. místo. Skvělého úspěchu dosáhli o den později naši starší šachisté, kteří nastoupili v již osvědčené sestavě, která se loni probojovala až do republikového kola. V okresním přeboru tříd se v konkurenci sedmi družstev umístili na vynikajícím 2. místě a během turnaje nepoznali přemožitele. S výjimkou dvou škol, se kterými remizovali, své soupeře porazili. Tomáš Filip (8.A), Radek Halamíček (7.A), Petr Gnojek (5.B) a Jakub Linha (9.A) si svým výkonem i letos zajistili postup do krajského přeboru. Všem šachistům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a starším klukům přejeme hodně dobrých tahů v krajském kole. (Se, Hr) Křížovku a kvíz připravila Natalia Koláčková z 8.A

7 V Á N O Č N Í K V Í Z O S K V Ě L É C E N Y Stejně jako v říjnu můžete i v předvánočním čase oslovit paní Štěstěnu. Pár správně zodpovězených otázek a konec dlouhému čekání na oběd! Vylosovaní luštitelé obdrží kartičku do školní jídelny, platnou až do konce února, nebo sladkou odměnu. Hodně štěstí při luštění záludných otázek! 1. Kdy začíná zima? a) 20. prosince Š b) 21. prosince G c) když poprvé napadne sníh V 2. Jak se finsky řekne sněhulák? a) suomisnowman E b) snehuliak O c) lumiukko I 3. Vyber dvojici zemí, kde Vánoce nepatří mezi oficiální svátky. a) Somálsko a Jemen R b) USA a Velká Británie J c) Polsko a Německo H 4. Jak se jmenuje svátek slavící se 6. prosince, při kterém jsou děti odměňovány sladkostmi či uhlím? a) Svátek sněhu A b) Zimní den dětí N c) Mikuláš L 5. Kdo na Vánoce dětem rozdává dárky v Rusku? a) Santa Claus I b) Děda Mráz A c) Joulupukki L 6. Jaká jsou jména Tří králů? a) Pankrác, Servác, Bonifác L b) Melichár, Kašpár, Baltazár I c) Kašpar, Melichar, Baltazar N 7. Co je typickým pokrmem na štědrovečerní večeři na Ukrajině? a) hovězí Stroganov O b) kapr M c) kuťa D 8. Co je to štóla? a) moučník připomínající malého Ježíška zabaleného v plenkách Y b) speciální vánoční vánočka K c) vánoční rybí polévka S

8 Coca-Cola cup okresní kolo Na konci října se konalo okresní kolo oblíbeného fotbalového turnaje Coca-Cola cup v Šenově, do kterého se naši hoši také probojovali. Na rozdíl od minulého kola nám ovšem chyběli někteří důležití hráči. Ti noví se však snažili ze všech svých sil a zaslouží si uznání. První zápas jsme sehráli proti ZŠ M. Pujmanové z Havířova. Začali jsme hned zostra a po prvních 10 minutách jsme vedli 2:0. Nakonec jsme vyhráli poměrem 4:1. V druhém utkání nás čekala ZŠ P. Bezruče z Frýdku-Místku. Tento zápas se nám absolutně nepovedl a po hrubých chybách jsme obdrželi čtyři kousky. V posledním utkání proti domácímu Šenovu jsme udělali v sestavě několik změn a doufali ve zlepšení. Hoši bojovali statečně, avšak nakonec jsme proti pozdějším vítězům turnaje prohráli 1:3. Konečné 3. místo v okresním kole však musíme brát pozitivně. Šenovského turnaje se zúčastnili: Patrik Bartoš, Tomáš Havránek (7.A), Matěj Křenek (8.A), Dominik Vlačuha, Tomáš Kopčo, Dominik Brojač (8.B), Jan Kubala, Patrik Lučan (9.A), Denis Lengyel, Petr Bujnoch, Kristián Jonáš, Daniel Gara, Daniel Macek (9.B), Martin Bartoš (9.C). Všem chlapcům gratulujeme za vzornou reprezentaci. (Mo) Halový fotbal okrsková kola Okrskové kolo halového fotbalu pro chlapce z osmých a devátých ročníků proběhlo v naší hale 12. listopadu. Turnaje se kromě nás zúčastnily 4. ZŠ, 8. ZŠ a Staré Město. První zápas jsme začali hned proti nejsilnějšímu soupeři, a to 8. ZŠ. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do správného rytmu, a po prvním poločase jsme prohrávali 1:2. V druhém se hoši vzchopili a ještě minutu před koncem vedli 3:2, avšak nešťastný gól z rohu v závěru utkání rozhodl o celkové remíze 3:3. Proti Starému Městu se na výhru hoši nadřeli, ale těch spálených šancí! Poslední zápas jsme tedy museli pro celkové vítězství vyhrát o velký počet branek, abychom měli lepší skóre než 8. ZŠ. Hoši konečně začali pořádně střílet, což vedlo k velké nadílce v soupeřově brance, celkovému prvenství v turnaji a postupu do okresního kola. Reprezentovali nás Jakub Ondrušík, Patrik Lučan, Jan Kubala (9.A), Daniel Gara (9.B), Matěj Křenek (8.A), Dominik Vlačuha, Jakub Gřunděl (8.B). Mladším chlapcům se o týden později v okrskovém kole pro žáky 6. a 7. tříd už tak nedařilo. Po remíze s Paskovem, prohře 1:2 se 4. ZŠ a po vítězství 2:0 nad fotbalisty z 8. ZŠ vybojovali pěkné 3. místo. V týmu hráli Dušan Vlačuha, Martin Roman (6.B), Matyáš Žáček (6.D), Patrik Bartoš, Tomáš Havránek, Václav Mlčoušek, Jan Chovančík, Jakub Brožek (7.A), Ondřej Kokoř (7.B). (Ma, Mo) očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport očko

9 Halový fotbal okresní kola Poslední listopadový týden hostila naše škola také okresní kola. Z dalších okrsků přijeli jako vítězové kategorie 8. a 9. tříd ZŠ Stará Ves nad Ondřejnicí, ZŠ TGM Frýdlant nad Ostravicí, ZŠ Slezská Třinec, 5. ZŠ F-M a ZŠ Jablunkov. Hrálo se spravedlivým systémem každý s každým. Naši hoši již od prvního zápasu, kdy vysoko porazili Starou Ves, ukazovali své kvality. Musíme však uznat, že v dalším utkání proti 5. ZŠ bylo štěstíčko na naší straně. Soupeřovy neproměněné šance a hlavně perfektní výkon našeho brankáře Jakuba Ondrušíka vedly k vítězství 1:0. Proti Frýdlantu a Třinci jsme s poklidem vyhráli a o celkovém prvenství tedy měl rozhodnout poslední zápas proti Jablunkovu, se kterým nám ovšem stačilo i remizovat. Chlapci zápas kontrolovali a výsledek 0:0 nám zajistil celkové vítězství v turnaji! Kromě zmíněného Jakuba Ondrušíka z 9.A naši školu reprezentovali Jan Kubala, Patrik Lučan (9.A), Matěj Křenek (8.A), Jakub Gřunděl, Dominik Vlačuha (8.B), Kristián Jonáš a Daniel Gara (9.B). Následující den navázali na úspěch starších kamarádů i mladší fotbalisté. V naší hale se sešlo celkem sedm týmů, a protože se hrálo systémem každý s každým, na kluky čekalo celkem šest náročných zápasů. Začali jsme remízou s týmem z Frýdlantu, pokračovali řadou vítězství postupně nad Fryčovicemi, Paskovem, Třincem a Jablunkovem. A tak jediná těsná prohra 0:1 s Dobrou, po smolném góle minutu před koncem zápasu, pro nás znamenala celkové velmi cenné druhé místo. Pro tým byli velkou oporou Tomáš Kopčo a Dominik Brojač (8.B), Tomáš Havránek, Jan Chovančík, Jakub Brožek, Václav Mlčoušek a skvělý brankář Patrik Bartoš (7.A), Ondřej Kokoř (7.B) a Martin Roman (6.B). Všem je třeba poděkovat za bojovnost a skvělou reprezentaci naší školy. (Ma, Mo) Hornická desítka První listopadová sobota patří již tradičně jednomu z největších běžeckých závodů v kraji. Ani letos tomu nebylo jinak a 7. listopadu se sešlo na trati Hornické desítky ve Frýdku-Místku rekordních běžců všech věkových kategorií. Mezi sebou soutěžili nejen jednotlivci, ale také celé školy a Šestka byla letos opět na stupních vítězů. Tentokrát vybojovala 3. místo v soutěži škol o nejpočetnější výpravu. Zásluhu na tom mají hlavně žáci, kteří nezaháleli a šli si zaběhat. Celkem jsme získali 90 bodů za účast žáků v běhu. Z naší školy přišlo závodit přes 70 dětí. Z individuálních výkonů bychom vyzdvihli zejména umístění chlapců. Ve své kategorii zvítězil Vojtěch Pavelek z 6.B, jeho bratr Ondřej ze stejné třídy skončil třetí. Patrik Lučan z 9.A obsadil ve své kategorii 2. místo a mezi nejlepších šest se mezi svými vrstevníky probojoval i Adam Chovančík z 3.B. Všem zúčastněným velice děkujeme! (Ma, Mo) očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport očko

10 Čertovská a Mikulášská laťka 2015 Mladší soutěž ve skoku vysokém se už dávno zabydlela na půdě naší školy. Již 8. ročník Čertovské laťky, soutěže určené pro žáky 4. a 5. tříd, proběhl stejně jako Mikulášská laťka 4. prosince. Žáci se sešli ke skokanskému klání plni odhodlání již v devět hodin ráno. Celkem jich přišlo 35, 15 dívek a 20 chlapců a všichni se soutěže zhostili s chutí a elánem. Nejhodnotnější výkon padl v kategorii dívek 4. tříd - nový rekord školy ustanovila Hana Maštalířová ze 4.B výborným výkonem 120 cm. Mikulášská laťka určená žákům 2. stupně zažila již svůj 21. ročník. Soutěžilo celkem 58 žáků, 36 chlapců a 22 dívek. Nejpočetněji byly zastoupeny kategorie 6. tříd, kde soutěžilo 26 skokanů. V kategorii žákyň 9. tříd se naopak neobjevila ani jedna skokanka. Podrobné výsledky nejlepších skokanů si můžete prohlédnout níže. Všem soutěžícím děkujeme a přejeme hodně úspěchů v dalších individuálních i týmových skokanských soutěžích. (Ma, My) Kategorie 4. tříd 1. Hana Maštalířová 4.B 120 cm 1. Matěj Urbiš 4.A 105 cm 2. Veronika Větřilová 4.B 110 cm 2. Tomáš Zatloukal 4.B 105 cm 3. Ema Wostrá 4.A 105 cm 3. Jiří Šrámek 4.A 105 cm Kategorie 5. tříd 1. Tamara Moudene 5.A 115 cm 1. Daniel Gaško 5.A 105 cm 2. Tereza Fryščoková 5.B 105 cm 2. Sebastian Schwarz 5.A 105 cm 3. Lucie Jakubcová 5.A 100 cm 3. Štěpán Surma 5.A 105 cm Kategorie 6. tříd 1. Adéla Podracká 6.B 120 cm 1. Michael Sedláček 6.A 130 cm 2. Simona Kahánková 6.C 120 cm 2. Ondřej Novotný 6.A 125 cm 3. Nicol Říhová 6.C 115 cm 3. Dušan Vlačuha 6.B 110 cm Kategorie 7. tříd 1. Markéta Ondračková 7.A 125 cm 1. Marek Volný 7.A 135 cm 2. Nikola Pokorná 7.B 115 cm 2. Karel Volný 7.A 130 cm 3. Klára Potěšilová 7.B 110 cm 3. Damián Hlaváč 7.A 130 cm Kategorie 8. tříd 1. Tereza Csechová 8.B 135 cm 1. Jakub Gřunděl 8.B 155 cm 2. Tereza Senftová 8.A 130 cm 2. Dominik Horňák 8.A 145 cm 3. Klára Havelková 8.A 130 cm 3. Jakub Juroška 8.B 125 cm Kategorie 9. tříd žádná účastnice!! 1. Pavel Fuciman 9.A 155 cm 2. Václav Elišer 9.C 155 cm 3. Martin Bartoš 9.C 140 cm očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport očko

11 Účast v IT soutěži Veronika Dziergasová, 9.B Na začátku prosince jsem se společně s několika dalšími spolužáky zúčastnila soutěže, kterou pořádala Střední škola informačních technologií ve Frýdku Místku. Zapojilo se také mnoho žáků z jiných základních škol. V mé kategorii jsme měli za úkol navrhnout obal krabice od džusu, a to buď ve Photoshopu nebo v programu Malování. Až v učebně, kde se běžně vyučuje mediální výchova, mi bylo řečeno, že můžeme navrhovat i na obyčejný papír. Tuhle cestu jsem si zvolila proto, že se s tužkou v ruce cítím pohodlněji. První místo jsem nečekala. A i když střední školu informačních technologií nevolím jako cestu k dalšímu studiu, byla to v každém případě zajímavá a zároveň příjemná zkušenost. Věděli jste, že v roce 2000 upekli v Kanadě největší vánočku? Tento kus pečiva vážil přibližně kg a byl 22 metrů dlouhý. v roce 2010 byla v Itálii upletena nejdelší vánoční punčocha, která měřila 51 metrů na délku a 21 metrů na šířku? malé norské městečko Søgne se díky největšímu ohňostroji na světě zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů? Během dvacetiminutové show vyletělo do vzduchu celkem raket a rachejtlí. Jarmile Brhlíkové se podařilo vymodelovat nejmenší betlém, který byl zhotoven z perníkového těsta a vešel se do pistáciové skořápky? Dlouhodobé sběrové akce sběr starého papíru sběr PET lahví a víček Ukliďme si svět sběr starých elektrospotřebičů Recyklohraní sběr vybitých baterií sběr nepotřebných mobilních telefonů Připravila Natalia Koláčková z 8.A xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ZDE ODSTŘIHNI xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Tajenka kvízu:... Jméno a příjmení, třída:...

12 NEPŘEHLÉDNI!!! Správné řešení Vánočního kvízu napiš na kupon předtištěný na předchozí stránce a odevzdej ho nejpozději ve středu 6. ledna 2016 do do schránky s nápisem OČKO umístěné před sekretariátem. Nejméně tři vylosovaní výherci se opět mohou těšit na kartičku, která jim až do konce února umožní přednostní vstup do školní jídelny. A pokud na obědy nechodíte, čeká vás sladká odměna. Výherci z minulého kola byli: Tereza Stehlíková (4.B), Sabina Hofmanová (5.B), Adéla Kolková (6.A), Anna Kocichová (6.D) a Ondřej Mec (8.A). Správné řešení podzimního kvízu znělo: Hibernace. Zažili jste něco zajímavého? Máte nějakou veselou příhodu z vánočních prázdnin? Našli jste pod stromečkem ten nejlepší dárek? Líbilo se vám na exkurzi nebo na výletě? Povedla se vám slohová práce a chtěli byste se s ní pochlubit? Píšete básně? Reprezentovali jste naši školu a získali jste cenné umístění? Chcete se podělit se svými zážitky s ostatními čtenáři Očka? Napište nám!!! Své příspěvky můžete zasílat na ocko@sestka-fm.cz nebo se obrátit na některého z členů redakční rady. Redakční rada se schází každý čtvrtek od 9:40 v učebně informatiky vedle sekretariátu, můžeš se přidat a osobně se podílet na tvorbě školního časopisu. K R Á S N É V Á N O C E A Š Ť A S T N Ý N O V Ý R O K VÁM PŘEJÍ ČLENOVÉ REDAKČNÍ RADY OČKA Prosincové číslo Očka připravili: Anna Boučková, Natalia Koláčková, Natálie Vačevová. Očko informuje - Očko napoví - Očko je tu pro Vás

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD

Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD Ve dnech 24. 11. 2014 a 1. 12. 2014 proběhlo školní kolo 12. ročníku Astronomické olympiády, která je tradičně pořádána Českou astronomickou

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

Školní noviny. 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská

Školní noviny. 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská Školní noviny 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská Redakční rada, reportéři a technická podpora: Zaměstnanci školy: Paní učitelka Ludmila Fraňková Paní

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1.

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1. 1. číslo 2012/2013 Milý čtenáři, dostalo se vám do ruky první číslo našeho obnoveného školního časopisu. Doufám, že se všem dětem ve škole dobře daří. Pokud se za první měsíce tohoto školního roku něco

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

17. 12. 2015 18. prosince 22. prosince.

17. 12. 2015 18. prosince  22. prosince. Ve čtvrtek 17. 12. 2015 přijel na pozvání školní družiny divadelní spolek z Plzně, aby dětem představil pohádku Ledová královna. U dětí měla pohádka velký úspěch a už teď se těší na další povedené představení.

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem 11. ročník, 5. číslo, 20. ledna 2007, školní rok 2006/07 Školní časopis Řecká 564 na houpačce vydává redakční tým VěŠáK ve spolupráci s Občanským sdružením rodičů a přátel ZŠ Dr. F. L. Riegra Semily ONA

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

1. benefiční aukce. www.zszebetin.cz Křivánkovo náměstí 11, Brno, T: 546 217 127, E: info@zszebetin.cz Zřizovatelem školy je městská část Brno-Žebětín

1. benefiční aukce. www.zszebetin.cz Křivánkovo náměstí 11, Brno, T: 546 217 127, E: info@zszebetin.cz Zřizovatelem školy je městská část Brno-Žebětín Třída: 5.A Bartoň Martin, 5. A Čmelová Klára, 5. A Bílá Marcela, 5. A Kohl Štěpán, 5. A Fraňková Romana, 5. A Třída: 5.A Kuchaříková Klára, 5. A Svobodová Simona, 5. A Zaplatilová Eva, 5. A Mička Filip,

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

Vánoce za dveřmi Co to táta nese, že se to tak třese? Že se to tak hýbá, bude to ta ryba.

Vánoce za dveřmi Co to táta nese, že se to tak třese? Že se to tak hýbá, bude to ta ryba. Ročník 19 Prosinec 2014 Zdarma Naši věrní čtenáři, v rukou držíte poslední číslo Školních novin v tomto kalendářním roce. Připravili jsme pro Vás proto speciální vánoční vydání plné zábavy, luštění, kvízů

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA Nejdůležitější body: Nechtěl bych tam žít V pubertě České obyčeje Nechceme války ani terorismus Anketa : Moje nejoblíbenější kniha 11. prosince

Více

LEDEN 2016. Korunovační klenoty

LEDEN 2016. Korunovační klenoty 3. číslo 2015/2016 LEDEN 2016 Korunovační klenoty V lednu navštívili žáci 5. třídy Vlastivědné muzeum v Olomouci. Tématem výstavy bylo: České korunovační klenoty na dosah Doba Karla IV. na Olomoucku Na

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

Datum Přihlášení žáci tř. Název kurzu učebna

Datum Přihlášení žáci tř. Název kurzu učebna Datum Přihlášení žáci tř. Název kurzu učebna 25.6. Žáková Dominika 1.B Zážitková pedagogika s psychologií 105 Tichá Ester 2.C Zážitková pedagogika s psychologií Kirčevová Karolína 2.C Zážitková pedagogika

Více

SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE

SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE FSN 2007 FOTBAL 31. března 2007 SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE 5 : 3 (2 : 2) 1. dubna 2007 SKN BRNO SKN HRADEC KRÁLOVÉ 1 : 0 (0 : 0) 14. dubna 2007 SSK VÍTKOVICE SKN HRADEC KRÁLOVÉ 2 : 2 (2 : 1) 14. dubna 2007

Více

Zajímavosti o olympijských hrách

Zajímavosti o olympijských hrách Ahoj kluci a holky, pomalu se blíží doba letního slunovratu a léto. Určitě se už těšíte, až odložíte školní brašny a budete moct ráno dlouho spát a chvilku zapomenout na úkoly a povinnosti ve škole. Máte

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Vážení sportovní přátelé, zima už se pomalu chýlí ke konci. Opět tedy nastává čas pro druhou část fotbalové sezóny 2011/2012. Všechna naše mužstva už od ledna započala s

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi prosinec 2014 MK ČR E 20557

S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi prosinec 2014 MK ČR E 20557 S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi prosinec 2014 MK ČR E 20557 TJ ROZVOJ TRSTĚNICE 353 01 Mariánské Lázně, Trstěnice 124 Ohlédnutí Tělovýchovné jednoty za rokem 2014 Vážení občané, Naše obec, Tělovýchovná

Více

č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích

č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích Autor obrázku: Vladimír Hubálek Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích ZÁKLADNÍ ŠKOLA TŘEBENICE PAŘÍKOVO NÁM. 133 TŘEBENICE 411 13 OKR. LITOMĚŘICE č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz

Více

Orel župa Metodějova - Bystřice nad Pernštejnem - srpen 2006

Orel župa Metodějova - Bystřice nad Pernštejnem - srpen 2006 Zpravodaj Orel župa Metodějova - Bystřice nad Pernštejnem - srpen 2006 Obsah: strana 2 Župní turnaj ve stolním tenise D. Loučky strana 3 Vyhodnocení stolního tenisu jaro 2006 strana 4 Den sportu pro všechny

Více

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu Číslo 17 Září 2011 DOBRK OV,, LLHO TTK A, ZZA LLU ŽŽ Í, S LLAVČE, MOHUŘI CE, KEB LLANY,, LLN I Š TTĚ Obecní zpravodaj Události ve sportu Převážná část sportovních soutěží jak vyšších tak i nižších se hraje

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

MASČÁSEK. Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech. 1. číslo. 8. ročník

MASČÁSEK. Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech. 1. číslo. 8. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 1. číslo 8. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Advent 3. Rozhovor 4. Literární tvorba 5. Akce 6. Něco pro zasmání 7. Závěrem 1. ÚVODEM Milí čtenáři, s blížícími

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři,

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři, fotka Školy číslo 1 březen 2012 5 Kč Zeyeráček Milí čtenáři, právě se Vám do rukou dostalo zkušební a zároveň první číslo školního časopisu Zeyeráček. Naším cílem je Vás pravidelně informovat o nejdůležitějších

Více

Vzpomínky a zážitky z adapťáku

Vzpomínky a zážitky z adapťáku 1 Škola a zážitky 2 Vzpomínky a zážitky z adapťáku Lukáš Murka Jednu děsivou vzpomínku máme na náš pokoj. Byl úplně na konci chodby, kde už nesvítila poslední dvě světla a pokoj naproti byl prázdný. Když

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice rok 2009

Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice rok 2009 Velikonoční šachový turnaj Nové Hrady 20. 3. 2008 Grand Prix 2007/2008 Horní Stropnice 5. 4. 2008 Novohradská rošáda Nové Hrady 17. 5. 2008 1 Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice

Více

Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1

Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1 Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1 V tomto čísle najdete: - školní střípky - žákovské práce - informace školního parlamentu Složení žákovského parlamentu Dne 8. října

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Vánoční oddílový pohár 2011 http://www.zs-husova.tabor.cz/webg/ 1 Hodnocení roku V roce 2011 cvičilo 40 žáků a 8 trenérů. Největší část žlenské základny tvoří

Více

číslo 5 prosinec 2012 10 Kč Jaké vánoční zvyky doma dodržujete? Zeyeráček Obsah :

číslo 5 prosinec 2012 10 Kč Jaké vánoční zvyky doma dodržujete? Zeyeráček Obsah : číslo 5 prosinec 2012 10 Kč Zeyeráček Obsah : Už jen pár dnů zbývá do Štědrého dne, na který se těší malí i velcí, a do rukou se Vám dostává vánoční číslo Zeyeráčku. My školáci se nemůžeme dočkat nejen

Více

Kalendář. Aleš Pergler. Samuel Hübl. 1 Listy Danety, číslo 2, ročník 11, 2015-2016

Kalendář. Aleš Pergler. Samuel Hübl. 1 Listy Danety, číslo 2, ročník 11, 2015-2016 Vážení čtenáři, velice rádi bychom vám popřáli poetické Vánoce na sněhu. Bohužel asi ani letos se bílých Vánoc nedočkáme. Je ale určitě jenom dobře, že lidé počasí ovládat nedokážou. Na druhou stranu je

Více

Vítáme Vás v novém roce a přejeme, aby se Vám ve zbytku školního roku dařilo.

Vítáme Vás v novém roce a přejeme, aby se Vám ve zbytku školního roku dařilo. MišMaš 4. vydání Leden 2016 Vítáme Vás v novém roce a přejeme, aby se Vám ve zbytku školního roku dařilo. V následujících měsících pro Vás připravujeme další časopisy a prosíme, abyste nám dodávali příspěvky

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 U příležitosti otevření ekologického hřiště k nám v pátek 12. 9. přijela návštěva ze 3. ZŠ Slaný, aby se podívala na naši školu a zasoutěžila si s námi jak v turnajích,

Více

Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích

Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích Kroužek probíhá pod vedením svazového trenéra Tomáše Babického Každý Čtvrtek od 15:30 do 16:30 za dobrého počasí na hřišti s umělou trávou, za špatného

Více

Radek SELCER, Zdena PEŠATOVÁ, Robert SZYMECZEK, Viktor POLÁŠEK a Michaela DOLEŽELOVÁ Mistry ČR

Radek SELCER, Zdena PEŠATOVÁ, Robert SZYMECZEK, Viktor POLÁŠEK a Michaela DOLEŽELOVÁ Mistry ČR Radek SELCER, Zdena PEŠATOVÁ, Robert SZYMECZEK, Viktor POLÁŠEK a Michaela DOLEŽELOVÁ Mistry ČR Pozornost lyžařských fanoušků se o uplynulém víkendu - 9. a 10. března 2013 upnula do harrachovského skokanského

Více

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Výsledkový zpravodaj Sokola Blovice č.1/07 Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Utkání 16. kola I.A třídy 31. března 2007 od 16:30 hod Hl.rozhodčí: Krauz asistenti: Komanec, Rys delegát: ----- Tabulka Program 16.

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 25 leden 2015 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 25 leden 2015 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 25 leden 2015 www.zssv.cz -EN- V úterý jsme šli do Armády spásy. Povídali jsme si o Vánocích, Silvestru a Novém roce. Bylo to hezké. Jan Adamec, 4. B V úterý

Více

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm 1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm jablek více než na první. Kolik jablek je dohromady na stole, víš-li, že na druhé hromádce

Více

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná Filuta školní časopis 2.čtvrtletí Základní škola Bochov, Okružní 367, 364 71 Bochov Žirafy Při hodině výtvarné výchovy jsme vyráběli koláž-žirafy. Utvořili jsme čtyři skupiny a rozdělili si úkoly. K výrobě

Více

MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!!

MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!! Zpravodaj naší školičky MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!! ZŠ a MŠ Ludgeřovice www.zsludgerovice.cz Vážení čtenáři, opět Vám přinášíme souhrn toho nejdůležitějšího, co se událo a co se naopak chystá. Věříme, že

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2014

Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2014 Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2014 Uudělení Ceny podle bodu 5a): Podle navržených kritérií pro 2. stupeň ZŠ vychází následující pořadí: 1. Strachotová

Více

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy Kukátko vydání č.18 leden 2014 Lednové nakouknutí do naší školy 1 Dílničky pro předškoláky 22.ledna 2014 Do aktivity se zapojili všichni učitelé, bylo vytvořeno téměř 40 sad výrobků. Připomeňme si hezkou

Více

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI.

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. VÝTVARNÁ SOUTĚŽ UKÁZKA VÍTĚZNÝCH PRACÍ ZA MĚSÍCE: ŘÍJEN, LISTOPAD a PROSINEC, KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. -2- Gratulují Vaši redaktoři časopisu Poškoláček

Více

Kopretinky z Jihu. Úvodník

Kopretinky z Jihu. Úvodník R o č n í k 1 ( 2 0 1 3 / 1 4 ), Č í s l o 4 ( P r o s i n e c 2 0 1 3 ) Redakční rada: šéfredaktorka: Lenka Kouřimová (Lečo); zástupce šéfredaktorky: Lukáš Arendáš (Kiwi); redaktoři: Kateřina Oravcová

Více

Kde všude najdeš hodiny?

Kde všude najdeš hodiny? Dagmar Košková malá ručička ukazuje hodinu Jak je dlouhý den? Den má 24 hodin. Jak se dělí čas? 1 hodina má 60 minut. 1 minuta má 60 vteřin. velká ručička ukazuje minuty a část hodiny Den se dělí na: ráno

Více