Novoroční poselství GŘ Elektromobilita realitou Champagne: šumivé zlato Proil Samohýl Auto a.s. Tři otázky pro J. Dědečka.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Novoroční poselství GŘ Elektromobilita realitou Champagne: šumivé zlato Proil Samohýl Auto a.s. Tři otázky pro J. Dědečka. www.peugeot."

Transkript

1 Občasník pro fleetové a V.I.P. klienty společnosti PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. ZIMA 2010/2011 Novoroční poselství GŘ Elektromobilita realitou Champagne: šumivé zlato Proil Samohýl Auto a.s. Tři otázky pro J. Dědečka

2 2 ZIMNÍeditorial Vybíráme Z OBSAHU Novoroční poselství GŘ 3 Dlouhodobý test Peugeotu 308 SW 4 Elektromobilita realitou 6 Champagne: šumivé zlato 8 Jubilejní stosedmička 10 Peugeot 508 vítězem Auto Trophy 11 Vážení obchodní přátelé, Zimní EDITORIAL Zelený volant 2010 pro model i0n 12 Nový koncesionář ve Zlíně 13 Prodejní výsledky Oslavili jsme příchod nového roku a začínáme zase od nuly. To je skvělé, neboť se nám určitě naskytnou nové příležitosti, očekávají nás pestré zážitky a můžeme přitom těžit z dobrých zkušeností roku minulého. V našem Bulletinu najdete ještě spoustu zajímavostí, které Peugeotu přinesl rok Pro nás všechny, kdo máme rádi automobily označené hrdým symbolem krále zvířat, to byl bezesporu rok významný. Dvěstě let dlouhá historie nám dodává zdravou dávku sebevědomí, neboť za tu dobu se značka Peugeot značně zocelila a vešla do obecného povědomí všech motoristických znalců. Právě teď začínáme třetí stovku a věříme, že rok jedna bude povedený. 3 otázky pro Jiřího Dědečka 15 Peugeot a sport 16 PEUGEOT Fleet Bulletin - Občasník pro leetové a V.I.P. klienty společnosti PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. Námět a redakční příprava: Ing. Pavel Havelka a Marco Venturini Layout, graika a kreativa: Wizard Systems - Jožo Marinica Firma PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Měst. soudem v Praze, dne , oddíl C, vložka Již brzy se budeme moci společně přesvědčit o jízdních kvalitách nového modelu Peugeot 508, vstoupíme do dosud neprobádaných vod s elektromobilem Peugeot ion i s oblíbeným Peugeotem 3008 v hybridní verzi 4x4. Doufáme, že jste do roku 2011 vstoupili šťastně a s dobrou náladou. Zároveň se těšíme, že nás na naší cestě také letos doprovodíte a díky vám Peugeotů na našich silnicích znovu přibude. Dovolujeme si využít náš Bulletin k tomu, abychom vám popřáli báječnou kondici a mnoho štěstí i úspěchů po celý letošní rok. Pavel Havelka Key account manager Marco Venturini Ředitel prodeje

3 NOVOROČNÍposelství 3 Novoroční POSELSTVÍ Generálního ředitele SPOLEČNOSTI PEUGEOT ČR pana Yanna Carnoy Vážení zákazníci, konec roku je vždy časem ohlédnutí se za uplynulým rokem a obdobím plánů a předsevzetí do nadcházejících měsíců. Rok 2010 byl pro nás obchodně úspěšný, a to hlavně díky vám! I díky vaší přízni jsme dosáhli letošních příznivých výsledků a chtěl bych vám za to poděkovat. Rok 2010 se nesl v duchu oslav dvousetletého výročí značky Peugeot. Slavit takové narozeniny má ovšem smysl tehdy, pokud směřujeme do budoucnosti. V lednu jsme představili nové logo, novou dynamiku a nové plány značky Peugeot. Celý rok jsme pak usilovně pracovali na jejich realizaci. Naším cílem vždy bylo, je a bude předvídat vaše očekávání, vnímat je a hlavně plnit. Tomu odpovídaly i nové modely, které jsme vám v letošním roce představili: Peugeot 5008, praktický, elegantní a žádaný vůz typu MPV, který se okamžitě zabydlel na českém trhu, a Peugeot RCZ - exkluzivní sportovní kupé, které si dokáže podmanit všechny smysly svého majitele. I v příštím roce vás chceme příjemně překvapovat, vzbuzovat váš zájem a plnit vaše očekávání. Připravujeme pro vás další nové modely hodné důstojného nového znaku lva - Peugeot 508, Peugeot i0n, Peugeot 3008 HYbrid či facelift modelu 308. Jsme si ovšem vědomi, že od nás neočekáváte jen horké novinky, ale také kvalitní služby a perfektní poprodejní servis a samozřejmě i tyto oblasti jsou v centru naší pozornosti. Také v tomto roce se budeme snažit přinášet vám jen to nejlepší. Děkuji vám za důvěru, kterou naší značce projevujete, a přeji vám šťastný a úspěšný nový rok. Yann Carnoy Generální ředitel PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.

4 4 DLOUHODOBÝtest TEST 308 SW Po čtyři měsíce jsme testovali Peugeot 308 SW. Najeli jsme bezmála jedenáct tisíc kilometrů s průměrnou spotřebou 5,2 l/100 km, technický problém jsme nezaznamenali a žádný zásadní jízdní také ne... Peugeot 308 SW se předvedl během dlouhodobého testu ve velmi dobrém světle. Snad nejvíce jsme oceňovali dobré odhlučnění interiéru osádky, velmi solidní jízdní komfort a objemný zavazadelník, mezi jehož cenné devizy patří i velmi nízká nákladová hrana. Příjemné ovládání vozu je založeno na citlivém, přesném a čitelném řízení, bez jakýchkoli záludností. Pohonná jednotka si s vozem o provozní hmotnosti 1482 kg poradila dobře, a to i díky vhodnému zpřevodování 6-stupňové převodovky. Točivý moment až 260 N.m při využití funkce Overboost nastupuje v plné síle od hranice 1750 ot/min, subjektivně se nám projev agregátu jevil nejlepší lehce nad hranicí dvou tisíc otáček. FINAL REPORT * Každopádně se agregát 1.6 HDI předvedl jako spolehlivý a výkonově dostatečný pro pohon tohoto kombi. Vůz sice ztěžknul oproti standardní verzi o panoramatickou střechu, samostatná sedadla druhé řady a něco toho plechu navíc, ale hmotnostní rozdíl nakonec činí jen 70 kg. Když k tomu přidáme plynulý nárůst výkonu pohonné jednotky a celkově kultivovaný projev, máme před sebou vyváženou kombinaci vlastností. převzato z časopisu Fleet Motor navíc odpouští bez problémů i hrubší práci se spojkou nebo málo plynu při rozjezdu. Namísto tvrdého zastavení chodu jen lehce zachrochtá a dál se snaží svému pánovi maximálně vyhovět... Velkou pochvalu na všech frontách sklízela převodovka. Její řazení se přiblížilo na dostřel téměř dokonale přesným převodovkám koncernu Volkswagen. Na rozdíl od něj není při zařazení cítit ono typické docvaknutí, ale i tak je jistota řidiče při řazení vynikající. Dráhy řazení jsou dlouhé tak akorát na cestovní automobil, deinice převodů je vynikající, tuhost chodu řazení optimální. V průběhu celého testu nás trápily jen maličkosti. Patří mezi ně nepromyšlené ovládání funkce automatických stěračů, zbytečné zanoření některých sekundárních funkcí vozu do různých submenu (typická bolest ergonomie francouzských aut) a typické ovladače audia a tempomatu umístěné za volantem tak, že je na ně poměrně špatně vidět a ani po hmatu nepatří k nejsnadněji ovladatelným.

5 I když má Peugeot 308 SW rezervu umístěnou pod podlahou zvenku, nebyla při zkušebním vysunutí po deštivém počasí nijak výrazně zašpiněná. Stačí rukavice a něco pod kolena na kleknutí a manipulace bude bezproblémová. Navíc není třeba vykládat při defektu náklad... NAŠE RESUMÉ: Celkovým provedením je tato třistaosmička cestovním rodinným vozem a sami jsme se přesvědčili, že dokáže být nesmírně užitečná. Po vyjmutí sedadel druhé řady pojme neuvěřitelné množství nákladu a hrátky se sedátky umožňují množství kombinací uspořádání interiéru. To jsou vlastnosti, které by se leckde uplatnily i při iremním nasazení. Tohle auto by se například skvěle hodilo cesťákům, nebo třeba leckterým opravářům, servisním technikům a podobně. Přidaná hodnota variability vnitřního prostoru a jízdního komfortu je poměrně vysoká a stojí rozhodně za úvahu. Použitý motor je pro běžné cestování dostatečný, pro dynamičtěji založené řidiče libující si v razantnějších akceleracích je v nabídce masivněji táhnoucí dvoulitrový turbodiesel o maximálním výkonu 100 kw. Nicméně, jak už bylo v předchozích článcích uvedeno, 308 SW není auto pro radost z jízdy, ale pro radost z cestování... FAKTA Z TESTU: - ujeto: km - natankováno: 558,6 l - min. spotřeba: 4,4 l/100 km - max. spotřeba: 7,9 l/100 km - zjištěné závady: žádné - poruchy: žádné PEUGEOTpodporuje 5 PEUGEOT ČR PARTNEREM NADACE LEONTINKA Již 44. ročníku Jizerské padesátky se i letos 9. ledna zúčastnili zrakově postižení sportovci. Jejich účast na tomto velkém svátku běžců na lyžích podpořila Nadace Leontinka. Novým partnerem projektu se v roce 2011 stala také společnost Peugeot Česká republika. Jsme velmi rádi, že se nám mezi zrakově postiženými daří získávat stále nové příznivce běžeckého lyžování a že jim i díky našim stálým partnerům můžeme zajistit potřebný servis při závodu i po něm, uvedla výkonná ředitelka Nadace Leontinka Mgr. Barbara Hucková. Společnost Peugeot Česká republika s.r.o. na tuto akci zdarma zapůjčila vůz Peugeot Boxer s pohonem 4x4.

6 6 PEUGEOT&čez ELEKTROMOBILITA REALITOU Značka Peugeot je v České republice, stejně jako ve světě, známá svým aktivním přístupem k snížení dopadu automobilismu na životní prostředí. Je však známá také jako průkopník revolučních technologií přinášejících inovativní řešení. Elektromobil Peugeot i0n, jenž zahajuje éru novodobých elektrických vozů v ČR, je nedílnou součástí strategie značky Peugeot a přispěje k dalšímu zvýšení povědomí o značce. Jsme velice rádi, že se nám podařilo uzavřít tuto pro nás velice významnou smlouvu, která je tím významnější, že je prvním kontraktem na pronájem elektrických vozů energetické společnosti ve střední a východní Evropě. Peugeot na pařížském autosalonu představuje veřejnosti nové zážitky Společnost PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA a Skupina ČEZ uzavřely dohodu o spolupráci v oblasti elektromobility. PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA a Skupina ČEZ podepsaly 7. prosince 2010 dohodu o realizaci pilotního projektu zaměřeného na rozvoj elektromobility v ČR. Jedná se o první projekt tohoto typu u nás a současně o první smlouvu o pronájmu elektromobilů Peugeot i0n s energetickou společností ve střední a východní Evropě v rámci značky Peugeot. Cílem partnerství je vzájemná spolupráce na propagaci elektromobilů, získávání praktických zkušeností z jejich každodenního provozu a podpora dalšího rozvoje elektromobility. Peugeot poskytne formou pronájmu do projektu deset vozů typu ion v roce 2011 a dalších 55 vozů v roce 2012, ČEZ se zavazuje vybudovat více než 150 dobíjecích stanic. Yann Carnoy, generální ředitel společnosti PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA, a Alan Svoboda, obchodní ředitel Skupiny ČEZ, podepsali v Praze smlouvu o vzájemné spolupráci v oblasti rozvoje elektromobility v ČR. Své podpisy na smlouvu připojili Ayoul Grouvel, ředitel divize elektrických vozů skupiny PSA Peugeot Citroën, a Jiří Feist, ředitel pro rozvoj společnosti ČEZ. PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA dodá v rámci pilotního projektu Skupině ČEZ celkem 65 elektromobilů Peugeot i0n. Vozy budou poskytnuty formou tříletého pronájmu. Společnost PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA se tak stala jedním z prvních zastoupení značky na světě, kterému se podařilo uzavřít kontrakt na pronájem elektrických vozů. Věříme, že tato dohoda bude významným přínosem společnosti PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA i Skupiny ČEZ k rozvoji elektromobility v ČR. Tato smlouva, kladoucí důraz na ekologii, technologie a nové obchodní metody, nepochybně posílí věhlas značky Peugeot v ČR, sdělil Yann Carnoy. Podpis kontraktu s automobilkou Peugeot je důležitý i pro nás. Chceme-li, aby elektromobilita byla vnímána jako reálná alternativa spalovacím motorům, musíme umět dostat elektromobily blíž lidem. Proto vznikl tento pilotní projekt, vysvětlil Alan Svoboda. Cíle pilotního projektu Jedním z cílů tohoto, v České republice ojedinělého projektu, je získání dat potřebných k rozvoji elektromobility nejen u nás, ale i v ostatních evropských státech. Oba partneři se proto ve smlouvě zavázali k vzájemnému poskytováním informací a zkušeností. Ty budou následně použity k analýze chování a potřeb zákazníků, k ověření předpokladů rozvoje elektromobility, ekonomického modelu pronájmu elektromobilů apod.

7 PLANETApeugeot 7 Získaná data pomohou značce Peugeot připravit se na roli klíčového hráče na novodobém trhu elektrických vozů, jejíž dosažení je jedním z cílů této značky. Pro ČEZ je projekt zdrojem důležitých informací při rozhodování o dalších krocích v oblasti elektromobility a významným posunem v oblasti iniciativy s názvem FUTUR/E/MOTION neboli Energie zítřka. Využití elektromobilů ČEZ chce využít elektromobily pro vlastní potřebu a kromě toho je poskytne formou pronájmu i svým partnerům. Dva vozy budou také testovány ve Vrchlabí, jež se stalo prvním energeticky chytrým regionem v ČR. Zde se vyzkouší, jak elektromobilita funguje v systému tzv. chytrých sítí (z anglického Smart Grids), které jsou součástí programu FUTUR/E/MOTION. Věřím, že potenciál využití elektromobilů je už dnes poměrně široký. V řadě případů není omezený dojezd problémem a v dnešní době by elektromobily nalezly uplatnění, říká Tomáš Chmelík, manažer Útvaru čistých technologií Skupiny ČEZ, a dodává: Jízda s i0nem je velmi příjemná a myslím, že řada zákazníků zjistí, že je to vlastně zábava. Ekologické hledisko Přechod na elektřinu je pro osobní dopravu velkou příležitostí, jak snížit emise CO 2, zpříjemnit životní podmínky obyvatelům měst a přitom snížit závislost na dovozech ropy. V procesu přechodu na elektrické vozy představuje nyní Peugeot i0n první krok. Je prvním elektromobilem nové generace, který budou v letech 2011 a 2012 následovat i další modely značky Peugeot vybavené elektrickou a hybridní technologií. Rozvoj elektromobility je závislý na kapacitě a ceně. Investováním do rozvoje baterií a rozšiřováním počtu elektromobilů na trhu dojde k poklesu ceny elektromobilů a stanou se tak dostupnějšími. Podmínkou ekologického přínosu elektromobilů je jejich využití v masovém měřítku. Dobíjecí stanice Elektromobily se mohou masově používat jen pokud je k dispozici dostatečně hustá a dobře fungující síť dobíjecích míst. I v této oblasti je vzájemná spolupráce energetiky a automobilky velmi důležitá. Podmínkou pro rozvoj trhu elektrických vozů je rozšiřování počtu dobíjecích stanic v návaznosti na zavádění elektromobilů do provozu. ČEZ se stane jednou z prvních společností v Evropě, která bude mít ve svém vozovém parku elektrické vozy nové generace. Elektromobilita v České republice se velmi brzy stane realitou, prohlásil Ayoul Grouvel, ředitel divize elektrických vozů PSA Peugeot Citroën. Skupina ČEZ se podepsáním smlouvy se společností Peugeot ČR mimo jiné zavazuje k tomu, že do roku 2012 vybuduje více než 150 dobíjecích stanic. Skupina ČEZ se chce zaměřit především na výstavbu stanic, které budou veřejně přístupné, nebo kde lidé tráví delší čas. Mohou to být například obchodní a zábavní centra, veřejná parkoviště a další místa. V této souvislosti již nyní ČEZ jedná s řadou partnerů, v jejichž lokalitách by měly být stanice v následujících měsících budovány. Certiikace leetových specialistů Ve spolupráci s agenturou Smarter jsme v průběhu podzimu zorganizovali další fázi tréninku leetových prodejců. Náročné závěrečné testy složilo 7 nových leetových specialistů, kteří získali certiikaci značky Peugeot. Jsou to: Radislav Adámek (Auto Tichý Ostrava) Runar Haufen (Federal Cars Praha) Michal Hlaváček (RM Servis Brno) Miloš Kajer (IC-West Plzeň) Petr Lundák (HS Auto České Budějovice) Jaroslav Pluháček (Auto Veleslavín Car Praha) Radek Rulec (Federal Cars Liberec) Blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů a spokojených zákazníků.

8 8 ŠUMIVÉzlato ale hlavně ve středověku. Podle oblíbené legendy stojí za zrodem šampaňského benediktinský mnich Dom Perignon žijící v 17. století, který prý při spravování klášterních sklepů zapomněl na některé lahve a ty zkvasily. Ve skutečnosti se první zmínky o šampaňském datují již do roku 1540 a za jeho vznik spíš mohou chladné sklepy v této oblasti než zapomětlivý mnich. CHAMPAGNE: Označení šampaňské lidé běžně používají pro jakékoliv perlivé víno. Oiciálně však označení Champagne může nést pouze víno, vyrobené ve stejnojmenné oblasti ve Francii. Říká se, že Francie má v Paříži mozek, v Burgundsku žaludek a v Champagni duši a srdce. Tato nevelká malebná oblast, měřící od severu k jihu 210 km a od východu k západu 300 km, proslavená výrobou perlivého vína leží 150 km severovýchodně od Paříže zhruba na stejné rovnoběžce jako Česko. Vinnou révu, která se zde pěstuje asi na ha půdy, což jsou pouhá 2% z celkové plochy vinic ve Francii, však před mrazy chrání vlhké větry vanoucí z Atlantiku. Vinařský kraj Champagne-Ardenne tvoří několik samostatných oblastí - Remešská vrchovina (Montagnede Reims), údolí Marny Vallée de la Marne), úbočí Blancsa Sézanne (Cotede Blancsa Sézanne) a departement Aube. ŠUMIVÉ ZLATO Ty se dále dělí na 17 menších podoblastí a 319 vesnic, z nichž 17 se může pochlubit statutem Grand Cru a čtyřicetjedna Premier Cru. Hrozny pocházející z těchto vesnic se považují za ty nejlepší. Jednotlivé oblasti se od sebe liší druhem podloží (křídová nebo jílovito vápencová půda) a také rozdělením pěstovaných odrůd. Nejčastěji zde rostou Pinot Noira Pinot Meunier (modré hrozny s bílou šťávou) a Chardonnay (bílý hrozen s bílou šťávou). Občas se používají také odrůdy Pinot Blanc (bílá forma PinotNoir) nebo Pinot Gris (šedá forma Pinot Noir), pod označením Pinot Blanc se skrývá odrůda Chardonnay. První zmínka o zdejším pěsto vání vín, které je v současné době svázáno velmi přísnými, tzv. apelačními pravidly (nařizují třeba maximální výnosy, doby zrání nebo ruční sběr hroznů), se datuje až do římského období. Do širšího povědomí a na stoly se vína z Champagne dostávají Díky nízké teplotě se totiž nestačila část cukru přeměnit v alkohol, a když se pak víno přeneslo do teplejšího prostředí, začalo znovu kvasit. Mnich Dom Perignon však sehrál v historii šampaňského důležitou roli. Jako první totiž promíchával jednotlivé odrůdy vín, čímž zvyšoval jejich jakost. Navíc je začal skladovat v silnostěnných lahvích s korkovými zátkami, které přidržoval šňůrkami, čímž odstranil problém svybuchováním lahví. Za vznik šampaňského může i Anglie, kam se víno z Francie hojně vyváželo v zimě. Na ostrovech, kde bylo tepleji, se kvasinky znovu probudily k životu. A jelikož Angličané víno ze sudů stáčeli do silných lahví a zátkovali ho, vznikající oxiduhličitý neměl kam unikat. Mezinárodní proslulost získalo šampaňské v 18. a 19. století. V té době vznikají první velké irmy jako Heidsieck, Moět, Perrier-Jouět, Bollinger, Louis Roederer, Madame Clicquot nebo Madame Pommery. Ty dnes patří mezi tzv. grandes marques, velké značky. Své sídlo mají hlavně v Remeši, ve městě proslaveném velkou katedrálou a řadou muzeí. Za hlavní město šampaňského se ale považuje Épernay. Nejčastěji používanou metodou výroby šampaňského je tzv. zrání v lahvích. V prvním kroku se nejprve vyrobí klasické víno (tzv. tiché), které zhruba rok kvasí v kádích nebo nerezových tancích. Firmy Krug a Bolinger jako jedny z mála stále používají dubové sudy. Poté se smíchají vína různých odrůd a ročníků (vzniknou tzv. neročníková vína), přičemž právě tato směs rozhoduje o celkové kvalitě vína a je přísně střeženým tajemstvím každého výrobce.

9 Pokud se na vinicích urodí výjimečný ročník, což býva asi třikrát za deset let, vyrobí se z něho tzv. ročníkové šampaňské. To může být také smíchané z různých odrůd, ale jen z jednoho roku. Směs se následně přelije do lahví a pro nastartování druhého kvašení se do ní přidá tirážní likér, což je směs vína, cukru a vinných kvasinek (opět přísně střežené tajemství). Lahve následně leží v klidu a ve tmě minimálně jeden a půl, resp. tři roky u ročníkových vín, ta nejlepší Cuvée de Prestige i několik let. Jako optimální pro zrání se osvědčily 1,51 lahve typu Magnum, používají se i jiné (0,7 až 30 l). Během zrání (druhá fermentace) vzniká v lahvi sedlina, která se odstraňuje procesem zvaným remuáž. Lahve se umístí hrdlem dolů do stojanů ve tvaru písmene A, ve kterých se pravidelně, ručně nebo strojně, lahví prudce pootočí a stojan se víc nakloní, přičemž kal si postupně sedne do hrdla. Poté následuje proces zvaný degoržování. Podchlazená lahev se otevře, kaly nahromaděné v hrdle vyletí a víno se doplní dosážním likérem (směs cukru a vína). Množství přidaného cukru určuje sladkost šampaňského, které se dělí na suché brut (do 15 g/l), polosladké sec a (17 až 35 g/l) a demi sec (33 až 50 g/l) a sladké doux (víc než 50 g/l). Setkat se můžete i s podrobnějším dělením na extra brut (3 až 6 g/l) a extra dry (12 až 20 g/l). Existují ale i sekty bez cukru označované brut zero. Do lahví se na závěr dají korkové zátky ve tvaru hříbku, které se připevní kovovými drátky nazývanými agrafa. Lahve se poté ještě na několik týdnů opět uloží. Šampaňské by se mělo servírovat vychlazené na teplotu 6 až 8 o C. Čím starší je to ročník, tím teplejší může být. Velmi stará vína tak mohou mít třeba až 14 o C. Cena lahve pravého šampaňského se pohybuje od 800 korun, za ty nejdražší kousky ale můžete na dražbách zaplatit stovky tisíc korun. Na špici stojí víno Shipwrecked 1907 Heidsieck, které se proslavilo tím, že až donedávna leželo na dně moře. Šampanské, které si asi nekoupíte: Shipwrecked 1907 Heidsieck - cena za lahev: Kč Dom Pérignon Vintage Rosé cena za lahev: Kč Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque - cena za lahev: Kč Krug Collection cena za lahev: Kč PLANETApeugeot 9 NOVÉ SÍDLO SPOLEČNOSTI PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA proběhla ve společnosti Peugeot Česká republika s.r.o. akce Kulový blesk. Všichni zaměstnanci českého zastoupení značky Peugeot se přestěhovali do nového sídla. Je to budova nazvaná hrdě City Tower, kde nás nyní najdete ve dvacátém patře. Naše přesná adresa vypadá od října takto: PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o. Hvězdova 1716/2b Praha 4 Dosavadní telefonické kontakty však zůstávají i nadále v platnosti.

10 10 JUBILEJNÍstosedmička Českých vozů Peugeot je už PŮL MILIONU! Usměvavá, moderní, česká... stosedmička z Kolína se dokonale zabydlela na evropském trhu. V letošním roce, 5 let po uvedení na trh, sjel z výrobní linky vůz Peugeot 107 s pořadovým číslem Model 107 byl na trh uveden na jaře roku 2005, v prosinci roku 2008 pak prošel faceliftem, který se projevil hlavně designovými úpravami zvyšujícími atraktivitu vnějšího i vnitřního vzhledu. Vůz přinášející řešení městské mobility si rychle získal své příznivce, zejména v zemích západní Evropy. O zájmu zákazníků svědčí produkce, která již v prvním plném prodejním roce 2006 přesáhla hranici vozů. Konkrétní jubilejní půlmiliontý vůz bude v provozu nepřehlédnutelný. Byl totiž upraven podle vítězného návrhu soutěže Navrhněte si svůj český Peugeot 107 a vyhrajte ho!, která probíhala ve vybraných tiskových médiích od srpna do října letošního roku. O vítězství rozhodovala přízeň fanoušků převážně na facebooku. Klíče od originálního vozu vytvořeného podle vítězného návrhu si jeho tvůrce pan Břetislav Blahut převzal dne 21. října 2010 z rukou generálního ředitele společnosti Peugeot Česká republika Yanna Carnoy. Yann Carnoy, generální ředitel společnosti Peugeot Česká republika k jubileu poznamenal: Spolupráce na vývoji a výrobě malých automobilů mezi PSA Peugeot Citroën a Toyotou byla stvrzena už takřka před 10 lety na základě předpokladu, že poptávka po vozech tohoto segmentu výrazně vzroste. Tato hypotéza se v následujících letech beze zbytku naplnila a stejně prozíravé se ukázalo rozhodnutí postavit výronní závod právě v Čechách. Dnes je TPCA uznávanou společností s věhlasem přesahujícím hranice ČR. Obchodní úspěch kolínských vozů stvrzuje i půl milionu Peugeotů 107. Jsme právem hrdi na to, že se značka Peugeot řadí mezi české výrobce.

11 AUTO TROPHY 2010 PRO PEUGEOT 508 PLANETApeugeot 11 ÚSPĚCH na Fleet Awards 2010 Dne převzal na slavnostním večeru v hotelu Corinthia Tower pan Marco Venturini ocenění Fleet manažer roku. Svou úspěšnou práci pro leetový prodej tak završil získáním prestižní ceny, neboť právě od října pan Venturini postoupil na pozici Ředitele prodeje Peugeotu Česká republika. Blahopřejeme a přejeme mnoho štěstí v další práci! Čtenáři časopisu Auto Zeitung zvolili vůz Peugeot 508 vítězem kategorie v soutěži Auto Trophy V letošním roce se hlasování zúčastnilo čtenářů, kteří vybírali mezi 400 modely rozdělenými do několika kategorií. Posuzovaly se vozy, jež se v současnosti prodávají nebo se v nejbližší době začnou prodávat na německém trhu. Nový Peugeot 508 tak ještě před svým uvedením na trh zvítězil s vysokým podílem 18,2% hlasů před 18 konkurenty zařazenými do skupiny Zahraniční vozy a kategorie Mittelklasse (střední třída), která je na německém trhu jednou z nejprodávanějších. Za značku Peugeot převzal ocenění člen představenstva PSA Peugeot Citroën a generální ředitel značek Jean-Marc Gales v rámci slavnostního večera Auto Trophy dne 23. listopadu v Düsseldorfu. Při udělování cen prohlásil: Peugeot 508 dokazuje návrat značky Peugeot do segmentu velkých cestovních vozů. Design tohoto vozu, jeho vysoká úroveň kvality i nejmodernější technologie nové generace jasně ilustrují ambice, které značka Peugeot v této kategorii trhu má. Volba čtenářů časopisu Auto Zeitung, několik měsíců před uvedením modelu na trh, nás z hlediska budoucího obchodního úspěchu Peugeotu 508 naplňuje optimismem. S vozem 508 značka Peugeot opět potvrzuje svou přítomnost a ambice na jednom ze svých historických území, kterým je segment velkých cestovních vozů. Model se bude na evropských trzích prodávat od února 2011 ve dvou verzích karoserie - sedan a SW.

12 12 ZELENÝvolant 3. listopadu 2010 získal plně elektrický vůz Peugeot i0n v Berlíně cenu Grünes Lenkrad (Zelený volant) Vybíralo se z 20 projektů, které významně přispívají k ochraně životního prostředí. Ocenění Grünes Lenkrad, určené významným enviromentálním iniciativám, je udělováno od roku Děje se tak v rámci vyhlašování prestižní automobilové ceny Goldenes Lenkrad (Zlatý volant), která je z iniciativy skupiny Axel Springer udělována již 34 let. Při volbě vítěze pro rok 2010 nejprve čtenáři časopisů Auto Bild a Bild am Sonntag vybírali pět inalistů z celkem 20 projektů (vozů, projektů, technologií), které se během roku vyznamenaly svým řešením nebo přínosem ke snížení negativního dopadu automobilismu na životní prostředí. Mezinárodní porota složená z expertů z automobilové oblasti a životního prostředí pak následně pod patronátem spolkového ministra pro životní prostředí vybírala z těchto pěti inalistů vítěze. Prestižní ocenění Grünes Lekrand 2010 nakonec získal vůz Peugeot ion. Jean-Marc Gales, ředitel značek Peugeot a Citroën, při převzetí ceny řekl: Ceny Grünes Lenkrad si velice vážíme. Je mimo jiné oceněním naší odbornosti a iniciativy v oblasti vývoje a zavádění technologií na snížení automobilových emisí. Nejprve iltr pevných částic FAP, který ovlivnil celé minulé desetiletí, letos elektrický vůz Peugeot i0n a od příštího roku ve světové premiéře hybridní dieselová technologie. To jsou konkrétní příklady angažovanosti značky Peugeot v této oblasti.. Peugeot i0n bude prvním elektrickým vozem nové generace na evropském trhu. Tento tichý, živý a velmi dobře ovladatelný městský vůz je poháněný motorem o výkonu 47 kw. Vzhledem ke kompaktním rozměrům (délka 3,48 m) poskytuje i0n všem čtyřem cestujícím na palubě vysokou míru komfortu i bezpečnosti a snadné a příjemné řízení. Ve standardním evropském provozním cyklu umožní dojezd až 150 km. Peugeot i0n, který je k dispozici za měsíční nájem 500 včetně servisních a asistenčních služeb, je odpovědí značky Peugeot na nové potřeby městské mobility. Po získání trofejí Öko Globe a ecar Tec Awar je Grünes Lenkrad třetím oceněním, které Peugeot i0n v Německu v roce 2010 získal. ZELENÝ VOLANT PRO PEUGEOT i0n

13 SAMOHÝLzlín 13 Nový koncesionář ve Zlíně: SAMOHÝL AUTO SAMOHÝL AUTO, a.s. je součástí skupiny SAMOHÝL MOTOR Holding, a.s., která je tvořena samostatnými společnostmi. Tyto akciové společnosti se převážně věnují prodeji nových vozů a jejich servisu. Prodejní a servisní zázemí pro jednotlivé značky jsou ve Zlíně, Praze, Uherském Hradišti, Olomouci, Prostějově, Napajedlech a ve Vsetíně. Celý SAMOHÝL MOTOR Holding, a.s. ve svých irmách zaměstnává 270 zaměstnanců, obrat irmy je 1,5 mld. Kč ročně a kusů prodaných vozů. Firma SAMOHÝL AUTO, a.s. má 28 zaměstnanců. Od se stala koncesionářem značky PEUGEOT. Na základě ústní dohody ze dne jsme začali budovat pro značku PEUGEOT BLUE-BOX. Po 116 dnech byl BLUE-BOX včetně kompletního předepsaného vybavení prodejny a servisu otevřen. K datu otevření byli připraveni a zaškoleni pracovníci určení k zastupování značky PEUGEOT. Samozřejmostí pro provozování servisu je i služba autoumývárny, půjčovny vozů, poskytování náhradních vozů a smluvním zákazníkům poskytujeme PICK-UP servis. Smluvně máme zajištěnou po dobu 24 hodin mobilní servisní službu, která v případě potřeby disponuje s náhradním vozidlem. Firma SA- MOHÝL AUTO, a.s. je smluvní servis pojišťoven podnikajících na českém trhu. V rámci SAMO- HÝL MOTOR Holding, a.s. je smluvní irma zabývající se výkupem a prodejem ojetých vozů. Při prodeji vozů využíváme pro značku PEUGEOT inancování přes PSA Finance, CREDIUM, GE MONEY AUTO, ČSOB LEASING. Mezi speciické činnosti v rámci SAMOHÝL MO- TOR Holding, a.s. patří i naše Servisní pojišťovna, která poskytuje havarijní pojištění a také makléřská společnost UNIMAS a.s.. Firma SAMOHÝL AUTO, a.s. je držitelem certiikátu kvality ISO Firma je zapsána do seznamu kvaliikovaných dodavatelů vedeném u Ministerstva pro místní rozvoj, pravidelně se účastní výběrových řízení a je významným dodavatelem pro státní správu. Součástí areálů je i vyhlášené největší soukromé muzeum historických vozidel ve Střední Evropě v jehož majetku je 250 kusů automobilů a motorek, které je v případě zájmu ze strany klientů v doprovodu zaměstnance přístupné. Výhodou irmy SAMOHÝL AUTO, a.s. je především její umístění na hlavní třídě Tomáše Bati ve Zlíně v bezprostřední blízkosti zastávek MHD. Další výhodou je dlouhodobé působení irmy na trhu s automobily a také stabilizovaný kádr proškolených pracovníků s nulovou luktuací, kdy je možnost zvyšovat jejich odborné znalosti a využívat znalost potřeb klientů.

14 14 PEUGEOTprodej Prodejní VÝSLEDKY NOVÁ POSILA FLEETOVÉHO ODDĚLENÍ PEUGEOT ČR Díky pozdějšímu vydání Fleet Bulletinu už máme k dispozici kompletní statistiky celého roku Celkové výsledky prakticky kopírovaly loňský rok, neboť globální prodeje na českém trhu poklesly zcela nepatrně (zhruba o 300 aut). Na tomto stabilním trhu se dobře vedlo také Peugeotu, který drží podíl 4,5% a 5. místo mezi dovozci nových vozidel. Ještě silnější pozici má Peugeot tradičně mezi vozy užitkovými, kde s podílem 10,3% úspěšně hájí celkové 4. místo. Metu prodaných Peugeotů jsme v roce 2010 znovu pokořili a celkem dosáhli registrací. Prodeje modelu Peugeot 207 v závěru slušně gradovaly, i když hranice registrovaných aut nakonec odolala. Výsledek 1982 prodaných dvěstě sedmiček nadále udržuje tento model na 5. příčce v segmentu malých vozů. Z hlediska prodeje aut je nejdůležitější kategorie vozidel (M1). Zde nám loni dělal radost model Peugeot 308 s meziročním nárůstem 10% (+159 aut za 12 měsíců). Velmi razantně se začal prosazovat také nový model Peugeot 5008, kde jsme v prvním roce prodeje zaznamenali přes registrací (přesně 618) a v roce 2011 máme ambici předstihnout všechny konkurenční modely (včetně Citroenu C4 Picasso nebo Renaultu Scenic). V posledním roce své existence si zdatně vedl model Peugeot 407 v kategorii vyšší střední (M2). Díky svému stabilnímu prodeji se udržel v první desítce před Mazdou 6. Náš nový reprezentant v této manažerské třídě, Peugeot 508, určitě konkurenci v letošním roce pořádně zatopí. Hlavní opora Peugeotu mezi užitkovými auty, model Boxer, se v posledních měsících začal silně dotahovat na 3. místo Mercedesu Sprinter. Nakonec zůstal čtvrtý, ale i tak můžeme být s letošními 697 registracemi spokojeni. Díky přízni iremní klientely se také leetovému prodeji Peugeotu loni dařilo velmi dobře. Za sledované období leet znovu posílil svůj podíl na celkových výsledcích. Tento podíl tak za 11 měsíců dosáhl hodnoty 41,7%. Přes leetové programy jsme realizovali celkem vozů, přičemž hlavními tahouny byly osvědčený Peugeot Boxer mezi užitkovými vozy (598 deklarací) a novinka, Peugeot 5008 v kategorii osobních aut (399 deklarací). Fleetové oddělení společnosti PEUGEOT Česká republika bylo posíleno o nového specialistu: Romana Stoklasu (35 let), který nastupuje na pozici LCV sales manager. Roman Stoklasa působí ve společnosti Peugeot Česká republika od roku Do října letošního roku zde vykonával funkci zónového managera. Předcházející pracovní zkušenosti získal v oblasti prodejního a produktového managementu v různých společnostech. Je absolventem České zemědělské univerzity v Praze, kde vystudoval obor Obchod a podnikání s technikou. VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE O VĚCNÉ CENY Na 7 otázek soutěže vyhlášené v minulém čísle správně zodpověděli tři soutěžící: - pan Zdeněk Svoboda (Saint-Gobain Weber Terranova Praha) - paní Lucie Mahelová (Boskovice) - pan Břetislav Blahut (Pražmo) Všem výhercům upřímně blahopřejeme!

15 3 otázky pro... J. DĚDEČKA MINIPROFIL: Jiří Dědeček: básník, písničkář, překladatel (57) Vzdělání: FF UK (1976) a FAMU (1985) Kariéra: Jedenáct let ve dvojici Burian a Dědeček, od roku 1985 až dodnes sólová písničkářská dráha. Od roku 2006 předseda Českého centra Mezinárodního P.E.N. klubu, profesor tvůrčího psaní na Literární Akademii J. Škvoreckého. í straně, a zároveň pevnou víru, že si k vám náš časopis našel cestu. Přestože není jednoduché hledat v záplavě informací ty nejzajímavější, děláme to pro vás rádi. Určitě tušíte, že nemíníme konkurovat výpravným motoristickým magazínům, ale záleží nám na tom, aby Bulletin lákal k nahlédnutí. Proto jsme opět změnili jeho vzhled. Jestli to bylo k lepšímu, posuďte prosím sami. Nejznámější díla: TŘIotázky 15 - LP Zabili traikantku /Panton 1990/ - sbírka textů Oběžník /Mnichov 1988/ - poslední CD Prší nám do campari se skupinou Úterý - sbírka erotických veršů Slizské písně - píše texty pro Vladimíra Mišíka, Petra Skoumala a Jana Buriana - ročně odehraje 150 koncertů doma i v zahraničí Proč jste si vybral právě Peugeot 3008? Protože hodně cestuju po celé Evropě a jízda autem mě těší. Rád bych jezdil všude, ale například prosincové turné na Taiwan musím bohužel zvládnout letecky. Jinak zatím jezdím v modelu 407 SW, ale tam se čtyřčlenná kapela sotva složí, a tak doufáme, že cesty v Peugeotu 3008 budou pohodlnější. Kromě toho se mi ten vůz velmi líbí a skromně si myslím, že mi v černém provedení bude slušet. Jak se Vám líbí současná modelová řada? Moc! Vždyť uvažuji již o čtvrtém vozu značky Peugeot do rodiny. Navíc mám rád povinné servisní návštěvy, když se můžu při čekání procházet prodejnou VETO CZ, očuchávat nová auta a vyzkoušet si sezení a jízdu s novinkami. Ani jsem nevěděl, že tvoří nějakou řadu, ale jestli ano, pak je to řada vskutku okouzlující Rád bych ji postupně vyzkoušel celou. Každá modelová řada má své typické vlastnosti, které by zasloužily vyzvednout, stejně tak u vozu 3008, který je v tuto chvíli pro mě tím ideálním vozidlem šitém na míru. Které je Vaše oblíbené místo ve Francii? Poděkování: Fleet Bulletin děkuje za pomoc koncesionáři Peugeot, společnosti VETO CZ v Písku. Pan Jiří Dědeček je dloholetým spokojeným zákazníkem této společnosti. Asi nebudu moc originální, ale je to La Croix Valmer, Azurové pobřeží nedaleko Saint Tropez. Jezdíme tam skoro každý rok, i děti už tamější hotýlek považují tak trochu za svůj. Ale při letošním turné jsem objevil a velmi jsem si oblíbil Normandii, úplně mě dostala ta melancholie malých městeček na pobřeží Atlantiku, ústřice, mušle, chobotnice I to auto cítilo, že je doma.

16 16 PEUGEOTsport PEUGEOT 90X OPUSTIL ÚKRYT... PEUGEOT 207 SUPER 2000 EVOLUTION PŘIPRAVEN NA START SEZONY 2011 Rallye Monte Carlo zahájí již třetí rok po sobě Intercontinental Rally Challenge (IRC). Značka Peugeot spoléhá v ročníku 2011 na některý z mnoha modelů 207 Super 2000, s nimiž se do závodu přihlásili jezdci známých jmen. Divize Peugeot Sport vyvíjela vedle závodního programu pro rok 2010, v němž ji zastupovaly vozy 908 HDi FAP, nový prototyp určený pro sezónu Nová zbraň divize Peugeot Sport určená pro vytrvalostní závody, která byla držena v tajnosti v továrně ve Vélizy pod kódovým jménem 90X, má za sebou první zkušební jízdy. Naším cílem bylo vyrazit na trať do konce roku. Jsme rádi, že se nám ho podařilo dosáhnout. Je před námi ale ještě dlouhá cesta a spoustu práce, chceme-li být v roce 2011 připraveni, zdůraznil Olivier Quesnel, ředitel divize Peugeot Sport. Vůz 90X splňuje nové předpisy ACO 2011, zejména pokud jde o povinnost umístit na zadní kapotu žraločí ploutev. Tento prvek má zabránit tomu, aby vůz vyletěl z dráhy v případě, že udělá ve velké rychlosti Stejně jako u modelu 908 HDi FAP byla i zde zvolena koncepce uzavřeného kokpitu, vůz přitom splňuje povinný požadavek nepřekročit celkovou hmotnost 900 kg. Pokud jde o motor a technologie, zkoumáme ještě několik možností. Stále pracujeme na vývoji motoru. Vytrvalostní závody jsou jako laboratoř, kde můžeme předvést všechny technologie značky Peugeot, připomněl Bruno Famin, technický ředitel divize Peugeot Sport. Mezi piloty vozů Peugeot 207 Super 2000, kteří se přihlásili do 79. ročníku Rallye Monte Carlo, jsou například B. Bouier, který nedávno získal ve voze 207 Super 2000 titul mistra Francie v rallye, dále S. Sarrazin a Nor P. Solberg, jenž se zúčastní pouze této rallye. Všichni tři budou bojovat v barvách koncesionářské sítě Peugeot Francie. Tým Peugeot Belgie podpoří mladý T. Neuville, v týmu Peugeot Portugalsko se zúčastní B. Magalhaes a iliálku Peugeot Velká Británie bude reprezentovat Guy Wilks. Peugeot 207 Super 2000 vstupuje již do své páté sezóny. Tým Peugeot Sport, který se pět let věnoval vývoji vozu, nedávno přišel s verzí 207 Super 2000 Evolution. Tým zajišťuje rovněž neustálou technickou podporu, aby měli všichni zájemci stejné naděje na vítězství. Značka Peugeot by ráda navázala na úspěch z roku 2009, kdy jeho vozy obsadily v Monte Carlo první tři místa, a chtěla by se v tomto závodě, který slibuje vysokou sportovní úroveň, vrátit na nejvyšší stupeň vítězů.

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ. Představení projektu a možností spolupráce

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ. Představení projektu a možností spolupráce PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Představení projektu a možností spolupráce Agenda A Seznámení se společností a s programem FUTUR/E/MOTION B Projekt Elektromobilita Skupiny ČEZ C Naše nabídka

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ. Představení projektu a možností spolupráce

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ. Představení projektu a možností spolupráce PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Představení projektu a možností spolupráce Agenda A Seznámení se společností a s programem FUTUR/E/MOTION B Projekt Elektromobilita Skupiny ČEZ C Naše nabídka

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Je spalovací motor nenahraditelný? První vůz vybavený spalovacím motorem vyrobil Peugeot už před

Více

ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI

ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI 4.10.2016 Veronika Svobodová Area Fleet Manager CZ and SK MĚSTA V ROCE 2025 2 % 50 % 70 % 75 % ÚZEMÍ POPULACE HDP SPOTŘEBA ENERGIE VÝZVY kvalita ovzduší / zdraví veřejná

Více

Cebia SUMMARY 2/2017

Cebia SUMMARY 2/2017 C Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Zdroje C Společnost Cebia provedla celoroční analýzu výsledků trhu ojetých vozidel za první pololetí 2017, jejímž cílem je analýza

Více

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé,

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, Výroční zpráva 2008 Výroční zpráva 2008 3 Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, rok 2008 by se dal nazvat rokem velkých změn, které se nějakým způsobem dotkly asi každého státu

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory Elektromobily Ing.

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Projekt: Reg.č.: Operač í progra : Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělává í pro ko kure es hop ost Hotelová škola, V šší od

Více

Kia cee d a cee d SW

Kia cee d a cee d SW Nová Kia Picanto V roce 2011 byla uvedena druhá generace tohoto malého městského automobilu, který se vyznačuje nízkou spotřebou paliva, vysokou bezpečností a výbornými emisemi CO 2. V základní výbavě

Více

11. ročník

11. ročník 11. ročník Co jsou Fleet Awards? Fleet Awards jsou celostátní anketou zaměřenou na oblast fleetového managementu. Každoročně jsou na jejich podporu a propagaci pořádány specializované akce, odborná setkání

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 10.11.2011, 3. ČEEF, Praha

Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 10.11.2011, 3. ČEEF, Praha Bio(plyn) v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie 10.11.2011, 3. ČEEF, Praha (Bio)plyn v dopravě bioplyn X CNG nebo bioplyn + CNG!lze využít dohromady! CNG vozidla statistika

Více

Cebia SUMMARY 1/2017

Cebia SUMMARY 1/2017 C Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Zdroje C Společnost Cebia provedla celoroční analýzu výsledků trhu ojetých vozidel za první čtvrtletí 2017, jejímž cílem je analýza

Více

Otevření první veřejné CNG stanice v Brně

Otevření první veřejné CNG stanice v Brně Otevření první veřejné CNG stanice v Brně V Brně dne 3. 4. 2007 - Společnost Jihomoravská plynárenská, a.s., zahájila provoz nové plnicí stanice CNG, určené pro automobilovou dopravu a pro užitková vozidla

Více

Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko

Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko Pardubický deník Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko LUKÁŠ DUBSKÝ, LENKA ŠTĚPÁNKOVÁ Univerzita Pardubice Je to malé

Více

Kdy obměnit vozy ve firmě?

Kdy obměnit vozy ve firmě? Kdy obměnit vozy ve firmě? Co děláme? 1. Pomáháme firmám zajistit mobilitu svých pracovníků efektivně 2. Pomáháme dodavatelům na automobilové trhu prodávat produkty a služby s co nejvyšší přidanou hodnotou

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK Období teplejšího počasí je před námi, a tak je ten správný čas k testování produktů určených pro léto. Zkušení testovací jezdci významných automobilových

Více

Cebia SUMMARY 0. mimořádné číslo prosinec 2011

Cebia SUMMARY 0. mimořádné číslo prosinec 2011 Cebia SUMMARY 0. mimořádné číslo prosinec 2011 TÉMA: Hodnocení a statistiky prodeje ojetých vozidel za rok 2011 VYDÁNO DNE: 9. 12. 2011 ZDROJ INFORMACÍ: Cebia, spol. s r.o. Další úspěšný rok Cebia z pohledu

Více

1.2. Pardubická dopravní fakulta bude mít sdílené auto pro studenty Pardubická dopravní fakulta bude mít sdílené auto pro studenty N1 URL WEB, Datum:

1.2. Pardubická dopravní fakulta bude mít sdílené auto pro studenty Pardubická dopravní fakulta bude mít sdílené auto pro studenty N1 URL WEB, Datum: 1.2. Pardubická dopravní fakulta bude mít sdílené auto pro studenty Pardubická dopravní fakulta bude mít sdílené auto pro studenty N1 URL WEB, Datum: 20.03.2019, Zdroj: rozhlas.cz +1, Autor: Fotobanka

Více

Hybridní revoluce pokračuje...

Hybridní revoluce pokračuje... Hybridní revoluce pokračuje... Doubská 424, Liberec, tel.: 488 577 377, e-mail: toyota@federalcars.cz www.toyotaliberec.cz Využijte výhodného financování a pojištění od společnosti Toyota Financial Services

Více

SKUPINA ČEZ PODPORUJE ROZVOJ ELEKTROMOBILITY. Brno, 20.3.2012

SKUPINA ČEZ PODPORUJE ROZVOJ ELEKTROMOBILITY. Brno, 20.3.2012 SKUPINA ČEZ PODPORUJE ROZVOJ ELEKTROMOBILITY Brno, 20.3.2012 Elektromobilita je pro energetiky velkou výzvou 1. Příležitost v podobě nově vznikajícího trhu Elektromobilita je další způsob uplatnění elektřiny,

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

Sklizeň moštových hroznů v ČR v roce 2011 Jiří Sedlo a Martin Půček, Svaz vinařů ČR

Sklizeň moštových hroznů v ČR v roce 2011 Jiří Sedlo a Martin Půček, Svaz vinařů ČR Sklizeň moštových hroznů v ČR v roce 2011 Jiří Sedlo a Martin Půček, Svaz vinařů ČR Svaz vinařů České republiky provedl v roce 2011 již pošestnácté výběrové šetření ke sklizni hroznů, tentokráte ve 100

Více

BMW Group Česká republika

BMW Group Česká republika pro Média Group Česká Dr. Josef Reiter Generální ředitel, Group Česká Group Group je se značkami, MINI a Rolls-Royce jedním z nejúspěšnějších výrobců automobilů a motocyklů na světě. Je globální společností

Více

Cebia SUMMARY 3/2016 Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel

Cebia SUMMARY 3/2016 Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Cebia SUMMARY 3/2016 Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Hlavní informace 2 Vývoj počtu dovážených ojetin 4 Původ vozidel 5 Stáří dovážených ojetin 6 Udávaný stav najetých

Více

Perspektivy e-mobility VI 24. Března 2015

Perspektivy e-mobility VI 24. Března 2015 ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Perspektivy e-mobility VI 24. Března 2015 ELEKTROMOBILITA ČEZ JE NEJVĚTŠÍM ELEKTROMOBILNÍM PROJEKTEM NEJEN V ČR, ALE I VE STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPĚ Více než 30 elektromobilů

Více

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia NISSAN PRŮKOPNÍK ELEKTROMOBILITY 1947 1996 1999 2005 Tama Prairie Joy Hyper mini Pivo 2007

Více

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 16.5.2012, Den s Fleetem

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 16.5.2012, Den s Fleetem Zemní plyn v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie 16.5.2012, Den s Fleetem CNG vozidla statistika svět - přes 14,5 mil. CNG vozidel, Evropa - 1,5 mil. CNG vozidel, ČR 3 730

Více

tisková zpráva Novinky v CONSTRUCTU Nové produkty řady Vario

tisková zpráva Novinky v CONSTRUCTU Nové produkty řady Vario Novinky v CONSTRUCTU Nové vedení společnosti Nové produkty řady Vario Aktualita NOVÉ VEDENÍ SPOLEČNOSTI Společnost CONSTRUCT, působící na českém trhu více než 20 let, prošla zásadní personální změnou.

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel

Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Společnost Cebia Vám opět přináší čtvrtletní meziroční srovnání vývoje trhu ojetých vozidel. Naše společnost se v oboru profiluje 24.

Více

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA NOVÁ HYBRID COROLLA HYBRID 3 NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA Po 12 letech dáváme sbohem označení Auris a zahajujeme novou éru modelu Corolla nejprodávanějšího vozu světa. Toyota Corolla, nyní s rozšířenou nabídkou

Více

Možnosti podpory e-mobility

Možnosti podpory e-mobility Možnosti podpory e-mobility Ing. Eduard Muřický 25. dubna 2012 Zhodnocení možností podpory elektromobility Středně a dlouhodobé strategické dokumenty Mediální kampaň - Snaha motivovat potencionálního majitele

Více

Budoucnost ŠKO-ENERGO: cenově výhodné teplo, čisté energie a e-mobilita

Budoucnost ŠKO-ENERGO: cenově výhodné teplo, čisté energie a e-mobilita Tisková zpráva Budoucnost ŠKO-ENERGO: cenově výhodné teplo, čisté energie a e-mobilita ŠKO-ENERGO nezdražuje, konečná cena tepla na rok 2018 pro koncového spotřebitele ve výši 567 Kč/GJ je pod celostátním

Více

Zpravodaj Březen 2017

Zpravodaj Březen 2017 Zpravodaj Březen 2017 2 Vážení čtenáři, uvnitř zpravodaje se s Váma podělíme o novinky, události a nejnovější informace v rámci projektu RESOLVE. Příjemné čtení! V TOMTO ČÍSLE Projektové novinky & události

Více

LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ.

LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ. LUKOIL LUBRICANTS MAZIVA LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ. Pravidelné laboratorní kontroly a kompetentní vývojové

Více

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia HISTORIE EV HISTORIE EV 1835 HISTORIE EV Rozdělení vozidel podle pohonu 1912 22% 40% 38%

Více

Strana 1 ze 6 Zapsána v OR u KS v Brně oddíl C, vložka 4412. IČO 44119054, DIČ CZ44119054 Bankovní spojení: ČSOB Zlín 130 358 502 / 0300

Strana 1 ze 6 Zapsána v OR u KS v Brně oddíl C, vložka 4412. IČO 44119054, DIČ CZ44119054 Bankovní spojení: ČSOB Zlín 130 358 502 / 0300 Strana 1 ze 6 Zapsána v OR u KS v Brně oddíl C, vložka 4412. IČO 44119054, DIČ CZ44119054 Bankovní spojení: ČSOB Zlín 130 358 502 / 0300 Úspěch původního výrobce zařízení Již v roce 1990 si divize Delphi

Více

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner Partner 1 Fakta Vozový park na CNG (10/2013) Evropa: 1,85 miliónu vozů Meziroční nárůst + 7% Česká Republika: 6 300 vozů Meziroční nárůst + 47% Procento CNG vozů: 0,11% 2 Fakta Trend spotřeby CNG v České

Více

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Historické milníky 1895 založení továrny Laurin&Klement (výroba jízdních kol) 1905 výroba prvního automobilu

Více

BMW FUTURE MOBILITY DEVELOPMENT CENTER (FMDC) Mikroregion Sokolov východ, Katharina Will, Petr Pospisil

BMW FUTURE MOBILITY DEVELOPMENT CENTER (FMDC) Mikroregion Sokolov východ, Katharina Will, Petr Pospisil BMW (FMDC) Mikroregion Sokolov východ, 19.3.2019 Katharina Will, Petr Pospisil BMW PŘEHLED PROJEKTU Společnost BMW AG má záměr rozšířit síť svých vývojových a testovacích areálů. Za tímto účelem hodlá

Více

Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ

Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ Tokio, 30. listopadu 2011: Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce automobilů Subaru, oznámil světovou premiéru modelu SUBARU BRZ (výstavní model), která

Více

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2)

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) zdroj model ŠKODA Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz Yeti Recenze ojetého vozu zdroj model ŠKODA AutoBild Yeti GreenLine Ruhr

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

Skupina AAA AUTO prodala v prvním čtvrtletí 2009 téměř 9 000 aut - AAA Auto

Skupina AAA AUTO prodala v prvním čtvrtletí 2009 téměř 9 000 aut - AAA Auto Skupina AAA AUTO prodala v prvním čtvrtletí 2009 téměř 9 000 aut - AAA Auto Největší prodejce ojetých vozů ve Střední Evropě Stránka č. 1 z 6 0Porovnání0Sledování0Oblíbené Rozšířené vyhledávání Nápověda

Více

Elektromobilita & e-carsharing

Elektromobilita & e-carsharing Elektromobilita & e-carsharing Energetická společnost jako partner pro rozvoj měst Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz Specifická

Více

Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel

Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Společnost Cebia Vám opět přináší čtvrtletní meziroční srovnání vývoje trhu ojetých vozidel. Naše společnost se v oboru profiluje 24.

Více

ČEZ ESCO - ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY

ČEZ ESCO - ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY ČEZ ESCO - ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY Skupina ČEZ spojila pod značku ČEZ ESCO firmy s dlouholetými zkušenostmi a významnou pozicí na trhu z mnoha různých oblastí energetiky. Cílem je společná nabídka kompletní

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

Elektromobilita & e-carsharing

Elektromobilita & e-carsharing Elektromobilita & e-carsharing Energetická společnost jako partner pro rozvoj měst Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz Specifická

Více

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15)

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Nejprostornější a nejschopnější Outback charakterizuje smělejší a výraznější design Převodovka Lineartronic CVT v kombinaci s motorem Boxer

Více

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2 Výroční zpráva 2013 OBSAH 1. Úvodní slovo ředitele 3 2. Základní údaje společnosti 4 3. Představení společnosti 5 4. Služby společnosti 6 5. Významní partneři 7 6. Vybrané ekonomické ukazatele 8 7. Ostatní

Více

Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service

Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service Přímý příjem Komplexní způsob příjmu vozidla do servisu, to je přímý příjem vozu na zvedáku za Vaší přítomnosti,

Více

KAM SMĚŘUJEME KAM SMĚŘUJEME. www.ahorn.cz. Kam směřujeme do budoucna... Firma, která začínala v garáži... strany...

KAM SMĚŘUJEME KAM SMĚŘUJEME. www.ahorn.cz. Kam směřujeme do budoucna... Firma, která začínala v garáži... strany... KAM SMĚŘUJEME KAM SMĚŘUJEME strana 3. Firma, která začínala v garáži... strana 4. AHORN dnes... strana 5. AHORN z druhé strany... strana 7. Kam směřujeme do budoucna... Najdete nás také na Facebooku https://www.facebook.com/ahorncz

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka statistika Souběh na středisku 4 Novinka výběr délky archivace dat 6 Kapitola z WD Mobile 7 Soutěž 9

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka statistika Souběh na středisku 4 Novinka výběr délky archivace dat 6 Kapitola z WD Mobile 7 Soutěž 9 2/2013 ÚNOR VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka statistika Souběh na středisku 4 Novinka výběr délky archivace dat 6 Kapitola z WD Mobile 7 Soutěž 9 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o.

Více

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz VALTICKÉ PODZEMÍ Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz Víno, radostná komodita, která letí Spotřeba vína v ČR již 20 let roste (5/l osobu za 10 let), to je cca 5 mil. hl. - trh má velikost

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 Deviza pro Váš obchod Obsah Úvodní slovo výkonné ředitelky... 1 Profil společnosti... 2 Vývoj vybraných ekonomických ukazatelů... 4 Nejvýznamnější události roku 2006... 6 Hospodářské

Více

Statistický projekt. Název projektu: V jakých jezdíme automobilech. Autoři: Beneš Tomáš, Budka Josef. Oponenti: Bahenský Pavel, Buzák Jan

Statistický projekt. Název projektu: V jakých jezdíme automobilech. Autoři: Beneš Tomáš, Budka Josef. Oponenti: Bahenský Pavel, Buzák Jan Statistický projekt Název projektu: V jakých jezdíme automobilech. Autoři: Beneš Tomáš, Budka Josef Oponenti: Bahenský Pavel, Buzák Jan Cílem našeho statistického projektu je zjistit, jakým vozovým parkem

Více

ÚJV Řež, a. s. Vodíková mobilita Ing. Aleš Doucek, Ph.D.

ÚJV Řež, a. s. Vodíková mobilita Ing. Aleš Doucek, Ph.D. ÚJV Řež, a. s. Vodíková mobilita Ing. Aleš Doucek, Ph.D. Vodíková ekonomika Koncepce využití vodíkových technologií 2 Způsoby akumulace energie - porovnání TriHyBus 2009 2019? www.trihybus.cz Čistá mobilita

Více

SCANIA TOURING Vítejte na palubě

SCANIA TOURING Vítejte na palubě Vítejte na palubě 2 3 Udělejte dojem Seznamte se s autokarem Scania Touring. Tento všestranný autokar se siláckým a přeci elegantním vzhledem splní požadavky na občasný provoz a pravidelný provoz na delší

Více

Vyhodnocení tréninkového dne

Vyhodnocení tréninkového dne Vyhodnocení tréninkového dne Klient: LeasePlan Místo: Autodrom Most Datum: středa, 3. září 2008 Vozidlo: Trať: VW Passat 2,0 TDI 4Motion, 103 kw r.v. 2005, najeto cca 132 000 km závodní okruh Autodromu

Více

Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012

Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012 TISKOVA ZPRAVA 9. ledna 2013 Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012 Nárůst počtu prodaných vozů mimo Evropu a pokračující přesun směrem k luxusnějším kategoriím vozů NEJDŮLEŽITĚJŠÍ INFORMACE

Více

Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service

Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service Přímý příjem Komplexní způsob příjmu vozidla do servisu, to je přímý příjem vozu na zvedáku za Vaší přítomnosti,

Více

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 Praha, 11.listopadu 2013 S příchodem zimního období zveřejňují hlavní evropské a ruské automobilové časopisy testy zimních pneumatik, které srovnávají nejvýznamnější

Více

Elektroskútr E.ON e-max

Elektroskútr E.ON e-max Elektroskútr E.ON e-max Jízda na plný proud! www.energieplus.cz Spojení mobility, ekologie a radosti z jízdy Strategií koncernu E.ON je cleaner and better energy = čistší a lepší energie. Oblast mobility,

Více

STAV KE DNI: (ROZHODNÝ DEN)

STAV KE DNI: (ROZHODNÝ DEN) INFORMACE O POJIŠŤOVNĚ dle vyhlášky č. 306/2016 Sb. STAV KE DNI: 30. 06. 2017 (ROZHODNÝ DEN) 2 I. Údaje o tuzemské pojišťovně nebo tuzemské zajišťovně 1. Obchodní firma: Servisní pojišťovna, a.s. Právní

Více

Jak mi může pomoci věrnostní program?

Jak mi může pomoci věrnostní program? Jak mi může pomoci věrnostní program? POSÍLENÍM VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY Zavedení věrnostního programu je stávajícími zákazníky vnímáno jako krok vstřícnosti a ocenění ze strany Vás, obchodníka. PŘI ZÍSKÁVÁNÍ

Více

18.00 ~ ~ ~ ~ 23.00

18.00 ~ ~ ~ ~ 23.00 Vítejte na vyhlášení 9. ročníku prestižní vinařské soutěže o titul Slavnostním večerem vás provede pan Marek Eben, k poslechu zahraje Petr Simandel band. 18.00 ~18.40 Příchod hostů, welcome drink 18.40

Více

Historie a současnost teplických trolejbusů

Historie a současnost teplických trolejbusů Historie a současnost teplických trolejbusů HISTORIE V roce 1950 bylo rozhodnuto dát lázeňskému městu Teplicím již třetí dopravní prostředek, který tehdy s oblibou zaváděla některá větší či lázeňská města

Více

NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU

NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU Osobitý design předních světlometů... významu modelu OCTAVIA pro automobilku, ať už se jedná o normální O verzi nebo sportovně laděné RS, hovoří v první řadě prodejní

Více

Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v období 1-6/2017

Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v období 1-6/2017 Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v období 1-6/2017 Registrace nových vozidel Rostoucí trend registrací osobních automobilů stále pokračuje V období 1-6/2017 bylo v ČR registrováno celkem

Více

Průzkum Odkud do BB Centra dojíždíte? Mimo Prahu. Praha 1. Praha 2. Praha 3. Praha 4. Lokality mimo Prahu 27% Praha 73% Praha 5.

Průzkum Odkud do BB Centra dojíždíte? Mimo Prahu. Praha 1. Praha 2. Praha 3. Praha 4. Lokality mimo Prahu 27% Praha 73% Praha 5. VEŘEJNÁ DOPRAVA A AREÁLOVÉ SLUŽBYBB BB CENTRA SOCIODEMOGRAFICKÁ DATA (výsledky Průzkumu 2016) Tři čtvrtiny zaměstnanců BB Centra žije v Praze, nejvíce dokonce přímo v Praze 4. Z mimopražských dojíždí nejvíce

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Spotřeba paliva, emise CO 2 skříňový vůz/skříňový vůz BlueMotion novaný provoz (l/100 km) novaný provoz (g/ km) 1,2 l TSI BMT 5stupňová manuální 62 (84)

Více

RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR

RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR PROGRAM 2014 Spektrum služeb KDO JE GENTILIN Centrum kvality Firma GENTILIN byla založena před 30 lety v italském městě Trissino

Více

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat.

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. MNOHÉ MALÉ VĚCI JSOU JEDINEČNÉ. Vidět všechny vesele barevné 500, jak se ženou ulicemi měst je prostě velkolepé. 500 budí pozornost kdekoli. Drzá barevná maličkost

Více

Integrace řešení pro mobilitu zítřka

Integrace řešení pro mobilitu zítřka Integrace řešení pro mobilitu zítřka Konference: Inteligence procesní infrastruktury jako podpora čisté mobility ve městech Dr. Martina Mannová Praha, 20. září 2012 Integrace řešení pro mobilitu zítřka_0001-2012

Více

Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility

Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility Číslo: CZ.04.1.03/1.1.15.3/0046 Název programu: (JPD 3, OP RLZ,

Více

Fenomén elektrokola. Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008

Fenomén elektrokola. Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008 Fenomén elektrokola Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008 V ČR se v posledních let buduje stále větší počet cyklostezek, a to jak ve městech, tak i ve volné přírodě. Jízdní kola se z oblasti zábavy a sportu

Více

HISTORIC CARS, s.r.o., se sídlem Mořice 183, 798 28 Mořice, IČO:28320611,, je zapsá u Krajského soudu v Brně. Oddíl C, vložka 61116.

HISTORIC CARS, s.r.o., se sídlem Mořice 183, 798 28 Mořice, IČO:28320611,, je zapsá u Krajského soudu v Brně. Oddíl C, vložka 61116. PROFIL SPOLEČNOSTI HISTORIC CARS, s.r.o 2 OBSAH společnosti... 3 NABÍDKA SLUŽEB... 4 MOŽNOSTI DLOUHODOBÉ SPOLUPRÁCE... 5 1. SPOLUPRÁCE OBČANSKÉ SDRUŽENÍ, NEZISKOVÁ ORGANIZACE... 5 2. RENOVÁTORSKÁ FIRMA,

Více

Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou

Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou Osobitý design předních světlometů vozu ŠKODA OCTAVIA je jen začátkem. Nejúspěšnější model značky i nadále nastavuje měřítka v oblastech konektivity, bezpečnosti

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

AUTOLINHART BOREK a.s.

AUTOLINHART BOREK a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 AUTOLINHART BOREK a.s. Obsah: a) Charakteristika společnosti b) Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti c) Zpráva představenstva o vztazích mezi propojenými

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2007 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte,abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

Školení řidiču Scania. Ceská ˇ republika

Školení řidiču Scania. Ceská ˇ republika Školení řidiču Scania Ceská ˇ republika Kateřina Hanzlíková, jednatelka společnosti EUROFRIGO Trucking, s.r.o. Systém Ecolution jsme si poprvé vyzkoušeli při testování nových tahačů EURO 6. Na základě

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v roce 2017

Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v roce 2017 Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v roce 2017 Registrace nových vozidel Rekord registrací nových osobních automobilů v roce 2017 padl i přes mírný prosincový pokles. V roce 2017 bylo v

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

MEZINÁRODNÍ DVOUDENNÍ SETINOVÁ RALLYE HISTORICKÝCH VOZIDEL V PRAZE A STŘEDOČESKÉM KRAJI 24. 25. DUBNA 2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE

MEZINÁRODNÍ DVOUDENNÍ SETINOVÁ RALLYE HISTORICKÝCH VOZIDEL V PRAZE A STŘEDOČESKÉM KRAJI 24. 25. DUBNA 2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE MEZINÁRODNÍ DVOUDENNÍ SETINOVÁ RALLYE HISTORICKÝCH VOZIDEL V PRAZE A STŘEDOČESKÉM KRAJI 24. 25. DUBNA 2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE 2 OBSAH 7 CASTLES TRIAL 03 CHARAKTER RALLYE 04-05 PRINCIP SETINOVÝCH RALLYE

Více

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Seminář Podpora a rozvoj nízkouhlíkový technologií Zlín, 21. února 2017 Radek Kaňák Manažer prodeje ČEZ ESCO, a.s. OČEKÁVANÉ TRENDY V ELEKTROMOBILITĚ Elektromobilita stále ještě

Více

Automobilismus a emise CO 2

Automobilismus a emise CO 2 Automobilismus a emise CO 2 Artur Güll Škoda Auto, TZZ 03.12.2010 Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Obsah

Více

Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v období 1-9/2017

Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v období 1-9/2017 Komentář ke statistice vozidel registrovaných v ČR v období 1-9/2017 Registrace nových vozidel Zářijové registrace osobních automobilů vzrostly jen mírně, celoroční údaje jsou stále na rekordní úrovni

Více