NEWSLETTER NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ČERVEN 2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NEWSLETTER NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ČERVEN 2017"

Transkript

1 NEWSLETTER NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ČERVEN 2017 V předprázdninovém vydání našeho newsletteru se již pokusíme naladit na blížící se prázdniny dětí a také dovolené zaměstnanců. Ohlédneme se za akcemi, které se během měsíce uskutečnily, a také se dozvíme jak novinky ze života Arpidy, tak i co čeká Arpidu o prázdninách. A tak můžeme začít stříhat pomyslný metr do konce školního roku.

2 OZDRAVNÉ POBYTY S tacionář letos opět zavítal na jarní ozdravný pobyt na BUKOVOU u Trhových Svinů. Počasí jim přálo a tak většinu času strávil stacionář v přírodě. Pobyt si náležitě užívali, a proto se vrátili spokojeni a plni dojmů. Podívejte se zde a zde Nesměla chybět soutěž hod na tygra, která má již dlouholetou tradici, navštívili zdejší keramickou dílnu, na návštěvu přijela zvířátka ze ZOO Hluboká a také získali nové vědomosti z přednášky o myslivosti. Jiřinka překvapila svými úchvatnými vystoupeními a poslední večer strávili s vuřtíky u táboráku:-) T akto si postupně užívali pobytu klienti sociálně terapeutických dílen a denního stacionáře pro dospělé.. I jim počasí přálo, program měli nabitý zážitky a jak říkají: lidé kolem nás byli úžasní. Více se podívejte zde Děkujeme všem z PENZIONU U ZÁMKU PLUHŮV ŽĎÁR a těšíme se na další spolupráci.

3 DĚTSKÝ DEN V ARPIDĚ V pátek 2. června jsme si v Arpidě užívali den dětí Soutěžili jsme, řádili na skákacím hradu i na lehokolech (děkujeme tímto společnosti E.ON za bezplatné zapůjčení hradu a také panu inženýru Ladislavu Šterclovi - Kola Štercl, který nás nechal vyzkoušet svá báječná lehokola). Děkujeme také studentkám z Biskupského gymnázia J.N.Neumanna a Církevní základní školy, které nám zahrály pohádku o tom, jak se bába a řepa staly kamarádkami :-) Pan ředitel Arpidy se s nadšením ujal role "grill mastera" a zásoboval naše bříška vynikajícími klobáskami. Děkujeme za návštěvu Vskh Pohodáři a jejich zvířátkům, se kterými jsme se mohli pomazlit. Sladkou odměnou nám pak byly Dobroty od Otty, mňam! A počasí? To jsme si objednali samozřejmě letní :-) Mrkněte na fotky a také na odkaz!

4 ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY NA PRAKTICKÉ ŠKOLE P o svaťáku přišli naši studenti Praktické školy jednoleté a dvouleté, aby složili závěrečné zkoušky. Ve středu 1. června se konaly zkoušky praktické a týden na to zkoušky teoretické. Podívejte se i zde. Vzhledem k tomu, že studenti ani vyučující přípravu nepodcenili, byli všichni studenti velmi úspěšní. Všem blahopřejeme!

5 ARPIĎÁCKÁ POHODIČKA V neděli 11. června se uskutečnil 1. ročník ARPIĎÁCKÉ POHODIČKY. Na toto hudebně zábavné odpoledne, které se konalo v areálu centra ARPIDA, dorazilo více než 300 návštěvníků a vybralo se krásných ,- Kč, které použijeme na nákup externího defibrilátoru. Děkujeme vystupujícím kapelám Nezmaři, Folk Team, Ivo Jahelka, Vodáci a Bigin Brothers za skvělý hudební zážitek, Janu Zvánovcovi za ozvučení celé akce a Divadelnímu souboru J. K. Tyla za pohádku Líná strašidla. Dále mockrát děkujeme partnerům akce: Borovka Event, Melodie Voříšek Pokorný, Rock rádio a Hitradio Faktor, Country rádio, INPRESS tiskárna, Medicco, E.On a CITY Gastro. Poděkování patří i Bratrské jednotě Baptistů za poskytnutí louky, paní Radce Krygarové ze záchranky za prezentaci defibrilátoru a firma Toi Toi České Budějovice za zapůjčení mobilních WC. Více se můžete podívat zde V neposlední řadě patří velké poděkování všem návštěvníkům akce a již nyní můžeme prozradit, že se příští rok můžete těšit na 2. ročník.

6 PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY Odjeli jsme DO ITÁLIE Vsobotu brzy ráno vyrazili děti a doprovod na tolik očekávaný pobyt u moře do italského Caorle. Potřebujeme přeci vyzkoušet, jestli štípou nebo neštípou :-) Pozdravujeme Z ITÁLIE JEŠTĚ JEDNOU MOC DĚKUJEME VŠEM PODPOROVATELŮM NAŠEHO PROJEKTU. Více se můžete podívat na této adrese i na této. A ještě zde.

7 POZVÁNKA V úterý se uskuteční, tak jako každoročně, koncert studentů budějovické KONZERVATOŘE. Vidět a slyšet studenty, jak dokonale ovládají svůj hudební nástroj či zpěv, zastavit se v předprázdninovém shonu a dotknout se trošku klasiky, to je pro nás pokaždé neopakovatelný zážitek. Děkujeme studentům i jejich vyučujícím za jejich ochotu k nám pokaždé zavítat. Přijďte si studenty poslechnout spolu s námi.

8 VZDĚLÁVÁNÍ V ARPIDĚ C elkem 51 osobních asistentů a 14 rodičů se od února do června letošního roku zúčastnilo některého ze tří vzdělávacích programů v rámci cyklu akreditovaných kurzů MPSV ČR, kterými chce centrum ARPIDA zvýšit kvalitu svých poskytovaných sociálních služeb. Vzdělávání se zaměřilo na problematiku plánování zaměřeného na člověka, fyzické manipulace s uživateli s omezenou hybností, využití kompenzačních a technických pomůcek, zásad bezpečnosti při poskytování služby, práv a důstojnosti uživatele služby, zpracování individuálního plánu a roli klíčového pracovníka. Na konci srpna zakončí cyklus také vzdělávání zaměřené na alternativní komunikaci a principy bazální stimulace. Jde o historicky první vlastní akreditované vzdělávání centra ARPIDA pro pracovníky v sociálních službách. V příštím roce bychom jej chtěli nabídnout zájemcům také mimo naši organizaci, stejně tak by ale mělo posloužit pro vzdělávání nově příchozích kolegů. OHLÉDNUTÍ V úterý se uskuteční pracovní schůzka fyzioterapeutů, kde společně zhodnotí výsledky cvičení v kosmických oblečcích.

9 NOVINKA NA REHABILITACI D íky finančnímu daru Rotary Clubu České Budějovice a Rotary Clubu Marburg ve výši ,- EURo jsme mohli zakoupit rehabilitační chodník. Již je plně v provozu a my jsme rádi, že můžeme úsek rehabilitace rozšířit a nabídnout novou možnost zdravotní péče. NOVÉ HERNÍ PRVKY ARPIDA zakoupila nové herní prvky, a tak naleznou děti další možnosti odpočinku a vyžití.

10 STALO SE Do Dobrovolnických dnů se i tentokrát zapojila společnost E. On a její zaměstnanci ARPIDA se i tento rok zapojila do projektu Heřmana Volfa a Cesty za snem, z.s. Mateřskou školu navštívil Bárováček cesta za snem Černé řemeslo? To dáme..!!..a šlo to i ostatním

11 RÁDI BYSTE ARPIDĚ POMOHLI? Nakupujete na internetu? A víte, že každým nákupem můžete podpořit naši organizaci? Zapojili jsme se do projektu GIVT, který spolupracuje s více než 700 e-shopy. Stačí před každým nákupem navštívit a část peněz z Vašeho nákupu bude odeslána Arpidě. Nejlepší na tom je, že Vy nezaplatíte nic navíc! Předem moc děkujeme za Vaši případnou podporu:-)

12 O ARPIDA O PRÁZDNINÁCH letních prázdninách proběhne opět letní intenzivní hipoterapie, poskytneme odlehčovací služby a letní turnusy, po předchozím objednání bude po celé dva měsíce pracovat úsek fyzioterapie a také odjedeme na letní tábor. A v Arpidě se bude stavět, a přestavovat a opravovat. LETNÍ INTENZIVNÍ HIPOTERAPIE Letošní rok pro vás opět připravujeme nabídku týdenní intenzivní hipoterapie o prázdninách I. turnus: 21. srpna do 25. srpna 2017 II. turnus: 28. srpna do 1. září 2017 Klient bude zařazen do terapie 2x denně Dopolední blok cca od 7.30h do 10.00h Odpolední blok cca od 14.00h do 16.30h Délka jedné terapeutické jednotky je cca 30 minut K zařazení dítěte je potřebná indikace odborného lékaře centra ARPIDA Doporučený věk klienta je v rozmezí 3 15 let Cena za týdenní hipoterapii: 2250,- Kč Bližší informace a přihlášky: Petr Honner, vedoucí hipoterapie tel.: honnerp@arpida.cz LETNÍ TÁBOR Poslední týden v červenci se uskuteční letní tábor - Pluhův Žďár, tématem tentokrát bude Kocourkov. LETNÍ TURNUSY DENNÍHO STACIONÁŘE Tři letní turnusy této sociální služby proběhnou po týdnech, a to od Jsou určeny pro žáky našich škol a pro klienty denního stacionáře. Bližší informace podá Mgr. Dana Kopecká, tel.: , kopeckad@arpida.cz ODLEHČOVACÍ SLUŽBY Odlehčovací služby probíhají nepřetržitě i v průběhu prázdnin. Bližší informace Vám podá Mgr. Andrea Holcová, tel.: , holcovaa@arpida.cz OPRAVY A ÚRAVY Během prázdnin se uskuteční mnoho úprav, oprav a jiných prací. Z těch největších bude např. sestěhování SPC na jedno místo blízko sebe, instalujeme automatické dveře v místnosti u krbu, opraví se střecha sedlovny, dokončí se hřiště pro družinu včetně nového altánu a prvků, velká investice bude oprava druhé větve potrubí ve sklepě a jiné elektrické a stavební opravy a úpravy.

13 OKÉNKO DO HISTORIE P ůvodně byla u prostor šaten jedna veliká třída. Jak se zvyšovaly počty žáků, bylo nutné (tehdy nebyly ještě zprovozněny půdní prostory) zvyšovat i počty tříd. Proto došlo ke stavební úpravě a z jedné třídy vznikly dvě. V současné době zde probíhá výuka podle rehabilitačního programu a u sousedů je přípravný stupeň pro naše nejmenší školáčky. Třetí dveře na konci také nejsou původní, vestavěly se tehdy, když se řešil průchod k Domečku. Pro jeho vznik bylo tehdy nutné posunout celou příčku třídy.

14 POZVÁNKA Zveme všechny děti, žáky, klienty, ale také rodiče, přátele a zaměstnance na závěrečné setkání, které proběhne ve vestibulu centra ARPIDA dne od 9,00 hod. Těšíme se na společné setkání.

15 PŘEJEME VŠEM DĚTEM, ŽÁKŮM, KLIENTŮM, ALE I RODIČŮM A ZAMĚSTNANCŮM KRÁSNÉ A KLIDNÉ LÉTO, HODNĚ RADOSTI A ODPOČINKU A PO PRÁZDNINÁCH SE TĚŠÍME NA VIDĚNOU.

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ Centrum ARPIDA děkuje všem dárcům, partnerům, klientům, rodičům, zaměstnancům, členům, spolupracovníkům a příznivcům za podporu v roce 2016. Díky této podpoře

Více

NEWSLETTER LEDEN 2018

NEWSLETTER LEDEN 2018 NEWSLETTER LEDEN 2018 Vážení a milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku, roku 2018. Letošní rok je všeobecně označován jako rok osmiček, rok osmičkový. Do takového osmičkového roku vstoupila i ARPIDA.

Více

Běh pro Paměť národa Napsali o nás:

Běh pro Paměť národa Napsali o nás: Běh pro Paměť národa Napsali o nás: K našemu Běhu pro Paměť národa České Budějovice patří silné příběhy těch, kteří to nevzdali. Jestli je v Budějovicích nějaká další instituce, kde se to příběhy osobní

Více

Newsletter. Pozvánek bude více, stejně jako je toho opět více, co se v Arpidě událo.

Newsletter. Pozvánek bude více, stejně jako je toho opět více, co se v Arpidě událo. Newsletter DUBEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, bereme jako samozřejmost, že v tomto jarním období vše živé ožívá. Příroda, probuzená po zimě, se zazelenala a rozkvetla, ozývá se

Více

NEWSLETTER NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY DUBEN 2017

NEWSLETTER NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY DUBEN 2017 NEWSLETTER NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY DUBEN 2017 Dubnový newsletter začneme dobrou zprávou. V ARPIDĚ ZAHÁJILO SVOJI ČINNOST PRVNÍ ODBORNÉ PRACOVIŠTĚ V JIŽNÍCH ČECHÁCH: CVIČENÍ V KOSMICKÉM OBLEČKU Ze získaných

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2011 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 11 Identifikační údaje 12 Poděkování

Více

Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných. přehrání!

Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných. přehrání! NADĚJE JE Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných přehrání! Každým přehráním a sledováním našeho kanálu, díky partnerskému programu YOUTUBE, přispějete

Více

NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA KVĚTEN 2016 SPECIÁLNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA NABÍZÍ VOLNÁ MÍSTA PRO VAŠE DĚTI

NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA KVĚTEN 2016 SPECIÁLNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA NABÍZÍ VOLNÁ MÍSTA PRO VAŠE DĚTI NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA KVĚTEN 2016 SPECIÁLNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA NABÍZÍ VOLNÁ MÍSTA PRO VAŠE DĚTI Mateřská škola je zřízena pro děti s tělesným (motorickým) a kombinovaným postižením a pracuje podle

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo?

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo? Zpravodaj Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí 29.4. 2015 Ročník 1, číslo 4 Dobrý den! Vkvětnu dobíháme do cílové rovinky, atodoslova. Čeká nás spoustu sportovních akcí ahlavně finále: naše domečkovská Akademie,

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 12/2017 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení a milí rodiče, v dnešním vánočním newsletteru najdete malé ohlédnutí za koncem kalendářního roku na GTM, důležité

Více

NEWSLETTER. Vážení čtenáři, právě se začítáte do prázdninového vydání našeho newsletteru.

NEWSLETTER. Vážení čtenáři, právě se začítáte do prázdninového vydání našeho newsletteru. NEWSLETTER Vážení čtenáři, právě se začítáte do prázdninového vydání našeho newsletteru. Všichni zaměstnanci centra jsou již na svých pracovištích a jako pokaždé je poslední týden prázdnin v Arpidě velmi

Více

Newsletter KVĚTEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA. Vážení čtenáři,

Newsletter KVĚTEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA. Vážení čtenáři, Newsletter KVĚTEN 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, v měsíci květnu jsme měli možnost připomenout si osobu stavitele centra ARPIDA pana Miloslava Cibocha. V úplných začátcích zaplnili

Více

Neváhejte, sledujte, podporujte, ozývejte se, pište, zkrátka: buďte s námi. Těšíme se na Vás!

Neváhejte, sledujte, podporujte, ozývejte se, pište, zkrátka: buďte s námi. Těšíme se na Vás! Na úvod nového roku a nového newsletteru se můžeme podívat, kde všude je možné sledovat dění v centru ARPIDA. Takže, najít si nás můžete všude na následujících adresách: YT https://www.youtube.com/channel/uciiua4x5t7z8ppqubngom3q

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017 Vážení rodiče, Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017 na úvod Vám chci poděkovat za přízeň a spolupráci v roce 2017. V Novém Městě na Moravě dne 3. ledna 2018 Jedním z našich cílů je

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 10/2017 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení a milí rodiče, v dnešním newsletteru najdete malé ohlédnutí za zářím, důležité informace týkající se nejbližších

Více

ZÁŘÍ 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA. tak nám začal nový školní rok. Začal, všem, dětem, rodičům, zaměstnancům

ZÁŘÍ 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA. tak nám začal nový školní rok. Začal, všem, dětem, rodičům, zaměstnancům Newsletter ZÁŘÍ 2018 NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, tak nám začal nový školní rok. Začal, všem, dětem, rodičům, zaměstnancům A protože ARPIDA slaví v tomto roce své čtvrtstoletí od zahájení

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 10/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září, a plán práce na říjen 2015. Zažít město jinak

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 TLOSKOV KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - ZÁMEK (přístup výtahem). Učebna je vybavena

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC občasník s informacemi o Beřovickém golfu Říjen 2015 Všechny čtenáře chceme hned v úvodu ujistit, že našim cílem je pouze a jen poskytnout z času na čas několik informací a novinek,

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Safari na Arpidě. Děkujeme kapele Rybníkáři, která nás celým odpolednem provázela.

Safari na Arpidě. Děkujeme kapele Rybníkáři, která nás celým odpolednem provázela. Plesové ohlédnutí Páteční 23. bál Arpidy je za námi a i tentokrát dopadl na výbornou. Zahájení plesu, hned po panu řediteli, se ujali hosté z Nazaretu z Borovan s vtipným a vypilovaným předtančením. Poté

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz Program aktivit

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 1/2017 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení a milí rodiče, v dnešním newsletteru najdete výběr z našich aktivit z konce roku 2016, důležité informace týkající

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, VOLBY 2018

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, VOLBY 2018 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVENEC-SRPEN 2018 1. VOLBY 2018 Pokud máte zájem a odhodlání zastupovat své kolegy, zvažte kandidaturu do

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2013 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 14 Identifikační údaje 15 Poděkování

Více

Novinky za života centra ARPIDA červen 2016 DEN DĚTÍ

Novinky za života centra ARPIDA červen 2016 DEN DĚTÍ Novinky za života centra ARPIDA červen 2016 Poslední měsíc před prázdninami začal v Arpidě opravdu zvesela, a to hned 1. června Dnem dětí. O velmi příjemné zahájení se svým koncertem postarala naše školní

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

DOBROVOLNICKÉ NOVINY

DOBROVOLNICKÉ NOVINY DOBROVOLNICKÉ NOVINY Co se událo v červnu a červenci: 3. června Praha Infostánek na Ekofestivalu Součástí infostánku byla i soutěž pro děti Čistá x špinavá energie. 12. 13. června Roztoky u Křivoklátu

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 ROČNÍK 2017/18 KVĚTEN ZPRÁVY Z NAŠEHO OKOLÍ Praha 12 žila 27. ročníkem oslav Dne Země Na konci dubna ve Viničním domku proběhly oslavy Dne Země, o kterých

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 8 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Ze života školy V listopadu tohoto roku vzniklo v Dolní Branné nové občanské sdružení. Nese jméno ŠKOLÁK a jeho hlavním cílem je podporovat činnost školy, pořádat

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Počítáte s námi? z. s.

Počítáte s námi? z. s. ZAPSANÝ SPOLEK POČÍTÁTE S NÁMI? z. s. strana 1 Obsah výroční zprávy 2014 Úvodní slovo 3 Historie spolku 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové spolku 6 Činnost 7 Hospodaření spolku 13 Identifikační údaje

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během května a plán akcí na červen 2015.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během května a plán akcí na červen 2015. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během května a plán akcí na červen 2015. Informace www.gtmskola.cz Pozvánka na divadelní představení Damals in Berlin

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016 Životický portál Od 25. dubna do 1. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 Oznámení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok 2014... 8 Statistika uživatelů sociálních služeb 2014...

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce

Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce Společný regionální operační program Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce Číslo zprávy 1 Období 1. 11. 2007 31. 10. 2008 1. Údaje o akci: Priorita č. 3 Rozvoj lidských zdrojů Podopatření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová předsedkyně, ředitelka spolku

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

PROJEKT CENTRÁLNÍ POLYTECHNICKÉ DÍLNY PARDUBICE

PROJEKT CENTRÁLNÍ POLYTECHNICKÉ DÍLNY PARDUBICE PROJEKT CENTRÁLNÍ POLYTECHNICKÉ DÍLNY PARDUBICE 1. Projektový záměr vybudovat prostor, kde by žáci ZŠ absolvovali moderní výuku ve formě praktických cvičení v technických a přírodovědných oborech (polytechnika,

Více

Zůstanete li s námi, od teď už Vám žádná informace o škole neuteče. V tomto zpravodaji jsou informace za období 16. 31. 12. 2014.

Zůstanete li s námi, od teď už Vám žádná informace o škole neuteče. V tomto zpravodaji jsou informace za období 16. 31. 12. 2014. Hezké středeční odpoledne, srdečně Vás vítáme u druhého prosincového zpravodaje Střední školy služeb a řemesel Stochov. Letošní poslední vydání! A tak přejeme vše jen to nejlepší do nového roku 2015. Zůstanete

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ZÁŘÍ 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, Martin Louka: Létající babí léto TAKÉ PO PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám "šťastnou ruku" při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách.

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám šťastnou ruku při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách. Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Celoročním vyvrcholením naší zájmové činnosti, jsou už po mnoho let letní dětské tábory. Dům dětí a mládeže Jihlava, p. o. patří k tradičním a mnohaletým pořadatelům

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 Základní údaje: Název organizace: Právní forma: Sídlo: Bankovní účet: ZÁBLESK - sdružení rodičů a přátel hluchoslepých dětí občanské sdružení Lubina 338, 742 21 Kopřivnice 1771452309

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437, mob. 777 929 215 e-mail: info.dusevnizdravi@gmail.com web: www.dusevnizdravi.com Ředitelka organizace: Bc. Kateřina

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

34 šestidenních výukových rozvrhů x (40-58 školních hodin týdně)

34 šestidenních výukových rozvrhů x (40-58 školních hodin týdně) Povinně vyučované předměty 34 šestidenních výukových rozvrhů x (40-8 školních hodin týdně) Kategorie a názvy vyučovacích předmětů Počet týdenních vyučovaných hodin ročníky. 2. 3. 4.. 6. 7. 8. týdně Vyučované

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

5. ročník Policejního rafťáku

5. ročník Policejního rafťáku 5. ročník Policejního rafťáku Kdo by to před 5 lety řekl, že tato vodácká akce bude mít nejen mezi IPAky takový úspěch. První ročník Policejního rafťáku jsme zahájili na Vltavě, na které jsme společně

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2016 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete fotky z červnového divadelního představení v Paláci Hybernia Oma, Opa erzählt mal!, důležité termíny

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. 1. týden TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA

NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA NeŘÍJEN w2018 sletter NOVINKY ZE ŽIVOTA CENTRA ARPIDA Vážení čtenáři, tak už nám ten podzim skutečně nastal a s ním vše, co s sebou přináší, vítr, chlad, méně slunce a pobytu venku a snad přinese i déšť

Více

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu KURANĎÁČEK č. 38 květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669 Pracujeme v programu www.mskurandove.cz info@mskurandove.cz Tel: 251 819 468, 724 341 771 Fax: 251 814 39 Vážení rodiče, ve dnech

Více