S muzikou na boso. v Dolním Rychnově Březen Strategie myslí na zaměstnance. Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S muzikou na boso. v Dolním Rychnově Březen 2009. Strategie myslí na zaměstnance. Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče"

Transkript

1 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Březen 2009 Strategie myslí na zaměstnance S muzikou na boso Klienti naší léčebny a Domova pro seniory si za poslední měsíc užili dvou koncertů ve společenské místnosti léčebny zahrály dvě trojice, nejprve skupina Křesadlo z Chlumu sv. Maří a pak Veselí dědkové ze Sokolova. Obě trojice hrály na lidovou notu, v obou případech si někteří posluchači s hudbou zanotovali a dokonce i zatancovali a to na boso. Více o tom ve zpravodaji. Vedení Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově přišlo s novým rokem s novou strategií společnosti, a to až do roku Není toho málo, co si léčebna předsevzala, jak se ale v samotném mottu dokumentu uvádí, jeho naplnění vězí především v samotných zaměstnancích, v jejich aktivní spoluúčasti. Jedna část nové strategie je zaměstnancům věnována. Další dvě části patří klientům a ekonomice. V tomto vydání se budeme věnovat strategii vůči zaměstnancům. Čtěte uvnitř zpravodaje

2 Karolína je celý Karel, říká Káťa Kateřina je v Domově pro seniory Vila Maria sociální pracovnicí. Teď se ale bude nejméně tři roky starat doma o svou dcerku. Karel je pracovníkem údržby v obou domech, léčebně i vile, rychnovského areálu. "Je celá po tatínkovi. Když chtěli v porodnici Karla po porodu k nám zavolat, ani se neptali, který z těch čekajících tatínků je Kutheil. Poznali ho podle Karolínky," říká čerstvá maminka Káťa. (ak) Našim zaměstnancům, Kateřině a Karlovi Kutheilovým, se 16. února narodila dcera Karolína. Je celá po Karlovi, říká její maminka. Karolínka se narodila v osm ráno a tehdy vážila tři kilogramy a tři gramy, měřila 49 centimetrů. Za první měsíc svého života už samozřejmě zas o něco povyrostla a něco i přibrala na váze. Tak co, je podobná Karlovi?

3 Klienti vzpomínají Čila Vypráví pan V.: Měli jsme malé hospodářství. Jedna naše kobyla měla hříbátko jménem Čila. To byl můj miláček. Jen mě Čila zahlédla, hned začala mlaskat. Vždy jsem měl pro ní nějakou laskominu. Ostatní se k ní nemohli vůbec ani přiblížit, každého hned kousla a kopla. S oblibou také mamince strhávala prádlo ze šňůry. Jednoho dne tatínek Čilu prodal sedlákovi do vedlejší vesnice. Po delší době jsme měli cestu přes sousední ves. Napadlo mě podívat se na Čilu. Sedlák ji držel zavřenou v kleci. Nikdo se k Čile nemohl přibížit. Každého hned kousla a kopla. Vlezl jsem si k ní do klece. Kobylka začala mlaskat a nechala se ode mne hladit. Nikdo z okolí tomu nemohl uvěřit. Zaznamenala Hana Kuncová Holky jí překvapily Klientka Domova pro seniory Vila Maria paní Marie Poulová měla 15. března narozeniny. Že za ní byl manžel, to není nic výjimečného - navštěvuje ji totiž každý den. Vzácná jí byla ale návštěva bývalých kolegyň z posledního jejího pracoviště - z Domácí péče v Karlových Varech. Byly to dámy z vedení této společnosti typu Home Care, kterou provozuje i naše společnost. Paní Poulová tam již v důchodovém věku pomáhala v kanceláři. Bývalé kolegyně jí navštěvují každoročně vždy na její narozeniny. "Holky mě překvapily," řekla oslavenkyně, "čekala jsem je o víkendu doma." Paní Marie totiž každou sobotu odjíždí se svým mužem na Březovou u Karlových Varů, kde bydlí. (hak) Marie Poulová slavila narozeniny i se svými bývalými kolegyněmi.

4 Veselí dědkové rozveselili V polovině března v Domě ošetřovatelské péče zahrála malá kapela, která si říká Veselí dědkové. A protože se zrovna blížil svátek Pepíků, kapelník Vláďa Mikan jim poblahopřál. Proč si vlastně říkají "dědkové"? "Když už máme takový melír ve vlasech, tak toho hned využijeme," říkají saxofonisté, kapelník a Josef Viták. Do tohoto obrazu nezapadá harmonikář, kterému všichni říkají křestním jménem František. Jako jediný z kapely si ještě užívá zaměstnání. A tak Veselí dědkové musí uzpůsobit vystoupení i zkoušky podle toho, jak jediný "nedědek" má právě volný čas. Harmonikář se však názvu kapely nebrání. "Někdy jsem unavený tak, že se cítím jako dědek," říká. V léčebně zahráli už podruhé v nezvyklém nástrojovém obsazení - dva saxofony a harmonika. Rytmiku však mají taky, ale tentokrát bubeníka nechali doma. "Měli jsme obavu, že to v prostředí léčebny bude s bubnama moc velký rachot," vysvětlují. Veselí dědci hrají už šest let při společenských událostech, jako jsou oslavy narozenin a další svátky. Pravidelně vystupují v sokolovském Hornickém domě. V březnu tu zahráli pro návštěvu z německého Schwandorfu, což je partnerské město Sokolova. V repertoáru mají známé lidové písně, které naše klienty a pacienty příjemně oslovily.

5 "Tyhle písničky jsou moje krevní skupina," byl dojatý pan Novák, obyvatel Vily Maria. Pacientka léčebny paní Šollová Veselým dědkům celý koncert nadšeně oddirigovala. Někteří diváci si dokonce při hudbě zatancovali. Pan Nový odložil pantofle s tím, že by se v nich přerazil. K tanci ho vyzvala praktikantka Zdeňka, která podle jeho příkladu také odložila boty a tanec byl ještě spontánnější. Při hudbě Veselých dědků se tancovalo naboso. S Křesadlem přijeli bývalí klienti Koncem února přijela do naší léčebny zahrát a zazpívat skupina "Křesadlo" z Chlumu sv. Maří. Zahrála našim pacientům a klientům lidové písně. Mnozí z nás si se skupinou zazpívali. Spolu s muzikanty nás přijeli navštívit naši bývalí pacienti, kteří jsou nyní v Domově pro seniory v Kynšperku, kde pracuje členka skupiny Křesadlo Jana Filipová. Dagmar Hanková, sociální pracovnice DOP

6 Vzdělávání má pomoci k motivaci Vedení léčebny předestřelo strategii až do roku V ní bude usilovat o to, aby zaměstnanci sdíleli vizi a hodnoty společnosti. Vize není pro zaměstnance ničím novým. Každý si jí může přečíst na grafické tabuli již při vchodu do léčebny, je k vidění na webových stránkách společnosti. V této vizi chce společnost dominovat v sokolovském regionu spokojeností klientů, kvalifikovaným a motivovaným týmem. Tuto motivaci chce strategie zvyšovat. Na to má společnost vytvořen motivační systém, jenž není pouhou literou, ale s nímž se pracuje jako s "živým dokumentem". Porostou mzdy Ředitelka léčebny Magdaléna Scholzová k tomu říká: "Motivační systém již nějaký čas trvá, nyní jej chceme vylepšit." Jedním z nových prvků je nefinanční ohodnocení pracovníka. Jsou to poukázky na benefity v různých službách a obchodech. Za poukázky si mohou odměnění zaměstnanci hradit relaxaci, masáže, plavání v bazénu, či nakoupit si vitamíny. Růst motivace však strategie podporuje hlavně vytýčeným růstem mezd. "Tak, aby byly mzdy konkurenceschopné, motivující a vyšší než ve státním sektoru," praví dokument. V příštím roce tak mají mzdy v průměru narůst o šest procent. Ošetřovatelé budou vzdělaní Motivaci zaměstnaců a zájem o sdílení hodnot má podpořit vzdělávání personálu. Až do roku 2011 chce léčebna pro své pracovníky rozšířit odborné vzdělávání. "O finance na vzdělávání žádáme z programu Evropské unie. Chceme například proškolit všechny pracovníky v přímé péči v bazální stimulaci," říká ředitelka. Právě minulý měsíc s kurzem bazální stimulace, tedy s komunikací a zacházením s nepohyblivými pacienty, část zaměstnanců začala (čtěte v únorovém vydání). Nejvíce má být vzděláván ošetřovatelský personál. Tato oblast péče se nejvíce inovuje. Ošetřovatelé projdou školením o nejnovějších poznatcích v ošetřování proleženin, polohování klientů, používání nových rehabilitačních pomůcek, ale i v komunikaci se svým okolím.

7 "V ošetřování je stále něco nového, hlavně v komunikaci s klientem, s jeho rodinou a také se spolupracovníky," vysvětluje Magdaléna Scholzová. Kromě toho se budou zaměstnanci vzdělávat i interně na pracovišti. "Nebudeme pracovníky na školení a kurzy jen vysílat, ale budou mít možnost získávat nové vědomosti i přímo u nás. Tato školení se dějí ve spolupráci s naší psycholožkou," dodává ředitelka. Novotou je adaptace nováčků Motivovat může i přátelský vztah ke klientům. Zcela nově bude letos zaveden systém adaptace zaměstnanců. "Program adaptace jsme vymysleli spolu s vedoucími pracovníky. Jde v něm o to, aby se začínající pracovníci v adaptačním období co nejlépe zaškolili. To se bude dařit, když budeme mít zpětnou vazbu. Zaměstnanec vyplní po měsíci práce dotazník, z něhož pak poznáme, jak dalece porozuměl svému novému zaměstnání, v čem by se potřeboval ještě zaučit. Na závěr adaptačního období absolvuje ještě rozhovor s naší psycholožkou, což má opět dopomoci k lepšímu pochopení jeho práce," popsala ředitelka. Dobrou motivaci má stvrdit certifikát S růstem motivace, adaptace a angažovaného přístupu zaměstnanců chce společnost usilovat už letos a v příštím roce o získání certifikátu Investors people, zaměřeného na rozvoj lidských zdrojů. Jde o hledání slabých stránek v personálním řízení. Magdaléna Scholzová k tomu dodává: "Konzultanti, kteří v přípravě na získávání certifikátu navštíví naše zařízení, se budou vyptávat řídících pracovníků i dalších zaměstnanců. Provedou analýzu a pomohou nám v nastavení personálního řízení. Získání takového certifikátu je známkou toho, že práce u nás je produktivní a že pracovníci jsou u nás zároveň spokojení." (ak)

8 Odevšad Připomněli si výročí Louise Brailla Desítky nevidomých a slabozrakých lidí a také další návštěvníci krajské knihovny v Karlových Varech si v březnu připomněli výročí 200 let od narození vynálezce slepeckého písma Louise Brailla. V krajské knihovně, kde jsme našli zázemí a kde je i oddělení pro nevidomé a slabozraké, se lidé mohli zúčastnit například soutěže v rychlosti psaní na stroji pro nevidomé, uvedl ředitel karlovarského Tyflocentra Pavel Rogaczewski. Mladá fronta DNES Oldřich Nový psal komedie Kdybyste prolistovali katalogy, které vydala divadelní agentura DILIA, překvapilo by vás, kolikrát je v nich uveden OLDŘICH NOVÝ ( ) jako překladatel, upravovatel, autor nebo textař písní. Hervého Mam'zelle Nitouche, Goldoniho lhář, Straussův Cikánský baron, Websterův Plukovník chce spát, vlastní hudební komedie Pro tebe všecko a Tři a jedna - to je jen několik titulů, s nimiž je jméno Oldřicha Nového spjato, píše Ondřej Suchý v březnu na stránkách internetových Pozitivních novin ( v seriálu o píšících hercích. Válečný hřbitov v Podhradu se dočká opravy Město Cheb hodlá opravit zchátralý válečný hřbitov v nedalekém Podhradu. Uloženy jsou zde ostatky obětí především první světové války. Dotaci z Ministerstva obrany ve výši 867 tisíc korun získalo před nedávnem. Celý projekt bude stát přibližně 1,1 milionu korun. O hřbitov z roku 1915 se již desítky let nikdo nestaral. Zničené náhrobky ukrývají ostatky padlých více národností. Největší část je Rusů, je jich tam pochováno 420, 46 Italů a 225 muslimů. Pak je tam ještě 13 obětí z druhé světové války. Takže v podstatě o toto území jde v Podhradu, kde by mělo dojít k nějaké údržbě, opravě náhrobků, oplocení celého areálu, odstranění náletů, prostě celkové zkulturnění té zeleně, která tam je, vysvětlil místostarosta Miroslav Plevný. Součástí akce by měla být i výsadba dubové aleje. zapad.cz

9 Kraj rozděloval Křesadla Krajské ceny pro dobrovolníky Křesadlo převzali na loketském hradě od představitelů kraje lidé ocenění za nezištnou službu druhým v loňském roce. Oceněni byli Petra Břicháčková z Prahy za obětavou službu blízké osobě, Jaroslav Fujdiar z Karlových Varů za pomoc bezdomovcům, Jaroslava Mrázková z Toužimi za dlouholetou pomoc nemocným lidem a šíření dobrovolnictví, Dominika Lamperová z Nejdku za osobní službu opuštěným dětem, Alois Kůrka mladší ze Sedlece za záchranu kostela a Valerie Hofmanová z Mariánských Lázní za péči o nemocné seniory v jejich domácnostech. sokolov.cz Zdravotníci potřebují školit v etice Lékaři a sestry sokolovské nemocnice se budou školit v přístupu a chování k pacientům. Během tří let mají projít intenzivním vyučováním s cílem přiblížit zdejší péči evropské úrovni - zlepšit slovník při jednání s pacienty, dbát na jejich intimitu a důstojnost, podrobně jim vysvětlovat okolnosti zákroků a léčby a podobně. Budou se také učit hovořit s německými nemocnými a za hranicemi se naopak zdravotníci naučí základům češtiny. Na projekt získala krajská nemocniční společnost 8,7 milionu korun z Evropské unie v rámci česko-saského programu Cíl 3. V Sokolově zavlála vlajka Tibetu Před Městským úřadem Sokolov zavlála v úterý vlajka Tibetu, násilím okupovaného komunistickou Čínou. Sokolov se tak připojil ke stovkám měst po celém světě, které v den výročí krvavého potlačení tibetského povstání proti okupaci čínskou armádou vyvěšují symbolicky vlajku této země. Komunistická Čína před padesáti lety násilím obsadila Tibet, její vojáci tam povraždili desetitisíce lidí a tato okupace trvá dodnes. (sokolov.cz)

10 10 let u firmy: Jana Dvořáková Na krizi má čtvrtý úsměv Původně dětská sestra. A od dětí se přes dobrovolnickou péči o seniory dostala k profesi zdravotní sestry v léčebně s dlouhodobě nemocnými pacienty. "Pracovala jsem v sokolovské porodnici, pak jsem ale kvůli směnám přešla na dětskou ambulanci v poliklinice. Při tom jsem se do nemocnice vracela k rehabilitační péči o nemocného staršího pána. Když těžce onemocněla i jeho žena, pečovala jsem o oba. Od státu jsem za to nic neměla, byla to dobrovolná práce," vzpomíná setřička Jana. Dobrovolnictví v práci s nemocnými seniory jí ale pomohlo k nabídce, kterou dostala z právě otevřené léčebny v Dolním Rychnově. Z kraje to ale pro ni nebylo jednoduché. "Potkávala jsem tu pacienty, často těžce nemocné, které jsem znávala z dřívějška, mnohé se společenským renomé. To mě zaskočilo. Pak jsem si ale řekla, že moji pomoc potřebují, že jsem tu já pro ně, ne oni pro mě," dodává. A když přece na ní přijde krize? "Nahodím úsměv číslo čtyři a jedu dál!" (ak)

11 Společenská rubrika S námi není nikdo sám, a tak rádi blahopřejeme k narozeninám všem klientům, kteří slaví v měsíci březnu narozeniny. V domově pro seniory Vila Maria blahopřejeme paní Libuši Bartošové a paní Marii Poulové. V Domě ošetřovatelské péče slaví v březnu narozeniny klienti: Anna Palivová, Jarmila Hanová, Josef Chovanec, Jaroslav Johanis, Vlasta Hegrová, Julie Szolárová, Marie Bartschová a Zuzana Rokosová. Paní Vlasta Myšková slaví kulaté 80. narozeniny. Všem klientům srdečně blahopřejeme! Rádi bychom pogratulovali i zaměstnancům, kteří v březnu oslavili narozeniny. Jsou to: Evženie Rosenbaumová, Ilona Štáhlovská, Blažena Lindenthalová, Iva Holíková, Hana Kuncová a Karel Kutheil Srdečně blahopřejeme!

12 [Zadejte obsah poznámky v textu. Poznámka v textu je samostatný doplněk hlavního dokumentu. Je na stránce umístěna obvykle vlevo, vpravo, nahoře nebo dole. Chcete-li u textového pole poznámky v textu změnit formátování, použijte kartu Nástroje textového pole. Takhle se na Vile Maria slaví KULATÉ NAROZENINY! Oslavencem byl klient Domova pro seniory, František Kovačevič, kterému pracovnice vily spolu se spolumajitelkou DOP-HC paní Sabinou Hajnou poblahopřály k 70. narozeninám. Zadejte obsah poznámky v textu. Poznámka v textu je samostatný doplněk hlavního dokumentu. Je na stránce umístěna obvykle vlevo, vpravo, nahoře nebo dole. Chcete-li u textového pole poznámky v textu změnit formátování, použijte kartu Nástroje textového pole.] S námi není nikdo sám Zpravodaj léčebny dlouhodobě nemocných DOP, domácí služby HC a Domova pro seniory Vila Maria v Dolním Rychnově. Zpravodaj je určen vnitřní potřebě zařízení.

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Březen 2011 Děttii seniiorům zpíívally ii kuchttiilly Vyhodnocenii nejjllepšíí pracovníícii Příbuzní

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Klienti a zaměstnanci léčebny zdobili vánoční strom Listopad Prosinec 2012

Více

Kankán. Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Září 2009

Kankán. Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Září 2009 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2009 Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! Kankán

Více

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Začátek října patří dříve narozeným. Ti v neděli, 1. 10., oslavili svůj společný svátek, Mezinárodní den seniorů. A co by to bylo za oslavu

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ?

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ? Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov Le Thi 5. třída starosta + ředitel: ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V potůčkách A PROČ? Karta rozvoje vzdělávání v obci Ostrovsko společnou cestou ke kvalitnímu

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Na novoroční kavárničce tančily děti z MŠ v Březové Leden 2015 Od 1.1.2015

Více

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA JASELSKÁ Jaselská 7/9, BRNO

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA JASELSKÁ Jaselská 7/9, BRNO Nabízené studijní obory pro školní rok 2015/2016 78-42-M/04 Zdravotnické lyceum 53-41-M/01Zdravotnický asistent 75-41-M/01Sociální činnost 53-41-M/01Zdravotnický asistent večerní studium Adresa školy:

Více

MAMINKA MOJÍ BABIČKY Z VYPRÁVĚNÍ NAD STARÝMI FOTOGRAFIEMI

MAMINKA MOJÍ BABIČKY Z VYPRÁVĚNÍ NAD STARÝMI FOTOGRAFIEMI MAMINKA MOJÍ BABIČKY * Z VYPRÁVĚNÍ NAD STARÝMI FOTOGRAFIEMI LUKÁŠ URBAN 2013-2014 OBSAH ÚVOD 3 ŽIVOT 4 POVOLÁNÍ 4 STĚHOVÁNÍ 4 NÁŠ DŮM 5 ZDROJE 6 PŘÍLOHY ÚVOD Každou neděli k nám chodí na odpoledne babiččina

Více

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku...

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Domov pro seniory Kadaň... společně oslavili svátek lásky, Den svatého Valentýna... Je mnoho možností, jak být prospěšný,

Více

Pomoc v nouzi o.p.s.

Pomoc v nouzi o.p.s. Pomoc v nouzi o.p.s. Sídlo: Fibichova 852, 356 01 Sokolov, tel: 359 574 087, e-mail: info@pomocvnouziops.cz Služby jsou poskytovány na území Karlovarského kraje. Pomoc v nouzi, o.p.s., je poskytovatel

Více

Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví

Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví Konference ČAS Jak mohou české sestry více ovlivnit zdraví populace? 22. 5. 2014 Praha Společný cíl zdravá populace Rozvoj lidských zdrojů ve zdravotnictví zahrnuje:

Více

a) Podporujeme soběstačnost a samostatnost klientů a nevytváříme závislost na službě

a) Podporujeme soběstačnost a samostatnost klientů a nevytváříme závislost na službě 1. Poslání Domova pro seniory Bechyně V našem domově poskytujeme klientům sociální pobytovou službu. Zajišťujeme jim zde prožití klidného stáří v příjemném a bezpečném prostředí. Naše služba patří seniorům,

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 21 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Karlovarský kraj Závodní 353/88

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Bývalá sestra, která oslavila narozeniny, chválí personál vily Únor 2015

Více

Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017

Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017 1 Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017 Dotazníkové šetření pro brigádníky a praktikanty v roce 2017 probíhalo od 15. 8. 2017 do 15. 10. 2017, byli osloveni

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří

Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří DPS Kynšperk nad Ohří, zařízení Sociálních služeb Kynšperk, příspěvková organizace Karlovarského kraje Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří ZIMA 2011/12 Naaššee kkl lieennttyy

Více

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 ČERVNOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY 80 tisíc rodin pečuje nonstop o seniory. Co když potřebují vydechnout? PRAHA, 18. června 2015 V Česku žije kolem

Více

Informační kanál obce Veselá

Informační kanál obce Veselá Informační kanál obce Veselá 1 Infokanál obce Veselá Novinky Galerie Stálé informace Vysílací schéma Galerie foto, video Novinky: Zpravodajství z obce Pozvánky Reklama Stálé informace: Kontakty Ordinace

Více

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o.

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o. Ing. Jan Mlčák, MBA Nemocnice Pelhřimov p.o. Motto Pacient je ten, kdo posuzuje kvalitu naší péče a služeb. Chceme být zdravotnické zařízení, které je pacienty žádané a uspokojuje jejich potřeby a očekávání.

Více

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVENEC 2015

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVENEC 2015 CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVENEC 2015 ČERVENCOVÁ TISKOVÁ ZPRÁVA ZA NEDOSTATEK MÍST V DOMOVECH PRO SENIORY MOHOU LIDÉ, KTEŘÍ DO NICH NEPATŘÍ PRAHA, 7. července 2015 V českých

Více

DOBROVOLNICTVÍ A JEHO PODPORA Z POHLEDU MĚSTA PRACHATICE

DOBROVOLNICTVÍ A JEHO PODPORA Z POHLEDU MĚSTA PRACHATICE DOBROVOLNICTVÍ A JEHO PODPORA Z POHLEDU MĚSTA PRACHATICE t Dobrovolnictví má v Prachaticích mnoho podob (sbírky, návštěvy, spolupráce s organizacemi, pomoc při odstraňování škod, pomoc společnosti). Zdravé

Více

Aktuálně nabízená pracovní místa:

Aktuálně nabízená pracovní místa: Aktuálně nabízená pracovní místa: Přijmeme: Lékaře na oddělení Radiační a klinické onkologie Jičín - specializovaná způsobilost v oboru radiační nebo klinická onkologie - možno i interní kmen nebo absolvent

Více

Spokojenost klientů ve FN OSTRAVA. MUDr. Svatopluk NěmeN

Spokojenost klientů ve FN OSTRAVA. MUDr. Svatopluk NěmeN ve FN OSTRAVA MUDr. Svatopluk NěmeN meček, ek, MBA - Spokojenost klientů = jeden ze základních strategických cílů FN Ostrava - Pevně zakotveno již v corporate strategii FN Ostrava 2005, resp. následně

Více

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Přítomni: 22 členů viz. prezenční listina (uložena na OSV sociální prevence) Místo konání: Klub důchodců, Štefánikova 1074, Kopřivnice

Více

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj příspěvková organizace. Nemocnice v Orlové. neskončila

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj příspěvková organizace. Nemocnice v Orlové. neskončila Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj příspěvková organizace Nemocnice v Orlové neskončila w w w. n s p k a. c z Jsou zachovány všechny odborné ambulance: Interní Chirurgické Gynekologická Ortopedická Rehabilitační

Více

Premiéra našeho TRHÁKU

Premiéra našeho TRHÁKU Premiéra našeho TRHÁKU U ž je to tady! Nastal náš velký den. V sobotu 29. srpna 2010 měl konečně premiéru náš Smolivecký TRHÁK. Ve 13:00 h se sešli všichni pořadatelé a začalo se připravovat. Skládání

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 211 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Karlovarský kraj Závodní 353/88

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2010

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2010 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2010 Techniicii pokřtiillii dvojjčata na své násttupce Nadšená prreziidenttka asociiace

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE V únoru

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost

Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR České nemocnice - ZAMĚSTNANCI stresující pracovní podmínky

Více

Uplatnění studentů SZŠ v Prostějově

Uplatnění studentů SZŠ v Prostějově Uplatnění studentů SZŠ v Prostějově Absolventi mohou po ukončení studia nastoupit do zaměstnání nebo pokračovat ve studiu na vyšších odborných školách VOŠ nebo a vysokých školách. Uplatnění absolventů

Více

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Průzkum mezi řediteli nemocnic ve Slovenské republice a v České republice BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 METODIKA PRŮZKUMU Sběr dat Kvantitativní

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči S dětmi zaměstnanců jsme se vezli na koních Červen 2015 V Sokolově se představili

Více

NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU

NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU 1 Jiří Glet NEHNOJTE ZAHRÁDKY KYSELINOU 2 COPYRIGHT Autor: Jiří Glet Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-340-4 (epub) 978-80-7512-341-1 (mobipocket) 978-80-7512-342-8 (pdf) 3 1.

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období 5. 8. 2016 odd. respondent vyjádření ARO-JIP GYN -POR muž 1 944 Moje hodnocení zní: pochvala ochotným lékařům, sestrám

Více

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z tým: Ondřej Bednárik, Vojta Deliš, Jan Hlavsa, Ondřej Chalupka, Šimon Kuchynka, Jana Roubová zleva: O. Chalupka, O. Bednárik, Jarmila Erbanová,

Více

DOBROVOLNICTVÍ provází člověka od nepaměti. V každé kultuře a společnosti pomáhali ti, kteří na tom byli lépe, těm méně šťastným, kteří kvůli nemoci,

DOBROVOLNICTVÍ provází člověka od nepaměti. V každé kultuře a společnosti pomáhali ti, kteří na tom byli lépe, těm méně šťastným, kteří kvůli nemoci, DÍVEJTE SE KOLEM SEBE... DOBROVOLNICTVÍ provází člověka od nepaměti. V každé kultuře a společnosti pomáhali ti, kteří na tom byli lépe, těm méně šťastným, kteří kvůli nemoci, chudobě či přírodní katastrofě

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Příloha č. 2 : Ince o poskytovateli Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Identifikace IČO Druh Kapacita Farní charita Aš 3160752 64839991 azylové domy Domov sv. Zdislavy pro matky s

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují v důsledku zhoršeného

Více

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva 2010 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Úvodní slovo Vážení čtenáři, po roce se Vám opět dostává do rukou výroční zpráva Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou, tentokráte

Více

INSTITUT ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ VYPSÁNÍ TÉMAT PRO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE AKADEMICKÝ ROK : Bakalářský studijního program

INSTITUT ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ VYPSÁNÍ TÉMAT PRO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE AKADEMICKÝ ROK : Bakalářský studijního program INSTITUT ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ VYPSÁNÍ TÉMAT PRO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE AKADEMICKÝ ROK : 2009-2010 Bakalářský studijního program OŠETŘOVATELSTVÍ 53-41 - OBOR VŠEOBECNÁ SESTRA prezenční

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

Datum zpracování projektu: 2016

Datum zpracování projektu: 2016 Téma projektu Datum zpracování projektu: 2016 Husova 2624, 580 22 Havlíčkův Brod, Telefon: 569 472 111, e-mail: nemocnice@onhb.cz, IČO: 00179540 Strana 1 (celkem 12) Nemocnice Havlíčkův Brod (NHB) zaujímá

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

4. část - červen až srpen

4. část - červen až srpen Přílohy kroniky 2014 4. část - červen až srpen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( říjen 2014 ) 4. část - Strana 1 / celkem stran 30 Přílohu vytvořil : Martin Frank ( říjen 2014 ) 4. část -

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2009 Vítání jara na Vrablovci Bylo to v pátek 24. dubna 2009 v sále místní hospody, pořádal Klub důchodců Vrablovec.

Více

Firemní noviny TOS VARNSDORF a.s. Speciální vydání. Další velká investice. Školící středisko je od 29. října 2012 v provozu.

Firemní noviny TOS VARNSDORF a.s. Speciální vydání. Další velká investice. Školící středisko je od 29. října 2012 v provozu. Firemní noviny TOS VARNSDORF a.s. HORIZONT - ročník 16 číslo 7 (248) - 25. 10. 2012 Speciální vydání Další velká investice. Školící středisko je od 29. října 2012 v provozu. Horizont 248 - strana 2 Další

Více

3. číslo Zpravodaj Březen Domov. Srdce v dlaních

3. číslo Zpravodaj Březen Domov. Srdce v dlaních 3. číslo Zpravodaj Březen 2018 Domov Srdce v dlaních V měsíci dubnu narozeniny slaví: 7. dubna Dagmar Hofrichterová 9. dubna Rudolf Světlík 10. dubna Marie Pospíšilová 14. dubna Václav Slánský 15. dubna

Více

Základní škola a Mateřská škola při Priessnitzových léčebných lázních a.s., Jeseník Kalvodova 360, Jeseník

Základní škola a Mateřská škola při Priessnitzových léčebných lázních a.s., Jeseník Kalvodova 360, Jeseník Základní škola a Mateřská škola při Priessnitzových léčebných lázních a.s., Jeseník Kalvodova 360, Jeseník 790 03 www.zspll.cz e-mail: reditel@zspll.cz 584 401 047//584 411 066 1. Základní informace o

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2014 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Karlovarského kraje konané ve dnech 7. a 8.října 2016 (viz rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 21.dubna 2016, č. 138/2016 Sb.) Česká strana sociálně demokratická...

Více

Aktuálně nabízená pracovní místa:

Aktuálně nabízená pracovní místa: Aktuálně nabízená pracovní místa: Přijmeme: Lékaře na oddělení Radiační a klinické onkologie Jičín - specializovaná způsobilost v oboru radiační nebo klinická onkologie - možno i interní kmen nebo absolvent

Více

Český červený kříž s podporou Transfúzní služby ocenil v Bruntále dárce krve

Český červený kříž s podporou Transfúzní služby ocenil v Bruntále dárce krve Nenuď se doma nebo někde na ulici!!! Zdraví + občan a stát: Český červený kříž s podporou Transfúzní služby ocenil v Bruntále dárce krve Český červený kříž dnes odpoledne ocenil s podporou Transfúzní služby,

Více

2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání s vedením Onkologické kliniky FN Olomouc o možnostech dobrovolnického programu na

2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání s vedením Onkologické kliniky FN Olomouc o možnostech dobrovolnického programu na Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc Pavla Tichá Amelie, o.s. Bc. Šárka Ročková Onkologická klinika FNOL Jak program vznikal? 2007 založení Centra Amelie v Olomouci 2008 zahájení jednání

Více

Tato příbalová informace vysvětluje, jak National Health Service (NHS), práce v

Tato příbalová informace vysvětluje, jak National Health Service (NHS), práce v National Health Service Tato příbalová informace vysvětluje, jak National Health Service (NHS), práce v UK. Národní zdravotní služba poskytuje zdravotní péči ve Velké Británii a je financován zdanění.

Více

JE ROLE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY POUZE FINANČNÍ?

JE ROLE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY POUZE FINANČNÍ? 6. PODZIMNÍ KONFERENCE PREZIDIA ČAS 23.11.2013 BRNO PRACOVNÍ PODMÍNKY ZDRAVOTNÍKŮ OHROŽENÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE? JE ROLE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY POUZE FINANČNÍ? VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR MUDR. RENÁTA PETROVÁ

Více

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro rodinné příslušníky Domova důchodců Horní Planá (dále jen Domov) Dotazník pro rodinné příslušníky

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva za rok 2016 Poděkování Nadační fond Algo patří k malým nadačním fondům disponujícím omezenými finančními prostředky. O to více se snaží o maximální využití těchto prostředků za účelem zcela

Více

Informace o výzkumu mezi rodinnými pečujícími

Informace o výzkumu mezi rodinnými pečujícími Informace o výzkumu mezi rodinnými pečujícími PhDr. Eva Křížová, Ph.D., Centrum pro sociologii medicíny a zdravotnictví Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce v rámci projektu "Podpora rozvoje

Více

AKCE VE STARÉM MĚSTĚ KVĚTEN 2012

AKCE VE STARÉM MĚSTĚ KVĚTEN 2012 AKCE VE STARÉM MĚSTĚ KVĚTEN 2012 KINO Kino Sněžník Staré Město květen 2012 Sobota 19. května 2012 v 16 00 hodin Pan Popper a jeho tučňáci ( 94 minut) Rodinná komedie. Hřejivá rodinná komedie Pan Popper

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko

Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko Projekt v rámci programu Erasmus+ KA 1, Mobilita žáků Č. projektu: 2018-1-CZ01-KA102-047334 Název projektu: Nejcennější jsou vlastní zkušenosti Ve dnech 8. - 24. 5. 2019

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

Pracovní podmínky zdravotníků v ČR. Veronika Di Cara, Petra Charvátová Tomáš Petr Prezidium ČAS

Pracovní podmínky zdravotníků v ČR. Veronika Di Cara, Petra Charvátová Tomáš Petr Prezidium ČAS Pracovní podmínky zdravotníků v ČR Veronika Di Cara, Petra Charvátová Tomáš Petr Prezidium ČAS Úvod Informace z praxe o nevhodných pracovních podmínkách ohrožujících kvalitu péče Dotazníkové šetření červen

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Čtyřlístek centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostrava.

Čtyřlístek centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostrava. Čtyřlístek centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostrava. Poskytujeme sociální služby lidem ve věku od tří let se zdravotním postižením mentálním

Více

Klient byl návštěvníkem některé z ambulancí FTNsP v období červen, červenec, srpen 2006.

Klient byl návštěvníkem některé z ambulancí FTNsP v období červen, červenec, srpen 2006. Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Vídeňská 800, 140 59 Praha 4 oddělení kvality ošetřovatelské péče V ý s l e d k y p r ů z k u m u s p o k o j e n o s t i a m b u l a n t n í c h k l i e n

Více

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA Úvod: Vzhledem k velkému množství události, které proběhly na přelomu roku a naší snaze o maximální informovanost Vás občanů, jsme se rozhodli na počátku roku vydat mimořádné číslo informačního listu,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4.

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Náš Domov 4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA V týdnu 25.4. 1.5. proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Ve dnech 26.4. 28.4. bude pokladna uzavřena -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Marketing neziskových organizací

Marketing neziskových organizací PBSNPB2: Řízení neziskových organizací Marketing neziskových organizací Jakub Pejcal jakubpejcal@mail.muni.cz ESF MU, Katedra veřejné ekonomie (kancelář č. 416) Centrum pro výzkum neziskového sektoru http://cvns.econ.muni.cz/

Více

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory OBSAH Hodnoty, které vyznává společnost Společenský status současných seniorů Jsou staří lidé skutečně všichni nemocní, nepříjemní a nešťastní?

Více

Vyhodnocení spokojenosti pacientů v nemocnicích Pardubického kraje

Vyhodnocení spokojenosti pacientů v nemocnicích Pardubického kraje Vyhodnocení spokojenosti pacientů v nemocnicích Pardubického kraje DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI PACIENTŮ V NEMOCNICÍCH Pk REALIZACE PRŮZKUMU: SRPEN - ZÁŘÍ 2012 POČET RESPONDENTŮ: 2304 První společný

Více

Kurzy češtiny pro cizince Praha 8, Praha 1,Praha 13, Praha 20

Kurzy češtiny pro cizince Praha 8, Praha 1,Praha 13, Praha 20 Newsletter CIC č. 1/ duben 2013 Vážení a milí příznivci CIC, rádi bychom Vás informovali o aktuálních kurzech našeho vzdělávacího oddělení a dalších programů CIC. Je toho tentokrát více, využijte naší

Více

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ?

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? Dale Carnegie Training Bílá kniha Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp DŮLEŽITOST LIDÍ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Vít Richter Národní ČR vit.richter@nkp.cz EU = 63 000 veřejných knihoven, ČR = 5 401 EU = 1,3VK/10 000 obyv. ČR = 5,1VK/10 000 obyv. Knihovny jsou financovány

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Informační kanál obce Veselá

Informační kanál obce Veselá Informační kanál obce Veselá 1 Infokanál obce Veselá Novinky Galerie Stálé informace Vysílací schéma Galerie foto, video Novinky: Zpravodajství z obce Pozvánky Reklama Stálé informace: Kontakty Ordinace

Více

LÉČEBNÉ LÁZNĚ LÁZNĚ KYNŽVART VÝROČNÍ ZPRÁVA

LÉČEBNÉ LÁZNĚ LÁZNĚ KYNŽVART VÝROČNÍ ZPRÁVA LÉČEBNÉ LÁZNĚ LÁZNĚ KYNŽVART VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 OBSAH Úvodní slovo ředitelky Léčebných lázní...3 Identifikační údaje organizace...4 Organizační struktura...5 Vedení organizace... 6 Provozy a oddělení...

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Srpen 2009. Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let

Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Srpen 2009. Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Srpen 2009 Autorka motta firmy a názvu zpravodaje je u nás 10 let Čí je to miminko? Čtěte ve zpravodaji!

Více

Vzdělávání nelékařů - zhodnocení vzdělávacích aktivit

Vzdělávání nelékařů - zhodnocení vzdělávacích aktivit Vzdělávání nelékařů - zhodnocení vzdělávacích aktivit 22.4. 2013 IPVZ Mgr. Jana Mikulková ředitelka NCO NZO Vzdělávací akce v rámci projektu Zahájení listopad 2010, ukončení březen 2013 Akreditované kvalifikační

Více

Úvodní slovo předsedy správní rady 3. Účel nadačního fondu 4 6. Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7

Úvodní slovo předsedy správní rady 3. Účel nadačního fondu 4 6. Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7 Výroční zpráva 2014 Obsah Úvodní slovo předsedy správní rady 3 Účel nadačního fondu 4 6 Představujeme správní radu Nadačního fondu Evy Matějkové 7 Program podpory zdravotnictví 8 Program pro jesle a mateřské

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Ladislava Coňka 40/3, 142 00 Praha 4-Písnice Zpracovala Mgr. Blanka Chýlová Praha, duben 2013 Obsah Úvod Silné stránky Slabé stránky Vize školy

Více

A l b A t r o s zlom_vnitrni_ce_v2.indd :37

A l b A t r o s zlom_vnitrni_ce_v2.indd :37 A l b a t r o s Alena Čálková Borůvky na prodej Alena Čálková i l u s t r o v a l a a n n a m a s t n í k o v á Borůvky na prodej A l b a t r o s Alena Čálková, 2015 Illustrations Anna Mastníková, 2015

Více

Vnitřní pravidla č. 3/2008 NÁVAZNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA DALŠÍ DOSTUPNÉ ZDROJE

Vnitřní pravidla č. 3/2008 NÁVAZNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA DALŠÍ DOSTUPNÉ ZDROJE CENTRUM SOCIÁLNÍ PÉČE MĚSTA ŽAMBERK Albertova 357, 564 01 Žamberk tel.: 465 617 101,465 617 105, 465 617 111, e-mail: penzion.zamberk@tiscali.cz, petra.rysava@tiscali.cz Vnitřní pravidla č. 3/2008 NÁVAZNOST

Více

PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková

PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková Paliativní péče/medicína Z lat. pallium = plášť, obal Přeneseně poskytnutí ochrany nemocnému v nepříznivé situaci Útěšná vs.

Více