ČÍSLO 5/201. Vaši ZASTÁVkáři

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČÍSLO 5/201. Vaši ZASTÁVkáři"

Transkript

1 ČÍSLO 5/201 1 Tři měsíce uběhly jako voda a my jsme tu znovu s dalším číslem našich ZASTAVnovin. Tentokrát má nový kabátek je větší a snad i přehlednější. Připomínáme vám, že se do realizace časopisu může kdokoliv zapojit (napsat článek, básničku, reportáž, namalovat obrázek, poslat odkazy na zajímavé informace..možností je spousta)a pak se obrátit v klubu na Danku, nebo v terénu na Hanču. Mikuláš je za námi, brzy budou Vánoce proto taky v tomto čísle můžete najít nějaký dobrý tipy na nealko drinky, nebo dárky.. Bystrému čtenáři neunikne ani změněná otevírací doba o Vánocích. 1 Vaši ZASTÁVkáři

2 OTEVÍRACÍ DOBA O VÁNOCÍCH NA ZASTÁVce Blíží se Vánoce, spousta z nás chce být se svými blízkými a koukat se na pohádky, proto i my jsme upravili otevírací dobu v klubu i terénu: v klubu zavřeno klub 14,00-17,00 Terén běží jen 22., 29. a I NA ZASTÁVce CHODÍ JEŽÍŠEK Jo, jo už je to tak! Věříme, že jsme byli dostatečně hodní, a že nám Ježíšek taky donese nějaký hezký dárečky. Rozbalovat je budeme společně během vánočních prázdnin.. VÝROBA VÁNOČNÍCH DÁRKŮ Už se to blíží a Vánoce jsou za dveřma že nemáte peníze na dárky? To vůbec neva přijďte do klubu, kde každý pondělí vyrábíme nějaké drobnosti, kterýma můžete potěšit svoje milé Superzápisník Malovaný květináč FIMO vytváření Originální prostírání a podložky pod myš Když si nebudete vždy jistí svojí zručností, jsou v klubu pracovnice, který vám vždycky rády pomůžou..

3 VÝLET K JÁNOVI Koncem září jsme uspořádali výlet s opíkačkou původně jsme měli jít za město do příjemného háječku k Jánovi leč naše lenivost asi zvítězila nikomu se tak daleko pěšky nechtělo.. Proč ale rušit naplánovanou akci? A co na tom, že jsme byli jen tři! Domluvili jsme tedy s panem Čermákem ohniště u zimního stadionu, zažehli jiskřičku a veselé plamínky nám plápolaly, vůně buřtíků se linula.. hmmmm ostatní by mohli závidět. Tak pro ně třeba příště. KOFOLÁČCI v září Vzpomínáte si na starou reklamu na Kofolu, kde hlavní roli měli provázkoví panáčci tzv. Kofoláčci? My jsme si na ni vzpomněli a rozhodli se tyto sympatické maskoty vyrobit. Akce měla u vás velký úspěch, protože kromě naplánovaného termínu jste motali provázky ještě kolik dní poté a vyráběli a vyráběli a motali a motali 3 NOVÁ PRACOVNICE Těm, co chodí častěji do klubu, jistě neušly naše pracovní čachrymachry. Po příchodu jednoho pracovníka a zároveň jeho brzkého odchodu nastoupila nová pracovnice Petra Břečková. Vítáme ji u nás v klubu a věříme, že se jí tu bude líbit.

4 VEČERNÍ KLUB Po dlouhé době jsme opět uspořádali na ZASTÁVce Večerní klub. Protože ne všichni ví, co se tam děje, rádi bychom vám ho přiblížili: Tato akce probíhá na klubu (většinou od 17,00 do 20,00 hod.), zúčastnit se jí může maximálně 10 lidiček pro ty ostatní se klub zavírá, protože by nám narušovali program. Ptáte se jaký program?! Na večerním klubu probíhají totiž různé hry, povídáme si, poznáváme se, něco si třeba i vyrobíme je to už takový širší program, možná by se to dalo přirovnat k jednomu dni na nějakém táboře znáte to? Čím víc lidí, tím víc srandy.. Tento večerní klub nebyl jistě poslední proto sledujte náš program a nenechte si ujít ten příští! ;0) CENA MĚSTA TELČE Oblastní charitě Jihlava se dostalo té pocty a byla oceněna Cenou města Telče za rozvoj sociálních služeb ve městě. Předání se zúčastnila kromě pana ředitele Michala Novotného i naše vedoucí Péťa. A městu Telč tímto ještě jednou za celou charitu DĚKUJEME! 4 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Začátkem prosince jsme uspořádali pro veřejnost den otevřených dveří aneb Zastav se v ZASTÁVce. Přišlo několik návštěvníků mezi nimi i paní místostarostka Telče. Každý, kdo došel si mohl prohlédnout prostory, informovat se o službě, nebo otisknout na papír svoji dlaň na památku místo podpisu. Příjemným zpestřením dne byl i odpolední koncert hudebního dua B&B.

5 Geocaching /PŘIPRAVILA PRO VÁS ALČA/ Slyšeli jste už o této hře? Geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, spojující prostřednictvím internetu tisíce lidí po celém světě. A jak se to vlastně hraje? Je to velice jednoduché hra spočívá v tom, že někdo na neznámé místo ukryje schránku, které se v angličtině říká cache čtěte keš. Na internetu zveřejní její souřadnice a různé doplňující informace (náročnost terénu,..). Ostatní potom tuto schránku pomocí navigačních přístrojů (GPS) hledají. Jestliže GPSku nemáš, nezoufej, hledat se dá i podle obyčejné mapy! Při nalezení se zapíšou do sešitku ve schránce, případně si vyberou něco z obsahu a výměnou do keše vloží něco svého (např.: autíčko, nálepku, cokoli máš po ruce, ale nesmí to být nic, co by přilákalo zvěř bonbony apod.). Po návratu svůj nález anebo i neúspěch svěří speciální internetové schránce. Hledání kešek je nejen dobrá záminka pro procházku, ale některé jsou schované u různých památek a naučných stezek, takže se podíváte na velmi zajímavá místa. V dubnu 2010 si už můžete vybírat mezi více než milionem pokladů v několika stovkách zemích. V České republice 5 jich je přes sedmnáct tisíc a číslo neustále stoupá. V Telči je jich také spoustu, např. na Oslednicích, u Belpské lávky, u Jána, u rozhledny atd. Při hledání musíte však být nenápadní a dávat pozor na tzv. mudly. Lidem, kteři nejsou do této hry zasvěceni by mohlo být divné co na tomto místě hledáte, takže nejlepším způsobem jak se maskovat je hrát si na nadšeného turistu a kolem místa se fotit než tito lidé (mudlové) odejdou. Bližší informace naleznete na servru nebo na originální stránce v angličtině Naleznete zde historii geokešingu, návod jak schovat svojí vlastní kešku, zajímavé příběhy z hledání a hlavně mapu, kde hledat. Přeji příjemnou zábavu a hodně zajímavých výletů.

6 Florbal /PŘIPRAVIL PRO VÁS JAKUB/ Florbal je kolektivní halový sport podobný pozemnímu hokeji. Hraje se na hřišti o rozměrech metrů s lehkým dutým plastovým míčkem. Při standardní herní situaci je z každého týmu na hřišti v jeden moment pět hráčů v poli a jeden brankář. Hráči mají speciální florbalové hole a snaží se vstřelit protivníkovi gól. Brankáři hokejku nemají. Historie florbalu: I když florbal vznikl původně v USA, je za kolébku tohoto sportu považováno Švédsko. Zde se v 70. letech 20. století začal, pod názvem innebandy hrát organizovaně a rychle si získal obrovskou popularitu. Další zemí, kde si hra brzo získala popularitu, bylo Finsko (pod názvem salibandy) a Švýcarsko (unihockey). S rozdílnými názvy se také mírně lišila pravidla, největší rozdíl byl ve švýcarské verzi, kde i brankář používal hokejku. Ke sjednocení pravidel došlo v roce 1986 v souvislosti se založením Mezinárodní florbalové federace. Švédsko udává směr ve vývoji dnešního florbalu a má nejvíce registrovaných florbalistů na světě. Česká florbalová unie je z hlediska počtu členů na třetím místě za druhými Finy a před čtvrtými Švýcary. Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale baseballisté. Plastový děrovaný míček podobných rozměrů totiž sloužil k tréninku baseballových nadhazovačů. Jak se hraje: 6 Na hřišti metrů, které je ohraničeno 50 cm vysokými mantinely, proti sobě nastupují dvě družstva s pěti hráči v poli a brankářem. Většinou se hraje na tři útočníky a dva obránce. Branky jsou 160 cm široké, 115 cm vysoké, hluboké 65 cm v dolní části a 40cm v horní části, mají měkkou obvodovou a chytací síť. Hraje se na 3 20 minut (tento limit platí u mužů a juniorů, u mládeže se časy liší ), přestávky mezi třetinami jsou 10 minut (u mužů a juniorů). Juniorky hrají třikrát 15 minut čistého času. Hráči v poli mohou míček odehrát pouze florbalovou holí, zároveň však není přípustné hrát holí nad úrovní pasu. Míček lze odehrát nebo zpracovat i nohou, ale přihrávka nebo vstřelení gólu kopnutím je porušením pravidel. Kontakt mezi hráči už není zakázán jako v počátcích hry hra tělem se toleruje. Hra hlavou nebo rukou je zakázaná, stejně jako výskok. Brankář hokejku nepoužívá a může míček odrazit kteroukoli částí těla nebo chytat do rukou, pokud se jakoukoliv částí těla dotýká velkého brankoviště. Dále brankář nesmí dostat nahrávku od spoluhráče, tzv. "malou domů" a při výhozu nesmí přehodit půlící čáru.

7 Výzbroj a výstroj: Dělí se na výstroj brankáře a výstroj hráče v poli: Výstroj hráče: Florbalová hůl: délka cm (podle výšky hráče), tvrdost 21,5-42mm (21,5mm nejtvrdší, 42mm nejměkčí), musí mít certifikát IFF Obuv: nejlepší je určená přímo pro florbal Chrániče: holenní (fotbalové) Míčky: registrovány IFF, také v různých barvách, v ČR povolen jen bílý a od MS 2008 i vanilkový Doplňky: nátepníky, čelenky, vaky na hokejky, tašky atd. Výstroj brankáře: Brankářská maska Brankářská vesta Brankářské chrániče (lokty, kolena, holeně, suspenzor) Brankářské kalhoty Brankářské triko Brankářské rukavice Všechno brankářské vybavení musí být schváleno IFF (Mezinárodní florbalová 7 federace) Odkazy na florbalové stránky: Česká florbalová unie Mezinárodní florbalová federace Informační server o Fortuna extralize Čerpáno z

8 Cítit vděk a nedat ho najevo je jako koupit dárek a nechat si ho. W. A. Ward. Není pravda, že máme málo času, avšak pravda je, že ho hodně promarníme. Seneca Máte devět bodů, jak je znázorněno na obrázku. Dokážete je spojit čtyřmi rovnými čarami tak, abyste nezvedli tužku z papíru? (řešení najdete na následujících stránkách) 8 Přijde malý Pepíček za maminkou a ptá se: Mami,víš,kolik je v tý tubě zubní pasty? No, to nevím, Pepíčku. Ale já to vím od televizi až ke gauči! Jede automobilista, když tu ho předběhne kuře. Automobilista přidá, ale nedokáže jej dohonit, pouze vidí, jak zaběhlo do statku. Dojede tam a ptá se statkáře, zda je to pravda, že má tak rychlé kuře. "Ano, mám, je speciálně vyšlechtěné, aby mělo velká stehýnka" - "A neprojevuje se to na chuti?" - "Nevím, ještě jsme žádné nechytili!"

9 b e f Modelka Alice Kořenková (28) díky své práci procestovala celý svět a objevila se na stránkách prestižních časopisů. Českou republiku reprezentovala na soutěži Miss Model of the World 2008, kde se umístila na 6. místě. Svět modelingu jí hodně dal i vzal. Je silnější, odolnější a nedůvěřivá. Zároveň je spolehlivá a věří, že vše jde, když se chce. Topmodelky nejsou úplně dokonalé Jaká byla Vaše cesta na přehlídková mola? K modelingu jsem se dostala už v 15 letech, i když v té době jsem si připadala jako ošklivé kačátko, nezajímavá, neviditelná. Záviděla jsem svým dětským způsobem mým spolužačkám na základce, že se líbí klukům a že se můžou líčit, což mně maminka vždycky zakazovala. Tvrdila, že jsem na to ještě moc mladá a že si budu ničit pleť, a měla pravdu. Díky tomu, že jsem jako malá na sebe nedávala make up, vypadám mladší, než jsem :) Takže moje kariéra začala, když mě v Praze na ulici oslovila agentka z agentury, která patří mezi nejlepší v ČR. Pak jsme šly spolu s mamkou na schůzku do agentury a následně to už všechno šlo rychle. Přes Singapur do Milána, pak Paříž a tak dál. Byl to Váš sen? Co všechno jste tomu musela obětovat? Můj sen to nebyl, vůbec jsem si nemyslela, že zrovna JÁ bych něco takového mohla dělat. Musela jsem tomu obětovat velkou část života, hodně odříkání, přišla jsem i o mládí, nezažila jsem si takovou tu správnou pubertu. Ztratila jsem hodně přátel. 9 Jaká musí holka být, aby mohla dělat modelku? Nemusí být dokonalá, ba naopak. Řekla bych, že by měla být něčím zajímavá a hlavně mít charisma, které z ní bude vyzařovat Je krásné, když žena má své tajemství. A co focení bez oblečení nebo předvádění spodního prádla? Můžete si určit hranice a říct, co už fotit nebudete? Mám určité hranice, přes které bych nešla. Proto se pokaždé, když mě čeká focení či módní přehlídka, ptám, co se bude předvádět, fotit. Pokud je to něco, co se mi nelíbí, nepředvádím. Co si myslíte o focení aktů? Akty nefotím. Neodsuzuji je, některé jsou opravdu krásně nafocené, ale jak už jsem říkala, mám své hranice. Myslím, že je krásné, když žena má své tajemství. Když fotí akt, jako by se odkryla úplně všem, a to já jsem nikdy nechtěla. Proč se modelky na molech často tváří velmi smutně? Nemůžete se usmívat? Řekla bych, že modelky na molech nejsou smutné. Bohužel některé z nich trpí nemocemi, jako je bulimie a anorexie, a proto jsou jako chodící kostry, nemají energii a jsou vlastně rády, že dobře odchodí tu danou přehlídku. Nebo se modelky tváří tak neutrálně proto, že si to přejí návrháři, oni z nás chtějí mít jen ta ramínka na oblečení.

10 Vnější krása odejde, ale vnitřní zůstane celý život. Nakolik jsou fotky modelek v časopise pravdivé? Jsou všechny modelky opravdu tak krásné, nebo je to především dílo retuší? Nelžou ty fotky? Každá fotka se retušuje, proto i hodně děvčat trpí anorexií či bulimií vidí ty modelky v časopisech a řeknou si, že chtějí být taky tak hubené. Ale máte pravdu, z 90 % jsou ty fotky opravdu nepravdivé. Bohužel, tak už to v této práci je, vše se musí brát s nadsázkou, nevěřit tomu, co vidíme v časopisech a reklamách. Jak dlouho trvá focení profesionální fotky? Co je k tomu všechno potřeba? Samozřejmě každé focení má svůj řád. Ráno přijdete do studia, tam už na vás čeká kosmetička, kadeřnice a stylistka a ty se postarají o to, abyste vypadala co nejlépe. Pak přijde čas focení. Fotí se vždy celý den, někdy i do noci, když je potřeba. Nafotí se strašně moc fotek a z toho se vybere právě ta jedna, ta nejlepší. I ta se stejně retušuje. Často hodně dbáme o svůj vzhled. Někdo naopak zastává názor, že vzhled není tak důležitý, že je důležitější to, jaký člověk je. Co si o tom myslíte Vy? Každá holka, žena, by měla o sebe pečovat. Nikdo se nechce dívat na špinavé nehty a neumyté vlasy. Myslím si, že zdravá péče by měla být samozřejmá pro každého, tím však nutně nemyslím líčení, stačí působit čistě. Samozřejmě si taky myslím, že je důležité, jaký je člověk uvnitř. Dívka může být sebekrásnější, ale pokud nemá to krásné nitro, nedostane se nikam. Když třeba potkám slečnu, která není na první pohled nejkrásnější, ale pak s ní strávím den, začne se mi hrozně líbit. Najdu na ní to, co z ní vyzařuje. Já tvrdím, že vnější krása odejde, ale vnitřní zůstane celý život. Necítila jste někdy, že na Vás všichni vidí jen to vnější? Jaká je vlastně Alice Kořenková? Protože jsem v modelingu až moc dlouho, zvykla jsem si, že hlavně muži se na mě dívají jen jako na hezkou slečnu, se kterou by šli ven, aby jim dělala reklamu. Ale já už se nyní obklopuji jen lidmi, kteří se nedívají na to, jak vypadám, ale mají mě rádi za to, jaká jsem uvnitř. To se mi hrozně líbí na farnostech. V kostelích se mi 10 nikdy nestalo, že by na mě někdo koukal přes prsty, že by někomu záleželo na tom, co dělám, čím jsem. Je to tam takové upřímné a mám pocit, že si tam nemusím na nic hrát, což v modelingu člověk často musí, aby si udržel odstup. A jaká je Alice? Alice je člověk, který rád pomůže a chce pomáhat a dávat dál tu pozitivní energii. Řekla bych, že jsem i inteligentní, samostatná, vtipná, pohotová, učenlivá. Samozřejmě mám i špatné vlastnosti, ale ty si nechám jen pro sebe. :) Je díky křesťanskému uvažování Váš pohled na modeling nějak jiný? Řekla bych, že mi křesťanství dává právě to zdravé uvažování. Vím, co chci a jaká je moje cena. Hodně holek běhá po večírcích kvůli práci a já se modlím, což je docela rozdíl. Vím, že díky tomu jsem zůstala sama sebou, tedy i díky mamince, která mě vždy držela při zemi. A až přestanu dělat modeling, chtěla bych nastoupit do nějaké klidné firmy a ráda bych měla rodinu, to je pro mě asi úplně nejdůležitější. Nejsem kariéristka, proto je mým velkým přáním, abych měla zdravé děti a šťastné manželství. /ČERPÁNO Z

11 První dojem se v člověku utvoří za 30 sekund až 4 minuty, může však přetrvat i roky. To, zda ho postupem času vylepšíte, nebo naopak zhoršíte, může ovlivnit třeba i váš účes. Zkuste si prověřit, jakým dojmem působíte na své okolí. Instrukce k testu: V testu nejde jen o správné odpovědi. Smyslem je, abyste našli to, co vás nejvíce vystihuje. Může být jedna varianta, nebo klidně všechny. 1. Při prvním seznámení (v nové třídě, první den na táboře ) se snažím: a) rychle zapadnout mezi ostatní, třeba i na úkor malého předvádění se, b) nenápadně z dálky pozorovat lidi kolem, udělat si o nich obrázek a podle toho se jít seznámit, c) být svá se všemi vtípky, které ke mně patří. Pamatujte si, že každý má jiný smysl pro humor a na zdánlivě nevinný vtip může reagovat negativně. Proto při prvním setkání pamatujte na pravidlo vyhnout se vtipům, které bych neřekla třídnímu učiteli. Dobře si rozmyslete, co o sobě řeknete. Odkrývání příliš osobních věcí prvnímu dojmu moc nepřidá, stejně jako debaty o lidech okolo. Ani přehnané sebevědomí nebo příliš zakřiknutý projev nepůsobí dobře Mluvím: a) spíš tišeji, ten, s kým mluvím, mi rozumí, přece na sebe nebudeme křičet, b) ne moc nahlas, ne moc potichu, tak akorát, c) řev to ještě není, ale mezi hlučnými spolužáky se přece musím prosadit. Mluvte zřetelně, ne příliš rychle a dobře artikulujte. Váš hlas by měl být pevný, zřetelný a klidný. Lidé si kladně zapamatují spíše člověka, který začne a skončí jasným pozdravem a mluví dostatečně nahlas. 3. Když s někým mluvím: a) dívám se mu upřeně do očí, b) kývám hlavou a vyjadřuji souhlas, c) dávám najevo své emoce. Nepřerušovaný pohled do očí působí mnohem lépe než těkání očima a kýváním hlavou dáváte najevo svou zúčastněnost a zájem o člověka, se kterým mluvíte. Ani emoce by u rozhovoru neměly nikdy chybět, mnohem lépe a pozitivněji působí ale spíše zrcadlení emocí druhého člověka, které napoví, že se zajímáte o to, co říká a co ho třeba trápí. Pozor, je rozdíl mezi zrcadlením emoce, které naznačuje pochopení, a odkýváním všeho, co vám protějšek říká, což vypovídá spíš o tom, že nemáte vlastní názor.

12 4. Většinou kladu důraz na to, abych: a) za všech okolností působil/a pozitivně, b) z vnějšku působil/a stejně jako se cítím uvnitř, c) se tvářil/a neutrálně a svými emocemi neovlivnil/a lidi okolo. Zvláště při prvním setkání se řiďte heslem Vše v pohodě, zapomeňte na osobní problémy a komunikujte. Snažte se být hlavně v prvních minutách co nejvíce pozitivní, to je totiž nejlepší recept na první dojem. I při každém dalším setkání se snažte být usměvaví a zdvořilí a budete na své okolí působit velmi příjemně. 5. Své ruce při hovoru často zaměstnávám: a) probíráním si vlasů, b) hraním si s řetízkem nebo propiskou, c) poklepáváním prstů na desku stolu. Možná si kolikrát ani neuvědomíte, jaké pohyby vaše ruce a prsty zrovna provádějí. Osoba, se kterou mluvíte, však většinou stojí proti vám a má tak vaše neklidné ruce v přímém záběru svých očí, což je v konečném důsledku hodně nepříjemné. 6. Když stojím, mám ruce: a) zkřížené na prsou nebo jinak propletené, b) zaražené v kapsách, c) všude možně, horlivě s nimi gestikuluji. Ruce zkřížené nebo nějakým způsobem překřížené před tělem působí jako vaše soukromá bariéra, za kterou nechcete nikoho dalšího pustit. Ruce v kapsách jsou roztomilé u 12 malého školáka, u skoro dospělé slečny působí odmítavě a odtažitě. Mocná gestikulace může okolní lidi spíše vyděsit a odradit. Zkuste se naučit mít ruce nenuceně u těla, zpočátku pomůže třeba držení tašky nebo popruhu batohu. 7. Je pro mě důležité, abych: a) měl/a vždy perfektní vzhled, včetně účesu a stylových doplňků, b) byl/a včas na správném místě, důležité je být přítomný, není podstatné, jak zrovna vypadám, c) působil/a příjemně nehledě na to, co mám zrovna na sobě. Lidé vás nejdříve vidí a teprve potom vás slyší. Proto je vzhled pro nás tak důležitý. Zejména u prvního dojmu dělá fyzický vzhled 60 % celkového dojmu z naší osoby. Patří sem jak oblečení, účes, doplňky, nehty, vůně, tak ale i to, jestli je vaše oblečení čisté a nepomačkané nebo jestli máte vyčištěné zuby Řešení úkolu z předchozí stránky

13 Oslovili jsme dva z vás a ti vymysleli minianketu na téma Vánoce. Jak dopadla jejich hra na reportéry, výslech pracovníků i kamarádů, si můžete přečíst: Co si myslíš o Vánocích? Danka Mám je moc ráda, mají to být svátky klidu a radosti. Je fajn, že jsou takovým zastavením na konci kalendářního roku. Petra Jsou to svátky klidu, má se při nich sejít celá rodina, v klidu se zastavit, posedět a pokecat.. H Nemám rád Vánoce. K Nevím. 13 J Nemám ráda svátky, ani Vánoce. M Jsou to moje nejoblíbenější svátky. Máš rád/a Vánoce? Danka Jsou to moje nejoblíbenější svátky v roce, lepší třeba než narozky ;0) Petra Vždycky se na ně těším, baví mě ty přípravy. H Ne. K Ano. J Ne, z jednoho důvodu babička mi umřela, když bylo týden před Vánocema. M Ano.

14 Baví tě nakupování dárků? Danka Když mám penízky a náladu.. Nejhorší je vymyslet, co komu koupit! Petra Baví mě je vymýšlet. Kupuju je radši s předstihem a ne, když je všude narváno. H Ne. K Ano. J Ne, nebaví, protože nevím, co mám komu kupovat. M Docela. Věřil/a jsi někdy na Ježíška? Danka Ano, a jako křesťanka vlastně věřím do dneška, že všechny dárečky a to co máme, máme od Boha. Naopak nemám ráda, když někdo do naší kultury tahá Santu a Dědu Mráze! Petra Samozřejmě! Naštval mě brácha, když mi ve druhé třídě řekl, že Ježíšek neexistuje a dárky dávaj naši.. H Ano, když jsem byl malý. K No, když jsem byla malá. 14 J Ano, když jsem byla malá. M Když jsem byl malý, tak ano.

15 Učitel filozofie jednoho dne přišel, do třídy. Když se studenti usadili, vzal ze šuplíku nádobu a naplnil ji až po povrch kameny. Potom se zeptal studentů, zda si mysli, že je nádoba plná? Studenti s ním souhlasili, že je. Potom profesor vzal krabičku s kamínky a vysypal je do nádoby s kameny, zatřásl nádobou a samozřejmě, že kamínky popadaly mezi kameny. Profesor se zeptal znovu. Je teď nádoba plná? Studenti se pousmáli a souhlasili, že je. Ale profesor vzal krabičku s velmi jemným piskem a vysypal ho do nádoby. Samozřejmě písek vyplnil i ty nejmenší mezírky mezi kameny. Ted už byla nádoba opravdu plná. Potom profesor řekl: Touto ukázkou jsem chtěl znázornit, že život je jako tato nádoba. Kameny znázorňují důležité věci ve vašem životě. Jako jsou vaše rodina, partner, zdraví, děti..., všechno, co je tak důležité. Kdybyste to ztratili, bylo by to velmi zničující. Kamínky znázorňují ostatní, méně důležité věci. Například vaše zaměstnáni, dům, auto... A písek je všechno ostatní. Drobnosti. 15 Když dáte písek do nádoby jako první, nezůstane vám žádné místo pro kameny. To stejné platí v životě. Když budete ztrácet čas a energii na drobnosti, materiální věci, nikdy nebudete mít čas na věci, které jsou skutečně důležité. Věnujte pozornost rozhodujícím věcem ve vašem životě. Hrajte si se svými dětmi, vezměte svého partnera tancovat... Vždy bude čas jit do práce, uklidit dům, uvařit oběd, nakoupit Dejte si záležet na kamenech (věci, na kterých skutečně záleží). Určete si své cíle. To ostatní jsou jen kamínky a písek.

16 Tak se nám blíží vánoční svátky a silvestr a s nimi i oslavy, pařby a akcičky.. Ne vždycky je však nejmoudřejší se opíjet. Babička mi vždycky říkala, že alkohol zabíjí mozkové buňky a budu blbá něco pravdy na tom bude.. A proto vám chceme nabídnout pár supertipů na nealko nápoje. Zaručeně s nimi překvapíte víc, než obyčejným panákem! SLADKÝ ÚSMĚV INGREDIENCE: 1 hrneček měkké dušené rýže, 2 hrnečky mléka, 1 hrneček smetany, 1 2 PL pískového cukru, 300 g jahod. Rýži, vychlazené mléko a smetanu, ovoce a cukr rozmixujeme. nalijeme do vysokých sklenic a povrch nápoje posypeme jemně nastrouhanou čokoládou. NEALKO MOJITO INGREDIENCE: 1 menší hrstka čerstvých mátových lístků (10 20), vymačkaná šťáva z půlky většího citrónu, půlměsíc citrónu na ozdobu, 3 4 vrchovaté lžičky cukru, několik kostek ledu nebo nadrcený led, voda podle potřeby Do hmoždíře vložíme mátu s trochou vody, cukr a šťávu z citrónu (vymačkáme nejlépe ručním odšťavňovačem), vše smícháme a lístky máty rozmačkáme (měl by se však zachovat jejich tvar, jde jen o to, aby lístky uvolnily mentolovou esenci.) Dáme do sklenice led a přes něj přelejeme směs z hmoždíře. Dolijeme vodou, zamícháme, přidáme brčko a nakonec ozdobíme naříznutým půlměsícem citrónu. Podáváme. 16 AMERICKÁ LIMONÁDA INGREDIENCE: 1 porce 3 cl malinového sirupu, 50 g anansového kompotu, 2 cl citronové šťávy, 3 cl pomerančové šťávy, 15 cl sodové vody, 50 g ledu, 30 g plátku citronu na ozdobu. Do vysoké sklenice dáme několik kostek ledu, přilijeme malinový sirup, přidáme rozkrájené kolečko ananasu, přilijeme pomerančovou šťávu a opatrně doléváme sodovou vodou tak, abychom zachovali barevné odstínění nápoje. Nápoj ozdobíme třemi tenkými plátky citronu. Podáváme s limonádovou lžičkou.

17 Do dalšího roku bychom vám všem, co tento časák čtete, chtěli popřát hodně radosti, úsměvů, splněných snů a moudrých rozhodnutí, ať vám v roce 2012 jasně svítí vaše hvězda Štěstí! Na setkání s vámi se těší pracovníci a dobrovolníci v klubu i v terénu. PEŤA, DANKA, PETRA, HANČA, ALČA, TERKA, JAKUB A PETR /5 17

Míčové hry - úvod. Florbal Nohejbal

Míčové hry - úvod. Florbal Nohejbal Míčové hry - úvod Florbal Nohejbal Florbal http://cs.wikipedia.org/wiki/s oubor:floorball_game.jpg Florbal je kolektivní halový sport podobný pozemnímu hokeji. Hraje se na hřišti o rozměrech 40 20 metrů

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Kultura v Hradci Vtipy Výlov Biřičky Komix Florbal

Kultura v Hradci Vtipy Výlov Biřičky Komix Florbal Kultura v Hradci Vtipy Výlov Biřičky Komix Florbal Kultura v Hradci Králové Autor: Lucie Nováková Hradec Králové se může pochlubit bohatým kulturním životem. Sídlí zde Klicperovo divadlo, divadlo Drak,

Více

22.12.2010. Systémy soutěží Základní legislativa Pravidla florbalu Florbalové vybavení

22.12.2010. Systémy soutěží Základní legislativa Pravidla florbalu Florbalové vybavení Systémy soutěží Základní legislativa Florbalové vybavení Systémy soutěží 1 Systémy soutěží - sezóna 2010/2011 se hraje v rámci ČFbU 98 soutěží - Pohárové soutěže mužů a žen (finále prosinec) Nejvyšší celostátní

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY RODINNÉ PORTRÉTY MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY photography OD FOCENÍ PO TISK / TIPY CO S SEBOU VZÍT KDE SE NEJLÉPE FOTÍ? / RODINNÉ FOTO / CENY A INFORMACE MILOŠ VATRT / fotograf VÍTEJTE Ahoj, jmenuji se Miloš.

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ

JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ Nedělejte pořád stejné chyby, udělejte ten nejlepší dojem na muže, o kterého máte zájem a připravte se na úspěch. Nechte si poradit, jakých chyb se vyvarovat,

Více

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo PAPRSEK 2/2016 VZPOMÍNKA NA SÁZENÍ Naše škola se jako každý rok zúčastnila celostátní akce Den Země. V letošním roce jsme nezůstali jen u obvyklého sbírání odhozených papírů a plastů v okolí školy na Ostrůvku

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností 20. dubna 2012 Břevnov, 18. března 2012 1 Třídění důležitého z pohledu člověka Co mědrží nad vodou, co mězajímá, posiluje, co bych chtěl/a Po ránu hrnek kávy

Více

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A 5 JZYKŮ LÁSKY Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. Jsem rád/a, když mě někdo obejme. 2. Rád/a trávím čas o samotě s člověkem,

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Buďte nádherná! 4 kroky, jak vypadat úžasně při každém focení. Jarka Hrnčárková portrétní fotografka

Buďte nádherná! 4 kroky, jak vypadat úžasně při každém focení. Jarka Hrnčárková portrétní fotografka Buďte nádherná! 4 kroky, jak vypadat úžasně při každém focení Jarka Hrnčárková portrétní fotografka Proč si přečíst tuto brožuru? Klientky mi během focení často říkají, že na běžných fotkách si vůbec nepřipadají

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Základní škola a Mateřská škola G.A. Lindnera Rožďalovice Modeling

Základní škola a Mateřská škola G.A. Lindnera Rožďalovice Modeling Základní škola a Mateřská škola G.A. Lindnera Rožďalovice Modeling Jméno a příjmení: Nikola Součková Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Mgr. Nina Dyčenková Datum odevzdání: 31. 03.

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY INTIMNÍ FOTO MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY photography INTIMNÍ FOTOGRAFIE / TĚHOTENSKÉ FOTOGRAFIE ONA A ON INTIMNĚ / CENY A INFORMACE MILOŠ VATRT / fotograf O MNĚ Ahoj, jmenuji se Miloš. Profesionálně se focení

Více

JAK VYBRAT SPRÁVNÉHO FOTOGRAFA

JAK VYBRAT SPRÁVNÉHO FOTOGRAFA JAK VYBRAT SPRÁVNÉHO FOTOGRAFA OBSAH Úvod... 3 Moje vlastní špatná zkušenost. 4 Čím se řídit při správném výběru... 6 Můj přístup k zakázkám.... 7 Závěr..... 8 2 Hana Klimešová rodinná a svatební fotografka

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KAŠAVA. Kašava Kašava ABSOLVENTSKÁ PRÁCE. Florbal a Orel Kašava. Jindřich Jarcovják, 9. ročník.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KAŠAVA. Kašava Kašava ABSOLVENTSKÁ PRÁCE. Florbal a Orel Kašava. Jindřich Jarcovják, 9. ročník. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KAŠAVA Kašava 193 763 19 Kašava ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Florbal a Orel Kašava Jindřich Jarcovják, 9. ročník Kašava 2017 Vedoucí práce: Mgr. Vladimír Drápal Prohlašuji, že jsem

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Můj pohled pozorování

Můj pohled pozorování Můj pohled pozorování Přemysl Vřeský Veselí nad Moravou 2013 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Jmenuji se Přemysl Vřeský a ukončil jsem druhý ročník studia Ajurvédské instituce Dhanvantri obor

Více

Doporučujeme vyhnout se komunikaci, která je: příliš složitá nepoužívejte dlouhé, komplikované věty

Doporučujeme vyhnout se komunikaci, která je: příliš složitá nepoužívejte dlouhé, komplikované věty PŘÍRUČKA PRO SNADNĚJŠÍ POROZUMĚNÍ S CIZINCEM Tato příručka vznikla s cílem usnadnit komunikaci mezi Vámi a cizincem. Konkrétními ukázkami komunikace s cizincem se snažíme předejít zbytečným neporozuměním.

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání Dobrováček šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11 šk. rok 2014/2015, zimní vydání Ohlédnutí za Vánocemi Snad každý z nás má rád Vánoce. Pojďme si zavzpomínat s Adélou, Dominikem, Tomášem

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče Příloha č. 2 : Dotazník pro děti Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi Příloha č. 4 : Žádost o souhlas s vyplněním dotazníku Příloha č. 1 - Dotazník

Více

Jak koupit nemovitost

Jak koupit nemovitost Jak koupit nemovitost Bezpečně? Co nejlépe? Bez starostí a stresu? Část 1. www.alisen.cz Proč vznikla tato kniha? Koupě nemovitosti bývá pro většinu z nás životní investicí. Vydáváme velké, často půjčené

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Mámo, padá hvězda! křičí Pepíček z obýváku. Tak si něco přej. Ale z vánočního stromečku!

Mámo, padá hvězda! křičí Pepíček z obýváku. Tak si něco přej. Ale z vánočního stromečku! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Paní sousedko, nešla byste nám zabít kapra? Proč zrovna já, Mirečku? Tatínek říkal, že máte strašnou ránu. Je Štědrý večer a ty jsi mi nedal

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Zkouška z českého jazyka pro cizince. Úroveň B1 POSLECH S POROZUMĚNÍM

Zkouška z českého jazyka pro cizince. Úroveň B1 POSLECH S POROZUMĚNÍM Zkouška z českého jazyka pro cizince Úroveň B1 POSLECH S POROZUMĚNÍM Tato část zkoušky má 4 úlohy. Maximální počet bodů je 25. Řešení napište do ZÁZNAMOVÉHO ARCHU. Budete psát obyčejnou tužkou. Můžete

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

Pomáhat lidem s postižením je normální.

Pomáhat lidem s postižením je normální. HELP KLUB, sdružení rodičů a přátel dětí s postižením Pomáhat lidem s postižením je normální. 2014 S úsměvem jde. Jestli jde, nebo jede, o to nejde. Tady jde o úsměv. Pokud budete mít náš kalendář ve své

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Komunikační a slohová Osnova, nadpis Tvoření osnovy a nadpisů Ročník 4. Anotace Tento pracovní list

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Básnička. na Dětskou jízdenku

Básnička. na Dětskou jízdenku Básnička na Dětskou jízdenku České dráhy v rámci Junior programu vyhlašují již 8. ročník dětské soutěže o nejhezčí básničku o vlaku nebo maskotu Elfíkovi na Dětskou jízdenku. Nejhezčí básničky budou otištěné

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě CZ Habermaaß-hra 5656A /4676N Moje první hra Večer na farmě Moje první hra Večer na farmě Hra na dobrou noc se zvířátky pro 1-4 děti od 2 let. Obsahuje i soutěžní variantu. Autor a design: Anna Lena Räckers

Více

M33-034 M33-033 M33-036 M33-041 M33-032 PRANI H 52 PRANI H 44. Tato přání jsou balena po 10 kusech. Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi.

M33-034 M33-033 M33-036 M33-041 M33-032 PRANI H 52 PRANI H 44. Tato přání jsou balena po 10 kusech. Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi. Blahopřání M33-031 Krásné šaty, rudé vlasy, kdopak to sem míří asi. Modré očka, hebká líčka, zaťukala princeznička. Hodně štěstí moje malá, hlavně ať jsi vždycky zdravá, veselá a usměvavá. Všechno nejlepší

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod na vytvoření vlastního videa Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Sami nejlépe víte, že trh s finančními poradci je přesycen.každý poradce se snaží odlišit od ostatních, být nejlepší

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSEF LADA ČESKÁ TELEVIZE

PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSEF LADA ČESKÁ TELEVIZE PAPER DISNEY HURVÍNEK JOSE LADA ČESKÁ TELEVIZE blahopřání do obálky pohlednice balicí papíry dárkové tašky dárkové krabičky rozety a stuhy omalovánky pexesa vystřihovánky dopisní papíry diplomy lampiony

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro rodiče

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro rodiče KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro rodiče Page 1 of 7 Datum: Měsíc Rok Milí rodiče, Jak se daří vašemu dítěti? Jak se cítí? To je to, co bychom se od vás rádi dověděli. Prosíme

Více

Tel: , Martina Kučerová DiS. Nutriční terapeutka

Tel: , Martina Kučerová DiS. Nutriční terapeutka Je to jako v pohádce Obušku z pytle ven, kde vykutálený hostinský servíruje jitrnici, jakou svět neviděl. Všichni o ní mluvili a nikdo ji okem nezahlédl. S pestrou stravou se to má podle odborníků následovně.

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO K Výtvarné soutěži s Novo Nordiskem Postřehy dětí z různých věkových kategorií na téma jídlo v rámci letního tábora Štědronín 2015 Dívka, 10 let Mám hlad, mám chuť

Více

Pravidlo II: Hra brankáře, rozehra od brány 1. Brankář smí chytat úmyslnou malou domů do ruky. 2. Brankář chytá po celé šíři pokutového území.

Pravidlo II: Hra brankáře, rozehra od brány 1. Brankář smí chytat úmyslnou malou domů do ruky. 2. Brankář chytá po celé šíři pokutového území. 1 Pravidla pro mladší přípravky : Mladší přípravky hrají podle pravidel malých forem fotbalu s těmito odlišnostmi: Počet hráčů: 4+1 (čtyři hráči v poli, jeden brankář) Hřiště: 24m x 35m + - 2m Branky:

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Reklama, sleva Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_14 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum

Více

Mamka zatím peče všechno zboží sama, ale příští týden k ní má nastoupit učeň. Jmenuje se

Mamka zatím peče všechno zboží sama, ale příští týden k ní má nastoupit učeň. Jmenuje se Znáte to rčení Jdi za svým snem? Patří mezi má oblíbená. O něčem snít je hezká věc, ale uskutečnit svůj sen je daleko lepší. Moje mamka snívala o tom, že si jednou otevře vlastní pekařství, a teď ho má.

Více

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Nemusíš zrovna milovat fotbal, aby tě Fotbaláci bavili. Ale jestli fotbal miluješ, tak tohle jsou knížky právě pro tebe! Vychází 8. října AUTOR (nar. 1968) je španělský

Více

Petra Braunová. O chlapci, který spadl z nebe

Petra Braunová. O chlapci, který spadl z nebe Albatros Petra Braunová O chlapci, který spadl z nebe Petra Braunová Ilustrovala Magda Veverková O chlapci, který spadl z nebe Albatros 5 Petra Braunová, 2012 Illustrations Magda Veverková Hrnčířová,

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Vážení sportovní přátelé,

Vážení sportovní přátelé, Vážení sportovní přátelé, rád bych Vás přivítal u nás v Hradci Králové, již na 7. ročníku mezinárodního turnaje starších a mladších žáků v kopané O pohár primátora města Hradce Králové, který se koná každoročně

Více

DENÍK INSPIRATIVNÍ ZÁPISNÍK PRO ZKLIDNĚNÍ MYSLI

DENÍK INSPIRATIVNÍ ZÁPISNÍK PRO ZKLIDNĚNÍ MYSLI DENÍK INSPIRATIVNÍ ZÁPISNÍK PRO ZKLIDNĚNÍ MYSLI Ukázka vyplňování Datum:... /... /... Čas:... Po Út St Čt Pá So Ne 2 věci, které právě: 3 11 2018 oblaka a stromy sumení deste cerstvý vzduch a mátový caj

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

VZDĚLÁVACÍ A ROZVOJOVÝ SEMINÁŘ LEKTORSKÉ DOVEDNOSTI

VZDĚLÁVACÍ A ROZVOJOVÝ SEMINÁŘ LEKTORSKÉ DOVEDNOSTI VZDĚLÁVACÍ A ROZVOJOVÝ SEMINÁŘ LEKTORSKÉ DOVEDNOSTI Strana 1 z 16 Motto: Čím uchopíme kopřivu pevněji, tím méně pálí. Mongolské přísloví Strana 2 z 16 Vztahy a důvěra v komunikaci Místo dlouhého úvodu

Více

VÁNOCE 2017 VÁNOCE VÁNOCE Nabídka novoročních přání

VÁNOCE 2017 VÁNOCE VÁNOCE Nabídka novoročních přání VÁNOCE 2017 VÁNOCE 2017 VÁNOCE Nabídka novoročních přání 2016 a kalendářů Vážení obchodní partneři, dostává se Vám do ruky nabídka novoročenek pro rok 2017. Tyto novoročenky byly navrhnuty a vyrobeny v

Více

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1 1. PROHLÉDNĚTE SI OBRÁZKY A KTERÉ TÍSŇOVÉ LINKY K NIM PATŘÍ. ZAPAMATUJTE SI JE. 155 158 150 1 2. PŘIŘAĎTE TELEFONNÍ ČÍSLO KE SPRÁVNÉMU OBRÁZKU 155 158 150 2 3. VYTOČTE

Více

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek S VAZEK 1, VYDÁNÍ 1 P OČET VÝTISKŮ 40 SMÍCHOVINY Časopis, který se umí smát.. V YDÁNO DNE 8.1.2013 Časopis J&G Společnosti Uvnitř tohoto vydání: Úvod 1 Ohlédnutí za minulým měsícem Projekt 2013 Za zábavou

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 MŮJ STYL Jsem profesionální fotograf z Hradce Králové a už čtyři roky se věnuji svatební fotografii. Za tu dobu se na mne s důvěrou obrátilo více jak 60 párů

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

Název aktivity Deník malého poseroutky 1

Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Projekt Čtenář Úroveň čtenáře Čtenář-objevitel Dovednost Popis dovednosti Forma aktivity Časová dotace Zhodnocení textu Žák si všímá, jakým způsobem je text vystavěn,

Více

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla CZ Habermaaß-hra 5589 Klasické kostky Kravička Karla Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Jaroslav Dvořák Dobrý tým-radost pracovat

Jaroslav Dvořák Dobrý tým-radost pracovat Jaroslav Dvořák Dobrý tým-radost pracovat Týmová spolupráce mě nestresuje práce s pacienty, ale práce s kolegy trpělivost Hra na týmovou spolupráci 4 týmy 1. 3b / -1b 2. 4b / -2b 3. 3b / 0b 4. 3b / -2b

Více

Školní časopis 3/1.ročník

Školní časopis 3/1.ročník Školní časopis 3/1.ročník 6.6.2013 Obsah NAŠE ŠKOLA Schůze Školního parlamentu 1 Interiéry tříd I. stupně 2 Fotosoutěž 3 Rekonstrukce školy 4 PŘÍRODA Kur domácí 5 SPORT A ZDRAVÍ Fotbal 6 KULTURA Verše

Více