Poselství Moudrého Hada

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Poselství Moudrého Hada"

Transkript

1 Poselství Moudrého Hada Werner Johannes Neuner Foto kruhů v obilí:

2 se u Wiltonu objevil kruh v obilí v podobě hada. Vzor na těle hada byl brzy rozluštěn jako kód sestávající z 13 znaků, věštecký výrok. Tato věštba hada má hluboký, mnohovrstvý význam, absolutně jasný ve své výpovědi. Naléhavě varuje před doposud zažitými vzorci myšlení a s tím spojenými mechanismy útlaku. Jemně naznačuje nové venušské (podle planety Venuše, pozn.překl.) cesty spojené s Pra-matkou. A doporučuje nám znovuzrození Moudrého hada. I poloha kruhu v obilí je nápadná, leží přesně v tom poli, kde se v roce 2010 ( ) objevil kruh v obilí, který obsahoval fantastickou mnohovrstvou informaci ve formě ASCII-kódu. Tento kruh poukazoval na kosmický kříž Podrobně je o tom psáno zde a nkreise Vzor uvnitř hada se zprvu zdál ozdobou. Avšak i toto byl kód se zpočátku jakoby šifrovaným, brzy však jasně srozumitelným poselstvím, sestávajícím z přesně 13 znaků! Zde použitý kód je Brasseur Universal Code, druh binárního kódu, který byl před lety vytvořen Larry Oliverem Brasseurem. Tento kód je zajímavý tím, že sestává ze tří pozic, které mají vždy čtyři možnosti (žádná linie, linie vpravo, linie vlevo nebo na obě strany). To dává přesně 64 variací, což nápadně připomíná čínský I Ťing (mimo jiné: také Wernerův Venusorakel sestává z 64 věšteckých karet A ještě navíc: Informační jednotky vždy po čtyřech možnostech variací, to je přesně to, s čím pracuje naše tělo, naše DNA! Z naší vlastní DNA si vyzvedne posel-rna (mrna) kód (zvaný Codon), který se skládá ze tří informačních jednotek. Tím je kódována vždy přesně jedna aminokyselina. Z celkem 64 možností je vytvořeno 20 životně důležitých aminokyselin. Kód Podívejme se blíže na kód uvnitř hada a porovnejme tyto znaky s Brasseur Universal Code.

3 Uvidíme, že to sedí! Každý ze 13 znaků uvnitř hada odpovídá jednomu znaku z Brasseurova klíče alespoň přibližně! Tady, u tří šestek, vypadá třetí šestka tak trochu jako osmnáctka z Brasseurova klíče. Avšak i tato nejasnost, neostrost není náhodná, povede nás ještě na zajímavou stopu! Zatím můžeme shrnout: Uvnitř hada se nachází jasně dešifrovatelný kód. Tento kód zní jako nějaký věštecký výrok. Tento výrok zní: beware 666 sam 3 Avšak co to znamená? První slovo je jasné, pochází z angličtiny a znamená dej si pozor na nebo chraň se před Před čím? Podíváme-li se hlouběji, tak tomu brzy porozumíme. 666 neboli Nedávej apokalyptickým vizím žádný význam Když vidíme číslo 666, automaticky myslíme na zlo. Citliví lidé dokonce věří, že se při objevení těchto čísel před nimi musí chránit. Avšak je to číslo opravdu tak špatné? Je to opravdu znamení zla?

4 Pojďme nyní na základ mytologie. Číslo 666 bylo zavedeno v Janově zjevení (kolem r. 95 n.l.), a sice na místě 13, 18 (Odhalení, 13. Kapitola, verš 18). Tam hovoří o zvířeti a naznačuje na člověka, jehož šifrované jméno dá číslici 666. Tento způsob šifrování byl v antice běžný a fungoval tak, že se každému písmenu jména přiřadila číselná hodnota a tato čísla se pak sečetla. Dnes se vychází z toho, že autor odhalení naznačoval jméno římského císaře Nera. To také skutečně funguje, když se řecký způsob psaní dešifruje s hebrejskými písmeny Νηρων Καισαρ (Nêrôn Kaisar). Ale není toto Odhalení 13, 18 zvláštní? Kód uvnitř hada má přesně 13 znaků a poslední ze tří šestek vypadá kvůli (možná záměrné neostrosti) trochu jako číslo 18! Také neostrost ohledně čísla 666 se odráží v historii Odhalení. Starší opisy Odhalení neukazují vždy číslo 666, někdy tam bývá číslo 616 jako Číslo zvířete (viz Ireneus z Lyonu, 2. stol.n.l.). Že tento kruh v obilí naznačuje toto apokalyptické Odhalení, je tudíž pro mě jednoznačné. Tato apokalypsa je velmi krutá a ohledně hysterie konce světa 2012 nyní znepokojivě aktuální. Toto Odhalení jasně ukazuje velmi hluboké vnitřní vzorce myšlení, které v sobě nosíme a které máme naléhavě zpracovat a vyčistit. Tyto vzorce myšlení jsou: - Extrémní polarizace Dobra a Zla My jsme samozřejmě ti dobří, kteří bojují proti zlým a musí je porazit. Dokud se budeme snažit likvidovat Zlo, místo abychom ho integrovali, štěpíme jak sebe tak i svět kolem nás. Jednáme rozdělujícím způsobem, podle rozdělujícího principu, který je v řečtině označován jako diabolon! Klasifikace našeho světa na dobro a zlo je ďábelskou aktivitou. Léčivý by naproti tomu byl poznatek, že polarizace na dobro a zlo je fatálním omylem, který vytváří válečná pole. Léčivá by byla integrace zdánlivého Zla v nás samých a transformace této energie v sobě/v nás. - Spojování hada se zlem. Tím ztrácíme moudrost a léčivou sílu hada, spojení se zemskou Bohyní a s tím spojený soulad s Matkou Zemí, jakož i nezatížená radost ze svobodné sexuality a smyslnosti. - Brutální poslední soud. Zde vzniká ve jménu spravedlnosti brutální, nelítostný, apokalyptický scénář, který je živnou půdou všech strachů (zejména strachu ze smrti) v nás a který subtilním a bezcitným způsobem podkopává naši pra-důvěru. My zde můžeme jen prosit milující sílu Pra-matky, aby nás od těchto fatálních klamných obrazů osvobodila a vyléčila naše vnitřní zranění, která tím byla způsobena. Můžeme pozvat léčivou sílu hada, aby s námi šla touto cestou léčení. Beware 666, chraň se před brutálními apokalyptickými obrazy.

5 Osvoboď se od těchto obrazů, aby ses osvobodil/a od těch rezonancí a polí strachu v sobě, které chtějí nadále vést věčný boj proti zlu. Neboť doba, ve které se právě nacházíme, podporuje revoluci vědomí, aby byla možná evoluce vědomí. 666 a čárový kód? Stále znovu se tvrdí, zejména v esoterických kruzích, že EAN-kód (čárový kód, který je na většině produktů) je šifrován číslem zvířete, tedy 666. Avšak to je hloupost! Čárové kódy jsou rozděleny dělícími znaky (C1, C2, C3), aby mohla čtečka rozeznat začátek, konec a střed. Tyto oddělující čáry jsou velmi podobné šestce, která je také ze dvou čar, ale nejsou v žádném případě shodné. EAN-kód šifruje znak nejen způsobem vedení linie, ale také svojí přesně definovanou délkou (na obrázku označeno zeleně!). A tady je možné vidět jednoznačný rozdíl mezi číslem 6 (2 linie a pak dlouhá pauza) a oddělujícím znakem C1, C2, C3 (dvě linie bez následující pauzy). To sice neznamená, že je čárový kód dobrým symbolem. Znamená to ale, že v něm není obsaženo údajné kódování 666! Revoluce vědomí a naše Slunce Také naše Slunce se k tomuto kruhu v obilí vyjádřilo. Víme, že tato vysoká sluneční aktivita, která se v současnosti děje, velmi pozitivně podporuje možnou revoluci vědomí. A (právě 6.6.!) nechala svému nutkání volný průběh. 6. června byla mocná erupce, které následovala 7. Června jedna z nejsilnějších kdy pozorovaných erupcí! Zde několik aktuálních obrázků (zdroj: SOHO-Satellit der NASA): Mocné sluneční erupce přímo souvisí se slunečními skvrnami. Protože se sluneční skvrny vždy objevují v horní popř. dolní třetině Slunce a dráha Země se nachází v úrovni rovníku Slunce, nikdy nás takové sluneční erupce (naštěstí) přímo nezasáhnou. Jsme však dost blízko na to, abychom výrazně pociťovali tímto vznikající sluneční vítr. A tento sluneční vítr také výrazně nabíjí lidské pole vědomí a tím dává podnět k zásadní revoluci vědomí.

6 Sam 3 nebo Chraň se před polarizovanými channelingy Tím, že sluneční vítr rozviřuje pole vědomí, mění a rozšiřuje schopnost vnímání lidí (samozřejmě i zvířat). Prostřednictvím tohoto rozšířeného vnímání slyší, cítí a vidí již mnoho lidí věci z duchovního (neviditelného) světa nebo odsud dostávají poselství. Chanelování je tudíž v esoterických kruzích totálně v módě. Avšak zde dává tento kruh v obilí, toto poselství hada, jasné varování! Doporučuji každému, kdo taková poselství čte nebo je sám přijímá, aby je ze základu a na všech úrovních přezkoumal! Neboť mnohé z toho, co je vnímáno, může být prostoupeno nevyřešenými osobními problémy a silně podbarvenými vzorci myšlení kanálu a tím i projekcí (která bohužel bývá často na pokraji psychózy). Také před chvílí objasňované Zjevení z 1. stol.n.l. můžeme vidět jako silně podbarvené zpracování osobního psychického traumatu. Masivní problém těchto channelingů spočívá v tom, že zprostředkovávaný zdroj poselství můžeme považovat za veskrze vědomou inteligenci, která sleduje vlastní cíle. A tyto cíle mohou být mocensky orientované povahy, jak nám ukáže následující příklad. Co znamená Sam 3, je po předchozích informacích celkem jednoznačné: poukázání na jedno místo v bibli! Sam 3 je všeobecně zavedený způsob označování míst v bibli. A když tam nahlédneme, skončíme ve Starém zákoně u proroka Samuela. Historka, kterou tam čteme, není dobrým příběhem. Avšak my ji musíme osvětlit, když chceme chápat její poselství. Sam 3 odkazuje jak na třetí kapitolu 1. knihy (oficiální označení: 1 Sam 3), tak i na třetí kapitolu 2. knihy (oficiální označení: 2 Sam 3). Samuel byl žákem kněze Eliho. Jednoho dne uslyšel hlas Boha Jahwe (Jehova). Tento Bůh mu řekl, že on, Samuel, je od nynějška jeho prorokem. A zároveň Jahwe ukázal svoji pravou, tyranskou a brutální povahu: Vysvětlil Samuelovi, že on, Jahwe, navždy a navěky (!) proklel kněze Eliho a všechny jeho potomky, protože prý synové Eliho Jahwemu nepřinesli patřičné obětní dary. To je text z 1 Sam 3. V 2 Sam 3 se jedná o dlouhodobou válku mezi Saulem a Davidem. Byla vyvolána samotným Jahwem, za pomoci jeho proroka Samuela. Samuel totiž dostává úkol udělat Saula králem Izraele, což on věrně provede. Krátce nato Jahve přikáže (opět hlasem Samuela), aby Saul táhl do boje proti Amalekitům. Jahwe přikazuje, aby Saul tento národ zcela zničil, aby zabil každého muže, i každou ženu (!), každé dítě (!) i každého kojence (!) Amalekitů (1 Sam 15,3). Stejně tak přikazuje zabití všeho dobytka, ovcí, velbloudů a oslů. Saul, kterému velmi záleží na moci a královské cti, rozkaz tohoto psychopatického Boha také skutečně provede. Nechává však na živu nejlepší zvířata, aby je Jahwemu obětoval. Také Agaga, krále Amalekitů, nezabije, zajme jej.

7 A přesně toto rozhněvá Boha! Jahwe oznámí přes svého proroka Samuela Saulovi, že mu odebírá vládu nad Izraelem a předává ji jinému, Davidovi. Samuel sám dostává příkaz krále Amalekitů, Agaga, brutálně rozkouskovat, což on poslušně provede. Následující krvavá a dlouholetá válka mezi příznivci Saula a příznivci Davida tím byla roznícena Bohem. Zdali byl tento Jahwe nemocnou, psychopatickou projekcí člověka samotného a vytvořen zmateným polem vědomí lidí samotných, nebo zda byl samostatnou, nemilosrdnou bytostí, nemůžeme jednoznačně zodpovědět. Hlubší informace je možné najít v mém románu Blasphemie, Erde in Aufruhr (v němčině) Jisté ale je, že tento Bůh je inteligentní, sice psychicky nemocnou, ale vědomou bytostí, která se vyjadřuje prostřednictvím proroka (dnes bychom řekli skrze kanál, channelingem)! Mimoto je jisté, že tento nemocný Bůh byl zmíněn ve věšteckém výroku hada. A to z dobrého důvodu: Poselství z duchovního světa bychom měli principiálně přezkoumávat. To platí obzvláště tehdy, když zdroj těchto poselství o sobě prohlašuje, že pochází z nejvyšších úrovní nebo je dokonce Bůh samotný! Měl by to být vždy varovný znak, když poselství polarizuje mezi dobrem a zlem, anebo tomu, komu je určeno, obzvláště lichotí. Léčivé pole hada Věšteckému výroku uvnitř hada jsme nyní obsáhle porozuměli. Avšak jak vypadá cesta, kterou bychom měli jít? Co nám dává tento kruh v obilí s sebou na cestu? Na to zde najdeme dvě odpovědi na dvou úrovních. První úroveň je zřejmá: je to léčivá síla hada samotného. Had byl mytologicky teprve kultem Jahweho prohlášen za zlomyslného tvora. Všechny kultury předtím nebo ty, které jím zůstaly nedotčeny, v hadovi viděly jak Moudrou (ženu), tak Vědmu, tak i Léčitelku, jakož i symbol pro smyslnou a léčivou sílu svobodné sexuality. Zachováno to zůstalo v řecké antice v postavě léčitele Asklepia, kolem jehož hole se ovíjí had Aeskulap, z čehož vznikl znak lékáren. Hadovi byla přisuzována jasnovidnost, která je vnitřně protkána se zemskou Bohyní Gaiou, s Pra-matkou, Matkou Zemí! Je to zachováno i ve věštbě z Delf. Tam to jsou Pythey, hadí kněžky, které vyslovovaly věštby! Tyto kněžky seděly na trojnožce nad zemskou puklinou, ze které zřejmě stoupaly páry, z nichž se mohly dostat do transu.

8 Nápadné je, že se stále znovu dostáváme k souvislosti: věštba, Matka Země (Gaia) a had. A v tom spočívá první poukázání tohoto hadího kruhu v obilí na léčivé pole. Když se rozšíří náš duch a naše vnímání, uděláme dobře, pokud se usmíříme s Pra-matkou, s Matkou Zemí, znovu se s ní spojíme a znovu nalezneme soulad s ní. Je to již samotná náklonnost k ní, vědomé otočení se k Pra-matce, které nám a globální lidské duši přinese léčení! Léčivé pole Venuše Na druhé úrovni nalezneme přes věštecký výrok Moudrého hada planetu Venuši. Narazíme při tom na dvě zvláštní konstelace, jednu , jakož i na velkolepou venušskou událost , tranzit Venuše. Odkaz na to se objeví, když výrok hada dešifrujeme stejně, jako jsme to udělali u kruhu v obilí, který se objevil na přesně stejném místě vloni. To znamená, že každému ze 13 znaků věšteckého výroku přiřadím odpovídající hodnotu ASCII-kódu. Tím pak vznikne: Výrok b e w a r e s a m 3 ASCII-kód Součet těchto hodnot je Analyzujeme-li tento součet podle jeho jednoznačných primárních faktorů, vyjde 4 krát 291. A toto číslo 291 je mi dobře známé z výzkumů Venuše! 291 je totiž počet dní, které často leží mezi dvěma konjunkcemi Venuše. A to platí i o těch blížících se: Poslední silná konjunkce Venuše v přízemí byla 29. října Příští konjunkce Venuše, tentokrát v odzemí, bude 16. Srpna Mezi těmito událostmi leží přesně 291 dní. A pak přijde velká venušská událost, tranzit Venuše Znovu se v datu opakuje číslo 6. A ještě víc: mezi a leží přesně dny (suma ASCII-kódu byla 291 krát 4). Tyto dny bychom si měli poznamenat. Jsou to dny s velkou léčivou silou! 16. Srpna 2011 se znovuzrodí Venuše, když opět vystoupí zpoza Slunce s novou silou a přemění se z Jitřenky na Večernici. To jsou dny, ve kterých se znovuzrodí naše prapůvodní obrazy Lásky a naše prapůvodní zdravé obrazy svobodné sexuality. Kvintesence Prošli jsme tento kruh v obilí v jeho fascinující hloubce. Setkali jsme se s léčivým Moudrým hadem, který nám vyprávěl o Matce Zemi.

9 A tady, v jeho vyprávění o Pra-Matce začínáme pomalu chápat jeho léčivou moc. Jeho příběh se nás dotýká a může nám přinést to léčení, které teď tak nutně potřebujeme. Léčení, které opět umožní důvěru v život, důvěru v Lásku a důvěru v soulad s Matkou Zemí. Takže se nám nyní podaří vyložit věštecký výrok hada: Hovoří Moudrý Had: Nedávej apokalyptickým obrazům a vizím žádný význam. Spíše vyživuj obrazy léčení, obrazy Zdravé Matrix. Nedej na polarizované vstupy, i když je zdroj údajně božský. Více hledej cestu souladu, harmonie, léčivou cestu Moudrého Hada a naslouchej, co ti říká Pra-Matka, Matka Země! Tak se staň a tak to je! Ve spojení Werner Johannes Neuner Tento text je volně k dispozici. Může být libovolně kopírován a předáván. Děkuji každému, kdo se na šíření této informace podílí! Pro přeložila Martina M se bude konat seminář s Wernerem Neunerem v ČR v Haluzicích. Bližší informace budou brzy na michael@haluzice.cz

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ Chválená a velebená budiž bez ustání 3x Též Neposkvrněné početí nejblahoslavenější Panny a Matky Boží Marie. Úvod Dn. 1746: Buď veleben, milosrdný Bože, Že ses

Více

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013 SPIRITIZMUS A BIBLE Strašnice 24. dubna 2013 TOUHA Znát budoucnost Být fit a zdráv Nahlédnout do tajemna Finanční prospěch SPIRITIZMUS SE JEVÍ JAKO CESTA CO JE TO SPIRITIZMUS? SPIRITIZMUS Založen na domněnce,

Více

Jóga. sex. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Jóga. sex. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Jóga sex a 1 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Jóga a sex Sexuální síla z pohledu jogína cesta od rozkoše k duchovnímu štěstí Elisabeth Haichová Přeložil Jan Menděl 3 Jóga a sex Elisabeth

Více

Meditace Vize Nové Země

Meditace Vize Nové Země 1 Meditace Vize Nové Země 2007 by Werner J. Neuner Nejsou vyhrazena žádná práva! Další šíření a kopírování je žádoucí! Werner Neuner, vlastní nakladatelství home: www.meinthema.at/w9 E-Mail: werner.neuner@meinthema.at

Více

JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY

JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY Postní doba cyklu A JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY Zpracováno podle programu italské autorky Claudie Berton publikovaného na http://www.elledici.org/catechesi/strumenti/strumenti.php?id=32877. První

Více

DUCHOVNÍ DARY A PROROCTVÍ

DUCHOVNÍ DARY A PROROCTVÍ Týden od 11. ledna do 17. ledna 2009 DUCHOVNÍ DARY A PROROCTVÍ Biblické texty na tento týden: Sk 2,1 11; Ř 12,6 8; 1 K 1,6.7; 13,9; Ef 4,11; 2 Te 2,9.10 Základní verš Jsou rozdílná obdarování, ale tentýž

Více

Bible. Charlie Brackett

Bible. Charlie Brackett Bible Charlie Brackett BIBLE a. Bible 1. Jedinečná kniha a. Bible je nejúžasnější knihou celé historie. b. Nesčetné roky úsilí a péče vedly ke vzniku přesných opisů, uchování původního textu a kontrole

Více

Vítejte v jednotě! Poselství pro srpen 2011

Vítejte v jednotě! Poselství pro srpen 2011 Poselství pro srpen 2011 Přijala Barbara Bessen, http://www.kryon-deutschland.com/ Překlad Marketa Selinijana, www.zemeandelu.cz Vítejte v jednotě! Buďte pozdraveni milí přátelé, zde je KRYON z magnetické

Více

Správné porozumění. 1. kapitola. Evangelizace = ti, kteří znají Ježíše, o něm říkají těm, kteří jej neznají.

Správné porozumění. 1. kapitola. Evangelizace = ti, kteří znají Ježíše, o něm říkají těm, kteří jej neznají. 1. kapitola Správné porozumění Evangelizace = ti, kteří znají Ježíše, o něm říkají těm, kteří jej neznají. Jsem přesvědčen, že se všichni shodneme na tom, že evangelizace je něco, k čemu jsou křesťané

Více

poznejbibli biblické příběhy pro děti

poznejbibli biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: 1. Příběh: Slepec vidí poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Lukáš 18,35-43 Klíčový verš: Lukáš 18,43 Požádej někoho,

Více

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání.

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání. Pravda a mýty o smrti a umírání. Je zmrtvýchvstání mýtus? Téma smrti a umírání je nesmírně důležité téma, které v dnešní době u většiny lidí bývá odsouváno někam do oblasti nezájmu a nevědomí. Je to téma

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce.

Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce. Já budu jásotem oslavovat Hospodina Máme Bibli? To je úžasná kniha. Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce. A já bych hned na začátku

Více

César farao Herodes Jakub

César farao Herodes Jakub Vyplň následující údaje: Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: biblické příběhy pro starší žáky PoznejBibli 1. LEKCE: První Vánoce - To není možné! Jaký nejlepší dárek jsi kdy k Vánocům

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více

Krátký život pro zlaté tele

Krátký život pro zlaté tele Krátký život pro zlaté tele Ex 32: 1 Když lid viděl, že Mojžíš dlouho nesestupuje z hory, shromáždil se k Áronovi a naléhali na něho: "Vstaň a udělej nám boha, který by šel před námi. Vždyť nevíme, co

Více

SOUTĚŽNÍ ARCH 2. KOLA SOUTĚŽE STEZKA PÍSMÁKŮ 2011 Kategorie M = mladší od 10 do 12 let včetně, počet v týmu jsou 2 až 4 soutěžící

SOUTĚŽNÍ ARCH 2. KOLA SOUTĚŽE STEZKA PÍSMÁKŮ 2011 Kategorie M = mladší od 10 do 12 let včetně, počet v týmu jsou 2 až 4 soutěžící SOUTĚŽNÍ ARCH 2. KOLA SOUTĚŽE STEZKA PÍSÁKŮ 2011 Kategorie = mladší od 10 do 12 let včetně, počet v týmu jsou 2 až 4 soutěžící Soutěžní tým (z organizace, oddílu, příp. další informace) Jméno, příjmení

Více

Myšlenky srdce. Louise L. Hayová. poklad vnitřní moudrosti. poklad vnitřní moudrosti. Louise L. Hayová

Myšlenky srdce. Louise L. Hayová. poklad vnitřní moudrosti. poklad vnitřní moudrosti. Louise L. Hayová a rádcem při jejich zvládání. Nastal čas, abyste se zbavili starých přesvědčení a návyků. Meditace a cvičení obsažená na stránkách této knížky vám mohou pomoci získat důvěru při uskutečňování nezbytných

Více

Rituál. Potřebné vybavení. Terén. Rozestavení. Speciální pravidla. Zahájení hry. Ukončení hry

Rituál. Potřebné vybavení. Terén. Rozestavení. Speciální pravidla. Zahájení hry. Ukončení hry Rituál Někdo se pokouší vyvolat odporného démona. Takže je potřeba mu to zatrhnout, ať už proto, že je to zlo, nebo proto, že je to konkurence Potřebné vybavení Přírodní terén Terén Uprostřed bojiště je

Více

Informace k zasvěcení do energií Systému SOKAISI Reiki Mistr/učitel Eva Melzerová eva.melzerova@seznam.cz; www.reiki-melzerova.cz.

Informace k zasvěcení do energií Systému SOKAISI Reiki Mistr/učitel Eva Melzerová eva.melzerova@seznam.cz; www.reiki-melzerova.cz. Systém SOKAISI Manuál (dle Armand-Manuel Ratundu) Informace k zasvěcení do energií Systému SOKAISI Systém SOKAISI První stelární transformační zasvěcovací systém na Zemi Po obdržení KOSO RAYS mne má zvědavost

Více

Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010.

Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010. Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010 VITAMÍN D - BOŽSKÝ VITAMÍN Rona H: Nejdražší přátelé, poselství pro tento měsíc musím začít vysvětlením Během uplynulých tří

Více

Ježíš. On vysvobodí lidi od hříchů. Josef udělal, jak mu řekl anděl, a ještě téhož dne si vzal Pannu Marii za ženu.

Ježíš. On vysvobodí lidi od hříchů. Josef udělal, jak mu řekl anděl, a ještě téhož dne si vzal Pannu Marii za ženu. NAROZENÍ PÁNĚ Ježíšovo narození byla největší událost lidských dějin. Tehdy si však této události všimlo jen několik málo lidí. Pastýři přišli k jeskyni jenom proto, že je tam poslal anděl. Přišli také

Více

Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008. Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11

Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008. Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11 Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008 Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11 Základní verš Jeho ustanovil Bůh, aby svou vlastní krví se stal smírnou obětí pro ty, kdo

Více

GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU

GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU Autor: Mgr. Lukáš Boček Datum: 5.10.2012 Ročník: kvinta Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Literární komunikace

Více

poznejbibli Princ biblické studie pro mladé

poznejbibli Princ biblické studie pro mladé Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: poznejbibli biblické studie pro mladé Vedoucí skupiny: LEKCE 1: Mojžíš Princ Další doporučená čtení: Numeri 26,58-59 Skutky 7, 17-29 Přečti si:

Více

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Vznešené emanace Božstva stále vlévají potence světla a lásky do mysli a srdce lidské rasy. Velká Bytí na vnitřní straně

Více

Studna tří bratří: Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky Ježíš Kristus včera...

Studna tří bratří: Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky Ježíš Kristus včera... Studna tří bratří: Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky Ježíš Kristus včera... Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky. (Žd13,8, Nová smlouva, Křesťanská misijní společnost, 1994) Kdy

Více

Most do páté dimenze. Tattatuo. TA je určeno těm, kteří kladou otázky Vesmíru, chtějí rozumět svému životu. a hledají vlastní cestu.

Most do páté dimenze. Tattatuo. TA je určeno těm, kteří kladou otázky Vesmíru, chtějí rozumět svému životu. a hledají vlastní cestu. Motto: TA je určeno těm, kteří kladou otázky Vesmíru, chtějí rozumět svému životu a hledají vlastní cestu. TA1/1.část str. 35 Září 2013 Stránka 1 I. Úvod Milí přátelé, prázdniny nám utekly jako voda, pro

Více

Hloubka ostrosti trochu jinak

Hloubka ostrosti trochu jinak Hloubka ostrosti trochu jinak Jan Dostál rev. 1.1 U ideálního objektivu platí: 1. paprsek procházející středem objektivu se neláme, 2. paprsek rovnoběžný s optickou osou se láme do ohniska, 3. všechny

Více

plné zaslíbení, je v každém z nás. Aby ale mohlo prolomit slupku, jež ho zahaluje, potřebuje ticho. Pouze tak může náš život dozrát a být plodný.

plné zaslíbení, je v každém z nás. Aby ale mohlo prolomit slupku, jež ho zahaluje, potřebuje ticho. Pouze tak může náš život dozrát a být plodný. Úvod Při setkání s vyčerpaným člověkem si pokaždé povšimneme stejné věci: působí nejen rezignovaným a sklíčeným dojmem, ale také jako by mu doslova scházel dech. Říká, že potřebuje čas, aby se mohl opět

Více

Nižší arkany - Meče ESO MEČŮ (ACE OF SWORDS) Klíčová slova: Intelektuální jasnost, originální myšlení, jasná myšlení, božská inspirace.

Nižší arkany - Meče ESO MEČŮ (ACE OF SWORDS) Klíčová slova: Intelektuální jasnost, originální myšlení, jasná myšlení, božská inspirace. Nižší arkany - Meče ESO MEČŮ (ACE OF SWORDS) Klíčová slova: Intelektuální jasnost, originální myšlení, jasná myšlení, božská inspirace. Na čepeli zeleného meče je vyryto řecké slovo, jehož význam je jasnost.

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

Jak mluvit s nejmenšími o Bohu?

Jak mluvit s nejmenšími o Bohu? Jak mluvit s nejmenšími o Bohu? Rada č. 1 Pracujme především na sobě, dítě je spolehlivé zrcadlo. Víra dítěte roste jeho účastí na víře rodičů. Malé děti se učí jednoduchým napodobováním a dítě důvěřuje.

Více

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku Pierre Franckh 21 způsobů, jak najít lásku Důležité upozornění: Rady uveřejněné v této knížce byly autorem a nakladatelstvím pečlivě zpracovány a prověřeny, nemůže však za ně být převzata jakákoliv záruka.

Více

1. Ujištění o spasení

1. Ujištění o spasení 1. Ujištění o spasení A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život; kdo nemá Syna Božího, ten život nemá. (1J 5,11-12) Kdo dává věčný život? Kde nalezneme

Více

UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY

UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY Ježíš umíral v opuštěnosti, ale odevzdal se do rukou Otce. Tento pokoj se stal příkladem i pro Dysmase, i on chce zcela důvěřovat Bohu, lotr po pravici chce ve své smrti napodobit

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

nití či strunou. Další postup, barevné konturování, nám napoví mnoho o skutečném tvaru, materiálu a hustotě objektu.

nití či strunou. Další postup, barevné konturování, nám napoví mnoho o skutečném tvaru, materiálu a hustotě objektu. Úvodem Již na počátku své dlouhé a strastiplné cesty lidé naráželi na záhadné a tajemné věci nebo úkazy, které nebyli schopni pochopit. Tak vzniklo náboženství a bohové. Kdo ale ti bohové byli ve skutečnosti?

Více

(.) Chtěl jste zmínit některé obecně platné zákonitosti, které souvisí s naší otázkou jak harmonizovat.

(.) Chtěl jste zmínit některé obecně platné zákonitosti, které souvisí s naší otázkou jak harmonizovat. (.) Chtěl jste zmínit některé obecně platné zákonitosti, které souvisí s naší otázkou jak harmonizovat. Předpokládám, že si vzpomenete na většinu zásad, o kterých jsme již v určitých souvislostech mluvili.

Více

Matice se v některých publikacích uvádějí v hranatých závorkách, v jiných v kulatých závorkách. My se budeme držet zápisu s kulatými závorkami.

Matice se v některých publikacích uvádějí v hranatých závorkách, v jiných v kulatých závorkách. My se budeme držet zápisu s kulatými závorkami. Maticové operace Definice Skalár Představme si nějakou množinu, jejíž prvky lze sčítat a násobit. Pěkným vzorem jsou čísla, která už známe od mala. Prvky takové množiny nazýváme skaláry. Matice Matice

Více

B10 Klíčový verš: Exodus 12,13

B10 Klíčový verš: Exodus 12,13 Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: e-mail: PoznejBibli biblické příběhy pro děti Vedoucí skupiny: 1. lekce: Mojžíš Hod beránka Přečti si: Exodus 12,1-14 a 29-36 a 50-51 Klíčový

Více

OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU. Text na tento týden: Oz 1 3. Základní verš. Hlavní myšlenka. Týden od 16. září do 22. září 2006

OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU. Text na tento týden: Oz 1 3. Základní verš. Hlavní myšlenka. Týden od 16. září do 22. září 2006 Týden od 16. září do 22. září 2006 OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU Text na tento týden: Oz 1 3 Základní verš Hospodin mi řekl: Jdi opět a miluj ženu, milenku jiného, cizoložnici. Právě tak miluje Hospodin

Více

Magie Vědomého Uzdravení

Magie Vědomého Uzdravení Magie Vědomého Uzdravení jak za 21 dní nastartovat uzdravení a zbavit se nemocí bez léků a lékařů autor: Jan Čejka www.vedome-uzdraveni.cz Vydavatel: Jan Šuba Makniha.cz rok vydání: 2015 Jan Šuba Makniha.cz

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17, Vimperk odbor vnitřních věcí

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17, Vimperk odbor vnitřních věcí Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17, Vimperk odbor vnitřních věcí VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: 16.11.2011 NAŠE ZN: KS 32554/11-3/11 - Chr Dělnická strana sociální VYŘIZUJE: Zdeněk Ženíšek spravedlnosti

Více

Podstata víry 19.9.2010

Podstata víry 19.9.2010 Podstata víry 19.9.2010 Exodus 20,1-7 Bůh vyhlásil všechna tato přikázání: Já jsem Hospodin, tvůj Bůh; já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví. Nebudeš mít jiného boha mimo mne. Nezobrazíš si

Více

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY Originál: www.sokaisi.eu Česká verze: http://vzestup.stesticko.cz Zakladatelem tohoto systému je Armand Manuel Ratundu CHRISTIC FORCE Initiation (INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

Více

Uzdravení snu. 27. kapitola. I. Obraz ukřižování

Uzdravení snu. 27. kapitola. I. Obraz ukřižování 27. kapitola Uzdravení snu I. Obraz ukřižování 1. Přání, aby s vámi bylo zacházeno nespravedlivě, představuje pokus učinit kompromis, který by spojil útok s nevinou. Kdo však dokáže spojit to, co je naprosto

Více

mladší žáci PoznejBibli 1. PŘÍBĚH: Petr usnul biblické příběhy pro děti Označ křížkem jména 3 učedníků, kteří byli s Ježíšem v zahradě:

mladší žáci PoznejBibli 1. PŘÍBĚH: Petr usnul biblické příběhy pro děti Označ křížkem jména 3 učedníků, kteří byli s Ježíšem v zahradě: Vyplň následující údaje: Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: biblické příběhy pro děti PoznejBibli Vedoucí skupiny: 1. PŘÍBĚH: Petr usnul PŘEČTI SI: Matouš 26,36-46 Stalo se Ti někdy, že jsi měl/a zůstat

Více

Benjamín (Gn 49,27) Benjamín svůj úlovek rve jako vlk, co odvlekl, požírá hned ráno, večer dělí kořist.

Benjamín (Gn 49,27) Benjamín svůj úlovek rve jako vlk, co odvlekl, požírá hned ráno, večer dělí kořist. 1 Benjamín (Gn 49,27) Benjamín svůj úlovek rve jako vlk, co odvlekl, požírá hned ráno, večer dělí kořist. Benjamín je poslední, s nímž Jákob mluví o jeho životním poslání. Byl druhým synem milované Ráchel,

Více

- příkaz pohybující želvou zpět a o kolik. vlevo 45 vl 45 libovolně zadáme) směrem doleva. Na obrázku jsme pro

- příkaz pohybující želvou zpět a o kolik. vlevo 45 vl 45 libovolně zadáme) směrem doleva. Na obrázku jsme pro Logo Imagine Základní příkazy První informací by mělo být, že nejdůležitějším objektem a tím, od kterého se vše odvíjí dál je želva. Při prvním spuštění programu je to to první, co můžete uprostřed bianco

Více

Program sobot a ostatních setkání:

Program sobot a ostatních setkání: Program sobot a ostatních setkání: Kázání: 5.7. Daniel Kašlík 2.8. Daniel Kašlík 12.7. Ludvík Švihálek 9.8. Ludvík Švihálek 19.7. Daniel Kašlík 16.8. Radim Toman 26.7. Jiří Gomola 23.8. Daniel Kašlík 30.8.

Více

Jak pracovat s absolutními hodnotami

Jak pracovat s absolutními hodnotami Jak pracovat s absolutními hodnotami Petr Matyáš 1 Co to je absolutní hodnota Absolutní hodnota čísla a, dále ji budeme označovat výrazem a, je jeho vzdálenost od nuly na ose x, tedy je to vždy číslo kladné.

Více

Kolekce ArrayList. Deklarace proměnných. Import. Vytvoření prázdné kolekce. napsal Pajclín

Kolekce ArrayList. Deklarace proměnných. Import. Vytvoření prázdné kolekce. napsal Pajclín Kolekce ArrayList napsal Pajclín Tento článek jsem se rozhodl věnovat kolekci ArrayList, protože je to jedna z nejpoužívanějších. Tento článek není kompletním popisem třídy ArrayList, ale budu se snažit

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi Milí rodiče, díky knihám ze série Disney Uč se s námi zvládnou vaše děti spoustu učiva mnohem snadněji. Uvnitř této knihy naleznete jasné a přehledně uspořádané úkoly, které vašim dětem pomohou při osvojování

Více

Týden od 14. do 20. srpna 2011. Texty na tento týden Gn 6,5; Dt 12,8; 13,18; 1Kr 11,1 13; 1Kr 18; Jr 17,5; Mal 3,14 20

Týden od 14. do 20. srpna 2011. Texty na tento týden Gn 6,5; Dt 12,8; 13,18; 1Kr 11,1 13; 1Kr 18; Jr 17,5; Mal 3,14 20 Týden od 14. do 20. srpna 2011 8 PŘIZPŮSOBENÍ SE, KOMPROMISY A KRIZE V BOHOSLUŽBĚ Texty na tento týden Gn 6,5; Dt 12,8; 13,18; 1Kr 11,1 13; 1Kr 18; Jr 17,5; Mal 3,14 20 Základní verš Ti, kdo na základě

Více

Elektronické vydání první. ISBN 978-80-7370-205-2 (váz.) ISBN 978-80-7370-401-8 (e-kniha) Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.

Elektronické vydání první. ISBN 978-80-7370-205-2 (váz.) ISBN 978-80-7370-401-8 (e-kniha) Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas. Jan Bílý Co se stalo s Popelkou po svatbě Redakce Vlastimil Lapáček Návrh obálky Jan Bílý Grafická úprava a sazba Art D, www.art-d.com. Elektronické formáty připravil KOSMAS, www.kosmas.cz Vydalo Synergie

Více

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Pastorale Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20 Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Hudba: Bohdan Mikolášek Liturgie: Jana Mikolášková Nebojte se! Liturgická vánoční slavnost pořad:

Více

HLAVNÍ ZADÁNÍ DUCHA SVATÉHO

HLAVNÍ ZADÁNÍ DUCHA SVATÉHO 10 HLAVNÍ ZADÁNÍ DUCHA SVATÉHO Činnost Ducha svatého je velmi bohatá a pestrá. Klademe si otázku: Existuje nějaká základní, ústřední činnost Ducha, k níž se všechno soustřeďuje? Můžeme najít podstatu,

Více

Obsah. Tiráž" 4. Příběhy starého Izraele" 5 IZRAEL" 6

Obsah. Tiráž 4. Příběhy starého Izraele 5 IZRAEL 6 Obsah Tiráž" 4 Příběhy starého Izraele" 5 IZRAEL" 6 První příběh O TOM, JAK VZNIKL PODLE IZRAELCŮ SVĚT A VŠECHNY JEHO DIVY A KTERAK PRVNÍ LIDÉ DOSTALI DAREM RÁJ A JAK HO POZBYLI" 9 Druhý příběh V NĚMŽ

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

Prostorová orientace. Dítě pojmenovává, co je na obrázku nahoře, co dole, co je vpravo, vlevo; co je vpravo nahoře, vlevo dole

Prostorová orientace. Dítě pojmenovává, co je na obrázku nahoře, co dole, co je vpravo, vlevo; co je vpravo nahoře, vlevo dole Barbora vedl pastelky setmělým parkem. Obě viděly, že Barborovi tma vůbec nevadí a že všichni dobře dojdou k cíli. I Božence se zdála cesta s Barborou jednoduchá. Připomněla jí, jak s Máňou kreslily obrázky

Více

Sedm blahoslavenství v knize Zjevení

Sedm blahoslavenství v knize Zjevení Zj.1,3; 14,13; 16,15; 19,9; 20,6; 22,7; 22,14 Libor Škrla Tento text pochází z archívu kázání sboru Církve adventistů s.d. ve Vyškově. S obecnými poznámkami k zápisům kázání se můžete seznámit na našich

Více

Rodina v Bibli I. Téma Rodina v Bibli

Rodina v Bibli I. Téma Rodina v Bibli Rodina v Bibli I. Dnešní téma by mělo být aktuální pro většinu přítomných. Téma Rodina v Bibli/ne manželství, ale rodina/. Většina z nás žijeme uprostřed rodiny ať už v roli rodičů, dětí, dědečků či babiček.

Více

1. Vymezení výzkumného problému a cíle šetření

1. Vymezení výzkumného problému a cíle šetření EVALUACE (za období 1. - 8. měsíce projektu) Obsah 1. Vymezení výzkumného problému a cíle šetření... 1 2. Šetření respondenti... 2 3. Použité metody... 3 4. Sběr dat a jeho metoda... 5 5. Metoda analýzy

Více

Intervalové stromy. Představme si, že máme posloupnost celých čísel p 0, p 1,... p N 1, se kterou budeme. 1. Změna jednoho čísla v posloupnosti.

Intervalové stromy. Představme si, že máme posloupnost celých čísel p 0, p 1,... p N 1, se kterou budeme. 1. Změna jednoho čísla v posloupnosti. Intervalové stromy Představme si, že máme posloupnost celých čísel p 0, p 1,... p N 1, se kterou budeme průběžně provádět tyto dvě operace: 1. Změna jednoho čísla v posloupnosti. 2. Zjištění součtu čísel

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 4 4 Nadpis kapitoly Mojmír

Více

Z á k l a d n í š k o l a D o l o p l a z y, o k r e s O l o m o u c příspěvková organizace

Z á k l a d n í š k o l a D o l o p l a z y, o k r e s O l o m o u c příspěvková organizace Příklad dobré praxe 1 Název lekce: Plnění kompetencí za dané období Téma: Hodnocení stanovených kompetencí Cíl: Žák zhodnotí stanovené kompetence, pojmenuje a posoudí výsledky své práce. Metoda: Čtyři

Více

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu...

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu... 1. Hrajeme spolu tu partii podivnou zase, bez figurek na šachovnici žlutohnědé, bez vnímání prostoru v prázdném čase, červenají při ní tváře pře tím tak bledé... Nehrajeme na remízu, ale na vyhrání, jen

Více

Růst v Kristu C na pomoc tvému studiu Čas Místo Materiál Metoda

Růst v Kristu C na pomoc tvému studiu Čas Místo Materiál Metoda Růst v Kristu C na pomoc tvému studiu Uvědomuješ si, že když studuješ Písmo, máš při sobě osobního průvodce? Je ti vždy k dispozici, aby ti dal porozumět slovu, které čteš a aby to slovo promlouvalo do

Více

Bible pro děti. představuje. První Velikonoce

Bible pro děti. představuje. První Velikonoce Bible pro děti představuje První Velikonoce Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Janie Forest Upravili: Lyn Doerksen Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Více

Světlo v multimódových optických vláknech

Světlo v multimódových optických vláknech Světlo v multimódových optických vláknech Tomáš Tyc Ústav teoretické fyziky a astrofyziky, Masarykova univerzita, Kotlářská 2, 61137 Brno Úvod Optické vlákno je pozoruhodný fyzikální systém: téměř dokonalý

Více

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají?

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Viktoria Valeeva Teplé léto si mohou užívat i heteráci takový transparent jsem viděla na letošním průvodu Prague Pride, ke

Více

StatSoft Odkud tak asi je?

StatSoft Odkud tak asi je? StatSoft Odkud tak asi je? Ukážeme si, jak bychom mohli vypočítat pravděpodobnosti, na které jsme se ptali v minulém newsletteru Úkolem bylo zjistit, z kterého kraje nejpravděpodobněji pochází náš výherce

Více

téma měsíce řecko Text a foto: Michael a Markéta Foktovi Lidé a Země www.lideazeme.cz

téma měsíce řecko Text a foto: Michael a Markéta Foktovi Lidé a Země www.lideazeme.cz téma měsíce řecko Text a foto: Michael a Markéta Foktovi 34 Stará řemesla stále žijí Letité dřevo středomořských oliv či borovic se pod rukama sámoských řemeslníků už tisíce let mění v bytelné rybářské

Více

Čtvrtá část odpovědi aneb jak je to vlastně s interakcí <<include>>

Čtvrtá část odpovědi aneb jak je to vlastně s interakcí <<include>> Čtvrtá část odpovědi aneb jak je to vlastně s interakcí autor RNDr. Ilja Kraval leden 2008 www.objects.cz Úvod Tento článek navazuje jako pokračování na články předešlé. Minule jsme si zde

Více

Vývoj kresby podle věku dítěte do 1 roku = Období skvrn

Vývoj kresby podle věku dítěte do 1 roku = Období skvrn POJMENOVANÉ ČMÁRANICE Nejdříve dítě čmárá sem tam, dělá tečky nebo vlnky. Postupně začne tyto již osvědčené prvky kombinovat a dochází do stadia, kterému odborníci na vývoj dětské kresby říkají pojmenované

Více

Informátor. sboru Vojkovice

Informátor. sboru Vojkovice Informátor sboru Vojkovice zima 2015 1 Slovo kazatele Kamil Majer Milá vojkovická rodinko. Stojíme na prahu nového roku. A toto období, bývá obdobím, kdy rekapitulujeme a hodnotíme rok přechozí a dáváme

Více

Naším prvním úkolem a samozřejmě i všech

Naším prvním úkolem a samozřejmě i všech Část 1 NAROZENÍ DÍTĚTE LÁSKY Jak se narodí dítě lásky? Naším prvním úkolem a samozřejmě i všech účastníků tréninku je přijít vědomě do pozemského života v podobě dítěte lásky. Kdo je dítě lásky? Obvykle

Více

Ježíš Dárce života. Texty na tento týden: Žd 1,3; Ko 1,16.17; 1K 8,6; Gn 1,29.30; 2,8.9; Jb 42,1 6; Ž 65,10.11; Mt 5,44.45; 6,25.

Ježíš Dárce života. Texty na tento týden: Žd 1,3; Ko 1,16.17; 1K 8,6; Gn 1,29.30; 2,8.9; Jb 42,1 6; Ž 65,10.11; Mt 5,44.45; 6,25. Týden od 17. do 23. února 8 Texty na tento týden: Žd 1,3; Ko 1,16.17; 1K 8,6; Gn 1,29.30; 2,8.9; Jb 42,1 6; Ž 65,10.11; Mt 5,44.45; 6,25.26; 10,28 31 Základní verš Můj Bůh vám dá všechno, co potřebujete,

Více

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY VÝSTAVBA PRVNÍ ČÁSTI POBŘEŽÍ Začíná hráč se světlými figurkami. Táhne vrchní krajinu z balíčku a přiloží ji ke krajině s delfínem uprostřed stolu. Nakonec položí jednoho svého Řeka do města, jednu svou

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

Nejlépe živá, je také možné pustit písničku z archivu Proglasu.

Nejlépe živá, je také možné pustit písničku z archivu Proglasu. Znělka Úvod (Pouští moderátor) Milí přátelé, dnes se s vámi bude modlit rodina X.Y., a to: Každý přítomný se představí (stačí křestní jméno). Začněme znamením kříže ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého.

Více

Týden od 23. září do 29. září 2007

Týden od 23. září do 29. září 2007 Týden od 23. září do 29. září 2007 HOSPODIN A IZRAEL NAPLNĚNÍ NAVZDORY SELHÁNÍ Texty na tento týden: Ex 3,6 14; 6,6 8; Joz 24,1 18; Jr 5,19.22; Ez 16,26 29.34; Oz 9,1; J 20,21; Fp 4,4; 1 Te 1,6; 1 J 2,12

Více

DAVID KOPECKÝ 1963 2009

DAVID KOPECKÝ 1963 2009 DAVID KOPECKÝ 1963 2009 Velkorysý i puntičkář, chladnokrevný i panikář, racionální i mystik, vzpíral se jakékoliv definici 1, tak popsala Bára Kopecká svého muže, architekta Davida Kopeckého v závěrečné

Více

R10 F Y Z I K A M I K R O S V Ě T A. R10.1 Fotovoltaika

R10 F Y Z I K A M I K R O S V Ě T A. R10.1 Fotovoltaika Fyzika pro střední školy II 84 R10 F Y Z I K A M I K R O S V Ě T A R10.1 Fotovoltaika Sluneční záření je spojeno s přenosem značné energie na povrch Země. Její velikost je dána sluneční neboli solární

Více

Hvězda betlémská a astronomie

Hvězda betlémská a astronomie Hvězda betlémská a astronomie připravila Hvězdárna v Úpici finančně podpořil Český organizačni výbor Mezinárodního roku astronomie Když se pak narodil Ježíš v Betlémě Judově, za dnů Herodesa krále, aj,

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

3. Středoškolská stereometrie v anaglyfech

3. Středoškolská stereometrie v anaglyfech 3. Středoškolská stereometrie v anaglyfech V předchozích dvou kapitolách jsme zjistili, jak se zobrazují tělesa ve středovém promítání a hlavně v lineární perspektivě, a jak pomocí těchto promítání vytvořit

Více

19. 12. 2015 41/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

19. 12. 2015 41/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 19. 12. 2015 41/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 19. prosince 2015 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Dvořák Jaroslav Společná

Více

Bůh povznese Josefaotroka

Bůh povznese Josefaotroka Bible pro děti představuje Bůh povznese Josefaotroka Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

poznejbibli b12 biblické příběhy pro děti

poznejbibli b12 biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: e-mail: Vedoucí skupiny: 1. Příběh Josef a anděl poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Matouš 1,18-25 Na Josefa a Marii čekala spousta

Více

SHRNUTÍ POSOUZENÍ DOPADŮ

SHRNUTÍ POSOUZENÍ DOPADŮ CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 16.3.2011 SEK(2011) 328 v konečném znění PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SHRNUTÍ POSOUZENÍ DOPADŮ Průvodní dokument ke SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU,

Více

1. BAZILIŠEK. (Původní název AMÉBA ) Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka. Cíle

1. BAZILIŠEK. (Původní název AMÉBA ) Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka. Cíle 1. BAZILIŠEK (Původní název AMÉBA ) Žádný Žádné Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka 20 minut Hráči vytvoří 2 skupiny (vymyslet názvy viz Harry Potter). Každá skupina tvoří buňku. Stěnu vytvoří hráči,

Více

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013)

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) Moc se mi líbilo, jak jsi mluvil o sedmi aktivitách duše. O sycení se, o kněžství Já věřím, že je pro mě velmi důležité, abych

Více

1. píseň: Ž 1. 1. čtení: Jb 4,2-8. 2. píseň: 176 někdo mě vede za ruku. 2. čtení: Lk 17,11-19. Kázání:

1. píseň: Ž 1. 1. čtení: Jb 4,2-8. 2. píseň: 176 někdo mě vede za ruku. 2. čtení: Lk 17,11-19. Kázání: Milí bratři a milé sestry, vítám vás na dnešním shromáždění a zdravím vás tak jak je v církvi zvykem: Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho i Pána Ježíše Krista. Toto praví Hospodin zástupů: V oněch dnech

Více

Kázání, Levice, 25.10.2015. Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen.

Kázání, Levice, 25.10.2015. Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen. Kázání, Levice, 25.10.2015 Milost Vám a pokoj od Boha Otce i Pána Ježíše Krista. Amen. Jan 6:14 21 Když lidé viděli znamení, které Ježíš učinil, říkali: "Opravdu je to ten Prorok, který má přijít na svět!"

Více

PŘÍBĚHY NOVÉHO ZÁKONA

PŘÍBĚHY NOVÉHO ZÁKONA Vážení rodiče, už jsme v druhém pololetí misijní katecheze. Sami jste se přesvědčili, že se nejedná o výuku náboženství, ale o seznámení s pojmy křesťanské skutečnosti. Děti milují příběhy jak svých kamarádů

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více