Ekologický institut Veronica Hostětín

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ekologický institut Veronica Hostětín"

Transkript

1 Ekologický institut Veronica Hostětín

2 ZPRÁVA Z PRŮBĚHU EKOTÁBORA

3 Ekotábor je jednou z aktivit projektu Přeshraniční spolupráce Česká republika Slovenská republika Záchrana prírodného dědičstva v česko slovenskom príhraničí. Na projektu participuje celkem pět obcí a jedno občanské sdružení (za ČR: Bohuslavice nad Vláří a Vlachovice; za SR: Lomná, Krušetnica, Hruštín a Eko Centrum, o.z.). Ekotábory se uskutečňují společně v letních měsících na rotačním principu, vždy jedna obec z ČR a jedna obec ze SR. Díky tomu je zajištěna vzájemná integrace dětí z obou států. Letos, , pořádali tento tábor obec Lomná (SR) a obec Bohuslavice nad Vláří (ČR). Na straně ČR se ekotáboru zúčastnilo 12 českých dětí z obce Bohuslavice nad Vláří a Vlachovice a 13 dětí z obcí Lomná, Krušetnica a Hruštín. K těmto dětem byli přiřazeni tři pedagogové (dva z Bohuslavic nad Vláří a jeden z Kuršetnice). Ubytování a stravování bylo zajištěno v obci Hostětín v ekologickém institutu Veronica v tzv. Pasivním domě. Obec Hostětín leží na úpatí Bílých Karpat v údolí potoka Kolelač. Svou proslulost obec získala díky realizaci velkého množství projektů, založených na využívání místních zdrojů a technologií šetrných k životnímu prostředí. Funguje zde kořenová čistírna odpadních vod a většinu domů vytápí obecní výtopna na dřevěnou štěpku. Na několika domech jsou nainstalované sluneční kolektory a od roku 2000 občanské sdružení Tradice Bílých Karpat vyrábí v místní moštárně jablečný mošt.

4 1. Den ( , neděle) Ekotábor byl zahájen v odpoledních hodinách, kdy přijely děti ze slovenských obcí. Děti přijely s doprovodem do obce Bohuslavice nad Vláří, kde se k nim přidaly děti z této obce. Společně se tak vypravily do obce Hostětín, kde bylo pro ně připraveno ubytování, strava a program. Po ubytování a krátkém odpočinku došlo k seznámení dětí formou her, aby si co nejdříve a co nejlépe sami sebe zapamatovali a něco se o sobě dozvěděli.

5 Po tomto úvodním seznámení následovala prohlídka obce Hostětín a jeho nejdůležitějších ekologických projektů. Ředitelka institutu, paní Alena Šuráňová, vysvětlila dětem, proč je Hostětín z pohledu životního prostředí tak zajímavý a společně se vypravili na kořenovou čističku odpadních vod. Děti se tak dozvěděly, jak taková čistička vůbec funguje, proč byla vybudována a že náklady na provoz nevyžaduje a ani není třeba ji opravovat a nespotřebovává žádnou energii. Paní ředitelka dětem zajímavě vysvětlila, že čištění zajišťují organismy, které žijí přirozeně na kořenech vodních a bahenních rostlin, jimiž jsou především rákos obecný a chrastice rákosovitá. Po večeři následovala úvodní scéna, tvz. UFO pomocí níž se děti lépe zapojili do celého programu a pochopili tak díky formě her význam krajinotvorby a ochrany životního prostředí. 2. Den ( , pondělí) Druhý den tábora po snídani děti vyrazily po krajině kolem Hostětína. Nejprve navštívily obecní výtopnu na dřevo a rozvod tepla po Hostětíně. Zde se děti dozvěděli, jak taková výtopna funguje a jaké má výhody, popřípadě nevýhody. Děti byly duchapřítomné a kladly na výtopnu mnoho otázek. Jednou z nich bylo, kde se bere potřebná štěpka. Děti se dozvěděly, že je vykupována od okolních obcí a soukromých subjektů. Aby byla zajištěna ochrana životního prostředí, nevozí se štěpka ze vzdáleností více jak 30 km.

6 Ve výtopně na děti čekal Ufon, který děti rozdělil do skupin (Saturňáci, Marťani, Venušáci, Neptuňáci) a vysvětlil jim jejich úkoly po celou dobu tábora. Zároveň děti vyzval, aby se vydaly za Bělokarpatskými poklady, kde na ně čekalo další dobrodružství. Děti se tedy vydaly na živou zahradu, na které na ně čekalo spoustu úkolů. Poté se rozpoutala diskuse o významu přírodních zahrad. Děti by měly pochopit, že podoba dnešní krajiny je výsledkem dlouhodobého působení člověka. Poté se děti zapojily do dalších her, při kterých zjišťovaly význam ochrany životního prostředí.

7 Večer děti měly volný program promítání filmů. 3. Den ( , úterý) Třetí den děti čekala stezka Moudré sovy, což byl okruh krajinou Hostětína za účelem lovu zvěře a další herní aktivity proloženy naučným kvízem.

8 Odpoledne děti kreslily vlajky svůj týmů a odlévaly stopy zvěře. Po večeři přijel autobus s rodiči některých dětí, kteří měli zájem poznat obec Hostětín blíž. Paní ředitelka jim tak udělala krátkou přednášku a provedla je Pasivním domem. Poté starosta Bohuslavic nad Vláří pan František Machuča předal za obec dětem trička s logem ekotábora a proběhla přednáška o šelmách.

9 P 4. Den ( , středa) Tento den ihned po snídani děti spolu s vedoucími vyrazili navštívit ZOO Lešná a přilehlý zámek nedalo Zlína. Zde děti hledaly šelmy, o kterých se více dozvěděly na úterní přednášce. Měli tak možnost lépe vstřebat informace nabyté z předchozího dne. Zámek Lešná děti okouzlil svým vybavením a vypracovaným interiérem. Po náročném výletě děti ještě čekala návštěva obce Bohuslavice nad Vláří, a to především Malé vodní elektrárny, která vznikla z iniciativy Společenství INTERREG III A ČR a SR. Děti zjistili, na jakém principu elektrárna funguje a jak vypadají turbíny nutné pro její provoz.

10 5. Den ( , čtvrtek) Předposlední den na děti čekala lidová řemesla a to jak teoretická část interativní formou tak praktická část smaltování. Děti měly možnost vyzkoušet si některé nástroje, které dříve používali lidé ve zdejším kraji ke každodenní činnosti a odhadnout k čemu jednotlivé věci sloužili. Pro slovenské děti to bylo o to těžší, že musely najít vhodná slova pro jednotlivé věci ve svém rodném jazyce, což bylo poučné i pro české děti.

11 Po obědě děti měly možnost udělat těsto ze získaných ingrediencí. Vzniklo tak mnoho ufonů, zvířat a dalších věcí ve formě vlastního pečiva.

12 V odpoledních hodinách děti naposled vyrazily do terénu. Jejich úkolem bylo nalézt poklad, který se ukrýval u jedné ze soch, které jsou rozmístěny po Hostětíně. Jelikož v průběhu celého tábora se děti s těmito sochami setkávali, nedělalo jim větší problém poklad odhalit. Pokladem pro ně byla spousta sladkostí, tužek, omalovánek, č a s o p i s ů, d i á ř ů atd. Po večeři děti čekal závěrečný táborák a ukončení programu celého tábora. Děti si tak navzájem sdělovaly zážitky a dojmy z celého prožitého týdne. Měly možnost si pomalovat obličeje barvami na tělo a užít si tak i menší karneval.

13 6. Den ( , pátek) Poslední den děti navštívily ještě místní moštárnu a dozvěděly se tak více o pravém jablečném moštu. Po obědě vyrazily do obce Bohuslavice nad Vláří, kde na ně čekal přistavený autobus ze Slovenska, který přivezl děti z Krušetnice. Na české děti čekali netrpěliví rodičové před obecním úřadem. Všichni se rozloučili a z reakcí dětí víme, že vznikli nová přátelství mezi českými a slovenskými dětmi.

14 Organizátor tábora, obec Bohuslavice nad Vláří, by chtěla poděkovat všem lidem, kteří se podíleli na přípravě tábora a na jeho samotné realizaci, ale také dětem, vedoucím a všem členům Ekologického institutu Veronica. Vypracovala: Ing. Radka Münsterová Podpis:

OBEC BOHUSLAVICE NAD VLÁŘÍ HLAVNÍ PŘESHRANIČNÍ PARTNER (HCP)

OBEC BOHUSLAVICE NAD VLÁŘÍ HLAVNÍ PŘESHRANIČNÍ PARTNER (HCP) 2007 2013 PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKÁ REPUBLIKA ČESKÁ REPUBLIKA EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA SPOLOČNE BEZ HRANÍC OBEC BOHUSLAVICE NAD VLÁŘÍ HLAVNÍ PŘESHRANIČNÍ PARTNER

Více

Jablečná slavnost v Hostětíně 2014

Jablečná slavnost v Hostětíně 2014 Jablečná slavnost v Hostětíně 2014 Jaké to ASI bude?? No, hlavně to bude 28., nikoliv 27. Sobotní bojová porada před vypuknutím příprav Víkend pro dobrovolníky Víkend pro dobrovolníky nejdůležitější je

Více

Yvonna Gaillyová, Ekologický institut Veronica Budoucnost, jakou chceme RIO + 20 Praha, 15. března 2012

Yvonna Gaillyová, Ekologický institut Veronica Budoucnost, jakou chceme RIO + 20 Praha, 15. března 2012 Yvonna Gaillyová, Ekologický institut Veronica Budoucnost, jakou chceme RIO + 20 Praha, 15. března 2012 v krajině s pestrou mozaikou lesů, pastvin, zahrad a sadů leží malá obec Hostětín. Vesnice je známá

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

edí inovace radim machů

edí inovace radim machů obec životní prostřed edí inovace radim machů obec Projekty realizované v posledních 15 letech: voda energie krajina ekologické stavitelství udržitelný regionáln lní rozvoj Ekonomické přínosy Udržitelnost

Více

Vzdělávací a interdisciplinární potenciál projektů udržitelného regionálního rozvoje v Hostětíně

Vzdělávací a interdisciplinární potenciál projektů udržitelného regionálního rozvoje v Hostětíně Vzdělávací a interdisciplinární potenciál projektů udržitelného regionálního rozvoje v Hostětíně realizace monitoring šíření zkušeností ZO ČSOP Veronica / Centrum Veronica Hostětín Deblín, 18.6.2011 Ekologický

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Hostětín. Udržitelný rozvoj v cestovním ruchu. ZO ČSOP Veronica Brno, Hostětín. Zelená inspirace z Bílých Karpat

Hostětín. Udržitelný rozvoj v cestovním ruchu. ZO ČSOP Veronica Brno, Hostětín. Zelená inspirace z Bílých Karpat Hostětín Zelená inspirace z Bílých Karpat Udržitelný rozvoj v cestovním ruchu ZO ČSOP Veronica Brno, Hostětín Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Ekonomické přínosy Udržitelnost Ekologické přínosy Sociální

Více

Jablečný mošt a moučníky provoní Hostětín. Jablečná slavnost již popatnácté.

Jablečný mošt a moučníky provoní Hostětín. Jablečná slavnost již popatnácté. 1 Tisková pozvánka Jablečný mošt a moučníky provoní Hostětín. Jablečná slavnost již popatnácté. Vůně jablečných moučníků, chuť čerstvého jablečného moštu, hudba, ukázky řemesel, hry pro děti, divadlo a

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat za rok 2012

Výroční zpráva Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat za rok 2012 Výroční zpráva Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat za rok 2012 Hostětín 4, 687 71 Bojkovice tel. 572 641 040 tbk@tradicebk.cz, http://www.tradicebk.cz Tradice Bílých Karpat jsou dobrovolným, nevládním

Více

Pobytové programy a adaptační kurzy s ekologickým zaměřením. pro ZŠ a SŠ. Nabídka pro školní rok 2017/2018.

Pobytové programy a adaptační kurzy s ekologickým zaměřením. pro ZŠ a SŠ.   Nabídka pro školní rok 2017/2018. Pobytové programy a adaptační kurzy s ekologickým zaměřením Nabídka pro školní rok 2017/2018. www.hostetin.veronica.cz/skoly pro ZŠ a SŠ Přijeďte se svojí třídou strávit pár dní v Hostětíně, eko-vesnici

Více

URSUS ZÁŽITKOVÉ CENTRUM DOLNÍ LOMNÁ a INFORMAČNÍ STŘEDISKO CHKO BESKYDY Vás srdečně zve na. Cena: 290 Kč/den

URSUS ZÁŽITKOVÉ CENTRUM DOLNÍ LOMNÁ a INFORMAČNÍ STŘEDISKO CHKO BESKYDY Vás srdečně zve na. Cena: 290 Kč/den Cena: 290 Kč/den Děti můžete přihlásit na jeden nebo i více dnů! 7:00 16:00 URSUS zážitkové centrum Dolní Lomná Cena zahrnuje vstup do centra, program v zážitkových expozicích a zahradě, promítání, svačinku

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 V dotačním programu Podpora prevence kriminality ve městě Krnov, v dotačním titulu SK/PK1 Podpora zážitkových aktivit pro děti a mládež ohrožené delikvencí

Více

Udržitelná sídla / Sustainable Settlement

Udržitelná sídla / Sustainable Settlement Srdečně zveme na mezinárodní workshop Udržitelná sídla / Sustainable Settlement 18.-19. října 2011 Hostětín, Bílé Karpaty Workshop je otevřený všem, kdo se zajímají o problematiku udržitelných sídel a

Více

Příměstské tábory 2012

Příměstské tábory 2012 Příměstské tábory 2012 V srpnu 2012 se uskutečnil již druhý ročník příměstských táborů. Stejně jako loni proběhly dva pětidenní turnusy jeden na Praze 12 se základnou v nízkoprahovém klubu Krok a druhý

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30

Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30 Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30 Ve školním roce 2009/2010 se konaly tyto akce související s problematikou EVVO. Září: - Příprava plánu EVVO

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje

Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvková organizace - environmentální vzdělávání, výchova a osvěta Organizace provozuje pobytové středisko

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK

Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK Od dubna až do ledna roku 2015 se na vybraných základních školách v Plzeňském kraji začne realizovat vzdělávací projekt s environmentální

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný)

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný) VARIANTA 1 Víkendový pobyt pro rodiče a děti Délka pobytu: pátek až neděle (2 noci) pro 2 dospělé osoby a 1 dítě do 12 let V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit

Více

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání 2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání KOMBINOVANÝ KURZ PRO UČITELE NĚMČINY HORIZONTE INSTITUT FÜR SPRACHE, KOMMUNIKATION

Více

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice.

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice. 1. a 2.10. 2009 se v rámci projektu Vzdělaný venkov uskutečnila odborná exkurze do mikroregionu Džbány-Žebrák. Exkurzi připravily manažerky mikoregionu Nechanicko Jana Pečenková a Urbanické Brázdy Ing.

Více

Program environmentálního. vzdělávání, výchovy a osvěty. v ZŠ a MŠ Křižanov

Program environmentálního. vzdělávání, výchovy a osvěty. v ZŠ a MŠ Křižanov Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v ZŠ a MŠ Křižanov 2014 2015 Koordinátor EVVO: Mgr. Ivana Hejtmánková ZŠ a MŠ Křižanov

Více

Letní škola pedagogů 2017 organizační pokyny

Letní škola pedagogů 2017 organizační pokyny Letní škola pedagogů 2017 organizační pokyny Termín konání: 24. 29. 8. 2017 Místo konání: Poděbrady Semináře se budou konat na následujících místech: Střední zemědělská škola (Boučkova 355/49) pouze čtvrteční

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Smlouva o poskytnutí sociální služby č. /dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Klient JMÉNO Bydliště Datum narození Poskytovatel Sociální služby Chomutov,

Více

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí NORSKÝ DENÍK 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí Tímto dnem pro nás začala výprava za dobrodružstvím do Norska. Nad ránem jsme se v letištní hale spojili se zbývajícími účastníky projektu z Břeclavi a po odbavení

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM DUBEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM DUBEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM DUBEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Pondělí 2.4.2018 Státní svátek 15:00 17:00 *VYRÁBÍME Z FIMO HMOTY LÁZEŇSKÁ DÍLNIČKA SLEZSKÝ

Více

ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA 2013/2014

ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA 2013/2014 Městská mateřská škola Hořovice, Jiráskova 602, 268 01 Hořovice ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA 2013/2014 Motto: Kdo rozumí přírodě a světu, porozumí lépe i sám sobě Koordinátor: Bc. Iveta Matějková Cílové skupiny:

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 1. den (27.10.2015) Během cesty do Berlína jsme navštívili Drážďany. Nejdříve jsme si prohlédli namalované panorama

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018 CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov T.G.Masaryka 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Název akce: Workshop DŘEVAŘSKÉ DOVEDNOSTI Datum: 20. 5. 2014 23. 5. 2014 Místo:

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Název akce: Workshop DŘEVAŘSKÉ DOVEDNOSTI Datum: 20. 5. 2014 23. 5. 2014 Místo: Název akce: ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Workshop DŘEVAŘSKÉ DOVEDNOSTI Datum: 20. 5. 2014 23. 5. 2014 Místo: Organizátor: Nová Ves, okres Český Krumlov Fakulta stavební VUT v Brně, Ústav technologie, mechanizace a

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

5ti denní tématický pobyt v ekocentru STŘEVLÍK (středisko ekologické výchovy)

5ti denní tématický pobyt v ekocentru STŘEVLÍK (středisko ekologické výchovy) TŘÍDA : NÁMOŘNÍCI 5ti denní tématický pobyt v ekocentru STŘEVLÍK (středisko ekologické výchovy) Místo pobytu: středisko ekologické výchovy Libereckého kraje Oldřichov v Hájích 5, 463 31 Kontakty: www.strevlik.cz

Více

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky.

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky. Letní aktivity na Miladě Kdy a kde? termín: 8. - 12. července příchod: 8-9 h, Milady Horákové 1; od 9 h denní program návrat: 15-16 h, Milady Horákové 1 O co jde? Letní aktivity na Miladě jsou pokračováním

Více

Výtvarný kurz "Najdi prostor v prostoru" HARMONOGRAM

Výtvarný kurz Najdi prostor v prostoru HARMONOGRAM Výtvarný kurz "Najdi prostor v prostoru" HARMONOGRAM D NEDĚLE (příjezdový den) 17 19 příjezd a ubytování, seznamování (tvorba jmenovek, myšlenková mapa na téma prostor, jednoduché aktivity na téma prostor

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu. Datum projektu: od 3.8. (pondělí) 2015 do 9.8.2015(neděle) celkem 7 dní

Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu. Datum projektu: od 3.8. (pondělí) 2015 do 9.8.2015(neděle) celkem 7 dní CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov Špičák 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže Informace

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Seminář pro pedagogy z České republiky. 28. října 6. listopadu 2017

Seminář pro pedagogy z České republiky. 28. října 6. listopadu 2017 Europe Seminář pro pedagogy z České republiky 28. října 6. listopadu 2017 Autobus bude skupinu vyzvedávat 30 minut před začátkem programu u hotelu a vždy Vás na konci dne odveze zpět do hotelu. V případě,

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

29. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ

29. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ 29. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ 26. 10 28. 10. 2018 CHATA PLÁNĚ POD JEŠTĚDEM LIBERECKÝ KRAJ HLAVNÍ TÉMATA: Horská, expediční a cestovní medicína, medicína v divočině, první pomoc a záchrana v horách, lezecké úrazy

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI Úterý 1.8.2017 14:00 18:00 *VYJÍŽĎKA NA KONÍCH - FARMA KARLOVICE SRAZ NA RECEPCI 19:00

Více

Metodický pokyn B16. Nepřítomnost uživatele v zařízení. pro službu Chráněné bydlení

Metodický pokyn B16. Nepřítomnost uživatele v zařízení. pro službu Chráněné bydlení Domov sociálních služeb Skřivany Dr. Vojtěcha 93, 503 52 IČ 00578991 TEL.: 495 491 336 www.usp-skrivany.cz Název dokumentu: Nepřítomnost uživatele v zařízení Číslo: B16 Účinnost od: 1. 1. 2015 Počet příloh:

Více

fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx

fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx úvod Vážení, jsem velmi mile potěšen, že Vás mohu přivítat na fotografickém workshopu pořádaným naší společností

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Dopis krále poddaným. Mapa se stanovišti

Dopis krále poddaným. Mapa se stanovišti Pirátské hrátky V pondělí 23. 5. 2016 jsme obdrželi další dopis od našeho krále, ve kterém nás pověřil důležitým úkolem - dopravit zásoby našim přátelům na vzdálené ostrovy uprostřed Žraločího moře. A

Více

MEF - EBAV 19th International Research Projects Exhibition, Istanbul

MEF - EBAV 19th International Research Projects Exhibition, Istanbul MEF - EBAV 19th International Research Projects Exhibition, Istanbul Pondělí 3. 5. 2010 Do Istanbulu jsme vyrazili v pondělí, letadlo nám odlétalo v pravé poledne. Po příjemných dvou a půl hodinkách strávených

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu Vás srdečně zve na tradiční akci Vítání ptačího zpěvu 45 Kč/osoba/program (omezený počet) Zážitkový program zaměřený na poznávání ptačích druhů Beskyd, odchyt ptáků do ornitologických sítí, pozorování

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA Místo konání: Splzov u Železného Brodu Termín: 26.7.-10.8.2013 Typ tábora: stálý,ubytování ve stanech s podsadou

Více

www.zsspecrymarov.cz Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček 1. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Pondělí 5.3.2018 15:15-17:00 *PROCHÁZKA: MODRÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH ROLANDŮV KÁMEN (střední

Více

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby.

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. Březen 2014 zdarma 18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. 1 Milí čtenáři, naše ZŠ v Nýdku se zapojila do

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 30. 4. 2018 15:30 PÁLENÍ ČARODĚJNIC S OPÉKÁNÍM BUŘTŮ * sraz na recepci Libuše Více informací viz. plakát. úterý 1. 5. 2018 státní svátek 14:00 17:00 PROCHÁZKA DO LUDVÍKOVA S NÁVŠTĚVOU HOSPODY U

Více

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ.

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. AKCE, DÍLNY, VOLNOČASOVÝ KLUB, AIRSOFT, TÁBOR leden červenec 2012 NABÍDKA ČLENSTVÍ Staňte se členy Sdružení PIONÝR Pionýrské skupiny Kolo Koloveč členský příspěvek....

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH HASIČŮ

MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH HASIČŮ Středa, 15. července 2009 MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH HASIČŮ od 19. do 26. července 2009 v OSTRAVĚ / Česká republika XVII. Mezinárodní soutěž mladých hasičů Táborová olympiáda Výstavka Národů - Představení

Více

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART Dne 18.5. se třída Broučků společně s paní učitelkami, zúčastnila výletu do zastávky Karlovy Vary Březová, kam jsme dojeli vláčkem a poté jsme se vydali na Svatý Linhart.

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

1.1.1 Knihovny. Sekce - obecné dotazy. Otevírací doba. Otevírací doba

1.1.1 Knihovny. Sekce - obecné dotazy. Otevírací doba. Otevírací doba 1.1.1 Knihovny Výsledky dotazníkového šetření knihoven v SO ORP Kralupy nad Vltavou. Data byla vyhodnocena tabelárně a zpracována do grafů. Sekce - obecné dotazy Tabulka 43 - Otevírací doba Otevírací doba

Více

Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161. Evropa otevřená všem, škola otevřená všem

Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161. Evropa otevřená všem, škola otevřená všem Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161 544 42 tel.: 499 392 806, mobil 777 005 791 e-mail:zslogo@specskola.cz www.specskola.cz ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU Evropa

Více

V říjnu se zároveň můžete těšit na Soft skills Marathon 2 zaměřený na prezentační dovednosti!

V říjnu se zároveň můžete těšit na Soft skills Marathon 2 zaměřený na prezentační dovednosti! ÚVOD Vážení, jsme rádi, že jste se zúčastnili Soft Skills Marathonu, který se uskutečnil v sobotu 25. dubna 2015 v prostorách UNIFERu v Brně. Cílem této jednodenní akce bylo vštípit co největší množství

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA 1. Den (sobota) PŘÍJEZD vstupní zdravotní filtr ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ - ubytování dětí, vedoucích a praktikantů - kontrola počtu dětí - vybalení věcí, seznámení s režimem a s dislokací tábora, - kontrola

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

ZELENÉ BYDLENÍ. Naše poslání. Občanské sdružení. Výroční zpráva a zpráva o hospodaření za rok

ZELENÉ BYDLENÍ. Naše poslání. Občanské sdružení. Výroční zpráva a zpráva o hospodaření za rok Občanské sdružení ZELENÉ BYDLENÍ Výroční zpráva a zpráva o hospodaření za rok 2013 Naše poslání Posláním občanského sdružení Zelené bydlení je propagovat a prosazovat do každodenního života principy trvale

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM LISTOPAD 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH BEZRUČ/LIBUŠE/LETNÍ LÁZNĚ

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM LISTOPAD 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH BEZRUČ/LIBUŠE/LETNÍ LÁZNĚ KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM LISTOPAD 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH BEZRUČ//LETNÍ LÁZNĚ Pondělí 30.10.2017 15:00 17:00 *VÝROBA HALLOWEENSKÝCH OZDOB A MASEK

Více

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Název tábora:.. Termín:. Jméno a příjmení.... Škola. třída. narozen zdravotní pojišťovna. Adresa bydliště.. Telefon..e-mail. Otec dítěte jméno a příjmení, zaměstnání.

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

LETNÍ PRÁZDNINY 2018

LETNÍ PRÁZDNINY 2018 Základní škola, Petlérská 447 Klášterec nad Ohří, okres Chomutov tel / fax: +420 474 375 872, E-mail: ddm.volnasek@seznam.cz, http://volnasek.klnet.cz/ LETNÍ PRÁZDNINY 2018 PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR č.1: Pojďte

Více

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Termín: 2. - 9. 7. 2016 Místo: Lokalita: Kontakt: Mapa: Rekreační středisko Luka (www.rsluka.cz) Podhradí nad Dyjí Jiří Košut, jiri.kosut@gmail.com, tel.: 775 772

Více

Není Lešná jako Lešná

Není Lešná jako Lešná TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 13. 7. 2012 Místo: Zámek Lešná Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Není Lešná jako Lešná Rarita Zlínského kraje způsobuje turistům

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ÚNOR 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ÚNOR 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ÚNOR 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Čtvrtek 1.2.2018 19:00 TANEČNÍ ZÁBAVA, K POSLECHU A TANCI HRAJE PETR BOBEK LETNÍ LÁZNĚ,

Více

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Termín: 4. - 11. 7. 2015 Místo: Lokalita: Kontakt: Mapa: Rekreační středisko Luka (www.rsluka.cz) Podhradí nad Dyjí Jiří Košut, jiri.kosut@gmail.com, tel.: 702 952

Více

SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ

SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ Ve dnech 10.9. 21.9.2012 navštěvovalo 27 přihlášených dětí solnou jeskyni Karibik v Tuhnicích. Pravidelné 45 minutové pobyty měly příznivý vliv na horní a dolní cesty

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2017

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2017 KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI Středa 1.3.2017 16:30 17:30 * POSILOVACÍ JÓGA - MALÁ TĚLOCVIČNA Čtvrtek 2.3.2017 15:30

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Dějepisný vzdělávací program - Osvětim - svědomí lidstva

Dějepisný vzdělávací program - Osvětim - svědomí lidstva Dějepisný vzdělávací program - Osvětim - svědomí lidstva Dne 29. dubna 2014 se někteří žáci 8. a 9. třídy a někteří pedagogové Základní školy Velký Ořechov zúčastnili dějepisného vzdělávacího programu

Více

TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ II.

TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ II. Pozvánka TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ II. Milí studenti, pedagogové, přátelé a zájemci o přírodní vědy, srdečně Vás zveme na mimořádně zajímavé víkendové soustředění tentokrát zaměřené na geologii, paleontologii

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Statutární zástupci, ředitelky o.p.s. PaedDr. Božena Havelková Mgr. Eliška Kovářová Ředitelka ZŠ a MŠ Mgr. Helena Hlouchová Zástupkyně ředitele školy pro

Více

Comenius setkání říjen 2013

Comenius setkání říjen 2013 Comenius setkání říjen 2013 V týdnu od 14. do 18. října 2013 hostila naše základní škola celkem 36 zahraničních účastníků projektu Comenius. Jednalo se o 7 návštěvníků z Francie v čele s koordinátorkou

Více

Analýza potenciálních cílových skupin a zájmové oblasti vzhledem k využívání a vytížení prožitkových a vzdělávacích hřišť

Analýza potenciálních cílových skupin a zájmové oblasti vzhledem k využívání a vytížení prožitkových a vzdělávacích hřišť Analýza potenciálních cílových skupin a zájmové oblasti vzhledem k využívání a vytížení prožitkových a vzdělávacích hřišť Ing. Jindřich Lechovský 0764.01/030912/CZ.4/2/07, Koncepce k tématické ekologické

Více