MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014,"

Transkript

1 MĚSTO BENEŠOV Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Benešov a o zrušení obecně závazné vyhlášky města Benešov č. 13/2012 Zastupitelstvo města Benešov na svém zasedání dne schválilo a vydává v souladu s 10 písm. d, 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a podle 17 odst. 2 zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Zákon o odpadech), tuto obecně závaznou vyhlášku. Část prvá Základní ustanovení Čl. 1 Účel vyhlášky Účelem této obecně závazné vyhlášky (dále jen vyhlášky) je stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění a odstraňování komunálního odpadu a nakládání se stavebním odpadem (dále jen systém města). Čl. 2 Rozsah působnosti vyhlášky Vyhláška se vztahuje: a) na všechny fyzické osoby, při jejichž činnosti vzniká komunální odpad a jehož odstraňování musí být zajištěno v souladu s platnými právními předpisy 1. Čl. 3 Vymezení pojmů pro účely této vyhlášky 1) Původcem komunálních odpadů vznikajících na území obce, které mají původ v činnosti fyzických osob, na něž se nevztahují povinnosti původce, se za původce pro účely této vyhlášky ve smyslu 4 odst. 1 písm. x) Zákona o odpadech, považuje obec. Obec se stává původcem komunálních odpadů v okamžiku, kdy fyzická osoba odpady odloží na místě k tomu určeném, obec se současně stane vlastníkem těchto odpadů. 1 zákon č.185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů

2 2) Odpadem se rozumí každá movitá věc, které se subjekty uvedené v článku 2 zbavují, mají úmysl nebo povinnost se zbavit a přísluší do některé ze skupin odpadů uvedených v příloze č. 1 Zákona o odpadech. 3) Komunálním odpadem je veškerý odpad vznikající na území obce při činnosti fyzických osob s výjimkou odpadů vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání. 4) Nakládáním s odpady je jejich shromažďování, soustřeďování, sběr, výkup, třídění, přeprava a doprava, skladování, úprava, využívání a odstraňování. 5) Místem určeným k odkládání odpadu jsou: a) stanoviště, na nichž jsou sběrné nádoby trvale nebo přechodně umístěny za účelem shromažďování komunálního odpadu, b) sběrný dvůr určený ke sběru nebezpečných odpadů vytříděných z komunálních odpadů, objemných odpadů, biologicky rozložitelných odpadů a vyřazených elektrických a elektronických odpadů, c) lékárny, v nichž je zajištěn sběr nepoužitelných léčiv, d) zařízení ke sběru nebo výkupu odpadů, e) řízená skládka odpadů, f) specializované prodejny, které zajišťují zpětný odběr některých výrobků. 6) Využitelnými složkami komunálního odpadu se rozumí ta část komunálního odpadu, která je shromaždována odděleně a následně předána k dalšímu využití (sklo, plasty, papír, nápojové kartony, kovy, folie, polystyren, elektrozařízení pocházející z domácností). 7) Nebezpečnými složkami komunálního odpadu jsou odpady získané odděleným sběrem, které mají jednu nebo více nebezpečných vlastností uvedených v příloze č. 2 zákona o odpadech (např. obalový materiál znečištěný škodlivinami, olejové filtry, odpad rtuti, staré nátěrové hmoty, rozpouštědla, fotochemikálie, staré léky, apod.). 8) Velkoobjemovými odpady pocházejícími z domácností se rozumí odpady, které s ohledem na své rozměry nebo hmotnost nelze odkládat do běžných sběrných nádob, budou ukládány do velkoobjemových kontejnerů ve sběrném dvoře. Jedná se zejména o jednotlivé kusy nábytku, koberců apod. 9) Kal ze septiků a žump je odpad vznikající v domácnostech fyzických osob, který se zachycuje v septicích a nepropustných jímkách. 10) Stavebními odpady se rozumí inertní odpady vznikající při stavebních pracích, demolicích a stavebních úpravách, uvedených v Katalogu odpadů. Jedná se např. o směsný stavební a demoliční odpad, beton, cihly, keramiku, dřevo, asfalt, dehet, sklo, plasty, kovy, izolační materiál, výkopovou zeminu, apod. 11) Biologicky rozložitelnými odpady jsou ty složky komunálního odpadu bez nebezpečných vlastností, které jsou schopny biologického rozkladu aerobním nebo anaerobním způsobem jako např. odpad ze zahrad, zbytky potravin.

3 12) Směsnými (zbytkovými) odpady jsou složky komunálního odpadu bez nebezpečných vlastností, které zůstávají po vytřídění využitelných odpadů, např. vychladlý popel, obaly potravin, drobné spotřební předměty apod. 13) Oprávněnou osobou je každá osoba, která je oprávněna k nakládání s odpady podle zákona o odpadech nebo zvláštních právních předpisů jako je např. živnostenský zákon, obchodní zákoník. Systém města je zajišťován oprávněnou osobou Technické služby Benešov, s. r.o. Část druhá Systém nakládání s komunálním odpadem Čl. 4 Sběr využitelných složek komunálního odpadu 1) Sběrem využitelných složek komunálního odpadu se rozumí odpad, získaný odděleným sběrem před jeho smícháním v nádobách na komunální odpad, který je možno po vytřídění předat k dalšímu využití. 2) Využitelnými odpady pro účely této vyhlášky jsou stanoveny tyto složky komunálního odpadu: a) papír a lepenka, b) nápojové kartony, c) sklo bílé a barevné, d) plasty, PET láhve, polystyren, e) kovy, f) biologicky rozložitelný odpad, g) elektrotechnický odpad pocházející z domácností (např. televize, PC monitory, žehličky, fény, myčky, ledničky, telefony, holicí strojky, sekačky apod.), h) železný šrot a ostatní kovy. 3) Nakládání s těmito odpady je zajišťováno: a) donáškovým sběrem - plasty (PET obaly, folie, polystyren, nápojový karton, atd.), papír (kartony, lepenka, noviny, časopisy, atd.) a sklo (zvlášť rozděleno na bílé a barevné) jsou ukládány do městem dodaných barevně rozlišených a označených nádob, jejichž stanoviště jsou na určených místech města. Odvoz k následnému využití je zajišťován oprávněnou osobou v pravidelných intervalech, b) do sběrného dvora odpadů, c) do zařízení ke sběru a výkupu druhotných surovin (např. sběrna druhotných surovin). Čl. 5 Sběr nebezpečných složek komunálního odpadu 1) Sběrem nebezpečných složek komunálního odpadu se rozumí oddělený sběr těchto odpadů do k tomuto účelu určených sběrných nádob, rozmístěných ve sběrném dvoru odpadů. Jedná se především o nebezpečné složky z komunálního odpadu, uvedené v části první, čl. 3 odst. 7 této vyhlášky.

4 2) Nepotřebné léky s prošlou expirační dobou lze také bezplatně odevzdat v lékárnách. Čl. 6 Nakládání s velkoobjemovým odpadem Velkoobjemový odpad je odkládán: a) do kontejnerů ve sběrném dvoře odpadů, odpad nutno upravit tak, aby měl co nejmenší objem, b) do objednaných a přistavených kontejnerů. Čl. 7 Nakládání s biologicky rozložitelným odpadem Fyzické osoby produkující biologicky rozložitelný odpad, který nejsou schopny samy využít např. kompostováním na vlastním pozemku, mohou odložit: a) do sběrných nádob umístěných ve sběrném dvoře, b) do plastových sběrných nádob hnědé barvy označených BIO ODPAD o objemu 120 l, 240 l, 770 l umístěných na stanovištích po městě. Následný odvoz je zajišťován pravidelně dle harmonogramu, c) do sběrných nádob pronajatých v domácnostech odvoz je prováděn oprávněnou osobou v dohodnutých intervalech. Čl. 8 Nakládání se směsným (zbytkovým) komunálním odpadem 1) Směsný (zbytkový) komunální odpad je ukládán do typizovaných sběrných nádob označených platnou známkou podle odst. 3 tohoto článku o objemu 110 l, 120 l, 240 l nebo kontejnery l, vždy v počtu a objemu odpovídajícím jednotlivým nemovitostem. 2) Odvoz a zneškodnění směsného (zbytkového) komunálního odpadu provádí oprávněná osoba, pověřená městem na základě uzavřené smlouvy. Svoz tohoto odpadu je zajištěn celoročně v pravidelných intervalech. 3) Každá sběrná nádoba na směsný komunální odpad je označena platnou známkou, kterou obdrží občané zdarma v budově městského úřadu po řádném uhrazení místního poplatku. Čl. 9 Odpady ze hřbitova 1) Pro tuto složku komunálního odpadu (např. uschlá květinová výzdoba hrobů) jsou určeny 2 velkoobjemové kontejnery na hřbitově. 2) Vývoz těchto kontejnerů zajišťuje oprávněná osoba v pravidelných intervalech.

5 Čl. 10 Nakládání s elektrozařízeními pocházejícími z domácností 2 1) Elektrozařízení pocházející z domácností je možno ve městě odkládat ve sběrném dvoru odpadů nebo do sběrných nádob rozmístěných po městě. 2) Seznam elektrozařízení, které je možno odložit ve sběrném dvoru odpadů: a) velké domácí elektrospotřebiče (např. pračky, ledničky, sporáky, mikrovlnné trouby, myčky nádobí, elektrická topidla, ventilátory), b) malé domácí spotřebiče (např. vysavače, žehličky, holicí strojky, fritovací hrnce, elektrické nože, kávovary), c) zařízení informačních technologií a telekomunikačních zařízení (např. počítače, monitory, tiskárny, kopírky, faxy, telefony), d) spotřebitelská zařízení (např. televizory, videokamery, videorekordéry), e) osvětlovací zařízení (např. zářivky, výbojky), f) elektrické a elektronické nástroje (např. vrtačky, pily, sekačky, šicí stroje), g) hračky, vybavení pro volný čas a sporty (např. videohry, elektrické vláčky nebo soupravy závodních autíček, ruční ovládání videoher). 3) Seznam elektrozařízení, které je možno odložit do nádob rozmístěných po městě červené kontejnery: a) klávesnice, myši od počítače, holicí strojky, kalkulačky, rádia, discmany, telefony a další. Do kontejnerů naopak nepatří televizory, počítačové monitory, zářivky a úsporné žárovky. Kontejnery jsou také vybavené boxem pro individuální sběr baterií. Čl. 11 Povinnosti při nakládání s komunálním odpadem 1) Fyzické osoby jsou povinny komunální odpad odděleně shromažďovat, třídit a předávat k využití a odstraňování podle systému města stanoveného touto vyhláškou, pokud odpad samy nevyužijí v souladu se zákonem o odpadech. 2) Je zakázáno odkládat do sběrných nádob jiné složky komunálního odpadu, než pro které jsou jednotlivé nádoby určeny. 3) Jakákoliv sběrná nádoba nesmí být přetížena a poškozena (např. utržené dno nádoby, utržené oko nádoby). Je zakázáno shromážděné komunální odpady ve sběrných nádobách udupávat či zhutňovat. 4) Fyzické osoby jsou povinny plnit sběrné nádoby tak, aby je bylo možné uzavřít a odpad z nich při manipulaci nevypadával. Čl. 12 Úhrada za svoz, třídění a odstranění komunálního odpadu 2 37f až 37p a 38 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech

6 Fyzické osoby platí za provoz systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů místní poplatek stanovený městem Benešov obecně závaznou vyhláškou. Část třetí Systém nakládání se stavebním odpadem Čl. 13 Nakládání se stavebním odpadem 1) Stavební a demoliční odpad není odpadem komunálním. Fyzické osoby, které provádějí stavbu, stavební úpravy, terénní úpravy nebo stavbu odstraňují a produkují tak stavební nebo demoliční odpad, jsou povinny zajistit jeho likvidaci v souladu s platnými právními předpisy, např. předáním oprávněné osobě - Skládka odpadů Přibyšice. 2) Stavební odpady, demoliční odpady a výkopovou zeminu mohou fyzické osoby ukládat do sběrného dvora, pokud jejich celkový objem z jedné stavební, demoliční nebo výkopové činnosti nepřesáhne hmotnost 500 kg.. Část čtvrtá Závěrečná ustanovení Čl. 14 Kontrolní činnost a sankce 1) Kontrolu plnění povinností vyplývajících z této vyhlášky provádějí pověření zaměstnanci města. 2) Za porušení povinností vyplývajících z této vyhlášky lze uložit sankce podle zvláštních předpisů. Čl. 15 Zrušovací ustanovení 1) Nabytím účinnosti této obecně závazné vyhlášky města Benešov se ruší obecně závazná vyhláška města Benešov č.13/2012, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Benešov. 2) Tato vyhláška nabývá z důvodu naléhavého obecného zájmu účinnosti dne otisk razítka Ing. Jaroslav Hlavnička, v.r. starosta Ing. Roman Tichovský, v.r. místostarosta

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROZKOŠ. č. 4/2011. Část první Základní ustanovení

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROZKOŠ. č. 4/2011. Část první Základní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROZKOŠ č. 4/2011 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem na

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014 OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA o č. 06/2014 SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM v v r v Zastupitelstvo města Tábora

Více

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 Obec Chlístov Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN č. 1/2014 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Část prvá Základní ustanovení

Část prvá Základní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA k zabezpečení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Heřmanov se dne 2.

Více

Obecně závazná vyhláška číslo 6/2001

Obecně závazná vyhláška číslo 6/2001 MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška číslo 6/2001 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území Města Uherský Brod Zastupitelstvo

Více

ČÁST DRUHÁ KOMUNÁLNÍ ODPAD

ČÁST DRUHÁ KOMUNÁLNÍ ODPAD Město Týnec nad Labem O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2001 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území Města Týnec nad

Více

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2010, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému

Více

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2011 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA TEPLICE NAD

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 Obec Pucov Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů Zastupitelstvo obce Pucov se na svém zasedání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 MĚSTO BRANDÝS NAD ORLICÍ Náměstí Komenského 203, PSČ 561 12 Brandýs nad Orlicí IČO 00278564 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 Města Brandýs nad Orlicí k zabezpečení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

O B E C KOROZLUKY. Obecně závazná vyhláška č. 01/2015

O B E C KOROZLUKY. Obecně závazná vyhláška č. 01/2015 O B E C KOROZLUKY Obecně závazná vyhláška č. 01/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky MĚSTO ÚVALY Obecně závazná vyhláška města Úvaly č. 02/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice

Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice č. 3 /2005, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003

Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003 Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 12/2008 o systému shromažďování, sběru,

Více

M Ě S T O J I Ř Í K O V

M Ě S T O J I Ř Í K O V M Ě S T O J I Ř Í K O V Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

OBEC HRADČANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013. o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany

OBEC HRADČANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013. o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany OBEC HRADČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na svém zasedání dne 25. listopadu 2013 usneslo vydat na

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. Vyhláška města Kladna č. 43/11

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. Vyhláška města Kladna č. 43/11 Vyhláška města č. 43/11 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním a demoličním odpadem na území města Kladna" STATUTÁRNÍ

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HUKVALDY. čís. 2/2009

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HUKVALDY. čís. 2/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HUKVALDY čís. 2/2009 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem na území obce Hukvaldy.

Více

Obecně závazná vyhláška města Koryčany č. 4/2001

Obecně závazná vyhláška města Koryčany č. 4/2001 Obecně závazná vyhláška města Koryčany č. 4/2001 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu. Zastupitelstvo města Koryčany vydává dne

Více

2. Využitelný odpad je složka komunálního odpadu vzniklá odděleným sběrem za účelem dalšího využití, např. papír, sklo, kovy, plasty.

2. Využitelný odpad je složka komunálního odpadu vzniklá odděleným sběrem za účelem dalšího využití, např. papír, sklo, kovy, plasty. Obecně závazná vyhláška č. 1 /2005 Obecně závazná vyhláška č. 1 /2005, kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 29

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 29 Město Holýšov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 29 ze dne 10.12.2001, kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících

Více

OBEC KUNDRATICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2015. Část první Základní ustanovení

OBEC KUNDRATICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2015. Část první Základní ustanovení OBEC KUNDRATICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2015 k zabezpečení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně jejich biologicky rozložitelné složky

Více

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Korolupy č. 3/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na katastrálním území obce Korolupy, včetně systému nakládání

Více

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecně závazná vyhláška obce Líšná o systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem ze dne 16. 3. 2015 účinnost ode dne 1. 4. 2015 1/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

Více

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Bratkovice včetně systému nakládání

Více

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně

Více

Obecně závazná vyhláška obce Předboj č.3/2008 o systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška obce Předboj č.3/2008 o systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška obce Předboj č.3/2008 o systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Předboj na svém zasedání dne 28.11.2007 schválilo a vydalo v souladu s ustanovením

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2009

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2009 Městys Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo městyse se na svém zasedání dne 30.

Více

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015,

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, OBEC Vyžice Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC NENAČOVICE. Část I Úvodní ustanovení.

OBEC NENAČOVICE. Část I Úvodní ustanovení. OBEC NENAČOVICE Obecně závazná vyhláška obce Nenačovice č. 1/2010 Kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na k.ú. Nenačovice,

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Obecně závazná vyhláška města Lipník nad Bečvou č. 2/2004, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, vznikajících

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č Příloha usnesení: OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. X/2012 O ZABEZPEČENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ NA ÚZEMÍ MĚSTA PARDUBIC, VČETNĚ NAKLÁDÁNÍ

Více

Obecně závazná vyhláška města Hluk č. 3/2011, o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území města Hluk

Obecně závazná vyhláška města Hluk č. 3/2011, o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území města Hluk MĚsto Hluk Obecně závazná vyhláška města Hluk č. 3/2011, o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území města Hluk Zastupitelstvo města Hluk se na svém zasedání dne 30. listopadu 2011, usnesením

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 29. ledna 2015 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007

Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007 Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, vznikajícího na území obce, včetně systému nakládání se stavebním

Více

Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad

Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad 1 VYHLÁŠKA č..~/j.()() 1 Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad Zastupitelstvo obce Oslavička

Více

Vyhláška č. 3/2007. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Vyhláška č. 3/2007. Čl. 1. Úvodní ustanovení Vyhláška č. 3/2007 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo města Dobřany

Více

Obecně závazná vyhláška Města Sedlčany č.38/2001

Obecně závazná vyhláška Města Sedlčany č.38/2001 Obecně závazná vyhláška Města Sedlčany č.38/2001 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území Města Sedlčany včetně systému nakládání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce T I S E M

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce T I S E M OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce č. 1 / 2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na katastrálním území

Více

CI. 1. Úvodní ustanovení

CI. 1. Úvodní ustanovení Obecne závazná vyhláška c. 1/2001 obce Paseka o stanovení systému shromaždování, sberu, prepravy, trídení, využívání a odstranování komunálních odpadu vznikajících na katastrálním území obce, vcetne systému

Více

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky Obec DOBROMĚŘICE Obecně závazná vyhláška obce číslo 2/2006, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo obce DOBROMĚŘICE

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Kdyně. č. 1/ 2008

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Kdyně. č. 1/ 2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Kdyně č. 1/ 2008 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na územní Města Kdyně včetně

Více

VYHLÁŠKA Č. 2/2002 O SYSTÉMU SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ NA ÚZEMÍ OBCE

VYHLÁŠKA Č. 2/2002 O SYSTÉMU SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ NA ÚZEMÍ OBCE VYHLÁŠKA Č. 2/2002 O SYSTÉMU SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ NA ÚZEMÍ OBCE Zastupitelstvo obce Habrůvka schválilo na svém zasedání dne 28.10.2002 na základě 10, písm.

Více

Odpadkové koše rozmístěné na území města slouží výhradně k ukládání drobného odpadu (obaly od nanuků a jiného občerstvení, cigaretových nedopalků).

Odpadkové koše rozmístěné na území města slouží výhradně k ukládání drobného odpadu (obaly od nanuků a jiného občerstvení, cigaretových nedopalků). MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Česká Třebová a o systému

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Říčky v Orlických horách č. 1/2015,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Říčky v Orlických horách č. 1/2015, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Říčky v Orlických horách č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC BŘEZOVÁ-OLEŠKO. Obecně závazná vyhláška obce Březová-Oleško č. 1/2015,

OBEC BŘEZOVÁ-OLEŠKO. Obecně závazná vyhláška obce Březová-Oleško č. 1/2015, OBEC Obecně závazná vyhláška obce Březová-Oleško č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška č. 4/2001 Obce Náměšť na Hané O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na katastrálním území obce, včetně

Více

Podskupiny elektrozařízení spadající do jednotlivých skupin stanovených v příloze č. 7 zákona

Podskupiny elektrozařízení spadající do jednotlivých skupin stanovených v příloze č. 7 zákona Příloha č. 38 (Příloha č. 1 vyhlášky č. 352/2005 Sb.) Podskupiny elektrozařízení spadající do jednotlivých skupin stanovených v příloze č. 7 zákona I. Podskupiny elektrozařízení, které spadají do skupin

Více

OBECZVOLE. ČI. 1 Úvodní ustanovení

OBECZVOLE. ČI. 1 Úvodní ustanovení OBECZVOLE Obecně závazná vyhláška obce Zvole č. 1/2010 o stanovení systému shromažd'ování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Zvole

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška Obecně závazná vyhláška Obce Studená číslo 3/2003 o nakládání s komunálním odpadem Vyvěšeno dne: 1.9.2003 Sňato dne: 15.9.2003 Zastupitelstvo obce Studená vydává dne 1. 9. 2003 na základě ustanovení 10

Více

MĚSTO ŠUMPERK ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

MĚSTO ŠUMPERK ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO ŠUMPERK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2015, KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA ŠUMPERKA A SYSTÉM

Více

Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU NA SBĚR PLASTU?

Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU NA SBĚR PLASTU? Časté dotazy o nakládání s odpady Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. TŘÍDĚNÍ ODPADU: Sběr plastu a nápojových kartonů: CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LOSINÁ. číslo 1 / 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LOSINÁ. číslo 1 / 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LOSINÁ číslo 1 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

MĚSTO JEVÍČKO Obecně závazná vyhláška města Jevíčko č. 6/2011,

MĚSTO JEVÍČKO Obecně závazná vyhláška města Jevíčko č. 6/2011, MĚSTO JEVÍČKO Obecně závazná vyhláška města Jevíčko č. 6/2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, třídění a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Jevíčko

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KOVÁŘOV č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Kovářov

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S TA DES NÁ Č.1/2005

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S TA DES NÁ Č.1/2005 Page 1 OBECNĚ ZÁVAZNÁ V YHLÁŠK A M Ě S TA DES NÁ Č.1/2005 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů asystémnakládáníse stavebnímodpademna

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Nového Města na Moravě č.2/2009

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Nového Města na Moravě č.2/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Nového Města na Moravě č.2/2009 Zastupitelstvo Města Nové Město na Moravě, na základě zmocnění 17 odst. 2 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů

Více

OBEC RAJNOCHOVICE Zastupitelstvo Obce Rajnochovice Obecně závazná vyhláška Obce Rajnochovice č. 1/2015

OBEC RAJNOCHOVICE Zastupitelstvo Obce Rajnochovice Obecně závazná vyhláška Obce Rajnochovice č. 1/2015 OBEC RAJNOCHOVICE Zastupitelstvo Obce Rajnochovice Obecně závazná vyhláška Obce Rajnochovice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

NÁVRH VYHLÁŠKY O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VZNIKAJÍCÍHO NA ÚZEMÍ SMB

NÁVRH VYHLÁŠKY O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VZNIKAJÍCÍHO NA ÚZEMÍ SMB BAŠNÉHO 36, 623 00 BRNO Materiál pro X. zasedání ZMČ dne 19. 09. 2012 Z 093 Název materiálu: NÁVRH VYHLÁŠKY O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO

Více

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů.

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů. TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY Každý obal by měl být označen recyklačním symbolem, který říká, z jakého materiálu je obal vyroben. Jde o symbol tří šipek vzájemně propojených do trojúhelníku. Symbol

Více

M Ě S T O K U T N Á H O R A

M Ě S T O K U T N Á H O R A M Ě S T O K U T N Á H O R A OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/02, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města, včetně

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E Obecně závazná vyhláška E 2/2015 města Čelákovic, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

Obec Smrk. Článek 1 Úvodní ustanovení

Obec Smrk. Článek 1 Úvodní ustanovení Obec Smrk Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území Obce Smrk

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010,

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010, Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním území města Český Brod a systém

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu MĚSTYS CHOLTICE Obecně závazná vyhláška městyse Choltice č. 3/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o stanovení systému shromaţďování, sběru, přepravy, třídění, vyuţívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

S NÁMI DÁVÁTE ODPADŮM DRUHOU ŠANCI. PROČ, CO, JAK a KAM TŘÍDIT ODPAD

S NÁMI DÁVÁTE ODPADŮM DRUHOU ŠANCI. PROČ, CO, JAK a KAM TŘÍDIT ODPAD S NÁMI DÁVÁTE ODPADŮM DRUHOU ŠANCI PROČ, CO, JAK a KAM TŘÍDIT ODPAD V přírodě v podstatě žádné odpady neexistují. Odpady produkuje pouze člověk při svých činnostech od nepaměti. Od historie odpadů k jejich

Více

Platnost od: 1. 11. 2014

Platnost od: 1. 11. 2014 Platnost od: 1. 11. 2014 1. článek ČINNOSTI Platnost této části od: 1. 11. 2014 ASEKOL EKOLAMP ELEKTROWIN 1. Obecné podmínky 1. Obec/ město má uzavřenou smlouvu o zajištění zpětného odběru použitých elektrozařízení

Více

o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem MĚSTO VIMPERK Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Městské zastupitelstvo Vimperk se usneslo podle 84, odst.2, písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, dne

Více

Obec Janovice KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA ÚZEMÍ OBCE JANOVICE

Obec Janovice KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA ÚZEMÍ OBCE JANOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, OVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA ÚZEMÍ OBCE JANOVICE

Více

b) objemný komunální odpad, c) nebezpečné složky komunálního odpadu, d) směsný komunální odpad.

b) objemný komunální odpad, c) nebezpečné složky komunálního odpadu, d) směsný komunální odpad. MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/02/2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Velké Hamry Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č.03/2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č.03/2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č.03/2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo

Více

Zastupitelstvo obce. Obecně závazná vyhláška obce o nakládání s komunálním odpadem č.18/2001.

Zastupitelstvo obce. Obecně závazná vyhláška obce o nakládání s komunálním odpadem č.18/2001. Obec LIBŇATOV Zastupitelstvo obce Obecně závazná vyhláška obce o nakládání s komunálním odpadem č.18/2001. Zastupitelstvo obce Libňatov vydalo dne 12.12.2001 na podkladě ustanovení 10 písm a), 35 odst.

Více

Město Břeclav. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Břeclav. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Břeclav Obecně závazná vyhláška č. 6/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015

Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015 1 Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

OBEC SMILOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC SMILOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC SMILOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Jak správně třídit papír? Papír je velmi dobře recyklovatelná surovina. Proč tedy ničit lesy, abychom získali surovinu na výrobu papíru, když můžeme zužitkovat již vyrobený nepotřebný papír? Použitím jedné

Více

Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Působnost vyhlášky

Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Působnost vyhlášky M Ě S T O V A M B E R K Obecně závazná vyhláška města Vamberk č. 1/2003 ze dne 28. dubna 2003, o nakládání s komunálním odpadem na území města Vamberk, ve znění vyhlášek č. 3/2003 a č. 2/2006 Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 03/2015,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 03/2015, MĚSTO STŘÍBRO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 03/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně jejich biologicky rozložitelné složky

Více

Upozornění ke sběru. Starý papír, kartony. Bílé sklo. Barevné sklo

Upozornění ke sběru. Starý papír, kartony. Bílé sklo. Barevné sklo Upozornění ke sběru Sběrné frakce se mohou region od regionu velice lišit. Zde jsou proto uvedeny moduly nejpoužívanějších variant sběru druhotných surovin, které lze sestavit v závislosti na daném regionu.

Více

Závazné podmínky zpětného odběru elektrozařízení pro registrované Sbory dobrovolných hasičů v rámci projektu Recyklujte s hasiči!

Závazné podmínky zpětného odběru elektrozařízení pro registrované Sbory dobrovolných hasičů v rámci projektu Recyklujte s hasiči! Závazné podmínky zpětného odběru elektrozařízení pro registrované Sbory dobrovolných hasičů v rámci projektu Recyklujte s hasiči! 1. Předmět závazných podmínek Tyto podmínky upravují povinnosti partnerů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013. Čl.1 Předmět a působnost vyhlášky

Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013. Čl.1 Předmět a působnost vyhlášky Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013 Zastupitelstvo obce Kostelec nad Vltavou se usneslo podle 84 odst. 2 písm. h) zákona č.128/2000 Sb.,

Více

Formulář pro zápis účastníka do Seznamu výrobců elektrozařízení

Formulář pro zápis účastníka do Seznamu výrobců elektrozařízení Příloha č. 1 Smlouva o kolektivním plnění Formulář pro zápis účastníka do Seznamu výrobců elektrozařízení Identifikační údaje: výrobce pověřená osoba 1 Jméno a příjmení nebo obchodní firma 2 a.s. s.r.o.

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387 Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Elektrotechnické zboží 2 oblast DUM č. 32_J06_2_06

Více

JAK NAKLÁDAT S ODPADEM

JAK NAKLÁDAT S ODPADEM JAK NAKLÁDAT S ODPADEM Vážení spoluobčané, připravili jsme pro Vás informace, týkající se nakládání s odpadem. Cílem je přiblížit Vám jak správně, v souladu s obecně závaznou vyhláškou Města č. 3/2006

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Butoves číslo č.1/2012 Obecně závazná vyhláška obce Butoves o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

Environmentální vzdělávání 2015

Environmentální vzdělávání 2015 Environmentální vzdělávání 2015 ODPADY ODPADY ODPAD = movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit. Přesná právní definice: zákon č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC PŘEDSLAVICE Zastupitelstvo obce Předslavice Obecně závazná vyhláška obce Předslavice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

Rozhodnutím KÚ Středočeského kraje byl udělen souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady pro provozovny DKV Praha :

Rozhodnutím KÚ Středočeského kraje byl udělen souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady pro provozovny DKV Praha : Směrnice č.1/ 2012 k nakládání s odpady při dodržování ochrany životního prostředí, ochrany zdraví člověka a trvale udržitelného rozvoje v podmínkách obvodu PJ II Kolín Odpadové hospodářství Nakládání

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Kyselka o nakládání s komunálním odpadem Č. 3 / 2004

Obecně závazná vyhláška Obce Kyselka o nakládání s komunálním odpadem Č. 3 / 2004 Obecně závazná vyhláška Obce Kyselka o nakládání s komunálním odpadem Č. 3 / 2004 Obec Kyselka na základě usnesení obecního zastupitelstva ze dne 14.ledna 2004, vydává podle 84 odst. 2 písm. i) a 10 odst.a)

Více

OBEC OSTROŽSKÁ NOVÁ VES. Zastupitelstvo obce Ostrožská Nová Ves

OBEC OSTROŽSKÁ NOVÁ VES. Zastupitelstvo obce Ostrožská Nová Ves OBEC OSTROŽSKÁ NOVÁ VES Zastupitelstvo obce Ostrožská Nová Ves Obecně závazná vyhláška obce Ostrožská Nová Ves č. 3/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování

Více