Akce ve školním roce 2014/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Akce ve školním roce 2014/2015"

Transkript

1 Akce ve školním roce 2014/2015 VYSVĚDČENÍ A VYHODNOCENÍ SBĚRU očekávání většiny z nás. První hodinu jsme si vzájemně sdělovali, co jsme spolu letos zažili a co nás čeká o prázdninách. Když se v našich rukách konečně objevilo očekávané vysvědčení, prázdninové dveře se otevřely dokořán. Je to pravda hepčí! I když máme školu rádi, prázdniny jsou lepší! Slova této písničky se nesla onoho pátečního rána naší školou a vyjadřovala asi nejlépe Ještě, ale byla na řadě rozlučka s páťáky. Do čela třídy se postavili Eliška, Mike a Roman a už sedmnáct hlasů zpívalo na rozloučenou Pátá, právě teď odbila pátá, právě teď odbila nám! Každému z páťáků jsme ještě zazpívali jeho oblíbenou písničku a poté se přesunuli do prostor jídelny, kde jsme se sešli s dětmi z mateřské

2 školy. Tady proběhlo slavnostní vyhodnocení sběrové soutěže sbírali jsme celý rok vršky, papír a baterie. Symbolickou odměnu obdrželi všichni sběrači, jen tři nejlepší ale mohli vystoupit na stupně vítězů a obdržet originální diplomy a zdobené perníkové medaile. Vůbec nejúspěšnějším účastníkem soutěže se patrně stal David Smékal, který se na nejvyšší stupínek postavil hned třikrát! Blahopřání patří vítězům, poděkování však všem sběračům! Na závěr dne se s námi rozloučili připravenou řečí páťáci. Naposledy se vyfotili s paní ředitelkou a pak už se jídelnou rozléhala oblíbená skladba My jsme žáci z Kamenné. Tak vzpomínejte na naši školu jen v dobrém! A hezké prázdniny! Výlet do Zoo Olomouc a dětského centra Amazonie Dne se děti z mateřské školy vydaly do Olomouce do Zoo a do dětského centra pro děti Amazonie. Jelikož některé děti z mateřské školy onemocněly, doplnili jsme autobus ještě o tři děti ze základní školy a dvě

3 maminky. Dopravu nám zajišťoval usměvavý a již z bazénu známí pan Jaroslav Frolo svým mikrobusem. Z Kamenné jsme vyjeli o půl 8 ráno. Cestou do Olomouce si děti povídaly a svačily. Do Olomouce jsme přijeli kolem 9 hodiny a tak se děti ještě zastavily ve stánku s plyšovými zvířátky a ty, co měly peníze, si nějaké koupily. Po té hurá do zoo, zde na nás čekala naše paní průvodkyně. Společně s ní jsme si prošly zoologickou zahradu ke sněžným sovám. Paní průvodkyně nám na začátek řekla něco a bezpečnosti. Potom nám vždy ke zvířátkům řekla nějaké zajímavé informace. Zastavily jsme se v pavilonu opic, u medvěda, hrochů, žiraf, želviček, plameňáků, nosálů, lemurů a dalších. Došly jsme až ke kozám, které děti krmily speciálním krmivem (kuličkami). Po této prohlídce se s námi paní průvodkyně rozloučila a nasedli jsme do vláčku, který nás vezl po okruhu zoo.

4 Děti viděly plno zvířátek a jely také do pavilonu, kde se kolem nich zvířátka proháněla. Jak jsme vystoupili z vláčku, děti si šly koupit nějaké upomínkové předměty či jídlo a odskočily si na wc. Se zoo jsme se rozloučili a směřovali jsme opět k našemu mikrobusu, který nás měl odvést do Olomouc City do Amazonie. Nastoupili jsme do autobusu a cestou jsme pozorovali město. Za pár minut jsme byly na místě, děti byly již u vstupu z Amazonia centra nadšené a těšily se jak si půjdou dovnitř hrát. Zaplatili jsme jim hodinu pobytu a děti si šly hrát. Měly velikou radost a strašně se jim tu líbilo, ale hodina rychle uběhla a mi museli jít. Naši poslední zastávkou bylo wc a po té jsme šly opět do mikrobusu, a jely jsme do Kamenné. I přesto, že jsme si mysleli, že nám počasí nepřeje, jsme se rozhodli, že pojedeme a sama za sebe musím říct, že to bylo dobré rozhodnutí. Výlet jsme si náramně užili a budeme na něho jistě ještě dlouho vzpomínat. A kdo ví, třeba se tam ještě někdy podíváme, ať už se školkou nebo s rodiči.

5 Plavecký výcvik Jako každý školní rok naše základní škola absolvovala plavecký výcvik v Zábřeze. Tento rok se k nám připojilo i deset děti z mateřské školy. Plavecký výcvik obsahoval 8 lekcí a začínali jsme na něho jezdit již od dubna. Na plavecký výcvik jsme jezdili společně se ZŠ a MŠ z Rohle. Žáci byli rozdělení na družstva podle jejich plaveckých schopností. Družstva byla celkem čtyři a první družstvo tvořily děti z mateřské školy. Během plaveckého výcviku se děti učily plavat různé plavecké styly, hrály hry, jezdily na skluzavce a tobogánu, lovily míče a zvířátka, tancovaly ve vodě, skákaly do vody, potápěly se, chodily do sauny a vířivky, používaly různé pomůcky apod. Na poslední lekci děti dostaly mokré vysvědčení. Děti se toho plno naučily a i přesto, že v některých situacích musely překonat svůj strach, vše zvládly a již teď se těší, až plavecký stadion v Zábřeze v příštím školním roce opět navštívíme.

6 Dopravní hřiště v Mohelnici Časné ranní vstávání se vyplatilo. Děti tentokrát kromě batůžku se svačinkou a pitím, přišly k autobusu i s přilbou. Na hlavu jí nasadily v úterý na dopravním hřišti v Mohelnici. Každé z dětí si mezi vozidly našlo to svoje. Starší děti se proháněly na šlapacích motokárách nebo kolech, ti nejmenší na tříkolkách a ti odvážnější se nebáli vyzkoušet třeba elektrickou čtyřkolku či motorku. To ovšem nebylo všechno. Čekání na autobus jsme si zpříjemnili u kornoutu zmrzliny. Zábava pokračovala ještě v autobusu. Ve školce paní učitelky nejvíce potěšilo, když děti řekly, že to byl krásný den.

7 BESÍDKA KE DNI MATEK Pilné nacvičování se vyplatilo. Děti 13. května předvedly rodičům, co si pro ně nachystaly. Žáci pátého ročníku nás provázeli celým programem. Na úvod nás přivítali, provedli nás historií oslav Dne matek a celý program ukončili. Děti ze ZŠ i MŠ zpívaly písničky, recitovaly básničky a tančily tanečky. Madlenka Smyčková předvedla své hudební nadání ve hře na klarinet a Dominik Smyčka zahrál na violoncello. Děti z družiny nacvičily pohádku O popelce, která pobavila nejen děti, ale i dospělé. Pro rodiče žáci, pod vedením paní vychovatelky, přichystali malé občerstvení v podobě chlebíčků a jednohubek. Program byl opravdu bohatý a vydařený. Maminky neodcházely domů s prázdnou každá dostala plno výrobků svých dětí.

8 Ukliďme svět! V úterý si naše děti ze ZŠ a MŠ nasadily pracovní rukavice a pustily se do akce Ukliďme svět. Také letos jsme uklízeli okolí Vyhlídky. Do připravených pytlů jsme dávali nalezený odpad, který jsme poctivě třídili. Celkem 5 pytlů s plasty, sklem, kovem, papírem a směsným odpadem jsme pomoci kárky dovezli k hájence, kde si odpad po domluvě vyzvedne lesník p. Švéda. Nejvíce se našlo plastového a směsného odpadu. Samotné děti se podivovaly, co všechno se v lese našlo. Touto akcí se snažíme dětem říci, že je velmi důležité pomáhat přírodě a že je důležité i třídit odpad a celkově přírodu chránit.

9 Den Země v Zábřeze Ve čtvrtek se naše MŠ společně se ZŠ vydala autobusem do Zábřeha na Den Země, pořádaný DDM Krasohled. Odjížděli jsme v 7:50 h., po cestě se k nám přidala mateřská škola Brníčko a Lesnice, takže autobus byl plný. V Zábřeze jsme se vydali k parku, který je u DDM Krasohled, zde bylo plno škol a školek. Šli jsme se tedy přihlásit a u vstupu jsme pro děti dostaly letáčky se stanovišti a samolepky. S dětmi jsme se šli první nasvačit, a mezitím jsme pro ně vybrali stanoviště, kam se půjdeme podívat. Jako první jsme se šli podívat na králíky, slepice, kuřátka a včelí úly. Bylo tu stanoviště, kdy děti museli před sebou kopat bramboru po dráze až k cíli a na druhém stanovišti se museli po slepu trefit bramborou do díry. Děti milují koně, takže jsme jako další stanoviště navštívili koně. Děti si tu mohli za pomocí vedoucích stanoviště

10 koně vést, pohladit si ho, hřebelcovat, čistit podkovu a určovat části těla. Po tomto stanovišti jsme se již museli vydat na autobus. Děti si po cestě sdělovaly své zážitky a šťastné a unavené se vrátily do MŠ na oběd. Výlet se všem velice líbil. Velikonoční výtvarná dílna Maminky dětí ze školky většinou pomáhaly svým malým dětem, ale školáci dokázali pracovat a tvořit sami. Ten, kdo se zúčastnil, si domů odnesl: ozdobené vyfouklé vajíčko, kuřátko, slepičku, ovečku, zajíčka a vyrobené papírové květiny. O pohoštění se postarala V pondělí proběhla v naší školní jídelně tradiční výtvarná dílna pro žáky, děti z MŠ, rodiče a sourozence. Při výtvarném tvoření a vyrábění jsme se zaměřili na roční období jara a na jarní svátky - Velikonoce. Bylo připraveno celkem 6 různých stanovišť.

11 naše slečna vychovatelka a žáci ze školní družiny. Všichni zúčastnění mohli ochutnat výborné velikonoční perníčky. Dětský maškarní karneval V sobotu 28. března 2015 proběhl v kulturním domě v Kamenné dětský maškarní karneval. Děti z tanečního kroužku, mateřské základní školy zde vystoupily se svým nacvičeným programem. Děti z tanečního kroužku předvedly taneček na písničku od Heleny Vondráčkové a od Keshi. Školka předvedla taneček na písničku od Dády a školáci předvedli taneček na písničku od Pomády - auťák.

12 Součástí karnevalu bylo zábavného vystoupení šaška Vikyho a také prodejní jarmark velikonočních a jarních výrobků. Občané si zde mohli zakoupit výrobky z dílny žáků základní a mateřské školy. Výtěžek bude věnován na sladké odměny za hezké vystoupení dětí. Vajíčkovník Na středu 25. března si měli žáci z mateřské i základní školy donést navázaná vyfouknutá vajíčka. Tento rok soutěžila MŠ proti ZŠ. Vyhrála mateřská škola, která měla V MŠ se nejlépe umístili: Jiřík (30 vajec), Ríšánek (25 vajec) a Esterka (21 vajec). Nejdříve jsme si vyhodnotili, kdo donesl nejvíce vajíček. Vajíčka jsme poté šli navěsit před školu na připravené větvičky z vrby a potom jsme se přemístili na strom ve školní zahradě. Při zdobení nás doprovázeli písničky. Vytvořili jsme si tak svůj "vajíčkovník" a zahájili jsme letošní velikonoční svátky.

13 Keramika výrobek pro maminky Na úterý se děti velice těšily. Společně jsme se vydali autobusem do Zábřeha, kde jsme zamířili do DDM Krasohled. Paní lektorka nás mile přivítala a ukázala nám, co budeme vyrábět. Tento výrobek bude určený pro maminky ke Dni matek. Děti práce velmi bavila a snažili se, aby měli svůj výrobek krásný a maminkám tak udělaly radost. Po dokončení výrobku jsme se na ně společně podívali a povídali si o nich. Výrobky se všem dětem povedly a maminky budou jistě nadšené, každý z výrobků je velmi originální. Keramickou dílnu jsme určitě nenavštívili naposledy a už teď se těšíme na další výrobek.

14 Velikonoční pohádka V úterý se naše mateřská škola vydala do kulturního domu v Zábřeze na Velikonoční pohádku. Z Kamenné jsme vyjížděli v 7:50, děti cestou v autobuse přemýšlely, o čem tato pohádka bude. V autobuse jsme se také potkali s mateřskou školou z Rohle. Společně jsme vystoupili u papírnictví a šli jsme do KD, děti si posedali na sedačky a pohádka začala. Pohádka byla o holčičce Andulce, Pepině o tradicích a zvycích, kterými jsou např. vynášení moreny (zimy) a přinášení jara. V pohádce bylo plno velkých barevných kulis, dobově i stylově laděných divadelních kostýmů, loutky všech velikostí, propletené nečekané scény a nápady, říkačky i lidové písně. Po pohádce všechny děti zatleskali, sbalili jsme si všechny věci, a jelikož jsme ještě měli čas, děti si venku dojídaly své svačinky. Potom jsme se vydali na autobusovou zastávku a jeli jsme zpátky do Kamenné. Děti si po cestě povídali a zpívali písničky. Představení se jim velmi líbilo a už teď se těší, až KD zase navštíví.

15 Keramika Výroba sněžných soviček jsme se vydali do Zábřeha do DDM Krasohled na keramiku. Na tento den se děti velice těšily a celou cestu přemýšlely, co budou s paní lektorkou vyrábět. V DDM Krasohled nás přivítala paní lektorka, která dětem nachystala stolečky, aby se mohly nasvačit a posilnily se tak na vyrábění. Jakmile se děti nasvačily, tak si oblékly zástěrky (trička) a posedaly si ke stolečkům, kde pro ně byl připravený materiál.

16 Paní lektorka dětem ukázala již hotový výrobek a tím byla sněžná sovička, která seděla na větvičce. Dětem se sovička velmi líbila a tak se s chutí pustily do práce. Po dokončení soviček jsme si je všechny prohlédly, pojmenovaly a na čas než se vypálí, jsme se s nimi rozloučili a šli na autobus. Děti dostaly od paní lektorky za úkol najít si na vycházce hezkou větvičku, aby si ji mohly s pomocí paní učitelky tavnou pistolí k sovičce přilepit. Dětem se výrobky velice povedly, každý z nich je originální. Už teď se všichni velice těšíme, až keramiku opět navštívíme a co si pro nás paní lektorka připraví.

17 Andělská pohádka Ani v měsíci prosinci jsme nezaháleli. Naše MŠ se opět vypravila na loutkové představení, nyní s názvem Andělská pohádka. Dětem se příběh o andílkovi Nešikovi moc líbil a některé zaujal natolik, že si ho ve školce nakreslili. Pohádky s draky Dupy, dupy dup, draka bolí zub.... tyhle slova písně si děti broukaly ještě dlouho poté, co se v autobuse vracely ze Zábřeha do školky. Dne jsme si udělaly výlet do DDM Krasohled na soubor loutkových pohádek Hrátky s draky. Děti měly tu možnost vidět tři různé pohádky o dracích. Představení se všem moc líbilo.

18 Podzimní keramika Na úterý se děti moc těšily. Společně jsme se vydali autobusem do Zábřeha, kde jsme zamířili do DDM Krasohled. Paní lektorka nás mile přivítala a vysvětlila nám práci s hlínou. Děti práce zaujala a obohatila je o nové zkušenosti. Výrobky se povedly jak starším tak mladším dětem. Každé dítě se může doma pochlubit krásnou housenkou na listu. Keramickou dílnu jsme určitě nenavštívili naposledy a už teď se těšíme na další výrobek.

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN KVĚTEN 10.5. 2010 Tento den jsme byli v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě. Zde jsme zhlédli divadelní představení Baví tě Kuk a Cuk. Jednalo se o pořad Hudebního divadla, který je tvořen pásmem hudby,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

KAMARÁD. Duben 2012. MŠ Týn nad Vltavou Hlinecká 729. Občasník pro děti a rodiče

KAMARÁD. Duben 2012. MŠ Týn nad Vltavou Hlinecká 729. Občasník pro děti a rodiče Duben 2012 MŠ Týn nad Vltavou Hlinecká 729 KAMARÁD Občasník pro děti a rodiče Přijímání žádostí do MŠ 19. - 20. 3. 2012 bylo v MŠ uskutečněno přijímání žádostí do MŠ Týn nad Vltavou. Všechna pracoviště

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

K docházce pro školní rok 2011/2012 je přihlášeno 49 dětí. Volná kapacita našeho zařízení je pouze 32 míst.

K docházce pro školní rok 2011/2012 je přihlášeno 49 dětí. Volná kapacita našeho zařízení je pouze 32 míst. V pondělí 7. 2. a 14. 2. 2011 proběhl v budově mateřské školy Paskov zápis dětí. V dopoledních hodinách si děti ještě pod ochranným dohledem rodičů pohrály ve třídě Cipísek. Prohlédly si všechna zákoutí,

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň IČO 60611898 Zpracovala: Eva Beránková, ředitelka školy 1 Charakteristika

Více

Časopis MŠ. Květen 2015

Časopis MŠ. Květen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Květen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

Časopis MŠ. Duben 2015

Časopis MŠ. Duben 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Duben 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Červen 2010. ročník devatenáctý

Červen 2010. ročník devatenáctý Červen 2010 ročník devatenáctý ZDARMA Cínovec OBSAH: Slovo starosty Výsledky voleb MP informuje... Z jednání RM... Zápis žáků do ZUŠ Dubí Veřejná služba Volné byty v DPS Školní rok v ZŠ Dubí 2 Nakládání

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2014/2015

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2014/2015 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2014/2015 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014 1 ÚVODNÍK Zdravíme vás! Pojďte se mrknout na naše další číslo. Tentokrát vám přiblížíme dění ve škole od 17. března do 30. března. Dozvíte se o našich aktivitách mimo vyučování. Připravili jsme pro vás

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/13

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/13 Základní škola Tehov, okres Praha-východ Tehov 78, 251 01 Tel: 323 640 573 e-mail: zstehov@seznam.cz www.tehov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/13 Zpracovala: Mgr. Radana Šimčíková,

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Časopis MŠ. Listopad 2015

Časopis MŠ. Listopad 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Listopad 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13 ZŠ Svitavy, Riegrova 4 květen, červen 2012 OKRES VE VOLEJBALE KINDERIÁDA 2. 5. 2012 jsme šli na Kinderiádu. Přípravu jsme zahájili rozcvičkou. Po ní jsme odešli na jednotlivá

Více

O nás pro nás. Den země. Zážitkový kurz

O nás pro nás. Den země. Zážitkový kurz O nás pro nás R O Č N Í K V, Č Í S L O 4 D U B E N K V Ě T E N Den země Dne 20. dubna se u nás ve škole poprvé konal Den Země. Připravil ho pro nás pan učitel Cihlář s p o l e č n ě s některými ţáky 9.

Více

Ročník VIII, číslo 37, září 2014

Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Vážení čtenáři, co nového a zajímavého prožili v letních měsících uživatelé STROOMu se dozvíte z dalšího čísla STROOMOVIN, které máte zrovna před sebou. Tentokrát jsme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ Ve čtvrtek 14.5.2015 byla třída Berušek naposledy v karlovarské knihovně v Lidické ulici. Paní knihovnice Čápová si pro děti tentokrát připravila soutěživé hry a kvízové otázky na

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015. Mateřské školy Příloha č. 1 RM 14/8 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Zahradní slavnost 23. června 2015 15,00

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Letní číslo. č. 2/2011. Informační listy pro rodiče, přátele a známé

Letní číslo. č. 2/2011. Informační listy pro rodiče, přátele a známé Letní číslo č. 2/2011 Informační listy pro rodiče, přátele a známé Vydává:... Domov na rozcestí Svitavy T.G.Masaryka 9/33 568 02 SVITAVY... Evidenční číslo MK ČR E 14 842 Obsah: 3. strana Informace ředitelky

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení 2. oddělení 4. oddělení 5. oddělení 1. oddělení - Podzimní skřítek 1. odd. a 2. odd. Draci

Více

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí První školní den Naši prvňáčci Návštěva z pekel Vánoce Slovo úvodem: Prázdniny uběhly jako voda. Děti ze Základní školy

Více

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada. Číslo 25. Prosinec 2013

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada. Číslo 25. Prosinec 2013 Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada Číslo 25 Prosinec 2013 Drakiáda na Borové Ladě Dne 9. 10. 2013 se uskutečnila drakiáda na Borových Ladech. Nad lesní správou jsme pouštěli draky. Každý

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

Chytrá sovička Ř Í J E N

Chytrá sovička Ř Í J E N Chytrá sovička školkovský časopísek Ř Í J E N Měsíc říjen už je tady, míchá barvy dohromady. Přebarvuje stromům listy zelenou nechá jen místy. pro dospěláky Vážení rodiče, - 17.12.2013 od 16:00h se uskuteční

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

2. číslo / 2015 únor 2015

2. číslo / 2015 únor 2015 2. číslo / 2015 únor 2015 Ta dobrá zpráva je, že jste všichni přežili první pololetí a ta druhá, že do prázdnin zbývá ještě téměř celý školní půlrok. Ten se dá proučit, proživořit, pronesmyslovat nebo

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 Obsah: Slovo ředitele školy, vánoční besídka, recyklovaní, Plavecký výcvik. Vyhodnocení sběru, bludiště a malování.

Více

Kalendář. Markéta Dolečková: Maškarní karneval

Kalendář. Markéta Dolečková: Maškarní karneval Kalendář 18. 3. integrační aktivita MŠ a ZŠ 22. 3. projektový den: Světový den vody 23. 3. velikonoční nadílka 24. 28. 3. velikonoční prázdniny 1. 4. projektový den: Světový den autismu 4. 1. zahájení

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 2/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Vychází v období, kdy se již nezadržitelně blíží letní prázdniny a i my v Bludišti

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2005 / 2006 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc ŘÍJEN 2009 6. ročník, č. 10 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely Milí přátelé, jsme opět na začátku nového měsíce, desátého v pořadí,

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

5. března se uskutečnil Den v pyžamu. Tradice těchto bláznivých dnů byla obnovena po několika letech. Akci velmi pečlivě připravili zástupci školního

5. března se uskutečnil Den v pyžamu. Tradice těchto bláznivých dnů byla obnovena po několika letech. Akci velmi pečlivě připravili zástupci školního 5. března se uskutečnil Den v pyžamu. Tradice těchto bláznivých dnů byla obnovena po několika letech. Akci velmi pečlivě připravili zástupci školního parlamentu. Zodpovědně se na ni chystali také žáci

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Po zazvonění zvonečku a společném přivítání, si všichni konečně mohli poslechnout, co bylo napsáno v dopise, který čarodějka Duběnka držela.

Po zazvonění zvonečku a společném přivítání, si všichni konečně mohli poslechnout, co bylo napsáno v dopise, který čarodějka Duběnka držela. Den slabikáře Čtvrtek 20. 11. 2014 byl pro všechny prvňáčky dubické školy i jejich rodiče výjimečným a slavnostním dnem. Rodiče je doprovodili až do jejich třídy, kde společně strávili 2 vyučovací hodiny,

Více

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 Vážení občané, po delší odmlce se Vám opět dostává do rukou letošní první a poslední číslo Občasníku plné zajímavých informací. Toto číslo shrnuje dění v obci od

Více

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole.

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. ZÁŘÍ 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. kol. Nejvíce se nám líbilo staré kolo pro zmrzlináře, ale i kola a koloběžky pro malé děti. Měli

Více