Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Boskovice, Štefánikova 2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Boskovice, Štefánikova 2"

Transkript

1

2 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Boskovice, Štefánikova 2 Vás Srdečně zve na vánoční besídku, která se koná ve čtvrtek ve hod. v jídelně školy. V době od 8.00 do hod. proběhne Den otevřených dveří.

3 Důležité termíny Vánoční prázdniny: pondělí pátek Pololetní prázdniny: pátek (výuka pokračuje v pondělí ) Jarní prázdniny: pondělí neděle Naše škola získala další ocenění Za vynikající práci na etwinningovém projektu Snoezelen záhrada byl naší škole udělen evropský certifikát kvality (European Quality Label). Toto ocenění je důkazem toho, že naše práce, práce žáků a všech zaměstnanců školy, odpovídá vysokým evropským měřítkům. Certifikát, který jsme obdrželi, si můžete prohlédnout na nástěnce v přízemí. Náš projekt byl zveřejněn ve zvláštní sekci evropského portálu V listopadu získali žáci PrŠD ocenění za kolektivní práci v literárně-výtvarné soutěži Knižní hrdina sympaťák, kterou pořádala Městská knihovna Boskovice (oddělení pro děti a mládež). V krajské soutěži ve velkoprostorovém Člověče, nezlob se obsadili IV. místo Miroslav Hönig a Tomáš Kraisl ze IV. třídy. Víkendové vzdělávání pedagogických pracovníků Všichni pedagogičtí pracovníci absolvovali v sobotu 22. a hodinový vzdělávací program, věnovaný péči o žáky s tělesným nebo kombinovaným postižením v ZŠ. Akreditovaný seminář pořádal Národní institut pro další vzdělávání v prostorách MŠ speciální, ZŠ speciální a PrŠ Brno-Lesná, Ibsenova 1. V rámci teoretických přednášek a praktických cvičení se pedagogové věnovali arteterapii a artefiletice, ergoterapii, muzikoterapii, canisterapii, míčkování, babymasážím, bazální stimulaci a snoezelen metodám, logopedii a stimulaci se zaměřením na orofaciální oblast, seznámili se s několika druhy komunikačních systémů a s novými didaktickými pomůckami pro osoby s různými typy zdravotního postižení. V souvislosti s rozvojem informačních technologií se budou od ledna 2015 všichni pedagogičtí pracovníci vzdělávat v cyklu seminářů, reagujícím na masové zavádění tabletů do výuky. Pedagogičtí pracovníci si zvyšují odbornost v oblasti cizích jazyků, jezdí na semináře podle své aprobace a zaměření.

4 Přehled zimních akcí v naší škole Prosinec - Vánoce ve škole (výstava prací našich žáků, vánoční besídka, výzdoba jídelny a vánoční výzdoba tříd) - výroba přáníček a dárečků pro zaměstnance sponzorské firmy Delikomat, pro klienty MSSS Boskovice Voňavé pečení v PrŠ Mikulášská nadílka pro žáky nižších ročníků (v rámci praxe studentek SPgŠ) Čertovské rejdění aneb Možná přijde i Mikuláš, dětská diskotéka projekt Sociologický monitoring (testování žáků III. a IV. ročníku v oblasti čtenářské gramotnosti) Bobřík informatiky (soutěž v práci na PC) Česko zpívá koledy (Boskovice zpívají koledy akce na Masarykově náměstí) Vánoční besídka v Betany vánoční nadílka zvířátkům ve volné přírodě Vánoční jarmark na Masarykově náměstí, zdobení vánočního stromečku Živý kalendář (vánoční vystoupení dětí v MSSS Boskovice) Šíleně smutná princezna (divadelní představení studentů VOŠ a SŠ Boskovice ve Skleníku) návštěva zástupců sponzorské firmy Delikomat a předání dárečků všem žákům školy Den otevřených dveří Vánoční besídka (+ předání přáníček, dárečků a kalendářů na rok 2015 všem návštěvníkům školy) vánoční posezení s rodiči žáků PrŠ

5 Leden - hry s odpadovým materiálem, tvoření dle vlastní fantazie - Třídění odpadových materiálů (výukový program SPgŠ) - beseda se zástupcem Policie ČR p. Nečesánkem - Hrou proti problémům (akce v rámci MPP a VP) - projekt Sociologický monitoring (testování žáků III. a IV. ročníku v oblasti matematické gramotnosti) - Nakupujeme a prodáváme (projekt PrŠ) - Novoroční laťka (skok vysoký) - Kreslíme barvami do sněhu (výtvarná soutěž) - Zimní sportování (výtvarná soutěž) - bruslení, sáňkování, lyžování (běžecké a sjezdové lyže) Únor - Zlaté české ručičky (soutěž v dílenských pracích) - Bolest/nemoc jménem šikana (projektový den s přednáškou p. Kotoučka z ELIM Letovice) - celodenní turistická vycházka do přírody (ZŠS, nižší stupeň ZŠP, PrŠ) zápis žáků do I. třídy Den otevřených dveří - lyžařské výjezdy do Olešnice (výcvikový kurz) - Pythagoriáda (matematická soutěž)

6 Společné dílo se nám daří aneb Společné akce dětí, rodičů a pedagogů Víkend s pohádkovým překvapením Do nového školního roku jsme na naší škole vykročili s předsevzetím, že se budeme více věnovat mimoškolním pohybovým aktivitám. S žáky navštěvujeme městské lázně a pořádáme cyklovýlety. Před nadcházejícím zimním obdobím jsme pro skupinu žáků z naší školy uspořádali akci s názvem Umíš se o sebe postarat? Cílem víkendového pobytu bylo zvládnout odloučení od rodiny, upevnit samostatnost, zodpovědnost za své jednání a zvyšovat fyzickou kondici. Pobyt plnil i úkoly Minimálního preventivního programu, kdy jsme se snažili dětem nastínit plnohodnotné trávení volného času. Žáci museli zvládnout nákup potravin na celý víkend a běžné domácí činnosti povlečení peřin, chystání svačin a snídaní, udržování pořádku včetně umývání nádobí. Velký ohlas u dětí měl večerní táborák spojený s opékáním párků a zpěvem za doprovodu kytary. Celá sobota pak probíhala v trampském duchu, kdy jsme se pěšky vydali na celodenní túru do obce Suchý. Cestou děti plnily různé úkoly. Oběd jsme měli připravený v penzionu Athéna a po něm jsme se vydali na pohádkovou stezku lesem. Na jednotlivých stanovištích nás vítaly pohádkové postavy, zde děti rovněž plnily úkoly a dostávaly odměny. Proto bychom chtěli touto cestou vyslovit poděkování vedení penzionu Athéna, které nám umožnilo účast na zmiňované stezce a poskytlo nám zázemí pro naši akci. Dle ohlasů dětí i rodičů se náš víkendový pobyt velmi vydařil a už se těšíme na další podobné aktivity. Společná vycházka rodičů a žáků Před nadcházejícími vánočními svátky se uskutečnila společná turistická vycházka dětí, rodičů a pedagogů do Hrádkova, spojená s pozorováním krajiny, plněním úkolů, opékáním špekáčků a zpěvem trampských písní za doprovodu kytary. Děkujeme všem rodičům, kteří se nenechali odradit deštivým počasím a společně s námi vyrazili do přírody za dobrodružstvím.

7 72 hodin Ruku na to! Již druhým rokem se žáci naší školy zapojili do této celostátní aktivity pořádané Českou radou dětí a mládeže. Je to akce, kdy se dobrovolníci věnují po dobu tří dnů činnostem prospěšným životnímu prostředí nebo lidem. Děti z naší školy se zaměřily na čistotu životního prostředí a úpravu naší školní zahrady. První den odpoledne se vypravilo 25 dětí i několik maminek a sourozenců našich žáků ke studánce U Otylky. Skupina, vybavená rukavicemi a pytli na odpadky, sbírala věci, které do přírody nepatří. A těch se našlo opravdu dost! Z příjemné vycházky spojené s hrami, písničkami a opékáním špekáčků u malého táboráku se děti vracely také se dvěma většími pytli naplněnými odpadky. Akce pokračovala ještě druhý den v dopoledních hodinách. Děti pracovaly usilovně na školní zahradě, uklízely kolem školy a hlavně dotvořily některé prvky v naší Zahradě poznání. Podařilo se postavit a usadit směrovník vedle pocitové stezky a připevnit na některé stromy názvy dřevin. Akce se vydařila, příroda v okolí školy se stala o něco čistší a naše školní zahrada zase bohatší o naučné prvky. Vlčí stezky Jedná se o název výukového programu, který proběhl na naší škole Zúčastnilo se ho 24 dětí ve dvou skupinách. S lektorkou Ekocentra Brno si děti povídaly velmi zajímavě o životě šelem. A nebylo to jen povídání. Do pořadu byly zařazeny i hry, soutěže a videoprojekce. Program byl uhrazen z finančních prostředků, které jsme získali za sběr papíru. Papírové pletení 10. listopadu navštívila PrŠJ a PrŠD paní Kopečná, výtvarnice, mistrovsky ovládající techniku pletení z papíru. Žákům přinesla ukázat pletené výrobky, připomínající pletení z proutí. Všichni zúčastnění obdivovali košíky, ošatky, různé ozdoby, misky a překrásné andělíčky. Podle návodu paní Kopečné si zájemci mohli tuto techniku také sami vyzkoušet. Děkujeme jí za návštěvu a ochotu, s jakou mezi nás přišla a samozřejmě za ukázku práce šikovných rukou. Tuto techniku budeme využívat v hodinách rukodělných činností.

8 Festival Zpívejte s námi v Rájci-Jestřebí Tradiční festival se letos konal 20. listopadu. Zúčastnily se ho děti z I. a II. třídy ZŠS a žáci PrŠ. Mladší žáci přispěli do programu svěžím tanečním vystoupením v kostýmech, jejichž barvy a logo propagovaly mléčné výrobky značky Activia. Activia oblečení si malí tanečníci vyrobili sami barvením a batikováním v hodinách praktických činností. Starší žáci se svými učiteli vystoupili v humorně laděném příběhu Vývoj člověka. Všichni se pobavili při milých vystoupeních dalších zúčastněných škol a poslechu hudební skupiny Kaštánci. Nakonec si všichni s chutí zatancovali a celý festival si opravdu s chutí užili. Voňavé pečení V rámci předvánočních příprav v PrŠJ a PrŠD se uskutečnilo v úterý 2. prosince Voňavé pečení. Žáci pozvali svoje rodiče, prarodiče i sourozence, aby společně s vyučujícími upekli perníčky, vytvořili různé ozdoby z vizovického těsta a vyrobili adventní kalendáře. Přestože se jednalo o setkání lidí různých věkových kategorií, proběhlo ve výborné atmosféře, při které nechyběl poslech koled a společné zpívání s kytarou. Děkujeme všem rodinným příslušníkům, kteří přišli za námi do školy přivítat adventní čas, pobavit se a vytvořit spoustu voňavých dobrot. Boskovice zpívaly koledy Společně zpívané koledy zněly ve středu 10. prosince na Masarykově náměstí v Boskovicích, stejně jako ve všech ostatních městech, která se zapojila do projektu Česko zpívá koledy. Zaplněnou horní část náměstí přivítala místostarostka paní Jaromíra Vítková a poděkovala panu Tomáši Pléhovi, který celou akci zorganizoval. Nejdříve se představil PS Janáček, potom jsme přispěli i my, žáci MŠ, ZŠ a PrŠ Boskovice se svými třemi netradičními koledami. Nakonec zazpívali všichni přítomní koledy společně se sborem SPgŠ. Vánoční nadílka zvířátkům Děti základní školy speciální již mají pravidelný každoroční zvyk v předvánočním období vyrazit na vycházku do lesa s vánoční nadílkou sena, jablíček, mrkvičky, Letos se vypravily do Doubrav k novému krásnému krmelci. Děkujeme rodičům, že pomohli připravit dětem pochoutky pro zvířátka.

9 Sběr starého papíru Termíny v zimním období: středa 21. ledna, čtvrtek 22. ledna Svázané balíčky starého papíru budou vybírány a váženy v prostorách u šaten v době od 7.15 do 7.45 hod. Dopravní výchova Prosinec - opakování základních pravidel silničního provozu - bezpečnost v zimě (vhodná a nevhodná místa ke hraní) Leden - prověřování kondiční zdatnosti žáků v tělocvičně - první pomoc (obvazová technika, transport zraněného, důležitá telefonní čísla, auta s výstražnými majáky) Únor - opakování základních pravidel pro chodce a minima cyklisty - základní pravidla bezpečné jízdy, jízda za snížené viditelnosti a za zhoršených podmínek, křižovatky, kruhový objezd, přednost v jízdě - povinné vybavení kola Aktivity v rámci prevence nežádoucích projevů chování Leden - Beseda se zástupcem policie (Záškoláctví a jeho důsledky) - Hrou proti problémům (akce pro všechny žáky školy) Únor - Bolest/nemoc jménem šikana (projektový den, jehož hostem bude pan Kotouček z ELIM Letovice) Výchovné poradenství Konzultační hodiny výchovné poradkyně: pondělí: hod. pátek: hod. (v ostatní dny po předchozí domluvě). Činnosti realizované v rámci výchovného poradenství: exkurze a program k volbě povolání (Úřad práce v Boskovicích Mgr. Hoffmanová) - spolupráce s učiteli, metodičkou prevence a rodiči - řešení problémových situací se žáky - pravidelná setkávání s dětmi na internátě - Hrou proti problémům (akce v lednu 2015) - vycházející žáci (informace, přihlášky)

10 Praktická škola jednoletá Praktická škola dvouletá (1. a 2. ročník) Činnosti v zimním období: - praxe ve školní kuchyni - zpracovávání ovoce, zeleniny a ořechů (výpěstků ze šk. pozemku) - příprava svačin a 1-2krát do měsíce příprava jednoduchého oběda - návštěva p. Kopečné (ukázka výrobků a nácvik papírového pletení) - hudební festival Zpívejte s námi v Rájci Jestřebí (vystoupení Vývoj člověka) - Voňavé pečení (společná akce s rodiči a prarodiči) - Mikulášské dovádění, diskotéka - narozeninové oslavy - divadelní představení ve Skleníku - předvánoční posezení žáků s rodiči, prarodiči a přáteli v PrŠD - Vánoční akademie (vystoupení Vývoj hudby) - exkurze do mlýna - spolupráce při přípravě a realizaci akce Hrou proti problémům - Volnohrátky Školní družina Prosinec - návštěva čerta ve družině - zdobení vánočního stromečku - vánoční čajovna zpívání koled, vánoční tvoření, přípravy zdravých pokrmů - vycházka ke Skleníku (návštěva prezidenta ČR Miloše Zemana) - dopis Ježíškovi Leden - Tři králové - zimní vycházka s krmením ptáčků - stavění sněhuláků, bobování (dle počasí) - kino Družina (s popcornem) Únor - zimní vycházka - Valentýn aneb máme se ve družině rádi - sportujeme a hrajeme si v tělocvičně

11 Internát Prosinec - Vánoční dílna (výroba dekorací a přáníček, poslech koled) - Mikulášský turnaj (bowling) - zdobení vánočního stromečku - Česko zpívá koledy (účast na akci) - slavnostní večeře na internátě, návštěva kina - Prostřeno (vánoční cukroví) Leden - tradiční Vítání nového roku (Skleník Boskovice) - zimní radovánky (bobování, koulování, soutěže na sněhu) - vycházka ke krmelci, po stopách zvířátek - Prostřeno (párty závin) Únor - seznamujeme se s masopustními zvyky - výroba karnevalové masky a dekorací - valentýnská diskotéka - Prostřeno (koblížky s domácí marmeládou) Betany Prosinec - cyklus čtyř besed (Advent) - pásmo básní a vyprávění k Mikuláši, Mikulášská nadílka - Vánoční besídka (Skleník Boskovice) - divadelní představení (Skleník Boskovice) - Muzikohraní (bubnování) - Ovoce do škol (projekt) Leden - příchod zimy na zahradu (péče o krmítko) - pozorování změn v přírodě (zahrada, chování zvířátek v zimě) - návštěva krmelce (krmení lesních zvířátek) - tematická hodina (Tři králové, význam sbírek solidarita) - Muzikohraní (bubnování) - Ovoce do škol (projekt) Únor - uspořádání dětského karnevalu - tematická hodina s hudebními hádankami - návštěva zimního stadionu, bezpečnost při zimních sportech - povídání s p. Sekničkou spojené s projekcí a hudbou - Muzikohraní (bubnování) - Ovoce do škol (projekt)

12 MŠ při JDL - DLPP Boskovice Prosinec - návštěva prezidenta ČR Miloše Zemana v DLPP - Mikulášská nadílka - Vánoční jarmark - Vánoční besídka s koledami a vánočními zvyky Leden - provoz třídy uzavřen z důvodu rekonstrukce léčebny Únor - Ptáci a zvířata v zimě (výroba ptáčků a zvířátek z různých druhů materiálů) - Kouzlíme s paní Zimou (pokusy s vodou, sněhem a ledem) - Naše kapela (hudební představení pro kamarády s využitím jednoduchých rytmických a melodických nástrojů) MŠ při dětském oddělení boskovické nemocnice Prosinec - Mikulášská besídka - Vánoční rolnička (soutěž ve zpěvu vánočních písní, koled) - společné zdobení vánočního stromečku - Vánoční besídka (známé i neznámé tradice a zvyky) Leden - Všude samí sněhuláci (výtvarná soutěž v malování a výrobě sněhuláků různorodými technikami) - Vím, kam patří (učíme se třídit odpadky a také je využívat k tvořivým činnostem) - Naše malá kapela (společné muzikohraní na rytmické nástroje) Únor - Ptáčci a zvířátka v zimě (společná výroba koláže) - Co vyprávěla vločka (vědomostní soutěž na téma sníh, led, stopy zvířat ) - Když to klouže (diskuze nad problematikou bezpečného chování při zimních sportech) Až vánoční hvězda na nebi zazáří, ať vaši duši čistotou prozáří. Svátky ať jsou dokonalá idylka a čeká vás nejedna šťastná chvilka. V novém roce, který vstupuje do dveří, všechny problémy ať jsou jak pápěří. To vám ze srdce přejí děti a zaměstnanci MŠ, ZŠ a PrŠ Boskovice.

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Září Obec,v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost- stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat.

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Celoroční plán školní družiny 2016/2017 Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Tento dokument obsahuje aktivity pro všechny oddělení školní družiny, oddělení spolu

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK Celoroční plán výchovné činnosti ŠK září říjen a. Pč - Výzdoba ŠK podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba uhlem a křídou c. Hv - Country a folkové písně 2. Literární - Četba

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj.

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Září : Kamaráde, pojď si s námi hrát Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. - osvojovat si a dodržovat základy společenského chování

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Plán je rozvržen do 4 bloků na 4 roční období: podzim, zima, jaro, léto. Náměty činností v průběhu jednotlivých ročních období Všechny výchovné

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Září Obec v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost-stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky Projekt Těšíme se na Vánoce III. třída Veverky III. třída Veverky školní rok 2013/ 2014 Projekt: Těšíme se na Vánoce Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: Svátky, tradice a lidové

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Mimoškolní činnost probíhala v průběhu školního roku v těchto nepovinných předmětech: Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Základy anglického jazyka Zdravotní

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

Prováděcí plán pro rok 2017/2018

Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Září: Spolupráce pedagogů jednotlivých vzdělávacích oborů školy - plánování akcí školního roku, projednávání prováděcího plánu, projektů atd. (všichni Společné zahájení

Více

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ ZÁŘÍ TÉMATA: NAŠE ŠKOLA, ŠD, KAMARÁDI, OBEC A OKOLÍ, BEZPEČNOST- DOPRAVA - rozhovory s dětmi o nových zážitcích - seznamovací hry (vytváření kamarádských vztahů, seznámení s pravidly chování ve školní

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015

Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015 Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015 Domov pro seniory, ul. Barvířská 495 Pravidelné aktivity: Pravidelné aktivity

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Roční plán školní družiny II.odd. při ZŠ a MŠ Rakvice

Roční plán školní družiny II.odd. při ZŠ a MŠ Rakvice Roční plán školní družiny II.odd. při ZŠ a MŠ Rakvice Školní rok 2009 / 2010 Září 2009 Téma: Pojďte se seznámit Seznámení se školními budovami, režimem a bezpečností při všech akcích ŠD. Seznámení s okolím

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Celoroční tematický plán ŠD Příloha 2 - ŠVP ŠD

Celoroční tematický plán ŠD Příloha 2 - ŠVP ŠD Celoroční tematický plán ŠD Příloha 2 - ŠVP ŠD Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace Č. j.: 417/1.1.1/2017/ZSHM CELOROČNÍ TÉMATICKÝ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY PRO ŠKOLNÍ ROK

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.J.: ZSL/68/18 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada dne 3. září 2018 schválila základní úkoly a plán práce školní družiny. Kontrola plánu bude součástí čtvrtletních pedagogických porad. Plán práce

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

Rámcový plán ŠD na školní rok

Rámcový plán ŠD na školní rok Základní škola a Mateřská škola Bohumín tř. Dr. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Rámcový plán ŠD na školní rok 2013 2014 V Bohumíně 2. září 2013 Zpracovala Petra Kosarzová, vedoucí ŠD

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

MĚSÍČNÍ PLÁNY ŠKOLNÍ DRUŽINY 2017/2018

MĚSÍČNÍ PLÁNY ŠKOLNÍ DRUŽINY 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola Sudice příspěvková organizace, Hlavní 78, 747 25 Sudice IČO: 70975507, Tel.: +420 553 761 032, GSM: +420 608 783 483 skola@skolasudice.cz www.skolasudice.cz MĚSÍČNÍ PLÁNY

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

STŘEDNÍ PRAKTICKÁ ŠKOLA

STŘEDNÍ PRAKTICKÁ ŠKOLA STŘEDNÍ PRAKTICKÁ ŠKOLA ŠKOLNÍ ROK 2016 2017 ZÁŘÍ 1. 9. Slavnostní zahájení nového školního roku 2016/ 2017 1. 9. 2016 proběhlo ve čtyřech třídách praktické školy jednoleté a dvouleté slavnostní zahájení

Více

Časově tematický plán školní družiny na školní rok 2017/2018

Časově tematický plán školní družiny na školní rok 2017/2018 Časově tematický plán školní družiny na školní rok 2017/2018 Září: Naše škola, družina, naše město Bezpečná cesta do školy a ze školy Seznámení se školou, školní družinou, režimem dne, bezpečností Pravidla

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

Uskutečněné akce školy ZŠ + MŠ ve školním roce 2013/2014

Uskutečněné akce školy ZŠ + MŠ ve školním roce 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz Učit lze

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

KRONIKA PROSINEC 2016

KRONIKA PROSINEC 2016 KRONIKA PROSINEC 2016 ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU U KAPLIČKY V neděli 4.12. děti ze ZŠ a MŠ zpívaly u kapličky. Místní se sešli na hezké akci, do které se pod záštitou obecního úřadu kromě školy zapojily

Více

PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁMĚREM PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY JE: VÝCHOVNÝ A VZDĚLÁVACÍ OBSAH PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY DEN V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ:

PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁMĚREM PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY JE: VÝCHOVNÝ A VZDĚLÁVACÍ OBSAH PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY DEN V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ: PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA Přípravná třída je zřizována pouze pro děti s odkladem školní docházky. Jejím úkolem je vyrovnat nerovnoměrný vývoj dítěte. Obsahem vzdělávání je prohlubování návyků sebeobsluhy a hygieny,

Více

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN III. oddělení Lucie Nováková vychovatelka MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA SPOLEČNÁ CESTA POZNÁVÁNÍ A PŘÁTELSTVÍ ŠKOLNÍ

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Časově tematický plán školní družiny

Časově tematický plán školní družiny Časově tematický plán školní družiny Časově tematický plán školní družiny je rozdělen do jednotlivých měsíců. Součástí toho plánu je také celoroční projekt, který se může každý rok měnit. Také se do plánu

Více

MĚSÍČNÍ PLÁNY ŠKOLNÍ DRUŽINY 2018/2019

MĚSÍČNÍ PLÁNY ŠKOLNÍ DRUŽINY 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Sudice příspěvková organizace, Hlavní 78, 747 25 Sudice IČO: 70975507, Tel.: +420 553 761 032, GSM: +420 608 783 483 skola@skolasudice.cz www.skolasudice.cz MĚSÍČNÍ PLÁNY

Více

1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut

1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut 1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut Vzájemné seznámení, seznámení s režimem a programy školní družiny Seznámení s provozem ŠJ, stolování Podvodní svět Ilustrace,pohádky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období Leden Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh Bezpečnost dětí v zimním období Oblékání v zimě jak se chová naše tělo, když je zima - kterou částí vnímáme zimu - jak se zahřejeme Příroda v zimě

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA LISTOPAD 2016 ŽÁCI ZŠ V měsíci říjnu jsme často chodili do přírody a užívali si podzimního počasí. Zúčastnili jsme se slavnostního

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Vzdělávací program 1.1 Vzdělávací program pro MŠ Třemešná vzdělávací program platnost Zvířátka kolem nás Do roku 2014 2. Personální zajištění

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Rámcový plán ŠD na školní rok

Rámcový plán ŠD na školní rok Základní škola a Mateřská škola Bohumín tř. Dr. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Rámcový plán ŠD na školní rok 2015-2016 V Bohumíně 1. září 2015 Zpracovala Petra Kosarzová, vedoucí ŠD

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2018 / 2019 Včelky a Tygři Celoroční hra: Cesta kolem světa

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2018 / 2019 Včelky a Tygři Celoroční hra: Cesta kolem světa Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2018 / 2019 Včelky a Tygři Celoroční hra: Cesta kolem světa Vychovatelky: Jitka Plescherová, Helene Vuilmet Siegl ZÁŘÍ 2018 autogenní trénink čtení knihy

Více

STŘEDISKO EKOLOGICKÉ VÝCHOVY A ETIKY RÝCHORY PROJEKT DOTEK KALENDÁŘ AKCÍ PRO VEŘEJNOST

STŘEDISKO EKOLOGICKÉ VÝCHOVY A ETIKY RÝCHORY PROJEKT DOTEK KALENDÁŘ AKCÍ PRO VEŘEJNOST STŘEDISKO EKOLOGICKÉ VÝCHOVY A ETIKY RÝCHORY PROJEKT DOTEK KALENDÁŘ AKCÍ PRO VEŘEJNOST ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 O projektu DOTEK Dům obnovy tradice, ekologie a kultury je projekt Střediska ekologické výchovy

Více

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Adresa: Nový Oldřichov 86, 471 13 Telefon: 487 767 515, 736

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Roční plán práce školní družiny na školní rok 2018/2019

Roční plán práce školní družiny na školní rok 2018/2019 Roční plán práce školní družiny na školní rok 2018/2019 Září: Naše škola, družina, naše město Bezpečná cesta do školy a ze školy Seznámení se školou, školní družinou, režimem dne, bezpečností Pravidla

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2012 2013 ZÁŘÍ Září klepe na vrátka! Konečně se otevřely dveře školky. Děti se nemohly dočkat a do školky se moc těšily. Pomáhaly s adaptací nově příchozích dětí,

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

Celoroční plán práce ŠD pro školní rok 2019/2020 v jednotlivých měsících

Celoroční plán práce ŠD pro školní rok 2019/2020 v jednotlivých měsících Celoroční plán práce ŠD pro školní rok 2019/2020 v jednotlivých měsících Cíl: plnění úkolů ze všech výchovně vzdělávacích oblastí Hodnocení: průběžně během roku ZÁŘÍ: Naše škola, naše družina zahajujeme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI DOBRÝ DEN! Tento program na duben byl sestaven na základě individuálních plánů, současných možností centra a nadcházejících Velikonočních svátků. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ

Více