Vítejte v Bělehradě. CBS International

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vítejte v Bělehradě. CBS International"

Transkript

1 Vítejte v Bělehradě CBS International

2 POHLED... Bělehrad je hlavní město Srbska, ve kterém žije přibližně 1,7 milionů obyvatel. Bělehrad je centrum srbské kultury, vzdělání, vědy a hospodářství. Díky své bouřlivé historii, Bělehrad je již po staletí domovem mnoha národností, mezi kterými většinu populace (90%) tvoří Srbové pravoslavného křesťanského vyznání. Úředním jazykem je srbština, ale návštěvníci ze zahraničí se domluví anglicky. Území Srbska leží na křižovatce dvou významných evropských koridorů, 7 řeky Dunaje a 10 mezinárodní dálnice a železnice, a poskytuje vynikající spojení se Západní Evropou a Středním východem. Pokud jde o rozvoj infrastruktury, v současné době je ve výstavbě koridor 11, spojující Bělehrad s černohorským přímořím. Klima v Bělehradě je mírné kontinentální, s průměrnou denní teplotou 11,7 C. Obvyklé letní teploty se pohybují mezi 25 až 30 C, a zimní mezi 0 až 5 C. Bělehrad je ve středoevropském časovém pásmu (CET) (GMT+1 hodina). Letní čas (GMT+2 sata) trvá od konce března do konce října. 2 Bělehradský železniční uzel je rozcestí, na kterém se setkává více než 7 hlavních linek vlaků v mezinárodní dopravě a 5 místních linek. Letiště Nikola Tesla je schopno odbavit 5.000,000 cestujících ročně a zabezpečuje pravidelné lety do 70 destinací po celém světě, prostřednictvím místních dopravců a 34 zahraničních leteckých společností. Úřední měna je dinár (RSD), ale i Eura lze vyměnit volně. Předčíslí pro Bělehrad, pro domácí hovory je 011, a pro mezinárodní hovory. Pro Bělehrad je charakteristický jihovýchodní vítr košava, který fouká v 2 až 3 denních intervalech. Bělehrad a Berlín jsou jediná dvě evropská hlavní města, kterými protékají dvě veliké řeky. Délka říčního pobřeží je 200 km.

3 ODHALTE KOŘENY BĚLEHRADU... Bělehrad je jedno z nejstarších evropských měst, jehož známá historie zahrnuje období 7000 bouřlivých let. Historické prameny se zmiňují o nejstarším názvu Bělehradu - Singidunum. Během VI. století, Slované využili nedostatků opevnění hranic Byzantské Říše, překročili Dunaj ve velkém počtu a usadili se v této oblasti. Město z kamene postavené nad řekou dostalo název Bílé město. 4 V dějinách Bělehradu stopy výstavby a demolice zanechali Kelti, římané a Byzantská Říše, středověké Maďarsko, Osmanská Říše, Habsburská Monarchie, Srbové a Jihoslované Jeho neviditelné dějiny teprve budou odhaleny Bělehrad je město, jehož uličky, temné ulice a klenby, dlážděné a kamenné ulice, ploty a chatrče - starožitnosti, někdy nejsou dostatečně respektovány. Jsou všude, bez povšimnutí mnohých, mezi budovami a mrakodrapy, bulváry a parky... Odhalují duch tohoto kosmpolitního města, kde jsou Východ a Západ sjednoceny v dokonalé harmonii. Bělehrad je městem, pro které se odehrálo nejvíce bitev, jakož i město s nejvíce symbolických názvů. Svatý den Bělehradu je Nanebevzetí Ježíše Krista Spasovdan, kdy náboženské procesí prochází středem města. Patronkou města je Svatá Matka Boží. Váš bělehradský hostitel Vás pravděpodobně nejdříve odvede do bohémské čtvrti Skadarlija. Poté co jste zažili bohémský duch Bělehradu, další průzkum města bude snadnější a příjemnější.

4 6 POCIŤTE DUCH... Bělehrad je centrem srbské kultury a umění. Bělehrad je místo kde naši nejvýznamější umělci vytváří svá díla, ve kterém se koná více než divadelních zimní představení, výstav, koncertů, performancí a jiných uměleckých programů. Bělehrad je centrem nejvyšších státních a národních institucí kultury a umění: Srbská akademie věd a umění, Národní knihovna Srbska, Narodní muzeum, Národní divadlo a Akademie výtvarných umění. V Bělehradě jsou umístěny nejvýznamnější architektonická díla, Bělehradská pevnost na Kalemegdanu, kulturní památky a jiné nemovité poklady, četné archeologické lokality a pozůstatky rozvitnutých civilizací od pravěku až do dnešních dnů. Bělehradská pevnost se nachází na soutoku Sávy a Dunaje, je symbolem historie a kultury Bělehradu. Skládá se ze dvou částí, Horního a Dolního města, uprostřed Kalemegdanského parku s krásným panoramatickým výhledem. Město Bělehrad je zakladatelem 11 kulturních událostí (FEST, BITEF, BEMUS, BELEF, Mezinárodní soutěž hudební mládeže, Festival dokumentárního a krátkého filmu, Říjnový salon, Radost Evropy, Bělehradský knižní festival, Filmový festival Sopot, Bělehradský jazzový festival), kromě toho je sponzorem 69 událostí v oblasti kultury konajících se v Bělehradě. Rovněž mistrovské dílo Ivana Meštroviće, památník Pobednik/ Posel vítězství, umístěný v Bělehradské pevnosti symbolizuje vítězství nad Osmanskou a Rakouskouherskou Říší během balkánských válek a často se používá jako symbol Bělehradu. Specialitou Bělehradu jsou nepochybně lodní restaurace, proměněné v plovoucí kluby, zakotvené na břehu řeky. Většina z nich jsou otevřené až do časných ranních hodin. Každá z nich je unikátní jak velikostí tak vzhledem. Tento zážitek si nedejte ujít. Pokud je Bělehrad něčím známý, pak jsou to místa kam si vyrazit. Po pravdě řečeno, noční život zde je na úrovni mnohem větších (a populárnějších) měst.

5 8 MUSEUMS Letecké muzeum Letiště Nikola Tesla aeronauticalmuseum.com Muzeum Nikoly Tesly Krunska 51, Bělehrad Vojenské muzeum Bělehrad Kalemegdan bb Národní muzeum Trg Republike 1a Uměleckoprůmyslové muzeum Vuka Karadžića Muzeum moderního umění Ušće, blok GALERIE Galerie Artget KCB Trg Republike 5/ Galerie knihovny města Bělehradu Knez Mihailova Galerie New Moment Hilandarska Ateliér 212 Svetogorska BITEF teatar Trg Mire Trailović Divadlo Terazije Trg Terazije Opera a divadlo - Madlenianum Glavna 32, Zemun Národní divadlo Francuska Zvezdara teatar Milana Rakića Zdali víte? Narodní muzeum je nejstarší muzeum v Srbsku, založené roku. Nejvýznamější cyrilický rukopis uchovávaný v muzeu je Miroslavovo evangelium jevanđelje. Etnografické muzeum Studentski trg Historické muzeum Srbska Trg Nikole Pašića Muzeum dějin Jugoslávie Botićeva Galerie Zvono Višnjićeva Galerie Ozone Uzun Mirkova Jugoslávské dramatické divadlo Kralja Milana DIVADLA

6 10 OCHUTNEJTE PRAVOU SRBSKOU KUCHYNI Existuje kultovní místo, ztělesňující srbský způsob života, které je zároveň: hlavním pramenem informací místo, kde se vyměňují všechny druhy informací druhý domov místo kde člověk tráví více času než doma druhá kancelář - místo, kde bývá uzvřena většina obchodů Toto místo se nazývá KAFANA! Naštěstí Bělehrad má hodně kafana, ikdyž se někteří lidé nechají unést a říkají jim restaurace, anebo je módně nazývají kavárnami a kluby. Nakonec to stejně přijde na to samé: každý Bělehraďan má alespoň jednu kafanu, kterou nazývá svou vlastní. Přesněji řečeno, každá kafana má svého Bělehraďana, který doprovází nezvyklého hosta ze zahraničí, jak již je obvyklé v tomto pohostinném městě. Důležitá rada pro ony, kteří jsou poprvé v Bělehradě placení účtu je důležitou součástí naší kultury. Váš hostitel Vám nedovolí zaplatit večeři anebo pití, takže se o to ani nepokoušejte! Nezapomeňte, když si v Srbsku s někým připíjíte, dívat se mu do očí a říct Živeli! Také nebuďte překvapení, až zjistíte, že se Srbové vždy políbí třikrát. NĚKOLIK RECEPTŮ Srbská gibanice se sýrem 1 balení filo těsta; 500 gr nemastného mladého sýra; 500 gr plnotučného mladého sýra; 5 vajec; 1 polívková lžíce soli; půl sklenky oleje (slunečnicového, nebo podobného oleje mírné chuti); 1 sklenka mléka; půl sklenky jogurtu; 20 gr másla; 1 polívková lžíce mléka Dva druhy mladého sýra dají zvláštní chuť tomuto vynikajícímu tradičnímu pečivu. Podáváme teplé se sklenkou mléka anebo piva. Ajvar/Čalamáda Toto jídlo se připravuje z pečených paprik a lilků. Čerstvý ajvar se vždy dělá koncem léta a začátkem podzimu, po sklizni paprik v mnohých domácnostech se konzervuje nebo zavařuje vlastní ajvar a používá se během roku. Švestkové knedlíky Švestkové knedlíky jsou lahůdkou, kterou mnozí lidé nikdy neochutnali. Do bramborového těsta se zabalí vypeckovaná švestka s cukrem nebo skořicí, a posype struhankou. Někteří z pánů soutěží v tom kdo jich na posezení zkonzumuje víc. Třicet není neobvyklé množství, ale obvykle se podávají čtyři kusy. Nemůžete sníst jenom jeden. Nenechte si ujít srbskou slivovici, jeden z nejsilnějších likérů na světě.

7 NEJDŮLEŽITĚJŠÍ MÍSTA V BĚLEHRADĚ

8 NENECHTE SI UJÍT... OSTROV ADA CIGANLIJA Nachází se na řece Sava, Ada Ciganlija je bývalý říční ostrov, uměle změněný na poloostrov. Současně se takto nazývá i veliké jezero obklopené plážemi, sportovními hřišti a cyklistickými stezkami. Je známý i jako bělehradské moře, Ada představuje rekreační oblast s velkým počtem sportovních zařízení a zároveň je místo k odpočinku a koupání. KOŠUTNJAK 14 AVALA Avala je bělehradská hora (511 m) nalézající se na jihovýchodním okraji města, asi 16 km od středu města. Současně, Avala je i národní park, s více než 600 druhy rostlin. Současně televizní věž Avala, vysoká 203 m, je nejvyšší stavba v Srbsku, a jeden z nejznámějších symbolů Bělehradu. Věž je otevřená pro návštěvníky, kteří si mohou vychutnat nádherný panoramatický výhled. Košutnjak je park-les v Bělehradě, nacházející se mezi čtvrtěmi Čukarica a Rakovica, zaujímá 33 ha. Jedná se o velmi oblíbené místo pro pikniky, relaxaci a sportovní aktivity. Je zde velké množství dětských hřišť, volejbalových, fotbalových, basketbalových kurtů. Je to ideální místo pro grilování a rodinné sešlosti. BĚLEHRADSKÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA Umístěná ve středu města, nedaleko od pevnosti Kalemegdan, Bělehradská zoologická zahrada zaujímá přibižně 7 ha. Toto je jedno z nejoblíbenějších míst ve městě, má duši a dlouhou tradici. S více než zvířat a 270 druhy, toto není oblíbené místo pouze pro děti, nýbrž i pro dospělé. Zdali víte? Bělehradská zoologická zahrada je ve světě známé centrum pro reprodukci bílých lvů.roku 2005, bílé lvi pojmenovaní Maša a Vambo byli dopraveni do Bělehradské zoologické zahrady z Jižní Afriky. Dnes se několik bílých lvů z Bělehradu nalézá v zoologických zahradách v Evropě a Americe, pro radost mnohým návštěvníkům.

9 RESTAURACE HOTELY Durmitor- Domácí a mezinárodní kuchyně Omladinskih brigada 16a Hajduk - Domácí a mezinárodní kuchyně Milana Rakića Sheher - Mezinárodní kuchyně Andre Nikolića Madera Domácí a mezinárodní kuchyně Bul. Kralja Aleksandra Hilton Beograd Kralja Milana Hyatt Regency Beograd Milentija Popovića belgrade.regency.hyatt.com Metropol Palace Bul. Kralja Aleksandra Square Nine Studentski trg Monument Mediteránská kuchyně Admirala Geprata Mali Pariz Domácí a mezinárodní kuchyně Birčaninova Kalemegdanská terasa Mezinárodní kuchyně Kalemegdanska tvrđava kalemegdanskaterasa.com Cantina de Frida Mediteránská kuchyně Karađorđeva Žabar - Domácí a mezinárodní kuchyně Kej oslobođenja Šaran - Rybí restaurace Kej oslobođenja HOTELY Courtyard by Marriott Vase Čarapića Balkan Prizrenska Beograd Art Hotel Knez Mihailova Falkensteiner Bulevar Mihaila Pupina 10k Holiday Inn Španskih boraca IN Hotel Bul.Arsenija Čarnojevića Zvezdara Teatar - Domácí a mezinárodní kuchyně Milana Rakića restoranzvezdarateatar.com Gušti mora - Rybí restaurace Radnička Envoy hotel Čika Ljubina Constantine the Great 27. Marta cstantinethegreatbelgrade. com Moskva Balkanska Radisson Blu Old Mill Hotel Bulevar Vojvode Mišića radissonblu.rs/hotelbelgrade Crowne Plaza Vladimira Popovića Rooms Takovska

10 WELNESS CENTRA Colonial Sun Bul.Vojvode Putnika Wellness Land Radoslava Grujića SPORTOVNÍ CENTRA A PLAVECKÉ BAZÉNY Sportovní a rekreační centrum Tašmajdan Ilije Garašanina Milan Gale Muškatirović Sportovní a rekreační centrum Tadeuša Košćuška Sportovní a rekreační centrum Košutnjak Kneza Višeslava Golf klub Beograd Ada Ciganlija Tenisové centrum Novak Tadeuša Košćuška 63a teniskicentarnovak.com Karting centrum Autokomerc Prva Ulica 84c, Novi Beograd Štark Arena Bulevar Arsenija Čarnojevića Squash Land Kneza Višeslava, Košutnjak Zdali víte? Zdali víte? S více než sportovních zařízení pro téměř všechny sporty, Bělehrad byl hostitelem velikého počtu sportovních událostí. Klub Olympus, Hyatt Regency Milentija Popovića belgrade.regency.hyatt.com Alchemist Krunska alchemist-fitnessclub.com SHOPING CENTRA Delta City Jurija Gagarina 16 Immo Outlet Gandijeva 21 Mercator centar Beograd Bulevar Umetnosti 4 SPA centar Metropol Palace Bul. Kralja Aleksandra Jai Thai Vase Pelagića Stadion Shopping Center Zaplanjska 32 Ušće Shopping Center Bul. Mihaila Pupina 4 usceshoppingcenter.com Zira centar Ruzveltova 33 Big Fashion šoping centar Višnjićka 84

11 ŠKOLY A ŠKOLKY PŘEDŠKOLNÍ/ŠKOLKY International Nursery Paddington Sunflower Jurija Gagarina 14lj paddingtonsunflower.com Mezinárodní škola Bělehrad Temišvarska 2, Senjak PŘEDŠKOLNÍ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 52 NÁPADŮ NA 52 NEZAPOMENUTELNÉ TÝDNY V BĚLEHRADĚ 20 Prima International School Dragana Mancea Brook Hill mezinárodní škola Augusta Cesarca Chartwell International School Beograd Teodora Drajzera Střední škola Crnjanski Đorđa Ognjanovića British International School, Smetanina Střední škola Ruđer Boskovic Kneza Višeslava Mezinárodní škola v Bělehradě Temišvarska Hyde Park Int. School Andre Nikolića MASTER PROGRAMY Accademia del Lusso i Istituti Callegari Italská škola módy a designu v Bělehradě Bulevar Despota Stefana 68c VYCHUTNEJTE si letní atmosféru na BELEF-u 2. KUPTE SI literární skvosty na Bělehradském knižním veletrhu beogradskisajamknjiga.com 3. CHYŤTE trofejní rybu na jezeře Ada safari 4. FANDĚTE pro mezinárodní sportovní hvězdy v Bělehradské aréně 5. VYBERTE SI jeden ze 45 veletrhů na Bělehradském veletrhu 6. DOBIJTE vrcholu hory Avala 7. ZATANČETE SI a užívejte si vynikajících představení Bělehradského tanečního festivalu belgradedancefestival.com 8. ODHALTE archeologické naleziště ve Vinči 9. UŽIJTE SI vystoupení velikých hvězd v Sava Centrumu ZAŽIJTE nezapomenutelnou oslavu Nového roku v Bělehradě ODHALTE své oblíbené historické místo v Bělehradě NASYŤTE svou duši na koncertech Bělehradské filharmonie

12 13. POCIŤTE duch Byzance a pravoslavné víry ZJISTĚTE proč veliký počet studentů ze zahraničí studuje v Bělehradě PLUJTE turistickou lodí po řekách Sava a Dunaj v Bělehradě ZAHREJTE SI bowling v Bowling Centrum Coloseum colosseumbowling.com 14. ZJISTĚTE co je napsáno v knihách bělehradských knihoven POSLECHNĚTE SI klasickou a etno hudbu na BEMUS-u PROHLÍDNĚTE SI sbírku světoznámého vědce Nikoly Tesly ZACESTUJTE SI turistickým vlakem Romantika i Modrý vlak FLIRTUJTE s dívkami Bělehradu na Týdnu módy belgradefashionweek.com 16. LEŤTE balonem metrů nad Bělehradem SLEDUJTE nové divadelní trendy na BITEF-u POZNEJTE 333 pro kulturu významných budov v Bělehradě belgradeheritage.com 19. ZABAVTE SE v nočních klubech, diskotékách a barech DOPŘEJTE SI na Mixer hudebním festivalu ODHALTE bouřlivé dějiny Bělehradské pevnosti beogradskatvrdjava.co.rs 22. PŘIDEJTE SE k dětem Evropy na festivalu Radost Evropy PODÍVEJTE SE na umění a design na Říjnovém saloně SNAŽTE SE nevynechat výstavy 74 bělehradských galerií ZAHRAJTE SI 18-ti jamkový golf KUPTE SI umělecké předměty v bělehradských galeriích POSILTE SE ve své oblíbené bělehradské restauraci JEZDĚTE na svém oblíbeném koni na Bělehradském hipodromu hipodrombeograd.com 31. TOULEJTE SE nocí mezi hvězdami Astronomické observatoře v Bělehradě ZABĚHEJTE SI na Bělehradském maratonu NAPIJTE SE studeného piva na Bělehradském pivním festivalu POCIŤTE pohostinnost a přátelství bělehraďanů STRAVTE příjemný večer v jednom z 18 divadel ZAČNĚTE PODNIKAT ve Městě boudoucnosti Jižní Evropy ZAPLAVEJTE SI v bazénech četných sportovních center Bělehradu OCHUTNEJTE grilované speciality v bohémské čtvrti Skadarlija OVĚŘTE SI svou odvahu v extrémních sportech NAVŠTIVTE Katedrálu svatého Sávy DOPŘEJTE SI výlet po okolí Bělehradu PODÍVEJTE SE na film na některém z mnohých festivalů NAVŠTIVTE některé ze 40 bělehradských muzeí PROJDĚTE SE komplexem královského paláce na Dědině 49.PODÍVEJTE SE na fotbalové derby mezi kluby Červená Hvězda i Partizán VYHRAJTE v jízdě na motokárách PUTUJTE mnohými muzei v rámci okouzlujícího festivalu Muzejní noc ZACVIČTE SI v 60 sportovních objektech na ostrově Ada Ciganlija

13 1 ST TEAM 2 ND DECADE THE RIGHT PARTNER Majetkový poradce No 1 v Srbsku pokud jde o příjmy, CBS International je členem dohody s firmou Cushman & Wakefield, předním globálním poskytovatelem realitních služeb, se zaměstnanců, ve více než 70 zemích po celém světě. Jako regionální lídr, CBS International vstoupil do druhého desítiletí bezvadného podnikání, nabízí širokou škálu integrovaných služeb, včetně: Pronájem a prodej kancelářských prostorů, pronájem a prodej maloprodejních prostorů, pronájem a prodej obytných prostorů, pronájem a prodej průmyslových objektů a pozemků, odhady a rozvojové poradenství, kapitálový trh, výzkum trhu, řízení projektů, řízení a správa nemovitostí a objektů, marketing. CBS International d.o.o. Omladinskih brigada 88b Beograd, Srbija T: M: CBS International

www.golfove-cesty.cz Nabídka golfového pobytu Turecko 17. 24.3.2012 S golfovým profesionálem Robertem Schovánkem Informace a rezervace

www.golfove-cesty.cz Nabídka golfového pobytu Turecko 17. 24.3.2012 S golfovým profesionálem Robertem Schovánkem Informace a rezervace Nabídka golfového pobytu Turecko 17. 24.3.2012 S golfovým profesionálem Robertem Schovánkem Informace a rezervace S-GUIDE, s.r.o., Erbenova 8, 602 00 Brno Tel: 515 917 119 GSM: 775 587 232 E-mail: dana.cernoskova@sguide.cz

Více

residential golf lifestyle

residential golf lifestyle residential golf lifestyle AURA je prvním rezidenčním resortem v České republice, který svým obyvatelům přináší unikátní řešení venkovského, ale zároveň moderního životního stylu a bydlení uprostřed přírody

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice***

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** ***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** Specializujeme se na investice do apartmánů v dobrých lokalitách na španělském pobřeží, v blízké vzdálenosti od pláže

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 Proč právě Sicílie? Největší italský ostrov nabízí krásné pláže, hory, divoké kaňony, jedny z nejlépe zachovaných antických památek světa i architektonické pozůstatky vlády Normanů,

Více

Tipy na výlety Mittersill, Fusch

Tipy na výlety Mittersill, Fusch Tipy na výlety Mittersill, Fusch Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový volejbal,

Více

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Ict1-ČJ-16 G F. Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Šlitr, naklad. Slávka Kopecká, Použitá literatura: Olga Sommerová, Jiří Šlitr

Ict1-ČJ-16 G F. Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Šlitr, naklad. Slávka Kopecká, Použitá literatura: Olga Sommerová, Jiří Šlitr Ict1-ČJ-16 Jiří Šlitr - kresby A B C D E Ict1-ČJ-16 G F H I J Použitá literatura: Olga Sommerová, Jiří Šlitr Šlitr, naklad. Slávka Kopecká, 2004 K Jiří Šlitr kresby Jiří Šlitr jak známo byl členem Svazu

Více

Možnosti využití volného času mladých lidí. Selb (D), Pilsen (CZ), Torbali (TR) und Balatonfüred (H) Díl IV

Možnosti využití volného času mladých lidí. Selb (D), Pilsen (CZ), Torbali (TR) und Balatonfüred (H) Díl IV Možnosti využití volného času mladých lidí Selb (D), Pilsen (CZ), Torbali (TR) und Balatonfüred (H) Díl IV Možnosti využití volného času mladých lidí v Balatonfüred & okolí 1 Účastníci: Německo Staatliche

Více

MODERNIZACE LETIŠTĚ PULKOVO

MODERNIZACE LETIŠTĚ PULKOVO MODERNIZACE LETIŠTĚ PULKOVO Termín realizace projektu: 2007-2017 Cíl projektu: rekonstrukce stávajícího petrohradského letiště Pulkovo do podoby moderního mezinárodního letiště Popis projektu: výstavba

Více

NABÍDKA ZÁJEZDU PLAVBA S GOLFOVÝM BAGEM PO KARIBIKU TERMÍN 26.2. - 6.3.2016. Plavba západním Karibikem. www.airmarine.cz

NABÍDKA ZÁJEZDU PLAVBA S GOLFOVÝM BAGEM PO KARIBIKU TERMÍN 26.2. - 6.3.2016. Plavba západním Karibikem. www.airmarine.cz PLAVBA S GOLFOVÝM BAGEM PO KARIBIKU TERMÍN 26.2. - 6.3.2016 Loď Celebrity Reflection Plná penze Termín: 26. 2. - 6. 3. 2016 Loď Celebrity Reflection, člen lodní společnosti Celebrity Cruises, je v provozu

Více

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands Luxusní hotel Marina Bay Sands patří s nejatraktivnějším bazénem a nejšílenější terasou na světě mezi nejdražší hotely světa. Luxusní a hotel Marina Bay Sands leží trochu

Více

ČERNÁ HORA Termín:

ČERNÁ HORA Termín: ČERNÁ HORA 2018 Termín: 31. 7. 4. 2018 TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE 2007 Švédsko a Kodaň 2008 Maďarsko a severní Rumunsko 2009 Pobaltí (Litva, Lotyšsko, Estonsko a Helsinki) 2010 Makedonie, Řecko a

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

vytvořte svůj kalendář!

vytvořte svůj kalendář! vytvořte svůj kalendář! Vítejte ve Vodicích! Vzdálenosti od letoviska Vodice: >> zagreb 315 km >> ljubljana 431 km >> Wien 666 km >> MŰnchen 568 km >> roma 1097 km >> paris 1660 km >> prague 994 km >>

Více

Vila Dubrovnik 4 VILA DUBROVNIK 4

Vila Dubrovnik 4 VILA DUBROVNIK 4 Vila Dubrovnik 4 VILA DUBROVNIK 4 1 / 5 Typ ubytování: vila Místo: Dubrovnik - Chorvatsko Počet pokojů: 4 Max hosté: 8 Koupelny: 4 Bazén: Ano Vzdálenost od moře: 10 m Cena: 3.500 do 10.500 / týden {gallery}vfr/dubrovnik4{/gallery}

Více

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016 7 nocí červen, září 2016 CENA: 7.290 Kč osoba / 7 nocí Cena zahrnuje: 7 x ubytování v apartmánu pro 2

Více

Kde nás najdete? Vybavení školy je velmi moderní, a také nabízíme exkluzivní střešní kavárnu, terasu a bazén na střeše.

Kde nás najdete? Vybavení školy je velmi moderní, a také nabízíme exkluzivní střešní kavárnu, terasu a bazén na střeše. Kde nás najdete? Škola je umístěná v St Julian's, jen pár metrů od pobřeží a obklopena kavárnami, bary, supermarkety a pouhých 5 minut od hlavních turistických oblastí na Maltě Naše škola se může pochlubit

Více

Apartmány Budin Blata 94 Vodice

Apartmány Budin Blata 94 Vodice Apartmány Budin Blata 94 Vodice Vodice leží na pobřeží Jaderského moře, při Jadranské magistrále,11 km severozápadně od Šibeniku první zmínka o městě ze 14.století, název Vodice vznikl od četných vodních

Více

Byty: 1+kk (Studia) jsou dostupné ve velikostech 45 m2 a 50 m2, Cena od 225,000 LE (cca 745.000,-Kč)

Byty: 1+kk (Studia) jsou dostupné ve velikostech 45 m2 a 50 m2, Cena od 225,000 LE (cca 745.000,-Kč) Sinai Golf Heights Sinai Golf Heights je unikátní resort přímo uvnitř nového golfového hřiště v Sharm El Sheikh. Tato oblast v Nabq se stane velice prestižní adresou na Sinai a veškerá luxusní zařízení

Více

Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží na řece Vltavě. Je sídlem velké části státních institucí a množství dalších

Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží na řece Vltavě. Je sídlem velké části státních institucí a množství dalších PRAHA Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží na řece Vltavě. Je sídlem velké části státních institucí a množství dalších organizací a firem. Sídlí zde prezident republiky, vláda,

Více

Mittersill,Fusch-Salcbursko

Mittersill,Fusch-Salcbursko Přírodní koupaliště v Hollersbachu Krytý bazén centrum Optimum Kaprun otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový volejbal, skateboard

Více

BAR - HOTEL PRINCESS ****

BAR - HOTEL PRINCESS **** BAR - HOTEL PRINCESS ****, - denní zájezd severozápa část barského pobřeží je co do příroch krás srovnatelná s pobřežím v okolí Budvy. Krásné, rozlehlé pláže, výborné podnebí, příro a kulturní zajímavosti,

Více

Zell am See,Kaprun-Salcbursko

Zell am See,Kaprun-Salcbursko Přírodní koupaliště v Hollersbachu Krytý bazén centrum Optimum Kaprun otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 vstupné se Salcburskou kartou: zdarma atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou

Více

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. Glikorisa Beach*** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Samos / Pythagorion www.cdtravel.cz Řecko Samos Poloha:oblíbený hotel ve velice klidném až osamoceném

Více

Tenis program 2008. Cestovní kancelář Victoria a Senior Tenis Club a. s. pro Vás připravili tenisové pobyty v Chorvatsku s možností:

Tenis program 2008. Cestovní kancelář Victoria a Senior Tenis Club a. s. pro Vás připravili tenisové pobyty v Chorvatsku s možností: Tenis program 2008 Cestovní kancelář Victoria a Senior Tenis Club a. s. pro Vás připravili tenisové pobyty v Chorvatsku s možností: TENIS CUP 1 : tenisový turnaj v kategoriích dvouhra muži, dvouhra ženy,

Více

NABÍDKA ZÁJEZDU. PLAVBA S GOLFOVÝM BAGEM PO KARIBIKU Termín 6.11. - 15.11.2015. Plavba západním Karibikem. www.airmarine.cz

NABÍDKA ZÁJEZDU. PLAVBA S GOLFOVÝM BAGEM PO KARIBIKU Termín 6.11. - 15.11.2015. Plavba západním Karibikem. www.airmarine.cz Miami Mexiko Kajmanské ostrovy Jamajka Bahamy Miami PLAVBA S GOLFOVÝM BAGEM PO KARIBIKU Termín 6.11. - 15.11.2015 Miami Mexiko Kajmanské ostrovy Jamajka Bahamy Miami Loď Celebrity Reflection Plná penze

Více

Turquoise TURKS & CAICOS

Turquoise TURKS & CAICOS Turquoise TURKS & CAICOS Resort v Grace Bay je situovaný na severovýchodě ostrova Providenciales. Užijte si vysněnou dovolenou v barevných bungalovech obklopených kvetoucími ibišky, nedaleko perleťově

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Tipy na výlety Mittersill, Fusch

Tipy na výlety Mittersill, Fusch Tipy na výlety Mittersill, Fusch Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 4,-- dospělí, 2,50 děti atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Tipy na výlety okolí Salcburku

Tipy na výlety okolí Salcburku Tipy na výlety okolí Salcburku Doporučujeme k zakoupení Salcburskou kartu: Salcburská karta (SalzburgerLand Card) je all inclusive kartou, se kterou můžete navštívit více než 190 zajímavostí v rakouské

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Eurovíkend v Moskvě Asie PoznávacíČína zájezdy Rusko Eurovíkend v Moskvě

Více

Santa Maria Maior Resort

Santa Maria Maior Resort Santa Maria Maior Resort Developerský projekt Santa Maria Maior Resort Uprostřed okouzlující přírody, v exkluzivní lokalitě portugalského ostrova Madeira s jedinečným výhledem na Atlantik a hlavní město

Více

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Pohlednicový pohled na město Český Krumlov. 2 HISTORIE MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV Jméno města Krumlov je odvozováno z německého výrazu "Krumme Aue", který je překládán

Více

Glykorissa Beach*** Novinka! ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel ,

Glykorissa Beach*** Novinka!  ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel , Glykorissa Beach*** ŘECKO Samos / Pythagorion Poloha: oblíbený hotel v klidném prostředí je zasazen do svahu nad mořem asi 2 km od městečka Pythagorionu, ve kterém je krásný přístav, spousta nákupních

Více

"SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu

SYMPATIE EUROPARKŮ - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu qq "SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu Pro všechny účastníky "Sympatie Europarků" je vstup do Disneylandu zdarma Při včasném podání přihlášky - vstup

Více

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 (8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 La Défense La Défense je název obchodní čtvrtě, která je charakteristická supemoderními stavbami a mrakodrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra.

Více

Lokalita: CANADA ROCKIES BANFF

Lokalita: CANADA ROCKIES BANFF Lokalita: CANADA ROCKIES BANFF Banff je turistické město se vším, co si od toho slibujete. Jeho výhodou je blízko položené milionové Calgary, což mu zajišťuje neustálý přísun návštěvníku a tím pádem i

Více

Nabídka nemovitostí červen 2010

Nabídka nemovitostí červen 2010 Nabídka nemovitostí červen 2010 NABÍDKA BYTŮ v Renaissance Village, Fort Myers, Florida o Renaissance Village nabízí svým obyvatelům rozlehlý, vyhřívaný plavecký bazén a vířivku, fitness centrum, kavárnu,

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2012 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích.

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích. Panství Bechyně Panství Bechyně Společnost Panství Bechyně s.r.o. Vám nabízí široké spektrum služeb, a to nejen pronájem konferenčních a školicích prostor, ale také zajištění programu, koordinace akcí,

Více

Kalábrie, často nazývána jako "perla jihu", má svůj autentický šarm. Club Med Resort se rozkládá na 20 hektarech idylické středomořské zahrady.

Kalábrie, často nazývána jako perla jihu, má svůj autentický šarm. Club Med Resort se rozkládá na 20 hektarech idylické středomořské zahrady. Napitia ITÁLIE Kalábrie, často nazývána jako "perla jihu", má svůj autentický šarm. Club Med Resort se rozkládá na 20 hektarech idylické středomořské zahrady. Užijte si pohodovou procházku na pláž, kde

Více

ARGENTINA A BRAZÍLIE

ARGENTINA A BRAZÍLIE ARGENTINA A BRAZÍLIE Buenos Aires vodopády Iguaçú Manaus Amazon Village - Rio de Janeiro Termín realizace LEDEN 2015, počet účastníků 12+1 průvodce 1. den - odlet z Prahy do Buenos Aires Ve večerních hodinách

Více

O NÁS Resort Darovanský dvůr se nachází v přírodním parku Horní Berounka, 80km od Prahy a 15 km od dálnice D5 Praha-Plzeň. Hotelový komplex tvoří

O NÁS Resort Darovanský dvůr se nachází v přírodním parku Horní Berounka, 80km od Prahy a 15 km od dálnice D5 Praha-Plzeň. Hotelový komplex tvoří O NÁS Resort Darovanský dvůr se nachází v přírodním parku Horní Berounka, 80km od Prahy a 15 km od dálnice D5 Praha-Plzeň. Hotelový komplex tvoří několik budov v uzavřené lokalitě bývalého poplužního dvora,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří.

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Mallorca Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Kouzelný ostrov s horoucím srdcem a se stálým přídechem velkého svátku

Více

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz krásné pláže s jemným pískem dovolená za příznivé ceny levné a dobré jídlo, rybí speciality leckde se domluvíte česky sleva až 20 % při koupi do 9. 1. senioři sleva až 1 500 Kč Balchik BULHARSKO může být

Více

Wellness hotel Hluboký dvůr*** Resort Hrubá Voda

Wellness hotel Hluboký dvůr*** Resort Hrubá Voda Wellness hotel Hluboký dvůr*** Resort Hrubá Voda Kvalitní spánek, vysoká lůžková kapacita Pevná lůžka Počet pokojů Kapacita Jednolůžkové pokoje 6x 6 osob Dvolůžkové pokoje standard či superior 22x 44 osob

Více

VÍTEJTE V ST. MICHAEL!

VÍTEJTE V ST. MICHAEL! VÍTEJTE V ST. MICHAEL! Hotel St. Michael se nachází v Březové, okres Karlovy Vary, v těsné blízkosti řeky Teplé a mnoha cyklistických a turistických tras. Odpočinek v hotelu si Vám dovolí užít malebnou

Více

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality 2014 Obsah Obsah prezentace 2 Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kontakty Profil 3 Průvodce

Více

Slunečné pobřeží. Nesebr

Slunečné pobřeží. Nesebr Bulharsko Mnoho lidí kdysi v Bulharsku bylo, jako v jedné z mála zemí, kam se vůbec dalo cestovat. Co se tak vrátit na známá místa, podívat se, jestli je ještě najdeme a poznáme? Zjistit, co se změnilo?

Více

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj ZÁKLADNÍ INFORMAČNÍ MEMORANDUM Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj Management Contract Smlouva o řízení Česká republika Zpracoval Labartt Hospitality s.r.o. (Pouze pro určené

Více

Lokalita: CANADA ROCKIES BANFF, AB

Lokalita: CANADA ROCKIES BANFF, AB Lokalita: CANADA ROCKIES BANFF, AB Banff je turistické město se vším, co si od toho slibujete. Jeho výhodou je blízko položené milionové Calgary, což mu zajišťuje neustálý přísun návštěvníku a tím pádem

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska

Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska Umístění Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska se nachází v jednom z nejkrásnějších regionů v Alpách Bernese Oberland v blízkosti Interlakenu, Brienz. Bernese

Více

- Každou neděli od 05:00 do 09:30 hodin.

- Každou neděli od 05:00 do 09:30 hodin. FISHMARKT V neděli ráno se v Hamburku rozhodně nespí! Už od pěti od rána se na rybím trhu pohybuje kolem 70 000 lidí, kteří čekají na čerstvé ryby. Navštivte nejtradičnější rybí trh v Hamburku, který probíhá

Více

200 EUR 290 EUR 290 EUR 405 EUR 200 EUR 420 EUR

200 EUR 290 EUR 290 EUR 405 EUR 200 EUR 420 EUR Jazykové kurzy EC English St. Julian's - Malta Jazyková škola EC English situovaná v okouzlujícím turistickém resortu v části St. Julian s v blízké vzdálenosti od místního zálivu. Tradice školy se rozběhla

Více

Mgr. Jan Kletečka (e-mail: honzakletecka@seznam.cz)

Mgr. Jan Kletečka (e-mail: honzakletecka@seznam.cz) Mgr. Jan Kletečka (e-mail: honzakletecka@seznam.cz) Tento studijní materiál je určen pro vnitřní potřebu žáků Základní školy V Sadech v Havlíčkově Brodě. Další šíření tohoto materiálu je možné jen se svolením

Více

Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali

Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali SICILIE Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali Sikelia, neboť původní obyvatelé se jmenovali Sikelové.

Více

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ Projekt Berounská brána je oázou klidu. Místem, kde jste obklopeni nádhernou přírodou a zároveň jste stále v centru města s veškerou občanskou vybaveností. Jste na dosah

Více

Zimní stadion Ostrov

Zimní stadion Ostrov Zimní stadion Ostrov Tréninkové pobyty a soustředění v Ostrově Vážení manažeři sportovních klubů, sportovci a obchodní přátelé, Rádi bychom Vám představili možnosti Zimního stadionu v Ostrově u Karlových

Více

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Cena: 600,- za dopravu + vstupné (dle zájmu): Schönbrunn ZOO (panda, koala) Hofburg Dům motýlů Albertina galerie - podrobné informace a ceny vstupenek viz příloha letáku

Více

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři w w w.h usto p e ce - cit y. cz rodina sport senioři víno PRO SENIORY Seniorský věk už dnes nemusí být obdobím stráveným v ústraní aktivního společenského života. Stále více institucí myslí na lidi seniorského

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Isar Cup Moosburg První ročník 2011 7 červen - 8 červen 2014

Isar Cup Moosburg První ročník 2011 7 červen - 8 červen 2014 Isar Cup Moosburg První ročník 2011 7 červen - 8 červen 2014 Isar Cup Počet týmů: 72 Number of games: 5 Kategorie: mladší přípravka, starší přípravka, mladší žáci, starší žáci A-B, mladší dorostenci A-B,

Více

Vila Solta VILA SOLTA

Vila Solta VILA SOLTA Vila Solta VILA SOLTA 1 / 6 Typ ubytování: vila / hotel Místo: Šolta - CHORVATSKO Počet apartmánů: 6 Bazén: Ano Vzdálenost od moře: 10 m Cena: 1,148 až 26,383 / týden {gallery}vfr/solta{/gallery} Villa

Více

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ 12.6. - 17.6.2019 Vlakový poznávací zájezd pro železničáře BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Více

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety 2012 Obsah 2 Obsah prezentace Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kalendář vydání 2012 Kontakty

Více

Wellness Relax Lázeňská léčba

Wellness Relax Lázeňská léčba Wellness Relax Lázeňská léčba CZ Spa Hotel Děvín Spa Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb pod jednou střechou. Kvalitní ubytování, gastronomie, wellness, kosmetika, pedikúra. Vysokou kvalitu a efektivitu

Více

Tipy na výlety Leogang

Tipy na výlety Leogang Tipy na výlety Leogang - vstupy zdarma nebo se slevou s kartami Salzburgerland Card (platí v celé spolkové zemi Salcbursko od 1. 5. do 26. 10. 2012) - nebo s kartou Löwen Alpin Card (platí v regionu Leogang

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety 2013 Obsah 2 Obsah prezentace Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kontakty Profil 3 Průvodce životem

Více

Město mnoha tváří

Město mnoha tváří Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou sgrafitové fasády, dominanta zámecké věže, výstavy současných umělců, pěvecká vystoupení hvězd

Více

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY POLOHA HOTELU Orea Resort Santon*** se nachází v těsné blízkosti brněnské přehrady s výbornou dostupností z centra města a dálnice D1 EXIT 182. Hotel je od středu města

Více

Marketingový plán 2019

Marketingový plán 2019 Marketingový plán 2019 Zkrácená verze - Jde o výtah klíčových částí plánu ve vztahu k partnerským eventům Plná verze MP2019: https://czechtourism.cz/nase-sluzbypro-vas/marketingovy-plan/ _ 07.09.2018 1

Více

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ MAR DEL SUR 2** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-10.03.2017

Více

TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT ***

TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT *** TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT *** 8,, - denní zájezd Poloha: hotel je situován jen 50 m od krásné a rozlehlé písčité pláže v oblíbeném turistickém středisku Hammamet sever. Od soukromé pláže jej dělí pobřežní

Více

Hotel Green Bay*** Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Thassos. ŘECKO Thassos / Trypiti

Hotel Green Bay*** Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Thassos. ŘECKO Thassos / Trypiti Hotel Green Bay*** Kontakt: Henrieta Fagulová, tel. 606 226 673, email: fagulova@cdtravel.cz Novinka! ŘECKO Thassos / Trypiti www.cdtravel.cz / / Poloha: menší rodinný hotel s přátelským přístupem majitelů

Více

L alpe d Huez la Sarenne FRANCIE

L alpe d Huez la Sarenne FRANCIE L alpe d Huez la Sarenne FRANCIE Club Med L alpe d'huez je okouzlujícím hotelovým resortem, s přímým přístupem k ledovci, a možností dojezdu na lyžích až k jeho dveřím. Hosté zde mohou okusit vzrušení

Více

Lokalita Ďáblic v rámci Prahy

Lokalita Ďáblic v rámci Prahy Lokalita Ďáblic v rámci Prahy Ďáblice jsou situovány na severovýchodním okraji Prahy. Vzhledem k tomu, že území Prahy je ve vztahu k centru asymetrické, jsou Ďáblice přes svoji okrajovou polohu od centra

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL ****

DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL **** DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL **** 8,, - denní zájezd Poloha: hotelový areál El Mouradi Djerba Menzel je situován přímo u pláže, asi 6 km od centra městečka Midoun, 4 km od obchoho centra a krokodýlí

Více

STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE. Obr. 1

STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE. Obr. 1 STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE Obr. 1 Státy bývalé Jugoslávie Rozpad Jugoslávie roku 1991 Vznik samostatných států: Slovinsko 1991 Chorvatsko 1991 Makedonie 1991 Bosna a Hercegovina 1992 Srbsko a Černá Hora 1992

Více

Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12)

Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12) Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12) cena již od 11.060 Kč / os. / 7 nocí Cena zahrnuje: plné využití vily úklid pojištění CK proti úpadku Nabízíme Vám pronájem luxusní vily s privátním

Více

REZERVACE provoz@hoteluprince.com +420 602 462 260

REZERVACE provoz@hoteluprince.com +420 602 462 260 REZERVACE provoz@hoteluprince.com +420 602 462 260 Proč právě u nás a s námi? Naše rodinná společnost vždy kladla a klade velký důraz na spokojenost našich zákazníků. Díky tomu jsme byli schopni vytvořit

Více

Solná komora-h.rakousko

Solná komora-h.rakousko Jezero Wolfgangsee Plavba lodí po jezeře denní jízdenka: 17,60 se Salzkammergut Erlebnis-Card: 16,40 www.wolgangseeschifffahrt.at Schafbergbahn jízda úzkokolejkou na horu Schafbergbahn jízda tam i zpět:

Více

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality 2011 Obsah Obsah prezentace 2 Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kalendář vydání 2011 Kontakty

Více

ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA

ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA 3 - denní zájezd Luxusní 4* lázeňský komplex. Fascinující Vodní a Saunový svět pro relaxaci návštěvníků všech věkových kategorií - v županu přímo k

Více

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri Achilleas studia *** 42 Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska Nidri, přímo u písčité pláže s pozvolným přístupem do vody. Centrum Nidri s přístavem a mnoha tavernami je vzdálený asi 1 kilometr.

Více

VY_07_Vla5E_60. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu

VY_07_Vla5E_60. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Materiál pro domácí přípravu žáků: Název programu: Název projektu: Registrační číslo projektu: Předmět: Ročník: Autor: Téma učivo: Učební pomůcky: Zápis z vyučovací hodiny: VY_07_Vla5E_60 Operační program

Více

Development by Atelier Kunc Architects Villa Bellevue na prodej. Chcete zde bydlet? Kontaktujte agenta. stories. únor. téma: Villa Bellevue

Development by Atelier Kunc Architects Villa Bellevue na prodej. Chcete zde bydlet? Kontaktujte agenta. stories. únor. téma: Villa Bellevue Development by Atelier Kunc Architects Villa Bellevue na prodej. Chcete zde bydlet? Kontaktujte agenta. téma: Villa Bellevue únor 22 1 MILÍ ČTENÁŘI AKA STORIES, Vybrali jsme místo na dosah Prahy, skloubili

Více