Svitavský kulturní kalendář únor 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Svitavský kulturní kalendář únor 2012"

Transkript

1 1 Svitavský kulturní kalendář únor Čt 18:30 hod. Ottendorferův dům - Muzeum esperanta 129. cestovatelský večer Asociace Brontosaura Kontrasty Hanoje Aneb co se v průvodcích nedozvíte. Povídání o životě a lidech nejen v Hanoji. Vycházka hlavním městem Vietnamu s Alenou Pšeničkovou So 14:00 hod. Náměstí Míru Masopust + staročeská zabijačka Tradiční masopust v podání skupiny masek a muzikantů z Vortové na Hlinecku a zabijačkové hody. Chybět nebude ovárek a polévka, kroupy, jitrničky, uzené a tlačenka So 18:00 hod. Čajovna a kavárna U Černého draka Zpívání manter a jiných duchovních písní. Každou první sobotu v měsíci So 20:00 hod.klub Tyjátr Metalový večírek - DEATHWARD + HYPNOTIC FACE DEATHWARD Progresiv metal z Turnova ( HYPNOTIC FACE Svitavská thrash metalová kapela, hrající od roku 1994 Vstupné: 70,- Kč 5.2.Ne 15:00 hod.městské muzeum a galerie Přehlídka 2012 Vernisáž výstavy výtvarníků našeho regionu, na které se už více než třicet let setkávají autoři různých výtvarných žánrů a různého věku ze všech koutů našeho okresu Ne 15:00 hod. Divadlo Trám Loutky bez hranic Praha: Jabloňová pohádka Jedna jabloň, jeden král, jedna srnka, dvě svatby, dvě holubice a jedno velké prokletí. Dokáže statečný král zachránit svou jabloňovou lásku? Loutkový příběh na motivy pohádky Jabloňová panna Karla Jaromíra Erbena.Součástí představení je kreativní výtvarná dílna, ve které si děti mohou vyrábět kouzelná jablíčka. Vstupné: 50,- Kč, rodinné pasy 7.2. Út 19:00 hod. Čajovna a kavárna U Černého draka Není všechno jak se zdá aneb Nahlédněme pod pokličku rodinných vztahů zhlediska systemických konstelací. Mgr. Jitka Studénková. Vstupné 50, St hod. Fabrika aula Starověký Egypt mezi Alexandrem Velikým a Kleopatrou Přednáší ing. Luděk Wellner, autor knihy Ptolemaiovci. Vstupné: dobrovolné 9.2. čt 18:30 hod. Ottendorferův dům - Muzeum esperanta 130. cestovatelský večer Asociace Brontosaura Krásy Vietnamu Aneb od každého trochu. Povídání o nejzajímavějších místech Vietnamu s Alenou Pšeničkovou.

2 Čt 19:00 hod. Fabrika Svitavy Garcia Koncert se stolovou úpravou při svíčkách. Mimořádná zpěvačka Kateřina García představuje absolutní špičku interpretace irského zpěvu v našich zemích. Momentálně žije v Irsku, řadu let působila ve skupině Dún an doras. Dnes je považována za majitelku jednoho z nejkrásnějších hlasů nejen na české scéně. Skupina GARCIA vystupuje ve složení: Katka García - zpěv, irské píšťaly Luboš Malina - banjo, irské píšťaly Petr Košumberský - kytara Adam Stivín - baskytara Vstupné: 120,- Kč Pá 22:00 hod. Klub Tyjátr FUTURISTIC NIGHT: DJ TRÁVA Zvou pořadatelé Festivalu Rosnička Vystoupí: DJ Tráva, Joshek, Tempa Legendární český DJ po pěti letech opět ve Svitavách! Limitovaná kapacita. Vstupné: 100,- Kč Předprodej v klubu Tyjátr a rezervace vstupenek na u: rosnicka2011@ .cz So 19:00 hod. Fabrika Svitavy Večer pod lucernou s Iuventusem Iuventus v Jižní Koreji Posezení se stolovou úpravou Na začátku listopadu loňského roku se pěvecký sbor Iuventus vedený Věrou Burešovou zúčastnil soutěže a festivalu v jihokorejském Busanu. Zazní vypravování o atmosféře festivalu i o putování po Jižní Koreji, také písničky prezentované v soutěži (včetně jedné v korejštině), promítány budou obrázky. Vstupné dobrovolné So 20:00 hod.klub Tyjátr Lampa jazz quartet Počátky Lampa jazz quartetu sahají do devadesátých let. Původně severomoravská kapela se hnutím osudu stala uskupením Čechů, Moraváků, Poláků a Řeků. Zakládající člen kapely, skladatel a kytarista Jiří Bílek, toho času budhistický mnich, věnoval Lampě několik výrazných skladeb, jež Lubomír Dorůžka označil za objevné. Tyto skladby spolu se skladbami stávajících členů kapely tvoří základ repertoáru Lampy, který je okořeněn upravenými a přetavenými standarty. Lampa dnes: Jiří Tibitanzl - soprán sax,alt sax (Mňága a Žďorp) Rostislav Hus - kytara Jendrzej Waciak - bass Václav Pálka - bicí Hostující: Tomáš Tkačík - alt sax,soprán sax Vstupné: 50,- Kč Ne 10:00 11:00 hod. Klub Tyjátr Promítání pohádek pro nejmenší tentokrát na zimní téma.

3 3 Vstupné: 20,- Kč (platí děti i dospělí) 12.2.Ne 17:00 21:00 hod. Fabrika Svitavy Na muzice ve Fabrice K tanci a poslechu zahraje Dechový orchestr Brťovská šestka Letovice. Vstupné: 50,- Kč :00 hod. Čajovna a kavárna U Černého draka Poetická čajovna Autorské čtení současného českého básníka a prozaika Jaromíra Typlta Jaromír Typlt Jaromír Typlt (1973).Současný český básník, prozaik, esejista, literární historik, editor, divadelník, kurátor. Debutoval v samizdatu, v roce 1994 získal Cenu Jiřího Ortena za knihu poezie Ztracené peklo. Vydal řadu básnických a prozaických sbírek a textů: Koncerto grosso (poezie, 1990), Pohyblivé prahy chrámů (prózy, 1991) s kresbami Borise Jirků, Ztracené peklo (poezie, 1994), Opakem o překot (próza, 1996) s fotografiemi Aleše Kuneše, Rozžhavená kra (esej, 1996), Víra v únavu (próza, 2003) dřevoryty Františka Štorma, Že ne zas až (texty, 2003) s grafikami Jana Měřičky, Stisk (texty, 2007). Jaromír Typlt se narodil v Jilemnici, dětství a mládí prožil v Nové Pace a Liberci, od podzimu 2009 žije v Praze. Čtení se koná ve spolupráci s Městskou knihovnou ve Svitavách. Vstupné: dobrovolné Pá 20:00 hod. Klub Tyjátr Koncert kapel TRAUTNBAND + SVĚTLO SVĚTA + FLY FISH TRAUTNBAND - Jevíčko SVĚTLO SVĚTA - Moravská Třebová FLY FISH - Moravská Třebová Vstupné: 60,- Kč So 18:00 hod.klub Tyjátr Expediční kamera Ne všichni hrdinové expedičních filmů přežijí. Ne všichni Afričané přestali s kanibalismem. Ne každý pád skončí dobře. Ne všechny vlny lze překonat. Expediční kamera je o skutečném životě. Filmový festival o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech. Vstupné: 80,- Kč, děti do 14 let vstup zdarma, důchodci a studenti: 50% sleva So 18:00 hod. Čajovna a kavárna U Černého draka Taneční večer. Vystoupí tanečnice pod vedením Petry Langerové a Pavlíny Skalské Po 19:00 hod. Fabrika Svitavy Hudební kavárna Koncert se stolovou úpravou při svíčkách. Pawel Kaczmarczyk Trio - Audiofeeling Band (Poland) Pawel Kaczmarczyk je dnes jednoznačně nejlepší polský jazzový pianista, skladatel, sólový i týmový hráč. Vystupoval s kvartety Janusze Muniaka, G. Piotrowskeho, Piotra Barona a Rafala Sarneckého. V současnosti je znám především jako lídr vlastního souboru Pawel Kaczmarczyk AUDIOFEELING Band.

4 4 Trio na tomto českém turné prezentuje úplně nový materiál, který právě vzniká. Vrátí se ale i k albu Complexity in Simplicity (Komplexnost v jednoduchosti) a hudbě Raye Charlese v Pawlových moderních jazzových aranžích - projekt Directions in Music(Směry v hudbě). Kapela vystupuje ve složení: Paweł Kaczmarczyk piano Maciej Adamczak kontrabas Dawid Fortuna bicí Vstupné: 120,- Kč, sleva pouze pro členy KPH 60,- Kč čt 18:00 hod.městské muzeum a galerie Muzejní čtvrtek Počátky města Litomyšle O počátcích nejkrásnějšího města Českomoravského pomezí bude vyprávět renomovaný historik, bývalý ředitel litomyšlského archívu a autor mnoha publikací o Litomyšli, především pak monografie Litomyšl město kultury a vzdělávání Milan Skřivánek.Tato kniha byla vyhodnocena jako nejkrásnější česká kniha roku 2009 v kategorii odborná literatura Pá 20:00 hod.klub Tyjátr Rockotéka - rockové hity minulosti i současnosti Vstupné: 30,- Kč So 20:00 hod.klub Tyjátr Koncert kapel ČERTŮF PUNK Svitavy + AC/DC Boys revival Litomyšl AC/DC BOYS REVIVAL LITOMYŠL Kapela, která na svých koncertech sklidila velmi kladné ohlasy jak od publika, tak od organizátorů vznikla v létě roku 2010 a od té doby funguje ve složení : Marek Dostál - zpěv Radim Kuře - bicí, Radim Flídr - rytmická kytara, Jáchym Janypka - baskytara, Adam Vajrauch - sólová kytara Vstupné: 80,- Kč Ne 9:30 hod. Čajovna a kavárna U Černého draka Seminář: Rodinné konstelace. Bližší informace v čajovně Ne 15:00 hod. Divadlo Trám Eliščiny pohádky Jak chutná jablko? Jak voní švestka? A copak je to za dřevo, že se ta loutka z něho tak červená a leskne? Divadelní scéna vytvořená ze staré školní lavice a starých strojů, pomocí kterých lze vytvářet zvuky meluzíny, deště,.. Ručně řezané loutky, každá z jiného druhu dřeva,.. - to vše proto, že jedním s cílů této pohádky je učit děti a možná i nás dospělé vnímat, poslouchat, dívat se, cítit, sáhnout si. Zkušennosti s dětmi slepými, hluchými a jinak postiženými, které umí vnímat svět jiným a krásným způsobem, oslovila Víťu Marčíka natolik, že chce předat tuto zkušenost jako poselství pro nás zdravé. Hej hola! Hop! Hop! Hop! Člověk by si měl poskakovat a zpívat, zvedá to náladu. Loutková pohádka o skřítcích, vílách, přírodě, lásce, ale i o drakovi pro malé i velké diváky. Třetí autorská pohádka Víti Marčíka juniora Scénář,režie, scénografie, loutky a hraje: Vítězslav Marčík junior Vstupné: 50,- Kč, rodinné pasy 27.2.Po 16:00 hod. Fabrika aula

5 5 Existuje život po životě? Poutavý a autentický příběh osobního prožitku klinické smrti vám přiblíží Jan Boštík. Vstupné: dobrovolné St 19:00 hod. Fabrika Svitavy Koncertní sezóna Po zarostlém chodníčku Koncertní večer s baletem Vystoupí: Mezzosoprán: Andrea Kalivodová, sólistka Státní opery Praha Harfa: Zbyňka Šolcová Sólisté Pražského komorního baletu Kamila Madejová, Lenka Kolářová a Petr Kolář Na programu budou Cikánské písně Antonína Dvořáka, Moravská lidová poezie v písních Leoše Janáčka, Písničky na jednu stránku Bohuslava Martinů, Písně nejtajnější Petra Ebena a další. Sólisté Pražského komorního baletu zatančí Po zarostlém chodníčku Leoše Janáčka. Vstupné: 180,- Kč, sleva pouze pro členy KPH 90.- Kč Pořady pro školy 1.2. St 8:30 a 10:15 hod. Fabrika Svitavy Hudební agentura Marbo Dobrochov: Hudební pořady 8:30 h Písničky a jejich úkoly - koncert pro 1. stupeň ZŠ + MŠ 10:15 h Nahraj si svůj song - koncert pro 2. stupeň ZŠ + nižší roč. SŠ Doporučeno pro MŠ, ZŠ, SŠ / vstupné: 35,- Kč 9.2.Čt 9:00 a 11:00 hod. Divadlo Trám Teátr Víti Marčíka Hosín: Labyrint světa Na motivy J. Á. Komenského upravil Vítězslav Marčík. Nová inscenace vzniká po několikaletém hledání odvahy a drzosti zpracovat a zdramatizovat knihu Labyrint světa a ráj srdce. Všudybud a Mámení provázejí Víťu Marčíka labyrintem světa, aby nakonec nalezl ráj ve vlastním srdci, v představení vyprávěné za pomoci loutek a kulisy, která je obrazem labyrintu. Doporučeno pro 2. stupeň ZŠ, SŠ, SOU / vstupné: 40,- Kč Po 8:30 a 10:15 hod. Divadlo Trám Divadlo Já to jsem: Eliščiny pohádky Loutková pohádka o skřítcích, vílách, přírodě, lásce, ale i o drakovi. Divadelní scéna vytvořená ze staré školní lavice, starých strojů, pomocí kterých lze vytvářet zvuky meluzíny či deště, ručně řezané loutky, každá z jiného druhu dřeva to vše proto, že jedním s cílů této pohádky je učit děti a možná i nás dospělé vnímat, poslouchat, dívat se, cítit, sáhnout si. Doporučeno pro 1. stupeň ZŠ, MŠ / vstupné: 35,- Kč VÝSTAVY Výstavy Střediska kulturních služeb města Svitavy Fabrika Svitavy FOYER Gymnázium Svitavy: 3. Výstava výtvarného oboru

6 6 Studenti svitavského gymnázia představí kolekci maleb a kreseb, která vznikla pod vedením profesorky výtvarné výchovy Mgr. Evy Bulvové. Vernisáž v 17:00 hodin. 3. PODLAŽÍ Ivana Pavelka: Ostrovy Ostrovy jsou místa odloučenosti od všední rutiny společenské interakce... Autorka se narodila v Praze a v roce 1980 se vystěhovala USA. V Praze se vyučila knihařkou, ale k fotografii tíhla od mladi. Dnes má za sebou řadu výstav, založila galerii Camerawork v Pensylvanii, a uči fotografii na Keystone College v La Plume, USA. Žije a pracuje jako freelance fotograf v Pensylvanii, USA. Fotografie jsou vyvolané tradičním chemickým způsobem. Výstava je prodejní. Vladimír Vraspír: Klíč od domova Autor pochází z okraje Vysočiny, nedaleko Poličky. Přírodu (a Vysočinu obzvlášť) miluje od malička, fotit začal jako nevyučený amatér před více než 20 lety. Před 3 lety ho žena přiměla k prvním zvětšeninám fotek kraje B. Martinů. První úspěšnou výstavu měl Brně, další výzvou byl kalendář. Vznikl a po kladném hodnocení profesorů fotografie J. Štreita a V. Bromové máte možnost výsledek vidět na výstavě. 4. PODLAŽÍ Fotoklub Svitavy: Svitavský fotoklub se opět představuje V roce 2003 obnovil Fotoklub Svitavy svou činnost a jen málokdo věřil, že za 8 let bude mít tak širokou členskou základnu, tolik příznivců a tolik úspěchů dvě kolektivní vítězství v Národní soutěži a přehlídce amatérské fotografie, několik individuálních vítězství mnohých členů v této soutěži, dvě medaile z Czech Press Photo (P. Juřík a D. Hlaváč), desítky cen z mnoha soutěží, několik workshopů, společných i autorských výstav, jednu reprezentativní knihu atd. Na výstavě představuje průřez své činnosti, mnohé z úspěšných fotografií a oceněných kolekcí, výsledky některých dílen. DIVADLO TRÁM: Fagi Jsem třináctiletá dospělá holka. Jsem komiksová postava. Jsem černobílá. Jsem placatá. Nikdo se mnou nevychází. Jsem VHSka mezi DVDčky. Jsem Fagi. Od ledna 2010 dávám své komiksy na Facebook, od té doby jsem měla asi 6 výstav a moje příběhy hraje brněnské Divadlo DNO jako loutkové představení Svět podle Fagi. Výstavy Městského muzea a galerie ve Svitavách Městské muzeum a galerie PŘEHLÍDKA 2012 Výstava prací výtvarníků svitavského okresu. Obrazy, kresby, grafiky, dřevořezby, sochy, keramika, vitráže... Výstava, na které si každý vybere, co je mu blízké Městské muzeum a galerie TREFA DO UMĚNÍ Výstava svitavských střeleckých terčů z 19. století, mezi nimiž nebudou chybět ani exponáty, které se definitivně vrátily z pardubického muzea do Svitav. A stranou nezůstanou ani děti, které si mohou potěžkat ručnici, podívat se na originální exponáty sportovních pušek z 19. století, namalovat si vlastní terč a dokonce jej trefit i přesně mířenou ranou. Dozvědí se i něco o historii svitavského ostrostřeleckého spolku, nejstaršího spolku ve městě. do Ottendorferův dům- Muzeum esperanta PRAVDA JE KNIHA, KTEROU JEŠTĚ NIKDO Z NÁS NEDOČETL

7 7 Jsou zde prezentována náboženství a duchovní a filozofické směry, které jsou v esperantském hnutí aktivně zastoupeny. STÁLÉ EXPOZICE Z HISTORIE PRANÍ Unikátní expozice praček a historie praní ve svitavském muzeu. Součástí expozice je prádelna, kde si můžete vyzkoušet, jak se pralo na valše, vymandlovat si prádlo na historickém mandlu a potěžkat, jak těžké bylo žehlení našich babiček. HLEDÁNÍ HVĚZDY DAVIDOVY Oskar Schindler Spravedlivý mezi národy Expozice o holocaustu na pozadí života světově známého svitavského rodáka Oskara Schindlera. Výstava je doplněna projekcí dokumentů o osobnosti O. Schindlera a pracovními listy jako doplněk učebních programů pro všechny typy škol. MUZEUM ESPERANTA Ottendorferův dům Jediná stálá expozice o historii i současnosti esperanta v ČR. V muzeu je umístěna knihovna Českého esperantského svazu. Kromě vystavených knih je její větší část umístěna v depozitu. Otevírací doba: ÚT-PÁ 9-12 a 13-17, SO, NE První neděli v měsíci, která tentokrát vychází právě na 5.února 2012, je vstup pro obyvatele Svitav zdarma

FJC. Folk, jazz a country

FJC. Folk, jazz a country FJC Folk, jazz a country 2016-2017 Předplatné folk, jazz a country: Základní informace Všechny potřebné informace pro zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

80. léta v české populární hudbě

80. léta v české populární hudbě 80. léta v české populární hudbě Pop, disco Michal David, Kroky Františka Janečka Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy hudbě oficiální (nemají problémy s komunistickým režimem,

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí 2016 ÚNOR 1. 29. 2 Krása zvířat výstava Michaely Burdové, Romantická krajina ve fotografii výstava Jiřího Valíčka a Jany Černoškové, 16. 2. Zahájení jarních kurzů

Více

www.mekuc.cz MEKUC 1/16

www.mekuc.cz MEKUC 1/16 Mělnické kulturní MEKUC 1/16 Úterý 5. 1. 17.00 19.00 hodin hudební sál MKD MALOVÁNÍ MANDAL Symbolické duchovní zahájení roku 2016 pro dospělé i děti školního věku. Workshop s Bc. Janou Heidenreichovou.

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016

PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016 VÝCHODOČESKÉ MUZEUM V PARDUBICÍCH PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016 NOVÁ EXPOZICE PARDUBICE PŘÍBĚH MĚSTA otevření 8. 5. 2016 Pod názvem Pardubice příběh města vás ve Východočeském muzeu čeká cesta od nejstarších

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! datum začátku akce: 31.07.2015 datum ukončení akce: 18.09.2015 čas začátku akce: 19.00 místo konání : Knihovna Ignáta Herrmanna - podkroví stručný popis akce:

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje.

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje. ZPRAVODAJ Č. 6/2014 Vážení přátelé slánského muzea, věříme, že si vyberete z naší červnové programové nabídky. Zahájíme další uměleckou výstavu, představíme novou expozici v Národopisném muzeu ve Třebízi

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu

Více

PROGRAM BŘEZEN 2010 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU

PROGRAM BŘEZEN 2010 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU PROGRAM BŘEZEN 2010 Úterý 2. března ve 13 hodin...kaple SOUTĚŽ V KOMORNÍ HŘE SMYČCOVÝCH NÁSTROJŮ Okresní kolo soutěže MŠMT ČR. Pátek 5. března v 17 hodin...kaple

Více

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Mělnické kulturní PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Skladby tradičního jazzu, evergreenové melodie D. Ellingtona, C. Basieho, L. Armstronga, G. Gershwina

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

PLÁN PRÁCE šk. Rok 2015/2016

PLÁN PRÁCE šk. Rok 2015/2016 PLÁN PRÁCE šk. Rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1.9., út ZAHÁJENÍ A ZÁPIS DO ŠK.ROKU 2015/2016 28.10., po STÁTNÍ SVÁTEK ŘÍJEN 14.10., st KPH COPENHAGEN PIANO QUARTET Benedikte Damgaard - housle, Kristina Fialová viola,

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ. FOTO: fotoarchiv Chodovská tvrz PŘIPRAVUJEME:

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ. FOTO: fotoarchiv Chodovská tvrz PŘIPRAVUJEME: JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Eliška Balabánová & Anna Císařovská 19.00 Kytarový recitál. Vstupné: 100/80 Kč. Duo Nuages 19.30 Jazzová a jazzu blízká hudba. Vstupné:

Více

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 Mariánské Lázně 13. 15. května 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZPRAVODAJ Č. 2/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 2/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 2/2015 Vážení přátelé slánského muzea, dovolte nám hned v úvodu upozornit na nový symbol, který Vás bude provázet na většině propragačních materiálů, tiskovin a muzejních akcí po celý rok.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2011

Slavnosti Pernštejnského panství 2011 Slavnosti Pernštejnského panství 2011 1. - 6. 7. 2011 kulturní program Nedvědice u rybníka - pořadatel městys Nedvědice 1.7. PÁTEK 20:00-01:00 OLDIES PARTY - DJ Luboš Hejtmánek - diskotéka 2.7. SOBOTA

Více

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí Více informací k akcím podává Infocentrum Relax v podhůří Beskyd Náměstí 40, Štramberk Tel./fax 556 801 935 infocentrum@relaxvpodhuri.cz nebo sl. Simona Grznárová, produkční (tel. 602 206 936) Relax v

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, každoročně se v čase adventním setkáváme na benefičních akcích pro SKP-CENTRUM, o.p.s., v letošním roce se jedná již o jubilejní X. ročník. Vítám Vás na charitativní dražbě

Více

STAVÍME, BYDLÍME 2012 1. - 2. 9 2012 IX.

STAVÍME, BYDLÍME 2012 1. - 2. 9 2012 IX. DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 21/2012. Zprávy z Informačního centra pro mládež Prachatice

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 21/2012. Zprávy z Informačního centra pro mládež Prachatice ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 21/2012 Zprávy z Informačního centra pro mládež Prachatice www.facebook.com/icm.prachatice Kontakt: Informační centrum pro mládež Prachatice Zlatá stezka 145 383 01 Prachatice Tel./fax:

Více

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!!

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!! PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ČERVENCI A SRPNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p.

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM NEDVĚDICE U RYBNÍKA Pořadatel Městys Nedvědice 5.7. ČTVRTEK 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. 20:00-01:00

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-472/13-P

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-472/13-P Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-472/13-P Název právnické osoby Základní umělecká škola Kralovice, okres Plzeň-sever vykonávající činnost školy: Sídlo: Manětínská 395,

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK ZVEME VÁS Každé úterý v měsíci od 9.00 do 11.00 hodin MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK Každý čtvrtek od 9.00 do 10.00 hodin CVIČENÍ S KAŠPÁRKEM Každou středu od 9.00 do 10.00 hodin MASÁŽE PRO MIMINKA Každou

Více

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 MĚSTSKÉ DIVADLO Mikulášská 21 www.mikskrnov.cz 12. 6. 17:00 ZÁVĚREČNÁ TANEČNÍ SHOW tanečních souborů SVČ Méďa 18. 6. 19:00 MANON LESCAUT divadelní hra o nekonečné lásce maltézského

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Sbor dobrovolných

Více

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA ŘÍJEN 2012 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DNY SENIORŮ V JESENÍKU OD 2. DO 7.

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

VY 32_INOVACE_HV.19. Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje

VY 32_INOVACE_HV.19. Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje VY 32_INOVACE_HV.19 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje Název materiálu 19 Hudební tajenky Anotace Hudební pojmy Druh učebního materiálu

Více

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková HISTORIE KNIHOVNY 1882 založen Čtenářský spolek Bořický 1967 vznik profesionální knihovny (Milín čp. 1, u Čalounů)

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 9. 2012 Bod pořadu jednání: Zpráva o využití a vyúčtování dotací z kulturního fondu za rok 2011 Zpracovala: odbor,

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

Tiskové zprávy ze dne 16. 12. 2013

Tiskové zprávy ze dne 16. 12. 2013 Tiskové zprávy ze dne 16. 12. 2013 V Jirkově bude působit Armáda spásy. Jako první v celém kraji Cesta naděje končí, nastupuje Armáda spásy. V Jirkově přebírá sociální služby po místním občanském sdružení.

Více

Informační centrum pro mládež Prachatice

Informační centrum pro mládež Prachatice Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu a třeba nás pak navštívíte

Více

Zveme Vás na ochutnávku toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných sklepů.

Zveme Vás na ochutnávku toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných sklepů. Vrbovecký košt, Vrbovec, 16.4.2016, 13:00 Cech vinařů Vrbovec pořádá Vrbovecký košt vín s cimbálovou muzikou. Ochutnávka toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných

Více

Zřizované organizace. oblasti kultury Jihočeského kraje. Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj

Zřizované organizace. oblasti kultury Jihočeského kraje. Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj Zřizované organizace oblasti kultury Jihočeského kraje Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj Jihočeský kraj zřizuje 12 organizací v oblasti kultury

Více

14. èervna 2003 - JIHLAVA

14. èervna 2003 - JIHLAVA 14. èervna 2003 - JIHLAVA 18. CELOSTÁTNÍ PØEHLÍDKA ÈESKÝCH A MORAVSKÝCH DÌTSKÝCH FOLKLORNÍCH SOUBORÙ JIHLAVA 2003 Z povìøení a za finanèního pøispìní Ministerstva kultury ÈR poøádá IPOS-ARTAMA DKO s.r.o.

Více

18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014

18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014 18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014 Vážení a milí, vítejte v Ostravě. V ruce držíte brožurku, která Vás provede inscenacemi letošního ročníku. Pevně věříme, že změny

Více

Mikoláš Aleš Mikoláš Aleš

Mikoláš Aleš Mikoláš Aleš Mikoláš Aleš Mikoláš Aleš je jednou z nejvýznamnějších osobností generace Národního divadla. Byl předním malířem českých dějin a bezpochyby se podílel na utváření českého umění. Jeho tvorba byla ovlivněna,zvláště

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz 70. VÝROČÍ

Více

Kouzelné putování Českomoravským pomezím

Kouzelné putování Českomoravským pomezím Kouzelné putování Českomoravským pomezím Vysoké Mýto Litomyšl Svitavy Moravská Třebová Polička Velká letní soutěž o mobily, tablet, víkendové pobyty a další super ceny! Kouzelné putování Českomoravským

Více

I. Pálavský festival dračích lodí

I. Pálavský festival dračích lodí I. Pálavský festival dračích lodí Záštitu nad I. pálavským festivalem dračích lodí převzal senátor ing. Jan Hajda z Pavlova Pořadatel: Pavlof s.r.o. VINAŘSTVÍ Seznamte se s dragonboatingem! Historie Historie

Více

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí.

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí. Návštěvní doba 5. 3. 27. 3. soboty a neděle 9 16 hodin 28. 3. Velikonoční pondělí 9 17 hodin 1. 4. 30. 4. denně mimo pondělí 9 17 hodin 1. 5. 31. 8. denně mimo pondělí 9 18 hodin 1. 9. 31. 10. denně mimo

Více

PROGRAM. zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny

PROGRAM. zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny PROGRAM zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny LITOMYŠL 23. 27. DUBNA 2014 STŘEDA 23. DUBNA 19.00 / literární kavárna Na sklípku Knižní čtvrtek ve středu na téma Litomyšl lázně slova ČTVRTEK 24. DUBNA

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

Mateřský klub Chotěboř. Beseda: Karel Havlíček Borovský. Taneční pro manželské a přátelské páry - začátečníci. Odpolední pohádkové čtení

Mateřský klub Chotěboř. Beseda: Karel Havlíček Borovský. Taneční pro manželské a přátelské páry - začátečníci. Odpolední pohádkové čtení Mateřský klub Chotěboř datum začátku akce: 01.11.2011 datum ukončení akce: 30.11.2011 Mateřský klub v učebně č. 4 ve druhém patře. Informace o cenách na jednotlivé kroužky na tel. č. 569 626 638, možnost

Více

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9.

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. výstavní síň frýdlantské Miloš Smolný Blízkost výstava fotografií, vernisáž 1.9.

Více

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE Zrní Eva Urbanová Jelen Michal Hrůza Mňága a Žďorp Věra Špinarová Rytmus Martin a Krisina Kasíkovi Žalman a Spol. Pavel Dobeš Poutníci Ewa Farna Josef Laufer LEDEN

Více

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek Výstava: Pavel Křivský datum začátku akce: 14.09.2012 datum ukončení akce: 12.11.2012 čas začátku akce: v otevírací době muzea místo konání: městské muzeum - zámek stručný popis akce: Pavel Křivský, rodák

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

REGIONÁLNÍ MUZEUM. ve Vysokém Mýtě PROGRAM

REGIONÁLNÍ MUZEUM. ve Vysokém Mýtě PROGRAM REGIONÁLNÍ MUZEUM ve Vysokém Mýtě PROGRAM 2016 VÝSTAVNÍ PROSTORY RMVM Hudba ve spirále 17. ledna až 13. března Výstava Hudba ve spirále zobrazuje prostřednictvím sbírek Muzea elektrotechniky a médií Národního

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ŘÍJNU 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ŘÍJNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ŘÍJNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628 003,

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé,

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé, Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015 Vážení přátelé, s potěšením Vám oznamujeme, že jsme na našem webu www.festivalkrumlov.cz již zveřejnili stěžejní body programu příštího

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 I. kategorie (4-8 let; do 3. třídy) Umístění Jméno Adresa školy Název Jméno Galerie Paletka To jsem já MgA. Darina Hejlová Vojtěch Benhard Štěpánka

Více

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ Na kole 2 Zámek Litomyšl UNESCO Obsah Východní Čechy... 4 Českomoravské pomezí... 6 Za tajemstvím hradu Svojanova... 8 Na rozhledny Toulovcových maštalí...10 Údolím řeky Svitavy...12

Více

TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE

TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE PONDĚLÍ 11. 7. 2016 AŽ NEDĚLE 17. 7. 2016 PROGRAM Informační centrum Jilemnice, Masarykovo náměstí 140, 514 01 Jilemnice tel.: 481 541 008 e-mail: info@jilemnice.cz PUTOVÁNÍ PO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace školní rok 2005/2006 Charakteristika Základní umělecká škola Třinec byla založena v roce 1946 a v letošním roce 2006

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7 Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/13/RK-7 Radou Jihočeského kraje schválené projekty v rámci Dotačního programu Jihočeského kraje pro poskytování příspěvků v oblasti kultury v r. 13 Divadlo D001 Kulturní

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ KVĚTEN 2016 1. 31. 5. VÝSTAVA - HANÁCKÉ BENÁTKY A KRONIKY MK LITOVEL Vzpomínka na uplynulé ročníky Hanáckých Benátek. Turistické informační

Více

Agentura CRONY Vás zve na

Agentura CRONY Vás zve na Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí Kontakt: Městský úřad Krupka Tel.: 417 861 253; E-mail.: info@mukrupka.cz; www.krupka-mesto.cz... PLES STRAŠIDEL Název akce : Místo konání : restaurace

Více

AMERICKÉ JARO 2015 KONCERTY

AMERICKÉ JARO 2015 KONCERTY AMERICKÉ JARO 2015 Čestná patronka festivalu: Madeleine Albrightová, emeritní ministryně zahraničí USA PROGRAM 13. dubna 15. července 2015 Praha, Liberec, České Budějovice, Kamenice nad Lipou, Pňov-Předhradí,

Více

Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století. Tisková zpráva

Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století. Tisková zpráva Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století Tisková zpráva V rámci volné řady výstavních projektů v Clam-Gallasově paláci, věnovaných kulturní historii Prahy, se pořadatelé Archiv hl. m. Prahy a

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

MĚSTA SVITAVY 14 / 2015. Vážení čtenáři, dovoluji si Vám představit další číslo Newsletteru města Svitavy a informačního měsíčníku Naše město.

MĚSTA SVITAVY 14 / 2015. Vážení čtenáři, dovoluji si Vám představit další číslo Newsletteru města Svitavy a informačního měsíčníku Naše město. newsletter města Svitavy 14/2015, www.svitavy.cz newsletter MĚSTA SVITAVY 14 / 2015 Vážení čtenáři, dovoluji si Vám představit další číslo Newsletteru města Svitavy a informačního měsíčníku Naše město.

Více

1. PROGRAMOVÉ SCHÉMA STANICE VLTAVA

1. PROGRAMOVÉ SCHÉMA STANICE VLTAVA 1. PROGRAMOVÉ SCHÉMA STANICE VLTAVA 2. MĚSÍČNÍ VYSÍLACÍ PLÁN STANICE VLTAVA Květen 2011 Programový plán RJPH na měsíc K V Ě T E N 2011 [2. 5. 2011-29. 5. 2011] PONDĚLÍ 2., 9., 16., 23. 5. 02.00-03.00

Více

františka xavera šaldy Léo Delibes

františka xavera šaldy Léo Delibes františka xavera šaldy Coppélia Léo Delibes lia prg.indd 1 12.5.2006 10:02:4 COPPÉLIA Léo Delibes a jeho Coppélia B a l e t, jehož libreto vzniklo podle povídky Der Sandmann E. T. A. Hoffmanna, byl poprvé

Více

L I S T O P A D 2010

L I S T O P A D 2010 L I S T O P A D 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý

Více

Polské dny v Kroměříži

Polské dny v Kroměříži Polské dny v Kroměříži Kulturu, tradice a život našich severních sousedů mohl poznat každý, kdo v týdnu od 21. do 27. listopadu navštívil některou z akcí bohatého programu Polských dnů v Kroměříži, jejichž

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Two Horses 19.00 Jaromír Hůla a Jan Kysela zahrají a zazpívají jazzové standardy i filmové melodie. Vstupné: 100/70 Kč. Shalosh 19.30

Více

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra ÚČASTNÍK FESTIVALU INTERNATIONAL BEATLEWEEK 2006, 2007 V LIVERPOOLU PREZENTACE SOUBORU Obsah I. Úvodní informace II. The Boom Band & Orchestra III. Vybrané akce Letní benefiční koncert 2007 International

Více

Kulturní přehled KINO

Kulturní přehled KINO ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu

Více

Pátek 26.6.2015 Nádvoří hradu Mladá Boleslav 18:00-22:00

Pátek 26.6.2015 Nádvoří hradu Mladá Boleslav 18:00-22:00 Pátek 26.6.2015 18:00-22:00 Xavier Baumaxa-Pijano je buránek regionálního charakteru, se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech

Více