Aktivity ZŠ a prezentace škola na webových stránkách

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktivity ZŠ a prezentace škola na webových stránkách"

Transkript

1 Příloha č. 1 Aktivity ZŠ a prezentace škola na webových stránkách Start do školy 4. září V pondělí 2. září 2013 se uskutečnilo slavnostní uvítání prvňáčků. Pomyslným startem proběhlo 26 dětí, proslov přednesla paní ředitelka. Události se zúčastnil také pan starosta a pan místostarosta. Ve třídě přivítaly žáky s rodiči obě paní třídní učitelky. Šikulové vysílání pořadu 7. září Šikulové už se vysílají! Pro všechny zájemce, kteří se chtějí podívat na natočený pořad Šikulové: premiéra dílu Šikulové (ze ZŠ Štramberk) na novém kanálu České televize : D byla ve čtvrtek v 11 hodin, reprízy se vysílají v neděli a ve čtvrtek , vždy v 11 hodin. Turnaj v Kopané pořádané ZŠ a MŠ 17. listopadu 13. září Ve čtvrtek 12. září se naši chlapci vydali na turnaj v kopané. Počasí nám nepřálo, a proto se celý turnaj musel místo travnatého hřiště u ZŠ 17. listopadu odehrát ve sportovní hale při ZŠ Emila Zátopka. Hoši museli rychle zareagovat na změnu, kdy se místo původní sestavy 8+1 hrálo ve 4+1 hráčích. Přespolní běh 26. září Ve čtvrtek se žáci z druhého stupně zúčastnili okresního finále v přespolním běhu. Podle věkových kategorií vytvořili 4 družstva mladší a starší dívky a mladší a starší hoši. Naše škola patří mezi pravidelné účastníky tohoto závodu, který se každý rok odehrává ve Frenštátě pod Radhoštěm v blízkosti skokanských můstků. Zdravý životní styl - chemická laboratoř 4. říjen Centrum Radosti z Frenštátu p/r připravilo pro naše žáky "chemickou laboratoř". Žáci viděli tři pokusy. První pokus byl s mincí 20Kč, druhý s květinami a třetí pokus s masem. Všechny věci byly ponořeny do kofoly a žáci viděli výsledky, o kterých diskutovali. Na závěr proběhl krátký kvíz, jehož výsledkem bylo, že voda na pití je asi opravdu to nejlepší.

2 Hájenka 9. říjen V minulých dnech měsíce října proběhly na naší škole ekoprogramy Hájenky. Vybrali jsme si venkovní a počasí nám přálo. Dopoledne jsme trávili v přírodě a o přírodě si povídali, učili se ji poznávat, vnímat, nacházet zajímavé věci a hráli různé hry. Poznatky z ekoprogramů využijeme ve výuce. "LÍTÁNÍ" S DRAKY říjen Už jste někdy učili létat draky? Děti ze všech oddělení školní družiny ano! Protože jim při pouštění draků vítr nepomáhal, musely "lítat" s nimi. Draci poletovali a létali opravdu krásně! I když byli všichni spokojeni, příště si počkáme na pořádný vítr! Pomáháme Štramberku II. - Projekt 72 hodin 20. říjen V letošním roce jsme se opět zúčastnili celostátního Projektu 72 hodin Ruku na to. Název našeho školního projektu byl Pomáháme Štramberku II. V rámci tohoto projektu jsme uklízeli Štramberk a okolí a čistili studánky na území našeho města. Na akci se v pátek 11. října podílelo 8 tříd. Podařilo se nám posbírat odpadky a uklidit na Bílé hoře, na Trúbě, také Kotouč, část Libotína, Výroční alej a horní Kamenárku. Dále jsme vyčistili korýtka a potůčky Havírenské studánky a studánky Míru. I díky nádhernému počasí se vše vydařilo a nás hřeje pocit, že jsme udělali pro náš Štramberk něco užitečného. Den stromů v naší třídě 24. říjen Dne 20. října se připomínal Světový den stromů. Protože svátek vyšel na neděli, tak jsme v naší třídě v pátek nejdříve podzimní stromy kreslili a v pondělí pak někteří z nás psali na téma Můj nejoblíbenější strom, uvedli žáci 4. A třídy. ORIENTAČNÍ ZÁVOD - školní družina 3. listopad Nejstarší děti připravily pro své mladší kamarády hru plnou úkolů, zábavy a překvapení. Děti si hravou formou ověřily své znalosti o přírodě, procvičily orientaci a zvládly i překážky při cestě lesem.

3 Družina v kině 13. listopad Všechna tři oddělení si zašla do místního kina na kreslený film "Madagaskar 3". Představení mělo tak velký úspěch, že děti při závěru filmu nadšeně tleskaly. Už teď víme, že na filmová představení budeme chodit pravidelně, vyzveme k účasti i ostatní děti z naší školy, MŠ a veřejnost. Bude to naše další tradice! Turnaj v halové kopané žáků 6. a 7. tříd 14. listopad Ve čtvrtek odstartovalo první kolo turnaje v halové kopané. Turnaj patří mezi velmi oblíbené soutěže o čem svědčí 32 přihlášených škol rozdělených do 7 skupin. Naše škola byla vybrána jako pořadatel skupiny, v níž se utkaly týmy ZŠ Štramberk, ZŠ Petřvald, ZŠ Npor. Loma Příbor a ZŠ Jičínská Příbor. Naši hoši dokázali ve všech velmi napínavých zápasech zvítězit a s devíti body postoupili z prvního místa do druhého kola. Florbal - hoši, I. stupeň 15. listopad Ve středu se uskutečnilo základní kolo Školského poháru České pojišťovny ve florbale žáků I. stupně, kategorie chlapců. Devět družstev bylo rozlosováno do dvou skupin. Naše škola se utkala ve skupině A se ZŠ sv. Zdislava Kopřivnice, ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice, ZŠ npor. Loma Příbor a ZŠ Trojanovice. Skupinu vyhrála domácí škola Emila Zátopka, naši hoši skončili na pátém místě ve skupině. Florbal - děvčata, I. stupeň 15. listopad Ve čtvrtek se uskutečnilo základní kolo Školského poháru České pojišťovny ve florbale žáků I. stupně, kategorie děvčat. Pět družstev se utkalo systémem každý s každým. Naše škola v prvním utkání prohrála se ZŠ Odry, Komenského 1:2, ve druhém utkání děvčata porazila domácí školu 5:0, ve třetím utkání prohrála se ZŠ Pohořská Odry 3:0 a v posledním utkání prohrála s vítězem turnaje ZŠ Alšova 3:0. Školní kolo soutěže Mladý chemik 17. listopad V rámci soutěží, kterých se naši žáci účastní, proběhla na naší škole 13. listopadu soutěž Mladý chemik. Zúčastnili se jí žáci 9. ročníku. Nejlepších výsledků dosáhli a do oblastního kola, které se koná na SPŠCh v Ostravě, postupují 3 žáci školy.

4 Bubny DJEMBE 17. listopad Bubny djembe byly bezva, paní, která nás na ně učila hrát, byla taky bezva. Hráli jsme basy, výšky, ta paní tomu říkala TUM, TAM a TU, TA. Program jsme měli už podruhé, ale nebylo to vůbec stejné. Hráli jsme hudební hru, taky jsme rapovali, hráli jsme jako orchestr, dokonce jsme i zpívali. Všechny to hrozně bavilo kluky i holky, uvedli žáci 4. A. Bobřík informatiky 19. listopad V týdnu od 11. do 15. listopadu proběhlo školní kolo celostátní soutěže Bobřík informatiky. Soutěžilo se hned v několika kategoriích. Naši žáci se účastnili klání v kategoriích Kadet (9. ročník), Benjamín (7. ročník) a Mini (5. ročník). Celkem se zapojilo 30 našich žáků. Přehlídka talentovaných žáků ZŠ Ukaž, co umíš 27. listopad Čtvrteční odpoledne dne patřilo v Kulturním domě ve Štramberku žákům ZŠ a prvnímu ročníku přehlídky nadaných žáků pod názvem Ukaž, co umíš. A bylo se skutečně na co dívat. Pyšní rodiče i další návštěvníci v zaplněném kulturním domě toho byli důkazem. V bohatém programu se vystřídaly všechny možné disciplíny: zpěv, tanec, hra na hudební nástroje, recitace, dramatizace pohádky, tanec s pejskem, vystoupení školního sborečku Ptáčata i tanečního kroužku zumby. Celkem se do prvního ročníku talentové přehlídky zapojilo poměrně velké množství dětí. Někteří žáci školy se na jevišti objevili i ve více vystoupeních. Kdybychom počítali všechny žáky, kteří se postupně vystřídali na jevišti zvlásť, tak se dostaneme k celkovému číslu 113 dětí. V závěru přehlídky přítomní diváci hlasovali o popularitě jednotlivých vystupujících. Vítězkou této soutěže se tak suverénně stala žákyně ze 4. B se svým tancem "V zajetí plamenů", na druhém místě se umístila taneční skupina dívek z 8. A s názvem Gangster Girls a na třetím místě pak žákyně ze 7. A, která zaujala diváky svým krásným operním zpěvem. Děkujeme všem odvážným žákům a žákyním, kteří kromě povinné přípravy do školy věnují svůj čas různým kroužkům a jiným aktivitám, a tím rozvíjejí svůj talent. Všichni účinkující předvedli obdivuhodné výkony a také odvahu předvést své vystoupení na veřejnosti. Během nácviku se navíc lépe vzájemně poznali a v závěru čtvrtečního večera už byli všichni dobrá parta, která si nacvičila závěrečné společné pěvecké i taneční vystoupení. Jsme moc rádi, že se přehlídka takto vydařila. Už nyní se těšíme na další ročník této mimořádné přehlídky nadaných žáků. Poděkování také patří rodinám žáků za jejich podporu při přpravě na jejich vystoupení. Dále pak všem kolegyním a kolegům, kteří se podíleli na realizaci přehlídky, a v neposlední řadě také sponzorům - Klubu rodičů za poskytnutí odměn dětem a MěÚ Štramberk za umožnění nácviku a samotného vystoupení v kulturním domě téměř zdarma, uvedla ředitelka školy.

5 Florbal - 8., 9. tříd - hoši 4. prosinec Dne vstoupili do 1. kola OF cupu ve florbale také naši starší žáci tříd. Chlapcům se podařilo využít domácího prostředí a v naší tělocvičně si zajistili postup do okresního semifinále z druhého místa, podobně jako mladší chlapci o týden dříve nestačili pouze na družstvo ZŠ Milady Horákové z Kopřivnice. Florbal - 6., 7. tříd - hoši 4. prosinec Dne naše škola pořádala 1. kolo OF cupu ve florbale, kategorie hoši třída. Naši chlapcům se díky obrovskému nasazení podařilo postoupit z druhého místa do okresního semifinále. Halová kopaná - semifinále 4. prosinec Dne se naši fotbalisti ze 6. a 7. tříd vydali na okresní semifinále v halové kopané, které se uskutečnilo v hale při ZŠ E. Zátopka v Kopřivnici. V náročné konkurenci týmů, bohužel nedokázali v rozhodujících zápasech proměnit šance. Postup do okresního finále v Bílovci nám unikl jen o horší skóre, jednoho vstřeleného gólu. Po dvou letech se tak naši hoši okresního finále nezúčastní. Vánoce v družině 9. prosinec I v družině si připomínáme Vánoce. Povídáme si o zvycích a tradicích, vyrábíme, děláme si vánoční výzdobu...tak jsme si letos vyzkoušeli v každém oddělení vyrobit adventní věnec, který nám bude každý týden připomínat blížící se Vánoce. Mikuláš v družině 9. prosinec Do školní družiny zavítal Mikuláš se svou skupinou. Děti si připravily písničky a básničky. A poté si s čerty a anděly zahrály spoustu her a soutěží. Nechyběly sladkosti a drobné dárky. Tato akce, se již stala tradicí, letos byli u nás třetím rokem a opravdu byli skvělí. O letošní nadílku se postarali žáci 7. A třídy. Spaní ve škole s angličtinou 10. prosinec

6 V pátek se uskutečnilo "Spaní ve škole s angličtinou" pro žáky třetí třídy. Bylo to jejich první přespání, akce se zúčastnilo 11 žáků. Žáci byli rozděleni do tří skupin. Pro žáky byly připraveny tři 40 minutové bloky výuky. Mikuláš ve škole - 9. A, B 11. prosinec Jako každý rok se ve škole dne konala akce, při které se žáci devátých tříd převlékli za Mikuláše, čerty a anděly. Musím říct, že jsme si to moc užili. Jeden spolužák nám dělal Mikuláše a vypadal opravdu skutečně. Čerti byli také jako skuteční a některé děti se jich bály, ale k tomu tady byli andělé, aby je ochránily. Děti nám vždy zazpívaly písničku a následně dostaly sladkou odměnu od andělů. Myslím, že to byl příjemně strávený den, který si užili malí i velcí, napsal žák 9. A. Předvánoční Vídeň 13. prosinec V pátek se žáci naší školy zúčastnili zájezdu do předvánoční Vídně. Při procházce historickým centrem hlavního města Rakouska jsme se od pana průvodce všichni dozvěděli hodně zajímavých informací o mnohých vídeňských památkách. Navštívili jsme také unikátní a zajímavou výstavu obrazů Henriho Matisse v Albertině. I počasí nám přálo, napsali žáci 9. ročníku. Hlavním cílem však byly tradiční vánoční trhy, kde si děti nakoupily různé pamlsky, ozdoby a drobné dárečky. MS žen ve florbale 14. prosinec Dne jsme se vydali na zápas probíhajícího Mistrovství světa žen ve florbale. Utkal se v něm český a polský tým. My jsme je jeli podpořit našim perfekním transparentem a dobrou náladou. Hned jak jsme vstoupili do ČEZ Arény zpozorovali jsme úžasnou rozcvičku našich holek. Výkonem našich reprezentantek jsme byli uchváceni. Zápas skočil 10:1. Nakonec jsme si od našich reprezentantek nechali podepsat originální florbalové míčky. A těsně před odjezdem shlédli začátek zápasu Německo - Švýcarsko. Co jsme si odnesli? Krásné vzpomínky, zážitky a inspiraci pro další tréninky a zápasy, napsali členové florbalového kroužku. Vánoční diskotéka prosinec Klub rodičů při ZŠ a MŠ Štramberk pořádal dne ve školní jídelně svou další VÁNOČNÍ DISKOTÉKU PRO DĚTI.

7 Vánoce na dědině 16. prosinec V pátek strávili žáci páté třídy zajímavé dopoledne ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. V rámci prohlídky Vánoce na dědině se páťáci seznámili se starými tradičními zvyky a obyčeji na Valašsku. Pozorovali přípravu vánočního pečiva a cukroví, sledovali lití olova, prohlédli si výzdobu štědrovečerního stolu. Poučná i zábavná byla ukázka vyučovací hodiny ve staré škole, kde žáci vyslechli poutavé vyprávění o tom, jak se děti učily před sto lety. Florbal - děvčata 17. prosinec Ve středu a čtvrtek vstoupily naše mladší a starší žačky do úvodního kola OF florbal cupu Mladší dívky na palubovce ZŠ Emila Zátopka prohrály pouze první zápas se ZŠ Alšova 1:5, se ZŠ Jičínská Příbor se zlepšily zejména v koncovce a zvítězily 4:0. V rozhodujícím utkání, naše děvčata díky útočné dvojici Lucie Krysová Petra Svobodová rozstřílely domácí tým ze ZŠ E. Zátopka 5:3 a zajistily svému týmu postup do okresního finále z druhého místa. Hned druhý den ve čtvrtek se pokusily naše starší děvčata napodobit úspěch těch mladších. V domácím prostředí se utkaly s týmy z Veřovic a Starého Jičína, družstvo ZŠ Záhunní Frenštát svou účast na poslední chvíli zrušilo. V dramatickém utkání porazilo družstvo ZŠ Štramberk Veřovice 5:4, ve svém druhém utkání proti Starému Jičínu však nedokázaly hráčky proměnit vyložené šance a prohra 2:4 stačila jen na druhé místo, které taktéž zajišťuje starším dívkám účast v okresním finále. Konverzační soutěž v německém jazyce 17. prosinec V pátek 13. prosince 2013 proběhla na naší škole konverzační soutěž v německém jazyce, které se zúčastnili 5 žáků 9. ročníku. Znalosti všech zúčastněných byly vyrovnané. Do okresního kola, které proběhne počátkem února, nakonec postoupila vítězka školního kola. Hledáme Mladého chemika - regionální kolo 17. prosinec Pátého prosince se naši deváťáci zúčastnili 2. kola odborné soutěže Hledáme Mladého chemika. Tři nejlepší, kteří vzešli ze školního kola, se zúčastnili teoretické části regionálního kola, která proběhla na Střední průmyslové škole chemické akad. Heyrovského a Gymnáziu Ostrava. V konkurenci 130 žáků si vedli velmi dobře. Dva žáci 9. ročníku se umístili v první třicítce a postupují do další praktické části regionálního kola.

8 Hyde park 17. prosinec Jedná se sice o známé místo na mapě Londýna, kde člověk může dávat najevo a hlasitě svůj názor na cokoliv, ale pro žáky 2. stupně se jednalo o konverzační soutěž na volné téma. Všem zúčastněným děkujeme za chuť si poklábosit anglicky a přejeme hodně zdaru ve školním kole konverzační soutěže na zadaná témata v lednu Florbalový sen ve Štramberku 17. prosinec Florbal patří mezi nejrychleji se rozvíjející sporty na světě. Velmi populární je také u našich žáků, kteří se pravidelně účastní florbalových turnajů. V uplynulých 14 dnech se ovšem podařil všem našim florbalistům nevídaný kousek, který se žádné základní škole v celém okrese nepodařil. Všechny čtyři naše reprezentační družstva postoupily do dalších kol. Mladší chlapci a starší chlapci do okresního semifinále, mladší a starší děvčata rovnou do okresního finále. Vánoční turnaj v kopané 20. prosinec Ve čtvrtek 19. prosince se uskutečnil turnaj žáků II. stupně v kopané. V kategorii děvčat vyhrály žákyně 9. ročníku. V kategorii chlapců zvítězili také žáci 9. ročníku. Vrcholem turnaje bylo utkání vítězů proti výběru učitelů. Zpívání na schodech 20. prosinec V pátek zněly v ZŠ Štramberk melodie známých koled a písní s vánoční tematikou ve třech různých cizích jazycích ruštině, angličtině a němčině. I. A ve školkách a MŠ Zauličí ve škole 23. prosinec Poslední týden v roce proběhl u školáků první třídy v duchu návštěv. Navštívili jsme obě mateřské školičky. Společně jsme si zazpívali a pohráli s hračkami. Děti z MŠ Zauličí se přišly podívat do školy, jak se učíme, uvedli žáci prvního ročníku.

9 Významné dny 25. prosinec V rámci EVVO si ve škole připomínáme některé významné dny z oblasti péče a ochrany životního prostředí. Děti ze 4. A kreslily obrázky ke Dni bez aut, Mezinárodnímu dni zvířat, dále diskutovaly o tom, jak, co a kdy je nutno nakupovat (Den bez nakupování), kresbou vyjádřily krásu hor (Mezinárodní den hor). Christmas Play 25. prosinec Děti ze 4. A mají rády angličtinu. K Vánocům si nacvičily krátkou pohádku o tom, jak Vánoce prožívá Father Christmas neboli Otec Vánoc, který patří k tradičním postavám Vánoc ve Velké Británii. Pohádku zahráli i některým třídám z 1. stupně. Skutečný dárek 25. prosinec Přemýšleli jste někdy o tom, co je to vlastně dárek? Co má vyjádřit a ukázat, jestli má jen udělat radost nebo i pomoci? Třída 4. A se nad těmito otázkami zamyslela, když se děti rozhodovaly, co udělat s penězi z vánočního jarmarku. Martin měl nápad, část z vydělaných peněz věnovat na skutečný dárek - viz nadace Člověk v tísni. Vybírali jsme, posuzovali a nakonec jsme se rozhodli pro nákup slepic do africké rodiny. Věnovali jsme 250 Kč, pro nás malou částku, která však pomůže jiným lidem zlepšit své základní životní podmínky, uvedli žáci 4. A. Kopřivnická laťka leden Poslední prosincový den ve škole se naši nejlepší skokani vydali na tradiční Kopřivnickou laťku. Reprezentovat naši školu se vydalo hned 6 nejlepších skokanů do výšky. Ve velké konkurenci naši žáci nedokázali navázat na medailové úspěchy z předchozích let, i když mnoho nechybělo. Žák ze z 6. A obsadil ve své kategorii velmi pěkné 4. místo s výkonem 120cm.

10 Exkurze Hyundai 8. leden Dne 7. ledna 2014 jsme se my, žáci obou devátých ročníků, vydali na exkurzi do Nošovic, kde se od roku 2008 vyrábí automobily Hyundai. Po příjezdu jsme vstoupili do administrativní budovy, kde nás čekala průvodkyně. Zde jsme měli možnost nahlédnout na již vyrobené automobily a v projekční místnosti sledovat krátký film o vzniku nejen celého komplexu HMMC, ale i automobilů. Všem se prohlídka velmi líbila, dozvěděli jsme nové informace a seznámili se s výrobou automobilů. Den otevřených dveří je za námi 10. leden Ve čtvrtek 9. ledna 2014 se na naší škole uskutečnila v rámci Dne otevřených dveří Sněhulákova olympiáda. Pro všechny bylo připraveno zábavně-soutěžní odpoledne, do kterého se zapojily především předškolní děti se svým doprovodem. Milým překvapením je vždy návštěva bývalých žáků školy. Prohlídka školy začínala hned u vchodu, kde byli příchozí přivítáni paní ředitelkou a panem zástupcem. Byli seznámeni s připraveným programem a obdrželi plánek trasy, soutěžní tiket a letáček s informacemi o škole a zápise. Následovala samotná prohlídka školy, na které návštěvníky doprovázeli naši žáci v roli průvodců. Soutěžních úkolů motivovaných zimní olympiádou v Soči bylo celkem šest. Na chodbě děti malovaly, v učebně fyziky si vyzkoušely jednoduché pokusy, v počítačové učebně výukové programy a na závěr se mohly podívat do nové jazykové učebny. Pro všechny bylo připraveno ve školní jídelně malé občerstvení s promítáním z akce Ukaž, co umíš. Na závěr obdrželi všichni soutěžící dáreček a přeškoláci byli pozvání k zápisu do prvních tříd, který se uskuteční na naší škole už v pátek 24. ledna Okresní finále ve florbale kategorie mladší dívky 14. leden V úterý se naše mladší dívky vydaly na okresní finále, kam zaslouženě postoupily po výborných výsledcích ze základní části. V náročné konkurenci 6 nejlepších družstev z celého okresu se žákyním nedařilo dlouho vstřelit branku. Zlomovým okamžikem byl závěr druhého zápasu se ZŠ Komenského Odry, kdy soupeř za stavu 1:0 pro Štramberk dokázal dvěma rychlými góly otočit zápas. Naše děvčata tak přišly o účast v semifinále. Nakonec však porazily 2:0 ZŠ Pohořská Odry a získaly páté místo v okrese Nový Jičín. Příběh obrazu 17. leden

11 Taky se vám někdy stane, že stojíte před výtvarným dílem a v hlavě si vytváříte příběh k danému obrazu? ZŠ Komenského v Bílovci vyhlásila na toto téma výtvarnou soutěž. Žáci 6. a 7. tříd naší školy se do ní zapojili. Výtvarně ztvárnili dílo českého malíře a poté k němu sepsali příběh. A byli úspěšní. Dva žáci školy se stali finalisty této soutěže. Dne se naše finalistka osobně zúčastnila slavnostního vyhodnocení v sále ZUŠ Bílovec. Celá akce byla přímo kulturním zážitkem a propojila všechny oblasti umění. Bylo vystaveno 16 vyhodnocených prací, četly se jednotlivé příběhy obrazu (naše žákyně jako jedna z mála si svůj příběh přečetla sama) a vše bylo doplněno velmi zdařilým hudebním programem. Ale největším překvapením pro všechny byla účast předsedy poroty Jiřího Surůvky. Jedná se o současného výtvarného umělce, jehož dílo je zastoupeno i v Národní galerii v Praze. Obohatil podobu českého umění v oblasti performance. Tento svérázný umělec (přišel i se svým psem Emilem) předával finalistům ceny a podepisoval diplomy. Zeměpisná olympiáda 21. leden Dne se uskutečnila ve školní jídelně zeměpisná olympiáda. Vybraní žáci byli rozděleni do tří kategorií: A (6. ročník), B (7. ročník) a C (8. a 9. ročník). Jejich úkolem bylo vypracovat dva testy práci s atlasem a práci bez atlasu (teoretické znalosti). Celkem se olympiády účastnilo 23 žáků. ROZUM A ŠTĚSTÍ 22. leden Žáci 4. B si v rámci literární výchovy připravili dramatizaci pohádky Rozum a Štěstí. Pohádku pak zahráli ve školní družině všem třídám z prvního stupně. Dětem se pohádka líbila, paní učitelky čtvrťáky pochválily. A tady máme několik fotek k prohlédnutí.. Maškarní ples 30. leden V sobotu se konal maškarní ples v kulturním domě na náměstí. Plesu se zúčastnilo mnoho dětí jakéhokoliv věku. Byly tam masky princezny, Pipi - Dlouhé punčochy, piráti, zpěvačky, policajti, ale také mušketýři a třeba rytíři. Prostě ples jak se patří! Samozřejmě nechyběla ani tombola a soutěže. Valentýnská diskotéka 7. únor Klub rodičů při ZŠ a MŠ Štramberk pořádal ve školní jídelně "nejen" VALENTÝNSKOU DISKOTÉKU". Připraveny byly zábavné soutěže, odměny opět věnoval Klub rodičů.

12 Těšíme se do školy, 1. setkání 20. únor V úterý 18. února 2014 proběhla v základní škole 1. část projektu Těšíme se do školy. Pro budoucí prvňáčky byla připravena řada zajímavých činností. Po krátkém seznámení formou hry s rytmizací Jak se jmenuješ následovaly další aktivity zaměřené na grafomotoriku, pravolevou orientaci a matematickou představu. S pomocí rodičů děti úspěšně zvládly také tematickou hru Dopravní prostředky. Sněhuláci pro Afriku 20. únor Naše škola se již v lednu přihlásila do projektu Sněhuláci pro Afriku. Od té doby jsme jen čekali, kdy napadne sníh, abychom mohli začít stavět. Měli jsme sice v záloze i variantu práce ve třídě, ale pravý sněhulák se nedá s ničím srovnat. 14. února se třídy 1. A, 2. A, 4. A, 4. B, 6. A vydaly do přírody, aby děti postavily sněhuláky a všichni si užili sněhu a trošku zimních radovánek. Myslím, že i přes nedostatek sněhu to stálo za to. V okolí školy během chvilky stáli naši první /možná i poslední/ letošní sněhuláci - někteří s hrncem a mrkví, jiní s ozdobami z přírody a děvčata ze 4. A postavila dokonce malého ležícího soba. Třída 5. A vyráběla sněhuláky ve třídě a děti si daly záležet i na těch papírových. Na účet bylo odesláno celkem 950 Kč. Tím se naše škola připojila k více než 300 školám z celé republiky, které chtěly pomoci, kde je třeba. Recitační soutěž, školní kolo 20. únor Dne se uskutečnilo školní kolo recitační soutěže. Zúčastnilo se 14 žáků z 2. A, 2. B, 4. A, 5. A. Recitovali verše Miloše Kratochvíla, Jaroslava Seiferta, Michala Černíka a dalších autorů. Vítězům blahopřejeme a všem zúčastněným dětem děkujeme. Lyžáček únor V letošním školním roce naše škola pořádala týdenní lyžařský kurz pro žáky 4. a 5. ročníků. Kurz se konal v lyžařském areálu Červený kámen v Kopřivnici, kde byly pro výuku dětí vytvořeny dobré podmínky a výborné zázemí, které nám připravili zaměstnanci Správy sportovišť v Kopřivnici. Na závěr se uskutečnil závod ve slalomu. Vyhodnocení "Lyžáčku 2014" proběhlo v pondělí ve školní jídelně. Vybíjená - děvčata, I. stupeň 26. únor

13 Ve středu proběhlo v Kopřivnici na ZŠ Alšova okrskové kolo. Skupina měla být čtyřčlenná, ale jedna škola se omluvila a druhá vůbec nedorazila. V jediném utkání naše děvčata prohrála se ZŠ Alšova a skončila na druhém místě. KOPRSTAR únor Ve středu 26. února proběhl na naší škole další casting do pěvecké soutěže KOPRSTAR Všichni zpěváci si s odvahou a elánem vyzkoušeli zpívání na mikrofon a předvedli své umění porotě i výbornému, fandícímu publiku. Všem se dařilo, ale postoupit do semifinále, které se konalo v Kopřivnici dne , mohli pouze ti nejlepší. Vybíjená, I. stupeň - 4. místo 14. březen Ve středu proběhlo v Kopřivnici na ZŠ Emila Zátopka základní kolo - otevřená kategorie. Naši žáci na kopřivnické školy nestačili a skončili na čtvrtém místě. Turnaj vyhrála ZŠ Alšova před domácí školou, na třetím místě se umístili žáci ZŠ sv. Zdislavy Kopřivnice a na pátém místě ZŠ Npor. Loma Příbor. Děkuji žákům za vzornou reprezentaci školy. Časopis deváťáků 19. březen My, deváťáci, jsme jako každý rok v hodinách slohu vytvářeli svůj vlastní časopis. Máte-li zájem se začíst, dovědět se něco nového a pobavit se, oba časopisy jsou k nahlédnutí zde: (viz webový odkaz). KOPRSTAR březen Ve středu 19. března proběhlo v kinosále KD Kopřivnice semifinále pěvecké soutěže KOPRSTAR Ze školního castingu postoupila výborná žákyně z 5. třídy, která se v semifinále zaskvěla písničkou Svítá nám z pohádky Na vlásku. Vyzpívala si zasloužené 3. místo v kategorii zpěváků 5. a 6. tříd. Těšíme se do školy, 2. setkání 20. březen

14 V úterý 18. března 2014 od 16 hodin proběhla 2. část projektu Těšíme se do školy. Budoucí prvňáčci úspěšně zvládli rytmizaci říkadla i zábavnou pohybovou hru Vláček. V pracovních listech a dalších aktivitách rozvíjeli zrakové vnímání, matematickou představu, rozlišování barev, seskupování podle společných znaků i pravolevou orientaci. Závěrem si vyzkoušeli didaktickou hru na interaktivní tabuli. Programu se zúčastnilo 15 dětí. Lyžařský a snowboardový kurz 26. březen Tento školní rok se naši žáci vydali na lyžařský a snowboardový kurz na nové místo, kterým se stal Horský hotel Kyčerka a přilehlé sjezdovky. Zima lyžařům příliš nepřála, a když o víkendu před odjezdem začalo pršet, přestávali jsme věřit, že na sjezdovce nějaký sníh zbude. Byli jsme proto překvapeni, když jsme objevili horní část sjezdovky pokrytou sněhem a na ní pak probíhala výuka až do čtvrtečního odpoledne. Přestože nejel vlek a všichni jsme si museli šlápnout do kopce, podařilo se všem žákům zvládnout jízdu na lyžích, snowbladech či snowboardu, anebo svůj styl vylepšit, uvedl vedoucí kurzu. Po výcviku na svahu pak následovaly přednášky zaměřené na bezpečnost na horách, techniku jízdy a vývoj lyžování a snowboardingu. Středa byla dnem odpočinku, a proto jsme se všichni vydali do nedalekých lázní při hotelu Horal. Družstvo snowboardistů si pak své jízdní dovednosti a rovnováhu procvičovalo také na longboardu, který patřil k vítanému zpestření kurzu. Čtvrtek zakončil závěrečný test znalostí a diskotéka. V pátek při cestě domů se účastníci zastaviliu na vrcholu hory Soláň, ze kterého obdivovali výhled na celé Beskydy. Nedostatek sněhu vynahradilo slunečné počasí, díky kterému se nakonec celý kurz vydařil. Orienteční běh ve škole 7. duben V pátek 28. března 2014 zažila naše škola další novinku - první školní závod v orientačním běhu - pod názvem Štramberské kufrování. Za krásného počasí se na trať s mapou v ruce vydalo celkem 37 startovních čísel, se kterými soutěžili na kratší či delší trati žáci 4. až 9. ročníku. Mladší děti z prvního stupně běžely většinou na kratší trati a po dvojicích, celkem se tak do závodu zapojilo 56 žáků školy. Všichni závodníci si zkusili absolvovat trať v co nejkratším trase pomocí orientace ve speciální mapě pro orientační běh. Tato akce se konala díky vydatné spolupráce školy s Českým svazem orientačních sportů, konkrétně se Sportovním klubem orientačního běhu Ostrava. Díky těmto odborníkům jsme měli možnost zapůjčit pro školní závod veškerou profesionální techniku a vybavení pro závod v orientačním běhu. Žáci si tak sami na sobě vyzkoušeli, jaké to je běžet Národním sadem (i když v dobře známém terénu) přesně podle mapy, s elektronickým čipem na ruce a najít všechna kontrolní stanoviště, navíc ve správném pořadí. Před samotným závodem jsme sice nepodcenili teoretickou přípravu, ale zde máme ještě rezervy - pro příště vylepšíme. Vítězům i poraženým gratulujeme za úspěšné zdolání všech nástrah trať a už teď se těšíme na příští - druhý ročník závodu, uvedla ředitelka školy.

15 Tato akce se konala za podpory ředitelky školy, která se pro žáky organizuje jako "Přebor ZŠ Štramberk v orientačním běhu Národním sadem". V sobotu pak probíhal za podpory starosty města Štramberka hlavní závod - neoficiální mistrovství Moravy ve sprintu v orientačním běhu, který byl kromě registrovaných sportovců určen také pro ostatní veřejnost a obyvatele Štramberka. PopuLARP Odysea Holy 7. duben V pátek 28. března se třída 8. a zúčastnila projektu s názvem PopuLARP Odysea Holy v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Pro žáky byl připraven zajímavý program, který měl dvě části. V té první procházeli interaktivní expozicí věnovanou historii techniky, vyzkoušeli si obsluhu různých zařízení, ověřili řadu fyzikálních principů, se kterými se ve škole seznámili. Zkusili tkát látku, obrábět dřevo, řezat polystyren, zjišťovali svou výšku pomocí historických jednotek, vyráběli elektrickou energii, zkoušeli trenažery různých dopravních prostředků. Druhou částí projektu byla hra, ve které žáci putovali kosmickou lodí. Během cesty plnili řadu úkolů, jejichž prostřednictvím získávali poznatky spojené s chemickými ději. Program byl zajímavý, všem se velmi líbil. Den naruby 7. duben Netradiční připomenutí Dne učitelů zažila naše škola ve dnech března. Celkem 15 žáků devátých tříd si vyzkoušelo, jaké to je být učitelem. V rámci projektového dne pod názvem Den naruby se žáci na prvním stupni mohli těšit, že je v některých hodinách budou učit naši nejstarší žáci. Na tuto výuku se deváťáci velmi zodpovědně nachystali, svou vlastní přípravu dopředu konzultovali s jednotlivými vyučujícími. Vybrali si předměty Aj, Čj a M, učili převážně ve dvojicích. Malým žákům se tyto hodiny moc líbily, protože je čekaly kromě jiného nové hry, křížovky, soutěže a hlavně - žádné zkoušení. Všem devátákům tímto za jejich výkon moc děkujeme a přejeme jim mnoho úspěchů v budoucí (třeba učitelské) profesi, uvedla ředitelka školy. Mc Donald s Cup 2014, 5. místo 9. duben Ve středu se odehrála základní skupina turnaje v kopané ve Frenštátě p/r, kategorie 4. a 5. tříd. Hrálo se na travnatém hřišti 2 x 10 minut, pět hráčů plus brankář. Účastníky turnaje byly tyto školy: ZŠ a MŠ Tyršova Frenštát, ZŠ Záhuní Frenštát, ZŠ a MŠ Tichá, ZŠ Veřovice, ZŠ Hodslavice a ZŠ a MŠ Štramberk. Naši hoši prohráli v prvním utkání s Tyršovou Frenštát 2:1 a ve druhém utkání ve skupině podlehli Hodslavicím 3:1. Ve skupině skončili na 3. místě a s Tichou bojovali o celkové 5. místo, zápas skončil 1:1 a na penalty vyhrála naše škola.

16 Noc s Andersenem 9. duben V pátek odpoledne se děti ze čtvrté, páté a také ze sedmé třídy sešly v knihovně ve Štramberku na náměstí. Ptáte se proč? No přece proto, že v naší knihovně se poprvé uskutečnila akce na podporu čtenářství NOC S ANDERSENEM. Při ní děti zažily knihovnu úplně jinak vyhledávaly texty, které následně dramaticky ztvárnily, vypracovaly pracovní listy, dozvěděly se nové informace, hrály hry... To vše s asistencí paní knihovnice a učitelek, které odpoledne v knihovně připravily. Děti byly spokojené, takže příští rok zase na shledanou v knihovně při další NOCI S ANDERSENEM. Těšíme se do školy, závěrečné setkání 10. duben V úterý 8. dubna 2014 od 16 hodin proběhla závěrečná část projektu Těšíme se do školy. Budoucí žáčci si v průběhu programu zopakovali rytmizaci říkanky, názvy i rozlišování geometrických tvarů, řešili matematické úlohy, třídili obrázky podle společných znaků. Pozornost a soustředění využili při vyhledávání rozdílů mezi téměř stejnými předměty. Pro rodiče byla připravena beseda s dětskou psycholožkou na téma Školní zralost. Závěrem se děti se zájmem zapojily do didaktické hry na interaktivní tabuli. Celý projekt Těšíme se do školy měli možnost rodiče zhodnotit formou jednoduchých písemných odpovědí. Výsledky ukazují na velmi pozitivní hodnocení náplně i obsahu jednotlivých setkání. Skleněná tvorba v základní škole 11. duben Přemýšlení, fantazie, nadšení a nakonec krásná práce vycházející ze srdíčka všech dětí, které si přišly vyrobit samy nebo v doprovodu rodičů něco hezkého. Než výrobky zaschly, každý ochutnal výborný moučník, který upekly paní kuchařky ve školní jídelně. Zkrátka, dne se odpoledne ve škole zastavil čas i pro některé spěchající rodiče. Velikonoce ve školní družině 11. duben Jako v loni nás navštívila v družině paní výtvarnice. Přišla nám ukázat různé techniky zdobení velikonočních vajíček. Všechno jsme si mohli odzkoušet a nazdobit si vajíčka podle vlastní fantazie voskovou technikou?ů uvedly děti ze ŠD.

17 Mezinárodní turnaj v kopané, Branice 11. duben Dne 5. dubna se naše žákyně vydaly na mezinárodní turnaj v halové kopané, který se konal v polském městě Branice. Akce proběhla ve spolupráci s oddílem Kotouč Štramberk, který dívky většinou prvním rokem navštěvují a kde se připravují pod vedením trenérů pana Radka Petráše a pana Ladislava Slaniny. Mezi týmy z Polska a Slovenska to naše dívky neměly jako jediné reprezentantky České republiky snadné. Postupně se utkaly s týmy Istebna (PL), Glubczyce (PL) a Žilina (SR), v napínavých zápasech dokázaly nakonec porazit jen polský tým Glubczyce a se 3 body za vítězství je čekalo utkání o místo v němž na penalty v deváté sérii podlehly týmu z města Glogóvek (PL). Celkové šesté místo z osmi zúčastněných týmů je pro začínající fotbalistky přesto úspěchem a věříme, že v příštím roce budeme bojovat o nejvyšší příčky. ČEZ Street hockey duben Dne naši žáci tříd úspěšně zakončili poslední předkolo turnaje ČEZ Street hockey 2014, hrané formou play-off. V něm vyřadili ZŠ Mořkov, když zvítězili v obou zápasech 4:1 a 5:1. Následovaly další dva zápasy se ZŠ Jičínská Příbor, které se odehrály právě Ve vyrovnaných zápasech zvítězili naši žáci 4:3 a 4:1. Těmito výbornými výkony si tak zajistili žáci naší školy poprvé v historii účast ve Velkém finále, které se uskuteční v ČEZ Aréně za účasti nejlepších týmů Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Exkurze v Životicích u Nového Jičína 14. duben Poučná i zábavná byla pro žáky čtvrté a páté třídy exkurze v prostorách skládky v Životicích. Skládka v Životicích je v provozu od roku 1994 a pro obce Novojičínska se podílí na likvidaci téměř všech druhů odpadů kromě nebezpečných. Velikonoční pohlednice 15. duben V březnu tohoto roku naše škola iniciovala zahájení projektu, který jsme nazvali Easter Postcards (velikonoční pohlednice). Tento projekt je aktivita podporována Evropskou komisí a Ministerstvy školství evropských zemí, které umožňují mezinárodní spolupráci škol na dálku. Rozhodli jsme se oslovit ZŠ z Portugalska, Itálie, Polska a Estonska. Žáci těchto škol vyrobili celkem 20 velikonočních přání, na kterých bylo navíc popsáno, jakým způsobem se velikonoce slaví a jaké tradice jsou u nich s tímto svátkem spojené.

18 I nám ve Štramberku se podařilo vytvořit 20 jedinečných přáníček, která jsme pak do těchto 4 zemí vždy po pěti rozeslali. Na to, jak se nám tento projekt podařilo realizovat a jaké pohlednice jsme již ze zahraničí obdrželi, se můžete podívat v naší fotogalerii, uvedla vyučující Aj. Třída 5. A ve hvězdárně 18. duben V pondělí 14. Dubna 2014 jsme v dopoledních hodinách navštívili hvězdárnu ve Valašském Meziříčí. Překvapily nás malé, ale útulné prostory s obrázky a zajímavými informacemi o vesmíru. V průběhu přednášky na téma Sluneční soustava jsme získali nové poznatky o Slunci a planetách Sluneční soustavy. Mnoho z nás mělo různé dotazy. Beseda trvala asi dvě hodiny a pak následovala prohlídka prostoru s astronomickým dalekohledem. Těšili jsme se, že budeme pozorovat SLUNCE, ale nebylo vidět, protože na obloze bylo hodně oblačnosti. Exkurze se nám líbila. Příště nám snad bude přát lepší počasí, uvedli žáci 5. A. Jarní jarmark 22. duben Máte rádi jaro a Velikonoce? Tak to jste určitě nemohli chybět na našem Jarním jarmarku. Měli jste možnost zakoupit si velikonoční dekorace z různých materiálů, inspirovat se výrobky našich žáků nebo si třeba jen navodit příjemnou atmosféru jara. Rodiče mohli v této době navštívit jednotlivé učitele, u kterých probíhaly konzultace o prospěchu a chování žáků. Akce byla podle ohlasu rodičů, žáků i učitelů velmi úspěšná. Dík patří všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci jarmarku. Mc Donald s Cup 2014, 4. místo 23. duben Ve středu se odehrála základní skupina turnaje v kopané ve Frenštátě p/r, kategorie 1. až 3. tříd. Hrálo se na travnatém hřišti 2 x 8 minut, pět hráčů plus brankář. Účastníky turnaje byly tyto školy: ZŠ a MŠ Tyršova Frenštát, ZŠ Záhuní Frenštát, ZŠ Mořkov a ZŠ a MŠ Štramberk. Naši hoši prohráli v prvním utkání se Záhuní Frenštát 2:3, ve druhém utkání prohráli se ZŠ Tyršova Frenštát 0:5 a v posledním utkání podlehli vítězi z Mořkova 1:10, celkově naši hoši skončili na 4. místě. Den Země v naší škole aneb Malá školní ZOO 29. duben

19 Ve čtvrtek jsme byli svědky nebývalého úkazu - ve spojovací chodbě se objevila různá zvířátka. Samozřejmě, nebyla tam sama, ale se svými chovateli vypukla totiž akce Domácí mazlíčci aneb Malá školní ZOO. Návštěvníci /žáci naší školy a děti ze školek/ viděli pejsky, kočku, osmáky, agamy, morčátka, křečky, andulky, papoušky, rybičky, strašilky, křepelky a další druhy a dokonce i poníka. Všichni chovatelé ale nejen vystavovali, museli své zvířátko i představit a umět odpovídat na dotazy dětí i učitelů. Zhostili se toho výborně. Všem vystavovatelům je třeba předat poděkování. Za spolupráci pak děkujeme provozním pracovníkům a všem dětem za ukázněné chování. V rámci celého projektového pak dne jednotlivé třídy zpracovávaly témata o domácích mazlíčcích /1. stupeň/ a ohrožených druzích zvířat /2. stupeň/. Co je etwinning? 29. duben Naše škola se na jaře seznámila a následně zapojila do evropského projektu etwinning. Jedná se o způsob výuky, která je motivována hledáním zahraničních partnerských škol, které spolupracují na uzavřeném projektu. Tyto aktivity pokrývají věkové skupiny dětí od mateřských škol po střední školy. Učitelé si mezi sebou volí jednací jazyk, mohou spolupracovat na úrovni mezipředmětových vztahů a vybírají si partnerské školy z desítky evropských zemí zapojených do této spolupráce. Po schválení projektu následuje spolupráce na úrovni chatování, mailování, natáčení videí, představování se apod. Naši žáci si letos v rámci etwinningu vyzkoušeli v anglickém jazyce výrobu a výměnu pohlednic k Velikonocům. Žáci 7. A se zase pustili do projektu Typical food for teenagers s partnerskými školami z Itálie, Polska a Slovenska. Již stihli vytvořit svoji postavičku voki, chatovat a vytvořit svůj oblíbený recept. Výstupem by měla být mezinárodní kuchařka v elektronické podobě s vybranými recepty všech týmů. Projekt by měl dětem zvýšit motivaci k výuce cizího jazyka a radost z dorozumění se s vrstevníky. Snad se tak opravdu stane a vy nám držte palce při závěrečné etapě projektu. Můžete se podívat, jak nám to jde: Týden barev 30. duben Úspěšná akce z loňského roku týden barev letos znovu projasnila třídy. Barvy žlutá, zelená, modrá a červená připomínaly dětem barevnost přírody. Někdo viděl jen různé barvy, ale většina určitě také jarní květiny, sluníčka, řeky a rybníky nebo jarní trávu. Fotografie řeknou více.

20 Sběr starého papíru - pomozte škole 14. květen Jak už jsme Vás informovali, ve dnech května 2014 realizujeme v naší škole sběr starého papíru. Výtěžek z akce bude věnován na nákup bezdrátového systému ozvučení a přenosných mikrofonů. Přijďte a pomozte nám! Děkujeme všem za příspěvek! Helpíkův pohár květen V pátek pořádala ZŠ a MŠ Štramberk a ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici ve spolupráci se Střední zdravotní školou Mendelova v Novém Jičíně krajské kolo soutěže Helpíkův pohár. Zdravotně - výchovná soutěž Helpíkův pohár" je tematicky určena žákům pátých tříd základních škol (10-11 let). V tomto věku se děti učí mnoha potřebným dovednostem a začínají být schopny rozumově uvažovat. Rozvoj jejich myšlení a úroveň dosud získaných dovedností jim umožňuje jednoduchými postupy přispět k záchraně toho nejcennějšího - lidského života. Naši školu reprezentovala 3 dvojice děvčat, které se celkově umístily na místě. KPV - 3. A, Velké Karlovice 16. květen Ve dnech května 2014 žáci 3. A strávili hezký týden v přírodě. Kurz praktické výuky byl zaměřen na osobnostní rozvoj, pohybové aktivity a tvořivost v lese. Vrátili jsme se unavení, ale zdraví a plní zážitků, uvedli žáci 3. A třídy. KURZ PRAKTICKÉ VÝUKY 4. A, 4. B 20. květen V termínu se děti obou čtvrtých tříd vypravily s třídními učitelkami a paní vychovatelkou na kurz praktické výuky do Velkých Karlovic. Počasí nám sice moc nepřálo, přesto jsme si udělali výšlap na rozhlednu Miloňová, prošli naučnou Kulíškovu stezku, podívali se do pralesa Razula, byli jsme v karlovském muzeu, sportovali jsme na zahradě penzionu Také jsme se učili (ale nepřeháněli jsme to J), uvedly děti 4. ročníku. Žáci si také vyzkoušeli, jaké to je, když spolu musí vydržet 24 hodin denně, když se o sebe musí sami postarat sami. V přátelském a pěkném prostředí penzionu, kde nám ve všem vyšli vstříc, dobře vařili a snažili se nám vyhovět, se děti mohly cítit téměř jako doma. A když jsme si navíc za nevlídného počasí užili koupání v bazénech hotelu Horal, myslím, že jsme si to všichni náramně užili, řekly učiitelky 4. tříd.

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín AKTIVITY ŠKOLY Akce Třída Termín 1. Sběr druhotných surovin Starého papíru 1. - 9. tř. říjen, duben Sběr přírodnin pro lesní zvěř (kaštany, žaludy) říjen - listopad 2.Výtvarné soutěže, akce Masky /čert,

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Zimní prožitkový pobyt na horách

Zimní prožitkový pobyt na horách 10. vydání 2015 Obsah Zimní prožitkový pobyt na horách 2 Velikonoční jarmark 3 Velikonoční výstava 4 Soutěž v Zoneru Callisto 5 Novinky ze světa výpočetní techniky 6 Zimní prožitkový pobyt na horách Dne

Více

Etická výchova ve školním roce 2014/2015

Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Už řadu let probíhá na ZŠ Curieových volnočasový předmět Etická výchova. Tento předmět do značné míry zaplňuje mezeru ve výchově a vzdělávání žáků, o které hovoří

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Zpráva o činnosti sportovních oddílů T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí

Zpráva o činnosti sportovních oddílů T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí Zpráva o činnosti sportovních oddílů T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí LYŽAŘSKÝ ODDÍL Lyžařský oddíl T.J. Sokol Klášterec vznikl před 100 lety, od 70. let minulého století se věnoval především běžeckému

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK Celoroční plán výchovné činnosti ŠK září říjen a. Pč - Výzdoba ŠK podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba uhlem a křídou c. Hv - Country a folkové písně 2. Literární - Četba

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát nar. (rok nar. 1947) Členové: Lenka Kadlecová (rok nar. 1979), Andrea Maturová (rok nar. 1979), Mgr. Jaroslav

Více

Vážení čtenáři, ráda bych využila příležitosti se v tomto článku poohlédnout za posledním měsícem školního roku a celým uplynulým školním rokem.

Vážení čtenáři, ráda bych využila příležitosti se v tomto článku poohlédnout za posledním měsícem školního roku a celým uplynulým školním rokem. Vážení čtenáři, ráda bych využila příležitosti se v tomto článku poohlédnout za posledním měsícem školního roku a celým uplynulým školním rokem. Náš červnový program byl opravdu nabitý... prací, akcemi,

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019.

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Ve školním roce 2018/2019 náš sportovní klub uspořádal nebo se zúčastnil celkem 47 sportovních soutěží v atletice, gymnastice,

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE ŠD, AKCE VZTAHUJÍCÍ SE K PROJEKTŮM školní rok 2013/2014

PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE ŠD, AKCE VZTAHUJÍCÍ SE K PROJEKTŮM školní rok 2013/2014 PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE ŠD, AKCE VZTAHUJÍCÍ SE K PROJEKTŮM školní rok 2013/2014 PODZIM: Cestou ke zdraví 24. 10. 2013 Mluvili jsme o důležitosti správné výživy, hygienických návycích, přečetli jsme si pohádky

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples Březen 2014 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Školní ples Tak trochu jinak jsme letos pojali školní ples, který se konal ve stylu hudby 80. a 90. let. O zahájení se postaraly děti z

Více

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj.

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Září : Kamaráde, pojď si s námi hrát Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. - osvojovat si a dodržovat základy společenského chování

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Školní rok 2015/2016 byl slavnostně zahájen v úterý 1. září. Do školy nastoupilo 116 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír Vedra,

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Školní rok 2014/2015 byl slavnostně zahájen 1. září, tentokrát za deště. Do školy nastoupilo 120 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

11. Vybíjená (Preventan Cup)

11. Vybíjená (Preventan Cup) Příloha č. 1 b PŘEHLED SOUTĚŽÍ A AKCÍ 2013-14 (soutěže doporučené MŠMT ČR + ostatní) termín název soutěže určeno pro místo konání zodpovědný pracovník září 31.8.-1. Vesele do nového školního roku veřejnost

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů Pony-games cup 2016 V letošním roce proběhl seriál soutěží, který byl určen dětem na ponících a byl pojmenován Pony-games cup 2016. Jeho celoročními sponzory byly firmy Equiservis a Fitmin, mediálním partnerem

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Vsetín 2010 Roční plán EVVO na školní rok 2010/2011 Výchozí situace: Účast žáků v přírodovědných olympiádách Dlouhodobě realizovaný projekt

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015

Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015 Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015 Ve školním roce 2014/2015 byla prevence rizikového chování na naší škole prováděna podle Minimálního programu prevence

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

ŘEMESLA VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY

ŘEMESLA VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc Školní projekt ŘEMESLA VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY 2. projektový den 8. 4. 2019 1 Vedoucí projektu: Mgr. Kamila Bártková, Mgr.

Více

Do I. třídy byly zakoupeny nové počítače, které se stanou pomocníky při vyučování, ale i ve školní družině.

Do I. třídy byly zakoupeny nové počítače, které se stanou pomocníky při vyučování, ale i ve školní družině. Září 2013 V pátek 27. září proběhla školní drakiáda. Děti s velkým nadšením pouštěly své draky a dráčky. Bylo velmi pěkné, slunečné, ale málo větrné počasí. Akce byla přesunuta na další týden. Do I. třídy

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 Hudební pásmo nacvičil Mgr.Roman Drápal s dětmi Pondělí 13.dubna Pondělí velikonoční

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více