Návod k obsluze. Akumulátorová vrtačka SH 18V Obj. číslo SHK201

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze. Akumulátorová vrtačka SH 18V Obj. číslo SHK201"

Transkript

1 Návod k obsluze Akumulátorová vrtačka SH 18V Obj. číslo SHK201 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ UDUŠENÍ! (SK) PLASTOVÝ OBAL ODSTRÁŇTE Z DOSAHU DETÍ. HROZÍ NEBEZPEČENSTVO UDUSENIA! Upozornění: Před užitím tohoto výrobku prostudujte tento návod a držte se všech bezpečnostních pravidel a provozních instrukcí. Tento výrobek je určen pro hobby a kutilské používání, nejedná se o PROFI - řadu. Návod je přeložen z originálu výrobce (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ UDUŠENÍ! (SK) PLASTOVÝ OBAL ODSTRÁŇTE Z DOSAHU DETÍ. HROZÍ NEBEZPEČENSTVO UDUSENIA!

2 Představení Vaše nové SHARKS elektrické nářadí více než uspokojí vaše očekávání. Je vyráběno pod nejpřísnějšími Standardy kvality SHARKS tak, aby splňovalo vysoká kriteria na provoz. Zjistíte, že se vaše nové elektrické nářadí lehce obsluhuje a poskytuje bezpečný provoz. A pokud mu poskytnete odpovídající péči, zajistí vám spolehlivý provoz po dlouhou dobu. UPOZORNĚNÍ. Před použitím vašeho nového elektrického SHARKS nářadí si pečlivě přečtěte vstupní Instrukční Manuál. Věnujte zvláštní pozornost UPOZORNĚNÍM A VAROVÁNÍM. Vaše SHARKS elektrické nářadí má mnoho vlastností, které vaši práci ulehčí a zrychlí. Při vývoji tohoto nářadí byla věnována velká pozornost bezpečnosti, provozu a spolehlivosti, s ohledem na jednoduchou údržbu a provoz. Před použitím nástroje, si prosím přečtěte tyto provozní instrukce a neustále je při práci dodržujte. Uživatelské Instrukce & Bezpečnostní pokyny Tento výrobek je určen pro hobby a kutilské používání, nejedná se o PROFI - řadu. VÝSTRAHA! Přečtěte si všechny pokyny. Nerespektování dále uvedených pokynů může mít za následek úder proudem, požár a nebo těžké zranění. Pojem elektrické nářadí tak jak bude používán ve všech následujících výstražných upozorněních se vztahuje k síťovému elektrickému nářadí nebo akumulátorem poháněnému elektrickému nářadí 1) Pracovní oblast a)udržujte pracoviště čisté a dobře osvětlené. V opačném případě může dojít k nehodám. b) Nepoužívejte elektrické nářadí ve výbušném prostředí, např. v přítomnosti hořlavých kapalin, plynů nebo prachu. Elektrické nářadí jiskří, což může mít za následek vznícení prachu nebo výparů. c) Při používání elektrického nářadí zajistěte dostatečný odstup dětí a dalších osob. Při odvedení pozornosti můžete ztratit kontrolu nad nářadím. 2) Elektrická bezpečnost a)zástrčka elektrického nářadí musí pasovat do zásuvky. Zástrčku nikdy neměňte. U elektrického nářadí nepoužívejte žádné propojovací konektory rozdvojky. Nezměněné zástrčky a k nim náležející zásuvky snižují nebezpečí úderu proudem. b) Vyvarujte se dotyku těla s uzemněnými plochami, např. s potrubím, radiátory, sporáky a lednicemi. Pokud je vaše tělo uzemněno, zvyšuje se riziko zásahu elektrickým proudem. c) Nevystavujte elektrické nářadí dešti nebo mokrému prostředí. Voda vniknuvší do elektrického nářadí zvyšuje nebezpečí úderu elektrickým proudem. d) Nepoužívejte kabel přístroje nevhodným způsobem. Nikdy kabel nepoužívejte k nošení elektrického nářadí, k jeho k jeho tahání nebo vytahování zástrčky ze zásuvky. Chraňte přívodní kabel před horkem, olejem, ostrými hranami nebo pohyblivými částmi. Poškozené nebo zamotané kabely zvyšují nebezpečí úderu elektrickým proudem.

3 e) Při používání elektrického nářadí venku, používejte prodlužovaní kabel vhodný pro venkovní použití. Používáním takovéhoto prodlužujícího kabelu se snižuje riziko zásahu elektrickým proudem. f) Ohřáté elektrické nářadí nechte před nabíjením vychladnout. g) Nebezpečí výbuchu: Chraňte elektrické nářadí před horkem a ohněm. Nepokládejte jej na topení a nevystavujte jej delší dobu silnému slunečnímu záření, teploty na 50 o C způsobují poškození. Pozor: Při trvalém používání přístroje může dojít k poškození akumulátoru. Nabíjení začne, jakmile je síťová zástrčka nabíječky zastrčena do zásuvky a potom je akumulátorový šroubovák nasazen na nabíječku. Nabíjení je indikováno rozsvícením kontrolky nabíjení. Akumulátor je kompletně nabit, když kontrolka nabíjení již nesvítí. Během nabíjení se držadlo přístroje zahřívá. To je normální. Když se nabíječka delší dobu nepoužívá, je nutné ji vytáhnout ze zásuvky. 3) Bezpečnost osob a) Zůstávejte ostražití. Dbejte na to, co děláte a používejte elektrické nářadí s vlastním zdravým rozumem. Nepracujte s elektrickým nářadím, pokud jste unavení či nesoustředění, nebo pokud jste pod vlivem drog, alkoholu nebo medikamentů. Krátká nepozornost při používání elektrického nářadí může způsobit vážná zranění. b) Používejte bezpečnostní zařízení. Vždy noste ochranné brýle. Bezpečnostní zařízení jako protiprachové masky, neklouzavá bezpečnostní obuv, helma nebo protihluková sluchátka snižující za daných podmínek nebezpečí zranění. c) Vyvarujte se neúmyslného zapnutí. Před zastrčením zástrčky do zásuvky se ujistěte, že spínač je vypnut. Nošení elektrického nářadí s prstem na vypínači připojování elektrického nářadí do sítě s vypínačem v zapnuté poloze vede k nehodám. d) Před zapnutím elektrického nářadí vyndejte všechny nastavovací klíče, které zůstanou v rotující části elektrického nářadí, mohou způsobit zranění. e) Nenaklánějte se přes nářadí. Zajistěte si vždy bezpečné stání a dobrou rovnováhu. To umožňuje lepší ovládání elektrického nářadí v neočekávaných situacích. f)noste vhodný oděv. Nenoste volný oděv nebo šperky. Vlasy, oděv a rukavice udržujte v bezpečné vzdálenosti od rotujících částí nářadí. Volný oděv, šperky nebo dlouhé vlasy mohou být zachyceny rotujícími částmi stroje. 4) Používání a péče o elektrického nářadí a) S elektrickým nářadím nezacházejte s použitím násilí. Používejte elektrické nářadí vhodné pro daný účel. Správné elektrické nářadí bude pracovat lépe a bezpečněji, když bude používáno přiměřeně svému účelu. b) Nepoužívejte elektrické nářadí, kterého není možné zapnout nebo vypnout vypínač. Elektrické nářadí, které není možné ovládat vypínačem, je nebezpečné a musí být opraveno.

4 c) Před jakýmkoli seřizováním, výměnou příslušenství nebo uložením elektrického nářadí jej odpojte od sítě. Taková preventivní bezpečnostní opatření snižují nebezpečí, že elektrické nářadí bude omylem zapnuto. d) Nepoužívané elektrické nářadí uchovávejte mimo dosah dětí a nenechte jej používat osobami, které s ním nebo s těmito pokyny nejsou obeznámeny. Elektrické nářadí je v rukou neškolených uživatelů nebezpečné. e) Na elektrickém nářadí se musí provádět údržba. Zkontrolujte nářadí z hlediska deformací, těžkého chodu pohyblivých částí, zlomených částí a všech dalších projevů, které by mohly mít vliv na provoz elektrického nářadí. V případě poškození elektrického nářadí jej před dalším použitím nechte opravit. Mnohé úrazy jsou způsobeny špatnou údržbou elektrického nářadí f) Řezné nástroje udržujte ostré a čisté. Správně udržované řezné nástroje s ostrými břity mají menší tendenci se zastavovat a je možné je lépe kontrolovat. g) Elektrické nářadí příslušenství, nástavce nářadí atd. používejte v souladu s těmito pokyny a způsobem, který se pro daný typ elektrického nářadí předpokládá, přičemž je nutné brát ohled na pracovní podmínky a prováděnou práci. Používání elektrického nářadí pro jiné než předpokládané operace může vyvolat nebezpečnou situaci. 5)Používání akumulátorového nářadí a péče o něj. a) přesvědčte se, zda je spínač v poloze VYP dříve, než akumulátor do nářadí vložíte. Pokud se sada akumulátorů vkládá do elektrického nářadí, jehož vypínač je zapnut, snadno to vede k úrazům. b) K nabíjení používejte výhradně nabíječku uvedenou výrobcem. Nabíječka, která je vhodná pro jeden typ akumulátorů, může při použití se sadou jiných akumulátorů způsobit požár. c) Používejte elektrické nářadí pouze se speciálně uvedenou sadou akumulátorů. Použití jiných akumulátorů může způsobit zranění nebo požár. d) Sadu akumulátorů, která právě není použita, udržujte mimo dosah předmětů, které by mohly způsobit zkrat mezi svorkami např. kancelářské sponky, mince, klíče, hřebíky, šrouby nebo jiné kovové předměty. Zkratování svorek akumulátoru může způsobit popálení nebo požár e) Při chybném používání může dojít k vytečení akumulátorů, v takovém případě se vyvarujte jakéhokoliv kontaktu s nimi, pokud nechtěně dojde ke kontaktu, opláchněte postižené místo vodou. Dostane-li se tekutina do styku s očima, přivolejte kromě toho i lékaře. Kapalina, která vyteče z akumulátorů, může vyvolat podráždění nebo popáleniny. 6) Servis a) Nechávejte přístroj opravovat a provádět jeho údržbu pouze kvalifikovaným opravářem, který přitom také používá pouze identické náhradní díly. Tím bude zaručeno bezpečné používání elektrického nářadí. Symboly Dvojitá izolace

5 Splňuje všechny státní normy v zemi EU, v které byl výrobek zakoupen. Používat pouze ve vnitřních prostorech. Pokyn k likvidaci Symbol popelnice ( na balení a/nebo na výrobku ) ukazuje, že výrobek je zařazen do kategorie EEE ( elektrické a elektronické výrobky ) a proto musí být vyhazován do příslušných recyklačních nádob pro WEEE ( likvidace elektrických a elektronických výrobků ). Podle současných ustanovení nesmí uživatel tento výrobek vyhazovat do normálního domovního odpadu, nýbrž je musí dát do příslušné recyklační nádoby místního úřadu nebo jej při koupi náhradního přístroje vrátit dodavateli. Výrobce se přímo nebo nepřímo týká opětné využití, recyklace nebo opět získání výrobku. Chybná likvidace nebo používání elektrických a elektronických zařízení nebo částí může v důsledku potencionálně nebezpečných součástí být ohrožením jak pro životní prostředí tak i pro lidské zdraví. Uživatelé, kteří elektrický a elektronický odpad nelikvidují předpisovým způsobem, mohou být místním úřadem potrestání pokutou. Údržba Jako u každého nářadí nebo zařízení zvyšuje pravidelná a pečlivá údržba životnost výrobku a zaručuje optimální pracovní efektivitu. Dále jsou uvedeny některé důležité pokyny pro údržbu: 1) Údržbu elektrických částí tohoto nářadí nemůže provádět uživatel. Opravy má vždy provádět k tomu kvalifikovaný elektrikář. 2) Udržujte nářadí čisté, bez mastnoty a oleje. Vždy jej skladujte na suchém místě. 3) Pro čištění šroubováku používejte vždy měkký, suchý hadřík, nikdy nepoužívejte žádné saponáty nebo alkohol. Před čištěním odpojte nabíječku ze zásuvky. Nabíjení baterie Šroubovák se nedodává plně nabitý a proto před použitím se musí úplně nabít. Pro dosažení co největší kapacity akumulátoru by nejprve měl být zcela vybit. ( zapněte šroubovák a nechte jej běžet, dokud se nezastaví), potom akumulátor plně nabijte ( první nabíjení doporučujeme v délce 9 hodin ).

6 Pro dosažení co nejdelší životnosti akumulátoru jej nabíjejte teprve tehdy, když je zcela vybit. Při nabíjené akumulátoru postupujte následovně: 1) Zapojte zástrčku do vhodné zásuvky 230 V. 2) Pro plné nabití akumulátoru je potřeba 7 hodin. UPOZORNĚNÍ : Když je akumulátor plně nabit, nabíječka se nevypíná automaticky. 3) Po ukončení nabíjení vyndejte nabíjecí adaptér ze zásuvky. Šroubovák by nyní měl být připraven k provozu. Nabíjecí šroubovák se při nabíjení může ohřívat, to je normální a nepředstavuje to žádný problém. Nenabíjejte déle jak 12 hodin, protože by tím mohlo dojít k poškození článků akumulátoru. Vyvarujte se nabíjení akumulátoru za mrazu. Dodávaná nabíječka smí být používána pouze s tímto šroubovákem a s žádným jiným výrobkem. Ovládání Před použitím šroubovák zkontrolujte, abyste se ujistili, že všechny díly hladce fungují a nevyskytují se žádné abnormální zvuky nebo jiskry. Před šroubováním upevňovacích prvků do zdi se ujistěte, že se tam nenacházejí vodiče, jiná nebezpečná vedení proudu nebo potrubní instalace. Z pracovní oblasti odstraňte všechny části a úlomky, které by při vymrštění mohly způsobit zranění. Připevňovaný předmět bezpečně zajistěte truhlářskou svěrkou nebo jiným upnutím, abyste předešli zraněním. Nesnažte se obrobek držet v ruce. Zastrčení a vyjmutí šroubovacích nástavců Abyste mohli používat některý z dodaných krátkých nástavců, zastrčte jej do držáku a držák nástavců pak zasuňte do nejdéle do sklíčidla. Pro vyjmutí nástavce jej jednoduše vytáhněte z držáku nástavců. UPOZORNĚNÍ Při zastrkávání krátkých nástavců vždy používejte držák nástavců! Spínač dopředu/dozadu Jím může být měněn směr pro zašroubování nebo vyšroubování šroubů nebo upevňovacích prvků. Stiskněte kolébkový spínač nahoru pro zašroubování a stiskněte jej dolů pro vyšroubování. Technické údaje Šroubovák Napájecí napětí Otáčky naprázdno Točivý moment Hmotnost 4,8 v 200ot/min 2,5Nm 0,35 kg

7 Doba nabíjení Akumulátor Nabíječka 6-7 hod 700Ma Ni-Cd 230V Tento produkt nevhazujte do komunálníhosměsného odpadu. Spotřebitel je povinný odevzdat toto zařízení na sběrném místě, kde se zabezpečuje recyklace elektrických nebo elektronických zařízení. Další informace o separovaném sběru a recyklaci získáte na místním obecním úřadě, ve firmě zabezpečující sběr vašeho komunálního odpadu nebo v prodejně, kde jste produkt koupili. Záruční list patří k prodávanému výrobku odpovídajícího čísla jako jeho nedílná součást. Ztráta originálu záručního listu bude důvodem k neuznání záruční opravy. Na výrobky je zákazníkovi poskytována záruční doba 24 měsíců ode dne nákupu. Během této doby odstraní autorizovaný servis bezplatně veškeré vady výrobku způsobené výrobní závadou nebo vadným materiálem. Výrobce garantuje zachování odpovídajících funkčních vlastností nářadí a jeho bezpečný provoz pouze v případě realizace všech servisních zásahů na nářadí v autorizovaném servisu.

8 Záruka zaniká v těchto případech : nebyl předložen originál záručního listu jedná-li se o přirozené opotřebení funkčních částí výrobku v důsledku používání stroje výrobek byl používán v rozporu s návodem k obsluze závada vznikla nepřípustným zásahem do výrobku (včetně zásahu a úprav neautorizovaným servisem) poškození bylo způsobeno vnějšími vlivy, například znečištěním, vystavením stroje nevhodným povětrnostním podmínkám výrobek je mechanicky poškozen vinou uživatele, dle posouzení servisního střediska běžná údržba výrobku, např. promazání, vyčištění stroje není považována za záruční opravu Servis ČR : Servis Sharks, tel. č , servis@sharks-cz.cz Servis SK: Reklamácie uplatňujte na telefónnom čísle : p. Šimčák sharks-slovakia@hotmail.com Reklamaci uplatňujte u svého obchodníka, případně předejte výrobek přímo do servisu ( pouze v originálním balení! ). Po obdržení kompletního výrobku v nerozloženém stavu posoudí servis oprávněnost reklamace. Případné záruční opravy potvrdí servis do záručního listu. Záruční lhůta se prodlužuje o dobu od převzetí reklamace servisem ( obchodníkem ) po odevzdání opraveného výrobku zpět zákazníkovi. Dovozce si vyhrazuje 30 dnů k posouzení reklamace z hlediska nároku na bezplatnou opravu ( náhradu ) v rámci záruky. Prodávající je povinen při prodeji seznámit kupujícího s obsluhou výrobku, výrobek předvést a řádně vyplnit záruční list.

9 Záruční list Záručný list 1.oprava 2.oprava 3.oprava Výrobek Výrobok Typ/Serie Typ/Serie Razítko/podpis Pečiatka a podpis Datum Dátum Číslo výrobku

10 Návod k obsluhe Akumulátorový skrutkovač SH 480 Obj. číslo SHK201 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ UDUŠENÍ! (SK) PLASTOVÝ OBAL ODSTRÁŇTE Z DOSAHU DETÍ. HROZÍ NEBEZPEČENSTVO UDUSENIA! Upozornenie: Pred použitím tohoto výrobku preštudujte tento návod a držte sa všetkých bezpečnostných pravidiel a prevádzkových inštrukcií. Tento výrobok je určený pre hobby a domácich majstrov, nejedná sa o PROFI - radu. Návod je preložený z originálu výrobcu

11 Upozornenie: Pred požitím tohto výrobku preštudujte tento návod a držte sa všetkých bezpečnostných pravidiel a prevádzkových inštrukcií. Tento výrobok je určený pre hobby a používanie pre domácich majstrov, nejedná sa o PROFI - radu. Bezpečnostné pokyny VÝSTRAHA! Prečítajte si všetky pokyny. Nerešpektovanie ďalej uvedených pokynov môže mať za následok úder prúdom, požiar alebo ťažké zranenie. Pojem elektrické náradie tak ako bude používaný vo všetkých nasledujúcich výstražných upozorneniach sa vzťahuje k sieťovému elektrickému náradí alebo akumulátorom poháňanému elektrickému náradiu 1) Pracovná oblasť a)udržujte pracovisko čisté a dobre osvetlené. V opačnom prípade môže dôjsť k nehodám. b) Nepoužívajte elektrické náradie vo výbušnom prostredí, napr. v prítomnosti horľavých kvapalín, plynov alebo prachu. Elektrické náradie iskrí, čo môže mať za následok vznietenie prachu alebo výparov. c) Pri používaní elektrického náradia zaistite dostatočný odstup detí a ďalších osôb. Pri odvedení pozornosti môžete stratiť kontrolu nad náradím. 2) Elektrická bezpečnosť a)zástrčka elektrického náradia musí pasovať do zásuvky. Zástrčku nikdy nemeňte. U elektrického náradia nepoužívajte žiadne prepojovacie konektory rozdvojky. Nezmenené zástrčky a k nim náležajúce zásuvky znižujú nebezpečie úderu prúdom. b) Vyvarujte sa dotyku tela s uzemnenými plochami, napr. s potrubím, radiátormi, sporákmi a chladničkami. Pokiaľ je vaše telo uzemnené, zvyšuje sa riziko zásahu elektrickým prúdom. c) Nevystavujte elektrické náradie na dážď alebo mokrému prostrediu. Voda ktorá vnikne do elektrického náradia zvyšuje nebezpečie úderu elektrickým prúdom. d) Nepoužívajte kábel prístroja nevhodným spôsobom. Nikdy kábel nepoužívajte na nosenie elektrického náradia, k jeho ťahaniu alebo vyťahovaniu zástrčky zo zásuvky. Chráňte prívodný kábel pred teplotami, olejom, ostrými hranami alebo pohyblivými časťami. Poškodené alebo zamotané káble zvyšujú nebezpečie úderu elektrickým prúdom. e) Pri používaní elektrického náradia vonku, používajte predlžovací kábel vhodný na vonkajšie použitie. Používaním takéhoto predlžovacieho kábla sa znižuje riziko zásahu elektrickým prúdom.

12 f) Horúce elektrické náradie nechajte pred nabíjaním vychladnúť. g) Nebezpečie výbuchu: Chráňte elektrické náradie pred teplotami a ohňom. Nepokládajte ho na kúrenie a nevystavujte ho dlhšiu dobu silnému slnečnému žiareniu, teploty na 50 o C spôsobujú poškodenie. Pozor: Pri trvalom používaní prístroja môže dôjsť k poškodeniu akumulátora. Nabíjanie začne akonáhle je sieťová zástrčka nabíjačky zastrčená do zásuvky a potom je akumulátorový skrutkovač nasadený na nabíjačku. Nabíjanie je indikované rozsvietením kontrolky nabíjania. Akumulátor je kompletne nabitý, keď kontrolka nabíjania už nesvieti. Počas nabíjania sa držadlo prístroja zahrieva. To je normálne. Keď sa nabíjačka dlhšiu dobu nepoužíva, je nutné ju vytiahnuť zo zásuvky. 3) Bezpečnosť osôb a) Zostávajte ostražitý. Dbajte na to, čo robíte a používajte elektrické náradie s vlastným zdravým rozumom. Nepracujte s elektrickým náradím, pokiaľ ste unavený či nesústredený, alebo pokiaľ ste pod vplyvom drog, alkoholu alebo liekov. Krátka nepozornosť pri používaní elektrického náradia môže spôsobiť vážne zranenie. b) Používajte ochranné pomôcky. Vždy noste ochranné okuliare. Ochranné pomôcky ako protiprachové masky, nešmykľavá bezpečnostná obuv, helma alebo protihlukové slúchadla znižujúce za daných podmienok nebezpečie zranenia. c) Vyvarujte sa neúmyselného zapnutia. Pred zastrčením zástrčky do zásuvky sa uistite, že spínač je vypnutý. Nosenie elektrického náradia s prstom na vypínači pripojovanie elektrického náradia do siete s vypínačom v zapnutej polohe vedie k nehodám. d) Pred zapnutím elektrického náradia vyberte všetky nastavovacie kľúče, ktoré zostanú v rotujúcej časti elektrického náradia, môžu spôsobiť zranenie. e) Nenakláňajte sa cez náradie. Zaistite si vždy bezpečné státie a dobrú rovnováhu. To umožňuje lepšie ovládanie elektrického náradia v neočakávaných situáciách. f)noste vhodný odev. Nenoste volný odev alebo šperky. Vlasy, odev a rukavice udržujte v bezpečnej vzdialenosti od rotujúcich častí náradia. Volný odev, šperky alebo dlhé vlasy môžu byť zachytené rotujúcimi časťami stroja. 4) Používanie a starostlivosť o elektrické náradie a) S elektrickým náradím nezachádzajte s použitím násilia. Používajte elektrické náradie vhodné pre daný účel. Správne elektrické náradie bude pracovať lepšie a bezpečnejšie, keď bude používané primerane svojmu účelu. b) Nepoužívajte elektrické náradie, ktoré nie je možné zapnúť alebo vypnúť vypínačom. Elektrické náradie, ktoré nie je možné ovládať vypínačom, je nebezpečné a musí byť opravené. c) Pred akýmkoľvek nastavovaním, výmenou príslušenstva alebo uložením elektrického náradia ho odpojte od siete. Takéto preventívne bezpečnostné opatrenia znižujú nebezpečie, že elektrické náradie bude omylom zapnuté. d) Nepoužívané elektrické náradie uchovávajte mimo dosah detí a nenechajte ho používať osobám, ktoré s ním alebo s týmito pokynmi nie sú oboznámené. Elektrické náradie je v rukách neškolených užívateľov nebezpečné.

13 e) Na elektrickom náradí sa musí prevádzať údržba. Skontrolujte náradie z hľadiska deformácii, ťažkého chodu pohyblivých častí, zlomených častí a všetkých ďalších prejavov, ktoré by mohli mať vplyv na prevádzku elektrického náradia. V prípade poškodenia elektrického náradia ho pred ďalším použitím nechajte opraviť. Mnohé úrazy sú spôsobené zlou údržbou elektrického náradia f) Rezné nástroje udržujte ostré a čisté. Správne udržované rezné nástroje s ostrými britmi majú menšiu tendenciu sa zastavovať a je možné ich lepšie kontrolovať. g) Elektrické náradie príslušenstvo, nástavce náradia atď. používajte v súlade s týmito pokynmi a spôsobom, ktorý sa pre daný typ elektrického náradia predpokladá, pričom je nutné brať ohľad na pracovné podmienky a prevádzanú prácu. Používanie elektrického náradia pre iné ako predpokladané operácie môže vyvolať nebezpečnú situáciu. 5)Používanie akumulátorového náradia a starostlivosť oň. a) presvedčite sa, či je spínač v polohe VYP skôr, než akumulátor do náradia vložíte. Pokiaľ sa sada akumulátorov vkladá do elektrického náradia, ktorého vypínač je zapnutý, ľahko to vedie k úrazom. b) Na nabíjanie používajte výhradne nabíjačku uvedenú výrobcom. Nabíjačka, ktorá je vhodná pre jeden typ akumulátorov, môže pri použití so sadou iných akumulátorov spôsobiť požiar. c) Používajte elektrické náradie len so špeciálne uvedenou sadou akumulátorov. Použitie iných akumulátorov môže spôsobiť zranenie alebo požiar. d) Sadu akumulátorov, ktorá práve nie je použitá, udržujte mimo dosah predmetov, ktoré by mohli spôsobiť skrat medzi svorkami napr. kancelárske sponky, mince, kľúče, klince, skrutky alebo iné kovové predmety. Skrat svoriek akumulátora môže spôsobiť popálenie alebo požiar e) Pri chybnom používaní môže dôjsť k vytečeniu akumulátorov, v takom prípade sa vyvarujte akéhokoľvek kontaktu s nimi, pokiaľ nechcene dôjde ku kontaktu, opláchnite postihnuté miesto vodou. Ak sa dostane tekutina do styku s očami, privolajte okrem toho aj lekára. Kvapalina, ktorá vytečie z akumulátorov, môže vyvolať podráždenie alebo popáleniny. 6) Servis a) Nechávajte prístroj opravovať a prevádzať jeho údržbu iba kvalifikovaným opravárom, ktorý pritom také používa len identické náhradné diely. Tým bude zaručené bezpečné používanie elektrického náradia. Symboly Dvojitá izolácia Splňuje všetky štátne normy v zemi EU, v ktorej bol výrobok zakúpený. Používať len vo vnútorných priestoroch.

14 Pokyn na likvidáciu Symbol popolnice ( na balení a/nebo na výrobku ) ukazuje, že výrobok je zaradený do kategórie EEE ( elektrické a elektronické výrobky ) a preto musí byť vyhadzovaný do príslušných recyklačných nádob pre WEEE ( likvidácia elektrických a elektronických výrobkov ). Podľa súčasných ustanovení nesmie užívateľ tento výrobok vyhadzovať do normálneho domového odpadu, ale ho musí dať do príslušnej recyklačnej nádoby miestneho úradu alebo ho pri kúpe náhradného prístroja vrátiť dodávateľovi. Výrobcu sa priamo alebo nepriamo týka opätovné využitie, recyklácie alebo opätovné získanie výrobku. Chybná likvidácia alebo používanie elektrických a elektronických zariadení alebo častí môže v dôsledku potencionálne nebezpečných súčastí byť ohrozením ako pre životné prostredie tak aj pre ľudské zdravie. Užívatelia, ktorí elektrický a elektronický odpad nelikvidujú predpísaným spôsobom, môžu byť miestnym úradom potrestaní pokutou. Údržba Ako u každého náradia alebo zariadenia zvyšuje pravidelná a starostlivá údržba životnosť výrobku a zaručuje optimálnu pracovnú efektivitu. Nižšie sú uvedené niektoré dôležité pokyny pre údržbu: 1) Údržbu elektrických častí tohoto náradia nemôže prevádzať užívateľ. Opravy má vždy prevádzať k tomu kvalifikovaný elektrikár. 2) Udržujte náradie čisté, bez mastnoty a oleje. Vždy ho skladujte na suchom mieste. 3) Na čistenie skrutkovača používajte vždy mäkkú, suchú handru, nikdy nepoužívajte žiadne saponáty alebo alkohol. Pred čistením odpojte nabíjačku zo zásuvky. Nabíjanie batérie Skrutkovač sa nedodáva plne nabitý a preto pred použitím sa musí úplne nabiť. Na dosiahnutie čo najväčšej kapacity akumulátora by najskôr mal byť celkom vybitý. ( zapnite skrutkovač a nechajte ho bežať, pokiaľ sa nezastaví), potom akumulátor plne nabite ( prvé nabíjanie doporučujeme v dĺžke 9 hodín ). Na dosiahnutie čo najdlhšej životnosti akumulátora ho nabíjajte až vtedy, keď je celkom vybitý. Pri nabíjaní akumulátora postupujte následovne: 1) Zapojte zástrčku do vhodnej zásuvky 230 V.

15 2) Pre plné nabitie akumulátora je potreba 7 hodín. UPOZORNENIE : Keď je akumulátor plne nabitý, nabíjačka sa nevypína automaticky. 3) Po skončení nabíjania vyberte nabíjací adaptér zo zásuvky. Skrutkovač by teraz mal byť pripravený k prevádzke. Nabíjací skrutkovač sa pri nabíjaní môže ohriať, to je normálne a nepredstavuje to žiadny problém. Nenabíjajte dlhšie ako 12 hodín, pretože by tým mohlo dôjsť k poškodeniu článkov akumulátora. Vyvarujte sa nabíjania akumulátora za mrazu. Dodávaná nabíjačka smie byť používaná len s týmto skrutkovačom a s žiadnym iným výrobkom. Ovládanie Pred použitím skrutkovač skontrolujte, aby ste sa uistili, že všetky diely hladko fungujú a nevyskytujú sa žiadne abnormálne zvuky alebo iskry. Pred zaskrutkovaním upevňovacích prvkov do steny sa uistite, že sa tam nenachádzajú vodiče, iné nebezpečné vedenia prúdu alebo potrubné inštalácie. Z pracovnej oblasti odstráňte všetky časti a úlomky, ktoré by pri vymrštení mohli spôsobiť zranenie. Pripevňovaný predmet bezpečne zaistite truhlárskou svorkou alebo iným upnutím, aby ste predišli zraneniam. Nesnažte sa obrobok držať v ruke. Zastrčenie a vytiahnutie skrutkovacích nástavcov Aby ste mohli používať niektorý z dodaných krátkych nástavcov, zastrčte ho do držiaka a držiak nástavcov potom zasuňte do skľučovadla. Pre vytiahnutie nástavca ho jednoducho vytiahnite z držiaka nástavca. UPOZORNENIE Pri zastrkávaní krátkych nástavcov vždy používajte držiak nástavcov! Spínač dopredu/dozadu Nim môže byť menený smer pre zaskrutkovanie alebo vyskrutkovanie skrutiek alebo upevňovacích prvkov. Stisnite kolískový spínač nahor pre zaskrutkovanie a stisnite ho dolu pre vyskrutkovanie. Technické údaje Skrutkovač Napájacie napätie 4,8 v Otáčky naprázdno 200ot/min Točivý moment 2,5Nm Hmotnosť 0,35 kg Doba nabíjania 6-7 hod Akumulátor 700Ma Ni-Cd Nabíjačka 230V Záručný list patrí k predávanému výrobku odpovedajúceho čísla ako jeho neoddeliteľná súčasť. Strata originálu záručného listu bude dôvodom k neuznaniu záručnej opravy. Na výrobky je zákazníkovi poskytovaná záručná doba 24 mesiacov odo dňa nákupu. Počas tejto doby odstráni autorizovaný servis bezplatne všetky vady výrobku spôsobené výrobnou závadou

16 alebo vadným materiálom. Výrobca garantuje zachovanie odpovedajúcich funkčných vlastností náradia a jeho bezpečnú prevádzku len v prípade realizácie všetkých servisných zásahov na náradí v autorizovanom servise. Záruka zaniká v týchto prípadoch : nebol predložený originál záručného listu jedná sa o prirodzené opotrebenie funkčných častí výrobku v dôsledku používania stroja výrobok bol používaný v rozpore s návodom na obsluhu závada vznikla neprípustným zásahom do výrobku (vrátane zásahu a úprav neautorizovaným servisom) poškodenie bolo spôsobené vonkajšími vplyvmi, napríklad znečistením, vystavením stroja nevhodným poveternostným podmienkam, výrobok je mechanicky poškodený vinou užívateľa, podľa posúdenia servisného strediska bežná údržba výrobku, napr. premazanie, vyčistenie stroja nie je považovaná za záručnú opravu Servisní stredisko pro ČR : Servis ČR : Servis Sharks, tel. č , sharks.servis@seznam.cz Servis SK: B-SERVIS Poĺovnicka 1113/ Veĺký Meder Tel/fax Mob.č b-servis@nextra.sk Reklamáciu uplatňujte u svojho obchodníka, prípadne predajte výrobok priamo do servisu ( len v originálnom balení! ). Po obdržaní kompletného výrobku v nerozloženom stave posúdi servis oprávnenosť reklamácie. Prípadné záručné opravy potvrdí servis do záručného listu. Záručná lehota sa predlžuje o dobu od prevzatia reklamácie servisom ( obchodníkom ) po odovzdanie opraveného výrobku späť zákazníkovi. Dovozca si vyhradzuje 30 dní na posúdenie reklamácie z hľadiska nároku na bezplatnú opravu ( náhradu ) v rámci záruky. Predávajúci je povinný pri predaji zoznámiť kupujúceho s obsluhou výrobku, výrobok predviesť a riadne vyplniť záručný list. Prohlášení o shodě ES EC Declaration of Conformity vydané dle 13 zákona č. 22/1997 Sb. v platném znění Tímto prohlašujeme my(we hereby declare,) Steen QOS s.r.o. Bor č.3 Karlovy Vary IČ že koncepce a konstrukce níže uvedených přístrojů v provedeních, která uvádíme do oběhu, odpovídá příslušným základním požadavkům směrnic ES na bezpečnost a hygienu. (That the design, type and construction of the following machine, as brought into circulation by us, comply with the basic safety and health requirements of pertinent EC directives.) V případě změny přístroje, která s námi nebyla konzultována, ztrácí toto prohlášení svou platnost. In the event that this machine be altered or modified in a way not agreed by us this declaration shall lose its validity. Označení přístrojů (Machine description): Akušroubovák SH 4,8V Model výrobku(article no).: - SHK206 Příslušná nařízení vlády(applicable EC directive): - Nařízení vlády č. 17/2003 Sb. o elektrických zařízeních nízkého napětí (73/23/EHS, 93/68/EHS) - Nařízení vlády č. 18/2003 Sb. o elektromagnetické kompatibilitě (89/336/EHS) - Nařízení vlády č. 325/2005 Sb. o omezení používání určitých nebezpečných látek v EEE (RoHS) (2002/95/ES)

17 Použité harmonizované normy(applicable harmonised standards): EN :2003 Č. certifikátů (No. Certificates) Z1A Vydány zkušebnou (issued by) Tüv Süd Produkt Service GmbH, Ridlerstrasse 65, München Germany V Karlovy Vary J. Beneš Jednatel společnosti Prehlásenie o zhode ES EC Declaration of Conformity vydané podľa 13 zákona č. 22/1997 Zb. v platnom znení Týmto prehlasujeme my(we hereby declare,) Steen QOS s.r.o. Bor č. 3 Karlovy Vary IČ že koncepcia a konštrukcia nižšie uvedených prístrojov v prevedeniach, ktoré uvádzame do obehu, zodpovedá príslušným základným požiadavkám smerníc ES na bezpečnosť a hygienu. (That the design, type and construction of the following machine, as brought into circulation by us, comply with the basic safety and health requirements of pertinent EC directives.) V prípade zmeny prístroja, která s nami nebola konzultovaná, stráca toto prehlásenie svoju platnosť. In the event that this machine be altered or modified in a way not agreed by us this declaration shall lose its validity. Označenie prístroja (Machine description): Akumulátorový skrutkovač Model výrobku(article no).: - SHK206 Príslušné nariadenie vlády(applicable EC directive): - Nariadenie vlády č. 17/2003 Zb. o elektrických zariadeniach nízkeho napätia (73/23/EHS, 93/68/EHS) - Nariadenie vlády č. 18/2003 Zb. o elektromagnetickej kompatibilite (89/336/EHS) - Nariadenie vlády č. 325/2005 Zb. o obmedzení používania určitých nebezpečných látok v EEE (RoHS) (2002/95/ES) Použité harmonizované normy(applicable harmonised standards): EN :2003 Č. certifikátu (No. Certificates) Z1A Vydané skúšobňou (issued by) Tüv Süd Produkt Service GmbH, Ridlerstrasse 65, München Germany V Karlových Varoch dňa J Beneš Konateľ spoločnosti

Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks SH 631 Obj. číslo SHK386

Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks SH 631 Obj. číslo SHK386 Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks SH 631 Obj. číslo SHK386 Distributor: Steen QOS, s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia, s.r.o., Športová 198/61, Hozelec PLASTOVÝ

Více

Instrukční manuál Lapač hmyzu UV BANG 97 Obj.číslo SA004

Instrukční manuál Lapač hmyzu UV BANG 97 Obj.číslo SA004 Instrukční manuál Lapač hmyzu UV BANG 97 Obj.číslo SA004 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU

Více

Návod na obsluhu a údržbu LED solární buxus Obj. číslo SA035

Návod na obsluhu a údržbu LED solární buxus Obj. číslo SA035 Návod na obsluhu a údržbu LED solární buxus Obj. číslo SA035 Distributor: Steen QOS, s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia, s.r.o., Športová 198/61, Hozelec PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE

Více

Návod na obsluhu a údržbu Tester baterií Sharks SH 102 Obj. číslo SHK387

Návod na obsluhu a údržbu Tester baterií Sharks SH 102 Obj. číslo SHK387 Návod na obsluhu a údržbu Tester baterií Sharks SH 102 Obj. číslo SHK387 Distributor: Steen QOS, s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia, s.r.o., Športová 198/61, Hozelec PLASTOVÝ

Více

Horkovzdušná pistole Sharks SH 2020 Instrukční manuál Obj.číslo SHK341

Horkovzdušná pistole Sharks SH 2020 Instrukční manuál Obj.číslo SHK341 Horkovzdušná pistole Sharks SH 2020 Instrukční manuál Obj.číslo SHK341 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Instrukční manuál Membránové hlubinné čerpadlo Sharks SH300W obj.číslo SHK310

Instrukční manuál Membránové hlubinné čerpadlo Sharks SH300W obj.číslo SHK310 Instrukční manuál Membránové hlubinné čerpadlo Sharks SH300W obj.číslo SHK310 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ

Více

ÚKLIDOVÁ TECHNIKA. Záruční list NÁVOD K OBSLUZE. Elektrická sněhová fréza ST 350. obj. číslo / product No.: 8159. Výrobek. Typ.

ÚKLIDOVÁ TECHNIKA. Záruční list NÁVOD K OBSLUZE. Elektrická sněhová fréza ST 350. obj. číslo / product No.: 8159. Výrobek. Typ. Záruční list NÁVOD K OBSLUZE Výrobek Typ Datum Výrobní číslo Číslo výrobku ÚKLIDOVÁ TECHNIKA Elektrická sněhová fréza ST 350 obj. číslo / product No.: 8159 Odpad z elektrických výrobků nemůže být vyhazován

Více

NÁVOD K SESTAVENÍ Skleník s polykarbonátem SH 3350 Obj. č. SA021

NÁVOD K SESTAVENÍ Skleník s polykarbonátem SH 3350 Obj. č. SA021 NÁVOD K SESTAVENÍ Skleník s polykarbonátem SH 3350 Obj. č. SA021 Distributor: Steen QOS s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia s.r.o., Športová 198/61, Hozelec (CZ) PLASTOVÝ OBAL

Více

Přímočará pila Sharks SH 480 INSTRUKČNÍ MANUÁL

Přímočará pila Sharks SH 480 INSTRUKČNÍ MANUÁL Přímočará pila Sharks SH 480 Obj.č. SHK246 INSTRUKČNÍ MANUÁL Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE

Více

Stolní kotoučová pila Sharks SH 600W

Stolní kotoučová pila Sharks SH 600W INSTRUKČNÍ MANUÁL Stolní kotoučová pila Sharks SH 600W Obj.č. SHK270 Distributor:Steen QOS s.r.o., Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

Více

Bruska dvoukotoučová Sharks SH 150W INSTRUKČNÍ MANUÁL. Obj.číslo SHK 260

Bruska dvoukotoučová Sharks SH 150W INSTRUKČNÍ MANUÁL. Obj.číslo SHK 260 Bruska dvoukotoučová Sharks SH 150W INSTRUKČNÍ MANUÁL Obj.číslo SHK 260 Distributor:Steen QOS s.r.o.,. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

Více

INSTRUKČNÍ MANUÁL Míchač lepidel Sharks SH 1220

INSTRUKČNÍ MANUÁL Míchač lepidel Sharks SH 1220 INSTRUKČNÍ MANUÁL Míchač lepidel Sharks SH 1220 Obj.č. SHK285 Distributor:Steen QOS s.r.o., Bor č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE

Více

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2 Radlice VARES VARES Mnichovice a. s. Ondřejovská 699 251 64 Mnichovice info@vares.cz www.vares.cz Tel : 323 640 413,323 640 607,323 640 613 Fax: 323 640466 Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70

Více

C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp

C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp item 07 142 C item 07 142 Návod k použití Univerzální přenosná nabíječka akumulátorů 6 nebo 12V 4,2A, napájení 230V.

Více

Návod k obsluze. Pneumatická nýtovačka. Obj. číslo 40084. Brugervejledning. Popnittepistol. Pneumatická nýtovačka

Návod k obsluze. Pneumatická nýtovačka. Obj. číslo 40084. Brugervejledning. Popnittepistol. Pneumatická nýtovačka Návod k obsluze Pneumatická nýtovačka DK CZ Brugervejledning Popnittepistol Návod k obsluze Pneumatická nýtovačka Obj. číslo 40084 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia

Více

INSTRUKČNÍ MANUÁL Míchač lepidel Sharks SH 1620

INSTRUKČNÍ MANUÁL Míchač lepidel Sharks SH 1620 INSTRUKČNÍ MANUÁL Míchač lepidel Sharks SH 1620 Obj.č. SHK338 Distributor:Steen QOS s.r.o., Bor č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE

Více

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EC 1183 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

Návod na obsluhu a údržbu Úhlová bruska Sharks SH 810 Obj. číslo SHK394

Návod na obsluhu a údržbu Úhlová bruska Sharks SH 810 Obj. číslo SHK394 Návod na obsluhu a údržbu Úhlová bruska Sharks SH 810 Obj. číslo SHK394 Distributor: Steen QOS, s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia, s.r.o., Športová 198/61, Hozelec PLASTOVÝ

Více

POWX022 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX022 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV NÁVOD K OBSLUZE

UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV NÁVOD K OBSLUZE UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV LD 1332 F NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy

Více

NÁVOD K POUŽITÍ dřevník SA023

NÁVOD K POUŽITÍ dřevník SA023 NÁVOD K POUŽITÍ dřevník SA023 Distributor: Steen QOS s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor v SR: Sharks Slovakia s.r.o., Športová 198/61, Hozelec (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ

Více

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX NÁVOD K OBSLUZE ČESKY OBSAH A. POKYNY K SESTAVENÍ Montáž Bezpečnost Zapojení Použití Doporučení k pracovišti B. OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PRÁCI S ELEKTRICKÝM RUČNÍM

Více

POW 327 CS AKU ŠROUBOVÁK NÁVOD K POUŽITÍ. Copyright 2008 VARO Vic. Van Rompuy N.V. www.varo.com Page 1

POW 327 CS AKU ŠROUBOVÁK NÁVOD K POUŽITÍ. Copyright 2008 VARO Vic. Van Rompuy N.V. www.varo.com Page 1 POW 327 CS AKU ŠROUBOVÁK NÁVOD K POUŽITÍ Copyright 2008 VARO Vic. Van Rompuy N.V. www.varo.com Page 1 POW327 CS 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS (OBR. 1-2-3)...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28 1 OBSAH SPECIFIKACE... 3 INSTALACE... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PŘÍSLUŠENSTVÍ... 5 POUŽÍVÁNÍ... 5 ÚDRŽBA A SKLADOVÁNÍ... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY,

Více

DVOUKOTOUČOVÉ BRUSKY. Dvoukotoučové brusky

DVOUKOTOUČOVÉ BRUSKY. Dvoukotoučové brusky rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ZÁRUČNÍ LIST nářadí s.r.o. NÁVOD

Více

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY NÁVOD K OBSLUZE model N1F KZ2-250 CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si důkladně tento návod k obsluze dříve než zahájíte provoz s přístrojem. Návod k

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

NINPHAEA Návod k obsluze a montáži

NINPHAEA Návod k obsluze a montáži NINPHAEA Návod k obsluze a montáži VŠEOBECNÉ CHARAKTERISTIKY NINPHAEA 700 1100 2500 3800 5000 Příkon (W) 13 20 45 75 95 Průtok max (l/hod) 700 1100 2500 3800 4800 Výtlak max (m) 1,45 1,90 2,35 2,60 3,70

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Pásová bruska SB 180

Pásová bruska SB 180 Návod na obsluhu a údržbu Pásová bruska SB 180 Obj. č. N16000514 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

Strana 1 SLÍDOVÝ TEPELNÝ PANELOVÝ OHŘÍVAČ

Strana 1 SLÍDOVÝ TEPELNÝ PANELOVÝ OHŘÍVAČ Strana 1 SLÍDOVÝ TEPELNÝ PANELOVÝ OHŘÍVAČ INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou instalovat a spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní

Více

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com Návod Pump Set + + Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000 Typ 400 Typ 600 Typ 1000 www.juwel-aquarium.com Úvod Máme radost z toho, že jste se rozhodli pro výrobek značky JUWEL Aquarium a děkujeme Vám za

Více

Vysavač Manta MM403. Uživatelská příručka

Vysavač Manta MM403. Uživatelská příručka Vysavač Manta MM403 Uživatelská příručka Důležité bezpečnostní instrukce Pokud došlo k poškození přívodní elektrické šňůry, musí dojít k její neprodlené výměně v autorizovaném servisním středisku nebo

Více

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR Strana 1 INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou zapnout konvektor nebo na něm vykonat údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení pokynů

Více

Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks START SH6016 Obj. číslo SHK419

Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks START SH6016 Obj. číslo SHK419 Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks START SH6016 Obj. číslo SHK419 Distributor: Steen QOS, s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia, s.r.o., Športová 198/61, Hozelec

Více

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky ST-EC1078 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Záruční list NÁVOD K OBSLUZE. Domácí vodárna PHW 800 P. Domáca vodárnička PHW 800 P. obj. číslo / product No.: 8311. Záručný list.

Záruční list NÁVOD K OBSLUZE. Domácí vodárna PHW 800 P. Domáca vodárnička PHW 800 P. obj. číslo / product No.: 8311. Záručný list. Záruční list NÁVOD K OBSLUZE Výrobek / Výrobok Typ / Serie Razítko / Pečiatka a podpis Datum / Dátum Číslo zakázky / Číslo objednávky Razítko / Pečiatka Číslo zakázky / Číslo objednávky Razítko / Pečiatka

Více

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití Elektrický stepper DH5005 Návod k použití Obsah Obsah... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Varování... 3 Upozornění... 4 Části přístroje... 5 Než začnete cvičit... 6 Nastavení přístroje... 6 Způsob cvičení...

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

PRATIKO MAXI TROLLEY

PRATIKO MAXI TROLLEY Návod k obsluze Přenosná chladnička PRATIKO MAXI TROLLEY TK 53 Vysoké napětí! Nesnímejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Použití ovladačů, nastavení nebo jiných postupů, jako jsou doporučované v tomto

Více

HM-5021. Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ. česky. Vysoušeč vlasů HM-5021

HM-5021. Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ. česky. Vysoušeč vlasů HM-5021 Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ HM-5021 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Přímočará pila BS900

Přímočará pila BS900 Návod na obsluhu a údržbu Přímočará pila BS900 Obj. č. N23000114 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ 3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu Návod na obsluhu a údržbu Rázový utahovák WT 1890 Obj. č. N11100114 str.1 ze 11 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČÍ

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 85 20 03 Účel použití nabíječky Tato nabíječka, kterou zapojíte do síťové zásuvky se střídavým napětím 230 V, slouží k nabíjení automobilových nebo motocyklových baterií (olověných

Více

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Česky Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Bezpečnostní informace Nebezpečí smrtelného zranění kabelem - děti se mohly zaplést v kabelech a uškrtit se. -

Více

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen GA 20 l D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH # 16742 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen www.guede.com Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers www.guede.com

Více

ST-EC 1075. Elektrická trouba

ST-EC 1075. Elektrická trouba ST-EC 1075 Elektrická trouba Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane

Více

ROTHENBERGER ROMAX EXPANDER AC ECO. Návod k obsluze 1.5719 1.5718 1.5717. www.rothenberger.com

ROTHENBERGER ROMAX EXPANDER AC ECO. Návod k obsluze 1.5719 1.5718 1.5717. www.rothenberger.com ROTHENBERGER ROMAX EXPANDER AC ECO Návod k obsluze 1.5719 1.5718 1.5717 www.rothenberger.com Overview A Mounting Expander Head B Emergency-Off C On-Switch D Operating E KSO Intro ČEŠTINA strana... Prostudujte

Více

Plazmová řezačka BSP40

Plazmová řezačka BSP40 Verze 1.1 Plazmová řezačka BSP40 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 112 50 Označení výrobku: BSP40 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Uvedení

Více

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Štícha Roman Tematická oblast

Více

NÁVOD K OBSLUZE KOLÍKOVAČKA TRIJOINT ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE KOLÍKOVAČKA TRIJOINT ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČESKY 1. POKYNY K SESTAVENÍ 2. SPUŠTĚNÍ STROJE Před začátkem práce s pilou si pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny a ujistěte se, že jim rozumíte. Před opuštěním výrobního závodu

Více

Důležité: Před montáží nebo demontáží nástroje se vždy přesvědčte, zda je stroj vypnutý a odpojen od napájecího

Důležité: Před montáží nebo demontáží nástroje se vždy přesvědčte, zda je stroj vypnutý a odpojen od napájecího discích. Pravidelně prohlížejte prodlužovací šňůry a vyměňte je, pokud jsou poškozeny. Držadla strojů udržujte v suchém a čistém stavu bez zbytků oleje a mazacích tuků. 15. Stroje odpojujte od zdroje napájení

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

DOBÍJECÍ OSOBNÍ ZESILOVAČ ZVUKU Návod k použití

DOBÍJECÍ OSOBNÍ ZESILOVAČ ZVUKU Návod k použití DOBÍJECÍ OSOBNÍ ZESILOVAČ ZVUKU Návod k použití CZ Technické údaje Maximální hlasitost 125 +/- 4dB Úroveň hlasitosti >38dB Zkreslení

Více

Stolní automatický výrobník ledu

Stolní automatický výrobník ledu Stolní automatický výrobník ledu HZB-12/A HZB-12/SA Návod k použití Je důležité, abyste si tento návod před použitím pečlivě prostudovali a stroj používali dle tohoto návodu. Obsah TABLE OF CONTENTS Důležité

Více

Návod k obsluze. Domácí vodárna SH 750W Obj. číslo SHK205

Návod k obsluze. Domácí vodárna SH 750W Obj. číslo SHK205 Návod k obsluze Domácí vodárna SH 750W Obj. číslo SHK205 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 03/05 DF. Obj. č.: 51 21 46

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 03/05 DF. Obj. č.: 51 21 46 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/05 DF Obj. č.: 51 21 46 Obsah Strana Úvod... 2 Účel použití nabíječky... 3 Popis funkce nabíječky... 3 Co znamená pojem paměťový efekt?... 3 Bezpečnostní předpisy... 4 Připojení

Více

Montáž a seřízení. Blahopřejeme Vám! Technické údaje. Obsah balení. Popis (obr. A) Elektrická bezpečnost

Montáž a seřízení. Blahopřejeme Vám! Technické údaje. Obsah balení. Popis (obr. A) Elektrická bezpečnost 555777-08 CZ DC509 2 3 SVÍTILNA Blahopřejeme Vám! Zvolili jste si nářadí společnosti DEWALT. Roky zkušeností, důkladný vývoj výrobků a inovace vytvořily ze společnosti DEWALT jednoho z nejspolehlivějších

Více

Kompresor pro Airbrush BAK25

Kompresor pro Airbrush BAK25 Verze 1.1 Kompresor pro Airbrush BAK25 Návod k obsl uze Čísl o artiklu: 146 88 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Popis přístroje 6 Uvedení

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

INSTRUKČNÍ MANUÁL. Bruska mokrosuchá Sharks SH 150/200. Obj.číslo SHK 269. www.sharks-cz.cz nonstop servis 774335397

INSTRUKČNÍ MANUÁL. Bruska mokrosuchá Sharks SH 150/200. Obj.číslo SHK 269. www.sharks-cz.cz nonstop servis 774335397 Bruska mokrosuchá Sharks SH 150/200 INSTRUKČNÍ MANUÁL Obj.číslo SHK 269 Distributor:Steen QOS s.r.o., Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL

Více

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU Tímto na naši vlastní odpov dnost prohlašujeme, že tento výrobek je podle sm rnic 89/336/EHS a 98/37/ES Rady v souladu s následujícími normami normalizovaných dokument :

Více

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele Toustovací trouba TO 2038 Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před instalací, zapnutím a nastavováním trouby si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

AKUMULÁTOROVÁ TAVNÁ PISTOLE AKUMULÁTOROVÁ TAVNÁ PIŠTOLE 130026

AKUMULÁTOROVÁ TAVNÁ PISTOLE AKUMULÁTOROVÁ TAVNÁ PIŠTOLE 130026 AKUMULÁTOROVÁ TAVNÁ PISTOLE AKUMULÁTOROVÁ TAVNÁ PIŠTOLE 130026 Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a seznamte se s tímto zařízením. Dodržujte pokyny pro použití a dávejte pozor na omezení a možná rizika

Více

Balancéry Tecna typ 9354 9359

Balancéry Tecna typ 9354 9359 Balancéry Tecna typ 9354 9359 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha Váha lanka balancéru s obalem 9354 4 7 2000 5 5,8 9355 7 10 2000 5,5 6,3 9356 10 14 2000 5,5 6,3 9357 14 18 2000 6,5 7,3 9358

Více

Návod na obsluhu a instalaci kulového kohoutu, elektricky poháněného

Návod na obsluhu a instalaci kulového kohoutu, elektricky poháněného Návod na obsluhu a instalaci kulového kohoutu, elektricky poháněného typ KHE 3/4 Obj. č. B 111 157 typ KHE 1 Obj. č. B 111 158 typ KHE 1 1/4 Obj. č. B 111 159 typ KHE 1 1/2 Obj. č. 111 160 typ KHE 2 Obj.

Více

SA-40. Zesilovač pro mobilní telefon

SA-40. Zesilovač pro mobilní telefon SA-40 Zesilovač pro mobilní telefon Stručný přehled 1) Tlačítko Ticho 2) LED indikátor zapnutí volby MUTE (Ticho) 3) Tlačítko pro přijetí hovoru 4) LED indikátor zapnutí 5) Reproduktor 6) Indikátor stavu

Více

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití Elektrický bezdrátový smeták model SW02 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 OBSAH BALENÍ A POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 SESTAVENÍ PŘÍSTROJE... 4 NABÍJENÍ BATERIÍ... 5 ČIŠTĚNÍ

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU a Záruční list CityLam A3 1 Děkujeme, vybrali jste si laminovací stroj OPUS. Můžete si být jistí, že jste zvolili správně. Před použitím přečtěte návod na obsluhu a řiďte se

Více

Přenosná masážní podložka zad a stehen WP-C801. Návod k použití

Přenosná masážní podložka zad a stehen WP-C801. Návod k použití Přenosná masážní podložka zad a stehen WP-C801 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 2 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE... 3 NÁVOD MONTÁŽE... 4 UPEVŇOVACÍ SYSTÉM... 4 POUŽITÍ DOMA ČI V KANCELÁŘI... 5 POUŽITÍ

Více

Originál návodu BE 6 BE 10

Originál návodu BE 6 BE 10 Originál návodu BE 6 BE 10 2 3 4 Návod k použití Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí, obrátili na značku Metabo. Každé elektrické nářadí firmy Metabo

Více

Vodopád Hagen Exo Terra EX

Vodopád Hagen Exo Terra EX Vodopád Hagen Exo Terra EX Čerpadlo součástí balení Vodopád přírodního vzhledu, který může být integrován do jakéhokoliv typu terária Stimuluje přirozené chování plazů při pití Zvyšuje vlhkost vzduchu

Více

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model:

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: Pokyny Než začnete výrobek používat, pečlivě pročtěte návod k obsluze. K tomu, aby výrobek náležitě

Více

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Před zprovozněním se seznamte s návodem na obsluhu a s bezpečnostními pokyny a dodržujte je. CZ Dodržujte návod na použití! Při používání technických přístrojů je

Více

ST-PS1250. Osobní váha Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-PS1250. Osobní váha Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-PS1250 Osobní váha Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

360 BEZDRÁTOVÝ ELEKTRICKÝ UKLÍZEČ SE 3 KARTÁČI

360 BEZDRÁTOVÝ ELEKTRICKÝ UKLÍZEČ SE 3 KARTÁČI 360 BEZDRÁTOVÝ ELEKTRICKÝ UKLÍZEČ SE 3 KARTÁČI Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

Návod k použití WLF 16260 BY WLF 20260 BY B-672-01

Návod k použití WLF 16260 BY WLF 20260 BY B-672-01 Návod k použití WLF 16260 BY WLF 20260 BY B-672-01 1 1000* 2 1 2 3 3 4 5 6 i 7 8 9 10 11 INFORMAČNÍ LIST: BSH domácí spotřebiče, s. r. o. Obchodní značka BSH: Značka BOSCH Název / Označení modelu WLF

Více

- Moderní vozidla odebírají proud i při odstavení. Pokud bude vozidlo stát déle neţ dva týdny, doporučujeme baterii odpojit.

- Moderní vozidla odebírají proud i při odstavení. Pokud bude vozidlo stát déle neţ dva týdny, doporučujeme baterii odpojit. Dobíjení baterie při jízdě automobilu. Přebíjení i nedobíjení škodí a zkracuje ţivotnost autobaterie. Dobře seřízená nabíjecí soustava udrţuje autobaterii v nabitém stavu. Při správném dobíjení a průměrných

Více

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití Masážní a zeštíhlovací pás H4304 Návod k použití Vážení zákazníci, před použitím výrobku si prosím důkladně přečtěte instrukce v tomto návodu. Najdete zde důležitá bezpečnostní upozornění ohledně používání

Více

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU Tímto na naši vlastní odpov dnost prohlašujeme, že tento výrobek je podle sm rnic 73/23/EHS, 89/336/EHS a 98/37/ES Rady v souladu s následujícími normami normalizovaných

Více

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 1 ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 2 Všeobecné informace: Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si vybral tento spotřebič. Před použitím

Více

Návod k obsluze montážního šroubováku

Návod k obsluze montážního šroubováku Návod k obsluze montážního šroubováku Před uvedením do provozu si přečtěte a dodržujte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny 1. Popis přístroje (obr. 1) 1. Doraz hloubky šroubování 2. Kroužek pro nastavení

Více