Ebook Reader Evolve Cell EB-110

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ebook Reader Evolve Cell EB-110"

Transkript

1 Ebook Reader Evolve Cell EB-110

2 Čtení uži vatelské příruč ky na Ebooku V hlavním menu z volte polož ku Uži vatelská příruč ka pro zobrazení obs ahu manuál u

3 Pro listování mezi s tránkami manuálu používejte tlač ítka Předchoz í stránka (Previ ous Page) a Následujíc í stránka (Next Page) umístěná na l evém okr aji Ebooku.

4 Pro návrat do hlavního menu stis kněte tlačítko č íslo 12. Aktualizované verz e tohoto manuálu mohou bý t dostupné na ve.cz.

5 Specifikace produktu Procesor: Sams ung ARM 9 Core Rozlišení: 600x800 pi xelů (16-ti bitová stupnice šedi) Displej: 6 elektronic ký papír RAM: 64 MB SDRAM Operač ní s ystém: Linux 2.6 Baterie: Li-Polymerová baterie Nabíjecí port: USB Rozšíření paměti: SD/MMC karty Podporované for máty textu: TXT, PDF, EPUB, RTF, TCR, PD B, PRC, MOBI, OPF, OEB, HTM, HTML, CHM, FB2, DJVU, IW44, IW4, DJV Podporované audio for máty: MP3 (32 kbps 384 kbps) Podporované for máty obráz ků: JPEG, PNG, TIF, GIF, BMP Podporované jaz yky: Rozměr y: Hmotnost: čeština, slovenština, polština, angličtina, holandšti na, čínš tina, němčina, franc ouzš tina, španělština, portugalština, italština, ruština 178 x 128,4 x 9,9 mm 228 g

6 Popis vnějších prvků a ovládání Ebooku PŘEDNÍ STRANA 1 Tlačítka přímého přístupu Pro volbu funkce, která se vedle tlačítka právě nachází. 2 Tlačítka listov ání stránkami Pro přechod na následující stránku nebo předchozí stránku mm zdířka na sluchátka Pro připojení sluchátek na poslech zvuku. 4 USB konektor Pro připojení USB nabíječky nebo k PC (pouze nabíjení baterie). ZADNÍ STRANA 5 Tlačítko zapnutí/v ypnutí Pro zapnutí nebo vypnutí Ebooku. 6 slot na SD karty Pro vložení karty t ypu SD (rozšíření paměti). 7 Tlačítko reset Pro resetování Ebooku v případě, že přestane reagovat.

7 První použití Ebooku Nabíjení * Před pr vním použitím plně nabijte baterii Ebooku, protože pravděpodobně nebude mít dostatek energie pro běž né použ ívání. Připojte prostřednictvím dodaného USB kabelu Ebook k USB nabíječce nebo k USB portu počítače. V levém dolním rohu displej e se zobrazí i konka nabíjení baterie: Pokud je baterie Ebooku vybitá pod únos nou hr anici, čteč ka s e automatic ky vypne. * Přitom nedoj de k žádné ztrátě dat. Před dalším použitím je tř eba baterii nabít.

8 První použití Ebooku Zapnutí Ebooku Stiskněte a krátc e přidržte tlačítko Z apnutí/vypnutí. Nastartování Ebooku bude trvat několik okamži ků. Po zapnutí se zobrazí obdobná úvodní stránka, j ako je v naší ukázc e výše.

9 První použití Ebooku Vypnutí Ebooku Stiskněte a krátc e přidržte tlačítko Z apnutí/vypnutí. Na displeji se zobrazí potvrzovací okno vypnutí. Volbu vypnutí buď potvrďte nebo zamítněte pomoc í výše z výrazněných tlačítek.

10 První použití Ebooku Import souborů do Ebooku z SD karty SD/MMC karta je hlavním paměť ovým médiem této čteč ky elektronic kýc h kni h (Ebooku). Veš keré knihy, hudba nebo obráz ky musí být ulož eny na SD/MMC kartě. T yto soubor y na paměťové kartě jsou přímo přístupné prostřednictvím Ebooku. - Na poč ítači z kopírujte požadované soubory na paměťovou kartu. - Vložte kartu do slotu na paměťové karty v Ebooku. - Čtečka vyhledá všec hny s oubor y podpor ovanýc h formátů na paměť ové kartě a nabídne j e prostřednictvím menu Ebooku. Tento proces může trvat delší dobu v z ávislosti na velikosti paměťové karty a počtu souborů. Vložení SD/MMC karty Pokud není SD/MMC karta vl ožena, z obraz í se okno s výz vou ke vlož ení. S Ebookem používejte pouze kompatibilní SD/MMC karty. Použití nesprávných karet může č teč ku i paměťovou kartu poš kodit. SD kartu vkládejte dle ukáz ky vylisované u slotu paměť ové karty. Vložení karty nes právný m z půs obem může čteč ku i paměťovou kartu poš kodit.

11 První použití Ebooku Vytáhněte z áslepky slotu paměťové karty, čímž uvolníte pr ostor pro její vlož ení. Vl ožte paměť ovou kartu s e správnou orientac í dle obráz ku. Při správném vlož ení usl yšíte slabý z vuk zac vaknutí potvrzující správné umístění paměť ové karty. Vraťte záslepku slotu karty do původního s tavu. Po vlož ení SD karty z apočne pr oces načítání jejího obs ahu do Ebooku. Během tohoto proc esu s e na displeji Ebooku z obrazí okno s upoz orněním na tuto či nnost. * Během načítání dat z paměť ové karty ji nesmíte z čteč ky vyndávat, aby nedošl o ke ztrátě dat.

12 První použití Ebooku Vyj mutí SD karty se sl otu Zatlačte mírně na SD kartu, jak j e naznačeno na obráz ku, pro její uvolnění z e z ámku ve slotu. Oz ve se slyšitelný z vuk klik.

13 Hlavní menu Obsah čteč ky a vestavěné apli kace jsou přístupné prostřednictvím hlavního menu. To j e seřaz eno do s kupin, kter é jsou přímo přístupné tlačítky na pravé straně Ebooku.

14 Hlavní menu 1 N ázev Ebooku lze uži vatels ky měnit. (Podrobný návod nalez nete v s ekci Nastavení zaříz ení) 2 i kona SD karty Pokud je ve slotu čteč ky vlož ena SD karta, z obraz í se na horním okr aji displeje tato i konka. 3 Po otoč ení několi ka s tran s e mohou na dis pleji někdy objevit malé zbytky předc hoz ích str ánek. Pro jejich odstranění stis kněte čistící funkci u této i konky pro ruční překresl ení celé s tránky. 4 Knihy Přístup do knihovny kníž ek, které jste do Ebooku nahráli. 5 Přehrávač hudby Tato funkc e umožňuj e přehrávat hudební s kladby nebo audio kni hy v podporovanýc h formátec h, které jste do čteč ky nahráli. 6 F otky Tato funkc e umožňuj e zobrazit fotografie a jiné obráz ky v podpor ovanýc h formátec h, které jste do čteč ky nahráli. 7 Z álož ky Zobrazení vš ech z áložek v kni hác h, které jste během č tení udělali. Slouží pro r ychlý návrat k roz ečtenému mís tu.

15 Hlavní menu 8 Oblíbené Tato funkc e zobrazí vš echny s oubor y oz nač ené uži vatelem jako oblíbené. 9 Tato sekc e obsahuje přehled naposl edy použitých souborů. 10 Prohlížeč s ouborů pomáhá snadněji pr ocház et mezi s oubor y ulož ený mi ve čtečc e. 11 Nastavení Ebook umož ňuj e personalizaci některých nastavení a vz hledu dl e vol by uži vatele. 12 Uživatels ká příruč ka Zobrazí vestavěný návod na použití této čteč ky el ektronic kýc h kni h. 13 Indi kátor stavu baterie je umístěn v levém dolním rohu displeje. Zobraz uje následujíc í stavy baterie a nabíjení. Baterie plně nabitá Baterie vybitá Indi kac e stavu nabíjení: Nabíjení Plně nabito

16 Výběr knih Z hlavního menu z volte sekci Knihy. Na displeji se zobrazí přehled kni h nahraných do Ebooku. Jsou z de v abecedním pořadí na j edné nebo víc e stranác h (1/27 znamená první strana z 27 cel kem) z obraz eny vš echny podporované knihy. Mezi stranami se pohybujete dvojicí tlačítek u levého okr aje. Další stranu z obrazíte stis kem tlačítka Next Page, př edchozí s tranu stis kem Pr evious Page. Stis kem tlačítka u pravého okr aje u šipky z volené kni hy tuto knihu otevřete a zobr azíte.

17 Výběr knih Pro návrat do hlavního menustis kněte dvanác té tl ačítko přímé vol by vpravo dole označené i konkou.

18 Výběr knih Další navigační nástroje, kter é vám mohou pomoci ve vyhledání požadované knihy, jsou dostupné pr ostřednictvím rozbalovacího menu, které akti vuj ete s tiskem tlačítka přímé volby u ikonky.

19 Výběr knih 1 Oblíbené Přidejte si knihy mezi oblíbené. Díky tomu se k ni m kdykoliv snadno a r ychle vrátíte prostřednictvím hlavního menu, polož ky Oblíbené. 2 J di na stranu Přímý přechod na pož adované čísl o strany vlož ením tohoto čísla. 3 - Vyhl edávání Vyhledání knihy pomocí z námého sl ova nebo fr áze z j ejího náz vu. 4 H udba Otevření přehrávač e hudebníc h souborů nebo audio knih, kter é jsou ve čtečc e dostupné. 5 Z pět Zavře rozbalovac í menu a zobrazí menu nabídky knih. *Rozbalovací menu částečně překr yje předchoz í menu. Polož ky předchozího menu mohou být č ásteč ně vi ditelné, ale nejsou přístupné po dobu, kdy je roz balovací menu akti vní.

20 Rozhraní pro čtení knih a jeho vlastnosti Čtení knihy ve čtečce elektronickýc h knih je podobné jako čtení reálné knihy. Stránky se nepos unují dolů, ale převrací po dočtení k následující straně. Otáč ení stran se provádí stis knutím tlačítek Previous Page (Předc hozí s trana) nebo Next Page (Další strana), která js ou umístěna u levého okraj e čteč ky. Rozhraní pro č tení obsahuj e několi k dalších funkcí us nadňujících čtení.

21 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti 1 Obnovení displeje Ruční obnovení str any pro odstranění z bytků z naků z předc hozí stránky, pokud nějaké zůs tanou. Po otoč ení několika stránek s e na displeji mohou obj evit zbytky znaků z předchoz ích s tránek. Pro jejich ods tranění použijte tuto funkci. 2- Veli kost pís ma Slouží ke z většení velikosti fontu čtené knihy. K dispozici jsou čtyři veli kos ti. 3 Menu Menu obs ahuj e vol by pro přístup k souborům. Podrobnosti nalez nete v další s ekci. 4 Z pět Zavře rozbalovac í menu a zobrazí opět menu knihy.

22 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti Pro otevření nabídky menu s tiskněte odpovídající tlačítko přímé vol by.

23 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti 1 Pokud s e text nezobrazuj e správně, z volte jinou Znakovou sadu. Tato funkc e umožňuj e ručně přepnout znakovou s adu pro správné z obraz ení textu. 2 Prohledání adres áře Zobrazí obs ah nebo s tránku s přehledem, pokud j e v kniz e dostupná. 3 Vyhledání z áložek Tato funkc e slouží ke zobrazení s eznamu zál ožek v dané knize. 4 Přidat z álož ku Vloží zál ož ku na aktuální straně knihy. 5 T extové vyhl edávání Vyhledání z voleného textu uvnitř kni hy. Další i nfor mac e naleznete v s ekci Vyhl edávání. 6- Přejít na s tranu Funkce přechodu na z volenou s tranu vám umožňuje z adat číslo strany a rovnou na něj přes kočit. 8 H udba Přechod na přehrávání hudby. Funkce sl ouží k ovládání přehráváná hudby v Ebooku. 9 Z pět Zavírá rozbalovací menu a vrací uži vatele z pět na hlavní s tranu s nabídkou.

24 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti Navigační pr vky jsou roz místěny na boč níc h stranách čteč ky a mají usnadnit čtení dokumentů, j ako js ou tř ea PDF. Umožňují vám přizpůsobit si stránku na pož adovanou veli kost a pos unovat ji. Další nás troje a funkce jsou umístěny v r ozbal ovacím menu.

25 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti 1 - Po otočení několi ka stránek s e na dis pleji mohou objevit zbytky znaků z předchozích stránek. Pro jejich ods tranění použijte tuto funkci. Ikona je umístěna v pr avém horním rohu displeje. 2 Pos unout nahoru 3 Pos unout vpravo 4 Pos unout vl evo 5 Pos unout dolů 6 - Veli kos t pís ma Slouží ke z většení velikosti fontu čtené knihy. K dispozici jsou čtyři veli kos ti. 7 Menu Toto menu obs ahuje nástroj e pro přístup ke kni hám, jako například Přejdi na stranu, Přidej z álož ku a Prohledej zálož ky. 8 Z pět Zavírá rozbalovací menu a vrací uži vatele z pět na hlavní s tranu s nabídkou knih.

26 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti Zvolte si požadované podmenu z rozbalovac ího menu.

27 Rozhraní pro čtení a jeho vlastnosti 1 Prohledat zálož ky Zobrazení vš ech vytvořených z áložek ve vš ech knihách. 2 Vytvořit z álož ku Vytvoří novou z álož ku na právě otevřené str aně knihy. 3 J di na stranu Po zadání čísl a požadované strany je tato strana přímo zobrazena. 4 Music Go to music pl aybac k interface to access and c ontrol the music availabl e on the Ebook. 5 - Zpět Zavírá rozbalovací menu a vrací uži vatele z pět na rozeč tenou stranu otevřené knihy.

28 Vyhledávací funkce Vyhledávac í funkce vestavěná v Ebooku vám umožňuje r ychle vyhl edat požadovaný text. Je umístěna v kaž dém roz balovacím menu na každé hl avní s traně jednotlivýc h s kupin hlavní nabídky. Vyhledávac í rozhraní otevř ete stis kem tlač ítka u i konky vyhl edávání. Zadejte jakékoli v slovo nebo frázi a stis kněte tlačítko Search pro zahájení hledání. Postup vkládání textu je popsán dále.

29 Vyhledávací funkce Vklád ání textu

30 Vyhledávací funkce 1 - Hledání Zahájí vyhledávání sl ova nebo fráze vl ožené do vyhledávacího pole. 2 Z pět / Zpět Návrat k př edchozímu menu a s maz ání vlož eného textu. 3 Tlač ítka vkládání textu Mačkáním tl ačítek této s kupiny vkládáte znaky do vyhl edávacího pole. Ke každému tl ačítku je přiřazeno víc e pís men a číslic. Opakovný m mač káním tlač ítek vkládání znaků mezi j ednotli vými znaky přepínáte a postupně píšete požadovaná slova, obdobně jako při ps aní SMS na mobilním telefonu. Inter punkč ní z naménka jsou u tlačítek 1 a 0. 4 ABC Přepínání mezi jednotlivý mi metodami vkl ádání. čísla vel ká písmena malá písmena Pinyin 5 - Tato funkc e slouží k ověření s právnosti vlož eného textu. Stisknutím tlačítka potvrdíte poslední vložený z nak.

31 Vyhledávací funkce Výsledky v yhled ávání Po vlož ení slova / fráz e, která má být vyhledána, s e zobrazí následující okno. 1 Vyhledávací pole z obr azující z adané znaky. 2 Poč et stran s nalez ený mi výsledky. Listovat mezi ni mi můžete obdobně j ako při čtení kni h tlač ítky Previous Page a Next Page. 3 N ávrat z pět k rozečtené knize. 4 Vložení nového zadání pr o vyhledávání. 5 Sez nam výsledků hledání.

32 Vyhledávací funkce Výsledky v yhled ávání textu Pokud zadáte k vyhledání slovo / fr ázi na konkrétní straně knihy, zobrazí s e výsledky hl edání mezi ostatním textem a budou zvýraz něny s větl ejším ods tínem.

33 Přehrávání zvukových souborů Ebook umož ňuj e během čtení poslouchat oblíbené s kladby MP3 nebo přímo poslouc hat z vukové knihy ve for mátu MP3. Podporován j e pouz e formát nekódovaných MP3 s ouborů. Zvuk je z Ebooku vyveden 3.5 mm audio z díř kou pro sluchátka. Pro poslec h z vuku je nutno připojit dodaná sl uchátka. Volba souboru z e seznamu skladeb V hlavním menu z volte polož ku Hudba. Zobrazí s e vám s eznam zvukových souborů ulož enýc h ve čtečc e.

34 Přehrávání zvukových souborů 1 Oblíbené Můžete přidat vybrané s kl adby do sez namu oblíbených pol ožek. Díky tomu s e k nim kdykoli v snadno dos tanete pros třednictvím menu Oblíbené. 2 J di na stranu Po zadání čísl a požadované strany je tato strana přímo zobrazena. 3 Hledání Zahájí vyhledávání náz vu nebo čás ti náz vu z vukové s kladby vlož ené do vyhl edávacího pole. 4 H udba Přechod na přehrávání hudby. Funkce sl ouží k ovládání přehráváná hudby v Ebooku. 5 R eturn Zavírá rozbalovací menu a vrací uži vatele z pět k přehrávači hudby. Mezi stránkami sez namu z vukových s ouborů můžete listovat podobně j ako knihou pomocí tlačítek Next Page a Previous Page na levé straně Ebooku. Pro poslec h z volené s kladby stiskněte přísluš né tlačítko přímé volby, které se vedl e ní nachází. Seznam s kladeb j e nahraz en hudebním přehrávačem a zač ne přehrávání z volené s kladby.

35 Přehrávání zvukových souborů Rozhraní a vlastnosti přehrávače audio souborů Rozhraní přehrávač e zobrazuj e informace o s kladbě a s ouč asně ovl adače přehrávání s kladby. D alší podrobnosti naleznete v následujícím návodu.

36 Přehrávání zvukových souborů 1 Čísl o aktuál ní s kladby / cel kový počet s kladeb v nabídce. 2 Pro př es kočení na násl edující s kladbu nebo pro návr at k předc ház ející s kladbě stis kněte tlačítka Next Page a Previous Page. 3 Informac e o nastavení hlasitosti, jméno interpreta, jméno al ba a název s kl adby. 4 Z esílení Zvyšuj e hlasitost až do úrovně 9. 5 Z eslabení Snižuje hlasitost až do úrovně 0. 6 Ztiš ení Okamžité odpojení z vukového výs tupu. 7 R ežim přehrávání Režimy přehrávání js ou Náhodný, Smyč ka a Opakování jednou. Mezi režimy se přepíná opakovaným stis kem tlač ítka přímé volby. 8 Přehrávání/Pauza Začne přehr ávat nebo poz astaví př ehrávání aktuálně vybrané skladby. 9 Z pět k sez namu s kl adeb.

37 Prohlížeč fotek Aplikace Prohlíž eč fotografií podporuje formáty s ouborů BMP, JPEG, GIF a PNG. Fotografii pro z obraz ení z volíte prostřednictvím Hlavního menu, sekc e z obraz ení fotografií (Fotky). Prohlížeč fotek vyhledá a zobrazí s eznam vš ech fotografií uložených v Ebooku (viz obr ázek výš e). Pro z obraz ení obráz ku stiskněte tlačítko přímé vol by na pravé s traně vedle náz vu souboru.

38 Prohlížeč fotek Další funkce a možnosti jsou přís tupné prostř ednictvím rozbalovacího menu. Pomohou vám třídit a z obraz ovat fotografie.

39 Prohlížeč fotek 1 Oblíbené Můžete přidat vybrané fotografie do s eznamu oblíbených položek. Díky tomu s e k nim kdykoli v snadno dos tanete pros třednictvím menu Oblíbené. 2 J di na stranu Po zadání čísl a požadované strany je tato strana přímo zobrazena. 3 Hledání Zahájí vyhledávání náz vu nebo čás ti náz vu fotografie vložené do vyhl edávacího pole. 4 N áhledy Hromadné zobr azení náhl edu fotografií. 5 H udba Přechod k roz hraní přehrávání hudby pro mož nost spuš tění zvukového dobrovodu k fotografiím ze s kl adeb, které js ou v Ebooku dos tupné. 6 Z pět Zavírá rozbalovací menu a vrací uži vatele z pět k prohlížeči fotografií.

40 Prohlížeč fotek Pro opětovné zobrazení fotografií v sez namu z volte pol ož ku Zobrazit v sez namu. Pro z obraz ení fotografie stis kněte odpovídající tlačítko přímé volby označené s tejný m čísl em, jako je číslo u pož adované fotografie.

41 Prohlížeč fotek V prohlížeči fotografií můž ete mezi fotkami listovat vpřed a vzad tlačítky Next Page a Previous Page.

42 Prohlížeč fotek 1 Poč et fotografií. Číslo aktuální fotografie / cel kový počet fotografií v Ebooku. 2 Pos unout nahoru 3 Pos unout vpravo 4 Pos unout vl evo 5 Pos unout dolů 6 Otočit fotku ve směru hodi novýc h ručiček. 7 Přiblížení K dispozici je os m stupňů z větš ení obr áz ku. 8 Z pět k sez namu fotografií nebo náhledům fotografií. 9 Obnovení displeje Ruční obnovení str any pro odstranění z bytků z naků z předc hozí stránky, pokud nějaké zůs tanou.

43 Prohlížeč souborů Prohlížeč souborů vám umožňuje otevírat a měnit s oubor y uložené v Ebooku. Přehled využití paměti je k dispozici hned v úvodu na pr vních stránkác h prohlížeč e souborů. Stis kněte odpovídajíc í tlač ítko přímého přístupu pro prohlíž ení odpovídajících složek a s ouborů na paměť ové kartě SD.

44 Prohlížeč souborů Navigace

45 Prohlížeč souborů 1- Menu Nabízí vyhledávání a z měnu s ouborů a slož ek pomocí tlačítka přímé volby. 2- Adresář, kde se s oubor y a slož ky nachází. 3- Názvy sl ožek js ou tučný m pís mem. J ejich obsah zobrazíte stis kem příslušného tlač ítka přímé volby. 4- Názvy s ouborů jsou s tandardním pís mem. Soubor otevřete z obrazíte stis kem přísluš ného tl ačítka přímé vol by. 5- Zpět Návrat k př edchozímu menu nebo opuštění aktuálního adresář e (o slož ku nahoru).

46 Prohlížeč souborů Zvolte si slož ku pro zobrazení jejího obs ahu.

47 Prohlížeč souborů Po otevření slož ky se v z áhl aví stránky z obrazí cesta k adres áři. Pro návrat do předc hozí slož ky stis kněte tlač ítko Z pět.

48 Prohlížeč souborů Vytvoření nové slož ky Pro lepš í organizaci s ouborů si můžete vytvořit novou slož ku. Stiskněte v adres áři, kde si opřejete novou slož ku vytvořit, tlačítko Menu. V roz bal ovacím menu, které se otevř e, z volte polož ku Nová slož ka. Tím j e vytvoř ena nová slož ka.

49 Prohlížeč souborů Pomocí reži mu vkládání znaků z adejte pož adovaný náz ev nové složky. Bližší informace o vkládání textu naleznete v sekci o vkládání znaků. Po ukonč ení vkládání stis kněte tlačítko Hotovo.

50 Prohlížeč souborů Přesun a kopírování slož ek a souborů Pro přes un / kopírování sl ožek a souborů z volte v horní čás ti rozbalovacího menu nabídku Přes unout / Kopírovat. Bude zobrazeno další menu, které umožní výběr pož adovaných slož ek a soubor ů určených pro přesun / kopírování Vybrané polož ky js ou označeny s ymbol em plného krouž ku ; ostatní polož ky jsou označeny pr ázdný m krouž kem. Pro přesun nebo kopírování lze z volit více pol ožek s ouč asně.

51 Prohlížeč souborů Po ukonč ení výběru souborů a složek tento výběr potvrďte stiskem tlačítka Hotovo. Vyhledejte mís to, kam mají být vybrané polož ky přemístěny nebo kopírovány. V roz balovacím menu vyberte polož ku Vl ožit, čímž operaci přesunu nebo kopírování ukončíte. *Funkce kopírování označ ené s oubor y a sl ož ky dupli kujete (zůstanou z achovány na původním místě a jsou zdupli kovány do nového umístění). F unkce přes ouvání přemnís tí s oubor y a sl ož ky z původního umístění do nového umístění. Mazání souborů a slož ek Pro smazání slož ek a soubor ů z volte v horní části roz bal ovacího menu nabídku Smazat. Vyberte soubory a slož ky, kter é mají být s maz ány. Tento vý běr potvrďte stis kem tlač ítka Hotovo. *Smazané s oubor y nelze obnovit.

52 Nastavení Menu Nas tavení umožňuje přizpůs obit Ebook vašim potř ebám. Toto menu j e přístupné přímo z Hlavního menu s tiskem odpovídajícího tl ačítka přímé volby.

53 Nastavení 1 N astavení přístroje Jméno přístroje Svou č teč ku si můžete personalizovat uvedením j ména, které se objeví v pruhu s ys témovýc h informací v z áhlaví stránky Hlavního menu. Zvolte polož ku Jméno zaříz ení pro zadání libovolného j ména Ebooku. Zobraz í se pol e pr o vkládání textu. Podle s ekce popis ující vkládání textu zadejte požadované j méno přístroje.

54 Nastavení Jazyk Ebook podporuje 10 různýc h jaz yků. Pro z měnu jaz yka stis kněte tlačítko přímého přístupu u jaz yka, který jste si vybrali v menu Nastavení. Vyberte si z jaz yků dostupnýc h prostřednictvím roz balovacího menu jaz yk podle s výc h potřeb nebo z nalostí. Pr o zavření rozbalovacího menu bez e z měny jaz yka stis kněte tlačítko Zpět.

55 Nastavení Nastavení typu pís ma Písmo zobrazujíc í texty v Ebooku může být uživatelsky změněno na takové, které čtenáři více vyhovuje. Pro z měnu typu pís ma stiskněte tlačítko přímé vol by vedle z voleného písma v menu Nastavení. V roz balovacím menu s e zobrazí nabídka dostupnýc h písem. Zvolte si požadovaný font pr o personalizaci vaší čteč ky s tiskem tlačítke vedl e náz vu pís ma. Vš echna písma nemusí být použitelná pro vámi z vol ený jaz yk. Pro zavření roz balovacího menu bez e změny pís ma stis kněte tlačítko Zpět.

56 Nastavení 2 N astavení automatického v ypnutí Tato funkc e umožňuj e automatic ky vypnout Ebook pokud není použ íván po nastavený čas. Pro z měnu parametrů Nastavení automatic kého vypnutí stis kněte odpovídající tl ačítko přímé volby a následně z volte z rozbalovac ího menu dél ku období nečinnosti, po kterém je Ebook vypnut. Pro zavření roz balovacího menu s tiskněte tl ačítko Zpět. 3 O produktu Tato str ánka informuj e o verzi har dware a software č teč ky a o výrobci. 4 Obnovení továrních nast avení Tato funkc e slouží pro obnovu vš ech nas tavení z pět k továrním hodnotám. Dojde ke ztrátě vš ech uživatelskýc h nastavení a personalizace. Žádné soubory na paměťové kartě SD nebudou touto z měnou ovli vněny nebo poz měněny. Zobrazí s e okno s potvrzením této změny. Obnovení továrníc h nastavení potvrdíte pomoc í tlačítek pro listování mezi stranami u levého okraje čteč ky. Pokud nechc ete obnovení provádět, stis kněte tlačítko Zpět. Pro potvrzení obnovení továrních nastavení stis kněte tlač ítko Potvrzuji. Ebook bude obnoven do stavu továr ních nas tavení, v jakém jste jej zakoupili.

57 Řešení problémů Pokud přes tane Ebook reagovat na sti ky tlač ítek, z kuste jej vyres etovat. Tlač ítko Reset je s kr yto pod otvor em na zadní s traně přístroje. K jeho stis knutí použijte špendlík (viz obráz ek). Obsah a nas tavení Ebooku nebudou res etováním nijak dotč eny nebo poz měněny. Nedojde ke smazání žádnýc h informací. Po stisku tlačítka res et je ještě nutno Ebook znovu zapnout stis kem hlavního tlačítka zapnutí na horní hraně přístroj e.

58 Upozornění V závislosti na z voleném typu písma a jaz yku se může stát, že vás vytvořená zálož ka v knize nevrátí přes ně na stránku, kde jste ji vytvořili. Je to z půs obeno tím, ž e písma mají r ůznou velikost a různé jaz yky se vyz nač ují různý mi z naky, které ovli vňují délku textu, a ten se pak dynamicky prodlužuj e nebo z kracuj e na větší nebo menší počet stran. Obsah textu vš ak z ůstává nezměněn a posun není větš í než několi k str an. Může se s tát, že po otevření zobrazuje kniha jiný c elkový počet stran než je reálný. Toto není závada al e vlastnost, kdy díky dynamic ky formátovaném textu dl e nastavení jaz yka a typu pís ma můž e dojít ke změně počtu stran během čtení. J e to způsobeno tím, že pís ma mají různou velikost a různé jaz yky se vyz nač ují různými z naky, které ovli vňují délku textu, a ten se pak dynamicky prodluž uje nebo z krac uje na větší nebo menší poč et str an. Obs ah textu však z ůstává nez měněn a pos un není větší než několik stran. Fotografie mohou bý t hůře čitelné a některé vel ké fotografie z moderních digitálních fotoaparátů nemusí být zobr azitelné vůbec nebo tr vá nač ítání velmi dlouho. Je to z půs obeno limitovaný m počtem s tupňů šedi, který m el ektronický papír dis pleje disponuj e, a veli kostí paměti čteč ky.

59 Upozornění I když čteč ka podporuje hudební s kl adby a audio knihy ve for mátu MP3, nemusí být přehratelné všec hny. Závisí to na typu MP3 souboru (frekvence, datový tok, atd.). Podporovány js ou SDHC karty do maximální kapacity 4GB. I když byl o testováno větš í množs tví karet růz ných výr obců, nelze garantovat úplnou kompatibilitu se všemi. Větší kapacity SDHC kar et než 4GB podporovány nejsou. Po vypnutí Ebooku s e můž e stát, ž e na dis pleji zůstane zobrazena poslední s trana, menu nebo j en č ásteč né zbytky z naků nebo obráz ků. Nejedná se o z ávadu a ani toto z obraz ení neodebírá proud z baterie. Jde o vlastnost elektronic kého papíru. Displ ej je automatic ky vyčištěn při příštím zapnutí čteč ky. Přestož e čteč ka obsahuj e moderní komponenty, může s e s ohledem na velikost načtené kni hy stát, ž e při obracení str ánek ke konci knihy z areaguj e s menším zpožděním. N emač kejte tlačítka obr acení stránek opakovaně, mohlo by dojít k otoč ení více stránek naj ednou. Pokud taková situac e nastane, vraťte se k naposledy čtené stránc e z pětným listováním v knize.

60 Ebook Reader Evolve Cell EB-110

61 Czytanie i nstrukcji obsługi Ebooka W głównym menu należ y wybrać zakładkę Instr ukcja obsługi by mieć dostęp do j ej zawartości.

62 W celu przerzuc ania stron w instrukcji obsługi należ y korz ystać z przycis ków Poporzednia strona (Previous Page) i Następna strona (Next Page) umieszcz onyc h po lewej stroni e Ebooka.

63 W celu powrotu do głównego menu należ y nacis nąć przycis k numer 12. Najbardziej aktualne wersje tej instrukcji obsługi dostępne są na stronie

64 Specyfikacja produktu Procesor: Sams ung ARM 9 Core Rozdzielczość: 600x800 pi xeli (16-to bitowa s kal a szarości) Wyświ etlacz: 6 elektroniczny papier RAM: 64 MB SDRAM Sys tem operac yj ny Linux 2.6 Bateria: Li-Polimerowa bateria Port ładując y: USB Rozszerzenie pamięci: SD/MMC karty Odtwarzane formaty tekstu: TXT, PDF, EPUB, RTF, TCR, PD B, PRC, MOBI, OPF, OEB, HTM, HTML, CHM, FB2, DJVU, IW44, IW4, DJV Odtwarzane formaty audio: Odtwarzane formaty foto: Dostępne j ęz yki: Rozmiar y: Waga: MP3 (32 kbps 384 kbps) JPEG, PNG, TIF, GIF, BMP pols ki, czes ki, słowac ki, angiels ki, holenders ki, niemiec ki, francus ki, hiszpańs ki, portugals ki, włos ki, rosyjs ki, c hińs ki 178 x 128,4 x 9,9 mm 228 g

65 Opis elementów zewnętrznych i obsługa Ebooku PRZEDNIA STRONA 1 Przycisk bezpośredniego dostępu By wybrać funkcję, która akurat znajduje się obok przycisku. 2 Przycisk przerzucania stron Przycisk umożliwiający przejście na poprzednią lub następną stronę mm gniazdo do podłączenia słuchawek 4 Łącznik USB Umożliwia podłączenie USB ładowarki lub podłączenie do PC (tylko ładowanie baterii). TYLNIA S TR ONA 5 Przycisk włączenia/wyłączenia Umożliwia włączenie lub wyłączenie Ebooka. 6 slot na karty SD Umożliwia włożenie karty typu SD (rozszerzenie pamięci). 7 Przycisk reset Umożliwia zresetowanie Ebooka w przypadku, gdy przestanie reagować na polecenia.

66 Pierwsze korzystanie z Ebooka Ładowani e * Przed pier wsz ym korz ystaniem należ y w pełni naładować baterię Ebooka, ponieważ prawdopodobnie ni e będzie mi ała wystarcz ającej energii umożliwi ającej s wobodne korz ystanie z urządz enia. Należy podłącz yć Ebooka za pomocą dołącz onego kabla USB do ładowar ki USB lub do portu USB komputera. W lewym dolnym rogu wyświ etlacz a pokaż e się i konka ładowani a baterii: Jeśli bateria Ebooka jes t wyładowana poniżej dopuszczalnej granicy to urządzenie się automatycznie wył ącz y. * Jednocz eśnie nie s powoduj e to utr aty jakichkolwi ek wcześ niej zapisanych danych. By móc dal ej korz ystać z Ebooka należ y doładować baterię.

67 Pierwsze korzystanie z Ebooka Włączenie Ebooka Należy nacisnąć i kr ótko prz ytrzymać prz ycis k Wł ącz/wył ącz. Wcz ytywani e danyc h do Ebooka może tr wać kilka chwil. Po włączeniu pojawi się strona główna taka, j ak pokaz ana powyż ej.

68 Pierwsze korzystanie z Ebooka Wyłączenie Ebooka Należy nacisnąć i kr ótko prz ytrzymać prz ycis k Wł ącz/wył ącz. Na wyś wietlacz u pojawi się okno potwierdz ające wyłącz eni e. Wyłączenie należ y potwi erdzić lub anulować za pomoc ą odpowiednich przycis ków.

69 Pierwsze korzystanie z Ebooka Import pli ków do Ebooka z karty SD Karta SD/MMC jest głównym bankiem pami ęci naszego cz ytni ka książ ek el ektronicz nych (Ebooka). Wsz ystkie teksty a także muz yka cz y zdj ęcia musz ą być zapis ane na karcie SD/MMC. Do plików z apis anych na karcie pamięci jes t bezpośredni dostęp z menu nasz ego Ebooka. - Należy na komputerz e s kopiować wybrane pli ki i folder y na kartę pamięci. - Następnie kartę pamięci należ y włoż yć do slotu karty pamięciowej w Ebooku. - Czytni k wysz uka wsz ystki e fol der y i pli ki zapisane w formatac h, które są możliwe do odcz ytania przez Ebook i zaproponuje ich odcz ytanie z a pomocą menu. Ten proces moż e tr wać kil ka chwil w zależ ności od pojemności karty pamięci or az od ilości zapisanych na niej danych. Wkładanie karty SD/MMC Dopóki karta SD/MMC nie zostanie wł ozona do sl otu to poj awi ać się będzie okno z informacją o konieczności jej włoż enia. Przy korzys tani u z Ebooka nal eż y uż ywać jedynie kart SD/MMC kompatybilnych z nasz ym urządz eni em. Używanie kart niekompatybilnyc h lub usz kodz onyc h może spowodować uszkodz enie urządzenia. Kartę SD należ y wkładać zgodnie z rysunkiem prz y sloci e karty pamięci. Włoż enie karty w inny sposób moż e usz kodzić z arówno urządzenie jak i s amą kartę pamięci.

70 Pierwsze korzystanie z Ebooka Należy odsłonić z aślepkę slotu karty pami ęci a nastepnie włoż yć kartę w odpowiedni sposób zgodnie z r ysunkiem. Po popr awnym włożeniu karty sł ychać ciche kliknięcie potwi erdzając e dobre umieszcz enie karty. N a koniec należ y umieścić z powrotem zaślepkę na slocie karty pamięci. Po włożeniu karty SD roz pocz nie sie proc es odcz ytywania jej zawartości do Ebooka. W cz asie tego proces u na wyś wietlacz u Ebooka będzie pokaz ywane okno z informacj ą o ł adowaniu danyc h. * W cz asie odcz ytywania danych nie wol no wyj mować karty pamięci, gdyż moż e to spowodować utratę danyc h na niej zapisanych.

71 Pierwsze korzystanie z Ebooka Wyjmowanie karty SD z e slotu Należy delikatnie nacisnąć na kartę tak, jak jes t to przedstawione na r ysunku, aż do usł yszeni a kli knięcia. Spowoduje to uwolni enie karty ze slotu.

72 Menu główne Dostęp do zawartości cz ytni ka i wszel kich apli kacji możliwy jest z a pomocą głównego menu. Apli kacj e są podzielone na grupy, do któryc h bezpośredni dostęp umożliwiają prz ycis ki po prawej stronie Ebooka.

73 Menu główne 1 N azwę Ebooka uż ytkowni k może dowolnie z mienić. (szczegóły z roz dziale Ustawieni a urządzenia) 2 Ikona karty SD Jeśli do sl otu cz ytni ka wł ożona jes t karta pami ęci SD, to przy górnym brzegu wyś wietlacza poj awi si ę ta i konka. 3 Po przerzuceniu kil ku stron na wyświ etlaczu mogą pokaz ywać się czasem mał e pozostalości z poprzednich stron. Aby j e us unąć należ y wybrać funkcję cz yszcz ącą za pomoc ą klinkni ęcia na ikonkę 4 Książ ki Dostęp do bibliteki książek, któr e został y wgrane do Ebooka. 5 Odtwarz acz muz yczny Ta funkcja umożliwia odtwarzani e pli ków myz ycznyc h lub książ ek audi o nagranych w odpowiednich for matach, które zostały wgrane do cz ytni ka. 6 Z djęcia Ta funkcja umożliwia pokaz ywani e fotografii i innych obraz ków zapisanych w odpowiednich formatach, które z ostały wgrane do czytnika. 7 Z akładki Pokaz anie wsz ys tkich zakł adek, które były dodane w cz asie czytania. Umożliwia to sz ybki powr ót do miejsca, w któr ym skończ ylo si ę cz ytać.

74 Menu główne 8 Ulubione Ta funkcja umożliwia pokazanie wsz ystkich pli ków oznacz onyc h przez uż ytkowni ka jako Ulubione. 9 Ta funkcj a umożli wia przegląd wsz ystkich ostatni o używanyc h pli ków i folderów. 10 Przeglądarka plików ułatwia wyszuki wanie plików zapisanych w cz ytni ku. 11 Ustawienia Ebook umożli wia personalizowanie niektóryc h us tawień przez użytkowni ka. 12 Ins trukcja obsługi Umożliwia zapoznani e się z z apis aną w cz ytni ku instrukcj ą obsługi. 13 Ws kaźni k poziomu naładowani a baterii umieszcz ony j est w lewym dolnym rogu wyś wietlacz a. Pokaz uje on stan i ładowanie baterii. Bateria naładowana Bateria wył adowana Ws kaźni k s tanu ładowania: Ładowanie W pełni nał adowana

75 Wybieranie książek W głównym menu należ y wybrać zakładkę Książ ki. N a wyś wietlacz u pojawi się lista książek wgranyc h do Ebooka. Są tu w porządku alfabetycz nym z apis ane wsz ys tkie książ ki na jednej lub więc ej stronac h (1/27 oznacza pierwsz ą stronę z 27 w sumie). Pomiędz y stronami należ y porusz ać się z a pomocą dwóch przycis ków na lewym brzegu. Następna strona pokaz ywana jest po naciś nięciu przycis ku Next Page, poprzednia strona pokaz ywana jes y po naciśnięciu prz ycisku Pr evious Page. Po wybraniu książ ki nal eż y nacisnąć prz ycis k prz y prawym brzegu przy s trzałce. Dzięki temu wybrana książ ka zos tani e otwarta.

76 Wybieranie książek W celu powrotu do głównego menu należ y nacis nąć dwunasty przycis k bezpośredniego wybi erani a na prawo na dole, oznaczony ikonką.

77 Wybieranie książek Kolejne funkcje nawigac yjne ułatwi ające wysz ukanie konkretnej książ ki dostępne s ą za pomocą menu, które można otworz yć kli kając na prz ycisk wyboru bezpośr edniego prz y i konce.

78 Wybieranie książek 1 Ulubione Można dodać książ kę do listy Ulubionyc h. Dzięki temu w każdej chwili będzie ją moż na łatwo i sz ybko odsz ukać z a pomocą głównego menu w zakładce Ulubione. 2 Przejdź na s tronę Bezpośrednie przejście na konkretną s tronę po uprzednim wpisaniu j ej numeru. 3 - Wysz ukiwanie Wyszuki wani e książ ki z a pomocą c harakter ystycz nego słowa lub fragmentu naz wy. 4 Muz yka Odtwarzacz plików muz ycznyc h lub książ ek audi o dostępnyc h w czytniku. 5 Powrót Zamykanie menu i powrót do menu listy książ ek. *Bieżąc e menu części owo z asłani a poprzednie menu. Zakł adki poprzedni ego menu mogą być widocz ne, ale nie można z nic h korz ystać dopóki bież ące menu jest otwarte.

79 Interfejs do czytania książek i jego właściowości Czytanie ksi ąż ki w cz ytni ku jest bardz o podobne do cz ytania klas ycz nej książ ki. Strony się nie przesuwają do dołu, ale są przewrac ane po docz ytaniu do końca bieżąc ej strony. Odwracanie stron odbywa się z a pomocą prz ycis ków Previous Page (Poprzednia s trona) lub Next Page (Następna s trona), któr e umieszcz one są po lewej stronie cz ytni ka. Interfejs do cz ytania z awiera kli ka funkcji ułatwiając yc h cz ytanie.

80 Interfejs do czytania książek i jego właściowości 1 Odś wieżenie ekranu Ręczne odś wież enie strony w celu usunięcia znaków pozostal ych z poprzedniej strony. Po prz erzuceniu kil ku s tron na wyś wietl aczu mogą pojawiać się znaki będące r esztkami z poprz ednic h stron. By je us unąć należ y uż yć tej funkcji. 2- Wiel kość liter Służ y do z większenia czcionki liter. Do dys poz ycji są czter y rozmiar y. 3 Menu Menu z awi era zakł adki umożliwiając e dostęp do pli ków. Szczegóły w następnym roz dziale. 4 Powrót Zamykanie bieżąc ego menu i powrót do poprzedniego menu.

81 Interfejs do czytania książek i jego właściowości W celu otworzenia menu należ y nacisnąć prz ycis k sz ybkiego wyboru

82 Interfejs do czytania książek i jego właściowości 1 j eśli tekst nie j est pokaz ywany poprawnie to należ y wybrać inny roz miar czcionki. 2 Przeglądanie katal ogu Umożliwia przeglądanie katalogu lub strony z katal ogiem, o ile taka opcja jest dostępna w danej ksi ążce. 3 Wyszuki wanie z akładek Ta funkcja umożliwia pokazanie listy wsz ystkich zakładek w danej książc e. 4 D odać zakładkę Wkładanie zakładki na aktual ną s tronę książ ki. 5 Wyszuki wanie tekstowe Wyszukanie określonego tekstu w książce. Szcz egóły znaj dują się w roz dziale Wyszuki wanie. 6- Przejdź na s tronę Funkcja bez pośredniego przejścia na określoną str onę za pomoc ą wpisania numeru strony. 8 Muz yka Przejście do odtwarzacz a pli ków muz ycz nych. Funkcja służ y do odtwarzania muz yki w Ebooku. 9 Powrót Zamkni ęcie menu bieżąc ego i powrót do porzedni ego menu. Interfejs do czytania książek i jego właściowości

83 Elementy nawigac yjne roz mieszczone s ą po bokach cz ytni ka i ic h zadaniem jest ułatwianie cz ytania dokumentów, takic h jak na przykład PDF. U możli wiają dostosowanie strony do odpowiedni ej wiel kości i przesuwanie s trony. Dalsze narzędzia i funkcj e dostępne s ą w menu.

84 Interfejs do czytania książek i jego właściowości 1 - Ręczne odś wieżenie strony w c elu usuni ęcia z naków pozos tal ych z poprzedniej s trony. Po przerzuc eniu kilku stron na wyś wietlacz u mogą pojawiać si ę znaki będące resz tkami z poprzednich stron. By je usunąć należ y uż yć tej funkcji za pomocą ikonki w prawym górnym r ogu wyś wi etlacza. 2 Przewiń do gór y 3 Przewiń w pr awo 4 Przewiń w lewo 5 Przewiń do dołu 6 Wiel kość liter Służ y do z większenia czcionki liter cz ytanej książ ki. Do dyspoz ycji są czter y roz miar y. 7 Menu To menu zawiera narz ędzia ułatwiaj ące cz ytani e, jak na prz ykład Przejdź do strony, Dodaj z akładkę cz y Przesz ukaj z akładki. 8 Powrót Zamkni ęcie menu bieżąc ego i powrót do porzedni ego menu.

85 Interfejs do czytania książek i jego właściowości Należy wybrać odpowiednie podmenu z głównego menu.

86 Interfejs do czytania książek i jego właściowości 1 Przeszukaj zakadki Pokaz anie wsz ys tkich zakł adek we wsz ystkic h książ kac h. 2 D odaj z akładkę Dodawanie nowej z akładki na aktualni e otwartej stronie ksi ąż ki. 3 Przejdź na s tronę Po wpisaniu numeru strony następuje przejście bez pośrednio do wybranej str ony. 4 Muz yka Przejście do menu odtwarzacz a plików muz ycznyc h. 5 - Powrót Zamkni ęcie bieżąc ego menu i powrót na cz ytaną str onę książ ki.

87 Funkcja Wyszukiwania Funkcja wyszuki wania w Ebooku umożli wia sz ybkie znalezienie poszuki wanego tekstu. J e umieszcz ona w każ dym menu na stronac h głównych poszcz ególnych grup głównego menu. Wyszuki wani e mozna roz pocz ąć poprzez naciś nięcie przycis ku przy i konce wysz ukiwani a. Należy wpisać sł owo lub fragment zdania i nacis nąć przycis k Search by rozpocząć wyszuki wanie. Spos ób wpisywania tekstu opisany jest w dalsz yc h rozdzi ałach.

88 Funkcja wyszukiwania Wpisywanie tekstu

89 Funkcja wyszukiwania 1 - Szukanie Rozpocz yna wyszuki wanie sł owa lub fragmentu z dania wpisanego w okno wysz ukiwarki. 2 Powrót / Powrót Powrót do poprzedniego menu i usunięcie wpis anego teks tu. 3 Przycis ki do wpis ywania tekstu Naciskaj ąc prz ycis ki z tej grupy można wpis ać liter y i s ymbole w okno wysz ukiwarki. Każ demu prz ycis kowi prz yporządkowanych jest kilka liter i c yfr. Wielokrotne naciskani e jednego prz ycisku powoduje wybierani e kol ejnych liter i c yfr prz yporządkowanyc h danemu klawiszowi. Wpis ywanie podobne jest do pisania krótkic h wiadomości tekstowyc h SMS w telefoni e komór kowym. Z naki interpunkc yjne są pod przycis kami 1 i 0. 4 ABC Przełączanie pomiędz y poszcz ególnymi tr ybami wpis ywania. cyfr y Duże liter y Małe litery Pinyin 5 - Ta funkcja służ y do sprawdz eni a pis owni wpisanego tekstu. Naciskaj ąc prz ycis k lub literę. potwierdz a się ostatni wpisany s ymbol

90 Funkcja wyszukiwania W yniki wyszukiwania Po wpisaniu sł owa lub zdani a, które ma być wyszukane pojawi się nastepuj ące okno. 1 Okno wysz ukiwani a pokaz ujące wpisane liter y. 2 Ilość stron z wyszukanym tekstem. Przes kakiwać międz y stronami można w taki sam s posób jak prz y cz ytaniu książek z a pomocą prz ycis ków Previous Page i Next Page. 3 Powrót do cz ytania książ ki. 4 Wpis anie nowego teks tu do wysz ukiwania. 5 Lista r ezultatów wyszuki wania.

91 Funkcja wyszukiwania W yniki wyszukiwania tekstu Jeśli w okno wyszuki war ki zostanie wpisane sł owo lub tekst na konkretnej stronie ksi ąż ki to poj awi ą się wyniki wysz ukiwania wśród ostatni ego teks tu i będą one z wyraźnione jaśniejsz ym odcieniem.

92 Odtwarzanie plików muzycznych Ebook umożli wia w cz asie cz ytania książ ki słuc hanie ul ubionych utworów MP3 lub odsł uchi wnie książ ki audio w for macie MP3. Urządzenie odcz ytuje jedynie pliki z apisane w niekodowanym formaci e MP3. W celu sł uchania muz yki lub książek audio należ y podł ącz yć dołączone do urządzenia słuc hawki do odpowiedniego gniazda 3.5 mm audi o w Ebooku. W ybór plikó w z list y utworó w W głównym menu należ y wybrać zakładkę Muz yka. Poj awi si ę wtedy lista pli ków dź więkowych z apis anych w cz ytni ku.

93 Odtwarzanie plików muzycznych 1 Ulubione Można dodać wybr ane utwory do listy ulubionyc h. Dzięki temu będzi e do nic h łatwy i sz ybki dostęp za pomocą menu Ulubione. 2 Przejdź na s tronę Po wpisaniu numeru szukanej strony otworz y si ę odpowi edni a strona. 3 Szukanie Wyszuki wani e utworu według fragmentu naz wy wpisanego w okno wysz ukiwarki. 4 Muz yka Przejście do menu odtwarzacz a plików muz ycznyc h. 5 Powrót Zamykanie menu i powrót do menu odtwarzacza plików muz ycz nych. Między stronami listy plików muz ycznyc h moż na przes kaki wać podobnie jak prz y przerz ucaniu stron w książc e za pomocą przycis ków Next Page i Previ ous Page po lewej s tronie Ebooka. By roz pocz ąć odtwarzanie wybr anego utwor u należ y nacisnąć odpowi edni prz ycisk, który si ę znajduj e obok utworu. Lista utworów z ostanie z astąpiona odtwarz aczem i rozpoczni e się odtwarzanie plików muz ycznyc h.

94 Odtwarzanie plików muzycznych 1 N umer aktualnego utworu / cał kowita ilość utworów. 2 By przejść do nas tępnego lub poprzedniego utworu nal eż y nacisnąć prz ycis k Next Page lub Previous Page. 3 Informacj e o ustawi onym poziomie głośności, nazwa wykonawc y, naz wa płyty i nazwa utworu. 4 Pogłaśnianie Pogłaśnianie aż do poziomu 9. 5 Przycisz anie Przyciszanie aż do poziomu 0. 6 Wyłącz enie dź więku Natyc hmastowe c ałkowite wyłącz enie dź więku. 7 Tr yb odtwarzani a Tryby odtwarzania są następujące: Prz ypadkowo, Powtarzanie i jednokrotne powtórzeni e. Tryby moż na z mieniać kil kakrotnie nacis kając przycis k bezpośredniego wybi erania. 8 Odtwarz anie/pauza Rozpocz ęcie odtwarzania l ub włącz enie pauz y w tr akcie aktualnie odtwarzanego utworu. 9 Powrót do listy utwor ów.

95 Przeglądanie zdjęć Zakł adka Przeglądania zdjęć umożliwi a oglądani e zdjęć zapisanych w formatac h BMP, JPEG, GIF i PNG. Fotografie przeznaczone do oglądania należ y wybrać w głównym menu w z akładc e Przeglądar ka z djęć. Przeglądar ka z djęć wyszuka i pokaże wsz ystkie fotografie zapisane w Ebooku (patrz r ysunek powyż ej). By otworz yć konkretne z djęcie nal eż y nacisnąć prz ycis k wybor u bezpośredniego po prawej stronie naz wy pliku.

96 Przeglądanie zdjęć Pozostałe funkcj e i możliwości dostępne są w menu one sortować i pokaz ywać fotografie.. Pomogą

97 Przeglądanie zdjęć 1 Ulubione Można dodać wybr ane fotografie do listy ulubionyc h. To ułatwi ic h wyszukanie i oglądanie. 2 Przejdź na s tronę Po wpisaniu numeru szukanej strony jest ona bezpośrednio wyszukana. 3 Szukanie Szukanie fotografii według nazwy lub fragmentu nazwy wpisanego w okno wysz ukiwarki. 4 Podgląd Otworzenie grupowego podglądu zdjęć. 5 Muz yka Przejście do odtwarzacz a muz ycznego, umożliwia słuchanie utoworów z apis anych w Ebooku w cz asie prz eglądania zdj ęć. 6 Powrót Zamkni ęcie menu i powrót do przeglądar ki zdjęć.

98 Przeglądanie zdjęć W celu ponownego pokazania zdj ęcia na liście należ y wybrać opcję Pokaz ać na liście. By edytować wybrane zdj ęcie należ y nacisnąć prz ycis k oz nacz ony takim samym numerem jak numer danego zdj ęcia.

99 Przeglądanie zdjęć W przeglądarce z djęć moż na przerzuc ać fotografie do przodu i do tyłu za pomoc ą prz ycis ków Next Page i Previ ous Page.

100 Przeglądanie zdjęć 1 ilość zdjęć. Numer aktualnej fotografii / cał kowita ilość fotografii w Ebooku. 2 Przewiń do gór y 3 Przewiń w pr awo 4 Przewiń w lewo 5 Przewiń w dół 6 Obróć z djęcie zgodni e z ruc hem ws kaz ówek zegara. 7 Z bliżenie Do dyspoz ycji jest osiem stopni z bliżani a. 8 Powrót do listy fotografii lub do podglądu fotografii. 9 Odś wieżanie wyś wietl acza Ręczne ocz yszczenie strony z ewentualnych poz ostałości z poprzednich stron.

101 Przeglądarka plików Przeglądar ka plików umoli wia otwierani e i z mienianie plików zapisanych w Ebooku. Podgląd stanu wykorzystanej pami ęci jest do dyspoz ycji na pierwsz ej stroni e przeglądar ki pli ków. N ależ y nacisnąć prz ycis k dostępu bezpośr edniego prz y odpowiednim pli ku i folderze na karcie pamięci SD.

102 Przeglądarka plików Nawigacja

103 Przeglądarka plików 6- Menu Umożliwia wysz ukanie i z mianę plików i fol derów z a pomocą prz ycis ku wyboru bez pośredniego. 7- Katal og, w któr ym pli ki i fol der y się z naj dują. 8- Nazwy folderów sa pokaz ywane wytłuszcz oną czcionką. Ich zawartość moż na pokazać nacis kając odpowiedni przycis k wyboru bezpośredniego. 9- Nazwy plików pokaz ywane s ą normalną czcionką. Ic h zawartość moż na pokazać nacis kając odpowiedni przycis k wyboru bezpośredniego. 10- Powrót Powrót do poprzedniego menu lub wyjście z aktualnego katalogu ( o jedną poz ycję wyżej).

104 Przeglądarka plików Należy wybrać poz ycję by móc przejrzeć jej z awartość.

105 Przeglądarka plików Po otworzeni u zakł adki w nagłówku pojawi się możliwość przejścia do katalogu. By powrócić do poprzedniej z akładki należ y nacis nąć przycis k Powrót.

106 Przeglądarka plików Utworzenie no wego folderu W celu uporządkowania plików można utworzyć nowy folder. W katalogu, w któr ym ma się z naj dować nowy folder należ y nacisnąć prz ycis k Menu. W menu, które się otworz y należ y wybrać opcj ę Nowy fol der. W ten sposób tworzy si ę nowe folder y.

107 Przeglądarka plików Za pomocą tr ybu wpis ywania liter nal eż y wpisać naz wę nowego folderu. Szcz egółowe informacje o wpis ywaniu tekstu znajduj ą się w roz dziale o wpis ywaniu liter. Po zakończ eniu wpis ywani a liter należ y nacisnąć przycis k Gotowe.

108 Przeglądarka plików Przesu wanie i kopio wanie plikó w i fold eró w W celu przes unięci a lub s kopiowania pli ków l ub folderów należ y w górnej części menu wybrać opcję Przes uń / Kopiuj. Pokaż e sie wtedy kolejne menu umożli wiając e prz esuni ęcie lub kopiowanie wybranych plików lub fol derów. Wybrane poz ycje oznaczone są s ymbolem pełnego kół ka ; pozos tałe poz ycj e oz nacz one są s ymbolem pustego kół ka. W celu przes uni ęcia lub kopiowania moż na j ednocześ nie z aznacz yć kil ka poz ycji.

109 Przeglądarka plików Po zakończ eniu wybierania plików i fol derów należ y potwi erdzić swój wybór naciskając przycis k Gotowe. Należy wybrać miejsce, do którego mają być wybrane pli ki i folder y przesunięte lub s kopiowane. W menu nal eż y wybrać opcję Wklej. *Za pomocą funkcji kopiowania wybrane pli ki i folder y s ą kopiowane (z ostają w dotychcz asowym miejscu a kopia z ostaj e umieszcz ona w nowym miejsc u). Funkcj a przes uwania przeniesi e plik lub folder z dotychcz asowego miejsc a do nowego. Usuwanie plikó w i folderó w W celu us unięcia pli ku l ub folderu należ y w gónbej części menu wybrać opcj ę Usunąć. Należy wybrać pliki i foldery, które mają być us uni ęte. Wybór należ y potwier dzić nacis kając przycis k Gotowe. *Usuniętyc h pli ków nie moż na odtworz yć.

110 Ustawienia Menu Ustawi enia umożliwi a dostosowanie Ebooka do potrzeb użytkownka. T o menu jest dostępne bezpośrednio z Głównego menu z a pomocą odpowiedni ego prz ycis ku wyboru bezpośredniego.

111 Ustawienia 1 U stawienia urz ądzenia Nazwa urządzenia Czytni k można personalizować poprz ez zmi anę nazwy, która pojawi się w pas ku informacji sys temowych w nagłówku Głównego menu. Należy wybrać opcję Naz wa urządz enia by wpisać dowolną naz wę Ebooka. Pojawi się okno wpis ywani a tekstu. Zgodni e z informacjami w rozdzi ale poś więconym wpis ywani u tekstu należ y wpisać nową naz wę Ebooka.

112 Ustawienia Język Ebook umożli wia uż ywani e 10 róż nych jęz yków. By zmi enić jęz yk należ y nacisnąć przycis k dostępu bezpośredniego przy j ęz yku, który ma być zapis any w menu Ustawienia. By powrócić do poprzedniego menu nal eż y nacisnąć prz ycisk Powrót.

113 Nastavení Ustawienie rodzaj u pis ma Pismo w któr ym pokaz ywane s ą teksty w Ebooku, może być zmieni one na taki e, które najbardziej odpowiada uż ytkowni kowi. By zmienić rodz aj pis ma nal eż y nacisnąć prz ycis k wybor u bezpośredniego menu Ustawieni a. Pojawi się wtedy lista dostępnyc h rodzai pisma. Należy wybrać odpowiednią czci onkę i nacisnąć prz ycisk obok naz wy czcionki. Nie wsz ystkie czci onki s ą dostępne dl a każ dego języka. By wyjść z menu bez z miany czcionki wystarczy nacisnąć przycis k Powrót.

114 Ustawienia 2 U stawienie automat yczn ego wyłączn ika Ta funkcja umożliwia ustawi enie cz asu, w którym nastąpi automatyczne wyłączenie si ę urządzenia. By z mienić parametry Ustawień automatycznego wył ączni ka należ y nacisnąć prz ycisk wyboru bezpośredniego a następni e wybrać z menu czas wyłączenia si ę Ebooka. W celu wyjścia z menu wystarczy nacis nąć przycis k Powrót. 3 O urządz eniu Ta strona informuje o wersji hardware i s oftware cz ytni ka oraz o produc enci e. 4 Odnowienie ustawień fabryczn ych Ta funkcja służ y do odnowi enia wsz ystkic h us tawień fabrycz nych. W prz ypadku odnowi enia ustawień fabrycz nych dojdzi e do utraty wsz ystkich ustawi eń uż ytkownika i us tawień personalizacji. Jednak żaden pli k na karcie pamięci SD nie zos tanie z mieni ony ani usz kodz ony. Poj awi si ę okno w c elu potwier dzeni a odnowi enia ustawień fabr ycznych. Odnowi enie ustawi eń fabr ycz nych moż na potwi erdzić za pomoc ą przycis ków do przerzuc ania s tron po lewej stronie cz ytni ka. By wyjść z menu bez odnawiania ustawień fabr ycznyc h wystarcz y nacisnąć prz ycis k Powrót. W cel u potwierdzenia odnowienia ustawień fabr ycznych należ y nacisnąć prz ycis k Potwi erdzam. W Ebooku z ostaną odnowione ustawienia fabr ycz ne, takie jak przy z akupie urządz enia.

115 Rozwiązywanie problemów Jeśli Ebook przestanie reagować na polec eni a, to należ y go zresetować. Prz ycis k Res et jest ukr yty pod otworem na tylni m panelu urządz enia. By nacis nąć przycis k R eset nal eż y uż yć ostro zakończ onego przedmi otu np. dł ugopisu, wykałacz ki (patrz rysunek). Po zres etowaniu z awartość i ustawienia Ebooka ni e będą w żaden sposób z mieni one lub usz kodzone. Żadne informacj e nie zostaną usunięte. Po naciśnięci u prz ycis ku R eset nal eż y ponownie włącz yć Ebooka z a pomocą prz ycisku Włącz/Wyłącz na górnym brzegu urządzeni a.

Digitální album návod k použití

Digitální album návod k použití Digitální album návod k použití ALBUM je schopné stahovat (nahrávat) fotografie přímo z digitálního fotoaparátu bez použití počítače. Pojme více než 20 tisíc fotografií ve formátu JPG, optimalizovaných

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

GOCLEVER TAB I70 Uživatelská příručka

GOCLEVER TAB I70 Uživatelská příručka GOCLEVER TAB I70 Uživatelská příručka 1 Pohled zepředu: Světelný senzor Pohled zboku: MicroSD karta Napájení Host USB Port OTG USB Port Mini Sluchátka HDMI port USB host se používá především k připojení

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více

Měřič plochy listu Návod k použití

Měřič plochy listu Návod k použití Měřič plochy listu Návod k použití strana 1 Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Popis... 3 1.2 Ovládací prvky a indikátory... 4 1.2.1 Hlavní jednotka... 4 1.2.2 Skener... 5 1.3 Nastavení... 5 1.4 Nastavení rukojeti...

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka Uživate ská príru ka VisionBook 7Q Plus Popis za ízení 1. Tla ítko zapnutí / vypnutí (Power) 2. Tla ítka pro ovládání hlasitosti 3. Micro

Více

Obsah balení. Stručný návod k obsluze. ARCHOS 70b Helium. Záruční, právní a bezpečnostní upozornění. Nabíječka. USB kabel. Záruční

Obsah balení. Stručný návod k obsluze. ARCHOS 70b Helium. Záruční, právní a bezpečnostní upozornění. Nabíječka. USB kabel. Záruční Obsah Český Obsah balení Začínáme Popis zařízení Vložení SIM a Micro SD karty 4G a Wi-Fi připojení Rozhraní operačního systému Android ARCHOS Fusion Storage Seznamování se systémem Android Odstraňování

Více

Set-top box Motorola VIP-1003

Set-top box Motorola VIP-1003 Set-top box Motorola VIP-1003 1 Set-top box Motorola VIP-1003 Obsah Příprava k využívání služeb IPTV... 4 Set-top box Motorola VIP-1003... 4 Co najdete uvnitř balení... 4 Popis set-top boxu... 5 Zapojení

Více

Vasco Translator NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Translator NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Translator NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Použití přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 4 1.2 Nabíjení baterie 5 1.3 Paměťová karta 6 1.4

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

Používání klávesnice. Zobrazit vše. V tomto článku

Používání klávesnice. Zobrazit vše. V tomto článku Stránka č. 1 z 7 Zobrazit vše Používání klávesnice V tomto článku Jak jsou klávesy uspořádány? Psaní textu Použití klávesových zkratek Používání navigačních kláves Použití numerické klávesnice Tři zvláštní

Více

Elektronický tlakový spínač TSE

Elektronický tlakový spínač TSE Elektronický tlakový spínač TSE HC 90 /010 p max do 400 bar Elektronický tlakový spínač TSE Pro monitorování tlaku v obvodu a sepnutí signalizace po dosažení nastavených hodnot tlaku Membrána z nerezové

Více

Sunis Indoor WireFree RTS Thermosunis Indoor WireFree RTS

Sunis Indoor WireFree RTS Thermosunis Indoor WireFree RTS Sunis Indoor WireFree RTS Thermosunis Indoor WireFree RTS CZ Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní pokyny 2 Použití a vlastnosti 3 Popis a určení výrobku 3 Technické údaje 3 Obsah balení 3 Ovládací prvky

Více

Chronis IB / IB L Programovatelné spínací hodiny

Chronis IB / IB L Programovatelné spínací hodiny Abyste mohli optimálně využít všech výhod programovatelných spínacích hodin Chronis IB / IB L, přečtěte si pozorně následující návod k obsluze a provozu. Chronis IB / IB L jsou programovatelné spínací

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více

Tablet Android 4.0 (cz)

Tablet Android 4.0 (cz) Tablet Android 4.0 (cz) LTLM S7 Děkujeme, že jste si zakoupili náš tablet. Prosím, pečlivě si přečtěte tento manuál, předtím než začnete zařízení používat. Uchovejte tento manuál k pozdějšímu nahlédnutí.

Více

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití 1. Důležité informace o bezpečnosti provozu Tato tiskárna je konstruována tak, aby byla bezpečně provozována po mnoho let se spolehlivým výkonem. Jako u všech

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

Chytré hodinky S3. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat

Chytré hodinky S3. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat Chytré hodinky S3 Uživatelský manuál Přečtěte si prosím tento manuál pozorně dříve, než začnete hodinky používat Upozornění: Není povoleno rozebírat hodinky či jakkoli zasahovat do jejich konstrukce (kromě

Více

DVRS01 Kamera Full-HD 1080P

DVRS01 Kamera Full-HD 1080P DVRS01 Kamera Full-HD 1080P Uživatelská příručka Obsah Pohled na kameru a ovládací prvky 1 LCD displej 2 Zobrazení režimů a stavu kamery 3 Před prvním použitím 3 Výchozí nastavení kamery 4 Zapnout a vypnout

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

Za ízení TouchPad aklávesnice

Za ízení TouchPad aklávesnice Za ízení TouchPad aklávesnice Číslo dokumentu: 430406-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje funkce zařízení TouchPad a klávesnice počítače. Obsah 1 Za ízení TouchPad Popis zařízení TouchPad.........................

Více

1. Popis zařízení. (A) Logger tlaku DRULO II Měřicí přístroj pro zaznamenávání a přenos hodnot tlaku na hydrantech.

1. Popis zařízení. (A) Logger tlaku DRULO II Měřicí přístroj pro zaznamenávání a přenos hodnot tlaku na hydrantech. Návod k instalaci a obsluze 1. Popis zařízení A Logger tlaku DRULO II 1A Displej 2A Optický komunikační senzor 3A Funkční tlačítka pohyb / potvrzení 4A Utahovací šrouby 5A Odvzdušňovací šroub 6A Odvzdušňovací

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T Bezdrátová sada s klávesnicí a myší WUR - 0108T Obsah Začínáme....................................................... 1 Funkce......................................................... 1 Příprava klávesnice,

Více

CAR X90 HND. kamera pro Váš automobil. Noční vidění, HDMI, Duální kamera. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt.

CAR X90 HND. kamera pro Váš automobil. Noční vidění, HDMI, Duální kamera. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. CAR X90 HND kamera pro Váš automobil Noční vidění, HDMI, Duální kamera Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. Ještě než se vrhnete na natáčení svých prvních cestovních záběrů,

Více

Zámkový systém pro trez ory

Zámkový systém pro trez ory Zámkový systém pro trez ory NÁVOD K PROGRAMOVÁNÍ A OBSLUZE Informace o TechMaster 4 1. Master Menu 7 1.1. Nastavení asu a data 7 1.2. asový zámek 7 1.2.1. asový zámek dodatek 7 1.2.2. asový zámek ov ení

Více

CAR 198 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt.

CAR 198 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. CAR 198 N kamera pro Váš automobil Noční vidění Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. Ještě než se vrhnete na natáčení svých prvních cestovních záběrů, pročtěte si prosím tento

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

Multifunkční laserové zařízení

Multifunkční laserové zařízení Multifunkční laserové zařízení Stručná referenční příručka Kopírování Zhotovení pohotové kopie skleněnou 3 Na ovládacím panelu tiskárny stiskněte tlačítko. 4 Pokud jste umístili dokument na sklo skeneru,

Více

FULL HD fotopast s MMS - 12MP, IP54

FULL HD fotopast s MMS - 12MP, IP54 FULL HD fotopast s MMS - 12MP, IP54 Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Vysoká výdrž baterie Jednoduché ovládání MMS www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis 1.1 Popis zařízení www.spyobchod.cz Stránka

Více

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon Facebook vyvinul pro některé telefony aplikace, které jsou přizpůsobeny pro rozhraní konkrétních telefonů, a usnadňují tak uživateli práci s Facebookem.

Více

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor NÁHLAVNÍ SOUPRAVA LEGENDA KE SCHÉMATU ZÁKLADNÍ JEDNOTKA NÁHLAVNÍ SOUPRAVA 1 Posuvný přepínač Tx (A-D) 18 Mikrofon 2 Posuvný přepínač Rx (1-4) 19 Reproduktor 3 Hlasitost hovoru NAHORU 20 Tlačítko Mluvit

Více

HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus

HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus recenze přijímače strana 1/16 Obsah: Představení přijímače... 3 Balení... 3 Přijímač... 4 Přední strana přijímače... 4 Zadní strana přijímače... 4 Levá strana

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

ZÁSADY PŘI POUŽÍVÁNÍ PŘEHRÁVAČE

ZÁSADY PŘI POUŽÍVÁNÍ PŘEHRÁVAČE Obsah OBSAH 1 ZÁSADY PŘI POUŽÍVÁNÍ PŘEHRÁVAČE 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 POKYNY PRO POUŽÍVÁNÍ SLUCHÁTEK 3 POKYNY PRO POUŽÍVÁNÍ BATERIÍ 3 POPIS PŘEHRÁVAČE 3 PŘÍSLUŠENSTVÍ 4 UMÍSTĚNÍ TLAČÍTEK A POPIS FUNKCÍ

Více

Identifikační údaje 2010 TELCO systems, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Identifikační údaje 2010 TELCO systems, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Identifikační údaje 2010 TELCO systems, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. TELCO PH-895 1112 - telefonní přístroj TELCO systems, s. r. o. SLOVAK REPUBLIC www.telco.sk 04/2010 FSK a DTMF 66-ti místná paměť

Více

Špičkový diktafon nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě

Špičkový diktafon nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě Špičkový diktafon nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě

Více

Sportovní kamera FULL HD, WiFi

Sportovní kamera FULL HD, WiFi Sportovní kamera FULL HD, WiFi Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Jednoduché ovládání Bohaté příslušenství Podpora WI-FI www.spyshops.cz Stránka 1 1. Popis produktu 1.) Nahrávání/Foto 2.) Mikrofon

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

Přednáška - Základy PC. Ing. Michaela Mudrochová Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078

Přednáška - Základy PC. Ing. Michaela Mudrochová Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078 Přednáška - Základy PC Ing. Michaela Mudrochová Algoritmus individuálního vzdělávání CZ.1.07/3.1.00/50.0078 1 Základy PC o o o Operační systém Microsoft Windows Historie Vývoj současnost Systém, který

Více

GSM alarm INTELIGENTNÍ základna

GSM alarm INTELIGENTNÍ základna GSM alarm INTELIGENTNÍ základna Neumísťujte hlavní jednotku alarmu v blízkosti velkých kovových objektů, zařízení způsobujících vysokofrekvenční rušení a silných překážek jako například železobetonové

Více

NOOK Color. Návod k použití

NOOK Color. Návod k použití NOOK Color Návod k použití Nabíjení čtečky NOOK 1 Před první použitím je nutné čtečku plně nabít. Zapojte čtečku do zásuvky pomocí přiloženého napájecího adaptéru a USB kabelu. Čtečku NOOK můžete používat,

Více

SA-40. Zesilovač pro mobilní telefon

SA-40. Zesilovač pro mobilní telefon SA-40 Zesilovač pro mobilní telefon Stručný přehled 1) Tlačítko Ticho 2) LED indikátor zapnutí volby MUTE (Ticho) 3) Tlačítko pro přijetí hovoru 4) LED indikátor zapnutí 5) Reproduktor 6) Indikátor stavu

Více

FM vysílač DNT MusicFly Select. Obj. č.: 37 22 23. Obsah. 1. Úvodem

FM vysílač DNT MusicFly Select. Obj. č.: 37 22 23. Obsah. 1. Úvodem FM vysílač DNT MusicFly Select Obj. č.: 37 22 23 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup FM vysílače DNT. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

Uživatelská příručka Tablet G7 DUAL SIM (cz)

Uživatelská příručka Tablet G7 DUAL SIM (cz) Uživatelská příručka Tablet G7 DUAL SIM (cz) Děkujeme, že jste si zakoupili náš tablet. Prosím, pečlivě si přečtěte tento manuál, předtím než začnete zařízení používat. Uchovejte tento manuál k pozdějšímu

Více

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav BRICSCAD V16 Modelování strojírenských sestav Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

DVR23N Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23N Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23N Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Obsah Uživatelská příručka Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Paměťová karta...3 Ovládací prvky

Více

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití CT-V1 Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití POZNÁMKY Toto zařízení bylo testováno a shledáno v souladu s limity pro digitální zařízení třídy B, podle části 15 pravidel FCC.

Více

Talos. Návod k obsluze

Talos. Návod k obsluze Talos Návod k obsluze Před prvním použitím Vážený uživateli, děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku. Abychom zajistili rychlé a pohodlné používání nového tabletu Ainol, přečtěte si prosím před použitím

Více

Zvukový modul HLM - 380

Zvukový modul HLM - 380 Zvukový modul HLM - 380 Technická dokumentace Firmware 9U EGMedical, s.r.o. Křenová 19, 602 00 Brno CZ www.strasil.net 2009 Obsah 1.1. Bezpečnostní pokyny...3 1.2. Instalace modulu...3 1.2.1. Základní

Více

Lenovo Miix 2 8. Uživatelská příručka. Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostníupozornění a důležité rady v dodaných příručkách.

Lenovo Miix 2 8. Uživatelská příručka. Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostníupozornění a důležité rady v dodaných příručkách. Lenovo Miix 2 8 Uživatelská příručka Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostníupozornění a důležité rady v dodaných příručkách. Poznámky Před používáním produktu si musíte přečíst Příručka s bezpečnostními

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu Obsah Obsah 1 1.1 3 Internetový... prohlížeč map 4 Rozložení ovládacích... prvků

Více

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Strana 1/17 Obsah 1) Založení nového návrhu změny... 3

Více

Barevný videotelefon CDV-70H

Barevný videotelefon CDV-70H Barevný videotelefon CDV-70H Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k

Více

Návod k pužití telefonního přístroje 3COM 3101

Návod k pužití telefonního přístroje 3COM 3101 Návod k pužití telefonního přístroje 3COM 3101 1 Interaktivní tlačítka umožňují vybrat funkci zobrazenou nad tlačítky na displeji telefonu. Funkce které se zobrazují jsou: Zvol (výběr položky v menu přístroje)

Více

MyQ samoobslužný tisk

MyQ samoobslužný tisk MyQ samoobslužný tisk Uživatelský manuál Obsah 1. Co je MyQ... 1 2. Webové rozhraní... 1 2.1. Přihlášení do systému... 1 2.2. Uživatelské rozhraní aplikace... 1 2.3. Moje nastavení... 1 2.4. Upload souborů

Více

Vasco Traveler Premium 5

Vasco Traveler Premium 5 Vasco Traveler Premium 5 NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1. Funkční tlačítka 5 1.2. Nabíjení baterie 6 1.3. Paměťová

Více

STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Funkce ovladače 16kanálový DMX dimmer ovladač Jednoduché programování 16 vestavěných programů 16 uživatelských programů Midi In, Out, a Thru

Více

Návod k použití Manta Compressor Supreme

Návod k použití Manta Compressor Supreme Návod k použití Manta Compressor Supreme 1. Připojení 1. Připojte řadící páku do zdířky na zadní straně sloupku volantu 2. Připojte pedály do zdířky na zadní straně sloupku volantu 3. Ujistěte se, že Váš

Více

Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu. Stažení

Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu. Stažení Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu Stažení Z našich stránek nebo z www.mhdvmobilu.cz si stáhněte do počítače kompletní soubory aplikace v archivu ZIP. V počítači ho rozbalte a dva

Více

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému.

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. MENU Tvorba základního menu Ikona Menu umožňuje vytvořit

Více

Travelair AC Bezdrátová paměťová jednotka

Travelair AC Bezdrátová paměťová jednotka Travelair AC Bezdrátová paměťová jednotka Uživatelská příručka 1 ASUS Travelair AC CZ11182 Druhá edice V2 Leden 2016 Copyright 2016 ASUSTeK Computer Inc. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky,

Více

DigiTape DT-01. Návod k obsluze Prohlášení o shodě k tomuto zařízení naleznete na adrese: www.technaxx.de/ (ve spodní liště Konformitätserklärung )

DigiTape DT-01. Návod k obsluze Prohlášení o shodě k tomuto zařízení naleznete na adrese: www.technaxx.de/ (ve spodní liště Konformitätserklärung ) Technaxx Úvod DigiTape DT-01 Návod k obsluze Prohlášení o shodě k tomuto zařízení naleznete na adrese: www.technaxx.de/ (ve spodní liště Konformitätserklärung ) Objevujte znovu staré písničky se zařízením

Více

Otevřete balení. Přehled telefonu CZ-1. Konektor Micro USB. Konektor sluchátek. Zadní fotoaparát. Reproduktor. Přední fotoaparát. Tlačítko.

Otevřete balení. Přehled telefonu CZ-1. Konektor Micro USB. Konektor sluchátek. Zadní fotoaparát. Reproduktor. Přední fotoaparát. Tlačítko. Otevřete balení Prestigio MultiPhone Baterie Napájecí adaptér Sluchátka USB kabel Stylové pouzdro na přenášení Přehled telefonu Reproduktor Přední fotoaparát Konektor sluchátek Zadní fotoaparát Konektor

Více

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 FRIATOOLS CS Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 1 1 Obsah 1. Představení softwaru FRIATRACE 3 2. Instalace softwaru FRIATRACE 4 3. Instalační program 4 4. Instalace v systémech Microsoft Windows 2000,

Více

Špionážní RC vrtulník 3-kanály s Gyroskopem a kamerou KM6030

Špionážní RC vrtulník 3-kanály s Gyroskopem a kamerou KM6030 Špionážní RC vrtulník 3-kanály s Gyroskopem a kamerou KM6030 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod Tento super RC ŠPIONÁŽNÍ vrtulník s videokamerou se záznamem

Více

Návod k použití přehrávače RAMOS RM970

Návod k použití přehrávače RAMOS RM970 Návod k použití přehrávače RAMOS RM970 Popis: 1. výstup na sluchátka 2. slot na paměťovou kartu MicroSD 3. USB konektor 4. tlačítko zámku, zapnutí/vypnutí, pauza 5. tlačítko Escape 6. tlačítko VOLUME 7.

Více

ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise. Návod na obsluhu

ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise. Návod na obsluhu ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise Návod na obsluhu 2 Obsah str.: Důležitá upozornění a informace. 4 Seznamte se s Vaším telefonem Přehled funkcí a tlačítek telefonů ; Signální

Více

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE Manager Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu 06 Nastavení možností

Více

Hodinky s kamerou. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Kvalitní provedení IR přisvícení Funkce diktafonu. www.spyshops.

Hodinky s kamerou. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Kvalitní provedení IR přisvícení Funkce diktafonu. www.spyshops. Hodinky s kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Kvalitní provedení IR přisvícení Funkce diktafonu www.spyshops.cz stránka 1 1. Popis tlačítek A. Tlačítko on/off a pro pořízení záznamu, fotografie

Více

ABUS HomeTec Pro bezdrátová tlačítková klávesnice CFT3000. Klávesnice byla vyvinuta speciálně pro bezdrátové ovládání pohonu

ABUS HomeTec Pro bezdrátová tlačítková klávesnice CFT3000. Klávesnice byla vyvinuta speciálně pro bezdrátové ovládání pohonu ABUS HomeTec Pro bezdrátová tlačítková klávesnice CFT3000 1. Oblast použití 2. Obsah balení 3. Montážní nářadí 4. Montáž 5. Obsluha 6. Upozornění Klávesnice byla vyvinuta speciálně pro bezdrátové ovládání

Více

Upozornění před instalací

Upozornění před instalací Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Neumisťujte kameru do blízkosti zdrojů tepla, jako jsou televize nebo trouby. Chraňte kameru

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Uživatelská příručka set-top-boxu Motorola VIP1003

Uživatelská příručka set-top-boxu Motorola VIP1003 Uživatelská příručka set-top-boxu Motorola VIP1003 Vážení zákazníci, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb vybrali právě naši společnost itself s.r.o.. Naše společnost Vám přináší

Více

SUPERTOOTH DISCO 2 je přenosný bezdrátový stereo reproduktor s avantgardním designem a kompaktními rozměry.

SUPERTOOTH DISCO 2 je přenosný bezdrátový stereo reproduktor s avantgardním designem a kompaktními rozměry. DISCO 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA SUPERTOOTH DISCO 2 je přenosný bezdrátový stereo reproduktor s avantgardním designem a kompaktními rozměry. Můžete bezdrátově přehrávat hudbu z vašeho mobilního telefonu, tabletu,

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT MINIB TH-0108 (F)

PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT MINIB TH-0108 (F) PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT MINIB TH-0108 (F) Úvod Tento termostat je digitální programovatelnou jednotkou napájenou bateriemi pro řízení teploty při vytápění a ochlazování. Je možno jej použít u většiny

Více

Fotopasti browning jsou vyrobeny z nejlepších materiálů tak, aby odolali náročným podmínkám drsné přírody po celém světě!

Fotopasti browning jsou vyrobeny z nejlepších materiálů tak, aby odolali náročným podmínkám drsné přírody po celém světě! Fotopasti browning jsou vyrobeny z nejlepších materiálů tak, aby odolali náročným podmínkám drsné přírody po celém světě! Hot Line na zákaznický servis 777 100 145 Servisní středisko sběrné místo. Bunaty

Více

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES Stručná referenční příručka Tisk na zvláštní papír, štítky a průhledné fólie 1. V nabídce Soubor používaného programu klikněte na položku Tisk. 2. Vyberte produkt a

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 33 57

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 33 57 NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/04 Obj. č.: 30 33 57 Toto praktické ultramalé a lehké rádio se středními a velmi krátkými vlnami schováte do kterékoliv kapsy u kalhot. Připojíte-li k tomuto rozhlasovému přijímači

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

BDVR 01 Full HD kamera do auta

BDVR 01 Full HD kamera do auta BDVR 01 Full HD kamera do auta Předmluva: Představujeme Vám nový typ multifunkčního hi-tech produktu, který v sobě integruje Full HD kameru, fotografování a TF paměťové zařízení. Obsahuje HDMI výstup (High

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

VideoFlex SD / VideoFlex SD XL

VideoFlex SD / VideoFlex SD XL VideoFlex SD / VideoFlex SD XL DE GB NL DK FR ES IT PL FI 02 PT 10 SE 18 NO 26 TR 34 RU 42 135 103 UA 50 CZ 58 130 180 3" 50 ø 11 1000 / 2000 EE LV LT RO BG GR Funkce / Použití Tento videoinspektor umož

Více

RUČNÍ SCANNER. Uživatelský Manuál

RUČNÍ SCANNER. Uživatelský Manuál RUČNÍ SCANNER Uživatelský Manuál 1. Hlavní vlastnosti Barevné skenování do JPG/PDF Výběr rozlišení 900/600/300 dpi Ukládání souboru JPG/PDF přímo na paměťovou kartu mikrosd Podporované paměťové karty mikrosd

Více

Kingston DataTraveler Locker+ G3. Instalační příručka. Kingston DataTraveler Locker+ G3

Kingston DataTraveler Locker+ G3. Instalační příručka. Kingston DataTraveler Locker+ G3 Instalační příručka Kingston DataTraveler Locker+ G3 Obsah O této instalační příručce... 4 Systémové požadavky... 4 PC platforma... 4 Mac platforma... 4 Doporučení... 4 Nastavení (prostředí Windows)...

Více

EMC2399. Programové vybavení pro řízení, sběr a zpracování dat pro EMC měření spektrálním analyzátorem Aeroflex řady 2399

EMC2399. Programové vybavení pro řízení, sběr a zpracování dat pro EMC měření spektrálním analyzátorem Aeroflex řady 2399 EMC2399 Programové vybavení pro řízení, sběr a zpracování dat pro EMC měření spektrálním analyzátorem Aeroflex řady 2399 Uživatelská příručka EMPOS spol. s r.o. 1. Obsah 1. Obsah... 2 2. Určení programového

Více