Těšíme se na Vás a přejeme Vám hodně nezapomenutelných zážitků z krajiny s tím nejkrásnějším jménem. Sdružení Český ráj. Použité piktogramy:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Těšíme se na Vás a přejeme Vám hodně nezapomenutelných zážitků z krajiny s tím nejkrásnějším jménem. Sdružení Český ráj. Použité piktogramy:"

Transkript

1 Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, do rukou se Vám dostává Kulturní kalendář na rok 2009, který pro Vás každoročně připravujeme. Najdete v něm nejvýznamnější akce tohoto regionu z oblasti kultury, zábavy i sportu. Kalendář je doplněn o nabídku zajímavých turistických produktů, které mohou zpříjemnit prožití Vašeho volného času. Těšíme se na Vás a přejeme Vám hodně nezapomenutelných zážitků z krajiny s tím nejkrásnějším jménem. Sdružení Český ráj Použité piktogramy: místo a čas konání kontakt Vydalo Sdružení Český ráj v roce 2008 Foto: titulní strana Magdaléna Straková, ostatní archív Sdružení Český ráj Grafické zpracování: JAZZ-art, Tisk: Unipress, spol. s.r.o. Za případné změny neodpovídáme!

2 ÚNOR Masopust na Dlaskově statku Tradiční masopustní veselice s vystoupeními folklorních a loutkářských souborů. Připraveny budou i rukodělné dílny a stánky s občerstvením a řemeslnými výrobky. Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova Muzeum Českého ráje Turnov, tel.: Masopust Zveme Vás na tradiční 9. masopustní veselí na železnobrodském Malém náměstí. Železný Brod Informační středisko Železný Brod, tel.: DUBEN Miniveletrh cestovního ruchu Tradiční miniveletrh představí veřejnosti aktuální nabídky z oblasti cestovního ruchu a nabídne prodej regionálních výrobků, prezentace památkových objektů, výstavy, besedy aj. Zámek Lomnice nad Popelkou KIS Města Lomnice n. Pop., tel.: , Velikonoční jarmark na Bělišti Prodej keramiky, dřevěných hraček, dekorativních výrobků, předvádění řemesel. Běliště - pobočka Městského muzea v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě, tel.: Velikonoční trhy Dobové trhy s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a programem uměleckého sdružení Bohém. Státní zámek Sychrov SZ Sychrov, tel.: ,

3 Velikonoce na Dlaskově statku Tradiční Velikonoce s přehlídkou folklorních souborů a tvůrčí dílnou velikonočních dekorací. Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova Muzeum Českého ráje Turnov, tel.: Český ráj dětem 6. ročník akce v rámci hry Za pověstmi Českého ráje na zahájení turistické sezóny v Českém ráji. Pro děti je připraveno soutěžní putování s postavami z pověstí a v cíli pak bohatý kulturní program. Svézt se budete moci i historickým parním vlakem. Borecké skály, start - Rovensko p. Troskami, cíl - areál Šťastná země v Radvánovicích u Turnova Městské informační středisko Turnov, tel.: Lomnické hudební jaro 15. ročník hudebního festivalu pro mladé umělce ve věku od 4 do 19 let v oblasti hudby, tance a zpěvu. Lomnice nad Popelkou - Tylovo divadlo, zámek, sportovní hala, kino, DDM Sluníčko KPS DDM Lomnice nad Popelkou, tel.: Mladoboleslavská padesátka Turistický pochod Mladoboleslavská padesátka patří mezi nejúspěšnější akce KČT. Milovníci pěších výletů si vybírají délku trasy podle vlastní volby. Trasy jsou každým rokem vedeny jinými stezkami či cestami regionem Mladoboleslavska, ty delší pak lehce překračují jeho hranice. Okolí Mladé Boleslavi KČT, pí. Kleandrová, tel.: KVĚTEN Májový pátek Rodinná oslava jara, lásky a slunečné pohody... Zámecký park, Valdštejnovo náměstí, pěší zóna, Valdštejnská lodžie Jičín KZMJ Jičín, tel.: ,

4 Pohádkový les 19. ročník putování krásnou přírodou Boreckých skal proměněných v říši pohádek. Na pohádkový les je vypraven parní vlak. Start je tradičně na Boreckých skalách směrem od Rovenska p. Troskami, hod hod. MIS Rovensko p. Troskami, tel.: , Memoriál Ludvíka Daňka 11. ročník prestižního atletického mítinku s účastí české i zahraniční atletické špičky. Městský atletický stadion Ludvíka Daňka Turnov AC Syner Turnov, F. Svoboda, tel.: Muzejní noc Muzea v Mladé Boleslavi nabídnou prodlouženou otevírací dobu, volný vstup a zpřístupněné prostory, které při běžném provozu není možné zhlédnout. Návštěvník se bude moci v průběhu prohlídky interaktivní a hravou formou vrátit do minulosti. Muzeum Mladoboleslavska, Městský palác Templ, Sbor českých bratří, Škoda Auto Muzeum Muzeum Mladoboleslavska, tel.: KS Svět, tel.: Škoda Auto Muzeum, tel.: Cesta pohádkovým lesem Tradiční turistický pochod pro děti, mládež a celé rodiny. Obora Lomnice n. Pop. Start v OKČT Lomnice n. Pop. a DDM Sluníčko, tel.: Staročeské řemeslnické trhy XV. ročník řemeslnických trhů s ukázkou tradičních řemesel a bohatým kulturním programem. Na dvou pódiích se představí řada hudebních, loutkohereckých, folklorních, tanečních a divadelních souborů. Městský park a atrium Muzea Českého ráje Turnov Muzeum Českého ráje Turnov, tel.:

5 Táborská pouť Stánkový prodej, pouťové atrakce, občerstvení. hora Tábor Farní úřad římskokatolický Lomnice n. Pop., tel.: ČERVEN Česká květnice Svátek rozkvetlých luk a krásného venkova ročník. Markvartice Planta Naturalis, tel.: , Veteránem Českým rájem ročník orientační soutěže historických vozidel do r. v Pohár historických vozidel AVCC AČR. Jičín, Český ráj Miroslav Vysuček, tel.: , Železnobrodský jarmark 19. ročník tradičního jarmarku se stánkovým prodejem, hudebním programem na Malém náměstí, atrakcemi po celém městě, divadlem a lidovými hospůdkami. Železný Brod Informační středisko Železný Brod, tel.: Sobofest Multikulturní festival hudby, sportu a workshopů. Sobotka - Areál kolbiště pod zámkem Humprecht, hod. Jiří Suchánek, tel.: , Mezinárodní mistrovství ČR v jízdě na koních v dámském sedle Soutěž dívek a paní v dámských sedlech. Státní zámek Mnichovo Hradiště NPÚ - Státní zámek Mnichovo Hradiště, tel.:

6 Festival her na Kozákově Soutěže a hry pro děti. Kozákov KČT Semily a o. s. Přátelé Kozákova, tel.: ČERVENEC Rallye Bohemia Mladoboleslavská rallye patří k tomu nejlepšímu, co může Česká republika jezdcům i fandům motosportu nabídnout. Akce se v současnosti účastní zhruba 130 posádek, z nichž čtvrtinu tvoří zahraniční tandemy. Start a cíl u Škoda Auto Muzea, rychlostní zkoušky v okolí Mladé Boleslavi Autoklub AK Bohemia Sport, tel.: Kámen a šperk v Českém ráji Městské slavnosti na pozadí historických událostí. 5. ročník víkendového programu zahajujícího cyklus akcí o řemeslné a umělecké tradici na Turnovsku. Dobové tržiště, ukázky broušení drahých kamenů a výroby šperků, rýžování granátů, navlékání korálků a bohatý kulturní program. Podrobný program celého cyklu na Turnov, náměstí Českého ráje Městské informační středisko Turnov, tel.: Šrámkova Sobotka 53. ročník festivalu českého jazyka, literatury a řeči. Tentokrát na téma: Šrámkova Sobotka online - jazyk, literatura, škola a nová média. Sobotka Městské kulturní středisko Sobotka, tel.:

7 Léto na dlani Prázdninový divadelní festival, který v posledních ročnících získává širší záběr. Večerní kulturní setkání jsou obohacena o koncertní vystoupení místních hudebních skupin a také o výtvarnou dílnu. Divadlo Novanta Na dlani, Debř nad Jizerou Divadýlko na dlani, tel.: , Slavnosti svijanského piva Jubilejní 20. ročník slavností, kde můžete ochutnat všechny druhy svijanského piva, bohatý doprovodný program, soutěže, občerstvení. Svijanský Újezd, areál koupaliště Kontakt: ŠIMMI AG, a. s., p. Mikez, tel.: Folková noc Hudební festival folku a žánrů jemu příbuzných. Dolánky u Turnova ŠIMMI AG, a. s., p. Mikez, tel.: Zámecká zahradní slavnost v raně barokním stylu k poctě Albrechta z Valdštejna Slavnost v zámecké zahradě, hudba, tanec, vystoupení mušketýrů. Mnichovo Hradiště Město Mnichovo Hradiště, tel.: , NPÚ - Státní zámek Mnichovo Hradiště, tel.: Slavnostní zahájení tradiční Svatoannenské a Svatojakubské poutě Mše v kostele sv. Jakuba, procesí v dobovém oblečení, ale také jarmark a řada divadelních a hudebních představení. Kostel sv. Jakuba a kaple sv. Anny Mnichovo Hradiště Město Mnichovo Hradiště, tel.: , NPÚ - Státní zámek Mnichovo Hradiště, tel

8 Benátská noc 17. ročník hudebního festivalu s mnoha doprovodnými a zábavnými akcemi, při kterém se na čtyřech pódiích představí na sto českých i zahraničních interpretů. Malá Skála ŠIMMI AG, a. s., p. Mikez, tel.: , SRPEN Loukotě a řemeny v Jičíně ročník akce pro historické automobily do r. výroby 1918 a motocykly na pohon řemenem. Jičín, Český ráj Ing. Jan Zápotocký, tel.: Slavnosti slámy 2009 Tradiční třítýdenní akce, kde se vše točí kolem slámy. Každým rokem tu vyroste slaměný hrad a bludiště v kukuřičném poli. Příchozí si mohou udělat vlastní sochu ze slámy, připravena je spousta soutěží a tvůrčí dílny. Areál Šťastná země, Radvánovice u Turnova (8. 8. Zahájení slavností, Slamák - loučení s létem) Šťastná země, D. Večeřa, tel.: Skotské hry Tradiční akce přibližující skotskou kulturu. Čeká Vás skotská a irská hudba, ukázky a výuka skotských tanců, mezinárodní soutěž skotských dudáků, klasické skotské těžkoatletické soutěže a další spousta zábavy. Park Státního zámku Sychrov p. Rout, tel.: , Posvícenský jarmark a Festival řemesel Již 21. ročník tradičního jarmarku s bohatým kulturním programem a 10. celostátní přehlídka uměleckých řemesel. Sobotka - náměstí a městský park Městské kulturní středisko Sobotka, tel.:

9 Interdog Bohemia (mezinárodní výstava psů všech plemen) Výstava psů s velkou zahraniční účastí z 16 států Evropy. Vystavovaných psů bývá okolo Kynologický areál Krásná louka, MB Kynologický spolek MB, tel.: Staročeský jarmark Jarmark s tradičními řemeslnými výrobky a bohatým kulturním programem, jehož čelní místo zaujímají vystoupení tanečních souborů a divadlo pro malé i velké. Nádvoří a sklepení hradu Mladá Boleslav Muzeum Mladoboleslavska, tel.: , Festival evropských filmových úsměvů Nejen Karlovy Vary nebo Zlín, ale od roku 2003 i Mladá Boleslav má svůj filmový festival. Pro diváky je připravena soutěžní filmová přehlídka evropských i domácích komedií. Škoda Auto Muzeum, Dům kultury Jan Kuděla, tel.: Dům kultury, www. kulturamb.eu Semilské turistické slavnosti Oslavy 100 let založení Riegrovy stezky a KČT Semily. Semily Město Semily a KČT Semily, tel.: ZÁŘÍ Jičín - město pohádky 19. ročník kulturního festivalu určeného pro děti i dospělé, kdy po dobu jednoho týdne ovládne město pohádka. Návštěvníky čekají divadelní, hudební i taneční představení, řemeslný jarmark, hry a soutěže, výstavy, tvůrčí dílny a mnoho dalšího. Jičín Dana Vejnárková, tel.: ,

10 Semilský pecen Tradiční dožínkové slavnosti. Průvod městem, stánkový prodej, ukázky řemesel, kulturní program. Semily - park Ostrov Město Semily, tel.: , České švestkobraní Soutěž v pojídání švestkových knedlíků a velkých koláčů, sumo v povidlech a ovocné produkty Přijďte změřit své síly a chuť k jídlu. Areál Šťastná země, Radvánovice u Turnova Šťastná země, D. Večeřa, tel.: Skleněné městečko 3. ročník slavnosti sklářského řemesla s ukázkami výroby skla, exkurzemi do hutě, stánkovým prodejem skleněných výrobků a doprovodným kulturním programem. Pro veřejnost budou otevřeny místní sklářské firmy i sklářská škola. Železný Brod Informační středisko Železný Brod, tel.: Bramborák Brambory, brambory a zase brambory - ty budou provázet návštěvníky v soutěžích, vyrábění, ale také v uspokojení mlsných jazyků. Areál Šťastná země, Radvánovice u Turnova Šťastná země, D. Večeřa, tel.: Svatováclavská jízda Jízda a setkání historických vozidel s řadou doprovodných akcí pro malé i velké diváky. Start u budovy magistrátu (nová radnice), doprovodný program v parku Výstaviště. Infocentrum Mladá Boleslav, tel.: , http//:is.mb-net.cz

11 ŘÍJEN Semilský paroháč Tradiční přehlídka amatérských i profesionálních divadelních souborů. Kulturní centrum Golf Semily a divadelní sál radnice Divadelní spolek Podio, tel.: Drakiáda na Kozákově Pouštění draků, soutěž o nejlepšího vlastnoručně vyrobeného draka. Kozákov KČT Semily, tel.: LISTOPAD Oslavy 100. výročí založení divadla Různorodé velkolepé oslavy zakončí premiéra muzikálu Dědeček automobilů, který se odehraje dne přesně sto let od premiéry první mladoboleslavské divadelní hry. Městské divadlo Mladá Boleslav Městské divadlo MB, tel.: , Mikulášské slavnosti Tradiční příjezd Mikuláše do Lomnice nad Popelkou spojený s adventním jarmarkem a dílničkami. Slavnosti ozdobí průvod andílků a čertů a nakonec velkolepý ohňostroj. Lomnice nad Popelkou Město Lomnice n. Pop., KIS Města Lomnice n. Pop., tel.: , PROSINEC Adventní trhy Dobové trhy s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a programem uměleckého sdružení Bohém. Státní zámek Sychrov Státní zámek Sychrov, tel.:

12 Vánoční trhy na Bělišti Prodej keramiky, dřevěných hraček, dekorativních výrobků, předvádění řemesel. Běliště - pobočka Městského muzea v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě, tel.: Vánoční jarmark Tradiční Vánoční jarmark nabízí přes sto jarmarečních stánků s vánočním zbožím. Každoročně bývá v tento den otevřena i Vyhlídková věž staré radnice, která nabízí pohled na adventní Mladou Boleslav. Českobratrské náměstí, Sbor českých bratří a pěší zóna Na Karmeli Sbor českých bratří, tel.: Valdštejnské Vánoce Dobové vánoční slavnosti s bohatým kulturním programem, stánkovým prodejem, řemesly, občerstvením. Státní zámek Mnichovo Hradiště Město Mnichovo Hradiště, tel.: , NPÚ - Státní zámek Mnichovo Hradiště, tel.: Novoroční výstup na Kozákov 32. ročník turistického setkání na Kozákově. Cíl a prezentace v Riegrově chatě. Kozákov - Riegrova chata KČT Semily, tel.:

13 Výstavy muzeí a galerií Českého ráje MĚSTSKÉ MUZEUM ŽELEZNÝ BROD tel.: , Výstava přírůstků do sbírky skla za rok 2008 Výstava představí výběr z nových přírůstků do sbírky skla Městského muzea v Železném Brodě za rok 2008 Sklářská expozice Městského muzea v Železném Brodě Městské muzeum Železný brod MUZEUM MĚSTA MNICHOVO HRADIŠTĚ tel.: , Československá armáda v letech Výstava, ukázky uniforem, výzbroje a výstroje československých vojáků ve spolupráci s OS Rota Nazdar. Muzeum města Mnichovo Hradiště Kočárky a dítě Výstava historických kočárků a hraček ze sbírky paní Miloslavy Šormové. Muzeum města Mnichovo Hradiště MUZEUM PANENEK A MEDVÍDKŮ TROSKOVICE N. Šimková, tel.: , Povýšení fenoménu panenka nad pouhou hračku Výstava s více než tisícem exponátů zachycuje vývoj panenky od historie až po nejmodernější trendy umělecké tvorby a představuje panenku i v jiných formách a funkcích než jako obyčejnou dětskou hračku. Muzeum panenek a medvídků Troskovice

14 MĚSTSKÉ MUZEUM A GALERIE LOMNICE NAD POPELKOU tel.: Podkrkonošské betlémy 8. ročník výstavy betlémů. Městské muzeum a galerie Lomnice nad Popelkou Drahé kameny a minerály XIII. výstava ze sbírek lomnických kamenářů. Městské muzeum a galerie Lomnice nad Popelkou VLASTIVĚDNÉ MUZEUM ŽELEZNICE tel.: Vánoční výstava a štědrovečerní zastavení v muzeu Vlastivědné muzeum Železnice MUZEUM ČESKÉHO RÁJE TURNOV tel.: , Židovská synagoga v Turnově Muzeum Českého ráje Rok země, planeta mocná a zranitelná Muzeum Českého ráje Pod oknama roste bejlí Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova Turnovské stříbro Výstava ke 125. výročí založení SUPŠ. Vystaveny budou kopie korunovačních klenotů. Muzeum Českého ráje

15 V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc Vánoční výstava Muzeum Českého ráje Symboly Vánoc aneb pohanství v nás Muzeum Českého ráje GALERIE GRANÁT tel.: , SUPŠ Učitelé a žáci II. - granátový šperk Výstava k 55. výročí založení DUV Granát. Turnovské šperky ze sbírek SUPŠ a VOŠ Turnov. Galerie Granát 1. čtvrtletí - Obsidián Viničky - obsidiánový šperk, Nitra Výstava šperků s použitím místní suroviny obsidiánu. Historie použití obsidiánu od doby kamenné po dnešek a seznámení se samotným materiálem. Galerie Granát Josef Charousek - Za krásami domova Obrazy místního zlatníka a malíře malebné krajiny kolem Rovenska a Kozákova. Galerie Granát Šmejcová Libuše - Kresby a akvarely Místní rodačka představí soubor svých starších a novějších prací. Galerie Granát Vladimír Hrába - Obrazy z Pojizeří Galerie Granát

16 Stálá expozice - Historie těžby českého granátu a zpracování Výroba tradičních granátových šperků, praktické ukázky broušení granátů a výroby granátových šperků v dílně. Galerie Granát MUZEUM MLADOBOLESLAVSKA tel.: , Eskymáci a Laponci - národy dálného severu Ve spolupráci s Národním muzeem, Náprstkovým muzeem asijských, afrických a amerických kultur v Praze a s dalšími institucemi a jednotlivci. Velký sál Muzea Mladoboleslavska let divadla v Mladé Boleslavi Dějiny divadelnictví v Mladé Boleslavi. Velký sál Muzea Mladoboleslavska let divadla v Mladé Boleslavi Scénické návrhy Galerie na Arkádě Od rukopisu k tisku O vývoji psaného a tištěného slova od středověku do současnosti. Velký sál Muzea Mladoboleslavska Vánoce a lyžníci Historie zimních sportů. Velký sál Muzea Mladoboleslavska GALERIE VÁCLAVA ČTVRTKA A RADKA PILAŘE Městské informační centrum Jičín, tel.: Za pověstmi Českého ráje Výstava dřevěných modelů a kreseb postav z pověstí Českého ráje akad. malířky Barbory Kyškové a řezbářky Jarmily Haldové. Galerie Václava Čtvrtka a Radka Pilaře

17 REGIONÁLNÍ MUZEUM A GALERIE JIČÍN - MUZEUM HRY tel.: , Historické kočárky Ze sbírky paní Miloslavy Šormové - kočárky našich babiček a prababiček, jejich vývoj technický, materiálový, vzhled i design. Výstavní chodba muzea Valdická kartouza Uzamčený svět - historie kláštera, výstava věnovaná historii působení kartuziánského kláštera ve Valdicích na Jičínsku, historické dokumenty, obrazy, plastiky. Zámecká galerie Zdenka Marie Nováková - Výběr z díla, obrazy Absolventka Fakulty architektury ČVUT v Praze, působí na Katedře architektury SF ČVUT v Praze, patřila ke Skupině maloskalských výtvarníků, je členkou Unie výtvarníků. Nositelka medaile Franze Kafky a ceny Masarykovy akademie umění. Zámecká galerie Neuskutečněné projekty Jičína Výstava návrhů a plánů Ing. arch. Petra Uličného a PhDr. Miloše Šejna z let , které nebyly realizovány, ale které nutí k zamyšlení nad novými, denně vnímanými skutečnostmi. Výstavní chodba muzea MUZEUM PŘÍRODY ČESKÉHO RÁJE Marcela Lazurková, tel.: , Obojživelníci a plazi Českého ráje Výstava fotografií K klub Jičín Příroda Českého ráje Výstava fotografií Českého ráje, jak ho možná neznáte. Muzeum přírody Českého ráje, Prachov Výstava betlémů Muzeum přírody Českého ráje, Prachov

18 PRODUKTY ČESKÉHO RÁJE Sezónní turistické autobusy a turistické noviny 2009 V Českém ráji naleznete hustou síť značených turistických tras, která nabízí nekonečné možnosti k pěším vycházkám i cyklovýletům. A právě proto se staly oblíbenými sezónní turistické autobusy, jejichž trasy spojují mnoho míst regionu a zajišťují i přepravu kol. Aktuální jízdní řády, tipy na výlety a mnoho dalších zajímavostí naleznete v Sezónních turistických novinách Český ráj Turistické noviny vycházejí koncem května a můžete je zakoupit ve všech informačních centrech Českého ráje. Za pověstmi Českého ráje K Českému ráji se váže množství legend a pověstí, pokud si rádi hrajete a soutěžíte, pojďte s námi putovat za jeho pověstmi. Dvanáct postaviček Vás tímto malebným krajem provede. Stačí si jen zakoupit Cestoknížku, ke které dostanete cestomapu a ta se stane Vaším pomocníkem pro plánování výletů. Po stopách Albrechta z Valdštejna Vydejte se s námi po někdejším Valdštejnově frýdlantském vévodství poznávat kouzlo hradů, zámků a měst, kde Albrecht Eusebius z Valdštejna zanechal významné stopy. Jako průvodce Vám poslouží brožura Po stopách Albrechta z Valdštejna, ke které je připojena mapa s motivační hrou. Na každém objektu, který je v mapě popsán a je označen vlaječkou s logem putování, obdržíte po jeho prohlídce razítko. Po získání šesti razítek z různých objektů získáte pamětní minci. Brožuru včetně mapy zakoupíte za 29 Kč. Regionální produkt Český ráj Při vašich toulkách Českým rájem se můžete setkat s výrobky, které vytvořily šikovné ruce místních řemeslníků a výrobců potravin, a které jsou označeny ochrannou známkou. Při putování za výrobky s duší Českého ráje Vám bude dobrým pomocníkem a průvodcem katalog regionálních výrobců s doporučenými výlety, na kterých se s výrobci máte možnost setkat a nakoupit u nich kvalitní výrobky pro sebe a své blízké.

www.cesky-raj.info 11. 2. 2012 Masopust na Dlaskově statku Tradiční masopustní veselice s vystoupením folklorních a loutkářských

www.cesky-raj.info 11. 2. 2012 Masopust na Dlaskově statku Tradiční masopustní veselice s vystoupením folklorních a loutkářských TOP AKCE Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, do rukou se Vám dostává Kulturní kalendář na rok 2012, který pro Vás každoročně připravujeme. Najdete v něm nejvýznamnější akce tohoto regionu z oblasti

Více

Kalendář kulturních, sportovních a společenských akcí TOP AKCE. www.cesky-raj.info

Kalendář kulturních, sportovních a společenských akcí TOP AKCE. www.cesky-raj.info 2016 Kalendář kulturních, sportovních a společenských akcí TOP AKCE www.cesky-raj.info Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, do rukou se Vám dostává Kulturní kalendář na rok 2016, který pro Vás každoročně

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

Ubytování a stravování

Ubytování a stravování Ubytování a stravování Penziony Motel Charlie Kovač 16, Jičín, 506 +420 493 597 571, +420 608 Pension U Housenky Klokočí 27, 511 +420 602 209 626 info@uhousenky.cz www.uhousenky.cz Penzion farma Kotelsko

Více

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám TR ČESKÝ RÁJ Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS. Dostupné z Metodického

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Turistické cíle veřejnosti přístupné prosinec - březen 2014/15 Muzea, galerie, lidová architektura

Turistické cíle veřejnosti přístupné prosinec - březen 2014/15 Muzea, galerie, lidová architektura Turistické cíle veřejnosti přístupné prosinec - březen 2014/15 Muzea, galerie, lidová architektura Název objektu Adresa Kontakty Otevírací doba Autogalerie V.I.T.V.A.R. Krkonošská 330, Nová Paka, 509 01

Více

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz akce 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden únor březen duben LEDEN 3.1. 17.00 TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT HAPPY SMILE Rytířský sál radnice, happy-smile.wz.cz 4.1. 11.00

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí 2016 ÚNOR 1. 29. 2 Krása zvířat výstava Michaely Burdové, Romantická krajina ve fotografii výstava Jiřího Valíčka a Jany Černoškové, 16. 2. Zahájení jarních kurzů

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

Knihovna Boženy Benešové. Informační centrum

Knihovna Boženy Benešové. Informační centrum NOVÝ KLÁŠTER Knihovna Boženy Benešové Informační centrum Expozice Hřiště hraček Expozice Fatra v čase Expozice Slavia příběh továrny Depozitář sbírkových předmětů Muzeum Napajedla Muzeum Napajedla Expozice

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p.

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM NEDVĚDICE U RYBNÍKA Pořadatel Městys Nedvědice 5.7. ČTVRTEK 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. 20:00-01:00

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

Živý venkov tradice a současnost. Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím:

Živý venkov tradice a současnost. Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím: Živý venkov tradice a současnost Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím: Den Země Běchary - 23.4. osvětová akce Projektový den pro žáky základních škol zaměřený na ochranu životního prostředí, třídění

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014

Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014 Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Mgr. Markéta Šmídová I. Identifikace školského zařízení Dům dětí a mládeže Pod střechou, Rokytnice nad Jizerou, okres

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje,

Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, 2015 TOP AKCE Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, do rukou se Vám dostává Kulturní kalendář na rok 2015, který pro Vás každoročně připravujeme. Najdete v něm nejvýznamnější akce tohoto regionu z

Více

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Sedlice Novoroční sešlost - přivítání nového roku se slavnostním ohňostrojem na náměstí T.G. Masaryka před radnicí. 09.01.2010 Blatná Český

Více

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg Lesná Jirkov Chomutov Nová Ves v Horách Hora Svaté Kateřiny Litvínov - Meziboří Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg 1 25. 11. 2015 Olbernhau Muzeum Olbernhau Vernisáž vánoční výstavy Archa

Více

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu Žádosti o poskytnutí dotace z kulturního fondu - 3. kolo roku na akce zahájené v období od 1. října do 31. března (příjem žádostí do 31. srpna do 14:00 hodin) Č. Žadatel Název akce Termín akce 1 2 3 4

Více

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary Příloha usnesení R09 usnesení příl.1 k usn.č.9/488/07 b.55 příloha 1 - program KPG0701- doporučené dary 2 3 4 5 6 Kulturní sdružení HARANT Pecka, o.s., Pecka Středisko místní kultury při třebechovickém

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK ZVEME VÁS Každé úterý v měsíci od 9.00 do 11.00 hodin MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK Každý čtvrtek od 9.00 do 10.00 hodin CVIČENÍ S KAŠPÁRKEM Každou středu od 9.00 do 10.00 hodin MASÁŽE PRO MIMINKA Každou

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ Na kole 2 Zámek Litomyšl UNESCO Obsah Východní Čechy... 4 Českomoravské pomezí... 6 Za tajemstvím hradu Svojanova... 8 Na rozhledny Toulovcových maštalí...10 Údolím řeky Svitavy...12

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2013 Občanské sdružení Nevšová

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK V PROSINCI 2013

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK V PROSINCI 2013 PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK V PROSINCI 2013 FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL.: 558 630 051, 558 628 001 FAX. : 558 630 452 e-mail: info@muzeumbeskyd.com www.muzeumbeskyd.com Otevírací doba: út, st, pá 8,00-12,00

Více

Jablonec nad Nisou, Kostel sv. Anny, Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, Kostel Povýšení sv. Kříže, Kostel Dr. Farského,

Jablonec nad Nisou, Kostel sv. Anny, Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, Kostel Povýšení sv. Kříže, Kostel Dr. Farského, DEN ČAS NÁZEV MÍSTO KONÁNÍ CHARAKTERISTIKA POŘADATEL 1. 7. 16 Street Dance Eurocentrum Jablonec nad, Malý sál Lektorský pořad s Peterem Dolinajecem. Eurocentrum 1.7.-31.8. 14 Rytířské turnaje Zámek Dětenice

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628 003,

Více

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí.

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí. Návštěvní doba 5. 3. 27. 3. soboty a neděle 9 16 hodin 28. 3. Velikonoční pondělí 9 17 hodin 1. 4. 30. 4. denně mimo pondělí 9 17 hodin 1. 5. 31. 8. denně mimo pondělí 9 18 hodin 1. 9. 31. 10. denně mimo

Více

KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH

KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH Velikonoční dělánky 19. 3. 2016 Janské Lázně, Obchodní akademie Olgy Havlové Veselá a voňavá akce plná jarního a velikonočního tvoření je určena dětem všech věkových

Více

www.cesky-raj.info Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, ÚNOR BŘEZEN LEDEN

www.cesky-raj.info Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, ÚNOR BŘEZEN LEDEN 2014 TOP AKCE Milí návštěvníci a obyvatelé Českého ráje, LEDEN ÚNOR BŘEZEN do rukou se Vám dostává Kulturní kalendář na rok 2014, který pro Vás každoročně připravujeme. Najdete v něm nejvýznamnější akce

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006 Ubytování: NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( silnice, trek, MTB ) 3 noci s polopenzí v RS

Více

CO NOVÉHO V POLABÍ? KAM V POLABÍ? WWW.POLABI.COM

CO NOVÉHO V POLABÍ? KAM V POLABÍ? WWW.POLABI.COM CO NOVÉHO V POLABÍ? KAM V POLABÍ? WWW.POLABI.COM novinky pro rok 2014 v turistické oblasti POLABÍ Varnsdor PROSINEC 2013 MUZEUM CUKROVARNICTVÍ, LIHOVARNICTVÍ, ŘEPAŘSTVÍ A MĚSTA DOBROVICE Zajímavé interaktivní

Více

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617 Strana 1 Poskytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje náhradním projektům v rámci "Pro Poř.číslo Poř.číslo dle žádosti Název žadatele Adresa žadatele (v příp. fyz. os.

Více

Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství

Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství Žadatel: IČ: Název projektu: Výše přidělené dotace: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje - zařízení pro další

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen 2016 jako 29.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-73-1 mobi: ISBN 978-80-88061-74-8

Více

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7 Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/13/RK-7 Radou Jihočeského kraje schválené projekty v rámci Dotačního programu Jihočeského kraje pro poskytování příspěvků v oblasti kultury v r. 13 Divadlo D001 Kulturní

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9.

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. výstavní síň frýdlantské Miloš Smolný Blízkost výstava fotografií, vernisáž 1.9.

Více

CHRUDIMSKO- HLINECKO. Na kole

CHRUDIMSKO- HLINECKO. Na kole CHRUDIMSKO- HLINECKO Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Chrudimsko-Hlinecko... 6 Křížem krážem Podhůrou... 8 Staré záhady kolem Sečské přehrady...10 Za koupáním na Konopáč...12 Cesta do krajiny tradic...14

Více

TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE

TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE TOP TÝDEN 2016 JILEMNICE PONDĚLÍ 11. 7. 2016 AŽ NEDĚLE 17. 7. 2016 PROGRAM Informační centrum Jilemnice, Masarykovo náměstí 140, 514 01 Jilemnice tel.: 481 541 008 e-mail: info@jilemnice.cz PUTOVÁNÍ PO

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

Interaktivní Mamutíkův vodní park Minibus a transportér k zapůjčení Školní učebna Profesionální zajištění Programy na míru

Interaktivní Mamutíkův vodní park Minibus a transportér k zapůjčení Školní učebna Profesionální zajištění Programy na míru Školní programy UBYTOVÁNÍ Horský penzion Terezka, nacházející se ve vesnici Dolní Morava, nabízí ubytování ve vybavených apartmánech pro malé i velké skupiny, školy v přírodě, adaptační kurzy, soustředění,

Více

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Tradiční výrobek Slovácka projekt Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu se sídlem v Uherském Hradišti a Slováckého muzea

Více

Plán akcí na P R O S I N E C 2012

Plán akcí na P R O S I N E C 2012 Plán akcí na P R O S I N E C 2012 VELKÉ OPATOVICE: 1.12. Vánoční prodej u mapy na výstavě si můžete prohlédnout a zakoupit vazby s vánoční tématikou od pí Pavlíkové z Vanovic a p. Chlupa z Borotína, pí

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

c) Vyvěšený návrh rozpočtu na rok 2012 nepřinesla obce: Lomnice nad Popelkou

c) Vyvěšený návrh rozpočtu na rok 2012 nepřinesla obce: Lomnice nad Popelkou ZÁPIS z veřejného zasedání shromáždění zástupců č. 2/2012 Mikroregionu Tábor konaného dne 5.4.2012 od 15,00 hod. v Syřenově v restauraci Na Klepandě ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 Výroční zpráva školní rok 2007 2008 Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 PRÁVNÍ SUBJEKT - PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZŘIZOVATEL

Více

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 31.1. Po Ne 9.00 16.00 EVROPOU Z JIHU NA SEVER výstava fotografií Martina a Ondry Pelánkových. PZOO, tel.:

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK BŘEZEN 2014 vydání č. 135 ročník 12.

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK BŘEZEN 2014 vydání č. 135 ročník 12. TATOBITSKÝ INFORMÁČEK BŘEZEN 2014 vydání č. 135 ročník 12. Informace z obce VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TATOBITY úterý 25. března od 19 hodin na sále hasičské zbrojnice v Tatobitech. Program :

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz 70. VÝROČÍ

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Kompletní seznam žádostí - Rada Karlovarského kraje. Název žadatele Forma žadatele Název projektu Schválená částka

Kompletní seznam žádostí - Rada Karlovarského kraje. Název žadatele Forma žadatele Název projektu Schválená částka Kompletní seznam žádostí - Rada Karlovarského kraje Název žadatele Forma žadatele Název projektu Schválená částka Číslo usnesení 1 Nadační fond Ještěřice nadace Cyklus S Ještěřicí za kulturou 2016 15 000,00

Více

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul.

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul. Otevírání turistické sezóny v Opavském Slezsku 2013 PROGRAM Datum Místo Čas Popis akce poznámky Pátek 5.4. Opava 19 22 h. SLU Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru

Více

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Ing. Eva Navrátilová Městys Dolní Cerekev Seminář Slaďování pracovního a rodinného života a problematika rovných šancí Jihlava 5. listopadu 2013 Základní

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!!

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!! PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ČERVENCI A SRPNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

Letní turistické autobusy Český ráj 2015

Letní turistické autobusy Český ráj 2015 Letní turistické autobusy Český ráj 2015 Závěrečná zpráva Podklady poskytli: Zpracovatel: Ing. Jaroslav Semler BusLine a.s. Ing. Adam Pospíšil Dopravní podnik Kněžmost Kn žmost s.r.o. Jarmila Lásková Soldátová

Více

REGIONÁLNÍ MUZEUM. ve Vysokém Mýtě PROGRAM

REGIONÁLNÍ MUZEUM. ve Vysokém Mýtě PROGRAM REGIONÁLNÍ MUZEUM ve Vysokém Mýtě PROGRAM 2016 VÝSTAVNÍ PROSTORY RMVM Hudba ve spirále 17. ledna až 13. března Výstava Hudba ve spirále zobrazuje prostřednictvím sbírek Muzea elektrotechniky a médií Národního

Více

Příloha č. 2 usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Z-12-011-16

Příloha č. 2 usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Z-12-011-16 Příloha č. 2 usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Z-12-011-16 Přehled dotací v oblasti kultury na rok 2016 částky uvedeny v Kč Poř. č. Předkladatel Název Požadováno na Celkový rozpočet Požadovaná

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 9. 2012 Bod pořadu jednání: Zpráva o využití a vyúčtování dotací z kulturního fondu za rok 2011 Zpracovala: odbor,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2011

Slavnosti Pernštejnského panství 2011 Slavnosti Pernštejnského panství 2011 1. - 6. 7. 2011 kulturní program Nedvědice u rybníka - pořadatel městys Nedvědice 1.7. PÁTEK 20:00-01:00 OLDIES PARTY - DJ Luboš Hejtmánek - diskotéka 2.7. SOBOTA

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

Základní informace o městě

Základní informace o městě Základní informace o městě Geografická poloha Město Bílovec leží na trase silnice I/47 Olomouc Ostrava a je napojeno na dálnici D47. Na evropský železniční koridor je napojeno lokální železniční tratí

Více

Výukové programy pro základní školy

Výukové programy pro základní školy Výukové programy pro základní školy Středisko environmentální výchovy Modrý dům 2010/11 Vážení pedagogičtí pracovníci, rádi bychom Vám nabídli naše výukové programy, které jsou zaměřeny na hodnoty venkova,

Více

Aktivně na mateřské spolu s dětmi a Mateřským a rodinným centrem Sluníčko Havířov

Aktivně na mateřské spolu s dětmi a Mateřským a rodinným centrem Sluníčko Havířov 1. R1 2. R6 3. R7 4. R11 5. R19 6. R20 7. R23 8. R24 9. R31 Základní škola Ostrava -Vítkovice, Šalounova 56, Dům seniorů Letní tábor pro děti Správnou cestou 88 600,00 "Pohoda", o.p.s. "Pochod všech generací"

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí Mgr. Vojtěch Bušina,

Více

číslo 60 červen 2014

číslo 60 červen 2014 číslo 60 červen 2014 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné vydání Ústeckého zpravodaje, který vydává obec Ústí u příležitosti 625. výročí od první písemné zmínky o obci Ústí. Víte, že v

Více

PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKÁ REPUBLIKA ČESKÁ REPUBLIKA EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA SPOLOČNE BEZ HRANÍC

PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKÁ REPUBLIKA ČESKÁ REPUBLIKA EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA SPOLOČNE BEZ HRANÍC 2007 2013 PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKÁ REPUBLIKA ČESKÁ REPUBLIKA EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA SPOLOČNE BEZ HRANÍC Projekt: BLÍŽ K PŘÍRODĚ BLÍŽ K SOBĚ Operační program přeshraniční

Více

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví Možnosti nadací a státních programů Omnium z.s. Jakub Děd Struktura prezentace Nadace a nadační fondy Státní programy Ministerstva Hlavní oblasti dotační

Více

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Zpráva za oblast školství, kultury a sportu Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Školy a školská zařízení zřizovaná městem Mateřské školy zřizuje město dvě. Nedostatek míst v mateřských školách

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ŘÍJNU 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ŘÍJNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ŘÍJNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628 003,

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Zámek Zruč nad Sázavou - pro návštěvníky bude zámek přístupný každý den od 10:00 do 17:00 hod. (polední pauza v zámecké pokladně: 11:30

Více

POZNEJTE REGIONY ČR BŘEZEN 2015

POZNEJTE REGIONY ČR BŘEZEN 2015 POZNEJTE REGIONY ČR BŘEZEN 2015 CO NOVÉHO V POLABÍ? KAM V POLABÍ? WWW.POLABI.COM novinky pro rok 2015 v turistické oblasti POLABÍ WWW.FACEBOOK.COM/TICPODEBRADY MUZEUM CUKROVARNICTVÍ, LIHOVARNICTVÍ, ŘEPAŘSTVÍ

Více

PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016

PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016 VÝCHODOČESKÉ MUZEUM V PARDUBICÍCH PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016 NOVÁ EXPOZICE PARDUBICE PŘÍBĚH MĚSTA otevření 8. 5. 2016 Pod názvem Pardubice příběh města vás ve Východočeském muzeu čeká cesta od nejstarších

Více

1 ) VÁNOČNÍ TRHY 2 ) FOTOGRAFIE JIŘÍHO HAVLA

1 ) VÁNOČNÍ TRHY 2 ) FOTOGRAFIE JIŘÍHO HAVLA 1 ) VÁNOČNÍ TRHY Místo konání: Rokytnice nad Jizerou, Dolní náměstí Více informací: Město Rokytnice n/j, tel. 481 522 001, info@mesto-rokytnice.cz Přijďte nakoupit dárečky pro své blízké, vánoční ozdoby,

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Místní akční skupina Český sever, z. s.

Místní akční skupina Český sever, z. s. Místní akční skupina Český sever, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Význam MAS MAS Český sever, založený v roce 2004, je spolkem podle zákona 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Spolek je otevřené

Více

Program MgA. Kateřina Melenová 9 TÝDNŮ BAROKA 2015 Baroko

Program MgA. Kateřina Melenová 9 TÝDNŮ BAROKA 2015 Baroko Program 9 TÝDNŮ BAROKA 2015 MgA. Kateřina Melenová Baroko TÝDEN PRVNÍ NEPOMUK / SPÁLENÉ POŘÍČÍ 29.6.- 5.7. 2015 Kolébka sv. Jana Nepomuckého 29.6. PONDĚLÍ:# # SPÁLENÉ POŘÍČÍ / BLOVICE - CESTA OTEVŘENÁ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA kmen Ligy lesní moudrosti Kmen Kmen vznikl 18. června roku 2011 a je součástí Ligy lesní moudrosti, z.s. Jsme rodinný kmen sdružující členy z Mělníka,

Více

občanské sdružení MĚLNICKÝ OSVĚTOVÝ A OKRAŠLOVACÍ SPOLEK 2012

občanské sdružení MĚLNICKÝ OSVĚTOVÝ A OKRAŠLOVACÍ SPOLEK 2012 občanské sdružení MĚLNICKÝ OSVĚTOVÝ A OKRAŠLOVACÍ SPOLEK 2012 OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2012 AKCE ROKU 2012 Benefiční koncert ve prospěch varhan Společenské setkání dárců Svatotrojická pouť Cyklus chrámových

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ADVENTNÍCH A SILVESTROVSKÝCH AKCÍ

KULTURNÍ PŘEHLED ADVENTNÍCH A SILVESTROVSKÝCH AKCÍ KULTURNÍ PŘEHLED ADVENTNÍCH A SILVESTROVSKÝCH AKCÍ 26. listopadu Vánoční strom pro Jedličkův ústav v Liberci, smyslem celého projektu je udělat radost klientům Jedličkova ústavu během Vánočních svátků,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. roku 2010. (o činnosti a hospodaření)

VÝROČNÍ ZPRÁVA. roku 2010. (o činnosti a hospodaření) ČESKÝ MERÁN, obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČ: 26 45 84 20 VÝROČNÍ ZPRÁVA (o činnosti a hospodaření) roku 2010 Obsah: Přehled činností vykonávaných v roce 2010 Obecné

Více