PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ"

Transkript

1 PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ ŘÍJEN 2009

2 Vážení spoluobčané, milí čtenáři zpravodaje, setkáváme se opět nad stránkami letošního již 3. vydání našeho zpravodaje a je zde již podzim, kdy slunce rozzáří koruny stromů do nádherných odstínů barev. Blíží se nám ale i topná sezóna, tak prosím myslete na vyčištění komínů, údržbu a seřízení topidel i na ekologii. Nespalujte, prosím, v kamnech nevhodné materiály, zejména plasty, ať si neznečišťujeme ovzduší v obci a nepoškozujeme životní prostředí. Proběhly hodové oslavy, naše tradiční Václavské hody, které patří k největším svátkům v Přísnoticích. Pěkná slavnostní podívaná a milé zážitky jsou za námi. Přátelé, rodáci i zábavné atrakce již odjely a zbývá nostalgicky zavzpomínat a poděkovat všem, kteří se na přípravách a průběhu hodů podíleli. Zejména chci poděkovat našim letošním stárkům za klasické hodové veselí v bohatě vyšívaných kyjovských krojích i ohlédnutí za muzikálem Pomáda, kterým nás letos v krásných pastelových šatičkách překvapili.

3 Poděkování patří také mužskému pěveckému sboru Šatavan za pěvecké vystoupení, za velkolepý obří hrozen i historický povoz mandelňák, který dříve sloužil na svážení obilí a letos ozdobil náves. Doporučuji občanům shlédnout fotografie a zejména nově zařazené videoreportáže na obecních webových stránkách Uvidíte, že Václavské hody, které trvaly letos bezmála pět dnů, tj. od čtvrtka, kdy se stavěla mája, přes zvaní stárků na hody, dvě zábavy a zejména nedělní hodovou mši svatou a odpolední krojovaný průvod, až do pondělí, kdy se uskutečnil pohodový zápas fotbalistů (staré gardy mužů a mladé dámy) sever proti jihu, se opravdu povedly. Již v minulosti jste byli i prostřednictvím zpravodaje informováni o tom, že je plánována DSO Cyklistická stezka Brno - Vídeň výstavba bezpečného úseku trasy cyklistické stezky na katastru naší obce a to jako pokračování ulice Přibické až po most přes železnici za částku cca 10 mil. Kč. Sednout si na kolo a jet na něm klidně mezi poli a loukami je pro nás zatím v tomto úseku jen sen. Kdo si projel

4 překážkovou dráhu zemědělskými stroji zdevastované dnešní kamenité polní cesty, která by mohla být dotací zhodnocena položením živičného povrchu, jistě pochopil. Aby se plán DSO Cyklistická stezka Brno - Vídeň podařil, musela se obec zapojit do řešení majetkových vztahů k dotčeným pozemkům, které jsou ve vlastnictví občanů. Muselo se prokázat zajištění trvalé udržitelnosti plánované investice. Zastupitelstvo odsouhlasilo uzavření darovací smlouvy, popřípadě smlouvy o budoucí kupní smlouvě k pozemkům s tím, že po eventuální provedené výstavbě stezky a její kolaudaci do šesti měsíců uzavře darovací či kupní smlouvu na část pozemku s majiteli pozemků, kterých je více než stovka. Jsem proto velice ráda, že všichni občané žijící v naší obci chápou tuto potřebu a souhlasili s převodem části pozemku pod uvažovanou stavbou cyklostezky v případě poskytnuté dotace z evropských fondů do majetku obce. Školní zemědělský podnik svoje pozemky pod stezkou, které bude využívat k přístupu na pole, pronajal obci na dobu 10 roků. Velmi děkuji, i touto cestou, těm občanům, kteří obci hodlají příslušnou část pozemku k výstavbě cyklostezky darovat, eventuálně odprodat. Vážení spoluobčané, přeji Vám po teplém a suchém létě krásný barevný podzim, ať vyrovná vláhový deficit, který sužuje naši obec již od prázdnin. JUDr. Jarmila Pavelková starostka obce Výpis z usnesení zastupitelstva obce ZO schválilo: - směrnici pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu, - podání žádosti o dotaci z rozpočtu JMK na stavbu požární zbrojnice na místě současné klubovny chovatelů Za kostelem. Podíl JMK ,- Kč, podíl obce ,- Kč, - zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci silnice III. třídy 416/21, - uzavření nájemní smlouvy s MZLU v Brně, ŠZP Žabčice, na dobu

5 nejméně 10 roků, a to za částku, za jakou ŠZP pronajímá pozemky, - opravu a doplnění veřejného osvětlení kabin na hřišti, - odkoupení pozemků v blízkosti rybníku Lhéta. ZO neschválilo: - spolufinancování prodloužení vodovodního řadu ke stavbě rod. domu na konci ulice Za Humny, - uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o nájmu pozemků č. 261/8 s MZLU v Brně, ŠZP Žabčice. ZO vzalo na vědomí: - nepřidělení dotace na rekonstrukci smírčího kříže. Přihlašování občanů k trvalému pobytu v obci Z důvodu stěhování občanů dochází v naší obci každý měsíc k přihlašování a odhlašování občanů k trvalému pobytu. Současně však u nás žije mnoho lidí, kteří přihlášeni k trvalému pobytu u nás nejsou a ačkoli zde dlouhé roky žijí, adresu pobytu mají stále evidovanou dle předchozího bydlení. Počet občanů přihlášených v obci úzce souvisí s daňovými příjmy obce. Na jednoho občana vychází ročně daňové příjmy pro obec cca 9.000,- Kč. O tyto peníze obec přichází, když občan není k pobytu přihlášený. Nelze pominout také náklady, které obec má v souvislosti s pobytem nepřihlášených lidí odpady (hradí obec, i když od lidí nemůže vybírat poplatky), náklady na školství, volný čas dětí a mládeže, dary obyvatelstvu, sport, hasiče, Sloučíme-li daňové příjmy s těmito ostatními náklady, lze říci, že ročně přichází obec o cca ,- Kč za každého jinde přihlášeného občana. A počítáme-li dále při čtyřčlenné rodině je to roční částka ,- Kč. A máme u nás rodiny, které nemají svůj pobyt vyřešený i 10 roků. A tím se dostáváme u těchto rodin na sumu ,- Kč, které obec nedostane, protože tyto finance jdou do kasy jiných obcí. A zkuste si spočítat, o kolik peněz obec přichází, když dle odhadu letos u nás žije asi 50 takovýchto občanů nepřihlášených k pobytu.

6 Sběr zářivek a výbojek Vysloužilé lineární či úsporné zářivky a výbojky nepatří do popelnice na směsný odpad, protože z nich mohou při rozbití unikat nebezpečné látky. Nepatří ale ani do tříděného skla, i když jsou ze skla vyrobené. Nejjednodušší je vzít starou zářivku a odevzdat ji v obchodě při nákupu té nové. Nefunkční zářivky můžete také odevzdat v úřední dny pondělí a středu na našem obecním úřadě do sběrného boxu. Zpětný odběr je zajištěn systémem EKOLAMP, který hradí náklady na provoz sběrného místa. Do sběrné nádoby lze odevzdat: kompaktní úsporné zářivky, výbojky, lineární trubicové zářivky do 40 cm, světelné zdroje s LED diodami. Do sběrné nádoby nelze odevzdat: klasické žárovky, reflektorové a halogenové žárovky, lineární trubicové zářivky nad 40 cm. Zahrádka k pronajmutí Oznamujeme, že je v zahrádkářské kolonii u lesa volná zahrádka o výměře 574 m 2, roční nájem ve výši 287,- Kč. Smlouvu o nájmu lze uzavřít na Obecním úřadě v Přísnoticích. Svoz nebezpečného odpadu a elektra V sobotu od do hodin bude svozová firma AVE CZ, s. r. o., na návsi sbírat nebezpečný odpad a vyřazené elektrospotřebiče.

7 Společenská kronika Blahopřejeme občanům k životnímu jubileu a do dalších let přejeme stálé zdraví a spokojenost. jméno č. p. datum narození 89 roků Lazarová Bohumila roků Schwarz Josef roků Mulíček Václav Langová Marie roků Tancerová Růžena roků Neumann Vladimír roků Štanclová Zdeňka Strouhal Václav

8 Blahopřejeme rodičům k narození miminka a přejeme radostné a krásné chvíle při výchově dětí: jméno č. p. datum narození Geciová Denisa Kolegar Matěj Se zármutkem vzpomínáme na naše zemřelé spoluobčany: jméno č. p. datum úmrtí Fiala Josef Havlík Roman Od měsíce srpna 2009 do října 2009 se do obce přistěhovalo 5 občanů, 6 osob se z obce odstěhovalo. Přísnotice mají 793 obyvatel. Omluva za tiskovou chybu: Omlouváme se rodině Markové za tiskovou chybu v minulém zpravodaji chybně uvedené jméno zemřelého pana Zdeňka Marka a děkujeme za pochopení.

9 Základní škola a mateřská škola Školní rok 2009/10 začal v úterý 1. září. V tomto školním roce chodí do naší základní školy 6 dětí do prvního ročníku, 7 dětí do druhého ročníku, 2 děti do třetího ročníku, 2 děvčata do čtvrtého ročníku a 5 dětí do pátého ročníku. Jsou rozděleni do dvou tříd 1. a 2. ročník v I. třídě učí ředitelka PaedDr. Marie Pelikánová, 3, 4 a 5. ročník ve II. třídě učí Mgr. Jana Maršálková. Po vyučování tráví čas více než polovina dětí ve školní družině, kterou vede vychovatelka Dana Kučerová. Podle školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání Škola pro život se učí žáci od 1. do 3. ročníku. Žáci ve 4. a 5. ročníku se učí podle vzdělávacího programu MŠMT Základní škola. Ve školní družině děti odpočívají, hrají si a také pod vedením vychovatelky tvoří různé dekorace a obrázky, které můžete vidět na chodbách ve škole a v obchodě paní Olejníkové.

10 Od října začaly svou činnost zájmové kroužky. Nabídky kroužků využila většina našich žáků. Přihlásili se do tělovýchovného kroužku, který vede paní Dana Kučerová, do kroužku anglické konverzace, který povede paní Jana Maršálková, do kroužku angličtiny pro nejmenší, který zatím vede paní Marie Pelikánová (hledáme lektora pro tento kroužek). Také v letošním školním roce jsme přihlášeni do soutěže ve sběru papíru. V loňském roce jsme se umístili na 8. místě ze 139 škol jihomoravského kraje. Odevzdali jsme celkem kg papíru, což je 371,76 kg na jednoho žáka. Děkuji za aktivní účast všem dětem. Občanům Přísnotic, kteří neháží papír do popelnice, ale nabídnou jej do sběru a šetří tak naše životní prostředí, vyslovuji také poděkování. I Vy máte na našem umístění v soutěži svůj podíl. Pokračuje i sběr drobného nefunkčního elektrozařízení baterie, mixéry, žehličky apod. Velké elektrospotřebiče, které se nám nevejdou do naší elektropopelnice televizory, mikrovlnky, velká rádia apod. - nemůžeme přijmout. V mateřské škole je v letošním školním roce 28 dětí, z toho 26 dětí je přihlášených k celodennímu pobytu. Budoucích prvňáčků je 10. Předškolní vzdělávání probíhá podle školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání Ten dělá to a ten zas tohle pod vedením učitelek Marie Dvořákové a Dobromily Ostrčilíkové.

11 Děti z mateřské školy a jejich rodiče jsou také zapojeni do soutěže ve sběru papíru. Umístili se na 54. místě. Odevzdali celkem kg papíru, což je 64,29 kg papíru na dítě. I jim patří poděkování za ohleduplný přístup k životnímu prostředí. Kéž by jim to zůstalo co nejdéle. Na začátku září byla provedena dotazníková anketa v mateřské škole. Dotazník vyplnilo 15 rodičů z 28 rozdaných dotazníků. Z výsledků dotazníkové ankety vyplývá, že rodiče mají zájem o přípravu dětí na vstup do základní školy. Rodiče by také přivítali v mateřské škole pravidelnou návštěvu logopeda a chtěli by, aby se děti v mateřské škole seznámily s cizím jazykem. Provoz i režim v mateřské škole většině rodičů i dětem vyhovuje. Na základě požadavků rodičů dochází od října ke změně v placení obědů. Většina rodičů si přeje platit převodem z účtu. Kdo nemá založený účet, může platit za obědy hotově vždy první pondělí v měsíci. V našich školách pracují také kuchařka Alena Fialová, školnice Zdeňka Mahovská, uklízečka Marie Svobodová. I tito zaměstnanci školy přispívají k pohodě v obou školách i k výchově našich dětí. Přeji všem zaměstnancům do nového školního roku klid a pohodu při práci s dětmi a pro děti děti jsou naše radost a dětem jen pěkné chvíle v mateřské škole a v základní škole dobré výsledky v učení i pěkné známky. Chcete-li nám napsat, uvádím naši adresu: zsprisnotice@skolniweb.cz Atletické střípky PaedDr. Marie Pelikánová ředitelka školy Tereza Tancerová 2. místo na Mistrovství Moravy družstev v Opavě v novém osobním rekordu v běhu na 800 m časem

12 4. místo na Mistrovství Moravy jednotlivců ve Frýdku-Místku. 3. místo v Evropských atletických hrách v Brně v běhu na 800 m (na těchto závodech startovalo 860 atletů z 10 zemí). Katka Tancerová v letošním roce již 5x vybojovala umístění na stupních vítězů v Rakouském běžeckém poháru. Anna Tancerová 1. místo na Mistrovství Jižní Moravy Břeclav. 2. místo na Mistrovství Moravy Ostrava. 1. místo na Mistrovství ČR družstev Břeclav. S radostí jsme přijali do svých řad 12 mladých zájemců o atletiku ve věku do 10 let z Přísnotic a Žabčic. František Němec trenér atletiky

13 Kino Jiskra Velké Němčice Pátek :30 hod. Případ nevěrné Kláry Pátek :30 hod. Jménem krále Pátek :30 hod. Hannah Montana Pátek :30 hod. Líbáš jako Bůh Pátek :30 hod. Hodinu nevíš Pátek :30 hod. Muži v říji Pátek :30 hod. Pařba ve Vegas Pátek :30 hod. Jánošík Dětský filmový festival (slosovatelné vstupenky losuje se před zahájením posledního představení dne Úterý :30 hod. Noc v muzeu 2 Středa :30 hod. Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů Čtvrtek :30 hod. Vzhůru do oblak Úterý :30 hod. G-Force Středa :30 hod. Ať žijí rytíři Pátek :30 hod. Ulovit miliardáře Pátek :30 hod. 2 Bobule Vánoční koncert neděle 20. prosince 2009 v 15:30 hod. v sále KD ve Velkých Němčicích Moravanka Jana Slabáka. Předprodej vstupenek ZŠ Velké Němčice tel

14 Placená inzerce. Objednáváme na dušičky: Lesní kytice větší 260,-- Kč Lesní kytice střední 220,-- Kč Kytice s umělými květinami 180,-- Kč Lesní věneček 35cm 130,-- Kč Lesní věneček střední 180,-- Kč Lesní věnec 60cm 260,-- Kč Lesní květináč 115,-- Kč Kytička 75,-- Kč Lesní dušičkový koš 140,-- Kč Ostatní výrobky dle přání zákazníka. Možnost dodání věnečků a věnců ze stříbrného smrku - příplatek za věneček 10,-- Kč a za věnec 20,-- Kč. Objednávky přijímáme do Objednávat můžete na tel. č nebo na adrese Petr Lang, Přísnotice č. 306 nebo 173. Od přijímáme objednávky na advent a vánoce: adventní věnečky, věnečky a podkovy na dveře, svícny a ostatní sortiment na výzdobu domů i k umístění na hroby. Nabízíme ořezání stále zelených stromů a keřů (smrky, borovice, jedle a thúje). Ořezání a odvoz zdarma. Ořez v měsících říjen až prosinec Lang Petr Přísnotice č. 306

15 Občanské sdružení Diakonie Broumov je nezisková organizace, která poskytuje sociální služby pro občany z okraje společnosti materiální pomoc sociálně potřebným, azylové ubytování i pracovní příležitost. Více na VYHLAŠUJE H U M A N I T Á R N Í S B Í R K U Letního a zimního oblečení /dámské, pánské,dětské/ Lůžkovin, prostěradel, ručníků, utěrek, záclon, Látky (minimálně 1m 2, prosíme, nedávejte nám odřezky a zbytky látek) Domácí potřeby-nádobí bílé i černé, skleničky- vše nepoškozené Peří, péřových a vatovaných přikrývek, polštářů a dek Obuv veškerou nepoškozenou VĚCI, KTERÉ VZÍT NEMŮŽEME: ledničky, televize, počítače a jinou elektroniku, matrace, koberce z ekologických důvodů nábytek, jízdní kola a dětské kočárky - ty se transportem znehodnotí znečištěný a vlhký textil Sbírka se uskuteční: dne: pondělí a středa čas: hodin hodin místo: Obecní úřad Přísnotice Věci prosíme zabalené do igelitových pytlů či krabic, aby se nepoškodily transportem tel.: , Děkujeme za Vaši pomoc. Bližší informace Vám rádi sdělíme:

16 Přísnotický zpravodaj vydává Obecní úřad Přísnotice. Náklad 340 výtisků. Zdarma občanům obce. Říjen 2009.

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

Číslo 1/2013 Obecní úřad Libějovice Leden 2013 Libějovice 26 38772 Libějovice. Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2013:

Číslo 1/2013 Obecní úřad Libějovice Leden 2013 Libějovice 26 38772 Libějovice. Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2013: Občasník obcí Libějovice, Nestanice a Lomec 1/2013 Číslo 1/2013 Obecní úřad Libějovice Leden 2013 Libějovice 26 38772 Libějovice Tel: 383382064 Tel. Starosta: 606692079 web: www.libejovice.cz email: libejovice@tiscali.cz

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

ZÁŘÍ / ŘÍJEN 2012. Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu

ZÁŘÍ / ŘÍJEN 2012. Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu ZÁŘÍ / ŘÍJEN 2012 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, fax: 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz INFORMACE Z OBCE MUDr.Černá ordinuje

Více

Zpravodaj. Přísnotice. Září 2006

Zpravodaj. Přísnotice. Září 2006 Zpravodaj Přísnotice Září 2006 Úvodem Čím se mám nechat inspirovat pro dnešní úvodník, který by se měl zabývat důležitou a aktuální otázkou, měl by vymezovat závěry a odhalovat souvislosti, když si nedovolím

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 1 leden 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, přejeme Vám příjemné zimní měsíce, hlavně hodně zdraví a pohody. Zprávy z obce Usnesení ze zápisu č.

Více

Zastupitelstvo obce Dobratice na svém 28. řádném zasedání dne 8. 10. 2012 projednalo:

Zastupitelstvo obce Dobratice na svém 28. řádném zasedání dne 8. 10. 2012 projednalo: obce DOBRATICE www.dobratice.cz č. 9/2012 Zastupitelstvo obce Dobratice na svém 28. řádném zasedání dne 8. 10. 2012 projednalo: 1) Úvod, volba ověřovatelů zápisu. 2) Schválení programu jednání. 3) Poskytnutí

Více

Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2014:

Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2014: Občasník obcí, Nestanice, Černěves a Lomec Tel: 383 382 064 web: www.libejovice.cz Tel. starosta: 606 692 079 email: libejovice@tiscali.cz Knihovna: Pátek 16-17 hod. Veřejný internet: V úředních hodinách

Více

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA na veřejné zasedání obecního zastupitelstva konající se ve středu 28. března 2012 Program: od 19,00 hod. v zasedací místnosti Obecního

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 7 červenec 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, léto se pomalu chýlí ke konci, pryč jsou prázdniny a čas dovolených. Věříme, že jste si přes léto

Více

POPOVICE. Místní zpravodaj č. 3

POPOVICE. Místní zpravodaj č. 3 POPOVICE Místní zpravodaj č. 3 Z Á Ř Í 2 0 1 0 Milí spoluobčané! Vzhledem k nadcházejícím komunálním volbám, mi dovolte, abych zrekapituloval práci zastupitelstva za období let 2006-2010. 1) Byl dokončen

Více

Skládka bude otevřena v sobotu 21. dubna 2012 od 10 do 12 hod.

Skládka bude otevřena v sobotu 21. dubna 2012 od 10 do 12 hod. Obecní vysílání 3C Skládka bude otevřena v sobotu 21. dubna 2012 od 10 do 12 hod. LILA Domov pro postižené děti Otnice Vás srdečně zve na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ve středu 25. dubna 2012 od 9.00 do 17.00

Více

PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ

PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ www.prisnotice.cz LISTOPAD 2007 Úvodem Vážené čtenářky, vážení čtenáři, milí spoluobčané, dovolte mi, abych Vás téměř v posledním měsíci roku 2007 pozdravila a informovala v tomto

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí, Nestanice, Černěves a Lomec Číslo 10/2015 Říjen 2015 Obecní úřad 26 387 72 Tel: 383 382 064 web: www.libejovice.cz Tel. starosta: 606 692 079 email:

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ

PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ PŘÍSNOTICKÝ ZPRAVODAJ www.prisnotice.cz BŘEZEN 2008 Ú V O D E M Vážené čtenářky, vážení čtenáři, milí spoluobčané, dostává se Vám do rukou, po malé zimní pomlce, zpravodaj o dění v naší obci a okolí. Od

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Číslo 2/2016 Obecní úřad Libějovice Únor 2016 Libějovice 26 387 72 Libějovice Tel: 383 382 064 web: www.libejovice.cz Tel. starosta: 606 692 079 email:

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

pokračování na str. 2

pokračování na str. 2 Jak to vidí starostka Od začátku svého působení ve funkci starostky obce se v pravidelných intervalech z různých informačních zdrojů dovídám, jak jsou v naší obci drahé popelnice. Jak je obec asociální

Více

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce ÚSTECKÝ ZPRAVODAJ Březen (obecní čtvrtletník líbilo a registrace: nestíhali MK jsme ČR dolévat E 19788) do várnice s kohoutkem 1/2013 1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim

Více

Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008

Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008 Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008 Rada obce zasedala v 1. čtvrtletí letošního roku 3x. Projednala: -smlouvy o zřízení věcného břemene, -harmonogram postupu voleb do školské rady Základní

Více

Zpravodaj obce č. 2/2010 Zpracovala: Ťupová Zdenka 19. května 2010

Zpravodaj obce č. 2/2010 Zpracovala: Ťupová Zdenka 19. května 2010 Zpravodaj obce č. 2/2010 Zpracovala: Ťupová Zdenka 19. května 2010 O ČEM JEDNALO ZASTUPITELSTVO: Uvádíme stručný přehled. Kompletní zápisy a usnesení z jednání zastupitelstva obce jsou k nahlédnutí na

Více

Informace Obecního úřadu Polepy

Informace Obecního úřadu Polepy Číslo III Březen 2007 Blahopřejeme našim spoluobčanům V březnu slaví paní Emílie Lázňovská své 84. narozeniny. Přejeme vše nejlepší a hodně zdraví do dalších let. Informace Obecního úřadu Polepy Finanční

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 12 prosinec 2018 Veras Obsah zpravodaje: Obecní úřad informuje Společenská rubrika Ostatní Obecní úřad informuje Vážení spoluobčané, další kalendářní rok je za námi.

Více

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5.

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5. Oběžník č. 5/2012 1/ Sběr kovového šrotu Sbor dobrovolných hasičů Nošovice pořádá v sobotu 5. 5. 2012 v dopoledních hodinách sběr kovového šrotu. Pokud se chcete zbavit nepotřebného kovového odpadu, uložte

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, začal advent, doba jarmarků, rozsvěcení vánočních stromů, koncertů a krásné vánoční nálady. Nenechejte si toto období nikým pokazit, ba naopak, prožijte ho v klidu, pohodě, odpočinku

Více

MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH OBECNÍ ZPRAVODAJ 11/2013 XX. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH USNESENÍ č. 37 ze zasedání rady obce Jakartovice, konaného dne 7.11.2013 Rada obce schvaluje : 1. Rozpočtové opatření

Více

Z M Ě N A N O T Á Ř E V Ý Z V A DĚTSKÉ STŘEDISKO JIMRAMOV

Z M Ě N A N O T Á Ř E V Ý Z V A DĚTSKÉ STŘEDISKO JIMRAMOV Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) www.vecov.cz obec.vecov@tiscali.cz tel. 566 562 821 číslo 6/2012 O B E C N Í Ú Ř A D Usnesení č.

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

VELKÁ KRAŠ UPOZORNĚNÍ. ZPRAVODAJ OBCE č. 5/2012 SLOVO STAROSTKY

VELKÁ KRAŠ UPOZORNĚNÍ. ZPRAVODAJ OBCE č. 5/2012 SLOVO STAROSTKY ZPRAVODAJ OBCE č. 5/2012 VELKÁ KRAŠ www.velkakras.cz Tel.: 584 436 141 Fax: 584 436 029 SLOVO STAROSTKY Když se nás někdo zeptá, co je sedm divů světa, obvykle je seřadíme takto: Pyramidy v Gaze Taj Mahal

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Zpravodaj obce Hvozdec 1/2011

Zpravodaj obce Hvozdec 1/2011 Zpravodaj obce Hvozdec 1/2011 Vážení spoluobčané, předkládáme Vám první obecní zpravodaj v tomto roce, který si klade za cíl Vás informovat o aktuálním dění ve Hvozdci. Internetové stránky obce Webové

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

Zpravodaj Obce Hrádek

Zpravodaj Obce Hrádek Zpravodaj Obce Hrádek 26.března 2008 Příprava výstavby kanalizace a ČOV v Hrádku a Tedražicích V současné době se intenzivně dopracovává žádost o získání dotace z Operačního programu Životní prostředí

Více

MIŘETICKÝ. ze zasedání Zastupitelstva obce Miřetice ze dne 11. 3. 2013

MIŘETICKÝ. ze zasedání Zastupitelstva obce Miřetice ze dne 11. 3. 2013 MIŘETICKÝ OBĚŽNÍK 2/2013 březen ZASTUPITELSTVO OBCE MIŘETICE USNESENÍ č. 24/2/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce Miřetice ze dne 11. 3. 2013 Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 Informační leták Obecního úřadu Volfartice 3. číslo Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 vydává Obec Volfartice, se sídlem Volfartice č. p. 59, IČ: 00261076 občasník - distribuováno zdarma - neprodejné

Více

9/2014. Vážení spoluobčané, Fotokronika. Sbírka použitého ošacení

9/2014. Vážení spoluobčané, Fotokronika. Sbírka použitého ošacení 9/2014 Fotokronika Vážení spoluobčané, V příloze Zpravodaje si opět můžete prohlédnout fotografie, na kterých uvidíte změny, které se během roků udály. Například to, že nadměrné množství vody není jen

Více

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY NOŠOVICE na školní rok 2013-2014 se uskuteční ve středu 6. března 2013 v budově MŠ od 8:00 do 14:00 hod.

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY NOŠOVICE na školní rok 2013-2014 se uskuteční ve středu 6. března 2013 v budově MŠ od 8:00 do 14:00 hod. Oběžník č. 2/2013 Četnost vydání: cca 1x měsíčně Místo vydávání: Nižní Lhoty Číslo a den vydání: 2/2013 ze dne 26. 2. 2013 Evidenční číslo: MK ČR 10232 Název, sídlo a IČO vydavatele: Obecní úřad Nižní

Více

ČERVENEC / SRPEN 2015

ČERVENEC / SRPEN 2015 ČERVENEC / SRPEN 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz http://www.vaclavovubruntalu.cz

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 29. ledna 2015 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. srpna 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. srpna 2014 20. ročník září 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. srpna 2014 Usnesením č. 36/2014 zastupitelé pověřili starostu jednáním k zajištění realizace projektu Zahrádka v Zahrádkách a výběrového

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 16. srpna 2010 ã. 4/2010. Prázdninové klípky

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 16. srpna 2010 ã. 4/2010. Prázdninové klípky MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 16. srpna 2010 ã. 4/2010 Prázdninové klípky Zvonička Vlaské Z ohlasu účastníků se zdá, že se akce zdařila, podpořená pěkným

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce

LUDĚK MÍČEK starosta obce Vážení spoluobčané, dovolte, abych Vás všechny pozdravil na stránkách našeho zpravodaje. Zima nám utekla a myslím si, že ke spokojenosti nás všech. Naše nově zakoupena sněžná fréza vyjela jednou, ale alespoň

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

Výsledky inventarizace obce k 31.12.2013

Výsledky inventarizace obce k 31.12.2013 Ve středu 12. března 2014 se konalo v Kulturním domě v Hukovicích 21. zasedání zastupitelstvo obce Bartošovice, které přijalo následující usnesení (bez zveřejnění osobních údajů) : Zastupitelstvo obce

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Vážení spoluobčané, Blíží se konec roku 2007 a jako každý rok se Vám pokusím

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010. Volby jsou už minulostí

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010. Volby jsou už minulostí MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010 Volby jsou už minulostí Vážení spoluobčané, děkuji všem, kteří jste přišli k volbám, a svými

Více

Zpravodaj Obecního úřadu v Těchlovicích. Ročník 12. číslo 44/2010. Stránka 1

Zpravodaj Obecního úřadu v Těchlovicích. Ročník 12. číslo 44/2010. Stránka 1 Zpravodaj Obecního úřadu v Těchlovicích Ročník 12. číslo 44/2010 Stránka 1 USNESENÍ č. 1/2010 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Těchlovice konaného dne 20.1.2010. Zastupitelstvo obce Těchlovice:

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. května 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. května 2015 21. ročník květen 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. května 2015 Usnesením č. 23/2015 zastupitelé vzali na vědomí rozpočtové opatření č. 3/2015. Usnesením č. 24/2015 zastupitelé schválili

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 4 duben 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Naši milí spoluobčané, možná až příliš mnoho času trávíme u počítačů, mobilů, tabletů a dalších podobných zařízení, které

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná JUBILANTI ZÁŘÍ 2016 Marcela Urbancová, 70 let Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti přeje Obec Hvozdná. POZVÁNKA V pátek 30. 9. 2016 se koná zasedání zastupitelstva

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 Vážení občané, po delší odmlce se Vám opět dostává do rukou letošní první a poslední číslo Občasníku plné zajímavých informací. Toto číslo shrnuje dění v obci od

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK BŘEZEN 2014 vydání č. 135 ročník 12.

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK BŘEZEN 2014 vydání č. 135 ročník 12. TATOBITSKÝ INFORMÁČEK BŘEZEN 2014 vydání č. 135 ročník 12. Informace z obce VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TATOBITY úterý 25. března od 19 hodin na sále hasičské zbrojnice v Tatobitech. Program :

Více

OBČASNÍK KŘINICE. Založení a poloha vesnice

OBČASNÍK KŘINICE. Založení a poloha vesnice OBČASNÍK KŘINICE květen 2005 Vydává OÚ Křinice Čas í jako bláznivý a za několik málo týdnů budeme vzpomínat na vznik života v této naší krásné obci. Členové obecního zastupitelstva v současné době věnují

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

Borotínský zpravodaj

Borotínský zpravodaj Opravená terasa na výstavním pavilonu v arboretu v Borotíně foto: Fr. Chlup ml. Borotínský zpravodaj Březen 2013 vydává zastupitelstvo Obce Borotín www.obecborotin.cz Důležitá tel. čísla: Tísňové volání

Více

Zpravodaj obce Hluboké

Zpravodaj obce Hluboké Zpravodaj obce Hluboké 8/13 3.9. 2013 Vážení spoluobčané, Splašková kanalizace s čistírnou odpadních vod je v provozu. Žádáme všechny občany, aby se připojovali co nejdříve. V případě, že se do půl roku

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři,

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři, ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015 Vážení občané, vážení čtenáři, v tomto vydání zpravodaje se ve svém příspěvku budu snažit o podání informací za období třetího čtvrtletí. V období prázdnin, byla

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Šilheřovický zpravodaj Září 2006

Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Unie rodičů sdružení při ZŠ Šilheřovice Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu že jsme nestihli zhodnotit akce školního roku v červnu, činíme takto nyní. Školní rok 2005/2006

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ STŘEŇ

OBECNÍ ZPRAVODAJ STŘEŇ OBECNÍ ZPRAVODAJ STŘEŇ Vychází jednou za dva měsíce REVITALIZACE ZA NÁMI... Chtělo by se říct, Revitalizace za námi a spousta práce před námi. Jinak řečeno: nikdy není a nebude vše hotové, aneb práce je

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 20. ročník listopad 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 Usnesením č. 45/2014 zastupitelé schválili zvolení jednoho místostarosty. Usnesením č. 46/2014 zastupitelé obce Zahrádky

Více

DUBEN 2016. Plánované akce. Uzávěrka příštího čísla 25. 4. 2016. Muzikál Ať žijí duchové. Oslavy 760 let vzniku obce, setkání rodáků

DUBEN 2016. Plánované akce. Uzávěrka příštího čísla 25. 4. 2016. Muzikál Ať žijí duchové. Oslavy 760 let vzniku obce, setkání rodáků DUBEN 2016 Dlouhá Ves 24, 582 22 Přibyslav, tel.: 724 539 255, www.dlouhaves.cz, e-mail: podatelna@dlouhaves.cz, IČO: 00267309, Evidenční číslo listů: MKČR E 20096 Plánované akce 30. 4. 2016 7. 5. 2016

Více

Zpravodaj 9. městyse Knínice u Boskovic 2011. Slavnostní otevření sportovně-kulturního areálu v Knínicích u Boskovic

Zpravodaj 9. městyse Knínice u Boskovic 2011. Slavnostní otevření sportovně-kulturního areálu v Knínicích u Boskovic Zpravodaj 9 městyse Knínice u Boskovic 2011 Slavnostní otevření sportovně-kulturního areálu v Knínicích u Boskovic Neděle 25. září 2011 ve 14.00 hod. Program: slavnostní otevření areálu volný vstup do

Více

Z jednání Rady a Zastupitelstva obce Brumovice

Z jednání Rady a Zastupitelstva obce Brumovice Obecní zpravodaj Ročník 18 Číslo 1 leden-březen 2013 Z jednání Rady a Zastupitelstva obce Brumovice Rada obce Projednala: - Dotační příspěvek na pitný režim ve výši 2.860,- Kč pro ZŠ a ŠJ Neplachovice

Více

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Dobrovodský ZPRAVODAJ Číslo 1/15 ROČNÍK XXI. Duben 2015 12., 13. a 14 června 2015 SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Obce Dobrá Voda u Hořic Obecní úřad připravuje sjezd rodáků a přátel Obce Dobrá Voda u Hořic. Program

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Podz.;W\n.í. Vážení spoluobčané,

Podz.;W\n.í. Vážení spoluobčané, Podz.;W\n.í Vážení spoluobčané, v dnešním Držkováčku naleznete několik informací o tom "co bylo" a v přehledu akcí se dozvíte co se pro Vás připravuje na předvánoční čas. Dovolte mi abych Vám popřála krásné

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

číslo 60 červen 2014

číslo 60 červen 2014 číslo 60 červen 2014 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné vydání Ústeckého zpravodaje, který vydává obec Ústí u příležitosti 625. výročí od první písemné zmínky o obci Ústí. Víte, že v

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Úřední hodiny pro veřejnost: Obecní úřad: Číslo 11/2015 Obecní úřad Libějovice Listopad 2015

Více

Obec Moravskoslezský Kočov Závěrečný účet 2015

Obec Moravskoslezský Kočov Závěrečný účet 2015 Závěrečný účet a účetní závěrka Obce Moravskoslezský Kočov za rok 2015 - údaje o hospodaření obce v roce 2015 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných

Více

ZÁVIŠAN. Obecní úřad informuje. Zasedání zastupitelstva obce. Tříděný odpad. Upozornění MěÚ Kopřinice. Výstavba chodníkového tělesa

ZÁVIŠAN. Obecní úřad informuje. Zasedání zastupitelstva obce. Tříděný odpad. Upozornění MěÚ Kopřinice. Výstavba chodníkového tělesa Zpravodaj/ září 2007 ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E / Z Á Ř Í 2 0 0 7 / C E N A 3 K Č Obecní úřad informuje Zasedání zastupitelstva obce Starosta obce Závišice svolává zasedání zastupitelstva

Více

ZPRAVODAJ OBCE PŘESKAČE 2016

ZPRAVODAJ OBCE PŘESKAČE 2016 ZPRAVODAJ OBCE PŘESKAČE 2016 Vážení spoluobčané, před začátkem dalšího roku Vám opět chceme poskytnout stručný přehled užitečných informací. Podrobnosti k různým oblastem najdete na webových stránkách

Více

PŘERUŠENÍ DODÁVKY ELEKTRICKÉHO PROUDU

PŘERUŠENÍ DODÁVKY ELEKTRICKÉHO PROUDU 2 2015 Poděkování Obec Dlouhá Loučka děkuje členům Myslivecké společnosti Dlouhá Loučka za provedení úklidu příkop kolem cest. (Nasbírali 1,5 traktorové vlečky odpadů.) Také děkuje všem spoluobčanům, kteří

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Zápis z 2 zasedání Zastupitelstva obce Černíč, konaného dne 8. 12. 2014 od 19,00 hod

Zápis z 2 zasedání Zastupitelstva obce Černíč, konaného dne 8. 12. 2014 od 19,00 hod Obec Černíč Zastupitelstvo obce Černíč Zápis z 2 zasedání Zastupitelstva obce Černíč, konaného dne 8. 12. 2014 od 19,00 hod Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Černíč (dále též

Více

PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015

PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015 PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015 Zbožnost, která se spokojí s tím, co má, je už sama velké bohatství. Nic jsme si totiž na svět nepřinesli, a také si nic nemůžeme odnést. Máme-li jídlo a oděv, spokojme se s

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

TURNAJ V KŘÍŽOVÉM MARIÁŠI - MEMORIÁL JOSEFA MAŠKA 40. ročník turnaje v Podhorním Újezdě

TURNAJ V KŘÍŽOVÉM MARIÁŠI - MEMORIÁL JOSEFA MAŠKA 40. ročník turnaje v Podhorním Újezdě TURNAJ V KŘÍŽOVÉM MARIÁŠI - MEMORIÁL JOSEFA MAŠKA 40. ročník turnaje v Podhorním Újezdě V r. 1969, tedy před 42 lety (v r. 1982 a 1984 se turnaj nekonal), turnaj založili místní hraví příznivci této karetní

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Organizace školního roku 2014-2015

Organizace školního roku 2014-2015 Organizace školního roku 2014-2015 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E L E D E N 2 0 1 6 / C E N A 3 K Č. Obecní úřad informuje. Rozšíření sběru plastů - pytlový sběr

ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E L E D E N 2 0 1 6 / C E N A 3 K Č. Obecní úřad informuje. Rozšíření sběru plastů - pytlový sběr ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E L E D E N 2 0 1 6 / C E N A 3 K Č Obecní úřad informuje Rozšíření sběru plastů - pytlový sběr Již mnoho let v Závišicích separujeme odpady - plasty, papír,

Více

1, Jste spokojeni s podobou naší obce? Újezd Zbečno? ano 2 5 spíše ano 21 29 spíše ne 8 19 3 ne 2 9 1

1, Jste spokojeni s podobou naší obce? Újezd Zbečno? ano 2 5 spíše ano 21 29 spíše ne 8 19 3 ne 2 9 1 Celkem odevzdáno: 109 dotazníků 5 bez udání bydliště 38 Újezd 66 Zbečno 39 spíše osobní názor, 64 spíše názor celé domácnosti 1, Jste spokojeni s podobou naší obce? ano 2 5 spíše ano 21 29 spíše ne 8 19

Více

1. Krátká foto bilance 1. roku nového zastupitelstva 2. Kanalizace a ČOV - financování 3. Plán společenských akcí na rok 2012 4.

1. Krátká foto bilance 1. roku nového zastupitelstva 2. Kanalizace a ČOV - financování 3. Plán společenských akcí na rok 2012 4. 1. Krátká foto bilance 1. roku nového zastupitelstva 2. Kanalizace a ČOV - financování 3. Plán společenských akcí na rok 2012 4. Představení strategického plánu rozvoje obce do roku 2016 5. Diskuse Odpadové

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

VELKÝ SLET ČARODĚJNIC

VELKÝ SLET ČARODĚJNIC e.č. MK ČR A 10345 Vydal: Městský úřad Úsov dne: 25. dubna 2008 2/2008 Vlastivědné muzeum v Šumperku Lovecko lesnické muzeum v Úsově Vás zvou na VELKÝ SLET ČARODĚJNIC v sobotu 26. dubna 2008, na úsovském

Více