Když červenec pěkně. hřeje, o vánocích se zima zaskvěje. Svatá Anna - chladna z rána. Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Když červenec pěkně. hřeje, o vánocích se zima zaskvěje. Svatá Anna - chladna z rána. Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu."

Transkript

1 červenec srpen Tak tu máme prázdniny a já jsem se konečně zmohl a našetřil na pořádnou dovolenou! Moc se těším, a aspoň ukážu sousedovi, že na to taky máme - loni byl s celou rodinou v Egyptě a chlubí se s tím ještě letos při každé návštěvě... Vždycky když přišla řeč na dovolenou, mluvil o ní v superlativech; a my jsme jen závistivě poslouchali. Letos to bude jiné. Když pak jejich cestovka krachla a oni se neměli jak dostat domů, samozřejmě volal mě, abych mu nějak pomohl - to je jasné, že se chtěl spíše pochlubit, že jsou v Egyptě. Letos to ale bude jiné. Soused jede s rodinkou jen k nějaké přehradě u nás má ještě nějaké splácení v souvislosti s hrazením léčebných výloh toho jejich požahaného kluka. Vzpomínám na jeho vyprávění o Celý rok jsem šetřil a letos jedeme do prosluněných plážích u moře a tiše Řecka! závidím. Pár dní sice byli celá rodinka RŠ zavřeni na pokoji a léčili nějaké střevní potíže, to je prý ale v Egyptě normální. Jinak si to užili. Když červenec pěkně Tedy až na třídenní zákaz koupání kvůli žralokům... my u přehrady narazili tak akorát na kapra... A pak ještě ta medůza, která požahala jejich kluka a běhali s ním po místních špitálech. Já medůzu nikdy neviděl, to snad nemaj ani v Pražské ZOO! hřeje, o vánocích se zima zaskvěje. Svatá Anna - chladna z rána. Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu.

2 INFORMACE ZE ZASEDÁNÍ ZO Na 3. letošním veřejném zasedání ZO, které se konalo 15. června, jsme probírali řadu pro někoho možná nezajímavých témat, nicméně i ty je potřeba probrat. Stručně tedy nastíním ten nejdůležitější: AUDIT HOSPODAŘENÍ Odsouhlasili jsme bez výhrad audit hospodaření obce za rok 2010, který proběhl koncem května v průběhu třech dnů. Auditoři zkoumali a kontrolovali úplně všechno, co se týká financí, rozpočtu, dotací apod. Dle vyjádření paní auditorky jsme jediná obec (z těch které letos prověřovala), která má vše v naprostém pořádku a bez připomínek, za což jistě patří velká pochvala Zuzce a Zdence! hlavního vstupu do KD, opravou fasády (jistě jste si všimli, fasáda vzbudila spoustu kladných, ale i negativních reakcí - někomu se líbí, někomu ne - jak jste na tom vy?), chystáme se ještě letos aspoň natřít střechu (i když by potřebovala celkovou rekonstrukci), chtěli bychom na podzim vyměnit část oken. Ostatní body programu (prodeje pozemků, smlouvy o výpůjčce, nájemní smlouvy) je možno prohlédnout na našich stránkách v usnesení, popř. na úřadě. INFORMACE O REALIZOVANÝCH A PŘIPRAVOVANÝCH AKCÍCH Jako na každém veřejném zasedání i na tomto jsme hosty seznámili s průběhem realizovaných a připravovaných projektech: REKONSTRUKCE ZAŘÍZENÍ KD SOCIÁLNÍCH Byly dokončeny práce na rekonstrukci sociálních zařízení a vstupního prostoru v KD (hosté si mohli prohlédnout). Tato rekonstrukce byla z části hrazena z dotace, z části z vlastních prostředků. V současné době pokračujeme s úpravami VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ Psali jsme i v minulém čísle, jedná se o úpravy u zdravotního střediska, u fary a u kostela a rekonstrukce chodníku a parkoviště u bytového domu. V současné době jsou práce téměř dokončeny, zbývá osadit fontánka (pítko) u obrázků a odpadkové koše k lavičkám. Již nad rámec zakázky jsme se rozhodli zrekonstruovat trávníky před bytovým domem, toto v současné době společnými silami s obyvateli bytovky provádíme. I tato stavba je kritizována i chválena,

3 zajímá nás Váš názor! Navíc jsme rovněž vyčistili, uspořádali a osadili skalničkami balvan a jeho okolí (u brány fary) a čekáme, zda výsadba vydrží a nepřesune ji někdo na svou zahrádku. Pokud vydrží, určitě budeme ve zkráškování dalších lokalit pokračovat (uvítáme rovněž Vaše názory a tipy). Z DISKUZE Diskuze byla poměrně bohatá a živá, některé příspěvky zde uvádíme: - Byla vznesena stížnost na příliš hlučnou hudbu až do ranních hodin na jinak velmi zdařilé akci "Kácení máje". Jasně oprávněná námitka, hudba byla opravdu velmi hlučná. Kdo očekával omluvu nebo alespoň vyjádření "šéfa" organizátorů, který byl na zasedání přítomen a později velmi živě diskutoval a kritizoval (viz. níže), ten se nedočkal... - Velký problém je pálení domovního odpadu některými občany. Když pominu ekologický aspekt, velmi to znepříjemňuje život sousedům. Naučme se třídit, málokterá obec má takové možnosti bezplatného odběru různého odpadu (sběrný dvůr), a cena svozu komunálního odpadu z popelnic je rovněž oproti mnohým obcím nízká. - Dostali jsme pochvalu za výstavu na Rychtě, děkujeme! - Jako další bylo vzpomenuto ožehavé téma - co s areálem našeho koupaliště. Všichni bychom jistě rádi, aby fungoval jako kdysi, je třeba mít na zřeteli všechny aspekty, jako je způsob využití areálu (koupaliště nebo jiné rekreační nebo sportovní využití), priorita rekonstrukce, cena rekonstrukce a zdroj fin. prostředků, náklady na provoz, způsob zajištění provozu (obec / podnikatel). Napište nám Váš názor. Na závěr už jen stručně bez komentáře příspěvky pana T: - Proč obec nekosí lidem, kteří nemají sekačku a nebo starším, kteří to nezvládnou - Dlažba ke kostelu je nevhodná pro ženy s podpatky - Proč se dělal chodník k bytovce? Bude snad obec dělat chodníky ke každému domku?

4 KULTURA CO JE ZA NÁMI... VE ZKRATCE KÁCENÍ MÁJE Od července je V sobotu 4. června proběhlo na prostranství pod OÚ rozhledna otevřena tradiční kácení máje. Pro děti byla připravena řada soutěží, každý den mimo později došlo k samotnému kácení. Letošní májka byla od 9 hodin do 18pondělí hodin. výjimečně vysoká, ale organizátoři měli vše pod kontrolou Máme zde v suvenýrech a odnesla to jen větev lípy. Večer pak program pokračoval nové pexeso s nejkrásnějšími zábavou při hudbě a bohatém občerstvení až do pozdních ranních hodin. Přikládáme pár fotografií, více na stránkách. rozhlednami ČR, kde je samozřejmě i ta naše! ***** Připomínáme běžící soutěž Rozkvetlé okno, jak tak sleduju, adeptů už je dost, jen se nebát a přihlásit se! ***** Případ Hruška: stavební firma je vybrána, čeká se na stavební povolení a v červenci by se měly zahájit práce, předpokládaná doba realizace je cca 3-4 měsíce. ***** ZÁJEZD DO VLČNOVA Nedělní návštěva Jízdy Králů ve Vlčnově byla doprovázena krásným slunečným počasím. Návštěvníci mohli obdivovat tento krásný obřad a bohaté kroje účinkujících, shlédnout vystoupení různých folklórních skupin a pochutnat si na místních specialitách. S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás zřejmě navždy opustil náš nakladač BOAR. Momentálně řešíme pouze nejnutnější práce subdodavatelsky, nejpozději do zimy musíme situaci vyřešit

5 Množí se problémy občanů s nejrůznějšími smlouvami (půjčky, prodeje apod.) - prosím studujte před podpisem poctivě, pozor zejména na rozhodčí doložky apod, raději se poraďte s někým zkušenějším, právníkem nebo třeba i s námi! DEN DĚTÍ Na den dětí proběhly obcí za doprovodu hudby v rozhlase (omlouvám se všem, kteří čekali hodinu u branky až začnu hlásit) strašidýlka, princezny, supermani a jiné bytosti z Mateřské školy. ***** Příklad k předchozí poznámce: Občan uzavřel smlouvu na zprostředkování půjčky, půjčku nakonec nedostal, ale různými Jiný den pak na školní zahradě připravila ZŠ pro děti kličkami ve smlouvě po zábavné odpoledne včetně posezení a občerstvení pro něm chtějí celkem cca rodiče: , rozhodčí doložka neumožňuje dát to k soudu! Nesmysl? Bohužel skutečnost... ***** Upozorňujeme na povinnost ročních kontrol komínů! Podle nového předpisu o požární bezpečnosti musí od ledna každý komín připojený k funkčnímu kotli na vytápění alespoň jednou za rok zkontrolovat kominík. Týká se to rodinných a bytových domů, ale také chat a chalup, při požáru pak hrozí pokuta Kč a jisté problémy s pojišťovnou. Kontakty na kominíky dáme dohromady a poskytneme, při hromadných objednávkách budou jistě velké slevy. VERNISÁŽ Výjimečná výstava výtvorů dětí ze ZUŠ proběhla přímo ve třídách školy, milé bylo i vystoupení malých zpěváků. SLAVNOSTNÍ ROZLOUČENÍ S PÁŤÁKY Ve středu 29. června proběhlo v obřadní síni slavnostně předání vysvědčení a pochval dětem, které již po prázdninách nastoupí do škol v Krnově.

6 MÁJOVÉ SETKÁNÍ Letošní Májové setkání bylo jiné než v předešlých letech a vyvolalo tím řadu reakcí, negativních i pozitivních. Záměrem bylo akci zatraktivnit pro širší věkové skupiny a to se myslím povedlo. Akce měla několik dějů na různých místech: Na Rychtě proběhla výstava dobových fotografií z naší obce doplněná fotografiemi a obrazy našich mladých umělců. Měla obrovský kladný ohlas, proto jsme ji otevřeli i v neděli a další víkend. Určitě toto nebyla poslední výstava na Rychtě, rádi uvítáme Vaše náměty na další expozice. Přikládám pár fotografií, více na našich stránkách. Na Strážišti byla připravena zábava pro skupina T+T bratří Tlachů, závěr trochu děti i dospělé, po celou dobu hrála pokazil déšť.

7 Od 21 hodin pak v sále KD proběhl Kravál jak se patří, zábava výborná až koncert rokové skupiny MARATON. do ranních hodin... KAPR CUP JUNIOR 2011 Dne 11. června proběhla na rybníce "Krtkova louže" akce, jejíž vyhodnocení zde uvádíme: Vyhodnocení dětských rybářských závodů Kapr Cup Junior 2011 Rybářských závodů pro dětí, Kapr Cup Junior 2011, které byly konány dne se zúčastnilo 22 závodníků ve dvou kategoriích. V první kategorii M do 7. let byly všichni závodníci včetně doprovodu vzorní a šikovní a i přes veškerou snahu se nepodařilo žádnou rybičku ulovit tak o konečném pořadí rozhodovala dovednostní soutěž lovení rybek na magnet ze které vzešlo následující pořadí. 3. místo Matěj Sovadina 2. místo Eliška Cigánková 1. místo Alexandra Keni Vítězům, ale i všem zúčastněným blahopřejeme.

8 V druhé kategorii V nad 7 let, kterých se účastnily závodníci do 11 let bylo více vzrušení a chytilo se celkem 10 kaprů o celkové váze 9,43kg. Pořadí na vedoucích místech se několikrát změnilo. Po náročném boji plném emocí a chycených ryb skončily závody s následujícím pořadí. 3. míst David Ressler 1,50kg 2. místo Amálie Žídková 2,64kg 1. místo Patrik Sovadina 3,40kg Obrovská gratulace všem vítězům, všem co ulovily rybu a i těm kteří se zodpovědně zúčastnily a udělaly pro ulovení ryb maximum. Cenu za největší ulovenou rybu získal za uloveného kapra o váze 3,4kg Patrik Sovadina a byl mu udělen pohár starosty obce. Rybářský klub Úvalno děkuje všem závodníkům a jejich doprovodu za vzorné dodržování rybářského řádu závodů a zodpovědné přistupování k lovu ryb. Obrovské poděkování patří všem partnerům a sponzorům, bez kterých by realizace této akce nebyla možná: Obec Úvalno, ČSOP Brantice u Krnova, Sadové úpravy s.r.o., Zemědělská společnost Rozhled a.s. (ing. Pavel Žídek), Dalibor Hanes soukromý zemědělec, Strojírny ing. Jan Bacho, Výšivky od Jany Jana Matýsková

9 NAŠI FOTBALISTI V sobotu 18. června hráli muži TJ Družstevník Úvalno poslední zápas této sezóny s mužstvem Stěbořic. Samozřejmě vyhráli (2:1). Jelikož do uzávěrky jsem nedostal výsledné tabulky, přikládám alespoň pár fotografií ze zápasu. Další víkend se pak hrstka fotbalových nadšenců zúčastnila turnaje v malé kopané v Býkově, kde získali pěkné druhé místo.

10 ... A CO NÁS ČEKÁ Prozatím víme, že poklady jsou zřejmě dva - jeden zcela jistě najdou i menší děti (nebude to ale jednoduché!) a ten druhý zkusí najít naši teenageři. Vydržte do srpna, další pokyny včas vhodným způsobem poskytneme.

11

12

13 Z ARCHIVU A SOUČASNOST

14 FOTO Z OBCE Fotky z chovatelské stanice koček bengálských LOBENSTEIN

15 MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT...

16 INZERCE vydává Obecní úřad Úvalno, Úvalno 58. adresa pro příspěvky: cz Další číslo vyjde , uzávěrka do

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

D.Poslední dobrou zprávou byla informace z Krajského úřadu v Brně, který nám přislíbil 133 tis. Kč na vybudování a opravy obecních komunikací.

D.Poslední dobrou zprávou byla informace z Krajského úřadu v Brně, který nám přislíbil 133 tis. Kč na vybudování a opravy obecních komunikací. Vážení a milí občané, nemůžeme si stěžovat, že by letošní jaro bylo fádní, bez zajímavých nebo dokonce mimořádných událostí. Pokusíme se vám všechny nové věci přiblížit a informovat vás o nich v tomto

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Vážení sportovní přátelé, zima už se pomalu chýlí ke konci. Opět tedy nastává čas pro druhou část fotbalové sezóny 2011/2012. Všechna naše mužstva už od ledna započala s

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

SBOROVÝ DOPIS. Červen 2016

SBOROVÝ DOPIS. Červen 2016 SBOROVÝ DOPIS Červen 2016 Milí v Kristu, letošní Noc kostelů jsem společně s Danielem Červeňákem strávil v Sedlčanech. Takže to, jak probíhal večer otevřených dveří v naší modlitebně v Ječné, vím pouze

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE

VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE I/2016 www.tochovice.cz www.facebook.com/tochovice Nová úpravna vody včetně technologického vybavení v podzemí vodojem 2 x 20 m3 KRAJSKÝ AGRO CS Pohár - Osmifinále SK Tochovice -

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Vážení spoluobčané, Blíží se konec roku 2007 a jako každý rok se Vám pokusím

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Prověřovací cvičení Hasičských jednotek

Prověřovací cvičení Hasičských jednotek 2/2014 Vážení čtenáři, je mi potěšením Vás přivítat u dalšího čísla našeho Zpravodaje. V tomto vydání Vás budu více než jindy žádat o spolupráci, reakci, nápady nebo jiné aktivní zapojení se do dění v

Více

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 Zastupitelstvo obce Dolní Domaslavice schvaluje - program 9. zasedání - ověřovatele zápisu: M. Chrobočková, M. Junga -

Více

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity 4/2013 Vážení a milí čtenáři, vítám Vás u dalšího čísla našeho Zpravodaje, které uzavírá již jeho třetí kompletní ročník. Předvánoční období plné shonu máme již téměř za sebou a čekají nás svátky, které

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, začal advent, doba jarmarků, rozsvěcení vánočních stromů, koncertů a krásné vánoční nálady. Nenechejte si toto období nikým pokazit, ba naopak, prožijte ho v klidu, pohodě, odpočinku

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice X Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice Nejbližší zápasy našeho týmu Kolo Datum Soupeř Čas 1 Sobota 22.08.2015 Řepy - Muži B 10:30

Více

Nazdar bratři! Wakand č. 201, strana - 2 -

Nazdar bratři! Wakand č. 201, strana - 2 - Wakand č. 201, strana - 1 - Nazdar bratři!..máme tu třetí měsíc v tomto roce. A hned mám pro Vás nášup nových informací. První věcí připomenutí termínu skautského tábora, tj. 29. června až 13. července

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna Zpravodaj 3 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Městys Knínice u Boskovic ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna bude probíhat v prostorách

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

řed mnoha a mnoha lety, v osmdesátých letech osmnáctého století, žil na Vasiljevském ostrově, v ulici nazývané První linie, majitel chlapecké

řed mnoha a mnoha lety, v osmdesátých letech osmnáctého století, žil na Vasiljevském ostrově, v ulici nazývané První linie, majitel chlapecké řed mnoha a mnoha lety, v osmdesátých letech osmnáctého století, žil na Vasiljevském ostrově, v ulici nazývané První linie, majitel chlapecké internátní školy. Jistě bychom i dnes našli o něm někde záznam

Více

Koněšínský zpravodaj 1/2009

Koněšínský zpravodaj 1/2009 Koněšínský zpravodaj 1/2009 Vydává Obecní úřad v Koněšíně, 10. dubna 2009 Velikonoční bohoslužby v Koněšíně Zelený čtvrtek Velký pátek Bílá sobota Velikonoční neděle Pondělí velikonoční 17.00 hod - mše

Více

Já nechci do školky! Aní, kakám! slyším takřka ze spaní volání prostřední dcery Johanky a je mi jasné, jaká scénka se odehrává. Johanka sedí na záchodě, za chvilku seskočí, vystrčí zadeček a budec čekat,

Více

CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů.

CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů. CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů. Co vše je potřeba zařídit při cestování s dětmi? Věděli jste například,

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2008 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2008 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 4 6/2008 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. 1.sraz chodouňských rodáků 1.2. Pomozte nám řešit trvalý nepořádek u kontejnerů

Více

Občanské sdružení Knihovna třetího tisíciletí

Občanské sdružení Knihovna třetího tisíciletí Občanské sdružení Knihovna třetího tisíciletí Výroční zpráva za rok 2009 Husova 2382 440 01 Louny IČO: 63152118 Číslo účtu:275425680227/0100 Kdo jsme, jaké je naše poslání. 1. prioritou sdružení je všestranný

Více

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi MratíNoviny listopad 2015 Nezávislý mratínský měsíčník VIII. ročník vydání č. 83 Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi B líží se devátý ročník staročeského mratínského jarmarku a současně

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009 15. ročník červenec 2009 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009 Usnesením č. 36/2009 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 1/2009. Obec hospodaří se schváleným rozpočtem a každá

Více

-------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------- č. 2 / květen 2007 Vážení spoluobčané Jarní sluníčko protkalo svými paprsky i naši obec a my bychom Vám chtěli popřát krásné a spokojené dny. členové Zastupitelstva obce U S N E S E N Í ZASTUPITELSTVA

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 4 duben 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Naši milí spoluobčané, možná až příliš mnoho času trávíme u počítačů, mobilů, tabletů a dalších podobných zařízení, které

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2010

V Ř E S K O V Á K květen 2010 V Ř E S K O V Á K květen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,v letošním roce opět při stavění máje a následné noci došlo k několika incidentům a škodám způsobených našimi mladými výtržníky. K těmto událostem

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

JAKÁ PARNA SE V ČERVNU DOSTAVÍ, TAK SE I PROSINCOVÉ MRAZY POSTAVÍ

JAKÁ PARNA SE V ČERVNU DOSTAVÍ, TAK SE I PROSINCOVÉ MRAZY POSTAVÍ ročník XXVI., číslo 6/2014 Svátek dětí Stavební úpravy bytového domu Hokejbalový turnaj Házenkáři v Handball Family JAKÁ PARNA SE V ČERVNU DOSTAVÍ, TAK SE I PROSINCOVÉ MRAZY POSTAVÍ Svátek dětí Více na

Více

Ročník : 2009 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 7

Ročník : 2009 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 7 ŽĎÁRSKÉ L I S T Y oficiální zpravodaj Obce Žďár vydávaný zastupitelstvem obce Ročník : 2009 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 7 Vážení spoluobčané, do rukou se Vám dostává letošní třetí číslo obecního

Více

Občasník DM č. Školní rok 2010/2011. Krásné podzimní dny...

Občasník DM č. Školní rok 2010/2011. Krásné podzimní dny... Občasník DM č. 1 Školní rok 2010/2011 Krásné podzimní dny... Informace pro nováčky Důležitá telefonní čísla: Domov mládeže Obrněné brigády 354 408 027 Lékař pro DM: MUDr. Julie Heroutová, Hradební 18,

Více

Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014

Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014 Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014 Z jednání Rady a Zastupitelstva obce Brumovice Rada obce Projednala: -Novou smlouvu o zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů s firmou EKO-KOM,

Více

NEJENRODIČOVSKÝ INFORMÁTOR TÁBOR 2014. Důležité informace než odjedeme na letní skautský tábor

NEJENRODIČOVSKÝ INFORMÁTOR TÁBOR 2014. Důležité informace než odjedeme na letní skautský tábor NEJENRODIČOVSKÝ INFORMÁTOR TÁBOR 2014 Důležité informace než odjedeme na letní skautský tábor Po celý rok přicházíme jako skauti do kontaktu s přírodou. Až tábor nás k ní ale přiblíží natolik, abychom

Více

Novosedelský zpravodaj

Novosedelský zpravodaj Novosedelský zpravodaj www.nove-sedlo.cz leden 2014 císlo 1 rocník IV. ážení spoluobèané, i v letošním roce se mùžete tìšit Vna nová vydání Novosedelského zpravodaje, kde Vás budeme informovat o dìní a

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

NOVÝ MÍSTNÍ ROZHLAS ZIMNÁ ÚDRŽBA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ

NOVÝ MÍSTNÍ ROZHLAS ZIMNÁ ÚDRŽBA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NOVÝ MÍSTNÍ ROZHLAS ZIMNÁ ÚDRŽBA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ Všichni už víme, že máme obec vybavenou novým bezdrátovým místním rozhlasem, který byl vybudován jako zařízení pro varování v rámci protipovodňových

Více

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Dobrovodský ZPRAVODAJ Číslo 1/15 ROČNÍK XXI. Duben 2015 12., 13. a 14 června 2015 SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Obce Dobrá Voda u Hořic Obecní úřad připravuje sjezd rodáků a přátel Obce Dobrá Voda u Hořic. Program

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Prosinec 2015. Vážené kolegyně a kolegové, E-mail : crs.olomouc@seznam.cz, www.rybsvaz-ol.cz

Prosinec 2015. Vážené kolegyně a kolegové, E-mail : crs.olomouc@seznam.cz, www.rybsvaz-ol.cz Prosinec 2015 E-mail : crs.olomouc@seznam.cz, www.rybsvaz-ol.cz Vážené kolegyně a kolegové, čas letí jako bláznivý, rok s rokem se opět schází a my začínáme bilancovat rok 2015, ve kterém se podařila řada

Více

Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014

Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014 Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014 ÚVODNÍK Milí čtenáři Děníčku, připomeňme si jeden ze závěrů, který udělal Tomáš Zendulka v minulém čísle Děníčku, a to možný prodej

Více

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do Město Kojetín 2009 Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do provozu dálnice D1, stavba 0134.1

Více

Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 2

Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 2 ŽĎÁRSKÉ L I S T Y oficiální zpravodaj Obce Žďár vydávaný zastupitelstvem obce Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 2 Vážení spoluobčané, právě se Vám dostalo do rukou druhé číslo obecního

Více

Písecký zpravodaj Září 2014

Písecký zpravodaj Září 2014 Písecký zpravodaj Září 2014 TRADIČNÍ ZÁJEZD Obec i letos pořáda tradiční zájezd pro naše důchodce Kde? na jižní Moravu Kdy? 27.09.2014 Co navštívíme? - 10,30 hod. obhlídka bývalé podzimní továrny na výrobu

Více

Od našich páťáků. a také se rády houpají. A už slyším hola, hola už zas děti škola volá.

Od našich páťáků. a také se rády houpají. A už slyším hola, hola už zas děti škola volá. Daniel Čech se chlubí s medailí, kterou získal se svým kolektivem na fotbalovém ve Vlašimi. Jeho mužstvo ve kterém po domluvě hostoval (zastupoval zraněného brankáře), obsadilo 2. místo v turnaji. Turnaje

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Ludgeřovický zpravodaj září 2006. Společenské organizace v obci Ludgeřovice

Ludgeřovický zpravodaj září 2006. Společenské organizace v obci Ludgeřovice Ludgeřovický zpravodaj září 2006 Společenské organizace v obci Ludgeřovice Klub důchodců Ludgeřovice Edeltruda Tomečková, Na Kopečku 168/6 (tel. 595 052 109) Klub důchodců Vrablovec Markéta Jurčková, Vrablovec

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

1. prosince 2007 14.00 Čertovská diskotéka pro děti 20.00 Diskotéka pro dospělé

1. prosince 2007 14.00 Čertovská diskotéka pro děti 20.00 Diskotéka pro dospělé 1 Řepnický zpravodaj č. 19 říjen 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Kulturní akce, které připravujeme: 1. prosince 2007 14.00 Čertovská diskotéka

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce

LUDĚK MÍČEK starosta obce Vážení spoluobčané, dovolte, abych Vás všechny pozdravil na stránkách našeho zpravodaje. Zima nám utekla a myslím si, že ke spokojenosti nás všech. Naše nově zakoupena sněžná fréza vyjela jednou, ale alespoň

Více

Kronika obce Věžky Srpen 2013 Veřejný život: 2. rybářské závody pro děti 31. srpna 2013.

Kronika obce Věžky Srpen 2013 Veřejný život: 2. rybářské závody pro děti 31. srpna 2013. Kronika obce Věžky Srpen 2013 Veřejný život: 2. rybářské závody pro děti 31. srpna 2013. Dne 31.08.2013 se konaly v pořadí druhé rybářské závody. Účast byla téměř stejná jako při prvních závodech. Počasí

Více

Měsíčník pro občany obce Lipová ZDARMA tel.: +420 412 391 390 e-mail: noviny@lipova.cz www.lipova.cz ZPRÁVY A INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU

Měsíčník pro občany obce Lipová ZDARMA tel.: +420 412 391 390 e-mail: noviny@lipova.cz www.lipova.cz ZPRÁVY A INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU Měsíčník pro občany obce Lipová ZDARMA tel.: +420 412 391 390 e-mail: @lipova.cz www.lipova.cz ZPRÁVY A INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU Kanalizace, silnice a kostel najednou, vznikl by kráter někdy o průměru

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník 3/2014 14. ročník Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají. Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko od sněhu. Zářijové dny pomalu končí a s

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO)

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO) INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Z jednání rady obce (RO) RO schválila uzavření smlouvy o věcném břemeni s ČEZ Distribuce, a.s., na p. č. 2088/3 ost. plocha a p. č. 2088/7 ost. plocha pro stavbu přípojka podzemního

Více

O ateliéru Tilia. Tři fotografie od Dalibora Palečka z výstavy, dokumentující rekonstrukci

O ateliéru Tilia. Tři fotografie od Dalibora Palečka z výstavy, dokumentující rekonstrukci Výroční zpráva 2013 Tři fotografie od Dalibora Palečka z výstavy, dokumentující rekonstrukci ateliéru Tilia O ateliéru Tilia Umělecko-řemeslný ateliér Tilia je chráněná dílna, která zaměstnává lidi dlouhodobě

Více

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Ze života v Praze 15 Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Rok 2015 jsme zahájili návštěvou pražských muzeí. Navštívili jsme muzeum Židovské, Poštovní a nevynechali ani Zemědělské muzeum. Zajímavá byla

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY O ŽIVOTĚ NA DM JITŘENKA

VYHODNOCENÍ ANKETY O ŽIVOTĚ NA DM JITŘENKA VYHODNOCENÍ ANKETY O ŽIVOTĚ NA DM JITŘENKA školní rok 2015 2016 (32 dotázaných žáků) V Poděbradech dne 14. 06. 2016 Anketu zadala, vyhodnotila, zpracovala a komentáři obohatila Bc. Klára Schulzová Co se

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

Informace pro občany č.1

Informace pro občany č.1 Informace pro občany č.1 Velký Malahov, Jivjany, Ostromeč SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo informací o dění v obci, o tom, co Vámi zvolení zastupitelé dělali, dělají

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Dvouměsíčník pro Chyňavu, Malé Přílepy, Libečov, Podkozí a Lhotku u Berouna. Stalo se. Veliký úspěch Dušana Plodra v Austrálii

Dvouměsíčník pro Chyňavu, Malé Přílepy, Libečov, Podkozí a Lhotku u Berouna. Stalo se. Veliký úspěch Dušana Plodra v Austrálii Chyňavský zpravodaj 5/2012 Výtisk zdarma Dvouměsíčník pro Chyňavu, Malé Přílepy, Libečov, Podkozí a Lhotku u Berouna Vážení spoluobčané, Stalo se Veliký úspěch Dušana Plodra v Austrálii dovolte mi, abych

Více

Podz.;W\n.í. Vážení spoluobčané,

Podz.;W\n.í. Vážení spoluobčané, Podz.;W\n.í Vážení spoluobčané, v dnešním Držkováčku naleznete několik informací o tom "co bylo" a v přehledu akcí se dozvíte co se pro Vás připravuje na předvánoční čas. Dovolte mi abych Vám popřála krásné

Více

1. 11. 2011. Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti

1. 11. 2011. Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti 1. 11. 2011 Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti Veřejnosti dosud nepřístupný zámek Lešná u Valašského Meziříčí byl včera, po devítiměsíční rekonstrukci, slavnostně otevřen. Pro širokou veřejnost je Den

Více

číslo 17 HAVRAŇSKÉ NOVINY

číslo 17 HAVRAŇSKÉ NOVINY číslo 17 4. prosinec HAVRAŇSKÉ NOVINY rok 2008 Vážení spoluobčané, končí další rok, většina z nás se chystá na oslavy Vánoc a Nového roku. Dovoluji si Vám popřát hodně lásky, štěstí, zdraví, minimální

Více

Zápis ze zasedání. Krajské rady Junáka Libereckého kraje. termín: 19. června 2011, od 17.00 do 19.30. místo: krajská kancelář, SZ Hanychov, Liberec

Zápis ze zasedání. Krajské rady Junáka Libereckého kraje. termín: 19. června 2011, od 17.00 do 19.30. místo: krajská kancelář, SZ Hanychov, Liberec Zápis ze zasedání Krajské rady Junáka Libereckého kraje termín: 19. června 2011, od 17.00 do 19.30 místo: krajská kancelář, SZ Hanychov, Liberec Zápis ze zasedání Krajské rady Junáka Libereckého kraje

Více

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Úvodní slovo... 1 Základní informace o sdružení... 2 Historie sdružení... 3 Poslání a cíle sdružení... 3 Akce v průběhu roku 2009 (počet akcí, dětí)... 4 Propagace sdružení...

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Projekt "Senioři komunikují"

Projekt Senioři komunikují Projekt "Senioři komunikují" Poslední týden v červenci proběhl pětidenní kurz, ve kterém se naši občané učili pracovat s počítači. Kurz byl hrazen Nadačními fondem manželů Livie a Václava Klausových, byl

Více

1 Řepnický zpravodaj leden 2004

1 Řepnický zpravodaj leden 2004 1 Řepnický zpravodaj leden 2004 Vážení spoluobčané! Stojíme na prahu nového roku, kdy každý bilancuje rok minulý a dává si předsevzetí do roku příštího. O to bychom se chtěli pokusit i my. V minulém roce

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Scénář Kráčmera Krnov. obraz Scéna dialogy 1 Přistání na Cvilíně

Scénář Kráčmera Krnov. obraz Scéna dialogy 1 Přistání na Cvilíně Scénář Kráčmera Krnov obraz Scéna dialogy 1 Přistání na Cvilíně Kráčmera letí balonem a najednou slyší policejní vrtulník. Kráčmera se otočí a vidí jak se k němu rychle přibližuje, rozhodne se uhnout,

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

Ženský tým FnH v Norsku aneb kurz mořského rybolovu díl 2. 1.1.2014 17:30 hod.

Ženský tým FnH v Norsku aneb kurz mořského rybolovu díl 2. 1.1.2014 17:30 hod. F&H PREMIÉRA! Ženský tým FnH v Norsku aneb kurz mořského rybolovu díl 2. 1.1.2014 17:30 hod. Děvčata si vychutnávají první úlovky a Standa jim i celému kolektivu zatím připravuje jednu z jeho rybích specialit,

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2015 vydání č. 156 ročník 13.

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2015 vydání č. 156 ročník 13. TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2015 vydání č. 156 ročník 13. Informace z obce Obec Tatobity přeje všem svým občanům krásné prožití vánočních svátků, klid a pohodu v rodinách, vzájemné porozumění, pevné

Více

Písecký zpravodaj Leden 2012

Písecký zpravodaj Leden 2012 Písecký zpravodaj Leden 2012 Silvestr 2011 a novoroční přání Poslední den letošního roku jsem měl nevšední možnost pozorovat silvestrovské veselí celého našeho údolí od Bukovce přes Písek až po Jablunkov

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více