pro použití s multifunkčními tiskárnami s technologií Xerox ConnectKey

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "pro použití s multifunkčními tiskárnami s technologií Xerox ConnectKey"

Transkript

1 Aplikace Xerox App Gallery Příručka pro rychlé spuštění 702P03997 pro použití s multifunkčními tiskárnami s technologií Xerox ConnectKey Pomocí aplikace Xerox App Gallery můžete vyhledat aplikace, které poskytují nové funkce nebo možnosti pro vaše multifunkční tiskárny / zařízení využívající technologii ConnectKey. Služba App Gallery poskytuje přímý přístup k aplikacím, které mohou zlepšit vaši produktivitu, zjednodušit pracovní postupy, přenášet relevantní firemní informace a zlepšit celkové uživatelské prostředí. Další informace a pokyny k aplikaci Xerox App Gallery naleznete v uživatelské příručce ke službě Xerox App Gallery; viz odkaz Nápověda on-line a dokumentace uvedený na konci této příručky. TIP K použití aplikace Xerox App Gallery je zapotřebí splnit tyto požadavky: Multifunkční tiskárny vyžadují připojení k síti. - Aplikace technologie ConnectKey vyžadují komunikaci multifunkční tiskárny s internetem. V případě instalací, které pro připojení k internetu vyžadují server proxy, naleznete pokyny ke konfiguraci serveru proxy v Příručce pro správu multifunkční tiskárny s technologií ConnectKey. - Pokud multifunkční tiskárnu používáte s řešením, které je hostováno místním serverem (uvnitř brány firewall) a je povolen server proxy, musí být na multifunkční tiskárně nastavena výjimka proxy pro každé řešení. Několik příkladů: Xerox Mobile Print Solution, Xerox Printsafe Software, Nuance AutoStore, Xerox Scan to PC Desktop, Nuance ecopy ShareScan a Equitrac. Multifunkční tiskárna musí být vybavena softwarem pro multifunkční tiskárny s technologií 2016 ConnectKey. Multifunkční tiskárna musí mít nainstalovaný software Xerox Extensible Interface Platform (EIP) verze 3.5 nebo vyšší. Certifikáty SSL umožňují zabezpečenou výměnu osobních a citlivých údajů prostřednictvím síťových připojení. Pokud je ověření certifikátu SSL zakázáno, je zabezpečená komunikace soukromých nebo citlivých informací zranitelná. Obvykle je doporučeno povolit nastavení Verify server certificates (Ověřit certifikáty serverů) na multifunkční tiskárně, může to však způsobovat potíže s jinou aplikací. Další informace naleznete na stránkách online podpory pro aplikaci Xerox App Gallery na adrese

2 Způsoby získání aplikace Xerox App Gallery Aplikaci Xerox App Gallery lze získat dvěma způsoby: Aplikace Xerox App Gallery je předinstalována na multifunkční tiskárně: Ve výchozím nastavení je aplikace Xerox App Gallery předinstalována a je k dispozici na všech multifunkčních tiskárnách, na kterých je nainstalován software pro multifunkční tiskárny s technologií 2016 ConnectKey. - Uživatelé ji nemusí ručně stahovat a instalovat ze služby Xerox App Gallery. - Ve výchozím nastavení je tato aplikace na multifunkční tiskárně připravena k použití. Stáhněte si aplikaci Xerox App Gallery z webového portálu Xerox App Gallery: - Přejděte na webový portál Xerox App Gallery na adrese: - Uživatelé potřebují účet App Gallery, který umožňuje přihlášení do webového portálu Xerox App Gallery a stažení/instalaci aplikace Xerox App Gallery. Pokyny k instalaci aplikací prostřednictvím webového portálu Xerox App Gallery naleznete v uživatelské příručce ke službě Xerox App Gallery. Odkaz ke stažení příručky naleznete v části Nápověda on-line a dokumentace. Vytvoření účtu Pokud již máte účet služby Xerox App Gallery, přejděte k části Přihlášení do účtu služby Xerox App Gallery. 1. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny vyberte ikonu aplikace Xerox App Gallery. 2. Vyberte možnost Request an Account (Vyžádat účet) v okně přihlášení / vyžádání účtu aplikace App Gallery. Zobrazí se okno Request an Account (Vyžádat účet). 3. Umístěte ukazatel do pole Enter your address (Zadejte ovou adresu). Zobrazí se klávesnice na obrazovce. 4. Zadejte platnou ovou adresu a na klávesnici na obrazovce stiskněte tlačítko Enter. 5. Zvolte tlačítko OK. Zobrazí se zpráva účtu: Instructions for creating an account have been sent to the address provided. (Pokyny k vytvoření účtu byly odeslány na zadanou ovou adresu.) 6. Vyberte možnost Close (Zavřít) a vraťte se do okna přihlášení / vyžádání účtu aplikace App Gallery. 7. Přistupte k ovému účtu ové adresy, kterou jste zadali do aplikace Xerox App Gallery. 8. Otevřete Xerox App Gallery Account Request (Vyžádání účtu služby Xerox App Gallery) a vyberte odkaz URL určený k vytvoření účtu.

3 Webový portál Xerox App Gallery otevře adresu URL a zobrazí Terms and Conditions (Obchodní podmínky). 9. Přečtěte si Terms of Use (Podmínky použití) a odsouhlaste je. 10. Vyberte tlačítko Agree (Souhlasím) a pokračujte ve vytváření účtu. 11. Do požadovaných polí zadejte údaje: User ID (ID uživatele), Password (Heslo), Confirm Password (Potvrzení hesla), First and Last Name (Křestní jméno a příjmení), Company Name (Název společnosti), Address (Adresa) (ulice, město, stát nebo provincie, PSČ), Country (Země). 12. Zvolte tlačítko OK. Po vytvoření účtu se zobrazí zpráva: Your account has been activated. (Váš účet byl aktivován.) You can now login. (Nyní se můžete přihlásit.) 13. Vraťte se k multifunkční tiskárně a přihlaste se k účtu služby App Gallery postupem popsaným v části Přihlášení do účtu služby Xerox App Gallery. Přihlášení do účtu služby Xerox App Gallery 1. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny vyberte ikonu aplikace Xerox App Gallery. Zobrazí se okno přihlášení / vyžádání účtu aplikace App Gallery. 2. Pomocí klávesnice na obrazovce zadejte User Name (Uživatelské jméno) k účtu. 3. Pomocí klávesnice na obrazovce zadejte Password (Heslo) k účtu. 4. Na klávesnici na obrazovce stiskněte tlačítko Enter. 5. Vyberte možnost Log In (Přihlášení). Zobrazí se aplikace App Gallery. Instalace nové aplikace z aplikace Xerox App Gallery Následující postup předpokládá, že správce multifunkční tiskárny (MFP) vytvořil účet App Gallery a přihlašovací údaje účtu (ID uživatele a heslo) byly uloženy. Uložené přihlašovací údaje správce umožní všem uživatelům multifunkční tiskárny přistupovat k aplikaci Xerox App Gallery bez nutnosti přihlašovat se pomocí jednotlivých přihlašovacích údajů účtu.

4 Pokyny k instalaci aplikací prostřednictvím webového portálu Xerox App Gallery naleznete v uživatelské příručce ke službě Xerox App Gallery. Nápověda on-line a dokumentace obsahuje odkaz pro stažení příručky. 1. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny vyberte ikonu aplikace Xerox App Gallery. 2. Procházejte aplikacemi pomocí tlačítek Left / Right Page (Levá/pravá stránka) ve spodní části obrazovky App Gallery. 3. U požadované aplikace stiskněte tlačítko Install (Instalovat). Zobrazí se dialogové okno License Agreement (Licenční smlouva). Pokud je aplikace již nainstalována a je k dispozici nová verze, tlačítko se zobrazí jako Update (Aktualizovat). 4. Vyberte možnost Agree (Souhlasím). Spustí se instalace. Pokud se aplikace úspěšně nenainstaluje, zobrazí se znovu tlačítko Install (Instalovat); vybráním tlačítka Install (Instalovat) zopakujte pokus o instalaci. 5. Stisknutím tlačítka Exit (Konec) ukončíte a zavřete aplikaci Xerox App Gallery. Postupy správce multifunkční tiskárny (MFP) DŮLEŽITÉ Následující postupy může provést pouze osoba, která má oprávnění správce multifunkční tiskárny (MFP) a je k multifunkční tiskárně jako správce přihlášena. Multifunkční tiskárna může mít více než jednoho správce. Uživatelé, kteří nemají oprávnění správce, musí o provedení těchto postupů požádat správce. Uložení přihlašovacích údajů účtu App Gallery Tento postup obsahuje pokyny k uložení přihlašovacích údajů účtu služby Xerox App Gallery (ID uživatele a heslo). Pokud uložíte přihlašovací údaje, umožníte všem uživatelům multifunkční tiskárny (MFP) přistupovat k aplikaci Xerox App Gallery bez nutnosti přihlašovat se pomocí jednotlivých přihlašovacích údajů účtu. Tento postup může provést pouze osoba přihlášená k multifunkční tiskárně s oprávněním správce multifunkční tiskárny (MFP). Multifunkční tiskárna může mít více než jednoho správce. Pokud nejste správcem multifunkční tiskárny, požádejte správce multifunkční tiskárny o pomoc. 1. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny se přihlaste jako správce. 2. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny stiskněte ikonu aplikace Xerox App Gallery. Zobrazí se okno přihlášení do aplikace App Gallery. 3. Pomocí klávesnice na obrazovce zadejte své ID uživatele do pole Enter User ID (Zadejte ID uživatele). 4. Pomocí klávesnice na obrazovce zadejte své heslo do pole Enter Password (Zadejte heslo). 5. Na klávesnici na obrazovce stiskněte tlačítko Enter.

5 6. Vyberte možnost Log In (Přihlášení). V místním okně se zobrazí zpráva Do you want these login credentials to be used for others to access App Gallery? (Chcete, aby tyto přihlašovací údaje používali k přístupu do služby App Gallery i ostatní uživatelé?) 7. Vyberte možnost Use Credentials (Použít přihlašovací údaje). Přihlašovací údaje se uloží a zobrazí se aplikace App Gallery. Všichni uživatelé multifunkční tiskárny budou po vybrání aplikace Xerox App Gallery automaticky přihlášeni a budou mít přístup do služby App Gallery. Změna přihlašovacích údajů účtu App Gallery Tímto postupem změňte uložené přihlašovací údaje účtu App Gallery (ID uživatele a heslo). Tento postup může provést pouze osoba přihlášená k multifunkční tiskárně s oprávněním správce multifunkční tiskárny (MFP). Multifunkční tiskárna může mít více než jednoho správce. Pokud nejste správcem multifunkční tiskárny, požádejte správce multifunkční tiskárny o pomoc. Tento postup předpokládá, že správce multifunkční tiskárny (MFP) vytvořil účet App Gallery a přihlašovací údaje účtu (ID uživatele a heslo) byly uloženy. Změna uložených přihlašovacích údajů vyžaduje platný účet App Gallery. 1. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny se přihlaste jako správce. 2. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny stiskněte ikonu aplikace Xerox App Gallery. Zobrazí se okno přihlášení do aplikace App Gallery. 3. Na obrazovce App Gallery stiskněte tlačítko Settings (Nastavení). Tlačítko Settings (Nastavení) je ikona ozubeného kola umístěná v horní části obrazovky vedle tlačítka Exit (Konec). Zobrazí se okno Settings (Nastavení). 4. Pomocí klávesnice na obrazovce zadejte nové ID uživatele. Staré ID uživatele je odstraněno a nahrazeno novým ID uživatele. 5. Pomocí klávesnice na obrazovce zadejte heslo pro nový účet App Gallery. Staré heslo je odstraněno a nahrazeno novým heslem. 6. Stiskněte tlačítko OK v horní části obrazovky. V místním okně se zobrazí zpráva Do you want these login credentials to be used for others to access App Gallery? (Chcete, aby tyto přihlašovací údaje používali k přístupu do služby App Gallery i ostatní uživatelé?) 7. Stiskněte znovu tlačítko OK v horní části obrazovky. 8. Vyberte možnost Use Credentials (Použít přihlašovací údaje). Přihlašovací údaje se uloží a zobrazí se aplikace App Gallery. Pokud vyberete možnost No (Ne) a přihlašovací údaje se neuloží, přihlášení si uchová dříve uložené přihlašovací údaje aplikace App Gallery.

6 Odstranění (vymazání) přihlašovacích údajů účtu App Gallery Tímto postupem odstraníte (vymažete) uložené přihlašovací údaje účtu App Gallery (ID uživatele a heslo). Po odstranění přihlašovacích údajů uživatelé multifunkční tiskárny (MFP) již nebudou mít přístup k aplikaci App Gallery. Uživatelé se musí přihlásit k aplikaci Xerox App Gallery pomocí platného účtu služby App Gallery. Tento postup může provést pouze osoba přihlášená k multifunkční tiskárně s oprávněním správce multifunkční tiskárny (MFP). Multifunkční tiskárna může mít více než jednoho správce. Pokud nejste správcem multifunkční tiskárny, požádejte správce multifunkční tiskárny o pomoc. 1. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny se přihlaste jako správce. 2. Na úvodní obrazovce multifunkční tiskárny stiskněte ikonu aplikace Xerox App Gallery. Zobrazí se okno přihlášení do aplikace App Gallery. 3. Na obrazovce App Gallery stiskněte tlačítko Settings (Nastavení). Tlačítko Settings (Nastavení) je ikona ozubeného kola umístěná v horní části obrazovky vedle tlačítka Exit (Konec). Zobrazí se okno Settings (Nastavení). 4. Vyberte tlačítko Clear Credentials (Vymazat přihlašovací údaje). V místním okně se zobrazí zpráva Do you want clear the existing credentials used to allow others to access App Gallery? (Chcete vymazat stávající přihlašovací údaje, které používají k přístupu do služby App Gallery i ostatní uživatelé?) 5. Vyberte tlačítko Clear Credentials (Vymazat přihlašovací údaje) znovu. Uložené přihlašovací údaje služby App Gallery jsou odstraněny a zobrazí se okno přihlášení / vyžádání účtu aplikace App Gallery. Všichni uživatelé nyní mohou přistupovat k aplikaci App Gallery pouze po zadání platného ID uživatele a hesla účtu služby App Gallery. Podpora Nápověda on-line a dokumentace Další nápovědu a dokumentaci naleznete na stránce Chcete-li stáhnout uživatelskou příručku ke službě App Gallery, vyberte odkaz Documentation (Dokumentace).

7 Fórum technické podpory zákazníků Fórum technické podpory zákazníků služby Xerox App Gallery najdete na adrese Podporované multifunkční tiskárny (MFP) Seznam multifunkčních tiskáren, které podporují aplikaci Xerox App Gallery: Xerox WorkCentre 3655 WorkCentre 3655i. Xerox WorkCentre 5845/5855 Toto zařízení je vybaveno softwarem pro multifunkční tiskárny s technologií 2016 ConnectKey. Xerox WorkCentre 5865/5875/5890 WorkCentre 5865i/5875i/5890i. Xerox WorkCentre 5945/5955 WorkCentre 5945i/5955i. Xerox WorkCentre 6655 WorkCentre 6655i. Xerox WorkCentre 7220/7225 WorkCentre 7220i/7225i. Xerox WorkCentre 7830/7835/7845/7855 WorkCentre 7830i/7835i/7845i/7855i. Xerox WorkCentre 7970 WorkCentre 7970i.

8 2016 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Xerox, Xerox and Design, ConnectKey, Extensible Interface Platform a CentreWare jsou ochranné známky společnosti Xerox Corporation ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Prohlížeč Google Chrome je ochranná známka společnosti Google, Inc. ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Nuance, Nuance AutoStore, ecopy ShareScan a Equitrac jsou registrované ochranné známky společnosti Nuance Communications, Inc. 702P03997 Verze knihy 1.1, únor 2016 BR7675

Určeno k použití s aplikacemi podporujícími skener / čtečku kódů QR.

Určeno k použití s aplikacemi podporujícími skener / čtečku kódů QR. Aplikace Xerox QR Code Příručka pro rychlé spuštění 702P03999 Určeno k použití s aplikacemi podporujícími skener / čtečku kódů QR. Aplikaci QR (Quick Response) Code můžete použít s těmito aplikacemi: aplikace

Více

Page 1 of 8 Jak nastavit připojení do sítě eduroam ve Windows XP Nejprve se presvěčte, že máte zapnutý Wifi adaptér na vašem počítači. Dále je nutné, aby bylo v systému povolené Bezdrátové připojení k

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Aplikace Novell Filr 2.0 Web Stručný úvod

Aplikace Novell Filr 2.0 Web Stručný úvod Aplikace Novell Filr 2.0 Web Stručný úvod Únor 2016 Stručný úvod Tento dokument vás seznámí se systémem Novell Filr a pomůže vám rychle pochopit některé nejdůležitější pojmy a úkoly. O systému Filr Systém

Více

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Chat 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune je zvuková

Více

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY O CO SE JEDNÁ? Převod kreditních karet a osobních účtů ze Citibank do Raiffeisenbank je technicky náročný proces, a protože k

Více

JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ

JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ Určeno pro E-learning pro žáky v rámci projektu OKO DO BUDOUCNOSTI, reg. č. CZ.1.07/1.1.07/03.0005 Co je to e-learning E-learning je multimediální podpora vzdělávacího

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Rychlý postup k nastavení VoIP telefonu WELL 3130 IF

Rychlý postup k nastavení VoIP telefonu WELL 3130 IF Rychlý postup k nastavení VoIP telefonu WELL 3130 IF Zapojení kabelů WAN zapojíte ethernetový kabel od Vašeho poskytovatele, případně od Vašeho mikrovlnného zařízení LAN DC propojíte kabelem s PC připojíte

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

Zabezpečení. Uživatelská příručka

Zabezpečení. Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Kingston DataTraveler Locker+ G3. Instalační příručka. Kingston DataTraveler Locker+ G3

Kingston DataTraveler Locker+ G3. Instalační příručka. Kingston DataTraveler Locker+ G3 Instalační příručka Kingston DataTraveler Locker+ G3 Obsah O této instalační příručce... 4 Systémové požadavky... 4 PC platforma... 4 Mac platforma... 4 Doporučení... 4 Nastavení (prostředí Windows)...

Více

Diagnostický adaptér VAG1 VAGR1 VAGR2 Instalace pro operační systémy Windows

Diagnostický adaptér VAG1 VAGR1 VAGR2 Instalace pro operační systémy Windows Diagnostický adaptér VAG1 VAGR1 VAGR2 Instalace pro operační systémy Windows OBSAH 1. Úvod 2. Instalace pro operační systémy WIN XP 3. Instalace pro operační systémy WIN VISTA / WIN 7 4. Konfigurace zařízení

Více

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků 1 Obsah 1. Základní orientace v BCM... 3 2. Přidání a správa kontaktu... 4 3. Nastavení filtrů... 5 4. Hromadná korespondence... 6 5. Tisk pouze

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

Uživatelský manuál k instalaci a aktivaci systému BUILDpower S

Uživatelský manuál k instalaci a aktivaci systému BUILDpower S Uživatelský manuál k instalaci a aktivaci systému BUILDpower S Copyright 2016 1 / 9 OBSAH 1. Instalace programu lokálně nebo na server... 3 1.1. Nastavení serveru pro provoz BUILDpower S v síti... 4 1.2.

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 2 2 Instalace SecureStore

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této

Více

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr UJO Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Projekt UJO...... 3 On-line klinický registr obecná charakteristika. 4 On-line Registr UJO - základní

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE Manager Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu 06 Nastavení možností

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013

Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013 Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013 Uživatelé s platnou systémovou podporou budou mít HELIOS Red připravený k používání po stažení aktualizace. Uživatelé bez systémové podpory si mohou program nakonfigurovat

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (19. kolo příjmu žádostí OP Rybářství opatření 3.2. b) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA,

Více

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze _ Připoj se k nám! Obsah Úvod 2 Přístup do systému 2 Počítač s Windows 2 Prvotní instalace 2 Ovládání kamerového systému na počítači 3 Živý náhled...................................................

Více

Návod ke stažení a instalaci bodů zájmu do navigace TomTom řady Via a Go100x

Návod ke stažení a instalaci bodů zájmu do navigace TomTom řady Via a Go100x Návod ke stažení a instalaci bodů zájmu do navigace TomTom řady Via a Go100x Holandský výrobce navigací TomTom uvolnil do prodeje na podzim roku 2010 nové řady navigací Via a Go100x. Změnil však u těchto

Více

Nastavení přihlašování do ISÚI přes JIP v Seznamu OVM

Nastavení přihlašování do ISÚI přes JIP v Seznamu OVM Nastavení přihlašování do ISÚI přes JIP v Seznamu OVM Aktualizováno dne 29. 9. 2014 Strana 1/12 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Přihlášení lokálního administrátora do SOVM... 3 3. Správa uživatelů... 4

Více

Zálohování a obnova Uživatelská příručka

Zálohování a obnova Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Příručka připojení k webu

Příručka připojení k webu Příručka připojení k webu Verze A CZE Platné pro modely Uživatelská příručka je platná pro následující modely. DCP-8250DN/MFC-8950DW(T) Definice poznámek V celé příručce uživatele používáme následující

Více

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Bezdrátový přístupový bod/klient/router Popis zařízení WA-6212-V2 je WiFi router s podporou přenosových rychlostí až 300 Mbps při 802.11n. Dále podporuje IPv6, je vybaven

Více

Veškeré potřebné nástroje a informace v různých světových jazycích naleznete na www.parrot.com

Veškeré potřebné nástroje a informace v různých světových jazycích naleznete na www.parrot.com Přehrávání SW HF sady PARROT MKi9200/9100/9000 Veškeré potřebné nástroje a informace v různých světových jazycích naleznete na www.parrot.com Aktualizační program - Instalace 1) Stáhněte program Parrot

Více

Externí zařízení Uživatelská příručka

Externí zařízení Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Změnu DPH na kartách a v ceníku prací lze provést i v jednotlivých modulech.

Změnu DPH na kartách a v ceníku prací lze provést i v jednotlivých modulech. Způsob změny DPH pro rok 2013 Verze 2012.34 a vyšší Úvod Vzhledem k tomu, že dnes 23.11.2012 nikdo netuší, zda od 1.1.2013 bude DPH snížená i základní 17.5% nebo 15% a 21%, bylo nutné všechny programy

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Zámkový systém pro trez ory

Zámkový systém pro trez ory Zámkový systém pro trez ory NÁVOD K PROGRAMOVÁNÍ A OBSLUZE Informace o TechMaster 4 1. Master Menu 7 1.1. Nastavení asu a data 7 1.2. asový zámek 7 1.2.1. asový zámek dodatek 7 1.2.2. asový zámek ov ení

Více

MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE

MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE 1 ZAPNUTÍ SLEDOVÁNÍ ZMĚN Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete mazání, vkládání a změny formátu. Na kartě Revize klepněte

Více

Počáteční nastavení aplikace WiFiS

Počáteční nastavení aplikace WiFiS Počáteční nastavení aplikace WiFiS Tento dokument Vás provede základním nastavením aplikace a celkovým uvedením do provozu. Po dosažení konce tohoto návodu budou všechny části aplikace WiFiS připravené

Více

Poruchy modul pro rychlé hlášení poruch z provozu.

Poruchy modul pro rychlé hlášení poruch z provozu. Poruchy modul pro rychlé hlášení poruch z provozu. Účelem tohoto programu je sbírat data o poruchách a nedostatcích v činnosti strojů a zařízení a jednak je zapisovat přímo do programu evidence údržby,

Více

DS409slim. Stručná instalační příručka

DS409slim. Stručná instalační příručka DS409slim Stručná instalační příručka Bezpečnostní pokyny Před použitím produktu si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném místě pro budoucí použití. Udržujte

Více

Xerox WorkCentre 6655 Barevná multifunkční tiskárna Ovládací panel

Xerox WorkCentre 6655 Barevná multifunkční tiskárna Ovládací panel Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 3 4 5 Dotyková obrazovka Nabídky 6 6 Alfanumerická klávesnice

Více

Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo. Obsah. Harmony

Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo. Obsah. Harmony Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo Obsah Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience

Více

Nástroj Setup Uživatelská příručka

Nástroj Setup Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Outlook manuál. BeeOnline. Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz

Outlook manuál. BeeOnline. Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz Outlook manuál BeeOnline Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz Otev ení programu Microsoft Office Outlook 2007 Program Microsoft Office Outlook 2007 provedeme poklepáním na následující

Více

Instalace modemu Axesstel MV110H na Mac OS X

Instalace modemu Axesstel MV110H na Mac OS X Instalace modemu Axesstel MV110H na Mac OS X Aby bylo možné se s modemem Axesstel MV110H připojit k internetu na počítači s operačním systémem Mac OS X, je potřeba nejdříve nainstalovat ovladač Axesstel

Více

Travelair AC Bezdrátová paměťová jednotka

Travelair AC Bezdrátová paměťová jednotka Travelair AC Bezdrátová paměťová jednotka Uživatelská příručka 1 ASUS Travelair AC CZ11182 Druhá edice V2 Leden 2016 Copyright 2016 ASUSTeK Computer Inc. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky,

Více

Příručka připojení k webu

Příručka připojení k webu Příručka připojení k webu Verze A CZE Příslušné modely Tato Příručka uživatele se vztahuje na následující modely: HL-380CDW/DCP-905CDW/9020CDN/9020CDW/MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Definice poznámek

Více

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1.1. Podporované prohlížeče Aplikace IISPP jsou primárně vyvíjeny a testovány v prohlížečích Internet Explorer a Mozilla Firefox. V jiných než uvedených prohlížečích

Více

Zálohování a zotavení Uživatelská příručka

Zálohování a zotavení Uživatelská příručka Zálohování a zotavení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace uvedené v této

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation.

Více

1.Kontrola instalace MSDE SQL 2000

1.Kontrola instalace MSDE SQL 2000 Návod je určen pro systémy Windows 2000, XP, Vista a 7 32-bit, kde postačí SQL server MSDE 2000. Postup instalace pro 64-bitové systémy naleznete v jiném příslušném návodu. Náhledy pro tento návod byly

Více

Nastavení telefonu LG GD510 Pop

Nastavení telefonu LG GD510 Pop Nastavení telefonu LG GD510 Pop Telefon LG GD510 Pop, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Obsah. Úvod. Martin Moravec

Obsah. Úvod. Martin Moravec Vytvoření a nastavení GOOGLE účtu a nastavení zasílání připomenutí z kalendáře na e-mail a/nebo SMS Vytvořil: Martin Moravec pro: www.blesno.org aktualizováno dne 30.1.2010 Obsah Úvod... 1 Vytvoření účtu...

Více

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011 Manuál pro WebRSD verze 2.0 z 14. 10. 2011 Tento manuál je inovací předchozího manuálu z 15. října 2005. Je vytvořen, aby pomáhal vedoucím soutěží prezentovat výsledky a další informace na webu ŠSČR. Ke

Více

GroupWise 6.5 for Linux

GroupWise 6.5 for Linux GroupWise 6.5 for Linux 29. března 2004 1.0 Základní informace 2.0 Pokyny k instalaci 3.0 Známé potíže 3.1 Potíže se správou 3.1.1 Systém NFS není podporován. 3.1.2 Nedostupné funkce 3.1.3 Aktualizovaný

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Květen 2015 Program Novell Messenger 3.0.1 a novější je k dispozici pro podporovaná mobilní zařízení ios, Android BlackBerry. Protože k systému

Více

Novinky v programu Majetek 2.06

Novinky v programu Majetek 2.06 Novinky v programu Majetek 2.06 Možnost použít zvětšené formuláře program Majetek 2.06 je dodávám s ovládacím programem ProVIS 1.58, který umožňuje nastavit tzv. Zvětšené formuláře. Znamená to, že se formuláře

Více

Příručka připojení k webu DCP-J4120DW MFC-J4420DW MFC-J4620DW MFC-J5320DW MFC-J5620DW MFC-J5720DW

Příručka připojení k webu DCP-J4120DW MFC-J4420DW MFC-J4620DW MFC-J5320DW MFC-J5620DW MFC-J5720DW Příručka připojení k webu DCP-J4120DW MFC-J4420DW MFC-J4620DW MFC-J5320DW MFC-J5620DW MFC-J5720DW Před použitím přístroje Brother Příslušné modely Definice poznámek Ochranné známky Důležitá poznámka Příslušné

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál DPC-D218ID Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných Uživatelský manuál Části a funkce Svorkovnice +12V:12VDC výstup napájení LK-(GND): Zámek - zem LK+(COM): Zámek - 12 VDC. NO.: relé kontakt NO EB+:

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

NÁVOD K VYUŽÍVÁNÍ MICROSOFT IT ACADEMY E-LEARNING

NÁVOD K VYUŽÍVÁNÍ MICROSOFT IT ACADEMY E-LEARNING NÁVOD K VYUŽÍVÁNÍ MICROSOFT IT ACADEMY E-LEARNING Obsah 1 Úvod... 1 2 První přihlášení a registrace... 1 3 Další přihlášení... 4 4 Práce v MS IT Academy online... 4 5 Práce v MS IT Academy offline... 6

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část II: Certifikát, OTP kód, SMS kód a práce s Tokeny Obsah: I. Úvod... 2 II. Certifikát a práce s Certifikačním Tokenem... 2 A. Certifikační

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

Nastavení telefonu LG KB770

Nastavení telefonu LG KB770 Nastavení telefonu LG KB770 Telefon LG KB770, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 17

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 17 1 z 17 6. 7. 8. Základní nastavení tabletu Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

APLIKACE IMATION LINK NÁVOD PRO PŘÍSTROJE SE SYSTÉMEM ios

APLIKACE IMATION LINK NÁVOD PRO PŘÍSTROJE SE SYSTÉMEM ios APLIKACE IMATION LINK NÁVOD PRO PŘÍSTROJE SE SYSTÉMEM ios OBSAH PODPOROVANÉ OPERAČNÍ SYSTÉMY... 3 FUNKCE... 3 INSTALOVÁNÍ APLIKACE IMATION LINK... 3 PŘECHOD Z APLIKACE IMATION POWER DRIVE... 3 SPUŠTĚNÍ

Více

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Stručná uživatelská příručka 604P19533

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Stručná uživatelská příručka 604P19533 Xerox ColorQube 9201/9202/9203 604P19533 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva vyhrazena podle zákonů Spojených států amerických na ochranu autorských práv. Obsah této publikace

Více

POSTUP VALIDACE DAT V ZÁKLADNÍCH REGISTRECH

POSTUP VALIDACE DAT V ZÁKLADNÍCH REGISTRECH POSTUP VALIDACE DAT V ZÁKLADNÍCH REGISTRECH Obsah Vazba na informační systémy (Benefit7, Monit7+)...3 Co je validace dat?...3 Ukázka napojení IS BENEFIT7 na základní registry...3 Validace ROS na záložce

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini

Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini Telefon Samsung I9195 Galaxy S4 mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

František Hudek. únor 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. únor 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH02_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek únor 2013 6.

Více

Přední panel SP3364 SP3367

Přední panel SP3364 SP3367 Představení Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy a zaručuje vysoký výkon a jednoduché použití. Poskytuje uživatelům rychlé a spolehlivé připojení k Internetu pomocí kabelového, ale i

Více

Obnova certifikátu Uživatelská příručka pro prohlížeč Mozilla Firefox

Obnova certifikátu Uživatelská příručka pro prohlížeč Mozilla Firefox Obnova certifikátu Uživatelská příručka pro prohlížeč Mozilla Firefox První certifikační autorita, a.s. 1.8.2011 Verze 7.07 Obsah 1. Úvod... 3 2. Požadavky na software... 4 3. Instalace kořenového certifikátu

Více

Třetí sazba DPH 10% v programech Stravné a MSklad pokročilé nastavení

Třetí sazba DPH 10% v programech Stravné a MSklad pokročilé nastavení Pro koho je tento návod určen Tento návod je určen pro uživatele, kteří používají: program MSklad s modulem Účtování skladu nebo přenáší faktury do programu Účtárna. program Stravné 4.45 a nižší s modulem

Více

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky

Více

MyQ samoobslužný tisk

MyQ samoobslužný tisk MyQ samoobslužný tisk Uživatelský manuál Obsah 1. Co je MyQ... 1 2. Webové rozhraní... 1 2.1. Přihlášení do systému... 1 2.2. Uživatelské rozhraní aplikace... 1 2.3. Moje nastavení... 1 2.4. Upload souborů

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou registrovanými ochrannými známkami společnosti Microsoft

Více

Testovací aplikace Matematika není věda

Testovací aplikace Matematika není věda Testovací aplikace Matematika není věda Příručka k http://matematika.komenacek.cz/ Příručka k portálu http://matematika.komenacek.cz/ 2 Uživatelská příručka k portálu 202 BrusTech s.r.o. Všechna práva

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007 Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007 Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Stručný průvodce instalací

Stručný průvodce instalací BR - 6104K Stručný průvodce instalací Začínáme Následuje postup pro zahájení používání routeru a připojení k Internetu. 1. Připravte si síťové prostředí podle následujícího obrázku. Síťový adaptér ADSL

Více

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0. ...

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0. ... ...citovat je snadné Citační manažer návod na využívání citačního manažera Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0 Citace dokumentu : návod na využívání citačního manažera

Více

Nezaměstnanost v České republice

Nezaměstnanost v České republice Nezaměstnanost v České republice Pro vytvoření interaktivní webové mapy zobrazující nezaměstnanost v České republice v roce 2011 potřebujete: účet na webovém portálu ArcGIS Online (pro bezproblémovou práci

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 3. a 4. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

Nové formuláře. Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Zeleně upraveno

Nové formuláře. Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Zeleně upraveno Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Zeleně upraveno Proč? + nová technologie - nové možnosti + ASEP - datové úložiště (projekty EU požadavek OA, přístupnost k datům) + vytvoření nového záznamu, kopie

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES Stručná referenční příručka Tisk na zvláštní papír, štítky a průhledné fólie 1. V nabídce Soubor používaného programu klikněte na položku Tisk. 2. Vyberte produkt a

Více

Connection and action overview. DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact

Connection and action overview. DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact Connection and action overview DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact 4 Tip: Před použitím zařízení TIS-Compact Portable Set, zkontrolujte nastavení přípustných odchylek a konfiguraci

Více

Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby

Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby Funkcionalita (a moduly z ní vycházející), která není uvedena v tomto dokumentu, nebude implementována. 1) redesign webových stránek na základě požadavků dohodnutých

Více

3. Instalace certifikátu

3. Instalace certifikátu 3. Instalace certifikátu Důležitou součástí přípravy pro elektronická podání je zajištění certifikátů podpisového a šifrovacího. Šifrovací certifikát a s ním související certifikáty obdržíte společně s

Více

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace Předmět: Počítačové sítě Téma: Servery Vyučující: Ing. Milan Káža Třída: EK3 Hodina: 5 Číslo: III/2 S E R V E R Y 3.4.

Více

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 FRIATOOLS CS Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 1 1 Obsah 1. Představení softwaru FRIATRACE 3 2. Instalace softwaru FRIATRACE 4 3. Instalační program 4 4. Instalace v systémech Microsoft Windows 2000,

Více