PRAVIDLA KREDITNÍHO SYSTÉMU Sdružení JM-Net

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRAVIDLA KREDITNÍHO SYSTÉMU Sdružení JM-Net"

Transkript

1 PRAVIDLA KREDITNÍHO SYSTÉMU Sdružení JM-Net Čl. 1 Úvod 1.1. Rada Sdružení vydává v souladu se stanovami Sdružení a dalšími vnitřními předpisy následující Pravidla kreditního systému, který zavádí a určuje způsob využívání tzv. kreditů Kreditní systém se zavádí z důvodu zjednodušení a zpřehlednění využívání služeb, které Sdružení poskytuje, ke zpřehlednění příspěvků placených členů a k celkovému zprůhlednění individuálních účtů členů sdružení Kreditní systém je založen na Službách. Odebráním služby bude uživateli stržen určitý počet kreditů. Stejně tak poskytnutím Služby JM-Net bude uživateli připsán na Kreditní účet určitý počet kreditů. Čl. 2 Základní definice 2.1. Kreditní systém - je fiktivní systém účtování služeb odebraných členy sdružení. Je dostupný pouze členům a čekatelům Sdružení. Za jeho provozování je zodpovědná Rada Sdružení a veškeré položky jsou veřejné všem členům Sdružení Kredit - kreditem se rozumí účelově definovaná platební jednotka v interním kreditním systému Sdružení. Všechny příspěvky od členů Sdružení jsou převáděny na Kredity. Kurz převodu mezi měnovou jednotkou a Kreditem je určen v Ceníku kreditů Ceník kreditů definuje výši a způsob čerpání kreditů za poskytnuté služby Kreditní účet - každému členu Sdružení bude v okamžiku přijetí za člena Sdružení zřízen individuální Kreditní účet člena Sdružení identifikovaný variabilním symbolem, který je novému členu přidělen Radou. O zřízení Kreditního účtu bude uživatel informován ovou zprávou Dočasný kreditní účet - Každému nově zaregistrovanému uživateli sítě JM-net (tzv. čekatel) bude zřízen Dočasný kreditní účet. Tento účet bude identifikován dočasným ID, které bude uživateli sděleno při registraci za čekatele Sdružení. O zřízení Dočasného kreditního účtu bude uživatel informován ovou zprávou Správce kreditního systému je osoba pověřená Radou Sdružení, která povede evidenci Kreditního systému. Je zodpovědná za řádné fungování kreditního systému dle tohoto předpisu. Je řízen a odpovídá Radě Sdružení.

2 Čl. 3 Způsob dobíjení kreditního účtu 3.1. Kreditní účet je dobíjen z peněžního účtu Sdružení pomocí příspěvků formou přepočítávacího poměru definovaného v Ceníku kreditů. Dobití kreditního účtu se provede následující den, kdy na účet sdružení bude připsán příspěvek člena Sdružení. Tento příspěvek musí být jednoznačně identifikovatelný variabilním symbolem člena Sdružení Kreditní účet je možné dobít i za činnosti bezplatně odpracované ve prospěch Sdružení (dle čl. 5. Finančního řádu Sdružení), tj. například za vyrobení zařízení ve prospěch Sdružení, za správu a administraci AP, za dobrovolnou práci v orgánech Sdružení apod. O takovémto dobití Kreditního účtu rozhoduje Rada Sdružení nebo Valná hromada. V zápise musí být uvedena přesná výše dobití kreditu a za co byl udělen. V jednom měsíci může Rada členovi takto přidělit max kreditů. Dobití kreditního účtu člena Sdružení se provede následující den po zasedání Rady Sdružení. Výše dobytí udělený Valnou hromadou je 5000 kreditů Dočasný kreditní účet je při založení automaticky dotován kredity definovanými v Ceníku kreditů. Tyto kredity jsou nevratné a Sdružení je poskytuje za účelem ověření funkčnosti požadované služby Dočasný kreditní účet může uživatel dobít jen a pouze jednou. Další dobytí není možné Nevyčerpané kredity z Dočasného kreditního účtu propadají ve prospěch Sdružení nebo v případě přijetí za člena Sdružení se automaticky převádějí na standardní Kreditní účty člena Sdružení Opravnými položkami iniciovanými Kontrolorem, Radou Sdružení nebo Valnou hromadou 3.7. Nově připsané kredity na Kreditním účtu člena Sdružení slouží nejprve ke smazání záporných kreditů a následně až k nabytí Kreditního účtu. Čl. 4 Služby a ohodnocení služeb kredity 4.1. Každá služba poskytnutá Sdružením nebo provedená pro Sdružení je ohodnocena určitou částkou kreditů a to buď jednorázovou fixní sazbou nebo fixní sazbou za určité období. Přesný výčet služeb a jejich ohodnocení je definován v tzv. Ceníku kreditů Každý člen nebo čekatel Sdružení má povinně registrovánu službu Základní přístup. Tuto službu není možné v Kreditním systému objednat ani zrušit. Při přerušení členství člena ve Sdružení je služba automaticky přerušena ke dni přerušení členství Služby se objednávají v kreditním systému sdružení. Objednání služby je možné

3 provést kdykoli. Podmínkou objednání služby je, že zůstatek kreditů na Kreditním účtu člena Sdružení musí dosahovat minimálně 50% kreditů nově objednané služby Odebírání Služby, která je definována za určité období je možné ukončit až na konci aktuálního období a nelze je přerušit Není-li definováno jinak, tak objednané služby, které mají definovanou sazbu za určité období se automaticky prodlužují na následující období Služby mohou být na sobě závislé. Závislost Služby je popsána v definici Služby v Ceníku kreditů Služby může definovat pouze Rada Sdružení. Podnět k definici služby může podat pouze člen Sdružení. Čl. 5 Způsob čerpání z kreditního účtu 5.1. Čerpání kreditů z Kreditních účtů se provádí dle sazeb a obdobích určených v právě aktuálním Ceníku Kreditů Kredity není možné převádět mezi jednotlivými Kreditními účty U služby, kde je definována jednorázová sazba bude čerpání z Kreditního účtu provedeno v den určený v Ceníku kreditů U služby, která má definovanou sazbu za určité období, bude provedeno čerpání k poslednímu dni definovaného období V případě, že nebude služba za dané období splněna nebo bude plněna částečně, má člen právo požádat o zpětné navrácení kreditů nebo jejich části zpět na Kreditní účet. Způsob definuje kapitola Kontrolní činnost Opravnými položkami iniciovanými Kontrolorem, Radou Sdružení nebo Valnou hromadou 5.7. V případě vystoupení člena ze Sdružení zaniká Kreditní účet člena Sdružení. Nevyčerpané kredity propadají ve prospěch Sdružení V případě přerušení členství člena ve Sdružení bude provedeno vyúčtování objednaných Služeb ke dni přerušení členství. Vyúčtování provede Správce kreditního systému na základě žádosti Rady Sdružení. Kreditní účet zůstane zachován Klesne-li počet kreditů na Kreditním účtu nebo na Dočasném kreditním účtu do záporných hodnot, budou uživateli sítě JM-Net s okamžitou platností výrazně redukovány veškeré služby poskytované Sdružením poklesem základní přístupové rychlosti na sdílených 12 Kbps. O tomto bude uživateli a jemu příslušnému správci NODE poslána informační ová zpráva s přesnou výší záporných kreditů.

4 Omezení služeb bude provedeno na přístupovém AP uživatele a provede jej správce daného NODE, případně jiná pověřená osoba Klesne-li počet kreditů na Kreditním účtu do záporných hodnot Správci NODE informuje o tomto Správce kreditního systému Radu Sdružení Ceník kreditů vydává Rada Sdružení. Čl. 6 Ceník kreditů 6.2. Ceník kreditů musí Rada Sdružení schválit všemi hlasy členů Rady. Neshodne-li se Rada Sdružení, musí Ceník kreditů schválit Valná hromada Sdružení Ceník musí obsahovat pevný přepočítávací poměr měnové jednotky vers. Kredity, vyčet Služeb, popis Služby, definici Služby, ohodnocení kredity a datum od kdy je Ceník platný. Zpětná účinnost ceníku není možná. Vždy je platná jen jedna verze Ceníku kreditů V případě, že bude vydán nový Ceník kreditů, který svou účinností překrývá položky jež měli definovánu sazbu za určité období v předchozím ceníku, musí být provedeno na Kreditních účtech členů Sdružení vyúčtování kreditů k začátku platnosti nového ceníků. Za včasné a správné vyúčtování kreditů zodpovídá Správce kreditního systému. U Dočasných kreditních účtů se toto vyúčtování neprovádí. Čl. 7 Kontrolní činnost 7.1. Kontrolní činnost v Kreditním systému provádí Kontrolor Sdružení dle platných předpisů Sdružení. Alespoň jednou ročně provádí revizi Kreditního systému a Valné hromadě předkládá zprávu o kontrole Kreditního systému za uplynulý kalendářní rok Veškeré reklamace členů na zaúčtování určité položky v Kreditním systému (např. špatné zaúčtování, neplnění služby a žádost o navrácení kreditů nebo jejich části, apod.) musí být podána Kontrolorovi Sdružení, který do 14 dnů prověří její oprávněnost (u správce NODE, Správce kreditního systému příp. dalších oprávněných osob). V případě zjištění oprávněnosti žádosti Kontrolor o výsledku informuje Radu Sdružení a dá pokyn Správci kreditního systému k navrácení kreditů na Kreditní účet člena Sdružení Reklamace na zaúčtování určité položky v Kreditním systému, musí být podána členem max. do 30 dnů od doby odečtení nebo připsání položky na Kreditním účtu. Po této době je reklamace bezpředmětná Závady zjištěné revizí Kreditního systému Kontrolorem Sdružení je možné reklamovat jeden rok zpětně.

5 Čl. 8 Způsob zavedení kreditního systému 8.1. Všem členům resp. čekatelům, kteří budou v den schválení Kreditního systému Radou Sdružení právoplatnými uživateli sítě JM-Net, bude automaticky založen Kreditní účet resp. Dočasný kreditní účet Ke dni zavedení Kreditního systému bude každému členu připsán na Kreditní účet odpovídající počet kreditů ve výši všech dosud uhrazených příspěvků Ke dni zavedení Kreditního systému bude každému členu odečten z Kreditního účtu odpovídající počet kreditů ve výši dosud odebraných služeb. Cena služeb bude vycházet z aktuálního Ceníku kreditů. U služeb definovaných sazbou za určité období se výpočet kreditů vypočte od data nastavení služby a na délku měsíce 30 dnů Na podporu zavedení Kreditního systému rozhodla Rada Sdružení ke dni zavedení Kreditního systému dobít každému členu Kreditní účet jednorázovou částkou 50 kreditů Členům, jimž počet kreditů na Kreditním účtu klesne do záporných hodnot, bude poskytnuta 5 denní lhůta na dobití svého Kreditního účtu Dočasné kreditní účty nebudou dotovány. Čl. 9 Platnost a účinnost Kreditního systému 9.1. Tento Kreditní systém je platný a účinný dnem jeho schválení Radou Sdružení Tento Kreditní systém může být měněn pouze se souhlasem Rady Sdružení.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

Program výhod pro RB kreditní karty

Program výhod pro RB kreditní karty Program výhod pro RB kreditní karty 1. Úvodní ustanovení 1.1 Pravidla Programu výhod jsou platná pro vybrané držitele kreditních karet ( Klient, "Držitel karty"), vydávaných Raiffeisenbank a.s., se sídlem

Více

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Účelový fond obce Radimovice (dále jen obec) je zřízen usnesením zastupitelstva obce č. 5/2015 ze dne 9.3.2015 jako trvalý účelový fond

Více

PROGRAM VÝHOD PRO RAIFFEISENBANK KREDITNÍ KARTY

PROGRAM VÝHOD PRO RAIFFEISENBANK KREDITNÍ KARTY PROGRAM VÝHOD PRO RAIFFEISENBANK KREDITNÍ KARTY 1. Úvodní ustanovení 1.1. Pravidla Programu výhod jsou platná pro vybrané držitele kreditních karet ( Klient, Držitel karty ), vydávaných Raiffeisenbank

Více

Sdělení BENETT, a.s. ze dne 15. listopadu 2012, jímž se určují emisní podmínky pro podnikový dluhopis BENETT I. 2012 2032, FIX 8,5%

Sdělení BENETT, a.s. ze dne 15. listopadu 2012, jímž se určují emisní podmínky pro podnikový dluhopis BENETT I. 2012 2032, FIX 8,5% Sdělení BENETT, a.s. ze dne 15. listopadu 2012, jímž se určují emisní podmínky pro podnikový dluhopis BENETT I. 2012 2032, FIX 8,5% Akciová společnost BENETT, a.s. vydává dluhopisy v rozsahu stanoveném

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

PRAVIDLA VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU BayProfit společnosti Bayer s.r.o.

PRAVIDLA VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU BayProfit společnosti Bayer s.r.o. PRAVIDLA VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU BayProfit společnosti Bayer s.r.o. Níže uvedený věrnostní program BayProfit splňuje všechny právní náležitosti soutěže, která nepodléhá zákonu č. 202/1990 Sb. o loteriích

Více

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í ORGANIZAČNÍ ŘÁD s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 P r a h a 2 0 0 3 1 1 OBSAH 1 OBSAH... 2 2 ÚVOD...3 2.1 VZNIK

Více

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení Stanovy sdružení Úvodní část Název sdružení: Občanské sdružení přátel České Břízy Sídlo: Česká Bříza 115 330 11 pošta Třemošná Článek I. Charakter sdružení 1. Občanské sdružení přátel České Břízy (dále

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Metodika výpočtu RPSN stavebního spoření

Metodika výpočtu RPSN stavebního spoření Metodika výpočtu RPSN stavebního spoření 1. Východiska 1.1. Základním východiskem je zákon Způsob výpočtu RPSN vychází ze Zákona o úvěru pro spotřebitele (dále jen ZÚS). Tato metodika pouze sjednocuje

Více

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Bytové družstvo Boloňská 304, Praha 15 (dále jen BDB 304 ) vydává na základě usnesení členské schůze ze dne 20. května 2014 tento organizační

Více

Základní ustanovení: Vyhláška definuje následující pojmy: Příkazce je to osoba, která dává bance příkaz k provedení úhrady nebo inkasního způsobu plac

Základní ustanovení: Vyhláška definuje následující pojmy: Příkazce je to osoba, která dává bance příkaz k provedení úhrady nebo inkasního způsobu plac Vyhláška České národní banky č. 62/2004 Sb., kterou se stanoví způsob provádění platebního styku bankami a technické postupy bank při opravném zúčtování. Tato vyhláška zrušuje vyhlášku č. 51/1992 Sb.,

Více

Stanovy sdružení Hrabova.net o.s.

Stanovy sdružení Hrabova.net o.s. Stanovy sdružení Hrabova.net o.s. I. Základní ustanovení 1. Občanské sdružení - název: Hrabova.net o.s. (dále jen sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení osob. 2. Sdružení je právnickou

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích (dále jen SRP ZUŠ Karla Malicha ) se jako občanské sdružení vzniklé dne 14.5.1992

Více

Směrnice. o zásadách členství v TJ a úhradě členských příspěvků. Platí od 01. 01. 2015. v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ

Směrnice. o zásadách členství v TJ a úhradě členských příspěvků. Platí od 01. 01. 2015. v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ Tělovýchovná jednota Baník Union Nové Sedlo, o.s. Masarykova 534, 357 34 Nové Sedlo Směrnice o zásadách členství v TJ Platí od 01. 01. 2015 v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ

Více

STANOVY. Velké ceny Prostějovska v požárním útoku

STANOVY. Velké ceny Prostějovska v požárním útoku STANOVY Velké ceny Prostějovska v požárním útoku Článek I. Základní ustanovení 1. Názvem sdružení je Velká cena Prostějovska v požárním útoku (dále jen VCP). 2. VCP je občanským sdružením podle zák.č.

Více

1.1.2 Přijímáním a odsouhlasením obchodních podmínek dochází k uzavření smlouvy o založení a užívání Klientského účtu (dále jen Smlouva ).

1.1.2 Přijímáním a odsouhlasením obchodních podmínek dochází k uzavření smlouvy o založení a užívání Klientského účtu (dále jen Smlouva ). VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY B-EFEKT a.s. I. Základní ustanovení obchodních podmínek, definice pojmů 1.1 Základní ustanovení obchodních podmínek 1.1.1 Obchodní podmínky pro založení a užívání účtu v systému

Více

Sdělení Ministerstva financí ze dne 15. 9. 2011, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2011 2016, VAR %

Sdělení Ministerstva financí ze dne 15. 9. 2011, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2011 2016, VAR % Sdělení Ministerstva financí ze dne 15. 9. 2011, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2011 2016, VAR % Ministerstvo financí vydává státní dluhopisy v souladu

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Stanovy spolku Hrabova.net z.s.

Stanovy spolku Hrabova.net z.s. Stanovy spolku Hrabova.net z.s. I. Základní ustanovení 1. Zapsaný spolek - název: Hrabova.net z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným, nezávislým a neziskovým spolkem fyzických osob. 2. Spolek je právnickou

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení 1. Vlastníci jednotek zakládají podle ust. 9 zák. č.72/1994 Sb., o vlastnictví bytů,

Více

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Kotnovská 137, 390 01 Tábor Tel./fax: 381 213 332 e-mail:apsscr@apsscr.cz, www.apsscr.cz Pravidla hospodaření Asociace poskytovatelů sociálních služeb České

Více

Program výhod pro Raiffeisenbank kreditní karty

Program výhod pro Raiffeisenbank kreditní karty Program výhod pro Raiffeisenbank kreditní karty 1. Úvodní ustanovení 1.1. Pravidla Programu výhod jsou platná pro vybrané držitele kreditních karet ( Klient, Držitel karty ), vydávaných Raiffeisenbank

Více

Všeobecné podmínky poskytování služeb registrace a správy doménových jmen. Čl. I. Definice pojmů

Všeobecné podmínky poskytování služeb registrace a správy doménových jmen. Čl. I. Definice pojmů Datum: 20. května 2013 Stránka 1 z 6 Všeobecné podmínky poskytování služeb registrace a správy doménových jmen Tyto všeobecné podmínky poskytování služeb registrace a správy doménových jmen jsou všeobecnými

Více

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s.

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. Čl. 1 Základní ustanovení (verze schválená Valnou Hromadou dne 24.1.2015) 1 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry ve spolku ZDrSEM první pomoc zážitkem

Více

Stanovy. Společenstvo libertas

Stanovy. Společenstvo libertas Stanovy Společenstvo libertas Č Á S T Z á k l a d n í P R V N Í u s t a n o v e n í 1 Ú v o d n í u s t a n o v e n í Tyto stanovy upravují název, sídlo, postavení, poslání a činnost občanského sdružení

Více

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové 1. Základní ustanovení Na základě zákona o sdružování občanů zakládáme občanské sdružení s názvem Agility klub Hradec Králové (dále jen sdružení

Více

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s.

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. TJ VIKTORIA Vestec u Hřiště 575, 25242 Jesenice IČO:70831726 (!) STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Viktoria Vestec, z.s. je dobrovolným, politicky nezávislým

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU Článek 1 Název a sídlo spolku (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). (2) Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. /dále jen TJ/ je samosprávný a dobrovolný svazek členů nebo je spolkem fyzických a právnických osob

Více

Všeobecná pravidla a povinnosti. Programu V.I.P. webu poradenstvipc.sweb.cz

Všeobecná pravidla a povinnosti. Programu V.I.P. webu poradenstvipc.sweb.cz Všeobecná pravidla a povinnosti v Programu V.I.P. webu poradenstvipc.sweb.cz Obsah : 1. Co je to V.I.P. 2. Registrační podmínky 3. Výhody a možnosti používání V.I.P. 4. Základní práva a povinnosti členů.

Více

Stanovy. Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ Kravsko, z.s.

Stanovy. Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ Kravsko, z.s. Stanovy Čl. 1 Název a sídlo 1) Název spolku: 2) Sídlo spolku: Kravsko 169, 671 51 Čl. 2 Hlavní činnosti spolku 1) Vzájemná spolupráce a podpora mezi rodiči a učiteli, zejména: péče o zkvalitnění provozních

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. POSKYTOVANÉ SLUŽBY

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. POSKYTOVANÉ SLUŽBY OBCHODNÍ PODMÍNKY Zhotovitel: Zákazník:, zapsaná v OR vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, spisová značka 219067 /dále též Zhotovitel/ Zákazníkem se stává právnická osoba, která uzavře smlouvu níže

Více

Stanovy občanského sdružení. Network23 Jbc

Stanovy občanského sdružení. Network23 Jbc Stanovy občanského sdružení Network23 Jbc Základním cílem Network23 Jbc je šíření vzdělanosti, kultury a odstraňování informačních bariér ve společnosti, sdružovat zájemce o výzkum, vývoj a testování produktů

Více

Řád správců Sdružení Klfree.net, o.s.

Řád správců Sdružení Klfree.net, o.s. Rada Sdružení Klfree.net vydává v souladu se stanovami Sdružení Klfree.net, o.s. interní řád: Řád správců Sdružení Klfree.net, o.s. Tento řád je vydáván Radou Sdružení Klfree.net, o.s. (dále jen Sdružení)

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ Šeříkova 33, z.s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ Šeříkova 33, z.s. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ Šeříkova 33, z.s. Článek I Základní ustanovení 1. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Šeříkova 33, z. s. (dále jen Spolek ) je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných

Více

PROGRAM VÝHOD PRO CITI KREDITNÍ KARTY

PROGRAM VÝHOD PRO CITI KREDITNÍ KARTY PROGRAM VÝHOD PRO CITI KREDITNÍ KARTY Platnost a účinnost od 17. října 2015 Citibank Europe plc, organizační složka PRAHA ČESKÁ REPUBLIKA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Povaha Programu výhod Tento Program

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky I. Vymezení pojmů LINEP style, s.r.o., se sídlem Čajkovského 1904/11, 130 00 Praha 3, IČ 24197181, č. účtu 2600185087, kód banky 2010, vedený u Fio banky, tel.: +420 608 883

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Úvodní ustanovení VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky internetového portálu timee.cz (dále jen timee.cz ) pro zákazníky společnosti Datlink s.r.o., IČ 27970485, se sídlem

Více

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV Schválené valnou hromadou dne 19. 5. 2009 HC Wikov Hronov o.s. je společenskou organizací s právní subjektivitou, která sdružuje aktivní hráče ledního hokeje a další sportovce

Více

Informační leták k určení čistých příjmů

Informační leták k určení čistých příjmů Informační leták k určení čistých příjmů Program spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód CCI:

Více

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Tyto obchodní podmínky upravují registraci a úhradu účastnických poplatků prostřednictvím registračního systému Právnické

Více

1.2 Pojmy s velkým počátečním písmenem jsou v těchto Podmínkách užívány ve významu uvedeném v článku 4 těchto Podmínek.

1.2 Pojmy s velkým počátečním písmenem jsou v těchto Podmínkách užívány ve významu uvedeném v článku 4 těchto Podmínek. PODMÍNKY KE KONTU G2 Článek 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto Podmínky ke kontu G2 (dále jen Podmínky ) představují Produktové podmínky ve smyslu Všeobecných obchodních podmínek Banky (dále jen Všeobecné podmínky

Více

VŠEOBECNÁ PRAVIDLA TESCOMA CLUBU

VŠEOBECNÁ PRAVIDLA TESCOMA CLUBU VŠEOBECNÁ PRAVIDLA TESCOMA CLUBU Tescoma Club Tescoma Club (dále též jen TC) je program, který společnost TESCOMA s.r.o. (dále jen Tescoma) nabízí všem zákazníkům Tescomy v ČR. Cílem programu je ještě

Více

Studentská unie UTB, z.s. Stanovy spolku. str. 1

Studentská unie UTB, z.s. Stanovy spolku. str. 1 Studentská unie UTB, z.s. Stanovy spolku str. 1 1 Název, forma a sídlo 1. Spolek Studentská unie UTB, z.s. (dále jen SU UTB ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile (dále jen Podmínky ) Společnost DH Telecom a.s., IČ: 015 82 569, se sídlem: Na výsluní 201/13, Strašnice, 100 00 Praha 10, zapsaná v

Více

Pravidla poskytování a čerpání finančních prostředků na výkon regionálních funkcí knihoven v Plzeňském kraji

Pravidla poskytování a čerpání finančních prostředků na výkon regionálních funkcí knihoven v Plzeňském kraji Pravidla poskytování a čerpání finančních prostředků na výkon regionálních funkcí knihoven v Plzeňském kraji Schváleno usnesením Rady Plzeňského kraje č. 844/13 ze dne 17.06.2013 1 Pravidla poskytování

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Avelingua Specialista na francouzštinu

Avelingua Specialista na francouzštinu Avelingua Specialista na francouzštinu Obchodní podmínky Avelingua Platné od 1. 4. 2015 1. Preambule Pořadatelem jazykových kurzů je Mgr. Eva Klánová - Avelingua, IČ: 71067272, se sídlem Mezipolí 1299/11,

Více

Platné znění. INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3

Platné znění. INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3 Platné znění INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3 Občanského sdružení HYUNDAI CLUB CZ, o.s. I. Členství v klubu Členství v klubu vzniká podáním přihlášky, jejím schválením předsednictvem

Více

Obsah 2 / 8. 1 Základní podmínky Způsob objednání SLA Definice pojmů Garantované parametry a ceny... 4

Obsah 2 / 8. 1 Základní podmínky Způsob objednání SLA Definice pojmů Garantované parametry a ceny... 4 SLA PŘÍLOHA 13 Obsah 1 Základní podmínky... 3 2 Způsob objednání SLA... 3 3 Definice pojmů... 3 4 Garantované parametry a ceny... 4 2 / 8 1 Základní podmínky 1.1 Předmětem SLA (dohodnuté úrovně služeb)

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb OpenCall mobile (dále jen Podmínky ) Společnost DH Telecom a.s., IČ: 015 82 569, se sídlem: Na výsluní 201/13, Strašnice, 100 00 Praha 10, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Sdělení Ministerstva financí ze dne 9. 5. 2012, jímž se určují emisní podmínky pro Diskontovaný spořicí státní dluhopis České republiky, 2012 2013

Sdělení Ministerstva financí ze dne 9. 5. 2012, jímž se určují emisní podmínky pro Diskontovaný spořicí státní dluhopis České republiky, 2012 2013 Sdělení Ministerstva financí ze dne 9. 5. 2012, jímž se určují emisní podmínky pro Diskontovaný spořicí státní dluhopis České republiky, 2012 2013 Ministerstvo financí vydává státní dluhopisy v souladu

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

1. Úvodní ustanovení. 2. Základní pojmy. 3. Předmět této smlouvy. 4. Práva a povinnosti Provozovatele

1. Úvodní ustanovení. 2. Základní pojmy. 3. Předmět této smlouvy. 4. Práva a povinnosti Provozovatele 1. Úvodní ustanovení 1.1 Společnost WVG Solution s.r.o., se sídlem Nad Mazankou 1392/30, Libeň (Praha 8), 182 00 Praha, IČO: 02145138, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB SÍTĚ TECHCOM

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB SÍTĚ TECHCOM VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB SÍTĚ TECHCOM 1 PŘEDMĚT VŠEOBECNÝCH OBCHODNÍCH PODMÍNEK 1.1 Předmětem těchto všeobecných obchodních podmínek jsou podmínky, na základě kterých budou poskytovány

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Obsah. Obsah. Předmluva 1 KAPITOLA 1

Obsah. Obsah. Předmluva 1 KAPITOLA 1 Obsah Předmluva 1 KAPITOLA 1 Úvod 2 Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Plný rozsah účetnictví 3 Zjednodušený rozsah účetnictví 4 Schéma

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Bytové družstvo Boloňská 304, Praha 15 (dále jen BDB 304 ) vydává na základě usnesení členské schůze ze dne 23.5.2018 tento organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV) I. Úvodní ustanovení preambule 1. Prezidium AKHV na základě svého zmocnění Stanovami AKHV Čl.12 odst.5 bod l) a n) vydává Organizační

Více

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s.

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Čl. I Základní ustanovení Název sdružení: ProWaldorf Karviná, o. s. Sídlo: Na Kopci 2108/48, Karviná Mizerov, 734 01 Čl. II Právní postavení sdružení

Více

Všeobecné smluvní podmínky Lázní Lednice

Všeobecné smluvní podmínky Lázní Lednice Všeobecné smluvní podmínky Lázní Lednice Lázně Lednice jsou poskytovatelem lázeňských a léčebných pobytů, procedur, ubytování, stravování a navazujících služeb. Všeobecné smluvní podmínky Lázní Lednice,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽEN~ Solopisky - Kala. OBECNÁ USTANOVENí. či. 1 Obsah a cíl

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽEN~ Solopisky - Kala. OBECNÁ USTANOVENí. či. 1 Obsah a cíl I eg raee e ne'.j. 101(....... - I 'pod Č J....!X(~~f!!:~~!.!~~~ Il'O...~.~..9...Q.Q..~.. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽEN~ Solopisky - Kala OBECNÁ USTANOVENí či. 1 Obsah a cíl Občanské sdružení fyzických a

Více

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb.

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Článek I Základní ustanovení 1. Název sdružení je Česká benchrestová asociace (dále jen CBRA) se sídlem v Praze 5, U Santošky 11, 150 00. Pro mezinárodní

Více

Sdělení Ministerstva financí ze dne , jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, , FIX %

Sdělení Ministerstva financí ze dne , jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, , FIX % Sdělení Ministerstva financí ze dne 9. 5. 2012, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2012 2017, FIX % Ministerstvo financí vydává státní dluhopisy v souladu

Více

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s.

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení: Zkrácené označení: Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASP ČR, o. s. Sídlo: Základní

Více

PODMÍNKY PLATEBNÍHO STYKU A VYUŽITÍ SBĚRNÉHO ÚČTU

PODMÍNKY PLATEBNÍHO STYKU A VYUŽITÍ SBĚRNÉHO ÚČTU PODMÍNKY PLATEBNÍHO STYKU A VYUŽITÍ SBĚRNÉHO ÚČTU vydané Metropolitním spořitelním družstvem, IČ: 25571150, se sídlem: Sokolovská 394/17, 180 00 Praha 8 - Karlín, zapsaným v oddílu Dr, vložce 7890, obchodního

Více

Smlouva o poskytování služeb elektronických komunikací č.

Smlouva o poskytování služeb elektronických komunikací č. Smlouva o poskytování služeb elektronických komunikací č. uzavřená mezi Michal Šenk Firma: Adresa: U Stadionu 955, 664 34 Kuřim IČ: 75679922 DIČ: CZ8307103827 Tel: +420 777 304 145 E-mail: senk@a1net.cz

Více

Stanovy občanského sdružení PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů a přátel ekologického zemědělství

Stanovy občanského sdružení PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů a přátel ekologického zemědělství Stanovy občanského sdružení PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů a přátel ekologického zemědělství PREAMBULE My spotřebitelé biopotravin a příznivci ekologického zemědělství se svobodně sdružujeme za účelem

Více

Tvorba a použití Fondu účelově určených prostředků

Tvorba a použití Fondu účelově určených prostředků B3-06/10-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) B3-06/10-MPK Tvorba a použití Fondu účelově určených prostředků na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: Tento metodický

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

PŘÍLOHA 10 RÁMCOVÉ SMLOUVY O KOLOKACI. Účtování a placení

PŘÍLOHA 10 RÁMCOVÉ SMLOUVY O KOLOKACI. Účtování a placení PŘÍLOHA 10 RÁMCOVÉ SMLOUVY O KOLOKACI Účtování a placení OBSAH 1 ROZSAH DOKUMENTU... 3 2 VÝPOČET CEN... 3 3 VYÚČTOVÁNÍ... 4 4 REKLAMACE VYÚČTOVÁNÍ... 5 5 PLACENÍ... 5 2 1 Rozsah dokumentu 1.1 Tato Příloha

Více

Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko

Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko Níže uvedené obce uzavírají podle 46 odst. 2 písm. b) a 49 a násl. zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, za podmínek

Více

TJ PŘEŠTICE VNITŘNÍ PŘEDPIS O HOSPODAŘENÍ

TJ PŘEŠTICE VNITŘNÍ PŘEDPIS O HOSPODAŘENÍ TJ PŘEŠTICE VNITŘNÍ PŘEDPIS O HOSPODAŘENÍ I. HOSPODAŘENÍ TĚLOVÝCHOVNÉ JEDNOTY Informace o hospodaření TJ Přeštice 1. Výkonný výbor včele s hospodářem řádně spravuje a hospodaří s majetkem TJ Přeštice tak,

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Stanovy spolku PASKOV.net ver. 2.0

Stanovy spolku PASKOV.net ver. 2.0 Stanovy spolku PASKOV.net ver. 2.0 I. Základní ustanovení 1. Spolek název: Spolek PASKOV.net (dále jen spolek) je dobrovolný nezávislý a neziskový spolek osob. 2. Je právnickou osobou ve smyslu zákona

Více

Stanovy Občanského sdružení Kohoutov

Stanovy Občanského sdružení Kohoutov Stanovy Občanského sdružení Kohoutov Čl. 1. Základní ustanovení 1.1 Název občanského sdružení: Občanské sdružení Kohoutov (dále jen sdružení ) 1.2 Sdružení má postavení samostatné právnické osoby a vyvíjí

Více

STANOVY České asociace létajícího disku schválené valnou hromadou ČALD dne

STANOVY České asociace létajícího disku schválené valnou hromadou ČALD dne STANOVY České asociace létajícího disku schválené valnou hromadou ČALD dne 27. 2. 2019 Název spolku: Česká asociace létajícího disku, z.s. Užívaná zkratka: ČALD Působnost: ČALD působí ve smyslu ustanovení

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy Občanského sdružení UNHfree.net

Stanovy Občanského sdružení UNHfree.net Čl. 1. Základní ustanovení Stanovy Občanského sdružení UNHfree.net 1. Občanské sdružení UNHfree.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických osob. 2. Sdružení

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky České informační agentury, s. r. o. 1. Úvodní ustanovení a) Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) České informační agentury, s. r. o. (dále jen Poskytovatel ) vycházejí

Více

FOKUS České Budějovice, o.s.

FOKUS České Budějovice, o.s. STANOVY FOKUS České Budějovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. FOKUS České Budějovice - Sdružení pro pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním (dále jen Sdružení) je dobrovolným a nepolitickým

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: MDA RIDE z. s. 2. Sídlo spolku: Zubatého 10 / 330, 150 00 - Praha 5 3. MDA RIDE, z. s. je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č.

Více

Organizační řád KlimNet z. s.

Organizační řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

Novinky ve zpracování mezd pro rok 2013. v programech STEREO a DUEL

Novinky ve zpracování mezd pro rok 2013. v programech STEREO a DUEL Novinky ve zpracování mezd pro rok 2013 v programech STEREO a DUEL Část 1 Důchodové spoření 1. Důchodové spoření legislativa Reforma penzijního systému zavedla tzv. tři pilíře I. pilíř důchodové pojištění

Více

S T A N O V Y České asociace létajícího disku ve znění ke dni 18. 2. 2015

S T A N O V Y České asociace létajícího disku ve znění ke dni 18. 2. 2015 S T A N O V Y České asociace létajícího disku ve znění ke dni 18. 2. 2015 Název spolku: Česká asociace létajícího disku, z.s. Užívaná zkratka: ČALD Působnost: ČALD působí ve smyslu ustanovení zákona č.

Více