Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne 16.4.2010"

Transkript

1 Daniel Tobola ČSA Omluven: Petr Švec člen DK ČSA Projednání žádosti pana A.Chýle o prominutí poloviny trestu Disciplinární komise projednala žádost pana Aleše Chýle, kauče oddílu Eagles Praha a usnesla se na tomto rozhodnutí: Žádost pana A. Chýle o prominutí poloviny trestu se zamítá. Vladimír Liss - člen DK odstupuje z rozhodování ve věci z důvodu možné pojatosti, neboť rozhodnutí DK může ovlivnit zápasy v následujícím hracím víkendu, a to i pro tým, v němž startuje jeho dcera. Daniel Tobola odstupuje z rozhodování ve věci pro možnou podjatost a odkazuje na svoje vyjádření, které písemně zaslal DK před projednávání původního přestupku A. Chýle; jednání se nadále účastní jako zapisovatel. Disciplinární komise (dále jen DK ) zahájila jednání v této věci na základě žádosti pana A. Chýle ze dne V něm jmenovaný konstatuje, že žádá o prominutí zbytku trestu na základě ustanovení DŘ a žádá DK, aby přihlédla zejména ke skutečnostem, že jmenovaný dlouhodobě trénuje reprezentační celky ČSA a podílí se na chodu několika komisí ČSA. DK konstatuje, že na základě ustanovení DŘ přísluší DK prominout zbytek trestu po vykonání nejméně poloviny trestu. Panu A. Chýle byl uložen zákaz výkonu funkce v trvání 4 utkání rozhodnutím DK ze dne Jmenovaný doposud nevykonal polovinu trestu, k čemuž by mělo dojít v průběhu prvního hracího víkendu extraligy žen po prvním zápasu. DK je tedy toho názoru, že za stávající situace jí není DŘ umožněno ve věci rozhodnout. Účel ustanovení DŘ je nepochybně zmírnit dopady vyšších, tj. déletrvajících, trestů. Pakliže

2 může být celá polovina trestu vykonána v průběhu jednoho víkendu, jako je tomu v daném případě, může tedy objektivně nastat situace, kdy proviněný nemůže uplatnit svou žádost ve smyslu uvedeného ustanovení. V takovém případě mu není umožněno žádost podat, resp. DK není umožněno o ní rozhodovat. DK proto žádost pana A. Chýle zamítá s odůvodněním, že DK není oprávněna dle ustanovení DŘ ve věci rozhodovat při nařízeném jednání. DK přesto dále konstatuje, že lze předjímat její eventuelní rozhodnutí, že bez ohledu na shora uvedené, by žádost pana A. Chýleho byla zamítnuta, neboť jmenovaný byl v roce 2009 potrestán zákazem výkonu funkce celkem dvakrát, a přesto, s přihlédnutím k okolnostem případu, mu byl vyměřen trest při dolní hranici sazby stanovené DŘ. Poučení: Proti rozhodnutí se lze odvolat podle čl. 6.1 a násl. k Předsednictvu ČSA, a to do 15 dnů ode dne rozhodnutí Disciplinární komise ČSA. Odvolání nemá odkladný účinek. zapsal:

3 Daniel Tobola ČSA Omluven: Petr Švec člen DK ČSA Disciplinární provinění Jonáš Mach Disciplinární komise projednala disciplinární provinění pana J. Macha, hráče oddílu Eagles Praha (dříve VSK Iuridica Praha) a usnesla se na tomto rozhodnutí: Disciplinární komice ČSA řízení proti panu J. Machovi zastavuje. DK zahájila jednání ve věci na základě podnětu předsednictva ČSA, kdy ČSA má za to, že pan J. Mach neměl řádně schválenou žádost o své hostování do USA pro sezónu Pan J. Mach se k jednání se dostavil osobně a potvrdil skutečnost, že v roce 2009 startoval za tým Thomson Area Merchants v USA, avšak s tím, že má za to, že pro takový typ hostování nepotřebuje schválení předsednictva ČSA, což odůvodnil zcela odlišným způsobem registrace hráčů a organizace soutěží v USA. Při svém rozhodování musela DK předběžně vyřešit otázku, zda ustan. 5.2 písm. b) PŘ (v tehdy platném znění) se vztahuje na všechny soutěže a sportovní organizace bez rozdílu. DK došla k závěru, že uvedená ustanovení a z nich vyplývající povinnosti hráčů se týkají pouze hostování do týmů, resp. soutěží, které jsou registrovány ESF či ISF, resp. národními organizacemi zde sdruženými. Toto vyplývá jednak analogicky z ostatních ustanovení PŘ a jednak z celkového smyslu PŘ. V případě J. Macha by tedy připadala do úvahy asociace ASA (Amateur Softball Association), tedy organizace zastřešená ISF. V průběhu jednání se však nepodařilo prokázat, že by pan J. Mach startoval právě v turnajích organizovaných ASA. Za těchto okolností nezbylo DK než řízení proti jmenovanému zastavit.

4 Daniel Tobola ČSA Omluven: Petr Švec člen DK ČSA Disciplinární provinění Aleš Jetmar Disciplinární komise projednala disciplinární provinění pana A. Jetmara, hráče oddílu Radotínský SK (Spectrum Praha) a usnesla se na tomto rozhodnutí: Disciplinární komice ČSA uděluje panu A. Jetmarovi důtku. DK zahájila jednání ve věci na základě podnětu předsednictva ČSA, kdy představenstvo ČSA má za to, že pan A. Jetmar nenahlásil své hostování do USA pro sezónu Pan A. Jetmar se k jednání nedostavil, včas se omluvil a poskytl DK písemné vyjádření. V něm konstatuje zejména to, že PŘ dostatečně nezná, není si proto vědom, že by spáchal nějaký přestupek. Dále tvrdí, že pokud tomu tak je, spáchal přestupek v dobré víře a v pomoci českému softballu a nasbírání zkušeností. Protože pan A. Jetmar v roce 2009 podle svého vyjádření startoval v USA v soutěžích organizovaných ASA, tedy organizace zastřešenou ISF, dopustil se nepochybně poručení ustan. 5.2 písm. b) PŘ, v tehdy platném znění, když k tomuto hostování neměl souhlas předsednictva ČSA, a tedy dopustil se provinění ve smyslu ustan. 2.8 ZČ DŘ. Při rozhodování o výši trestu vzala DK v úvahu okolnost, že jmenovaný plnil své reprezentační povinnosti, že jeho provinění neovlivnilo regulérnost tuzemských ani zahraničních soutěží a nedá se předjímat jakýkoli důvod, proč by předsednictvo ČSA z jakýchkoli důvodů souhlas neudělilo. Zvláště pak s ohledem na skutečnost, že ČSA dlouhodobě podporuje startování hráčů v zahraničí. Článek stanoví, že DK je vázána druhy a pokud je uvedeno tak i výší trestu, přičemž v daném případě je trest stanoven jako pokuta v rozmezí od 100,- Kč do 5.000,- Kč. DK konstatuje, že v daném případě může nahradit trest udělením důtky, a to analogicky s ustan DŘ. Může-li tedy DK od potrestání zcela upustit, je bezpochyby možné i udělit trest mírnější než je uvedeno ve zvláštní části. Zejména pak s ohledem na skutečnost, že v daném případě shledává DK udělení peněžitého trestu jako neúčelné. I přes shora uvedené je ovšem zřejmé, že znalost příslušných řádů je povinností každého hráče, a proto nelze od potrestání zcela upustit, neboť k porušení PŘ prokazatelně došlo.

5 Daniel Tobola ČSA Omluven: Petr Švec člen DK ČSA Disciplinární provinění Roman Matuška Disciplinární komise projednala disciplinární provinění pana R. Matušky, hráče oddílu Sportclub 80 Chomutov a usnesla se na tomto rozhodnutí: Disciplinární komice ČSA uděluje panu R. Matuškovi důtku. DK zahájila jednání ve věci na základě podnětu předsednictva ČSA, kdy předsednictvo ČSA má za to, že pan R. Matuška nenahlásil své hostování do Holandského klubu Centrals pro sezónu Pan R. matuška se k jednání nedostavil, včas se omluvil a poskytl DK písemné vyjádření. V něm konstatuje zejména to, že PŘ dostatečně nezná, proto oslovil několik jemu známých funkcionářů s tím, že se mu nedostalo odpovědi. Nebyl si doposud vědom, že by spáchal nějaký přestupek. Protože pan R. Matuška v roce 2009 podle svého vyjádření hostoval v zahraničí, dopustil se nepochybně porušení ustan. 5.2 písm. b) PŘ, v tehdy platném znění, když k tomuto hostování neměl souhlas předsednictva ČSA, a tedy dopustil se provinění ve smyslu ustan. 2.8 ZČ DŘ. Při rozhodování o výši trestu vzala DK v úvahu okolnost, že jmenovaný plnil své reprezentační povinnosti, že jeho provinění neovlivnilo regulérnost tuzemských ani zahraničních soutěží a nedá se předjímat jakýkoli důvod, proč by předsedictvo ČSA z jakýchkoli důvodů souhlas neudělilo. Zvláště pak s ohledem na skutečnost, že ČSA dlouhodobě podporuje startování hráčů v zahraničí. Článek stanoví, že DK je vázána druhy a pokud je uvedeno tak i výší trestu, přičemž v daném případě je trest stanoven jako pokuta v rozmezí od 100,- Kč do 5.000,- Kč. DK konstatuje, že v daném případě může nahradit trest udělením důtky, a to analogicky s ustan DŘ. Může-li tedy DK od potrestání zcela upustit, je bezpochyby možné i udělit trest mírnější než je uvedeno ve zvláštní části. Zejména pak s ohledem na skutečnost, že v daném případě shledává DK udělení peněžitého trestu jako neúčelné. I přes shora uvedené je ovšem zřejmé, že znalost příslušných řádů je povinností každého hráče, a proto nelze od potrestání zcela upustit, neboť k porušení PŘ prokazatelně došlo.

6 Daniel Tobola ČSA Omluven: Petr Švec člen DK ČSA Disciplinární provinění Venduly Drahé Disciplinární komise projednala disciplinární provinění hráčky V. Drahé, hráčky oddílu Sportclub 80 Chomutov a usnesla se na tomto rozhodnutí: Disciplinární komice ČSA uděluje hráčce V. Drahé důtku. DK zahájila jednání ve věci na základě podnětu předsednictva ČSA, kdy ČSA má za to, že V. Drahá nenahlásila své hostování do Holandského klubu Centrals pro sezónu V. Drahá se k jednání nedostavila, včas se omluvila a poskytla DK písemné vyjádření s odvoláním na vyjádření R. Matušky v obdobné věci. V něm konstatuje zejména to, že si nebyla doposud vědoma, že by spáchala nějaký přestupek. Protože V. Drahá v roce 2009 podle svého vyjádření hostovala v zahraničí, dopustila se nepochybně porušení ustan. 5.2 písm. b) PŘ, v tehdy platném znění, když k tomuto hostování neměla souhlas předsednictva ČSA, a tedy dopustila se provinění ve smyslu ustan. 2.8 ZČ DŘ. Při rozhodování o výši trestu vzala DK v úvahu okolnost, že provinění jmenované neovlivnilo regulérnost tuzemských ani zahraničních soutěží a nedá se předjímat jakýkoli důvod, proč by představenstvo ČSA z jakýchkoli důvodů souhlas neudělilo. Článek stanoví, že DK je vázána druhy a pokud je uvedeno tak i výší trestu, přičemž v daném případě je trest stanoven jako pokuta v rozmezí od 100,- Kč do 5.000,- Kč. DK konstatuje, že v daném případě může nahradit trest udělením důtky, a to analogicky s ustan DŘ. Může-li tedy DK od potrestání zcela upustit, je bezpochyby možné i udělit trest mírnější než je uvedeno ve zvláštní části. Zejména pak s ohledem na skutečnost, že v daném případě shledává DK udělení peněžitého trestu jako neúčelné. I přes shora uvedené je ovšem zřejmé, že znalost příslušných řádů je povinností každého hráče, a proto nelze od potrestání zcela upustit, neboť k porušení PŘ prokazatelně došlo.

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D ČSC (Schválila VH ČSC dne 28.5.2011) I. Působnost disciplinárního řádu. Disciplinární řád upravuje definici přestupku (disciplinárního provinění) jednotlivců nebo oddílů/klubů

Více

Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne 22.5.2014

Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne 22.5.2014 Sp.zn.: 1/14 Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne 22.5.2014 Přítomni: Mgr. Daniel Tobola předseda DK ČSA, Ing. Svatopluk Smysl, MUDr. Petr Švec - členové DK ČSA Omluveni:

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Informace pro obecní úřady k postupu při ustanovení zvláštního příjemce dávky důchodového pojištění

Informace pro obecní úřady k postupu při ustanovení zvláštního příjemce dávky důchodového pojištění Zpracoval: Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor sociálních věcí Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc kontaktní osoby: Mgr. Bc. Zbyněk Vočka, tel.: 585 508 217, e-mail: zbynek.vocka@kr-olomoucky.cz Mgr. Irena

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2004

Více

Č.j.: 3R 7/01-Ku V Brně dne 23.3.2001

Č.j.: 3R 7/01-Ku V Brně dne 23.3.2001 Č.j.: 3R 7/01-Ku V Brně dne 23.3.2001 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 31.1.20001 podaném Ladislavem Neubauerem, Na Vápence 758/5, 468 22 Železný Brod, proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské

Více

MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu

MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu Závěr č. ze zasedání poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu ze dne 25. 2. 2011 Zahájení přestupkového řízení o přestupku projednávaném

Více

2. V disciplinárním řízení lze kolektivům ukládat tyto tresty:

2. V disciplinárním řízení lze kolektivům ukládat tyto tresty: DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Českého svazu vodního póla platný od VH 14. 3. 2010 Článek 1 Působnost disciplinárního řádu 1. Podle tohoto Disciplinárního řádu Českého svazu vodního póla (dále jen DŘ) se projednávají

Více

Disciplinární řád fotbalgolfu

Disciplinární řád fotbalgolfu Disciplinární řád fotbalgolfu DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD České fotbalgolfové asociace - fotbalgolfu I. Základní ustanovení článek 1 Působnost disciplinárního řádu Podle Disciplinárního řádu CFGA se projednávají

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 11.1.2012

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 11.1.2012 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.1.2012 K(2011)10128 v konečném znění PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 11.1.2012 kterým se zamítá stanovení léčivého přípravku Tecovirimat jako léčivého přípravku pro

Více

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í Okresní soud ve Vyškově rozhodl samosoudcem Mgr. Silvií Knollovou ve věci výkonu rozhodnutí zpeněžením majetku zůstavitelky JUDr. Hany Kabelkové, nar. 5.9.1943, zemř.

Více

ZÁKON. ze dne 2015, Čl. I. Změna zákona o církvích a náboženských společnostech

ZÁKON. ze dne 2015, Čl. I. Změna zákona o církvích a náboženských společnostech ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech),

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU 2015 Článek 1 Působnost disciplinárního řádu a disciplinární provinění 1. Disciplinární řád upravuje definici disciplinárního provinění (přestupku) jednotlivců nebo kolektivů

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

Správní trestání orgány inspekce práce

Správní trestání orgány inspekce práce Správní trestání orgány inspekce práce Kancelář veřejného ochránce práv 11. listopadu 2015 Příjemce a realizátor projektu: Kancelář veřejného ochránce práv Zásada legitimního očekávání - 2 odst. 4 správního

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV tel. Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz V souladu s ustanovením 39o zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

Disciplinární řád ČABR

Disciplinární řád ČABR I. Základní ustanovení (1) Tento Disciplinární řád (dále jen DŘ) se vztahuje na projednání disciplinárních provinění a přestupků rozhodčích, zařazených k řízení utkání soutěží řízených ČBF a oblastními

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu

MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu Závěr č. 25 ze zasedání poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu ze dne 5. 12. 2005 Nahlížení do spisu obsahujícího utajované

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 529-R/03-287/140/VŠ V Praze dne 23.5.2003

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 529-R/03-287/140/VŠ V Praze dne 23.5.2003 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č.j.: S 529-R/03-287/140/VŠ V Praze dne 23.5.2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 31.3.2003

Více

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené Stanovisko sekce pro státní službu k právnímu postavení zaměstnankyň na mateřské dovolené a zaměstnanců nebo zaměstnankyň na rodičovské dovolené ve vztahu k zákonu č. 234/2014 Sb., o státní službě - část

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady DNE Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a člen dozorčí rady Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady OBSAH: 1. Povinnosti Člena dozorčí rady...3 2. Povinnosti Společnosti...4 3. Závěrečná ustanovení...5

Více

Disciplinární řád 5+1

Disciplinární řád 5+1 Stránka. 1 z 7 Úvod > Dokumenty > Disciplinární řád 5+1 Disciplinární řád 5+1 DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉHO SVAZU MALÉHO FOTBALU I. Základní ustanovení článek 1 Působnost disciplinárního řádu Podle Disciplinárního

Více

ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI DOZORČÍ RADY SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. PRO ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. KONANOU DNE 21.

ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI DOZORČÍ RADY SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. PRO ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. KONANOU DNE 21. ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI DOZORČÍ RADY SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. PRO ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI UNIPETROL, A.S. KONANOU DNE 21. ČERVNA 2016 UNIPETROL, a. s. zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu dne... C NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] kterým se stanoví technické požadavky a správní postupy v souvislosti s neobchodním letovým provozem a kterým

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 520 ze dne 15.07.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 520 ze dne 15.07.2015 č.j.: 551/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 520 ze dne 15.07.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 3606/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

Živnostenský list je ryzím osvědčením dokládajícím, že osobě vzniklo ohlášením živnostenské oprávnění. Nejde o rozhodnutí správního orgánu ve smyslu u

Živnostenský list je ryzím osvědčením dokládajícím, že osobě vzniklo ohlášením živnostenské oprávnění. Nejde o rozhodnutí správního orgánu ve smyslu u Vybraná judikatura k problematice živností Petr Průcha listopad 2009 Živnostenský list je ryzím osvědčením dokládajícím, že osobě vzniklo ohlášením živnostenské oprávnění. Nejde o rozhodnutí správního

Více

Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne

Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne Sp. zn.: 6/16 Zápis z jednání Disciplinární komise České softbalové asociace ze dne 4. 10.2016 Přítomni: Ing. Svatopluk Smysl, RNDr. Vladimír Liss, JUDr. Jan Fuchs - členové DK ČSA Omluven: Mgr. Daniel

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ČABR-P

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ČABR-P ČESKÁ BASKETBALOVÁ FEDERACE PRAŽSKÝ BASKETBALOVÝ SVAZ ČESKÁ ASOCIACE BASKETBALOVÝCH ROZHODČÍCH PRAHA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ČABR-P I. Základní ustanovení 1. Tento disciplinární řád (dále jen DŘ) se vztahuje

Více

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I ZÁKON ze dne. 2014 kterým se mění zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně některých zákonů, ve znění

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU 2008 DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD HOKEJBALU Obsah 1 / Disciplinární provinění 3 2 / Disciplinární tresty 3 3 / Podmíněné tresty 4 4 / Disciplinární orgány 4 5 / Postup v disciplinárním

Více

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Na základě usnesení Rady města Slavkov u Brna ze dne 21.01.2015, číslo usnesení 139/6/RM/2015 a Zastupitelstva obce Kobeřice u Brna ze dne

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

Platnost od 18. 9. 2004

Platnost od 18. 9. 2004 ČESKÝ SVAZ AKROBATICKÉHO ROCK ANDD ROLLU Disciplinární řád Platnost od 18. 9. 2004 Záznam o změnách Orgán Datum Platnost změny od Změny 1. Působnost disciplinárního rádu... 2 2. Účel disciplinárního řízení...

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Omezení osobní svobody I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 16.10.2013

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Rozhodnutí. I. mění. a) vyjímá uzavřené vody z rybářského revíru Olomoucké štěrkopísky 1A č. 471 056,

Rozhodnutí. I. mění. a) vyjímá uzavřené vody z rybářského revíru Olomoucké štěrkopísky 1A č. 471 056, Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 129075/2011 SpZn: KUOK/121413/2011/OŽPZ/7124 spis. a skart. znak: 207.1 V/5 vyřizuje: Ing.

Více

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM STANOVENÍ PARAMETRŮ OBCHODOVÁNÍ TVŮRCŮ TRHU Článek 1 Počet tvůrců trhu (dále jen TT ), kritéria a kategorie Burzovní komora stanovuje v následující tabulce č. 1:

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY : - 30 ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Praze rozhodl v FTV Prima, spol. s r.o. se sídlem v žalovanému:, se sídlem Pplk. Sochora 27, Praha 7, o SPR-4965/12-15, takto: I. Žaloba s e z a m í t á. II. Žádný z dále

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

a) počet bodů b) vzájemný zápas c) rozdíl skóre d) vyšší počet vstřelených branek e) kopy ze značky PK

a) počet bodů b) vzájemný zápas c) rozdíl skóre d) vyšší počet vstřelených branek e) kopy ze značky PK MEMORIÁL JOSEFA KOŠECE 4.ročník, 25.6. 2016, Chuderov P R O P O Z I C E Pořadatel: Okresní fotbalový svaz Ústí nad Labem Termín: Sobota 25.6. 2016 Místo konání: Areál Fotbalového klubu Chuderov (Chuderov

Více

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol k Dohodě o programu pracovní dovolené mezi vládou České republiky a vládou Nového Zélandu, podepsaný

Více

Služební poměr podle zákona o státní službě ve srovnání s pracovním poměrem (2.)

Služební poměr podle zákona o státní službě ve srovnání s pracovním poměrem (2.) Služební poměr podle zákona o státní službě ve srovnání s pracovním poměrem (2.) Skončení služebního poměru, kárné řízení JUDr. Tereza Erenyi, LL.M., Mgr. Daniel Vejsada V první části článku v PSK č. 8/2015

Více

ČI.l Smluvní strany. ČI. II Předmět smlouvy

ČI.l Smluvní strany. ČI. II Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva uzavřená mezi městem Uherský Brod a obcí Pašovice podle 63 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) o zabezpečení výkonu přenesené působnosti podle 52 písmo a) a

Více

podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích)

podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) ZPRÁVA O VZTAZÍCH MEZI OVLÁDAJÍCÍ OSOBOU A OSOBOU OVLÁDANOU A MEZI OVLÁDANOU OSOBOU A OSOBAMI OVLÁDANÝMI STEJNOU OVLÁDAJÍCÍ OSOBOU ZA ÚČETNÍ OBDOBÍ 2015 podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČLÁNEK 1 Působnost disciplinárního řádu 1. Podle tohoto Disciplinárního řádu Malé kopané Blansko o.s. (dále jen DR MKB ) se projednávají

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

PŘÍLOHA Č. 1. Vzory standardních a modelových doložek institucionálního řízení

PŘÍLOHA Č. 1. Vzory standardních a modelových doložek institucionálního řízení PŘÍLOHA Č. 1 Vzory standardních a modelových doložek institucionálního řízení ICC navrhuje pro případ mezinárodní obchodní arbitráže rozhodčí doložku v následujícím znění: Všechny spory vzniklé z této

Více

Rozhodnutí nabylo právní moci dne 20.10.2008

Rozhodnutí nabylo právní moci dne 20.10.2008 Rozhodnutí nabylo právní moci dne 20.10.2008 Č. j.: R101/2008/02-20500/2008/310-Ku V Brně dne 13. října 2008 Ve správním řízení o rozkladu podaném dne 7.5.2008 zadavatelem městem Břeclav, IČ 00283061,

Více

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě :

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě : Smlouva o budoucí směnné smlouvě Smluvní strany AVENPORT s.r.o. IČ: 248 40 947 DIČ: CZ248 40 947 se sídlem 150 00 Praha 5, Radlická 663/28 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze

Více

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením TESTY Legislativa FAČR Stanovy 1. Fotbalová asociace ČR je a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením 2. Symboly FAČR jsou a) znak, vlajka a hymna b) znak a hymna c) vlajka

Více

Zakázky malého rozsahu

Zakázky malého rozsahu Zakázky malého rozsahu Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obce Březina Účinnost od 1. 1. 2013 Vypracoval: Mixa Josef Marie Mikešová Schváleno zastupitelstvem obce dne 7. 11. 2012 Smyslem

Více

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Podle 62 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

NÁVRH STANOVISKA. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2011/0297(COD) 11. 4. 2012. Výboru pro právní záležitosti. pro Hospodářský a měnový výbor

NÁVRH STANOVISKA. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2011/0297(COD) 11. 4. 2012. Výboru pro právní záležitosti. pro Hospodářský a měnový výbor EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro právní záležitosti 11. 4. 2012 2011/0297(COD) NÁVRH STANOVISKA Výboru pro právní záležitosti pro Hospodářský a měnový výbor k návrhu směrnice Evropského parlamentu

Více

STÁTNÍ ÚSTAV Šrobárova 48 Telefon:+420 272 185 111 E-mail:posta@sukl.cz PRO KONTROLU LÉČIV 100 41 Praha 10 Fax: +420 271 732 377 Web: www.sukl.

STÁTNÍ ÚSTAV Šrobárova 48 Telefon:+420 272 185 111 E-mail:posta@sukl.cz PRO KONTROLU LÉČIV 100 41 Praha 10 Fax: +420 271 732 377 Web: www.sukl. STÁTNÍ ÚSTAV Šrobárova 48 Telefon:+420 272 185 111 E-mail:posta@sukl.cz PRO KONTROLU LÉČIV 100 41 Praha 10 Fax: +420 271 732 377 Web: www.sukl.cz Sp. zn. SUKLS55824/2015 Vyřizuje/linka Bc. Kateřina Terschová

Více

6389/08 ADD 1 id/ho/pm 1 DG C III

6389/08 ADD 1 id/ho/pm 1 DG C III RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 5. května 2008 (13.05) (OR. en) Interinstitucionální spis: 2005/0241 (COD) 6389/08 ADD 1 MAR 24 ENV 87 CODEC 185 ODŮVODNĚNÍ RADY Předmět: Společný postoj přijatý Radou k přijetí

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Příloha C - Účtování a placení

Příloha C - Účtování a placení Příloha C - Účtování a placení 2 Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování a platební podmínky... 3 3 Ručení... 4 3 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX004ZITO* UOHSX004ZITO ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S112/2013/VZ-15986/2013/512/IHl Brno 22. 8. 2013 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy:

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy: Příloha č. 6 a PODMÍNKY přístupu zaměstnanců cizích firem vykonávajících na základě smluvního vztahu činnosti pro ČNB k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené Česká národní banka (dále jen,,čnb )

Více

Retail Summit 2007 Obchod a stát

Retail Summit 2007 Obchod a stát Retail Summit 2007 Obchod a stát 7.2. 2007 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 1 Kořeny soutěž ěžního práva EU Princip svobodné hospodářské

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

POJEM TRESTNÝ ČIN. - protiprávní čin

POJEM TRESTNÝ ČIN. - protiprávní čin POJEM TRESTNÝ ČIN - protiprávní čin - trestní zákon tento čin označuje za trestný - čin vykazuje znaky uvedené v trestním zákoně - k odpovědnosti je třeba úmyslného zavinění, nestanoví li trestní zákon

Více

vzor H R Á Č S K Á S M L O U V A uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi těmito smluvními stranami t a k t o :

vzor H R Á Č S K Á S M L O U V A uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi těmito smluvními stranami t a k t o : H R Á Č S K Á S M L O U V A uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi těmito smluvními stranami VALAŠSKÝ HOKEJOVÝ KLUB se sídlem Na Lapači 394, Vsetín-Rokytnice, PSČ 755 01 IČ: 22676759 DIČ: CZ22676759

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LETOHRAD. odbor výstavby a životního prostředí Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad, Tel.: 465 676 420, Fax.

MĚSTSKÝ ÚŘAD LETOHRAD. odbor výstavby a životního prostředí Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad, Tel.: 465 676 420, Fax. MĚSTSKÝ ÚŘAD LETOHRAD odbor výstavby a životního prostředí Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad, Tel.: 465 676 420, Fax.: 465 621 215 Č. j.: 1690/2016/2300/11 Č.sp. 6634/2015/2300/11 V Letohradě dne 23.3.2016

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 4 As 40/2003-30 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr.

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY - 37 ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Praze rozhodl v Krajská hygienická stanice Moravskoslezs se sídlem, 702 00 Ostrava, proti žalovanému: Ú, se sídlem Pplk. SKO-0629/07-52, t a k t o : I. Žaloba s e z a m í

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 16 V JIHLAVĚ 25. 5. 2016 ČÁSTKA 4/2016 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2015 2 Zpráva

Více

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování... 3 3 Placení... 4 4 Ručení... 5 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za služby elektronických

Více

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12 Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice Úplata za předškolní vzdělávání Číslo: VP 12 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává: Zdeňka Krišková,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Jana Nehybová

Více

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna Příloha č.6 Statutu města Brna Kontrolní řád města Brna Strana 1 (celkem 5) Účelem tohoto Kontrolního řádu města Brna je stanovit základní pravidla provádění kontrolní činnosti ve všech oblastech samostatné

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4986 Sbírka zákonů č. 390 / 2012 390 ZÁKON ze dne 6. září 2012, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 3/2006-70 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Václava Novotného a soudkyň JUDr. Lenky Matyášové a JUDr.

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci

Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci Mgr. Petra Hadwigerová, Kancelář veřejného ochránce práv, 19. 10. 2015 Příjemce a realizátor projektu: Kancelář veřejného ochránce práv

Více

Městský úřad Krnov, Odbor sociální, oddělení sociálních služeb a sociální pomoci, Vodní 1, 794 01 Krnov

Městský úřad Krnov, Odbor sociální, oddělení sociálních služeb a sociální pomoci, Vodní 1, 794 01 Krnov Městský úřad Krnov, Odbor sociální, oddělení sociálních služeb a sociální pomoci, Vodní 1, 794 01 Krnov Žádost o ustanovení zvláštního příjemce dávky důchodového pojištění dle 10 a 118 zákona č. 582/1991

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 70 Uherské Hradiště Odbor dopravy odloučené pracoviště:revoluční 1023

MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 70 Uherské Hradiště Odbor dopravy odloučené pracoviště:revoluční 1023 MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 70 Uherské Hradiště Odbor dopravy odloučené pracoviště:revoluční 1023 NVB LINE s.r.o. Statutární zástupce Zámostí 42 Otrokovice IČ 26979675 Číslo

Více

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace 1 Základní škola a Mateřská škola Nová Říše Vnitřní předpis Úplata za předškolní vzdělávání Číslo dokumentu: 3 Účinnost: 1. 9. 2016 Spisový/Skartační znak: 1.1.3 / A10 Schválil: Mgr. Vojtěch Vrána, ředitel

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. platný od 15. 7. 2014

REGISTRAČNÍ ŘÁD. platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené REGISTRAČNÍ ŘÁD platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené, Zátopkova 100/2, P.O.Box 40, 160 17 Praha 6, IČ: 539 929, sekretář: Petr Holý tel.:+420 721 820 755, e-mail: narodnihazena@cuscz.cz,

Více

Liga mladších žáků 2000 (6001 6180). Utkání zahajuje ročník 2000 Liga starších žáků 1998 (8001 8180)

Liga mladších žáků 2000 (6001 6180). Utkání zahajuje ročník 2000 Liga starších žáků 1998 (8001 8180) Liga mladších žáků 2000 (6001 6180). Utkání zahajuje ročník 2000 Liga starších žáků 1998 (8001 8180) Žákovská liga 2000 a 1998 (6. a 8. třídy) technické normy Startují : ŽL 2000 - startují hráči ročníku

Více

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) L 14/36 CS OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2016/66 ze dne 26. listopadu 2015, kterými se mění obecné zásady ECB/2013/24 o statistické zpravodajské povinnosti stanovené Evropskou centrální bankou

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 08. 04. 2015 Věc: Odměny uvolněným a neuvolněným členům zastupitelstva a další odměny Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

STANOVY FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY Definice stylu: Odstavec se seznamem;text 3: Odsazení: Vlevo: 1,5 cm Definice stylu: Podtitul;text 2 Definice stylu: aa): Odsazení: Vlevo: 2,5 cm ČÁST PRVNÍ OBECNÁ

Více

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B Rada Evropské unie Brusel 29. června 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0196 (NLE) 10749/16 PROBA 12 RELEX 576 AGRI 380 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 28. června 2016 Příjemce: Č. dok. Komise:

Více