Informativní zpráva o působnosti Hasičského záchranného sboru JMK a Policie ČR v okrese Blansko

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informativní zpráva o působnosti Hasičského záchranného sboru JMK a Policie ČR v okrese Blansko"

Transkript

1 Příloha č. 5: k bodu č. 25. schůze Rady Jihomoravského kraje Informativní zpráva o působnosti Hasičského záchranného sboru JMK a Policie ČR v okrese Blansko

2 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Zubatého 1, BRNO Informativní zpráva o situaci v okrese Blansko

3 1. Organizační struktura HZS JmK územní odbor Blansko: Ředitel územního odboru 1 Pracoviště prevence, OOB a KŘ 8 Pracoviště IZS a služeb Pracoviště provozní 2 4 stanice Blansko C stanice Boskovice P stanice Kunštát P Početní stavy HZS JmK ÚO Blansko k a k složka celkem příslušníci občani r.2012 r.2013 r.2012 r.2013 r.2012 r.2013 ÚO Blansko Početní stavy na stanicích jsou stanoveny vyhláškou č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů. V příloze č. 3 jsou uvedené základní a minimální početní stavy příslušníků směny stanic hasičského záchranného sboru kraje. Početní stavy ve směně HZS JmK ÚO Blansko Základní početní stav Skutečnost rozdíl dle vyhlášky PS Blansko PS Boskovice PS Kunštát * * Požární stanice Kunštát P0 - stanice umístěná v obci s počtem obyvatel do 15 tisíc, kde by měla jednotka HZS kraje vzniknout sdružením prostředků obce a HZS kraje podle 69a zákona o požární ochraně. V místě dislokace jednotky by měla být zřízena JSDH obce kategorie JPO II/1, což dosud nebylo realizováno s ohledem na nedostatečnou členskou základnu JSDH Kunštát.

4 2. Bezpečnostní situace v okrese (prevence, požáry, DN,...) Prevence v okrese ze strany požární bezpečnosti probíhá v několika rovinách a lze konstatovat, že v některých jsme dlouhodobě jedním z nejvytíženějších okresů v rámci Jihomoravského kraje. Jednou z těchto rovin je stavební prevence, kdy od bylo doposud vypracováno již 587 stanovisek k projektovým dokumentacím, z toho záporných 58. Stejně tak v rámci vydávání kolaudačního souhlasu jsme se zúčastnili 196 jednání, z nichž při 53 bylo vydáno nesouhlasné stanovisko s užíváním stavby. Lze konstatovat, že jak úroveň projektových dokumentací, tak připravenost investorů staveb pro jejich uvedení do provozu klesá. V rámci kontrolní činnosti bylo od doposud provedeno 8 komplexních kontrol (KK), 56 tematických (TK) a 34 dohlídek (KD). Ve správním řízení bylo zahájeno 1 a udělena pokuta ve výši ,-kč klubu Jízdárna Boskovice (uzavřený únikový východ), správní řízení bylo uděleno hned po tematické kontrole, protože se jedná o závažné pochybení z hlediska požární bezpečnosti. Dále v příkazním řízení byly uděleny tři příkazy na místě: 1 Gymnázium Blansko Kč (neprovozuschopné požární uzávěry), při kontrolní dohlídce. 2 Kolonial Štoudek Doubravice Kč (neprovozuschopné přenosné hasicí přístroje) při tematické kontrole. 3 VKV Dřevo s.r.o. Boskovice Kč (revize spalinové cesty), při tematické kontrole. Nejčastější závady při kontrolách: - Nepředložen doklad o kontrole vnějšího hydrantu 4x - Nefunkční požární uzávěry 2x - Nepředložen doklad o schválení užívání stavby stavebním úřadem - 4x - Nezpracované, nebo chybné začlenění provozovaných činností 3x - Nepředložen platný doklad o revizi plynových spotřebičů 1x - Neoznačený hlavní uzávěr vody 1x Požáry na území okresu Blansko v období od do : V uvedeném období došlo na území okresu Blansko k 49 požárům. Při těchto požárech vznikla škoda ve výši Kč. Uchráněné hodnoty byly stanoveny částkou Kč. Při požárech bylo zraněno 5 civilních osob a 3 zasahující hasiči. U hasičů se jednalo o drobná poranění, bez následné hospitalizace. Dvě zraněné osoby byly hospitalizovány ve Fakultní nemocnici Brno Bohunice. Nejvíce požárů vzniklo v měsíci květnu (13), následují duben a březen (po 12), leden (6), únor (5) a červen do (1). Ve 20 případech se jednalo o požáry odpadu (popelnice), sazí v komíně (bez rozšíření) a požáry v přírodním prostředí. U těchto požárů nebyla vyčíslena žádná škoda. V soukromých domácnostech vzniklo 11 požárů, při kterých byly 3 osoby zraněny. Dále došlo k 7 požárům dopravních prostředků, převážně soukromých osobních automobilů. Hasiči také zasahovali u 3 lesních požárů a u 3 požárů v průmyslových objektech. Nejčastější příčinou požárů byly technické závady, nedbalost a vznícení sazí v komínech. Při šetření požárů spolupracují vyšetřovatelé požárů s Policií ČR, městskou policií a dalšími složkami. Za porušení předpisů požární ochrany v souvislosti se vznikem požárů bylo ve sledovaném období uloženo fyzickým osobám 7 blokových pokut v celkové výši Kč.

5 Dopravní nehody na území okresu Blansko v období od do : Ve sledovaném období zasahovaly hasičské jednotky na území okresu Blansko u 84 dopravních nehod. Nejčastěji se jednalo o nehody silniční (75). Následují nehody železniční (7). Rovněž došlo k jedné dopravní nehodě autobusu. Při těchto nehodách bylo 6 osob usmrceno a 50 osob zraněno. Mimořádné události na okrese Blansko proběhlo 49 událostí, z toho na ORP Blansko 42. Mimořádné události se zúčastnily profesionální i dobrovolné jednotky. Většinou se jednalo o odstraňování stromů, překážek a následků po dopravních nehodách, v souvislosti s danou sněhovou kalamitou. Podrobný statistický přehled činnosti jednotek požární ochrany na území okresu Blansko v období od do je uvedený v příloze č. 1 tohoto dokumentu. V rovině ochrany obyvatelstva a krizového řízení: a) Byly zpracovány Krizové plány ORP Blansko a Boskovice, jejichž konečná podoba byla v závěru loňského roku projednána v bezpečnostních radách ORP. V letošním roce HZS JmK ÚO Blansko poskytuje informace o zdrojích ohrožení a metodickou pomoc právnickým osobám, územním správním úřadům a školským zařízením, které zpracovávají plán krizové připravenosti. b) V případě potřeby mohou být vybraní členové Pracovní skupiny ředitele HZS JmK ÚO Blansko vysláni na vyžádání do stálých pracovních skupin krizových štábů ORP. Zástupci HZS JmK ÚO Blansko se účastní cvičení Krizových štábů ORP (např. EVAKUACE 2012, ZÓNA 2013). c) Obyvatelé Blanenska jsou formou novinových periodik pravidelně upozorňovány na nebezpečí souvisejícími s aktuálními riziky, např. pálením trávy a klestí, období sucha a dle potřeby i s jinými riziky, jsou obeznámeni s roční statistikou výjezdů a největšími mimořádnými událostmi, které se odehrály na území okresu Blansko. Na portálu KRIZPORT jsou k dispozici informace o zdrojích ohrožení a rady jak se připravit a jak se chovat v případě mimořádné události. d) Ve správním obvodu ORP Blansko se nachází 2 objekty zařazené dle zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií. Do skupiny A je zařazen objekt VIA-REK, spol. s r.o. Rájec-Jestřebí a do skupiny B objekt Galvanovna Adafinish, s.r.o. Adamov. 3. Bezpečnostní situace ve správním obvodu ORP Boskovice a) Základními dokumenty pro prevenci a řešení mimořádných událostí a krizových situací na území města Boskovice a ve správním obvodu ORP Boskovice jsou Krizový plán ORP Boskovice a Havarijní plán Jihomoravského kraje. Oba dokumenty jsou v elektronické verzi k dispozici na portálu KRIZPORT. V rámci povodňové ochrany je zpracován Povodňový plán ORP Boskovice a Povodňový plán města Boskovice.

6 b) Ve správním obvodu ORP Boskovice se nenachází žádný objekt zařazený do skupiny A či B dle zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií. c) Největším možným zdrojem ohrožení je řeka Svitava ohrožující město Letovice, místní část Boskovice - Mladkov a obce Stvolová, Skrchov, Svitávka, Skalice nad Svitavou a Lhota Rapotina vznikem přirozené povodně. Vznikem zvláštní povodně pod vodním dílem Boskovice je ohroženo město Boskovice, místní část Boskovice-Mladkov a obce Skalice nad Svitavou a Lhota Rapotina. Vznikem zvláštní povodně pod vodním dílem Letovice je ohroženo město Letovice, místní část Boskovice-Mladkov a obce Skrchov, Svitávka, Skalice nad Svitavou a Lhota Rapotina. 4. Spolupráce s územní státní správou a samosprávou Spolupráce s orgány státní správy na území okresu Blansko je bezproblémová a na velmi vysoké úrovni. Taktéž spolupráce se starosty obcí a ORP je na velmi dobré úrovni. Město Blansko a Kunštát pravidelně přispívá finančními prostředky na provoz a vybavení jednotek PS Blansko a PS Kunštát. Město Boskovice bylo v letošním roce požádáno o spolufinancování nové sady vyprošťovacího zařízení pro PS Boskovice (v současné době v jednání). Velitelé stanic Blansko a Boskovice jsou členy Bezpečnostní rady daných ORP a povodňových komisí. V rámci daných ORP dvakrát ročně zasedají bezpečnostní rady ORP, kde se setkávají zástupci města (starosta, místostarosta, tajemník BR) a dále zástupci složek IZS (velitelé stanic Blansko a Boskovice, velitel územního obvodu Policie a zástupce záchranné služby). Velmi dobře je hodnocená i spolupráce s tajemníky bezpečnostních rad ORP. V současné době se řeší bezúplatný převod pozemku od města Blansko, na kterém je postavena PS Blansko, do majetku HZS JmK. Město Kunštát, na základě výpůjčky, bezúplatně poskytuje pozemek, na kterém je postavena PS Kunštát. PS Kunštát poskytuje zázemí JSDH Kunštát v budově stanice. 5. Spolupráce se základními a ostatními složkami IZS, jednotkami SDH a) Přehled JPO ÚO Blansko stav k Jednotky s územní působností: a. JPO I 3 jednotky (Blansko, Boskovice, Kunštát) b. JPO II 1 jednotka (Velké Opatovice) c. JPO III 20 jednotek (Boskovice I, Bořitov, Černá Hora, Doubravice nad Svitavou, Okrouhlá, Jedovnice, Letovice, Olešnice, Kunštát, Lysice, Lipůvka, Rájec, Sloup, Petrovice, Adamov, Senetářov, Žďárná, Okrouhlá, Benešov, Šebetov) Jednotky s místní působností: a. JPO IV 0 b. JPO V 114 jednotek c. JPO VI 4 jednotky (Synthon Blansko, MKZ Rájec, Sklárny Morávia Úsobrno, Teluria Skrchov) d. Požární hlídky 6 hlídek (Meziříčí, Skrchov, Novičí, Kochov, Horní Smržov, Hrádkov, Stvolová)

7 V současné době jsou v řešení: a. JSDH Jedovnice» schválený přesun GŘ HZS z JPO III do JPO II. Realizace proběhne při pololetní změně plošného pokrytí a poplachových plánů (pravděpodobně od ). Tímto krokem bude zajištěno splnění zákonných dojezdových časových limitů do obcí: Bukovina Habrůvka Olomučany Ostrov u Macochy Sloup b. JSDH Holštejn» žádost na zrušení JPO (smlouva s městysem Sloup) c. JSDH Suchdol, JSDH Veselice a JSDH Vavřinec (shodný zřizovatel)» sloučení v jednu JSDH Vavřinec d. Dále jsou v řešení čtyři dlouhodobě neakceschopné JSDH obcí Šebetov, Lhota u Olešnice, Louka, Šebrov Zrušené JPO a. JPO V 15 jednotek b. JPO VI 5 jednotek Jednotky SDH obcí předurčené k zásahu na dopravní nehodu: a. JSDH Velké Opatovice a JSDH Adamov» od b. JSDH Olešnice» vytypovaná JSDH, ale zatím nemá vyprošťovací zařízení. V současné době probíhá realizace bezúplatného převodu vyprošťovacího zařízení HZS JmK do majetku města Olešnice. Následně bude JSDH obce zařazena do PPP s předurčeností na DN. b) Pravidelné cyklická odborná příprava velitelů a strojníků JSDH obcí a podniků v roce 2013: kategorie odbornost datum místo počet součet PS Blansko 18 JPO II a III velitelé PS Boskovice PS Boskovice 34 strojníci PS Blansko PS Blansko PS Kunštát 18 JPO V a VI velitelé PS Boskovice PS Blansko PS Kunštát 12 strojníci PS Boskovice JSDH obcí se zúčastní formou stáží odborné přípravy na jednotlivých požárních stanicích a rovněž jsou realizovány každoroční velitelské dny pro JSDH.

8 c) Kontroly prostředků CHS a TS pro jednotky SDH obcí za rok 2012 PS Blansko PS Boskovice PS Kunštát Dýchací přístroj kontrola na měřící skříňce Tlaková láhev k DP - naplnění Ochranná maska k DP kontrola na skříňce Lano záchranné 20 Karabina 25 Záchranný postroj 5 Pracovní polohovací pás 35 d) Účelové investiční a neinvestiční dotace pro JSDH obcí Investiční a neinvestiční dotace KÚ JmK: Seznam žádostí byl předložen na ÚO Blansko k vyjádření Pracoviště IZS, ve spolupráci s veliteli požárních stanic, se ke všem uvedeným žádostem vyjádřilo. Některé žádosti byly zamítnuty z důvodu, že nejsou v souladu přílohy č. 4 vyhlášky 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek PO ve znění vyhlášky č. 226/2005 Sb. U žádostí, které byly ÚO Blansko schváleny, byly doporučeny maximální částky a přiřazeny priority jejich vyřízení. Investiční dotace z prostředků státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV ČR Účelovou dotaci v rámci reprodukce požární techniky zabezpečující MV-GŘ HZS ČR z prostředků státního rozpočtu v rámci rozpočtové politiky MV ČR o financování programů reprodukce majetku PO žádná obec na ÚO Blansko pro letošní rok nevyužila. V minulosti tuto možnost využily např. Lysice, Rájec, Boskovice, Doubravice, Sloup, Svitávka. Všechny obce kupovaly nové CAS na podvozku TATRA, s výjimkou obce Svitávka, která má CAS na podvozku RENAULT. e) Přehled plánovaných taktických cvičení a prověřovací cvičení Každý rok na ÚO Blansko musí být provedeno minimálně 9 taktických a 9 prověřovacích cvičení. Jedno taktické cvičení musí být ve spolupráci složek IZS. Přehled plánovaných TC na rok 2013: Stanice Téma termín zúčastněné složky PS Blansko Požár v domově pro seniory, Černá Hora, HZS PS Blansko směna "A" Zámecká JSDH Černá Hora JSDH Bořitov JSDH Lysice Záchrana osob z nepřístupné jeskyně HZS PS Blansko směna "B Býčí skály září HZS PS Lidická

9 směna "C" PS Boskovice směna "A" směna "B" směna "C" PS Kunštát směna "A" směna "B" směna "C" TC složek IZS ZZS Blansko PČR Blansko Speleozáchranka dopravní nehoda s RA látkou HZS PS Blansko HZS PS Lidická Zařízení Tišnov PČR Blansko Požár v pečovatelském domě pro seniory HZS PS Boskovice Letovice, J. Haška 12 HZS PS Blansko HZS PS Kunštát JSDH Letovice JSDH Svitávka Požár ve shromažďovacím objektu kino Panaroma, Boskovice září PS Boskovice JSDH Boskovice I JSDH Boskovice II JSDH Svitávka Záchrana zavaleného dělníky v lese HZS PS Boskovice Vísky Záchrana osoby ze studny (hloubka 40 m) HZS PS Kunštát Kunštát, zámek HZS PS Boskovice červenec HZS PS Blansko dopravní nehoda dvou automobilů HZS PS Kunštát Olešnice srpen JSDH Olešnice Požár v průmyslovém objektu HZS PS Kunštát Lysice HZS PS Boskovice JSDH Lysice červenec JSDH Černá Hora Prověřovací cvičení: Prověřovací cvičení probíhají standardně v průběhu celého roku. Pro tyto účely jsou zejména vybírané ty objekty, kde je třeba reálně vyzkoušet funkčnost požárně bezpečnostních zařízení (např. nové dálkové připojení na pult centrální ochrany), dále objekty, jejichž majitelé samy projeví zájem o provedení PC (např. ověření funkčnosti evakuačního plánu) a v neposlední řadě jsou cvičení zaměřená i na prověření akceschopnosti JSDH obcí (v případě podezření na její neakceschopnost). V letošním roce bylo zatím provedeno jedno PC (směna A Blansko) ve firmě Synthon Blansko ve spolupráci s místní JSDH podniku. Cvičení poukázalo na problémy vstupu naší jednotky do budov Synthonu a to z důvodu přísného režimu kontroly pohybu všech osob ve firmě. Firma se zabývá výrobou léků. Další PC budou realizovány v průběhu roku f) Kontrola obecních úřadů a jednotek SDH Pracoviště IZS ve spolupráci s pracovištěm prevence provádí pravidelně každý rok tematickou kontrolu obecních úřadů a jednotek SDH, které zřizuje. V letošním roce zatím žádná kontrola neproběhla. Hlavním cílem těchto kontrol je jednak ověření si plnění základních povinností obcí

10 na úseku požární ochrany a kontrola dokumentace jednotek SDH obcí, zejména kontrola akceschopnosti jednotky. Při zjištěných závadách je snaha starostům vysvětlit danou problematiku a upozornit na určitá úskalí při nedodržení si svých povinností a dále v případě zjištění neakceschopné jednotky najít optimální řešení z hlediska zabezpečení požární ochrany v obci ve smyslu 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně. Pro letošní rok byly vybrány následující obce: Jestřebí, Holešín, Dlouhá Lhota, Suchý, Uhřice, Šebetov, Lhota u Lysic, Kněževes, Louka. g) Spolupráce se složkami IZS - PČR - provádění společné odborné přípravy, zasedání Bezpečnostní rady ORP, výcviků, cvičení a preventivně výchovné činnosti. - ZZS - provádíme pravidelné školení před lékařské první pomoci a praktické výcviky poskytnutí první pomoci, cvičení, odborná příprava, zasedání Bezpečnostní rady ORP. Důležitým faktorem naší spolupráce je společná účast na celorepublikové soutěži ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel a to již VIII. ročníku memoriálu Jindřicha Šmouze v Rokycanech, které předchází 30 hodin společných nácviků pro sehranost obou složek - tato soutěž se již stala důležitým mezníkem naší spolupráce. - Městská policie společná cvičení, odborná příprava. ÚO Blansko má se všemi složkami dlouhodobě velmi dobré vztahy.

11 Příloha č. 1 Statistický přehled činnosti jednotek požární ochrany na území okresu Blansko v období od do Za období od do bylo Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje evidováno v okrese Blansko 299 událostí, což představuje pokles oproti stejnému období roku 2012 o 24 událostí (- 7 %). Nejvyšší pokles byl zaznamenán u požárů, a to o 51 %. Jednotky požární ochrany nejčastěji zasahovaly u technických pomocí (149), zejména při odstraňování stromů (89) a záchraně osob z uzavřených prostor (26), dále pak u dopravních nehod (80) a u požárů (48). Při zásazích hasiči zachránili 45 lidských životů a evakuovali z ohrožených prostor 20 osob. 2 profesionální a 2 dobrovolní hasiči byli u zásahu zraněni. V měsíci březnu 2013 byl zaznamenán nejvyšší nárůst událostí technického charakteru, a to o 343 % oproti únoru stejného roku. Na zvýšení počtu technických zásahů měly rozhodující vliv události spojené s výstrahou ČHMÚ PVI_2013/24 nová sněhová pokrývka, v měsíci březnu. Podíl vzniklých událostí v okrese Blansko tvoří 9 % z celkového počtu událostí v Jihomoravském kraji. Požáry V období od do bylo zaznamenáno nejméně požárů ve srovnání se stejným obdobím za posledních 5 let. Při požárech nebyla usmrcena žádná osoba, 8 osob bylo zraněno. Nejvíce požárů vzniklo v bytech, rodinných domech a chatách (18), další skupinu tvoří dopravní prostředky (9) a požáry popelnic a odpadů (5). Požárem s nejvyšší hmotnou škodou byl požár stodoly v Doubravicích nad Svitavou s hmotnou škodou Kč. Ve sledovaném období také proběhly 2 prověřovací cvičení. Integrovaný záchranný systém spolupráce jednotek PO Rozhodující podíl na spolupráci při zásazích u události s jednotkami požární ochrany měla Policie ČR (182), zdravotnická záchranná sužba (85) a obecní policie (29).

12 Počet událostí v okrese Blansko v období od do Typ události Požár požár Požár bez účasti JPO Dopravní nehoda Dopravní nehoda silniční Dopravní nehoda silniční hromadná Dopravní nehoda železniční (vč. metra) Dopravní nehoda letecká Dopravní nehoda - ostatní Únik nebezpečné chemické látky Únik plynu/aerosolu Únik kapaliny (mimo ropných produktů) Únik ropných produktů Únik pevné látky Únik nebezpečné chem. látky - ostatní Technická pomoc Technická havárie Technická pomoc Technologická pomoc Ostatní pomoc Radiační havárie a nehoda Ostatní mimořádné události Planý poplach Celkem Podíl jednotlivých typů událostí od 1.1. do % 48 16% % 10 3% 80 27% Požár Dopravní nehoda Únik neb.chem. látky Technická pomoc Planý poplach

13 Počet událostí dle typu v období od 1.1 do Požár Dopravní nehoda Únik neb. chem. látky Technická pomoc Planý poplach Celkový počet událostí v období od 1.1. do

14 Počet událostí po měsících dle typu události Měsíc Požár Dopravní nehoda Únik neb. chem. látky Technická pomoc Planý poplach Celkem událostí Leden Únor Březen Duben Květen Celkem Počet usmrcených, zraněných, zachráněných a evakuovaných osob v období od do Období osob Počet usmrcených příslušníků HZS členů JSDH osob Počet zraněných příslušníků HZS členů JSDH Počet evakuovaných Počet zachráněných Pozn Dopravní nehoda železniční, Dolní Lhota evakuováno 100 osob. Počet událostí v obcích okresu Blansko od do Obec Požár Dopravní nehoda Únik neb. chem. látky Technická pomoc Planý poplach Celkem událostí Ludíkov Crhov Blansko Adamov Benešov Bořitov Boskovice Brťov-Jeneč Bukovina Býkovice Černá Hora Černovice Doubravice nad Svitavou Habrůvka Hodonín Jedovnice Knínice u Boskovic Kotvrdovice

15 Krhov Křetín Křtiny Kunštát Lažany Letovice Lhota Rapotina Lipovec Lipůvka Lysice Milonice Němčice Okrouhlá Olešnice Olomučany Ostrov u Macochy Petrovice Rájec-Jestřebí Ráječko Rozseč nad Kunštátem Rudice Sebranice Skalice nad Svitavou Skrchov Sloup Sudice Suchý Sulíkov Svinošice Svitávka Šebetov Šebrov-Kateřina Šošůvka Tasovice Uhřice Vavřinec Stvolová Velké Opatovice Voděrady Vranová Žďárná Žernovník Závist Okres Blansko

16 Základní údaje o požárech v období od do Základní údaje o požárech Počet požárů Přímá škoda v tis. Kč 8 010, , , , ,00 Uchráněné hodnoty v tis. Kč , , , , ,00 Počet usmrcených Počet zraněných z toho příslušníku HZS z toho členů JSDH Počet evakuovaných Počet zachráněných Srovnání vzniklé škody a uchráněných hodnot v období od 1.1. do Přímá škoda v tis. Kč Uchráněné hodnoty v tis. Kč

17 Nezjištěno Nešetřeno Úmysl Nedblaost Komíny Topidla Technické závady Samovznícení Výbuchy Manipulsce s hoř. látkou Počet požárů podle příčiny vzniku v období od 1.1. do Počet požárů pole výše škody v období od 1.1. do Do % 17 35% % 0 0% 3 6% Nad

18 Základní údaje o požárech v obcích okresu Blanska od do Obec Počet požárů s jednotkou bez jednotky celkem Přímá škoda v tis. Kč Uchr. hodn. v tis. Kč Usmrceno Zraněno Ludíkov ,00 0, Blansko , , Adamov ,00 0, Boskovice ,00 50, Černá Hora ,00 650, Černovice , , Doubravice nad Svitavou ,00 0, Kotvrdovice ,00 0, Křetín ,00 500, Kunštát ,00 0, Letovice , , Lipůvka ,00 0, Lysice ,00 0, Milonice , , Ostrov u Macochy ,00 0, Rájec-Jestřebí ,00 120, Ráječko ,00 0, Rudice ,00 0, Sloup ,00 0, Šebrov-Kateřina ,00 200, Uhřice ,00 100, Velké Opatovice ,00 200, Vranová ,00 20, Žďárná ,00 50, Okres Blansko , , Přehled zásahů jednotek HZS JMK v okrese Blansko v období od do Požární stanice Požár Dopravní nehoda Únik neb. chem. látky Technická pomoc Planý poplach Celkem zásahů PS Blansko PS Boskovice PS Kunštát Celkem

19 Přehled zásahů jednotek SDH v okrese Blansko v období od do JSDH Požár Dopravní nehoda Únik neb. chem. látky Technická pomoc Planý poplach Celkem zásahů Adamov Benešov Boskovice Boskovice II Černá Hora Černovice Doubravice nad Svitavou Habrůvka Hodonín (BK) Holešín Jasinov Jedovnice Jestřebí Kateřina Kotvrdovice Křetín Křtiny Kunštát Lazinov Letovice Lipovec Lipůvka Ludíkov Lysice Okrouhlá Olešná Olešnice Ostrov u Macochy Petrovice (BK) Rájec Ráječko Rudice Senetářov Sloup Svitávka Tasovice (BK) Těchov Uhřice (BK) Vavřinec Velké Opatovice Vranová Žďárná

20 Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraj Územní odbor Blansko - Vyškov Informativní zpráva o situaci v okrese Blansko

21 1. Organizační struktura Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje na teritoriu územního odboru Blansko - Vyškov Územní odbor Blansko Vyškov se sídlem, Bezručova 31, PSČ , byl zřízen dnem 1. dubna Vznikl sloučením územního odboru Blansko a územního odboru Vyškov, problematiku související se sloučením územních odborů Blansko a Vyškov a vznikem územního odboru Blansko Vyškov, upravuje rozkaz ředitele Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje č. 25 ze dne 15. března Územní odbor Blansko Vyškov řídí vedoucí územního odboru, který je přímo řízen ředitelem Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Územní odbor je tvořen organizačními články s dislokací na Blanensku a na Vyškovsku. Organizační články na Blanensku: a) vnější služba - obvodní oddělení Blansko, kde je systemizováno 36 služebních míst a 2 pracovní místa, - obvodní oddělení Boskovice, kde je systemizováno 21 služebních míst a jedno pracovní místo, - obvodní oddělení Letovice, kde je systemizováno 18 služebních míst a jedno pracovní místo, - dopravní inspektorát Blansko-Vyškov, kde je systemizováno 38 služebních míst a dvě pracovní místa, b) služba kriminální policie a vyšetřování - oddělení obecné kriminality, kde je systemizováno 25 služebních míst a jedno pracovní místo, - skupina případových analýz Blansko-Vyškov, kde jsou systemizována 3 služební a dvě pracovní místa, - oddělení hospodářské kriminality Blansko-Vyškov, kde je systemizováno 16 služebních a jedno pracovní místo, - oddělení kriminalistické techniky Blansko-Vyškov, kde je systemizováno 10 služebních míst. Celkem je na územním odboru Blansko Vyškov systemizováno 258 služebních a 21 pracovních míst, přičemž skutečný stav ke dni je 252 služebních a 22 pracovních míst. 2. Bezpečnostní situace Bezpečnostní situace zůstává i po sloučení dvou územních odborů Blansko a Vyškov, bez podstatných změn oproti předcházejícím rokům. Oblast dopravy V oblasti dopravy na Blanensku, došlo oproti roku 2010 a 2011 k mírnému nárůstu počtu dopravních nehod, nicméně je zaznamenán výrazný pokles usmrcených a lehce zraněných osob. Taktéž došlo k výraznému poklesu viníků nehod, kteří byli pod vlivem alkoholu. Viz tabulka níže.

22 Kategorie Celkem DN Úmrtí Těžké zranění Lehké zranění Alkohol u viníka DN Nápad trestné činnosti Největší nápad trestné činnosti je na území obvodních oddělení Blansko a Vyškov. Za rok 2012 bylo celkem zaevidováno 2941 trestných činů, z toho objasněno 1467, což činí objasněnost 49,88 %. Po sečtení údajů obou předchozích územních odborů je zřejmé, že za rok 2011 bylo zaevidováno 3118 skutků a objasněno 1366 s celkovou objasněností 43,81 %. Z toho je zřejmé, že se celkový nápad trestné činnosti proti roku 2011 snížil o 177 skutků (-5,68 %), objasněno bylo o 101 skutků více, v důsledku čehož objasněnost vzrostla o 6,07 %, mimo objasněnost v oblasti vloupání, kde bylo objasněno oproti roku 2011 méně o 15 skutků (-0,21 %). Nápad majetkové kriminality za rok 2012 činil 1525 trestných činů, objasněno bylo 414 trestných činů což je objasněnost 27,15%, v roce 2011 byl nápad trestné činnosti 1726 trestných činů, objasněno bylo 336 trestných činů, což je objasněnost 19,47 %. Je zde tedy výrazný pokles v nápadu trestné činnosti o 201 tr. činů (-11,65 %), objasněnost pak vzrostla o 78 skutků, což je 7,68 %. Z toho krádeže vloupáním pokles o 59 věcí (9,46 %) a krádeže prosté pokles o 104 věcí (11,42 %). Nápad násilné kriminality za rok 2012 činil 228 trestných činů, objasněno bylo 148 trestných činů, což je objasněnost 64,91 %, v roce 2011 byl nápad 219 trestných činů, objasněno bylo 138 trestných činů, což je objasněnost 63,01 %. Je zde tedy mírný nárůst v nápadu o 9 tr. činů (4,11 %) Objasněnost pak vzrostla o 10 skutků, což je 1,90 %. Nápad mravnostní kriminality za rok 2012 činil 21 trestných činů, objasněno bylo 13 trestných činů což je objasněnost 61,90 %, v roce 2011 byl nápad 16 trestných činů, objasněno bylo 10 trestných činů, což je objasněnost 62,50 %. Je zde tedy nárůst v nápadu o 5 tr. činů (23,81 %), nárůst objasněných skutků o 2, ale pokles v objasněnosti o 0,60 %. Nad rámec těchto statistických údajů je třeba zmínit údaje, které souvisí s drogovou problematikou v rámci územního odboru Blansko Vyškov. V roce 2012 bylo šetřeno celkem 36 trestných činů v této oblasti z toho v jedenácti případech se jednalo o realizaci pachatelů, kteří vyráběli psychotropní látku pervitin. V ostatních případech se jednalo o distribuci pervitinu nebo marihuany, a nebo o pěstování rostlin konopí. Oblast veřejného pořádku V oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti zůstává situace beze změny. V roce 2012 nebyla řešena žádná mimořádná událost ovlivňující negativně veřejné mínění. Rovněž tak nebyly prováděny žádné zákroky proti shromáždění. V průběhu roku 2012 bylo na územním odboru Blansko Vyškov realizováno 1 bezpečnostní opatření v souvislosti s vyšším shromážděním osob a to v době od do v Jedovnicích z důvodu konání akce STREET DANCE CAMP EUROPE. Během

23 tohoto opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku, nedošlo k použití donucovacích prostředků. V rámci opatření bylo nasazeno 13 policistů obvodních oddělení a 3 strážníci obecní policie. Dále bylo realizováno: - 22 policejních akcí zaměřených na osoby podezřelé z páchání trestné činnosti, na místa se zvýšeným nápadem trestné činnosti, místa, kde se schází závadové osoby a osoby závislé na návykových látkách, osoby a věci v pátrání, kontrolu požívání alkoholických nápojů a užívání omamných psychotropních látek nezletilými a mladistvými osobami a následnému páchání trestné činnosti z jejich strany či na nich samotných, prevenci krádeží vloupání do rekreačních chat a objektů, zjištění poznatků k případům vloupání do zaparkovaných kamionů, - 16 policejních akcí s různým preventivním zaměřením podle momentální bezpečnostní situace zejména k zajištění kulturních, sportovních a společenských událostí jako např. preventivní policejní akce Nežij vteřinou ve Sloupě, Den s policií. V rámci běžného výkonu bylo realizováno 5 pátracích akcí po pohřešovaných osobách, kdy ve třech případech bylo pátrání úspěšné, a ve dvou zbývajících se osoby našly druhý den. Do pátracích akcí bylo celkem nasazeno 25 policistů územního odboru, 65 policistů SPJ, 7 policistů oddělení služební kynologie, 2 policisté oddělení služební hipologie, letecká služba a 75 hasičů sboru dobrovolných hasičů. Případy vandalismu a diváckého násilí se v rámci územního odboru Blansko-Vyškov nevyskytly. Uliční kriminalita se výrazně neprojevovala, byla na stejné úrovni jako v roce 2011 v podobě výtržnictví. 3. Bezpečnostní situace na území města a ORP Boskovice Bezpečnostní situace na území města Boskovice je obdobná jako na teritoriu celého územního odboru. Jak v roce 2012, tak v předcházejících letech zde nebyly řešeny žádné mimořádné události. Spolupráce mezi OOP Boskovice a Městskou policií Boskovice je na velmi dobré úrovni, což se projevuje ve spolupráci zejména při zajištění různých kulturních akcí. V rámci k. ú. Boskovice došlo v roce 2012 celkem k 54 dopravním nehodám a v roce 2011 celkem k 41 dopravním nehodám. Za rok 2012 bylo na obvodním oddělení Boskovice zaevidováno celkem 363 trestných činů, z toho objasněno 212, což činí objasněnost 58,40 %. V roce 2011 bylo zaevidováno 418 skutků a objasněno 194 s celkovou objasněností 46,41 %. Nápad trestné činnosti se tedy proti roku 2011 snížil o 55 skutků, objasněno bylo o 18 skutků více, v důsledku čehož pak objasněnost vzrostla o 11,99 %. Největší podíl na tomto má samozřejmě obecná a majetková kriminalita. Rovněž tak v oblasti přestupků je situace relativně stálá, bez větších rozdílů. V roce 2011 bylo obvodním oddělení Boskovice řešeno 47 přestupků proti veřejnému pořádku, 134 přestupků proti občanskému soužití a 198 přestupků proti majetku. V roce 2012 pak 36 přestupků proti veřejnému pořádku, 159 přestupků proti občanskému soužití a 199 přestupků proti majetku. Ke zlepšení bezpečnosti ve městě určitě přispívají různé policejní akce pořádané v průběhu roku se zaměřením na alkoholovou i nealkoholovou toxikománii, veřejný pořádek, dopravu apod.

24 4. Spolupráce s územní státní správou a samosprávou Spolupráce s územní státní správou a se samosprávou je na velmi dobré úrovni. Výborná spolupráce je s Okresními státními zastupitelstvími jak v Blansku, tak i ve Vyškově. Samozřejmostí se staly vzájemné účasti na poradách, přítomnost státních zástupců při jednotlivých úkonech trestního řízení, operativní konzultace, apod. Rovněž velmi dobrá spolupráce je s jednotlivými odbory městských úřadů. Při bezpečnostních akcích se využívá součinnosti úřadů, např. živnostenských odborů, odborů sociálně právní ochrany dětí, hasičského záchranného sboru, hygienické stanice, apod. Se všemi obecními úřady na teritoriu územního odboru Blansko-Vyškov jsou uzavřeny koordinační dohody o spolupráci, zejména v oblasti veřejného pořádku a dopravy. 5. Spolupráce se základními a ostatními složkami IZS (zejména obecní policie) Velmi dobrá spolupráce je nastavena se základními složkami IZS, zejména s HZS. Rovněž dobrá spolupráce je s vedením Nemocnice Blansko a Nemocnice Boskovice. Kvalita spolupráce s obecní policií se odvíjí zejména od počtu strážníků, kterými v těchto městech městská policie disponuje. Nejlepší je v Blansku a Boskovicích, kde využíváme i její kamerový systém, což je bezpečnostní situaci ve městě značným přínosem. Na velmi dobré úrovni je také v Adamově, Letovicích a Velkých Opatovicích.

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Přehled událostí za srpen 2010 V srpnu 2010 evidujeme na území Jihomoravského kraje 699 událostí, z čehož bylo 112 požárů. Z toho 6 požárů

Více

I. Základní statistické údaje o činnosti JPO za červenec 2012 Celkový přehled řešených událostí na území Jihomoravského kraje

I. Základní statistické údaje o činnosti JPO za červenec 2012 Celkový přehled řešených událostí na území Jihomoravského kraje I. Základní statistické údaje o činnosti JPO za červenec 212 Celkový přehled řešených událostí na území Jihomoravského kraje Typ události / Okres JmK Hodonín Břeclav Znojmo Vyškov Blansko Brno-město Brno-venkov

Více

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Přehled událostí za rok 2009 V roce 2009 došlo na území Jihomoravského kraje ke 8 549 událostem, z čehož bylo 1 799 požárů. Během roku 2009

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky na železničních přejezdech 12.4.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2004 NOVÉHO MĚSTA NAD METUJÍ

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2004 NOVÉHO MĚSTA NAD METUJÍ Obecně závazná vyhláška č. 3/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVÉHO MĚSTA NAD METUJÍ Zpracovala: Dagmar Kavanová Referent krizového řízení Městský úřad Nové Město nad Metují kavanova@novemestonm.cz Dne: 23. července

Více

Obsah činnosti a složení bezpečnostní rady a krizového štábu kraje a obce s rozšířenou působností

Obsah činnosti a složení bezpečnostní rady a krizového štábu kraje a obce s rozšířenou působností Částka 149 Sbírka zákonů č. 431 / 2010 Strana 5617 431 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. prosince 2010, kterým se mění nařízení vlády č. 462/2000 Sb. k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb.,

Více

Statistiky cyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky

Statistiky cyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky 26.2.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní fakta... 4 3. Vývoj

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

Dopravní nehody v roce 2015 ve statistických číslech

Dopravní nehody v roce 2015 ve statistických číslech Dopravní nehody v roce 215 ve statistických číslech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti

Více

Autorský tým: Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. Bc. Andrea Hrušková Ing. Ivana Foldynová Bc. Iveta Čípková Mgr. Bc. Ivana Kouřilová Ing.

Autorský tým: Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. Bc. Andrea Hrušková Ing. Ivana Foldynová Bc. Iveta Čípková Mgr. Bc. Ivana Kouřilová Ing. Tato studie byla vytvořena v rámci projektu Komunitní plánování sociálních služeb města Blansko ve spolupráci Centra pro podporu komunitního plánování Blansko a partnera projektu společnosti ACCENDO Centrum

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Počet provedených kontrol Kontrolované

Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Počet provedených kontrol Kontrolované Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Odbor kancelář primátora Oddělení interního auditu a stížností: Dodržování zákona č. 320/2001 Sb. o finanční

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

SBÍRKA. Interních aktů řízení ředitele Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje

SBÍRKA. Interních aktů řízení ředitele Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje SBÍRKA Interních aktů řízení ředitele Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Ročník: 2011 V Brně dne 4. 3. 2011 Částka : 46 OBSAH Část I. 44. Pokyn ředitele HZS Jihomoravského kraje, kterým

Více

MĚSTSKÁ POLICIE BRNO ředitelství, Štefánikova 43, 602 00 Brno Z P R Á V A o činnosti Městské policie Brno v roce 2015

MĚSTSKÁ POLICIE BRNO ředitelství, Štefánikova 43, 602 00 Brno Z P R Á V A o činnosti Městské policie Brno v roce 2015 1 MĚSTSKÁ POLICIE BRNO ředitelství, Štefánikova 43, 602 00 Brno Z P R Á V A o činnosti Městské policie Brno v roce 2015 Zpracovala: Jednotka kontroly, analýzy a dokumentace Schválil: JUDr. Bohumil Šimek

Více

OBEC DRŽKOVÁ Zastupitelstvo obce Držková Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC DRŽKOVÁ Zastupitelstvo obce Držková Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC DRŽKOVÁ Zastupitelstvo obce Držková Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Držková se na svém zasedání konaném dne 28.5.2015 usneslo vydat na základě

Více

*HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7

*HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje územní odbor České Budějovice Pražská 52b 370 04 České Budějovice *HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7 Číslo jednací: Datum: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listů: Přílohy:

Více

Informace o nehodovosti leden až září 2015

Informace o nehodovosti leden až září 2015 Informace o nehodovosti leden až září 2015 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

6. konference Medicína katastrof v Hradci Králové

6. konference Medicína katastrof v Hradci Králové Svolávací a varovné signály 6. konference Medicína katastrof v Hradci Králové pplk. Ing. Miroslav Procházka, Ph.D., plk. Ing. Karel Antoš, Ph.D. Hradec Králové, 17. 11. 2009 Obsah Základní pojmy Jednotný

Více

MĚSTO NOVÝ BYDŽOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2006 Požární řád

MĚSTO NOVÝ BYDŽOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2006 Požární řád MĚSTO NOVÝ BYDŽOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2006 Požární řád Zastupitelstvo města Nový Bydžov vydává usnesením ze dne 20.9.2006 podle 29 odst. 1, písm. o), bodu 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují:

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují: Zpracování požárně bezpečnostního řešení stavby Oprávněna zpracovávat požárně bezpečnostní řešení stavby je fyzická osoba, která získala oprávnění k výkonu projektové činnosti podle zvláštního předpisu.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VÁŽANY č. 1 /2009 POŽÁRNÍ ŘÁD

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VÁŽANY č. 1 /2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VÁŽANY č. 1 /2009 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Vážany na svém 12. zasedání konaném dne 25.2.2009 usnesením č. 5 usneslo vydat podle ustanovení 10 písm.d) a 84 odst.2 písm.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

OBEC SKOŘICE. Zastupitelstvo obce Skořice Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC SKOŘICE. Zastupitelstvo obce Skořice Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC SKOŘICE Zastupitelstvo obce Skořice Obecně závazná vyhláška č. 2/205, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Skořice se na svém zasedání konaném dne 25.5.205 usneslo vydat na základě

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti plk. Ing Jan Brothánek jan.brothanek@grh.izscr.cz MV GŘ HZS ČR Obsah Co je to GIS? Historie GIS HZS ČR Segmentace GIS HZS ČR Tenký mapový

Více

Pomáháme společně. Praha, 17.3.2016

Pomáháme společně. Praha, 17.3.2016 Pomáháme společně Praha, 17.3.2016 - založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací - je územní složkou Diecézní charity Litoměřice, je členem Charita Česká republika, Caritas Europa a Caritas

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2014

Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2014 Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2014 Úvod do prezentace Vysvětlení pojmu finanční šetření Pracovní skupina (struktura a organizace) Výsledky v oblasti zajišťování výnosů a majetku v trestním

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Budoucnost rozpočtového určení daní a vývoj sdílených daní v roce 2014 Celostátní finanční konference SMO. Ing. Karla Rucká

Budoucnost rozpočtového určení daní a vývoj sdílených daní v roce 2014 Celostátní finanční konference SMO. Ing. Karla Rucká Budoucnost rozpočtového určení daní a vývoj sdílených daní v roce 2014 Celostátní finanční konference SMO Ing. Karla Rucká Obsah prezentace I. Aktuální vývoj vybraných daní v roce 2014 II. Změny RUD v

Více

Městská policie informuje

Městská policie informuje Městská policie informuje V rámci zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Jablonné v Podještědí včetně přilehlých obcí zasahovala Městská policie Jablonné v Podještědí mimo

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

č.j.: HSOS - 11611-6/2015

č.j.: HSOS - 11611-6/2015 č.j.: HSOS - 11611-6/2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období roku 2015.

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období roku 2015. S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období roku 2015. Rok 2015 stejné období - rok 2014 POČET NEHOD 93.067 zvýšení o 7.208 = 8,4 % USMRCENO 660 zvýšení o 31 osob = 4,9 % TĚŽCE

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MEZNÁ

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MEZNÁ OBEC MEZNÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MEZNÁ Zastupitelstvo obce Mezná se na svém zasedání č. 6/20112 dne 9.6.2012 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

LETIŠTĚ KROMĚŘÍŽ LKKM

LETIŠTĚ KROMĚŘÍŽ LKKM VÝTISK: č. 1 Letištní pohotovostní plán LETIŠTĚ KROMĚŘÍŽ LKKM NEVEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ LETIŠTĚ Zpracovatelé: Schválil: Datum účinnosti: Bc.Petr Jordán Miroslav Rakušan 1.1.2016 Miroslav Rakušan Změna č.

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 4 4 9 9 0 2 6 0 IČZ smluvního ZZ 7 2 3 6 0 0 0 Číslo smlouvy 7 B 7 H 0 0 2 Název IČO Diecézní charita Brno PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-3 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Subjekty státu a obcí podílející se na dohledu nad bezpečností silničního provozu

Subjekty státu a obcí podílející se na dohledu nad bezpečností silničního provozu Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Subjekty státu a obcí podílející se na dohledu nad bezpečností silničního provozu Úvod Dodržování právní úpravy Intenzita dohledu Policie ČR Intenzita dohledu

Více

Vláda rozpočtové odpovědnosti Pokladní plnění státního rozpočtu ČR za leden až únor 2011

Vláda rozpočtové odpovědnosti Pokladní plnění státního rozpočtu ČR za leden až únor 2011 Vláda rozpočtové odpovědnosti Pokladní plnění státního rozpočtu ČR za leden až únor 2011 1. března 2011 Státní rozpočet na rok 2011 byl schválen Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR zákonem č. 433/2010

Více

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky Okrouhlá,

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ * * *

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ * * * Obec Hořátev Zastupitelstvo obce Hořátev Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ Přítomni: dle prezenční listiny: Poupa, Kristl, Mutl, Rajdlová, Rajdl, Dědek,

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

Financování dopravní infrastruktury v České republice. Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI

Financování dopravní infrastruktury v České republice. Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Financování dopravní infrastruktury v České republice Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Čerpání rozpočtu SFDI v roce 2015 Schválený rozpočet 94,4 mld. Kč Celkové čerpání 91,5 mld. Kč / cca 97 % (Ve srovnání

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Konference Medicína katastrof 2013

Konference Medicína katastrof 2013 mjr. Mgr. Tomáš Halajčuk, plk. Ing. Miroslav Procházka, Ph.D. Katedra veřejného zdravotnictví, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzita obrany Hradec Králové Konference Medicína katastrof 2013 Obsah

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola, Sokolov, Křižíkova 1916 Křižíkova 1916, 356 05 Sokolov Identifikátor

Více

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované projekty IPRÚ pro SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované

Více

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku.

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích - znění od 1.1.2013. Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území 14) a) ke

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Plánované investice v distribučních sítích E.ON Distribuce, a.s. Lukáš Svoboda, Miroslav Točín E.ON Česká republika, s.r.o.

Plánované investice v distribučních sítích E.ON Distribuce, a.s. Lukáš Svoboda, Miroslav Točín E.ON Česká republika, s.r.o. Plánované investice v distribučních sítích E.ON Distribuce, a.s. Lukáš Svoboda, Miroslav Točín E.ON Česká republika, s.r.o. Legislativa upravující provozování distribuční sítě Distribuční síť dále jen

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-018-043-15. Organizační struktura krizového managementu městské části Praha 12. ze dne 27.4.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-018-043-15. Organizační struktura krizového managementu městské části Praha 12. ze dne 27.4. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-018-043-15 ze dne 27.4.2015 Organizační struktura krizového managementu městské části Praha 12 Rada městské části 1. b e r e n a vědomí provedení

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Praha: 2010 Počet listů: 23 POŽÁRNÍ PREVENCE P

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Praha: 2010 Počet listů: 23 POŽÁRNÍ PREVENCE P MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-82117-1/PO-VZ-2010 Kódové označení: PRE - P Praha: 2010 listů: 23 POŽÁRNÍ PREVENCE P Obsah 1. Charakteristika vzdělávacího

Více

Operativní plán. Operativní řízení stavby

Operativní plán. Operativní řízení stavby Operativní plán Operativní řízení stavby OPERATIVNÍ PLÁN - celkový časový plán je pro potřeby řízení stavby málo podrobný Operativní plán - zpracovávají se podrobnější časové plány operativní plány (OP)

Více

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád OBEC LUBOMĚŘ Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Zastupitelstvo obce Luboměř se na svém zasedání dne 2.9.2015, pod č. usnesení 143/5 usneslo vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje" (JDTM MSK)

Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje (JDTM MSK) Informace o přípravě a stavu projektu Jednotná digitální technická mapa Moravskoslezského kraje" (JDTM MSK) Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 17. 11. 2008 Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: 17. 9.

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství Zastupitelstvo obce Kostelní Radouň se na svém zasedání dne 24.4.2012 usneslo

Více

Relevantní legislativa

Relevantní legislativa Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Líšeňská 33a 636 00 Brno Ing. Libor Krejčí Kontrola dodržování mezinárodní dohody ADR Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu

Více

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Veřejné slyšení k inteligentním dopravním systémům 26.3.2009 Evropský hospodářský a sociální výbor Ostrava ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Základní principy www.rsd.cz Základní

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

VÝVOJ PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE SASKÉ A ČESKÉ POLICIE - historie. česko-saská spolupráce, JUDr. Babičík, Bc. Macáková

VÝVOJ PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE SASKÉ A ČESKÉ POLICIE - historie. česko-saská spolupráce, JUDr. Babičík, Bc. Macáková , Společné projekty české a saské policie v rámci operačního programu Evropská územní spolupráce Ziel3/Cíl3 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou VÝVOJ PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE SASKÉ A ČESKÉ POLICIE

Více

Oddělení teplárenství sekce regulace VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE

Oddělení teplárenství sekce regulace VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE Oddělení teplárenství sekce regulace VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE Obsah: 1. Úvod 2. Přehled průměrných cen 3. Porovnání cen s úrovněmi cen 4. Vývoj průměrné ceny v období 21 26 5. Rozbor cen za rok

Více

podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích)

podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) ZPRÁVA O VZTAZÍCH MEZI OVLÁDAJÍCÍ OSOBOU A OSOBOU OVLÁDANOU A MEZI OVLÁDANOU OSOBOU A OSOBAMI OVLÁDANÝMI STEJNOU OVLÁDAJÍCÍ OSOBOU ZA ÚČETNÍ OBDOBÍ 2015 podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních

Více

Zpracoval: Odbor prevence kriminality MV ve spolupráci s partnery z měst s počtem obyvatel nad 25 tisíc

Zpracoval: Odbor prevence kriminality MV ve spolupráci s partnery z měst s počtem obyvatel nad 25 tisíc Zpracoval: Odbor prevence kriminality MV ve spolupráci s partnery z měst s počtem obyvatel nad 25 tisíc Struktura prezentace 1/ Pročjsme dotazník dělali 2/ Komu jsme dotazník poslali a proč 3/ Návratnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ARCHIVU POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ARCHIVU POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ARCHIVU POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2014 V souladu s 62 odst. 1 zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů (dále jen zákon ) předkládá

Více

Jihomoravský kraj. DOPORUČENÝ POSTUP K POSKYTOVÁNÍ NÁHRAD dle zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému. Článek 1.

Jihomoravský kraj. DOPORUČENÝ POSTUP K POSKYTOVÁNÍ NÁHRAD dle zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému. Článek 1. Příloha č. Statut PANELU Jihomoravského kraje Doporučený postup k poskytování náhrad dle zákona č. 39/000 Sb., o integrovaném záchranném systému, ve znění pozdějších předpisů Jihomoravský kraj DOPORUČENÝ

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

výpočtem František Wald České vysoké učení technické v Praze

výpočtem František Wald České vysoké učení technické v Praze Prokazování požární odolnosti staveb výpočtem František Wald České vysoké učení technické v Praze Motivace Prezentovat metodiku pro prokázání požární spolehlivosti konstrukce k usnadnění spolupráci při

Více

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč USNESENÍ č. 25/2014 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Radek Šenkýř, Tomáš Háp Kontrola usnesení

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 1/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Granátová skála Rada Jihočeského kraje vydává dne 8. 3. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

Obec Přestanov. 1. Návrh usnesení č. 23/2015 o schválení programu jednání zastupitelstva obce Přestanov. Zastupitelstvo obce Přestanov

Obec Přestanov. 1. Návrh usnesení č. 23/2015 o schválení programu jednání zastupitelstva obce Přestanov. Zastupitelstvo obce Přestanov Obec Přestanov USNESENÍ (anonymizováno) ze 3. zasedání Zastupitelstva obce Přestanov, konaného dne 17.3.2015 volební období 2014-2018 (Usnesení č.23-39/2015) 1. Návrh usnesení č. 23/2015 o schválení programu

Více

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky.

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky. Název školy:střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Název materiálu:vy_32_inovace_03.03 Téma sady: Soudnictví Ročník: Nástavbové studium, 1.-4.ročník

Více

366 respondentů 2,1 % obyvatelstva

366 respondentů 2,1 % obyvatelstva Anketa pro občany V rámci přípravy strategie bylo uskutečněno dotazníkové šetření mezi občany. Dotazníkové šetření se zaměřilo na bodování jednotlivých aspektů kvality života, na tematické oblasti ke zlepšení,

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

Podpora investorů v Ústeckém kraji z pohledu zaměstnanosti. JUDr. Jiří Vaňásek

Podpora investorů v Ústeckém kraji z pohledu zaměstnanosti. JUDr. Jiří Vaňásek Podpora investorů v Ústeckém kraji z pohledu zaměstnanosti JUDr. Jiří Vaňásek Počet uchazečů o zaměstnání klesl na 49 979 osob, jejich počet byl o 1 258 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

Základní údaje o požárech

Základní údaje o požárech Základní údaje o požárech Počet požárů CELKEM 432 Požáry se škodou < než 10 000,- Kč 312 Požáry se škodou 10 000-250 000,- Kč 96 Požáry se škodou 250 100-999 999 Kč 16 Požáry se škodou od 1 000 000,- Kč

Více

Novinky na úseku územního plánování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Novinky na úseku územního plánování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Novinky na úseku územního plánování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Roman Vodný, Ph.D. Odbor územního plánování MMR Setkání uživatelů GEPRO a ATLAS, 20. 21. 10. 2015 Obsah prezentace krátká informace

Více

Změny v legislativě o radiační ochraně

Změny v legislativě o radiační ochraně Změny v legislativě o radiační ochraně Zuzana Pašková červen 2012 Konference radiologických fyziků v medicíně Skalský Dvůr Zákon č. 18/1997 Sb., v posledním znění 7 1. Lékařské ozáření se smí uskutečnit

Více

Informace o stavu bodového systému v České republice PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY I. Q 2014. O 070 Odbor kabinet ministra O 072 Oddělení tiskové

Informace o stavu bodového systému v České republice PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY I. Q 2014. O 070 Odbor kabinet ministra O 072 Oddělení tiskové Informace o stavu bodového systému v České republice PŘESTUPKY A TRESTNÉ ČINY I. 2014 O 070 Odbor kabinet ministra O 072 Oddělení tiskové OBSAH Návod Ministerstva dopravy Jak nedostat body... 3 Souhrn

Více

V Y H L Á Š K A. města Plzně č. 25/1997. Požární poplachový plán okresu Plzeň-město. Článek 1 Požární poplachový plán okresu Plzeň-město

V Y H L Á Š K A. města Plzně č. 25/1997. Požární poplachový plán okresu Plzeň-město. Článek 1 Požární poplachový plán okresu Plzeň-město V Y H L Á Š K A města Plzně č. 25/1997 Požární poplachový plán okresu Plzeň-město Rada města Plzně se usnesla dne 24. dubna vydat podle 28 odst. 4 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Říjen 2015 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele Písemná zpráva zadavatele dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro podlimitní veřejnou zakázku na služby zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona Název

Více