KOALIČNÍ SMLOUVA PRO KRAJSKÉ VOLBY 2016 uzavřená mezi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOALIČNÍ SMLOUVA PRO KRAJSKÉ VOLBY 2016 uzavřená mezi"

Transkript

1 KOALIČNÍ SMLOUVA PRO KRAJSKÉ VOLBY 2016 uzavřená mezi Politická strana: Česká pirátská strana Se sídlem: Řehořova 943/19, Praha 3 IČ: Zastoupená předsedou Lukášem Černohorským a 1. místopředsedou krajského sdružení Pavlem Štěpánkem (dále také Piráti ) Politická strana: Strana zelených Se sídlem: Senovažné náměstí 2, Praha 1 IČ: Zastoupená předsedou strany Matějem Stropnickým, předsedou krajské organizace Jakubem Kutílkem a 3. místopředsedou strany Petrem Kutílkem. (dále také Zelení ) a Politické hnutí: politické hnutí Změna Se sídlem U Nisy 362/6, Liberec IČ: Zastoupené předsedou hnutí Janem Korytářem a krajským koordinátorem Matějem Brýdlem (dále také Změna ) uzavírají podle 51 a občanského zákoníku tuto koaliční smlouvu. Vycházejíce ze základní programové shody jednotlivých stran a hnutí a snahy o praktickou politiku na krajské úrovni se výše uvedení partneři dohodli na společné koalici za níže uvedených podmínek. Článek 1 Předmět smlouvy Tato smlouva upravuje vytvoření koaliční kandidátní listiny pro volby do zastupitelstva Pardubického kraje v roce 2016; řízení a financovaní společné volební kampaně; způsob vyjednávání a povolební spolupráce v následném povolebním období; způsob použití finančních prostředků získaných některou smluvní stranou za mandáty.

2 Článek 2 Koalice Smluvní strany vytvoří pro volby do krajského zastupitelstva koalici, která jako volební strana bude mít název: Pro otevřený kraj Piráti, Zelení, Změna. Součástí této volební strany mohou být i kandidáti dalších programově blízkých stran či nezávislí kandidáti. Prioritami koalice jsou otevřenost, udržitelnost a transparentnost. Kandidátní listina bude sestavena na základě vzájemné dohody zástupkyň/ců smluvních stran a dalších klíčových osobností na kandidátce na základě vzájemného konsensu. Zastupitelky/é zvolené/í na této kandidátní listině budou členkami/y stejnojmenného zastupitelského klubu. Článek 3 Koaliční rada K zajištění akceschopného fungování se zřizuje koaliční rada. Každá strana nominuje do koaliční rady až 3 zástupkyně/ce. Koaliční rada se vždy snaží dosáhnout konsensuálního rozhodnutí. V případě, že je potřeba o konkrétní věci rozhodnout hlasováním, má každý/á člen/ka koaliční rady jeden hlas. Rozhodnutí je přijato nadpoloviční většinou všech členek a členů koaliční rady, jestliže se pro něj současně vysloví alespoň polovina zástupkyň/ců každé strany. Koaliční rada rozhoduje o politických otázkách koalice, především o: zahájení jednání s dalšími partnery, přistoupení dalších partnerů do předvolební koalice, volebním programu, volebním rozpočtu a výdajích, volební/m zmocněnkyni/ci, složení kandidátní listiny, vstupu do povolební koalice, nominaci osob do funkcí (rada kraje, výbory, komise, představenstva, dozorčí rady aj.), oficiálních mediálních výstupech. Zakazuje se jednat o volební spolupráci v uvedených volbách s jinými subjekty bez souhlasu koaliční rady.

3 Článek 4 Volební štáb Volební kampaň koalice bude řídit volební štáb. Volební štáb se skládá ze 2 zástupkyň/ců Pirátů, 2 zástupkyň/ců Zelených a až 2 zástupkyň/ců Změny. Volební štáb se vždy snaží dosáhnout konsensuálního rozhodnutí. V případě, že je potřeba o konkrétní věci rozhodnout hlasováním, má každý člen volebního štábu jeden hlas. Rozhodnutí je přijato nadpoloviční většinou přítomných hlasujících. Další rozšíření volebního štábu je možné na základě vzájemné dohody volebního štábu. Volební štáb bude usilovat o obsazení funkce volební/ho manažerky/a, která/ý se stane členkou/em volebního štábu. Realizaci rozhodnutí volebního štábu bude zajišťovat volební manažer/ka, případně jiný/á pověřený/á člen/ka volebního štábu. Článek 5 Kandidátní listina Koalice bude usilovat o to, aby na prvním místě kandidátní listiny byla osobnost s vysokým společenským kreditem, která bude autenticky reprezentovat programové hodnoty koalice, zejména otevřenost v nejširším smyslu slova. Koalice bude usilovat o co nejvyrovnanější postavení zástupkyň/ců obou pohlaví na kandidátní listině a o co nejrovnoměrnější zastoupení regionů v rámci kraje. Na kandidátní listině se budou pravidelně střídat kandidátky/i navržené/í všemi třemi stmluvními stranami. U jednotlivých kandidátek/ů se předpokládá splnění požadavků daných volebním zákonem o volbách do zastupitelstev krajů a občanská bezúhonnost. Nad rámec těchto požadavků se každý/á kandidát/ka zaváže podpisem čestného prohlášení k plnění této koaliční dohody a koaličního programu, a dále k plnění etického kodexu zastupitelky/e příslušné navrhující strany. Konečná podoba kandidátní listiny bude projednána a odsouhlasena koaliční radou a příslušnými orgány stran dohody dle jejich vnitřních stanov. Článek 6 Volební kampaň Smluvní strany budou ve volební kampani používat nezkrácený název volební strany, budou propagovat koalici jako celek. O vizuálním pojednání kampaně včetně uplatnění značek (log) jednotlivých smluvních stran rozhodne volební štáb.

4 Článek 7 Transparentnost Zastupitelky/é zvolené/í za koalici zveřejní k datu nástupu do funkce a pravidelně alespoň jednou za rok aktualizují oznámení o činnostech, majetku, příjmech, darech a závazcích (tzv. majetkové přiznání). Zvolené/í zastupitelky/é a osoby nominované do funkcí za koalici budou dodržovat demokratické minimum, zveřejňovat lobbistické kontakty. Lobbistickým kontaktem se míní jakákoliv neveřejná komunikace, která je vzhledem k okolnostem způsobilá vyvolat dojem, že jejím cílem je ovlivnit rozhodování související s výkonem funkce krajského zastupitele, nebo jiné funkce plynoucí z krajských voleb. Demokratické minimum je programový dokument České pirátské strany zveřejněný na webu: Pro financování volební kampaně a činnosti koalice se budou využívat výhradně transparentní bankovní účty. Pro potřeby financovaní volební kampaně bude koalice využívat volební účet Strany zelených. Článek 8 Financování Každá ze stran přispěje na volební kampaň. Příspěvek se uskuteční převodem na transparentní účet, ze kterého bude volební kampaň financována. Rámec pro výdaje schvaluje koaliční rada, jednotlivé výdaje v rámci daném koaliční radou schvaluje volební štáb. Získá li některá ze stran koalice nárok na státní příspěvek na mandát zastupitele v souvislosti s touto koaliční kandidaturou, přerozdělí se tento příspěvek následovně: 1. subjektům budou proplaceny náklady vložené do volební kampaně; 2. část prostředků zůstane ve společném projektu (podpora zastupitelského klubu, provoz webu atd.) výši této částky schválí koaliční rada; 3. zbytek prostředků si smluvní strany rozdělí rovným dílem, tj. každý jednu třetinu. Příslušné částky podle tohoto plánu budou převáděny mezi smluvními stranami vždy do 15 dnů po obdržení finančního příspěvku za mandáty v krajských volbách. Pro případ prodlení s placením se sjednává úrok z prodlení ve výši 0,05 % z dlužné částky za každý den prodlení. Volební štáb provede nejpozději do 2 měsíců od voleb závěrečné vyúčtování kampaně, které podepíší zástupkyně/ci všech stran koalice.

5 Pokud ve volbách do zastupitelstva Pardubického kraje v roce 2016 koalice nezíská 5% hlasů, strany této smlouvy prohlašují, že k sobě nemají žádné další finanční závazky, krom povinnosti splnit odvod na volebním kampaň dohodnuté výši. Příjmy volební kampaně ze soukromých zdrojů mohou být pro užití ve volební kampani přijaty pouze od dárců, kteří své jak peněžité, tak nepeněžité plnění specifikují v příslušných smlouvách a souhlasí se zveřejněním daru od okamžiku přijetí stranou. O přijetí daru rozhoduje koaliční rada. Článek 9 Povolební spolupráce Povolební spolupráce se účastní všechny smluvní strany rovnocenně bez ohledu na počet získaných mandátů. Povolební spoluprací se rozumí zejména: činnost členky/a zastupitelstva, včetně účasti ve společném zastupitelském klubu; vyjednávání o složení koalice a radě kraje; nominace do funkcí (rada kraje, výbory, komise, představenstva, dozorčí rady aj.); pokračování společného projektu směrem na veřejnost (web atd.). Koalice bude vystupovat ve shodě před volbami i po volbách při obsazování orgánů kraje. Pokud to budou výsledky voleb požadovat, bude koalice připravena jednat se všemi zvolenými demokratickými stranami. V povolebních vyjednáváních bude koalici zastupovat vyjednávací tým, který ještě přede dnem voleb jmenuje koaliční rada. Případný vstup do povolební koalice musí schválit koaliční rada na základě předchozího projednání v rámci stran a musí s ním souhlasit všechny zvolené zastupitelky a všichni zvolení zastupitelé. Všechna zásadní rozhodnutí a usnesení v orgánech kraje budou přijímána po vzájemné dohodě koalice. Zastupitelky/é zvolené/í za koalici vytvoří společný klub zastupitelů a budou se řídit jeho jednacím řádem. Nominace do funkcí (rada kraje, výbory, komise, představenstva, dozorčí rady aj.) schvaluje koaliční rada. Podmínkou nominace a následného výkonu funkcí za koalici je odbornost, zkušenost, aktivní přístup. Účastníci této dohody se zavazují, že po dobu trvání této koaliční dohody neuzavřou samostatně koalici nebo dohodu s jinou politickou stranou anebo jiným politickým hnutím v rámci zastupitelstva Pardubického kraje. Článek 10 Kandidatura v jiných volbách

6 Tato dohoda neomezuje kohokoliv v kandidatuře v jiných volbách samostatně, či ve spojení v jiné koalici. Členové této dohody by však měli o takové kandidatuře bez zbytečných odkladů své partnery informovat, tak aby bylo případně možné jednat o vzájemné spolupráci. Článek 11 Závěrečné ustanovení Tato smlouva je vypověditelná v případě porušení jakéhokoliv bodu této smlouvy po projednání krajských vedení jednotlivých stran. V případě, že kterákoliv ze stran dojde k názoru, že dohoda není plněna a že vznikají důvody pro vypovězení jejího plnění, požádá o svolání smírčího řízení, na které deleguje každá strana tři zástupkyně/ce. Cílem smírčího řízení je dospět k řešení sporné situace při zachování platnosti dohody. Případné změny nebo dodatky této koaliční dohody se uzavírají pouze písemnou formou a jsou její nedílnou součástí. Tato smlouva byla sepsána v 6 stejnopisech, z nichž každá smluvní strana obdrží po dvou výtiscích. V Pardubicích dne Za Českou pirátskou stranu: Lukáš Černohorský, předseda strany Pavel Štěpánek, 1. místopředseda krajského sdružení Za Stranu zelených: Matěj Stropnický, předseda strany Jakub Kutílek, předseda krajské organizace Petr Kutílek, 3. místopředseda strany Za politické hnutí Změna: Jan Korytář, předseda hnutí

7 Matěj Brýdl, krajský koordinátor

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP PŘEDKLÁDÁ VYPRACOVALI PAVEL SEVERA JAROSLAV POLÁČEK, LENKA KOUDELKOVÁ NÁVRH USNESENÍ VÝKONNÝ VÝBOR VYHLAŠUJE NOMINACE PRO VOLBY DO PSP A EP DLE DOKUMENTU VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP. 87-2-

Více

Příloha C - Účtování a placení

Příloha C - Účtování a placení Příloha C - Účtování a placení 2 Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování a platební podmínky... 3 3 Ručení... 4 3 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování... 3 3 Placení... 4 4 Ručení... 5 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za služby elektronických

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

1) Název koalice. Název koalice je Otevřený kraj: Strana zelených a Piráti. 2) Rada koalice

1) Název koalice. Název koalice je Otevřený kraj: Strana zelených a Piráti. 2) Rada koalice KOALIČNÍ SMLOUVA PRO KRAJSKÉ VOLBY 2016 uzavřená mezi Politická strana: Strana zelených Se sídlem: Senovažné náměstí 2, 110 00 Praha 1 IČ: 00409740 Zastoupená statutárními zástupci a krajskou předsedkyní

Více

DOHODA O SPOLUPRÁCI. č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx

DOHODA O SPOLUPRÁCI. č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx DOHODA O SPOLUPRÁCI č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 1746 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen dohoda ) mezi účastníky:

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin.

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin. ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou (dále též jako zastupitelstvo

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

U S N E S E N Í. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Jiříkova konaného dne 4. listopadu 2014 v zasedací místnosti MěÚ Jiříkov od 16:00 hodin

U S N E S E N Í. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Jiříkova konaného dne 4. listopadu 2014 v zasedací místnosti MěÚ Jiříkov od 16:00 hodin Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

VOLEBNÍ ŘÁD valné hromady Okresního fotbalového svazu

VOLEBNÍ ŘÁD valné hromady Okresního fotbalového svazu VOLEBNÍ ŘÁD valné hromady Okresního fotbalového svazu článek 1 Základní ustanovení 1. Valná hromada okresního fotbalového svazu (OFS) volí předsedu OFS a ostatní členy výkonného výboru bez určení funkcí

Více

(5) Složení kauce se označí variabilním symbolem totožným s rodným číslem kandidáta.

(5) Složení kauce se označí variabilním symbolem totožným s rodným číslem kandidáta. 396/2003 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. listopadu 2003, kterou se stanoví bližší podmínky způsobu složení a vrácení kauce a složení a vrácení příspěvku na volební náklady v souvislosti s konáním voleb do Parlamentu

Více

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu :

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu : Pachtovní smlouva uzavřená níže psaného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 2332 a násl. a zejména 2345 a násl, občanského zákoníku mezi propachtovatelem díl Obec Studená, nám. Sv. J. Nepomuckého 18, 378

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 150 ze dne 09.03.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 150 ze dne 09.03.2015 č.j.: 175/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 150 ze dne 09.03.2015 Schválení partnerství MČ Praha 3 v projektu Revitalizace a obnova historické části lokality Olšanského hřbitova

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA ÚHRADU VÝDAJŮ NA CELOROČNÍ ČINNOST PŘÍJEMCE Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění

Více

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Hosté: Zapisovatelka: Ověřovatel: Zasedací místnost MAS, Žamberk 11. 11. 2010, od 10:00 hodin Ing. Oldřich Žďárský Ing. Josef Paďour Ing.

Více

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě :

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě : Smlouva o budoucí směnné smlouvě Smluvní strany AVENPORT s.r.o. IČ: 248 40 947 DIČ: CZ248 40 947 se sídlem 150 00 Praha 5, Radlická 663/28 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B Rada Evropské unie Brusel 29. června 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0196 (NLE) 10749/16 PROBA 12 RELEX 576 AGRI 380 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 28. června 2016 Příjemce: Č. dok. Komise:

Více

Městská část Praha - Kunratice. Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE

Městská část Praha - Kunratice. Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE 16 007 2 00 Městská část Praha - Kunratice a Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE TATO SMLOUVA O VÝPŮJČCE BYLA UZAVŘENA DLE UST. 2193-2200 ZÁK. Č. 89/2012 SB. OBČANSKÝ ZÁKONÍK, V PLATNÉM

Více

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008 Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008 I. Smluvní strany 1. Město Boskovice, IČO: 00279978, se sídlem Městský úřad Boskovice, Masarykovo náměstí 4/2, 680 18 Boskovice, okres Blansko a (jako

Více

NOVÉ VOLBY DO ZASTUPITELSTVA OBCE dne 16. července 2016 Harmonogram úkolů a lhůt

NOVÉ VOLBY DO ZASTUPITELSTVA OBCE dne 16. července 2016 Harmonogram úkolů a lhůt NOVÉ VOLBY DO ZASTUPITELSTVA OBCE dne 16. července 2016 Harmonogram úkolů a lhůt vyplývající ze zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu Národní kontaktní místo pro implementaci Směrnice OECD pro nadnárodní podniky Česká republika 1 Obsah Národní kontaktní místo (NKM) - vznik a struktura Jednací řád Případy

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 Bytová správa Ministerstva vnitra, s.p.o. se sídlem: Na Pankráci 1623/72, 140 00 Praha 4 - Nusle zastoupená: Ing. Miroslavem Boháčem, ředitelem IČO: 65737393 DIČ:

Více

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky.

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky. Název školy:střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Název materiálu:vy_32_inovace_03.03 Téma sady: Soudnictví Ročník: Nástavbové studium, 1.-4.ročník

Více

Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn.

Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn. Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Základní údaje ( dále

Více

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I.

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I. H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Podle ustanovení 15 zákona ČNR č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře vydává se tento volební řád. ČÁST I.

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Třemešná bylo zahájeno v 17.00 hodin dosavadním

Více

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ Ing. Marek Juha místopředseda představenstva - CÍLE - Zasazovat se o popularizaci sociálního podnikání Prosazování podpory sociálních podnikatelů a sociálních podniků Usilovat o vytvoření kvalitní spolupráce

Více

část 8 Sociální pracovník

část 8 Sociální pracovník DRŽITEL CERTIFIKÁTU ČSN EN ISO 9001:2001 INVESTORSKÁ ČINNOST ŘÍZENÍ PROJEKTŮ PŘÍPRAVA STAVEB STAVEBNÍ ROZPOČTY KALKULACE CEN ORGANIZOVÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA SLUŽBY KOORDINÁTORA

Více

Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2010

Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2010 Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2010 Volby do zastupitelstev obcí upravuje zákon č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

STANOVY KOKONÍN z. s.

STANOVY KOKONÍN z. s. Čl. I STANOVY KOKONÍN z. s. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku: Kokonín z. s. (dále jen spolek); 2. Sídlem spolku je Jablonec nad Nisou Kokonín, Dělnická 4315, PSČ 468 01; 3. Spolek

Více

Zápis č. 11/2014 z ustavujícího zasedání zastupitelstva Obce Hlupín konaného dne 7.11.2014 v 19,00 hod. v budově OÚ

Zápis č. 11/2014 z ustavujícího zasedání zastupitelstva Obce Hlupín konaného dne 7.11.2014 v 19,00 hod. v budově OÚ Zápis č. 11/2014 z ustavujícího zasedání zastupitelstva Obce Hlupín konaného dne 7.11.2014 v 19,00 hod. v budově OÚ Přítomni: Nově zvolení zastupitelé: Adriana Šťastná, Jaroslav Křivanec, Ing. Petr Břicháček,

Více

část 1 Účetnictví a daňová evidence s využitím VT

část 1 Účetnictví a daňová evidence s využitím VT DRŽITEL CERTIFIKÁTU ČSN EN ISO 9001:2001 INVESTORSKÁ ČINNOST ŘÍZENÍ PROJEKTŮ PŘÍPRAVA STAVEB STAVEBNÍ ROZPOČTY KALKULACE CEN ORGANIZOVÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA SLUŽBY KOORDINÁTORA

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise VOLEBNÍ ŘÁD Část I. Volby představenstva a kontrolní komise Čl. 1 Základní ustanovení 1. SD volí členy představenstva a kontrolní komise družstva 2. Do představenstva družstva se volí 5 (slovy pět ) členů

Více

Zahájení zasedání zastupitelstva

Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Tuchlovice, konaného dne 10.listopadu 2014 v Domě služeb II,Karlovarská 500,Tuchlovice od 18,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Mikroregion Kutnohorsko

Mikroregion Kutnohorsko MIKROREGION KUTNOHORSKO Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Z A R O K 2 0 0 7 Komentář k plnění rozpočtu za rok 2007 Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami

OBCHODNÍ PODMÍNKY KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami OBCHODNÍ PODMÍNKY KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami Prodávající: Sídlo: zastoupený : Právní forma: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily (dále též jako zastupitelstvo

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

I smlouva zaevidována I

I smlouva zaevidována I E~IJ~avv I smlouva zaevidována I.. Dohoda o poskytnutí finanční dotace Statutární město Jihlava, Statutární město Jihlava 5 Masarykovo náměstí 97/1, 586 01 Jihlava, ICO: 00286010, bankovní spojení: Česká

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

SPALOVNA MOHELNICE AUTOR PREZENTACE: ANTONÍN NAVRÁTIL BŘEZEN 2014

SPALOVNA MOHELNICE AUTOR PREZENTACE: ANTONÍN NAVRÁTIL BŘEZEN 2014 SPALOVNA MOHELNICE 2 AUTOR PREZENTACE: ANTONÍN NAVRÁTIL BŘEZEN 2014 Usnesení 16.ZM 13.6.2012 I. Zastupitelstvo města-si vyhrazuje všechna rozhodování ve věci otázky spalovny odpadů na území města Mohelnice.

Více

Reklamační řád. Obsah

Reklamační řád. Obsah Obsah 1 Úvod... 2 2 Úvodní ustanovení... 2 3 Předmět reklamace/stížnosti... 2 4 Způsob podání reklamace/stížnosti... 3 5 Náležitosti reklamace/stížnosti... 3 6 Způsob vyřízení reklamace/stížnosti Společností...

Více

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené Stanovisko sekce pro státní službu k právnímu postavení zaměstnankyň na mateřské dovolené a zaměstnanců nebo zaměstnankyň na rodičovské dovolené ve vztahu k zákonu č. 234/2014 Sb., o státní službě - část

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program www.ostrava.cz Cíl a východiska programu Cílem je vytvořit komplexní

Více

Zápis z členské schůze organizace Beagle Club České republiky o.s., IČ: 47608048 konané dne 16.11.2013 v Jiříkovicích, motorest Rohlenka

Zápis z členské schůze organizace Beagle Club České republiky o.s., IČ: 47608048 konané dne 16.11.2013 v Jiříkovicích, motorest Rohlenka Zápis z členské schůze organizace Beagle Club České republiky o.s., IČ: 47608048 konané dne 16.11.2013 v Jiříkovicích, motorest Rohlenka Členskou schůzi zahájil v 10:10 předseda Beagle Clubu ČR (dále jen

Více

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM STANOVENÍ PARAMETRŮ OBCHODOVÁNÍ TVŮRCŮ TRHU Článek 1 Počet tvůrců trhu (dále jen TT ), kritéria a kategorie Burzovní komora stanovuje v následující tabulce č. 1:

Více

Zápis z Krajské konference SZ Praha. Datum: 2. března 2014 Místo: Dům techniky ČS VTS, Novotného lávka 5, Praha 1 (místnost 319)

Zápis z Krajské konference SZ Praha. Datum: 2. března 2014 Místo: Dům techniky ČS VTS, Novotného lávka 5, Praha 1 (místnost 319) Zápis z Krajské konference SZ Praha 1. jednací den Datum: 2. března 2014 Místo: Dům techniky ČS VTS, Novotného lávka 5, Praha 1 (místnost 319) Konferenci zahájil předseda KO P. Štěpánek v 9:15 h. Ustavení

Více

podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích)

podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) ZPRÁVA O VZTAZÍCH MEZI OVLÁDAJÍCÍ OSOBOU A OSOBOU OVLÁDANOU A MEZI OVLÁDANOU OSOBOU A OSOBAMI OVLÁDANÝMI STEJNOU OVLÁDAJÍCÍ OSOBOU ZA ÚČETNÍ OBDOBÍ 2015 podle ustanovení 82 zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 14.12.2011 12.04.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ

Více

PŘÍLOHA 12 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Účtování a placení

PŘÍLOHA 12 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Účtování a placení PŘÍLOHA 12 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ Účtování a placení OBSAH 1 ROZSAH DOKUMENTU...3 2 VÝPOČET CEN...3 3 VYÚČTOVÁNÍ... 4 4 SPORY TÝKAJÍCÍ SE VYÚČTOVÁNÍ...5 5 PLACENÍ...5 2 1 Rozsah

Více

Závěrečný účet 2015. Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2015 včetně účetních výkazů a příloh.

Závěrečný účet 2015. Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2015 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet 2015 Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2015 včetně účetních výkazů a příloh. 1 Obsah: Identifikace... 3 Statutární orgán svazku...

Více

{iagisfrát města Jihlavy. Dohoda o poskytnutí finanční dotace

{iagisfrát města Jihlavy. Dohoda o poskytnutí finanční dotace {iagisfrát města Jihlavy smlouva zaevidována J. [~pd Statutární město Dohoda o poskytnutí finanční dotace Statutární město Jihlava, Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava, IC: 00286010, bankovní spojení:

Více

č.j.: HSOS - 11611-6/2015

č.j.: HSOS - 11611-6/2015 č.j.: HSOS - 11611-6/2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Statut účelového Fondu Vysočiny ze dne 10. 12. 2013 č. 13/13 Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Kraj Vysočina (dále jen Kraj ) zřídil na základě zákona č. 129/2000

Více

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I ZÁKON ze dne. 2014 kterým se mění zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně některých zákonů, ve znění

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570

veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570 Odůvodnění veřejné zakázky veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570 Tato veřejná zakázka je zadávána v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů V Praze dne 22. dubna 2016

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů V Praze dne 22. dubna 2016 z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů ISSN 1803-6082 (on line) Ročník: 2016 Číslo: 2 V Praze dne 22. dubna 2016 http: www.mfcr.cz http://www.denik.obce.cz OBSAH:

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku. Článek I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku. Článek I. Smluvní strany STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku *MMOPP00E8OYE* Článek I. Smluvní strany Prodávající: Statutární město Opava Se sídlem: Opava, Horní náměstí 69,

Více

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI.

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI. Odůvodnění veřejné zakázky dle ustanovení 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení VOLEBNÍ ŘÁD Část I. Volby představenstva a kontrolní komise Čl. 1 Základní ustanovení (1) Shromáždění delegátů volí členy představenstva a kontrolní komise družstva (2) Do představenstva družstva se volí

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

... (akademický titul, jméno, p íjmení, v decká hodnost), datum narození:, trvalý pobyt:., bydlišt :...

... (akademický titul, jméno, p íjmení, v decká hodnost), datum narození:, trvalý pobyt:., bydlišt :... #3370/CJH/2015-CJHM@c 3370/CJH/2015-CJHM.j.: UZSVM/CJH/3268/2015-CJHM eská republika Ú ad pro zastupování státu ve v cech majetkových se sídlem Rašínovo náb eží 390/42, 128 00 Praha 2 Nové M sto zastoupená:

Více

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 9 - Chadimová Pavla, Bajerová

Více

Smlouva o sdružení veřejných zadavatelů

Smlouva o sdružení veřejných zadavatelů Smlouva o sdružení veřejných zadavatelů uzavřená ve smyslu 2 odst. 8 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a podle 829 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/1554/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/1554/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPrSML/1554/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11

Více

Zápis č. 10 z jednání Komise pro bytovou politiku Rady městské části

Zápis č. 10 z jednání Komise pro bytovou politiku Rady městské části MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 KOMISE PRO BYTOVOU POLITIKU RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis č. 10 z jednání Komise pro bytovou politiku Rady městské části Datum jednání: 29. 4. 2015 Místo jednání: kancelář č. 304, Lipanská

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu dne... C NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] kterým se stanoví technické požadavky a správní postupy v souvislosti s neobchodním letovým provozem a kterým

Více

Starosta města Ing. Bohumil Klicpera v úvodu přivítal všechny účastníky jednání.

Starosta města Ing. Bohumil Klicpera v úvodu přivítal všechny účastníky jednání. Z á p i s č. 14 z mimořádného jednání Zastupitelstva města Čelákovic konaného dne 10. 12. 2008 v Kulturním domě v Čelákovicích -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA ÚDAJE O DÍTĚTI Jméno a příjmení:... Přezdívka:... Pohlaví: chlapec / děvče Datum narození:... Národnost:... Mateřský jazyk:... Další jazyk:... ÚDAJE O RODIČÍCH Matka Jméno a

Více

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí Stanovy svazku obcí Obec Chelčice, Chelčice 123, 389 01 Vodňany Obec Lhenice, Školní 125, 384 02 Lhenice Obec Mičovice, Mičovice 23, 383 01 Prachatice Obec

Více

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy:

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy: Příloha č. 6 a PODMÍNKY přístupu zaměstnanců cizích firem vykonávajících na základě smluvního vztahu činnosti pro ČNB k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené Česká národní banka (dále jen,,čnb )

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 433/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 407 ze dne 08.06.2015 Uzavření Smlouvy o nájmu školních nebytových prostor mezi Městskou částí Praha 3 a Základní školou, Praha

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 16 V JIHLAVĚ 25. 5. 2016 ČÁSTKA 4/2016 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2015 2 Zpráva

Více

(dále jen dopravce, společně s objednatelem dále jen Smluvní strany )

(dále jen dopravce, společně s objednatelem dále jen Smluvní strany ) Dodatek č. 5 ke Smlouvě o závazku veřejné služby v drážní osobní dopravě ve veřejném zájmu k zajištění základní dopravní obslužnosti části území Libereckého kraje na vymezené výkony Jizerskohorské železnice

Více