Frenštát pod Radhoštěm-areál Autokempu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Frenštát pod Radhoštěm-areál Autokempu"

Transkript

1 F. D o k u m e n t a c e s t a v b y 1. Pozemní ( stavební ) objekty STAVEBNÍ ČÁST - REKONSTRUKCE MALÉ CHATKY č. 2, 4, 5 FRENŠTÁTĚ POD RADHOŠTĚM. V AREÁLU AUTOKEMPU VE 1.1. Architektonické a stavebně technické řešení Technická zpráva a) účel a popis objektu Stávající dřevostavby rekreačních chatek byly postaveny v areálu Autocampu Frenštát pod Radhoštěm za účelem krátkodobé rekreace veřejnosti v letních měsících. Dřevostavby chatek byly projekčně navrženy a posléze postupně postaveny v letech firmou Commodum z Valašské Bystřice pro provoz v letních měsících. Chatky jsou postaveny v několika rozměrech, převládají menší přízemní chatky pro rekreaci až 4 osob a také dvě chatky s bezbariérovým přístupem pro ZTP. Stávající stav objektů: Chatky č. 2, 4, 5 jsou malé chatky pro ubytování 2 až 4 osob. Stavba menších chatek, kterých se rekonstrukce týká, tj. celkem 3 chatky, je přízemní dřevěná stavba, rámové konstrukce, půdorysného rozměru 5,0 x 5,1 m. Výška chatky v hřebeni je 3,82 m. Chatka má sedlovou střechu. Chatka je založena na betonových pilotech, na kterých spočívá lepený rám chatky. Uvnitř je chatka vybavena vstupním zádveřím a malou kuchyňkou s dřezem, oddělenou koupelnou s WC a sprchovým koutem. Zbývající prostor uvnitř chatky je proveden jako obyvatelný pro možnost ubytování 2 až 4 osob. 07/2016 Strana 1 (celkem 9)

2 Konstrukce malé chatky: Stavbu chatek tvoří dřevěná rámová konstrukce s krokvovou sedlovou střechou. Spodní nosný základový rám podlahy z lepených trámů je posazen na 12 betonových pilotech, které jsou nad rostlým terénem ve výšce od cca 2-20 cm. Tento základový rám je z lepených dřevěných profilů. Lepené základové rámy Podlahové trámky Spodní nosná konstrukce podlahy je tedy tvořena z lepeného základového rámu /lepený profil 174/150 mm/ a z podlahových dřevěných trámků 174/70, které jsou do nosného rámu z lepených profilů zapuštěny čepovými spoji. Spodní nosný rám chatky Ve spodní části lepeného rámu, při spodním okraji, je provedeno bednění s desek. Na toto bednění je položena folie a do prostoru podlahových trámků je vložena minerální vata120 mm izolace podlahy. 07/2016 Strana 2 (celkem 9)

3 Příčný řez rámem Na horní část lepeného podlahového rámu a horní části podlahových trámků je po celé ploše podlahy chatky položena uzavírací folie a přišroubována OSB deska. Pochůzí podlaha v interiéru všech chatek je provedena z keramické protiskluzové dlažby, které je na OSB desku přilepena cementovým lepidlem a zaspárovány. Mezi stěnou a dlažbou je dřevěná soklová lišta. V prostorech sociálního zařízení jsou vnitřní dřevěné stěny a strop za strany sociálky provedeny ze sádrokartonových desek, na kterých je do výše stropu nalepen bělninový keramický obklad. Sociální zařízení standardní chatky je vybaveno sprchovým koutem s vaničkou, umyvadlem a WC. Sociální zařízení malé chatky Vnitřní stěny a strop chatky obytné části je obložen palubkami. Stěny koupelny a stěna za kuchyňskou linkou jsou obloženy keramickým obkladem. 07/2016 Strana 3 (celkem 9)

4 Pohledový strop v obytné části je proveden z palubek uchycených na kleštiny, které jsou součástí konstrukce krovu. V kleštinách je vložena původní tepelná izolace z minerální vaty tl. 120 mm a parozábrana. Venkovní plášť chatek tvoří sendvičová stěna obložena zvenčí i zevnitř dřevěnou palubkou s lazurovacím hnědým nátěrem. Uvnitř obvodové stěny je folie + minerální vata tl. 80 mm, která tvoří tepelnou izolaci venkovních stěn chatek. Vstup do chatky je přes krytou terasu vstupními dřevěnými dveřmi. Osvětlení a větrání zajišťují dřevěná otevíravá okna. Střešní krytina sedlové střechy chatek je provedena z pálené střešní krytiny hnědé barvy. Odvodnění dešťových vod je provedeno z plechových okapů a svodů svedených do stávající sítě dešťové kanalizace. Chatky jsou samostatně napojeny na přípojky elektro, vody, dešťové a splaškové kanalizace. Navržená rekonstrukce spodní části malých chatek: Za dobu provozování a také vlivem nevhodného výškového a konstrukčního založení spodního rámu stavby chatky je nosný lepený rám a pomocné podlahové trámky, hlavně v místech pod sociálním zařízením chatky napadeny hnilobou a rozpadají se. Působením stálé vnější kontaktní vlhkosti terénu, zatékáním z vnitřního prostoru koupelny dochází k napadení nosné dřevěné konstrukce hnilobou a postupné destrukci spodního rámu s podlahovou konstrukcí. Návrh rekonstrukce chatky spočívá v těchto krocích: - odpojení chatky od přípojek elektro, vody a kanalizace - odstrojení stávajících zařizovacích předmětů koupelny a kuchyňky - demontáž vnitřní příčky mezi koupelnou, kuchyňkou a obytnou částí - demontáž stávajícího stropu koupelny - demontáž vnitřních dlažeb a OSB desek, rozebrání venkovní části zámkové dlažby u vstupu chatky - demontáž stávající tepelné izolace podlahy a záklopu podlahy - výměna napadeného dřevěného lepeného rámu a části podlahových trámků chatky - provedení nového šoupáku pro uzavírání vody, provedení výměny rozvodů vody a odpadů a úpravy rozvodů elektro. Elektroohřev přípojky vody. - provedení snížení terénu, položení geotextilie a kačírku pod chatkou - v místech oslabení podlahového rámu provedení nových opěrných pilot ze ŽB - provedení nové skladby podlahové konstrukce v chatce s výměnou tepelné izolace - úprava a doplnění elektroinstalace v podlaze a osazení ventilátoru v koupelně - vybetonování nové ŽB spřažené desky na stávající dřevěné podlahové nosné konstrukci - osazení elektrického podlahového topení s regulací - provedení předstěny a zpětná montáž dělící příčky koupelny - nová tepelná izolace nad stropní částí celé chatky - povrchové úpravy stěn v koupelně a kuchyňky bělninovým obkladem - provedení nové dlažby Taurus v celé chatce - provedení okapnice u spodní části venkovního obložení chatky palubkami - úprava vstupu a terénu v okolí chatky bude provedena oprava zámkové dlažby - osazení nového sprchového koutu, zpětná montáž WC,umyvadla a umyvadlové baterie - zpětná montáž kuchyňské linky s dopojením 07/2016 Strana 4 (celkem 9)

5 Skladba nové podlahy 1.fáze rekonstrukce Po demontáži zařizovacích předmětů, stávající podlahy a vnitřní příčky dojde k odkrytí skladby podlahy chatky v celé ploše až na trámy. Pod chatkou bude provedena úprava, odkop a snížení terénu. Současně se provede odkop přilehlé zeminy od dřevěného rámu, výkop pro úpravu a výměnu kanalizace, vody a pro nový šoupák s vypouštěním na uzávěr vody do chatky. Budou dodatečně provedeny nové patky pod nevyhovující spoje a křížení rámů. Bude provedena úprava a výměna rozvodů vnitřní kanalizace a vnitřních rozvodů vody. Na upravený terén se položí geotextilie, na kterou se rozprostře kačírek nebo štěrkodrť fr. 11/22 cca pod úroveň zhlaví stávajících pilot./viz detail-nový stav. 2. fáze rekonstrukce V další fázi bude provedeno odřezání a výměna napadených a shnilého nosného trámu vodorovných, tak je možné i svislých v místě koupelny za nové dřevěné odpovídající profily, který budou ošetřeny antihnilobným nátěrem Bochemit Qb nebo Forte - na nové i původní části odkrytých trámu. Je možné, že bude muset dojít i k částečné demontáži obvodové stěny z důvodu napadené svislé nosné konstrukce. Předpokládaný objem výměny základového rámu se zjistí až pod odkrytí. Předpoklad je cca metrů délkových. 3. fáze rekonstrukce Po výměně části spodního obvodového nosného rámu/případně i části svislých stěnových trámů/ a provedení nové instalace rozvodů vody a odpadů bude provedena zpětná montáž nové skladby spodní části podlahy a provedena příprava pro betonáž spřažené ŽB desky. Zde musí být již nachystané stávající a nové rozvody elektro i pro podlahové topení. 4. fáze rekonstrukce Na takto nachystanou skladbu podlahy/tepel.izolace + folie se provede spřažená ŽB deska s kari sítí 5x100/100 mm v tl mm v celé vnitřní ploše chatky. Beton bude použit C 25/30 s přísadou pro urychlení tvrdnutí betonu./cemflow/cemlevel/ 07/2016 Strana 5 (celkem 9)

6 Po částečném vyzrání ŽB desky /cca po 14 dnech/ bude provedena montáž předstěny a vnitřních příček koupelny. Provede se dodatečné doplnění minerální tepelné izolace nad stropní části chatky o tl. 100 mm. Plocha cca 20 m2. 5. fáze rekonstrukce Budou provedeny povrchové úpravy stěn a izolace v koupelně a kuchyni. V koupelně bude osazen ventilátor a topný žebřík šíře max. 450 mm. Bude provedeno podlahové topení a nová dlažba v celé ploše podlahy chatky. Dokončovací práce V chatce budou dopojeny zařizovací předměty a dopojení kuchyňky. Dopojena elektroinstalace s revizí elektro. Bude provedeno zalištování u stěn nové podlahy. V koupelně bude provedena nová malba vnitřních stěn. V okolí chatky bude provedena oprava a položení zámkové dlažby ke vstupu. Na venkovní straně, na spodní hraně palubky po obvodě fasády bude provedena plechová okapnička, která ochrání spodní rám od zatékání srážkové vody. Detail okapnice b) zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného řešení Architektonické, dispoziční a výtvarné řešení v tomto případě není řešeno. Jedná se o stávající stavby chatek a rekonstrukce spodní části stavby této chatky. c) kapacity, užitkové plochy, obestavěné prostory, zastavěné plochy Umístění stavby: k.ú. Frenštát pod Radhoštěm stav.parcela č Zastavěná plocha 1 chatky: Stávající 25,59 m 2 Nová po rekonstrukci 25,59 m 2 07/2016 Strana 6 (celkem 9)

7 Trvale obytná plocha: 0,0 m 2 Obestavěný prostor : cca 80,00 m 3 Způsob provedení rekonstrukce: dodavatelsky Období rekonstrukce: 4Q 2016 d) technické a konstrukční řešení objektu, jeho zdůvodnění ve vazbě na užití objektu a požadovanou životnost Konstrukce spodního nosného dřevěného rámového sytému chatky je ve většině případů chatek založené na betonových pilotech a spodním nosném rámu, který je z lepeného hranolového profilu nyní částečně v degradujícím stavu. Důvod tohoto stavu je špatné založení chatky a výškové osazení chatky do terénu a dále provedení detailů spodní stavby proti působení spodní a vzdušné vlhkosti na spodní rám chatky. Úpravou terénu dojde k omezení působení vlhkosti na spodní konstrukci chatky a zvýšení životnosti. Životnost nové konstrukce spodního rámu a části opláštění je min. 25 let Stavebně konstrukční část Technická zpráva I. Zemní práce Budou prováděny drobné ruční zemní práce pro snížení a vyrovnání rostlého terénu ve vazbě na provedení odkop zeminy pod chatkou. Ruční výkop bude proveden také pro osazení šoupáku a pro úpravu odpadní kanalizace chatky. Výkop bude proveden pro dodatečné betonové patky pod dřevěný rám. II. Základy Budou provedeny chybějící základové ŽB patky pro nosný obvodový rám chatky. Rozměr základové patky bude 250/250 mm do hloubky 900 mm. III. Svislé konstrukce Stávající, nebude měněna IV. Vodorovné konstrukce Stávající napadená dřevěná konstrukce dřevěného rámu bude vyměněna dle specifikace výkresu č.1. V. Povrchy vnější stěny Stávající, nebude měněna. V místě napadení svislé nosné konstrukce bude muset být odkryta část stěny. Bude pouze doplněna plechová okapnička na vnější straně spodní části dřevěné fasády. VI. Povrchy vnitřních stěny Povrch vnitřních stěn obytné místnosti zůstane stávající, nebude měněn. V sociálním zařízení bude v místě vnější stěny provedena nová vnitřní předstěna z SDK-zelený s tepelnou izolací, izolací proti vodě a keramický obklad. Strop koupelny bude proveden nově ze sádrokartonu zelený + malba bílou akrylátovou barvou. Příčka mezi koupelnou, kuchyní a obytným prostorem bude obložena. Ze strany obytného prostoru dřevem, ze strany kuchyňky obkladem mezi skříňkami. 07/2016 Strana 7 (celkem 9)

8 Prostory nad a okolo obkladu v koupelně a kuchyňce budou vymalovány bílou barvou. Povrch podlahy V celé vnitřní ploše chatky bude provedena nová protiskluzová dlažba v protiskluzové kvalitě, 1. jakost.třídy a barevného odstínu dle výběru provozovatele. VII. Okna, dveře, otvory větrání Stávající okna jsou dřevěná otevíravá, nebude měněno. Bude doplněn elektrický axiální ventilátor pro větrání v koupelně. Dveře stávající bude upraven práh a velikost venkovních vstupních dveří po zvednutí skladby podlahy o 50 mm. VIII. Střecha Stávající, nebude měněna. IX. Odvodnění střechy Stávající, nebude měněno. Bude provedena kontrola odvodnění a vyčištění lapače nečistot. X. Elektroinstalace Elektroinstalace je stávající. Bude částečně upravena o zrušené rozvody k přímotopům a doplněna o podlahové topení, topný žebřík v koupelně a el.ventilátor. Bude provedena elektro revize a vypracována revizní zpráva. XI. Vodovodní a odpadové přípojky Stávající přípojky vody a kanalizace budou ve spodní části chatky upraveny. Přípojky vody a elektro budou odpojeny, vyměněny a před zkušebním provozem znovu připojeny. Na přípojce vody bude vloženo uzavírací šoupě Hawle s odvodněním. Obnažené potrubí přípojky mezi rostlým terénem a konstrukcí chatky bude doplněn elektroohřev kabelem proti zamrzání. Potrubí vody a kanalizace bude v zámrzném prostředí tepelně izolováno. Ležatá kanalizace a rozvod vody bude pro chatku vyměněn. XII. Sanitární vybavení Zařizovací předměty jsou stávající a nebudou měněny. Bude vyměněn kompletní sprchový kout za kvalitativně lepší /př. Roltechnik Tahiti/. Bude vyměněna baterie sprchy a stojánková baterie umyvadla. XIII. Vytápění, větrání a příprava TUV Zdrojem tepla byly elektrické přímotopy. Bude provedena výměna přímotopů za elektrické podlahové topení Fénix typ Ecofloor. Pro malou chatku cca 2800 W. V koupelně bude přidán topný elektrický žebřík pro sušení ručníků šíře 450 mm. Bude vložen ventilátor pro nucené odsávání vlhkého vzduchu z prostoru koupelny. Příprava TUV je zajištěna stávajícím elektrickým ohřívačem vody. Větrání je zajištěno stávajícími otevíravými okny a novým ventilátorem v koupelně. XIV. Ochrana objektu před škodlivými vlivy vnějšího prostředí, protiradonová opatření Po celé ploše nadstropní části chatky bude dodatečně položena minerální izolace tl. 100 mm. 07/2016 Strana 8 (celkem 9)

9 XV. Závěr Stavební úpravy chatky mají za úkol zvýšit její životnost, tepelně-izolační vlastnosti a tepelnou pohodu užívání chatky. Stavební materiály uvedené na výkresech a v technické zprávě vyhovují platným normám. Mohou se zaměnit za výrobky jiných firem stejných nebo lepších parametrů. V případě požadavků dodavatele na následné změny v projektu nutno vždy konzultovat s projektantem, stavebním dozorem, případně se statikem. Při všech pracích nutno dodržovat předpisy o bezpečnosti práce, předepsané technologické postupy a používat ochranné pomůcky. 07/2016 Strana 9 (celkem 9)

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY INVESTOR: BŘETISLAV JIRMÁSEK, Luční 1370, 539 01 Hlinsko Počet stran: 10 STAVBA: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM, 271, 269, 270 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Stavba na

Více

Standard - dodávka k dokončení

Standard - dodávka k dokončení Standard - dodávka k dokončení Přehled obsadu standardu stavby k dokončení pro dřevostavby s garantovanou cenou. Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 KVALITATIVNÍ STANDARD BYTOVÉ OBJEKTY A, B OBYTNÝ SOUBOR KOLOVRATY OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení bytových jednotek Položka standard popis A) KONSTRUKCE

Více

KVALITATIVNÍ STANDARDY

KVALITATIVNÍ STANDARDY KVALITATIVNÍ STANDARDY RODINNÝCH DOMŮ OBSAH Konstrukce a povrchové úpravy Stavební prvky Vybavení RD tel.: +420 724 812 010, e-mail: info@gapabuilding.cz Strana 1 z 5 KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky DOMY S GARANTOVANOU CENOU Dodávka domu na klíč Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení objektu na pozemek projekt napojení objektu na inženýrské sítě

Více

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích Standardy Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích je řešen jako řadové rodinné domy o třech sekcích vždy po třech domech, celkem devět řadových domů. Řadové domy jsou buď třípodlažní (1-6)

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Hrubá stavba.

Více

VNITŘNÍ ÚPRAVY TĚLOCVIČNY ZŠ PLHOV

VNITŘNÍ ÚPRAVY TĚLOCVIČNY ZŠ PLHOV TEL.: 0441/433158; FAX: 0441/433158 PROXION s.r.o., Hurdálkova 206, 547 01 Náchod VNITŘNÍ ÚPRAVY TĚLOCVIČNY ZŠ PLHOV STAVEBNÍ ÚPRAVY Č.P.1186 NÁCHOD PLHOV, PŘÍKOPY 1186 DOKUMENTACE PROVÁDĚNÍ STAVBY AST

Více

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře.

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

Dřevěné domy a chaty - Standard

Dřevěné domy a chaty - Standard Stavebnice Stavebnice Stavebnice Dřevěné domy a chaty - Standard Dřevěné domy a chaty - Lux Roubenky Základový rám základový rám z tlakově impregnovaných KVH hranolů (smrk) Oplechování základového rámu

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTU Písnice - Vrtilka OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka standard popis A) KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy Betonové

Více

Standardní vybavení Hanika pro rok 2013

Standardní vybavení Hanika pro rok 2013 Standardní vybavení Hanika pro rok 2013 Povrchová úprava obvodové stěny a) palubkový obklad je součástí standardní cenové nabídky b) termofasáda jednobarevná akrylátová termofasáda (polystyren 80 mm) příplatková

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu.

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu. PRŮVODNÍ A SOURNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: rekonstrukce bytového jádra Adresa stavby: Machkova 1644, Praha 4 Opatov, 7.np, byt č.52 Stavebník: KrIstýna Šneidarová 1.1.ÚVOD Obsahem

Více

Montovaná nízkoenergetická dřevostavba AMSTERDAM 12,60x6,10 m (66m2 užitná plocha)

Montovaná nízkoenergetická dřevostavba AMSTERDAM 12,60x6,10 m (66m2 užitná plocha) Montovaná nízkoenergetická dřevostavba AMSTERDAM 12,60x6,10 m (66m2 užitná plocha) Technický popis stavby a dispoziční řešení Výrobce a dodavatel : Dřevostavby Medvěd s.r.o. Lhota pod Horami 5 375 01 Temelín

Více

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Oprava volných bytů 34A, 36A, 38A, 10C a 19C v domě Hladnovská 757/119a, Ostrava- Muglinov

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č.

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Místo stavby p.č.0 a p.č.07 v k.ú. Úvaly u Valtic 9 Valtice-Úvaly Lázeňská 77, 9 Valtice V trnkách 0, 9 Hlohovec tel 7 99 IČ DIČ CZ ŘEZ - 0 00 90 00 7 00 00 90 00 7 00 0 -,000 0

Více

Použitá technologie pro výstavbu RD :

Použitá technologie pro výstavbu RD : Použitá technologie pro výstavbu RD : ZÁKLAKOVÁ KONSTRUKCE : - Z dvoustupňových pasu. Spodní stupen z monolitického betonu, betonovaný přímo do výkopu bez bednění ZDIVO : - Pasy ze ztraceného bednění FACE-BLOCK

Více

Příloha č. 3 Výkaz výměr, položkový rozpočet

Příloha č. 3 Výkaz výměr, položkový rozpočet Příloha č. 3 Výkaz výměr, položkový rozpočet Výkaz výměr - rozpočet - Varianta 8L bez výtahu Popis prací m.j. Koupelna : Obklad výška 2m m2 11 Dlažba m2 3 Dvojumyvadlo bez baterií ks 1 Rekonstrukce rozvodů

Více

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F Rodinný dům - bez podlahových krytin (pouze WC + koupelna) - bez kuchyněké linky (pouze vývody), bez digestoře - bez dodávky světel (světelné vývody jsou zakončeny svorkovnicí) Venky - bez oplocení, bez

Více

VALACH STYLOVÉ BYDLENÍ D Ř E V O S T A V B A. GARANCE PEVNÝCH CEN! Např. 100m 2 dům 970.000,- Kč ZDRAVÝ A TEPLÝ DŮM P R O J E K T Z DA R MA

VALACH STYLOVÉ BYDLENÍ D Ř E V O S T A V B A. GARANCE PEVNÝCH CEN! Např. 100m 2 dům 970.000,- Kč ZDRAVÝ A TEPLÝ DŮM P R O J E K T Z DA R MA D Ř E V O S T A V B A VALACH STYLOVÉ BYDLENÍ P R O J E K T Z DA R MA D Ř E V O S T A V B A ZDRAVÝ A TEPLÝ DŮM NÍZKOENERGETICKÝ PROVOZ GARANCE PEVNÝCH CEN! Např. 100m 2 dům 970.000,- Kč VALACH HOBBY - dům

Více

1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU

1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU PŘÍLOHY 65 14 SEZNAM PŘÍLOH 1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU... 67 2 OCENĚNÍ NÁKLADOVOU METODOU... 91 3 POROVNÁVACÍ ZPŮSOB NEVYHLÁŠKOVÝ... 132 4 METODA PŘÍMÉHO POROVNÁNÍ... 148 5 OCENĚNÍ POZEMKŮ... 153

Více

206/2 206/1. C - situace KOORDINAČNÍ SITUACE 003. Rodinný dům V Tišinách 377, Březová - Oleško DOKUMENTACE OHLÁŠENÍ STAVBY

206/2 206/1. C - situace KOORDINAČNÍ SITUACE 003. Rodinný dům V Tišinách 377, Březová - Oleško DOKUMENTACE OHLÁŠENÍ STAVBY JÍMKA / Hydroclar HC-Z 10 objem: 8,5 m3 ochrané pásmo 10,0 m 13 1 STUDNA vrt 16,5 m 25 ČOV Hydroclar SBR 5 vsak dešťové kanalizace venkovní část TČ vsak dešťové kanalizace 206/2 19 206/1 C - situace, Mgr.

Více

Obecný popis rodinného domu EDC

Obecný popis rodinného domu EDC Obecný popis rodinného domu EDC Popis domu KLASIK EKONOMY HOLODUM Projektová dokumentace pro st.povolení/realizační Projektová dokumnetace skutečného provedení Vyřízení stavebního povolení/ohlášení stavby

Více

NAŠE KŮLNA, MODERNÍ BYDLENÍ

NAŠE KŮLNA, MODERNÍ BYDLENÍ MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY ROSTOUCÍ DOMY PRO MODERNÍ BYDLENÍ NAŠE KŮLNA, MODERNÍ BYDLENÍ www.drevostavbykulna.cz S UNIVERSAL Ceny bez DPH 232 092 Kč uzavřená 365 106 Kč 558 483 Kč BYDLENÍ BYDLENÍ 3,000 3 3,13

Více

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu Modulový dům ALFA 45,6 m2 MODULOVÝ DŮM ALFA 12 X 3,8 m cena hrubé stavby (s DPH 15%) 558 325,- Kč Kolaudovatelný dům k trvalému bydlení cena domu na klíč (s DPH 15%) 913 445,- Kč Základní informace o Modulovém

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Firma RD AUDO, spol. s r. o. nabízí:

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Firma RD AUDO, spol. s r. o. nabízí: ZÁKLADNÍ INFORMACE Firma RD AUDO s.r.o. se zabývá výrobou a montáží montovaných rodinných domů, bytových domů a stavebních občanských objektů z konstrukčního systému AS. Montované AS objekty jsou určeny

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu Modulový dům ALFA 45,6 m2 MODULOVÝ DŮM ALFA 12 X 3,8 m cena hrubé stavby (s DPH 15%) 558 325,- Kč Kolaudovatelný dům k trvalému bydlení cena domu na klíč (s DPH 15%) 913 445,- Kč Základní informace o Modulovém

Více

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ POPIS MATERIÁL/TYP/ZPRACOVÁNÍ REALIZACE ZÁKLADNÍ KONSTRUKCE OBJEKTU svislé konstrukce nosné cihelné zdivo svislé konstrukce nenosné (příčky) cihelné zdivo, tvárnicové

Více

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ Proč budujeme pasivní dům? 1. Hlavním důvodem je ověření možností dosažení úrovně tzv. téměř nulových budov podle evropské směrnice EPBD II. Co je téměř nulový

Více

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice technická zpráva INVESTOR NÁZEV AKCE OBSAH VÝKRESU VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Ing. arch. Lukáš Krekáň Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice NOVOSTAVBA ZÁZEMÍ SK SOKOL OLBRAMICE

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva

Průvodní a souhrnná technická zpráva Výstavba garáže Průvodní a souhrnná technická zpráva Stavebník : Pavel Krejčík A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje 1.1 Účastníci výstavby Objednatel: Pavel Krejčík Jižní 207, Komárov Dodavatel: svépomocí

Více

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY P R O J E K Č N Í K A N C E L Á Ř I N G. P A V E L Š E D I V Ý A N T. D V O Ř Á K A 8 9, 6 7 5 7 1 N Á M Ě Š Ť N A D O S L A V O U e - m a i l : s e d i v y. p a v e l @ s e z n a m. c z t e l. 5 6 8 6

Více

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva Akce : Stupeň : Investor : OPRAVA STŘECHY ZÁKLADNÍ ŠKOLY stavební úpravy Dokumentace ke stavebnímu řízení Obec Popice, Hlavní 62, 691 27 Popice D.1.1.1 - Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

Více

Spolehlivost a životnost konstrukcí a staveb na bázi dřeva

Spolehlivost a životnost konstrukcí a staveb na bázi dřeva Zdeňka Havířová Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Dřevo Spolehlivost a životnost konstrukcí a staveb přírodní materiál rostlinného původu obnovitelný buněčná

Více

( celková zastavěná plocha 96 m2 ) cena ,- Kč s 21% DPH

( celková zastavěná plocha 96 m2 ) cena ,- Kč s 21% DPH Modulový dům "DOUBLE ALFA " 12x4 + 12x4 m do tvaru " L " cena 1 898 500,- Kč bez DPH ( celková zastavěná plocha 96 m2 ) cena 2 297 185,- Kč s 21% DPH Modulový dům "DOUBLE BETA " 12x4 + 12x4 m do tvaru

Více

TECHNICKÝ POPIS. Modernizace přírodovědných a technických učeben základních škol na území MOb Poruba ZŠ I. SEKANINY 1804

TECHNICKÝ POPIS. Modernizace přírodovědných a technických učeben základních škol na území MOb Poruba ZŠ I. SEKANINY 1804 Hasičská 52, 700 30 Ostrava - Hrabůvka Tel.: 596 789 480 Fax: 596 783 302 www.europrojekt.cz TECHNICKÝ POPIS NÁZEV AKCE: Modernizace přírodovědných a technických učeben základních škol na území MOb Poruba

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR Budovy L, M, N, O Konstrukce budovy KONSTRUKCE základy a základová deska - železobeton nosné zdi železobeton nebo zdivo nenosné zdi a příčky

Více

Je ale nezbytné. A pak je to na nás - aby byla dřevostavba dobře a odborně zpracovaná a aby vlastnosti, které od domu očekáváte byly splněny.

Je ale nezbytné. A pak je to na nás - aby byla dřevostavba dobře a odborně zpracovaná a aby vlastnosti, které od domu očekáváte byly splněny. d ř e v o s t a v b y Dřevěný dům životní styl Stavební společnost ných objektů. RENO Vám nabízí 13 let zkušeností se stavbami dřevě- Vyrábíme a dodáváme pro Vás rodinné domy, rekreační objekty,penziony,

Více

K A T A L O G DŘEVOSTAVBY

K A T A L O G DŘEVOSTAVBY K A T A L O G DŘEVOSTAVBY 2015 1 PROJEKT 101 / 3+kk 01 Zádveří: 2,75 m2 02 Koupelna+WC: 3,21 m2 zastavěná plocha: 58,6 m2 užitná plocha: 48,6 m2 obytná plocha: 42,6 m2 03 Pracovna: 9,17 m2 04 Obývací pokoj:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních -2-793 TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA A. KONSTRUKCE A PRÁCE HSV 1. Zemní práce Budou provedeny výkopy pro okapové chodníky a pro základy. Provedou se ručně a to v hornině 3. Odvoz zeminy se provede

Více

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Oprava a modernizace čtyř volných bytů o velikosti 1+2 na ul. 8. března, Slezská Ostrava

Více

Projekt rodinného domu

Projekt rodinného domu Středoškolská technika 2019 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Projekt rodinného domu Ondřej Šebek SPŠ Vlašim Komenského 41 Vlašim program: ArchiCAD 21 EDU vypracováno: III/2019

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 6. Fotodokumentace...3 STRANA 1

Více

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu

Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu Veškeré informace, ceníky, technické specifikace, půdorysy, videa, realizace a kompletní nabídku najdete na našem webu www.mobilnidomy-kolin.cz Modulový dům ALFA 45,6 m2 MODULOVÝ DŮM ALFA 12 X 3,8 m cena

Více

Standardní vybavení Hanika pro rok 2014

Standardní vybavení Hanika pro rok 2014 Standardní vybavení Hanika pro rok 2014 Povrchová úprava obvodové stěny a) palubkový obklad je součástí standardní cenové nabídky b) termofasáda jednobarevná akrylátová termofasáda (polystyren 80 mm) příplatková

Více

DETAIL OSAZENÍ OKNA VE STĚNĚ M 1:20

DETAIL OSAZENÍ OKNA VE STĚNĚ M 1:20 1NP 2NP 4. ZÁSOBNÍK TEPLÉ VODY 1. ZÁSOBNÍKOVÝ REKUPERAČNÍ VÝMĚNÍK VZDUCH - VODA 3. KOMPAKTNÍ JEDNOTKA S TEPELNÝM ČERPADLEM 2. ZAŘÍZENÍ PRO ÚSPORU VODY A TEPLA DETAIL OSAZENÍ OKNA VE STĚNĚ M 1:20 NEREZ

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny

Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny Příloha č.3. Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny a WC pro zaměstnance, oprava přípravny těsta. Rozsah rekonstruovaných objektů v Domově pro seniory Strážnice, příspěvková

Více

OPRAVA STŘECHY DOMU K. H. BOROVSKÉHO 301, OSEK D1. DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU. D1: SO Architektonicko-stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

OPRAVA STŘECHY DOMU K. H. BOROVSKÉHO 301, OSEK D1. DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU. D1: SO Architektonicko-stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST 1) Stavební objekty SO OPRAVA STŘECHY

Více

Standard nízkoenergetické domy

Standard nízkoenergetické domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

- 2 - 1. ÚVOD 3. STAVEBNÍ FYZIKA

- 2 - 1. ÚVOD 3. STAVEBNÍ FYZIKA - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

Valašské Klobouky - ul. Luční 8/2016

Valašské Klobouky - ul. Luční 8/2016 Valašské Klobouky - ul. Luční 8/2016 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: H&B stavreal, s.r.o. IČ:277 51 309 Újezd 390, 763 25 Újezd Radek Hlavička, 777 092 415 info@hbstavreal.cz www.hbstavreal.cz PARTNEŘI PROJEKTU:

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 k SoSBK č.. KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTŮ DOBŘEJOVICE, HOSTOUŇ, ŠKVOREC, VYSOKÝ ÚJEZD, HLUBOČINKA OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka

Více

v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK Oprava střechy nad 7.oddělením,oprava verandy 9. oddělení,oprava WC pro personál na 9. oddělení a oprava chodníku před budovou Ds Domov u rybníka Víceměřice, příspěvková organizace

Více

SPECIFIKACE STANDARDU PROJEKTU SOLE

SPECIFIKACE STANDARDU PROJEKTU SOLE SPECIFIKACE STANDARDU PROJEKTU 23.4.2019 SOLE I. STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OBJEKTU 1. TECHNICKÉ ZAŘÍZENÍ BUDOV ELEKTRO Bytový rozvaděč, zásuvky a vypínače na stěnách a počtu dle normy. SLABOPROUD BYTY

Více

Dokončení domu základní

Dokončení domu základní Svislé nosné konstrukce Obvodové konstrukce Stropy Střešní konstrukce Střešní krytina Vnitřní příčky Omítky vnitřní zděné Dokončení domu základní zděné, cihelné bloky 240 mm fasádní zateplovaní systém

Více

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n Rodinný dům ZERO1 Počet místností 3 + kk Zastavěná plocha 79,30 m 2 Obytná plocha 67,09 m 2 Energetická třída B Obvodové stěny akrylátová

Více

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU.

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU. STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ GAMA 1. ZÁKLADY OBVODOVÉ STĚNY OBJEKTU BUDOU ZALOŽENY NA ŽELEZOBETONOVÝCH ZÁKLADOVÝCH PASECH SE ZÁKLADOVOU SPÁROU V NEZÁMRZNÉ HLOUBCE, STŘEDNÍ ZDI JSOU ZALOŽENY

Více

URAGAN ZBRASLAV SKAUTSKÁ KLUBOVNA STUDIE DUBEN 2011 ING. ARCH. KAREL PAŠEK

URAGAN ZBRASLAV SKAUTSKÁ KLUBOVNA STUDIE DUBEN 2011 ING. ARCH. KAREL PAŠEK URAGAN ZBRASLAV SKAUTSKÁ KLUBOVNA STUDIE DUBEN 2011 ING. ARCH. KAREL PAŠEK Skautská klubovna střediska Uragan Zbraslav je navržena k výstavbě na místě původního objektu prádelny (kdysi pastoušky) na poz.

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice

STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavebník : SŠ - Prostřední Suchá Vypracoval: Ing. Martin Štorkán Stupeň PD : DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Číslo PD : 201501

Více

Technický popis a standard bytů č. 1-6. Základy, vodorovné a svislé konstrukce, střecha. Výplně otvorů. Podlahy a úpravy povrchů. www.byty-lulec.

Technický popis a standard bytů č. 1-6. Základy, vodorovné a svislé konstrukce, střecha. Výplně otvorů. Podlahy a úpravy povrchů. www.byty-lulec. Technický popis a standard bytů č. 1-6 Základy, vodorovné a svislé konstrukce, střecha Zdivo nosné (obvodové) Zdivo nosné (vnitřní) Zdivo nenosné (vnitřní) Konstrukce stropní Schodiště (domovní) Konstrukce

Více

NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1

NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1 NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 1.1.Zhodnocení

Více

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah:

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Účel objektu 2. Zásady architektonického, funkčního a dispozičního řešení 3. Kapacitní bilance prostorů, orientace na světové strany, denní osvětlení, oslunění 4. Technické

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB BAKALÁŘSKÁ PRÁCE AUTOR PRÁCE: Annette Řehořková VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Lenka Hanzalová, Ph.D.

Více

Zpráva z posouzení bytu

Zpráva z posouzení bytu Akce: Místo: Investor: Posouzení bytu a návrh řešení Krymská 227/29, Praha 10 - Vršovice Elena Vavilchenková Zpráva z posouzení bytu Vypracoval: Ing. Jiří Perlík, Datum: 1.7.2015 www.perlikprojekce.cz

Více

RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI. Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ

RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI. Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI A 3 509 2 000 B vybourat otvor 1 015 800 800 800 800 800 800

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU ZÁKLADOVÁ DESKA Stavba bude založena na základových pasech šířky 400 mm, výšky 1200 mm. Vyrovnávací řada ze ztraceného bednění. Pokládka ležaté kanalizace. Pod takto provedené

Více

O nás 3. Používané materiály a skladby 4. Difúzně otevřená konstrukce 5. Difúzně uzavřená konstrukce 6. Ukázky realizací v USA a ČR 7.

O nás 3. Používané materiály a skladby 4. Difúzně otevřená konstrukce 5. Difúzně uzavřená konstrukce 6. Ukázky realizací v USA a ČR 7. Obsah O nás 3 Používané materiály a skladby 4 Difúzně otevřená konstrukce 5 Difúzně uzavřená konstrukce 6 Ukázky realizací v USA a ČR 7 Typové domy 10 Kontaktní údaje 17 O nás VALA DŘEVOSTAVBY s.r.o. vyvíjí,

Více

Kvalitativní požadavky objednatele

Kvalitativní požadavky objednatele Kvalitativní požadavky objednatele Průzkum radonový průzkum Izolace proti vodě spodní stavby dle výsledků radonového průzkumu Konstrukce Zdi zděné dozdívky z plných cihel pálených nové zdivo zdící bloky

Více

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VEDENÍ INSTALACÍ, VNITŘNÍ KANALIZACE OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VEDENÍ INSTALACÍ, VNITŘNÍ KANALIZACE OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VEDENÍ INSTALACÍ, VNITŘNÍ KANALIZACE OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení

Více

Standardní vybavení Hanika pro rok 2012

Standardní vybavení Hanika pro rok 2012 Standardní vybavení Hanika pro rok 2012 Povrchová úprava obvodové stěny a) palubkový obklad je součástí standardní cenové nabídky b) termofasáda jednobarevná akrylátová termofasáda (polystyren 80 mm).

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 539 01 Hlinsko STAVBA: Komplexní zateplení objektu pro volnočasové aktivity seniorů PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA

Více

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ Datum: únor 2015 Počet stran: 6 Stránka 1 Identifikační údaje Údaje o stavbě Název stavby: Novostavba rodinného domu Místo stavby Černošice -

Více

ZMĚNA PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PRO AKCI: STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÉHO DOMU NA ULICI DUBKOVÁ Č.P. 1541 A Č.P. 1542, 756 61, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

ZMĚNA PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PRO AKCI: STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÉHO DOMU NA ULICI DUBKOVÁ Č.P. 1541 A Č.P. 1542, 756 61, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM ZMĚNA PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PRO AKCI: STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÉHO DOMU NA ULICI DUBKOVÁ Č.P. 1541 A Č.P. 1542, 756 61, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Stavba : Stavební úpravy bytového domu na ulici Dubková č.p. 1541

Více

Katalog obytných a sanitárních kontejnerů 2013

Katalog obytných a sanitárních kontejnerů 2013 Katalog obytných a sanitárních kontejnerů 2013 V PEGAS CONTAINER s.r.o. vyrábíme a montujeme: obytné kontejnery sanitární kontejnery speciální kontejnery stavby z obytných a sanitárních modulů a kontejnerů

Více

Katalog. www.ovelos.com. www.ovelos.com

Katalog. www.ovelos.com. www.ovelos.com Katalog www.ovelos.com www.ovelos.com 1 800 888 016 WWW.OVELOS.COM 2 PROJEKT 101 / 3+kk PROJEKT 102 / 4+1 Garáž 01 Zádveří: 5,06 m2 02 Chodba: 18,28 m2 03 Obývací pokoj: 48,00 m2 04 Kuchyň: 10,80 m2 05

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH ZPRÁVY:

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH ZPRÁVY: OBSAH ZPRÁVY: 1. ÚČEL ZMĚNY STAVBY... 3 2. ARCHITEKTONICKÉ A FUNKČNÍ ŘEŠENÍ... 3 3. ORIENTACE KE SVĚTOVÝM STRANÁM, DENNÍ OSVĚTLENÍ, OSLUNĚNÍ... 3 4. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVBY... 3 5. BEZPEČNOST PŘI UŽÍVÁNÍ

Více

Konstrukční řešení. Úprava povrchů vnějších. Úprava povrchů vnitřních

Konstrukční řešení. Úprava povrchů vnějších. Úprava povrchů vnitřních Konstrukční řešení základy nosné svislé konstrukce vodorovné konstrukce obvodové zdivo mezibytové zdivo příčky monolitické, železobetonová deska monolitické železobetonové zděné z keramického materiálu

Více

bytových jednotek a společných prostor

bytových jednotek a společných prostor Technická specifikace bytových jednotek a společných prostor Budovy E1 a E2 Konstrukce budovy Kostra základy a základová deska železobeton obvodové a vnitřní nosné zdi železobeton zdi mezi byty železobeton

Více

Projektová dokumentace TECHNICKÁ POMOC

Projektová dokumentace TECHNICKÁ POMOC Projektová dokumentace TECHNICKÁ POMOC Stavební úpravy toalet a umývárny Investor: Město Studénka nám. Republiky 762 Zpracovatel: PROJECT WORK s.r.o. Panská 395 IČO: 292 95 548 Březen 2018 a) identifikace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ

Více

Polyfunkční dům Nároží 3.NP 9.NP Standardní vybavení bytových jednotek Stránka 1 z 6 Konstrukce

Polyfunkční dům Nároží 3.NP 9.NP Standardní vybavení bytových jednotek Stránka 1 z 6 Konstrukce Polyfunkční dům Nároží 3.NP 9.NP Standardní vybavení bytových jednotek Stránka 1 z 6 Konstrukce Základy-vrtané piloty,železobetonové patky a pasy Svislé nosné konstrukce-železobetonový nosný skelet,vyzdívky-

Více

Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK

Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK INVESTIČNÍ ZÁMĚR Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK Datum zpracování: říjen / 2014 Zpracovatel: Zadavatel: Ing. Jiřina Dvořáková Mendelova univerzita v Brně Správa kolejí a menz Ing. Jana

Více

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT PROJEKT 0 Úvodní údaje Identifikační údaje stavby: Identifikační údaje stavebníka: Městská část Praha 12 Identifikační údaje zpracovatele dokumentace: IN.SPIRA GROUP, s.r.o. Šejbalové 894, Praha 5 Barrandov,

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

interier zahr. kohout V1 V1 V1 T 02 T 01 V1 T 04 SCHOD A B T (400) zvukoizolační stěna

interier zahr. kohout V1 V1 V1 T 02 T 01 V1 T 04 SCHOD A B T (400) zvukoizolační stěna PŮDORYS PŘÍZEMÍ 240 16 84 33 19 interier SÁDROKARTON (ALT. MASIVNÍ DESKA TL. 16 mm) MASÍVNÍ KŘÍŽEM LEPENÁ DESKA ROŠT TL. 240 mm (ALT. I-NOSNÍKY TL.240 mm) DIFUZNÍ FÓLIE KONTRALAŤ 30 x 60 DŘEVĚNÝ PALUBKOVÝ

Více

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY technická zpráva - stavební část DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY stavební úpravy MŠ Ostašovská stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY OSTAŠOVSKÁ Č.P. 100, LIBEREC XX - OSTAŠOV Vypracoval ing. Petr Trávníček počet

Více

INSPEKCE NEMOVITOSTI KRYCÍ LIST NEMOVITOSTI

INSPEKCE NEMOVITOSTI KRYCÍ LIST NEMOVITOSTI INSPEKCE NEMOVITOSTI Objekt Stavba Název objektu Název stavby Inspektor Zpracovatel Objednatel KRYCÍ LIST NEMOVITOSTI Typ inspekce Zakázkové číslo Počet listů Prohlídka provedena: Použité podklady Inspektor:

Více

Standardy projektu. Verze 1.0 Papírna BUBENEČ

Standardy projektu. Verze 1.0 Papírna BUBENEČ Standardy projektu Obsah 1 2 3 4 KONSTRUKCE OBÁLKA BUDOVY PODLAHY POVRCHY STĚN DVEŘE ZDRAVOTECHNIKA ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY VYTÁPĚNÍ VZDUCHOTECHNIKA A CHLAZENÍ SILNOPROUD SLABOPROUD 1 KONSTRUKCE Vrchní stavba

Více

BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY. A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace

BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY. A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva D. Výkresová dokumentace říjen 2014 projektant: Ing. Karel Siuda A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH:

Více

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013)

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013) Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE Stavebně technické provedení (ver.16042013) Základy základové pasy z prostého betonu vyztužené sítí KARI betonové tvarovky ztraceného bednění + armatura

Více