M A T E R I Á L. Pro jednání: Zastupitelstva města k bodu č. 12. Zpráva o stavu požární ochrany v Boskovicích a místních částech.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "M A T E R I Á L. Pro jednání: Zastupitelstva města k bodu č. 12. Zpráva o stavu požární ochrany v Boskovicích a místních částech."

Transkript

1 V Boskovicích dne M A T E R I Á L Pro jednání: Zastupitelstva města k bodu č. 12 Předkládá: starostka Termín konání: Věc: Zpráva o stavu požární ochrany v Boskovicích a místních částech. Projednáno a doporučeno: RM Stanovisko právníka: Mgr. Miluše Rozkošná - souhlasí Zpracovatel/ka: Petr Novák Předkládá: Bc. Hana Nedomová Návrh na usnesení je součástí předkládaného materiálu. Město Boskovice plní úkoly vyplývající z právních a ostatních předpisů v oblasti požární ochrany (PO). Výlučně na základě zákona č. 133/1985 Sb. o PO vydalo město Boskovice 2 vyhlášky. Po číslem 42 byla v roce 2002 schválena vyhláška, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích s větším počtem osob a pod číslem 2, byl v roce 2006 schválen a vydán požární řád města. V druhé z uvedených vyhlášek, kterou je vydán požární řád města, je zahrnuto ustanovení o projednání stavu PO v ZM. Na základě zmíněného ustanovení je do jednání ZM předložen materiál Zpráva o stavu požární ochrany vboskovicích a místních částech, uvedený zdůvodu obsažnosti jako Příloha č. 1 tohoto materiálu, k němuž náleží také konkrétní přehledy činnosti jednotlivých SDH ve sdělení velitelů jednotek. Ty jsou uvedeny jako Příloha 2 tohoto materiálu. Přílohy: 1. Materiál ZM Zpráva o PO P1 2. Materiál ZM Zpráva o PO P2 Návrh na usnesení: 1) ZM bere na vědomí předložený materiál. 2) ZM ukládá předložit Zprávu o stavu požární ochrany v Boskovicích a místních částech do jednání ZM. T : prosinec 2017 O: OKT

2

3 Příloha č. 1 ZPRÁVA O STAVU POŽÁRNÍ OCHRANY V BOSKOVICÍCH A MÍSTNÍCH ČÁSTECH V oblasti represe (přímých nutných zásahů) PO pracuje ve městě Boskovicích a místních částech 6 zásahových jednotek hasičských sborů a jedna požární hlídka (PH). Jsou jimi: HZS (hasičský záchranný sbor), PS (požární stanice), Chrudichromská ulice, Boskovice, jehož zřizovatelem je ČR prostřednictvím územních složek, pracující bez podílu města Boskovice a dále SDH (sbory dobrovolných hasičů) města Boskovice, kdy zřizovatelem je město Boskovice, k nimž patří přímo v Boskovicích: SDH Dislokace Počet členů zásahové jednotky Boskovice I PZ (požární zbrojnice), Sušilova ulice 20 Boskovice II Mazurie PZ Dukelská ulice, Boskovice 15 a v místních částech: SDH Dislokace Počet členů zásahové jednotky Mladkov PZ Mladkov 12 Vratíkov PZ Vratíkov 17 Bačov PZ Bačov 9 Hrádkov (PH) PZ Hrádkov 13 Celkem tedy 5 zásahových jednotek a jedna požární hlídka, jimž je zajišťováno zázemí, jejichž členy jmenuje a vybavuje město Boskovice. Zabezpečuje a hradí preventivní zdravotní prohlídky všech členů a zajišťuje jejich odbornou přípravu ve spolupráci s HZS. Hrazen je i provoz požárních zbrojnic těchto SDH. Město Boskovice tím realizuje výkon samostatné i přenesené působnosti ve smyslu platné legislativy. Zřizovací listiny JSDH a PH, dohody o členství v JSDH a PH, jmenovací listiny velitelů JSDH a PH jsou vedeny a aktualizovány podle platné legislativy. V roce 2016 došlo ke změnám personálního obsazení zvedených jednotek v rozsahu přijetí tří nových členů a zrušení členství tří stávajících členů.

4 Zásahové jednotky se podle své působnosti, možností výjezdů a dalších zásad, určují pro požární poplachový plán JmK. VÝPIS z požárního poplachového plánu JMK pro r Obec 1.stupeň kat. 2.stupeň kat. 3.stupeň kat. Boskovice PS Boskovice I PS Kunštát I SDH Rájec III/1 SDH Boskovice I SDH Doubravice nad III/1 Svitavou III/1 SDH Kunštát III/1 SDH Boskovice II V SDH Okrouhlá III/1 SDH Letovice III/1 SDH Svitávka III/1 SDH Žďárná III/1 SDH Benešov III/1 PS Blansko I SDH Valchov V PS Blansko SDH Lysice I III/1 Bačov SDH Bačov V SDH Svitávka III/1 SDH Žďárná III/1 PS Boskovice I SDH Velké Opatovice II/1 SDH Benešov III/1 SDH Boskovice I III/1 SDH Okrouhlá III/1 SDH Lysice III/1 SDH Letovice III/1 PS Kunštát I SDH Bořitov III/1 SDH Doubravice n. S. III/1 SDH Černá Hora III/1 PS Blansko I Mladkov PS Boskovice I PS Kunštát I SDH Černá Hora III/1 SDH Mladkov V SDH Doubravice nad Svitavou III/1 SDH Bořitov III/1 SDH Svitávka III/1 SDH Lysice III/1 SDH Okrouhlá III/1 SDH Boskovice I III/1 SDH Kunštát III/1 SDH Rájec III/1 SDH Letovice SDH Skalice nad III/1 Svitavou V PS Blansko I Vratíkov SDH Vratíkov V SDH Benešov III/1 PS Kunštát I PS Boskovice I SDH Žďárná III/1 SDH Sloup III/1 SDH Okrouhlá III/1 SDH Protivanov (OLK) II/1 SDH Lysice III/1 SDH Boskovice I III/1 SDH Svitávka III/1 SDH Rájec III/1 SDH Doubravice nad Svitavou III/1 SDH Valchov V PS Blansko I Hrádkov PS Boskovice I SDH Svitávka III/1 SDH Protivanov II/1 SDH Boskovice I III/1 SDH Benešov III/1 SDH Rájec III/1 SDH Okrouhlá III/1 SDH Žďárná III/1 SDH Lysice III/I SDH Vratíkov V SDH Doubravice nad Svitavou III/1 SDH Letovice III/1 PS Kunštát I SDH Kunštát III/1 PS Blansko I

5 Definice I. Stupeň malý případ 4 jednotky PO Následkem požáru či jiné události jsou ohroženy malé budovy nebo části rozlehlých budov, jednotlivé prostředky osobní, nebo nákladní dopravy, přírodní plochy zhruba do 500m2, jednotlivé osoby. II. Stupeň střední případ 10 jednotek PO Následkem požáru či jiné události jsou ohroženy celé jednotlivé budovy, jednotlivé prostředky hromadné dopravy osob, přírodní plochy zhruba do m2, desítky osob. III. Stupeň velký případ - 15 jednotek PO Následkem požáru či jiné události jsou ohroženy několik budov najednou, Soupravy železniční přepravy, letadla, hromadné havárie v silniční dopravě, přírodní plochy zhruba do 1km2, povodí řek,linie produktovodů, stovky osob. IV. Stupeň Z zvláštní stupeň - o počtu jednotek PO rozhoduje OPIS Následkem požáru či jiné události jsou ohroženy celé urbanistické celky, plochy území nad 1km2, tisíce osob. Přehled stavu zázemí jednotek zřizovaných městem Boskovice SDH ZÁZEMÍ STAV A VYBAVENÍ Boskovice I Boskovice II Mazurie (2 objekty) PZ (požární zbrojnice), Sušilova ulice PZ+garáž Dukelská ulice, Boskovice (zázemí jednotky) Objekt je ve výborném stavu. Zastaralý objekt tvořený třemi malými místnostmi sloužící ke skladování, vybavení a zázemí jednotky, bez přívodu vody, vytápěný akumulačními kamny. Objekt garáže za Havarijní stav kapličkou Mladkov PZ Mladkov Objekt je ve výborném stavu po opravě střechy a sociálního zázemí z prostředků města Boskovice a krajské dotace. Vratíkov PZ Vratíkov Objekt požární zbrojnice je součástí objektu občanského aktivu. Jeho stav lze považovat za dobrý. Vozidlo SDH je umístěno v přistavěné garáži, která je ve výborném stavu. Bačov PZ Bačov Objekt požární zbrojnice je samostatně stojící. Jeho stav lze považovat za velmi dobrý. Hrádkov PZ Hrádkov Objekt požární zbrojnice tvoří stavební buňka bez (PH) vytápění. Jeho stav lze považovat za havarijní.

6 Přehled a vybavení jednotek zřizovaných městem Boskovice NÁZEV JEDNOTKY VYBAVENÍ STÁŘÍ A STAV VYBAVENÍ SDH BOSKOVICE I. DV FORD TRANSIT CAS20 T815 9 LET / VÝBORNÝ STAV VOZIDLO POŘÍZENO V R ZA ÚČASTI KRAJSKÉ DOTACE 6 LET VOZIDLO POŘÍZENO V R ZA ÚČASTI KRAJSKÉ A STÁTNÍ DOTACE 14 LET / DOBRÝ STAV PS12 SDH BOSKOVICE II. DV12 A30, 44 LET STAV ODPOVÍDAJÍCÍ STÁŘÍ VOZIDLA, PS12 NEZJIŠTĚNO / DOBRÝ STAV SDH VRATÍKOV CAS32 L101 NEZJIŠTĚNO/VÝBORNÝ STAV T LET / DOBRÝ STAV PS12 NEZJIŠTĚNO / DOBRÝ STAV SDH MLADKOV A21 F 33 LET / STAV ODPOVÍDAJÍCÍ STÁŘÍ VOZIDLA, PS12 NEZJIŠTĚNO / DOBRÝ STAV SDH BAČOV PS12 NEZJIŠTĚNO / DOBRÝ STAV PV 15 LET / VÝBORNÝ STAV PH HRÁDKOV PS8 66 LET /ŠPATNÝ STAV PV 7 LET / VÝBORNÝ STAV Použité zkratky: DV dopravní vozidlo, A Avia, PS požární stříkačka, CAS cisternová automobilní stříkačka, T Tatra, PV přívěsný vozík Na základě sledování stavu a stáří techniky JSDH Boskovice uvedené v přehledu je postupně naplňována snaha o zlepšení úrovně vybavenosti těmito prostředky. V roce 2016 byl HZS JmK požádán o převedení dále nevyužívané, přesto plně funkční techniky (požární automobilové plošiny AP 27 T148 na podvozku Tatra) do majetku města Boskovice. Za stejným účelem byla podána také žádost o vyřazené zásahové vozidlo ZZS JmK. K datu zpracování tohoto materiálu byla již podepsána smlouva o převedení techniky HZS JmK na město Boskovice. O technice ZZS JmK se dosud jedná. Současně je do výjezdu JSDH Mladkov připravováno (probíhá přestavba) vozidlo převedené z autoparku zásahových vozidel PČR bezúplatně na město Boskovice v roce 2015.

7 Přehled čerpání finančních prostředků města Boskovice v odd. 55 na PO k datu zpracování tohoto materiálu: Položka Výše čerpání v Kč Občerstvení 1240 Refundace mezd 8939 Lékárničky 260 Prádlo, oděv, obuv Drobný hmotný majetek Nákup materiálu Voda 8091 Teplo Elektrická energie Pohonné hmoty a maziva, TP Služby telek. a radiokomunikací Služby školení a vzdělání 6000 Nákup služeb - výrobní, nevýrobní Opravy a udržování Příspěvek HZS JmK ÚO Boskovice Celkem Z prostředků města Boskovice určených na PO byly dále provozně zajišťovány jednotky SDH zřízené městem Boskovice a to v celé šíři jejich potřeb (zdravotní prohlídky a odborná příprava členů, technické prostředky pro zásah, ochranné pomůcky a další vybavení, opravy a provoz zásahových vozidel atd.). Finanční příspěvek JmK v roce 2016 činil ,- Kč a byl určen na opravu požární zbrojnice JSDH Mladkov. Objekt požární zbrojnice Mladkov byl dosud ve špatném stavu, zejména střecha a větší část interiéru. Z hlediska využití byl objekt dělen na tři části. Konkrétně v něm bylo v největší části zázemí JSDH Mladkov, dále čerpací stanice VAS, a.s. a nejmenší vnitřní prostor zaujímala kaplička. V roce 2015 byla činnost VAS, a.s. v objektu ukončena a bylo tak možné rozšířit zázemí hasičů. Dotace ze strany JmK umožnila financovat provedení opravy střechy i interiéru objektu v jednom roce a uspokojit tak požadavky hasičů, obyvatel Mladkova i stavu objektu.

8 Fotodokumentace realizace opravy střechy PZ JPO SDH Mladkov

9 Přehled činnosti: Kvalifikace a příprava Každý z hasičů kterékoli zásahové jednotky musí být nejen zdravotně, ale i odborně způsobilý k výkonu činnosti v jednotce. Odborná způsobilost je prohlubována na školeních a aplikována na cvičeních a zásazích. To se děje v průběhu celého roku. Výsledkem těchto příprav je velmi dobře vycvičených 5 jednotek, z nichž 3 jsou schopny zásahu také s dýchací technikou a s motorovou pilou. Tato kvalifikace byla využita mimo jiné k likvidaci nebezpečných dřevin. Zvládnou také likvidaci nebezpečného hmyzu. Údaje o zásazích obecně K datu zpracování informace o stavu PO došlo k ve správním území ORP Boskovice k několika stům zásahům. U mnoha z nich byla přítomna zásahová jednotka stanice Boskovice u HZS Jm kraje. Několika zásahů se přímo účastnili také zásahové jednotky SDH města Boskovice. Hlavní účast pak zajišťovala JSDH Boskovice I. Přehled zásahů JPO SDH Boskovice I za sledované období

10 Přehled zásahů JPO SDH Boskovice II za sledované období Ostatní činnosti, soutěže a cvičení. Při konání větších akcí na území města Boskovice jsou do realizace zajištění požární ochrany a celkové bezpečnosti na území zapojeny také jednotky SDH zřizované městem Boskovice. Členové JSDH vybaveni komunikační technikou jsou zdatnými partnery členů MP. Dlouhodobě osvědčené metody spolupráce značně eliminují negativní projevy spojené s průběhem takových akcí, jakými jsou například Boskovické běhy, Kdo je vidět vyhrává, kulturní akce pořádané městem Boskovice nebo příspěvkovými organizacemi a další akce s větším počtem účastníků. Pomoc členů JSDH je bezplatná a velmi účinná. Pro prezentaci JSDH před veřejností a pro vzájemné porovnání úrovně připravenosti a schopností družstev jsou pořádány cvičení, ukázky a soutěže mezi družstvy jednotlivých SDH. Sbory dosahují výborných výsledků a při cvičeních i v rámci zásahů je evidentní jejich připravenost, která je důsledkem pravidelných tréninků a zapálení pro věc. Jednotlivé sbory pořádají také vlastní akce. Mnoho jich je zaměřeno na děti a dorost. SDH Boskovice II organizuje každoročně také akce pro handicapované děti. Jiné druhy akcí jako stavění a kácení máje přinášejí oživení tradic a specifické kultury. Všechny jsou vnímány veřejností velmi pozitivně.

11 Ohlašovny požárů Činnost ohlašoven požárů, jejichž seznam je uveden v požárním řádu města (vyhláška města Boskovice č. 2 /2006), je realizována na základě smluv o zřízení ohlašovny požáru. Všechny ohlašovny připraveny k činnosti provádění ohlášení požárů v souladu řádem ohlašovny požárů. Přehled ohlašoven požárů OHLAŠOVNA ADRESA 1 HZS PS BOSKOVICE CHRUDICHROMSKÁ NEMOCNICE BOSKOVICE OTAKARA KUBÍNA MĚÚ BOSKOVICE MASARYKOVO NÁM. 4/2 4 MINERVA BOSKOVICE SOKOLSKÁ 60 5 TURISTICKÁ UBYTOVNA DUKELSKÁ 12 6 HOTEL MORAVIA DUKELSKÁ 77 7 NOVIBRA BOSKOVICE NA KAMENICI JAKUBEC VRATÍKOV 1 9 FIALOVÁ HRÁDKOV HONZÍRKOVÁ MLADKOV VEVERKOVÁ BAČOV 28 Prevence požární ochrany Program prevence PO je založen především na informovanosti obyvatel. Tu zajišťují stránky HZS JmK, kde jsou uvedeny jednoduché, avšak zásadní informace v této oblasti. Webové stránky města Boskovice umožňují k nim přímý přístup. Na těchto stránkách je také přístup do neveřejné části programu KRIZPORT, kde jsou pro starosty obcí a členy krizových skupin k dispozici havarijní a krizové plány, údaje o spojení na členy krizových štábů v JmK a také informace o zdrojích vody na území jednotlivých obcí v JmK. V letošním roce proběhlo vyhodnocení situace stavu hydrantových sítí a dalších zdrojů požární vody. V aplikačním prostředí programu KRIZPORT byla doplněna databáze požárních nádrží, odběrných míst a skutečně fungujících hydrantů v Boskovicích a sloučených obcích. Preventivním opatřením je rovněž provoz městského rozhlasu v Boskovicích. Celý je proveden tak, aby zprostředkoval také hlášení a tísňové signály z externího zdroje - operačního střediska HZS ČR. V současné době aktivně zprostředkovává městský rozhlas také vyhlašování požárního poplachu spolu se sirénami. Tím je naplněna potřeba neprodleně informovat členy JSDH a zajištění tak jejich včasného nástupu do místa výjezdu zásahové jednotky k zásahu. Zvuk sirén není slyšitelný na celém území města a koncové prvky městského rozhlasu jej doplňují. V roce 2015 proběhla dílčí kontrola a seřízení systému městského rozhlasu. Současně s MR města Boskovice jsou kontrolovány a opravovány rozhlasy ve sloučených obcích. V roce 2016 byla provedena oprava obecního rozhlasu v Mladkově a oprava a rozšíření obecního rozhlasu v Hrádkově.

12 Plánovaná opatření: 1. Provedení vestavby zázemí a požární zbrojnice JSDH Boskovice II do objektu čerpací stanice odpadních vod B v Boskovicích na ulici Dukelská z důvodu nevyhovujícího současného zázemí. 2. Pořízení nové dýchací techniky (DT) pro SDH Boskovice I formou žádosti o dotaci z rozpočtu JmK. Stávající DT Saturn je zastaralá a neodpovídá konceptu dalšího vývoje v pořizování techniky tohoto druhu pro zásahy. Jednotky profesionálních hasičů, jejichž technická oddělení provádějí kontroly a revize této DT i pro dobrovolné sbory již téměř kompletně přešly na novější typy. Je proto možné, že brzy nebude možné zajistit stávající technice dobrovolných sborů potřebné kontroly a revize, bez nichž nejsou provozuschopné.

13 3. Postupné rozšiřování sítě vnějších odběrních míst (hydrantů), především nadzemních, v území zastavěné části města a sloučených obcí. V letošním roce došlo k jejich instalaci na ulici Havlíčkova a Polní v Boskovicích Závěr Lze konstatovat, že úroveň plnění povinností městem Boskovice v oblasti prevence i represe PO odpovídá platným předpisům. Spolupráce mezi městem Boskovice a HZS je velmi dobrá a přináší pozitivní výsledky. Spolu se stálým zkvalitňováním úrovně připravenosti členů JSDH, jejich techniky a zázemí, se dále zkvalitňuje úroveň zajištění PO na území města Boskovice i blízkého okolí. Město Boskovice tak dále významně posouvá hranici úrovně bezpečnosti svých obyvatel. Přístup veřejnosti k problematice PO se zejména v samotných Boskovicích vyznačuje opravdovým zájmem.

14 Příloha č. 2: Konkrétní přehledy činnosti jednotlivých SDH ve sdělení velitelů jednotek (vloženo v originále) Přehled činnosti SDH Boskovice I

15 Přehled činnosti SDH Boskovice II (vloženo v originále) Jednotka se pravidelně schází každé úterý při výcviku v IDP, předlékařské první pomoci, práci s motorovou pilou, osnovách taktiky zásahu, ale i údržbě zázemí a techniky svěřené. Dále se účastní požárních dozorů a akcí pořádaných městem Boskovice u kterých vypomáhá.

16 Přehled činnosti SDH Bačov: (vloženo v originále) Místa zásahu: - SDH Bačov nezasahoval Soutěže: - Celkově se Bačov umístil na 3. místě - Mazurácký pohár ; 2. místo - Memoriál F. Sekaniny Vratíkov; 4. místo - Pohár Lhota Rapotina ; 2. místo - Pohár Bačov ; 4. místo - Pohár Chrudichromy ; místo - Pohár Újezd ; 6. místo (47:85) - Okrsková soutěž ; 6. místo (45:66) Přehled akcí, na nichž se zúčastnili členové SDH: - Silvestrovský pochod - Hasičská schůze - Očista Bačova úklidová akce - Čarodějnice - Organizace hasičské soutěže - Den pro všechny - Brigáda - úklid, odvoz nebezpečného odpadu - Brigáda - úklid kulturního domu po výmalbě a výměně oken - Brigáda - montáž vybavení do kulturního domu - Školení, údržba techniky, cvičení - Sečení trávy a údržba veřejných prostranství na Bačově - Pořízení sportovního vybavení za přispění dotace města Boskovic a s finanční spoluúčastí sboru (přilby, savice, koš) Rozpis akcí pořádaných SDH do konce roku 2016: - Údržba techniky (oprava p. stříkačky PS8) - Spoluúčast výsadba stromků na Bačově - Silvestr - Hasičská schůze

17 Přehled činnosti SDH Vratíkov (vloženo v originále) Leden: Školení zásahové jednotky Brigáda úklid hřiště Údržba výstroje a výzbroje Únor: Školení zásahové jednotky Okrsková schůze Boskovice Výcvik dýchací techniky Výcvik motorové pily Školení velitelů HZS Boskovice Březen: Školení zásahové techniky Údržba výstroje a výzbroje Duben: Školení motorové pily Okrouhlá Stavění máje Pálení čarodějnic Brigáda úklid v obci Květen: Brigáda,úklid hřiště a zbrojnice Požární dohled,tanečnísoutěž Boskovice stadion Zásah-požár lesní hrabanky Vratíkov Červenec: Soutěž Velenov / 1. Místo Soutěž Chrudichromy / 1.místo Výročí 120 let SDH Okrouhlá Soutěž Bačov/ 3. místo Údržba výstroje a výzbroje Srpen: Sběr železného odpadu Sběr elektroodpadu Pouťová zábava SoutěžVratíkov / 2.místo Září: Setkání s hejtmanem M.Haškem Výcvik- požár pole Okrouhlá Soutěž Boskovice / 1.místo ( Nejlepší družstvo okrsku Boskovice ) Výcvik dýchací techniky Kropení silnice Benešov Říjen: Školení zásahové jednotky Výcvik motorové a rozbrušovací pily Brigáda úklid v obci Další plánované akce v měsících listopad,prosinec. Školení Mikulášská besídka Údržba výstroje a výzbroje Červen: Školení zásahové techniky Údržba výstroje a výzbroje Dětský den Soutěž Újezd u Boskovic/ 4.místo Soutěž Okrouhlá / 2.místo Údržba výstroje a výzbroje

18 Přehled činnosti SDH Mladkov: (vloženo v originále) Ve stále probíhajícím roce 2016 proběhlo několik změn u JSDH Mladkov a to jen k lepšímu. Nutno podotknout, že za plné podpory lidí, kteří sedí za znakem města Boskovic a není jim lhostejné, jak je jednotka SDH důležitá pro nás všechny. Pro některé je jednotka na kterou se v nouzi obrací na pomoc, pro jiné je to i velká součást kulturního dění mezi lidmi a s lidmi. Členové JSDH Mladkov jsou připraveni k výjezdům a to jak po stránce tělesné, tak jsou i každý měsíc proškolováni z předepsané odborné přípravy. Stále platí, že se jednotka schází minimálně jednou za měsíc. JSDH Mladkov se řídí ročním plánem pravidelné odborné přípravy školení JSDH dle směrnic GŘ HZS pro výcvik jednotek PO. Veškerá svěřená technika je pravidelně odzkoušena a udržována v dobrém technickém stavu. Dne proběhlo školení řidičů požárních vozidel. Proběhlo vyjednávání s HZS a PČR ve věci získání radiostanic MATRA doposud však s negativním výsledkem. V únoru SDH Mladkov pořádal Ostatkový ples a masopustní průvod obcí kulturní akce. Dne proveden sběr kovového šrotu v obci Mladkov. Dne V JSDH Mladkov Antonín Barvík na pravidelném školení velitelů v Blansku. V dubnu bylo získané vozidlo VW Transporter, původně policejní, vyzvednut po celkové opravě karoserie včetně laku na červenou barvu. V dalším roce bude pokračovat přestavba vozidla na vozidlo zásahové, které nahradí stávající vozidlo Avia. Dne pořádala SDH Mladkov akci Pálení čarodějnic v Mladkově na Ovčáku Dne se členové JSDH Mladkov zúčastnili akce Boskovický běh sportovní akce zajištění trasy. Dne ve večerních hodinách byla vyslána JSDH Mladkov, po vyhlášení poplachu IOS HZS, do akce, kdy bylo v obci Mladkov, domu č. 51 prováděno odčerpání vody po přívalovém dešti, ze sklepních prostor a k záchraně majetku, jeho vynošením ze zatopených prostor. Dne v době okolo poledne byla JSDH Mladkov opět vyslána na základě poplachu IOS HZS do akce, kdy byl jednotkou prováděn úklid komunikace cyklostezky mezi Mladkovem a Boskovicemi a komunikace vedoucí k chatové oblasti. V červenci proběhlo školení ke správnému používání nadzemních hydrantů, které jsou v obci Mladkov novinkou školení provedl pan Pavel Grepl z VAS Boskovice. V měsíci červnu provedena na dopravním automobilu (DA) JSDH Mladkov tov. zn. Avia přípravou na TK a ME. Následně vozidlo Avia přistaveno k TK a ME na stanici ve Skalici nad Svitavou. Probíhá jednání o převedení zásahového vozíku od HZS Jmk na JSDH Mladkov navštívil Jihomoravský hejtman Michal Hašek jednotku SDH Mladkov u opravující se zbrojnice, po předchozí návštěvě Boskovic.

19 Do konce roku 2016 proběhne plánované taktické cvičení JSDH Mladkov, kontrola, údržba a příprava svěřené techniky na zimní provoz. Koncem roku bude provedena kontrola vybavení JSDH a provedena obnova poškozeného majetku nebo vyřazení zařízení s prošlou životností. Dále v měsíci listopad proběhne letošní druhý sběr kovového šrotu v obci Mladkov. V letošním roce proběhla velká proměna hasičky na návsi obce Mladkov. Proběhla celková oprava střechy a v nové místnosti, která přibyla jednotce po zrušení vodárenské místnosti, vzniká v současné době nová sociální místnost, která doposud místní jednotce chyběla. JSDH Mladkov je připravena a vybavena s vozidlem DA Avia k výjezdu v případě poplachu, či jiné pomoci v rámci ochrany obyvatelstva, ochraně zdraví a majetku spoluobčanů a pro případ jiné pomoci v rámci místní části Mladkov a městu Boskovic. Z výše uvedeného výčtu činností místní jednotky bych moc rád vyzdvihl ony dvě akce, které byly založeny na výjezdu cestou IOS HZS. Ani nevím po jak dlouhé době došlo k tomu, kdy byl v obci vyhlášen poplach a jednotka se sešla v hojném počtu a zásah byl proveden na výbornou. Za to patří vděk všem členům jednotky SDH Mladkov a funkční technice. Věřím v pokračování trvající dobré podpory města Boskovice a věřím, že JSDH Mladkov se bude dále rozvíjet a udržovat v pohotovostním stavu. Přehled činnosti požární hlídky Hrádkov (vloženo v originále) Členská schůze. Brigády pro obec. Nácvik požárních útoků a postupné začleňování mládeže. Údržba výzbroje a výstroje. Školení družstva velitelem jednotky. Drobné společenské akce pro občany.

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo Města Planá nad Lužnicí vydává podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.3/2004 požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.3/2004 požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.3/2004 požární řád obce Zastupitelstvo obce Kornatice se na svém zasedání dne 12.5.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 OBEC HLAVEČNÍK Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 Požární řád obce Hlavečník Schváleno na zasedání zastupitelstva obce Hlavečník dne : Účinnost od : OBEC HLAVEČNÍK Zastupitelstvo obce Hlavečník

Více

Vyhláška č. 2/2011. Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Vyhláška č. 2/2011. Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Vyhláška č. 2/2011 Obec Ladná na základě usnesení zastupitelstva ze dne 9.5.2011 podle 29 odst. 1 písmeno o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst. 2 písm.

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 0 Kojetín Obecně závazná vyhláška č. /2003, Požární řád Zastupitelstvo města Kojetín se usneslo, podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 28/2000 Sb. o obcích (obecní

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Křtiny č. 7/2005 Požární řád Obce Křtiny

Obecně závazná vyhláška Obce Křtiny č. 7/2005 Požární řád Obce Křtiny Obecně závazná vyhláška Obce Křtiny č. 7/2005 Požární řád Obce Křtiny Zastupitelstvo Obce Křtiny se na svém zasedání dne 12. 12. 2005 usneslo vydat na základě zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Rašov se na svém zasedání č....9 dne 06.04.2007... usneslo vydat na základě 19 odst. 1 písm. o) bod

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce Zastupitelstvo města Červeného Kostelce se na svém zasedání dne 25.8.2005 usnesením č. 2.25 usneslo vydat na

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2009 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

OBEC PRA VČICE. Obecně závazná vyhláška obce Pravčice č. 1/2010, kterou se vydává Požární řád obce Pravčice. Požární řád obce Pravčice

OBEC PRA VČICE. Obecně závazná vyhláška obce Pravčice č. 1/2010, kterou se vydává Požární řád obce Pravčice. Požární řád obce Pravčice OBEC PRA VČICE Obecně závazná vyhláška obce Pravčice č. 1/2010, kterou se vydává Požární řád obce Pravčice Zastupitelstvo obce Pravčice se na svém jednání dne 21.9.20 10, usnesenim č. 19/201 0/l//4 usneslo

Více

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí P R A V I D L A pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje tato pravidla pro

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci Bělá u Jevíčka.

P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci Bělá u Jevíčka. P O Ž Á R N Í Ř Á D obce Bělá u Jevíčka V souladu s ustanovením 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce:

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005 Zastupitelstvo obce Skoronice se na svém zasedání dne 16.12.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE O B E C B Y S T Ř A N Y Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, Zastupitelstvo obce Bystřany se na svém zasedání dne 13. června 2012 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bodu 1. zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic Zastupitelstvo města Hranic se usneslo dne 3.4. 2003 vydat podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Vavřinec se na svém zasedání dne 16.04.2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h)

Více

Město Rosice. Zastupitelstvo města Rosice. Obecně závazná vyhláška města Rosice č. 1/2019, kterou se vydává požární řád města Rosice

Město Rosice. Zastupitelstvo města Rosice. Obecně závazná vyhláška města Rosice č. 1/2019, kterou se vydává požární řád města Rosice Město Rosice Zastupitelstvo města Rosice Obecně závazná vyhláška města Rosice č. 1/2019, kterou se vydává požární řád města Rosice Zastupitelstvo města Rosice se na svém 7. zasedání, konaném dne 27. června

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HRUŠKY

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HRUŠKY Obec Hrušky OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE Č. 1/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HRUŠKY Zastupitelstvo obce Hrušky se na svém zasedání dne 15. 12. 2009 usnesením č.14/29/09 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmeno

Více

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce OBEC STARÝ KOLÍN Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Starý Kolín se na svém zasedání konaném dne 22. 5. 2018 Usnesením č. 03/33/18 usneslo vydat na

Více

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č. 1/2017. Požární řád obce Klokočná. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č. 1/2017. Požární řád obce Klokočná. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC KLOKOČNÁ Obecně závazná vyhláška Obce Klokočná č. 1/2017 Zastupitelstvo obce Klokočná se na svém zasedání dne 20. 09. 2017 usneslo vydat v souladu s 10 a 84 odst.2., písm. h) zákona č. 128/2000/Sb.,

Více

OBEC Libějovice. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC Libějovice. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC Libějovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD Obce Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice se na svém zasedání dne 9. 8. 2013, usnesením č. 8/2013/7 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce

Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Obec je povinna dle 68 zákona č.133/1985 Sb. ve znění pozdějších předpisů O požární ochraně (dále zákon o PO) zřídit jednotku požární

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2012, KTEROU SE VYDÁVÁ POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2012, KTEROU SE VYDÁVÁ POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO ROKOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ROKOVICE č. 1/01, KTEROU SE VYDÁVÁ POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ve znění OZV č. 4/015 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 01.1.015 (zpracovalo oddělení KST) Zastupitelstvo města rozhodlo

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

Požární ochrana v obcích

Požární ochrana v obcích Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární ochrany 2011 prevence 1 JSDHO x SDH V obci zpravidla působí sbor dobrovolných hasičů (SDH),

Více

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce OBEC BĚLEČ Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Běleč se na svém zasedání dne 24.11.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č.

Více

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy MĚSTYS NEHVIZDY Zastupitelstvo městyse NEZHVIZDY Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo městyse Nehvizdy se

Více

v,,, v OBECNE ZA VAZNA VYHLASKA MESTA SEDLCANY č.3/2012 'v, \I, POZARNlRAD

v,,, v OBECNE ZA VAZNA VYHLASKA MESTA SEDLCANY č.3/2012 'v, \I, POZARNlRAD v,,, v OBECNE ZA VAZNA VYHLASKA v MESTA SEDLCANY č.3/2012 'v, v \I, POZARNlRAD Zastupitelstvo města Sedlčany se na svém zasedání dne 27.2.2012 usnesením č.120 /2012 usneslo vydat na základě ustanovení

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE NÍŽKOVICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE NÍŽKOVICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE NÍŽKOVICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Nížkovice na svém zasedání konaném dne 28.4.2005 vydává podle ustanovení 10 písm.d) a 84 odst.2 písm. i) zákona č.128/2000

Více

Obec Benešov u Semil. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obec Benešov u Semil. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obec Benešov u Semil Obecně závazná vyhláška č. 5/2006 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další případy,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012 Obec Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice schvaluje a vydává dne 9. 2. 2012 v souladu

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Rovensko č. 16 Požární řád obce Obec Rovensko na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 8. března 2004 podle par. 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE OBECTASOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2012 v r, v r POZARN RAD OBCE Zastupitelstvo obce Tasov se na svém zasedání dne 27. 11. 2012 usnesením č. 437/26 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona

Více

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.: 8908-881/0710

Více

OBEC Leština u Světlé. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBEC Leština u Světlé. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC Leština u Světlé Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé Zastupitelstvo obce Leština u Světlé se na svém zasedání konaném dne 14.5.2015 usneslo vydat

Více

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16.

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. DUBNA 2016 Organizační výbor: OSH ČMS Blansko, Sadová 2, 678 15 Blansko

Více

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Obec Dřínov, Dřínov č.p. 38, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Dřínov schvaluje a vydává dne 26. 6. 2007 v souladu s ust. 10 písm. d),

Více

Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk

Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk Zastupitelstvo města Rumburk se na svém 6. zasedání dne 13. září 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky Obecní úřad Bratkovice obecně závazná vyhláška obce č.1/2008 Zastupitelstvo obce Bratkovice se sídlem v Dominikálních Pasekách schválilo dne 19.3.2008 svým usnesením č. 1/2008 v souladu s 29, odst. 1,

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 6. března 2014 Počet listů: 6. Rozhodnutí

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 6. března 2014 Počet listů: 6. Rozhodnutí *MVCRX01U80OA* MVCRX01U80OA MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB,

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce JSI OBEC UHRICICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Uhřičice vydává dne 27.3.2003 v souladu s 29, odst.l, písm. o), zákona č.133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí. Cvičení jednotek PO. Ing. Vladimír Makeš

ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí. Cvičení jednotek PO. Ing. Vladimír Makeš ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí Cvičení jednotek PO Ing. Vladimír Makeš Předpisy upravující činnost JPO Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně Vyhláška MV č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti

Více

Požární řád města Nejdek

Požární řád města Nejdek Obecně závazná vyhláška města č. 1 / 2008 Požární řád města Město na základě usnesení č. ZM/244/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008 v souladu s 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce SVOJŠICE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce SVOJŠICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce SVOJŠICE Zastupitelstvo obce Svojšice se na svém zasedání dne 12.5.2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHOTEČ Platná v územním obvodu Obce Choteč Zastupitelstvo obce Choteč vydalo dne 18.6.2008 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Obec Víchová nad Jizerou

Obec Víchová nad Jizerou Obec Víchová nad Jizerou Obecně závazná vyhláška č. 1/2009, kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další

Více

Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo Města Rabí se na svém zasedání dne 18.11. 2015 usnesením č. 8/2015, usneslo vydat

Více

Obec Písečná. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce

Obec Písečná. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce Obec Písečná Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání dne 24.3.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č.133/1985 Sb., ve

Více

č. 2/2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, kterou se vydává Požární řád města Letohrad

č. 2/2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, kterou se vydává Požární řád města Letohrad OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, č. 2/2008 kterou se vydává Požární řád města Letohrad Zastupitelstvo města Letohrad se na svém zasedání dne 19. 3. 2008 usnesením č. 218/2008 usneslo vydat na základě

Více

Požární řád Města Heřmanův Městec

Požární řád Města Heřmanův Městec Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č.1/2006 Zastupitelstvo města Heřmanův Městec se na svém zasedání dne 27.3.2006 usnesením č. 2/2006 bod č.11) usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA číslo 3/ 2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA číslo 3/ 2013 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA číslo 3/ 2013 ŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 12.9. 2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Obec Jablonná Obecně závazná vyhláška č. 1/2014,

Obec Jablonná Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Obec Jablonná Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád obce Obec Jablonná na základě usnesení zastupitelstva ze dne 12. července 2014 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Číslo 2/2009 Požární řád města Velký Šenov

Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Číslo 2/2009 Požární řád města Velký Šenov Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Číslo 2/2009 Požární řád města Velký Šenov Zastupitelstvo města Velký Šenov se na svém zasedání dne 25.11.2009, usnesením č. 1420/09 usneslo

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX0158FJV* MVCRX0158FJV prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-81251-1/PO-IZS-2012

Více

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce OBEC VILÉMOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce se na svém zasedání konaném dne 23. února 2017 usnesením č. 318/2017 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Vyhláška města Golčův Jeníkov č. 4/2008,

Vyhláška města Golčův Jeníkov č. 4/2008, Vyhláška města Golčův Jeníkov č. 4/2008, Požární řád města. Zastupitelstvo města Golčův Jeníkov se na svém zasedání dne 3. 0. 2008, usnesením č. 59/2008 usneslo vydat na základě 29 odst. písm. o), zákona

Více

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Opatov se na svém zasedání konaném dne 29. 9. 2015 usneslo vydat na základě 29

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Požární řád obce Lužnice Vyhláška č.1/2011 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva ze dne29. 8. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 23.8.2018, usnesením č. 50/4, usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) Zákona č. 133/1985

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Mosty u Jablunkova

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Mosty u Jablunkova Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Zastupitelstvo obce Mosty u Jablunkova se na svém zasedání dne 12.3.2003 usneslo vydat na základě 29, odst. 1, písm. o), zákona č. 133/85 Sb. (dále jen zákon o PO ), v

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠVÁBENICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠVÁBENICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠVÁBENICE č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Švábenice na svém zasedání konaném dne 13.5.2005 vydává podle ustanovení 10 písm.d) a 84 odst.2 písm. i) zákona č.128/2000

Více

Požární řád obce R P E T Y. Vyhláška č. 2 / 2015

Požární řád obce R P E T Y. Vyhláška č. 2 / 2015 Požární řád obce R P E T Y Vyhláška č. 2 / 2015 Obec Rpety na základě usnesení zastupitelstva ze dne 26. 2. 2015 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 Zastupitelstvo obce Doubrava se na svém 3. zasedání konaném dne 9. 2. 2015 usnesením č.91/3/2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č.133/1985 Sb., o

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Vraclav Zastupitelstvo obce Vraclav se na svém zasedání dne 31. 3. 2008 usneslo vydat svým usnesením č. 13/08 na základě

Více

VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna

VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna Zastupitelstvo města Opočna se na svém zasedání dne 4.2.2004 usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst.1, písm.o) zákona č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně ve

Více

Požární řád obce. Obec Vítonice Obecně závazná vyhláška Obce Vítonice č. 1/2009

Požární řád obce. Obec Vítonice Obecně závazná vyhláška Obce Vítonice č. 1/2009 Obec Vítonice Obecně závazná vyhláška Obce Vítonice č. 1/2009 Zastupitelstvo Obce Vítonice na svém zasedání dne 25.února 2009 vydalo usnesením zastupitelstva č2/2009, podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha dne 24. ledna 2014 Počet listů: 7 Příloha: ¼

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha dne 24. ledna 2014 Počet listů: 7 Příloha: ¼ *MVCRX01RZUME* MVCRX01RZUME prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-8388-1/PO-IZS-2014

Více

Obecně závazná vyhláška obce Telnice č.02/2005 ze dne , kterou se vydává Požární řád obce Telnice

Obecně závazná vyhláška obce Telnice č.02/2005 ze dne , kterou se vydává Požární řád obce Telnice Obecně závazná vyhláška obce Telnice č.02/2005 ze dne 19.9.2005, kterou se vydává Požární řád obce Telnice Zastupitelstvo obce Telnice se na svém zasedání dne 19.09.2005 usneslo vydat podle 29 odst. 1

Více

Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011 Praha dne 8. srpna 2011 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011 Praha dne 8. srpna 2011 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX00OTNHK* MVCRX00OTNHK prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011

Více

Organizace hasičů SDH Sbor dobrovolných hasičů - občanské sdružení pracující na úseku požární ochrany - preventivní a výchovná činnost mezi občany a mládeží - výchova nových členů do JSDH JSDH jednotka

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška Obec Všelibice Zastupitelstvo obce Všelibice Obecně závazná vyhláška Obce Všelibice č. 1/2018 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Všelibice na svém zasedání dne 24.9.2018 vydalo na základě

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Město Kojetín Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Zastupitelstvo města Kojetína se usneslo na svém zasedání dne 02.04.2019, usnesením č. Z 89/04-19, vydat

Více

Požární řád obce Sirá

Požární řád obce Sirá Směrnice č.1/ 2016 Požární řád obce Sirá Čl. 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice požární řád je zpracována pro Obec Sirá. Upravuje základní zásady zabezpečení požární ochrany Požární řád obce Sirá upravuje

Více

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Zastupitelstvo obce Nýdek se na svém zasedáním dne 20.12.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Vyšehořovice Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Vyšehořovice se na svém zasedání dne 27.2.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

OBEC NOVÝ PŘEROV. Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009, kterou se vydává požární řád obce Nový Přerov. POŽÁRNÍŘÁnOBCENOVÝPŘEROV

OBEC NOVÝ PŘEROV. Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009, kterou se vydává požární řád obce Nový Přerov. POŽÁRNÍŘÁnOBCENOVÝPŘEROV OBEC NOVÝ PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009, kterou se vydává požární řád obce Nový Přerov. Obec Nový Přerov na základě usnesení zastupitelstva č. 11) ze dne 17.9.2009 vydává na základě ustanovení

Více

Obec Těchlovice obecně závazná vyhláška č. 1/2012. Požární řád obce

Obec Těchlovice obecně závazná vyhláška č. 1/2012. Požární řád obce Obec Těchlovice obecně závazná vyhláška č. 1/2012 Obec Těchlovice na základě usnesení zastupitelstva ze dne 27. června 2012 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

Obec Chlum. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD

Obec Chlum. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD Obec Chlum Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Chlum se na svém zasedání dne 12.09. 2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Obec DOBRŠÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává Požární řád obce Dobršín

Obec DOBRŠÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává Požární řád obce Dobršín Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává Požární řád obce Dobršín Zastupitelstvo obce Dobršín se na svém zasedání dne 22. 6. 2016 usnesením č. 3/16, usneslo vydat na základě ustanovení 84 odst.

Více

OBEC SVOR. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SVOR

OBEC SVOR. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SVOR OBEC SVOR Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SVOR Zastupitelstvo obce Svor se na svém zasedání dne 23.5.2013, usnesením č.4.7/2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 a bod

Více

POZARNI RAD OBCE UHERCE

POZARNI RAD OBCE UHERCE \ Obecně závazná vyhláška obce Úherce v,, 'V r r POZARNI RAD OBCE UHERCE Zastupitelstvo obce vydává podle 10 a 84 zákona Č. 128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších novel a v souladu s 29, odst. I, písmo

Více

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Obec Dubno Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Zastupitelstvo obce Dubno schvaluje a vydává dne 21.2.2011 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2)

Více

M ě s t o R o k y c a n y

M ě s t o R o k y c a n y M ě s t o R o k y c a n y Strana 1 (celkem 6) Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Požární řád města Rokycany Zastupitelstvo města Rokycany se na svém zasedání dne 20. dubna 2015 usnesením č. 3933 usneslo

Více

MĚSTO OPOČNO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města

MĚSTO OPOČNO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města (Jj) fhiaoif M f S T O MĚSTO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města Zastupitelstvo města Opočno se na svém zasedání konaném dne 22. 6. 2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Obecně závazná vyhláška obce Zdechovice č. 1/ 2018, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Zastupitelstvo obce Zdechovice se na svém zasedání dne 23.7.2018 usnesením č.4/2018/4 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Vavřinec se na svém zasedání dne 3. září 2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

MĚSTYS PANENSKÝ TÝNEC

MĚSTYS PANENSKÝ TÝNEC MĚSTYS PANENSKÝ TÝNEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTYSE PANENSKÝ TÝNEC Zastupitelstvo obce na svém zasedání č. 3/2013 dne 21. 5. 2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň *MVCRX046QBGI* MVCRX046QBGI MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

Obec PERÁLEC POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec PERÁLEC POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec PERÁLEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, kterou se vydává požární řád obce PERÁLEC Zastupitelstvo obce Perálec se na svém 23. veřejném zasedání dne 7.června 2010 usnesením č. 23/9 usneslo vydat

Více

Obec Radimovice u Želče. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2004, kterou se vydává P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E

Obec Radimovice u Želče. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2004, kterou se vydává P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E Obec Radimovice u Želče Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2004, kterou se vydává P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E Zastupitelstvo obce Radimovice u Želče vydává podle ustanovení 29, odst. 1, písm. o ) zákona č.

Více

P o ž ární řád obce L h o t k a

P o ž ární řád obce L h o t k a P o ž ární řád obce L h o t k a OBEC LHOTKA Zastupitelstvo obce Lhotka Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Lhotka se na svém zasedání konaném dne 19.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města

Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města Město Nepomuk Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo města Nepomuk se na svém zasedání konaném dne 20. 9. 2018 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Město Nasavrky POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Nasavrky POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY v souladu s ustanovením 29 zákona č. 33/985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a 5 ODST nařízení vlády č. 72/200

Více

Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009 P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009 P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení Vyvěšeno: 30.11.2009 Sejmuto: Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 1 /2009 Obec Roseč, na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 18.11.2009, podle 29, odst. 1, písm.p), bod 1 zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Karlova Studánka č. 2/2015 kterou se vydává požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Karlova Studánka č. 2/2015 kterou se vydává požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Karlova Studánka č. 2/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Karlova Studánka se na svém zasedání dne 16.12.2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více