Návod k použití. Pultová mraznička FC 19 FC 26 FC 33

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití. Pultová mraznička FC 19 FC 26 FC 33"

Transkript

1 Návod k použití Pultová mraznička FC 19 FC 26 FC 33

2 Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme Vám proto návod na obsluhu, který Vám umožní osvojit si správný postup při užívání tohoto přístroje, který pak bude pracovat bezpečně a spolehlivě. Váš přístroj je ohleduplný k životnímu prostředí a pomáhá tak zlepšit kvalitu každodenního života. Berte prosím na vědomí, že tento přístroj je určen pouze pro domácí účely a pro skladování balených potravin, jídel a nápojů. ÚVOD Přečtěte si pozorně tento návod na obsluhu, než začnete výrobek používat. Návod k obsluze je stručný a obsahuje pouze informace, které Vám napomohou k plnému využití výrobku. Pečlivě uschovejte všechny díly, které byly spolu s výrobkem dodány. Návod na použití vždy předejte případnému dalšímu majiteli. Čtěte pozorně tento návod před započetím jakýchkoliv operací s přístrojem, abyste předešli zbytečným poškozením přístroje či jiného majetku nebo vzniku možného úrazu, zranění či dokonce úmrtí osob v jeho blízkosti. Kromě toho, je důležité, dodržet všechna platná nařízení, normy a předpisy. Mraznička NORDline byla zkonstruována v souladu s normami EU v platném znění. Výrobce si vyhrazuje právo provádět technické změny svého výrobku bez předchozího oznámení.

3 PRAVIDLA BEZPEČNÉHO POUŽITÍ V tomto odstavci jsou uveřejněna základní pravidla bezpečného použití, čtěte pozorně před instalací a použitím přístroje: Přístroj by měl být zabalen a instalován alespoň 2 osobami, aby nedošlo k poranění osob nebo poškození přístroje. Vždy před manipulací s přístrojem nebo čištěním se ujistěte, že je přístroj vypnut ze zásuvky nebo je vypnutý jistič. Nedotýkejte se přístroje vlhkýma rukama, případně jste-li na boso, s vlhkými chodidly nebo stojíte-li ve vodě. Odpojení přístroje od elektrického proudu provádějte vždy vytažením vidlice ze zásuvky nebo případně vypněte jistič, nikdy netahejte za kabel nebo neoddělujte kabel od přístroje. Je nebezpečné jakkoliv přístroj upravovat a zasahovat do elektrického nebo chladicího okruhu. Nevkládejte do přístroje žádné hořlavé nebo výbušné látky, spreje, zapalovače apod. V blízkosti přístroje nemanipulujte s otevřeným ohněm. Nepoužívejte elektrické výrobky uvnitř přístroje nebo k čištění (šlehače, parní čističe, deodoranty apod.) NIKDY neskladujte v mrazicím prostoru láhve, nádoby s pitím nebo nápoji sycenými kysličníkem uhličitým a šumivé sekty, když zmrznou, mohou prasknout. Nápoje s vysokým obsahem uhličitanu mohou dokonce explodovat. Nekonzumujte vodovou zmrzlinu nebo led okamžitě po vyjmutí z mrazicího prostoru, mohou způsobit tzv. ledové popálení. Doporučujeme chvíli nechat při pokojové teplotě a pak konzumovat. Jestliže máte vlhké nebo mokré ruce, nevyndávejte potraviny nebo nápoje z mrazicího prostoru, můžete si poškodit pokožku. Dodržujte předepsanou dobu uskladnění pokrmů. Nikdy nepřipojujte přístroj k el. síti přes prodlužovací elektrický kabel nebo rozdělovače el. zásuvky, a podobně. Na zásuvku, do níž zapojíte přístroj, již nezapojujte současně přístroj jiný. Poškozený el. kabel či zástrčku nechte ihned vyměnit odborným pracovníkem servisu. Přístroj je nutné umístit tak, aby bylo připojení k el. síti vždy přístupné a bylo možné připojení k elektrické síti vždy zkontrolovat. Při jakékoliv závadě vždy kontaktujte autorizované servisní středisko a neopravujte přístroj sami. Při přemisťování nedržte zařízení za madlo dveří, dveře nebo police. Neumisťujte přístroj na přímé sluneční světlo a blízko tepelných zdrojů. Neumisťujte přístroj do místnosti s vysokou vlhkostí může dojít ke kondenzaci na povrchu přístroje. Nepokládejte žádné předměty či materiál na vrchní desku či víko zařízení, zvláště jsou-li horké. Nepoužívejte přístroj jako podstavec nebo jako pracovní plochu. Na madlo dveří nic nezavěšujte. Nikdy nepolívejte přístroj vodou nebo jinými roztoky. Nepoužívejte ostré předměty, drátěnky a agresivní čističe.

4 Nestoupejte na přístroj, dvířka ani police, neopírejte se o ně či nezavěšujte Nenechejte děti, aby si s přístrojem hráli, sedali si na police nebo se zavěšovali na dveře. Tento přístroj není určen pro používání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi nebo s nedostatkem zkušeností a znalostí, ledaže by byly pod dohledem nebo instruováni ohledně používání přístroje osobou odpovědnou za jejich bezpečnost. Jednotlivé díly obalu nesmí být ponechány v dosahu dětí, mohou pro ně být nebezpečné. Obal zlikvidujte v souladu s místními předpisy o ukládání odpadu. Přístroj zlikvidujte v souladu se zákonem o nakládání s odpady. UPOZORNĚNÍ V tomto přístroji je použit hořlavý a výbušný plyn isobutan R600a. Tento plyn je šetrný k životnímu prostředí, nicméně je zapotřebí dodržovat určitá pravidla, aby nedošlo ke škodám na majetku a na zdraví osob. Během přepravy a instalace je třeba dbát zejména na to, aby nedošlo k poškození chladicího okruhu. Přístroj smí být přepravován pouze ve vertikální poloze. Pokud dojde k porušení chladicího okruhu, zabraňte jiskření nebo výskytu otevřeného plamene v jeho blízkosti, zajistěte dobré větrání místnosti a vypněte přístroj ze zásuvky. Opravu přístroje smí provádět pouze technik z autorizovaného servisního střediska.

5

6

7 INSTALACE A PŘEVOZ PŘEVOZ: Před započetím nakládky, ustálením a instalací zařízen, si prosím přečtěte pozorně informace o váze a rozměrech. Výrobce odmítá jakoukoli odpovědnost za operace provedené bez přihlédnutí na výše popsaná bezpečnostní opatření a nedodržení platných předpisů. Zabalený přístroj by měl být přepravován prostředky v souladu s platnými předpisy. Během přepravy je nutné zajistit stabilní polohu zabaleného výrobku! Nikdy nepřeklápějte krabice! Přístroj smí být převážen pouze ve vertikální poloze. Při převozu musí být přístroj bezpečně zabalen. Přístroj by měl být přepravován a instalován minimálně 2 osobami, aby nedošlo k poškození přístroje nebo ke zranění osob. Zkontrolujte, zda přístroj nebyl během přepravy poškozen, v případě poškození poznačte tuto skutečnost do přepravních dokladu a ihned informujte dodavatele. Pokud během dopravy došlo k naklonění přístroje, doporučujeme nechat přístroj alespoň 8 hodin před zapnutím ve vzpřímené poloze, aby olej stekl do všech komponentů a znovu je promazal! INSTALACE: Poškozený přístroj neuvádějte do provozu. Odstraňte veškerý obalový materiál a odstraňte lepicí fólie z nerezové oceli (pokud je). Přístroj nesmí být umístěn venku nebo na volném prostoru bez stropu. Přístroj nikdy neumísťujte v blízkosti tepelných zdrojů, na přímé slunce, v místech s velkou vlhkostí nebo stříkající vodou Berte na vědomí, že v nevětraných místnostech mohou nastat komplikace například kondenzace na povrchu přístroje. Neumisťujte přístroj v prostředí, kde hrozí nebezpečí požáru, výbuchu a radiace. Přístroj by měl být instalován zadní stranou ke zdi, ve vzdálenosti alespoň 3 cm od zdi po celém obvodu a ustálen ve vodorovné poloze Dbejte na to, aby byl přístroj vždy umístěn na pevné rovné podlaze, nerovnosti mají vliv na funkčnost a hlasitost agregátu. Ustavte přístroj na místo do vodorovné polohy přesně dle vodováhy. Správného ustavení přístroje na rovné podlaze docílíme pomocí regulačních nožek. Nezamezujte přístupu dostatečného množství vzduchu. Nikdy neumisťujte zařízení do malého uzavřeného prostoru, kde necirkuluje vzduch. Nezakrývejte větrací otvory přístroje. Nepokládejte žádné předměty či materiál na vrchní desku zařízení. Vyhněte se častému přemisťování přístroje. OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Obal je ze 100 % recyklovatelného materiálu. Při jeho likvidaci se řiďte místními předpisy pro odstraňování odpadu. Společnost NOSRETI velkoobchod s. r. o., dovozce tohoto přístroje, je zaregistrována u autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s. pod číslem EK-F

8 Přístroj je vyroben z recyklovatelných materiálů a je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/ES (v platném znění) o likvidaci elektrického zařízení. Tento symbol na přístroji nebo na dokladech udává, že přístroj nesmí být likvidován spolu s domácím odpadem, ale je nutné ho odevzdat do příslušného sběrného centra k recyklaci el. zařízení nebo jiné místo k tomu určené. O ekologické likvidaci vysloužilého přístroje se informujte u svého dodavatele nebo u místního úřadu. Dbejte na to, aby při přepravě na místo likvidace nedošlo k porušení chladicího okruhu a následného úniku chladiva. Jednotlivé díly obalu, zejména polystyrén, igelit, plastové části, dřevo, karton a kov nesmí být ponechány v dosahu dětí, mohou být pro ně nebezpečné. Ochranný obal je vyroben k ochraně přístroje a jednotlivých částí během přepravy a splňuje podmínky pro uvádění obalů na trh stanovené zákonem. Jedná se o přepravní obaly z PE fólie, profilovaného polystyrénu, polypropylenových pásků, dřeva, kartonu a kovu. Prosíme, odevzdejte obalový materiál do sběrných surovin, tak může být recyklován. Obal a všechny jeho části zlikvidujte v souladu s místními předpisy o ukládání odpadů. PŘIPOJENÍ DO ELEKTRICKÉ SÍTĚ Přístroj je vybaven dvoupólovou vidlicí s uzemňovacím kolíkem. Uzemněná vidlice přístroje musí být připojena do uzemněné zásuvky, která je napájena vhodným proudem a napětím dle norem platných v ČR a podle údajů uvedených na výrobním štítku přístroje. Přístroj vybavený vidlicí je určen na napájení V/50Hz a jištění A. Důležitá upozornění: Přístroj musí být uzemněn. Nesprávné uzemnění může způsobit úrazy elektrickým proudem. Nevytahujte napájecí kabel z elektrické zásuvky během provozu přístroje. Mohlo by to způsobit požár. Když potřebujete vytáhnout napájecí kabel, nejprve vypněte jednotku a pevně uchopte zástrčku, abyste ji vytáhli. Zabraňte poškození napájecího kabelu nebo jeho spojování, dále zabraňte pokládání předmětů na napájecí kabel, hrozí úrazy elektrickým proudem. V blízkosti napájecího kabelu by neměly být přístroje s vysokou teplotou - nebezpečí požáru. Kabel nesmí být umístěn ve vlhkém prostředí. V případě, že přístroj bude používán bez uzemnění nebo nebude zapojení přístroje odpovídat platným normám v ČR, dovozce ani výrobce nenese žádnou odpovědnost za případné omezení funkčnosti přístroje či škody na zařízení a majetku, které se mohou vyskytnout. Přístroj nesmí být připojen k přívodu elektrického proudu během manipulace s ním, při ustavování, údržbě nebo čištění. Nepokoušejte se prodloužit napájecí kabel jeho napojením na další napájecí kabel, nepoužívejte prodlužovací kabely a rozbočovače. Do zásuvky, na kterou jste přístroj napojili, již nepřipojujte žádná další zařízení. ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ Neničte a neodstraňujte typový štítek na vnitřní části přístroje, je velmi důležitý pro servisní účely. Před prvním použitím přístroj řádně vyčistěte viz níže a dále provádějte pravidelnou údržbu tak, abyste dodržovali hygienické minimum. Před čištěním musí být přístroj odpojen od elektrické sítě.

9 Povrch přístroje omyjte vlažnou vodou s mycím prostředkem na mytí nádobí, potom omyjte čistou vodou a vytřete do sucha. Nikdy nepoužívejte chemické a agresivní čisticí prostředky, nesušte na slunci nebo vysoušečem. Nikdy nepoužívejte k čištění ostré předměty, drátěné abrazivní žínky apod. Nepoužívejte parní čističe. Zvláštní pozornost věnujte částem z plastických hmot. Zajistěte, aby voda z čištění nepronikala do elektrických částí přístroje. Přístroj vodou nepolévejte a nevyplachujte. Na nerezové povrchy vždy používejte pouze čisticí prostředky určené speciálně na nerezové povrchy a vždy dbejte pokynů jejich výrobce, abyste nepoškodili vrchní vrstvu nerezu. Pravidelné čištění Při provádění pravidelné údržby vždy vyndejte potraviny a uložte je do jiného přístroje nebo tak, aby nedošlo k jejich znehodnocení během údržby přístroje. Čištění vnitřního prostoru, polic a košů (boxů) Vyjměte veškeré vnitřní příslušenství a umyjte je vodou s jemným prostředkem na čištění, který je vhodný pro styk s potravinami. Navlhčete měkkou látku vhodným čisticím prostředkem a vyčistěte všechna dostupná místa vnitřního prostoru. Poté jej otřete vlhkým hadrem a utřete suchou měkkou látkou. Čištění nerezových ploch Vždy je nutné zajistit netoxičnost a maximální hygienu ošetřovaných ploch přístroje. Nerezová ocel má tenkou vrstvu oxidu, která zabraňuje tvorbě rzi. Nepoužívejte čisticí prostředky, které mohou zničit nebo ovlivnit tuto vrstvu, a tím vyvolat korozi. Nikdy nepoužívejte agresivní čisticí prostředky, ostré předměty, drátěné žínky apod. Doporučujeme používat speciální přípravky na nerezové plochy. Naneste je na jemný hadřík, vyčistěte nerezové povrchy, otřete vlhkým hadrem a vyleštěte je dosucha. Čištění kondenzátoru Je doporučeno odstranit prach a nečistoty alespoň 2 až 3 krát za rok ze zadní vnější části přístroje, kde se nachází potrubí kondenzátoru. V opačném případě může dojít k vyšší spotřebě elektrické energie a snížení výkonu. Kondenzátor a kompresor zbavíme prachu jemným smetáčkem nebo vysavačem, dáváme při tom pozor, abychom nepoškodili chladicí okruh!!!! Odstavení přístroje na delší dobu Vyjměte veškeré pokrmy a odpojte přístroj od elektrické sítě vytažením přívodního kabelu ze zásuvky. Důkladně vyčistěte a vytřete vnitřek a vnějšek přístroje. Dveře, po dobu, kdy není přístroj v provozu, ponechejte pootevřené, předejdete tak zápachu, který se tvoří v uzavřeném prostoru. Nenechte děti, aby si s přístrojem hrály, zamezte uzavření dětí ve vnitřním prostoru. ODMRAZOVÁNÍ:

10 Vyjměte jídlo a zabalte do obalu, který pomůže udržet chlad, a vložte na chladné místo. Odpojte přístroj vytažením vidlice, která je na konci přívodního kabelu, z elektrické zásuvky. Otevřete dveře přístroje. V případě, že chcete urychlit proces odmrazování, vložte dovnitř nádobu s teplou vodou cca 50 C a následně odstraňte led a námrazu speciální plastovou stěrkou nikdy nepoužívejte ostré a kovové předměty! Do vhodné nádoby setřete roztátou vodu. Když námraza začne tát, začněte ji pomalu odstraňovat, abyste minimalizovali čas potřebný k procesu odmrazení Odstraňte víčko odtoku uvnitř mrazničky ve spodní části a umístěte nádobu na roztátou vodu u vnějšího výtoku mrazničky. Po odmrazení vyčistěte, vymyjte vnitřní prostor (viz odstavec čištění) a vytřete dosucha. Nikdy nemyjte v myčce na nádobí části zařízení umístěné uvnitř přístroje. Nikdy nepoužívejte chemické nebo jiné agresivní čisticí prostředky, drsné houby, kartáče a drátěnky.

11 VŠEOBECNÉ INFORMACE Pultová mraznička s plným víkem. Výrobek je vybaven statickým chladicím systémem. Přístroj se vyznačuje elegantním vzhledem a snadnou obsluhou. Slouží k uchování mražených pokrmů v domácnosti, určených k běžné konzumaci. Při uchování pokrmů dodržujte platné hygienické normy. Výrobce zaručuje správnou funkčnost zařízení v optimálních podmínkách, tj. při teplotě okolí do 25⁰C a vlhkosti do 60%. Pultová mraznička s plným víkem, termostat, nastavitelné nožky, manuální odtávání, odtokový kanálek, kontrolka chodu, chladivo R 600a, mrazicí kapacita 15 kg/24h, napětí 230 V/ 50 Hz, roční spotřeba energie: 120 kwh, mrazicí kapacita: 8 kg / 24 hod., hlučnost: 42 db

12 POUŽITÍ Připojte přístroj do vyhrazené zásuvky V. Po vychlazení úložného prostoru na požadovanou teplotu můžete vložit pokrmy. OVLÁDACÍ PANEL: PRO MODEL: FC19DD FC26DD Termostat Slouží k nastavení teploty uvnitř přístroje. Kontrolka Power Při připojení přístroje ke zdroji elektrické energie se automaticky rozsvítí Nastavení a kontrola teploty. Teplota v mrazicím prostoru je dána automaticky podle nastavení regulátoru teploty, který je umístěn na ovládacím panelu vpravo. Otáčením ukazatele na regulátoru teploty doprava či doleva nastavujete vnitřní teplotu: OTÁČENÍM VLEVO NASTAVUJETE NIŽŠÍ VÝKON (VYŠŠÍ TEPLOTU) OTÁČENÍM VPRAVO NASTAVUJETE VĚTŠÍ VÝKON (NIŽŠÍ TEPLOTU) Zvolte nastavení regulátoru v závislosti na teplotě okolí. Teplotní hodnoty nejlépe zjistíte teploměrem, vloženým do vnitřního prostoru přístroje. Hodnoty na teploměru čtěte rychle, protože pamatujte, že teplota okolí je vyšší než uvnitř přístroje a dlouhým otvíráním víka ohříváte vnitřní vzduch, což může mít vliv na znehodnocování potravin a zvyšování odběru el. energie. Na dlouhodobé uskladnění potravin je vhodné nastavit termostat do střední polohy. Pokud máte vloženo málo potravin v mrazničce, můžete nastavit termostat na minimum. Při prvním zapnutí přístroje nastavte regulátor na hodnotu 7 (max) a nechte běžet min. 2 hod. před vložením potravin. Tím se zajistí vychlazení vnitřního prostoru. Poté nastavte regulátor na pozici zhruba 3 4 (střed), která zajišťuje optimální teplotu v mrazicím prostoru. Na hodnotě 7 (max) může být spotřebič zapnut po dobu 4 6 hod. Chcete-li Váš spotřebič vypnout, nastavte pozici regulátoru na 0 (OFF). Vypnete-li nebo vypojíte-li spotřebič z elektrické zásuvky, budete muset do dalšího spuštění počkat 3-5 min., než se přístroj restartuje, aby nedošlo k přetížení motorkompresoru! Je-li přístroj připojen k elektrické síti, svítí zelená kontrolka.

13 USKLADNĚNÍ POTRAVIN Po příchodu z nákupu ihned mražené potraviny vložte do mrazicího prostoru. Dbejte na to, aby balení byla suchá a nepřimrzala k sobě. Skladujte pouze zabalené potraviny. Potraviny v mrazničce označte datem použití, urovnejte je podle data použitelnosti a tak také konzumujte. Udržujte čistotu v mrazničce, uskladňujte pouze čistě zabalené potraviny, nečistoty odstraňte okamžitě. Zmrazování potravin je bezpečný a málo pracný způsob jejich uchování. Správným zmrazením zabráníme růstu mikroorganismu a zpomalíme proces fermentace, který je příčinou zkázy potravin. Je však důležité vědět, že většina mikroorganismů zůstane v době zmrazení naživu, a proto je nutné během celé úpravy a uchovávání, ale také při přípravě zmrazených potravin, dodržovat určitá pravidla. Rozhodující pro kvalitu mražených potravin je rychlost, a to jak ve fázi přípravy a zchlazování pokrmu před samotným zmrazením, tak i v jeho průběhu. Rychlé zmrazení pomůže vytvořit v potravinách malé ledové krystalky a ty zamezí většímu poškození produktu při rozehřívání. Naopak při pomalém zmrazování tyto krystalky narůstají a narušují buněčné pletivo a znehodnocují tak potraviny. Zásadně zmrazujeme pouze čerstvé pokrmy nebo potraviny, dobře očištěné (zelenina, ovoce) a uložené ve vzduchotěsném obalu. Všechnu zeleninu, kterou chcete zmrazit, je dobré spařit nebo vystavit působení páry. Před zmrazením ji rychle ochlaďte ve studené vodě. Takový postup zamezí enzymům, aby během zmrazení poškodily chuť zeleniny, výživné látky a celkovou strukturu zeleniny. Maso zakoupené v obchodě před dlouhodobým zmrazením přebalte do jiného obalu. Pokud bychom maso uložili do mrazáku v původním nevyhovujícím obalu, došlo by během několika týdnů k jeho znehodnocení, protože takové obaly propouštějí vzduch a maso by bylo mrazem poškozeno. Pro zmrazení používejte vzduchotěsné dózy nebo je vložte do sáčku určených pro mrazničky, které budou těsně uzavřené, aby se k masu nedostal vzduch. Maso a ryby je dobré balit po porcích na jedno jídlo, potom je možné rozmrazit vždy jen takové množství, které skutečně potřebujete. Ke zmrazení dávejte jen potraviny, které jsou již ochlazené. Zmrazené potraviny v rozumné době spotřebujte. Správně zmrazené potraviny vydrží minimálně 3 měsíce. Doba, po kterou zůstanou potraviny kvalitní, se různí podle použitého druhu. Více informací ohledně doby uskladnění se dozvíte na obalech potravin. Ujistěte se, že mezi jednotlivými porcemi potravin muže cirkulovat vzduch. Doporučujeme rozložit zmrazené potraviny po celém mrazicím prostoru. Plochá a úzká balení potravin se zmrazí rychleji než vetší a objemnější balení. Mrazicí prostor nikdy nepoužívejte na ochlazování horkých pokrmů. Pouze byste ohřáli celkovou teplotu v mrazicím prostoru. Při výpadku elektrické sítě nebo v případě poruchy. Nechejte dveře přístroje zavřené. V případě, že jde o dlouhodobý výpadek, je nutné potraviny zkontrolovat. Pomocný průvodce kontrolou potravin: Zmrzlina: po rozmrazení nepoživatelná. Ovoce a zelenina: po rozmrazení poživatelná pouze tepelně upravená.

14 Chléb nebo koláč: po rozmrazení poživatelný bez nebezpečí. Jedlí mořští živočichové: nutno ihned upravit a zkonzumovat. Uvařené jídlo: po rozmrazení lze bez problému konzumovat, když bude ještě zchlazené. Maso a drůbež: po rozmrazení lze tepelně upravit a pak můžete znovu zmrazit hotové jídlo. Úspora energie Neumisťujte přístroj v blízkosti zdrojů tepla a místnost, ve které máte přístroj, dobře větrejte. Pravidelně zbavujte chlazení vzadu prachu jemným štětcem nebo vysavačem. Kontrolujte, zda máte dobře dovřené dveře přístroje. Vyhněte se častému otvírání dveří přístroje. Běžný provoz Přístroj může vydávat určitý hluk, který je zcela normální. Během provozu můžete slyšet mírné mumlání, bublání, což je způsobeno prouděním chladicí kapaliny v zadní části ve srážníku přístroje. Pokud jste právě zapnuli nebo vypnuli kompresor, můžete slyšet mírný hluk. Při dotyku přístroje s jiným předmětem může dojít k vyšší hlučnosti, stejně jako v prázdné místnosti. Upozornění: Zkrácení doby otevřených dveří a snížení četnosti otevírání pomáhá udržovat nízkou teplotu uvnitř přístroje. Neblokujte sání a odvod vzduchu. Udržujte cirkulaci vzduchu a chladicí výkon. Přeplňování potravinami ovlivňuje chladicí účinek. Nastavte výšku polic či boxů pro správné skladování potravin. Vkládejte pouze vychlazené pokrmy. Nedotýkejte se kompresoru, hrozí popálení. Pokud je síťový kabel poškozen, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní zástupce nebo podobně kvalifikované osoby, aby nedošlo k úrazu. Tento přístroj není určen pro používání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi nebo s nedostatkem zkušeností a znalostí, ledaže by byly pod dohledem nebo instruováni ohledně používání přístroje osobou odpovědnou za jejich bezpečnost. Děti by měly být pod dohledem, aby se zajistilo, že si nebudou hrát v blízkosti přístroje. UPOZORNĚNÍ: Udržujte větrací otvory přístroje volné bez překážek. UPOZORNĚNÍ: K urychlení odmrazování nepoužívejte mechanické prostředky. UPOZORNĚNÍ: Dbejte na to, aby nedošlo k poškození okruhu chladicího média. UPOZORNĚNÍ: Nepoužívejte elektrická zařízení uvnitř prostoru pro uložení potravin.

15 ODSTRAŇOVÁNÍ PROBLÉMŮ Následující jevy nejsou považovány za problémy: Když je přístroj v chodu, je slyšet šumění vody, jedná se o normální jev, protože chladicí médium cirkuluje v systému. Ve vlhkém období se na vnější straně chladicí skříně může vyskytovat kondenzace. Není to na závadu, jednoduše ji setřete hadříkem.

16 TECHNICKÉ INFORMACE FC19 FC26 ČISTÝ OBJEM litrů ROZMĚRY výška cm 84 cm 84 šířka cm 73 cm 95 hloubka cm 59 cm 59 PULTOVÁ MRAZNIČKA KATEGORIE Č.8 MRAZICÍ VÝKON Kg/24hod PŘÍKON W viz energetický štítek NAPĚTÍ V FREKVENCE Hz 50Hz 50Hz KLIMATICKÁ TŘÍDA viz energetický štítek HLUČNOST db SPOTŘEBA EL. ENERGIE W/24h CHLADIVO R600A R600A Výrobek byl zařazen do třídy energetické účinnosti A+. Počítáno bylo dle základního testu dle standardu Evropské normy EN153. Konkrétní spotřeba závisí na způsobu užívání, zacházení a prostředí, ve kterém se nachází. Prohlášení o souladu s předpisy Tento přístroj je určen k uchování potravin a byl vyroben v souladu se směrnicemi Evropského společenství

17 SERVISNÍ SLUŽBA: Jestliže jste vše zkontrolovali a problém stále trvá, obraťte se na naši servisní službu a neprovádějte žádné opravy sami. Pro servisní středisko si připravte tyto informace: Typ poruchy (co nejpřesněji) Model výrobku (viz štítek) Sériové číslo (viz štítek) Název provozovny, kde se výrobek nachází Kontaktní osoba Datum a rok zakoupení Datum, kdy je možné navštívit zákazníka V případě záruky - záruční list NOSRETI velkoobchod s.r.o. Technické údaje: viz výrobní a energetický štítek přístroje. INFORMACE O SERVISNÍM STŘEDISKU PODÁ:

Návod k použití. Chladící skříň prosklené dveře RD 320 LG

Návod k použití. Chladící skříň prosklené dveře RD 320 LG Návod k použití Chladící skříň prosklené dveře RD 320 LG Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme

Více

Návod k použití. Teplá vitrína pultová samoobslužná RTR 120 RTR 160

Návod k použití. Teplá vitrína pultová samoobslužná RTR 120 RTR 160 Návod k použití Teplá vitrína pultová samoobslužná RTR 120 RTR 160 Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni.

Více

Návod k použití. Chladící vitrína cukrářská ARC 400 L

Návod k použití. Chladící vitrína cukrářská ARC 400 L Návod k použití Chladící vitrína cukrářská ARC 400 L Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou kombinovanou chladničkou plně spokojeni.

Více

Návod k použití. Pultová mraznička FC 40 DD4SNA

Návod k použití. Pultová mraznička FC 40 DD4SNA Návod k použití Pultová mraznička FC 40 DD4SNA Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme Vám proto

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ SKŘÍNOVÉ MRAZNIČKY

NÁVOD NA POUŽITÍ SKŘÍNOVÉ MRAZNIČKY NORDline - RD 140F NÁVOD NA POUŽITÍ SKŘÍNOVÉ MRAZNIČKY Vážení zákazníci, přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou mrazničkou plně spokojeni. Předkládáme Vám proto návod na obsluhu, který Vám umožní osvojit

Více

Návod k použití. Chladící skříň FS 1380 FS1280 FS 2380

Návod k použití. Chladící skříň FS 1380 FS1280 FS 2380 Návod k použití Chladící skříň FS 1380 FS1280 FS 2380 1 Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme

Více

Návod k použití. Chladící skříň s plnými dveřmi UR 200 (S) UR 400 (S) UR 600 (S)

Návod k použití. Chladící skříň s plnými dveřmi UR 200 (S) UR 400 (S) UR 600 (S) Návod k použití Chladící skříň s plnými dveřmi UR 200 (S) UR 400 (S) UR 600 (S) 1 Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem

Více

Návod na použití. Kombinované chladničky RD 27 DC RD 32 DC RD 42 DC

Návod na použití. Kombinované chladničky RD 27 DC RD 32 DC RD 42 DC Návod na použití Kombinované chladničky RD 27 DC RD 32 DC RD 42 DC Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni.

Více

RD-27DC RD-32DC RD-42DC

RD-27DC RD-32DC RD-42DC RD-27DC RD-32DC RD-42DC Návod na použití kombinované chladničky Vážení zákazníci, přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou kombinovanou chladničkou plně spokojeni. Předkládáme Vám proto návod na obsluhu,

Více

Návod ke správné montáži a k užívání Pultová mraznička NORDline

Návod ke správné montáži a k užívání Pultová mraznička NORDline Návod ke správné montáži a k užívání Pultová mraznička NORDline Děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek.abyste zajistili správný chod spotřebiče, doporučujeme přečtení tohoto manuálu dříve než uvedete

Více

MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544. Návod k použití

MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544. Návod k použití MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544 Návod k použití 1 1. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tato varování jsou v zájmu Vaší bezpečnosti. Před instalací nebo použitím spotřebiče si je důkladně přečtěte. Vaše

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

KLARSTEIN GEHEIMVERSTECK 17 L, 50 W, A +, MINIBAR, MINI LEDNIČKA

KLARSTEIN GEHEIMVERSTECK 17 L, 50 W, A +, MINIBAR, MINI LEDNIČKA KLARSTEIN GEHEIMVERSTECK 17 L, 50 W, A +, MINIBAR, MINI LEDNIČKA 10028010 10028011 10030496 Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste se rozhodli zakoupit si produkt značky Klarstein. Prosíme, při používání

Více

Návod na použití kombinované chladničky. Kombinovaná chladnička RD 46WC

Návod na použití kombinované chladničky. Kombinovaná chladnička RD 46WC Návod na použití kombinované chladničky Kombinovaná chladnička RD 46WC Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou kombinovanou chladničkou

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Návod na použití. Chladnička RD 250

Návod na použití. Chladnička RD 250 Návod na použití Chladnička RD 250 Vážení zákazníci, přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou chladničkou plně spokojeni. Předkládáme Vám proto návod na obsluhu, který Vám umožní osvojit si správný postup

Více

Výrobník nápojového ledu ZP-15

Výrobník nápojového ledu ZP-15 Návod k používání Výrobník nápojového ledu ZP-15 ELKTRICKÝ VÝROBNÍK LEDU ZP - 15 Důležité provozní požadavky: - Teplota vzduchu 10º C - 40º C - Teplota vody 5º C - 20º C - Kapacita výroby ledu 15kg/24h

Více

JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK SPOTŘEBIČ ODMRAZOVAT A ČISTIT JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK SPOTŘEBIČ ODMRAZOVAT A ČISTIT JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 6cz33013.fm5 Page 11 Tuesday, July 2, 2002 4:30 PM NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTŘEBIČE OVLÁDACÍ PANEL PŘED POUŽITÍM SPOTŘEBIČE RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ VYUŽITÍ VNITŘNÍHO

Více

Návod na pouţití. Kombinovaná chladnička RQ 52WC

Návod na pouţití. Kombinovaná chladnička RQ 52WC Návod na pouţití Kombinovaná chladnička RQ 52WC Váţení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme Vám

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

MLÝNEK NA KÁVU R-942

MLÝNEK NA KÁVU R-942 Návod k použití MLÝNEK NA KÁVU R-942 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Kombinovaná chladnička RQ 52WC

Kombinovaná chladnička RQ 52WC Kombinovaná chladnička RQ 52WC Návod na použití kombinované chladničky Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou kombinovanou chladničkou

Více

SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550

SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550 Návod k použití SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Mrazák

Mrazák Mrazák 10029787 10029788 10033044 10033045 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU NÁVOD K POUŽITÍ POPIS PŘÍSTROJE OVLÁDACÍ PRVKY PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU ODMRAZOVÁNÍ

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

POHLED DOVNITŘ. Tlačítko pro rozmrazování * Mrazící prostor. Termostat. Výsuvná zásuvka (pro zachycení vody při rozmrazování) Sýry, máslo, medikamenty

POHLED DOVNITŘ. Tlačítko pro rozmrazování * Mrazící prostor. Termostat. Výsuvná zásuvka (pro zachycení vody při rozmrazování) Sýry, máslo, medikamenty POHLED DOVNITŘ Tlačítko pro rozmrazování * Mrazící prostor Výsuvná zásuvka (pro zachycení vody při rozmrazování) Termostat Zelenina, vařená a hotová jídla Sýry, máslo, medikamenty Výškově nastavitelná

Více

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ 10029182 10029183 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a věnujte zvýšenou pozornost upozorněním jak předejít vzniknutí

Více

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12 Návod k použití RÝŽOVAR RC-12 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

PRVNÍ POUŽITÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ SPOTŘEBIČE

PRVNÍ POUŽITÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ SPOTŘEBIČE PRVNÍ POUŽITÍ Připojte spotřebič k přívodu elektrické energie. Teploty pro ideální uchování potravin byly nastaveny již ve výrobě. Pokud zazní zvukový signál, znamená to poplach teploty: stiskněte a podržte

Více

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod na pouţití. Kombinovaná chladnička RQ 70 WC

Návod na pouţití. Kombinovaná chladnička RQ 70 WC Návod na pouţití Kombinovaná chladnička RQ 70 WC 1 Váţení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme Vám

Více

6cz33014.fm Page 9 Wednesday, October 9, 2002 12:04 PM VLASTNOSTI CHLADNIČKY SERVISNÍ STŘEDISKO

6cz33014.fm Page 9 Wednesday, October 9, 2002 12:04 PM VLASTNOSTI CHLADNIČKY SERVISNÍ STŘEDISKO 6cz33014.fm Page 9 Wednesday, October 9, 2002 12:04 PM NÁVOD K POUŽITÍ VLASTNOSTI CHLADNIČKY ZÁSADY BEZPEČNÉHO PROVOZU RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UMÍSTĚNÍ SPOTŘEBIČE POUŽITÍ SPOTŘEBIČE ÚDRŽBA SERVISNÍ

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ MiniDry 160 NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU

PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU NÁVOD K POUŽITÍ POPIS PŘÍSTROJE OVLÁDACÍ PRVKY PŘED POUŽITÍM PŘÍSTROJE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UPOZORNĚNÍ A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ ORGANIZACE VNITŘNÍHO PROSTORU POUŽÍVÁNÍ CHLADICÍHO PROSTORU ODMRAZOVÁNÍ

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Návod k použití HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE DryDigit 20 LCD Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Beersafe Lednice

Beersafe Lednice Beersafe Lednice 10027671 10027672 10027673 10032870 10032871 10033119 10033120 10033121 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu Klarstein. Prosím, důkladně si přečtete manuál a

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

Mraznička. Model: ZFA 101. Návod k instalaci a obsluze CH 43

Mraznička. Model: ZFA 101. Návod k instalaci a obsluze CH 43 Mraznička Model: ZFA 101 Návod k instalaci a obsluze CH 43 obsah Bezpečnostní pokyny..........................................3 1. INstAlACe spotřebiče.........................................4 Připojení

Více

Návod k použití GRIL R-253

Návod k použití GRIL R-253 Návod k použití GRIL R-253 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití. Model F03MK

Návod k použití. Model F03MK Návod k použití Model F03MK Bezpečnostní pokyny Čtěte POZORNĚ následující pokyny! Vyhnete se tak nebezpečí úrazy a poškození výrobku. Tento napěňovač mléka je určený na použití v domácím prostředí, například:

Více

Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI 2 3 Vážený zákazníku, z důvodu bezpečnosti a správného používání si před prvním použitím topidla důkladně přečtěte

Více

Pohlcovač vlhkosti. Návod k použití

Pohlcovač vlhkosti. Návod k použití Pohlcovač vlhkosti 590 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ použití v budoucnosti.

Více

Návod k obsluze odvlhčovače

Návod k obsluze odvlhčovače Odvlhčovač vzduchu Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

R-276. Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-276

R-276. Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-276 Návod k použití SENDVIČOVAČ R-276 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky Návod k použití GRIL R-251 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

MIXÉR NA FRAPPÉ R-447

MIXÉR NA FRAPPÉ R-447 Návod k použití MIXÉR NA FRAPPÉ R-447 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU STRANA 13 JAK ODMRAZOVAT A ČISTIT MRAZNIČKU STRANA 16

PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU STRANA 13 JAK ODMRAZOVAT A ČISTIT MRAZNIČKU STRANA 16 40024bCz.fm5 Page 11 Tuesday, August 22, 2000 10:48 AM OBSAH CZ PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU

Více

Návod k instalaci a použití

Návod k instalaci a použití Návod k instalaci a použití BF230 CHLADNIČKA NÁVOD K POUŽITÍ BF230 OBECNÉ ÚDAJE PRO KONEČNÉHO UŽIVATELE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Likvidace odpadu Roztřiďte odpad podle různých materiálů ( kartón, polystyrén,

Více

MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103

MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103 Návod k použití MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze odvlhčovače.

Více

Chladnička na nápoje

Chladnička na nápoje Chladnička na nápoje 10032749 10032750 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Kombinovaná chladnička RQ 70WC

Kombinovaná chladnička RQ 70WC Kombinovaná chladnička RQ 70WC Návod na použití kombinované chladničky Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupenou kombinovanou chladničkou

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Návod k použití CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

Návod k použití GRIL R-234

Návod k použití GRIL R-234 Návod k použití GRIL R-234 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Zitruspresse orange. Topinkovač

Zitruspresse orange. Topinkovač Zitruspresse orange Topinkovač 10011146 10011147 10022989 10022990 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Multifunkční elektrická pánev

Multifunkční elektrická pánev Multifunkční elektrická pánev DPP-3840 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Při ignorování bezpečnostních pokynů není výrobce odpovědný za případná poškození Nepoužívejte tento spotřebič s poškozeným přívodním

Více

CHLADNIČKA. Návod k obsluze. Přečtěte si prosím pozorně tento návod pŕed použitím Vaší nové chladničky Candy.

CHLADNIČKA. Návod k obsluze. Přečtěte si prosím pozorně tento návod pŕed použitím Vaší nové chladničky Candy. CHLADNIČKA Návod k obsluze Přečtěte si prosím pozorně tento návod pŕed použitím Vaší nové chladničky Candy. 1 Před použitím spotřebiče Váš nový spotřebič je navržen výhradně pro použití v domácnosti. K

Více

PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-158

PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-158 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-158 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací CS ČEŠTINA Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví 3 Průvodce instalací 5 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY CS JE DŮLEŽITÉ SE S NIMI SEZNÁMIT A DODRŽOVAT

Více

CZ SK. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie

CZ SK. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie Průmyslový vysavač VAC 2050 Jmenovitý příkon 1. rychlost 1400 W Jmenovitý příkon 2. rychlost 2000 W kapacita sběrné

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-876

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-876 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-876 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2320

KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

CB18M/1c/FAN POPIS VÝROBKU CZ

CB18M/1c/FAN POPIS VÝROBKU CZ 60801007CZ.fm Page 1 Wednesday, December 28, 2005 12:02 PM CB18M/1c/FAN POPIS VÝROBKU CZ A. Chladicí oddíl 1. Zásobníky na ovoce a zeleninu 2. Police krytu zásuvky 3. Police / Prostor na police 4. Termostat

Více

Výrobník zmrzliny s kompresorem TREBS a 99328

Výrobník zmrzliny s kompresorem TREBS a 99328 Výrobník zmrzliny s kompresorem TREBS 99325 a 99328 Návod k obsluze www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 6) Výrobník zmrzliny s kompresorem Vážený zákazníku, Před použitím přístroje si prosím přečtěte pokyny

Více

POPIS SPOTŘEBIâE OVLÁDACÍ PANEL

POPIS SPOTŘEBIâE OVLÁDACÍ PANEL 60802046CZ.fm Page 14 Monday, November 12, 2007 9:42 AM POPIS SPOTŘEBIâE A) Chladicí oddíl (k uchovávání če rstvých potravin) 1. Police (některé s nastavitelnou výškou) 2. Zásobníky na ovoce a zeleninu

Více

Lednice

Lednice Lednice 10033129 10033174 10033176 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k obsluze na dávkovač teplé a chlazené vody Typ GWD1S a GWD1T

Návod k obsluze na dávkovač teplé a chlazené vody Typ GWD1S a GWD1T Návod k obsluze na dávkovač teplé a chlazené vody Typ GWD1S a GWD1T Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod Spotřebič splňuje normy CE a RoHS Dovozce: PRIVEST s. r. o. e-mail: sales@privest.cz Důležité

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY VÝROBNÍK SODOVÉ VODY SODA PYGMY, SODA ELEGANCE

NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY VÝROBNÍK SODOVÉ VODY SODA PYGMY, SODA ELEGANCE ČESKY NÁVOD K POUŽITÍ VÝROBNÍK SODOVÉ VODY PYGMY, ELEGANCE LINDR.CZ s.r.o. Chladicí a výčepní technika Sadová 13, CZ 503 15 Nechanice, Czech Republic Tel.: 495 447 39 l Fax: 495 45 085 l E-mail: info@lindr.cz

Více