Zápis ze 30. schůze Výboru pro zdravotnictví konané dne 23. února 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze 30. schůze Výboru pro zdravotnictví konané dne 23. února 2010"

Transkript

1 Zápis ze 30. schůze Výboru pro zdravotnictví konané dne 23. února 2010 Schůzi výboru zahájil v hodin předseda výboru posl. J. Krákora. Schůze se zúčastnili poslanci: Jiřina Fialová, Jaroslav Krákora, Jana Rybínová, Kosta Dimitrov, Ludvík Hovorka, Dagmar Molendová, Soňa Marková, Jiří Carbol, Miroslav Krajíček, Jozef Kochan, Alfréd Michalík, Ladislav Vomáčko. Omluveni ze schůze výboru byli poslanci: David Rath, Petr Tluchoř, Jaromír Chalupa, Irena Kočí, Jan Schwippel, Boris Šťastný. Předseda výboru přivítal všechny přítomné a seznámil je s pořadem 30. schůze výboru: 1. Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 123/2000 Sb., o zdravotnických prostředcích a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk 885) 2. Novela zákona o VZP ČR a o zaměstnaneckých pojišťovnách (sněmovní tisk 926) 3. Sdělení předsedy výboru 4. Různé 5. Návrh a termín příští schůze výboru Předseda Krákora uvedl, že v rámci bodu 3, resp. 4 budou projednána témata: primární prevence, hygienické služby, ZÚ, Státního zdravotního ústavu a na žádost Neonatologické společnosti problém s financováním a rodnými čísly. Na žádost posl. Hovorky byly do bodu Různé zařazeny tyto otázky: - řešení očkování proti pneumokokům - problémy mezi sdružením praktických lékařů pro děti, dorost a mezi ministerstvem o úhradě pneumokokové vakcíny - problém novely zákona č. 48 týkající se jeho lékové části Návrh pořadu včetně jeho doplnění v bodě Různé byl schválen. Hlasování: pro 8, proti 0, zdrželo se 4.

2 Předseda výboru uvedl první bod: Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 123/2000 Sb., o zdravotnických prostředcích a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk 885) Ministryně Jurásková hovořila o důvodu zpracování předkládaného návrhu zákona a povinnosti ČR urychleně transponovat směrnici 2007/47/ES týkající se zdravotnických prostředků. Z důvodu neprovedení včasné transpozice směrnice do právního řádu bylo proti ČR zahájeno řízení pro porušení smlouvy podle čl. 226 Smlouvy o založení ES. Toto řízení se nyní nachází ve fázi formálního upozornění. Zpravodajka Marková žádá předkladatele PN, aby zdůvodnil, proč podává PN na poslední chvíli a proč nedošlo k nějaké dohodě na jednání s ministerstvem a se SÚKLem. Posl. Hovorkovi není jasné, jak SÚKL vše personálně zvládne. Další část PN se týkala novelizačního bodu 20, kdy se zdravotnické prostředky dávají do možnosti volného prodeje. PharmDr. M. Beneš upřesnil, že pokud se vybere jedna z variant PN ke sněmovního tisku, tak jak je předložilo ministerstvo a SÚKL, může tento krok umožnit schválení zákona do konce volebního období a ČR se může vyhnout nepříjemnostem ze strany Evropské komise. Poslankyně Rybínová dodala, že na jednání s ministerstvem a SÚKLem se všechny záležitosti ujasnili. Nebyl dodržen termín předložení PN do , a tím se protahuje jednání. Zpravodajka Marková podala návrh na přerušení tohoto bodu. Ministryně Jurásková však považuje za důležité, aby tento tisk byl projednán na březnové schůzi PS. Předseda Krákora nechal hlasovat o přerušení sněmovního tisku 885 do příští schůze výboru, která by byla svolána ve sněmovním týdnu, který začíná od 8. března. Bylo hlasováno o usnesení. Hlasování: pro 12, proti 0, zdrželo se 0. Usnesení č. 107 bylo přijato. VZ přerušuje tento bod do příštího jednání výboru. Předseda výboru uvedl další bod: Novela zákona o VZP ČR a o zaměstnaneckých pojišťovnách (sněmovní tisk 926).

3 Návrh za Ministerstvo zdravotnictví uvedla ministryně D. Jurásková. Poslanec Hovorka konstatoval, že je třeba lépe upravit střet zájmů, který nastává v oblasti zdravotních pojišťoven a žádá, aby došlo k oddělení poskytovatelů a plátců. Jde o reakci na sloučení tří zdravotních pojišťoven v loňském roce. Je třeba upravit, kdo nemůže být členem orgánů pojišťovny a co pojišťovna může nebo nemůže. Je třeba upravit i přechodná ustanovení. Dále je navrženo posunout účinnost, tj. aby tento nabyl účinnosti až 90. dnem od jeho vyhlášení. Další část PN č. 2 se týká možné změny voleb do orgánů ZP. Posl. Kochan předložil svou zpravodajskou zprávu a zároveň odkázal na své vystoupení na plénu a zamítnutí této novely. Další pozměňovací návrh k tomuto návrhu mění původní obsah, což potvrzuje, že již původní návrh měl sám o sobě dost nedostatků. PN posl. Hovorky dle poslance Kochana situaci ještě zhoršuje. Posl. Hovorka uvedl, že v EU není běžné, že zdravotní pojišťovny jsou provázány se zdravotnickými zařízeními. Zpravodaj Kochan oponoval, že existují státy, kde takové propojení lze nalézt. Poté předseda Krákora nechal hlasovat o návrhu na zamítnutí. Pro 4, proti 4, zdrželi se také 4. Návrh na zamítnutí nebyl schválen. S ohledem na nutnost prostudování si PN předseda Krákora na žádost posl. Carbola podal návrh na přerušení sněmovního tisku 916 do příští schůze výboru. Bylo hlasováno o usnesení. Hlasování: pro 8, proti 0, zdrželo se 4. Usnesení č. 108 bylo přijato. VZ přerušuje tento bod do příštího jednání výboru. Předseda výboru uvedl třetí bod: Sdělení předsedy výboru. Předseda Krákora avizoval, že se plánuje cesta do Dánska, termín není ještě stanoven, pravděpodobně koncem dubna ( ) na 3 dny, pojedou 4 poslanci a tajemník. Toto bude upřesněno, poslanci obdrží SMS a . Vyzval přítomné poslance k zvážení své účasti na této cestě dle pravidel výborových cest (2+2).

4 Předseda Krákora uvedl čtvrtý bod: Různé: Primární prevence, hygienická služba, státní zdravotní ústavy M. Vít, hlavní hygienik popsal historii rozdělení na krajské hygienické stanice a zdravotní ústavy, výhody a nevýhody takového řešení. Jedná se o racionální rozdělování finančních prostředků. Krajské hygienické stanice od roku 2006 plní všechna vládní usnesení na snížení počtu státních zaměstnanců, došlo i ke snížení investičních výdajů. V současné době je snaha o nalezení vyváženého hospodaření, jednotné vybavení IT, spisové služby, klasifikaci různých činností, a to proto, že MZ musí mít centrální sběr dat od jednotlivých KHS. Dále hovořil o primární prevenci o dlouhodobém programu Zdraví pro 21. století. Poslanec Hovorka podotkl, že MZ slučuje řadu ZÚ, ponechává pouze papírově jejich činnost, ale tyto ZÚ mají být zrušeny a podle něj je to v rozporu s platnou legislativou. Předs. Krákora vyzval náměstka MZ, aby na výtky reagoval a vyjádřil se k tomu, zda MZ porušuje zákon 258. H.h. Vít dodal, že paní ministryně utvořila komisi, která má restrukturalizaci připravit, a po projednání s legislativně právním odborem tento proces může začít. Poslanec Hovorka se vrátil k plánovanému semináři MZ, aby byli pozváni zástupci ZÚ, hygien. stanic, představitelé odborných společností, akademici z oblasti ochrany veřejného zdraví. Dále požadoval zastavení činnosti probíhající reorganizace zdravotních ústavů včetně SZÚ do doby zveřejnění koncepce. Před. Krákora se seminářem souhlasil. Poslankyně Marková doporučovala, aby MZ zpracovalo analýzy a podklady kzákonu. Pozastavila se nad tím, zda byl porušen zákon či nikoliv, nad závěry komise a zda chystaný seminář dokáže stávající stav zlepšit.

5 Ing. Ivana Břenková, místopředsedkyně z Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče, se přiklání k tomu, aby zákonu 258 a 86 poslanci věnovali zvýšenou pozornost, nechali si udělat právní analýzy, protože je domněnka, že opravdu tady není úplně všechno v souladu. Své tvrzení podložila mnoha argumenty. Předseda Krákora poděkoval za vystoupení a dal pí. Břenkové tři záruky za VZ: pozornost tomuto tématu bude nadále věnována, seminář se konat bude a VZ si od MZ vyžádá analýzu celé situace. Poslanec Hovorka předložil návrh usnesení, aby reorganizace ZÚ včetně SZÚ byla zastavena do té doby, než bude zveřejněna koncepce, analýza a záměry reorganizace ZÚ a projednáno s odbornou veřejností. H.h. Vít zdůraznil, že na právní analýzu se odpoví a žádá, aby byl vytvořen systém, který bude funkční, odborně, personálně a ekonomicky vyvážený. Zdůraznil, že neklesla kvalita výkonu státního dozoru, přestože byly finanční prostředky sníženy. Poslanec Hovorka varoval, že v celém oboru hygienické služby dochází k nejistotě, kdy ZÚ řešily primární prevenci, což do budoucna může znamenat, že se podcení zdravotní stav obyvatelstva z hlediska výskytu nádorů. H.h. Vít doporučuje diskusi nechat na seminář. Předseda Krákora se dále v bodě různé věnoval problematice neonatologie. Česká neonatologická společnost již tři roky upozorňuje na zhoršenou a nadále se zhoršující situaci v péči o matku a novorozence. Příčiny a jejich důsledky byly opakovaně zdůrazňovány a jejich analýza předkládána na jednání s pověřenými zástupci MZ ČR. Spočívají především v nedostatečném lůžkovém a personálním zabezpečení narůstajícího počtu nedonošených dětí, přetěžování stávajících provozů, zhoršování jejich hygienické a epidemiologické situace a následně odmítání příjmů předčasných porodů na přetížených centrech. Ve svých důsledcích neřešená situace vede ke zhoršení nemocnosti, nárůst morbidity v letech 2007 a 2008 u skupiny novorozenců s nízkou porodní hmotností a dlouhodobé prognózy nemocných novorozenců. Podmínky se dále zhorší odcházením přetíženého personálu z těchto provozů do provozů stabilnějších a méně náročných či úplně mimo zdravotnictví. Tyto situace ještě dále zhoršuje nedořešený a nevyhovující způsob

6 financování neonatální intenzivní péče, který vedl v průběhu posledních osmi let k neproplácení nárůstu počtu pacientů na jednotkách intenzivní resuscitační péče a intermediální péče ve výši cca 700 mil. Kč. My jsme s nimi měli jednání na výjezdním zasedání na Orlíku květen Tam jsme na to byli upozorněni, měli problémy ještě s rodnými čísly. Řekli jsme, že jim pomůžeme. Od té doby proběhlo na půdě VZ i podvýborů více jednání k této problematice, bez spolupráce MZ však není možné dojít ke zlepšení. Příslib v řešení situace (viz níže) zatím není plně funkční. Za prvé, vyzvání ředitelů především fakultních nemocnic při nichž jsou zřízena perinatologická centra, aby tuto situaci řešili v rámci svých možností. Není to jenom při fakultních nemocnicích (je jich 14 v republice, např. v Liberci a Mostě jsou perinatologická centra). Za druhé, sjednání schůzky zástupců MZ ČR, zdravotních pojišťoven, odborné společnosti a ředitelů velkých nemocnic k urychlenému narovnání způsobu financování neonatální intenzivní péče. S politováním lze konstatovat na konci roku 2009, že k slibované schůzce ohledně financování doposud nedošlo a nadále chybí zpětná informace o efektu Vámi rozeslaného dopisu ředitelům v polovině tohoto roku. Další zhoršování kvality péče je nutné očekávat v roce 2010 na základě logických požadavků ředitelů nemocnic na snižování nákladů na poskytovanou péči v nadcházejícím roce. V posledních letech jsme opakovaně zaznamenávali situaci, kdy pro přeplněnost porodních center se předčasně rodící těhotné ženy dostávaly na centra pozdě nebo vůbec a rodily v zařízeních bez možností poskytnutí adekvátní péče. To nejenže péči nadále prodražuje, ale zcela bezpochyby zhoršuje mortalitu a morbiditu nezralých novorozenců. Argument, že se zastavuje nárůst porodnosti, a tudíž je třeba vyčkat dalšího poklesu, je zcela falešný a toto zjednodušování situace rizikové. Bezvýsledné jednání z MZČR vedeme již 5 let, kdy jsme poprvé citelně pocítili nárůst počtu kriticky nemocných novorozenců. Od té doby nárůst pokračoval a problém nedostatku lůžek a personálu se neřešil. Nelze v dohledné době očekávat, že porodnost a procento nezralosti klesne na hodnoty v roce Tímto dopisem chceme opětovně urgovat nutnost řešení alespoň ve výše zmíněných dvou rovinách. Předseda a místopředseda neonatologické společnosti: Prof. Plavka a MUDr. Čihař Předseda VZ navrhl, aby se žádost Prof. Plavky a MUDr. Čihaře řešila.

7 Předs. Krákora podal návrh na usnesení, kdy VZ doporučuje, aby do poslanci dostali analytické materiály (koncepční data) týkající se výše uvedené problematiky, a bere na vědomí uskutečnění semináře s termínem na MZ. Bylo hlasováno o usnesení. Hlasování: pro 6, proti 0, zdrželo se 3. Usnesení č. 109 bylo přijato. Předseda Krákora předal slovo řed. Benešovi. Řed. Beneš hovořil k zákonu o léčivech, seznámil přítomné, co se podařilo učinit v oblasti předcházení kriminálních jevů ve zneužívání léčebných přípravků. Novelizační návrh po jediné úpravě by měl být postoupen Poslanecké sněmovně, která by jej v rámci prvního čtení měla přijmout, a zákon by měl být účinný do léta Předmětem novelizace je úprava nakládání s osobními citlivými údaji v oblasti hlášení výdeje léčivých přípravků. V navrhované úpravě se definuje možnost přístupu zdravotních pojišťoven k údajům o elektronickém receptu. Poslankyně Fialová se dotazovala, zda léky, které obsahují pseudoefedrin budou volně prodejné, ale budou registrované. PharmDr. Beneš odpověděl, že výdej je možné omezit početně, lékárník při výdeji má možnost ověřit, jestli nebyl překračován limit, a pokud by se tak stalo, že někde v systému se vydává větší množství, než je potřebné s ohledem na zdravotní stav pacienta, tak takováto informace může být poskytnuta policii. Poslankyně Rybínová tuto novelu vnímá jako naplnění předchozích dohod a vítá ji. Doktor Havlíček, prezident ČLK uvedl, že novela neřeší pouze problematiku pseudoefedrinu. To zásadní se evidence osobních a citlivých dat všech. Domnívá se, že novelou je porušeno ještě další právo, kdy zásadním způsobem prolamuje povinnost mlčenlivosti zdravotnických pracovníků. Domnívá se, že takto zásadní novela by neměla být přijata v prvním čtení.

8 Předs. Krákora polemizoval s tím, že by byl někdo přímo vyloučen z připomínkového řízení. Zdůraznil, že tato problematika byla minimálně na půdě VZ a jeho podvýborů opakovaně řešena. Ředitel Beneš rovněž nesouhlasí a uvádí, že SÚKL neprolamuje ochranu osobních údajů. Jedině pacient má úplnou kontrolu nad tokem informací. Do materiálu byla doplněna jasná formulace, že s těmito údaji nemůže být nakládáno jinak, než je stanoveno přímo zákonem o léčivech. SÚKL tyto údaje nemůže zneužít. Poslanec Hovorka v souvislosti s návykovými látakmi vznesl dotaz ohledně centrálního úložiště dat a množství vydaných elektronických receptů. Ing. Čermák, tiskový mluvčí Svazu pacientů pro oblast IT, seznámil přítomné s jejich stanoviskem k novele zákona o léčivech. Shrnul vývoj sporu SÚKLu a ÚOOÚ a zmínil povinnost smazat údaje o cca 20 mil. receptech. Aby bylo možno data sbírat, je třeba změnit zákon. Odcitoval z usnesení leg. rady vlády z 11. února, která doporučovala návrh dopracovat, aby bylo zabráněno možnému obchodování se soukromými údaji. Dále se vyslovil proti elektronické preskripci složité a nefunkční. Pokud jde o volný prodej léků s omezením, kritizoval zábranná opatření jako neúčinná a dopadají pouze na poctivé občany, kteří nejdou k lékaři, ale chtějí si lék koupit přímo. Nicméně i v tomto směru stanovisko Svazu pacientů je takové, nechť to SUKL dělá. Nejvíce kritizoval sběr všech osobních a citlivých osobních údajů ze všech běžných papírových receptů, kde jsou všechny tři klíčové údaje. Zásadní výhrada SP je v tom, že pacient a lékař musí předem vyslovit souhlas s tím, že lékárna může poskytovat jejich údaje SÚKLu. Uváděl příklady zneužitelnosti takových údajů. Před. Krákora oponoval, že zneužít lze i papírové recepty během jejich cesty z lékárny do pojišťovny. K problému dovozu léků z Polska uvedl, že se spíše jedná o problém bezpečnostního výboru a jiných orgánů. Dále zdůraznil, že úkolem je co nejvíce zabránit možnostem zneužití, i když stoprocentně toto riziko eliminovat nelze.

9 Poslanec Hovorka namítl, že riziko zneužití dat uložených v počítači je vyšší než u dat na velkém množství receptů. Také se dotazoval, jaký je vlastně účel takové databáze. Řed. Beneš mu odpověděl, že výstupem je lékový záznam pacienta. Dnes pacient nemá jedinou možnost, jak svého či své ošetřujícího lékaře informovat o tom, co vám předepsali ostatní. V tom spatřuje prvky jak ekonomické, tak především medicínské a etické. Dále se odvolával na sociologický výzkum, ze kterého je patrné, že pacienti se k takovým informacím snadno nedostanou. Dále z něj vyplývá, že většina pacientů nemá problém s předáváním svých informací do systému. Jeho výsledky nabízí všem. Ing. Čermák oponoval, že záznam pacienta se skládá z pěti částí: elektronická preskripce (nula), volně prodejné léky somezením (jeden zdroj), listinné recepty (druhý zdroj), volně prodejné léky bez omezení (nikam se nehlásí) a léky podané v hospitalizaci (to často nevědí ani pojišťovny). Tj. z 5 zdrojů jsou k dispozici v tomto případě dva a jeden bez vědomí pacienta. Přiklání se k běžnému legislativnímu procesu, resp. ponechání na nové volební období. Před. Krákora vyjádřil přesvědčení, že je třeba najít jistou míru kompromisu, aby byl naplněn účel a nemohlo dojít ke zneužití. S tímto všem přítomným poděkoval za jejich názory. Posl. Hovorka se dále tázal na novelu č. 48 a její lékovou část, kdy bude projednávána a odkazoval se na podvýbor. Předs. Krákora odpověděl, že až bude k dispozici oficiálně, povede se k ní debata. Vyjádřil však své podivení nad tím, že MZ tuto novelu č. 48 přes opakovaný slib stále na VZ nedoručilo. Jako poslední bod byl: Návrh a termín příští schůze výboru. Předseda připomněl, že existuje dohoda, že se výbor sejde v prvním týdnu jednání PS, a to ve čtvrtek 11. března S tím jednání výboru ukončil a poděkoval všem přítomným za aktivní účast. Schůze výboru byla ukončena ve hodin.

10 Zapsala: Hana Dibelková Za správnost: Mgr. Martin Blažek MUDr. Jaroslav Krákora, v. r. předseda výboru

Zápis. ze 13. schůze výboru pro zdravotnictví ze dne 7. listopadu 2007

Zápis. ze 13. schůze výboru pro zdravotnictví ze dne 7. listopadu 2007 Zápis ze 13. schůze výboru pro zdravotnictví ze dne 7. listopadu 2007 Schůzi výboru zahájil v 10.00 hodin jeho předseda. Schůze se účastnili poslanci: Carbol Jiří, Dimitrov Kosta, Fialová Jiřina, Hovorka

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 9. 2012 Přítomni: Nepřítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA MUDr. Pavel Holík Eva Fischerová Ing.

Více

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Vládní návrh. zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Vládní návrh. zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Vládní návrh ZÁKON ze dne... 2014, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 70/2013 Sb.,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis ze 17. schůze Výboru pro zdravotnictví konané ve středu 19. září od 8. 00 hodin

Zápis ze 17. schůze Výboru pro zdravotnictví konané ve středu 19. září od 8. 00 hodin Zápis ze 17. schůze Výboru pro zdravotnictví konané ve středu 19. září od 8. 00 hodin Schůzi výboru zahájil v 8.06 hodin předseda výboru, MUDr. B. Šťastný. Přítomni byli poslanci: V. Adam, P. Antonín,

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007 Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007 Schůzi výboru zahájil předseda výboru Zdeněk Škromach. Doporučil schválit pozvánku tak, jak byla písemně předložena. Pro navrženou

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z 35. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 13. dubna 2005

Zápis z 35. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 13. dubna 2005 Zápis z 35. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 13. dubna 2005 Schůzi výboru zahájil v 9.10 hodin předseda výboru posl. J. Krákora. V úvodu omluvil nepřítomné poslance: posl.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004

Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004 Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004 Schůzi výboru zahájila v 10.15 hodin předsedkyně výboru Milada Emmerová. V úvodu navrhla několik změn

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Zápis ze č lenske sčhů ze Odborove organizače PILA Ptení

Zápis ze č lenske sčhů ze Odborove organizače PILA Ptení Místo jednání: Hospoda Ptenský Dvorek Datum jednání: 4. 3. 2017 Zahájení jednání: 15.30h Ukončení jednání: 17.00h Přítomni: Omluveni: Účast: dle presenční listiny dle presenční listiny Členské schůze se

Více

Návrh programu ustavujícího zasedání:

Návrh programu ustavujícího zasedání: Zápis z ustavujícího zasedání členů Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 29. 10. 2018 v 18,00 hodin v sále Kulturního domu v Nýrsku -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z Á P I S 10. zasedání Zastupitelstva obce Soběšovice, konaného dne v prostorách Obecního úřadu v Soběšovicích

Z Á P I S 10. zasedání Zastupitelstva obce Soběšovice, konaného dne v prostorách Obecního úřadu v Soběšovicích 10. zasedání Zastupitelstva obce Soběšovice, v prostorách Obecního úřadu v Soběšovicích Č. jednací : Sob 216/2016 V Soběšovicích dne 17.11.2016 Zpracoval : Valošková Petra 1 o průběhu 10. zasedání Zastupitelstva

Více

MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM

MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM 5. ustavující schůze Zastupitelstva města, konaná dne 11.11.2010 malý sál Divadla J.K.Tyla 1. (1) Vyhlášení výsledku voleb 2. (2) Složení slibu členů zastupitelstva města

Více

Zápis ze 44. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 21. března, 3. dubna 2001

Zápis ze 44. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 21. března, 3. dubna 2001 Zápis ze 44. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 21. března, 3. dubna 2001 Schůzi výboru zahájil dne 21. března t.r. v 10.10 hod. předseda výboru Zdeněk Škromach. Prvním projednávaným

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR PRO DOTAČNÍ POLITIKU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 05.09. 2016 Místo jednání:

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR

Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR R. Vyzula 12.10.2015 Právní postavení českého lékaře 1. Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 259/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 259/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 259/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech),

Více

Zápis z 37. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 25. a 26. května 2005

Zápis z 37. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 25. a 26. května 2005 Zápis z 37. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 25. a 26. května 2005 Ve středu 25. května výbor pro soc. politiku a zdravotnictví přijal ukrajinskou delegaci. Delegaci přivítal

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 224 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 224 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016 č.j.: 719/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 224 ze dne 20.09.2016 Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Město Bílovec. ZÁPIS 1. (ustavujícího) zasedání zastupitelstva města Bílovec, konaného

Město Bílovec. ZÁPIS 1. (ustavujícího) zasedání zastupitelstva města Bílovec, konaného Město Bílovec ZÁPIS 1. (ustavujícího) zasedání zastupitelstva města Bílovec, konaného 05. 11. 2014 V Bílovci 05. listopadu 2014 Přílohy zápisu jsou číslovány shodně s číslováním bodů programu. Text přijatých

Více

Zápis. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Horní Kruty, konaného dne , v zasedací místnosti starého obecního úřadu.

Zápis. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Horní Kruty, konaného dne , v zasedací místnosti starého obecního úřadu. OBEC HORNÍ KRUTY Zastupitelstvo obce Horní Kruty Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Horní Kruty, konaného dne 11.11.2010, v zasedací místnosti starého obecního úřadu. Zahájení : 19.00 hod.

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 1017/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 1017/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 1017/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně

Více

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 z 2. zasedání konaného dne 4. 12. 2014 od 16:00 hod. na ÚMČ BS, Dominikánská 2, v zasedací

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 25.08.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 20.02.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 5. mimořádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 30. 3. 2011 v 17:00 hod. Přítomni: M. Douša; Bc. F. Gaspar; Mgr. et Mgr. S. Hasenkopfová; Ing. A. Háněl;

Více

Zápis z XI/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin.

Zápis z XI/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin. Zápis z XI/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne 6.12.2017, od 18:30 hodin. Den a místo konání: 6.12.2017, budova úřadu městyse Heraltice, kancelář starosty Hodina zahájení a ukončení:

Více

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne 23. 5. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 11 ze 13 členů výboru a tajemník výboru. U hlasování č. 1 přítomno 9 ze 13 členů výboru. Od hlasování

Více

Zápis z 21. schůze Výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 27. listopadu 2012

Zápis z 21. schůze Výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 27. listopadu 2012 Zápis z 21. schůze Výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 27. listopadu 2012 Schůzi výboru zahájil v 16.25 jeho předseda MUDr. Boris Šťastný. Přítomni byli poslanci: P. Antonín, M. Babák, P. Holík,

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod.

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod. Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od 19.00 hod. Přítomni: Bc. Jiří Bíma, Ing. Tomáš Bláha, Jiřina Bláhová, Ing. Petr Halama,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva Městyse Lukov č. 26, konaného) dne v úřadovně městyse

Zápis ze zasedání zastupitelstva Městyse Lukov č. 26, konaného) dne v úřadovně městyse Zápis ze zasedání zastupitelstva Městyse Lukov č. 26, konaného) dne 1 3.12 2017v úřadovně městyse Schůzi zahájil starosta Městyse Lukov JUDr. Lubomír Mála v 17.30 hodin a přivítal všechny přítomné. Bod

Více

Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM č. 1/2015. Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM. ze dne

Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM č. 1/2015. Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM. ze dne str. 1 / 5 ze dne 02.02.2015 Přítomni: Ing. Koča Milan, MUDr. Benešová Jana, MUDr. Bušák Ladislav, MUDr. Slavík Tomáš, MUDr. Tesař Jiří, MUDr. Tyl Petr, paní Bufková Zdeňka, pan Ondrák Jiří, paní Svobodová

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Z á p i s č. 19 z 19. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne

Z á p i s č. 19 z 19. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne Z á p i s č. 19 z 19. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne 25. 11. 2013 Přítomno: Omluveni: Ověřovatelé: Zapisovatelka: 8 členů rady kraje (dle přiložené prezenční listiny), Mgr. René

Více

dne b/ za ověřovatele zápisu byli navrženi pan Jan Trojan a pan Tomáš Voříšek.

dne b/ za ověřovatele zápisu byli navrženi pan Jan Trojan a pan Tomáš Voříšek. ZÁPIS č. 4/2019 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BEZKOV dne 27. 6. 2019 Starosta obce zahájil zasedání v 18:00 hodin, přítomno 5 zastupitelů, zastupitelstvo obce je usnášení schopné. Pozvánka byla vyvěšena

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne 14.11.2010 Program: 1. Zahájení 2. Slib členů zastupitelstva obce. 3. Schválení programu 4. Volba volební a návrhové

Více

Ministerstvo financí ČR Letenská Praha 1

Ministerstvo financí ČR Letenská Praha 1 Ministerstvo financí ČR Letenská 15 118 10 Praha 1 Přehled stabilizačních opatření dle usnesení vlády z 22. 7. 2005 průběh plnění Praha, červen Přehled stabilizačních opatření dle usnesení vlády z 22.

Více

Praktické zkušenosti lékaře s ereceptem

Praktické zkušenosti lékaře s ereceptem Praktické zkušenosti lékaře s ereceptem MUDr. Eva Dokoupilová MUDr. Erika Kačerová Odborný seminář k ereceptu, Zlín 4.4.2018 1989 psací stroj 1994 zavedení NIS - Nemocniční Informační Systém nejprve všemi

Více

Z Á P I S z 11. schůze výboru pro zdravotnictví, která se konala

Z Á P I S z 11. schůze výboru pro zdravotnictví, která se konala Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období Z Á P I S z 11. schůze výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 16. října 2014 Přítomni byli poslanci: Adam Vojtěch, Antonín Pavel,

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS Z á p i s PS150036260 z 49. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 2. prosince 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období 2010 hospodářský výbor Z Á P I S z 21. schůze výboru, která se konala dne 8. prosince 2011 Zápis z 21. schůze hospodářského výboru Poslanecké

Více

USNESENÍ rozpočtového výboru z 51. schůze ze dne 7. prosince 2016

USNESENÍ rozpočtového výboru z 51. schůze ze dne 7. prosince 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 570 USNESENÍ rozpočtového výboru z 51. schůze ze dne 7. prosince 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 10. 5. 2018 1. Rudolf Chloupek 6. Miroslav Houška (předseda) 2. Jaromír Pařík 7. František Bradáč 3. Ladislav

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ Z Á P I S z 51. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 9. října 2014 v 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Ivančice Přítomni : Omluveni : viz presenční listina

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne , od 17:00 hodin.

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne , od 17:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 07. 11. 2014, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva

Více

ZÁPIS č. 03/2019. ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne od 17:30 hodin v jednací místnosti obecního úřadu Líšná

ZÁPIS č. 03/2019. ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne od 17:30 hodin v jednací místnosti obecního úřadu Líšná ZÁPIS č. 03/2019 ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne 13. 03. 2019 od 17:30 hodin v jednací místnosti obecního úřadu Líšná Přítomni: R. Kovanda, J. Mudra, J. Hurtová, T. Valenta, P. Bělohlávek,

Více

ZÁP IS z 24. schůze Výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 14. října 2015

ZÁP IS z 24. schůze Výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 14. října 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 24. schůze Výboru pro zdravotnictví, která se konala dne 14. října 2015 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 4, 118 26 Praha

Více

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP konaného dne 30. 8. 2011 Přítomni: Členové výboru: Ing. Gabriela Kloudová, MBA (předsedkyně) Ing. Karel

Více

Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12

Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12 Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12 z jednání komise pro prevenci kriminality konaného dne 05. 11. 2013 v zasedací místnosti na Radnici Doba jednání: Zahájení: 13.30 hodin Ukončení: 15.45 hodin Přítomni:

Více

ZÁPIS Z ČLENSKÉ SCHŮZE Bytového družstva Cafourkova, se sídlem Cafourkova 523/7, Praha 8, IČ: 24727300, konané dne 10.12.

ZÁPIS Z ČLENSKÉ SCHŮZE Bytového družstva Cafourkova, se sídlem Cafourkova 523/7, Praha 8, IČ: 24727300, konané dne 10.12. ZÁPIS Z ČLENSKÉ SHŮZE ho družstva, se sídlem 523/7, Praha 8,, konané dne 10.12.2012 v KD Krakov Tato členská schůze byla svolána jako řádná, členové byli o jejím konání a navrženém programu informováni

Více

Zápis 03/2015. Zápis z jednání Výboru pro zdravotnictví a bydlení ZHMP (dále VZB) konaného dne 19. 3. 2015

Zápis 03/2015. Zápis z jednání Výboru pro zdravotnictví a bydlení ZHMP (dále VZB) konaného dne 19. 3. 2015 Zápis z jednání Výboru pro zdravotnictví a bydlení ZHMP (dále VZB) konaného dne 19. 3. 2015 Přítomni: Omluveni: Hosté: dle prezenční listiny (přítomno 7 z 9 členů VZB) Ing. Marek Doležal, Doc. Ing. Mgr.

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 14. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 28. 11. 2012 v 18:00 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Mgr. et Mgr. S.

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Žižkovo Pole, konaného dne , od 18:00 hodin.

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Žižkovo Pole, konaného dne , od 18:00 hodin. Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Žižkovo Pole, konaného dne 29. 10. 2018, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Žižkovo Pole (dále též jako zastupitelstvo

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Co čeká lékaře a pacienty v roce 2006

Co čeká lékaře a pacienty v roce 2006 Co čeká lékaře a pacienty v roce 2006 Reforma zdravotnictví-forum.cz Pardubice, 18.4. 2006 OBSAH Dopady vyhlášek Ministerstva zdravotnictví ČR pro 1. pololetí 2006 Důsledky novel zdravotnických zákonů

Více

Z Á P I S. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Sedlice konaného dne od hodin na Městském úřadu Sedlice

Z Á P I S. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Sedlice konaného dne od hodin na Městském úřadu Sedlice Z Á P I S z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Sedlice konaného dne 5.11.2014 od 18.00 hodin na Městském úřadu Sedlice Přítomni: Baloušek Zdeněk, Bláha Jiří, Bláhová Jana Bc., Brožovský Jindřich

Více

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 4. 3. 2013 Místo jednání: Zasedací místnost č.

Více

2012 STATE INSTITUTE FOR DRUG CONTROL

2012 STATE INSTITUTE FOR DRUG CONTROL Seminář sekce dozoru SDP 21. a 22. 9. 2016 MVDr. Pavel Brauner, Ph.D. Program semináře: 1. Novinky v legislativě platné právní předpisy a připravované změny (MVDr. Pavel Brauner, Ph.D.) 2. Nařízení Komise

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jindřichov konaného dne

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jindřichov konaného dne Obec Jindřichov Zastupitelstvo obce Jindřichov Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jindřichov konaného dne 5. 11. 2014 Zasedání zahájil dosavadní starosta obce v 17:30 hodin a přivítal zastupitele

Více

a) Určení způsobu výkonu funkcí starosty a místostarosty Po rozpravě k tomuto bodu zformuloval předsedající návrh usnesení č. 4.

a) Určení způsobu výkonu funkcí starosty a místostarosty Po rozpravě k tomuto bodu zformuloval předsedající návrh usnesení č. 4. Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 29. 10. 2018 v 18:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Skalici nad Svitavou. Před zahájením zasedání bylo

Více

Z á p i s. dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková. MUDr. L. Koblása, MUDr. L. Tichý,

Z á p i s. dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková. MUDr. L. Koblása, MUDr. L. Tichý, Z á p i s z 22. jednání výboru zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 7. 6. 2011 od 14.00 hod., v zasedací místnosti Karla Čapka (N2.903), RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové

Více

Z á p i s. p. Jan Tomš, MUDr. Jiří Veselý

Z á p i s. p. Jan Tomš, MUDr. Jiří Veselý Z á p i s z 1. jednání výboru zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 23. 1. 2017, od 15.00 hod., v zasedací místnosti Albrechta z Valdštejna P1.906, RegioCentrum Nový pivovar,

Více

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Č. j.: FZS/0284/16 PID: 372343 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Přítomni: dle

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 25. 1. 2017 od 18.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Martin Fiala, Petr Jurica, Petr Brázda Omluveni: Ing. Stanislav Kužel, Pavel Šedivý

Více

Z Á P I S č. 15. z 15. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 15. z 15. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 15 z 15. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 2. 5. 2012 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Zápis z členské schůze Landseerklubu ČR, která se konala v sobotu dne v Kolíně

Zápis z členské schůze Landseerklubu ČR, která se konala v sobotu dne v Kolíně Zápis z členské schůze Landseerklubu ČR, která se konala v sobotu dne 14.3. 2015 v Kolíně Schůze se zúčastnilo 27 členů s volebním a hlasovacím právem a 4 členové zatím bez volebního a hlasovacího práva

Více

Zápis z 6/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin.

Zápis z 6/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin. Zápis z 6/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne 6.6.2016, od 18:30 hodin. Den a místo konání: 6.6.2016, budova úřadu městyse Heraltice, kancelář starosty Hodina zahájení a ukončení:

Více

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích 13. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Z á p i s z 2. řádného zasedání ZO Fryšava pod Žákovou horou konaného dne 2. prosince 2014 v 17 00 hodin v kulturním domě Fryšava pod Žákovou horou.

Z á p i s z 2. řádného zasedání ZO Fryšava pod Žákovou horou konaného dne 2. prosince 2014 v 17 00 hodin v kulturním domě Fryšava pod Žákovou horou. Z á p i s z 2. řádného zasedání ZO Fryšava pod Žákovou horou konaného dne 2. prosince 2014 v 17 00 hodin v kulturním domě Fryšava pod Žákovou horou. Přítomni: Lukáš Horský, MVDr. Jiří Humlíček, Mojmír

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 1. 6. 2015 Místo jednání: Zasedací místnost č.

Více

ZÁPIS. ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Zábřeh konaného dne 11. června 2018 v Motelu Zábřeh

ZÁPIS. ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Zábřeh konaného dne 11. června 2018 v Motelu Zábřeh ZÁPIS ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Zábřeh konaného dne 11. června 2018 v Motelu Zábřeh Shromáždění delegátů se konalo dne 11.6.2018 v 16.00 hodin v Motelu Zábřeh. Dle Čl. 59, odst.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis. z veřejného ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Černčice, konaného dne od 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Černčice.

Zápis. z veřejného ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Černčice, konaného dne od 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Černčice. Zápis z veřejného ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Černčice, konaného dne 5. 11. 2018 od 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Černčice. Přítomni: Ing. Jiří Novák, PhDr. Jana Tomanová, Jaroslava Jelenová,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Dašice dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Dašice dne Zápis ze zasedání zastupitelstva města Dašice dne 12. 12. 2012 Přítomni: Na začátku jednání 12 členů zastupitelstva, omluveni Bc. Jiří Hora a Ladislav Racek. Zasedání zahájil předsedající starosta Mgr.

Více

Novotný Jiří. Program :

Novotný Jiří. Program : Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Železný Brod konaného dne 5. 11. 2018 Zasedání bylo zahájeno v 16:00 hod. a skončeno v 16:45 hod. Z celkového počtu 15 zastupitelů bylo přítomno 13 členů,

Více

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 3. 11. 2011 Přítomni: Beil Zdeněk, Ing. Jesch Reinhard Pospíšil Ladislav Pospíšilová Jaroslava Pudil Jiří, JUDr. Ing.

Více