ASportál 2013 Operace Zaragua se blíží!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ASportál 2013 Operace Zaragua se blíží!"

Transkript

1 ASportál 2013 Operace Zaragua se blíží! Aktualizováno - Kde se akce pořádá, pravidla a sortiment občerstvení. Do letošního ročníku akce ASportál 2013 zbývá necelý měsíc. Je proto načase shrnout základní informace a organizační pokyny pro účastníky. A pokud ještě nejste přihlášeni neotálejte. Jen do 30. července se totiž můžete přihlásit za 150,- Kč, v srpnu již je přihlášení za 200,- Kč a budete-li platit až na akci, je vstupné 250,- Kč. Kdo se tedy letos přihlásí a zaplatí včas, ušetří až 100,- Kč. Nyní k vlastním organizačním pokynům. Jak se na akci do Oldřichova u Písku dostanu? Protože v Oldřichově pořádáme akci ASportál poprvé, není tato otázka vůbec od věci. Nicméně dostat se na akci je tentokrát mnohem jednoduší, než když jsme hráli v Ralsku a Milovicích. K cestě můžete použít jak veřejnou dopravu, tak auto. Například z Prahy jste v Písku vlakem za dvě a čtvrt hodiny a autobusem, nebo autem za méně než hodinu a půl. Zejména autobusy jsou na této trase pohodlné a s krátkými intervaly. Z hlavního autobusového a vlakového nádraží v Písku je to pěšky přes Václavské předměstí a Oldřichov přímo na místo akce ASportál 2013 zhruba 6 km. Nejbližší vlakovou a autobusovou zastávkou je Písek-Dobešice, z níž je to pěšky do prostoru akce jen 1,5 km. Jedete-li autem, tak z čtyřproudé silnice č. 20 (E49) sjedete u Dobeši. Hned na sjezdu zabočíte na souběžnou silnici směrem na Chlaponice a z ní odbočíte první odbočkou směrem doleva, která vás již přivede přímo na místo akce (GPS souřadnice cíle: 49 19'33.038"N, 14 5'24.422"E). Parkoviště pro auta bude vyznačeno (neparkujte v jiných prostorech).

2 Co bude na místě k dispozici? V zázemí akce budou k dispozici mobilní WC a užitková voda. Od pátečního večera až do neděle bude na místě i stánek s občerstvením (jídlo a nealko pití). V případě potřeby dobití baterek bude vytažena elektřina od elektrocentrály. Na místě bude k dostání i základní spotřební airsoft sortiment od BAS (kuličky, plyn, CO2 bombičky, brýle ) a nějaké základní výstrojní doplňky pro ty, co si zapomenou například reflexní vesty k označení mrtvol nebo rozlišovací prvky své herní strany. Každý hráč obdrží i vytištěnou mapu herního prostoru. Stanování (přespání) bude možné při dodržení pravidel (zejména zákaz rozdělávání ohně) buď přímo v herním prostoru, nebo na vyčleněném místě poblíž. Vzhledem k tomu, že přes noc je neherní pauza, je možné využít i nesčetných možností k ubytování a zábavě v nedalekém Písku (upozorňujeme, že vsup do hry není povolen pod vlivem alkoholu). Jak bude probíhat registrace na místě? Po příjezdu na místo akce se dostavte co nejdříve k registraci. Pozor každý hráč se musí registrovat osobně! Registraci musíte zahájit změřením úsťové rychlosti zbraně (měřit a označovat dle síly se budou všechny dlouhé zbraně a nestandardní krátké zbraně, s nimiž bude chtít hráč vstoupit do hry. Měřit se bude s kuličkami G&G 0,20g. Pro měření mějte zbraň připravenou: - elektriku se zapojenou nabitou baterií, zásobník bez kuliček (u točáku nenatažený, ale s kuličkami v násypné části) - plynovku/co2 s plynem připraveným v zásobníku, bez kuliček - manuální zbraň se zásobníkem bez kuliček (u točáku nenatažený, ale s kuličkami v násypné části) Připomínáme limity zbraní pro akci: do 130 m/s bez omezení AEG, GAS a CO2 od 130 do 170 m/s jen semi (povinná záložní zbraň do 130 m/s)) AEG, GAS a CO2 nad 170 m/s zcela ZAKÁZÁNY

3 manuální sniperky max. 190 m/s (vše uváděno s BB 0,20g) Se změřenou zbraní se poté dostavte k registračnímu pultu. U registračního pultu budete potřebovat: - občanský průkaz či jiný doklad s fotografií a jménem prokazující váš věk a totožnost - u hráčů mladších 18ti let vyplněný a podepsaný formulář souhlasu s účastí na akci - vaši zbraň s nejvyšší změřenou úsťovou rychlostí - peníze k uhrazení vstupného (pokud jste neplatili předem) Co nezapomenout doma? Každý z vás ví co na akci potřebuje, takže zde připomeneme jen to základní, co budete potřebovat dle pravidel této akce: - airsoftovou zbraň odpovídající pravidlům akce - ochranné brýle či masku pro airsoft - pokrývku hlavy dle rozdělení herních stran (AJN - helma-[v případě horka alternativa lodička]) (LOF - baret) (COPROX čepice s štítkem jaká koliv, ale není povolen klobouk) (El MOSTO shemag či jiný šátek) - reflexní vestu Dále doporučujeme: - PMR radiostanici s náhradními bateriemi - svítilnu a potřeby pro přespání v terénu - repelent a opalovací krém - lékárničku - drobné peníze (především 10,-Kč mince pro případnou koupi herního obvazu) Nezapomeňte že pokud se zapojíte do budování herních základen můžete získat prémii 2000 PESO což znamená 2x okamžitý refresh!!! Co je a co není dovoleno? Každý účastník akce je povinen dodržovat platné zákony, pravidla bezpečného airsoftu, bezpečnou manipulaci se zbraní, zásady fairplay a slušného jednání, pravidla akce a pokyny organizáorů. Na akci je přísný zákaz konzumace alkoholických nápojů či užívání jiných omamných látek. V celém prostoru je zakázáno rozdělávat oheň, kouřit v lese, používat jakoukoliv pyrotechniku, dýmovnice či nebezpečné nebo dráždivé látky, pro hru neschválené zbraně, jiné než airsoft zbraně a jakékoliv nebezpečné předměty. Je zakázáno používání laserů ať na zbraních či mimo ně. Je zakázáno poškozovat či znečišťovat prostor (veškeré vzniklé odpadky si musí hráči odvézt), střílet na zvířata nebo budovat pasti, kácet či lámat stromy, dělat neúměrný hluk v nočních hodinách. V případě vstoupení nezúčastněných osob do prostoru hry je každý okamžitě povinen přerušit hru a informovat organizátory. Účastníkům akce je zakázáno vjíždět vozidly do lesa a na louky a mimo vyznačené cesty a parkoviště. Každý hráč se akce účastní plně na vlastní odpovědnost a nebezpečí. Organizátoři nepřebírají žádnou právní ani hmotnou odpovědnost za případná zranění, škody a jiné následky vzniklé během akce v důsledku jednání účastníků, jim samým, ostatním účastníkům ani třetím osobám.

4 Jaký je v místě herní terén? Prostor v němž se budeme pohybovat je z 90% zalesněný, velmi členitý a nepřehledný. Herní území se rozkládá převážně v údolí podél potoka mezi rybníkem Pánovec a Hrozným rybníkem a na přilehlých svazích, návrších a plochách kolem nich. Místy je prostor hustě zarostlý až neprostupný. V prostoru nejsou až na několik výjimek při jeho okraji žádné budovy. Části prostoru jsou uvnitř odděleny dosud stojícími zbytky původního vojenského oplocení bývalého muničního skladu. Cesty jsou klasické uježděné lesní a polní, některé komunikace jsou v určitých úsecích zpevněné asfaltem. Příjezdová komunikace je asfaltová. Pohyb v terénu a zejména kolem budov a v nich vyžaduje přiměřenou opatrnost. Kompletní vypsání akce a pravidel Kompletní vypsání akce a pravidel naleznete na: zde jsou dostupné i on-line přihlášení a formulář pro účastníky mladší 18 let. Pravidla - Operace Zaragua Základní ustanovení: Zapojení do akce je povoleno pouze registrovaným hráčům, kteří zaplatili vstupné. Minimální věk hráče je 15 let. Hráči mladší než 18 let musí při registraci předložit souhlas zákonného zástupce s jejich účastí a musí mít na akci po celou dobu přítomnou zplnomocněnou osobu starší 18 let, která na ně při hře dohlíží. Všichni hráči jsou povinni dodržovat v ČR platné zákony, zásady bezpečné manipulace s airsoftovou zbraní, zásady fairplay, tato pravidla a pokyny organizátorů. Z důvodu bezpečnosti je na akci přísně zakázáno používání jakékoliv pyrotechniky, dýmovnic, dráždivých a jiných chemických látek, ostrých a jinak nebezpečných předmětů, jiných než pro tuto hru schválených airsoft zbraní, budování pastí a fyzický kontakt mezi hráči. V lese a do vzdálenosti 50 m od jeho okraje je zakázána manipulace s otevřeným ohněm, zakládání a udržování ohně a kouření. Je zakázáno ničit a poškozovat herní prostor, herní dekorace, vegetaci a střílet po zvířatech. Do herního prostoru je zakázáno vjíždět vozidly mimo vozidel organizátorů. Mimo herní prostor, v OFFZONE a na REFRESH musí mít každý zbraně zajištěny a vybity. Účastníkům je přísně zakázáno pohybovat se na veřejnosti (mimo herní prostor) s viditelně nesenou zbraní. Termín akce: Zahájení budování prostorů: od hod. Zahájení registrací na místě: od hod. Úvodní nástup: v hod. Zahájení hry: v hod. Ukončení hry: v hod. (noční neherní pauza: od hod. do 8.00 hod.) Závěrečný nástup: v hod.

5 Herní prostor: Herní prostor je definován na přiložené mapě. Hráčům je zakázáno vést boj mimo herní prostor a přesunovat se mimo herní prostor tak, že jim z toho vznikne herní výhoda. Rozlišení herních frakcí: Armáda generála Joseho Nera (AJN) helma (alternativně lodička) Lidová osvobozenecká fronta (LOF) baret Důlní korporace COPROX čepice s štítkem Kartel El MOSTO šátek nebo shemag Každý živý hráč, pohybující se na bojišti, musí mít trvale na hlavě nasazenu pokrývku hlavy dle své herní frakce. Mrtvý hráč, odcházející na refresh a mrtvý hráč na refresh je označen reflexní vestou. Limity úsťové rychlosti airsoft zbraní schválených na akci (měřeno s kuličkami 0,20 g): Kategorie (označení) bílá Úsťová rychlost s BB 6mm 0,20g do 130 m/s modrá m/s 15 m červená m/s 30 m Minimální vzdálenost pro použití 0 m (do 90 m/s) 5 m ( m/s) 10 m ( m/s) poznámka - střelba jen jednotlivými ranami - povinně záložní zbraň do 130 m/s - povoleny jen manuál (ne AEG a GAS/CO2) - povinně záložní zbraň do 130 m/s Omezení munice a zásobníků: množství munice a kapacita zásobníků není limitována Omezení váhy kuliček: bílá a modrá kategorie - max. BB 6mm 0,30g červená kategorie - max.bb 6mm 0,40g zakázány - skleněné, kovové, barvící a jiné speciální BB kuličky Vyřazení hráče ze hry: K vyřazení hráče ze hry se počítá jakýkoliv přímý zásah hráče airsoftovou kuličkou ať již od protihráče či hráče vlastní strany. Zásahy jednoznačně způsobené odraženou kuličkou, která již ztratila energii, se nepočítají. Nerozlišuje se do jaké části těla (výstroje) byl hráč zasažen. Helmy a neprůstřelné vesty nemají ochrannou funkci. Zásahy do zbraně se nepočítají. Vzdá-li se hráč, jedná dále jako mrtvý (nezůstává v zajetí). Zásah hráč oznámí hlasitě slovy: mám, nebo zásah. Zasažený hráč se poté může rozhodnout dle níže uvedených pravidel, zda-li setrvá vleže, nebo vsedě na místě zásahu (je-li místo zásahu ve vodě či bahně, může se přemístit k jeho okraji směrem zpět odkud přišel) a pomocí volání: raněný, nebo medik se pokusí vyžádat ošetření od spoluhráče, nebo zda-li se hned označí jako mrtvý a okamžitě odejde na

6 refresh. Dostane-li se hráč nepozorovaně k protihráči na vzdálenost dotyku rukou může použít takzvané tiché zabití nožem. To realizuje dotykem rukou případně lehkou gumovou atrapou nože bez hrotu a ostří a slovním upozorněním: náš nebo zásah. Je-li hráč vyřazen nožem, zvedne na znamení vyřazení ruku (nic nevolá jedná se o tichý zásah). Hráče vyřazeného nožem nelze ošetřit a musí vždy odejít jako mrtvý na refresh. Pokud by okamžitý odchod zasaženého hráče mohl odhalit přítomnost protivníka, může jej protivník vyzvat slovy či ukázáním ruky s roztaženými pěti prsty, aby tiše vyčkal před odchodem pět minut na místě. Výjimka pro velitele herních frakcí: Velitelé herních frakcí po zásahu neodcházejí na refresh, pouze se označí reflexní vestou a plně pokračují v řízení činnosti své herní frakce. Až do dalšího refresh času však nemohou použít zbraň (bojovat). Ošetření zasaženého hráče: V poli může být hráč ošetřen hráč pokud má u sebe nepoužitý herní obvaz, nebo jej jiný hráč ošetří svým obvazem. Ošetřit nelze hráče, který byl dříve ošetřen (má nasazen obvaz). Pro ošetření, přivolává k sobě zasažený hráč pravidelným voláním: raněný, nebo medik pomoc. Pokud se k němu někdo ze spoluhráčů dostane nejpozději do 5 minut od zásahu, může jej ošetřit buď přímo na místě, nebo jej může odtáhnout do skrytu a poté ošetřit. Ošetření se provádí tak, že s použitím herního obvazu zasaženého hráče, případně svého mu spoluhráč obváže viditelně (přes oblečení) levou ruku v celé délce mezi ramenem a loktem. Po ošetření se hráč znovu může zapojit do boje. Je-li ošetřující hráč při obvazování sám zasažen, nemůže ošetření dokončit a ošetřovaný hráč umírá. Pokud se k zasaženému hráči čekajícímu na ošetření nedostane nikdo ze spoluhráčů do 5 minut od zásahu, nebo se k němu dříve dostane protivník, hráč umírá. K ošetření nelze použít jiné, než herní obvazy. Ošetřený hráč musí mít po celou další dobu až do případného dalšího zásahu, po němž automaticky odchází na refresh, řádně nasazený obvaz. Pokud mu obvaz zcela odpadne, hráč umírá stejně jako by byl zasažen kuličkou, nebo nožem. Mrtvý hráč musí okamžitě odejít s nasazenou reflexní vestou nejkratší cestou a bez hovoru s ostatními živými hráči na refresh. Na refresh se použitý obvaz odkládá (hráč jej nemůže znovu použít). Refresh: Každá ze stran má na bojišti určený prostor pro refresh (prostor refresh je nebojovou zónou). Činnost na refresh řídí organizátor. Refresh je pro každou stranu v intervalech po půl hodině (vždy v půl a celou hodinu). Hráč musí přijít na refresh minimálně 5 minut před časem refreshe, aby jej mohl využít. Přijde-li na refresh hráč, který byl v boji dříve herně ošetřen, odkládá zde svůj obvaz. Po opětovném zapojení do hry se na takového hráče hledí jako na dosud neošetřovaného. Hráč si může na refresh zaplatit okamžitý refresh. Cena okamžitého refresh je 1000 PESO. Na refresh lze dokupovat i herní obvazy (vždy max. 1 na osobu). Cena obvazu je 1000 PESO. V případě užití herní výhody (viz níže) je možný i okamžitý refresh jak celé herní strany. Okamžitý refresh se vztahuje jen na hráče, kteří jsou v tu chvíli na refresh.

7 Hodnocení herních frakcí: V celkovém hodnocení Operace Zaragua zvítězí ta frakce, na jejímž účtu bude nakonec nejvíce USD. Při začátku hry je na všech účtech 0 USD. Žádná frakce nemůže jít na svém účtu v průběhu hry do záporných čísel - nelze si půjčit od organizátorů. Převody na účtech mezi frakcemi, prodeje či nákupy výhod pro frakce potvrzují vždy jejich šéfové. Akce bude hodnocena samostatně za sobotu a poté celkově za sobotu a neděli. Sazby výnosů surovina prodej na základně prodej na hranicích bedna diamantů USD USD pytel koky USD USD kokain USD USD Produkce surovin: Suroviny vznikají v herním prostoru vždy jedenkrát za 60 minut (do vyčerpání zásob suroviny) v určených místech důl, plantáž. Časy výtěžku z dolu: SO: 10.45, 11.45, 12.45, 13.45, 14.45, 15.45, 16.45, 17.45, 18.45, 19.45, hod. NE: 8.45, 9.45, 10.45, 11.45, 12.45, 13.45, hod. Ve hře jsou celkem 4 bedny s diamanty. výtěžkem dolu ve stanovený čas je vždy jedna bedna. Pokud jsou všechny vyčerpány (všechny se pohybují mezi herními stranami, aniž by byla některá prodána) je důl neaktivní. Prodaná bedna se po vykoupení vrací zpět do dolu vždy před dalším termínem výtěžku (mezi výkupem a výtěžkem, pro který je navrácena do dolu, musí být min. 30 min). Žádná herní strana nesmí mít v držení současně víc než 2 bedny diamantů. Úroda na plantážích koky: SO: 11.15, 12.15, 13.15, 14.15, 15.15, 16.15, 17.15, 18.15, 19.15, hod. NE: 8.15, 9.15, 10.15, 11.15, 12.15, 13.15, hod. Pytle s kokou jsou vždy průběžně zásobeny tak, aby byli k termínu úrody k dispozici. Úrodou plantáže je vždy jeden pytel koky. Výroba kokainu z koky: V laboratoři může být zároveň zpracováván jen jeden pytel koky a z něj vznikne jeden balíček kokainu. Doba zpracování koky na kokain je 30 min. Tato doba se počítá od složení a vybalení pytle s kokou v prostoru laboratoře (odpočítávána minutkou). Proces výroby nelze přerušit (pytel není možné odnést). Na výtěžek (balíček kokainu) má nárok ta herní strana, která v určený čas ovládá laboratoř. Kapacita laboratoře pro zpracování je vždy jen 1 pytel koky. Způsob vyzvednutí suroviny:

8 Velitel herní frakce informuje hlavního organizátora tel. o tom, že jeho strana ovládá důl, plantáž nebo laboratoř (u laboratoře informuje i o složení pytle koky na počátku výroby). Na základě tohoto telefonátu je mu určeno číslo bedny, pytle nebo balíčku, které si mohou jeho hráči v místě vyzvednout. Vydaná čísla surovin se evidují (jiná čísla surovin nejsou aktivní, nelze je tedy do hry použít). Herní výhody za USD, o nichž rozhoduje velitel frakce: - přesná informace o pohybu překupníka na hranicích (info o hodnotě mají velitelé frakce) - okamžitý refresh pro celou frakci (info o hodnotě mají velitelé frakce) Vstupní kapitál každého hráče: PESO Speciální prémie: PESO/osoba pro týmy, které se zapojí do budování základen. Podmínka pro vyplacení prémie za budování základny je trvalé postavení 1 stanu či jiného přístřešku pro každé 3 hráče týmu na určené herní základně, obehnání svého prostoru - případně velitelem frakce určeného úseku perimetru imitací ostnatého drátu dřevěné kolíky zaražené do země, výška nad zemí min. 90cm rozestup kolíků max. 3m propletení provazem ve třech vodorovných řadách a křížem a dle potřeby případně zhotovení pozic umožňujících krytí ležících střelců. Ukončení výstavby základen pro získání prémie je kontrolováno organizátory v sobotu do 9.30 hod. Před odjezdem z akce je každý tým povinen veškeré jím vybudované stavby odstranit a uvést prostor zpět do původního stavu. Neuklizení staveb bude sankcionováno při příštím ročníku. Žold: Všem hráčům je vyplácen po dovršení každých 3 herních hodin (noční neherní pauza se nezapočítává) žold. Žold je pro hráče vyplácen dle výsledku jejich herní frakce v uplynulých 3 hodinách dne níže stanovené sazby: Výdělek frakce méně než USD žold na hráče 500 PESO USD PESO více než USD PESO Časy výplaty žoldu: SO: 13.30, 16.30, hod NE: 9.30, hod Herní výhody za PESO: PESO herní obvaz k ošetření na bojišti (platí se navíc hodnota vojenského obvazu 10,-Kč/ks) PESO jednorázové okamžité ukončení refreshe pro 1 hráče

9 Herní dekorace: Hráčům je zakázáno úmyslně poškozovat herní dekorace a brát herní výnosy mimo určený čas. Imitace zátarasů z ostnatého drátu (dřevěné kůly s nataženými provazy jako ostnatý drát) je zakázáno probíhat či prorážet tělem hráče. Pro překonání musí týt drát přestřižen či přeříznut. Hráčům je zakázáno přemísťovat lokace dolu, plantáže koky a laboratoře stejně tak, jako základní tábory herních stran. Přehled přidělení PMR frekvencí: Armáda generála Joseho Nera (AJN) 3 Lidová osvobozenecká fronta (LOF) 4 Důlní korporace COPROX 5 Kartel El MOSTO 6 Nepřidělené volné PMR frekvence 1,2,7 PMR frekvence pro organizátory 8 (zákaz poslechu pro hráče) Povinná výbava hráče: ochranné brýle či maska (trvale nasazeny na hlavě) airsoftová zbraň splňující limity pro akci (pro bojovníka) pokrývka hlavy dle určeného rozlišení herní frakce (trvale nasazena na hlavě při hře) reflexní vesta (pro označení mrtvého hráče) vyplněný formulář k účasti a odpovědnosti za tým (je-li součástí týmu i hráč mladší 18 let tak také: prohlášení pro hráče mladší 18 let) doklad totožnosti k prokázání věku Doporučená výbava hráče: osobní lékárnička první pomoci PMR vysílačka pro zajištění spojení psací potřeby a bloček pro zákresy do mapy a poznámky svítilna vhodná výstroj, oblečení a obuv pro airsoft v lese chrániče loktů a kolen nůž finanční hotovost pro drobnou útratu na akci smartphone (chytrý telefon) pro příjem informací ke scénáři Zákazy a omezení: Zákaz užívání jiných než airsoftových zbraní a airsoftových zbraní nesplňujících limity úsťové rychlosti. Zákaz užívání kuliček BB 6mm o váze nad 0,40 g a jiného střeliva. Zákaz používání veškeré pyrotechniky, dýmovnic a chemikálií. Zákaz užívání ostrých a jinak nebezpečných předmětů ve hře. Zákaz používání laserů na zbrani i mimo ni. Zákaz fyzického kontaktu mezi hráči při hře. Zákaz vstupu a pobytu v herním prostoru bez nasazených ochranných brýlí nebo masky.

10 Zákaz vjíždění do prostoru a parkování vozidly mimo určené cesty a prostory. Zákaz táboření mimo vyhrazené prostory. Zákaz rozdělávání ohně a kouření v lese a do 50 m od jeho okraje. Zákaz poškozování herního prostoru, dekorací a vegetace a střelby na zvířata. Zákaz konzumace alkoholických nápojů, omamných a psychotropních látek po celou herní dobu akce. Zákaz účasti ve hře pod vlivem alkoholických nápojů a omamných a psychotropních látek. Zákaz rušení nočního klidu (hlasité hudební a jiné produkce) v době od do 8.00 hod. Zákaz odhazování odpadků - při registraci budou k dispozici pro vyzvednutí plastové pytle na odpad. (Všichni účastníci musí svůj odpad z táboření odvézt po akci s sebou.) Zákaz jednání v rozporu s principy fairplay, pravidly hry a bezpečnou manipulací s airsoft zbraní. Zákaz porušování zákonů a platných vyhlášek. Ustanovení o odpovědnosti: Hráči jsou povinni dodržovat pravidla akce a zákony ČR, bezpečnostní opatření pro zacházení s airsoft zbraní, mít trvale nasazeny ochranné pomůcky (masky, brýle), samostatně či na pokyn přerušit hru v případě vzniku mimořádné události, zranění či pokud se v herním prostoru objeví cizí osoby, zvířata, vozidla, nebo nízko letící letadla a chovat se tak, aby neohrozili či nezpůsobili zranění ani škody sobě ani jiným, nepoškozovat herní prostor a přírodu v něm. Bezpečnost je základním pravidlem pro každé jednání během hry! Všichni hráči se účastní akce dobrovolně a plně na vlastní odpovědnost. Organizátoři akce nepřebírají žádnou odpovědnost za případná úmyslná ani neúmyslná porušení zákonů či bezpečnostních opatření ze strany hráčů, případná vzniklá zranění, úmrtí ani hráči způsobené škody a jiné následky. Jednotlivci či týmy hrubě porušující pravidla akce mohou být z akce bez náhrady vykázány a může jim být zakázán přístup na další pořádané akce. Případné porušování zákonů, vandalství, výtržnictví a jiné protiprávní jednání jsou organizátoři oprávněni řešit přivoláním policie. Minimální věk hráčů: Hráči starší 18 let se mohou akce účastnit bez omezení. Hráči ve věku let se mohou akce zúčastnit jen s písemným souhlasem rodičů a pod trvalým dohledem odpovědné osoby starší 18 let. Hráči mladší než 15 let se akce nemohou účastnit. Vybavení zázemí akce: stánek BAS s prodejem základního sortimentu airsoft spotřebního zboží (např.: kuličky, plyn, CO2 bombičky, brýle, reflexní vesty, rozlišovací pokrývky hlavy dle herních frakcí ) možnost dobití baterií (v limitovaném množství) do zbraní stánek se základním občerstvením (nealko pití, studené a teplé jídlo) mobilní WC užitková voda Sortiment občerstvení ASportal 2013 Operace Zaragua

11 Jídlo guláš sypaný cibulí, chléb 60,-Kč klobása s chlebem a hořčicí 45,-Kč párek s chlebem a hořčicí 20,-Kč párek v rohlíku 15,-Kč brambůrky 25,-Kč oříšky 15,-Kč kobliha 10,-Kč tatranka 10,-Kč Studené nápoje točené nealko pivo 0,5l 25,-Kč točená Kofola 0,5l 25,-Kč limonády PET láhev 0,5l 20,-Kč voda PET láhev 0,5l 20,-Kč Energetické nápoje RedBull 40,-Kč Semtex 35,-Kč Teplé nápoje čaj 15,-Kč káva 15,-Kč Občerstvení na akci zajišťuje: Trpaslík, Písek Autor článku AirSoft.cz, článek byl napsán :42. URL článku:

Operace Zaragua II. - Pravidla

Operace Zaragua II. - Pravidla Operace Zaragua II. - Pravidla Kompletní pravidla a informace pro letošní akci Operace Zaragua II (2014) Termín akce: Zahájení registrací na místě: pátek 15. srpna 2014 od 12.00 hod. do 23.00 hod. Oficiální

Více

Pravidla - Operace Zaragua

Pravidla - Operace Zaragua Pravidla - Operace Zaragua Termín akce: Zahájení registrací po internetu: 1. června 2015 na www.airsoftshop.cz Zahájení registrací na místě: pátek 14. srpna 2015 od 12.00 hod. do 23.00 hod. Úvodní nástup:

Více

ASportal Aktualizováno ASportal Operace Zaragua / srpna 2013, Oldřichov u Písku

ASportal Aktualizováno ASportal Operace Zaragua / srpna 2013, Oldřichov u Písku ASportal 2013 Aktualizováno ASportal 2013 - Operace Zaragua / 23. 25. srpna 2013, Oldřichov u Písku Letošní ročník tradiční akce ASportal 2013 bude kompletně v novém. Zcela se změní místo akce, její velikost

Více

Operace ZARAGUA - pravidla

Operace ZARAGUA - pravidla Operace ZARAGUA - pravidla I. OBECNÉ INFORMACE: Termín akce: Ukončení registrací po internetu: neděle 7. srpna 2016 na www.airsoftshop.cz Zahájení registrací na místě: pátek 12. srpna 2016 od 16.00 hod.

Více

Pozvánka na akci COMMAND & CONQUER III.

Pozvánka na akci COMMAND & CONQUER III. Pozvánka na akci COMMAND & CONQUER III. Moravský airsoftový tým vás zve na tématickou akci COMMAND & CONQUER III., kterou dělají každý víkend. Základní informace Kde: bývalá raketová základna Ketkovice

Více

Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli. 1 Obecná ustanovení

Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli. 1 Obecná ustanovení Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli 1 Obecná ustanovení 1. Tento Návštěvní řád, dále Řád, je směrnice vyhlášená provozovatelem paintballového hřiště Hra Barev - Bratronice

Více

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku

Obec Rozdrojovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Obec Rozdrojovice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013, o veřejném pořádku Zastupitelstvo obce Rozdrojovice se na svém 22. zasedání dne 26.9. 2013 usnesením č. 22/2013 usneslo vydat na základě 10 písm. a)

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozovatel:

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozovatel: PROVOZNÍ ŘÁD Provozovatel: GoodFellas Liberec s.r.o. IČ: 07147066 se sídlem Liberec, Nedbalova 49, PSČ 463 12 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 41684

Více

PROPOZICE Kraslická desítka běžecký závod

PROPOZICE Kraslická desítka běžecký závod PROPOZICE Kraslická desítka běžecký závod 3. ročník Pořadatel: Termín: Princip: Místo: Parkování: Nadační fond Ještěřice a město Kraslice sobota 6. října 2018 od 16:00 hodin (registrace od 14:00 hodin)

Více

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY 1. ROČNÍKU ZÁVODU MĚSTECKÁ DESÍTKA

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY 1. ROČNÍKU ZÁVODU MĚSTECKÁ DESÍTKA POKYNY PRO ÚČASTNÍKY 1. ROČNÍKU ZÁVODU MĚSTECKÁ DESÍTKA Každý závodník, který se přihlásí na závod Městecká desítka se zavazuje, že bude dodržovat následující pravidla a ctít zásady FAIR PLAY. VŠEOBECNÉ

Více

4.1 Činnost... 5 4.2 Speciální pravomoce... 5 5 Vozidla... 5 5.1 Střelba na vozidla... 5 5.2 Bojová vozidla... 5 5.3 Posádka vozidel... 5 5.

4.1 Činnost... 5 4.2 Speciální pravomoce... 5 5 Vozidla... 5 5.1 Střelba na vozidla... 5 5.2 Bojová vozidla... 5 5.3 Posádka vozidel... 5 5. Obsah 1 Bojové operace... 3 1.1 Čas a místo... 3 1.2 Přerušení operace... 3 2 Střelba... 3 2.1 Zbraně... 3 2.2 Zásahy... 3 2.2.1 Zásah do těla... 3 2.2.2 Zásah do zbraně... 3 2.2.3 Zásah do výstroje...

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno Dobrovského 27c, 612 00 Brno ve spolupráci s Vojenskou nemocnicí Brno a Československým legionářem s.z, Vás srdečně zve na: 1. POŘADATEL: Komunitní centrum pro

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. pro Koupaliště Milevsko. Provozovatel : SPOS Milevsko s.r.o. J. A. Komenského 1034 399 01 Milevsko IČ : 260 30 756

PROVOZNÍ ŘÁD. pro Koupaliště Milevsko. Provozovatel : SPOS Milevsko s.r.o. J. A. Komenského 1034 399 01 Milevsko IČ : 260 30 756 PROVOZNÍ ŘÁD pro Koupaliště Milevsko Provozovatel : SPOS Milevsko s.r.o. J. A. Komenského 1034 399 01 Milevsko IČ : 260 30 756 V. Milevsku dne 1.1.2012 1 PROVOZNÍ ŘÁD KOUPALIŠTĚ V MILEVSKU Čl. I. Úvodní

Více

Provozní řád sportovně rekreačního areálu v ulici Kpt. Nálepky

Provozní řád sportovně rekreačního areálu v ulici Kpt. Nálepky Provozní řád sportovně rekreačního areálu v ulici Kpt. Nálepky Tento provozní řád vydává Městský obvod Pardubice V za účelem harmonického rozvoje tělovýchovy a sportu a využívání volného času zejména mládeže

Více

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, 3 6 0 0 6 K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Hradiště č. 2/2016 ze dne 29. srpna 2016, kterým se dočasně zpřístupňuje část území vojenského

Více

Provozní řád sportovně rekreačního areálu v ulici Kpt. Nálepky

Provozní řád sportovně rekreačního areálu v ulici Kpt. Nálepky Provozní řád sportovně rekreačního areálu v ulici Kpt. Nálepky Tento provozní řád vydává Městský obvod Pardubice V za účelem harmonického rozvoje tělovýchovy a sportu a využívání volného času zejména mládeže

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15 PROVOZNÍ ŘÁD Centrum dopravní výchovy Praha 15 Provozní řád Centrum dopravní výchovy Praha 15 I. Údaje o CDV Údaje o zařízení: dětské dopravní hřiště Název zařízení: Centrum dopravní výchovy Praha 15 Adresa:

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Pavel Céza, Jiráskova 64/13, 289 22 Lysá nad Labem Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů/stran: 5/9 Přílohy : 3 Provozní řád střelnice střelnice Milovice (k.ú. Jiřice) PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situační

Více

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní stadion v Jilemnici 514 01 Jilemnice e-mail: info@sport-jilemnice.cz www.sport-jilemnice.cz

Více

Propozice + pravidla: Rock Point - Zimní výzva 2015

Propozice + pravidla: Rock Point - Zimní výzva 2015 Propozice + pravidla: Rock Point - Zimní výzva 2015 Rock Point - Zimní výzva 2015 je nejextrémnější zimní outdoor-survivalový závod dvojic ve volném terénu, konaný na území ČR! Pořadatel: Top race agency

Více

UBYTOVACÍ ŘÁD. I. Obecná pravidla

UBYTOVACÍ ŘÁD. I. Obecná pravidla UBYTOVACÍ ŘÁD I. Obecná pravidla Ubytování hostů v chalupě. probíhá na základě uzavřené smlouvy o ubytování podle 754 a následujících zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník. Smlouva o ubytování je uzavřena

Více

- 1 - PROVOZNÍ ŘÁD. dětského a fitness hřiště na ulici Novohradská 224 města Třeboň

- 1 - PROVOZNÍ ŘÁD. dětského a fitness hřiště na ulici Novohradská 224 města Třeboň - 1 - PROVOZNÍ ŘÁD dětského a fitness hřiště na ulici Novohradská 224 města Třeboň I. Provozovatel: Odeon a.s. Za úklid hřiště odpovídá: údržba areálu II. Návštěvní doba hřiště: duben říjen od 9.00 do

Více

POHÁR PŘEDSEDY ČsOL VE STŘELBĚ Z VELKORÁŽNÍ PISTOLE

POHÁR PŘEDSEDY ČsOL VE STŘELBĚ Z VELKORÁŽNÍ PISTOLE POHÁR PŘEDSEDY ČsOL VE STŘELBĚ Z VELKORÁŽNÍ PISTOLE Organizátor: Československá obec legionářská ve spolupráci se střelnicí Trigger Service Brno Místo: Střelnice Trigger Service, Kotlářská 51a, 602 00

Více

Organizační tým závodu (dále také tým J60 nebo organizátor )

Organizační tým závodu (dále také tým J60 nebo organizátor ) Pravidla závodu Princip závodu spočívá v co nejrychlejším zdolání cca 60 km trasy chůzí či během. Závodník musí projít v daném pořadí níže uvedené kontrolní stanoviště: START Světlá vrchol Javořice (dále

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, a ve spolupráci s ČsOL, Jednotou ČsOL Břeclav, Jihomoravskou krajskou organizací SVV ČR Vás srdečně zve na: 1.

Více

PRAVIDLA TRHU festivalu Jičín město pohádky 2017

PRAVIDLA TRHU festivalu Jičín město pohádky 2017 PRAVIDLA TRHU festivalu Jičín město pohádky 2017 1) Informace k vyplnění přihlášky a její odeslání a. Pokyny k vyplnění přihlášky Vysvětlení některých kolonek: Počet osob ve stánku: uvádějte počet osob,

Více

Obec Nebovidy Sportovní a společenská hala Nebovidy PROVOZNÍ ŘÁD

Obec Nebovidy Sportovní a společenská hala Nebovidy PROVOZNÍ ŘÁD Obec Nebovidy Sportovní a společenská hala Nebovidy PROVOZNÍ ŘÁD Část I. Základní ustanovení Článek 1 1. Tento provozní řád určuje zásady chování uživatelů, návštěvníků a pracovníků Sportovní a společenské

Více

Slovensko Bratislava parkoviště Klokočova 48 8'7.980"N, 17 6'57.993"E. (orientační bod Vodní věž)

Slovensko Bratislava parkoviště Klokočova 48 8'7.980N, 17 6'57.993E. (orientační bod Vodní věž) Bratislava Vídeň koloběžkový závod (jízda) sobota 28.4.2018 Bratislava Vídeň je závod ve kterém nikdo není poslední, záleží na Vás jak jízdu podél Dunaje pojmete, buď v závodním či turistickém tempu. Závod

Více

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD AREÁLU VÝLETIŠTĚ HRADČANY. Článek 1. Úvodní ustanovení

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD AREÁLU VÝLETIŠTĚ HRADČANY. Článek 1. Úvodní ustanovení PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD AREÁLU VÝLETIŠTĚ HRADČANY Článek 1 Úvodní ustanovení Areálem Výletiště se pro účely tohoto řádu rozumí oplocený pozemek s provozní budovou, sportovním skladem, hudebním altánem,

Více

Lesní Kros i Canicross Tlučnou

Lesní Kros i Canicross Tlučnou Lesní Kros i Canicross Tlučnou www.rozbehamecesko.cz Krásné lesy v okolí Plzně a měkké cesty jako stvořené pro lesní kros! 1. ročník závodu, který jde ve šlépějích dříve proslulého Tlučenského běhu. Za

Více

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KARATE OLOMOUC 13. - 18.7. 2015 Zasíláme doplňující informace o letním soustředění: Datum: od 13.7. 2015 (pondělí) do 18.7.2015 (sobota) Místo konání: Chata JUNIOR, Kunčice 14, Staré

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice PS AVZO Křinec, okr. Nymburk Výtisk číslo: NÁVRH Počet výtisků : 1 Počet listů/ stran: 5/10 Přílohy : 2 TSČ - ČESKÉ AVZO REPUBLIKY Provozní řád střelnice PS AVZO Křinec okres Nymburk zpracovaný v členění

Více

PRAVIDLA SERIÁLU 1. OBECNÁ ČÁST 2. PODMÍNKY REGISTRACE

PRAVIDLA SERIÁLU 1. OBECNÁ ČÁST 2. PODMÍNKY REGISTRACE PRAVIDLA SERIÁLU 1. OBECNÁ ČÁST 1.1. Organizátorem seriálu Czech SwimRun Tour je společnost 4Motion z.s., se sídlem K Olympiku 563/2, 186 00 Praha 8. 1.2. Základní pojmy používané dále v textu: 1.2.1.

Více

Český svaz plaveckých sportů směrnice č. 4/2011 schválena dne: 29.5. 2011 REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 1 REGISTRACE ČLENŮ ČSPS

Český svaz plaveckých sportů směrnice č. 4/2011 schválena dne: 29.5. 2011 REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 1 REGISTRACE ČLENŮ ČSPS REGISTRAČNÍ ŘÁD Českého svazu plaveckých sportů Článek 1 REGISTRACE ČLENŮ ČSPS 1.1 Sportovec, který se chce aktivně zapojit do činnosti v plaveckých sportech, musí být registrován v ČSPS. 1.2 Každý rozhodčí,

Více

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA RICHARD GABESAM ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA Střeleckou soutěž jednotlivců a tříčlenných družstev XII. (XVII.) ročník VZPOMÍNKA na VELKOU CENU HRADNÍ

Více

Pokyny pro účastníky lyžařského výcviku ve školním roce 2018/2019 třída 1. I a 1. J

Pokyny pro účastníky lyžařského výcviku ve školním roce 2018/2019 třída 1. I a 1. J Pokyny pro účastníky lyžařského výcviku ve školním roce 2018/2019 třída 1. I a 1. J Termín konání: 24. 26. 1. a 28. 30. 1. 2019 v Teplicích nad Metují, SKI AREÁL KAMENEC Začátek kurzu: Trutnov sraz 24.

Více

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu P R O P O Z I C E Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu 2.- 4. 9. 2011 Druh soutěže: mistrovství České republiky v radiovém orientačním běhu klasika pro kategorie MD 12

Více

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY ČASOVÝ HARMONOGRAM (18. 20. 5. 2017) 18. 5. 2017 (čtvrtek) 12:00 20:00 Vyzvednutí startovních balíčků v GALERII HARFA 19. 5. 2017 (pátek) 9:00 20:00 Vyzvednutí startovních balíčků

Více

Absolventská práce. Airsoft. Honza Chalupa. Konzultant: Michal Kubelík

Absolventská práce. Airsoft. Honza Chalupa. Konzultant: Michal Kubelík Absolventská práce 2009 Airsoft Honza Chalupa Konzultant: Michal Kubelík Obsah 1) Úvod 2) Moje zbraň, pravidla hry 3) Jak někoho vyřadit,historie a výbava 4) Airsoftové zkratky 5) Kamufláže 6) Desatero

Více

Informace pro registrované běžce na SPORT LIFE RUN 2014. Vstup do areálu brněnského výstaviště. Start běhů

Informace pro registrované běžce na SPORT LIFE RUN 2014. Vstup do areálu brněnského výstaviště. Start běhů Informace pro registrované běžce na SPORT LIFE RUN 2014 (ŽENSKÝ BĚH O DÉLCE 5 KM, VELETRŽNÍ BĚH O DÉLCE 10 KM) Vstup do areálu brněnského výstaviště Vstup do prostoru brněnského výstaviště Vám bude umožněn

Více

Jihlavská astronomická společnost

Jihlavská astronomická společnost Pokyny pro účastníky Letního astronomického soustředění LASO 2010 Hájenka Černé lesy, Brtnice na Jihlavsku, 21. až 30. července 2010 Vážení rodiče a účastníci, na základě Vámi zaslané přihlášky Vám prostřednictvím

Více

BARVÁM NEUTEČEŠ Ústí nad Labem,

BARVÁM NEUTEČEŠ Ústí nad Labem, INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY ČASOVÝ HARMONOGRAM (31. 5. 1. 6. 2019) 31. 5. 2019 (pátek) 12:00 19:00 Vyzvednutí startovních balíčků v OC Forum (v přízemí vedle supermarketu Billa) 1. 6. 2019 (sobota) 9:00 Začátek

Více

Místo konání: Zvole u Prahy - prezentace dětí do 9:00

Místo konání: Zvole u Prahy - prezentace dětí do 9:00 BMC Transbrody 2018 - propozice děti Datum konání: neděle 16 záři 2018 Místo konání: Zvole u Prahy - prezentace dětí do 9:00 Příjezd na parkoviště 1 / 8 Mapa areálu pro dětské závody Trasy a ročníky narození

Více

ZÁVOD HLÍDEK O ZLATÝ MEČ MGR. KRYSTY

ZÁVOD HLÍDEK O ZLATÝ MEČ MGR. KRYSTY ZÁVOD HLÍDEK O ZLATÝ MEČ MGR. KRYSTY VYTRVALOST ODVAHA - ČEST VZDĚLÁNÍ Pořádá SOŠ OOM Popis závodu Závod o Zlatý meč zřizovatele Mgr. Krysty je koncipován jako soutěž hlídek, které reprezentují svou danou

Více

Občerstvovací stanice

Občerstvovací stanice Informace pro registrované běžce na PŮLMARATON MORAVSKÝM KRASEM (1/2 MARATON, MĚSTSKÝ BĚH, DĚTSKÉ BĚHY) Registrace či prezentace (vyzvednutí startovního balíčku) Registrace a prezentace je otevřena v pátek

Více

Propozice závodu Otrokovické svahy 2017

Propozice závodu Otrokovické svahy 2017 Propozice závodu Otrokovické svahy 2017 OTROKOVICKÉ SVAHY 28. 10. 2017 veřejný závod v přespolním běhu na trati na 5 a 10 km s dětskými závody s centrem na Novém stadionu Tj Jiskra Otrokovice. Pořadatel

Více

Provozní řád Společnosti ZIMLET Klíny, s.r.o. se sídlem Rašov 64, Klíny identifikační číslo: odpovědná osoba: Ing.

Provozní řád Společnosti ZIMLET Klíny, s.r.o. se sídlem Rašov 64, Klíny identifikační číslo: odpovědná osoba: Ing. Lyžařská škola 1. Úvodní ustanovení Provozní řád Společnosti se sídlem Rašov 64, Klíny 43601 identifikační číslo: 22802126 odpovědná osoba: 1.1. Lyžařská škola je otevřena denně od 8:30 do 16:30 hod. 1.2.

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

MISTR ZBRANĚ SA.58 STŘELECKÁ SOUTĚŽ S MOŽNOSTÍ ZÍSKÁNÍ TŘÍDNOSTI

MISTR ZBRANĚ SA.58 STŘELECKÁ SOUTĚŽ S MOŽNOSTÍ ZÍSKÁNÍ TŘÍDNOSTI MISTR ZBRANĚ SA.58 STŘELECKÁ SOUTĚŽ S MOŽNOSTÍ ZÍSKÁNÍ TŘÍDNOSTI OBOS.cz ve spolupráci se spolkem SX a partnery pořádají otevřenou střeleckou soutěž: MISTR ZBRANĚ SA.58 Jedná se o střelecké závody, ve

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MULTIFUNKČNÍHO ORANŽOVÉHO HŘIŠTĚ V OBCI MEDLOVICE

PROVOZNÍ ŘÁD MULTIFUNKČNÍHO ORANŽOVÉHO HŘIŠTĚ V OBCI MEDLOVICE PROVOZNÍ ŘÁD MULTIFUNKČNÍHO ORANŽOVÉHO HŘIŠTĚ V OBCI MEDLOVICE Multifunkční hřiště bylo vybudováno pro občany Medlovic, zdejší MŠ, Domov pro osoby se zdravotním postižením a obyvatele přilehlých obcí za

Více

BARVÁM NEUTEČEŠ Olomouc, 2.5.2015

BARVÁM NEUTEČEŠ Olomouc, 2.5.2015 INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY ČASOVÝ HARMONOGRAM (1. 2.5.2015) 1.5.2015 (pátek) 12:00 20:00 Vyzvednutí startovních balíčků v OC Haná Doporučujeme vyzvednutí startovního balíčku v tento den, abyste předešli dlouhým

Více

Mezinárodní akademické mistrovství ČR v inline bruslení závod na 21 km

Mezinárodní akademické mistrovství ČR v inline bruslení závod na 21 km Mezinárodní akademické mistrovství ČR v inline bruslení závod na 21 km Pořadatel: Slezská univerzita v Opavě z pověření ČESKÉ ASOCIACE UNIVERZITNÍHO SPORTU Datum soutěže: sobota 18. září 2011 Místo soutěže:

Více

PROPOZICE SOUTĚŽE NOČNÍ HLÍDKA 2014

PROPOZICE SOUTĚŽE NOČNÍ HLÍDKA 2014 PROPOZICE SOUTĚŽE NOČNÍ HLÍDKA 2014 SDH Březiny ve spolupráci s SDH Krásné, Daňkovice, Spělkov, Sněžné, Milovy a Křižánky, pořádají 1. ročník brutální noční soutěže hasičských družstev 1+5 Noční Hlídka.

Více

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí Dle 29 odst. 1 písm. o) bod 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Organizátor soutěţe: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Technické zabezpečení: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02)

Organizátor soutěţe: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Technické zabezpečení: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Armáda České republiky KVV Plzeň Klub vojáků v záloze Tachov B Zbraně Liberec pořádá 1. ročník mezinárodní střelecké soutěţe O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ číslo soutěţe podle Kalendáře 2013 : (propozice

Více

II. Všeobecná ustanovení mistrovství

II. Všeobecná ustanovení mistrovství Příloha č. 1 k R Ř ÚPVSP č. 8/2018 II. Všeobecná ustanovení mistrovství Čl. 1 Organizace mistrovství (1) Mistrovství ve vzájemné spolupráci pořádají a) Krajské ředitelství policie Středočeského kraje (dále

Více

Operace CALLISTO. 4. jihomoravská military skupina RANGERS. Ořešín

Operace CALLISTO. 4. jihomoravská military skupina RANGERS. Ořešín 4. jihomoravská military skupina RANGERS Cíle mise: Ořešín Přiblížení se k opěrným bodům nepřítele, vybudovat předmostí, navázat kontakt se spojeneckými silami, společné obsazení protivníkových opěrných

Více

OTROKOVICKÉ SVAHY 2018

OTROKOVICKÉ SVAHY 2018 OTROKOVICKÉ SVAHY 2018 OTROKOVICKÉ SVAHY 27. 10. 2018, 2. ročník veřejného závodu v přespolním běhu na tratích 5 a 10 km s dětskými závody s centrem na Novém stadionu TJ Jiskra Otrokovice. Propozice ke

Více

VÁS ZVE NA Olomouc Lazce března 2019

VÁS ZVE NA Olomouc Lazce března 2019 VÁS ZVE NA Olomouc Lazce 15. 16. března 2019 Organizátor soutěže: Výrobce a prodejce produktů pro myslivost a bezpečnostní složky. Termovizní a noktovizní technologie pro myslivce a policejní složky. Partneři

Více

Akce se koná pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. SDH Březiny ve spolupráci s SDH Krásné, Daňkovice, Spělkov, Sněžné, Milovy, Křižánky, Kuklík a Pustá Rybná, Vás srdečně zve na 2. ročník brutální noční soutěže hasičských družstev 1+5 Soutěž se koná v

Více

Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového vzdělávání v DDD

Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového vzdělávání v DDD Směrnice DDD SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ MĚSTA PLZNĚ, příspěvková organizace Vydání č.: 1 Počet stran: 5 Počet příloh: 0 Účinnost od: 01. 02. 2014. Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového

Více

UBYTOVACÍ ŘÁD. Na začátku pobytu je vybrána záloha ve výši Kč pro případ způsobené škody.

UBYTOVACÍ ŘÁD. Na začátku pobytu je vybrána záloha ve výši Kč pro případ způsobené škody. UBYTOVACÍ ŘÁD Ubytovaný dává souhlas ke zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů v platném znění. Za ubytovaného je v tomto dokumentu

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 15. zasedání dne 15.12.2016 usneslo vydat podle 10

Více

RC Klub SIG N. A. L. Třebíč P R O P O Z I C E. Lo-30 Seriál EX 2013 ( EX So, EX- 500 Ne)

RC Klub SIG N. A. L. Třebíč P R O P O Z I C E. Lo-30 Seriál EX 2013 ( EX So, EX- 500 Ne) RC klub SIG - N. A. L. Třebíč P R O P O Z I C E soutěží lodních modelářů 1) 5. kolo Moravského poháru 2013, 2) 5. kolo seriálu Mistrovství České republiky 2013 kategorie EX Pořadatel: Čísla soutěží: RC

Více

Místo konání: Zvole u Prahy - prezentace do 10:00

Místo konání: Zvole u Prahy - prezentace do 10:00 BMC Transbrody 2018 Datum konání: neděle 16 záři 2018 Místo konání: Zvole u Prahy - prezentace do 10:00 Prezentace (start/cíl) a příjezd na parkoviště 1 / 15 Trasy a ročníky narození 50 km BMC Transbrody

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. AUTODROM SOSNOVÁ u ČESKÉ LÍPY

PROVOZNÍ ŘÁD. AUTODROM SOSNOVÁ u ČESKÉ LÍPY PROVOZNÍ ŘÁD AUTODROM SOSNOVÁ u ČESKÉ LÍPY Identifikační údaje provozovatele: AUTODROM PROMOTION s.r.o. Lindnerova 998, Praha 8 IČ: 254 46 941 Adresa areálu, na který se provozní řád vztahuje: Sosnová

Více

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Nařízení (EU) č. 181/2011 (dále jen nařízení ) vstoupilo v platnost dne 1. března 2013. Toto nařízení stanoví minimální soubor práv cestujících

Více

KRAJINOU JAKUBA KRČ I NA

KRAJINOU JAKUBA KRČ I NA KRAJINOU JAKUBA KRČ I NA Propozice: Doghiking Jihočeským krajem rybníků a mokřadů www.jcpa.cz jcpa@seznam.cz copyright 2013 Stránka 1 Krajinou Jakuba Krčína Datum: 14.06.2015 neděle Místo: Kemp Lužnice

Více

ŘÁD TÁBORA PENTAGRAMUS 2015

ŘÁD TÁBORA PENTAGRAMUS 2015 ŘÁD TÁBORA PENTAGRAMUS 2015 Cílem našeho tábora je vytvořit dobrou partu, dobrý kolektiv správných táborníků. Táborníci jsou povinni respektovat obecná pravidla chování, bezpečnosti a hygieny, doplněná

Více

Talířová na Nížkově 35. ročník

Talířová na Nížkově 35. ročník Talířová na Nížkově 35. ročník Termín konání: 19. září 2015 Hrací louka u rybníka (jako minulý rok) Časový harmonogram: Termín konání: 19. září 2015 Příjezd: většina přijede již 18. září večer Začátek

Více

Provozní řád tělocvičny

Provozní řád tělocvičny Základní škola a mateřská škola Dobratice, okres Frýdek-Místek příspěvková organizace Provozní řád tělocvičny Článek I. Základní ustanovení Tělocvična v Dobraticích je majetkem obce Dobratice, která pověřila

Více

Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka

Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka Vážení a milí hosté, vítáme Vás v naší chalupě a dovolte, abychom Vás seznámili s pravidly provozu: * Po příjezdu host předloží svůj platný občanský průkaz nebo cestovní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola technická, Most, příspěvková organizace Dělnická 21, 434 01 Most PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Tento provozní řád je vypracován dle ustanovení 7, odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

PROPOZICE. Kuba cup. I. ročník střelecké soutěže. 1. Základní a všeobecná ustanovení:

PROPOZICE. Kuba cup. I. ročník střelecké soutěže. 1. Základní a všeobecná ustanovení: ARMY ARMS, SSK SEMILY pořádá závod pro malého Jakuba který se narodil se svalovou distrofií (www.jakubpecka.cz) I. ročník střelecké soutěže Kuba cup PROPOZICE 1. Základní a všeobecná ustanovení: NÁZEV

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, Historickou skupinou 1. Československé partyzánské brigády Jana Žižky, Jihomoravskou krajskou jednotou ČsOL,

Více

Půlmaraton Plzeňského kraje 2015

Půlmaraton Plzeňského kraje 2015 Datum Start Vzdálenost Cíl Limit 16. 5. 2015 silnice před areálem Škodaland 11:00 21,0975 km silnice před areálem Škodaland 3 hodiny Kategorie: Pro zařazení do kategorie je rozhodující ročník narození.

Více

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU PROPOZICE LETNÍHO KEMPU AKADEMIE KARATE VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 18. - 25.7. 2015 Horní Bečva, Hotel Kahan 1 Na základě vaší přihlášky Vám zasíláme doplňující informace o kempu Datum: 18.7. 2015 sobota - 25.7.2015

Více

Provozní řád Společnosti ZIMLET Klíny, s.r.o. se sídlem Rašov 64, Klíny identifikační číslo: odpovědná osoba: Ing.

Provozní řád Společnosti ZIMLET Klíny, s.r.o. se sídlem Rašov 64, Klíny identifikační číslo: odpovědná osoba: Ing. Lyžařská škola 1. Úvodní ustanovení Provozní řád Společnosti se sídlem Rašov 64, Klíny 43601 identifikační číslo: 22802126 odpovědná osoba: 1.1. Lyžařská škola je otevřena denně od 8:30 do 16:30 hod. 1.2.

Více

Pokyny. HI-TEC Mistrovství ČR a Veteraniáda ČR ve sprintu (žebříček A), veřejný závod ve sprintu.

Pokyny. HI-TEC Mistrovství ČR a Veteraniáda ČR ve sprintu (žebříček A), veřejný závod ve sprintu. Pořadatel: Tech. Provedení: Pokyny HI-TEC Mistrovství ČR a Veteraniáda ČR ve sprintu (žebříček A), veřejný závod ve sprintu. Český svaz orientačního běhu Datum: pátek 28.9.2007 Shromaždište: Přátelé orientačního

Více

Novoveský běh ročník *

Novoveský běh ročník * Novoveský běh 2016 1. ročník * 2. 7. 2016 Pořadatel: Obec Nová Ves pod Pleší Kontakt: Za poštou 90, Nová Ves pod Pleší 262 04 Ředitel závodu: Jan Havelka 777 302 950 Technický ředitel: Pepa Burian 723

Více

Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum Podpis

Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum Podpis Vydání č.: 5 Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Účinnost od: 12.8.2014 Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum

Více

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Nařízení (EU) č. 181/2011 (dále jen nařízení") vstoupilo v platnost dne 1. března 2013. Toto nařízení stanoví minimální soubor práv cestujících

Více

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách"

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 V Chaloupkách PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách" 1. Střelnice se nachází v Praze 9 - Hloubětíně, v místní části "V Chaloupkách", č. kat. 257/2 a 257/19. Majitelem a provozovatelem střelnice je

Více

Zákon č. 289/1995 Sb. o lesích. Přehled nejdůležitějších částí

Zákon č. 289/1995 Sb. o lesích. Přehled nejdůležitějších částí Zákon č. 289/1995 Sb. o lesích Přehled nejdůležitějších částí 1 -Účel zákona Stanoví předpoklady: pro zachování lesa, péči o les a obnovu lesa jako národního bohatství, tvořícího nenahraditelnou složku

Více

ŠKOLNÍ HŘIŠTĚ PRO VEŘEJNOST V ROCE 2018

ŠKOLNÍ HŘIŠTĚ PRO VEŘEJNOST V ROCE 2018 ŠKOLNÍ HŘIŠTĚ PRO VEŘEJNOST V ROCE 2018 I v letošním roce se za příznivého počasí otevírají ve Šternberku školní hřiště veřejnosti. Níže naleznete informace o jejich provozní době. Pobyt na hřištích lze

Více

propozice: Blanenská desítka 2015

propozice: Blanenská desítka 2015 propozice: Blanenská desítka 2015 Dne: so 12. září 2015 Místo: Ročník: 2. Poháry: Délka hlavní tratě: Povrch: Blansko, ul. Poříčí (sportovní ostrov) Okresní běžecká liga Blansko 10 km (ostatní viz orig.

Více

Registrace. Ubytování a stravování Za SO zodpovídá: Ing. František Žaloudek (mob.773 500 600) zaloudekfr@centrum.cz

Registrace. Ubytování a stravování Za SO zodpovídá: Ing. František Žaloudek (mob.773 500 600) zaloudekfr@centrum.cz 42. MISTROVSTVÍ REPUBLIKY V ORBĚ Propozice pro oráče, trenéry a rozhodčí Dolní Újezd u Litomyšle 9.10. 10.10. 2015 Na pozemcích ZD Dolní Újezd www.zddu.cz GPS:49.8293436111-16.2571775 Přihlášky Přihlášku

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích

Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Obecně závazná vyhláška obce Vápenný Podol č. 1/2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo obce Vápenný Podol schválilo na svém zasedání konaném

Více

CHALUPA POD BOUBÍNEM VŠEOBECNÉ PODMÍNKY

CHALUPA POD BOUBÍNEM VŠEOBECNÉ PODMÍNKY CHALUPA POD BOUBÍNEM VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Všeobecné podmínky pro zprostředkování pobytu upravují vzájemné smluvní vztahy mezi zákazníkem (fyzickou či právnickou osobou) a pronajímatelem v souladu s platnými

Více

BARVÁM NEUTEČEŠ Praha, 23.5.2015

BARVÁM NEUTEČEŠ Praha, 23.5.2015 INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY ČASOVÝ HARMONOGRAM (22. 23.5.2015) 22.5.2015 (pátek) 9:00 20:00 Vyzvednutí startovních balíčků v PUMA Concept Store v OC Palladium (Patro 0, u vchodu z Náměstí Republiky) Doporučujeme

Více

Sportovnı ho area lu Stary Kolı n

Sportovnı ho area lu Stary Kolı n PROVOZNI A NA VS TE VNI R A D Sportovnı ho area lu Stary Kolı n Vlastník: Obec Starý Kolín, Náměstí 117, IČ: 00235741 Provozovatel: Obec Starý Kolín, Náměstí 117, IČ: 00235741 Důležitá telefonní čísla:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY TÁBORSKÉ SOUKROMÉ GYMNÁZIUM A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, s. r. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY SCHVÁLIL: Mgr. Markéta Švadlenová ÚČINNOSTI OD: 1.9.2016 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004

Více

Provozní řád ubytovacího zařízení

Provozní řád ubytovacího zařízení Obsah: Provozní řád ubytovacího zařízení Část I. - Základní ustanovení 2 Článek 1 Úvodní ustanovení 2 Článek 2 Příchod na internát 2 Článek 3 Odchod z internátu 2 Článek 4 Návštěvy na internátě 2 Článek

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Vydáno dne: 3. 2. 2014 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) SU OPF Karviná

Více

Všeobecné smluvní (obchodní) podmínky FREE LITOVEL BOBR CUP

Všeobecné smluvní (obchodní) podmínky FREE LITOVEL BOBR CUP Všeobecné smluvní (obchodní) podmínky FREE LITOVEL BOBR CUP www.bobr-cup.cz Tyto podmínky se vztahují na sportovní akci, závod FREE LITOVEL BOBR CUP (dále jen BOBR CUP ), konaný dne 5.10. 2019 a jeho případné

Více

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/1 691 72 Klobouky u Brna Obecně závazná vyhláška Města Klobouky u Brna č.3/2011, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a čistoty ulic a jiných veřejných

Více

BARVÁM NEUTEČEŠ Praha,

BARVÁM NEUTEČEŠ Praha, INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY ČASOVÝ HARMONOGRAM (9. 11. 5. 2019) 9. 5. 2019 (čtvrtek) 14:00 19:00 Vyzvednutí startovních balíčků v GALERII HARFA (mezi pobočkami Vodafone a Foot Locker, přízemí) 10. 5. 2019

Více

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s 201. Pardubice z.s. Vás srdečně zve na střeleckou soutěž: poručíka i. m. Milana Štěrby POŘADATEL: 201. Pardubice z.s. Komunitní centrum pro válečné

Více