6.číslo Únor 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "6.číslo Únor 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno"

Transkript

1 6.číslo Únor 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2 Copak budeme dělat v únoru? :-) DA Hmmm Benning jak se asi družině v chatičce líbilo? :) 7.2. Oddílovka Opárno Podroužkovi nás zvou na výjimečnou akci za výjimečnými krásami Opárenského údolí :-) ; odjezd 8.2. v 17 hod od klubovny, návrat v 18 hod. tamtéž, cena 350,- Kč (více info jsme dostali během lednových družinovek v tištěné podobě) Promítání filmu z Přejezdu 2003! od 18 hod Uzlařská regata Klapka festival amatérských filmů DA Skopový hlavy aneb po boulderu zkusme stěnu :) Info dostanou děti na družinovkách, kdo se chce přidat, bude vítán :-) Parlament od 16 hod premiér Skup školení pro vedoucí oddílu Kaménka, info u Skupa ZEX, pořádá kofólík, info v časopise :-) Zážitkový kurz pro starší 15+, nutno brzo se přihlásit! Info u Skupa Oddílovka!!pozor, o týden posunuta kvůli ZEX!! Velikonoce, info v časopise

3 Zimní Expedice Pojedeme do malebných Rychlebských hor, ovšem nebudeme ubytovaní v nějaké chatě či hotelu, ale projdeme si hory pěkně s batohy a stany na zádech. Odjíždět budeme v sobotu ráno 2. března a to z kladenského vlakového nádraží v 9 hodin 29 minut. Dojedeme do Horní Lipové a vyrazíme poznat kousek hor a najdeme naše tábořiště. Další trasa se pak bude odvíjet dále do Rychlebských hor. Nechte se překvapit. Cena: 1 000,- (možno platit z OKA) Sraz: v 9:15 na ČD Kladno, odjezd 9:29 Návrat: v 16:26 (za splnění všech podmínek) na ČD Kladno Doporučený seznam věcí s sebou: kletr spacák (s holkou teplejší s klukem nejteplejší) karimatku teplou bundu mikina na ven oteplovačky termo prádlo čepici dvoje rukavice čtvery silné ponožky návleky(kdo má, kdo nemá silně doporučuji sehnat) pohorky (naimpregnovat!) sluneční brýle šátek kapesníky termoska nůž, lžíci, hrneček čelovku (s novými baterkami) kopie průkazky pojištěnce léky pokud užívá kapesné zápisník, propiska, KPZ, uzlovačka ručník, mýdlo, zubní pasta, kartáček, smotek toaletního papíru plavky 2l lahev na vodu Závaznou přihlášku je potřeba odevzdat nejpozději Vašim rádcům. V případě dotazů mne neváhejte kontaktovat. KoFólík ( ) Přihláška : Já:.. se přihlašuji na ZEX 2013 od 2. do Datum narození: Podpis rodičů:. Výběr z OKA: Ano/Ne (nehodící se škrtněte)

4 Pulčický Hobitci Ahoj rohatí, Jak jste si určitě všichni všimli, minulý měsíc se tento článek v Horáci neobjevil. Chtěla bych to napravit a napíšu vám, co se dělo v prosinci, ale i v lednu u nejmladší družiny. V měsíci prosinci jsme měli pouze tři družinovky, na kterých jsme se věnovali malování PFek a přípravě na Vánoce. Jednu družinovku jsme se s Vaškem vydali na bazén, kde jsme si pěkně zařádili. Poslední prosincovou družinovku jsme měli společnou s družinou Skopový hlavy a připomněli jsme si Vánoce na Hrádku. Z oddílových akcí se jako každý měsíc konala oddílovka, na kterou zavítal i Mikuláš se svými pomocníky čertem a andělem. Na oddílovce jsme si procvičily naučené uzle a zahráli spoustu her. Další velkou akcí byly tradiční Vánoce na Hrádku, z nejmladší družiny se jich zúčastnila Anička se Sébou. Na Vánocích jsme potkali spoustu starších členů oddílu, ochutnali jsme švýcarská jablíčka (za která by určitě chtělo poděkovat Ferdovi) a v neděli jsme byli vyděšeni zlým a naštvaným Konrádem, který nám dal jasně najevo, že máme zmizet. A co leden? Jako tradičně jsme nový měsíc a nový rok začali oddílovkou. Na oddílovce jsme se dozvěděli, že každé úterý jsou tréninky, na kterých si můžeme zvýšit svou kondičku a připravit se na blížící se Přejezd Československa. První letošní trénink se konal už 8.1. a z naší družiny se tam objevila Anička. A co jsme dělali? A kolik jsme měli družinovek v lednu? Lednové téma bylo stopy a lyže. Celkem jsme měli 4 družinovky. Naučili jsme se poznávat některé stopy a sami jsme je namalovali a pověsili na nástěnku, aby se i ostatní mohli nějaké stopy naučit. Také jsme obkreslovali a vybarvovali vlastní stopy, které taky můžete najít na nástěnce. A co jsme si pověděli o lyžích? Jen to nejdůležitější... A to už je asi všechno co mě napadá. Tak ahoj všichni Lucka V. PS: Poznáte, komu patří tato stopa? :-)

5 :-) Stránka Hmmmmm :-) Po dlouhé odmlce jsem se opět dostal k tomu napsat něco o tom, co se děje ve družině Hmmmmm :-) Jsme hráli pexeso se stopami zvířat, hráli hry v klubovně (např. pták ohnivák-knoflíčky) pak jsme si povídali o dárcích a poslepu jsme hledali boty Jsme opět hráli ono slavné pexeso se stopami zvířat, pokoušeli jsme se dělat venku sádrové odlitky stop, nosili chipsy na jazyku, hrály jsme kyselý úsměv (s citronem v puse) pak mrkacího vraha a na upíra Jsme šli sáňkovat do blízké Bažantnice, poté co nás přestalo bavit sáňkování jsme hráli vzájemnou honičku a mrazíka; poté nám už byla venku zima tak jsme se přesunuli a zde jsme ještě hráli hru Mravenci. a nakonec jsme opět sáňkovali, poté, co nás to s příchodem tmy přestalo bavit, jsem si zahráli ještě hru Vlci a lovci, poté jsme se přesunuli kde jsem ještě vybírali běžky na nadcházející DA Bening. V následujícím měsíci nás hned čeká velká DA na Beningu v Brdských lesích v hojném počtu 4 lidí. :-) a dál už nevím, co se bude dít. Více info zase až za měsíc na naší stránce Hmmm. :-) Honza M.

6 Heraldika IV 2) Obecné figury Obecné figury mají ještě další složitější dělení. I) Figury přirozené 1) Životné A) Člověk = Celé tělo nebo jeho části. B) Zvířata = Celá nebo jejich části. Nikdy se nekreslí podle své zoologické podoby, ale vždy stylizovaně. C) Rostliny = Stromy, keře, květiny, buď celé, nebo jejich části či plody. 2) Neživé A) Pozemské = Hory, oheň, řeky, mraky, blesky a podobné. B) Astronomické = Slunce, měsíc, hvězdy, II) Figury nadpřirozené 1) Bytosti nadpřirozené A) Bůh, světci a jejich atributy = Bůh Otec, sv. Jiří, hlava Jana Křtitele, B) Biblické bytosti = Ďáblové, andělé, Adam, Eva, C) Antická a pohanská božstva = Neptun, Hermes, Aténa, 2) Monstra a obludy A) Z těl lidských a zvířecích = Kentaur, mořská pana, satyr, harpie, midas, B) Z těl zvířat = Okřídlená ryba, lev sv. Marka, alerion, 3) Bájná zvířata = Drak, grif, pegas, fénix, jednorožec, III) Figury umělé 1) Zbraně a zbroj = Meč, štít, přilba, dřevec, 2) Oděvy a jejich součásti = Klobouk, přeska, 3) Pracovní nástroje = Hrábě, vidle, sekera, rýč, 4) Domácí, hospodářské nebo řemeslné výrobky = Kolo, bota, hřeben, 5) Hudební nástroje = Buben, loutna, roh, 6) Stavby a jejich části = Hradby, sloup, věž, 7) Odznaky světské a církevní důstojnosti = Koruna, kalich, žezlo, berla 8) Předměty, písmena a znamení neurčitého tvaru a původu

7 Lucka Hraběnka z Althanu Rod z Althanu má v erbu nakloněný kolčí štít, jež nese stříbrné břevno doplněné spojením verzálky A a T na rudém poli. Vpravo natočenou turnajovou přilbu, zakrytou rudo-stříbrnými přikryvadly a knížecí korunou. Jako klenot pak mají vzrostlou jedli. Althannové jsou starým německým rodem. Podle zachovaných dokumentů sahá tento rod až do 10. století. V roce 1216 se Dietmar z Thannu zúčastnil křižácké výpravy a byl pasován na rytíře. Jeho přezdívka der alte Thann ( stará jedle ) se stala rodovým jménem a v podobě klenotu a písmen na štítu se dostala i do erbu. V roce 1575 byl rod povýšen do říšského panského stavu a 1608 do říšského hraběcího stavu. Obdrželi do dědičného držení úřad nejvyšších říšských číšníků, o sto let později úřad nejvyššího kráječe i soudce nad zápasy. V 17. století přišel rod do českých zemí. Jeho jméno bylo počeštěno na Althan. Na Moravě byl rod vlastníkem panství Jaroslavice a Vranov nad Dyjí, kde podnikl nákladné přestavby. V Čechách byl od roku 1647 nebo 1650 vlastníkem panství Králíky a brzy na to získal dědičný úřad štítonoše rakouských zemí. Vranov drželi Althanové do konce 18. století. V 19. století vyženil Michal Robert panství Lipník nad Bečvou, které spolu s Králíky patřilo rodu do roku Mezi rodovými jmény se často objevuje jméno Michal, a to proto, že Michal Adolf se při svém přestupu ke katolické víře zavázal do budoucnosti pro celý rod užívat jméno tohoto světce.

8 Pravidla CODEXu KUCHTĚNÍ (barva červená, heslo:"co sis uvařil, to si taky sněz") Nos a jazyk Rozpoznej bez ochutnání sůl od cukru. Rozpoznej čichem 5 druhů koření vylučovacím způsobem. Rozpoznej 10 druhů poživatin podle chuti. Najdi na zdi česnekovou čáru Nůž Rozkrájej nožem bochník chleba na krajíce a namaž je. Oloupej a nakrájej 1 kg brambor (10) Oloupej a nakrájej 1/2 kg cibule (7) Otvírák Za 5 minut otevři plechovou konzervu 250 g. Otevři za sebou 5 malých konzerv (paštika) Oheň Třemi zápalkami rozdělej oheň tak, abys bez užití papíru a chemikálií přepálil provázek 30 cm vysoko nad ohništěm, nebo uvedl do varu 1 litr vody Vařič Ohřej na lihovém vařiči konzervu 250 g. Uvař na vařiči těstoviny v 1 litru. Uvař na vařiči 1 l čaje nebo polévky Zpověď (tajná podmínka vybraná nebo losovaná) Naše hry 1. Pavoučí hvozd Autor : Dan F. Cíl hry: Dostat předmět ven z pavučiny a nebýt při tom chycen. Pomůcky: celofán, předmět na ukrytí Počet hráčů: cca 6 30 Denní doba: v noci (musí být opravdu tma, ne večer; v dohledu by nemělo být žádné světlo) Místo: venku v lese Časová spotřeba: minut Příprava hry: V lese mezi stromy se natáhne celofán, zhruba do tvaru pavučiny, ne třeba moc důkladně, mezi jednotlivými pruhy celofánu můžou (musí) být škvíry. Do středu se ukryje předmět, který se bude hledat. Průběh hry: Určí se pavouci, kteří budou chytat ostatní. Ti se budou snažit přeskočit, přelézt, podlézt, protrhnout nebo udělat cokoliv jiného s pavučinou a získat ukrytý předmět. Pokud pavouk řekne, že vás chytil, nic nenamítáte.

9 ČLENSTVÍ V ASOCIACI-TOM A KČT V ROCE 2013 Náš turistický oddíl je jednak zájmovým kroužkem začleněným v činnosti SVČVS Labyrint Kladno, jednak je organizační jednotkou Asociace turistických oddílů mládeže ČR (Asociace TOM) a současně Klubu českých turistů (KČT). Všichni řádně přihlášení v letošním roce do zájmového kroužku v Labyrintu jsou oddílem registrováni také do Asociace TOM a KČT jako mimoškolní činnost s dětmi a mládeží. Tuto registraci (120,- Kč a 20,-/50,- Kč za rok) hradí v plné výši oddíl. Na základě registrace jsou oddílu poskytovány dotace na činnost, nájmy kluboven, akce pro členy i veřejnost, kterých je během roku celá řada, ať už ve spolupráci s Labyrintem nebo KČT, či jinými organizacemi. Pokud se zajímáte více o turistiku, pak Vám nabízíme možnost předplacení např. slevové karty nebo časopisu Turista. Pro přihlášené děti do zájmového útvaru Roháči Labyrint na školní rok 2012/13 lze nejpozději do objednat: + slevovou kartu Eurobeds pro jednotlivce 20,- (karta je platná s průkazem KČT) + časopis Turista 366,- na rok 2013 Podrobnosti najdete na stránkách - podrobnosti, výhody členství - slevový systém Eurobeds - časopis Turista turista.nacestu.cz, Držitel modré slevové karty EUROBEDS má právo žádat slevu na zboží nebo služby tam, kde byly pro dané období tyto výhody sjednány. Tato místa jsou označena samolepkou a zveřejněna na výše uvedených www stránkách. V roce 2013 budou uvedena i v kapesní brožuře uživatelů slevových karet. Slevový partner nabízí slevy na zboží, nebo služby, o které se mohou zajímat turisté. Držitel karty se může také zúčastnit soutěže držitelů slevových karet. Časopis TURISTA vychází 10x ročně - na začátku každého měsíce kromě ledna a srpna. Cena za 1 výtisk je 48 Kč, předplatné stojí 480 Kč/rok. Členové Klubu českých turistů si mohou časopis předplatit tak, že si ho objednají se slevou, tj. za 366 Kč prostřednictvím svého odboru KČT. Časopis Vám bude zasílán na adresu bydliště. TURISTA je k dispozici též v elektronické (placené) podobě na a na Jedno ze starších čísel si zde můžete pročíst celé zdarma. Na publero.com je také možnost zakoupení elektronické podoby celého loňského ročníku za velmi zvýhodněnou cenu. Bližší info získáte také u předsedy našeho odboru KČT Terky Wyderky ( wyderka@ .cz).

10 Způsob placení je přes oddíl, buď mě osobně do (nebo rádci, Skupikovi) nebo na účet (č.ú /0300, v.s. datum narození, do zprávy pro příjemce jméno přihlášeného a za co hradíte příspěvek, př. Lucie Tučková Eurobeds+Turista). Způsob placení, případně výši částky upřesním při kontaktování na nebo telefon. V případě jakýchkoli dotazů, se neváhejte na mne obrátit, případně kontaktujte rádce družin. Lucie Tučková hospodář oddílu luckaboule@volny.cz Seznam přihlášených do ZÚ Roháči Labyrint na školní rok 2012/2013 Csabová Martina Podroužek Kamil Činčura Přemysl Podroužek Vojtěch Čtrnáctý Martin Podroužková Helena Divišová Michaela Řehánková Emma Dlouhý Jakub Snížková Vendula Fiedlerová Lucie Soukup Petr Fól Tomáš Sýkora Jan Franěk Daniel Synková Martina Hajníková Anna Marie Šalé Jan Holakovský Jáchym Šíma Jaroslav Horáková Eva Škodák Josef Jambor Vašek Škodáková Petra Kvarda Rostislav Škodáková Běla Lukacko Jan Šrámek Martin Machač Tomáš Trunc Sebastian Malečková Lucie Tučková Lucie Myšička Jan Veinerová Marcela Pavienský Lukáš Veinerová Lucie Pavlíček Martin Větrovec Jaroslav Peška Ladislav Viduna Adam

11 Slaňovací osma JIŠTĚNÍ V HOROLEZECTVÍ Jistící pomůcky Slaňovací osma nebo také osmička, či slaňovací klíč je prostředek, který byl sestrojen za účelem slaňování, tedy sestupu po laně směrem dolů. Někteří lezci využívají osmu pro jištění. Z hlediska jištění můžeme osmu akceptovat v prostoru umělé stěny, maximálně při sportovním lezení a jištění TR. Současně však musíme počítat s tím, že její brzdné síly jsou velmi nízké. Kbelík Jedná se o jistící a slaňovací mechanismus, který umožňuje současnou manipulaci s dvěma lany, kdy každé je možno ovládat zvlášť, ale samozřejmě lze použít pouze jedno lano. Umožňuje používat lana o průměru 9 až 11 mm. Použití je jednoduché, neblokuje se automaticky. Některé z těchto jistících pomůcek mají rozdílnou velikost tření podle způsobu založení lana. HMS karabina Jedná se o karabinu, která je konstruována především pro jištění pomocí polovičního lodního uzlu - HMS. Svým otevřeným hruškovitým tvarem bez ostrých ohybů zaručuje spolehlivou funkci. Samozřejmostí HMS karabiny pro jištění polovičním lodním uzlem je pojistka zámku. GriGri a jiná poloautomatické jistící pomůcky Jsou to jistící pomůcky, které při zatížení jistícího lana automaticky sevřou brzdné lano. Brzdné lano při správné pozici rukou není nutné držet, přesto je to vhodné jako pojistka špatného založení, proklouznutí, apod. Používají se pro lezení v pozici prvolezce i jištění druholezce. Jištění pomocí osmy nebo kbelíku - Palec brzdící ruky míří vždy na kbelík/osmu - Při povolování lana držíme brzdící ruku stále pod kyblíkem/osmou, ani na okamžik nepouštíme lano z ruky. - Při dobírání lana se brzdící ruka pohybuje krátce nahoru a dopředu a pak se okamžitě vrátí zpět, přičemž lano ani na okamžik nepustí a sklouzne po laně do výchozí pozice pod kyblík/osmu. - Při spouštění obě ruce svírají pramen brzděného lana pod kyblíkem/osmou

12 Jištění HMS karabinou - Povolování lana: Brzdící ruka zůstává stále na brzděném lanu a klouzavým pohybem jezdí po laně směrem vzhůru do výchozí polohy V. Rakouská škola upřednostňuje stejné držení, jaké se používá u kyblíku, tedy brzdící ruku pod karabinou. Důvodem jednotného držení je možnost vyloučení chybného držení při přechodu z jištění HMS karabinou na jištění kyblíkem. - Dobírání lana / horní jištění. Každá ruka drží stále jeden pramen lana. - Zastavení lana je možné v jakékoli situaci. Dojde-li k déle trvajícímu visu lezce, stiskneme po zatažení uzlu pohodlně oba prameny k sobě. - Spouštění: Obě ruce jsou na brzděném laně, které necháme prokluzovat dlaněmi přiměřenou rychlostí. Jištění pomůckou GriGri Ve švýcarském Curychu vymyšlena metoda jištění, která umožňuje jištění přes Grigri zcela bezpečně. Brzdící ruka zde plní dva úkoly současně: jednak palcem zabraňuje nechtěnému blokování Grigri, a jednak zůstává brzděné lano důsledně pod kontrolou. Tím je zaručeno držení lana

13 i během rychlého povolování. Při tomto základním držení blokuje Grigri při každém pádu okamžitě, i když palec zůstává na uvolňovací páce. Při spouštění drží brzdící ruka (u praváka pravá) lano pod Grigri, druhá ruka táhne uvolňovací páku pomalu k tělu. Výhody správné metody jištění přes Grigri: - Umožňuje snadnější protahování i tlustšího lana jisticí pomůckou. - Špatné založení lana je okamžitě odhaleno. Palec brzdící ruky může trvale tlačit na uvolňovací páku, neboť když zbývající čtyři prsty v případě potřeby stisknou lano, stačí tento impuls ke spuštění automatického brzdícího mechanismu přístroje, a tím k zastavení lana.

14 Pátek nás bude čekat výlet po okolí po skupinách. V sobotu odpoledne budou rozřazovací testy na Přejezd. VELIKONOCE Možná se to podle počasí venku nezdá, ale Velikonoce, svátky ukřižování našeho pána Ježíše Krista, se už blíží. Letos se vypravíme v rámci tréninku na Přejezd na kolech a pojedeme do úpatí Brd, poblíž hradu Karlštejn. Ubytováni budeme v tělocvičně ve škole obci Všenory. Vyjedeme ve čtvrtek ráno z Kladna na kolech, podíváme se po okolí a zakončíme náš první den pod Brdskými horami. V neděli si hned následně během dne zkusíme tzv. Přejezd nanečisto po přejezdových skupinách. Najdeme si také proutky na pomlázky, omalujeme vajíčka a zkusíme si nějaké další zvyky. V pondělí uklidíme a pomalu se budeme vracet nazpátek na Kladno. Cena akce je 600,- Kč, sourozenecká sleva 300,- Kč Přesné časy odjezdu a příjezdu a doporučené vybavení budou upřesněny v příštím časopise. Přihlášku spolu s penězi odevzdejte svému rádci nebo mě nejpozději do Skupik Přihláška na akci VELIKONOCE Jméno:.. Datum narození: Souhlasím s účastí výše jmenovaného na akci VELIKONOCE 2013 pořádanou oddílem TOM 2713 Roháči Kladno. Zůstatek z akce bude použit na financování činnosti oddílu. Podpis zákonného zástupce:

15 PŘEJEZD ČESKOSLOVENSKA 2013 Na této stránce oslovuji hlavně sportovně založené Roháče. Mám pro ně pár nových informací k akci, na kterou se já rozhodně těším a doufám, že nejsem sám. V prvé řadě informace o papírech všichni, kdo se zúčastní, budou potřebovat pas nebo občanský průkaz, protože jedeme do zahraničí. Druhá informace je o cenách - po dlouhých úvahách nad cenou přejezdu, jsme s pomocí Lucky Boule a ostatních dospěli k těmto cenám: Přihlášen do oddílu, děti do 16-ti let nebo sponzor Přihlášen do oddílu, starší 16-ti let, něco pro oddíl dělá 1800,- Kč 2300,- Kč Přijatý do oddílu, nezaplacené zápisné, nic v oddíle nedělá 3300,- Kč Veřejnost 4000,- Kč Z těchto cen je možné získat slevu a to za splnění následujících podmínek: Účast na družinových a oddílových akcích v únoru a březnu alespoň 70 % => sleva 10 % z ceny Účast na trénincích v měsíci lednu, únoru a březnu - alespoň 70 % => sleva 10 % z ceny Vyplněný tréninkový plán tabulka za měsíc leden, únor, březen =>sleva 3 % z ceny Sponzorský dar = > sleva z ceny ve velikosti 3 % ze sponzorského daru Ceny se zdají na první pohled docela vysoké, je to způsobeno jednak vysokými náklady na dopravu a zvyšujícími se cenami ostatního potřebného materiálu a potravin. Celkové ideální náklady na akci se pohybují kolem 130 až 140 tisíci korun. Pokud si tedy spočítáte účastnické poplatky, které se vyberou od účastníků, a porovnáte s náklady, zjistíte, že chybí cca Kč, které je nutné získat od sponzorů. Tímto Vás prosím o každý nápad, kde by se dali peníze na tuto akci sehnat a trochu aktivity v jejich shánění. V tuto chvíli probíhají jednání s firmami Mao, Sambarsport, Uniservis Hašek, Bisnode, Etnetera, víte o nějaké další firmě? Ozvete se mi, prosím, co nejdříve. Předběžnou přihlášku prosím dejte svému rádci nebo mě do Skupik Předběžná přihláška na Cyklopřejezd Československa Jméno: Datum narození:.... Cena:. Podpis zákonného zástupce:...

16 Návrh na letní expedici 2013! Pololetí máme za sebou, zimní expedice je těsně před námi a než se nadějeme, budeme tu mít i oblíbené velké prázdniny. K těm neodmyslitelně patří i naše letní expedice, a protože už jistě chcete začít plánovat, máme tu první návrh: Po několika letech stálých táborů jsme se rozhodli, že je potřeba zažít zase nějakou pořádnou makačku :-) Baťoh na zádech, v něm stan a spoustu dalších těžkých krámů a úsměv na tváři takhle nějak by mohla vypadat letošní expedice :-) Po krátkém (či dlouhém?) váhání jsme se rozhodli pro tuto variantu: v termínu bychom vyrazili v pátek večer posledním nočním vlakem směr Slovensko, kde bychom strávili krásných deset dní přechodem pohoří Polana a zamířili bychom až k Nízkým Tatrám! Protože si i svoje obydlí poneseme hezky s sebou, cena by byla velice příznivá (určitě bychom se vešli do 2 500,- Kč) a kdo pojede, přiveze si sebou kromě pár puchýřů i spoustu nezapomenutelných zážitků! Nechte si náš návrh projít hlavou, příští měsíc ho snad budeme moci porovnat i s dalšími možnostmi, a třeba si i nakonec odhlasujeme, kam že to vlastně pojedeme. Tak zatím bolavým nohám zdar! Weasy & Láďa

17 OKO aneb Osobní Konto Chceš jezdit na co nejvíc akcí s oddílem? Zdají se ti některé akce drahé nebo ti je rodiče nezaplatí? Můžeš si vydělat sám a oddíl ti přispěje. Jak? Roháči během roku pořádají nebo připravují akce pro veřejnost, na kterých můžeš pomoci a vydělat si peníze. Jsou to např. Čertoviny, Den dětí, Narozeniny Labyrintu, Lego a další - sleduj program akcí v časopise, v klubovně, na vývěsce, na stránkách oddílu Každý měsíc také můžeš roznášet noviny Kladenský deník (informace na webu, v klubovně a u kofólíka). Vždy na oddílovce kofólíkovi nahlásíš, kolik balíků novin rozneseš příští měsíc. Termíny roznosu jsou na webu, je to vždy jeden čtvrtek v měsíci. Takto vydělané peníze vložíš do oddílové pokladny na 1 měsíc. Po této době se tvé vložené peníze zdvojnásobí, a potom je můžeš použít na jakoukoli akci pořádanou oddílem. Nevěříš? Například Dan nebo Weasy téměř každý měsíc vydělá na roznosu novin kolem 250,- Kč, které odevzdá Bouli. Za další měsíc mají na svém OKu už 500,- Kč. Když pojedou na Jarmark na Hrádku, který stojí 180,- Kč, tak jim na osobním kontu zbude ještě třeba na úhradu družinové akce nebo částečnou úhradu jarních velikonoc. Pro zopakování 3 jednoduchá pravidla OKA 1) Na OKO se dají vložit peníze vydělané na roznosu novin nebo jiných akcích připravovaných oddílem. 2) Peníze z OKA si můžeš vybrat nejdřív za měsíc po brigádě, vykonané práci. Pokud máš zaplacené roční zápisné, oddíl ti přispěje na OKO jednou tolik, kolik si tam vložíš. 3) Peníze z OKA můžeš použít na akce konané oddílem Roháči. Pravidla pro roznos novin 1) Na oddílovce respektive po ní nahlásíš počet novin a zdali chceš peníze na ruku či na OKO. Je potřeba hlásit i ulice, kde budeš roznášet, abyste se někde nepotkali či si nevyfoukli ulice. 2) Poté v termínu, který je uveden na webu, noviny rozneseš, ty jsou uloženy buď v ICM v přízemí Spirály nebo ve Spirále. 3) Po roznosu ohlásíš na vzkazník (na oddílovém webu), kde jsi roznášel (ulice, čísla popisná), případně přineseš papírovou hlášenku na další oddílovku a budou ti vyplaceny peníze na ruku či na OKO. A ještě drobnost.. pokud chceš vložit peníze na OKO, tak mi to prosím zavolej nebo napiš, možná mě potkáš na nějaké akci nebo na oddílovce. Každý měsíc se v časopise na zadní stránce dovíš, kolik máš právě na svém OKu. Tomáš kofólik Lúca Boule tel tel foltomas@gmail.com luckaboule@volny.cz

18 Vtipná stránka Rychlé kuře: Jede automobilista, když tu ho předběhne kuře. Automobilista přidá, ale nedokáže jej dohonit, pouze vidí, jak zaběhlo do statku. Dojede tam a ptá se statkáře, zda je to pravda, že má tak rychlé kuře. "Ano, mám, je speciálně vyšlechtěné, aby mělo velká stehýnka" - "A neprojevuje se to na chuti?" - "Nevím, ještě jsme žádné nechytili!" Netopýři: Na telegrafním drátě visí několik netopýrů hlavou dolů, a tu z ničeho nic jeden prudce otočí a zůstane hlavou nahoru. Hele, co je s ním? ptá se jeden. Nevím, asi omdlel. Zajíc na poušti: Jde zajíc po poušti, potká ho žirafa a ptá se: Zajíci, proč za sebou táhneš ty dveře od auta? A zajíc na to: Kdyby mi bylo horko, tak si otevřu okýnko.

19 Bařtipán Barel Rock F#mi E D F#mi D D Byl vám jeden pán Bařtipán, podle svého břicha takto nazýván A E A E F#mi Ve svém okolí neblaze znám, a to se ví, že byl pořádně zazobán Čím míň dělal, tím líp si žil, ve šplhání vzhůru břich mu nevadil Snažil se stanout na příčce nejvyšší, ve vlastním zájmu předstíral, že neslyší Potrpěl si na dobré pití a jídlo, v těchhle jeho moresech se pár lidí shlídlo Nejvěrnější pozval na své sídlo a Bařtipán byl za krále pak povolán RF.: A E D A Sláva, ať žije Bařtipán, náš pan král, lid ho zvolil, lid ho na trůn povolal E D A Všichni spolu sledujeme jeden cíl - ať nám Bařtipán vydrží co nejdýl F#mi E D F#mi E D Ale z jedný věci Bařtipán strach měl, co kdyby mu ten břich někdo záviděl A E A E F#mi Aby udržel si ten svůj stát, vybudoval policejní aparát V království šlo všechno od desíti k pěti, prázdný krámy a hladový děti Oficiálně pak všechno v pořádku, i když ten stát vlastně lezl pozpátku Lidi pod sebou si držel zkrátka, místo vlídnýho slova bič a oprátka Kriminály naplněný po okraj, každý se bál, proto radši zavolal: RF.: Sláva, ať žije Bařtipán, náš pan král... Ami G F Ami G F Lidi tlustý měli Bařtipána rádi, hubený zas plný zuby vlády C G C G Ami Do čela se pan Hubeňour postavil, Bařtipána svrhnul, čímž se proslavil Lidi byli šťastný a národ jásal, sláva, ať žije Hubeňour, naše spása Všichni byli radostí jak opilí, ale přitom stihli sklidit obilí Hmi A G Hmi A G Ale po čase se divný věci děly, začal tloustnout pan Hubeňour, kdysi skvělý D A D A Hmi Narostlo mu bříško a pak druhá brada, no a lidi zas museli ohnout záda RF.: D A G D Sláva, ať žije Hubeňour, náš pan král, lid ho zvolil, lid ho na trůn povolal A G D Všichni spolu sledujeme jeden cíl -,ať nám Hubeňour vydrží co nejdýl A G D Von se ten svět zase tak moc nemění, tloustnou lidi, co byli dřív hubený!

20 Oslavenci v únoru 3.2. slavila Martina Csabová 6.2. se stane šestnáctiletým Dan Franěk oslavuje Michal Tydýt se stal svět bohatším o Cipise :-) Ještě někdo další? Pokud zjistíte, že jsem na vás zapomněla (a to čistě z toho důvodu, že vás prostě nemám v žadném ze seznamů), dejte mi vědět, ať se tak neděje každý rok :-) Dan Franěk 1266,- Weasy 1042,- Pepa 20,- Eva H. 450,- Honza L. 1220,- Boule 400,- Lucka V. 820,- Martin ,- Jára 2400,- Lukáš P. 1150,- Honza M. 1440,- Míša D. 530,- Lúca Boule tel.: HORÁC měsíčník Turistického oddílu mládeže 2713 Roháči Kladno. Redakce: Lucka Weasy Malečková (maleckovalucie@centrum.cz, ) Do tohoto čísla svou prací přispěli: Weasy, Lucka V., Skup, Veverčák, Honza L., Honza M., kofólík, Lucka Boule Toto číslo vychází v nákladu 40 výtisků. Internetové stránky oddílu: Internetové stránky Asociace:

5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Akce budoucí... 3.1. oddílovka 4.1. Járův maturák (téměř oddílová akce :-) ) 8.1. 1.trénink na Přejezd 2013!!!; 16-18,30

Více

5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII.

5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII. 5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII. Co se bude dít v lednu a únoru??? :-) 5.1. oddílovka 7.1. Tříkrálová Okoř, turistický pochod z Veleslavína až na Okoř :-), sraz 7:00 na ČD, cena 100 Kč 14.1. bruslení na

Více

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kampak se pojede na začátku roku? 8.1. Novoroční oddílovka 10.1. Dršmaš Florbal 23.-25.1. DA Sirotci 30.1.-1.2. Steinbach

Více

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Jaké jsou (i (ne))víkendové plány na květen? 3.5. Oddílovka 4. 8.5. instruktorský kurz, účast: školič Skup :-),

Více

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Na jaké akce se můžeme těšit v březnu? 5.3.- Oddílovka, Nácvik divadla (od 18:30) 13.-14.3. Brigáda na Opárně 19.3.

Více

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře.

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře. Říjen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se o

Více

10.číslo Červen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno A co všechno ještě stihneme za poslední měsíc před prázdninami? :-) A co už jsme stihli??? 1.-3.6. se vydalo 14

Více

5. číslo Leden 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5. číslo Leden 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5. číslo Leden 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno NOVOROČNÍ PLÁN AKCÍ 4. 1. Novoroční oddílovka 11. 1. Trénink Od 16:00 na Spirále 17. 1. Štáb k cyklopřejezdu Od

Více

1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v září? 8.9. - Nábor 11.9. I. Oddílovka 1. pol. Září Kola Šumava Info: Lucka V. 20.9. Bitva na Hrádku

Více

9. číslo Květen 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

9. číslo Květen 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 9. číslo Květen 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ 3.5. Oddílovka 18.-20.5. Akce která nejde slovy popsat 7.6. Červnová oddílovka 15.-17.6. Závěrečná akce

Více

1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Začátek nového školního roku je tady... a s ním i naše tradiční i netradiční zářijové a říjnové akce :-)) 13.9. 1.

Více

1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ 8.9. První oddílovka 15. 9. Roznos KD 17. 9. Bitva na Hrádku 24. 9. Setkání na kopci Roháč Zveme Tě na

Více

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co budeme dělat v říjnu? 2.10. Oddílovka 4.-5.10. Dřeviáda na Hrádku 12.10. Běh Járy Cimrmana 18.10. Den stromů 22.10.

Více

2. číslo Říjen 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2. číslo Říjen 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2. číslo Říjen 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno NON-STOP PŘECHOD REPUBLIKY 2016 Co se bude dít v říjnu? 6.10. Oddílovka 8.10. Výlet na Okoř 13.10. Roznos KD 16.10.

Více

Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2017

Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2017 5. číslo Leden 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2017 LEDNOVÝ PLÁN AKCÍ 5. 1. Lednová oddílovka 7. 1. Dršmaš 27. - 29. 1. Lyžování ve Steinbachu

Více

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015 Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají V ítám Vás v dalším vydání Akély. V tomto vydání jsou docela důležité informace, takě Vám doporučuji si ho hnedka strčit do batohu. Doufám, že si toto vydání

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA TÁBOR *********************************** jméno dítěte:... narozené:...

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA TÁBOR *********************************** jméno dítěte:... narozené:... Oddíl Stříbrný vlček Rudná Česká tábornická unie ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA TÁBOR *********************************** Provozovatel: Oddíl Stříbrný vlček Rudná, ČTU Cena tábora pro rok 2015: 3400,- Kč konaného

Více

59. ZEX Deštné 16. - 22. 2. 2014

59. ZEX Deštné 16. - 22. 2. 2014 59. ZEX Deštné 16. - 22. 2. 2014 S tebou mě baví svět! 14.TSP Zeměpisná společnost Po cestách vlasti Úvod Letošní Zimní expedice se uskuteční v Orlických horách v lyžařském středisku v Deštném. Hlavní

Více

CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI,

CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI, CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI, o.p.s. ČESKÝ KRUMLOV a JIHOČESKÁ INFORMAČNÍ CENTRA PRO MLÁDEŽ TÁBOR A ČESKÝ KRUMLOV členové Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež v České republice,

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

10. - 14. 8. 2015 CENA: 1.000,-Kč, VS 117

10. - 14. 8. 2015 CENA: 1.000,-Kč, VS 117 Příměstský tábor v DDM Třinec 10. - 14. 8. 2015 CENA: 1.000,-Kč, VS 117 Informace pro rodiče Příměstský tábor je určen pro všechny kluky a holky, kteří by se chtěli o prázdninách trochu více hýbat, poznat

Více

MONITOR Listopad 2015

MONITOR Listopad 2015 MONITOR Listopad 2015 Pravidelný měsíčník českobudějovického Outdoor clubu Hanace Říjen je úspěšně za námi a nám nezbývá nic jiného, než se vrhnout do dalšího měsíce. V říjnu jsme si vyzkoušeli, jaké to

Více

LT MH SDH Líně 2014 26.7.2014 2.8.2014

LT MH SDH Líně 2014 26.7.2014 2.8.2014 Zabezpečení: Vedoucí: hlavní vedoucí: Martin Zavřel vedoucí: Petr Keramidas David Šmůla pomocníci zdravotník: Jaroslav Vosátka Lucie Mikešková M. Vosátková Ubytování: Chatový ráj Komorník GPS: 49 8'5.114"N,

Více

Jméno a příjmení:. Zdravotní pojišťovna:...

Jméno a příjmení:. Zdravotní pojišťovna:... P Ř I H L Á Š K A N A TÁ B O R Pořadatel: 25. středisko AXINIT Brno Termín tábora: 21. 7. - 1. 8. 2012 Místo konání: tábořiště u Brzkova Cena tábora: 1 400,- Kč Osobní údaje účastníka tábora: Jméno a příjmení:.

Více

Rozpis Tio Milla 2018 Nynäshamn (Švédsko)

Rozpis Tio Milla 2018 Nynäshamn (Švédsko) Rozpis Tio Milla 2018 Nynäshamn (Švédsko) 20.4.2018 29.4.2018 Závodníci a trenéři TioMila 2018: Sestava je již potvrzená. Doprava tam: Pátek 20.4.2018 Praha letiště (Nejpozději do 10:00 hodin ) doprava

Více

Jihlavská astronomická společnost

Jihlavská astronomická společnost Pokyny pro účastníky Letního astronomického soustředění LASO 2010 Hájenka Černé lesy, Brtnice na Jihlavsku, 21. až 30. července 2010 Vážení rodiče a účastníci, na základě Vámi zaslané přihlášky Vám prostřednictvím

Více

7. číslo Březen 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

7. číslo Březen 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 7. číslo Březen 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ NA BŘEZEN 2. 3. Oddílovka 15. 3. Rádcák 17. - 19. 3. Akce s KOPR info v časopise 25. 3. TZM Kralupy

Více

AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR

AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR SPOLEK BLESK WWW.SDRUZENIBLESK.CZ, 777 624 456 AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR Ahoj, tady jsou nové akce na letošní jaro a léto!!!

Více

Adresa LT: Telefonní spojení: 777 552 876, 777 552 403, 608 633040 Jméno, příjmení dítěte

Adresa LT: Telefonní spojení: 777 552 876, 777 552 403, 608 633040 Jméno, příjmení dítěte SEZNAM VĚCÍ NA LETNÍ TÁBOR Termín: 30. 6. - 11. 7. 2011 na vstupné na koupaliště (z této částky bude odečteno 40,- Kč za barevné oddílové tričko, kt. děti dostanou) velký pytel či tašku na špinavé prádlo

Více

Varianta II. 1. 8. 2008 Most 9:05 vlak Plzeň 11:54 12:03 vlak České Budějovice 13:56 14:09 BUS Rybník 14:52 15:12 vlak Vyšší Brod 15:34

Varianta II. 1. 8. 2008 Most 9:05 vlak Plzeň 11:54 12:03 vlak České Budějovice 13:56 14:09 BUS Rybník 14:52 15:12 vlak Vyšší Brod 15:34 Vltava 2008 Termín: pátek 1. 8. 2008 čtvrtek 7. 8. / pátek 8. 8. 2008 Plán etap: Kilometráž Kemp Délka etapy Den 318,9 km Vyšší Brod Pod Hrází 11,9 km Sobota 307,0 km Kemp U Nojdy 12,5 km Neděle 294,5

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu. Datum projektu: od 3.8. (pondělí) 2015 do 9.8.2015(neděle) celkem 7 dní

Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu. Datum projektu: od 3.8. (pondělí) 2015 do 9.8.2015(neděle) celkem 7 dní CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov Špičák 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže Informace

Více

14.TSP Zeměpisná společnost Po cestách vlasti 60. Zimní expedice Čenkovice 22. - 28. 2. 2015

14.TSP Zeměpisná společnost Po cestách vlasti 60. Zimní expedice Čenkovice 22. - 28. 2. 2015 14.TSP Zeměpisná společnost Po cestách vlasti 60. Zimní expedice Čenkovice 22. - 28. 2. 2015 Úvod Letošní Zimní expedice se uskuteční v Orlických horách v lyžařském středisku Čenkovice. Hlavní náplní expedice

Více

Květen 2017 ORONGONG

Květen 2017 ORONGONG Květen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ.

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. AKCE, DÍLNY, VOLNOČASOVÝ KLUB, AIRSOFT, TÁBOR leden červenec 2012 NABÍDKA ČLENSTVÍ Staňte se členy Sdružení PIONÝR Pionýrské skupiny Kolo Koloveč členský příspěvek....

Více

JARNÍ TÁBOR 2015. pátek 20. března neděle 22. března Děti a mládež od 7 do 15 let Hodoňovice, okres Frýdek-Místek

JARNÍ TÁBOR 2015. pátek 20. března neděle 22. března Děti a mládež od 7 do 15 let Hodoňovice, okres Frýdek-Místek JARNÍ TÁBOR 2015 Pojeďte s námi na jarní tábor do podhůří Beskyd. Zažijete aktivity pod širým nebem, nová kamarádství a učení se novým věcem. Tábor je pořádán pod patronátem Diecézní Charity Ostravsko-Opavské.

Více

O skautském středisku Javor

O skautském středisku Javor O Javoru 1 Junák český skaut, z. s. O skautském středisku Javor 2 O Javoru skautské středisko Javor 1. O J A V O R U Javor, tedy 73. skautské středisko Javor, patří od roku 1990 do organizace Junák český

Více

Víkend 9. - 10.4. výprava na Švýcarák Vedení. Tento víkend pojedeme společně opět na výpravu. Čeká nás spousta her a snad i pěkné počasí.

Víkend 9. - 10.4. výprava na Švýcarák Vedení. Tento víkend pojedeme společně opět na výpravu. Čeká nás spousta her a snad i pěkné počasí. MONITOR duben 2016 Nastává duben, druhý jarní měsíc. Nám všem již zbývá pár měsíců do vytoužených a především zasloužených prázdnin. A proto se budeme povalovat doma u počítače a nebudeme nic dělat APRÍL!

Více

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2015 18. 7. 1. 8. 2015. Informace pro rodiče a děti. o táboře a jeho okolí. odjezdu a platbě. kontaktech.

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2015 18. 7. 1. 8. 2015. Informace pro rodiče a děti. o táboře a jeho okolí. odjezdu a platbě. kontaktech. LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2015 18. 7. 1. 8. 2015 Informace pro rodiče a děti o táboře a jeho okolí odjezdu a platbě kontaktech vybavení dětí PÁR SLOV ÚVODEM PRO RODIČE Tábor se nachází v klidném prostředí

Více

Tábor Tuláci 2013. Vážení rodiče,

Tábor Tuláci 2013. Vážení rodiče, Tábor Tuláci 2013 Vážení rodiče, ve dnech 6. 7. - 20. 7. 2013 se bude na louce u Rosovic konat tradiční letní tulácký tábor. Místo našeho čtrnáctidenního pobytu je asi pět kilometrů od Dobříše. V blízkosti

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018 CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov T.G.Masaryka 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Více

LETNÍ SPORTOVNÍ KURZ PRO DĚTI (6-13let)

LETNÍ SPORTOVNÍ KURZ PRO DĚTI (6-13let) LETNÍ SPORTOVNÍ KURZ PRO DĚTI (6-13let) Letní kurz nabízí celodenní pohybové aktivity v malém počtu dětí, tak aby se jim zkušení trenéři mohli maximálně věnovat. Formou her a zábavy se děti budou hýbat

Více

8. 12. 3. 2014 Jarní Tábor na Hubertku

8. 12. 3. 2014 Jarní Tábor na Hubertku D Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají alší akéla je tu. Máme zde plno nových i tradičních Výprav, které, jak si doufám, všichni, a to doslova, užijeme. Předchozí akéla tak trochu nevyšla,

Více

10.číslo Červen 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Plán akcí 6. 6. Oddílovka 14. 16. 6. školení na Opárně, akce pro velké :), odjezd kolem 16:00, info u Skupa 21.

Více

Slovo šerifa. Batoh na jednodenní akce

Slovo šerifa. Batoh na jednodenní akce Slovo šerifa Ahoj Kamarádi.. Tak Vás po delší době opět vítám u našeho oddílového časopisu. Nějak se mě nedařilo vám ještě před vánoci předat druhé číslo, proto dnes vychází dvojčíslí. Více stránek, více

Více

Tábor Křeč 2013. Kufrování: ve čtvrtek 20. 6. 2013 od 18.00 do 19.00 v klubovně (V Podzámčí, Praha 4 Krč), kontakt 731 219 329 (Kačka)

Tábor Křeč 2013. Kufrování: ve čtvrtek 20. 6. 2013 od 18.00 do 19.00 v klubovně (V Podzámčí, Praha 4 Krč), kontakt 731 219 329 (Kačka) Tábor Křeč 2013 Termín: 29. června 2013 13. července 2013 Adresa: GPS: Sraz: Návrat: Cena: Skautský tábor v Křeči Statečná srdce Kateřina Hromková (= jméno dítěte) Pošta Křeč 394 95 49 22'7.468"N, 14 55'30.401"E

Více

Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem

Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem Přihláška na letní dětský tábor ORLÍK VYSTRKOV 2017 Termín : 16. 22. července 2017 Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:.. Adresa trvalého bydliště:...

Více

Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013

Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013 Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013 Ahoj Hanačáci! Je tady duben, druhý jarní měsíc, ale venku to pořád vypadá jako o Vánocích. Ale pozor, v Hanaci rozhodně neplatí přísloví březen za kamna

Více

Skautský tábor Orlovy 2019

Skautský tábor Orlovy 2019 Skautský tábor Orlovy 2019 Termín konání: 7. - 14. července 2019 Příjezd: rodiče děti přivezou v neděli 7. července mezi 18:00 a 18:30 hodin na skautskou základnu Orlovy Návrat: rodiče si děti vyzvednou

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

Červen 2017 ORONGONG

Červen 2017 ORONGONG Červen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA Místo tábora: Dvorce na Moravě Pořadatel: ATOM 4335 Sylvatik Termín: 19. 7. - 2. 8. 2014 Vyplní rodiče Jméno dítěte: Datum narození: Adresa bydliště: Pojištěn u: Zákonný

Více

Tábor Tuláci 2011. Vážení rodiče,

Tábor Tuláci 2011. Vážení rodiče, Tábor Tuláci 2011 Vážení rodiče, ve dnech 2.7-16.7.2011 se bude na louce u Rosovic konat tradiční letní tulácký tábor. Místo našeho čtrnáctidenního pobytu je asi pět kilometrů od Dobříše. V blízkosti jsou

Více

Klára Kochová, Norbert Rybář PedF UK, Učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. Ročník Didaktika matematiky s praxí I. Téma: Jedeme na hory (slovní úlohy)

Klára Kochová, Norbert Rybář PedF UK, Učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. Ročník Didaktika matematiky s praxí I. Téma: Jedeme na hory (slovní úlohy) Téma: Jedeme na hory (slovní úlohy) 1/ Představení 2/ Seznámení s průběhem hodiny: Otázka Kdo jezdí rád na hory? Kam jezdíte? Kdo umí lyžovat? V lednu se chystáme na hory. Nejdřív si musíme všichni pořídit

Více

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým Vážení přátelé, jak možná víte, letos v červnu jsme pořádali historicky první setkání určené teenagerům a dospělým. Konalo se v Rozdrojovicích u Brna a mnozí z Vás mohou potvrdit, že se více než vydařilo.

Více

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité!

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité! VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2016 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Anna-Marie Koubová Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Alžběta Mandelová Organizační práce a členská základna

Více

Bohemia sport Žatec z.s.

Bohemia sport Žatec z.s. PŘIHLÁŠKA LETNÍ SPORTOVNÍ TÁBOR V ŽEROTÍNĚ S VÝUKOU ANGLICKÉHO JAZYKA Místo: Žerotín Termín: 6.7. 13.7. 2019 Cena: 3 800 Kč Více info na tel. čísle pořadatelky paní PhDr. Lucie Staňkové: 601 369 084 Téma

Více

LETNÍ TÁBOR HLUBOKÁ U SKUTČE

LETNÍ TÁBOR HLUBOKÁ U SKUTČE LETNÍ TÁBOR HLUBOKÁ U SKUTČE Liána a Mario Z divočiny od řeky Krounky Vás zvou na tábor, kde zažijete nečekaná dobrodružství. Výprava na Madagaskar 2.7. 14.7.2017 Vydejte se s námi za Alexem, Martym, Glorií

Více

Přídavná jména. Český jazyk třída pro jazykovou přípravu. Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí

Přídavná jména. Český jazyk třída pro jazykovou přípravu. Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí Přídavná jména Český jazyk třída pro jazykovou přípravu Autor: Mgr. Karla Kubíčková Základní škola Gutha-Jarkovského Kostelec nad Orlicí Slovům, která nám říkají, jak se věci, lidé nebo zvířata jmenují,

Více

SEZNAM DOPORUČENÝCH VĚCÍ NA NÁŠ TÁBOR

SEZNAM DOPORUČENÝCH VĚCÍ NA NÁŠ TÁBOR SEZNAM DOPORUČENÝCH VĚCÍ NA NÁŠ TÁBOR Tento seznam je univerzální a je určen především Vám rodičům, kterým jedou letos děti na náš tábor poprvé, a nevědí přesně co budou v rámci pobytu potřebovat. Jak

Více

1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ( ) INFORMACE PRO RODIČE

1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ( ) INFORMACE PRO RODIČE 1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR (8.-12.7.2019) Začátek tábora: pondělí 8. července od 7:00 do 8:00 hodin v SVČ Mozaika. Vyzvedávání dětí: Každý den je vyzvedávání dětí mezi 15:30 16:00 hodinou. v prostorách tělocvičny.

Více

Táborové noviny MAHIGANI BABYLON. Junák - český skaut, z.s. Středisko Hraničář Trutnov. 13. smečka vlčat MAHIGANI Trutnov

Táborové noviny MAHIGANI BABYLON. Junák - český skaut, z.s. Středisko Hraničář Trutnov. 13. smečka vlčat MAHIGANI Trutnov Táborové noviny MAHIGANI BABYLON Junák - český skaut, z.s. Středisko Hraničář Trutnov ZÁKLADNÍ INFORMACE střediskového letního tábora: TERMÍN 18.7.- 1.8. 2015 TÁBOŘIŠTĚ GPS SRAZ ODJEZD Rybná nad Zdobnicí

Více

Informace o skautském táboře 2016

Informace o skautském táboře 2016 Informace o skautském táboře 2016 Letošní skautský tábor se koná znovu a zas poblíž vesničky Javoří GPS pozice:49 47'32.538"N, 16 48'26.115"E Stavění tábora: 29.6.-3.7.2016 (pro děti starší 12-ti let a

Více

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2012

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2012 LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2012 14. 7. 28. 7. 2012 Informace pro rodiče a děti o táboře a jeho okolí odjezdu a platbě kontaktech vybavení dětí PÁR SLOV ÚVODEM PRO RODIČE Tábor se nachází v klidném prostředí

Více

SKAUTSKÝ TÁBOR 2016 SPÁLENÁ VALCHA BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM

SKAUTSKÝ TÁBOR 2016 SPÁLENÁ VALCHA BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM ZÁKLADNÍ INFORMACE: Termín 2. - 16. 7. 2016 SKAUTSKÝ TÁBOR 2016 SPÁLENÁ VALCHA BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM (VLČATA) Místo Vůdce tábora Zdravotník tábořiště Spálená valcha u Bystřice nad Pernštejnem (49 31'55.199"N;

Více

,,Týden nových zážitků,,

,,Týden nových zážitků,, Přihláška na letní příměstský dětský tábor Termíny: 13. 18. července 2015 17. 22. srpna 2015 (vybraný termín označte podtržením) denně od 8:00 16:00,,Týden nových zážitků,, Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:..

Více

61. Zimní expedice Dolní Morava

61. Zimní expedice Dolní Morava 61. Zimní expedice Dolní Morava 28. 2. -5. 3. 2016 14.TSP Zeměpisná společnost Po cestách vlasti Úvod Lyžařský areál na Dolní Moravě bude letos poctěn tím, že se stane místem 61. Zimní expedice naší zeesky.

Více

Fénix Brno. Zámecká 42a, Brno 643 00 731453837; 774233247; oddil.fenix@gmail.com; http://fenixbrno.cekuj.net/

Fénix Brno. Zámecká 42a, Brno 643 00 731453837; 774233247; oddil.fenix@gmail.com; http://fenixbrno.cekuj.net/ Fénix Brno Zámecká 42a, Brno 643 00 731453837; 774233247; oddil.fenix@gmail.com; http://fenixbrno.cekuj.net/ Vážení rodiče, Dostávají se Vám do rukou kompletní informace k letnímu táboru našeho oddílu.

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKÍ KONE ŠKOLNÍHO ROKU 2. 6. Oddílovka 4. 6. Oslava 25 let A-TOM 16. 6. Roznos KD 18. 6. Výlet s rodiči

Více

BLASON. Štít. - nejdůležitější část erbu bez něj nemůže erb existovat

BLASON. Štít. - nejdůležitější část erbu bez něj nemůže erb existovat BLASON - Štít se znamením, přilbu s přikrývadly a klenot považujeme za základní části erbu - a měl by je mít každý štít, ovšem samozřejmě existují výjimky (např. na pečetích drobné šlechty -~ jen štít

Více

Informace o lyžařském kurzu dálkového studia-pec pod Sněžkou

Informace o lyžařském kurzu dálkového studia-pec pod Sněžkou Informace o lyžařském kurzu dálkového studia-pec pod Sněžkou Termín: neděle 28. ledna neděle 4. února 2018 Místo konání: Smíchovská bouda v Peci pod Sněžkou Účastníci: žákyně DS - dvouleté studium, jednoleté

Více

LETNÍ TÁBOR DOMAŠOV. Organizační pokyny pro rodiče účastníků

LETNÍ TÁBOR DOMAŠOV. Organizační pokyny pro rodiče účastníků LETNÍ TÁBOR DOMAŠOV Organizační pokyny pro rodiče účastníků Pořadatel: Rozjeď se z.s., IČ: 03268420, Hlavní vedoucí: Adam Fiala, tel.: 604 281 306, e-mail: adam.fiala@rozjedse.cz ZÁKLADNÍ INFORMACE Pořadatel:

Více

Automobily je nutné nechat před zákazem vjezdu ve vesnici. Vjezd na tábořiště není možný!

Automobily je nutné nechat před zákazem vjezdu ve vesnici. Vjezd na tábořiště není možný! Začátek a konec tábora Letošní rok zveme rodiče na stavbu a bourání tábora. Budeme rádi za Vaší pomoc spojenou i s dopravou Vašich dětí na tábor. Můžete se zúčastnit celé stavby od pátku do neděle a bourání

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx

fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx úvod Vážení, jsem velmi mile potěšen, že Vás mohu přivítat na fotografickém workshopu pořádaným naší společností

Více

R O D I Č Ů M. Termín sobota 27.2. - sobota 5.3. Sraz 8.30 na Hlavním nádraží pod hodinami. Návrat 18:45 tamtéž vlakem od Jeseníku

R O D I Č Ů M. Termín sobota 27.2. - sobota 5.3. Sraz 8.30 na Hlavním nádraží pod hodinami. Návrat 18:45 tamtéž vlakem od Jeseníku Leden 2016 Džungle R O D I Č Ů M Informační list 48. smečky Vlčat a 54. oddlíu Traperů úvodem Vtom se mraky rozestoupily a objevil se neúplný kotouč měsíce, jehož jasné světlo ozářilo mrtvé město a mnohonásobně

Více

6. oddíl ŠIROKKO Informace k letnímu táboru [2015]

6. oddíl ŠIROKKO Informace k letnímu táboru [2015] Informace k letnímu táboru [2015] SLOVO ÚVODEM Zdravím vás všechny, kteří se začítáte do letošního táborového kurýra. Ještě před tím, než se dostaneme přímo k táboru, bych vám chtěl něco říct o letošním

Více

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky.

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky. Letní aktivity na Miladě Kdy a kde? termín: 8. - 12. července příchod: 8-9 h, Milady Horákové 1; od 9 h denní program návrat: 15-16 h, Milady Horákové 1 O co jde? Letní aktivity na Miladě jsou pokračováním

Více

Monitor. Oslavenci. Narozeniny: Svátky: V/2011

Monitor. Oslavenci. Narozeniny: Svátky: V/2011 V/2011 Monitor Jaro je tu a s ním i blížící se letní tábor. Všichni se už určitě těšíte a nemůžete se dočkat. Hlavně nováčci zažijí první tábor s Hanací. V dubnu jsme byli na Švýcaráku, kde Milda uvařil

Více

Tábor Tuláci 2012. Vážení rodiče,

Tábor Tuláci 2012. Vážení rodiče, Tábor Tuláci 2012 Vážení rodiče, ve dnech 7. 7. - 21. 7. 2012 se bude na louce u Rosovic konat tradiční letní tulácký tábor. Místo našeho čtrnáctidenního pobytu je asi pět kilometrů od Dobříše. V blízkosti

Více

jeden z oblíbených oddílových brdských srubů: zlatá bleskovka

jeden z oblíbených oddílových brdských srubů: zlatá bleskovka jeden z oblíbených oddílových brdských srubů: zlatá bleskovka -1- Ahoj, Dostává se ti do rukou první číslo nového čtvrtletníku světlušek nazvaného Triquetrum (čti trikvetrum ). Na jeho stránkách najdeš

Více

Zprávy z hradu. Mistr Plavec 28.11. 2015. Růžovčí výprava 12.12. 2015. Pidižličí výprava 12.12. 2015. šefredaktor Kajman Václav Riss

Zprávy z hradu. Mistr Plavec 28.11. 2015. Růžovčí výprava 12.12. 2015. Pidižličí výprava 12.12. 2015. šefredaktor Kajman Václav Riss Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají V ítám vás už u dalšího vydání pro skauty našeho oddílu. Pořád je teplo a můžeme ještě si užívat tepla venku. Krom toho brzy budou vánoce a pořádně velký

Více

Mýto pod Ďumbierom. 62. letní expedice POKYNY. starší 28.6. 19.7. 2014. mladší 5. - 19. 7. 2014. 14. tábornická skupina pionýra

Mýto pod Ďumbierom. 62. letní expedice POKYNY. starší 28.6. 19.7. 2014. mladší 5. - 19. 7. 2014. 14. tábornická skupina pionýra 14. tábornická skupina pionýra Zeměpisná společnost Po cestách vlasti Brno POKYNY 62. letní expedice Mýto pod Ďumbierom starší 28.6. 19.7. 2014 mladší 5. - 19. 7. 2014 nejmladší 12.7. 19.7. 2014 Vážení

Více

Tábor Křeč 2015. Kufrování: ve čtvrtek 25. 6. 2015 od 18.00 do 19.00 v klubovně (V Podzámčí, Praha 4 Krč), kontakt 723 808 247 (Qiki Verča Nejedlá)

Tábor Křeč 2015. Kufrování: ve čtvrtek 25. 6. 2015 od 18.00 do 19.00 v klubovně (V Podzámčí, Praha 4 Krč), kontakt 723 808 247 (Qiki Verča Nejedlá) Tábor Křeč 2015 Termín: 1. 18. července 2015 Adresa: GPS: Sraz: Návrat: Cena: Skautský tábor v Křeči Statečná srdce Amélie Schaeferová (= jméno dítěte) Pošta Křeč 394 95 49 22'7.468"N, 14 55'30.401"E v

Více

na 47. ročník turistické akce

na 47. ročník turistické akce Odbor KČT 106106 Šluknov,Turistický oddíl mládeže Skaláci,Olafplaz a Klub Krušnohorců KKKKKK připravili a tím zvou všechny turisty,turistky a turistčata,celé turistické oddíly, příznivce zimní turistiky

Více

V ZEMI DRAČÍCH CÍSAŘŮ

V ZEMI DRAČÍCH CÍSAŘŮ V ZEMI DRAČÍCH CÍSAŘŮ 3.-16. srpna 2014 Chedrbí (okr. Čáslav) Vážení zájemci, tento tábor je určen jakémukoli dítěti, které chce zažít spoustu zábavy a dobrodružství. Vyzkoušet si žít čtrnáct dní v přírodě,

Více

PŘI NÁSTUPU NA SOUSTŘEDĚNÍ ODEVZDAT ORIGINÁL S RAZÍTKEM

PŘI NÁSTUPU NA SOUSTŘEDĚNÍ ODEVZDAT ORIGINÁL S RAZÍTKEM Podmínky účasti - cena soustředění je 1000,- Kč za 3 dny - termín konání 29.4 1.5 2011 atletický stadion Pacov - PŘIHLÁŠKY POSÍLAT NA EMAIL cfpscr@email.cz A PŘI NÁSTUPU NA SOUSTŘEDĚNÍ ODEVZDAT ORIGINÁL

Více

na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ

na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, PRASEK Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov pořádá Letní dětský tábor FUJAVEC na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ Cena: 4 190,-- Kč v rekreačním areálu Lev na okraji města

Více

Český červený kříž OS Děčín

Český červený kříž OS Děčín Český červený kříž OS Děčín pořádá od 20.4. do 24.4.2015 Oblastní studijní středisko pro děti od 7 15 let v rekreačních středisek OS TOK MAXOV Sloup v Čechách Ubytování : v budově Doprava : autobusem Stravování

Více

Časopis MŠ. Říjen 2014

Časopis MŠ. Říjen 2014 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2014 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx DUBEN 11. dubna 2015 Zahájení letní sezony pěší procházkou Akci zajišťují Mirka a Oldřich Novotní Jedná se o jednodenní pěší procházku, která začíná a končí u Oldy a Mirky Novotných. Sraz v 10:00 hod u

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám "šťastnou ruku" při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách.

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám šťastnou ruku při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách. Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Celoročním vyvrcholením naší zájmové činnosti, jsou už po mnoho let letní dětské tábory. Dům dětí a mládeže Jihlava, p. o. patří k tradičním a mnohaletým pořadatelům

Více

4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kam můžeme jet v prosinci? 4. 12. Prosincová oddílovka 6. 12. Lovosická Vánočka Kdo by měl zájem, nechť dá vědět

Více

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net Oblast Horská bouře Suvorovova 478, 741 01, Nový Jičín Tel.: +420 603 52 10 73, E-mail: milanl@centrum.cz http:///, http://skoleni.horskaboure.net/ Rádcovský kurz! Milá kamarádko, milí kamaráde, Zahájení

Více

Co je ještě potřeba zajistit ze zásadních věcí před odjezdem?!

Co je ještě potřeba zajistit ze zásadních věcí před odjezdem?! EXPEDICE BANÁT 2011 - organizační pokyny a základní informace Důležitá předmluva: Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli vyrazit s námi za nefalšovaným dobrodružstvím. Důrazně Vás ale žádáme - berte následující

Více

Tábor Sedlo 2015 8. oddílu Lišáci

Tábor Sedlo 2015 8. oddílu Lišáci Tábor Sedlo 2015 8. oddílu Lišáci Místo pobytu: Tábořiště Sedlo, u obce Sedlo, Číměř Termín: 26. 7. 8. 8. 2015 Příjezd: 26. 7. sobota sraz v 9:00 u klubovny v ČB nebo Borovanech, pojede se společně auty

Více

Informace o letním soustředění plaveckého oddílu SK Motorlet Praha v Mariánských Lázních

Informace o letním soustředění plaveckého oddílu SK Motorlet Praha v Mariánských Lázních Informace o letním soustředění plaveckého oddílu SK Motorlet Praha v Mariánských Lázních Termín konání: od pátku 24.8. do soboty 1.9.2012, sraz 24.8. v 8:00 u bazénu, návrat 1.9. okolo 16:00. Ubytování:

Více

Tábor 2012 Křeč. Kufrování: čtvrtek 21. 6. 2012 od 18.00 do 19.00 v klubovně (V Podzámčí, Praha 4 Krč), kontakt 777 099 851 (Anežka)

Tábor 2012 Křeč. Kufrování: čtvrtek 21. 6. 2012 od 18.00 do 19.00 v klubovně (V Podzámčí, Praha 4 Krč), kontakt 777 099 851 (Anežka) Tábor 2012 Křeč Termín: 30. 6. 2012 14. 7. 2012 Adresa: GPS: Sraz: Návrat: Cena: Skautský tábor v Křeči Statečná srdce Eliška Přemyslovna (= jméno dítěte) Pošta Křeč 394 95 49 22'7.468"N, 14 55'30.401"E

Více