průvodce Strýček Váňa v Divadle Rokoko Divadelní ZÁŘÍ ročník 2016/2017 ZDARMA Foto: I. Sochorová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "průvodce Strýček Váňa v Divadle Rokoko Divadelní ZÁŘÍ ročník 2016/2017 ZDARMA Foto: I. Sochorová"

Transkript

1 Divadelní průvodce 01 ZÁŘÍ ročník 2016/2017 ZDARMA Foto: I. Sochorová Strýček Váňa v Divadle Rokoko

2 Divadelní průvodce 01 ZÁŘÍ ročník 2016/2017 ZDARMA Foto: A. Hrbková Evžen Oněgin v Divadle ABC

3 ..2 Obsah Září 2016 OHLÉDNUTÍ 4 5 Letem světem sezonou 2015/16 ROZHOVOR 6 7 Robert Fulghum VÝROČÍ 8 9 Jiří Hána AKCE Městská divadla pražská přejí lásce ARCHIV Městská divadla pražská před šedesáti lety NOVINKA 22 Chystáme divadelní workshop pro děti VZPOMÍNKA 23 Scénograf Jaroslav Malina NOVINKY Obchodní informace, soutěž, křížovka Správná odpověď k soutěži Herci v Praze z červnového čísla je: Dana Batulková je vyfocená na Náplavce na Klárově. Vstupenky vyhráli Vladimír Novotný a Oldřich Motyčka. Nejčerstvější novinky z Městských divadel pražských najdete na sociálních sítích: Vydávají Městská divadla pražská Zřizovatel: Magistrát hlavního města Prahy Registrováno MK ČR pod číslem E V Jámě 1, Praha 1, 1. číslo / 11. ročník Datum uzávěrky: Šéfredaktorka: Jana Soprová Redakce: Kristýna Šrolová, Tereza Kochová Redakční kristyna.srolova@m-d-p.cz Redakční rada: Jiří Janků, Věra Mašková, Petr Svojtka, Ondřej Zajíc, Kristýna Šrolová, Tereza Kochová Tisk: Tiskárna Astron Neprodejné zřizovatel hlavní sponzoři mediální partneři LITERÁRNÍ NOVINY Divadlo ABC je vybaveno bezdrátovými mikrofony Sennheiser s podporou společnosti Panter, s. r. o.

4 ..10 NEJ 3.. Nina Horáková Foto: A. Hrbková 1. NEJMILEJŠÍ MÍSTO NA SVĚTĚ Moje postel. 2. NEJOBLÍBENĚJŠÍ ROLE Všechny, které jsem měla možnost hrát, a taky všechny, které ještě přijdou. Fakt, upřímně. :-) 3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ ROČNÍ OBDOBÍ Léto. Jakmile není minimálně 30 stupňů, mrznu!!! 4. NEJMÉNĚ PŘÍJEMNÁ ČIN- NOST Čekání ve frontách, na MHD, na jídlo v restauraci, na cokoliv, prostě čekání. 5. NEJOBLÍBENĚJŠÍ JÍDLO Palačinky, Pribináček, květák, vepřový řízek, šišky s mákem, zelňačka od maminky, zakysaná smetana s jahodami, paštika, všechny sýry, bramborový salát... Mám ještě pokračovat? Je toho opravdu moc!!! 6. NEJRANĚJŠÍ VZPOMÍNKA NA DIVADLO Když mi bylo šest let a hrála jsem žabičku Kvak v Ptenském dětském divadle. :-) 7. NEJVYTOUŽENĚJŠÍ ROLE Nikdy jsem neprahla po konkrétní roli... Ale popravdě je tu jedna jediná, kterou bych si opravdu TOUŽILA zahrát. Ale mám strach, že to zakřiknu, takže to přání budu pouze tajně vysílat vesmíru. 8. NEJVĚTŠÍ KULTURNÍ ZÁŽITEK POSLEDNÍ DOBY Racek v Dejvickém divadle. 9. NEJŠŤASTNĚJŠÍ DEN, NEBO PŘEDSTAVA O NĚM Jdu dlouhou uličkou, řeknu pár vět, zadívám se do jeho očí, režisér řekne STOP a můj kolega Leonardo DiCaprio mě pozve na večeři. 10. NEJOBLÍBENĚJŠÍ PŘÍSLOVÍ NEBO RČENÍ Všechno ti vydrží tak dlouho, jak dlouho to k tobě putuje. Přísloví, které mě jako malou naučila moje maminka, a od té doby se jím neustále řídím.

5 ..4 OHLÉDNUTÍ Letem světem sezonou Městských divadel pražských 2015/2016 *září 2015 Zahájení oslav 100. výročí Divadla Rokoko, které zahrnovaly putovní výstavu, vydání knihy, slavnostní večer, soutěže ad. *25. září Divadlo ABC si připomnělo výročí narození Jaroslava Ježka. Po představení V+W Revue herci pokřtili CD s písničkami z této inscenace. Kmotrem byl paralympionik Jiří Ježek. *2. října Zemřel nestor Městských divadel pražských Lubomír Lipský, který tu byl v angažmá v letech , ale jako stálý host zde působil i nadále. *10. října Dámská jízda v Rokoku s představením Důkaz a módní přehlídkou butiku Zlatá padesátá. *14. října Den seniorů jsme oslavili speciálním dopoledním představením Důkaz. *17. října Soirée Lucie Pernetové s moderátorem Tomášem Novotným a hosty Ivanou Chýlkovou, Zbyškem Kalinou, Hanušem Borem a Veselými skoky. *20. října Křest knihy 100 let Divadla Rokoko v Paláci knih na Václavském náměstí. Patronkou se stala Marta Kubišová. *7. listopadu Premiéra inscenace Na miskách vah v režii Petra Svojtky v Divadle ABC. *10. listopadu Zahájení výstavy 100 let Divadla Rokoko v Galerii 1. Na vernisáži promluvili umělecký šéf Městských divadel pražských Petr Svojtka, autorka výstavy Justina Kašparová, teatrolog Vladimír Just a starosta Městské části Praha 1 Oldřich Lomecký. *14. listopadu Premiéra inscenace Hodina před svatbou v režii Ondřeje Zajíce v Divadle Rokoko. *21. listopadu V rámci Noci divadel se v Divadle ABC konala party na jevišti se swingovou tančírnou a doprovodným programem zahrnujícím přehlídku kostýmů nebo tombolu. V Divadle Rokoko se promítala legendární inscenace Smutek sluší Elektře. Během večera se zde vystřídalo na 600 diváků. *5. prosince 5. ročník Vánočního festivalu v divadlech ABC a Rokoko nabídl čtyři představení z Čech i Slovenska a doprovodný program pro děti ve foyer. *12. prosince Divadlo Rokoko oslavilo 100 let ve 100 minutách. Slavnostní večer diváky provedl bohatou minulostí. Divadlu přišli popřát významní hosté Soňa Červená, Eva Pilarová, Václav Neckář a Karel Štědrý. Na jevišti spolu s nimi vystoupil celý soubor Městských divadel pražských. *18. prosince Členové Klubu diváků a předplatitelé se tradičně před Vánoci setkali v Di-

6 . OHLÉDNUTÍ 5.. vadle ABC, tentokrát si po představení Na miskách vah mohli popovídat s tvůrci této inscenace. *19. prosince zazpívali naši herci na Vánočních trzích na Václavském náměstí písně z inscenace České Vánoce. *25. prosince Přesně před sto lety byl zahájen provoz Kabaretu Rokoko. *31. prosince Herci společně s diváky oslavili konec roku. V Divadle ABC se hrála V+W Revue, v Divadle Rokoko Happy End. Nechyběl malý ohňostroj na jevišti a přípitek. *13. ledna 2016 Dámská jízda s představením Věštkyně, vraždy a jasnovidci a módní přehlídkou butiku Aristokrat Vintage. *14. ledna Dobře rozehraná partie oslavila 150. reprízu za přítomnosti autora Stefana Vögela. *23. ledna FotoSoirée Aleny Hrbkové, večer plný zajímavých hostů, kteří vzdali poctu Praze a dvorní fotografce Městských divadel pražských Aleně Hrbkové. *13. února Představení pouze pro nezadané s komedií Burundanga, swingovou tančírnou a programem v divadelní kavárně. *27. února Opojné masopustní soirée věnované zpěvu, vínu a vyprávění se konalo netradičně v kavárně Divadla ABC. *12. března Premiéra komedie Noc bláznů v režii Pavla Kheka v Divadle Rokoko. *19. března V Divadle ABC premiéra inscenace režiséra Miroslava Hanuše Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. *25. března Na Velký pátek se v Divadle ABC před představením Pan Kaplan má třídu rád konaly jarní trhy neziskových organizací. *31. března 50. repríza Molly Sweeney v Divadle Rokoko. *2. dubna Dámská jízda v Rokoku s představením Burundanga a módní přehlídkou butiku Jane Bond. *23. dubna oslavila 100. reprízu inscenace Holky z kalendáře. *23. dubna Shakespearovským soirée jsme si připomněli 400 let od úmrtí Williama Shakespeara. *25. dubna Jedinečná výstava fotografií Aleny Hrbkové Herci a město, která zachycuje umělce i Prahu v nečekaných souvislostech, vyráží na putovní výstavu. Kromě foyer Divadla ABC byly snímky k vidění v Centru Černý Most, na veletrhu Svět knihy a momentálně jsou až do 30. září vystaveny ve Staré čistírně odpadních vod v Bubenči. *7. května Čarodějné soirée aneb Lehce okultní seance čarodějek, které unikly dubnovému pálení. Exkluzivním hostem byla Simona Stašová. *4. června Premiéra tragikomedie Strýček Váňa v režii Petra Svojtky v Divadle Rokoko. *11. června Premiéra Evžena Oněgina v režii Pavla Kheka v Divadle ABC. *18. června Soirée plné překvapení v Divadle Rokoko za účasti celého souboru.

7 ..6 ROZHOVOR Robert Fulghum: Dokud tančím, žiju Autogramiáda v pražském knihkupectví Neoluxor Robert Fulghum s Willow Bader na zkoušce v Divadle ABC Robert Fulghum na premiéře Drž mě pevně, miluj mě zlehka V červnu oslavil sedmdesáté deváté narozeniny a tanečním krokem směřuje k osmdesátce. Jeden z nejoblíbenějších amerických spisovatelů u nás Robert Fulghum přijel do Čech, aby tu pokřtil novou knihu povídek a zúčastnil se turné Listování po Čechách a Moravě s románem Drž mě pevně, miluj mě zlehka. Ten si získal popularitu stejně jako divadelní adaptace, kterou Divadlo ABC uvádí od června Do divadla Fulghum prozatím jen nakoukl, ale na podzim se chce vrátit a podívat se na představení znovu. Stále tancujete? Ano, stále tancuju. Zrovna před týdnem jsem tančil tango. V Řecku. Jak často tancujete? Tak často, jak jen to jde. Tango, swing, řecké tance. Z legrace říkám, že až mě někdo večer uvidí v místě, kde se tančí, a já budu sedět, řekne si: Možná, že je mrtvý. A odpověď by byla: Netančí, tak to je mrtvý. Máte nějaký oblíbený tanec? Hádala bych argentinské tango. To ne. V podstatě je to tak, že každý tanec, který se mi přihodí, je v tu chvíli můj nejoblíbenější. Teď se zrovna snažím přijít na kloub tomu, jak se tančí west coast swing. A v Praze jsem zase byl na milonze. Ale ptát se mě na můj oblíbený tanec je, jako byste se zeptala, jaká je má oblíbená zmrzlina. Je to vždy ta, na které si právě pochutnávám Je pro vás překvapením, že se adaptace vašeho románu Drž mě pevně, miluj mě zlehka hraje i po třech letech od premiéry? V jiných zemích není obvyklé, že je inscenace na repertoáru tak dlouho. Je to o to pozoruhodnější, že už v době premiéry jsem slyšel hlasy: Na to lidi nebudou chodit, Češi moc na tanec nejsou, jsou zaměřeni vážněji. Jsou takoví temní. A teď zjišťuji, že se Čechům tanec líbí. Takže nejsou zas až tak temně naladění. Mám právě z Prahy takovou milou vzpomínku. Šli jsme s manželkou ulicí a tam hrál nějaký chlapík argentinské tango. Poprosil jsem ho, aby nám zahrál, že budeme tančit. Stalo se a lidi začali házet peníze do klobouku. A ten chlapík nás vyzval, abychom si taky něco vzali, za tanec.

8 ..ROZHOVOR 7.. Jací podle vás Češi jsou? Já vím docela dost o české historii. Když jsem sem přijel v roce 1989 poprvé, Češi byli zamračení, přihrbení a do sebe ponoření. Dnes jsou mnohem otevřenější, vstřícnější, ale pořád jsou si vědomi temné stránky života. Přitom se však dokážou smát a popíjet pivo. Já to mám podobně, taky vidím tu temnou stránku života, různé hrozné věci, kterých se lidé dopouštějí. Ale to neznamená, že bychom se měli zastavit, rezignovat. Musíte být schopni se smát a jít dál svou cestou. Režisér Miroslav Hanuš a Robert Fulghum v Divadle ABC Zůstaňme ještě u tance. Přijel jste na křest knihy Poprask v sýrové uličce, kterou vydalo nakladatelství Argo. Ale zdržíte se tady déle, protože se znovu účastníte turné s partou z Listování. Už máme za sebou 12 měst a ještě asi 20 před sebou. A opravdu tančíte v každém představení? Ano, je to tak. Já tomu říkám Cirkus Listování Víte, Lukáš (pozn. Lukáš Hejlík, tvůrce Listování) je takový blázen, že člověk vůbec nemá čas o tom uvažovat, ale prostě to dělá. Někdy i čtyřikrát denně: BING! BING! BING! BING! jedno město za druhým. A já si říkám, když to zvládnou oni, proč bych to nezvládl taky. A teď otázka, kterou vám asi dávají často. Kde k tomu všemu, co děláte, berete energii? Nevím, asi je to tím, jaký jsem. Možná je to dáno i geneticky. Psaní je pro mě doslova nemoc. Mám prostě takovou chorobu, že nedokážu nepsat. Putuji světem a do cesty mi vstupují různé příběhy a myšlenky. Mnozí z mých vrstevníků osmdesátníků pořád hekají, pořád je něco bolí. Já se na sebe kouknu do zrcadla a řeknu si, no vida, ještě to není tak zlé. Věk neřeším. Chci být mladý tak dlouho, dokud budu živ. Řekl jsem svému synovi, když budeš mít dojem, že stárnu, tak mě raději zastřel. Baví vás poznávat místa mimo Prahu? Nesmírně, všude, kde jezdím, sbírám příběhy. Chci napsat knihu o Češích. Takže jsem rád, že se dostanu mimo Prahu a poznám místní lidi. Protože Praha je dnes evropské velkoměsto jako Paříž, Berlín nebo Londýn. Vzpomínám, když jsem přijel v roce 1989, bylo to úplně jiné. Ten rozdíl byl propastný. Teď už Praha vypadá jako jakákoli evropská nebo světová metropole. Ale Češi v malých městech zůstávají stále stejní. Režisér Miroslav Hanuš tančí s Robertem Fulghumem argentinské tango

9 ..8 VÝROČÍ. Jiří Hána (*29. září 1976) Jiří Hána v září oslaví čtyřicátiny, a i když to bezesporu není žádný věk, patří dnes služebně k nejstarším členům souboru. V Městských divadlech pražských, resp. v Divadle Rokoko, už je totiž od roku 2001 a zažil za tu dobu tři umělecké šéfy. Divadlo se mu připletlo do života sice náhodou, ale velmi brzy si u něj vydobylo silnou pozici. Ještě jako amatér hrál například v kultovním Činoherním studiu v rodném Ústí nad Labem. Dnes má na kontě osmdesát divadelních rolí. Foto: A. Hrbková 1. Jiří Hána se narodil ve znamení Vah v severočeském Ústí nad Labem. Zde začal navštěvovat dramatický kroužek pod vedením Karla Tománka a poprvé přičichnul k divadlu. Náhoda tomu chtěla, že společně s dalšími měl možnost zahrát si v několika inscenacích v Činoherním studiu Ústí nad Labem (mj. Tři mušketýři, Procitnutí jara, Dvojhlavý orel). Na DAMU se dostal do ročníku Borise Rösnera, Evy Salzmannové a režiséra Miloše Horanského. Společně s ústeckou divadelní partou si ještě za studií zahrál v Činoherním klubu (Král nekrál, Zkrocení zlé ženy), později v Divadle Komedie (Banditi, Tvar věcí), v Arše (Kladivo na divadlo) či v poetické vinárně Viola (Tím končím, tvá láska M. D., Zločin lorda Artura Savila). Jeho prvním angažmá po absolutoriu DAMU bylo Středočeské divadlo Kladno, ale po půl roce dostal nabídku od tehdej-

10 ..VÝROČÍ 9.. šího šéfa Divadla Rokoko Zdenka Potužila. V Rokoku ztvárnil role v mnoha úspěšných inscenacích (např. Skřivánek, Oddací list, Rychlé šípy I a II) a zůstal zde i po odchodu Zdenka Potužila, kdy do vedení divadla přišli Tomáš Svoboda a Thomas Zielinski (Oresteia, Matčina kuráž). Dnes hraje na obou scénách Městských divadel pražských, častěji jej můžete vidět v experimentálnějším repertoáru Divadla Rokoko (Monty Pythonův létající kabaret, Perplex, Sebevrah, Kancl ad.). Nejnověji ztvárnil titulní roli v Evženu Oněginovi v režii Pavla Kheka. Jiří Hána si také zahrál v několika desítkách filmových a televizních projektů. Poprvé na sebe výrazněji upozornil v roce 2000 ve filmu Početí mého mladšího bratra. V poslední době se objevuje v detektivních seriálech Labyrint, Vraždy v kruhu či V. I. P. vraždy. Momentálně natáčí komediální seriál Jetelín a v Divadle Rokoko zkouší moderní grotesku Top Dogs v režii Petra Svojtky J. Foglar: Rychlé šípy I, Divadlo Rokoko 2001 / J. Holek (Jarka Metelka), J. Hána (Mirek Dušín), A. Novák (Jindra Hojer), M. Gulyáš (Rychlonožka) a V. Jakoubek (Červenáček) / R.: R. Bellan; F.: V. Kronbauer / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 2. D. Mamet: Listopad, Divadlo ABC 2014 / J. Hána (A. Brown) a M. Dlouhý (Ch. Smith) / R.: P. Svojtka; F.: I. Chmela / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 3. G. Tabori: Matčina kuráž, Divadlo Rokoko 2005 / M. Steinmasslová (Matka), J. Hána (Syn) a Dětská opera Praha / R.: T. Svoboda; F.: P. Svoboda / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 4. Aischylos: Oresteia III. Laskavé bohyně, Divadlo Rokoko 2006 / J. Hána (Athéna) / R.: T. Svoboda a T. Zielinski; F.: P. Svoboda / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 5. N. Erdman: Sebevrah, Divadlo Rokoko 2012 / J. Hána (Podsekalnikov) / R.: O. Zajíc; F.: A. Hrbková / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 6. A. Miller: Smrt obchodního cestujícího, Divadlo Rokoko 2003 / M. Hofmann (Biff) a J. Hána (Happy) / R.: V. Polesný; F.: V. Kronbauer / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských

11 NENÍ TICHO JAKO TICHO Účinkují: Honza Jareš Tomáš Klus Míša Doubravová Tomáš Trapl Vít Bečvář moderuje Agáta Prachařová 1. simultánně přepisovaný KONCERT PRO UŠI s tlumočením do znakového jazyka od Místo konání: Divadlo ABC, Vodičkova ova 28, Praha 1 cena 320/220/100 Kč/os (2000 Kč/os VIP vstup s překvapením) předprodej pokladna Divadla ABC 1/2 pronájem Legenda jazzu Laco Deczi & Celula New York 19. října 2016 od 19 hodin

12 Pozvánka na k urzy Chcete se více dozvědět o současné české, ruské, britské či americké literatuře? Chybí vám orientace ve světě médií? Máte zájem naučit se tvůrčímu psaní? Zajímají vás moderní české dějiny? Mají děti co číst? Na tyto a mnoho dalších otázek vám odpoví kurzy Akademie Literárních novin a jejich špičkoví lektoři z řad našich předních osobností literatury, historie, médií. Seznam kurzů i s termíny a dalšími podrobnostmi najdete na akademie.literarky.cz Zůstaňte fit v práci Nebaví Vás nosit si zdravou svačinku plnou vitamínů do práce? My Vám ovoce dovezeme přímo na stůl do kanceláře a nezapomeneme vzít také pro Vaše kolegy. A co doprava? Po Praze pro Vás zdarma! objednávat můžete na: , gastrofresh@gastrofresh.cz

13 ..12 AKCE. Městská divadla pražská přejí lásce Pravidelní diváci si už určitě všimli Zdi zamilovaných v dolním foyer Divadla ABC, kam kdokoliv může napsat vzkaz své lásce, ať už je tajná, platonická, nebo naopak opětovaná a dlouhotrvající. Vzkaz si může vyfotit a přidat na facebookovou zeď své lásky, v tomto případě použijte hashtag #zedzamilovanych. věnovaný krásné Jeleně od Ivana Vojnického tedy Strýčka Váni. Dopisy jsou zároveň pozvánkou na nové inscenace, nechte se jimi zlákat a přijďte do Divadla ABC na Evžena Oněgina a na Strýčka Váňu do Divadla Rokoko. Zeď zamilovaných Zeď má důmyslnou navinovací konstrukci a my jsme napjatí, kolik metrů lásky se v Divadle ABC nasbírá. Přesné číslo se dozvíme na Noci divadel 19. listopadu. Takže až budete v Divadle ABC, nezapomeňte na naší Zdi zamilovaných zanechat vzkaz! Všimli jste si také dopisů? Divadla ABC a Rokoko jsou doslova zaplavena milostnými dopisy z našich posledních premiér. Jeden z nich psala Taťána svému milovanému Oněginovi a druhý je

14

15 Září Čt 17h MS Ljuba Benešová: Nesplněné sny* Pronájem 11. Ne 11h FÍHA tralala a pohádková družina* Pronájem 17h FÍHA tralala a pohádková družina* Pronájem 12. Po 19h Shirley Valentine 13. Út 19h Shirley Valentine 14. St 19h Vím, že víš, že vím Čt 19h Vím, že víš, že vím Pá 19h Evžen Oněgin 17. So 19h V+W Revue 18. Ne h Smejko a Tanculienka - Čáry máry fuk* Pronájem Divadlo Maska 16h Smejko a Tanculienka - Čáry máry fuk* Pronájem Divadlo Maska Zájezdy Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Děčín, pátek od 19 h Evžen Oněgin P. Tenorová, M. Kačmarčík a J. Hána Pátek od 19 h 19. Po 19h Bedřich Smetana: The Greatest Hits 20. Út 19h Holky z kalendáře 21. St 19h Listopad 22. Čt 19h Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách 23. Pá 19h V+W Revue Pří Představení k 110. výročí narození J. Ježka 24. So 19h Evžen Oněgin 25. Ne h Koncert pro uši* Pronájem 19h Nesmrtelný Ježek let s námi* Pronájem Orchestr Ježkovy stopy 26. Po 19h Drž mě pevně, miluj mě zlehka 27. Út 19h Romulus Veliký 28. St 19h Pan Kaplan má třídu rád 29. Čt 19h Na miskách vah 30. Pá 19h MS Pěna dní* Pronájem DS Sumus MOŽNOSTI REZERVACE Na internetu na on-line rezervace umožňuje vybrat si konkrétní místo v plánku hlediště Telefonicky Divadlo ABC / Divadlo Rokoko E mailem rezervace@m-d-p.cz Skypem rezervace.abc.rokoko Faxem Předplatné a hromadné objednávky telefonem Bedřich Smetana: The Greatest Hits Pondělí od 19 h Holky z kalendáře V. Gajerová Úterý od 19 h Otevírací doba pokladen: Divadlo ABC Vodičkova 28, Praha 1, pasáž U Nováků Po Pá hodin Sobota hodin Neděle hodinu před začátkem představení Divadlo Rokoko Václavské náměstí 38, Praha 1, pasáž Rokoko Po So hodin

16 Září Po 19h Strýček Váňa 13. Út 19h Kancl 14. St 19h Hodina před svatbou 15. Čt 19h Želary 16. Pá 19h Kdo se bojí Virginie Woolfové? 17. So 19h Oddací list 18. Ne 19h Normální debil* Pronájem Divadlo Pecka 19. Po 19h Happy End 20. Út 19h Burundanga 21. St 19h Molly Sweeney 22. Čt 19h Noc bláznů 23. Pá 19h Věštkyně, vraždy a jasnovidci Pro předplatitele členy KD za 90 Kč Molly Sweeney D. Batulková Středa od 19 h Oddací list T. Medvecká, J. Vlasák a R. Fidlerová Sobota od 19 h 24. So 17h Strýček Váňa Dámská jízda 25. Ne 19h Rošáda* Pronájem Divadelní spolek Frída Strýček Váňa N. Horáková a V. Fridrich Sobota od 17 h Dámská jízda 26. Po 19h Hráči 27. Út 19h Oddací list 28. St 19h Strýček Váňa 29. Čt 19h Kdo se bojí Virginie Woolfové? 30. Pá 19h Noc bláznů Změna programu vyhrazena. V A D E Označení předplatitelské skupiny. Na tato představení je možné zakoupit vstupenky. Prohlídka zákulisí po představení. * Tyto akce nejsou v režii Městských divadel pražských. MS Označení představení na Malé scéně ABC. CENY VSTUPENEK Cenová zóna Standardní 320 Kč 220 Kč 90 Kč 50 Kč Pan Kaplan má třídu rád a Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách 450 Kč 350 Kč 90 Kč Shirley Valentine a Vím, že víš, že vím Kč 490 Kč 90 Kč Soirée 160 Kč Malá scéna ABC 220 Kč Upozorňujeme diváky, že místa ve 3. a 4. cenové zóně mají sníženou viditelnost na jeviště. Změna programu vyhrazena. Vstupné se vrací pouze v případě zrušení představení. Vrácení vstupného uplatníte v místě zakoupení vstupenky. Vstupenky, na které byla vydána faktura, je možné vrátit pouze na obchodním oddělení Městských divadel pražských.

17 Repertoár J. Janků, P. Svojtka Bedřich Smetana: The Greatest Hits Osm a půl opery za jednu cenu! Komický muzikál pro činoherce z pera Ivana Hlase a Jiřího Janoucha získal na GRAND Festivalu smíchu cenu Komedie diváků. HRAJÍ: V. Gajerová, R. Říčař, P. Juřica, V. Kubařová / N. Horáková, M. Slaný / R. Hájek, V. Svojtková / L. Pernetová, I. Hlas ad. Hudební aranže: I. Hlas a J. Janouch REžIE: Petr Svojtka 2:45 J. Galceran Burundanga Veselohra o lesku a bídě současného terorismu. Velmi nevážně pojednává o jedné z největších hrozeb naší doby, o teroristech, které omylem odhalí dvě studentky prostřednictvím drogy pravdy, burundangy, o nepodařeném únosu a možném zániku separatistické organizace ETA, ale také o lásce a důvěře. HRAJÍ: E. Pacoláková, H. Hornáčková, T. Novotný, R. Kalvoda a J. Klem REžIE: Ondřej Zajíc 2:15 Drž mě pevně, miluj mě zlehka A. S. Puškin Evžen Oněgin Slavný milostný příběh nenaplněné lásky, hledání smyslu a životního cíle. HRAJÍ: J. Hána, P. Tenorová, H. Hornáčková, A. Bílík, J. Smutná, H. Doulová / V. Janků, J. Schwarz, J. Vlach, M. Kačmarčík ad. REžIE: Pavel Khek 2:20 A. Gov Happy End Současná izraelská tragikomedie, ve které se lehce a s nadhledem vypráví o velmi vážných věcech. HRAJÍ: D. Batulková, R. Fidlerová, J. Smutná, E. Pacoláková, H. Doulová, J. Hána, Z. Velen ad. REžIE: Arnošt Goldflam 2:20 Happy End P. Riera Hodina před svatbou Každá rodina je nemocná po svém... Drama o tom, jak finanční a obchodní zájmy devastují rodinné vztahy. HRAJÍ: P. Štěpánek, M. Badinková / B. Valentová, V. Dvořák, J. Hána, L. Jurek, E. Pacoláková, D. Batulková, M. Málková a M. Kačmarčík REžIE: Ondřej Zajíc 2:00 N. V. Gogol Hráči Tragikomedie z atraktivního prostředí falešných hráčů. V kartách neexistuje předstírání, karban nešetří nikoho, karty jsou velmi demokratické. HRAJÍ: M. Dlouhý, V. Fridrich, A. Procházka, L. Jurek, Z. Dušek, M. Písařík ad. REžIE: Petr Svojtka 2:15 R. Gervais, S. Merchant Kancl První divadelní uvedení kultovního seriálu BBC, který je originálním a vtipným pohledem do zákulisí jedné zdánlivě obyčejné kanceláře. HRAJÍ: V. Fridrich, J. Hána, Z. Kalina, H. Hornáčková, V. Janků, S. Lehký / Z. Dolanský, R. Hájek, R. Kalvoda, L. Zbranková, J. Vlach REžIE: Petr Svojtka 2:20 E. Albee Kdo se bojí Virginie Woolfové? Jedna z nejlepších her druhé poloviny dvacátého století. Slavné komorní drama plné překvapivých zvratů i absurdních krutých her je hlubokou sondou do partnerských vztahů. HRAJÍ: V. Gajerová, A. Procházka, V. Kubařová, V. Dvořák REžIE: Petr Svojtka R. Fulghum/M. Hanuš Drž mě pevně, miluj mě zlehka Vítejte v tančírně Century! To, co je důležité venku, zde není podstatné. Jde tu totiž o jediné o argentinské tango. HRAJÍ: J. Hána, J. Klem, T. Novotný, Z. Vencl, H. Hornáčková, S. Jachnická, ad. REžIE: Miroslav Hanuš 2:20 T. Firth Holky z kalendáře Něžná a jímavá komedie o ženách, které jsou pro dobrou věc ochotny udělat to, co by je nenapadlo ani v těch nejodvážnějších snech. HRAJÍ: V. Gajerová, D. Batulková, R. Fidlerová, J. Smutná, K. Macháčková, L. Termerová, H. Doulová, D. Choděrová ad. REžIE: Ondřej Zajíc 2:50 D. Mamet Listopad Jak být znovu zvolen americkým prezidentem, když popularita klesá k nule? Nekorektní politická fraška, která získala cenu Komedie diváků na GRAND Festivalu smíchu v Pardubicích. HRAJÍ: M. Dlouhý, J. Hána, J. Vlach, L. Zbranková, Z. Vencl REžIE: Petr Svojtka 2:00

18 B. Friel Molly Sweeney Česká premiéra psychologického dramatu vynikajícího irského dramatika o slepotě skutečné i domnělé, a opravdových zázracích života. HRAJÍ: D. Batulková, V. Fridrich, A. Procházka REžIE: Ondřej Zajíc 2:20 R. Harwood Na miskách vah Strhující drama o hledání pravdy a společenské zodpovědnosti v totalitní společnosti. HRAJÍ: V. Fridrich, J. Vlasák, J. Suchý z Tábora / M. Vykus, N. Horáková, P. Juřica, V. Janků REžIE: Petr Svojtka 2:30 Noc bláznů L. Rosten/M. Hanuš Pan Kaplan má třídu rád Oblíbená kniha o záludnostech vyučování cizí řeči v originálním jevištním provedení plném písní, tance a půvabného humoru. Tato inscenace získala ocenění Komedie roku 2009 a cenu odborné poroty na GRAND Festivalu smíchu v Pardubicích. HRAJÍ: O. Vízner, J. Vlach, S. Fišer / J. Novotný, J. Klem, D. Klapka, H. Bor, J. Szymik, M. Písařík, J. Smutná, J. Drbohlavová / R. Fidlerová / L. Termerová, H. Doulová, V. Nerušilová, V. Gajerová ad. REžIE: Miroslav Hanuš 2:50 B. a A. Peasovi/M. Hanuš Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Hudební komedie, která vám poradí, jak předcházet partnerským krizím. HRAJÍ: L. Jurek, Z. Kalina, P. Klimeš, H. Doulová, Z. Velen, J. Smutná, L. Pernetová, J. Klem, R. Fidlerová, B. Janatková, M. Písařík ad. REžIE: Miroslav Hanuš 3:00 A. P. Čechov Strýček Váňa Život člověka utahá! Tragikomedie o velkých touhách a nenaplněných snech. HRAJÍ: V. Fridrich, A. Procházka, Z. Kajnarová, N. Horáková, Z. Dolanský, R. Fidlerová, Z. Vencl, V. Janků ad. REžIE: Petr Svojtka 2:30 J. Janků, P. Svojtka V+W Revue Hudební revue, která připomíná slavnou éru Osvobozeného divadla a jeho dva legendární protagonisty Jiřího Voskovce a Jana Wericha. HRAJÍ: V. Fridrich, V. Gajerová, R. Říčař, L. Pernetová, R. Kalvoda, Z. Kalina, H. Bor, V. Janků, P. Juřica, B. Janatková, V. Svojtková REžIE: Petr Svojtka 2:45 R. Sonego, R. Giordano Vím, že víš, že vím... Hra, ve které se snoubí všechno, co v dobré komedii nesmí chybět. HRAJÍ: S. Stašová, M. Dlouhý, A. Daňková, V. Fridrich / P. Vančura REžIE: Vladimír Strnisko 2:30 L. Nowra Noc bláznů Divácky vděčná komedie o tom, kdo je vlastně blázen. HRAJÍ: P. Juřica, M. Vykus, T. Novotný, V. Gajerová, D. Šoltýsová, O. Vízner, N. Horáková, A. Bílík ad. REžIE: Pavel Khek 2:20 E. Kishon Oddací list Řada komických situací s jemnou nadsázkou a chytrou ironií provokuje k zamyšlení: vzali bychom si svého partnera i po dvaceti letech společného soužití? HRAJÍ: T. Medvecká, J. Vlasák, R. Fidlerová, M. Procházková, J. Hána / M. Hofmann / T. Novotný a M. Rošetzký REžIE: Ondřej Zajíc 2:05 F. Dürrenmatt Romulus Veliký, komedie antických rozměrů Tak takhle vypadá největší hrdina všech dob, nebo ne? HRAJÍ: A. Procházka, M. Delišová, N. Kouklová, Z. Dolanský, V. Dvořák ad. REžIE: Ondřej Zajíc 2:20 W. Russell Shirley Valentine Bravurní komedie o hledání sebe sama je určena nejen ženám středního věku, ale všem, kdo mají rádi dobrou zábavu. Inscenace vznikla ve spolupráci s FDA. V REžII Zdeňka Kaloče hraje Simona Stašová 2:50 K. Čapek/A. Goldflam Věštkyně, vraždy a jasnovidci Česká premiéra svérázné adaptace Čapkových povídek. HRAJÍ: J. Vlasák, V. Fridrich / J. Hána, H. Doulová D. Batulková, V. Marek / Z. Dolanský, A. Suchánková, J. Vlach, P. Klimeš ad. REžIE: Arnošt Goldflam 2:00 K. Legátová Želary Adaptace nejvyhledávanějšího bestselleru posledních let. HRAJÍ: E. Pacoláková, V. Fridrich, J. Smutná, O. Vízner, L. Jurek, V. Dvořák ad. REžIE: Pavel Khek 2:40 - Divadlo ABC - Malá scéna ABC - Divadlo Rokoko

19 ..18 ARCHIV RUBRIKA.. Městská divadla pražská před šedesáti lety Před šedesáti lety, tedy v sezoně 1956/57, Městská divadla pražská disponovala dvěma divadly Divadlem komedie a Komorním divadlem. Připomeňme, že se tehdy zdárně rozjížděla éra známá dnes pod názvem Ornestinum. Nahlédneme-li do programu, překvapí nás několik věcí. Jednou z nich je, že sezonu rámovaly dvě premiéry v netradičním termínu, jakýmsi předskokanem byl Zázračný pramen madridský z pera Lope de Vegy, který měl premiéru 30. srpna Poslední premiérou této sezony pak byla 1. července 1957 Shakespearova komedie Jak se vám líbí. Městská divadla pražská v té době nejenže patřila se svými 12 premiérami mezi velmi čilé scény, ale patrně i mezi nejoblíbenější. Objevovala se tu známá herecká jména, repertoár navíc rozhodně nebyl rudý, spíše se zaměřoval na různorodé žánry od konverzaček přes hudební a romantické komedie až po hry psychologicky laděné. Skoro by se dalo říci, že to byl repertoár lehce navozující nostalgii po meziválečné éře Městská divadla pražská měla tehdy osvědčený tým režisérů i scénografické zázemí v Adolfu Wenigovi, k němuž přibyla společně s režisérem Miroslavem Macháčkem scénografka a kostýmní návrhářka Ester Krumbachová. Kromě toho nejen Ota Ornest byl zdatný překladatel. A mezi členy Městských divadel už tehdy byly osobnosti, které se v období Ornestina výrazně prosadily, ať už to byl Rudolf Hrušínský, Radovan Lukavský, Svatopluk Beneš, Václav Voska, Lubomír Lipský, Irena Kačírková, Zdenka Procházková, Dana Medřická ad. Byli to vesměs herci, kteří s přehledem dokázali zvládnout oblíbená salónní témata i temperamentní komedie se zpěvy a tanci. V repertoáru této sezony tedy najdeme jak jistoty anglosaské dramatiky G. B. Shawa (Čokoládový hrdina) či Oscara Wildea (Bezvýznamná žena), tak kousky z oblasti francouzské: Courtelaineův Jak pan Lábriš hledal klid či Maupassantův Miláček se Svatoplukem Benešem v roli Georgese Duroye. Z komediálních hudebních titulů, oblíbených dlouhodobě, se v této sezoně objevil

20 ..RUBRIKA ARCHIV 19.. Únos Sabinek. Byly tu ovšem i kusy vážnější, jako realistické drama Neapol, město milionů Eduarda de Filippa, kterého se ujal režisér Miroslav Macháček, psychologicky laděná Slečna Maličevská Gabriely Zapolské s Václavem Vydrou st., Eduardem Cupákem a Zdenou Procházkovou, maďarská hra Lajose Barty Láska či Generál Washington a kouzelník Howarda Fasta v překladu a režii Oty Ornesta. Na závěr si nechávám připomínku české premiéry romantické komedie, která se stala doslova legendární, totiž Obchodník s deštěm Richarda Nashe, v němž nezapomenutelnou dvojici Lízy a Starbucka sehráli pod taktovkou kolegy Rudolfa Hrušínského Dana Medřická a Radovan Lukavský, kteří vzápětí zamířili do Národního divadla N. R. Nash: Obchodník s deštěm, Komorní divadlo 1957 / R. Lukavský (Bill Starbuck) a D. Medřická (Líza Curryová) / R.: R. Hrušínský st.; F.: K. Drbohlav / Zdroj: Fotografický fond IDU 2. G. B. Shaw: Čokoládový hrdina, Divadlo komedie 1956 / K. Pavlík (Major Pavel Petkov), M. Rosůlková (Kateřina) a J. Raušer (Kapitán Bluntschli) / R.: O. Ornest; F.: K. Drbohlav / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 3. E. De Filippo: Neapol, město miliónů, Komorní divadlo 1957 / D. Medřická (Amalie) a R. Hrušínský st. (Gennaro Jovine) / R.: M. Macháček; F.: K. Drbohlav / Zdroj: Fotografický fond IDU 4. E. De Filippo: Neapol, město miliónů, Komorní divadlo 1957 / R. Hrušínský st. (Gennaro Jovine) / R.: M. Macháček; F.: K. Drbohlav / Zdroj: Fotografický fond IDU 5. O. Wilde: Bezvýznamná žena, Komorní divadlo 1957 / J. Smejkalová (Paní Arbuthnotová) a V. Voska (Lord Illingworth) / R.: K. Dostal (j. h.); F.: K. Drbohlav / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských 6. F. a P. ze Schönthanů: Únos Sabinek, Divadlo komedie 1957 / N. Jiránková (Andulka) a L. Lipský (Pavel Karpíšek) / R.: B. Vrbský; F.: K. Drbohlav / Zdroj: Archiv Městských divadel pražských

21 Dramaturgický plán Městských divadel pražských na sezonu 2016/2017 Pavel Kohout AUGUST AUGUST, AUGUST Režie: Ondřej Zajíc Premiéra: Zápas krásného snu s neúprosnou realitou ve světě, kde krásky tančí na visutém laně, klauni dostávají kopance a v manéži se ozývá řev lvů. William Shakespeare MACBETH Režie: Pavel Khek Premiéra: Jedna z nejslavnějších tragédií o zhoubném pokušení. Jiří Janků, Petr Svojtka 60 s aneb ŠEDESÁTKY Režie: Petr Svojtka Premiéra: Hudební komedie o časech kdy láska, mír a svoboda nebyly sprostými slovy. Urs Widmer TOP DOGS Režie: Petr Svojtka Premiéra: Moderní groteska o rekvalifikaci manažerů propuštěných z vysokých funkcí. Christian Giudicelli PREMIÉRA MLÁDÍ Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová Premiéra: Bláznivá komedie o dvou mimořádných ženách a jednom velkém dobrodružství. Jean-Claude Carrière KONKURZ Režie: Ondřej Zajíc Premiéra: Všichni chtějí roli. A jsou pro to ochotni udělat téměř vše. O jakou roli se jedná? To nikdo přesně neví. Věra Mašková, Pavel Khek ČAPEK Režie: Pavel Khek Premiéra: Inscenace sleduje poslední chvíle života velkého spisovatele a velkého člověka, který musí na sklonku života čelit zbabělosti, malosti a nenávisti národa, který tolik miloval a pro nějž tolik udělal.

22 Divadelní ABCeda aneb Městská divadla pražská dětem Hravé odpoledne pro děti i rodiče V nové sezoně jsme přichystali divadelní workshopy pro rodiče a jejich ratolesti pod vedením herečky a zkušené lektorky Henriety Hornáčkové. Dílny rodinám nabídnou nejen netradiční zážitek, ale především budou rozvíjet umělecké cítění dětí, jejich myšlení a fantazii. Rodičům pak přinesou možnost strávit s dětmi čas aktivně a intenzivně. Divadelní ABCeda je určena dětem od 3 do 12 let a jejich rodičům, během workshopu vás čekají improvizační a pohybová cvičení, námětové hry, práce s textem, rytmická cvičení, trénink komunikačních dovedností a hlavně si užijete spoustu zábavy. Divadelní ABCeda se bude poprvé konat 15. října, další workshop plánujeme na 19. listopadu v rámci Noci divadel. Bližší informace a možnost rezervace najdete od 1. září na

23 Manželská komedie v Divadle Rokoko Barbora Munzarová Martin Trnavský Marika Procházková Radim Novák Rošáda Představení DIVADELNÍHO SPOLKU FRÍDA GOSPEL TIME PARTY ZUZANY STIRSKÉ Gospel PÍSNIČKY různých žánrů HOST Dr. Roman Šmucler PRVNÍ PŘEDSTAVENÍ V NOVÉ SEZONĚ! vtip zábava energie skvělá ZUZANA STIRSKÁ 30členný sbor ZNÁMÍ HOSTÉ diváci nabití energií na týden Vstupenky v pokladně divadla i on-line

24 ..VZPOMÍNKA 23.. Scénograf Jaroslav Malina ( , Praha , České Budějovice) Všestranný umělec, malíř, scénograf, kostýmní výtvarník, grafik, ale také pedagog AMU. Jeho tvorba zahrnovala realizace výpravy pro činohru, operu, loutkové divadlo, ale i film a televizi. V 50. letech studoval soukromě u prof. Zdenka Sklenáře, v letech výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Karlovy univerzity u Cyrila Boudy, Martina Salcmana, Karla Lidického a Zdeňka Sýkory, mezi lety 1961 až 1964 studoval na katedře scénografie DAMU v Praze u Františka Tröstera a Oldřicha Smutného. Od roku 1990 do roku 2000 na této katedře vyučoval, v letech vykonával funkci rektora AMU. Za svůj život vytvořil na 400 scénických i kostýmních výprav pro divadlo i film. Trvale spolupracoval s libereckým Divadlem F. X. Šaldy, s hradeckým Klicperovým divadlem, Městským divadlem Zlín a mnohými dalšími, a to nejen u nás, ale i na různých zahraničních scénách. Jaroslav Malina působil také v Městských divadlech pražských, kde v letech vytvořil jako dvorní spolupracovník režiséra Karla Kříže celkem deset scénografií. Prvním zdejším společným dílem byly Hry žen, následovaly inscenace Co řekl Ruzante, Amadeus, Adié, miláčku, Neznámá pevnina, Sen noci svatojánské, Jdi za zeleným světlem, Baron ve větvích, Krvavá svatba a Mela, všechny v Křížově režii. Na archivních fotografiích vám chceme přiblížit charakteristický styl Malinových scénografií W. Shakespeare: Sen noci svatojánské, Divadlo ABC 1984 / P. Pípal (Oberon) a V. Galatíková (Titánie) / Výprava: J. Malina (j. h.) / R.: K. Kříž; F.: M. Poš / Zdroj: Fotografický fond IDU 2. Ruzante V. Gallerová: Co řekl Ruzante, Divadlo Rokoko 1982 / B. Rösner (Ruzante) a M. Vašinka (Marchiord) / Výprava: J. Malina (j. h.) / R.: K. Kříž; F.: M. Poš / Zdroj: Fotografický fond IDU 3. E. Zebrowski K. Zanussi: Hry žen / Nedostupná, Divadlo Rokoko 1980 / M. Masopust (Mladý muž) a J. Adamová (Žena) / Výprava: J. Malina (j. h.) / R.: K. Kříž (j. h.); F.: M. Poš / Zdroj: Fotografický fond IDU 4. I. Calvino A. Pugliese: Baron ve větvích, Divadlo Rokoko 1985 / Výprava: J. Malina / R.: K. Kříž; F.: M. Poš / Zdroj: Fotografický fond IDU

25 Herci divadla MIRACLE MATCH FOUNDATION Proměňte svůj vzhled s make-upem, který se dokonale přizpůsobí vašemu jedinečnému tónu pleti, dodá pokožce výživu* a svěží krásu. #MAKEGLAMOURHAPPEN * Vyživuje a hydratuje

26 Lucerna

27 ..26 NOVINKY Z MĚSTSKÝCH DIVADEL PRAŽSKÝCH.. Dámská jízda v Rokoku I v nové sezoně pro vás budeme připravovat odpočinkové večery s názvem Dámská jízda. První se bude konat 24. září od 17 hodin s novinkou Divadla Rokoko inscenací Strýček Váňa. Těšit se můžete na módní přehlídku značky TATE, která bude mít i ve foyer divadla svůj prodejní stánek, stejně jako F-style a mnoho neziskových organizací. Můžete si nechat udělat rychlý lifting očí od firmy GERnétic, poté se nalíčit od profesionální vizážistky či si nechat vyvěštit osud od kartářky Anny Červené. Na závěr večera na vás čeká tombola s lákavými cenami (pobyt pro dva v hotelech EuroAgentur, večeře v Malostranské besedě, masáž v Mystic Temple či poukazy do Aquacentra Šutka). Těšíme se na vás na Dámské jízdě v Divadle Rokoko 24. září od 17 hodin! Staňte se členem Klubu diváků Městských divadel pražských Za pouhých 90 Kč ročně získáte svou zelenou kartičku a můžete čerpat výhody, jako je každý měsíc vybrané představení za 90 Kč, možnost nákupu vstupenek o den dříve než je běžný předprodej, slevy při opakovaném nákupu vstupenek a další. Více informací se dozvíte na pokladnách nebo na našich webových stránkách Předplatné na sezonu 2016/17 Na novou divadelní sezonu připravila Městská divadla pražská pro své diváky předplatné. Najdete v něm tři skupiny, v každé z nich nabízíme nejnovější inscenace, které v příští sezoně odpremiérujeme. Zároveň zůstává v prodeji i divácky velmi oblíbené Volné předplatné, které vám umožňuje vybrat si tituly představení a jejich termíny podle vašich možností. Doufáme, že s námi budete i v této divadelní sezoně, a těšíme se na vás v divadlech ABC a Rokoko. POZOR! Předplatné je v prodeji jen do 1. září! Více informací o předplatném najdete na Speciální akce na představení V+W Revue V pátek 23. září oslavíme 110. výročí narození Jaroslava Ježka na představení V+W Revue. Diváci se mohou těšit na speciální narozeninovou cenu CD s písničkami z tohoto představení a zároveň si mohou o přestávce zahrát hru Najdi ježka. Ve foyer bude na tajném místě ukryt zmenšený obrázek ježka z představení a úkolem bude najít ježka, vyfotit a postovat na naše facebookové stránky. Výhrou budou poukázky na další představení Městských divadel pražských. Oslavte s námi 110. narozeniny Jaroslava Ježka v Divadle ABC!

28 ..SOUTĚŽ 27.. Soutěž Dvojice o 2x2 vstupenky A opět je tu nová soutěž! Tentokrát nás zajímá, jak dobře znáte herecké dvojice z našich inscenací. Každý měsíc vám nabídneme utrženou fotografii a vaším úkolem je určit herce (včetně názvu role), který na fotografii chybí, tak aby s postavou na fotce vytvořil herecký pár. Vyhrává 1. a 15. správná odpověď. Napište nám, kdo chybí na fotce s Jitkou Smutnou alias Rosalindou z inscenace Dobře rozehraná partie. Své odpovědi posílejte na kristyna.srolova@m-d-p.cz a do předmětu napište heslo dvojice září. V září soutěžíme o vstupenky na představení Strýček Váňa od 19 h v Divadle Rokoko.

29 EXKLUZIVNÍ ROZHOVORY, DOMÁCÍ I ZAHRANIČNÍ REPORTÁŽE, SPOLEČENSKÉ TRENDY, KULTURNÍ RECENZE Jen 25 Kč Cetelem VYCHÁZÍ KAŽDÝ ČTVRTEK. JEN ZA 25 KORUN Předplatné na

Květnová nabídka představení a 8.5. Listopad, Divadlo ABC 25% sleva do 2.cenové zóny, vstupenky za 165Kč

Květnová nabídka představení a 8.5. Listopad, Divadlo ABC 25% sleva do 2.cenové zóny, vstupenky za 165Kč Květnová nabídka představení 3.5. a 8.5. Listopad, Divadlo ABC 25% sleva do 2.cenové zóny, vstupenky za 165Kč David Mamet Jak být znovu zvolen americkým prezidentem, když popularita klesá k nule? Nekorektní

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY V KVĚTNU DO DIVADLA ABC A ROKOKO

NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY V KVĚTNU DO DIVADLA ABC A ROKOKO NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY V KVĚTNU DO DIVADLA ABC A ROKOKO J. Janků / P. Svojtka - Bedřich Smetana: The Greatest Hits 4. 5. a 18. 5. od 19:00 v Divadle ABC - vstupenky v hodnotě 50Kč, 90Kč a 110Kč

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz únor 2017 PÁ 10. 02. 2017 19:00 Sibyla, Královna ze Sáby Divadlo Hybernia Kultura 2016/2017 PÁ 10. 02. 2017 20:00 DEJA VU Divadlo Metro Kultura 2016/2017 PÁ 10. 02. 2017

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz únor 2017 NE 26. 02. 2017 17:00 NE 26. 02. 2017 15:00 Louskáček NE 26. 02. 2017 19:30 NE 26. 02. 2017 19:00 Sextet Divadlo Metro Kultura 2016/2017 PO 27. 02. 2017 16:30

Více

NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY DO DIVADLA ABC a ROKOKO v ÚNORU. Derniéra:

NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY DO DIVADLA ABC a ROKOKO v ÚNORU. Derniéra: NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY DO DIVADLA ABC a ROKOKO v ÚNORU Derniéra: F. Dürrenmatt Romulus Veliký, komedie antických rozměrů 6. 2. od 19:00 v Divadle ABC - vstupenky za 50Kč Západořímská říše se hroutí,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz únor 2017 NE 12. 02. 2017 20:00 DEJA VU Divadlo Metro Kultura NE 12. 02. 2017 19:30 The Best of Swan Lake Divadlo Hybernia Kultura NE 12. 02. 2017 19:00 Je třeba zabít

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz březen 2017 ÚT 14. 03. 2017 20:00 ŽIVOT JE FAJN Divadlo Metro Kultura 2016/2017 ÚT 14. 03. 2017 19:30 ÚT 14. 03. 2017 17:00 ÚT 14. 03. 2017 19:00 Nora (domeček pro panenky)

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz únor 2017 PÁ 10. 02. 2017 19:00 PÁ 10. 02. 2017 19:30 Sibyla, Královna ze Sáby Čarodějná láska Divadlo Hybernia Kultura Janáčkovo divadlo (pořádá ) PÁ 10. 02. 2017 20:00

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

NABÍDKA VSTUPENEK DO MĚSTSKÝCH DIVADEL PRAŽSKÝCH (DIVADLO ABC A ROKOKO) NA LEDEN

NABÍDKA VSTUPENEK DO MĚSTSKÝCH DIVADEL PRAŽSKÝCH (DIVADLO ABC A ROKOKO) NA LEDEN NABÍDKA VSTUPENEK DO MĚSTSKÝCH DIVADEL PRAŽSKÝCH (DIVADLO ABC A ROKOKO) NA LEDEN DÁMSKÁ JÍZDA V ROKOKU 10. 1. V SOBOTU za 320Kč Přijďte si odpočinout do divadla! V Divadle Rokoko jsme připravili odpočinkový

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÁ PŘEDSTAVENÍ NA LISTOPAD 2018 DIVADLO ABC A ROKOKO

NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÁ PŘEDSTAVENÍ NA LISTOPAD 2018 DIVADLO ABC A ROKOKO NABÍDKA NA ZVÝHODNĚNÁ PŘEDSTAVENÍ NA LISTOPAD 2018 DIVADLO ABC A ROKOKO R. Harwood Na miskách vah 13. 11. od 19:00 v Divadle ABC - vstupenky za 100Kč do druhé cenové zóny.,,fridrich skvěle zvládá roli

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz prosinec 2017 SO 30. 12. 2017 20:00 DEJA VU Divadlo Metro Kultura 2017 SO 30. 12. 2017 19:00 Aspect of Alice TA FANTASTIKA Kultura 2017 SO 30. 12. 2017 21:30 Aspect of

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

průvodce Předplatné do divadel ABC a Rokoko na sezonu 2016/17 Právě v prodeji Divadelní 10. ročník 2015/2016 ZDARMA Foto: I.

průvodce Předplatné do divadel ABC a Rokoko na sezonu 2016/17 Právě v prodeji Divadelní 10. ročník 2015/2016 ZDARMA Foto: I. Divadelní průvodce 08 DUBEN 2016 10. ročník 2015/2016 ZDARMA Foto: I. Sochorová Předplatné do divadel ABC a Rokoko na sezonu 2016/17 Právě v prodeji ..2 Obsah Duben 2016 ROZHOVOR 4 5 Pavel Khek, režisér

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

Jak už jsme řekli, první představení v suterénním TROCHA HISTORIE

Jak už jsme řekli, první představení v suterénním TROCHA HISTORIE TROCHA HISTORIE Jak už jsme řekli, první představení v suterénním Divadle Rokoko se konalo 25. prosince 1915 a na programu byly písničky a scénky, v nichž vystupoval jako hlavní hvězda populární Karel

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz leden 2018 ÚT 02. 01. 2018 20:00 ÚT 02. 01. 2018 19:30 Romeo a Julie - balet Divadlo Hybernia Kultura ÚT 02. 01. 2018 16:30 Vánoční program Bazilika sv. Jiří - Pražský

Více

průvodce Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Divadelní Premiéra 19. března v Divadle ABC 10. ročník 2015/2016 ZDARMA Foto: M.

průvodce Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Divadelní Premiéra 19. března v Divadle ABC 10. ročník 2015/2016 ZDARMA Foto: M. Divadelní průvodce 07 BŘEZEN 2016 10. ročník 2015/2016 ZDARMA Foto: M. Tomeš Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Premiéra 19. března v Divadle ABC ..2 Obsah Březen 2016 ROZHOVOR 4 5 Miroslav

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz prosinec 2017 PO 18. 12. 2017 20:00 PO 18. 12. 2017 18:00 PO 18. 12. 2017 17:00 Antoinetta - královna Francie PO 18. 12. 2017 19:00 Aspect of Alice TA FANTASTIKA Kultura

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz březen 2017 ČT 16. 03. 2017 20:00 ŽIVOT JE FAJN Divadlo Metro Kultura ČT 16. 03. 2017 20:00 ČT 16. 03. 2017 19:00 Aspects of Alice TA FANTASTIKA Kultura 2017 ČT 16. 03.

Více

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ e-mail: obchod@divadlokolin.cz POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ www.divadlokolin.cz zahájení volného prodeje 16. června 2018 telefon 321 727 719 NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava 1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava Sleva 10% pro držitele VSTUPENKY v prodeji na webu www.vanocedetem.cz Dovolte nám, abychom se Vám představili. Jsme průvodci 1. veletrhu

Více

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov JIHOČESKÉ DIVADLO ZÁŘÍ 2015 03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov 04 pá Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm

Více

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA 54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA Středa 27. září 2017 10:00 19:00 Videotéka 10:00 12:00 Zasedání výboru EBU 14:00-18:00 Plenární zasedání hudebních a tanečních expertů EBU 18:00 Welcome drink

Více

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol JIHOČESKÉ DIVADLO - ÚNOR 2016 01 po Zakletý princ / V. Hřímalý / soubor opery komická opera / 19.00 v JD sk. 2 II. premiéra 02 út Archa naděje / M. Vačkář, A. Březina, J. Ornest / soubor činohry velký

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 V Praze, dne 10.01. 2013 Jakub Stich ředitel Divadla AHA!, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 SÍDLO SPOLE ČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz březen 2017 ÚT 14. 03. 2017 20:00 ŽIVOT JE FAJN Divadlo Metro Kultura ÚT 14. 03. 2017 19:30 ÚT 14. 03. 2017 20:00 ŽIVOT JE FAJN/ IS Divadlo Hybernia Kultura ÚT 14. 03.

Více

průvodce Molly Sweeney Divadelní Premiéra 13. června v Divadle Rokoko Červen 2013 7. ročník 2012/2013 Foto: Ilona Sochorová

průvodce Molly Sweeney Divadelní Premiéra 13. června v Divadle Rokoko Červen 2013 7. ročník 2012/2013 Foto: Ilona Sochorová Divadelní průvodce 10 Červen 2013 7. ročník 2012/2013 ZDARMA Foto: Ilona Sochorová Molly Sweeney Premiéra 13. června v Divadle Rokoko MLADÁFRONTA..2..úvodníK 3.. Obsah Červen 2013 Vážení diváci, rozhovor

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Newsletter absolventů Univerzity Karlovy číslo 5/2016. Zveme vás. Rozvoj soft skills a akad. kompetencí pro doktorandy a postdoktorandy na UK

Newsletter absolventů Univerzity Karlovy číslo 5/2016. Zveme vás. Rozvoj soft skills a akad. kompetencí pro doktorandy a postdoktorandy na UK Získejte na ipsc.cuni.cz/ipsc-82.html http://absolventi.cuni.cz KLUB ALUMNI UK Newsletter absolventů Univerzity Karlovy číslo 5/2016 Úvodník Milí čtenáři, představujeme Vám květnové akce a zveme Vás na

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají.

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Obecní vysílání Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Stanoviště má u samoobsluhy, otevřeno od 10 hod. Zdrží se

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz září 2019 ST 11. 09. 2019 19:00 Můj romantický příběh ST 11. 09. 2019 19:00 Romeo a Julie Městská divadla pražská - ABC Kultura 2019/2020 ST 11. 09. 2019 19:00 Můj romantický

Více

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma BŘEZEN 2016 01 út Saturnin / Z. Jirotka poetická 02 st Škola základ života / J. Žák hudební retro Země úsměvů / F. Lehár klasická opereta / 19.00 v DK sk. 18A, 18B 03 čt Zakletý princ / V. Hřímalý komická

Více

Dobrý den, nabízíme vstupenky na poslední prosincovou akci, komedii CELEBRITY s.r.o. a několik představení, která uvedeme po novém roce.

Dobrý den, nabízíme vstupenky na poslední prosincovou akci, komedii CELEBRITY s.r.o. a několik představení, která uvedeme po novém roce. OÚ Liptál Od: Agentura September Odesláno: 11. prosince 2017 13:07 Komu: Agentura September (Agentura September) Předmět: Darujte zážitek, přijďte do divadla Příznak pro zpracování:

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

průvodce Fialové Květy štěstí Divadelní Obnovená premiéra u příležitosti narozenin Květy Fialové 5. září od 19 h v Divadle Rokoko ZÁŘÍ 2014

průvodce Fialové Květy štěstí Divadelní Obnovená premiéra u příležitosti narozenin Květy Fialové 5. září od 19 h v Divadle Rokoko ZÁŘÍ 2014 Divadelní průvodce 01 ZÁŘÍ 2014 9. ročník 2014/2015 ZDARMA Fialové Květy štěstí Obnovená premiéra u příležitosti narozenin Květy Fialové 5. září od 19 h v Divadle Rokoko ..2..CITÁT MĚSÍCE 3.. Obsah Září

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

13 kuponů 1+1 vstupenka zdarma červen prosinec 2013

13 kuponů 1+1 vstupenka zdarma červen prosinec 2013 Divadlo Ponec Divadlo v Dlouhé Galerie hl. m. Prahy MeetFactory Městská divadla pražská Museum Kampa Orchestr Berg Studio Béla Švandovo divadlo na Smíchově Uměleckoprůmyslové museum v Praze vydání pro

Více

průvodce A voda stoupá Česká premiéra 9. listopadu 2013 Divadelní říjen 2013 8. ročník 2013/2014 ZDARMA Foto: Bohouš Pospíšil

průvodce A voda stoupá Česká premiéra 9. listopadu 2013 Divadelní říjen 2013 8. ročník 2013/2014 ZDARMA Foto: Bohouš Pospíšil Divadelní průvodce 02 říjen 2013 8. ročník 2013/2014 ZDARMA Foto: Bohouš Pospíšil A voda stoupá Česká premiéra 9. listopadu 2013 MLADÁFRONTA..2..úvodníK 3.. Obsah Říjen 2013 Vážení diváci, Jana Soprová,

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová TISKOVÁ ZPRÁVA DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2015 2016 V Kopřivnici dne 1. 9. 2015 Kulturní dům Kopřivnice připravil pro novou sezónu pestrou divadelní nabídku, obohacenou divadelními speciály a zájezdy. Divadelní

Více

Divadelní. průvodce. ČERVEN 2015 9. ročník 2014/2015 ZDARMA. Předplatné do divadel ABC a Rokoko na sezonu 2015/16 v prodeji do 1.

Divadelní. průvodce. ČERVEN 2015 9. ročník 2014/2015 ZDARMA. Předplatné do divadel ABC a Rokoko na sezonu 2015/16 v prodeji do 1. Divadelní průvodce 10 ČERVEN 2015 9. ročník 2014/2015 ZDARMA Předplatné do divadel ABC a Rokoko na sezonu 2015/16 v prodeji do 1. září ..2 Obsah Červen 2015 ROZHOVOR 4 5 Aleš Procházka o své roli Romula

Více

průvodce Věštkyně, vraždy a jasnovidci Premiéra 16. 3. v Divadle Rokoko Divadelní Duben 2013 7. ročník 2012/2013 ZDARMA

průvodce Věštkyně, vraždy a jasnovidci Premiéra 16. 3. v Divadle Rokoko Divadelní Duben 2013 7. ročník 2012/2013 ZDARMA Divadelní průvodce 08 Duben 2013 7. ročník 2012/2013 ZDARMA Věštkyně, vraždy a jasnovidci Premiéra 16. 3. v Divadle Rokoko MLADÁFRONTA..2..úvodníK 3.. Obsah Duben 2013 Vážení diváci, Návštěva 4 5 Stefan

Více

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 TALENT PRAHY 8 s malířem, ilustrátorem a spisovatelem Josefem LADOU Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 ÚVOD V letošním roce oslavíme 130 let od narození Josefa Lady a 60 let od jeho úmrtí, celou

Více

Pracovní list Jdeme do divadla 3/01. Toto je Stavovské divadlo. Byl/a jsi tu někdy na nějakém představení? vybarvi

Pracovní list Jdeme do divadla 3/01. Toto je Stavovské divadlo. Byl/a jsi tu někdy na nějakém představení? vybarvi Jméno žáka:... Pracovní list Jdeme do divadla Milé děti, společně nás teď čeká velká slavnostní událost. Půjdeme totiž do divadla! Divadlo je místo, kam se můžeme jít podívat na pěknou pohádku, balet,

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

HRACÍ PLÁN Divadla Polárka, sezona 2016/17

HRACÍ PLÁN Divadla Polárka, sezona 2016/17 Vážení diváci, děti, rodiče, učitelé i další naši milí hosté! HRACÍ PLÁN Divadla Polárka, sezona 2016/17 V tabulce na dalších stranách naleznete hrací plán Divadla Polárka na sezonu 2016/17. Z množství

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

průvodce Happy End Divadelní DUBEN 2015 Česká premiéra 28. března v Divadle Rokoko 9. ročník 2014/2015 ZDARMA

průvodce Happy End Divadelní DUBEN 2015 Česká premiéra 28. března v Divadle Rokoko 9. ročník 2014/2015 ZDARMA Divadelní průvodce 08 DUBEN 2015 9. ročník 2014/2015 ZDARMA Foto: A. Hrbková Ilustrace: P. Goldflamová Štětinová Happy End Česká premiéra 28. března v Divadle Rokoko ..2 Obsah Duben 2015 ROZHOVOR 4 5 Dana

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

Informační kanál obce Veselá

Informační kanál obce Veselá Informační kanál obce Veselá 1 Infokanál obce Veselá Novinky Galerie Stálé informace Vysílací schéma Galerie foto, video Novinky: Zpravodajství z obce Pozvánky Reklama Stálé informace: Kontakty Ordinace

Více

Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013

Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013 Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013 Hodnocení umělecké činnosti Studia Ypsilon v roce 2013 PREMIÉRY A OSTATNÍ DIVADELNÍ A PŘESAHOVÁ ČINNOST V CHRONOLOGICKÉM ŘAZENÍ První premiérou kalendářního roku 2013

Více

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2015 01 út Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse Zadáno 02 st Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse částečné zadané představení Příběh trosečníků Patrie / Program projektu Archa

Více

Předplatné 2012/2013

Předplatné 2012/2013 Předplatné 2012/2013 Vážení diváci, nová sezona bude sezonou hned několika českých premiér a nabídneme vám jednu úplně novou předplatitelskou skupinu. Už v naší první sezoně 2006/07 jsme sáhli v Divadle

Více

After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a popis: Termín:

After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a popis: Termín: Vážení rodiče, i v právě začínajícím školním roce pro Vaše děti otevíráme anglický odpolední klub After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. VYBRANÉ AKTIVITY, AKCE VESELÉHO SENIORA 2006-2010 MALOVÁNÍ NA PALMOVCE 28. 10. 2006 Charitativní

Více

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice,

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice, červen 2017 DEN KONICKÉHO MUZEA SE SKVĚLE VYDAŘIL Chci poděkovat návštěvníkům za finanční příspěvky a všem ochotným spolupracovníkům včetně pohostinských podniků za jejich pracovní nedělní odpoledne. Velký

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

Divadelní průvodce. Sobota 23. června v divadlech ABC a Rokoko. 10. číslo. Červen ročník 2017/2018 zdarma

Divadelní průvodce. Sobota 23. června v divadlech ABC a Rokoko. 10. číslo. Červen ročník 2017/2018 zdarma Divadelní průvodce Sobota 23. června v divadlech ABC a Rokoko 10. číslo Červen 2018 12. ročník 2017/2018 zdarma Obsah červen 2018 Rozhovor 4 5 Ondřej Zajíc shrnuje své působení v Městských divadlech pražských

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Dobrý den, přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Hravé a veselé činoherně - mimické představení.

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz leden 2017 PO 16. 01. 2017 19:00 Sex noci svatojánské PO 16. 01. 2017 17:00 LIGHT ART SHOW TaFantastika Kultura PO 16. 01. 2017 19:00 Baal Švandovo divadlo na Smíchově

Více