Čisto so systémom. Sortiment 2013/2014: Odsávacie systémy Click & Clean Modré elektrické náradie: pre remeslo a priemysel.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čisto so systémom. Sortiment 2013/2014: Odsávacie systémy Click & Clean Modré elektrické náradie: pre remeslo a priemysel."

Transkript

1 Naozaj Bosch! Čisto so systémom Sortiment 2013/2014: Odsávacie systémy Click & Clean Modré elektrické náradie: pre remeslo a priemysel.

2 2 Úvod Nezanechajte po sebe nič. Okrem dobrého dojmu. Od vás ako od profesionálov sa vyžaduje predovšetkým jedno: čistá práca. V tom vás spoľahlivo podporí náš systém Bosch Click & Clean či už pri hrubej stavbe, pri renovácii, sanácii alebo v obývaných interiéroch. Systém Bosch Click & Clean 3-násobne dobrý: 1. Budete pracovať precíznejšie a rýchlejšie, pretože budete mať voľný výhľad na pracovnú plochu a nepríjemné čistenie po práci už nebude potrebné. Poteší to aj vašich zákazníkov. 2. Budete chrániť svoje zdravie, pretože škodlivý prach sa bude okamžite odsávať. 3. Predĺžite životnosť náradia a príslušenstva, pretože odsávaný prach sa nebude usádzať v motore alebo na príslušenstve. Pretože tak to ide čistejšie.

3 Obsah 3 Práca a prach 4 Výhody práce bez prachu 6 Smernice a prachové triedy 10 Profesionálne odsávacie systémy 11 GAS 55 M AFC Professional 11 GAS 35 M AFC Professional 12 GAS 35 L AFC Professional 13 GAS 35 L SFC+ Professional 14 GAS 25 L SFC Professional 15 GAS 20 L SFC Professional 15 Práca na hrubej stavbe, pri sanácii a renovácii 16 Uhlová brúska a brúska na betón 18 Drážkovacie frézy do muriva a vŕtacie kladivo s odsávaním 19 Rezače na dlaždice 20 Stolné okružné a okružné píly, kapovacie a pokosové píly 21 Práca v obývaných interiéroch 22 Píly na panely a priamočiare píly 24 Multifunkčné náradie a zanorovacia okružná píla 25 Excentrická brúska 26 Zanorovacie a hranové frézy 27 Hoblík 28 Vŕtacie kladivo a príklepové vŕtačky 29 Prehľad produktov a systému 30 Sortiment príslušenstva 30 Technické údaje a obsah dodávky 34 Prehľad systému 36

4 4 Práca a prach Postarajte sa o svoju prácu náš systém urobí zvyšok.

5 Práca a prach 5 Až správny systém urobí z profesionálov absolútnych profesionálov. Pretože v systéme Click & Clean je premyslený každý detail. Preto sú vysávače, elektrické náradie a príslušenstvo Bosch vyvíjané spoločne a sú perfektne navzájom zosúladené. Nový systém Click & Clean prináša spolu to, čo spolu patrí. Spája systémy na odsávanie prachu priamo s takmer všetkým elektrickým náradím. To sa dá v prípade potreby aj rýchlo vymeniť. Avšak správny systém sa nielen postará o čistotu, ale aj udržiava poriadok. Napríklad každý L-BOXX sa dá priamo zacvaknúť na nový vysávač Bosch a poskytne miesto pre elektrické náradie a príslušenstvo. Tak sa váš vysávač zmení na mobilnú pracovnú stanicu, ktorá vám uľahčí bežný pracovný deň.

6 6 Výhody Vaši zákazníci sa vám poďakujú, vaše náradie tiež. Čisté pracovisko je viac ako len dobrá vizitka u vašich zákazníkov. Prostredie bez prachu šetrí rovnako náradie, príslušenstvo a zdravie. Okrem toho ušetríte čas, pretože nepríjemné upratovanie nie je potrebné. Pravidelné čistenie filtra pre trvalý výkon Prietok vzduchu (l/s) 40,00 35,00 30,00 25,00 20,00 15,00 10,00 5,00 0, * Vysávače Bosch na vysávanie namokro a nasucho s automatickým čistením filtra (AFC) ponúkajú vďaka pravidelnému čisteniu plochého skladaného filtra vysoký objemový prietok pre vynikajúce výsledky práce aj napriek veľkým množstvám odsávaného materiálu. Plochý skladaný filter zvládne až 500 kg prachu, čo zodpovedá viac ako 27 plným kanistrom, a to bez badateľnej straty výkonu. Vďaka optimálne pracujúcemu, automatickému čisteniu a vysokej životnosti sa musí filter vymieňať až po veľkom množstve odsatého materiálu, čím sa ušetrí čas a peniaze. Množstvo prachu (kg) Konkurenčné náradie 1 Konkurenčné náradie 4 Konkurenčné náradie 2 Konkurenčné náradie 5 Konkurenčné náradie 3 GAS 35 M AFC Professional Dobrý výhľad, dobrý rez! Práve pri práci s hornou frézou potrebujem voľný výhľad na obrobok. Vysávač musí zachytiť piliny priamo tam, kde vznikajú. S odsávacím systémom to funguje super. Vďaka tomu môžem pracovať presne, čisto a rýchlo a okrem toho odsávanie šetrí moje náradie a príslušenstvo. Gisela Haehnle, stolárska majsterka * Test účinnosti čistenia filtra bol uskutočnený s bežnými odsávacími systémami rôznych značiek so štandardným obsahom dodávky.

7 Výhody 7 Čistá práca čistý dojem Pracovalo sa tu čisto alebo je materiál všade okolo? Ak je zanechané čisté pracovisko, túto otázku si vôbec nikto nekladie. Pretože okrem kvality vykonanej práce je to často to prvé, čo zákazník pri vašej práci vníma. Okrem toho ušetríte čas, pretože ďalšie čistenie už nebude potrebné. Aj to dokážu vaši zákazníci oceniť. GAS 35/55 Dobrý pre váš chrbát L-BOXX, ktorý sa dá zacvaknúť na vysávač a udržiava tak vaše náradie poruke, patentované navíjanie hadice a (polo)automatické čistenie filtra uľahčia prácu a odľahčia váš chrbát. Preto sú nové vysávače systému Click & Clean GAS 35/55 Professional preskúšané a odporúčané spoločnosťou Aktion Gesunder Rücken e.v.* (Kampaň pre zdravý chrbát). Ochorenia spôsobené prachom Vaše zdravie je váš kapitál Prach je vážne vzrastajúce nebezpečenstvo pre každého profesionála. Nad čím sa ľudia kedysi často len zasmiali, dnes je upravené prísnymi bezpečnostnými predpismi. Zo zrejmého dôvodu: Určité druhy prachu sú rakovinotvorné. S profesionálnym systémom Bosch Click & Clean môžete dodržiavať zákonom stanovené predpisy a šetriť svoje zdravie. Dýchateľný prach (napr. prach z dreva) môže okrem iného viesť k vzniku akné, dermatitídy a rakoviny kože. Prach prenikajúci do pľúc (napr. výpary zo zvárania, kremičitá múčka, azbest) môže viesť k vzniku astmy, azbestózy, rakoviny, COPD a pneumokoniózy. * Preskúšané a odporúčané odborníkmi: spoločnosťou Gesunder Rücken besser leben e.v. (Združenie pre zdravý chrbát lepší život) a spoločnosťou Bundesverband der deutschen Rückenschulen (BdR) e.v. (Nemecký spolkový zväz Škola chrbta ). Ďalšie informácie získate od: AGR e.v., Pf. 103, D Selsingen, Tel / ,

8 8 Výhody Práca bez prachu prináša merateľné výhody. S odsávacím systémom Click & Clean od Bosch bude práca nielen ľahšia, ale aj rýchlejšia a čistejšia. Prach menej poškodí vaše náradie a príslušenstvo, čím sa predĺži jeho životnosť. Pri práci bez prachu bude okrem toho vyššia rýchlosť rezania a vaše zdravie bude dlhodobo chránené. Meranie bez odsávania Meranie s odsávaním Bosch robí rozdiel Nasledovné testovania boli uskutočnené v testovacích laboratóriách nezávislého Profesijného združenia stavebného priemyslu (BG Bau). Pri tomto testovaní bola použitá drážkovacia fréza do muriva GNF 35 CA Professional a excentrická brúska GEX AVE Professional, pričom boli pripojené k vysávaču GAS 35 M AFC Professional. Všetky merania a výsledky vyhodnotilo združenie BG Bau. Merania boli vykonané s odsávacím systémom a bez neho, pričom ostatné podmienky boli nezmenené. Zaťažujúci prach bol meraný na testovanej osobe vybavenej meracími prístrojmi a senzormi. bez odsávania s odsávaním Používanie vysávačov chráni vaše príslušenstvo Dôkladné testy dokázali, že použitie vysávačov šetrí vaše príslušenstvo. Vľavo vidíte brúsny kotúč po 5 minútach použitia bez vysávača, vpravo brúsny kotúč po 15 minútach použitia s vysávačom. Ušetríte teda peniaze a čas, pretože vaše príslušenstvo dlhšie vydrží, nemusíte ho tak často vymieňať a rýchlejšie docielite lepší výsledok brúsenia.

9 Výhody 9 Dlhodobá ochrana zdravia dýchateľný prach Koncentrácia prachu mg/m³ -99 % GEX AVE Professional -88 %* GNF 35 CA Professional bez odsávania odsávanie s GAS 35 M AFC Professional * Nameraná hodnota bez odsávania je minimálna hodnota, keďže filter je zanesený prachom a nedá sa vyhodnotiť. Pri testoch systému Click & Clean pozostávajúcich z vysávača na vysávanie nasucho/namokro GAS 35 M AFC Professional a drážkovacej frézy do muriva GNF 35 CA Professional boli dodržané v Nemecku platné a zákonom stanovené medzné hodnoty. Tieto výrobky boli zaradené profesijným združením BG Bau ako schválený systém do najlepšej kategórie Typ 1. Dlhodobá ochrana zdravia inhalovateľný prach Koncentrácia prachu mg/m³ -99 % -97 % bez odsávania GEX AVE Professional GNF 35 CA Professional odsávanie s GAS 35 M AFC Professional Aj systém Click & Clean pozostávajúci z GAS 35 M AFC Professional a excentrickej brúsky GEX AVE Professional bol zaradený združením BG Bau ako schválený systém do najvyššej kategórie Typ 1, keďže boli dodržané všetky v Nemecku platné a zákonom stanovené medzné hodnoty. Výsledky obidvoch týchto meraní si môžete pozrieť na online portáli BG Bau alebo na Pri týchto obidvoch modeloch elektrického náradia je zrejmé, že pri ich prevádzke bez profesionálneho vysávača na vysávanie namokro/nasucho sa do pľúc dostáva množstvo nebezpečných čiastočiek prachu. Ako je vysvetlené na str. 7, rozlišuje sa dýchateľný prach a prach prenikajúci do pľúc. Keď sa tieto nebezpečné druhy prachu znížia na minimum, ochránite nielen svoje zdravie, ale dodržíte aj zákonné predpisy na ochranu zdravia pri práci.

10 10 Smernice a prachové triedy Nie je prach ako prach, preto nie je systém ako systém. Každý prach je iný. A zaobchádzanie s ním takisto. Medzinárodné normy upravujú technické požiadavky na odsávacie systémy. Vysávače sa podľa medzinárodnej normy EN / IEC príloha AA delia na triedy prachu L, M a H. Jednotlivé krajiny si potom zadefinujú, na ktorý prach je potrebná ktorá prachová trieda. Toto rozdelenie platí pre celý systém odsávania, nie len pre filtre. Ktorý systém je pre vás pravý, teda závisí v prvom rade od materiálov, ktoré opracovávate. Nasledovná tabuľka vám poskytne základný rýchly prehľad. Prachová trieda Maximálny priepustnosť Najvyššia prípustná hodnota vystavenia pri práci Napríklad* L 1,0 % Prach s prípustnými hodnotami vystavenia pri práci (AGW) > 1 mg/m 3 Corian Grafit (v malých množstvách) Mäkké drevo (smrek, jedľa, borovica) M < 0,1 % Prach s prípustnými hodnotami vystavenia pri práci (AGW) 0,1 mg/m 3 Prach z dreva (buk, dub) Betón s obsahom kremíka H < 0,005 % Prach s prípustnými hodnotami vystavenia pri práci (AGW) < 0,1 mg/m 3 POZOR: Tento prístroj obsahuje zdraviu nebezpečný prach. Vyprázdňovanie a údržbu vrátane odstraňovania prachového vaku smie robiť len odborný personál, ktorý nosí vhodný osobný ochranný výstroj. Nezapínajte, dokiaľ nie je inštalovaný kompletný filtračný systém a dokiaľ nebola overená kontrola objemového prúdu. Rakovinotvorný prach (olovo, uhlie, decht, nikel, kobalt, meď, kadmium atď.) Plesne, baktérie, choroboplodné zárodky Formaldehyd Azbest * Na základe rozdielnych predpisov a špecifikácií v jednotlivých krajinách, žiaľ, nemôžeme ručiť za obsahy. Vždy dodržiavajte národné, aktuálne platné predpisy. GAS 20 L SFC Professional GAS 25 L SFC Professional GAS 35 L SFC+ Professional GAS 35 L AFC Professional GAS 35 M AFC Professional GAS 55 M AFC Professional Objem nádoby netto 19 l 25 l 35 l 35 l 35 l 55 l Uchytenie pre L-BOXX Čistenie filtra Zásuvka na pripojenie elektrického náradia s automatickým zapínaním a vypínaním vrátane funkcie dobehu SFC (poloautomatické čistenie filtra) SFC (poloautomatické čistenie filtra) SFC+ (poloautomatické čistenie filtra) AFC (automatické čistenie filtra ) AFC (automatické čistenie filtra ) Prachová trieda L L L L M M (bez funkcie dobehu) Integrovaný držiak na príslušenstvo, kábel a hadicu Regulácia sacej sily pomocou otvoru na redukciu prúdu vzduchu Plynulá regulácia sacej sily AFC (automatické čistenie filtra ) Automatické vypínanie pri dosiahnutí max. hladiny kvapaliny

11 Profesionálne odsávacie systémy 11 Velikán medzi silákmi. GAS 55 M AFC Professional. Všestranný vysávač na vysávanie namokro/ nasucho s automatickým čistením filtra a veľkým objemom nádoby Priestorovo úsporný, plochý skladaný filter pre optimálne využitie nádoby s objemom 55 l ideálny na veľké množstvo prachu Trvalý sací výkon pre neprerušovaný postup práce vďaka automatickému čisteniu filtra (AFC) Pokrýva väčšinu prachu vďaka prachovej triede M podľa normy EÚ pre vysokú ochranu používateľa Výbava, ktorá nezanecháva stopy Kolieska, hák na hadicu, spojka na náradie a antistatické hadice majú špeciálny povrch a v oblasti použitia nezanechávajú žiadne stopy.* Antistatické hadice a príslušenstvo Trením prachu v odsávacej hadici a príslušenstve vzniká elektrostatický náboj. Statické výboje vnímate podľa podmienok prostredia a telesnej konštitúcie. Antistatická hadica je súčasťou štandardnej dodávky vysávačov Bosch s certifikátom M, aby bol zabezpečený váš maximálny komfort na pracovisku. * Platí pre modely GAS 35 L SFC+ Professional, GAS 35 L AFC Professional, GAS 35 M AFC Professional a GAS 55 M AFC Professional.

12 12 Profesionálne odsávacie systémy Špina nemá šancu. GAS 35 M AFC Professional. Všestranný vysávač na vysávanie namokro/nasucho s automatickým čistením filtra Ako praktické riešenie na transport a odkladanie pre mobilné použitie poskytuje možnosť jednoducho hore L-BOXX zacvaknúť Trvalý sací výkon pre neprerušovaný postup práce vďaka automatickému čisteniu filtra (AFC) Pokrýva väčšinu prachu vďaka prachovej triede M podľa normy EÚ pre vysokú ochranu používateľa Certifikát M Prach je nielen nepríjemný, ale aj zdraviu škodlivý. Z tohto dôvodu môže zákonodarca pri istých prácach vyžadovať používanie náradia s takzvaným certifikátom M. Mimoriadne prísne preskúšané vysávače sú určené na to, aby podľa možnosti bez zvyšku zachytili prach ohrozujúci zdravie (napr. dubový alebo bukový prach, ako aj prach s obsahom kremíka). Môžu minimalizovať rôzne riziká ochorenia, ako je znázornené na strane 7. Plochý skladaný filter v odsávacej hlave Prakticky a čisto: Výkonný plochý skladaný filter môžete celkom rýchlo vymeniť bez toho, aby ste sa museli dotknúť špiny. Cez klapku na odsávacej hlave sa dá filter úplne jednoducho vybrať z nezašpinenej strany. Uchytenie pre L-BOXX L-BOXX nie je len komfortným riešením na prenášanie náradia a príslušenstva. Zacvaknutý na vysávač sa zmení na mobilnú pracovnú stanicu a umožní pracovať v príjemnej výške.

13 Profesionálne odsávacie systémy 13 Čistá radosť čistý filter. GAS 35 L AFC Professional. Mobilný vysávač na vysávanie namokro/nasucho s automatickým čistením filtra Ako praktické riešenie na transport a odkladanie pre mobilné použitie poskytuje možnosť jednoducho hore L-BOXX zacvaknúť Trvalý sací výkon pre neprerušovaný postup práce vďaka automatickému čisteniu filtra (AFC) Tie najlepšie výsledky pri vysávaní vďaka výkonnej 1380-wattovej sacej turbíne pre prácu bez prachu Certifikovaný bezpečnostný vysávač prachovej triedy L podľa normy EÚ pre dobrú ochranu používateľa AFC: čistenie filtra? Automaticky vybavené! Každých 15 sekúnd prebehne automatické čistenie filtra. Počas tohto čistenia, samozrejme, nemusíte prerušiť prácu, pretože čistenie nemá vplyv na pracovný proces a môže nebadane prebiehať v úzadí. Premyslený do detailov Praktický hák na hadicu a kábel, ako aj uchytenie príslušenstva slúžia na bezpečné uloženie hadice, kábla a príslušenstva priamo na vysávači. Vďaka tomu budete mať nielen jednu ruku voľnú, ale aj si ušetríte jednu alebo dve cesty.

14 14 Profesionálne odsávacie systémy Pre angažovaných zbavovačov prachu. GAS 35 L SFC+ Professional. Mobilný vysávač na vysávanie namokro/nasucho s najkomfortnejším poloautomatickým čistením filtra Plus Ako praktické riešenie na transport a odkladanie pre mobilné použitie poskytuje možnosť jednoducho hore L-BOXX zacvaknúť Najkomfortnejšie poloautomatické čistenie filtra (SFC+) len jedným pohybom ruky pre rýchly postup práce Tie najlepšie výsledky pri vysávaní, vďaka výkonnej 1380-wattovej sacej turbíne pre prácu bez prachu Certifikovaný bezpečnostný vysávač prachovej triedy L podľa normy EÚ pre dobrú ochranu používateľa SFC+: Poloautomatické čistenie filtra Plus Šetrí čas a cestu. Nemusíte opustiť svoju pracovnú polohu a čistenie filtra aktivujete celkom jednoducho, len stlačením gombíka ručného modulu na konci odsávacej hadice. Odolný na stavenisko Kolieska sú chránené robustným krytom. Tým sa tlmia nárazy a kolieska sú chránené. Okrem toho kvalitný tlakový spínač v odolnom vyhotovení uľahčuje ovládanie prístroja.

15 Verný sprievodca pre väčšiu čistotu. GAS 25 L SFC Professional. Profesionálne odsávacie systémy 15 Kompaktný vysávač s poloautomatickým čistením filtra (SFC) na mobilné použitie Certifikovaný bezpečnostný vysávač prachovej triedy L podľa normy EÚ pre dobrú ochranu používateľa Zásuvka na pripojenie elektrického náradia s automatickým diaľkovým spínaním Automatické vypínanie pri dosiahnutí maximálnej hladiny kvapaliny Práca v čistote vďaka poloautomatickému čisteniu filtra (SFC) Jednoducho stlačte červený gombík na odsávacej hlave a súčasne uzavrite rukou predný koniec hadice, čím aktivujete čistenie filtra. Tým sa okolitý vzduch pretlačí cez hlavný filter a ten sa vyčistí, vďaka čomu sa zabezpečuje trvale vysoký objemový prietok a optimálne výsledky odsávania. Nielen vyčistí, ale aj vysuší. GAS 20 L SFC Professional. Mobilný vysávač na vysávanie namokro/nasucho s poloautomatickým čistením filtra (SFC) Vysoký sací výkon vďaka 1200-wattovej nasávacej turbíne na všestranné využitie na vysávanie nasucho i namokro Jednoduché čistenie filtra vďaka poloautomatickému systému čistenia Integrovaná funkcia odfukovania na rýchle a jednoduché sušenie, napr. farieb a iných ľahko schnúcich tekutých látok Certifikovaný bezpečnostný vysávač prachovej triedy L podľa normy EÚ pre dobrú ochranu používateľa

16 16 Hrubá stavba, sanácia a renovácia

17 Hrubá stavba, sanácia a renovácia 17 Ochotne za vás urobia špinavú prácu. Náradie a vysávače Bosch. Či pri hrubej stavbe, sanácii alebo renovácii: Na stavenisku sa ide na vec. Okružné píly, rezačky na obkladačky a dlaždice, uhlové brúsky, drážkovacie frézy do muriva, brúsky na betón, kombinované a vŕtacie kladivá produkujú pri použití množstvo prachu. Vďačná úloha pre vysávače Bosch. Náš systém Click & Clean zachytí prach hneď tam, kde vzniká a postará sa o lepší výhľad a ochranu dýchacích ciest. Budete môcť rýchlejšie a komfortnejšie pracovať. Vybavení správnymi výrobkami systému Bosch Click & Clean dodržíte nielen termín, ale aj prísne opatrenia na ochranu zdravia pri práci. A okrem vášho zdravia bude chránené aj vaše elektrické náradie a príslušenstvo.

18 18 Hrubá stavba, sanácia a renovácia Na hrubej stavbe pracujú tvrdí frajeri A Bosch sa postará, aby všetko navzájom sedelo. Len za optimálnej spolupráce sa dosiahnu úplne uspokojivé výsledky. Preto sú odsávacie systémy, elektrické náradie a príslušenstvo Bosch vyvíjané spoločne a sú perfektne navzájom prispôsobené. Maximálne možnou kompatibilitou vám uľahčíme prácu. Urobte si svoj vlastný obraz o výhodách systému Bosch Click & Clean: Uhlová brúska GWS CIE Professional Maximálny výkon za vysokej ochrany používateľa a čistý výsledok za rýchleho postupu práce: Všetky vysávače Bosch s odsávacím systémom s priemerom 35 mm zabezpečia optimálne odsávanie prachu pri rezaní uhlovými brúskami Bosch. Odsávací kryt s vodiacimi saňami sa postarajú o veľkú dosadaciu plochu a dobrý odsávací výkon. Nový systém Click & Clean funguje prirodzene optimálne aj v spojení s akumulátorovými uhlovými brúskami GWS 18 V-LI a GWS V-LI Professional. Brúska na betón GBR 14 CA Professional Čisté vydrží dlhšie: Patentovaný systém tesnenia proti prachu sa postará o neprekonateľne dlhú životnosť. Vďaka vynikajúcim možnostiam vedenia docielite čistý vzhľad výbrusu. Maximálnu ochrana používateľa zaručí plynulý rozbeh, obmedzovač rozbehového prúdu, ochrana proti preťaženiu a pancierové vinutie.

19 Hrubá stavba, sanácia a renovácia 19 Drážkovacie frézy do muriva GNF 20 CA/35 CA/65 A Professional Drážkovacie frézy do muriva s prípojkou pre odsávanie prachu: Patentovaný systém tesnenia proti prachu garantuje veľmi dlhú životnosť. Maximálna ochrana vďaka uzavretému ochrannému krytu, poistke proti opätovnému spusteniu a aretácii proti zanoreniu. Vŕtacie kladivo s odsávaním s SDS-plus: GBH 2-23 REA Professional Flexibilné riešenie na vŕtanie a vŕtanie s príklepom: Na prácu na zúžených miestach alebo nad hlavou možno použiť vŕtacie kladivo s odsávaním GBH 2-23 REA Professional s dodávanou odoberateľnou schránkou na prach. Ak ide o veľké množstvo prachu alebo sériové vŕtanie, vŕtacie kladivo s odsávaním možno pomocou adaptéra, ktorý sa dá dokúpiť ako príslušenstvo, pripojiť k vysávaču. V každom prípade retenčné ventily spoľahlivo zabránia úniku prachu. Aj pri práci s vŕtacími korunkami možno s adaptérovou súpravou pracovať bez prachu.

20 20 Hrubá stavba, sanácia a renovácia Na stavenisku sa postupuje v spolupráci, čo začína už náradím. Fréza na obkladačky GTR 30 CE Professional Čistá práca vďaka vŕtaniu nasucho s odsávaním prachu. Odsávacia hadica je súčasťou dodávky. GTR 30 CE Professional ponúka všestranné možnosti využitia od jednoduchého kruhového výrezu až po tvarovo neobmedzené rezy. O optimálny výhľad na pracovnú plochu a maximálnu kontrolu sa postará vertikálne vedenie náradia. Rezač na dlaždice GCT 115 Professional Všetko je tu, až na prach: Vďaka odsávaciemu krytu, odsávacej hadici a fixovaniu hadice priamo na náradí predstavuje rezač na dlaždice GCT 115 Professional ideálne riešenie pre prácu s dlaždicami bez prachu.

21 Hrubá stavba, sanácia a renovácia 21 Stolná okružná píla GTS 10 XC a GTS 10 J Professional s odsávacím adaptérom Dve muchy jednou ranou: S odsávacím adaptérom TSVH 3 sa vznikajúci prach odsáva vysávačom v dvoch bodov. A to priamo na odsávacom kryte a na zadnej strane náradia. Menej prachu väčší výsledok. Ručná okružná píla GKS 65 GCE Professional Vždy majte prehľad: Profesionálny odsávací systém s odsávacím adaptérom sa postará o pílenie bez prachu, aby ste mali vždy voľný výhľad na miesto rezu. To isté platí, prirodzene, aj pre naše akumulátorové okružní píly GKS 18 V-LI Professional a GKS 36 V-LI Professional, ako aj pre sieťové okružné píly. Kapovacia a pokosová píla GCM 12 JL Professional Veľmi dobre prispôsobené všetkým vysávačom Bosch: S optimalizovaným odsávacím nátrubkom sa piliny zachytia čo najlepšie. Okrem toho so silným wattovým motorom docielite vždy dobrý rez. Integrovaný dištančný držiak umožňuje bleskovú zmenu maximálnej horizontálnej na maximálnu vertikálnu kapacitu rezu a naopak.

22 22 Obývané interiéry

23 Obývané interiéry 23 Maximálne čistotní naši špecialisti na obývané interiéry. Kým ostatní ešte upratujú, vy máte piliny a prach už vo vreci: Aj pri upratovaní interiérov a exteriérov podá náradie, odsávacie systémy a príslušenstvo prvotriedny výkon. Dôvtipné inovácie umožňujú čistú prácu na mieste bez toho, aby ste znečistili obytné priestory. Prach je spoľahlivo odsávaný už počas práce (napr. nad hlavou) a neusádza sa v miestnosti. Práve neviditeľný, ale zdravie ohrozujúci prach sa pomaly usádza a až po určitom čase je viditeľný na povrchoch. Z toho, že tomu zabránite, sa poteší po prvé zákazník a po druhé vy. Pretože čistenie vás okráda o čas a väčšinou nie všetky čiastočky sa dajú dodatočne odstrániť.

24 24 Obývané interiéry Spoločne pre dokonalejšiu čistotu: Ako spolupracuje náradie s odsávacími systémami. Všetko od jedného výrobcu a jednoliate: Či už pracujte s drevom alebo kameňom aj v obávaných priestoroch alebo v dielni sa môžete spoľahnúť na optimálnu súhru odsávacích systémov a náradia Bosch. Sústreďte sa teda pri pílení, vŕtaní, rezaní, frézovaní alebo brúsení úplne na svoju prácu. Na všetko ostatné sme už mysleli. Píla na panely GCM 8 SJL Professional Dvojnásobným odsávaním sa udrží väčšia čistota. Pretože pri panelových pílach sa výstup pilín mení, integrované 2-bodové odsávanie ich spoľahlivo zachytí po celej dĺžke. Priamočiara píla GST 140 CE Professional Odsávať prach tam, kde vzniká s priamočiarou pílou GST 140 CE Professional je to úplne jednoduché. Odsávací adaptér sa zavedie zozadu na základnú dosku a nachádza sa veľmi blízko miesta rezu. Zadná časť adaptéra sa dá otočiť a umožňuje pílenie bez prekážok. Okrem toho je odsávanie podporované aj priesvitným krytom, ktorý sa nachádza dookola. Systém Click & Clean pre všetky sieťové priamočiare píly, ale samozrejme aj pre akumulátorové priamočiare píly GST 14,4 V-LI Professional a GST 18 V-LI Professional.

25 Obývané interiéry 25 Multifunkčné náradie GOP 300 SCE Professional Aj pri ťažko dostupnom brúsení v interiéroch ponúka Bosch riešenia, ako sa vyhnúť znečisteniu: Odsávacím adaptérom vhodným na všetko multifunkčné náradie (GOP 250 CE Professional, GOP 300 SCE Professional) a akumulátorovým multifunkčným náradím (GOP 10,8 V-LI Professional, GOP 14,4 V-EC Professional a GOP 18 V-EC Professional) od firmy Bosch. Zanorovacia píla GKT 55 GCE Professional Dobrý rez u zákazníka: Presná ako v dielni, a predsa čistotná. V porovnaní so štandardnými ručnými okružnými pílami majú zanorovacie píly podstatne lepší odsávací výkon, pretože ochranný kryt slúži ako kompletný plášť.

26 26 Obývané interiéry Nezáleží na tom, kde pracujete: hlavne, že je čisto Pracovať rýchlo a čisto, to je zvlášť dôležité pri práci u zákazníka. Aby ste zbytočne nevírili prach, odsávacie systémy, náradie a príslušenstvo optimálne navzájom do seba zapadajú. Vďaka tomu budete vy a vaši zákazníci rovnako spokojní, pretože môžete dodať optimálnu kvalitu a pritom ešte aj zanechať dojem čistoty. Excentrická brúska GEX AVE Professional Náradie s prípojkou: Schránka na prach s mikrofiltrom a odsávací systém sa dajú priamo pripojiť a zaručia prácu bez prachu pri každom použití. Bosch tak ponúka schránkou na prach s mikrofiltrom riešenie na krátkodobé mobilné použitie a prípojkou na vysávač na dlhodobejšiu prácu. Kvalitná schránka na prach s mikrofiltrom má certifikát M. Budete môcť nielen lepšie dýchať, ale aj dlhšie používať brúsne papiere, pretože sa takmer nebudú zanášať prachom.

27 Obývané interiéry 27 Horná fréza GOF 1600 CE Professional Viditeľne lepšie frézovanie: Na účinnejšiu prácu a dobrý výhľad na obrobok je k dispozícii ako príslušenstvo odsávací adaptér pre zanorovaciu a kopírovaciu jednotku. Odsávací systém zachytí prach tam, kde vzniká, vzniknuté piliny sa priamo odsávajú. Tým sa nielen predĺži životnosť vášho náradia, ale vám to umožní aj precíznejšiu, čistejšiu a rýchlejšiu prácu. Hranová fréza GKF 600 Professional Ukázať jasné hrany: Použitie odsávacieho systému Bosch ešte viac zjednodušuje čisté profilovanie, pretože medzi obrobkom a plochým klzákom sa neusádzajú žiadne piliny. Piliny sa odsávajú priamo tam, kde vznikajú.

28 28 Obývané interiéry Hoblík GHO Professional Výborne prispôsobené: GHO Professional a systém Click & Clean od firmy Bosch zabezpečia pri hobľovaní optimálne odsávanie prachu. Na kratšie použitie s menším množstvom prachu možno použiť dodané vrecko na prach a na dlhšie použitie spojené so vznikom väčšieho množstva prachu zasa odsávací systém. Aby bola práca komfortná, smer vyhadzovania sa dá nastaviť naľavo alebo napravo. Systém Click & Clean pre všetky sieťové hoblíky, ale samozrejme aj pre všetky akumulátorové hoblíky.

29 Obývané interiéry 29 GDE 16 Plus v predaji od jesene 2013 Vŕtacie kladivo GBH 2-28 DFV Professional s odsávacím zariadením GDE 16 Plus Perfektný tím: Odsávacie zariadenie GDE 16 Plus na čisté vŕtanie bez prachu je kompatibilné so všetkými kladivami Bosch s hmotnosťou 2 a 3 kg a akumulátorovými vŕtacími kladivami GBH 18 V-EC Professional, GBH 36 V-LI Professional a GBH 36 VF-LI Professional. Teleskopická vodiaca koľajnička uľahčuje prácu proti stene a stropu a na zúžených miestach. Otočné koleno sa postará aj o to, aby odsávacia hadica pri práci neprekážala. Neunavujúcu prácu umožňuje ťažisko odsávacej hadice blízko tela. Poloha prídavnej rukoväti sa môže počas práce prestaviť, aby sa uľahčilo vŕtanie na ťažko prístupných miestach. Príklepový vŕtačka GSB 19-2 REA Professional Svetová novinka: Prvá príklepová vŕtačka pre profesionálov s odsávaním prachu. Mimoriadne veľký odsávací výkon pre bezprašné vŕtanie do muriva a dlaždíc. Kompaktný tvar umožňuje aj vŕtanie nad hlavou. Retenčné ventily zabraňujú úniku prachu pri prenášaní, ako aj pri vyprázdňovaní schránky na prach. Vymeniteľný mikrofilter šetrí peniaze a chráni životné prostredie. Okrem toho vám výkonný 900-wattový motor zabezpečí rýchly postup v práci pri opracovávaní každého materiálu. A s integrovaným hĺbkovým dorazom sa dajú rýchlo nastaviť rôzne hĺbky vŕtania.

30 30 Sortiment príslušenstva Produkty a systém prehľad. Systém Click & Clean je nielen perfektne premyslený, ale aj úplne jednoducho funguje: Pripojiť vysávač a začať! Tento prehľad vám pomôže zorientovať sa v náradí, objednávacích číslach a doplnkoch, ako sú adaptéry a príslušenstvo. Okrem toho tu nájdete mobilné riešenia pre jednotlivé systémy. Výrobok Typ náradia Platí pre obj. č. Potrebné príslušenstvo pre odsávanie Vŕtacie kladivá GBH 2-20 D GBH 2-24 D GBH 2-24 DF GBH 2-26 DRE GBH 2-26 DFR GBH 2-28 DV GBH 2-28 DFV GBH 3-28 DRE GBH 3-28 DFR GBH 18 V-EC GBH 36 V-LI GBH 36 VF-LI A A A A A GBH 2-23 REA * GDE 16 Plus v predaji od jesene 2013 * Odsávacie zariadenie GDE 16 Plus Ø vrtu 4 16 mm A00 15Z Diamantové vŕtačky GBH 11 DE Odsávací adaptér Saugfix Ø vrtu mm GDB 1600 WE GDB 2500 WE P Vŕtacia konzola Príklepové vŕtačky Drážkovacie frézy do muriva a štrbinové frézy GSB 16 RE GSB 18-2 RE GSB 19-2 RE GSB 20-2 RE / RET GSB 22-2 RE / RCE GSB 21-2 RE / RCT E A B C GSB 19-2 REA C 5.. GNF 20 CA GNF 35 CA GNF 65 A Odsávacia súprava Saugfix Ø vrtu 4 20 mm Uhlové brúsky 670 W W GWS GWS GWS GWS GWS GWS 850 GWS GWS GWS C GWS CE GWS C GWS CE GWS GWS GWS GWS CI / CIE GWS CI / CIE / CIT GWS / Z GWS GWS / Z GWS CI / CIE / CIH GWS CI / CIE / CIT GWS CIH / CIEH / CITH Rýchlonastavovanie vodiace sane s odsávacím nátrubkom P Upínacia páska/páka vodiace sane s odsávacím nátrubkom na rezanie Rýchlonastavovanie vodiace sane s odsávacím nátrubkom H Rýchlonastavovanie vodiace sane s odsávacím nátrubkom

31 Sortiment príslušenstva 31 Výrobok Typ náradia Platí pre obj. č. Potrebné príslušenstvo pre odsávanie Uhlové brúsky 670 W W (pokračovanie) Akumulátorové uhlové brúsky Uhlové brúsky 2000 W 2600 W GWS GWS GWS GWS C GWS CE GWS C GWS CE GWS 1000 GWS CI GWS CIH Upínacia páska/páka vodiace sane s odsávacím nátrubkom na rezanie H Rýchlonastavovanie vodiace sane s odsávacím nátrubkom GWS C Upínacia páska/páka vodiace sane s odsávacím nátrubkom GWS 18 V-LI GWS V-LI GWS / H / JH GWS HV / JHV GWS H / JH GWS BX / JBX / JVX GWS H / BV / JBV GWS H / JH GWS H / JH GWS B GWS H / J / JH GWS HV / JHV GWS H / JH GWS H / JH GWS JH Špeciálne rezacie brúsky GWS GWS J GWS LVI GWS LVI GWS JBV (3 601 H55 U..) GWS LVI GWS LVI GWS LVI GWS JBX / JVX GWS BV (3 601 H56 S..) GWS JBV (3 601 H56 U..) GWS (3 601 H56 5..) GWS LVI A 30A A 30B Odsávací a ochranný kryt P Odsávací adaptér Vodiace sane s odsávacím nátrubkom Vodiace sane s odsávacím nátrubkom Vodiace sane s odsávacím nátrubkom Vodiace sane s odsávacím nátrubkom Vodiace sane s odsávacím nátrubkom Brúska na betón GBR 14 CA

32 32 Sortiment príslušenstva Výrobok Typ náradia Platí pre obj. č. Potrebné príslušenstvo pre odsávanie Priamočiare píly GST 14,4 V-LI GST 18 V-LI GST 140 CE GST 140 BCE J J Odsávací adaptér GST 90 E GST 90 BE G F 000 GST 150 CE GST 150 BCE Chvostová píla GFZ AC Zanorovacia píla GKT 55 GCE Ručné okružné píly GKS 55 GKS 55 GCE GKS 65 GKS 65 G GKS 65 GCE GKS 85 GKS 85 G GKS 160 GKS 190 GKS 18 V-LI GKS 36 V-LI A A H R.. Hranová fréza GKF A 1.. Horné frézy GOF 2000 CE GOF 1600 CE GMF 1600 CE GOF 900 CE Fréza na drážky plochých čapov GFF 22 A Adaptér Multitool GOP 10,8 V-LI GOP 250 CE J Odsávací adaptér GOP 14,4 V-EC GOP 18 V-EC B B0 000 Odsávací adaptér GOP 300 SCE Odsávací adaptér

33 Sortiment príslušenstva 33 Výrobok Typ náradia Platí pre obj. č. Potrebné príslušenstvo pre odsávanie Hoblíky GHO 14,4 V-LI GHO 18 V-LI GHO GHO GHO C A A A 7.. Pásová brúska GBS 75 AE Set Mobilné riešenie na prach Dust Bag Vibračné brúsky GSS 23 AE Adaptér Vrecko na prach GSS 230 AVE GSS 280 AVE GSS 140 A Schránka s mikrofiltrom GSS 230 AE GSS 280 AE Adaptér Schránka s mikrofiltrom Delta brúska GDA 280 E Schránka s mikrofiltrom Excentrické brúsky GEX 125 AC GEX 150 AC GEX 150 Turbo GEX AE GEX AVE B 1.. Schránka s mikrofiltrom Stacionárne náradie GCM 8 S GCM 8 SJ GCM 8 SJL GCM 800 S GCM 10 J GCM 12 JL GCM 12 GDL GCM 10 GCM 10 SD GCM 10 S GCM 12 GCM 12 SD GTM 12 GTS 10 J GTS 10 XC B B B B B B B B B B B B B B B Schránka s mikrofiltrom Vrecko na prach Odsávací adaptér Vrecko na prach

34 34 Technické údaje a obsah dodávky Technické údaje a obsah dodávky všetko prehľadne. Vysávač GAS 20 L SFC Professional GAS 25 L SFC Professional GAS 35 L SFC+ Professional Technické parametre B C3... Max. príkon (turbína) W W W Objem nádoby (brutto) 19 l 25 l 35 l Objem nádoby voda (brutto) 7,5 l 16 l 19,2 l Objem nádoby prach (netto) 10 l 20 l 23 l Plocha filtra cm cm cm 2 Trieda prachu vysávač na vysávanie namokro/ nasucho L L L Trieda prachu hlavný filter L M M Hmotnosť 6,0 kg 12,7 kg 11,6 kg Rozsah dodávky x odsávacia rúra, 0,5 m, Ø 35 mm ( ) 2 x odsávacia rúra, 0,5 m, Ø 35 mm ( ) 3 x sacia rúra, pochrómovaná, 0,35 m ( ) Súprava podlahových hubíc ( ) Vrecko na likvidáciu odpadu ( ) Vrecko na likvidáciu odpadu ( ) Skladaný filter ( ) Plochý skladaný filter z celulózy ( ) Štrbinová hubica 250 mm ( ) Hubica na hrubé nečistoty ( ) Koleno ( ) Rukoväť s reguláciou nasávaného vzduchu ( ) Rukoväť s reguláciou nasávaného vzduchu ( ) Univerzálna hubica Papierové vrecko ( ) Polyesterový filter ( ) Modul SFC+ Hadica 3 m, Ø 35 mm, so spojkou pre náradie ( ) Hadica 3 m, Ø 35 mm, so spojkou pre náradie ( ) Univerzálny adaptér na elektrické náradie ( ) Univerzálna hadica 3 m, Ø 40 mm (1 600 A00 0JF)

35 Technické údaje a obsah dodávky 35 Vysávač GAS 35 L AFC Professional GAS 35 M AFC Professional GAS 55 M AFC Professional Technické parametre C C C3 Max. príkon (turbína) W W W Objem nádoby (brutto) 35 l 35 l 55 l Objem nádoby voda (brutto) 19,2 l 19,2 l 40 l Objem nádoby prach (netto) 23 l 23 l 43 l Plocha filtra cm cm cm 2 Trieda prachu vysávač na vysávanie namokro/nasucho L M M Trieda prachu hlavný filter M M M Hmotnosť 12,2 kg 12,4 kg 16,2 kg Rozsah dodávky x sacia rúra, pochrómovaná, 0,35 m ( ) Súprava podlahových hubíc ( ) Vrecko na likvidáciu odpadu ( ) Plochý skladaný filter, PES ( ) Štrbinová hubica 250 mm ( ) Koleno ( ) Hadica 5 m, Ø 35 mm, antistatická, so spojkou pre náradie ( ) Hadica 5 m, Ø 35 mm, so spojkou pre náradie ( )

36 36 Prehľad systému Nové príslušenstvo pre GAS 35 / 55 Professional prehľad. Pracovať so systémom znamená pracovať čisto, pretože všetko jednoducho do seba zapadá. Bosch má elektrické náradie, vysávače a príslušenstvo navzájom perfektne prispôsobené. Či už filtre alebo kolená, rúry alebo odsávacie adaptéry, jednoduché alebo antistatické hadice: S výrobkami Bosch budete maximálne vybavení na prácu v čistote. Plochý skladaný filter Filtračné vrecká Hadice Ďalšie príslušenstvo Strana 36 Strana 37 Strana 38 Strana 39 Ploché skladané filtre sortiment výrobkov Obj. č. Opis Celulózový plochý skladaný filter Celulózový plochý skladaný filter z papierového materiálu s nanovrstvou je ideálne vhodný na odsávanie jemného prachu a suchých čiastočiek nečistôt. Príklady: brúsenie, frézovanie, vŕtanie do dreva Certifikácia prachová trieda: M Plochý skladaný filter PES (polyesterový) Plochý skladaný filter s nanovrstvou PES (polyesterový) je ideálne vhodný na mokré a suché použitie. Filter možno bez problémov a jednoducho vyčistiť pod tečúcou vodou. Odporúča sa filter po vyčistení nechať vyschnúť. PES filter je odolný proti spráchniveniu. Certifikácia prachová trieda: M Plochý skladaný filter PTFE (polytetraflouretylénový) Špeciálny plochý skladaný filter PTFE (polytetraflouretylénový) je ideálne vhodný na mokré a suché použitie. Filter možno bez problémov a jednoducho vyčistiť pod tečúcou vodou. Odporúča sa filter po vyčistení nechať vyschnúť. PTFE filter je odolný proti spráchniveniu, extrémne robustný a má dlhú životnosť. Tento filter je ideálne vhodný na použitie v extrémnych podmienkach, napr. opracovávanie zeleného betónu alebo vysávanie vlhkého jemného prachu. Certifikácia prachová trieda: M

37 Prehľad systému 37 Ploché skladané filtre sortiment výrobkov Obj. č. Opis Papierové filtračné vrecko GAS Papierové filtračné vrecko sa odporúča na jednoduchý, hrubší prach a nečistoty, ktoré majú abrazívne účinky. Papierové filtračné vrecko umožňuje bezprašnú likvidáciu odsávaného materiálu. Toto filtračné vrecko je určené výlučne na suché použitie. Keď sa používa papierové filtračné vrecko, malo by sa vypnúť automatické čistenie filtra (AFC) alebo poloautomatické čistenie filtra Plus (SFC+). Tieto dve papierové filtračné vrecká sortimentu majú certifikát prachovej triedy M. Papierové filtračné vrecko GAS Filtračné vrecko z netkanej textílie GAS Filtračné vrecko z netkanej textílie je veľmi odolné a dokáže zachytiť veľký objem prachu (2-3-krát viac ako papierové filtračné vrecko) a umožňuje jednoduchú a bezprašnú likvidáciu odsávaného materiálu. Okrem toho je filtračné vrecko z netkanej textílie menej citlivé na abrazívne materiály a vlhkosť ako napr. papierové filtračné vrecko. Filtračné vrecko z netkanej textílie je vhodné na suché použitie. Filtračné vrecká z netkanej textílie tohto sortimentu majú certifikát prachovej triedy M. Filtračné vrecko z netkanej textílie GAS Filtračné vrecko z netkanej textílie GAS 35 na opakované použitie Toto filtračné vrecko z netkanej textílie možno opakovane použiť, pretože jeho obsah sa dá odstrániť po otvorení zatváracej lišty. Veľmi stabilná konštrukcia umožňuje vysávanie veľkého množstva prachu. Filtračné vrecko z netkanej textílie je vhodné na suché použitie. Toto filtračné vrecko z netkanej textílie je vhodné na vysávanie materiálov, ktoré si vyžadujú certifikát prachovej triedy L. Filtračné vrecko na vysávanie namokro GAS 35 / Filtračné vrecko na vysávanie namokro je ideálne na prácu v mokrom prostredí. V porovnaní s filtračným vreckom z netkanej textílie filtračné vrecko na vysávanie namokro prepúšťa tekutinu. To znamená, že pevné čiastočky prachu zostávajú vo filtračnom vrecku na vysávanie namokro, kým tekutina pretečie do nádoby. To umožňuje vyprázdnenie a likvidáciu vysávaného materiálu a tekutín. Filtračné vrecko na vysávanie namokro má certifikát prachovej triedy L. Vrecko na likvidáciu odpadu GAS 35 / Vrecko na likvidáciu odpadu je ideálnym filtračným vreckom pre prácu s automatickým čistením filtra (AFC). Vrecko na likvidáciu odpadu je vhodné na suché a mokré použitie. Umožňuje bezprašnú likvidáciu vysávaného materiálu a je vhodné na použitie s vysávačmi s certifikátom prachovej triedy M.

38 38 Prehľad systému Hadica s adaptérom na náradie, Ø 35 mm Obj. č. Opis Hadica 5 m Nové odsávacie hadice s priemerom 35 mm sú dostupné v dvoch dĺžkach: 5 m alebo 3 m. Tieto odsávacie hadice sa dodávajú s namontovaným adaptérom na náradie. Antistatické odsávacie hadice Bosch sú modré a zabraňujú pri práci statickému výboju. Antistatické hadice ďalej nezanechávajú stopy a sú súčasťou štandardnej výbavy vysávačov GAS 35 M AFC a GAS 55 M AFC. Hadica 5 m, antistatická Hadica 3 m Hadica 3 m, antistatická Hadica s adaptérom na náradie, Ø 22 mm Obj. č. Opis Hadica 5 m Nové odsávacie hadice s priemerom 22 mm sú dostupné v dvoch dĺžkach: 5 m alebo 3 m. Tieto odsávacie hadice sa dodávajú s namontovaným adaptérom na náradie. Antistatické odsávacie hadice Bosch sú modré a zabraňujú pri práci statickému výboju. Antistatické hadice okrem toho nezanechávajú stopy. Vďaka redukovanému priemeru je hadica výrazne ľahšia a flexibilnejšia. Je ideálna pri práci nad hlavou s nízkou alebo strednou prašnosťou. Hadica 5 m, antistatická Hadica 3 m Hadica 3 m, antistatická Ďalšie príslušenstvo Obj. č. Opis Predlžovacia rúra, pochrómovaná Pochrómované predlžovacie rúry podporujú vysokú sací výkon vysávačov na vysávanie namokro a nasucho vďaka svojmu dostatočne veľkému priemeru. Predlžovacie rúry umožňujú individuálne prispôsobenie rôznym pracovným výškam. Okrem toho vojdu do všetkých L-BOXXov, čo umožňuje bezpečné prenášanie a čisté odkladanie. Koleno, antistatické Koleno je perfektne vhodné na vysávanie namokro/nasucho. Ďalšia výhoda: Jednoduchým stlačením gombíka sa koleno dá úplne jednoducho uvoľniť z hadice a vymeniť napr. za adaptér na náradie. V spojení s antistatickou odsávacou hadicou sa zamedzí vzniku statických výbojov.

39 Prehľad systému 39 Ďalšie príslušenstvo Obj. č. Opis Štrbinová hubica Koncentrovaný prúd vzduchu štrbinovej hubice umožňuje vysávanie hlboko usadených nečistôt v rohoch a škárach. Súprava podlahových hubíc Na optimálne zachytenie mokrých a suchých nečistôt. Súprava podlahových hubíc má pracovnú šírku 300 mm. Bočné kolieska uľahčujú použitie. Na vysávanie suchých a vlhkých materiálov sú vhodné kefové pásy. Na vysávanie tekutín sú optimálne gumové manžety, ktoré sú súčasťou súpravy. Podlahová hubica Podlahová hubica je ideálna na použitie v budovách. Hubica na hrubé nečistoty Hubica na hrubé nečistoty je ideálna na vysávanie hrubých pilín a nečistôt. Malá hubica Malá hubica je ideálna na vysávanie menšieho množstva pilín a nečistôt. Gumená hubica Gumená hubica je ideálna na vysávanie jemnejších nečistôt na ťažko dostupných miestach. Odsávacia kefa Okrúhla odsávacia kefa je ideálna na vysávanie rôzneho materiálu. Adaptér na náradie Adaptér na náradie s prídavnou reguláciou vzduchu slúži ako spájací prvok medzi hadicou a elektrickým náradím. Silu vysávača možno regulovať pomocou otvoru na redukciu prúdu vzduchu na nátrubku, napr. aby sa zabránilo vtiahnutiu nástrojov z povrchu. Bod k dobru: Adaptér na náradie je antistatický a kompatibilný so všetkým elektrickým náradím. Vložka do L-BOXXu Jednoduché odkladanie a transport: Vložka L-BOXX sa postará o triedené a jednoduché odkladanie vášho príslušenstva. L-BOXX môžete bez problémov prepravovať na nových vysávačoch. Optimalizovaná pre L-BOXX 1 ( ) Aplikácia Bosch Toolbox Zažite teraz sami výhody systému Click & Clean v našej hre! Stiahnite si bezplatne priamo Bosch Toolbox App: Načítajte kód QR čítačkou na vašom smartfóne alebo v obchodoch vyhľadajte Bosch Toolbox

40 Aby sa všetko hodilo, všetko sme navzájom prispôsobili. Systém, ktorý vám uľahčí prácu: Náradie, príslušenstvo a odsávacie systémy Bosch sú vyvíjané spoločne a perfektne navzájom prispôsobené. Aby boli maximálne jednoducho použiteľné, systémové súčasti a príslušenstvo ako L-BOXX navzájom hladko zapadajú do seba. Systém Bosch Click & Clean vám umožní pracovať nielen čisto, ale aj rýchlo a nekomplikovane. 1619BT3555 SK Printed in Germany Imprimé en Allemagne Technické zmeny vyhradené. Výrobca nie je zodpovedný za chyby tlače. Robert Bosch spol. s r. o. Elektrické náradie Ambrušova Bratislava Slovensko

Aby vše fungovalo, udělali jsme vše funkční.

Aby vše fungovalo, udělali jsme vše funkční. Aby vše fungovalo, udělali jsme vše funkční. Systém, který vám usnadní práci: Bosch vyvíjí nářadí, příslušenství a systémy odsávání z jedné ruky, které jsou navzájem perfektně sladěné. Pro maximální uživatelské

Více

418 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Vysavače, lepicí pistole, horkovzdušné pistole

418 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Vysavače, lepicí pistole, horkovzdušné pistole 418 Modré elektrické nářadí pro profesionály e, lepicí pistole, horkovzdušné pistole Modré elektrické nářadí pro profesionály 419 Specialisté na nejvšestrannější použití Všude, kde je nutné čisté pracovní

Více

Príslušenstvo Bosch pre elektrické ručné náradie 09/10

Príslušenstvo Bosch pre elektrické ručné náradie 09/10 Vysávanie Prehľad 657 Vysávanie Sortiment príslušenstva pre externé vysávanie špeciálnymi vysávačmi Bosch pri používaní priemyselného elektrického náradia. Diamantové vŕtačky Drážkovacie frézy do muriva

Více

bezpečne pod kontrolou

bezpečne pod kontrolou Sila bezpečne pod kontrolou Make it your home. Vytvor si svoj domov s uhlovými brúskami PWS 700-115, PWS 750-115 a PWS 850-125. Sú výkonné a odolné a vďaka novému kompaktnému dizajnu umožňujú dobré vedenie

Více

Programový přehled nářadí a příslušenství k obrábění dřeva 2011

Programový přehled nářadí a příslušenství k obrábění dřeva 2011 Programový přehled nářadí a příslušenství k obrábění dřeva 2011 0 868 102 0 992 902 0 360 U 0 858 00B 0 64L 901 4 992, 5 242, 5 990, 6 290, 4 158, 3 825, 5 242, 4 990, 4 590, 6 290, 10,8 V series vrtací

Více

akciová ponuka platí: od do alebo do vypredania skladových zásob

akciová ponuka platí: od do alebo do vypredania skladových zásob akciová ponuka platí: od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018 alebo do vypredania skladových zásob Obsah Vŕtanie Brúsenie str. 3 str. 4 Rezanie Hobľovanie str. 5 str. 6 Piktogramy Dvojitá izolácia Elektronika Brzda

Více

Festool týždne Skvelé akcie na náradie od 4.4. do

Festool týždne Skvelé akcie na náradie od 4.4. do Festool týždne Skvelé akcie na náradie od 4.4. do 30.6.2018 Máte otázky k produktom? Chcete si ich nechať predviesť? Obchodno-technický poradca 3M vás rád navštívi vo vašej prevádzke, pomôže vám vytipovať

Více

Příslušenství Bosch pro elektrické nářadí 09/10

Příslušenství Bosch pro elektrické nářadí 09/10 Odsávání Přehled 657 Odsávání Program příslušenství pro externí odsávání speciálními odsavači Bosch při používání průmyslového elektrického nářadí. Diamantové vrtačky Drážkovací frézky do zdiva a drážkovací

Více

Presné rezy do najrôznejších materiálov.

Presné rezy do najrôznejších materiálov. Mix materiálov. Unikátne. Presné rezy do najrôznejších materiálov. Make it your home. Vytvorte si svoj domov s náradím PKS 16 Multi. So všestrannou ručnou okružnou pílou vo vyhotovení mini, uskutočníte

Více

GBH 7-46 DE5 GBM 2-26 DFR5 GBH 2-18 RE5. Vŕtanie a búranie. BOSCH vŕtacie kladivo 1350W, 8,2kg. BOSCH vŕtacie kladivo 800W, 2,9kg

GBH 7-46 DE5 GBM 2-26 DFR5 GBH 2-18 RE5. Vŕtanie a búranie. BOSCH vŕtacie kladivo 1350W, 8,2kg. BOSCH vŕtacie kladivo 800W, 2,9kg Vŕtanie a búranie GBH 7-46 DE5 BOSCH vŕtacie kladivo 1350W, 8,2kg Vŕtacie kladivo BOSCH GBH 7-46 DE - SDS max - 1350W - 8,2 KG - príklep 13-15J 12,61 (bez 15,00 (s 20,17 (bez 24,00 (s 18,49 (bez 22,00

Více

Profesionální nářadí BOSCH - platné od 1.1.2012

Profesionální nářadí BOSCH - platné od 1.1.2012 0611900R0G GBH 36 V-LI Professional vrtací kladivo (SDS-plus) 2 x 2,6 Ah Li-Ion, 45 min nabíječka, fce sekání, K 3165140472166 18 741,67 22 490,00 0611901R0B GBH 36 VF LI Professional vrtací kladivo (SDS-plus)

Více

ProfesionÁlne náradie a príslušenstvo 2015

ProfesionÁlne náradie a príslušenstvo 2015 ProfesionÁlne náradie a príslušenstvo 2015 185 mm TCT ULTIFUNKČNÁ OKRUŽNÁ PÍLA Revolučná okružná píla s RAGE patentovanou technológiou, ktorá ľahko reže oceľ, hliník a (dokonca aj s klincami) jedným kotúčom.

Více

Finish 250/270. Útok kvality! Airless striekacie zariadenie. Osvedčená membránová technológia Kompaktný a flexibilný

Finish 250/270. Útok kvality! Airless striekacie zariadenie. Osvedčená membránová technológia Kompaktný a flexibilný Professional Finishing Finish 250/270 Airless striekacie zariadenie Osvedčená membránová technológia Kompaktný a flexibilný Univerzálny jednotky vstupná úroveň Útok kvality! Univerzálna jednotka základnej

Více

28 PRÍSLUŠENSTVO. siegmund

28 PRÍSLUŠENSTVO. siegmund 28 PRÍSLUŠENSTVO 378 siegmund 28 Vozík na náradie / Vozík na náradie compact 380 Panel na náradie / Modulárna stena na náradie 382 Strana Ochranná stena / Uzemnenie 384 Kefka / Držiak horáku 386 Imbusový

Více

RAGE 1 MUTLITFUNKČNÁ OKRUŽNÁ PÍLA 185 mm

RAGE 1 MUTLITFUNKČNÁ OKRUŽNÁ PÍLA 185 mm RAGE 1 MUTLITFUNKČNÁ OKRUŽNÁ PÍLA 185 mm okružná píla s patentovanou technológiou RAGE ľahko reže oceľ, hliník, a drevo (aj s klincami) s JEDNÝM kotúčom rez je rýchly a čistý, bez pálenia alebo iskrenia

Více

Dosáhněte další úrovně obkládání

Dosáhněte další úrovně obkládání Dosáhněte další úrovně obkládání Pro precizní výsledky v každé fázi Diamantový hrncový kotouč Best for Concrete Diamantový řezací kotouč Best for Hard Ceramic Diamantová fréza Milling Cutter Diamantová

Více

Suchý a mokrý vysavač

Suchý a mokrý vysavač Suchý a mokrý vysavač REMS Pull L / M NOVINKA for Professionals K profesionálnímu vysávání prachu, nečistot a tekutin. Patentované, automatické čištění filtru. Konstantně vysoký sací výkon. Zapínací-/vypínací

Více

Diamantové drážkovacie a deliace brúsky

Diamantové drážkovacie a deliace brúsky Diamantové drážkovacie a deliace brúsky REMS Krokodil 125 REMS Krokodil 180 SR for Professionals REMS Krokodil prerezať namiesto vysekávať. Celou plochou doliehajúca dosadacia plocha počas celého procesu

Více

od do

od do akciová ponuka platí: od 1. 4. 2012 do 31. 12. 2012 alebo do vypredania skladových zásob MT070E aku skrutkovač 14,4 V Li-Ion MT080E aku príklepový skrutkovač 14,4 V Li-Ion Akumulátorové napätie: 14,4 V

Více

akciová ponuka platí: od do alebo do vypredania skladových zásob

akciová ponuka platí: od do alebo do vypredania skladových zásob akciová ponuka platí: od 1. 4. 2014 do 31. 3. 2015 alebo do vypredania skladových zásob MT070E aku skrutkovač 14,4 V Li-Ion Akumulátorové napätie 14,4 V Li-Ion Voľnobežné otáčky 1. stupeň 0 400 min -1

Více

16 PRÍSLUŠENSTVO. siegmund

16 PRÍSLUŠENSTVO. siegmund 16 PRÍSLUŠENSTVO 594 siegmund 16 Vozík na náradie / Panel na náradie 596 Modulárna stena na náradie / Ochranná stena 598 Strana Kefka / Držiak horáku 600 Imbusový kľúč / Uzemnenie 602 Prepravný držiak

Více

Typ: A, AR Výkony/Rozmery

Typ: A, AR Výkony/Rozmery Typ: A 315/E 1 [23V 1N~ 5 Hz] Prevádzkový kondenzátor: 1 µ 7 6 5 3 1 8 V 23 V 15 V 125 V V 125 15 17 23 prietok 1 3 5 6 7 121 759,7 378,65,66,67 15 1383 1185 864,79,8,79,77 1935 1826 171 1547 1327,88,89,89,89,89

Více

GEBERIT RIMFREE GENIÁLNA ČISTOTA

GEBERIT RIMFREE GENIÁLNA ČISTOTA GEBERIT RIMFREE GENIÁLNA ČISTOTA Čistota a hygiena sú pre mňa veľmi dôležité, a preto aj moja kúpeľňa musí byť vždy čistá. Zároveň ale nechcem strácať príliš veľa času upratovaním a čistením. Našla som

Více

UNIROOF E 40 mm. Novinka! Vyšší výkon v kompaktní třídě. Svařovací tryska 40 mm. Roofing. We know how. www.leister.com

UNIROOF E 40 mm. Novinka! Vyšší výkon v kompaktní třídě. Svařovací tryska 40 mm. Roofing. We know how. www.leister.com Vyšší výkon v kompaktní třídě. Novinka! Svařovací tryska 40 mm www.leister.com Roofing. We know how. Horkovzdušný svařovací automat Praktický přístroj UNIROOF E s novou přeplátovací tryskou širokou 40

Více

Bezpečnostní vysavač s manuálním čištěním filtru, 20 l, třída L

Bezpečnostní vysavač s manuálním čištěním filtru, 20 l, třída L Víta Nejedlého 99 295 0 Mnichovo Hradiště Bezpečnostní vysavač s manuálním čištěním filtru, 20 l, třída L VC 2 L MC 405.48 Příkon max. 250 W Max. výkon proudění vzduchu 3600 l/min Max. podtlak 2000 Pa

Více

AS 1200 ASA 1202 ASR 2025 ASR 2050 SHR 2050 ASR 35 L AutoClean ASR 35 M AutoClean

AS 1200 ASA 1202 ASR 2025 ASR 2050 SHR 2050 ASR 35 L AutoClean ASR 35 M AutoClean Jaký způsob připojení je vhodný pro které elektrické nářadí? Mnohoúčelové vysavače Metabo AS 1200 ASA 1202 ASR 2025 ASR 2050 SHR 2050 ASR 35 L AutoClean Ø 35 mm sací hadice Ø 27 mm Ø 19 mm Ø 35 mm 6.31362

Více

Opravdu Bosch! Oslavte s námi 80 let s kladivy Bosch! Profi magazín 02 04/2012. Poslední možnost získat jedinečné GBH 2-26 za výprodejovou cenu!

Opravdu Bosch! Oslavte s námi 80 let s kladivy Bosch! Profi magazín 02 04/2012. Poslední možnost získat jedinečné GBH 2-26 za výprodejovou cenu! Opravdu Bosch! Profi magazín 02 04/2012 Oslavte s námi 80 let s kladivy Bosch! Poslední možnost získat jedinečné GBH 2-26 za výprodejovou cenu! Na všechno profesionální modré elektrické nářadí, které do

Více

Toaleta so štýlom Kovové zásobníky a dávkovače Katrin elegantný dizajn, inteligentné detaily

Toaleta so štýlom Kovové zásobníky a dávkovače Katrin elegantný dizajn, inteligentné detaily Toaleta so štýlom Kovové zásobníky a dávkovače Katrin elegantný dizajn, inteligentné detaily NEREZOVÁ OCEĽ KATRIN ZÁSOBNÍK NA SKLADANÉ UTERÁKY, NEREZ KATRIN ZÁSOBNÍK NA PAPIEROVÉ UTERÁKY V ROLIACH, M,

Více

Professional Finishing

Professional Finishing s novou 2SpeedTip tryskou od WAGNERA! Väčšia flexibilita práce na stavbe i v dielni Optimálne nastavenie striekaného materiálu na potiahnutie povrchu Jednoduchá montáž urobí z Vašej Airless pištole najnovší

Více

Profesionální nářadí BOSCH - ceník platný pro rok 2013

Profesionální nářadí BOSCH - ceník platný pro rok 2013 Profesionální nářadí BOSCH - ceník platný pro rok 2013 Obj.číslo Typ Název Poznámky EAN cena bez cena s DPH 21,0 % v Kč Poznámka 0611900R0G GBH 36 V-LI Professional vrtací kladivo (SDS-plus) 2 x 2,6 Ah

Více

CENÍK 2010 PROFESIONÁLNÍ NÁŘADÍ

CENÍK 2010 PROFESIONÁLNÍ NÁŘADÍ CENÍK 2010 PROFESIONÁLNÍ NÁŘADÍ Platné od 1. 1. 2010 Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena. Akumulátorové nářadí Model Popis Technické údaje, příslušenství Vrtací šroubovák - Compact Duty

Více

Nářadí, měřící technika a příslušenství BOSCH - ceník platný od 1.8.2015

Nářadí, měřící technika a příslušenství BOSCH - ceník platný od 1.8.2015 Nářadí, měřící technika a příslušenství BOSCH - ceník platný od 1.8.2015 Obj.číslo Typ Název Poznámky EAN 06019E2000 GSR 1080-2-LI Vrtací šroubovák 2 x 1,5 Ah, 0-400/0-1500 ot./min., 28/11 Nm, Max. Ø šroubování

Více

Vzduchorozvodný systém Octopus

Vzduchorozvodný systém Octopus Vzduchorozvodný systém Octopus Popis: Vzduchotechnický systém Octopus je systém určený pre rozvod vzduchu z vetracej jednotky do objektu. Je vhodný na inštaláciu do podlahy, steny alebo stropu. Vyznačuje

Více

CENÍK 2009 ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO PROFESIONÁLY. Platné od 1. 1. 2009. Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena.

CENÍK 2009 ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO PROFESIONÁLY. Platné od 1. 1. 2009. Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena. CENÍK 2009 ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO PROFESIONÁLY Platné od 1. 1. 2009 Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena. Akumulátorové nářadí Vrtací šroubovák - Compact Duty Typ Název Akumulátor Nabíječka

Více

Platné od 1.7.2010 Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena. Ceník 2010. Profesionální nářadí

Platné od 1.7.2010 Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena. Ceník 2010. Profesionální nářadí Platné od 1.7.2010 Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena Ceník 2010 Profesionální nářadí Akumulátorové nářadí Vrtací šroubováky - Basic Duty 0 601 9A4 400 543958 GSR 14,4-2-LI Professional

Více

priemyselné vybavenie GMBH NÁSTROJE CZ SK, s.r.o. tel/f ax :

priemyselné vybavenie GMBH NÁSTROJE CZ SK, s.r.o. tel/f ax : priemyselné vybavenie NÁSTROJE CZ SK, s.r.o. Obilná 35 GMBH 900 27 Bernolákov o Slov akia tel/f ax : +421 2 4599 3946 GSM : +421 905 518 586 e-mail : inf o@nastrojeczsk.sk www.nastrojeczsk.sk Od roku 1996

Více

MONTÁŽNE NOSNÍKY. Názov a rozmery Nosník 27/18 x 2000 mm 1,25 ZN Nosník 27/18 x 3000 mm 1,25 ZN Nosník NEREZOVÝ 29,4/18 x 2000 mm 1,2 A2

MONTÁŽNE NOSNÍKY. Názov a rozmery Nosník 27/18 x 2000 mm 1,25 ZN Nosník 27/18 x 3000 mm 1,25 ZN Nosník NEREZOVÝ 29,4/18 x 2000 mm 1,2 A2 ZÁVESOVÁ TECHNIKA MONTÁŽNE NOSNÍKY Montážne nosníky sa používajú na montáž potrubných a vzduchotechnických rozvodov a elektromontážnych trás Nosníky sú vyrobené z galvanicky pozinkovanej ocele a sú určené

Více

od do

od do akciová ponuka platí: od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2013 alebo do vypredania skladových zásob MT070E aku skrutkovač 14,4 V Li-Ion Akumulátorové napätie: 14,4 V Li-Ion Voľnobežné otáčky 1. stupeň: 0 400 min

Více

Prevázdkové údaje. Použitie. Teplovodné vykurovacie sústavy - jednorúrkové a dvojrúrkové. Pripojenie vykurovacích telies

Prevázdkové údaje. Použitie. Teplovodné vykurovacie sústavy - jednorúrkové a dvojrúrkové. Pripojenie vykurovacích telies Max. prevádzková teplota 110 C Max. prevádzkový tlak 10 bar Pri použití prechodiek HERZ pre medené a oceľové rúrky treba tieto hodnoty skorigovať s prihliadnutím na EN 1264-2: 1998 Tabuľka 5. Pri prechodoch

Více

PREČO SI VYBRAŤ PRÁVE NAŠU ZNAČKU?

PREČO SI VYBRAŤ PRÁVE NAŠU ZNAČKU? PREČO SI VYBRAŤ PRÁVE NAŠU ZNAČKU? SPOĽAHLIVOSŤ sme autorizovaná značka. Vyvinuli sme model Bioklimatickej pergoly. Naša značka je registrovaná a tým chráni naše produkty pred zneužitím. KREATIVITA každý

Více

Opravdu Bosch! Profi magazín jaro/léto 2011. www.bosch-professional.cz

Opravdu Bosch! Profi magazín jaro/léto 2011. www.bosch-professional.cz Opravdu Bosch! Profi magazín jaro/léto 2011 www.bosch-professional.cz Na všechno profesionální modré elektrické nářadí, které do 4 týdnů po zakoupení zaregistrujete na www.bosch-pt.com-waranty Vyobrazení

Více

SWS 500 SK POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA. Poznámka: Mobilný telefón nie je súčasťou dodávky.

SWS 500 SK POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA. Poznámka: Mobilný telefón nie je súčasťou dodávky. SWS 500 SK POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Poznámka: Mobilný telefón nie je súčasťou dodávky. ZAČÍNAME Obsah balenia: Senzor na meranie teploty a vlhkosti SWS 500 Používateľská príručka 2x batéria 1,5 V typu AA

Více

NT 30/1 Tact Te*EU. Systém automatického čištění filtru Tact. Zásuvka pro připojení elektrického nářadí se spínací a vypínací automatikou

NT 30/1 Tact Te*EU. Systém automatického čištění filtru Tact. Zásuvka pro připojení elektrického nářadí se spínací a vypínací automatikou Oblíbenec řemeslníků mezi vysavači pro vysávání mokrých a suchých nečistot: Kärcher NT 30/1 Tact Te se zásuvkou pro připojení nářadí se spínací a vypínací automatikou a systémem čištění filtru Tact pro

Více

NT 611 ECO K. Integrované čerpadlo na špinavou vodu. Integrované uložení příslušenství

NT 611 ECO K. Integrované čerpadlo na špinavou vodu. Integrované uložení příslušenství Profesionální jednomotorový mokro-suchý vysavač s objemem nádrže 55 l pro všestranné použití v řemeslech, živnostech a při čištění budov. Přístroj je sériově vybaven filtrem na hrubé nečistoty pro mokré

Více

Odsávací a ochranné kryty pro úhlové brusky Bosch

Odsávací a ochranné kryty pro úhlové brusky Bosch 170 Příslušenství pro nářadí Příslušenství pro úhlové brusky Příslušenství Bosch Odsávací a ochranné kryty pro úhlové brusky Bosch Odsávací kryty pro bezprašné broušení Ochranné kryty pro zvýšenou bezpečnost

Více

Stiga Autoclip 200 Series

Stiga Autoclip 200 Series Stiga Autoclip 200 Series Dokonalý trávnik......a Vaša pohoda Stiga Autoclip 200 series Pracuje rýchlejšie. Je úspornejšia. Perfektný trávnik vo Vašej záhrade Okrem toho, že máte čas urobiť niečo iné,

Více

308 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Obrábění dřeva

308 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Obrábění dřeva 308 Modré elektrické nářadí pro profesionály Obrábění dřeva Modré elektrické nářadí pro profesionály 309 Horní frézky, hoblíky a brusky pro viditelně dobré výsledky Profesionální obrábění povrchu znamená:

Více

NT 611 MWF. Integrované uložení příslušenství. Integrované čerpadlo na špinavou vodu. Uložení příslušenství je integrováno do velkého nárazníku.

NT 611 MWF. Integrované uložení příslušenství. Integrované čerpadlo na špinavou vodu. Uložení příslušenství je integrováno do velkého nárazníku. Profesionální jednomotorový mokro-suchý vysavač s širokým příslušenstvím a objemem nádrže 55 l. Speciální filtrační systém umožňuje přepínat mezi mokrým a suchým vysáváním, aniž by bylo potřeba vyjmout

Více

Prírodný kameň. stavebný materiál pre generácie MAGOG PRÍRODNÝ KAMEŇ VEĽKOOBCHOD NAJMÄ SO STREŠNÝMI MATERIÁLMI.

Prírodný kameň. stavebný materiál pre generácie MAGOG PRÍRODNÝ KAMEŇ VEĽKOOBCHOD NAJMÄ SO STREŠNÝMI MATERIÁLMI. Prírodný kameň stavebný materiál pre generácie MAGOG PRÍRODNÝ KAMEŇ VEĽKOOBCHOD NAJMÄ SO STREŠNÝMI MATERIÁLMI. INTERIÉR ZVÝRAZNENÝ KAMEŇOM 01 PRÍBEH BRIDLICE MAGOG Bridlicu, stavebný materiál, ktorý dáva

Více

Bezpečnostní vysavač s manuálním čištěním filtru, 20 l, třída L

Bezpečnostní vysavač s manuálním čištěním filtru, 20 l, třída L Bezpečnostní vysavač s manuálním čištěním filtru, 20 l, třída L VC 2 L MC 405.48 Příkon max. 250 W Max. výkon proudění vzduchu 3600 l/min Max. podtlak 2000 Pa Plocha filtrů 3000 cm2 Objem nádoby 20 l Kapacita

Více

T 10/1. Ovládání nohou. Nádoba odolná proti nárazům s lištou po celém obvodu

T 10/1. Ovládání nohou. Nádoba odolná proti nárazům s lištou po celém obvodu Tento vysavač je velmi robustní, funkční a výkonný. S optimálními ergonomickými vlastnostmi, kompaktní konstrukcí, která byla koncipována pro hotely, gastronomii, úklidové firmy, maloobchod. 1 Ovládání

Více

Rohože pre welness, relax a šport

Rohože pre welness, relax a šport Rohože pre welness, relax a šport Flexi-Deck Flexibilné dlaždice z PVC vhodné na použitie v oddychových priestoroch. Ideálne na použitie v sprchách a okolo bazénov. Povrch s textúrou výborne chráni pred

Více

Niko Home Control v skratke

Niko Home Control v skratke Niko je lídrom na belgickom trhu. Vo svojom sídle v Sint-Niklaas (Belgicko) vyrába riešenia pre elektroinštaláciu, vstupové systémy, osvetlenie a domácu automatizáciu. Spoločnosť Niko sa vybrala cestou

Více

Opravdu Bosch! Profi magazín 09 12/2012. Profesionální nářadí Bosch: pro řemeslo a průmysl.

Opravdu Bosch! Profi magazín 09 12/2012. Profesionální nářadí Bosch: pro řemeslo a průmysl. Opravdu Bosch! Profi magazín 09 12/2012 Profesionální nářadí Bosch: pro řemeslo a průmysl. Na všechno profesionální modré elektrické nářadí, které do 4 týdnů po zakoupení zaregistrujete na www.bosch-pt.com-waranty

Více

CoreLine Panel jasná voľba pre LED osvetlenie

CoreLine Panel jasná voľba pre LED osvetlenie Lighting CoreLine Panel jasná voľba pre LED osvetlenie CoreLine Panel Či ide o nové budovy alebo renováciu existujúceho priestoru, zákazníci požadujú riešenie osvetlenia, ktoré poskytuje kvalitné svetlo

Více

Rigips 4PROfesional. Viditeľne lepšie sadrokartónové dosky so zárukou rovinného povrchu konštrukcií UŽ ZAJTRA BEZ VIDITEĽNÝCH SPOJOV DOSIEK

Rigips 4PROfesional. Viditeľne lepšie sadrokartónové dosky so zárukou rovinného povrchu konštrukcií UŽ ZAJTRA BEZ VIDITEĽNÝCH SPOJOV DOSIEK UŽ ZAJTRA BEZ VIDITEĽNÝCH SPOJOV DOSIEK Rigips 4PROfesional Viditeľne lepšie sadrokartónové dosky so zárukou rovinného povrchu konštrukcií Lepší pocit z bývania RGP_03778_brozura_4pro_press2.indd 1 7.5.2013

Více

Ekvia s.r.o EKVIA PREMIUMPRO. Užívateľský manuál

Ekvia s.r.o EKVIA PREMIUMPRO. Užívateľský manuál Ekvia s.r.o EKVIA PREMIUMPRO Užívateľský manuál 1. Prihlásenie sa Pre prihlásenia sa do portálu Ekvia PremiumPro prejdite na adresu: www.ekviapremiumpro.sk Kde po kliknutí na tlačidlo Prihlásenie v pravom

Více

CENTRÁLNE PROGRESÍVNE TUKOVÉ MAZACIE SYSTÉMY sú zariadenia, ktorých úlohou je rozdeliť a doviesť mazivo od jedného centrálneho zdroja ku všetkým mazac

CENTRÁLNE PROGRESÍVNE TUKOVÉ MAZACIE SYSTÉMY sú zariadenia, ktorých úlohou je rozdeliť a doviesť mazivo od jedného centrálneho zdroja ku všetkým mazac Mazanie, mazacie systémy Úlohou mazacích systémov je doviesť a rozdeliť mazivo od jedného centrálneho zdroja ku všetkým miestam stroja kde sa vyskytuje nežiadúce trenie, a to v presne stanovenom množstve

Více

Čo je Thermosilit? Patentovaný výrobný proces zabezpečuje jednotnú štruktúru a vlastnosti materiálu.

Čo je Thermosilit? Patentovaný výrobný proces zabezpečuje jednotnú štruktúru a vlastnosti materiálu. Čo je Thermosilit? Thermosilit je celosvetovo patentovaná výrobná technológia pre produkciu minerálnych látok s nízkou hmotnosťou a výbornými tepelno izolačnými vlastnosťami. Tento proces premieňa vulkanické

Více

Prehľad programu: Akumulátory Bosch pre úžitkové vozidlá jedným pohľadom

Prehľad programu: Akumulátory Bosch pre úžitkové vozidlá jedným pohľadom Prehľad programu: Akumulátory Bosch pre úžitkové vozidlá jedným pohľadom ETN Bosch TTN KSN Výkon Rozmery v mm Technické detaily Predchodca V Ah A (EN) L B H S P B Akumulátory T5 645 400 080 HDE 0 092 T50

Více

Okná, dvere PLASTOVÉ OKNÁ

Okná, dvere PLASTOVÉ OKNÁ Okná, dvere PLASTOVÉ OKNÁ Aluplast IDEAL 4000 ALUPLAST Ideal 4000 ROUND LINE - 5 komora Zaoblený 5 komorový profil, hĺbka 70mm, atraktívny vzhľad. Profily sú už v základe vyztužené špeciálnymi oceľovými,

Více

Popis produktu. Hlavné výhody

Popis produktu. Hlavné výhody Spoločnosť Jeven je svetoznámy výrobca odsávacích systémov Dodáva ich od roku 1989 do všetkých krajín Európy a taktiež na celosvetový gastronomický trh. Do roku 2007 bolo dodaných viac ako 10.000 odsávacích

Více

RZ 260 Lino Siegel glänzend

RZ 260 Lino Siegel glänzend RZ 260 Lino Siegel glänzend Špeciálna ochranná impregnácia na všetky podlahoviny z linolea (bez povrchovej úpravy z výroby). Oblasť použitia: RZ 260 Lino Siegel glänzend je špeciálny výrobok na vytvorenie

Více

Výkonný. Úsporný. Tichý.

Výkonný. Úsporný. Tichý. T 12/1 eco!efficiency Výkonný. Úsporný. Tichý. Dokonalosť čistenia so zodpovednosťou 40 % úspora energie hlučnosť iba 56 db(a) Jeden ako žiaden iný. A presne ten správny pre profesionálov. Nový T 12/1

Více

Opravdu Bosch! Oslavte s námi 80 let s kladivy Bosch! Profi magazín 02 04/2012. Poslední možnost získat jedinečné GBH 2-26 za výprodejovou cenu!

Opravdu Bosch! Oslavte s námi 80 let s kladivy Bosch! Profi magazín 02 04/2012. Poslední možnost získat jedinečné GBH 2-26 za výprodejovou cenu! Opravdu Bosch! Profi magazín 02 04/2012 Oslavte s námi 80 let s kladivy Bosch! Poslední možnost získat jedinečné GBH 2-26 za výprodejovou cenu! Na všechno profesionální modré elektrické nářadí, které do

Více

NT 611 ECO K. Integrované čerpadlo na špinavou vodu. Integrované uložení příslušenství

NT 611 ECO K. Integrované čerpadlo na špinavou vodu. Integrované uložení příslušenství Profesionální jednomotorový mokro-suchý vysavač s objemem nádrže 55 l pro všestranné použití v řemeslech, živnostech a při čištění budov. Přístroj je sériově vybaven filtrem na hrubé nečistoty pro mokré

Více

DALI, pomoc a riešenia

DALI, pomoc a riešenia DALI, pomoc a riešenia Obsah Úvod do DALI (vecí, ktoré by ste mali vedieť)... 1 Čo je DALI?... 1 Čo je posolstvom DALI?... 1 Základné pravidlá pre DALI a HELVAR výrobky a systémy... 2 Riešenie problémov:

Více

ODLUČOVAČE TUKOV. pre stravovacie prevádzky. Odlučovač tuku v kuchyni - Manuálny

ODLUČOVAČE TUKOV. pre stravovacie prevádzky. Odlučovač tuku v kuchyni - Manuálny ODLUČOVAČE TUKOV pre stravovacie prevádzky Odlučovač tuku v kuchyni - Manuálny Spoločnosť Gastroservis, spol. s r.o. ponúka odlučovače tuku pre stravovacie prevádzky v rôznych veľkostiach a podľa typu

Více

Vákuové prísavky s držiakom OGGB

Vákuové prísavky s držiakom OGGB hlavné údaje Všeobecne účel použitia výhody aplikácie Vákuové prísavky OGGB sú určené pre transport tenkých, mimoriadne citlivých a krehkých obrobkov. minimálny kontakt s obrobkom, šetrná manipulácia s

Více

PŮJČOVNA NÁŘADÍ f. KVARTA spol. s r.o.

PŮJČOVNA NÁŘADÍ f. KVARTA spol. s r.o. PŮJČOVNA NÁŘADÍ f. KVARTA spol. s r.o. KDE: ulice Dolní 222, Choceň prodejna nábytku - přízemí KDY: provozní doba pondělí pátek 7,00-12,00 ~ 14,00-17,00 hod KONTAKT: firma: 465 471 325; 775 111 340; p.

Více

Modré elektrické nářadí pro profesionály 3 Bosch Blue Performance Simply more. Jako od profesionála se od Vás čeká mnoho: rychlá práce, spolehlivost, kompetence, plné nasazení. Modré elektrické nářadí

Více

Návod na inštaláciu. Súprava 2-cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla EKVKHPC

Návod na inštaláciu. Súprava 2-cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla EKVKHPC Súprava -cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla Súprava -cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla Pred inštaláciou si dôkladne prečítajte tento návod. Nezahoďte ho. Uschovajte si

Více

Ceník Bosch Profesionální nářadí. platnost od

Ceník Bosch Profesionální nářadí. platnost od Akumulátorové nářadí - 36 V 0.611.907.003 GBH 36 VF-LI Plus Vrtací kladivo (SDS- 36 V; 2x 4,0 Ah Li-Ion; GAL 3680 CV; 3,2 J; vym. sklíčidlo; RS; E; FS; kufr 3165140801386 20 990,00 25 397,90 0.611.906.003

Více

Ceník Platný od

Ceník Platný od Ceník 2017 Platný od 1.6.2017 0.611.907.003 GBH 36 VF-LI Plus Vrtací kladivo (S-Plus) 36 V; 2x 4,0 Ah Li-Ion; GAL 3680 CV; 3,2 J; vym. sklíčidlo; R 3165140801386 20 990,00 25 397,90 0.611.906.003 GBH 36

Více

Návrh postupu pre stanovenie počtu odborných zástupcov na prevádzkovanie verejných vodovodov a verejných kanalizácií v správe vodárenských spoločnosti

Návrh postupu pre stanovenie počtu odborných zástupcov na prevádzkovanie verejných vodovodov a verejných kanalizácií v správe vodárenských spoločnosti 1 Návrh postupu pre stanovenie počtu odborných zástupcov na prevádzkovanie verejných vodovodov a verejných kanalizácií v správe vodárenských spoločnosti Oprávnenie prevádzkovať verejný vodovod alebo verejnú

Více

Ceník Platný od

Ceník Platný od Ceník 2018 Platný od 5. 3. 2018 Akumulátorové nářadí - 36 V 0.611.907.003 GBH 36 VF-LI Plus Vrtací kladivo (SDS-Plus) 36 V; 2x 4,0 Ah Li-Ion; GAL 3680 CV; 3,2 J; vym. sklíčidlo; RS; 3165140801386 20 990,00

Více

Suché vysavače T 10/1

Suché vysavače T 10/1 Suché vysavače T 10/1 Tento vysavač je velmi robustní, funkční a výkonný. S optimálními ergonomickými vlastnostmi, kompaktní konstrukcí, která byla koncipována pro hotely, gastronomii, úklidové firmy,

Více

T 10/1. Snadná údržba. Uložení příslušenství

T 10/1. Snadná údržba. Uložení příslušenství Tento vysavač je velmi robustní, funkční a výkonný. S optimálními ergonomickými vlastnostmi, kompaktní konstrukcí, která byla koncipována pro hotely, gastronomii, úklidové firmy, maloobchod. 1 Snadná údržba

Více

STOJAN NA UHLOVÚ BRÚSKU

STOJAN NA UHLOVÚ BRÚSKU STOJAN NA UHLOVÚ BRÚU 42.22-1003091 Vážený zákazník, ďakujeme Vám za zakúpenie výrobku značky PROTECO. Popis: 1) základňa 2) držiak pohyblivého ramena 3) podložka 4) skrutka M6 5) skrutka M8 6) pohyblivé

Více

Normy. Normy STN pre kanalizáciu. Kanalizáciu v budove riešia normy STN EN 12056, STN EN 476, STN

Normy. Normy STN pre kanalizáciu. Kanalizáciu v budove riešia normy STN EN 12056, STN EN 476, STN Výklad normy Normy Normy STN pre kanalizáciu Kanalizáciu v budove riešia normy STN EN 12056, STN EN 476, STN 76 6760 Kanalizáciu mimo budovy riešia normy STN EN 752, STN EN 476, STN 75 6101 2 STN 73 6760

Více

NT 30/1 Tact Te*EU. Systém automatického čištění filtru Tact. Zásuvka pro připojení elektrického nářadí se spínací a vypínací automatikou

NT 30/1 Tact Te*EU. Systém automatického čištění filtru Tact. Zásuvka pro připojení elektrického nářadí se spínací a vypínací automatikou Oblíbenec řemeslníků mezi vysavači pro vysávání mokrých a suchých nečistot: Kärcher NT 30/1 Tact Te se zásuvkou pro připojení nářadí se spínací a vypínací automatikou a systémem čištění filtru Tact pro

Více

MAFELL. Řezání. Vrtání. Broušení. Hoblování. Frézování. Odsávání. Ostatní. Všechny brusky MAFELL mají silné motory.

MAFELL. Řezání. Vrtání. Broušení. Hoblování. Frézování. Odsávání. Ostatní. Všechny brusky MAFELL mají silné motory. Broušení MAFELL Řezání Vrtání Broušení Hoblování Frézování nezbytnému nářadí. Odsávání petentní řešení požadavků řemesla vede u brusek MAFELL k Ostatní Všechny brusky MAFELL mají silné motory. Know how

Více

Analýza dopravnej situácie v SR

Analýza dopravnej situácie v SR Analýza dopravnej situácie v SR Príloha č. 4 Nehodovosť Dopravná nehodovosť na pozemných komunikáciách predstavuje dôležitý ukazovateľ úrovne cestných podmienok (stavebno-technického stavu) a premávkových

Více

Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem

Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem Mobilní průmyslový vysavač 160E 230V pro úklid a odsávání prachu a pevných částic.

Více

NT 611. Integrované uložení příslušenství. Uložení příslušenství je integrováno do velkého nárazníku. Integrované čerpadlo na špinavou vodu

NT 611. Integrované uložení příslušenství. Uložení příslušenství je integrováno do velkého nárazníku. Integrované čerpadlo na špinavou vodu Profesionální jednomotorový mokro-suchý vysavač s širokým příslušenstvím a objemem nádrže 55 l. Speciální filtrační systém umožňuje přepínat mezi mokrým a suchým vysáváním, aniž by bylo potřeba vyjmout

Více

T 10/1. Snadná údržba. Uložení příslušenství

T 10/1. Snadná údržba. Uložení příslušenství Tento vysavač je velmi robustní, funkční a výkonný. S optimálními ergonomickými vlastnostmi, kompaktní konstrukcí, která byla koncipována pro hotely, gastronomii, úklidové firmy, maloobchod. 1 Snadná údržba

Více

Návod na použitie LWMR-210

Návod na použitie LWMR-210 Návod na použitie LWMR-210 Model: Pôvodný mechanický spínač Obr.1 Vlastnosti Použitie výhradne s 230V klasickými a halogénovými žiarovkami a pre elektronické transformátory na spínanie a reguláciu 12V

Více

NOVÝ! WELDPLAST S1. Mimořádně kompaktní. We know how. www.leister.com

NOVÝ! WELDPLAST S1. Mimořádně kompaktní. We know how. www.leister.com NOVÝ! Mimořádně kompaktní. We know how. S novým kompaktním extrudérem dosáhnete perfektní kvality svaru při tloušťce materiálu až mm a maximálním výtlaku 0,8 kg/h (u PVC až, kg/h). Přívod drátu z pravé

Více

Riadiace bloky dvojručného ovládania ZSB

Riadiace bloky dvojručného ovládania ZSB hlavné údaje Funkcia Pneumatický blok dvojručného ovládania ZSB sa používa tam, kde je obsluha pri ručnej manipulácii vystavená nebezpečenstvu úrazu napr. pri spúšťaní valcov alebo zariadení, keď musia

Více

Rýchla, jednoduchá a bezpečná inštalácia

Rýchla, jednoduchá a bezpečná inštalácia Rýchla, jednoduchá a bezpečná inštalácia Priemyselné zásuvky, vidlice a zásuvkové krabice poskytujú bezpečné a rýchle pripojenie k elektrickej sieti aj v náročnejších prostrediach SPOZNAJTE BLIŽŠIE Priemyselné

Více

Šeková knižka plná zliav 2014

Šeková knižka plná zliav 2014 Šeková knižka plná zliav 2014 Šeky zo šekovej knižky môžu uplatniť zákazníci spĺňajúci tieto podmienky: - Zľavu môže uplatniť iba majiteľ vozidla. - Projekt prebieha u participujúcich autorizovaných servisov

Více

Funkčnosť. Dizajn. Návrh, riešenie a výroba profilov ja zameraná na dve dôležité vlastnosti profilu funkčnosť a dizajn.

Funkčnosť. Dizajn. Návrh, riešenie a výroba profilov ja zameraná na dve dôležité vlastnosti profilu funkčnosť a dizajn. ALU profily 2014 Sme distribútorom certifikovaných ALU profilov priamo od slovenského výrobcu, ktorý profily vyrába z našich matríc a na základe našich požiadaviek. Návrh, riešenie a výroba profilov ja

Více

Se silným sáním, tichý a mobilní: Nový Dustex 25 l a Dustex 35 l FEIN.

Se silným sáním, tichý a mobilní: Nový Dustex 25 l a Dustex 35 l FEIN. VÝSTAVBA Se silným sáním, tichý a mobilní: Nový Dustex 25 l a Dustex 35 l FEIN. Dva kompaktní odsavače prachu s mimořádně vysokým sacím výkonem. Dostanou se všude a mají vše s sebou. Promyšlené profesionální

Více

182 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Vrtací, sekací a bourací kladiva

182 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Vrtací, sekací a bourací kladiva 182 Modré elektrické nářadí pro profesionály Modré elektrické nářadí pro profesionály 18 Soustředěná síla pro nejnáročnější použití Profesionální vrtací, sekací a bourací kladiva Bosch stanoví již několik

Více

Ceník 2014 Profesionální nářadí a měřicí technika. www.bosch-professional.cz

Ceník 2014 Profesionální nářadí a měřicí technika. www.bosch-professional.cz Ceník 2014 Profesionální nářadí a měřicí technika Platný od 1. 1. 2014 Tento ceník nahrazuje ceník předešlý. Změna vyhrazena. www.bosch-professional.cz 3 roky záruka na veškerý sortiment profesionálního

Více

Oblasti. Vrtání Ostatní Hoblování Řezání. Pro tesaře. Vibrační bruska. Pro výstavbu interiéru. Excentrická bruska. Speciální stroje Broušení Frézování

Oblasti. Vrtání Ostatní Hoblování Řezání. Pro tesaře. Vibrační bruska. Pro výstavbu interiéru. Excentrická bruska. Speciální stroje Broušení Frézování Vše pro broušení 82 Oblasti Pro tesaře Všechny brusky MAFELL mají silné motory. Know how a kompetentní řešení požadavků řemesla vede u brusek MAFELL k nezbytnému nářadí pro tesaře. Pro výstavbu interiéru

Více

28 NOHY STOLA. siegmund

28 NOHY STOLA. siegmund 28 NOHY STOLA 148 siegmund 28 Nohy stola 150 Strana Základná noha 152 Výškovo nastaviteľná noha 154 Noha s kolieskom a brzdou / Výškovo nastaviteľná noha s kolieskom a brzdou 156 Noha s pätkou pre ukotvenie

Více

Akciová ponuka platí od do alebo do vypredania skladových zásob.

Akciová ponuka platí od do alebo do vypredania skladových zásob. Akciová ponuka platí od 1. 1. 2017 do 31. 3. 2017 alebo do vypredania skladových zásob AKU SADA NÁRADIA LI-ION 18 V, 3,0 AH VŔTACÍ SKRUTKOVAČ + VYSAVAČ DDF453RFE + DCL180ZB s dvomi batériami a nabíjačkou

Více

Elektromagnetické ventily VZWD, priamo riadené

Elektromagnetické ventily VZWD, priamo riadené 2011/11 zmeny vyhradené internet: www.festo.sk 1 hlavné údaje a prehľad dodávok Všeobecné údaje Elektromagnetické ventily VZWD s priamym riadením sú určené pre aplikácie vo vyššom rozsahu tlakov s malým

Více