Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov"

Transkript

1 Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov 2015

2 Rozdíl mezi SDH a JSDH SDH (Sbor dobrovolných hasičů) - je dobrovolná organizace (podobně jako TJ Sokol nebo zahrádkáři), která je postavena na společném zájmu několika osob. Náplní činnosti je PREVENCE v oblasti požární ochrany, v dnešní době také požární sport a jiné společenské a kulturní akce. V čele SDH stojí starosta sboru a výkonným orgánem je výkonný výbor sboru. Jedná se o samostatně hospodařící organizaci, která je z velké části finančně závislá na okolních subjektech. JSDHO (Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce) - je organizační složka, jejíž zřizovatelem je obec nebo město na základě zřizovací listiny schválené zastupitelstvem obce nebo města. V čele této složky je velitel jednotky, který je zodpovědný ze své funkce starostovi obce. Tato složka je zcela závislá na rozpočtu obce a veškerá technika, výstroj a výzbroj pořízená pro činnost této jednotky je majetkem obce. Činnost této jednotky je čistě REPRESIVNÍ. Členové zásahové jednotky obce jsou vybíráni z členské základny SHD, protože tito lidé jsou již od útlého věku vedeni nejen k preventivní, ale i represivní činnosti v oblasti požární ochrany.

3 Výjezdová jednotka města Jirkov je zařazena v kategorii JPO II /1. S povinností výjezdu do 5 minut od nahlášení události, Krajským operačním a informačním střediskem (KOPIS), a dojezdovým časem 7-10 minut v minimálním počtu V případě větší události je jednotka schopna výjezdu druhého družstva v počtu minimálně Jednotka zasahuje i mimo katastr města Jirkov. Nejčastěji jednotka provádí zásahovou činnost v katastru obcí Otvice, Vysoká Pec a města Chomutov. Jednotka je vysílána na události podle Poplachové plánu Ústeckého kraje. V roce 2015 výjezdová jednotka provedla celkem 184 výjezdů. Největší počet událostí se týkal v 81 případech technických zásahů, jako například otevírání bytů na žádost PČR nebo snášení nadměrných pacientů pro Zdravotní záchrannou službu. Dále to bylo 65 požárů. Největší požáry v loňském roce - požár chaty v Mezihoří, požár rafinérie v Litvínově, požár rodinného domu v Březně. Jednotka se též zúčastnila velkého námětového cvičení na dopravní nehodu na rychlostní silnici R7. Následují zásahy u dopravních nehod, a to ve 21 případech. Od roku 2015 pojišťovny proplácejí zásahy u dopravních nehod, v tomto roce došlo k proplacení ve výši Kč. Jednotka také vyjížděla k 17 planým poplachům. Rok Počet událostí

4 Technika JSDH Jirkov Výjezdová jednotka používá ke své činnosti techniku, věcné a technické prostředky pořízené z majetku města Jirkova. V loňském roce jsme disponovali touto technikou: CAS 16 Mercedes - Benz Atego 4x2 rok výroby 2008 Vozidlo funguje bez problémů a v loňském roce pokrylo nejvíc výjezdů k událostem. Vozidlo je vybaveno na veškeré druhy událostí jako jsou požáry bytových jednotek, sklepů, dopravní nehody (bez hydraulického nářadí) a na různé technické zásahy. Vozidlo je připraveno na první výjezd.

5 CAS 32 Tatra 815 6x6 rok výroby 1991 Vozidlo je převážně určené k lesním, travním požárům a pro dopravu většího množství vody na místo události. Vozidlo je v provozu bez větších investic. CAS 16 Zil 131 6x6 rok výroby 1976 Toto vozidlo se využívalo k náročnější zásahové činnosti v těžko přístupném terénu. V současné době je na pokraji své životnosti. Problém údržby je v nedostupnosti náhradních dílů. V loňském roce bylo vozidlo po většinu roku mimo provoz. Důvodem byla porucha na palivovém systému. Vozidlo bylo nahrazeno Tatrou 815 CAS 32/LP a na konci roku 2015 bezplatně převedeno na SDH Jirkov.

6 VeA ARO 328 TD 4x4 rok výroby 2005 Vozidlo bylo využíváno k hospodářské činnosti, jako zásobovací vozidlo a pro lehčí technické zásahy (odchyt obtížného hmyzu, otevírání zabouchnutých dveří atd.). Vozidlo též bylo využíváno jako dopravní vozidlo mladých hasičů na soutěže. Prošlo opravou karoserie a podvozku. I přes veškerou snahu vozidlo dále koroduje a začínají se objevovat i drobné závady na mechanických částech. Na začátek roku 2016 je plánováno jeho vyřazení z provozu. Jako náhrada byl již na začátku roku 2015 pořízen vůz Dacia Duster. DA Ford Tranzit rok výroby 1992 Vozidlo používáno na dopravu lidí a materiálu k zásahům. Je též využíváno k dopravě oddílu mladých hasičů a soutěžního družstva mužů a žen na soutěže. Vozidlo bez větších oprav a plně v provozu, vzhledem k opotřebení je však plánováno jeho nahrazení vozidlem novým.

7 Pracovní čtyřkolka TGB 550 Blade 4x4 rok výroby 2011 Uplatnění vozidla je doprava hasičského vybavení do těžko přístupného terénu, vyhledávání a transport poraněných osob, využívané je pro hospodářskou činnost a při zimní a letní údržbě areálu zbrojnice. CAS 32Tatra 815/LP rok výroby 1989 Vozidlo převážně používáno v těžkém terénu pro hašení lesních a travních porostů.

8 Velitelský automobil Dacia Duster 2015 Na počátku roku bylo zakoupeno toto nové vozidlo náhradou za osobní vozidlo ARO 328 Td, které již nesplňovalo podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Další vybavení jednotky Jednotka je dále vybavena dalšími prostředky pro zásahovou činnost. Jsou to 2 plovoucí čerpadla, 2 rozbrušovací a 3 motorové pily, 2 přenosná motorová čerpadla, 2 kalová čerpadla, 3 elektrocentrály, vysavač na obtížný hmyz a další drobné prostředky, které zkvalitňují zásahovou činnost. Veškeré prostředky a motorové agregáty jsou udržovány v akceschopném stavu a mohou být kdykoliv nasazeny. Ve vybavení jednotky je též moderní přetlaková dýchací technika zn. Fenzy, lehké chemické obleky Sunit IV., zdravotní pomůcky na poskytnutí první pomoci jako jsou vakuové dlahy, krční límce a nová nosítka SCOPO. Jednotka vlastní kompresor na foukání tlakových vzduchových lahví a věcné prostředky pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. Jednotka má ve výbavě též ochranné oděvy pro práci na vodních plochách.

9 Zbrojnice Výjezdová jednotka využívá ke své činnosti a zázemí areál zbrojnice v objektu č.p. 23, kterou město Jirkov bezplatně a smluvně poskytuje SDH Jirkov. V jedné budově je sociální zázemí členů, služebna pro příjem zpráv, ložnice, kuchyňka, čistá šatna, umývárna a sál na provádění výcviku a školení. V druhé budově jsou zaparkována vozidla, sklad chemické služby a špinavá šatna. V dubnu 2015 začala dostavba nového zázemí pro výjezdovou jednotku v prostoru stávajících garáží. V prosinci byla stavba zkolaudována a předána k užívání hasičům. Stěhování výjezdové jednotky do nových prostor vč. slavnostního otevření pak proběhlo počátkem února 2016.

10 Finanční zabezpečení výjezdové jednotky je na základě schváleného rozpočtu. Město Jirkov v loňském roce vyčlenilo na činnost výjezdové jednotky celkem Kč (vč. 155 tis. na odtahovou službu). Rozpočet je použit na veškeré zabezpečení a fungování výjezdové jednotky. Další prostředky na činnost jednotky ve výši Kč na mzdy členů a na výkon služby poskytl Ústecký kraj. Na konci každého roku je poskytnuta finanční částka za výjezdy mimo katastr města Jirkova. V roce 2015 to byla částka ve výši Kč. Z těchto prostředků se uhradily pohonné hmoty a nákup sorbentů na úklid po dopravních nehodách. V průběhu roku docházelo k dokupování pracovních ochranných prostředků pro členy výjezdové jednotky, hadic a požárních armatur. Dále to byly drobné opravy motorových agregátů. Roční rozpočty JSDH Jirkov bez dotací včetně položky odtahová služba: Výjezdová jednotka měla v loňské celkem 23 členů. Členové slouží 24 hodinou službu po dvanácti hodinových směnách v počtu 1+3. Se členy se podepsána Dohoda o pracovní činnosti. 2 členové jsou zaměstnáni na hlavní pracovní činnost. Jednotka je složena z jednoho velitele jednotky, 5 velitelů družstev, 5 řidičů - strojníků a 15 hasičů. Hasiči zařazeni na funkcích velitel a strojník mají platná osvědčení o odborné způsobilosti vydávané HZS ÚK ÚO Chomutov. Ostatní na funkci hasič se zúčastňují pravidelné přípravy pod vedením velitele jednotky a techniků speciálních služeb. Každý hasič má též osvědčený k používání izolačního dýchacího přístroje. Členové výjezdové jednotky prováděli praktický výcvik v obsluze cisteren, agregátů a též probíhal výcvik s věcnými prostředky. Během roku se provádělo se pravidelné školení členů dle plánu výcvikového roku. Výcvikový rok byl zakončenou zkouškou způsobilosti jak pro hasiče tak strojníky a velitelé družstev. V březnu se část jednotky absolvovala kurz první pomoci ve spolupráci s Červeným křížem. Jeden člen byl vyškolen jako technik pro ochranu obyvatelstva. Každý člen výjezdové jednotky je vystrojen dle výstrojního řádu. I přes vysokou pořizovací ceny na vystrojení jednoho hasiče (cena kolem Kč) jednotka používá pouze schválené a normou testované pracovní ochranné prostředky. Používáme třívrstvé ochranné zásahová obleky značky Zahas V, ochranné přilby zn. Gallet, zásahovou obuv zn. Haix. Každý hasič má v současné době dva zásahové obleky a dvoje zásahové boty. Složení výjezdové jednotky: Velitel jednotky : Kolář Pavel Zástupce velitele jednotky: Stuchlý Ondřej Velitelé družstev: Kubový Lukáš, Hrdý Petr, Jucha Martin, Pastyřík Petr, Stuchlý Vojtěch Strojníci: Hauser Tomáš, Vlk Jaroslav, ing. Říha Jiří, Ing. Čepelák Pavel, Ušala Stanislav st., Fau Miroslav Hasiči: Ušala Stanislav ml., Zeman Oto, Campr Josef, Kelbichová Vendula, Hauserová Martina, Plos Robert, Feigl Daniel, Šmejc Zdeněk, Mareš David, Štajgl Kamil,

11 Zpráva o činnosti SDH v Jirkově za rok ) Byly provedeny 3 přednášky pro žáky 1. stupně ZŠ na téma požární ochrany, např. jak se chovat při požáru ve škole, doma, jak se chovat v přírodě či při dopravní nehodě. Dále byla představena práce hasičů dětem z MŠ, které se přišly podívat do areálu zbrojnice. Technika a práce hasičů byla představena i při jiných akcích, které se konaly na území města Jirkova, např. pálení Čarodějnic a sportovní den v Paraplíčku, otevření Olejomlýnského parku, apod. 2) Na zámku Červený Hrádek provedena spolu s Okresním sdružením hasičů výstava historie hasičských sborů Chomutovska, která byla součástí prohlídky zámku. 3) SDH se zúčastnil soutěžního seriálu Tohatsu Cup a několika regionálních soutěží v požárním sportu, čímž zajistil fyzickou přípravu členů SDH i JSDH. 4) Mladí hasiči pořádali a také se zúčastnili několika soutěží a odborných příprav. V roce 2015 byly na město podány žádosti na činnost a na projekt Vítání prázdnin, kde jsme obdrželi dotaci ve výši 20 a 10 tisíc. Dále žádost o finanční příspěvek z fondu starosty města, z něhož bylo uvolněno Kč na tábor mladých hasičů. Všechny finanční příspěvky byly využity dle smlouvy. V roce 2015 byly provedeny práce na oplocení hřiště po FC Kyjice, které bylo zapsáno do zřizovací listiny jednotky. Na hřišti již proběhlo ukončení hry Plamen dne16.5., okresní soutěž v požárním sportu (17.5.), vítání prázdnin, a to , a soutěž Tohatsu Cup (13.9.). Mladí hasiči zde také absolvovali pravidelné tréninky. Účast sboru na akcích v roce 2015: Začaly brigády na zbrojnici, kvůli přípravě areálu na přestavbu garáží, poté se přesunuly již na zmiňované oplocení a úpravu hřiště se na sále konal okresní aktiv - volby výkonného výboru OSH stánek + technika v Paraplíčku - pálení čarodějnic, 1.5. zapůjčena koňka - oslavy v Radonicích, 2.5. soutěž Tohastu cup Vroutek, 10.5 Tohatsu v Bechlíně, Den proti rakovině, kdy mladí hasiči prodávali žluté kytičky a vybrali tak částku 2749,- Kč, 14. a Příprava hřiště na již zmiňované ukončení hry Plamen, zájezd členů do Dětenic (účast 11 lidí), družstvo žen na Krušnohorské lize v Klášterci Tohatsu cup Lom, soutěž v požárním sportu + mini TFA, účast družstev mužů a žen. Poté vítání prázdnin stánek na Cestě proti bolesti, kde část (1000,- Kč) z výdělku 6000,- šla právě tuto akci Tohatsu cup Háj u Duchova, 8.8. Lkáň, stánek při otevření Olejomlýnského parku, 4.a 5.9. pozvání na 140. výročí hasičů partnerského města Brand-Erbisdorf Stimax cup v CV, účast Vlková Štěpána + stánek,

12 7.9. stánek v Paraplíčku vaření guláše na zahájení hry Plamen, které se konalo v Bezručově údolí. V září byly také zapůjčeny nástěnky - výstava na zámku Červený hrádek na sále jednání krajského sdružení hasičů, kde jsme zajišťovali občerstvení Aktiv starostů a velitelů ve Strupčicích, zápas ve futsalu, na sále mikulášská diskotéka pro děti, účast 3 zástupců sboru na schůzi baráčníků v Otvicích. 14. a Advent. Do všech výše uvedených aktivit se zapojilo 37 členů, kteří dohromady odpracovali 1742 brigádnických hodin.

Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov

Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov 2014 Rozdíl mezi SDH a JSDH SDH (Sbor dobrovolných hasičů) - je dobrovolná organizace (podobně jako TJ Sokol

Více

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Stanice Vysoké Mýto Jednotka SDHO Vysoké Mýto mimo své techniky může v případě potřeby nebo na vyžádání krajského operačního a informačního střediska

Více

Organizace hasičů SDH Sbor dobrovolných hasičů - občanské sdružení pracující na úseku požární ochrany - preventivní a výchovná činnost mezi občany a mládeží - výchova nových členů do JSDH JSDH jednotka

Více

Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012

Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012 Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012 Dovolte mi, abych vám v této zprávě přiblížil činnost JSDH Troubky za rok 2012. Jako již tradičně začnu svou zprávu zásahovou činností a výčtem zásahů za uplynulý

Více

Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov

Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov 2013 Rozdíl mezi SDH a JSDH SDH (Sbor dobrovolných hasičů) - je dobrovolná organizace (podobně jako TJ Sokol

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

Jednotka SDH Havířov Město

Jednotka SDH Havířov Město Jednotka SDH Havířov Město Zřizovatelem jednotky je dle zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně je Statutární město Havířov. Organizačně jednotka spadá pod kancelář primátora. Hlavní činností je hašení

Více

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o.

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. na rok 2012 _ 27.01. Bezpečnost práce členů JSDH při výkonu služby /pátek/

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č. j. MV-3122-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: T-STS-Z Praha 14. ledna 2014 listů: 12 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba.....

Více

Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce

Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Obec je povinna dle 68 zákona č.133/1985 Sb. ve znění pozdějších předpisů O požární ochraně (dále zákon o PO) zřídit jednotku požární

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o.

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. na rok 2013 25.01. bezpečnost práce členů JSDH při výkonu služby /pátek/

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Strojní služba A (T-STS A) Platnost od 1. 1. 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

Zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Tišnova za rok 2017

Zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Tišnova za rok 2017 Materiál číslo: 8 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 16.04.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko. srpen 2016

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko. srpen 2016 Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko srpen 2016 2016_32 05:57hodin 2. 8. - technická pomoc, odstranění nebezpečných stavů, zastavení úniku vody, Jevíčko, HZS Moravská Třebová Jednotka

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Školení starostů 2019

Školení starostů 2019 Školení starostů 2019 Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Obec: zřizuje jednotku SDHO udržuje akceschopnost jednotky zabezpečuje OP členů jednotky zabezpečuje

Více

CHLUMCANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, Požární řád

CHLUMCANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, Požární řád OBEC v CHLUMCANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, Požární řád Zastupitelstvo obce Chlumčany na svém zasedání dne I.H.!... 2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2004 V Praze dne 20. října 2004 Částka: 43 O B S A H : Část I. 43.

Více

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY VÝCVIKOVÝ ROK 2018 JEDNOTK SBORU DOBROVOLNÝCH HSIČŮ MĚST KLECNY PLÁN VÝCVIKU ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRVY ZÁSHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECNY Jednotka SDH města Klecany jako součást IZS SCK Do Klecánek 52, 250 67 Klecany

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012 Obec Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice schvaluje a vydává dne 9. 2. 2012 v souladu

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

SH ČMS - Ústřední hasičská škola Jánské Koupele, Moravice 136, VÍTKOV. Plán odborných kurzů v ÚHŠ Jánské Koupele na I. pololetí roku 2017

SH ČMS - Ústřední hasičská škola Jánské Koupele, Moravice 136, VÍTKOV. Plán odborných kurzů v ÚHŠ Jánské Koupele na I. pololetí roku 2017 SH ČMS - Ústřední hasičská škola Jánské Koupele, Moravice 136, 749 01 VÍTKOV tel: 556 309 017, e-mail: hasici.skola@tiscali.cz, www.uhs.cz Plán odborných kurzů v ÚHŠ Jánské Koupele na I. pololetí roku

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2013

Cvičení jednotek SDH v roce 2013 Cvičení jednotek SDH v roce 2013 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále jen DZP

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil:

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Ing. Fešar Tomáš Klimek Petr Podpis: Podpis: Plán odborné přípravy pro rok 2014 vychází ze Sbírky interních aktů řízení Generálního ředitele Hasičského záchranného

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2014

Cvičení jednotek SDH v roce 2014 Cvičení jednotek SDH v roce 2014 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán cvičení jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále

Více

*MVCRX027I2TX* MVCRX027I2TX

*MVCRX027I2TX* MVCRX027I2TX MINISTERSTVO VNITRA *MVCRX027I2TX* MVCRX027I2TX generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-2370-6/PO-IZS-2014 Praha 12. prosince 2014 listů: 6 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba

Více

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy MĚSTYS NEHVIZDY Zastupitelstvo městyse NEZHVIZDY Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo městyse Nehvizdy se

Více

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí P R A V I D L A pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje tato pravidla pro

Více

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce OBEC VILÉMOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce se na svém zasedání konaném dne 23. února 2017 usnesením č. 318/2017 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV-78675-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 12

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV-78675-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 12 MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-78675-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 listů: 12 Schvaluje: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán generální ředitel HZS ČR podepsáno

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Ostrava-Zábřeh, Výškovická 40 územní odbor Opava Opava, Těšínská 39

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Ostrava-Zábřeh, Výškovická 40 územní odbor Opava Opava, Těšínská 39 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 700 30 Ostrava-Zábřeh, Výškovická 40 územní odbor Opava 746 01 Opava, Těšínská 39 č.j.: HSOS-1656-2/2017 Opava 19.4.2017 Vyřizuje: mjr. Ing. Petr Serafín

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň *MVCRX046QBGI* MVCRX046QBGI MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2017.

Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2017. Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2017. Na začátek bych chtěl všechny přítomné přivítat na Valné hromadě sboru dobrovolných hasičů ve Velkých Žernosekách (výroční schůze). Dále bych

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č. j. PO-2340/GŘ-VZ-2007 Kódové označení. ST-B Praha 12. října 2007 Počet listů: 7 Schvaluje: plk. Ing. Alois Sellner v. r. generální

Více

ČINNOST JEDNOTKY SDH PÍSKOVÁ LHOTA V ROCE 2017

ČINNOST JEDNOTKY SDH PÍSKOVÁ LHOTA V ROCE 2017 ČINNOT JEDNOTKY DH PÍKOVÁ LHOTA V ROCE 2017 Rok 2017 byl zahájen přípravou podrobného plánu odborné přípravy, zejména pak časový harmonogram školení. Byly dohodnuty další činnosti jednotky, soupis oprav

Více

Plošné pokrytí. Radim Paloch

Plošné pokrytí. Radim Paloch Plošné pokrytí Radim Paloch Plošné pokrytí Prvním dokumentem k plošnému pokrytí v ČR bylo Usnesení vlády č. 646 z roku 1994 Zákonná úprava stávající podoby plošného pokrytí nabyla účinnosti 01.01.2001

Více

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.: 8908-881/0710

Více

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014,

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, kterou se vydává Požární řád města Velké Hamry, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo

Více

Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011 Praha dne 8. srpna 2011 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011 Praha dne 8. srpna 2011 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX00OTNHK* MVCRX00OTNHK prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0037UG2 HZSJX0037UG2 prvotní identifikátor DRESÁT: Městský úřad, Městys, Obecní úřad, DDL Lukavec, Nemocnice

Více

Zřizovací listina jednotky sboru dobrovolných hasičů obce

Zřizovací listina jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Zřizovací listina jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Obec Kobylnice, Na Budínku 240, 664 51 Kobylnice, IČ: 00488160 (dále jen obec ) okres Brno venkov usnesením zastupitelstva č. 6 ze dne 25. 4. 2019

Více

VZOR. Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.

VZOR. Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. VZOR základních znalostí členů jednotek SDH Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. 1. - základní znalosti zákona a

Více

*MVCRX00I7U4S* MVCRX00I7U4S prvotní identifikátor

*MVCRX00I7U4S* MVCRX00I7U4S prvotní identifikátor *MVCRX00I7U4S* MVCRX00I7U4S prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č. j. MV-62107-1/PO-2009 Kódové označení. ST-B Praha 21. srpna 2009 Počet listů: 6 Schvaluje: generální ředitel HZS ČR genmjr.

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-3270-7/PO-OVL-2014 Praha 8. ledna 2014 Počet listů: 5 S c h v a l u j i : Generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav

Více

Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Brněnec

Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Brněnec Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Brněnec 20 let od vzniku kategorie JPO III 1994-2014 V roce 1994 došlo k rozdělení jednotek požární ochrany do kategorií JPO I, JPO II, JPO III, JPO IV, JPO V, JPO

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX0158FJV* MVCRX0158FJV prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-81251-1/PO-IZS-2012

Více

SH ČMS - Ústřední hasičská škola Jánské Koupele, Moravice 136, VÍTKOV. Plán odborných kurzů v ÚHŠ Jánské Koupele na I. pololetí roku 2018

SH ČMS - Ústřední hasičská škola Jánské Koupele, Moravice 136, VÍTKOV. Plán odborných kurzů v ÚHŠ Jánské Koupele na I. pololetí roku 2018 SH ČMS - Ústřední hasičská škola Jánské Koupele, Moravice 136, 749 01 VÍTKOV tel: 556 309 017, e-mail: hasici.skola@tiscali.cz, www.uhs.cz Plán odborných kurzů v ÚHŠ Jánské Koupele na I. pololetí roku

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Strojní služba B (T-STS B) Platnost od 1. 1. 2006 2005 2 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, Praha 414 *MVCRX040166Q* MVCRX040166Q MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-65497-2/PO-IZS-2018 Praha

Více

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV /PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 14

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV /PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 14 MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-78689-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 listů: 14 Schvaluje: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán generální ředitel HZS ČR podepsáno

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHOTEČ Platná v územním obvodu Obce Choteč Zastupitelstvo obce Choteč vydalo dne 18.6.2008 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

HZSJX0036V8C. Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov

HZSJX0036V8C. Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0036V8C HZSJX0036V8C prvotní identifikátor ADRESÁT: Starostové a starostky obcí, měst a městysů VYŘIZUJE:

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Město Kojetín Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Zastupitelstvo města Kojetína se usneslo na svém zasedání dne 02.04.2019, usnesením č. Z 89/04-19, vydat

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR TCH-16 Technik dobrovolné jednotky PO

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR TCH-16 Technik dobrovolné jednotky PO MINISTERSTVO VNITRA *MVCRX03EZXHL* MVCRX03EZXHL generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-16129-3/PO-IZS-2017 Kódové označení: TCH-16 Praha 3. dubna 2017 listů: 7 Schvaluje: Generální

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce JSI OBEC UHRICICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Uhřičice vydává dne 27.3.2003 v souladu s 29, odst.l, písm. o), zákona č.133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

*MVCRX027WWUW* MVCRX027WWUW

*MVCRX027WWUW* MVCRX027WWUW MINISTERSTVO VNITRA *MVCRX027WWUW* MVCRX027WWUW generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-2370-8/PO-IZS-2014 Praha 29. prosince 2014 listů: 7 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba

Více

oddělení integrovaného záchranného systému

oddělení integrovaného záchranného systému Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy oddělení integrovaného záchranného systému Sokolská 62, 121 24 Praha 2 Plán odborné přípravy dobrovolných jednotek PO na rok 2016 Vydáno: Pokyn KŘ HZS hl. m.

Více

POZARNI RAD OBCE UHERCE

POZARNI RAD OBCE UHERCE \ Obecně závazná vyhláška obce Úherce v,, 'V r r POZARNI RAD OBCE UHERCE Zastupitelstvo obce vydává podle 10 a 84 zákona Č. 128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších novel a v souladu s 29, odst. I, písmo

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Květen 2014

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Květen 2014 Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Květen 2014 2014_16_06 00:32 hodin - 1.5. dopravní nehoda, vyproštění osob, silnice Chornice - Konice Technika : Renault CAS 20, 1+5, HZS Moravská

Více

MĚSTYS CÍTOLIBY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD

MĚSTYS CÍTOLIBY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTYS CÍTOLIBY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD ----------------------------------------------------------------------- Zastupitelstvo městyse Cítoliby se na svém zasedání dne 11.9.2013 usneslo

Více

Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7

Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7 MINISTERSTVO VNITRA ČR Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7 Č.j. MV-6694-1/PO-2009 V Praze dne 3. února 2009 Počet listů: 5 Příloha: 1/4 Podmínky pro poskytování a použití účelové neinvestiční dotace z rozpočtu

Více

*MVCRX025NL7F* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 5. listopadu 2014 Počet listů: 5

*MVCRX025NL7F* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 5. listopadu 2014 Počet listů: 5 *MVCRX025NL7F* MVCRX025NL7F MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

Výroční zpráva SDH Suhrovice. Rok 2014. Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice

Výroční zpráva SDH Suhrovice. Rok 2014. Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice Výroční zpráva SDH Suhrovice Rok 2014 Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice Dovolte mi, abych Vás informoval prostřednictvím výroční zprávy o stavu a činnosti SDH Suhrovice v uplynulém roce

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 6. března 2014 Počet listů: 6. Rozhodnutí

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 6. března 2014 Počet listů: 6. Rozhodnutí *MVCRX01U80OA* MVCRX01U80OA MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB,

Více

*MVCRX01RDS6Y* MVCRX01RDS6Y prvotní identifikátor

*MVCRX01RDS6Y* MVCRX01RDS6Y prvotní identifikátor *MVCRX01RDS6Y* MVCRX01RDS6Y prvotní identifikátor MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-2370-1/PO-IZS-2014 Praha 9. ledna 2014 listů: 9 Schvaluje: brig gen. Ing.

Více

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil:

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Ing. Fešar Tomáš Mgr. Mrva Pavel Podpis: Podpis: Plán odborné přípravy pro rok 2016 vychází ze Sbírky interních aktů řízení GŘ HZS ČR č. 57/2013, kterým se stanoví

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Mosty u Jablunkova

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Mosty u Jablunkova Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Zastupitelstvo obce Mosty u Jablunkova se na svém zasedání dne 12.3.2003 usneslo vydat na základě 29, odst. 1, písm. o), zákona č. 133/85 Sb. (dále jen zákon o PO ), v

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha dne 24. ledna 2014 Počet listů: 7 Příloha: ¼

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha dne 24. ledna 2014 Počet listů: 7 Příloha: ¼ *MVCRX01RZUME* MVCRX01RZUME prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-8388-1/PO-IZS-2014

Více

Odborná příprava a odborná způsobilost členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků ÚPLNÉ ZNĚNÍ

Odborná příprava a odborná způsobilost členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků ÚPLNÉ ZNĚNÍ Odborná příprava a odborná způsobilost členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků ÚPLNÉ ZNĚNÍ Červenec 2006 Související předpisy... 2 Základní odborná příprava členů dobrovolných jednotek PO... 2 Pravidelná

Více

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence.

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence. Město Nový Bydžov Vyhláška č. 1/1997 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVY BYDŽOV. Městské zastupitelstvo v Novém Bydžově se usneslo dne 26. 2. 1997 vydat podle 36, odst. 1., písm. f), zák. ČNR č. 367/1990

Více

SDH LIPŮVKA 1879-2009

SDH LIPŮVKA 1879-2009 OBEC LIPŮVKA Z historie obce První písemnou zmínku o Lipůvce nalézáme roku 1371 v Moravských zemských deskách. Z archeologických nálezů však víme, že zde žili lidé již mnohem dříve. Dá se předpokládat,

Více

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce KOSOŘICE č. 01/2006 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Kosořice schválilo a vydává dne 29.03.2006 v souladu s ustanovením 84, odst. 2

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Rovensko č. 16 Požární řád obce Obec Rovensko na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 8. března 2004 podle par. 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Obecně závazná vyhláška obce Zdechovice č. 1/ 2018, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Zastupitelstvo obce Zdechovice se na svém zasedání dne 23.7.2018 usnesením č.4/2018/4 usneslo vydat na základě

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. PO-1429/IZS-2006 Praha 20. července 2006 listů: 4 S c h v a l u j e : genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...... Generální ředitel

Více

Obecně závazná vyhláška Města Rokytnice v Orlických horách číslo 1/2015 ze dne 22.6.2015. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obecně závazná vyhláška Města Rokytnice v Orlických horách číslo 1/2015 ze dne 22.6.2015. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška Města Rokytnice v Orlických horách číslo 1/2015 ze dne 22.6.2015 Požární řád města Zastupitelstvo Města Rokytnice v Orlických horách se dne 22.června 2015 usneslo podle 29 odst.

Více

Obecně závazná vyhláška Města Štětí č. 5/2011,

Obecně závazná vyhláška Města Štětí č. 5/2011, M Ě S T O Š T Ě T Í Obecně závazná vyhláška Města Štětí č. 5/2011, POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ŠTĚTÍ Zastupitelstvo Města Štětí vydává usnesením č... ze dne 15. 12. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č.

Více

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany JEDNOTKY PO Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči), požární technikou (automobily) a věcnými prostředky požární ochrany

Více

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé Jednotky PO Jednotky požární ochrany Systém jednotek požární ochrany Jednotky požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými

Více

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotky PO 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči),

Více

MĚSTO OPOČNO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města

MĚSTO OPOČNO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města (Jj) fhiaoif M f S T O MĚSTO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města Zastupitelstvo města Opočno se na svém zasedání konaném dne 22. 6. 2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více

*MVCRX01TFCYI* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 17. února 2014 Počet listů: 7

*MVCRX01TFCYI* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 17. února 2014 Počet listů: 7 *MVCRX01TFCYI* MVCRX01TFCYI MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic Zastupitelstvo města Hranic se usneslo dne 3.4. 2003 vydat podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Tato soutěž má za úkol motivovat všechny sbory dobrovolných hasičů, potažmo okrsky k zvýšení své aktivity v oblasti represe, prevence, ochrany obyvatelstva, činnosti

Více

VNITŘNÍ ORGANIZACE JEDNOTKY SDH OBCE / PODNIKU

VNITŘNÍ ORGANIZACE JEDNOTKY SDH OBCE / PODNIKU VNITŘNÍ ORGANIZACE JEDNOTKY SDH OBCE / PODNIKU Jednotka SDH obce nebo podniku Jednotku SDH obce/podniku tvoří členové jednotky sboru dobrovolných hasičů obce/podniku, a osoby vykonávající službu v jednotce

Více

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552 Pravidelná roční zpráva JSDH za rok pro jednání Zastupitelstva města dne. 5. Hospodaření se svěřeným majetkem - výsledek inventury K 3.. byla pracovníky Městského úřadu a velitele JSDH provedena fyzická

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška č. 2/2016,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává požární řád města

Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává požární řád města Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává požární řád města Schváleno ZM dne 21.09.216 usnesením č. 12/159/2016 Nabývá účinnosti dne 18.10.2016 Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává

Více

Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města

Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města Město Nepomuk Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo města Nepomuk se na svém zasedání konaném dne 20. 9. 2018 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 23.8.2018, usnesením č. 50/4, usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) Zákona č. 133/1985

Více

Zpráva o činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko za rok 2017

Zpráva o činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko za rok 2017 Zpráva o činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko za rok 2017 Obsah Úvodem 1. Zřízení jednotky 2. Kategorie jednotky 3. Vyhlašování poplachu 4. Úkoly jednotky 5. Složení jednotky 6. Zajištění

Více

S B Í R K A O B S A H : Pokyn generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR

S B Í R K A O B S A H : Pokyn generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR 0 S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2005 V Praze dne 25. října 2005 Částka: 38 O B S A H : Část I. Část

Více