Prezentace CzechTrade na akci ZEPS ročník Generálního bosensko-hercegovinského veletrhu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Prezentace CzechTrade na akci ZEPS ročník Generálního bosensko-hercegovinského veletrhu"

Transkript

1 Prezentace CzechTrade na akci ZEPS ročník Generálního bosensko-hercegovinského veletrhu I. Úvod Bosna a Hercegovina je jedním z mála relativně neobsazených trhů v Evropě a výrobky a firmy z ČR zde vždy měly dobré jméno. Aktivnější obchodní výměně také nahrává blízká dopravní vzdálenost. Bosna a Hercegovina je navíc země s trojnásobnou prioritou v zahraničních politických i hospodářských vztazích České republiky; jednak v rámci společné zahraniční a bezpečností politiky EU, dále pak bilaterálně jako teritoriální partner a rovněž v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce. Trh a celková situace v této zemi se po nedávných válečných událostech postupně stabilizuje a každým rokem se také zvyšuje vzájemná obchodní výměna mezi ČR a Bosnou a Hercegovinou, kde má výraznou převahu český vývoz, což souvisí i s tím, že Bosna a Hercegovina řadu věcí dováží ze zahraničí. Podle informací ZÚ Sarajevo nejvýznamnějšími komoditami dováženými do Bosny a Hercegoviny ze zahraničí jsou strojní zařízení (16,67%), ropné produkty (8,16%), dopravní prostředky a náhradní díly (3,66%), léky (2,12%) aj. Generální veletrh Bosny a Hercegoviny ZEPS 2006, který se koná ve městě Zenica je největším všeobecným veletrhem v tomto státě. Bosna a Hercegovina se skládá z Federace Bosny a Hercegoviny a Republiky srbské a oblasti se zvláštním statutem Brčko.Celkově je v Bosně a Hercegovině cca. 4 mil. obyvatel (údaje o počtu obyvatel se liší podle jednotlivých zdrojů informací). Oficiální nezaměstnanost je cca. 40 % práceschopného obyvatelstva, ale podle některých zdrojů je reálná nezaměstnanost s ohledem na rozšířenou práci na černo řádově 20% práceschopného obyvatelstva. Náboženské složení obyvatelstva je cca. 45 % muslimů, cca.31% pravoslavných křesťanů a cca. 14% římských katolíků. Bosenský trh, který byl dlouhá léta postižen následky války, se v současné době šíří a stává zajímavým pro zahraniční a tudíž i pro české firmy. I česká Vláda jej ve své strategii dlouhodobé podpory export označila za jeden z prioritních na Balkáně a v regionu celé střední a jižní Evropy. Proto se agentura CzechTrade rozhodla, čerpáním prostředků z Operačního programu průmysl a podnikání, podpořit prezentaci České republiky a firem z ČR právě na tomto veletrhu. Účast CzechTrade na této akci měla rozvinout povědomí zahraničních subjektů o službách agentury a především podpořit získání důležitých kontaktů na potenciální budoucí obchodní partnery firem z ČR.

2 CÍLEM TÉTO AKCE BYLO: rozšířit oborové portfolio obchodních kontaktů agentury CzechTrade v Bosně a Hercegovině rozvinout a zdokonalit schopnosti CzechTrade v podněcování zájmu a konkrétních poptávek v uvedeném teritoriu zvýšit povědomí zahraničních subjektů o možnosti využití služeb agentury CzechTrade II. Charakteristika veletrhu Generální veletrh Bosny a Hercegoviny ZEPS 2006, který se koná ve městě Zenica je největším všeobecným veletrhem v tomto státě. Historie ZEPS-u a letošní veletrh Od roku 1994., kdy se konal první ročník, ZEPS zaznamenává stálý nárůst jak vystavovatelů, tak i návštěvníků. Zajímavosti je, že každým rokem je pravidelný poměr bosenských a zahraničních vystavovatelů, cca 50:50%. Velké procento podepsaných obchodních smluv přímo na veletrhu je podle slov organizátorů garancí, že se vystavovatelé budou na ZEPS stále vracet. Dvanáctého ročníku v roce 2005 se zúčastnilo celkem 606 vystavovatelů, z toho bylo 317 domácích firem a 289 zahraničních dodavatelů, zastoupených buď přímo, nebo prostřednictvím svých místních zástupců. Počet návštěvníků výstavy dosáhl v roce 2005 počtu během 6 dnů konání akce. ZEPS je generální veletrh, kde se vystavují různé výrobní programy a sortimenty výrobků, od dřevařského průmyslu, přes hornictví a hutnictví, stavení stroje a stavební materiály, informatiku, chemii, potravinářský průmysl a komunální vybavení až po turistický ruch. V rámci ZEPSu se vždy konají i prezentace, odborné porady, kulaté stoly a workshopy, které se zabývají tématy aktuálními pro bosenský trh, které organizují různá ministerstva, komory, odborná sdružení apod., za účelem bližšího seznámení s rozvojem a příležitostmi celého bosenského trhu. Letos se jednalo o třináctý ročník Generálního bosensko-hercegovského veletrhu ZEPS 2006 který se konal v termínu ve městě Zenica. Na letošním ročníku výstavy ZEPS 2006 vystavovalo celkem 631 vystavovatelů z 31 zemí na ploše celkem m2, z čehož m2 činila plocha vnitřní expozice a zbytek byla volná venkovní výstavní plocha. Největší počet zahraničních vystavovatelů byl z Chorvatska, Slovinska a Srbska, ale byla zde řada firem z Rakouska a Itálie a objevily se zde i firmy z Číny a také dva vystavovatelé z Laosu. Letošní návštěvnost byla, kvůli muslimskému svátku Ramadan, poněkud nižší, ale přesto přesahovala 60,000 návštěvníků během 6 dnů konání veletrhu. Letos byla jedna z hlavních prezentací prezentace výstavby dálničního koridoru V c, který z větší části bude procházet bosenským územím, a kde se jedná o přímou investici ve výši cca 3,95 miliard EUR.Tato výstavba by měla být zahájena v průběhu příštího roku a

3 určitě bude příležitostí pro uplatnění různých firem z ČR dodávajících stavební stroje a techniku a možná i přímo některých stavebních firem z ČR, které by se v konsorciu s místními firmami mohli zúčastnit výběrového řízení na výstavbu jednotlivých dálničních úseků. Přestože se jedná o všeobecný veletrh, svoji první účast zde Česká republika využila, aby představila i některé firmy z perspektivních oblastí pro tento trh, a to firmy, které pracují v oblastech: automobilový průmysl stavební stroje a technologie hydrogeologie, malé vodní elektrárny a systémy čištění odpadních vod topenářská technika ochranné pomůcky (pro chemický průmysl, ozbrojené složky a lékařství) Výstaviště Veletrh Zenica se koná ve sportovním areálu a parku Kamberovica polje, který má plochu cca 300,000 m2. Na tomto terénu realizátor nechal na kombinovaných asfaltových a dřevěných základech postavit klimatizované a kompletně vybavené stanové haly, kterých bylo letos celkem 11. Výstaviště má veškerou potřebnou infrastrukturu ke konání takovéto velké výstavy. Stánek CzechTrade Stánek CzechTrade s katalogovou výstavou výrobních firem z ČR, byl umístěn v hale B pod pořadovým číslem 1, hned u vchodu, což bylo velice praktické z hlediska návštěvnosti. Součástí stánku byla také vitrína pro umístění exponátů, informační pult, stojany na propagační materiály a kuchyňka. Celková výstavní plocha činila 21 m².

4 V našem nejbližším sousedství byla umístěna velká expozice chorvatských firem, které na veletrhu ZEPS 2006 v Zenici vystavovaly pod patronací Chorvatské hospodářské komory (Krajské komory Sisak) a Chorvatské živnostenské komory. Příští ročník ZEPS-u Příští ročník veletrhu ZEPS se bude konat ve dnech Kancelář CzechTrade v Chorvatsku zvažuje, že by zde zopakovala podobnou formu prezentace. Generální ředitel veletrhu pan Abdulah Serdarević uvedl, že v roce 2007 se očekává další odborné zlepšení a zvětšení veletrhu. III. Realizace projektu (účast CzechTrade na veletrhu) 1. Popis realizace projektu a) uskutečněné aktivity b) množství schůzek c) kontaktované subjekty (charakteristika) Stánek číslo 1 CzechTrade hned v úterý , po zahájení výstavy navštívil velvyslanec České republiky v Bosně a Hercegovině pan Jiří Kuděla spolu s obchodním radou velvyslanectví panem Zbyňkem Peškou, a také oficiální delegace bosenskohercegovských představitelů státních institucí a firem, kterou vedl předseda Hospodářské komory Bosny a Hercegoviny pan Jago Lasić a kterou doprovázel generální ředitel výstavy ZEPS pan Abdulah Serdarević. Pan obchodní rada Zbyněk Peška byl navíc skoro každodenně přítomen na našem stánku a aktivně nám pomáhal při jednáních s firmami. Registrovali jsme, že stánek navštívili zástupci cca 110 především bosenských firem, a to i díky inzerci v denním tisku (deník Dnevni Avaz - nejčtenější deník na území celé BaH) a v katalogu výstavy. V době konání veletrhu jsme také uskutečnili jednání s řadou vystavujících firem, a kromě toho proběhla jednání se zástupci vedení ZEPS, komory BiH, Chorvatské hospodářské komory a Slovinské živnostenské komory (Slovinsko mělo na tomto veletrhu velkou kolektivní účast, kde jejich expozice zabrala více než polovinu jedné výstavní haly).tyto schůzky byly informativní s cílem informovat o působnosti agentury CzechTrade a projednat možnosti spolupráce. Věříme, že díky naší přítomnosti se mezi bosensko- hercegovskou veřejností zvýšilo povědomí o firmách z ČR, které se prezentovaly pomocí svých katalogů, ale i celkové povědomí o českém průmyslu a České republice obecně. Veškeré kontakty získané na veletrhu budou dále využity při práci agentury CzechTrade ( v současné době především její zahraniční kanceláře v Záhřebu, která kromě Chorvatska dílčím způsobem zpracovává také trh Bosny a Hercegoviny) pro vyhledávání vhodných obchodních partnerů pro české firmy, které již projevily či i v budoucnosti projeví zájem o trh Bosny a Hercegoviny. 2. Popis zajištění publicity projektu Publicita účasti agentury CzechTrade na tomto veletrhu byla zajištěna několika způsoby a to:

5 - rozesláním informačních dopisů na některé obchodní partnery a instituce v Bosně a Hercegovině a také v Chorvatsku (řada chorvatských firem se tohoto veletrhu pravidelně účastní a v těsném sousedství našeho stánku se také nacházela velká expozice chorvatských firem, které vystavovaly pod záštitou Chorvatské hospodářské komory a Chorvatské živnostenské komory). - dále byla účast agentury CzechTrade na tomto projektu prezentována, také na webových stránkách zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Záhřebu, placenou inzercí v bosensko hercegovském denním tisku a také placenou inzercí v samotném katalogu výstavy ZEPS K účinné prezentaci naší účasti na projektu napomáhal také ZÚ Sarajevo, který o tomto projektu informoval jak firmy z ČR se zájmem o trh Bosny a Hercegoviny, tak především řadu bosensko hercegovských potenciálních obchodních partnerů. - Firmy z ČR byly k zaslání katalogů vyzvány prostřednictvím webu CzechTrade a inzerátu.v Hospodářských novinách dne Samotný veletrh ZEPS 2006 měl velmi dobře zajištěnou reklamní kampaň jak v tisku, tak i v televizi a rozhlase a v dostatečném předstihu se také reklamoval po území Bosny a Hercegoviny formou informačních billboardů. IV. Celkové zhodnocení naplnění cílů projektu Samotný veletrh byl velkým přínosem pro publicitu o existenci a působnosti agentury CzechTrade, a také poznatky z tohoto veletrhu získané z jednání s jednotlivými firmami, ale i institucemi Bosny a Hercegoviny, budou využity i v dalším působení agentury CzechTrade při pomoci českým firmám najít vhodné obchodní partnery v Bosně a Hercegovině a prosadit se na tamním trhu. Z tohoto hlediska účast na veletrhu naplnila očekávání a cíle, které byly postaveny při plánování této akce. V průběhu veletrhu se potvrdilo i nezbytné důraznější zapojení agentury CzechTrade do zpracovávání informací o trhu Bosny a Hercegoviny, kde jedině aktivnější práce přímo v terénu na teritoriu Bosny a Hercegoviny může nést konkrétní výsledky úspěšné obchodní případy českých firem konkrétně potvrzené uskutečněným vývozem. Z dlouhodobého hlediska, pokud budeme chtít reagovat na rostoucí potřeby české podnikatelské veřejnosti za informacemi a asistenčními službami z teritoria Bosny a Hercegoviny, bude nezbytné buď posílit ZK CT Záhřeb o pracovní sílu, která bude mít na starosti jen tento trh nebo ještě lépe zřídit ZK CT na území Bosny a Hercegoviny, což má i plnou podporu ZÚ Sarajevo a je to jediná možnost poskytnutí opravdu kvalitních služeb českým podnikatelům ze strany agentury CzechTrade na území Bosny a Hercegoviny. Zpracoval: Ing. Vladimír Váňa, ředitel ZK Záhřeb Zkontrolovala: Ing. Jana Herzová, konzultant CT Praha

6 Přílohy: 1/ fotodokumentace 2/ seznam získaných kontaktů KRIVAJA GRADNJA Zavidovići Bosna a Hercegovina Tel.: Fax.: Kontakt: pan Mehmehmedalija Burić, ředitel Fabrika duhana Sarajevo d.d. Zagrebačka 25 Tel.: ekrivic@epn.ba Kontakt: pan Emir Burić ISUZU d.o.o. Muhidina Mašića Munje 10 GORAŽDE Tel.: , Fax.: sead.ma@bih.net.ba iam@bih.net.ba Kontakt: pan Muhidin Šehović Sarajevo Pan Sead Mašić Goražde HIB d.o.o. Put Famosa 34a SARAJEVO Ilidža Tel.: Fax. : , Kontakt: pan Ešref Eco Bećirević MITTAL STEEL ZENICA Bulevar Kralja Tvrtka 1 Tel.: djukicberislav@mittalsteel.com Kontakt: pan Berislav Đukić EUROFER d.o.o. Dragodol TUZLA Tel./Fax.: Mob.: Kontakt: pan Sead Dubravić Mirsad Isaković Sokak Mujagića 1 Tel.: Fax.: isakovicmi@bih.net.ba Kontakt: pan Mirsad Isaković Pyrophyllite Konjic d.o.o Ilijaške brigade 41 ILIJAŠ Tel.: Fax.: eso.a@bih.net.ba Kontakt: pan Esad Alić, dipl.ing. UNIVERZAL a.d. Knez Ivo od Semberije BJELJINA Tel.: Fax.: Mob.: univerzal@rstel.net, univerzal@spinter.net Kontakt: pan Zlatan Lazarević, technický ředitel KOMUNALAC TESLIĆ TESLIĆ Tel.: , Mob.:

7 METALOTEHNA d.d. Husinskih rudara Tel./Fax. : Kontakt: pan Amir Bećirević RMU Banovići BANOVIĆI Tel.: Kontakt: pan Mustafa BENIMI Jošani bb CAZIN Tel.: , Mob.: Kontakt: pan Mijaz Budimlić, dipl.oecc., ředitel ASFALZGRADNJA d.d VISOKO Tel.: Kontakt: paní Alma Bajrić Tel./Fax. : Mob.: Kontakt: pan Jerko Ćorić, ředitel RMC Company d.o.o. Bistua Nuova 137 Tel.: Fax. : Mob.: , rmc@bih.net.ba Kontakt: pan Boris Dilber GRADEKO d.o.o. Bakračeva VISOKO Tel.: , Fax. : Mob.: gradekodoo@bih.net.ba Kontakt: pan Jasmin Baručija LUCIANA d.o.o. Magistralni put bb LUKAVAC Tel./Fax.: Mob.: luciana@bih.net.ba Kontakt: pan Michael Božić, sales manager FEROTOM d.o.o. Draževići bb KISELJAK Tel.: Fax.: Mob.: ferotom@ferotom.lcom Kontakt: Slavko Vrcić R COMERC d.o.o. Amalije Lebeničnik TUZLA Tel. : Fax.: rcomerc@yahoo.co.uk Kontakt: pan Borislav Rakulj LAGER d.o.o. Južna obilaznica bb POSUŠJE POLIKO d.o.o. Bojnicka bb Tel.: Fax.: poliko@bih.net.ba

8 Kontakt: paní Azra TECHNO TRADE d.o.o. Višnjik 28 Tel.: Fax.: Mob.: Kontakt: pan H. Brčinović, prodejce ZIPP ING d.o.o. H. Durmiševića bb GRADAČAC Tel./Fax.: Mob.: Kontakt: pan Džavid Pamuković, ředitel ZR KOVAN d.o.o. Grabovac bb GRAČANICA Tel.: Fax.: Kontakt: pan Said Karalić RAGUM GROUP BOGIŠE Srbsko Tel. : Mob.: Kontakt: pan Dejan Radojković, dipl.oecc., ředitel Azra Fazlić Šareni Hanovi VISOKO Tel.: Kontakt: paní Azra Fazlić S.M. Srebrenica d.o.o. Trg Slobode SREBRENICA Tel.: Fax. : Kontakt: pan Adnan Žilić, dipl.oecc i.b.e. Junuzović d.o.o. Mula Mustafe Bešeskije bb KAKANJ Tel.: Fax.: Mob.: Kontakt: pan Edin Sikira, komerční oddělení ŠIPAD KOMERC d.o.o. Ulica Trampina 12/III Tel. : Kontakt: pan Sead Seidić HIDROULIKA Rudnici Kreka TUZLA Tel. : Mob.: Kontakt: pan Ćazim Baćić Kontakt: pan Jasmin Islambegović Tel.: Termotehnika d.o.o. Tuzla Rudarska TUZLA Tel./Fax.: Kontakt: pan Vahid Ašćerić Pan Hasan Bajrić LUKAVAC C-3/1

9 Tel.: Mob.: Kantonalna bolnica Zenica Crkvice 64 Kontakt: pan Almir Rošić SAJVON d.o.o. Tabić mahala TRAVNIK Tel. : Mob.: sajvon@hotmail.com Kontakt: pan Medžid Jusufbegić, majitel TERACOP d.o.o. J.B.Jelačića bb KISELJAK Tel./Fax.: teracopbih@bih.net.ba Kontakt: pan Nihad Mašić, servis JABLANIT d.o.o. Tel./fax.: Mob.: , jablanit.jablanica@bih.net.ba Kontakt: pan Nezir Kverić FIRING d.o.o. Čajengradska bb VISOKO Tel.: Fax.: Mob.: nedzads@bih.net.ba Kontakt: pan Nedžad Smajlović, ing. IPI d.o.o. Institut za privredni inženjering Fakultetska 1 Tel.: sselimovic@mf.unze.ba Kontakt: pan Semir Selimović, dipl.ing.stroj. REMONTPRUGA d.d. Put života 4c Tel.: Fax.: info@remontpruga.co.ba Kontakt: paní Amela Šatara, dipl.ing VOLKSBANK BH Trg Alije Izetbegovića 69 Tel. : Fax.: sbir.grabus@volksbank.ba Kontakt: pan Sabit Grabus, account manager BREZA SARAJEVO betonara Tel.: Fax.: Mob.: Kontakt: pan Ajnija Omerhodzić, ředitel SE Sarajka d.o.o. Pašage Grgića bb ŽIVINICE Tel.: Fax.: Kontakt: pan Enver Sarajlić, majitel Z.H. ZOLA d.o.o. 1.ulica ŽIVINICE Tel.: Fax.: Mob.:

10 Kontakt: pan Emir Zoletić Nikica Ćurak Kralja Tvrtka 46/ NOVI TRAVNIK Tel./Fax.: Kontakt: pan Nikica Ćurak BONO d.o.o. (hotel Rudar) Stjepana Radića 4 Tel./fax. : Mob.: Kontakt: pan Edin Pelko D.A.R. Sistem o.d. Cara Dušana TRSTENIK Srbsko Tel.: Mob.: drcom@prr.yu Kontakt: pan Rade Radojčić, ředitel EUROTRADE d.o.o. Halilovići 9 Tel./fax.: Mob.: etrade@bih.net.ba Kontakt: pan Salko Kalajdžić, ředitel

Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Podpora českým exportérům agenturou CzechTrade v teritoriích jihovýchodní Evropy

Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Podpora českým exportérům agenturou CzechTrade v teritoriích jihovýchodní Evropy Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Podpora českým exportérům agenturou CzechTrade v teritoriích jihovýchodní Evropy Praha, MPO ČR, 12.05. 2011 Bosna a Hercegovina- nové příležitosti pro hospodářskou spolupráci

Více

Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně

Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně Termín konání: 14. září 2007 Místo konání: I. Úvod Shanghai, Čína, areál výstavního komplexu New International

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme STROJÍRENSTVÍ, KOVOOBRÁBĚNÍ, SVÁŘENÍ Obor: kovoobrábění, sváření a ostatní strojírenství Strojírenství patří v Rusku tradičně a dlouhodobě k jednomu z nejperspektivnějších

Více

ELEKTRO Expocentr Moskva, Ruská federace Elektrozařízení, světelná technika, automatizace budov a staveb

ELEKTRO Expocentr Moskva, Ruská federace Elektrozařízení, světelná technika, automatizace budov a staveb Expocentr Moskva, Ruská federace Elektrozařízení, světelná technika, automatizace budov a staveb ZAŘÍZENÍ, SVĚTOTECHNIKA, AUTOMATIZACE BUDOV A STAVEB Zahraniční zastoupení CzechTrade Moskva připravuje

Více

Jak na export Veletrh - proexportní platforma

Jak na export Veletrh - proexportní platforma Jaroslav Bílek 28.02.2018 Jak na export Veletrh - proexportní platforma Jak na export 2 Obsah tématu Význam veletrhů v digitálním prostředí Proexportní role veletrhu Statistické parametry veletrhů Mezinárodnost

Více

RESTA Vilnius, Litva Obor stavebnictví a renovace

RESTA Vilnius, Litva Obor stavebnictví a renovace Vilnius, Litva Obor stavebnictví a renovace Ve dnech 26. 29. dubna 2017 se v areálu Litevského výstavního a kongresového centra LITEXPO v hlavním městě Vilnius uskuteční specializovaná stavební výstava

Více

MINING INDUSTRY EXPO Kyjev, Ukrajina Sektor důlního strojírenství

MINING INDUSTRY EXPO Kyjev, Ukrajina Sektor důlního strojírenství MINING INDUSTRY EXPO Kyjev, Ukrajina Sektor důlního strojírenství Mezinárodní důlní veletrh Mining Industry Expo se koná pod záštitou Ministerstva energetiky a uhelného průmysl Ukrajiny a navazuje na tradici

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme WASMA 2016 Mezinárodní výstava zařízení a technologií pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Obor: vodohospodářství, ekologie Veletrh WASMA 2016 je významnou mezinárodní

Více

UMIDS BŘEZNA - 1. DUBNA 2017 Krasnodar, Ruská federace. Obor: dřevozpracující a nábytkářský průmysl

UMIDS BŘEZNA - 1. DUBNA 2017 Krasnodar, Ruská federace. Obor: dřevozpracující a nábytkářský průmysl 29. BŘEZNA - 1. DUBNA 2017 Krasnodar, Ruská federace Obor: dřevozpracující a nábytkářský průmysl UMIDS 2017 - jedná se již o jubilejní 20. ročník významného oborově zaměřeného veletrhu, který se pořádá

Více

CONSTRUMA HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Stavebnictví, interiérový design, zahradnictví

CONSTRUMA HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Stavebnictví, interiérový design, zahradnictví HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Stavebnictví, interiérový design, zahradnictví Ve dnech 5. - 9. dubna 2017 se bude v hlavním městě Maďarska konat již 36. Mezinárodní veletrh stavebního průmyslu, zahradnictví

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ECOFAIR a ENERGETIKA 2016 Mezinárodní veletrhy ekologie a energetiky Datum konání: 12. 14.října 2016 Obor: ochrana životního prostředí, energetika Mezinárodní veletrh

Více

VELETRH EKOLOGIE VELETRH EKOLOGIE Budva, Černá Hora Jadranski sajam. Budva, Černá Hora Jadranski sajam

VELETRH EKOLOGIE VELETRH EKOLOGIE Budva, Černá Hora Jadranski sajam. Budva, Černá Hora Jadranski sajam VELETRH EKOLOGIE 22. Veletrh Ekologie představuje významnou akci, na mezinárodní úrovni v oblasti ochrany životního prostředí v Černé Hoře, specializovanou na recyklační průmysl, nakládání s odpady, komunální

Více

ANUGA FOODTEC Výstaviště Kolín n. Rýnem, Německo Obor: technologie pro potravinářský průmysl

ANUGA FOODTEC Výstaviště Kolín n. Rýnem, Německo Obor: technologie pro potravinářský průmysl 20. 23. 03. 2018 Výstaviště Kolín n. Rýnem, Německo Obor: technologie pro potravinářský průmysl Anuga FoodTec je mezinárodně nejvýznamnější akcí potravinářského průmyslu. Veletrh pokrývá veškeré potřeby

Více

MOSBUILD Expocentr Moskva, Ruská federace. Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie

MOSBUILD Expocentr Moskva, Ruská federace. Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie 2018 Expocentr Moskva, Ruská federace Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie Podrobnější informace o akci: www.mosbuild.com Zahraniční zastoupení CzechTrade v Moskvě připravuje prezentaci

Více

AUTOMOTIVE HUNGARY. HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Automobilový průmysl

AUTOMOTIVE HUNGARY. HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Automobilový průmysl AUTOMOTIVE HUNGARY HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Automobilový průmysl Automobilový průmysl je jedním z nejvýznamnějších strategických oborů maďarské ekonomiky, který v posledních letech prochází nevídaně

Více

DEFENCE & SECURITY IMPACT Exhibition Center Bangkok, Thajsko Obranný průmysl

DEFENCE & SECURITY IMPACT Exhibition Center Bangkok, Thajsko Obranný průmysl IMPACT Exhibition Center Bangkok, Thajsko Obranný průmysl Defence & Security je nejvýznamnější veletrh obranného průmyslu v oblasti ASEAN. Koná se každá dva roky pod záštitou Ministerstva obrany Thajska

Více

INDUSTRY DAYS & MACH-TECH

INDUSTRY DAYS & MACH-TECH Ve dnech 14. - 17. května 2019 se bude v hlavním městě Maďarska konat největší mezinárodní veletrh prezentující všechny odvětví průmyslové výroby v Maďarsku. Hlavním tématem je digitalizace a průmysl 4.0

Více

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH 2010 PLOVDIV, Bulharsko

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH 2010 PLOVDIV, Bulharsko Zahraniční zastoupení CzechTrade Bulharsko připravuje prezentaci českých společností za účelem nalezení nových odbytových možností pro české exportéry. Místo konání: Web: International Fair Plovdiv, Bulharsko

Více

ENERGETAB Bielsko - Biała, Polsko Energetika, elektroinstalace

ENERGETAB Bielsko - Biała, Polsko Energetika, elektroinstalace Bielsko - Biała, Polsko Energetika, elektroinstalace Veletrh Energetab v Bielsku-Biale je největším veletrhem energetiky, distribuce energie a elektroinstalací ve střední Evropě. Účast na něm se stala

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 1. 11. 2018 Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Prezentace CZECHTRADE na akci NBC The International Symposium Conference 2006

Prezentace CZECHTRADE na akci NBC The International Symposium Conference 2006 Závěrečná zpráva z akce: Prezentace CZECHTRADE na akci NBC The International Symposium Conference 2006 Termín konání: 18. 21. červen 2006 Místo konání: AIR Defence House MO,Tampere, Finsko I. Úvod Obor

Více

SAJAM VODA BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody

SAJAM VODA BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody Zahraniční kancelář agentury CzechTrade v Bělehradě připravuje společnou prezentaci českých firem na tomto veletrhu

Více

Zásady spolupráce zastupitelských úřadů České republiky s českými podnikatelskými subjekty v obchodně ekonomické oblasti (KODEX)

Zásady spolupráce zastupitelských úřadů České republiky s českými podnikatelskými subjekty v obchodně ekonomické oblasti (KODEX) Zásady spolupráce zastupitelských úřadů České republiky s českými podnikatelskými subjekty v obchodně ekonomické oblasti (KODEX) Ministerstva průmyslu a obchodu a zahraničních věcí jsou si vědoma své nezastupitelné

Více

INTERNATIONAL INDUSTRIAL FORUM

INTERNATIONAL INDUSTRIAL FORUM Kyjev, Ukrajina Strojírenství a kovoobrábění INTERNATIONAL INDUSTRIAL FORUM je nejvýznamnější mezinárodní výstavní akcí v oblasti strojírenství a kovoobrábění. Od roku 2005 vlastní certifikát mezinárodní

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme Veletrhy ENERGETIKY, STAVEBNICTVÍ a VODOHOSPODÁŘSTVÍ 2016 Zahraniční zastoupení CzechTrade v Černé Hoře připravuje prezentaci českých firem na společném stánku během veletrhů

Více

CNR FOOD INSTANBUL 2019

CNR FOOD INSTANBUL 2019 CNR FOOD INSTANBUL 2019 INSTANBUL, TURECKO CNR Food Istanbul je významnou událostí s dlouhodobou tradicí na poli pastvinářského sektoru v Turecku. Ročník 2018 navštívilo přes 36 000 návštěvníků, z toho

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme METALLOOBRABOTKA. SVARKA 2015 Obor: kovoobrábění Kovoobrábění v Rusku patří tradičně a dlouhodobě k jednomu z nejperspektivnějších a nejpřitažlivějších odvětví. Obrovské

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme TUBE 2016 Mezinárodní odborný veletrh trubek, rour a potrubních systémů Místo konání: Výstaviště Düsseldorf, Německo Datum konání: 4. 8. dubna 2016 Obor: výroba a zpracování

Více

DRINKTEC Výstaviště Mnichov, Německo Obor: nápojová technika

DRINKTEC Výstaviště Mnichov, Německo Obor: nápojová technika 11. 15. 9. 2017 Výstaviště Mnichov, Německo Obor: nápojová technika Mezinárodní odborný veletrh nápojové techniky a technologií pro Liquid Food. Celosvětově největší akce pro prezentaci novinek z oblasti

Více

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU PIVO 2018 VYPLATÍ?

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU PIVO 2018 VYPLATÍ? 22. - 25. 5. 2018 Mezinárodní veletrh PIVO je v Rusku vnímán jako významná mezinárodní událost v oblasti potravinářského průmyslu vším co je spojeného s pivovarnickým odvětvím, výrobou nealko nápojů, tj.

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme . Na zahraničních trzích se vyznáme GLOBAL PETROLEUM SHO W 2016 Místo konání: Calgary, Kanada, Město Calgary v provincii Alberta je centrem ropného průmyslu Kanady. Skoro všechny velké ropné společnosti

Více

ČCCR objednala ostrovní stánek o velikosti 240 m2 ve středu hlavní haly a v současné době jedná o možnosti stát se zemí partnerem veletrhu.

ČCCR objednala ostrovní stánek o velikosti 240 m2 ve středu hlavní haly a v současné době jedná o možnosti stát se zemí partnerem veletrhu. V Praze, dne 19.5. 2003 Vážená paní, vážený pane, Česká centrála cestovního ruchu organizuje 7. oficiální účast České republiky na veletrhu cestovního ruchu Tour Salon Poznaň, jehož letošní, již 14. ročník,

Více

VÝSTAVIŠTĚ: SOČI, RUSKÁ FEDERACE OBOR: POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL, STROJÍRENSTVÍ VÝROBA STROJŮ A TECHNIKY

VÝSTAVIŠTĚ: SOČI, RUSKÁ FEDERACE OBOR: POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL, STROJÍRENSTVÍ VÝROBA STROJŮ A TECHNIKY PIVO 2017 16. - 19. KVĚTNA 2017 Soči, Ruská federace Obor: potravinářský průmysl, strojírenství výroba strojů a techniky Mezinárodní veletrh PIVO je v Rusku vnímán jako významná mezinárodní událost v oblasti

Více

Veletrh je určen nejen odborné veřejnosti, jako jsou zástupci firem, obchodníci, nákupčí a odborníci, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti.

Veletrh je určen nejen odborné veřejnosti, jako jsou zástupci firem, obchodníci, nákupčí a odborníci, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti. 16. - 23. 10. 2019 VELETRH K je největší plastikářský veletrh na světě! Veletrh se koná výstavní ploše téměř 72.000 m 2, vystavuje zde přes 3.200 vystavovatelů z celého světa. Jedná se o prvotřídní platformu

Více

GIFA Výstaviště Düsseldorf, Německo Obor: slévárenství

GIFA Výstaviště Düsseldorf, Německo Obor: slévárenství 25. 29. 6. 2019 Výstaviště Düsseldorf, Německo Obor: slévárenství GIFA je mezinárodně nejvýznamnější akcí oboru slévárenství, konající se jednou za 4 roky. Jedná se o světově prvotřídní platformu pro prezentaci

Více

AUSTECH Melbourne, Austrálie Strojírenství

AUSTECH Melbourne, Austrálie Strojírenství Melbourne, Austrálie Strojírenství Veletrh AUSTECH & NATIONAL MANIFACTURING WEEK je veletrh pořádaný jednou za dva roky, jedná se o největší událost strojírenského průmyslu v Austrálii, na Novém Zélandu

Více

SVARKA. KONTROL I DIAGNOSTIKA. METALLOOBRABOTKA Jekatěrinburg, Rusko Obor: Svařování, strojírenství, monitoring a diagnostika

SVARKA. KONTROL I DIAGNOSTIKA. METALLOOBRABOTKA Jekatěrinburg, Rusko Obor: Svařování, strojírenství, monitoring a diagnostika SVARKA. KONTROL I DIAGNOSTIKA. METALLOOBRABOTKA 2016 Jekatěrinburg, Rusko Obor: Svařování, strojírenství, monitoring a diagnostika Výstava patří mezi významné akce v Uralském federálním okruhu, na kterou

Více

HOTELYMPIA EXCEL London, Velká Británie sektor HORECA

HOTELYMPIA EXCEL London, Velká Británie sektor HORECA EXCEL London, Velká Británie Prestižní veletrh HOTELYMPIA se stoletou tradicí je dynamickou čtyřdenní výstavou představující současné trendy napříč celým odvětvím hospitality & catering. V Londýně se střetává

Více

Podmínky programu incomingových misí v ČR v roce 2019

Podmínky programu incomingových misí v ČR v roce 2019 Podmínky programu incomingových misí v ČR v roce 2019 Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, organizuje v rámci svých proexportních programů v roce 2019 Program incomingových misí, který se řídí těmito Podmínkami.

Více

HANNOVER MESSE Výstaviště Hannover, Německo Obor: strojírenství

HANNOVER MESSE Výstaviště Hannover, Německo Obor: strojírenství 24. 28. 4. 2017 Výstaviště Hannover, Německo Obor: strojírenství HANNOVER MESSE je světově nejdůležitějším veletrhem v rámci strojírenského odvětví. Jedná se o prvotřídní platformu pro prezentaci světových

Více

ACHEMA Výstaviště Frankfurt nad Mohanem, Německo Obor: chemický průmysl

ACHEMA Výstaviště Frankfurt nad Mohanem, Německo Obor: chemický průmysl 11. 15. 6. 2018 Výstaviště Frankfurt nad Mohanem, Německo Obor: chemický průmysl ACHEMA je jedním z nejdůležitějších veletrhů v rámci zpracovatelského průmyslu. Jedná se o prvotřídní platformu pro prezentaci

Více

MASHEX SIBERIA IEC Novosibirsk Expo Centrum, Ruská federace Obor: strojírenství

MASHEX SIBERIA IEC Novosibirsk Expo Centrum, Ruská federace Obor: strojírenství IEC Novosibirsk Expo Centrum, Ruská federace Obor: strojírenství Zahraniční zastoupení CzechTrade v Jekatěrinburgu připravuje společnou prezentaci českých firem za účelem nalezení nových odbytových možností

Více

WASMA Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů

WASMA Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Zahraniční zastoupení CzechTrade Moskva připravuje prezentaci českých firem za účelem nalezení

Více

BAUMA Výstaviště Mnichov, Německo Obor: stavebnictví

BAUMA Výstaviště Mnichov, Německo Obor: stavebnictví 8. 14. 4. 2019 Výstaviště Mnichov, Německo Obor: stavebnictví BAUMA je světově nejdůležitějším veletrhem ve stavebním průmyslu. Veletrh se koná na výstavní ploše 600.000m2, vystavuje zde přes 3.400 vystavovatelů

Více

ENERGETIKA&ELEKTROTECHNIKA PETROHRAD/ RUSKO,

ENERGETIKA&ELEKTROTECHNIKA PETROHRAD/ RUSKO, Obchodní mise MPO v Petrohradě připravuje prezentaci českých společností v oboru energetiky a elektrotechniky za účelem nalezení nových exportních příležitostí pro české firmy. Místo konání: Web: Výstaviště

Více

ELEKTRO & ENERGETIKA & STAVEBNICTVÍ & VODOHOSPODÁŘSTVÍ

ELEKTRO & ENERGETIKA & STAVEBNICTVÍ & VODOHOSPODÁŘSTVÍ ELEKTRO & ENERGETIKA & STAVEBNICTVÍ & VODOHOSPODÁŘSTVÍ 2017 Zahraniční kancelář CzechTrade v Černé Hoře připravuje prezentaci českých firem na společném stánku během veletrhů Elektro, Energetiky, Stavebnictví

Více

BATA AGRO Stara Zagora, Bulharsko Specializovaný Zemědělský veletrh

BATA AGRO Stara Zagora, Bulharsko Specializovaný Zemědělský veletrh Stara Zagora, Bulharsko Specializovaný Zemědělský veletrh VELETRH BATA AGRO je výjimečnou příležitostí pro české společnosti pro nabídnutí svých strojů, zařízení a produktů v rámci společné expozice České

Více

FAKUMA Výstaviště Friedrichshafen, Německo Obor: zpracování plastů

FAKUMA Výstaviště Friedrichshafen, Německo Obor: zpracování plastů 16. 20. 10. 2018 Výstaviště Friedrichshafen, Německo Obor: zpracování plastů FAKUMA je mezinárodní veletrh pro zpracování plastů a patří mezi nejdůležitější světové akce ve svém oboru. Koná se ve Friedrichshafenu,

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme EXPODREV 2014 Mezinárodní odborný veletrh dřevoobráběcího průmyslu Obor: dřevoobráběcí průmysl Veletrh ExpoDrev 2014 je mezinárodní událostí na poli dřevozpracujícího

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ISPO BEIJING 2015 Společná účast českých firem na mezinárodním veletrhu ISPO Beijing 2015 Datum konání: 28. 31. ledna 2015 Obor: sportovní vybavení a oblečení Prodej sportovního

Více

Export ČR a exportní omezení Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant

Export ČR a exportní omezení Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant Export ČR a exportní omezení 18.6.2019 Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant ZAHRANIČNÍ OBCHOD ČR 9 000 000 000 8 000 000 000 7 000 000 000 6 000 000 000 5 000 000 000 4 000 000 000 3 000 000 000 2

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH Datum konání: 29.9. - 4.10.2014 Obor: klíčový oborový veletrh v odvětví strojního průmyslu v Bulharsku s širokou mezinárodní účastí v roce

Více

Závěrečná zpráva a fotodokumentace prezentace na veletrhu POLAGRA FARM 2006 Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

Závěrečná zpráva a fotodokumentace prezentace na veletrhu POLAGRA FARM 2006 Mezinárodní veletrh zemědělské techniky Závěrečná zpráva a fotodokumentace prezentace na veletrhu POLAGRA FARM 2006 Mezinárodní veletrh zemědělské techniky Termín konání: 12. 15. října 2006 Místo konání: Poznaň, Polsko Zpracoval: Mgr. Jiří Banot,

Více

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY ZÁSADY pro organizování a financování národních výstav a českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách v zahraničí v roce 2012 Zásady pro organizování a financování českých oficiálních

Více

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava)

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Hospodářská komora České republika XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ (15. 16. května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Kontaktní osoba za HK ČR: Markéta Svobodová svobodova.marketa@komora.cz

Více

ISM Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: potravinářství

ISM Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: potravinářství Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: potravinářství ISM je mezinárodní veletrh pro prezentaci světových novinek z oboru sladkostí a cukrovinek a patří mezi nejdůležitější světové akce ve svém oboru.

Více

INTERBAD Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: výroba bazénů, saun a lázeňství

INTERBAD Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: výroba bazénů, saun a lázeňství Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: výroba bazénů, saun a lázeňství INTERBAD je světově nejvýznamnější platformou pro prezentaci novinek z oblasti výroby a údržby bazénů a saun, lázeňství a wellness. Veletrh

Více

EXPORTNÍ FÓRUM CHORVATSKO A SLOVINSKO Alen Novosad Ředitel CzechTrade Záhřeb

EXPORTNÍ FÓRUM CHORVATSKO A SLOVINSKO Alen Novosad Ředitel CzechTrade Záhřeb EXPORTNÍ FÓRUM CHORVATSKO A SLOVINSKO 17. 05. 2019 Alen Novosad Ředitel CzechTrade Záhřeb VŠEOBECNÉ ÚDAJE CHORVATSKO SLOVINSKO Rozloha 56.542 km 2 20.273 km 2 Počet obyvatel 4 mil. 2 mil. Měna Schengen

Více

Závěrečná Zpráva o účasti českých firem na Mezinárodním technickém veletrhu v Plovdivu, konaném ve dnech

Závěrečná Zpráva o účasti českých firem na Mezinárodním technickém veletrhu v Plovdivu, konaném ve dnech Závěrečná Zpráva o účasti českých firem na Mezinárodním technickém veletrhu v Plovdivu, konaném ve dnech 28. 9. 3.10 2015 71. ročník Mezinárodního technického veletrhu byl ročníkem inovací a nových technologií.

Více

TERITORIÁLNÍ SEMINÁŘ ČERNÁ HORA A BOSNA a HERCEGOVINA - exportní příležitosti Izudin Gušmirović Vedoucí ZK Podgorica

TERITORIÁLNÍ SEMINÁŘ ČERNÁ HORA A BOSNA a HERCEGOVINA - exportní příležitosti Izudin Gušmirović Vedoucí ZK Podgorica TERITORIÁLNÍ SEMINÁŘ ČERNÁ HORA A BOSNA a HERCEGOVINA - exportní příležitosti 5. 10. 2018 Izudin Gušmirović Vedoucí ZK Podgorica ČERNÁ HORA - Aktuální situace na trhu za rok 2017/2018 Vybraná makroekonomická

Více

FLYIN 2013. Mezinárodní výstava leteckého průmyslu NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE VYSTAVUJTE NA NEJVĚTŠÍ LETECKÉ AKCI V ČESKÉ REPUBLICE

FLYIN 2013. Mezinárodní výstava leteckého průmyslu NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE VYSTAVUJTE NA NEJVĚTŠÍ LETECKÉ AKCI V ČESKÉ REPUBLICE VYSTAVUJTE NA NEJVĚTŠÍ LETECKÉ AKCI V ČESKÉ REPUBLICE Mezinárodní výstava leteckého průmyslu FLYIN 2013 NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE FLYIN & Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády ČR Mezinárodní výstava

Více

GLOBAL INDUSTRIE (MIDEST) 2019

GLOBAL INDUSTRIE (MIDEST) 2019 2019 Největší strojírenský veletrh ve Francii, který spojuje veletrh strojírenských subdodávek Midest s veletrhy finálních strojírenských výrobků. www.global-industrie.com PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 26. 9. 2018 Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Interzoo Výstaviště Norimberk, Německo Obor: chovatelské potřeby

Interzoo Výstaviště Norimberk, Německo Obor: chovatelské potřeby Výstaviště Norimberk, Německo Obor: chovatelské potřeby Interzoo je světově největší veletrh pro prezentaci inovativních novinek v péči o zvířata a patří mezi nejdůležitější světové akce ve svém oboru.

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Mgr. Martin Šmejc Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Mgr. Martin Šmejc Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 11. 02. 2019 Mgr. Martin Šmejc Exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ SÍTĚ

Více

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU FENASAN 2018 VYPLATÍ?

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU FENASAN 2018 VYPLATÍ? Fenasan je jedním z nejdůležitějších veletrhů v národním i mezinárodním měřítku, zaměřeným na sektor vody a odpadních vod. Současně s ním pravidelně probíhá technický kongres AESABESP, který je největší

Více

CESTOVNÍ ZPRÁVA. Úterý :30 Přílet do Bangkoku. Příprava stánku SST na výstavišti

CESTOVNÍ ZPRÁVA. Úterý :30 Přílet do Bangkoku. Příprava stánku SST na výstavišti CESTOVNÍ ZPRÁVA Cestovatel: Ing. Bedřich Musil Výstava: METALEX 2017, Bangkok, Thajsko Termín cesty: 20. - 26. 11. 2017 Časový harmonogram cesty Pondělí 20. 11. 14:30 Odlet z ČR Úterý 21. 11 12:30 Přílet

Více

FERIA AEROSPACIAL MÉXICO 2017 (FAMEX 2017)

FERIA AEROSPACIAL MÉXICO 2017 (FAMEX 2017) FERIA AEROSPACIAL MÉXICO 2017 (FAMEX 2017) Base Aérea Militar No.1, Municipio de Zumpango, Estado de México, México Sector: letectví, obrana, vesmír, bezpečnostní služby, letadla, zařízení, technologie

Více

AGRO 2013- UKRAJINA, KYJEV

AGRO 2013- UKRAJINA, KYJEV Zahraniční zastoupení CzechTrade Kiev připravuje prezentaci českých společností z oboru zemědělství za účelem nalezení nových odbytových možností pro české exportéry. Místo konání: Web: Národní ExpoCentrum

Více

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU TOP WINE CHINA VYPLATÍ?

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU TOP WINE CHINA VYPLATÍ? Největší oborová akce svého druhu v severovýchodní Číně. Veletrh je doporučen vystavovatelům nejen z řad vinařů, ale i producentům ostatních alko nápojů a výrobcům a obchodníkům s nápojovým a dekoračním

Více

AUTOMECHANIKA ISTANBUL

AUTOMECHANIKA ISTANBUL AUTOMECHANIKA ISTANBUL Veletrh AUTOMECHANIKA je zavedenou mezinárodní událostí na poli automobilového průmyslu. Značka Automechanika stojí za úspěšnými veletrhy pro automobilovou OEM produkci po celém

Více

PLMA KVĚTEN RAI EXHIBITION CENTRE AMSTERDAM Amsterdam, Nizozemsko Privátní značky v sektoru food a non-food

PLMA KVĚTEN RAI EXHIBITION CENTRE AMSTERDAM Amsterdam, Nizozemsko Privátní značky v sektoru food a non-food RAI EXHIBITION CENTRE AMSTERDAM Amsterdam, Nizozemsko Privátní značky v sektoru food a non-food Veletrh PLMA každoročně nabízí prestižní možnost pro všechny vystavovatele prezentovat produkty pro nákupčí

Více

TH CHINA (CHENGDU) FOOD & DRINKS FAIR Chengdu, Sichuan, Čína obor: potravinářský průmysl

TH CHINA (CHENGDU) FOOD & DRINKS FAIR Chengdu, Sichuan, Čína obor: potravinářský průmysl 98TH CHINA (CHENGDU) FOOD & DRINKS FAIR 2018 Chengdu, Sichuan, Čína obor: potravinářský průmysl 98th China Food & Drinks Fair (Chengdu) 2018 je mezinárodní událostí v oblasti potravinářského průmyslu a

Více

PLMA USA Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: privátní značky

PLMA USA Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: privátní značky Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: privátní značky Popularita obchodních značek v USA je mnohem vyšší, než tomu bylo v předchozích letech. Očekává se, že tento trend bude dále posilovat.

Více

AUTOMECHANIKA McCormick Convention Center, Chicago, Illinois Obor: Automobilový průmysl dodavatelé auto dílů, prodejci.

AUTOMECHANIKA McCormick Convention Center, Chicago, Illinois Obor: Automobilový průmysl dodavatelé auto dílů, prodejci. McCormick Convention Center, Chicago, Illinois Obor: Automobilový průmysl dodavatelé auto dílů, prodejci. Veletrh je otevřený široké veřejnosti a je zaměřený na nejmodernější trendy způsobu prodeje, distribuce

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme MTMS 2015 Nejvýznamnější odborný veletrh průmyslových subdodávek v Beneluxu. Koná se pravidelně jednou za dva roky (v sudých letech alternuje s ESEF, Utrecht), nahrazuje

Více

ZPRÁVA ZE SPOLEČNÉ ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍM VELETRHU

ZPRÁVA ZE SPOLEČNÉ ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍM VELETRHU ZHODNOCENÍ VELETRHU Veletrh PULIRE 2013, 21 23. 5. 2013, Verona, Itálie IDENTIFIKACE VELETRHU: Mezinárodní veletrh PULIRE 2013, jež je organizován společností AFIDAMP SERVIZI SRL (sdružení výrobců profesionálních

Více

FÓRUM OBCHODNÍCH ZÁSTUPCŮ ITÁLIE 26. 28. 11. 2015

FÓRUM OBCHODNÍCH ZÁSTUPCŮ ITÁLIE 26. 28. 11. 2015 FÓRUM OBCHODNÍCH ZÁSTUPCŮ ITÁLIE 26. 28. 11. 2015 FÓRUM OBCHODNÍCH ZÁSTUPCŮ Veletrh obchodních zástupců Místo konání: Milán, Itálie Datum konání: 26. 28. listopadu 2015 Obor: vhodné pro všechny obory Forum

Více

GLOBAL AUTOMOTIVE COMPONENTS AND SUPPLIERS EXPO Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: automobilový průmysl

GLOBAL AUTOMOTIVE COMPONENTS AND SUPPLIERS EXPO Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: automobilový průmysl GLOBAL AUTOMOTIVE COMPONENTS AND SUPPLIERS EXPO 2018 5. 7. 06. 2018 Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: automobilový průmysl Global Automotive Components and Suppliers Expo je významnou mezinárodní akcí

Více

NAPLŇUJEME POTŘEBY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ

NAPLŇUJEME POTŘEBY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ NAPLŇUJEME POTŘEBY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ IMPLEMENTACE EXPORTNÍ STRATEGIE Tisková konference MPO 5. 3. 2013 1 IMPLEMENTACE EXPORTNÍ STRATEGIE 2012 2020 Naplnění poptávky českých exportérů Zaměření exportní

Více

RENEXPO Water & Energy dubna 2017 Bělehrad, Srbsko Obor: HOSPODAŘENÍ S VODOU, ENERGETIKA

RENEXPO Water & Energy dubna 2017 Bělehrad, Srbsko Obor: HOSPODAŘENÍ S VODOU, ENERGETIKA RENEXPO Water & Energy 2017 25 27. dubna 2017 Bělehrad, Srbsko Obor: HOSPODAŘENÍ S VODOU, ENERGETIKA Mezinárodní veletrh využívání a úpravy vody a energetiky RENEXPO Water & Energy je významnou akcí svého

Více

INDAGRA FOOD Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní potravinářský veletrh

INDAGRA FOOD Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní potravinářský veletrh Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní potravinářský veletrh Mezinárodní potravinářský veletrh INDAGRA FOOD 2017 a paralelně probíhající veletrhy INDAGRA (Zemědělství a zemědělská technika) a EXPO DRINK&WINE

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme SUBCON 2015 Jediný britský veletrh s jednoznačným zaměřením na subdodávky & výrobu & technologie Zastoupení všech úrovní v oblasti strojírenského dodavatelského řetězce

Více

AUTOSTRADA Targi Kielce, Polsko Dopravní infrastruktura

AUTOSTRADA Targi Kielce, Polsko Dopravní infrastruktura Targi Kielce, Polsko Dopravní infrastruktura Veletrh Autostrada je název XXIII. ročníku mezinárodního veletrhu silničního stavitelství, který pořádají Veletrhy Kielce. V roce 2016 se akce účastnilo 471

Více

THE BIG DWTC DUBAI, SAE stavebnictví/stavební materiály

THE BIG DWTC DUBAI, SAE stavebnictví/stavební materiály THE BIG 5 26. 29. 11. 2017 https://www.thebig5.ae/ Veletrh The BIG 5 se vrací v roce 2017 po třicáté sedmé. Jedná se tak o veletrh s nejdelší tradicí v SAE. The BIG 5 je největší stavební veletrh v zemích

Více

12. ročníku mezinárodního veletrhu životního prostřed a obnovitelných zdrojů Green Expo v Mexico City září 2013

12. ročníku mezinárodního veletrhu životního prostřed a obnovitelných zdrojů Green Expo v Mexico City září 2013 Obchodní mise Ministerstva průmyslu a obchodu v Mexiku připravuje prezentaci českých společností za účelem nalezení nových odbytových možností pro české exportéry. Místo konání: Web: WTC, México D.F.,

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ENVIRONMENT AND ENERGY 2015 10. Mezinárodní veletrh energetických a environmentálních technologií Obor: Výroba a distribuce energie a tepla, obnovitelné zdroje, vodní

Více

AUTOMOTIVE HUNGARY HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE, BUDAPEŠŤ (MAĎARSKO)

AUTOMOTIVE HUNGARY HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE, BUDAPEŠŤ (MAĎARSKO) Ve dnech 18. - 20. října 2017 se bude v hlavním městě Maďarska konat již pátý ročník akce pro výrobce a dodavatele působící v oblasti automobilového průmyslu (OEM, TIER 1/2/3) mezinárodní odborná výstava

Více

FIBO Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: fitness, wellness a péče o zdraví

FIBO Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: fitness, wellness a péče o zdraví Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: fitness, wellness a péče o zdraví FIBO je světově nejvýznamnější platformou pro prezentaci novinek z oblasti vybavení pro fitness a sport, wellness a péči o zdraví.

Více

Success Story. Projekt ekonomické diplomacie. Zajištění akcí probíhajících v rámci výstavy INDIA SHOW. v České republice ze strany ZÚ Dillí

Success Story. Projekt ekonomické diplomacie. Zajištění akcí probíhajících v rámci výstavy INDIA SHOW. v České republice ze strany ZÚ Dillí Success Story Projekt ekonomické diplomacie Zajištění akcí probíhajících v rámci výstavy INDIA SHOW v České republice ze strany ZÚ Dillí Specifika projektu Nezajišťuje přípravu akce v zemi vyslání, ale

Více

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH 74. MEZINÁRODNÍ je výjimečnou příležitostí pro české společnosti pro nabídnutí svých strojů, zařízení a produktů v rámci společné expozice České Republiky/CzechTrade. Mezinárodní

Více

NABÍDKA ÚČASTI ČESKÝCH FIREM NA PRESTIŽNÍM MEZINÁRODNÍM VELETRHU BIOFACH 2019

NABÍDKA ÚČASTI ČESKÝCH FIREM NA PRESTIŽNÍM MEZINÁRODNÍM VELETRHU BIOFACH 2019 NABÍDKA ÚČASTI ČESKÝCH FIREM NA PRESTIŽNÍM MEZINÁRODNÍM VELETRHU BIOFACH 2019 Ministr zemědělství zve české firmy, nabízející produkty či suroviny v biokvalitě, k účasti na společné expozici Ministerstva

Více

VELETRH C.W.I.E.M.E

VELETRH C.W.I.E.M.E f VELETRH C.W.I.E.M.E. Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: navíjecí stroje, elektrické motory, měřicí přístroje, transformátory. Elektromotory a na ně navázané další strojírenské obory

Více

ICCI

ICCI ICCI 2017 Veletrh ICCI 2017 je mezinárodní událostí na poli energetiky. Mezi odbornou veřejností má ICCI pevné postavení, jelikož se jedná již o 23. ročník. Tradičně je podporován nejvýznamnějšími státními

Více

LOGIMAT Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: intralogistika

LOGIMAT Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: intralogistika 14. - 16. 3. 2017 Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: intralogistika LogiMAT je mezinárodně významnou akcí intralogistiky, distribuce, materiálových a informačních toků. Jedná se o jedinečnou prezentaci

Více

Expozice českého "zeleného zlata" na prestižním. nápojovém veletrhu Brau Beviale 2014

Expozice českého zeleného zlata na prestižním. nápojovém veletrhu Brau Beviale 2014 Expozice českého "zeleného zlata" na prestižním nápojovém veletrhu Brau Beviale 2014 Ve dnech 11. 13. listopadu 2014 se uskutečnil na výstavišti v německém Norimberku světově prestižní mezinárodní nápojový

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme PIVO 2016 Mezinárodní veletrh Obor: potravinářský průmysl, strojírenství výroba strojů a techniky Mezinárodní veletrh PIVO je v Rusku vnímán jako významná mezinárodní

Více

G E N E R A Madrid, Španělsko

G E N E R A Madrid, Španělsko Zveme Vás na akci Prezentace českých firem na mezinárodním veletrhu G E N E R A Madrid, Španělsko Termín konání: 12.- 14. května 2009 Místo konání : IFEMA - Madrid Http://www.ifema.es/ferias/genera/default.html

Více

AGRO ANIMAL SHOW GRAIN EXPO FRESH EXPO Kyjev, Ukrajina Agroprůmyslový sektor

AGRO ANIMAL SHOW GRAIN EXPO FRESH EXPO Kyjev, Ukrajina Agroprůmyslový sektor GRAIN EXPO FRESH EXPO Kyjev, Ukrajina Agroprůmyslový sektor Mezinárodní veletrh je zaměřen na technologie chovu a krmení zemědělských zvířat, zařízení a technologie pro rostlinnou výrobu, logistiku a skladování

Více

CONSTRUCT EXPO Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní stavební veletrh

CONSTRUCT EXPO Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní stavební veletrh Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní stavební veletrh Mezinárodní stavební veletrh CONSTRUCT EXPO 2018 a paralelně probíhající veletrhy Ambient (Interiéry) a Romtherm (Vzduchotechnika a technologie tepla)

Více