Srdce farnosti ročník 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Srdce farnosti ročník 2012"

Transkript

1 Srdce farnosti ročník 2012 číslo 2 březen duben BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Naše Ano kříži Kříž, jeden z původních symbolů lidstva, má rozmanité formy a pro významovou hloubku svého obsahu bývá jen stěží porovnatelný. Jako kulturní a náboženský symbol je znám v nespočetných variantách už v prastarých časech vyspělých kultur krajin Blízkého východu, Ameriky nebo Asie. Známe dva směry pohybu, které se prolínají a vytvářejí kříž. Bez ohledu na to, zda se rozprostírá v prostorové nebo časové, konkrétní nebo abstraktní dimenzi, udává základní uspořádání jako orientaci a středový bod centrum síly a života. To vedlo již v předkřest anském období k mnoha vyjádřením a hodnocením tohoto tajemného symbolu. V Římě a dávno před tím u jiných národů se kříž stal nástrojem nejkrutější a nejhroznější popravy. Jistě, raději posloucháme, jak Kristus zmírňuje utrpení a že chce svět a život změnit na krásnější a lepší. Je to celkem přirozené. Proto ted skutečně stojíme před jedním z nejhlubších tajemství víry a lidského života vůbec. Můžeme ale jen tušit, o co tu ve skutečnosti jde. Bohu se nemůže líbit, když se lidé trápí a trpí. Proto se Kristus angažuje v boji proti utrpení, léčí a prokazuje dobro. Tím, že se sám nebojí utrpení, je léčí u samého kořene a i nám dává možnost vypořádat se s ním. Ve svém utrpení dal smrti nový začátek a ve svém zmrtvýchvstání ukázal, jak má vypadat stvoření. Vyléčený svět podle vůle Boží. S tímto poznáním kříž nepřestává být křížem, ale utrpení a smrt najednou mají budoucnost. Sami jsme byli vyzváni, abychom všemi prostředky odbourali utrpení a kříž. Přitom Kristova výzva nést vlastní kříž neznamená nečinně se dívat, jak se šíří zlo a trápení. Naopak, to znamená, abychom pomohli a pomáhali druhým nést tíži, abychom ji překonali a dali jí smysl. Toto vše nám Kristus umožňuje. Kříž Kristův není jen nějaký nepříjemný příběh nebo nehoda. A není to ani osud, s kterým by Ježíš nakonec souhlasil. Ježíš totiž kříž vidí a ochotně ho přijímá. Chce být jedním z nás a chce, abychom spolu s ním přerostli sami sebe. Takto uchopený kříž, jeho kříž, není tragickým závěrem, protože Ježíšova smrt na tomto světě byla prvním smysluplným utrpením. Byl tak stanoven začátek tajemství, kterým začala budoucnost. Přes utrpení a smrt Bůh přináší život. Proto ani příběh našeho utrpení není tak beznadějný. Nejde o lacinou útěchu do budoucnosti ve smyslu: V nebi to bude lepší. Tato naděje je darem, který posiluje a dodává odvahu už v tomto životě. Je to jistota, že v okamžiku největší opuštěnosti a samoty máme Boha po svém boku. Lidé, kteří tímto vědomím žijí, vyzařují ve svém trápení pokoj a naději a umí rozdávat radost. Nemají sice úplné vysvětlení, proč trpí, ale ve víře našli sílu vydržet a s nadějí hledět do budoucnosti. Do našich životů z kříže září světlo Velikonočního vítězství a nového života. Proto můžeme kříži říci s důvěrou své ano. P. Pavel Porochnavec

2 strana 2 Srdce farnosti ročník 2012, číslo 2 Dne 7. března oslaví náš P. Pavel Porochnavec 40. narozeniny. Za všechny farníky Vám srdečně blahopřejeme a přejeme hodně zdraví a Božího požehnání do dalších let. redakce Zprávy z Lysé Zvláštní poděkování za dlouholetou péči o kostel a farní zahradu si zaslouží Ing. Stanislav Svoboda. Jedenáct let pečoval o výzdobu kostela a sedm let o farní zahradu. Za tu dobu vykonal veliký kus práce, za níž mu patří náš dík. Hledá se zahradník, který by byl ochoten na tuto práci navázat. Zájemci, at se hlásí u P. Pavla. Dne 1. června se v naší farnosti opět chystáme připojit k akci Noc kostelů. Kdo má nějaký nápad, jak letos akci pojmout, at se přihlásí Bohunce Urbanové nebo Marušce Mikuškové. Co čeká (nejen) děti? V sobotu 10. března od 9 hodin se bude společně vyrábět pro misie. Zveme všechny děti na tvořivé dopoledne. Zhotovené výrobky pak nabídneme na velikonočním misijním jarmarku. Je nutno se předem přihlásit u Evy Němcové ( ). Děti, které se nebudou moci zúčastnit, mohou doma samy nebo s rodiči zhotovit nějaký výrobek a přinést jej do kostela k prodeji na jarmarku. Misijní jarmark se bude konat v neděli 25. března po mši svaté. Děti budou nabízet své výrobky za dobrovolný dar. Výtěžek poputuje na papežské misijní dílo dětí. Ve středu 28. března bude dětská kající bohoslužba od 16 hodin. Během bohoslužby budou mít děti možnost přistoupit ke svátosti smíření. V postní době je pro nás na pravém bočním oltáři opět připravena prozatímní kalvárie. V její blízkosti jsou připraveny křížky s úkoly, které jsou podle věkových skupin barevně odlišeny. Každý si pro sebe může vzít jeden křížek. Po splnění úkolu ho přinese zpět a slepený ho zapíchne do hory Kalvárie, na znamení, že pro Krista něco konkrétního vykonal a může si vybrat další křížek. Kdo máte chut dostat konkrétní úkol a ten v duchu pokání a postní přípravy splnit, jste pozváni k volbě kříže.

3 ročník 2012, číslo 2 Srdce farnosti strana 3 Soutěž pro děti Nejmenší děti Pán Ježíš míří do Jeruzaléma. Pomoz učedníkovi pro něj najít oslíka. Obrázek můžeš vybarvit. Mladší děti 1. Co slavíme o Velikonocích? 2. Jak se jmenoval apoštol, který zradil Ježíše? 3. Kolikátý den vstal Kristus z mrtvých? Starší děti (10 a více let) 1. Najdi v Bibli místo, kde čteme o Ježíšově vjezdu do Jeruzaléma. 2. Který den Svatého týdne si tento vjezd připomínáme? 3. Hovoří o Ježíšově smrti a zmrtvýchvstání všichni evangelisté? Správné odpovědi noste do sakristie do neděle 8. dubna. Výherci soutěže z minulého vydání Anežka Havlátová, Anežka Urbanová, Ondra Mikušek, David Čovan, Jakub Čovan a Pét a Urban budou odměněni při mši svaté v neděli 4. března.

4 strana 4 Srdce farnosti ročník 2012, číslo 2 Rodiny se představují Do naší farnosti se stále stěhují noví lidé. Abychom přispěli ke vzájemnému porozumění a našli společná témata, rozhodli jsme se zavést rubriku, která bude postupně představovat jednotlivé rodiny. Schrötterovi Naše rodina se skládá ze tří členů. Nejmenším je desetiměsíční Sebastian. Kdo jsme? Roli manželky a maminky zastává Terezka. Je jí 27 let, původním povoláním je zdravotní sestra a v současnosti je na rodičovské dovolené. Pavlovi je 26 let, vystudoval politologii, ale uplatnění našel ve školství učí dějepis, hudební a občanskou výchovu na základní škole v Praze. Oba jsme původně z Prahy, ale Terezka (tehdy ještě Němcová) se s rodiči před 20 lety odstěhovala do Neratova v Orlických horách. Sdružení, které založili, usiluje o obnovu tamního poutního místa. Terezčin tatínek z Lysé pochází a deset let tu Co nás přivedlo do Lysé nad Labem? žije její bratr Honza. Takže nás sem přivály rodinné kořeny, ale taky klidná atmosféra města a možnost bydlení v blízkosti nádraží s dobrým vlakovým spojením do Prahy. Jsme rádi, že se můžeme potkávat s tolika mladými Co se nám v naší farnosti líbí? rodinami. Někteří farníci mají navíc podobně staré děti jako my. Těšíme se proto, že Sebastian bude mít dobré kamarády. Velkou posilou jsou pro nás Modlitby matek a otců. Ehrhardtovi Dance je 28 let a pochází z Vendryně (kousek od Třince). Vystudovala Kdo jsme? v Praze Vysokou školu ekonomickou obor účetnictví. V průběhu studia pracovala v ADCH Praha na projektu Adopce na dálku a po absolvování byla zaměstnaná na centrále společnosti Tesco ve finančním oddělení. Nyní je na mateřské dovolené s ročním Honzíkem. Rozhodně se však nenudí mj. pomáhá s rozjezdem o. s. Kotva v roli ekonomky. Jirkovi je 33 let a pochází z Kutné Hory. Studoval obor Informační technologie v podnikání a nyní pracuje v oblasti zákaznické podpory pro jednu slovenskou softwarovou společnost. S Dankou se poznali v roce 2007 a po svatbě bydleli v Praze. Po svatbě jsme hledali místo, kde bychom Co nás přivedlo do Lysé nad Labem? zakotvili. Představu jsme měli jasnou pouze v jednom bodě místo někde mezi Prahou a Kutnou Horou. Navštívili jsme několik lokalit. V Lysé se nám líbilo hned. V září 2010 jsme se sem nastěhovali. Zaujalo nás, jak moc město kulturně žije a také, že místní farnost je velmi aktivní. Opravdu se tady nenudíme. Je skvělé, že každý si Co se nám v naší farnosti líbí? tady něco najde (modlitby matek, modlitby otců) a moc rádi se účastníme všech společenských akcí. Velmi nás oslovily zpěvy z Taizé, které jsou po celotýdenním shonu oázou klidu pro duši. Panuje při nich nádherná atmosféra (zvláště, když jsou v kostele). (připravil psch)

5 ročník 2012, číslo 2 Srdce farnosti strana 5 Modlitby matek K modlitbám matek se v Lysé schází tři skupinky: Lysá nad Labem fara. Pro maminky, kterým vyhovuje večerní hodina. Kontaktní osoba Bohunka Urbanová, tel Lysá nad Labem centrum, kontaktní osoba Marie Mikušková, tel Lysá nad Labem Litol, kontaktní osoba Tereza Schrötterová, tel Modlitby otců K modlitbám se scházíme na faře. Kontaktní osoba Petr Urban, tel Kdy uslyšíme chrámový sbor? Na Květnou neděli 1. dubna od 8 hodin při mši svaté v kostele sv. Kateřiny Alexandrijské v Milovicích Na Zelený čtvrtek 5. dubna od 18 hodin při mši svaté v kostele sv. Jana Křtitele v Lysé nad Labem Při velkopátečních obřadech 6. dubna od 18 hodin v kostele sv. Jana Křtitele Na Zmrtvýchvstání Páně 8. dubna od 9.30 při mši svaté v kostele sv. Jana Křtitele Další informace na adrese: (zub) Tip redakce Pranostika praví: Březen, za kamna vlezem. Duben, ještě tam budem. Zejména pro děti školního věku máme tip, jak naložit s volným časem. Už jste slyšeli o tom, že Čtení pomáhá? Na webových stránkách projektu se dozvíte, jak mohou děti získat body za přečtené knihy. Svými body pak mají možnost podpořit jednotlivé charitativní projekty. Lze tak například pomoci nasbírat na výcvik asistenčního psa, invalidní vozík pro konkrétní osobu či podpořit různé programy pro seniory. Děti se baví čtením a přitom pomáhají. Více na Co nás čeká v Lysé nad Labem V postní době budeme slavit pravidelné Pobožnosti křížové cesty v pátek od 17 hodin (první pátek od 16.30) v kostele, v neděli pak od 9 hodin. V pátek 30. března bude křížová cesta mimořádně v Děti, které se zúčastní páteční křížové cesty dostanou samolepku. Ty z dětí, které budou mít nejvíce samolepek, získají odměnu ve formě netradičního zážitku. P. Pavel zve na neděli 11. března po mši svaté farníky do farního klubu na společné posezení u příležitosti jeho narozenin.

6 strana 6 Srdce farnosti ročník 2012, číslo 2 Na Farní kávu se sejdeme v neděli 15. dubna. Přijměte pozvání na společné posezení po mši svaté. Postní duchovní obnova se chystá na 30. a 31. března. Obnovu povede P. Šebestián Smrčina OFM, františkánský kněz z Moravské Třebové. Začíná se v pátek v 18 hodin mší svatou a následným krátkým setkáním. V sobotu se sejdeme v 9 hodin, bude společný oběd a od 15 hodin následuje možnost svátosti smíření. Program bude ukončen v 17 hodin mší svatou. Na sobotní dopoledne bude zajištěno hlídání dětí v mateřském centru pro rodiny, které nemají možnost vlastního hlídání. Zájemci, at se hlásí nejpozději do 18. března u Bohunky Urbanové ( ). Na Květnou neděli 1. dubna od 15 hodin se plánuje Křížová cesta pořádaná rodinami. Místo a další informace budou upřesněny v ohláškách a na nástěnce. Dne 24. dubna v 19 hodin se opět sejdeme s Rachel Brunclíkovou nad Biblí v rámci cyklu Žena v Bibli. Tématem setkání bude Mateřství. Co nás čeká v Milovicích V neděli 4. března od se uskuteční pobožnost křížové cesty na místě bývalé obce Mladá. Sraz je u kříže, kde dříve stával kostelík. Pro pěší z Milovic bude sraz ve u Rodinného centra. Tradiční charitativní akce Misijní koláč proběhne letos v neděli 11. března. Společný úklid kostela a fary je naplánován na sobotu 17. března. Pravidelné setkání farníků po mši svaté se uskuteční 18. března a 15. dubna. Dne 24. března bude možnost přistoupit ke svátosti smíření při Zpovědním odpoledni na faře. Na Velikonoční koncert zveme v pondělí 9. dubna. Etapová hra pro školní mládež se plánuje bud na dubna nebo dubna. (dz) Farní zpravodaj je zdarma. Prosíme o dobrovolný příspěvek na jeho tisk. K dispozici je rovněž v elektronické verzi na webových stránkách farnosti Vydává Římskokatolická farnost Lysá nad Labem pro vnitřní potřebu. Náměstí Bedřicha Hrozného 7, Lysá nad Labem, , tel.: , rkflysa@gmail.com, web: Redakční rada: Kateřina Št astná (kš), Zuzana Burdová (zub), Petr Mandys sazba; nepodepsané příspěvky zpracovala redakce. Příspěvky a náměty posílejte na k.stastna@ .cz a zdvorakova@seznam.cz.

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

Srdce farnosti ročník 2012

Srdce farnosti ročník 2012 Srdce farnosti ročník 2012 číslo 1 leden únor BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Zamyšlení na přelomu roku Na konci roku pokaždé zaznamenávám zvláštní jev. Proč tolik lidí, tolik

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

Zelený čtvrtek 2009 Slovo boží

Zelený čtvrtek 2009 Slovo boží 1 Zelený čtvrtek 2009 Slovo boží Slovo Boží, které jsme právě dočetli, má zapálit naše srdce, jako učedníkům jdoucím do Emauz, jak o tom za krátko uslyšíme, tak naše srdce mají po přečtení Božího slova

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 44/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - Praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P r o g r a m s o b o t n í b o h o s l u ž b y 6. listopadu 2010 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus C 6. neděle v mezidobí Oči Hospodinovy jsou obráceny k spravedlivým. (Ž 34, 16a) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Jer 17,5-8) Tak praví Hospodin:,,Člověk, který

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 26.3.2011 12/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 26.března 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk uspoří, má věnovat sám sobě. Každá aktivita vyžaduje

Více

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen.

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen. Květná neděle S vírou v Ježíše Krista, který se z lásky k nám ponížil a byl poslušný až k smrti na kříži, se modleme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se). Prosme za jednotu církve

Více

Srdce farnosti. listopad prosinec BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem

Srdce farnosti. listopad prosinec BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Srdce farnosti ročník 2011 číslo 2 listopad prosinec BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Udělat něco pro druhé i ve stáří Podzim se svou krásou, ale i uplakanými dny, v mnohém

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 23.4.2011 16/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 23.dubna 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

JEŽÍŠ V NEDĚLNÍCH EVANGELIÍCH

JEŽÍŠ V NEDĚLNÍCH EVANGELIÍCH JEŽÍŠ V NEDĚLNÍCH EVANGELIÍCH 29. Pašije Cyklus C J 8,1-11 POZORNĚ NASLOUCHEJ!!! Nasloucháme Evangeliu K: Pan s vámi. L: I s Tebou K: Slova svatého evangelia podle Lukáše L: Sláva Tobě Pane Udělej křížek

Více

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Moravské Budějovice Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Děti s rodiči Hraní v orlovně Každé pondělí dopoledne od 6. října. Rodiče si mohou se svými dětmi přijít pohrát do prostor orlovny a využít

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

Přehled svátečních setkání a bohoslužeb LIBEREC, modlitebna Masarykova 22:

Přehled svátečních setkání a bohoslužeb LIBEREC, modlitebna Masarykova 22: Kontakty Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Liberci farář Filip Susa, tel. 603 916 856, kurátor Lubor Franců, tel. 728 826 699 telefon do kanceláře: 488 588 658 http: liberec evangnet.cz, mail:

Více

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.3.2012 10/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 25. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

Srdce farnosti ročník 2013

Srdce farnosti ročník 2013 Srdce farnosti ročník 2013 číslo 3 květen srpen BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Marie, růže tajemná Veliké svátky křest anství Velikonoce, Seslání Ducha Svatého, Vánoce jsou

Více

Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna

Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna Kontakt: Brněnská 218/30 691 72 Klobouky u Brna tel.: 608 579 839 https://www.facebook.com/cceklobouky/ http://klobouky.evangnet.cz/ Přehled bohoslužeb

Více

Srdce farnosti. BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem

Srdce farnosti. BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Srdce farnosti ročník 2012 číslo 4 září říjen BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem I všední den může být obohacující Znáte to asi každý, jak těžce se po neděli, po svátečních dnech

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové ROK SE SVATÝMI v Dolním Němčí sv. Filip a Jakub, apoštolové LITANIE Pane, smiluj se. Kriste, smiluj se. Pane, smiluj se. Bože, náš nebeský Otče, smiluj se nad námi. Bože Synu, Vykupiteli světa, Bože Duchu

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj č. 26/19 22.6.2019 Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha-Vinohrady Londýnská 30, 120 00 Praha 2 www.sborvinohrady.cz Program sobotní bohoslužby 9:30 10:30 Sobotní škola uvádí Josef

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční C S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme za ukončení válečných

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 ZPRAVODAJ FARNOSTÍ Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 Drazí a milí farníci, v prosinci jsme začali nový církevní rok, zároveň s ním jsme vstoupili do adventu, do Roku víry a Roku eucharistie. Advent je dobou

Více

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ Prezentace akcí 2014 2015 Kefasfest 27. 29. 6. 2014 - P. Bende a P. Helan. Žamboši, SBM a další -Prostor pro hudbu, divadlo a kulturu - www.kefasfest.cz Expedice Albánie země orlů 20. 31. 7. 2014 - Pokud

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes při mši svaté v 9:00 hod. v kostele sv. Vavřince se paní Lenka Zelená zúčastní prvního skrutinia.

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

FARNÍ LIST SRPEN 2016

FARNÍ LIST SRPEN 2016 FARNÍ LIST SRPEN 2016 Milí farníci, srdečně Vás zdravím i touto cestou. Jsem rád, že již necelé dva měsíce mohu spolu s Vámi putovat na cestě k Bohu. Rád bych Vám poděkoval za to, jak se dáváte k dispozici

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVII. Prosinec 2011 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, zatímco obchody již zdobí vánoční výzdoba a leckde dokonce zní i koledy,

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

31. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 23,1-12

31. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 23,1-12 31. neděle v mezidobí Cyklus A Mt 23,1-12 Čtení z listu svatého apoštola Pavla Římanům. Bratři! Mluvím pravdu vždyť jsem Kristův nelžu, a totéž mi dosvědčuje i svědomí osvícené Duchem svatým: velký zármutek

Více

Srdce farnosti. listopad prosinec BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem

Srdce farnosti. listopad prosinec BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Srdce farnosti ročník 2012 číslo 5 listopad prosinec BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Zamyšlení na počátku Roku víry Vzpomínka na všechny věrné zemřelé letos připadá na první

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky.

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve duben 2009 3. ročník / 4. číslo Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Slovo úvodem Milé sestry, milí bratři, začíná nejdůležitější

Více

Srdce farnosti. Radost křest ana. BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem

Srdce farnosti. Radost křest ana. BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Srdce farnosti ročník 2012 číslo 3 květen červen BULLETIN ze života římskokatolické farnosti v Lysé nad Labem Radost křest ana Eduard Dietl v díle Klauni vypráví o jedné dívce. Ta přišla o poslední velikou

Více

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku:

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku: VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI Na začátku školního roku: Prosme na počátku školního roku za žáky a jejich učitele a rodiče; zvláště pak za děti, kterým se učení nedaří nebo jsou od ostatních šikanovány.

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVIII. Březen 2012 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, v únoru byli ohlášeni kandidáti na křest o letošních Velikonocích. Měli přijít

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 11.prosince 2010 Společná píseň

Více

30. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,46-52

30. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,46-52 30. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,46-52 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení z listu

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

Střešovický. evangelík. na červen 2013

Střešovický. evangelík. na červen 2013 Střešovický evangelík na červen 2013 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátora Fendrycha

Více

informace polenské farnosti prosinec 2013

informace polenské farnosti prosinec 2013 informace polenské farnosti prosinec 2013 Děkujeme ti, Pane, že nám v době adventního očekávání připomínáš falešnost naší zbožnosti, jsmeli spokojeni sami se sebou. Děkujeme ti za prorocké slovo, které

Více

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015 Neděle 27. prosince 2015 Děkuji za rekordní sbírku z min. neděle na splacení dluhů, která vynesla u sv. Anny 53039,- v Bludovicích 9948,- a na Špluchově 2165,- Dětská mše sv. - bude u sv. Anny příští neděli

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 KLÍČE: NP Nezávazná památka P Památka SV Svátek SL Slavnost VÝZNAMNÝ DEN: církevní ne církevní MŠE SV.: Zapsány zde jsou jenom výjimky; ostatní mše jsou dle běžného rozvrhu Út

Více

CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI:

CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI: CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI: doplňovačka svaté celebrity životopis bl. Chiary Luce Badano mše svatá část III. Bohoslužba slova II. blíží se podzim výroba draka omalovánka soutěžní hádanky, vtípky, pozvánka

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus B Slavnost Ježíše Krista Krále On je Pán pánů a Král králů (Zj 17,14) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Dan 7, 13-14) Díval jsem se a hle s nebeskými oblaky přicházel

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_19 Autor Mgr. Kateřina

Více

9. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 2,23-3,6

9. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 2,23-3,6 9. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 2,23-3,6 Čistá jak studánka R: Čistá, čistá, čistá jak studánka duše co setřásla hřích. Čistá, čistá, čistá jak studánka, jasná jak napadlý sníh. Čistá jak studánka 1.

Více

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci,

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci, FARNÍ LIST LÉTO 2017 Milí farníci, první společný školní rok máme za sebou a naši školáci se radují z prázdnin, které si po usilovné práci jistě zaslouží. Jistě i my starší rádi vzpomínáme na naše školní

Více

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 14. 1. Mimiškolka: Anna Kumčaková Sobotní školka: Michaela Hrachovcová M-třída: Petra Hrdinková Sobotní škola: Jana Krynská Příběh pro děti: Anna Kumčaková Kázání: Vít Vurst Po bohoslužbě

Více

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince S vírou v Ježíše Krista, který nás všechny vykoupil svou krví, prosme za církev a za spásu celého světa. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme,

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve listopad 2012 6. ročník / 11. číslo Každý, kdo je z pravdy, slyší můj hlas. (J 18,37b) Slovo úvodem Milé sestry, milí bratři, když jsem byl na gymnáziu,

Více

Markéta 2/ Postní doba a Velikonoce

Markéta 2/ Postní doba a Velikonoce Markéta 2/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Fiat adventní 2015 Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Adventní zamyšlení Za svých pár let působení ve farnostech českobudějovické diecéze píšu každý rok touto dobou nějaká adventní

Více

Adresy. oznamovatel č. 117 listopad prosinec 2014. Sborový dům a kaple svatého Jana v Praze: Obec křest anů, Na Špejcharu 3, 17000 Praha 7

Adresy. oznamovatel č. 117 listopad prosinec 2014. Sborový dům a kaple svatého Jana v Praze: Obec křest anů, Na Špejcharu 3, 17000 Praha 7 Adresy Sborový dům a kaple svatého Jana v Praze: Obec křest anů, Na Špejcharu 3, 17000 Praha 7, tel./fax 233 322 150, praha.obec-krestanu.cz Kontakt pro ubytování a technické záležitosti: Karel Dolista,

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Číslo 12 Ročník XV. Prosinec 2009 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněţenky, jsme v době adventní, čekáme na příchod Spasitele. Pokaţdé po proměňování

Více

Anděl Páně - Angelus Domini

Anděl Páně - Angelus Domini Ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého. Amen. Pane, děkujeme ti za naše společenství, kde můžeme prožívat chvíle společně. Děkujeme ti, že jsme se mohli znovu sejít. Ať sestoupí Duch Svatý mezi nás a obklopuje

Více

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň DUBEN 2012 Pán vstal z mrtvých, aleluja! Drazí přátelé, prožíváme závěr postní doby a připravujeme se

Více

Církev bratrská v Ostravě

Církev bratrská v Ostravě Církev bratrská v Ostravě Sborová oznámení DUBEN 2013 PRAVIDELNÝ PROGRAM: ÚTERÝ 9:30 Maminec STŘEDA 15:00 Klub seniorů STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina PÁTEK 15:00 Dorost (www.cb.cz/ostrava/archa)

Více

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční B S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme o Ducha svatého pro

Více

Slavnost Nejsvětější Trojice. Cyklus B Mt 28,16-20

Slavnost Nejsvětější Trojice. Cyklus B Mt 28,16-20 Slavnost Nejsvětější Trojice Cyklus B Mt 28,16-20 Čistá jak studánka R: Čistá, čistá, čistá jak studánka duše co setřásla hřích. Čistá, čistá, čistá jak studánka, jasná jak napadlý sníh. Čistá jak studánka

Více

POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY

POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY Neumím se sice modlit, jenom koktám. Zato vím, že pouze modlitba mě postaví na nohy. Hlavně v těch chvílích, které vytrhnu ze svého nacpaného programu. Bůh je zřejmě citlivý

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve červen 2009 3. ročník/6. číslo Když kocour není doma... Slovo úvodem Když kocour není doma, myši mají pré.. Ježíš odešel. Oblak Otcovy slávy ho vzal našim

Více

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Roční pastorační plán (říjen 2014 srpen 2015) CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Plakátek pastoračního roku PÍSMO Změňte smýšlení! A každý z vás ať se dá pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby

Více

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016 POPELEČNÍ STŘEDA Popeleční středa, den přísného postu, letos připadá na 10.2.2016. Mše svaté ve farním kostele v Hranicích budou ráno v 8:00 hodin a večer v 17:30 hodin, v Ústí v 19:00 hodin, v Jindřichově

Více

Výukový materiál Název DUMu: VY_12_INOVACE_14_4_Velikonoční zvyky a tradice

Výukový materiál Název DUMu: VY_12_INOVACE_14_4_Velikonoční zvyky a tradice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702)17, příspěvková organizace Výukový materiál Název DUMu: VY_12_INOVACE_14_4_Velikonoční

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov ŘÍJEN 2011 Modlíte se roztržitě? Pak hlavu vzhůru! I umět řídit vyžaduje čas a praxi Pokud máte s modlením stejné zkušenosti jako já, pak hlavu vzhůru, mám pro

Více

3. neděle velikonoční. Cyklus B Lk 24,35-48

3. neděle velikonoční. Cyklus B Lk 24,35-48 3. neděle velikonoční Cyklus B Lk 24,35-48 Píseň na úvod 1. [: Můj Pán mne pozval ke stolu svému, to protože On rád mne má :] 3x On má mne, má mne rád. Úkon kajícnosti PANE NÁS BOŽE, SMILUJ SE NAD NAMI

Více