KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2014/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2014/2015"

Transkript

1 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2014/ zahájení nového školního roku ve třídách 1. třída 25 žáků p. uč. Jana Illnerová 2. třída 23 žáků p. uč. Lenka Sedláčková 3. třída 18 žáků p. uč. Renata Tylšová 4. třída 20 žáků p. uč. Dagmar Přibylová 5. třída 20 žáků p. uč. Radka Kolisková Napsali o nás ZPRAVODAJ Skupinové bubnování ve škole v Horním Kostelci 4.9. Třídní schůzka 8.9. Plavecký kurz pro žáky 3. a 4. třídy uč. Tylšová, Přibylová Během 9 lekcí si žáci 3. a 4. třídy užívali ve vodě, kde pilně trénovali plavecké styly, potápění a skoky do vody Instalace interaktivní tabule do 3. tř Bowling Jako odměna za celoroční snažení ve hře o žolíky si žáci 5.tř. zahráli bowling. 5. tř. uč. Kolisková Zahájení etwinningového projektu My first step with English s partnerskou školou v polském Legionowo. 3. třída uč. Tylšová Zvířecí den 1. 5.tř. Žáci si mohli do školy přinést živá zvířata, která ukázali a představili svým spolužákům. Kromě křečků, morčat, králíků, kobylek, šneků a rybiček byla k vidění také kočka nebo pes. Kdo si nemohl přinést zvíře živé, přinesl alespoň plyšové.

2 19.9. Celé Česko čte dětem Společné čtení 1. setkání Zahájení písní Lichožrouti, seznámení s průvodci, vyhlášení školní výtvarné soutěže Děti Lichožroutům třída focení focení jednotlivců, focení do novin Dopravní hřiště Náchod 4. třída uč. Přibylová Poznáváme naše město tř. Žáci naší školy navštívili městský úřad, radnici a setkali se s panem starostou Mědílkem. Žáci 3.,4. a 5. třídy vylezli na kostelní věž a čtvrťáci navštívili Dům Boženy Němcové. (Projekt: Božena Němcová a naše město). uč. Přibylová Host školního projektu Horňák čte dětem Dětem předčítala knihovnice Hanka Nováková z knihy O vlkovi se sklerózou a jiné pohádky (Městská knihovna v Červeném Kostelci) Sobota s rodiči Výlet s žáky naší školy a jejich rodiči na Končiny a Bohdašín ( pouštění draků a pěší výlet za výborným obědem). Sešlo se nás kolem 90. Každá rodina měla alespoň jednoho draka, takže nad Končinami bylo nádherné barevné nebe Zahájení nové divadelní sezony divadelního spolku Komedianti spol. uč. Přibylová 7. a Návštěva Dětského filmového festivalu v kině LUNÍK uč.přibylová ( vítězové třídní hry Hledání Země Nezemě) 4.třída , 3., 4., třída beseda v Městské knihovně se spisovatelkou Janou Šrámkovou a její knížkou Putování žabáka Filemona Zahájení nové divadelní sezony divadelního spolku PROFÍCI uč.přibylová Náchodský deník Pěší výlet rodičů s dětmi v Horním Kostelci uč. Illnerová

3 Projekt Libuše žáci 4. a 5. třídy připravili pro ostatní žáky školy 6 stanovišť týkajících se událostí kolem vysílačky Libuše během 2. světové války, jenž je úzce spjata s naším městem a jeho okolím. 4. a 5. tř. uč. Přibylová, Kolisková Beseda s Antonínem Burdychem tř. Pamětník událostí 2. světové války povyprávěl dětem o svých zážitcích. V době, kdy gestapo objevilo u nich v domě na Končinách parašutistu Potůčka, mu bylo 8 let Strašidelná škola 2. třída uč. Sedláčková Spaní ve škole s odpoledním programem zaměřeným na Halloween Sběr papíru tř. Soutěž tříd.

4 6.11. Beseda s Antonínem Burdychem pro veřejnost Večer proběhla ve škole beseda s panem Antonínem Burdychem, pamětníkem událostí, které proběhly na Končinách během 2. světové války Bruslení 5. třída uč. Kolisková Náchodský deník Projekt Libuše uč. Illnerová Třídní schůzky tř Domino 2.třída uč. Sedláčková Návštěva Domina v Hronově. Děti si vyrobily vánoční dekoraci z keramiky, vyzkoušely lezení na horolezecké stěně a navštívily místní knihovnu, kde se zapojily do programu zaměřeného na básničky a říkanky.

5 Den otevřených dveří tř. Dopoledne byla škola otevřena všem, kteří se chtěli přijít podívat, jak se žáci jednotlivých tříd učí. Tuto možnost využilo velké množství rodičů, prarodičů i dalších zájemců. Odpoledne probíhal ve škole program Kostelecká ZOO, ve kterém si mohli návštěvníci z řad rodičů a dětí projít stanoviště, na kterých plnili úkoly (vyrábění hada, kreslení neobvyklého zvířete, tanec a opičí dráha v tělocvičně) a nakonec posedět v naší improvizované školní kavárně Náchodský deník Beseda s Antonínem Burdychem uč. Illnerová Horňák čte dětem host starosta ČK Rostislav Petrák tř. Naše škola přivítala nového pana starostu na pátečním společném čtení. Pan Petrák nám předčítal z knížky Robinson Crusoe od D. Defoa, kterou měl v dětství oblíbenou a povyprávěl dětem o svém vztahu ke knihám Bruslení 3. třída uč. Tylšová Bruslení 5. třída uč. Kolisková Bruslení 2. třída uč. Sedláčková

6 Čtenářská kavárna 3. třída uč. Tylšová V předvánoční době se sešly děti společně s rodiči ve čtenářské kavárně. Děti předčítaly ze svých vlastních knih, společně jsme si zazpívali koledy a vyrobili ozdoby na stromeček Škola plná čertů, Mikulášů a andělů tř. V tento den přišli všichni do školy v maskách Mikulášů, andělů nebo čertů. Ve všech třídách bylo tento den učení trochu jiné Vánoční ZOO 2.třída uč. Sedláčková Žáci 2. třídy navštívili v tomto předvánočním čase ZOO ve Dvoře Králové, kde ozdobili zvířátkům stromeček ozdobami, které sami vyrobili. Navštívili všechny pavilony, kde měli dostatek času na pozorování zvířat.

7 Zpívání na schodech koledy tř Taneční mozaika 5. třída uč. Kolisková Žáci 5. třídy šli podpořit své spolužačky, které navštěvují taneční obor v místní ZUŠ Vánoční soutěžení asistenti z 2. stupně a p. uč. Bursíková Tradiční program asistentů z 2. stupně, který byl zaměřený na soutěže, tvůrčí práci dětí, ale také na získání nových informací o způsobu slavení Vánoc v různých zemích Horňák čte dětem host farář p. Smetana tř. Pan Smetana přečetl dětem velmi poutavým způsobem úryvek z knihy Letopisy Narnie.

8 Besídky ve třídách tř Návštěva knihovny 5. třída uč. Kolisková Program iniciovaný paní knihovnicí oblečenou v námořnickém. Děti byly rozděleny do dvou týmů, ve kterých soutěžily. Téma bylo Piráti Karneval tř. Karneval pořádaný naší školou v pohostinství U Hobla se nesl v duchu Pirátů. Děti soutěžily, a kromě tance se také snažily přijít na název pirátské lodi Třídní kolo recitační soutěže 1. třída uč. Illnerová Zúčastnili se všichni vítězové: Natálie Šorfová, Šimon Holub, Anežka Smetanová

9 Třídní kolo recitační soutěže 3. třída uč. Tylšová Zúčastnili se všichni vítězové: Jakub Kaulich, Eliška Hejnová Třídní kolo recitační soutěže 4.třída uč. Přibylová Zúčastnili se všichni vítězové: Ema Nermuťová, Terezie Baricová, Barbora Kuřátková Beseda nakladatelství THOVT třída Žáci si poslechli vyprávění o vydávání knih, učili se vyhledávat v obsahu knihy a zahráli si hru, která prověřila, zda umí vyhledat informace v knihách Třídní kolo recitační soutěže 2. třída uč. Sedláčková Vítězi třídního kola se stali Julie Pácaltová, Filip Prymš a Nicol Hamšíková Zápis do 1. třídy Divadelní představení - Pohádka o pračlovíčkovi tř Náchodský deník Na 80 dětí skotačilo na vydařeném karnevale uč. Illnerová Beseda nakladatelství THOVT 4. a 5. třída Návštěva knihovny 3. třída. uč. Tylšová Paní knihovnice nám představila knížku - Jak jsem byl malej. Děti byly rozděleny do skupinek a pracovaly s encyklopediemi Školní kolo recitační soutěže tř. Host čtení básník Josef Kasnar představil svou sbírku básní, povyprávěl o tom, co ho přivedlo k psaní básní a zároveň zahájil školní kolo recitační soutěže. Vítězové, kteří postoupili do okresního kola: 1. Kategorie Julie Pácaltová, Jakub Kaulich Předání vysvědčení za 1. pololetí Instalace nového školního nábytku do všech tříd 2. kategorie Ema Nermuťová, Terezie Baricová Školička pro předškoláky 1. setkání uč. Kolisková Školičky se účastnilo 18 dětí předškolního věku, děti se seznámily s prostředím naší školy, téma bylo Školní potřeby.

10 20.2 Knihovna 2. třída uč. Sedláčková Dětem v knihovně paní H. Nováková, přečetla z knihy M. Drijverové, společně zapřemýšleli o způsobu zlobení kluků a děvčat a plnily zábavné úkoly Výstava Bydlím, bydlíš, bydlíme uč. Přibylová Zahájení třídního projektu: Smutná továrna 4.třída Bruslení 3. třída uč. Tylšová Ples SRPŠ Tradiční akce, která probíhá v restauraci U Hobla, k tanci hrála skupina Doteky. Díky sponzorským darům rodičů byla opět bohatá tombola. Na této akci se vydělalo Kč, které byly použity na společný školní výlet do Jaroměře a Josefova Beseda se spisovatelkou Ivonou Březinovou - kniha Lentilka pro dědu Edu

11 1. 5. třída 9.3. Školička pro předškoláky 2. setkání uč. Kolisková Školičky se zúčastnilo 13 dětí. Hodinové setkání bylo zaměřeno na zvířata Okresní kolo recitační soutěže uč. Přibylová Okresního kola se zúčastnili žáci: 1. Kategorie Julie Pácaltová (2.tř.), Jakub Kaulich (3.tř.) 2. kategorie Ema Nermuťová (4.tř.), Terezie Baricová (4.tř.) Ema Nermuťová a Jakub Kaulich obdrželi diplom za účast a Julie Pácaltová s Terezií Baricovou získaly Čestné uznání. Blahopřejeme! Všichni odvážní recitátoři dostali sladkou odměnu Návštěva knihovny téma: Pravěk 4.třída uč. Přibylová Paní knihovnice nám četla z knihy Eduarda Štorcha Lovci mamutů. Děti pracovaly v týmech a vyhledávaly informace z knih a encyklopedií. Také si prohlédly knihovnu. Moc se nám tam líbilo Hudební představení O vodníkovi v malém sále divadla tř Barevný předvelikonoční týden tř. Modré pondělí, žluté úterý a aprílová středa. Děti přizpůsobily svoje oblečení tématu dne. Na aprílovou středu byla k vidění spousta vtipných převleků Školička pro předškoláky 3. setkání uč. Kolisková Poslední letošní setkání navštívilo 22 dětí. Téma: Povolání. Každý ze zúčastněných si odnesl medaili vyrobenou dětmi z 5. třídy. Školička pro předškoláky probíhá v naší škole už třetím rokem a těší se velké oblibě jak ze strany budoucí prvňáčků, tak ze strany rodičů Škola má talent. žáci 2. stupně a p. uč. Kovalová Žáci 2. stupně zorganizovali pro zájemce z řad našich žáků hudební soutěž - Škola hledá talent. Soutěžit se mohlo v kategoriích zpěv, tanec, hra na hudební nástroj a hra na neobvyklé nástroje.

12 Soutěže se zúčastnilo asi 40 žáků a někteří postoupili do finálového kola Dopravní hřiště 4.třída uč. Přibylová Divadlo Jak to bylo s Růženkou 1. 5.tř. Divadelní představení žáků 2.stupně, vedených paní učitelkou Pavlíkovou Den Země 1. 5.tř. Žáci 5.třídy připravili ve škole pro své mladší spolužáky několik stanovišť s úkoly týkajících se ochrany přírody Škola v přírodě 3.třída uč. Tylšová 3. třída jela do Janských Lázní na Modrakamennou boudu, kde se všichni týden učili v čarodějnické škole. Zdolali jsme Černou horu, vařili jsme lektvary, vyráběli košťata a vymýšleli různá zaklínadla. Na konci se z nás stali absolventi 1. ročníku Školy čar a kouzel Domino 1.třída uč. Illnerová

13 Vyrábění v keramické dílně a lezení na horolezecké stěně , Sběr papíru 1. 5.tř. Během dvoudenního sběru papíru se vybralo rekordních 3658 kg starého papíru a kartonu Besídka k svátku matek 1. 5.tř. Tradiční akce konaná v restauraci U Hobla, ve které předvedou žáci svým rodičům nacvičená vystoupení. Letos byli k vidění námořníci, výletníci do doby Karla IV. nebo škola z dob našich rodičů Výlet pevnost Josefov, Jaroměř železniční muzeum uč. Illnerová, Sedláčková Žáci 1. a 2. třídy navštívili železniční muzeum v Jaroměři a zúčastnili se zábavného programu Vojákem v pevnosti v Josefově. Výlet byl financován z výtěžku plesu školy Náchodský deník Zážitkový program v Dominu uč. Illnerová Hudební soutěž - Škola má talent žáci 2. stupně a p. uč. Kovalová Žáci třídy se zúčastnili hudební soutěže. Někteří zatančili, jiní hráli na hudební nástroje. Na prvním místě se umístil Alexandr Hejna (4. třída hra na akordeon) a třetí místo vytančili páťáci. Blahopřejeme! uč. Přibylová, Petrů Horňák čte dětem 1. 5.tř. Host Tomáš Kábrt předčítal z knihy Mach a Šebestová Sportovní den, olympijský víceboj 1. 5.tř. uč. Tylšová, Kolisková Celá škola se zúčastnila sportovního dne, kde žáci soutěžili v 8 disciplínách olympijského víceboje.

14 Výlet Josefov třída uč. Tylšová, Přibylová, Kolisková Z výtěžku plesu škola uspořádala pro své žáky výlet do Josefova a do výtopny v Jaroměři Společné focení po třídách Turnaj v Minivolejbale uč. Kolisková Žákyně z kroužku míčových her reprezentovaly školu na turnaj v Hradci Králové.

15 29.5. Horňák čte dětem Listování knihami Petry Braunové Žáci jednotlivých tříd představili spolužákům knihy Petry Braunové, které během tohoto školního roku četli se svými učitelkami Malování na obličej 2. třída Paní Prymšová navštívila naši školu a malovala dětem na obličej Posezení učitelů a rodičů z třídního výboru, zhodnocení proběhlých akcí, plány na příští školní rok Beseda se spisovatelkou Petrou Braunovou 1. 5.tř. Spisovatelka Petra Braunová představila dětem některé své knihy, přečetla úryvky a povyprávěla o výběru hlavních postav a témat Divadelní spolek PROFÍCI a KOMEDIANTI spól uč. Přibylová Divadelní kroužek zahrál svým spolužákům pohádky Schválnosti princezny Schválničky a O šíleně statečném Ivanovi Divadelní spolek PROFÍCI a KOMEDIANTI spól uč. Přibylová Divadelní představení pro rodiče a přátele divadla Výlet Náboženství p. Regner Školní výlet 2. třída uč. Sedláčková Námořníci z 2. třídy jeli vlakem do Hradce Králové, kde pluli na lodi po Labi a navštívili výstavu květin ve škole floristiky Krajské kolo OVOV v Hradci Králové. uč. Tylšová

16 Z okresního kola se do Hradce Králové probojovali 3 sportovci: Šimon Vacek 5. třída, Zuzana Tylšová a Adam Vejrek 4. třída. V osmiboji získali krásná umístění Vacek 2. místo, Vejrek 4. místo a Tylšová 5. místo Divadlo Taneční mozaika ZUŠ tř Divadelní spolek KOMEDIANTI spól hrají dětem z MŠ Náchodská uč. Přibylová Divadelní spolek PROFÍCI hrají dětem z MŠ Náchodská uč. Přibylová Zábavné odpoledne dětí a rodičů z 1.třídy uč. Illnerová, Petrů Divadelní spolek PROFÍCI a KOMEDIANTI spól hrají dětem ze ZŠ V. Hejny ČK Knihovna pasování na čtenáře 1.třída uč. Illnerová Výlet na pěchotní srub TS 20 Plán 2., 3., 4., 5. tř. Pěší výlet zakončený prohlídkou bunkrů nad Chlívcemi. Ukázka výstroje a výzbroje vojáků.

17 22.6. Divadelní spolek PROFÍCI hrají dětem z MŠ Hronov uč. Přibylová Děti ze školy se podívaly na představení a na oplátku nám předvedly svůj muzikál Krtečci Výlet do Prahy 5. třída uč. Kolisková Navštívili jsme Štefánikovu hvězdárnu a zrcadlové bludiště na Petříně, podívali se na Pražský hrad a přešli přes Karlův most. Zastavili jsme se u Staroměstského orloje a svůj výlet zakončili na Václavském náměstí Spaní ve škole 2. třída uč. Sedláčková Druháci kromě soutěží, her a společné večeře zažili také strašidelnou stezku odvahy První pomoc 1., 2., 3., 5. třída Studenti ze Střední zdravotnické školy v Trutnově učili děti, jak pomoci při záchraně života či při zranění Náchodský deník uč. Illnerová

18 Školáci z Horního Kostelce navštívili pevnost Josefov a železniční výtopnu v Jaroměři Výlet Hurá na Karlštejn 4. třída uč. Přibylová 4.6. Šipkovaná s překvapením 1.třída uč. Illnerová Výlet na rozhlednu Signál 3. třída uč. Tylšová Spaní ve škole 5.třída uč. Kolisková Poslední své vysvědčení z Horního Kostelce si žáci 5. třídy rozdali během spaní ve škole. Navečer jsme si opekli uzeninu, zatančili si a prokázali odvahu při noční cestě do Lán Rozdání vysvědčení, ukončení školní ho roku 2014/ Náchodský deník první pomoc v ZŠ Horní Kostelec uč. Illnerová

19

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2013/2014

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2013/2014 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2013/2014 2.9. zahájení nového školního roku 9.9. Dopravní hřiště Náchod- polovina 4.třídy uč. Kolisková 10.9. třídní schůzka Ve společné části byli rodiče seznámeni s učitelským

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

2. třída 25 žáků p. uč. Jana Illnerová. 3. třída 24 žáků p. uč. Lenka Sedláčková. 5. třída 20 žáků p. uč. Dagmar Přibylová

2. třída 25 žáků p. uč. Jana Illnerová. 3. třída 24 žáků p. uč. Lenka Sedláčková. 5. třída 20 žáků p. uč. Dagmar Přibylová KRONIKA 2015 2016 ZŠ HORNÍ KOSTELEC ZÁŘÍ 1.9. Zahájení školního roku 1. třída 28 žáků p. uč. Terezie Fišerová 2. třída 25 žáků p. uč. Jana Illnerová 3. třída 24 žáků p. uč. Lenka Sedláčková 4. třída 17

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Mimoškolní činnost probíhala v průběhu školního roku v těchto nepovinných předmětech: Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Základy anglického jazyka Zdravotní

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

- 4.9. Třídní schůzka - 1.A,B od 17h. - 5.9. Výstava - Loreta - 4.A,B, 5.B. - 9. 9. divadelní představení na nádvoří 4.- 9. tř.

- 4.9. Třídní schůzka - 1.A,B od 17h. - 5.9. Výstava - Loreta - 4.A,B, 5.B. - 9. 9. divadelní představení na nádvoří 4.- 9. tř. - 1. 9. Slavnostní zahájení školního roku - 4.9. Třídní schůzka - 1.A,B od 17h. - 5.9. Výstava - Loreta - 4.A,B, 5.B - 9. 9. divadelní představení na nádvoří 4.- 9. tř. - 10. 9. divadelní představení na

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín AKTIVITY ŠKOLY Akce Třída Termín 1. Sběr druhotných surovin Starého papíru 1. - 9. tř. říjen, duben Sběr přírodnin pro lesní zvěř (kaštany, žaludy) říjen - listopad 2.Výtvarné soutěže, akce Masky /čert,

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj únor 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u únorového vydání Novin městyse. Najdete v nich, jako vždy, řadu důležitých informací

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 191 žáků v 11 třídách 18 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců Nižší počet žáků individuální přístup

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE ŠD, AKCE VZTAHUJÍCÍ SE K PROJEKTŮM školní rok 2013/2014

PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE ŠD, AKCE VZTAHUJÍCÍ SE K PROJEKTŮM školní rok 2013/2014 PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE ŠD, AKCE VZTAHUJÍCÍ SE K PROJEKTŮM školní rok 2013/2014 PODZIM: Cestou ke zdraví 24. 10. 2013 Mluvili jsme o důležitosti správné výživy, hygienických návycích, přečetli jsme si pohádky

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zpracovala: Mgr. Jahodová Olga V Lačnově 14. 9. 2015 Zhodnocení školního roku 2014/2015 v rámci MPP Stejně jako minulé školní

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Školní rok 2015/2016 byl slavnostně zahájen v úterý 1. září. Do školy nastoupilo 116 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír Vedra,

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 11/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října, a plán práce na listopad 2015. Liga mistrů

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2014

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2014 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2014 15. 2. a 26. 2. 2014 TVOŘIVÉ ODPOLEDNE PRO SENIORY Pro seniory DPS Hladnovská, Ostrava Muglinov a DPS Heřmanická, Slezská Ostrava jsme přichystali tvořivé odpoledne, ve kterém

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2016-2017: Září 8. 9. Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy 16. 9. Divadelní představení pohádky,,skřítek, který to nevzdal Divadlo,,100 dortíků Říjen 5. 10.

Více

KVĚTEN - ČERVEN Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, Recitační soutěž

KVĚTEN - ČERVEN Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves,   Recitační soutěž KVĚTEN - ČERVEN 2018 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Recitační soutěž Jarní prázdniny utekly jako voda a začala opět škola. Hned druhý den 6. 3. se žáci celé školy shromáždili ve Fit

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA LISTOPAD 2016 ŽÁCI ZŠ V měsíci říjnu jsme často chodili do přírody a užívali si podzimního počasí. Zúčastnili jsme se slavnostního

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE :

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2018-2019: Září 10.9. Informativní schůzka pro rodiče od 16,00 25.9. Divadelní představení pohádky 9,30,,Koblížkovi 26.9. Polytechnický program,,hraní Rybičky s vlnou

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015

Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015 Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015 Ve školním roce 2014/2015 byla prevence rizikového chování na naší škole prováděna podle Minimálního programu prevence

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Zpracovala: Mgr. Jahodová Olga V Lačnově 16. 9. 2014 Zhodnocení školního roku 2013/2014 v rámci MPP Průběh školního roku 2013/2014

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF SLUNÍČKO

MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF SLUNÍČKO LÉTO MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF SLUNÍČKO vydává časopis č.4 Sluníčk šk.rok 2016 2017 web :www.ms16.cz Šéfredaktorka časopisu : Marie Škorňová V MĚSÍCÍCH ČERVENCI A SRPNU bude naše mateřská škola uzavřena

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

KRONIKA KVĚTEN, ČERVEN 2019 NÁVŠTĚVA ZÁCHRANNÉ STANICE ZVÍŘAT

KRONIKA KVĚTEN, ČERVEN 2019 NÁVŠTĚVA ZÁCHRANNÉ STANICE ZVÍŘAT KRONIKA KVĚTEN, ČERVEN 2019 NÁVŠTĚVA ZÁCHRANNÉ STANICE ZVÍŘAT Na začátku května nás navštívili chovatelé se svými svěřenci ze záchranné stanice. Děti si mohly prohlédnout mnoho zachráněných zvířat. Některá

Více

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi.

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7.1. 2013 PEČENÍ ČOKOLÁDOVÝCH MUFFINŮ Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7. 2. 2013 NÁVŠTĚVA NÍZKOPRAHOVÉHO ZAŘÍZENÍ Společně s dětmi jsme navštívili

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

- 4. 9. Tonda obal na cestách jak třídit odpad 1.st. - 13. 9. divadelní představení na nádvoří celá škola

- 4. 9. Tonda obal na cestách jak třídit odpad 1.st. - 13. 9. divadelní představení na nádvoří celá škola - 2. 9. Slavnostní zahájení školního roku - 4. 9. Tonda obal na cestách jak třídit odpad 1.st. - 5. 9. Schůzka s rodiči 1.A. 1.B - 5. 9. divadelní představení na nádvoří 1. 3. tř. - 6. 9. divadelní představení

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Akce Univerzitní mateřské školy Qočna ve školním roce 2016/2017

Akce Univerzitní mateřské školy Qočna ve školním roce 2016/2017 Akce Univerzitní mateřské školy Qočna ve školním roce 2016/2017 1. Třída Berušky 30/9 Návštěva paní Saha z Indie společná akce 4/10 Moštování jablek třídní akce 7/10 Pečení jablečného štrůdlu třídní akce

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Výroční zpráva o činnosti školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 1/2017 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince, a plán práce na leden 2017. PF 2017 Vážení

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

NÁVŠTĚVA DĚTÍ Z WITTENBERGU Z POHLEDU NAŠICH ŽÁKŮ

NÁVŠTĚVA DĚTÍ Z WITTENBERGU Z POHLEDU NAŠICH ŽÁKŮ Duben 2011 NÁVŠTĚVA DĚTÍ Z WITTENBERGU Z POHLEDU NAŠICH ŽÁKŮ 28.3. -2. 4. 2011 V pondělí přijeli naši kamarádi z Wittenbergu do Prahy na Hlavní nádraží, tam je vyzvedly paní učitelky. S námi měli sraz

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Statutární zástupci, ředitelky o.p.s. PaedDr. Božena Havelková Mgr. Eliška Kovářová Ředitelka ZŠ a MŠ Mgr. Helena Hlouchová Zástupkyně ředitele školy pro

Více

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2013 Charakteristika sdružení Adresa: Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr.

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr. PLÁN AKCÍ 2018/2019 KDY CO KDE PRO KOHO 5.9. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DDM Ostrov Slaný 12.9. LOUČENÍ S LÉTEM - DUATLON Zlonice u rybníka 15.9. SLÁNSKÝ KAPR rybník Tesla ZÁŘÍ 2018 děti, mládež, dospělí děti

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Vážení čtenáři, ráda bych využila příležitosti se v tomto článku poohlédnout za posledním měsícem školního roku a celým uplynulým školním rokem.

Vážení čtenáři, ráda bych využila příležitosti se v tomto článku poohlédnout za posledním měsícem školního roku a celým uplynulým školním rokem. Vážení čtenáři, ráda bych využila příležitosti se v tomto článku poohlédnout za posledním měsícem školního roku a celým uplynulým školním rokem. Náš červnový program byl opravdu nabitý... prací, akcemi,

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Základní škola. Dolní Vilémovice

Základní škola. Dolní Vilémovice Základní škola Dolní Vilémovice Školní rok 2012 2013 SLOVO ÚVODEM Školní rok 2012 2013 pro malou vilémovskou školičku znamenal mnoho nového. Nová paní ředitelka, nová paní učitelka, vychovatelka Jen ty

Více

2.čtvrtletí. Pondělí 14.11. 7.B ARPOK beseda Zambie 8.00-11.40 ve třídě 7.B. 6.B Okresní knihovna 8.15-9.40 Mgr. Hybášková

2.čtvrtletí. Pondělí 14.11. 7.B ARPOK beseda Zambie 8.00-11.40 ve třídě 7.B. 6.B Okresní knihovna 8.15-9.40 Mgr. Hybášková 2.čtvrtletí Pondělí 14.11. 7.B ARPOK beseda Zambie 8.00-11.40 ve třídě 7.B 6.B Okresní knihovna 8.15-9.40 Mgr. Hybášková 2.B projektový den Štrúdlování Mgr.Stránská Úterý 15.11. Slabikářování v 1.třídách

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

Etická výchova ve školním roce 2014/2015

Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Už řadu let probíhá na ZŠ Curieových volnočasový předmět Etická výchova. Tento předmět do značné míry zaplňuje mezeru ve výchově a vzdělávání žáků, o které hovoří

Více

Základní škola Železný Brod, Pelechovská

Základní škola Železný Brod, Pelechovská Základní škola Železný Brod, Pelechovská 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 205 žáků v 11 třídách 17 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců vybavení tříd (lavice, židle, dataprojektory,

Více

Poznávací zájezd BENELUX

Poznávací zájezd BENELUX Poznávací zájezd BENELUX Anglický týden Projektový týden prezentace absolventských prací Lyžařský výcvik Deváťáci se loučí s prvňáčky Žákovský parlament v Praze Úspěchy ve stolním tenisu Mezinárodní taneční

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více