P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E"

Transkript

1 Prostějovská zima 2014 Vánoční jarmark kdy: 28. listopadu prosince, kde: nám. T. G. Masaryka Vánoce v lidových řemeslech kdy: úterý 16. prosince, kde: foyer kina Metro 70 Vstupné 5 Kč. Vánoce s Prostějovským žesťovým kvintetem kdy: středa 17. prosince, kde: ochoz Muzea Prostějovska (koncert) Vánoční koncert Prostějovského žesťového kvinteta pod vedením Zdeňka Pelly, koná se ve spolupráci s Muzeem a galerií v Prostějově, p. o. Krásné svátky s Pavlem Novákem kdy: pátek 19. prosince, kde: nám. T. G. Masaryka Náměstí rozezní koncert Pavla Nováka plný vánočních písniček a také nezapomenutelných hitů jeho otce mistra Pavla Nováka jako třeba Malinká, Pihovatá, Nádherná láska, Vánoční odpoledne s Michalem Nesvadbou kdy: sobota 20. prosince kde: DUHA, Školní Pohádky pod sněhem - vstup volný Promítání rodinného filmu Tady hlídám já - vstup volný Promítání dobrodružného filmu Sněhurka a lovec - vstupné 20 Kč Vánoční minidílna pro děti - vstupné 20 Kč Michalův salát - Michal dětem představí své království knížek. Každá chce vyprávět příběhy, ale jak to dopadne, když Michal v knihovně najde knihu, které její příběh někdo vzal? Kdo to byl? Vstupné 80 Kč. Předprodej vstupenek v Regionálním informačním centru (zámek). Promítání pohádek kdy: neděle 21. prosince, kde: kino Metro 70 Vstupné 20 Kč. Kino Metro 70 pondělí : Bella a Sebastián (bijásek pro držitele průkazky) Hobit: Bitva pěti armád 3D Hobit: Bitva pěti armád 3D úterý : Vánoce v lidových řemeslech ( ) středa : Hobit: Bitva pěti armád 3D Dva dny, jedna noc

2 čtvrtek : Hobit: Bitva pěti armád Dva dny, jedna noc pátek : Hanácká svajba Noc v muzeu: Tajemství hrobky sobota : Noc v muzeu: Tajemství hrobky Noc v muzeu: Tajemství hrobky Serena neděle : Pohádky pod stromeček pásmo pro děti v rámci Prostějovské zimy Noc v muzeu: Tajemství hrobky Noc v muzeu: Tajemství hrobky Serena Astronomické oddělení Muzea a galerie v Prostějově Lidová hvězdárna Astronomická pozorování Pozorování Slunce se konají každé pracovní pondělí, čtvrtek a pátek, a během astronomického víkendu, od do Večerní a noční pozorování hvězdné oblohy dalekohledy se konají každé pracovní pondělí, čtvrtek a pátek, a během astronomického víkendu, od do 19.30; středeční pozorování noční oblohy (mimo středu 31. prosince) od do 18.30; Ve dnech 4. a 11. prosince se pozorování koná až po ukončení přednášky, resp. koncertu. Tato pozorování se konají pouze a jen za předpokladu bezmračné oblohy a jsou doprovázena výkladem. Pozorování jsou určena jednotlivcům i malým skupinám do dvaceti osob. V případě špatného počasí je připraven náhradní program. Nepřehlédněte: na oba druhy pozorování mají poslední návštěvníci vstup 30 minut před koncem otevírací doby. Vstupné dospělí 20 Kč; děti, studenti do 26 let, senioři a invalidé 10 Kč. Výstavy Z dějin prostějovské astronomie Vesmírný domov pro děti Strhující snímky z vesmíru Od Sputniku po raketoplán Výstavy Vesmírný domov pro děti, Od Sputniku po raketoplán a Strhující snímky také zdarma zapůjčujeme. Výstavy jsou přístupné na začátku astronomických pozorování a v tom případě jsou jejich součástí a po domluvě i kdykoliv jindy. V takovém případě je vstupné dospělí 20 Kč; děti, studenti do 26 let, senioři a invalidé 10 Kč. Pohádkové středy pro děti kdy: každou středu v hodin (kromě Silvestra a svátků) prosincová pohádka Vyprávění hajného Vonáska - Zbloudilý houbař se ocitne v hájovně, zde vyslechne příběh o Orionovi, Býku, Velkém a Malém psu, Štíru a Kuřátkách. Tato zimní souhvězdí můžete spatřit na noční obloze. Vstupné dospělí 20 Kč, děti, studenti do 26 let, senioři a invalidé 10 Kč.

3 Kulturní klub DUHA Kinoklub DUHA sobota 20. prosince Vánoční pásmo II. (pásmo pohádek) - vstup volný v rámci Prostějovské zimy Tady hlídám já (rodinná komedie) - vstup volný v rámci Prostějovské zimy Sněhurka a lovec (dobrodružné fantasy) - vstupné 20,- Kč Výstava: Miroslav Šmíd Obrazy kdy: 1. prosince února Vernisáž výstavy proběhne za účasti autora v pondělí 1. prosince v hodin. Výstava je otevřena denně od 9.00 do hodin, při filmových projekcích a večerních klubových akcích dle programu v klubu. Prohlídku výstavy je možné dohodnout i mimo uvedenou dobu na telefonu Setkání jubilantů města Prostějova kdy: pondělí 15. prosince, Kulturní program zajišťuje ZUŠ V. Ambrose. Vánoce v lidových řemeslech kdy: úterý 16. prosince, kde: foyer kina Metro 70 Oblíbené inspirativní setkání prostějovské veřejnosti a mistrů lidové výroby spojené s prodejem jejich výrobků a předváděním tradičních řemesel. Vstupné 5 Kč. Vánoční povídání o zvířátkách pana spisovatele kdy: úterý 16. a středa 17. prosince 2014, 9.00 a Předplatné Duhová kulička 1,2 - úterý; 3, 4 - středa. Divadlo Řád červených nosů, Blatnice pod sv. Antonínkem. Pan spisovatel má napsat vánoční povídání o zvířátkách, ale nic ho nenapadá. Nezbývá, než aby zvířátka vzala vše do svých tlapek a ukázala, co všechno dovedou: umýt podlahu, vyprat prádlo, upéct dort, postarat se o panenku i oslavit vánoce. A tak nakonec pan spisovatel dostane nejen své povídání, ale i krásný dárek pod stromeček. Vítání občánků kdy: čtvrtek 18. prosince, 9.20 a Se zápisem do pamětní knihy města Prostějova (obřadní síň prostějovské radnice). Kulturní program zajišťuje ZŠ E. Valenty. Akademie třetího věku Magdalena Dobromila Rettigová, postava známá i neznámá kdy: čtvrtek 18. prosince, 9.30 Narodila se před více než dvěma sty lety a jistě neměla tušení, že se stane postavou divadelních her, beletrie, dokonce i písní a loutkových her. Nebylo to však pro její literární činnost, ale pro její Domácí kuchařku, která od roku 1826 vychází zas a znova. Její osobu a život nám přiblíží Eva Suchánková a členové souboru Historia. Vstupné: pololetní průkazka 75 Kč, bez pololetní průkazky 30 Kč.

4 Vánoční odpoledne s Michalem Nesvadbou kdy: sobota 20. prosince kde: DUHA, Školní Pohádky pod sněhem - vstup volný Promítání rodinného filmu Tady hlídám já - vstup volný Promítání dobrodružného filmu Sněhurka a lovec - vstupné 20 Kč Vánoční minidílna pro děti - vstupné 20 Kč Michalův salát - Michal dětem představí své království knížek. Každá chce vyprávět příběhy, ale jak to dopadne, když Michal v knihovně najde knihu, které její příběh někdo vzal? Kdo to byl? Vstupné 80 Kč. Předprodej vstupenek v Regionálním informačním centru (zámek). Divadlo POINT Hotel Palermo (Štěpán Gajdoš) kdy: 15. prosince v 17 hodin kde: Knihovna K. Dvořáčka Vyškov "Všichni občas tak trochu zešílíme!" Autorské hororové představení divadla Point vzdávajíc poctu nejvýznamnějším dílům tohoto žánru. Inspirováno skutečnou událostí. režie: Štěpán Gajdoš Vánoční minifest v POINTU kdy: 16. prosince v 17 hodin Tom Sawyer (Mark Twain, Václav Renč) derniéra Divadelní soubor Pointík uvede svou první inscenaci na motivy klasického románu Marka Twaina o legendárním uličníkovi Tomu Sawyerovi a jeho kamarádech. hrají: M. Zbudilová, A. Borovcová, F. Sovíček, M. Osladil, O. Kroupa, O. Kučera, A. Přikrylová, A. Dobrovolná, A. Flajsarová, E. Hlahůlková, A. Špičák, V. Hrubá, E. Valkovičová, J. Trunečka, V. Korsová a další úprava a režie: Aleš Procházka Námluvy (Anton P. Čechov, Kolektiv Pointík) Klasická jednoaktová komedie ruského dramatika v novém zpracování členů souboru Pointík. Zavede nás nejen na ruský venkov počátku dvacátého století, ale také do světa současných reality show. hrají: Anna Mlčochová, Lucie Grulichová, Jan Trunečka, Johana Minářová, Denisa Kopecká a další úprava a režie: Aleš Procházka Kdo přežije vánoce kdy: sobota 20. prosince v 19 hodin představení vyprodáno Divadelní soubory Nemoderní Ženy a Tragaču, tragaču - NEMODERNÍ TRAGAČ potvrzují svoje sesterství v komicko-tragickém sci-fi soutěžním improvizovaném dramatu Prostějovské dramaťácké Ženy bojují o život na trouchnivějících prknech Divadla Point. Zas a znovu prokáží talent, půvab, bojovnost, odvahu a lásku v neurotickém a poetickém čase vánočním.

5 hrají a soutěží: Petra Váňa Vidmuchová, Kateřina Bureš Hasová, Verunka princezna Trundová, Jáňa Novotná, Bětka Coufalová, Markétka Kohoutková, Terezka Spáčilová, Máňa Spurná, Lucka Lužná, Kája Fenclová a možná i Naďa Fidrmucová a Evička Matoušková. Z Norska na ně myslí: Renatka Veselá. režie: Hana Šprynarová Ekocentrum IRIS Mikulášská sbírka pro ježky (akce na pomoc zvířatům) kdy: každé úterý a čtvrtek do 18. prosince, a kde: Kovárna Ekocentra Iris, Husovo nám. 67, Prostějov Pomalu, váhavě avšak přesto začíná zima a do Stanice pro handicapované živočichy v Němčicích nad Hanou každým dnem přibývají ježci, kteří by vzhledem ke své hmotnosti a velikosti zimu ve volné přírodě nepřežili. Pokud ani vám není lhostejný osud ježků a rádi byste stanici s ježky vypomohli, můžete ježkům donést nadílku do punčochy - masovou kočičí konzervu či granule. O předání do stanice se postaráme. Keramika (tvořivá dílna) kdy: pondělí 15. prosince, od 16:00 do 18:00 kde: Kovárna Ekocentra Iris, Husovo nám. 67, Prostějov Pracovní oblečení s sebou. Poplatek 100 Kč za osobu na 2 pracovní hodiny. Těšíme se na Vánoce (program pro školy) kdy: čtvrtek 18. prosince, kde: Kovárna Ekocentra Iris, Husovo nám. 67, Prostějov Předvánoční rozjímání - povídání o tajemném adventu a vánočních vůních. Ukázka tradičních českých vánočních lidových zvyků - např. věštění budoucnosti z hrníčků, hra na brusaře. Výroba vánoční ozdoby technikou suchého plstění ovčí vlny. Program je vždy pro jednu třídu a trvá 60 minut. První program v 8:30, poslední ve 12:30. Cena 30 Kč za žáka. Nutno se předem přihlásit na adrese iris@iris.cz nebo telefonicky , Vánoční stromek pro zvířátka (vycházka s akcí na pomoc zvířatům) kdy: sobota 20. prosince kde: Ptenský dvorek Bělecký mlýn; odjezd vlakem z Prostějova hl. nádraží do Ptení v 10:02. Návrat do Prostějova: odjezd z žel. zastávky Zdětín ve 14:33. Předvánoční vycházka nejen pro rodiny s dětmi z Ptenského Dvorku do Běleckého mlýna. Na několika místech v lese se zastavíme a připravíme nadílku pro různé druhy lesních zvířat. Cesta povede kolem jezdeckého areálu na Zámečku a kolem obory s divočáky, jeleny a daňky. Cestu zakončíme na Běleckém mlýně, kde je možnost občerstvení a prohlídky zookoutku. Vezměte s sebou různé dobroty pro lesní zvířata (jablka, mrkev, ořechy, kukuřici, slunečnici, kaštany, klasy prosa apod.). Mohou to být i předem vyrobené pochoutky, které se zavěsí na vánoční stromek (lojové koule, řetězy z bobulí, šišky obalené ve směsi tuku a semínek atd.).

6 Městská knihovna v Prostějově Severská mytologie a runy kde: Galerie Na Půdě Starodávné mýty, báje i pohádky jsou svědectvím o době, životě, víře a kultuře národů předkřesťanské Evropy a dodnes nás inspirují. Jsou to mimo jiné i kořeny dnešní fantasy literatury. Výstava obrazů amatérského výtvarníka Miroslava Zapletala z Rozstání vychází především ze severské mytologie a přináší například vizualizaci významů runových symbolů. Můžete ji navštívit v knihovně až do konce roku. Vánoční řetěz přání kde: Půjčovna pro dospělé, Knihovna pro děti Něco si přejte, a řekněte to knihovně. Přijďte si do knihovny připnout svůj článek papírového řetězu k ostatním. Můžete na něj někomu napsat pozdrav, svá přání nebo třeba vzkaz pro Ježíška. Můžete se začíst do přání těch, na které navazujete. Připojte se, ať je vám let kolik chce. Senior klub: Prostějov a Pražské Jezulátko kdy: středa 17. prosince, kde: Podkrovní sál Předvánoční setkání Senior klubu v knihovně, tentokrát výjimečně ve středeční dopoledne, nám zpestří vyprávění Evy Suchánkové o tom, jak se osudy Pražského Jezulátka zapsaly do prostějovských dějin. Muzeum a galerie v Prostějově Emil Filla - Pozoruhodná osobnost českého výtvarného umění kdy: 28. listopadu února 2015 kde: hlavní budova, nám. T. G. Masaryka 2 Muzeum a galerie v Prostějově pořádá jako každoročně na závěr výstavní sezóny exkluzivní výtvarný projekt, který v letošním roce představuje mimořádné dílo Emila Filly. Těšit se můžete na olejomalby a plastiky jedné z nejvýznamnějších osobností českého umění 1. poloviny 20. století. Do Prostějova bude přivezena početná kolekce exponátů, které v retrospektivě mapují jednotlivé fáze kubismu především v početných umělcových zátiších, ukázkách z cyklů Boje a zápasy a Písně a balady závěrečnou realistickou krajinářskou tvorbu. Obrazy budou zapůjčeny ze sbírek mnoha prestižních galerií a muzeí. Velká válka - Češi na bojištích Evropy kdy: prosince (bude zahájena vernisáží 3. prosince v 17 hodin) kde: hlavní budova, nám. T. G. Masaryka 2 Putovní výstava, zapůjčená Centrem české historie, která představuje situaci ve světě v předválečných letech, zabývá se příčinami vzniku válečného konfliktu i jeho průběhem. Věnuje se také vývoji techniky, zdravotnictví a působení Červeného kříže v období války i životu v zázemí. Především však představuje české vlastence, kteří již od počátku války věřili, že bojují nejen za mír, ale také za osvobození svého národa z područí Rakousko-Uherska a k tomu směřovali své činy a obětovali mnohdy své životy. Výstava je realizována ve spolupráci se statutárním městem Prostějov, je koncipována na 16

7 panelech typu roll-up, doplněna trojrozměrnými exponáty ze sbírek muzea, je k ní zpracován doprovodný katalog a pracovní listy pro školy. Něžné vánoce - vánoční aranžmá a dekorace kdy: 4. prosince února 2015 kde: výstavní sály Špalíčku, Uprkova 18 Na žádném vánočním stole by neměla chybět vánoční výzdoba. Pracovníci muzea společně se zkušenými floristkami připravili výstavu doplněnou dřevěnými květinovými stolky pana Rostislava Pavlíčka, které dokreslí vánoční dekoraci. Vystavenou vánoční výzdobu si můžete zakoupit. Japonské vánoce kdy: čtvrtek 18. prosince, kde: výstavní sály Muzea a galerie v Prostějově Koncert vynikající japonské sopranistky Nao Higano, na kterém za doprovodu slovenské klavíristky Zuzany Biščákové zazní slovenské, české a japonské skladby známých hudebních skladatelů, které budou doplněny českými, slovenskými a japonskými koledami. Akademie seniorů Akademie seniorů (Tetín 1, Prostějov) nabízí všem zájemcům příjemná a zajímavá setkání prosince ve se koná tematická předvánoční schůzka Vánoce na Hané s Mgr. Janou Hanusovou. Sejdeme se u Betléma na náměstí a poté přejdeme do Muzea Špalíčku, kde si vyrobíme hanácký adventní věnec z kynutého těsta. U výroby věnce se dozvíme mnoho zajímavostí o Vánocích na Hané, ale určitě bude čas i na Vaše vzpomínky a případné vánoční fotografie. Qítko Prostějov Háčkovaná dutinka kdy: úterý, 16. prosince od 17 hodin Během kurzu se naučíte háčkovat dutinku s korálky. Ukážeme si tři způsoby zakončení háčkované dutinky. Každý si odnese rozpracovanou dutinku a veškerý materiál pro její dokončení. Všechny pomůcky budou k zapůjčení. V ceně kurzu je veškerý materiál. (pokud máte vlastní háček velikosti 1,25mm (resp.č.6), doporučuji vzít s sebou). Doba trvání: 3-4hod. Minimální počet účastníků pro konání kurzu je 2. Přihlásit se můžete na Max. počet účastníků: 8, cena 350 Kč. Centrum podpory cizinců Multikulturní klub pro rodiče s dětmi Klub pro české rodiny i rodiny cizinců se koná každé pondělí a čtvrtek od 9.30 do v Centru podpory cizinců (Vrahovická 83). Pro děti (půl až čtyři roky) je vždy připraven krátký program pod vedením pedagogické pracovnice (česká říkadla, básničky, tanečky apod.), rodiče mohou s ostatními sdílet radosti i starosti. Ve čtvrtek jsou pro rodiče v přednáškové místnosti v přízemí připraveny přednášky, besedy, či tvořivé dílny ve čtvrtek 18. prosince na téma Papírové hvězdy vánoční ozdoby (tvořivá dílna s Z. Kadlčíkovou).

8 Multikulturní centrum Mozaika kde: Raisova 1159, Prostějov Multikulturní podvečery kdy: úterky prosince 2014 Vánoce v různých kulturách (beseda) Vánoce nejsou vždy jen stromeček, kapr a salát. V rámci podvečera proběhnou prezentace zajímavých způsobů oslav vánočních svátků z různých kultur. V dalekých končinách světa slaví Vánoce způsobem, o kterém jste neměli ani ponětí. Čajovna kdy: čtvrtky Přijďte si posedět, poznat nové lidi, popovídat si nebo zahrát stolní hry. Výstava Do konce roku také v Mozaice probíhá výstava fotografií Ing. Daniela Žingora Krása Božího stvoření aneb Detail ve fotografii. Centrum pro rodinu Prostějov o.s. kde: Centrum pro rodinu Prostějov, nám. J. V. Sládka 2, Prostějov - Krasice kontakt: cprpv@seznam.cz, telefon Tvořivá dílna kdy: každé pondělí od do Je určena pro všechny děti, rodiče a ostatní tvůrčí zájemce. Pracuje se s různými materiály a výtvarnými technikami: keramickou hlínou, papírem, voskem, Fimem, textilem, hedvábím aj. První školička kdy: každý čtvrtek od 8.30 do hodin (je nutné se přihlásit předem) Dopolední kroužek typu miniškolky, určený rodinám s dětmi od 2 do 4 roků. Usnadňuje přípravu na nástup do MŠ, připravuje na separaci od rodičů a navazování vztahů s vrstevníky v malé skupině a bezpečném prostředí. Křesťanské mateřské centrum matky Markéty kdy: každé dopoledne od pondělí do pátku 9-12 hod. Pro děti je připravena vybavená herna a další zázemí knihy, hudební nástroje, kreativní materiál. Maminkám nabízíme společenství v přátelském prostředí. Mateřské centrum Cipísek Na všechny programy MC Cipísek je potřeba se z kapacitních důvodů přihlásit předem. Bližší informace na Připraveny jsou volné herny pro rodiče s dětmi do 5 let, besedy, kurzy, semináře o výchově a komunikaci v rodině, kurzy efektivního rodičovství, relaxační kreativní večery pro ženy, individuální psychologické, právní i výživové poradenství, jednorázové akce pro celé rodiny a další aktivity pro rodiny s dětmi a mnohé další. Odpolední herny pro rodiče a prarodiče s dětmi do 5 let kdy: vždy v pondělí , letos naposled 15. prosince

9 Na tyto herny není potřeba se hlásit předem. Vánoce s Cipískem Společné strojení stromečku a vánoční program s adventním tvořením bud prosince ve všech pravidelných programech Zápis do programů v cyklu leden-březen V úterý 16. prosince se koná zápis na volná místa pro nové zájemce. Informační centrum pro mládež Adventní dílny s ICM Chtěli byste si vyrobit jmenovky na dárky nebo vánoční přání? A co třeba pletené vánoční dekorace z papíru nebo ozdoby z těstovin? Přijďte v pondělí 15. prosince od do hod. na další z našich malých dílniček a vyrobte si ozdoby s těstovin. Příspěvek na materiál je 20 Kč. Adventní večery v Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem Muzeum historických kočárů zve na sérii koncertů Karolína Žmolíková kdy: sobota 20. prosince, Sopranistka Karolína Žmolíková navodí svým zpěvem krásný adventní čas. Vstupné 150 Kč. Recitál Vlasty Redla kdy: pátek 9. ledna, Vstupné 200 Kč. Vstupenky je možné rezervovat na telefonních číslech a nebo zakoupit v předprodeji v Muzeu kočárů a ve Výtvarných potřebách v Prostějově. Loutkové divadlo Loutkové divadlo při TJ Sokol I Prostějov zve na loutkové představení pro děti. Představení se konají vždy v neděli ve v sokolovně na Skálově náměstí. Vstupné 20Kč Program: neděle 21. prosince 2014 Čerti na hradě Betlém Josefa Dostála v Galerii N7 Od 1. prosince budete moci vidět v Galerii N7 betlém vyřezávaný z lipového dřeva, jehož autorem je Josef Dostál, vrahovický patriot, fotbalový funkcionář a především amatérský řezbář. Z Prostějova a okolí můžete znát například jeho velkolepý betlém, který čítá více než 150 figurek a stále se rozrůstá. Kromě tradičních vyobrazení náboženských postav a ikon do něj zahrnul i postavy pozemské, jako

10 třeba kolegy z jeho oblíbené vrahovické hospody nebo z fotbalového družstva, ve kterém působí. Speciálně pro Galerii N7 si Dostál připravil nový vyřezávaný betlém, který bude ozdobou prostějovského adventu. Richard Pachman a Dita Hořínková: Adventní písně - turné 2014 Skladatel a zpěvák Richard Pachman nazval své letošní adventní turné Adventní písně. Zazní v něm řada známých i neznámých starých vánočních českých i zahraničních písní, duchovní skladby i novinkové písně složené, z nichž jedna dala název celému turné, které bude letos představeno ve 13 městech. Tradičním hostem koncertu je herečka a zpěvačka Dita Hořínková. Výtěžek z adventního turné bude věnován dětem z Dětského domova ve Strančicích. Na koncert plný předvánoční pohody se diváci mohou těšit v sobotu 20. prosince v 17 hodin v prostějovském Husově sboru (Demelova 1, Prostějov). Proměny u Cyrila a Metoděje Vánoční koncert pěveckého sboru Proměny proběhne ve čtvrtek 18. prosince v hodin v kostele Cyrila a Metoděje. Člověk v tísni Den otevřených dveří Rok se s rokem sešel a prostějovská kancelář organizace Člověk v tísni o. p. s. pořádá opět Den otevřených dveří, který proběhne tentokrát v předvánočním čase v úterý 16. prosince 2014 od 9.00 do hodin na ulici Rostislavova 26 v Prostějově. Součástí bude opět blesková dluhová poradna, kde budou všichni pracovníci, hlavně naše dluhová poradkyně, zodpovídat na otázky týkající se zadlužení. Nebude chybět ani již tradiční promítání filmů převážně z edice Jeden svět Promítej i ty! Připravena bude i prezentace fotek, která nabídne užší pohled do každodenní práce terénního sociálního pracovníka, příležitost seznámit se s činností organizace, a samozřejmě drobné občerstvení. Betlémské světlo Do Prostějova dorazí Betlémské světlo v sobotu 20. prosince 2014 ve 8.33 rychlíkem R 905 z Brna. Skautské středisko "Děti přírody" Prostějov pak budou plamének rozdávat na náměstí T. G. Masaryka od 9.00 do Později Světlo najdete v předpokoji fary hlavního kostela Povýšení sv. kříže (Filipcovo náměstí 4, Prostějov).

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E Plesová sezóna datum místo pořadatel pátek 9. 1. Tradiční městský ples Městské divadlo v PV Město Prostějov sobota 10. 1. Maturitní ples Městské divadlo v PV Švehlova střední škola Prostějov Myslivecký

Více

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E Plesová sezóna datum místo pořadatel pátek 30. 1. Divadelní ples Městské divadlo v PV Městské divadlo v Prostějově sobota 31. 1. Sokolský ples Sokolovna Smržice TJ Sokol Smržice Obecní ples Sokolovna Mostkovice

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně.

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně. Obecní vysílání Tylovo divadlo Újezd u Brna Vás srdečně zve na svou nejnovější inscenaci ze současnosti od Antonína Procházky Ve státním zájmu Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod.

Více

PROSINEC NA FRÝDLANTSKU

PROSINEC NA FRÝDLANTSKU PROSINEC NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 2. 12. 2010 - DDM 3. 12. 2010 - DDM VÁNOČNÍ KONCERT Program: vystoupení pěveckého sboru Hlásek posezení u kávy, čaje a cukroví prodej adventních věnců, drobné

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou PROSINEC 2016

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou PROSINEC 2016 Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Od 1. 11. 2016 do 31. 1. 2017 PROSINEC 2016 Kožené svítání - prodejní výstava kožené galanterie a obrazů - autorkou

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK PROSINEC 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Foto Josef Gerhát RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

Program týdne pro rodinu 2011

Program týdne pro rodinu 2011 Program týdne pro rodinu 2011 K týdnu pro rodinu připravují členská centra Asociace center pro rodinu aktivity na různých místech. Nabízíme Vám stručný přehled, více se dozvíte na domovských stránkách

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou LISTOPAD 2018 Kulturní akce: 2. 11. 2018 40. Noční pochod - pořádá TJ Jiskra Zruč nad Sázavou, start: 17:00-18:00 hod. Spolkový dům,

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková.

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková. ZÁPIS č. 8/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 1. prosince 2015 v Grabově vile (15:00 16:40) 1) Informace Přítomni dle

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E Kino Metro 70 pondělí 21. 9. 2015: 14.00 Prokletí Midasovy skříňky - průkaz Bijásek 17.30 American Ultra 20.00 Straight Outta Compton úterý 22. 9. 2015: 14.00 Prokletí Midasovy skříňky - průkaz Bijásek

Více

Titulek: Datum: Charakteristika, popis akce: Místo konání: Web organizátora : Titulek Datum: Charakteristika, popis akce: Místo konání:

Titulek: Datum: Charakteristika, popis akce: Místo konání: Web organizátora : Titulek Datum: Charakteristika, popis akce: Místo konání: Advent v Jilemnici Titulek: Adventní podvečery v Tržnici řemesel - tvořivé dílničky. Datum: 27.11.2015, 16:00-19:00 Charakteristika, popis akce: Co budeme tvořit? Adventní a vánoční dekorace, korálkování,

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

KALENDÁŘ AKCÍ PROSINEC 2017

KALENDÁŘ AKCÍ PROSINEC 2017 KALENDÁŘ AKCÍ PROSINEC 2017 Městské informační centrum Duchcov Masarykova 71/7, tel./fax: 417 835 456, www.duchcov.cz Předprodej vstupenek Kulturní centrum Duchcov, Masarykova 9: Pondělí Pátek = 10:00

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E Plesová sezóna datum místo pořadatel pátek 16. 1. Maturitní ples Městské divadlo v PV SŠ designu a módy Prostějov Maturitní ples Společenský dům Prostějov Střední zdravotnická škola PV sobota 17. 1. Sokolský

Více

Restaurace Švejk v Centru Walzel v Meziměstí zve na svatomartinskou husu. Bude se podávat od pátku do neděle. K jídlu je připravena celá řada vín.

Restaurace Švejk v Centru Walzel v Meziměstí zve na svatomartinskou husu. Bude se podávat od pátku do neděle. K jídlu je připravena celá řada vín. Hned čtyři kina, dvě vernisáže a dvě divadelní představení, dokumentární film, prohlídka Skriptoria, Svatomartinské slavnosti pro děti, fotbal či pietní akt. To jsou tipy na akce, které se o víkendu od

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Listopad: LISTOPAD A PROSINEC 2017 Výstava obrazů - Spolek Do baref - Spolkový dům, I. patro, chodba. Panenky, Baťa

Více

- informace o slavnostním udělení Čestného občanství městské části Praha 8 za rok 2018

- informace o slavnostním udělení Čestného občanství městské části Praha 8 za rok 2018 ZÁPIS č. 30/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 25. září 2018 (15:00 15:30) Libeňský zámek- zasedací místnost č. 2 Přítomni

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro 1. stupeň základních škol Pro zvídavé školáčky jsme připravili řadu naučných programů a besed zaměřených

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Plán akcí na rok 2015

Plán akcí na rok 2015 Plán akcí na rok 2015 5. 1. od 19,00-22,00 hod. 12. 1. od 19,00 hod. 19. 1. od 19,00-22,00 hod. 21. 1. od 16,30 hod. 25. 1. od 13,00 17,30 hod. 25. 1. od 19,00 hod. 26. 1. od 19,00 hod. 2. 2. od 19,00-22,00

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách,

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách, Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce 2018 Lednové povídání o bylinách, 15. 1. 2018 Malování a zpívání s Jindrou Čapkem, 19. 1. 2018 Křest knihy Modrý Pánbůh, 22. 1. 2018 Černá hodinka

Více

Program na duben 2017

Program na duben 2017 Program na duben 2017 Pravidelný týdenní program žďárské pobočky naleznete na http://zdar.charita.cz/programy-kopretiny/ Pondělí 08.30-12.30 hod. Zprostředkování poradenství v oblasti rodiny a rodičovství

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg Lesná Jirkov Chomutov Nová Ves v Horách Hora Svaté Kateřiny Litvínov - Meziboří Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg 1 25. 11. 2015 Olbernhau Muzeum Olbernhau Vernisáž vánoční výstavy Archa

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK ÚNOR 2019 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Čí je Masopust? Náááš!! (Foto Josef Zoser) ZVEME VÁS ZA ZAJÍMAVOU

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr.

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr. PLÁN AKCÍ 2018/2019 KDY CO KDE PRO KOHO 5.9. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DDM Ostrov Slaný 12.9. LOUČENÍ S LÉTEM - DUATLON Zlonice u rybníka 15.9. SLÁNSKÝ KAPR rybník Tesla ZÁŘÍ 2018 děti, mládež, dospělí děti

Více

Jiřina Slavíková. Navrhla, aby KKVČ uspořádala výměnné setkání s členy KKVČ Košicích.

Jiřina Slavíková. Navrhla, aby KKVČ uspořádala výměnné setkání s členy KKVČ Košicích. ZÁPIS č. 22/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 12. prosince 2017 (15:00 16:00) Libeňský zámek- kancelář č. 127 Přítomni

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

Světlo z Betléma v 14 h U kapličky v Sibřině

Světlo z Betléma v 14 h U kapličky v Sibřině Světlo z Betléma 24. 12. 2016 v 14 h U kapličky v Sibřině Již tradičně pro vás přivezeme do Sibřiny ke kapličce na Štědrý den světlo, jež bylo zažehnuto v místech narození Ježíška. Přijďte se společně

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více