MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2011"

Transkript

1 Vedení úřadu V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jednací řád komisí rady města Písku NÁVRH USNESENÍ Rada města Jednací řád pro činnost komisí rady města a) schvaluje dle návrhu bez připomínek b) schvaluje dle návrhu s připomínkami c) neschvaluje a ukládá vypracovat nový jednací řád pro činnost komisí rady města Návrh předkládá JUDr. Ondřej Veselý, starosta Návrh zpracovala Ing. Zlatuše Hofmanová, tajemnice

2 Důvodová zpráva: Rada města si zřídila jako své iniciativní a poradní orgány komise, zvolila jejich členy. Usnesením č. 884/10 zrušila ke dni jednací a organizační řády komisí rady města. V současné době se jiţ komise sešly a vyjádřily se k jednacímu řádu. Konkrétní připomínky byly sděleny v zápisech a jsou v návrhu zapsány červenou barvou. Připomínky vedení města ať k původnímu řádu či k navrhovaným změnám jsou zapsány zelenou barvou. Doporučení zpracovatele: Doporučuji materiál schválit Vztah k rozpočtu: Nemá vliv na čerpání rozpočtu v roce 2011 Vztah ke strategickému plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu Přílohy: Jednací řád komisí rady města Písek Hlavní materiál k projednání: Viz důvodová zpráva a příloha stránka 2 (celkem 7)

3 I. Obecná část Jednací a organizační řád pro činnost komisí rady města čl. 1 Ustavování komisí (1) Komise rady města Písku jsou jejími stálými poradními a iniciativními orgány. Jsou zřizovány usnesením rady města na základě zmocnění v 102 odst. 2 písm. h, zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění (dále jen zákon). Komise neřídí ţádné zaměstnance ani jim neukládají úkoly. (2) Komise se skládá ze členů, kteří jsou jmenováni radou města na návrh některého ze členů rady města a ze sekretáře určeného radou města tajemnicí městského úřadu z řad zaměstnanců městského úřadu. Zástupce sekretáře určí tajemnice. (3) Komise můţe provádět svoji činnost, jsou-li v ní alespoň tři řádně jmenovaní členové. Rada města stanovila počet členů komise na devět osob včetně předsedy komise. (4) Členem komise můţe být kaţdý občan České republiky starší 18-ti let s trvalým bydlištěm v Písku. O výjimkách pro odborníky význačné pro rozvoj města Písku, kteří zde nemají trvalý pobyt, rozhoduje rada města. (5) Člen komise můţe být radou města z komise odvolán, a to i bez uvedení důvodu. Jř/4 (6) V čele komise stojí předseda jmenovaný radou města na návrh členů komise. Je doporučeno, aby podle moţnosti byl za předsedu komise jmenován člen zastupitelstva města. Předsedu komise v době jeho nepřítomnosti zastupuje místopředseda komise, kterého ze svého středu volí členové komise. (7) Rada města můţe zřídit u některých komisí funkci konzultanta (odborného poradce). Konzultanty komise jmenuje rada města. (8) Komise projednávají otázky pouze v samostatné působnosti a nejednají podle správního řádu (zákon 500/2004 Sb., správní řád v platném znění). čl. 2 Jednání komise (1) Komise se schází ke svému pravidelnému jednání nejméně 6x ročně. Jednání svolává sekretář komise písemnou pozvánkou s uvedením termínu, místa a programu jednání, pokud se členové komise nedohodnou na jiném způsobu. Pro jednání komise zajistí sekretář komise potřebné podklady. (2) Sekretář je povinen do 15-ti dnů svolat mimořádné jednání komise, poţádá-li jej o to s uvedením důvodu kterýkoli člen komise nebo rada města. (3) Jednání komise řídí předseda, místopředseda komise nebo komisí určený zástupce. (4) Komise při jednání rozhoduje většinou hlasů přítomných členů, k přijetí usnesení je nutná většina hlasů všech členů komise. (5) Sekretář pořizuje z jednání komise zápis, který podepisuje předseda komise, místopředseda komise nebo komisí určený zástupce. V zápise se vţdy uvede počet přítomných členů komise, schválený pořad jednání komise, průběh a výsledek hlasování a přijatá usnesení. Zápis z jednání komise musí být pořízen do 7 3 pracovních dnů od jejího konání a předán předsedovi k ověření a poté sekretář komise předá ověřený zápis Městskému úřadu Písek k jeho zveřejnění a předán odboru kancelář úřadu k uloţení. stránka 3 (celkem 7)

4 Zápisy z jednání komisí jsou k nahlédnutí členům zastupitelstva města, zveřejňují se na webových stránkách městského úřadu Písek. (6) Se zápisy z jednání komisí, které obsahují návrhy, připomínky a podněty, se na svém nejbliţším jednání seznámí rada města a dle potřeby a povahy věci přijme příslušná opatření (usnesení, postoupení věci zastupitelstvu města apod odst. 2 písm. e, zákona). Jednotlivá usnesení komise předají sekretáři ke zpracování materiálu do rady města příslušnému odboru úřadu či organizaci zřizované městem, předkladatel rozhodne o projednání v radě města. (7) Na jednání komisí mohou být přizváni předsedou komise konzultanti, kteří na jednání komise mají hlas poradní. Starosta, místostarostové a tajemnice se mohou účastnit jednání komisí kdykoli. Čl. 3 Výhrada předchozího projednání věci komisí (1) V případech uvedených v článku 4 odst. 1 tohoto jednacího a organizačního řádu nemůţe být věc radě města ani zastupitelstvu města předloţena k projednání, dokud k ní příslušná komise nezaujme stanovisko. (2) Podmínka v odst. 1 neplatí, pokud se komise v řádně svolaném termínu nesešla nebo nepřijala ţádné usnesení. II. Zvláštní část Čl. 4 Náplň činnosti komisí (1) Jednotlivé komise projednávají tyto otázky: a) komise ţivotního prostředí: - ţádosti o stanovisko ZM k posouzení vlivu stavby na ŢP (EIA) - generel zeleně - plán svozu odpadu - koncepce a změna systému svozu odpadů b) sbor architektů:komise pro urbanismus a rozvoj města: - ţádosti o vyjádření města Písku jako souseda ke stavebnímu záměru s předpokládaným objemem investic nad 500 tis. Kč - návrh změny územního plánu - návrh dopravního generelu - generel zeleně c) komise pro výchovu a vzdělání: - návrh na jmenování členů rad škol při ZŠ - návrh na zrušení, zaloţení a přemístění ZŠ a MŠ - návrh na rozšíření nebo sníţení kapacity ZŠ a MŠ - podílí se na přípravě návrhu a změn Pravidel pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeţe stránka 4 (celkem 7)

5 - projednává na poţádání finančního výboru návrh na rozdělování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeţe - na poţádání kontrolního výboru členové komise spolupracují spolupráce členů komise při fyzické kontrole pouţití finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeţe - návrh na zrušení a zaloţení ZŠ a MŠ - projednává a vyjadřuje se vyjádření ke koncepčním a strategickým změnám v oblasti školství d) komise letopisecká: - změna názvů ulic a prostranství - vybudování památníků a pomníků - návrhy na zřízení a koncepci muzeí - kronika města e) komise bytová: - schválení bytového pořadníku včetně pořadí náhradních bytů a bytů v obecním zájmu - poskytnutí bytové zápůjčky - návrhy na prodej bytů - návrhy na přidělení bytů v DPS - návrhy na přidělení bytů dle pravidel o přidělování obecních bytů do nájmu občanů - projednání materiálů s bytovou problematikou, předkládaných do rady města Písku f) komise sociální: - úprava stravného v DPS - návrh na jmenování vedoucích sociálních zařízení spravovaných městem - roční rozdělování prostředků na sociální účely pro nestátní a neziskové organizace - projednává podílí se na koncepci rozvoje a propagace sociálních organizací zřizovaných městem (Pečovatelská sluţba a jesle města Písku) - navrhuje moţnosti podpory a vytvoření zájmových aktivit seniorů a handicapovaných spoluobčanů - projednává podává návrh na jmenování vedoucích sociálních zařízení spravovaných městem - projednává návrh navrhuje rozdělení finančních prostředků na sociální účely pro nestátní neziskové organizace - projednává úpravu stravného v Pečovatelské sluţbě a jeslích města Písku - podílí se na tvorbě či aktualizaci komunitního plánu města g) komise majetkoprávní: - převody a nabytí majetku nad 1 mil. Kč účetní nebo odhadní ceny včetně určení kupujícího - zpráva o stavu majetku města h) komise pro infrastrukturu a dopravu: - stanovisko k investicím do infrastruktury - sledování energetického konceptu města - stanovisko k zásadním investicím do sítí na území města - stanovisko k cenám médií schvalovaných radou města - energetický koncept města stránka 5 (celkem 7)

6 - návrhy a stanoviska k investicím do infrastruktury na území města (technické i dopravní) - prevence a předcházení havárií na sítích technického vybavení na území města - dopravní generel a koncepce parkování ve městě - koncepce MHD - opatření ke zvyšování bezpečnosti silničního provozu na území města i) komise dopravní: - koncepce MHD včetně schvalování cen jízdného - dopravní generel - změny místní úpravy silničního provozu - plán výkopových prací na běţný rok j) komise pro partnerské vztahy a cestovní ruch: - strategie a investice města v oblasti cestovního ruchu - návrhy řešení praktických problémů v oblasti cestovního ruchu - vyjádření k námětům grantových programů města Písek na podporu cestovního ruchu - návrhy edičního plánu materiálů v oblasti cestovního ruchu - projekty a programy spolupráce v oblasti partnerství a cestovního ruchu - vyjadřuje se předem k zásadním rozhodnutím, strategickým otázkám, investicím, projektům a programům v oblasti partnerských vztahů a CR města Písku včetně zakládání nových organizačních struktur, účasti v komisích výběrových řízení v oblasti CR - vyjadřuje se k návrhu rozpočtu pro oblast partnerských vztahů a CR před jeho schválením v zastupitelstvu města a k zásadním změnám rozpočtu od výše 200 tis. Kč (jde o činnost vykonávanou kontrolním výborem) - projednává napomáhá realizaci Strategického plánu rozvoje CR, předkládá podněty k aktualizaci plánu a projektových listů - projednává doporučuje aktivity na zařazení do Zlatého fondu CR, projednává navrhuje opatření Grantového programu na podporu CR a deleguje své zástupce do příslušné hodnotící komise - účastní se aktivně akcí v rámci partnerských vztahů a cestovního ruchu včetně odborných diskusních fór i setkávání s veřejností - navrhuje a vyjadřuje se k návrhům řešení praktických problémů v oblasti CR včetně edičního plánu propagačních materiálů k) sportovní komise: - roční rozdělování prostředků na sportovní účely - jednorázové poskytnutí příspěvků na sportovní účely vyšší neţ 5 tis. Kč v průběhu roku - projednává návrh na rozdělení finančních prostředků na sportovní účely - podílí se na přípravě a změnyách Pravidel pro poskytování příspěvků na sportovní činnost - na ţádost kontrolního výboru spolupráce členů sportovní komise spolupracují členové sportovní komise při fyzických kontrolách pouţití příspěvků na investice l) kulturní komise: stránka 6 (celkem 7)

7 - vyjadřuje se předem k zásadním rozhodnutím v oblasti kultury (zakládání nových společností, pronájmy kulturních zařízení ve vlastnictví města, účast v komisích na výběrová řízení v oblasti kultury, investiční plán kulturních zařízení) - na ţádost finančního výboru se vyjadřuje Vyjadřuje se předem k návrhu rozpočtu na kulturu před jeho schvalování v zastupitelstvu města a vyjadřuje se předem k zásadním změnám rozpočtu kultury od výše 200 tis. Kč - předem projednává mandátní smlouvy a přílohy o.p.s. zřízených městem v oblasti kultury - kulturní komise bude dostávat k dispozici veškeré zápisy z dozorčí a správní rady o.p.s. zřízených městem v oblasti kultury - napomáhá realizaci Strategického plánu rozvoje kultury, předkládá podněty k aktualizaci plánu a projektových listů - deleguje své zástupce do hodnotící komise na poskytování příspěvků na kulturní aktivity v rámci vyhlášeného Grantového programu kultury, případně cestovního ruchu - navrhuje tématické okruhy pro vypsání jednotlivých opatření v rámci vyhlášeného Grantového programu kultury, doporučuje kulturní aktivity na zařazení do Zlatého fondu - členové se aktivně účastní kulturního ţivota, odborných diskusních fór i setkávání s veřejností (2) Jednotlivé komise mohou projednávat i jiné otázky, které jim uloţí rada města. Čl. 5 Ustanovení závěrečná Tento jednací a organizační řád se nevztahuje na činnost komisí, které můţe zřizovat k posouzení určených témat jednorázově zastupitelstvo města. V takovýchto případech se postupuje dle jednacího řádu zastupitelstva města nebo konkrétního usnesení. Za činnost v komisi můţe být členům a sekretářům poskytnuta odměna. Tento jednací a organizační řád byl schválen radou města dne a nabývá účinnosti dnem stránka 7 (celkem 7)

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 1. zasedání zastupitelstva města dne: 18. 12. 2014 Bod pořadu jednání: Zřízení výborů Zastupitelstva města Liberec Zpracoval: odbor, oddělení: Zuzana Škodová odbor

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č. 642 Statut Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu Článek 1 Úvodní ustanovení Rada vlády České republiky pro

Více

Město Bystřice. Statut komisí Rady města Bystřice

Město Bystřice. Statut komisí Rady města Bystřice Město Bystřice Statut komisí Rady města Bystřice Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut komisí Rady města Bystřice (dále jen komise ) schválený na jednání rady města dne 19. listopadu 2014 stanoví pravidla

Více

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. ledna 2010 č. 40 Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Rada vlády pro nestátní neziskové organizace

Více

Statut Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Lanškroun

Statut Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Lanškroun Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 20873/2015 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.lanskroun.eu Statut Komise pro výchovu a

Více

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů III. schválený usnesením vlády ze dne 10. října 2001 č. 1033 a změněný usnesením vlády ze dne 12. prosince 2007 č. 1386 a usnesením vlády ze dne 3. listopadu

Více

STATUT SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ KOMISE RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM

STATUT SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ KOMISE RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM RM 25. 2. 2015 usnesení č. 222/15 STATUT SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ KOMISE RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Sociálně zdravotní komise (dále jen Komise ) je iniciativním a poradním

Více

ČR - STÁTNÍ ENERGETICKÁ INSPEKCE

ČR - STÁTNÍ ENERGETICKÁ INSPEKCE Page 1 of 5 ČR - STÁTNÍ ENERGETICKÁ INSPEKCE Pracovní skupina pro "SYSTÉM MONITOROVÁNÍ SPOTŘEBY A ÚSPOR ENERGIE V BUDOVÁCH VLÁDNÍCH INSTITUCÍ" STATUT PRACOVNÍ SKUPINY Příloha č.1 k Opatření č. 25/2008

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 10. října 2001 č. 1033 o zřízení Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů V l á d a I. z ř i z u j e Radu vlády pro rovné příležitosti žen

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Schváleno usnesení vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332, ve znění usnesení vlády ze

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 12. května 2014 č. 352 Statut Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro záležitosti romské menšiny

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2015 č. 48 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Čj: MULA43329/2010 Počet listů dokumentů: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Preambule Zastupitelstvo města Lanškroun (dále jen,,zastupitelstvo ) ustanovuje

Více

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Statut Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Vládní výbor pro osoby se zdravotním postižením (dále jen Výbor ) je stálým koordinačním, iniciativním a poradním

Více

Jednací řád školské rady Základní školy Želechovice nad Dřevnicí, příspěvková organizace

Jednací řád školské rady Základní školy Želechovice nad Dřevnicí, příspěvková organizace Jednací řád školské rady Základní školy Želechovice nad Dřevnicí, příspěvková organizace Čl. I PŮSOBNOST ŠKOLSKÉ RADY 1. Školská rada Základní školy Želechovice, příspěvková organizace ( dále jen rada)

Více

Statut Rady vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny

Statut Rady vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny Statut Rady vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny schválený usnesením vlády ze dne 29. března 2010 č. 254 ve znění usnesení vlády ze dne 4. ledna 2012 č. 13 Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 1 k usnesení STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Jednací řád komisí Rady města Karviné Schváleno: 10.04.2019 Účinnost: 10.04.2019 Zpracovatel: Odbor organizační Rada města Karviné vydala dne 10.04.2019

Více

Jednací řád Mediálního výboru Zastupitelstva města Lanškroun

Jednací řád Mediálního výboru Zastupitelstva města Lanškroun nám. J. M. Marků 12, Lanškroun Vnitřní Město, 563 01 Lanškroun, www.lanskroun.eu Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 43418/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 Jednací

Více

příloha k usn. č. : 25/2011

příloha k usn. č. : 25/2011 příloha k usn. č. : 25/2011 příloha k usn. č. 60/2011 Důvodová zpráva Dle ustanovení 72 zákona o obcích může být neuvolněným členům zastupitelstva obce za výkon funkce poskytnuta měsíční odměna. Její maximální

Více

Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem

Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 2/2015 Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Finanční výbor Zastupitelstva města Dvůr Králové

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 20 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru MĚSTO Uničov Statut výborů Zastupitelstva města Uničova Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Uničova (dále jen "výborů") upravuje pravidla pro přípravu, jednání, způsob usnášení

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Tišnova

JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Tišnova JEDNACÍ ŘÁD Rady města Tišnova Rada města Tišnova (dále jen "rada") vydává v souladu s 101 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích

Více

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Příloha č. 2/OK-090306 J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Článek 1 Účel Jednací řád, v návaznosti na Statut Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

Více

SMĚRNICE Č../2019 OBECNÝ STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ

SMĚRNICE Č../2019 OBECNÝ STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ SMĚRNICE Č../2019 OBECNÝ STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ Čl. 1 Základní ustanovení 1. Tento Obecný statut a jednací řád komisí (dále také Směrnice ) je aplikovatelný ve vztahu ke komisím Rady města Pardubic

Více

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Platné znění Statutu Rady pro výzkum, vývoj a inovace, schváleného usnesením vlády České republiky ze dne 30. listopadu 2009 č. 1457, ve znění usnesení vlády ze

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O Aktualizované úplné znění S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O Zastupitelstvo města Brna S T A T U T V Ý B O R Ů Z A S T U P I T E L S T V A M Ě S T A B R N A Brno prosinec 2014 Obsah: článek strana 1

Více

JRKRM Jednací řád komisí rady města. samostatné působnosti

JRKRM Jednací řád komisí rady města. samostatné působnosti Identifikace dokumentu Město Frenštát pod Radhoštěm JRKRM-2016 Jednací řád komisí rady města pro oblast samostatné působnosti Stav dokumentu Platný Evidenční údaje Název předpisu JRKRM-2016 Jednací řád

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

k příkazu ministra č. 9/2008 S T A T U T Komise pro sociální začleňování Článek 1 Úvodní ustanovení

k příkazu ministra č. 9/2008 S T A T U T Komise pro sociální začleňování Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 1 k příkazu ministra č. 9/2008 S T A T U T Komise pro sociální začleňování Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Komise pro sociální začleňování (dále jen Komise ) je stálým poradním, iniciativním

Více

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení MĚSTO POLNÁ Statut a jednací řád výborů Zastupitelstva města Polná Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Polná (dále jen "výborů") stanovuje působnost výborů a zásady členství

Více

Statutární město Ostrava městský obvod Ostrava-Jih. Jednací řád komisí Rady městského obvodu Ostrava-Jih

Statutární město Ostrava městský obvod Ostrava-Jih. Jednací řád komisí Rady městského obvodu Ostrava-Jih Jednací řád komisí Rady městského obvodu Ostrava-Jih Vydal: odbor podpory volených orgánů Datum: 12.09.2019 Obsah: Článek: 1 - Úvodní ustanovení 2 - Postavení komisí 3 - Jednání komise 4 - Organizačně-technické

Více

Statut Řídicího výboru RIS3

Statut Řídicího výboru RIS3 Vydáno jako příloha Opatření č. 11/2018 ministryně průmyslu a obchodu Statut Řídicího výboru RIS3 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České

Více

Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení komisí

Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení komisí Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Rada města Sezemice podle 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává tento Statut komisí Rady města

Více

Statut Technologické agentury České republiky

Statut Technologické agentury České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY III. Příloha k usnesení vlády ze dne 7. prosince 2009 č. 1530 ve znění přílohy k usnesení vlády ze dne 18. prosince 2013 č. 991 Statut Technologické agentury České republiky Článek

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 27. srpna 2014 č. 680, ve znění usnesení č. 21 ze dne 14. ledna 2015 Statut Rady vlády pro veřejnou správu Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Město Bakov nad Jizerou. Jednací řád Výborů Zastupitelstva města Bakov nad Jizerou

Město Bakov nad Jizerou. Jednací řád Výborů Zastupitelstva města Bakov nad Jizerou Město Bakov nad Jizerou Jednací řád Výborů Zastupitelstva města Bakov nad Jizerou JEDNACÍ ŘÁD Výborů zastupitelstva města Bakov nad Jizerou Zpracovatel: Rozsah působnosti: Mgr. Lenka Koucká tajemnice Městského

Více

Město Broumov třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název: Jednací řád komisí

Město Broumov třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název: Jednací řád komisí Město Broumov třída Masarykova 239, 550 01 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Jednací řád komisí Číslo dokumentu: SRM/04 Vydání č.: 04 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.01.2018 Účinnost do: Doba neurčitá Zrušuje

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 10. prosince 2001 č. 1323 S t a t u t Vládního výboru pro zdravotně postižené občany Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Vládní výbor

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. MAS 21 SR/STATUT/2014/1 Tímto Statutem níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. f/ zakládací

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ MĚSTO POLNÁ Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ Zastupitelstvo města Polná se na svém 2 zasedání dne 10. prosince 2018 usnesením č. ZM-.../02/2018 usneslo vydat v souladu

Více

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem vlády ČR v oblasti

Více

Platné znění. Článek 1

Platné znění. Článek 1 III. Platné znění Statutu Grantové agentury České republiky schváleného usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770, ve znění usnesení vlády ze dne 16. března 2009 č. 305, usnesení vlády ze dne 29. září

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

Statut. Rady kvality ČR

Statut. Rady kvality ČR Číslo: NPK 01 Číslo vydání: 5 Strana: 1 Název: Statut Rady kvality ČR Celkem stran: 8 Platnost od: 15.6.2016 Počet příloh: 0 Statut Rady kvality ČR Schváleno usnesením vlády ČR č. 551 z 15. června 2016

Více

Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně

Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně Základní ustanovení Název Klub absolventů Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně (dále jen Klub ). Používaná

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

Zastupitelstva města Stříbra

Zastupitelstva města Stříbra J e d n a c í ř á d Zastupitelstva města Stříbra Zastupitelstvo města Stříbra vydává v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních úprav, tento jednací řád.

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 29. 3. 2011 Aktualizace: 2. 6. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 005/03-11 Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Anna Benešová Název dokumentu: STATUT A

Více

Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích

Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích Organizační řád I.Základní ustanovení 1. Organizační strukturu komunitního plánování

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

Statut Rady pro výzkum a vývoj

Statut Rady pro výzkum a vývoj Statut Rady pro výzkum a vývoj P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2005 č. 82, ve znění usnesení vlády: ze dne 19. října 2005 č. 1354, ze dne 15. listopadu 2006 č. 1321, ze dne 19. března 2007

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č. 769 + P o Statutu Rady pro výzkum a vývoj a o jmenování členů Rady pro výzkum a vývoj V l á d a I. s c h v a l u j e Statut

Více

STATUT Řídicího výboru Operačního programu Životní prostředí

STATUT Řídicího výboru Operačního programu Životní prostředí Příloha k č. j.: 83/M/15, 2385/ENV/15 STATUT Řídicího výboru Operačního programu Životní prostředí Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řídicí výbor Operačního programu Životní prostředí (dále jen Řídicí výbor

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení Komisí Článek 3 Jednání Komise

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení Komisí Článek 3 Jednání Komise Jednací řád komisí Rady města Přerova Článek 1 Úvodní ustanovení Jednací řád komisí Rady města Přerova (dále jen Komise ) upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování Komisí, způsob

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Příkaz ministryně č. 30/2016. Vypracoval: Oddělení sociálního bydlení a sociálního začleňování (225)

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Příkaz ministryně č. 30/2016. Vypracoval: Oddělení sociálního bydlení a sociálního začleňování (225) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Příkaz ministryně č. 30/2016 Věc: Zřízení Komise pro sociální začleňování Určeno pro: MPSV Účinnost: dnem podpisu paní ministryně Zrušovaný řídící akt MPSV: příkaz

Více

Statut činnosti komise Rady města Příbram

Statut činnosti komise Rady města Příbram Statut činnosti komise Rady města Příbram Rada města Příbram zřídila v souladu s ustanovením 122 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů, Komisi zdravotní a sociální Čl. I Úvodní

Více

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Poděbrady (dále jen "zastupitelstvo") zřizuje jako svůj iniciativní a kontrolní

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

Statut činnosti komise Rady města Příbram

Statut činnosti komise Rady města Příbram Statut činnosti komise Rady města Příbram Rada města Příbram zřídila v souladu s ustanovením 122 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů, Komisi kulturní, letopiseckou a památkovou

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Statut celý název komise vlády

Statut celý název komise vlády Statut celý název komise vlády Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Celý název komise vlády (dále jen Komise ) je dočasným pracovním orgánem vlády ve vymezené oblasti - uvede se stručně oblast působení. (2)

Více

Organizační řád a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Třebíči

Organizační řád a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Třebíči Organizační řád a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Třebíči Organizační řád I. Základní ustanovení 1. Organizační strukturu komunitního plánování

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje . Statut Povodňové komise Ústeckého kraje Článek 1 Úvodní ustanovení Povodňová komise Ústeckého kraje (dále jen Komise ) je stálým pracovním orgánem kraje, který ji zřizuje podle ust. 80 zákona č. 254/2001

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání Novojičínska Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání Novojičínska (dále

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb. Článek 1. Úvodní ustanovení

Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb. Článek 1. Úvodní ustanovení Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb Článek 1 Úvodní ustanovení Ústav zdravotnických

Více

Statut činnosti komise Rady města Příbram

Statut činnosti komise Rady města Příbram Statut činnosti komise Rady města Příbram Rada města Příbram zřídila v souladu s ustanovením 122 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů, Komisi pro realizaci majetku města Čl. I

Více

Město Bakov nad Jizerou. JEDNACÍ Ř ÁD Komisí Rady města Bakov nad Jizerou

Město Bakov nad Jizerou. JEDNACÍ Ř ÁD Komisí Rady města Bakov nad Jizerou Město Bakov nad Jizerou JEDNACÍ Ř ÁD Komisí Rady města Bakov nad Jizerou JEDNACÍ ŘÁD Komisí Rady města Bakov nad Jizerou Zpracovatel: Rozsah působnosti: Mgr. Lenka Koucká tajemnice Městského úřadu v Bakově

Více

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Článek I Úvodní ustanovení Národní koordinační skupina pro zavedení eura v České republice (dále jen NKS) je zřizována na základě

Více

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. října 1999

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 4. prosince 2013 č. 927 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

Statut Rady pro zahraniční rozvojovou spolupráci

Statut Rady pro zahraniční rozvojovou spolupráci VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. prosince 2007 č. 1439 Statut Rady pro zahraniční rozvojovou spolupráci Článek I Úvodní ustanovení Rada pro zahraniční rozvojovou spolupráci (dále

Více

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob S T A T U T zájmového sdružení právnických osob EUROREGION PRADĚD 1 NÁZEV, SÍDLO A PRÁVNÍ FORMA 1. Název sdružení: Euroregion Praděd 2. Sídlem Euroregionu Praděd je Vrbno pod Pradědem, ul. Nové doby 111,

Více

Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb. Článek 1. Úvodní ustanovení. Článek 2. Působnost Rady

Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb. Článek 1. Úvodní ustanovení. Článek 2. Působnost Rady Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb Článek 1 Úvodní ustanovení Ústav zdravotnických

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

III. P l a t n é z nění Statutu Rad y v l á d y p r o n á r o d n o s t n í m e n š i n y s v yz n ačením n a v r h o v a n ýc h z měn

III. P l a t n é z nění Statutu Rad y v l á d y p r o n á r o d n o s t n í m e n š i n y s v yz n ačením n a v r h o v a n ýc h z měn P l a t n é z nění Statutu Rad y v l á d y p r o n á r o d n o s t n í m e n š i n y s v yz n ačením n a v r h o v a n ýc h z měn III. Statut Rady vlády pro národnostní menšiny schválený usnesením vlády

Více

Jednací řád komisí Rady Zlínského kraje

Jednací řád komisí Rady Zlínského kraje Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název: Jednací řád Jednací řád komisí Rady Zlínského kraje Vazba na legislativu: Dotčené subjekty: Související vnitřní normy: Zpracovatel: Zákon č. 129/2000 Sb.,

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

Jednací řád výborů Zastupitelstva města Přerova

Jednací řád výborů Zastupitelstva města Přerova Jednací řád výborů Zastupitelstva města Přerova Článek 1 Úvodní ustanovení Jednací řád výborů zastupitelstva města Přerova (dále jen "Výbory") upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. Příloha č. 4 MAS 21 SR/STATUT/2015/1 Níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada ), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. (f) zakládací

Více