INFORMAČNÍ BULLETIN. Obdarování Michaela Veselá

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMAČNÍ BULLETIN. Obdarování Michaela Veselá"

Transkript

1 INFORMAČNÍ BULLETIN Svazek 3, Číslo 1 Diakonie Církve bratrské Webová adresa Obdarování Michaela Veselá Čas Vánoc míjel a s ním zmizel i neodbytný pocit napětí. Mé největší vánoční trauma pramení ze dvou věcí. První je nezkazit štědrovečerní rybí polévku. Nevím, z jakého důvodu mám zrovna toto trauma doslova zakódované ve své hlavě, ale je tam a každý rok se znovu objeví. Druhé je napětí z toho, zda zvolím vhodný dárek pod vánoční stromeček. Co mám vyrobit či nakoupit? Co se bude hodit a bude z toho patřičná radost? Úspěšnost svého snažení pak měřím intenzitou projevené radosti těch druhých. Většina z nás, a já nejsem výjimkou, chce dávat a dělat druhým radost. Jsme pro to ochotní podstoupit mnohé utrpení několikahodinové vyhledávání na internetu nebo obcházení obchodů, a pak ty fronty u pokladen. Nechybí ani předsevzetí, že příští rok se tomu budeme věnovat dřív než letos, abychom předešli těm nervům ve frontě u pokladny. Po zaplacení u pokladny však toto předsevzetí vezme rychle za své a s ním i vidina prodavaček na klidnější svátky. Pak další starost o to, vhodně a snad i originálně dárek zabalit, i to je součástí našeho očekávaného úspěchu u vánočního stromku. Nevím jak vy, ale já ráda pozoruji tu malou jiskřičku radosti, která se objeví, když se ten druhý konečně dostane do krabice s dárkem. Děti jsou v tomto nejkouzelnější. Jejich překvapení z nečekaného a pak to upřímné a někdy pro nás i bolavé zhodnocení skutečnosti, který dárek byl vlastně ten nejlepší. Sprcha upřímnosti. Nelítostná bilance pro každého rodiče, tetu či strejdu, babičku či dědečka. Děti nám to dají najevo ihned, my dospělí už jsme opatrnější a pocit zklamání odkládáme za masku vděčnosti a neupřímné radosti. Tu samou masku někdy vnímám v mém duchovním životě. Ne vždy jsem upřímně ráda za dary, které mi Pán Bůh připravuje v mém životě. Chci dostávat jen to nejlepší, nejlepší v mých očích. Nezávisle na tom, jak já sama obdarovávám Hospodina, chci mít krásný a bezproblémový život. Život, který mám, takový je, jen ho tak někdy nevidím. V tomto čísle najdete Obdarování 1 Rok 2016 na Bethesdě 2 Rok 2016 na Xaverově 3 Rok 2016 na Černém Mostě 4 Ostatní projekty DCB 5 Sbírka Církve bratrské Přehled kontaktů na Diakonii CB 7 My jsme však nepřijali ducha světa, ale Ducha, který je z Boha, abychom poznali, co nám Bůh daroval. 1. Kor 2,12-13 Míša Veselá

2 Strana 2 Informační bulletin Diakonie Církve bratrské Rok 2016 na Bethesdě Projevy pestrého života na Bethesdě jsou vidět při návštěvách dětí či studentů, ale i dalších hostů, jako jsou například členové Armády spásy. Naši senioři velmi rádi připravují pohoštění pro své blízké či vzdálenější přátele. Rádi však chodí i na procházky či se jen tak setkají v zahradě u Bethesdy. Vítanými společníky jsou i zvířecí mazlíčci. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají každý den vykouzlit úsměv na tváři a prožít aktivně další den.

3 Informační bulletin Diakonie Církve bratrské Strana 3 Rok 2016 na Xaverově Nejen práce naplňuje život našich klientů na Xaverově, byť mají mnoho domácích povinností, umí si připravit i zábavu a rozhodně nezaváhají, když jsou pozváni na nějakou zajímavou akci. Vtip a smích patří k jejich životu podobně jako vážné životní okamžiky. Velkou radost nám v roce 2016 udělal křest jednoho z našich klientů. A tak vedle praktických aktivit, jako je péče o domácnost, zahradu či králíky, se událo mnoho akcí a akciček, které nám do toho našeho všedního dne přinesly nové a nevšední zážitky. Děkujeme všem, kteří nám pomohli v letošním roce začít obnovovat a nově vybavovat pokoje klientů vhodnějším nábytkem. V dalším roce v tomto chceme pokračovat, aby všichni klienti měli pokoje vybavené nábytkem, který jim bude vyhovovat a bude splňovat jejich potřeby.

4 Strana 4 Informační bulletin Diakonie Církve bratrské Rok na Černém Mostě Klienti i pracovníci na Černém Mostě prožívali v roce 2016 mnoho nových situací. Mezi nejdůležitější moment určitě patří nově zavedený letní program, který jsme jako jediné denní centrum v Praze zajišťovali 2 dny v týdnu. Absolvovali jsme i 2 pobyty v českých končinách a v září se opět vydali někteří z nás k chorvatskému pobřeží, aby tam na ostrově Pag okupovali jeden penzion. Pak už se všichni vrhli na úklid po rekonstrukci nového chráněného bytu, který začal 2 našim klientům sloužit od 1. října. A v mezičase se vyrábělo, vyrábělo a opět vyrábělo na několik prodejních akcí, kterých jsme se v roce 2016 účastnili. Nově jsme do výroby zařadili například glycerínová mýdla, obrázky z kůží a také polštáře s ručními potisky. Úspěch zaznamenali i naše čokoládové pralinky, které chutnají v každé situaci. Děkujeme všem, kteří nám byli inspirací, kteří nás podpořili nákupem našich výrobků, i těm, kteří nám i nadále fandí.

5 Informační bulletin Diakonie Církve bratrské Strana 5 Ostatní projekty Diakonie Rekreace pro seniory proběhla ve dnech Pro dobrý ohlas účastníků byla stejně jako v loňském roce umístěna do rekreačního střediska Pod Dubovou skálou ve Štokách u Havlíčkova Brodu. Účastnilo se jí téměř 45 osob. Po duchovní stránce vedl pobyt br. kazatel Ondřej Kyml z Písku, vypomohl i br. Lukáš Skala. Organizačně se obětavě zapojili manželé Paulusovi z Havlíčkova Brodu. Zájezd do Chorvatska se uskutečnil ve dnech v Chorvatsku na ostrově Cres. O tento zájezd je velký zájem a jeho kapacita bývá rychle zaplněna, v roce 2016 se zájezdu účastnilo cca 30 osob. Duchovní náplň vnesl do pobytu br. kazatel Jiří Hofman. Účastníci se při společných setkáních věnovali např. knize Rút, vzniku a významu mnišských řádů, náplni práce Pobočky Diakonie CB v Brně (v Kounicově ul.) i zpěvu duchovních písni za doprovodu kytary.

6 Strana 6 Informační bulletin Diakonie Církve bratrské Sbírka Církve bratrské 2016 na potřeby Diakonie Poslední neděle církevního roku je ve většině sborů CB věnována sbírce na potřeby Diakonie Církve bratrské. Následně jsou prostředky zasílány na účet Diakonie, která je zaúčtovává do daného roku. Pro rok 2016 je zatím zaúčtovaná částka ,- Kč některé sbory ještě nestihly výtěžek sbírky zúčtovat a zaslat na účet Diakonie, takže se výtěžek sbírky navýší ještě cca o ,-. Rozdělení sbírky CB v roce % 10% 15% 66% Fond rozvoje Černý Most Xaverov Ukrajina 66% z výtěžku sbírky bylo použito na podporu Střediska Černý Most, které v roce 2016 získalo výrazně nižší dotace na provoz, zároveň jsme získali od Magistrátu hl. m. Prahy byt zvláštního určení, který jsme opravili a vybavili nábytkem a spotřebiči a od října slouží dalším 2 novým klientům v rámci služby chráněné bydlení. 15% z výtěžku sbírky bylo použito na podporu Střediska Xaverov, které rovněž získalo nižší dotace na provoz a zároveň jsme v roce 2016 začali obnovu inventáře pokojů i prostor pro pracovníky, neboť nábytek byl již velmi starý a nevyhovující potřebám. 10% z výtěžku sbírky je určeno každoročně do Fondu rozvoje, který má za cíl podporovat rozvoj diakonské práce při sborech a pobočkách Diakonie. 9% z výtěžku sbírky jsme použili na podporu práce na Ukrajině, kde se potřebným (zejména nemocným a velmi chudým lidem) věnují dobrovolníci z Pobočky DCB v Třinci a rovněž kazatel Petr Kučera. Kromě darů v celocírkevní sbírce nám svou přízeň věnuje mnoho dalších lidí i v průběhu roku. Ať už svou prací, modlitbami, ale i svými peněžními dary podporují naše projekty a práci Diakonie či práci na pobočkách Diakonie. Velmi chceme poděkovat Vám všem. Vážíme si Vaší pozornosti a těšíme se z toho, že Pán Bůh žehná takovou měrou a skrze tolik lidí.

7 Diakonie Církve bratrské: Koněvova 151/24, Praha 3 Žižkov IČ Michaela Veselá - ředitelka Petra Fausová - vedoucí kanceláře Telefon: , vesela@diakonie.cb.cz Středisko BETHESDA: Stoliňská 41c/2510, Praha 9 H. Počernice Ivana Reicholdová - vedoucí Telefon: , Středisko ČERNÝ MOST: Mansfeldova 801/4, Praha 9 Černý Most Marie Dvořáková - vedoucí Telefon: , Středisko XAVEROV: Ve Žlíbku 2005, Praha 20 H. Počernice Gabriela Čumplová - vedoucí Telefon: , Diakonie Církve bratrské je nestátní nezisková organizace s celostátní působností. Vznikla na základě zákona č. 308/1991 Sb. a je registrována u Ministerstva kultury ČR od Jejím zřizovatelem je Církev bratrská. V čele stojí Správní rada, statutárním zástupcem je ředitel. Hlavní činností je poskytování sociální a charitativní pomoci potřebným v souladu s křesťanskými hodnotami. DCB v rámci svého poslání vykonává, organizuje, zajišťuje a poskytuje činnost v těchto oblastech: a) Sociální služba. b) Pastorační a misijní činnost c) Vzdělávání a příprava pracovníků a členů CB a přátel pro diakonickou službu d) Práce s mládeží e) Pomoc jednotlivým sborům CB a pobočkám DCB při naplňování poslání církve v oblasti křesťanské služby bližním, při zajišťování sociální péče a služeb. f) Poskytuje a organizuje charitativní a humanitární pomoc v tuzemsku a v zahraničí. Diakonie CB spravuje 3 střediska na území hl. m. Prahy. Součástí Diakonie CB je 11 poboček se samostatnou právní subjektivitou, které jsou rozeseté po celé republice. Pobočka DCB v Berouně: Dluhová poradna Marie Veselá - vedoucí Telefon: poradnaberoun@seznam.cz Pobočka DCB v Brně: Poradna pastorační, terapeutická a lidská Noemi Komrsková - vedoucí Telefon: noemi@komrskovi.cz Pobočka DCB v Brně Královopolská: služby potřebným lidem Jitka Vilémová vedoucí Telefon: j.vilemova@seznam.cz Pobočka DCB v Hrádku: Sociální bydlení Zbigniew Konderla - vedoucí Telefon: konderla.zb@gmail.com Pobočka DCB v Kladně: Středisko křesťanské pomoci Zábradlí Vladimíra Šlancová - vedoucí Telefon: info@zabradlikladno.cz Pobočka DCB v Litvínově: mateřský klub Benjamínek Libor Trousil - vedoucí Telefon: libor.trousil@cb.cz Pobočka DCB v Mostu: NZDM Záplata Roman Kysela Telefon: diakoniecb.most@volny. Pobočka DCB v Olomouci: Křesťanská psychologická poradna Martin Slabý - vedoucí Telefon: slaby@centrum.cz Pobočka DCB v Praze 3: Stacionář pro děti s kombinovaným postižením Věra Weilová - vedoucí Telefon: stacionar@volny.cz Pobočka DCB v Třinci: Misijní a finanční pomoc zahraniční diakonické práce Jaroslav Rajca -vedoucí jar.rajca@seznam.cz Pobočka DCB v Kolíně: Preventivní a přednášková práce na školách Josef Ptáček - vedoucí ptackova.marta@seznam.cz

INFORMAČNÍ BULLETIN. Světlo ve tmě

INFORMAČNÍ BULLETIN. Světlo ve tmě INFORMAČNÍ BULLETIN 14.12. 201 5 Svazek 1, Číslo 6 Diakonie Církve bratrské Webová adresa http://www.cb.cz/diakonie/ Světlo ve tmě Michaela Veselá U kapličky na návsi je rozsvícený stromek a jedině on

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN. Slovo úvodem Roman Kysela. Přísloví 10,15 Majetek bohatého je jeho pevnou tvrzí, chudoba nuzných je jejich zkázou.

INFORMAČNÍ BULLETIN. Slovo úvodem Roman Kysela. Přísloví 10,15 Majetek bohatého je jeho pevnou tvrzí, chudoba nuzných je jejich zkázou. INFORMAČNÍ BULLETIN 25.5.2017 Svazek 3, Číslo 2 Diakonie Církve bratrské Webová adresa http://www.cb.cz/diakonie/ Slovo úvodem Roman Kysela Máme to štěstí, že žijeme v době míru a dostatku. I když na různých

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN. Rozdělená země Michaela Veselá. Verš Diakonie CB pro rok 2016: Vaše srdce ať se nechvěje úzkostí! Věříte v Boha, věřte i ve mne.

INFORMAČNÍ BULLETIN. Rozdělená země Michaela Veselá. Verš Diakonie CB pro rok 2016: Vaše srdce ať se nechvěje úzkostí! Věříte v Boha, věřte i ve mne. INFORMAČNÍ BULLETIN 10.2.2016 Svazek 2, Číslo 1 Diakonie Církve bratrské Webová adresa http://www.cb.cz/diakonie/ Rozdělená země Michaela Veselá Máme tu prý rok ohnivé opice (podle čínského kalendáře).

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

MĚL JSEM HLAD A DALI JSTE MI NAJÍST, BYL JSEM CIZÍ A UJALI JSTE SE MĚ, MĚL JSEM ŽÍZEŇ A DALI JSTE MI NAPÍT, BYL JSEM NAHÝ A OBLÉKLI JSTE MĚ.

MĚL JSEM HLAD A DALI JSTE MI NAJÍST, BYL JSEM CIZÍ A UJALI JSTE SE MĚ, MĚL JSEM ŽÍZEŇ A DALI JSTE MI NAPÍT, BYL JSEM NAHÝ A OBLÉKLI JSTE MĚ. F A R N Í C H A R I T A J I N D Ř I C H Ů V H R A D E C V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 1 0 Posláním Charity je služba milosrdné lásky a pomoci bližnímu v nouzi, která vychází z křesťanských zásad, a to

Více

Výroční zpráva 2016 DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ

Výroční zpráva 2016 DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ Rok 2016 v naší Diakonii byl plný zvratů a změn a také chvění se v úzkosti, zda to, jak pracujeme a snažíme se pomáhat druhým, je či není Boží cestou. Mnohé nesnadné překážky jsme přeskočili s lehkostí,

Více

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti 3. Hospodaření 1 1. Základní informace Organizace: Hrádeček Červený Hrádek o. s. Se sídlem: Červený Hrádek

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 4/2011 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Velikonoční sbírka....3 Kalendář uskutečněných akcí za 04/2011.....6 Podporují nás...

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Průvod dobrovolníků.....3 Beseda s živými zvířátky.4 Kalendář uskutečněných akcí za

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O CHARITĚ ZLIV

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O CHARITĚ ZLIV ZÁKLADNÍ ÚDAJE O CHARITĚ ZLIV Název organizace: Charita Zliv Sídlo organizace: Náměstí Míru 10, 373 44 Zliv Statutární zástupce: Mgr. Daniela Werbynská Laschová Právní forma: evidovaná právnická osoba

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

Zpráva o činnosti v roce 2011

Zpráva o činnosti v roce 2011 Zpráva o činnosti v roce 2011 15.5.2012 Text : Jan Dus, Jana Škubalová Autoři fotografií : Jan Dus, Eva Grollová, archiv Diakonie ČCE Diakonie Českobratrské církve evangelické Středisko humanitární a rozvojové

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2014 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Spolek Veselý vozíček Výroční zpráva za rok 2016 Obsah Výroční zprávy 1. Úvodní slovo 2. Informace o Spolku a členské základně 3. Spolková činnost v roce 2016 4. Zpráva o hospodaření Spolku za rok 2016

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

respektování jedinečnosti každého člověka a úcta a porozumění vůči jeho osobě důraz na zachování důstojnosti člověka, a to v každé situaci

respektování jedinečnosti každého člověka a úcta a porozumění vůči jeho osobě důraz na zachování důstojnosti člověka, a to v každé situaci 2013 Diakonie Českobratrské církve evangelické je jednou z nestátních organizací poskytujících sociální, zdravotní, pastorační a vzdělávací služby v České republice. V přímé péči denně pomáhá tisícům klientů

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2015 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Občané pro Medlánky K Rybníku 597/1, Brno, 621 00 Brno Telefon 602 936 292. Výroční zpráva spolku Občané pro Medlánky

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Občané pro Medlánky K Rybníku 597/1, Brno, 621 00 Brno Telefon 602 936 292. Výroční zpráva spolku Občané pro Medlánky Občané pro Medlánky K Rybníku 597/1, Brno, 621 00 Brno Telefon 602 936 292 www.obcanepromedlanky.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Výroční zpráva spolku Občané pro Medlánky Obsah: Stránka 2 Slovo úvodem Činnost

Více

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován Večery u kapucínů Cyklus benefičních akcí, které se konají první středu v měsíci (mimo letní prázdniny) od 19 hodin v prostorách kláštera bratří kapucínů v Praze na Hradčanech. Svým dobrovolným darem v

Více

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí dotace v roce 2017) - registrované sociální služby Č. Příjemce dotace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 OBSAH: Úvodní slovo Základní údaje Poslání Hospodaření Poděkování dárcům Vážení a milí přátelé, RAFAEL DĚTEM, nadační fond byl založen, aby pomáhal zejména

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.3.2012 10/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Generace Care z.ú. Se sídlem: Polní 974, Slavkov u Brna Kancelář: Pastrnkova 13, Brno IČ:

VÝROČNÍ ZPRÁVA Generace Care z.ú. Se sídlem: Polní 974, Slavkov u Brna Kancelář: Pastrnkova 13, Brno IČ: VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Generace Care z.ú. Se sídlem: Polní 974, 684 01 Slavkov u Brna Kancelář: Pastrnkova 13, 615 00 Brno IČ: 04377371 1 Obsah Poslání, Cíle pečovatelské služby 3 Personální zajištění 4 Projekt

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

ELIM křesťanská společnost pro evangelizaci a diakonii Ostrava, o.s.

ELIM křesťanská společnost pro evangelizaci a diakonii Ostrava, o.s. ELIM křesťanská společnost pro evangelizaci a diakonii Ostrava, o.s. ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2012 ELIM, křesťanská společnost pro evangelizaci a diakonii Ostrava, o.s. 1. SLOVO ÚVODEM ZPRÁVA O ČINNOSTI

Více

Řeckokatolická charita

Řeckokatolická charita Řeckokatolická charita Výroční zpráva 2009 Charitní služba je založena na respektování, ochraně a rozvíjení přirozených práv každého člověka a na křesťanském pojetí etických hodnot, zakotvených v Písmu

Více

ARCIDIECÉZNÍ CHARITA OLOMOUC S T A N O V Y

ARCIDIECÉZNÍ CHARITA OLOMOUC S T A N O V Y ARCIDIECÉZNÍ CHARITA OLOMOUC S T A N O V Y Charita, jako milosrdná láska, je naplňováním Kristovy výzvy vyhledávat potřebné a pomáhat bližnímu v nouzi. I. Zřízení Arcidiecézní charita Olomouc (dále jen

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

ÚVODNÍK. Petr Krásný Th.M. předseda správní rady. Zasedání správní rady - 4 -

ÚVODNÍK. Petr Krásný Th.M. předseda správní rady. Zasedání správní rady - 4 - OBSAH ÚVODNÍK............................... 2 POSLÁNÍ NADACE....................... 3 ZPRÁVA O ČINNOSTI Vzdělávání........................... 4 Mimořádný grantový program......... 4 RACEK se zúčastnil

Více

Domov Žlutý Petrklíč, z.s.

Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Výroční zpráva 2015 Kontaktní a identifikační údaje Název organizace: Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Spolek Domov Žlutý Petrklíč je veden v spolkovém

Více

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum.

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum. Výroční zpráva 2015 Slovo úvodem Právo na život je nestátní nezisková organizace, která působí jako registrovaný poskytovatel sociálních služeb pro seniory. Seniorům přinášíme pobytové služby Domov pro

Více

ŽÁDOST NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE O STÁTNÍ DOTACI NA ROK 1

ŽÁDOST NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE O STÁTNÍ DOTACI NA ROK 1 Příloha ŽÁDOST NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE O STÁTNÍ DOTACI NA ROK 1 NÁZEV POSKYTOVATELE DOTACE: NÁZEV DOTAČNÍHO PROGRAMU: NÁZEV PROJEKTU: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE O PŘEDKLÁDAJÍCÍ ORGANIZACI 1.1. Název

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok 2007 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Uplynulý rok se do dějin sdružení zapsal jako rokem, ve kterém nebyl realizován hlavní program sdružení - Manželská setkání.

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Výroční zpráva za rok 2006 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Třetí rok činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu, nemohu nazvat jinak než rokem stagnace, ne-li regrese.

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 Chvalkovice na Hané Ivanovice na Hané Slovo úvodem Domov u zámku, o.s. je neziskový poskytovatel sociálních služeb pro seniory. Seniorům v roce 2014 nabízel tři druhy registrovaných

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2011 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 11 Identifikační údaje 12 Poděkování

Více

Příloha 9.1. Vnitřní směrnice ORGANIZAČNÍ STRUKTURA A POČET PRACOVNÍCH MÍST. LIPKA,z.s., Tetín 1506/1, Prostějov

Příloha 9.1. Vnitřní směrnice ORGANIZAČNÍ STRUKTURA A POČET PRACOVNÍCH MÍST. LIPKA,z.s., Tetín 1506/1, Prostějov Příloha 9.1. Vnitřní směrnice ORGANIZAČNÍ STRUKTURA A POČET PRACOVNÍCH MÍST LIPKA,z.s., Tetín 1506/1, 796 01 Prostějov 1. Organizační struktura poskytovatele NNO LIPKA, z.s. je dobrovolná, nezávislá, nestátní

Více

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO Výroční zpráva 2003 Mateřské centrum Sluníčko Výroční zpráva 2003 OBSAH Úvodní slovo výroční zprávy... 2 Co to je Mateřské centrum?... 2 Co MC nabízí?... 3 Poslání

Více

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 11.prosince 2010 Společná píseň

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé,

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé, ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, rok 2013 se staví jako první a odvážný rok do řady našich plánů. Misericordia o.p.s. zahájila svou činnost a pomalu se rozhlíží jako dítě, které právě objevilo něco nového. Stejně

Více

- 1 - dobrovolníci.. jiní (vypište o koho se jedná a počet).

- 1 - dobrovolníci.. jiní (vypište o koho se jedná a počet). TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ (EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM), STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY A KRAJEM VYSOČINA Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb obyvatelům Nového Města na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Beskydská oáza, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. Zakladatel: Slezská církev evangelická a.v. - Śląski Kościół Ewangelicki AW Na Nivách 259/7, Český Těšín

Beskydská oáza, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. Zakladatel: Slezská církev evangelická a.v. - Śląski Kościół Ewangelicki AW Na Nivách 259/7, Český Těšín Beskydská oáza, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Zakladatel: Slezská církev evangelická a.v. - Śląski Kościół Ewangelicki AW Na Nivách 259/7, 737 01 Český Těšín Výroční zpráva Beskydská oáza, o.p.s. za rok 2016

Více

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav 2004 Chválu vzdejte Hospodinu, protože je dobrý, jeho milosrdenství je věčné. Amen. Vážení rodiče, vážení spolupracovníci, vážení přátelé, dovolte

Více

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován Večery u kapucínů Cyklus benefičních akcí, které se konají první středu v měsíci (mimo letní prázdniny) od 19 hodin v prostorách kláštera bratří kapucínů v Praze na Hradčanech. Svým dobrovolným darem v

Více

Sociální agentura, o.p.s.

Sociální agentura, o.p.s. Sociální agentura, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 26540495 Varšavská 688/40 400 03 Ústí nad Labem Telefon: 475200094 info@socialniagentua.cz www.socialniagentrua.cz udělení pomoc osobám sociálně

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

Stanovy Farní charity Prachatice

Stanovy Farní charity Prachatice Stanovy Farní charity Prachatice Farní charita Prachatice je součástí římskokatolické církve. Jejím posláním je služba milosrdné lásky církve lidem v nouzi, a to bez ohledu na jejich rasu, národnost, náboženství

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2013 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Církev bratrská v Ostravě

Církev bratrská v Ostravě Církev bratrská v Ostravě Sborová oznámení DUBEN 2013 PRAVIDELNÝ PROGRAM: ÚTERÝ 9:30 Maminec STŘEDA 15:00 Klub seniorů STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina PÁTEK 15:00 Dorost (www.cb.cz/ostrava/archa)

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj č. 26/19 22.6.2019 Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha-Vinohrady Londýnská 30, 120 00 Praha 2 www.sborvinohrady.cz Program sobotní bohoslužby 9:30 10:30 Sobotní škola uvádí Josef

Více

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Borůvka Úvodní slovo Vážení přátelé a příznivci, již tradičně touto dobou jarního sluníčka hodnotíme předešlý rok činnosti Občanského sdružení Borůvka. Rozsah naší

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

Počítáte s námi? z. s.

Počítáte s námi? z. s. ZAPSANÝ SPOLEK POČÍTÁTE S NÁMI? z. s. strana 1 Obsah výroční zprávy 2014 Úvodní slovo 3 Historie spolku 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové spolku 6 Činnost 7 Hospodaření spolku 13 Identifikační údaje

Více

Domov Žlutý Petrklíč, z.s.

Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Výroční zpráva 2016 Kontaktní a identifikační údaje Název organizace: Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Spolek Domov Žlutý Petrklíč je veden v spolkovém

Více

Domácí hospic Nablízku, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015

Domácí hospic Nablízku, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 Domácí hospic Nablízku, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 2 Preambule Domácí hospic Nablízku, zapsaný ústav se sídlem v Lysé nad Labem je nezisková organizace založená podle zákona par. 405 zákona č. 89/2012

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Středisko rané péče SPRP Plzeň Organizační jednotka SPRP, o.s., s právní subjektivitou Od 1.1.2011 Středisko pro ranou péči Plzeň, o.p.s. OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2010 Slovo

Více

PROJEKT UMÍM ŽÍT pro děti z dětského domova Senožaty

PROJEKT UMÍM ŽÍT pro děti z dětského domova Senožaty PROJEKT UMÍM ŽÍT pro děti z dětského domova Senožaty Projekt "UMÍM ŽÍT Kdo se účastnil: Štěpánka, Luboš, Martin, Tadeáš, Petruška, Maruška, Štěpánka Kde probíhal: na usedlosti Gerstein, Zálesí, Horní Krupá

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Annual Report 2009 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2009 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

Soubor zařízení Slunce

Soubor zařízení Slunce Z p r á v y Soubor zařízení Slunce Unikátní soubor zařízení Slunce poskytuje již od roku 1991 moderní péči o handicapované ve všech oblastech jejich potřeb od nejútlejšího věku až do dospělosti. V současné

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

ZMAPOVÁNÍ PROCESU TRANSFORMACE ZAŘÍZENÍ FORMOU FOTODOKUMENTACE

ZMAPOVÁNÍ PROCESU TRANSFORMACE ZAŘÍZENÍ FORMOU FOTODOKUMENTACE Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení Krajánek, Krnovská 185/1, 793 95 Město Albrechtice ZMAPOVÁNÍ PROCESU TRANSFORMACE ZAŘÍZENÍ

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

MISERICORDIA, O.P.S. Výroční zpráva

MISERICORDIA, O.P.S. Výroční zpráva MISERICORDIA, O.P.S. Výroční zpráva za rok 2013 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 3 KDO JSME A NAŠE POSLÁNÍ... 4 NABÍZÍME NAPŘ. TYTO SLUŽBY... 5 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA... 6 NAŠE AKTIVITY V ROCE 2013... 7 1) Sociální

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 NADAČNÍ FOND MODRÁ RYBKA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 NADAČNÍ FOND MODRÁ RYBKA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 NADAČNÍ FOND MODRÁ RYBKA ÚVODNÍ SLOVO ZAKLADATELE Úvodní slovo zakladatele Milí podporovatelé a příznivci Nadačního fondu Modrá rybka. První rok existence jakéhokoli projektu je vždy

Více

Symboly Vánoc v rodinách

Symboly Vánoc v rodinách Symboly Vánoc v rodinách Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_13_03 Tématický celek: Rodina a finance Autor: PaedDr.

Více

Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA

Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA W Salesiánská provincie Praha VÝROČNÍ ZPRÁVA Salesiánské provincie Praha Za rok 2016 OBSAH 1. Údaje o organizaci... 3 2. Významné události roku 2016... 4 3. Hospodaření Salesiánské provincie Praha za rok

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 23.4.2011 16/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 23.dubna 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2013 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 14 Identifikační údaje 15 Poděkování

Více

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012 2012 1 Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012 www.fchlovosice.cz Farní charita Lovosice Kostelní 146/1, 410 02 Lovosice 2 Základní údaje o organizaci Název organizace: Zřízovatel: Právní

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Farní charita. Dvůr Králové nad Labem

Farní charita. Dvůr Králové nad Labem Farní charita Dvůr Králové nad Labem Výroční zpráva za rok 2009 Slovo ředitele Předkládáme Vám Výroční zprávu Farní charity Dvůr Králové nad Labem za rok 2009. Snažíme se zde popsat a přiblížit Vám naši

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

Výroční zpráva. za rok. Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení Nová Ves nad Nisou

Výroční zpráva. za rok. Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení Nová Ves nad Nisou Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení Nová Ves nad Nisou Výroční zpráva za rok 2009 1. Základní informace 2. Činnost spolku v roce 2009 3. Hospodaření sdružení v roce 2009 1. Základní informace

Více

Výroční zpráva 2014. Šuple, z. ú.

Výroční zpráva 2014. Šuple, z. ú. Výroční zpráva 2014 Šuple, z. ú. Vážení přátelé, příznivci, všichni naši milí, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva o naší činnosti za rok 2014. První polovinu loňského roku jsme převážně věnovali

Více

Vedení pastoračního rozhovoru s nemocnými. ThLic. Michal Umlauf CMTF UP Olomouc Maltézská pomoc, o. p. s.

Vedení pastoračního rozhovoru s nemocnými. ThLic. Michal Umlauf CMTF UP Olomouc Maltézská pomoc, o. p. s. Vedení pastoračního rozhovoru s nemocnými ThLic. Michal Umlauf CMTF UP Olomouc Maltézská pomoc, o. p. s. Radost a naděje, smutek a úzkost lidí naší doby, zvláště chudých a všech, kteří nějak trpí, je i

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA CHARITA TŘINEC

VÝROČNÍ ZPRÁVA CHARITA TŘINEC 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA CHARITA TŘINEC OBSAH Úvodní slovo 1. Úvodní slovo 2. Motto Charity Třinec 3. Osobní asistence 4. Půjčovna kompenzačních pomůcek 5. Zprostředkování právního poradenství 6. Personalistika

Více

Usnesení z jednání zastupitelstva města Golčův Jeníkov č. 3/2016 konané dne 31. března 2016

Usnesení z jednání zastupitelstva města Golčův Jeníkov č. 3/2016 konané dne 31. března 2016 Usnesení z jednání zastupitelstva města Golčův Jeníkov č. 3/2016 konané dne 31. března 2016 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: 14členů ZM 1 členů ZM (M. Šveřepa). 0 členů ZM 032/2016 Určení ověřovatelů Zastupitelstvo

Více