při provádění výkopových prací a umisťování stavebního a jiného zařízení a skládek na území obce Starý Jičín

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "při provádění výkopových prací a umisťování stavebního a jiného zařízení a skládek na území obce Starý Jičín"

Transkript

1 Strana: 1/8 při provádění výkopových prací a umisťování stavebního a jiného zařízení a skládek na území obce Starý Jičín Platnost od : Zpracoval : Ověřil : Schválil : Funkce : místostarosta vedoucí TS starosta Jméno : Ing.Mir.Klimpar Vahala Miloš, DiS Ing.Rudolf Hrnčíř Podpis : Datum : Datum doplnění (změny):

2 Strana: 2/8 Článek 1. Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice byla schválena usnesením Rady obce Starý Jičín č.8 ze dne souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů 2. Směrnice stanovuje zásady (obecné a technické podmínky) užívání veřejného prostranství pro provádění výkopových prací a umisťování stavebního i jiného zařízení a skládek na územní obce Starý Jičín. 3. Směrnice upravuje postup žadatele o užívání veřejného prostranství, pravidla při vydávání povolení a kontrolní činnost. Článek 2. Provádění výkopových prací v místních a účelových komunikacích, chodníkových tělesech (dále jen komunikace) 1. Povolení ke zvláštnímu užívání komunikace vydává podle 25 zák.č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů Obecní úřad Starý Jičín hospodářskosprávní odbor jako silniční a správní úřad, a to po předchozím souhlasu vlastníka dotčené komunikace a předchozího souhlasu Policie ČR dopravního inspektorátu. 2. Za vyjádření vlastníka se považuje nájemní smlouva uzavřena mezi žadatelem a Obcí Starý Jičín, podmínky pro uzavření nájmu vydává správce majetku Technické služby obce Starý Jičín (dále jen TS obce). 3. Žádost o povolení ke zvláštnímu užívání je dispozici v podatelně obecního úřadu, kanceláři TS obce i webových stránkách obce a obsahuje: a) vyplněný formulář žádosti b) situaci s vyznačením rozsahu prováděných prací c) situaci se zakresleným dopravním značením, vyžaduje-li to situace d) při výkopových pracech nad 50 m délky rozdělení do úseků a harmonogram prací 4. V případě havárií inženýrských sítí není pro nezbytné pro práce vedoucí k bezprostřednímu odstranění havárie potřebné předchozí povolení ke zvláštnímu užívání komunikace. Vlastník sítě je povinen v den zahájení prací oznámit vlastníkovi (i telefonicky nebo ovou poštou) zahájení prací, do 3 pracovních dnů pak písemně. 5. Obecné podmínky pro provádění výkopových prací a) Veškeré práce budou prováděny ve vhodném technologickém období. b) V období od do (zimní období) nejsou povoleny výkopové práce v komunikacích, toto neplatí pro případ havárie inženýrské sítě nebo při udělení výjimky obcí. V případě havárie bude pojízdná (pochůzí) vrstva komunikace dočasně provedena studenou asfaltovou směsí (dále ABS) nebo betonem. Takovýto výkop bude v jarních měsících znovu otevřen na podkladní vrstvu, přehutněn a provedena konečná finální úprava. Tyto konečné úpravy jsou stanoveny pevně, nejpozději do téhož roku.

3 Strana: 3/8 c) V případě udělení výjimky obcí bude tato řešena individuálně s ohledem na klimatické podmínky a závažnost situace. d) Dojde-li vlivem provádění prací k omezení nebo zamezení příjezdu (přístupu) k nemovitostem, bude žadatel majitele těchto nemovitostí dopředu informovat a domluví s ním náhradní řešení. K znemožnění přístupu nesmí v žádném případě dojít. e) Před zahájením prací je žadatel povinen zajistit vytýčení inženýrských sítí na vlastní náklady. Od sítí ve vlastnictví obce doloží žadatel písemné souhlasné stanovisko s provedenými pracemi. Toto stanovisko je součástí zápisu o předání a převzetí díla. f) Na všechny zásahy do komunikací obce se vztahuje záruční doba 36 měsíců od jejich předání vlastníkovi. Po tuto dobu musí žadatel bezodkladně odstraňovat všechny závady a nedostatky vzniklé na komunikaci. Na takto provedené opravné práce se znova vztahuje záruční doba 36 měsíců. g) Dva měsíce před ukončením záruky, vyzve obec (vlastník komunikace) žadatele ke kontrole s pochůzkou za účelem zjištění stavu provedeného díla. O této pochůzce je (v případě zjištění nedodělků a závad) vyhotoven zápis s určením postupu odstranění závady, termínu odstranění a určení prodloužené doby záruky na opravenou závadu.v případě, kdy nebude konstatována žádná závada, bude v řádném termínu ukončení záruky dle smlouvy pracovníkem obce provedena vizuální kontrola stavu díla. V případě zjištění závady pracovník obce neprodleně telefonicky vyzve žadatele k její odstranění a písemně dohodne se žadatele termín, způsob odstranění závady a záruční dobu takto provedených prací. h) Veškeré sporné situace budou řešeny na místě samém před zahájením výkopových prací, o tomto bude proveden zápis. 6. Technické podmínky pro provádění výkopových prací a) Asfaltový povrch bude nařezán dělící pilou (popř. odfrézován), při příčném překopu s přesahem 1m na každou stranu, v případě podélného kopání v komunikaci v rozsahu výkopu, popř. poškození okolní komunikace. Svislá spára před pokládáním finální vrstvy ABS bude vytěsněna bitumenovým páskem popř. vhodným tmelem (Bornit). Zámková dlažba bude rozebrána a použita pro zpětnou pokládku. b) Veškerý vytěžený materiál bude odvezen a zlikvidován dle platné legislativy. Vhodný vytěžený materiál může být použit na zpětný zásyp. O jeho vhodnosti rozhodne vlastník komunikace. V okolí provádění výkopu nesmí být skladován žádný materiál kromě zámkové dlažby. c) O veškerých pracech povede uživatel (poplatník) stavební deník. d) Zásyp výkopu bude proveden vhodným materiálem s hutněním po vrstvách 30 cm. Při zásypu musí dodrženy tyto konstrukční vrstvy ABS : asfaltobeton 50 mm drcené kamenivo mm vhodný zásyp hutněný po vrstvách 300mm e) Svislé spáry budou vytěsněny bitumenovým páskem, popř. tmelem.

4 Strana: 4/8 f) Před pokládáním asfaltobetonu bude povedena lehká dynamická zkouška (LDD), která vyhovuje v případě naměřených hodnot vyšších jak E= 90Mpa. g) V případě příčného překopu postačí jedna zkouška LDD, v případě podélného kopání budou zkoušky prováděny v četnosti co 50bm. h) Zkoušky budou prováděny akreditovanou laboratoří, nebylo-li předem dohodnuto jinak. i) Stejný technologický postup provádění je stanovený i pro penetrované komunikace. j) Chodníkové těleso: původní nebo stejně vhodná zámková dlažba drcené kamenivo mm drcené kamenivo mm vhodný zásyp hutněný po vrstvách 300mm k) Beton pod dlažbu bude použit pouze v případech dohodnutých s vlastníkem komunikace, zámková dlažba bude vyspárována spárovacím pískem. l) Před pokládáním vrstvy frakce kameniva 4-8 bude povedena lehká dynamická zkouška (LDD), která vyhovuje v případě naměřených hodnot vyšších jak E=60 Mpa. m) V případě příčného překopu postačí jedna zkouška LDD, v případě podélného kopání budou zkoušky prováděny v četnosti co 50bm. n) Obě zkoušky budou prováděny akreditovanou laboratoří, nebylo-li předem dohodnuto jinak. 7. Kontrolní činnost při provádění výkopových prací v komunikacích a) Kontrolní činnost u výkopů do 50 m délky bude provedena takto: 1x před záhozem, 1x při záhozu a 1x před prováděním konečné úpravy b) Kontrolní činnost u výkopových prací nad 50 m délky: kontroly budou prováděny pravidelně 2x týdně, minimálně 1x kontrola před záhozem každého úseku, min. 1x kontrola při záhozu každého úseku a minimálně 1x kontrola před prováděním konečné úpravy každého úseku c) Kontroly svolá žadatel (poplatník) a o výsledku kontroly bude proveden zápis do stavebního deníku. Opomene-li žadatel svolat pravidelné kontroly, provede na své náklady sondy na místech určených pracovníkem obce, v opačném případě nepřevezme Obec Starý Jičín komunikaci a postoupí silničnímu správnímu úřadu k zahájení správního řízení. d) Pracovníci Obce Starý Jičín mohou provádět náhodné kontroly. e) V den ukončení výkopových i jiných prací a provedení konečné úpravy, je žadatel povinen přizvat pracovníka Obce Starý Jičín, k převzetí komunikace popř. veřejné zeleně zpět k užívání a to provedením zápisu o převzetí. f) U protlaků budou kontroly prováděny v četnosti po dohodě s žadatelem, min však 1 kontrola na 1 protlak v příčném směru. g) Výše uvedené LDD (lehké dynamické zkoušky) jsou prováděny akreditovanými zkušebnami (dále zkušebnami) na náklady žadatele. Obec předloží žadateli seznam zkušeben provádějící tyto laboratorní zkoušky k výběru.

5 Strana: 5/8 Článek 3. Provádění výkopových prací ve veřejné zeleni 1. Povolení k výkopovým pracem ve veřejné zeleni je nutný souhlas vlastníka pozemku 2. Za vyjádření vlastníka se považuje nájemní smlouva uzavřena mezi žadatelem a Obcí Starý Jičín, podmínky pro uzavření nájmu vydává správce majetku Technické služby obce Starý Jičín (dále jen TS obce). 3. Žádost o povolení je dispozici v podatelně obecního úřadu, kanceláři TS obce i webových stránkách obce a obsahuje: a) vyplněný formulář žádosti b) situaci s vyznačením rozsahu prováděných prací 4. V případě havárií inženýrských sítí není pro nezbytné pro práce vedoucí k bezprostřednímu odstranění havárie potřebné předchozí povolení. Žadatel je povinen v den zahájení prací oznámit vlastníkovi (i telefonicky nebo ovou poštou) zahájení prací, do 3 pracovních dnů pak podat žádost písemně. 5. Technické podmínky pro provádění výkopových prací ve veřejné zeleni a) Na šířku výkopu a do hloubky 300mm bude odtěžena ornice, ta bude použita pro zpětný zához. b) Ostatní výkopový materiál bude použit pro zpětný zásyp s hutněním po vrstvách 300 mm. c) Následně bude provedena lehká dynamická zkouška LDD, která vyhovuje v případě naměřených hodnot vyšších jako 15MPa. Četnost zkoušek je stanovena jedna na překop, popř. 1 zkouška na každých 50 bm. d) Plochy budou vyčištěny od nežádoucích materiálů, zejména stavebních zbytků, kamenů, těžko zetlívajících částí rostlin e) Upravená plocha vegetační vrstvy půdy bude plynule napojena na okolní plochy f) Zemina ve výkopu bude utužená, vrchní vrstva bude vylepšena kvalitní zeminou nebo zahradnickým substrátem. g) K osetí bude použito travní osivo pro parkové trávníky, osev se provádí jen ve vhodném technologickém období (duben září) h) V případě zaplevelení plochy po výkopu bude provedena aplikace herbicidy (po dohodě se správcem zeleně) a opětovné dosetí travní směsi 6. Kontrolní činnost a) Kontrolní činnost se provádí průběžně a náhodně, vždy však po dokončení terénních úprav a při konečném předání pozemku tj. až po vytvoření travního porostu po provedení první seče ( tehdy je plocha uvedena do původního stavu). b) Kontroly svolá žadatel (poplatník) a o výsledku kontroly bude proveden zápis do stavebního deníku. V případě zjištění nedostatků bude proveden ve stavebním deníku zápis, který bude mimo jiné obsahovat také termín náhradního plnění. c) Pracovníci Obce Starý Jičín mohou provádět náhodné kontroly.

6 Strana: 6/8 Článek 4. Umisťování stavebního i jiného zařízení a skládek na místních a účelových komunikacích a chodníkových tělesech (dále jen komunikace) 1. Povolení ke zvláštnímu užívání komunikace vydává podle 25 zák.č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů Obecní úřad Starý Jičín hospodářskosprávní odbor jako silniční a správní úřad, a to po předchozím souhlasu vlastníka dotčené komunikace a předchozího souhlasu Policie ČR dopravního inspektorátu. 2. Za vyjádření vlastníka se považuje nájemní smlouva uzavřena mezi žadatelem a Obcí Starý Jičín, podmínky pro uzavření nájmu vydává správce majetku Technické služby obce Starý Jičín (dále jen TS obce). 3. Žádost o povolení ke zvláštnímu užívání je dispozici v podatelně obecního úřadu, kanceláři TS obce i webových stránkách obce a obsahuje: a) vyplněný formulář žádosti b) situaci s vyznačením rozsahu prováděných prací c) situaci se zakresleným dopravním značením, vyžaduje-li to situace 4. V případě havárií není pro nezbytné pro práce vedoucí k bezprostřednímu odstranění havárie potřebné předchozí povolení ke zvláštnímu užívání komunikace. Vlastník sítě je povinen v den zahájení prací oznámit vlastníkovi (i telefonicky nebo ovou poštou) zahájení prací, do 3 pracovních dnů pak písemně. 5. Obecné podmínky pro umístění stavebního (i jiného ) zařízení (skládky) a) V období od do (zimní období) nejsou povoleny zábory komunikací, toto neplatí pro případ havárie nebo při udělení výjimky obcí. b) V případě záboru komunikace za účelem umístění lešení musí být zabezpečen průchod vedle lešení min. 1m. Není-li to možné, musí bát zabezpečen podchod pod lešením, který bude zabezpečen proti úrazu procházejících osob. c) V případě částečné uzávěry místní komunikace musí výt zachován jeden místní pruh široký nejméně 2,80 m. d) Záborem nesmí být ohrožena bezpečnost silničního provozu e) Po celou dobu záboru bude v okolí udržován pořádek 6. Kontrolní činnost při umístění stavebního zařízení a) Pracovníci Obce Starý Jičín mohou provádět náhodné kontroly. b) Po uvedení pozemku do původního stavu je žadatel povinen přizvat pracovníka Obce Starý Jičín, k převzetí komunikace popř. veřejné zeleně zpět k užívání a to provedením zápisu o převzetí.

7 Strana: 7/8 Článek 5. Poplatkové povinnosti 1. Správní poplatek a) Za vydání povolení ke zvláštnímu užívání komunikace se vyměřuje dle zákona č.634/2004sb., o správních poplatcích poplatek (položka 36) na dobu platnosti: 10 dní a dobu kratší než 10 dní 100 Kč 6 měsíců a na dobu kratší než 6 měsíců 500 Kč delší než 6 měsíců 1000 Kč b) Na vydání povolení ke zvláštnímu užívání komunikace se vztahuje zákon správní řád 2. Nájemné a) Za užívání komunikace (veřejného prostranství) je na základě nájemní smlouvy vybíráno nájemné b) sazby nájemného ba) právnické a fyzické osoby podnikající: po celou dobu užívání: Sazby pro nájmy uzavřené dle 102, odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000Sb., ve znění pozdějších předpisů způsob využití za umístění skládky, stavebních zařízení a provádění výkopových prací za umístění cirkusů, lunaparků, kolotočů, střelnic a jiných podobných zařízení za umístění reklamního zařízení za každý i započatý m2 a den 5,-Kč 2.-Kč 50.-Kč Pokud vypočtené nájemné činí méně než 50.-Kč, vybírá se minimálně 50.-Kč V případě, že se za užití pozemku vybírá místní poplatek podle obecně závazné vyhlášky, nájemné se nestanoví bb) fyzické osoby (vlastníci nebo uživatelé rodinných domů): 14 dní - osvobozeno od nájmu od 15. do 60. dne včetně Kč od 61 dne do ukončení nájmu 5.-Kč za m2 a den.

8 Strana: 8/8 Článek 6. Postup a sankce při neplnění stanovených podmínek 1. Nebudou-li poplatky zaplaceny (odvedeny) včas nebo ve správné výši, vyměří obecní úřad poplatek platebním výměrem. 2. V případě, že nebude komunikace (veřejná zeleň) ve stanoveném termínu uvedena do původního stavu, doměří se zpětně nájem za užívání dle skutečného trvání užívání. Článek 7. Závěrečná ustanovení 1. Za komunikace se pro účely této směrnice považují místní a účelové komunikace uvedené v Pasportu komunikací obce Starý Jičín ze dne , za veřejnou zeleň se považují obecní pozemky specifikované v příloze č. 1 této směrnice. 2. Zařazení komunikací do jednotlivých kategorií pozemních komunikací je zpracováno v Pasportu komunikací obce Starý Jičín ze dne Tyto zásady byly schváleny usnesením Rady obce Starý Jičín č. 8 ze dne Tyto zásady nabývají účinnosti dnem Sazby nájemného stanovené v této směrnici ruší sazby nájemného stanovené v RO č.44 ze dne Ing. Miroslav Klimpar místostarosta Ing. Rudolf Hrnčíř starosta Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne:

MĚSTO NOVÝ JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČO: 00298212

MĚSTO NOVÝ JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČO: 00298212 MĚSTO NOVÝ JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČO: 00298212 Název vnitřního předpisu: ZÁSADY PRO UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ, SPOČÍVAJÍCÍ V PROVÁDĚNÍ VÝKOPOVÝCH

Více

Město Lázně Bělohrad

Město Lázně Bělohrad Město Lázně Bělohrad Směrnice Rady města Lázně Bělohrad Technické podmínky pro zásahy do povrchů komunikací Města Lázně Bělohrad Město Lázně Bělohrad usnesením Rady města č. 50/3/2017/RM ze dne 2.8.2017,

Více

OBEC SEBRANICE. Obecně závazná vyhláška obce Sebranice č. 3/2012 o poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC SEBRANICE. Obecně závazná vyhláška obce Sebranice č. 3/2012 o poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC SEBRANICE Obecně závazná vyhláška obce Sebranice č. 3/2012 o poplatku za užívání veřejného prostranství Obec Sebranice vydává dne 28. 12. 2012 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

Obecně závazná vyhláška Města Velké Opatovice. č. 4/2016

Obecně závazná vyhláška Města Velké Opatovice. č. 4/2016 Obecně závazná vyhláška Města Velké Opatovice č. 4/2016 O místním poplatku za zvláštní užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Velké Opatovice vydává na svém zasedání konaném dne 24.2.2016

Více

MĚSTO PŘÍBRAM. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 ze dne 24.01.2011. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO PŘÍBRAM. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 ze dne 24.01.2011. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 ze dne 24.01.2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Příbram se na svém zasedání dne 24.01.2011 usneslo vydat podle

Více

OBEC LIPOVÁ-LÁZNĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC LIPOVÁ-LÁZNĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC LIPOVÁ-LÁZNĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Lipová-lázně se na svém 2. zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 28 usneslo vydat

Více

Poplatek ze psů. Obec Slatiny Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místních poplatcích

Poplatek ze psů. Obec Slatiny Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místních poplatcích Obec Slatiny Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Slatiny se na svém zasedání dne 14. 8. 2008 usnesením č. 23 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

O B E C J I M L Í N. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

O B E C J I M L Í N. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství O B E C J I M L Í N Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Jimlín se na svém zasedání dne 29.4.2014 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška města Příbram č. 4/2019 ze dne o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška města Příbram č. 4/2019 ze dne o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška města Příbram č. 4/2019 ze dne 25.02.2019 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Příbram se na svém zasedání dne 25.02.2019 usnesením

Více

Obecně závazná vyhláška č. 7 /2007 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 7 /2007 o místních poplatcích Obec Doudleby Obecně závazná vyhláška č. 7 /2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Doudleby schválilo dne 7.12.2007 a vydává podle ust. 14, odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,o místních poplatcích,

Více

OBEC NAČERADEC NAČERADEC č. tel., fax

OBEC NAČERADEC NAČERADEC č. tel., fax OBEC NAČERADEC 257 08 NAČERADEC 152 www.naceradec.cz, e-mail obec@naceradec.cz, č. tel., fax +420 317852335 Obecně závazná vyhláška obce Načeradec č. 1/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 1/2012 06.02.2012 01.03.2012-31.12.2012 Vyhláška PO Obecně závazná vyhláška města Uherské Hradiště

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE OKROUHLÁ č.3 /2011. o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE OKROUHLÁ č.3 /2011. o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE OKROUHLÁ č.3 /2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Okrouhlá vydává dne 6. 9. 2011 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

Technické zásady a podmínky pro zásahy do povrchů místních komunikací

Technické zásady a podmínky pro zásahy do povrchů místních komunikací OBEC RADIMOVICE vydává na základě usnesení Zastupitelstva obce Radimovice ze dne 21.2.2011, č. usnesení 7/2011 Technické zásady a podmínky pro zásahy do povrchů místních komunikací 1 1. ÚVOD Technické

Více

O B E C P Ř E D E N I C E Okres Plzeň jih. OBEC Předenice Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

O B E C P Ř E D E N I C E Okres Plzeň jih. OBEC Předenice Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC Předenice Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Předenice se na svém zasedání dne 7.12.2015 usnesením č. 6 usneslo vydat na základě

Více

Vnitřní směrnice. Číslo dokumentu: VS/44 Vydání č.: 2 Výtisk č.: 1. ZM/17/3/2018 Dne: Podpis:

Vnitřní směrnice. Číslo dokumentu: VS/44 Vydání č.: 2 Výtisk č.: 1. ZM/17/3/2018 Dne: Podpis: Vnitřní směrnice NÁZEV: Postup při umisťování inženýrských sítí a jiných vedení do pozemků města Hořice, zřizování věcných břemen (služebností) na nemovitých věcech ve vlastnictví města a provádění stavebních

Více

Čl. 3 Veřejná prostranství

Čl. 3 Veřejná prostranství OBEC TRŠICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Tršice se na svém zasedání dne 8.12.2010 usnesením č. 25/2-10 usneslo vydat na základě

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Obrnice se na svém zasedání dne 19. 12. 2014 usnesením č. 7/12/2014 usneslo

Více

MĚSTO ZLATÉ HORY. Zastupitelstvo města Zlatých Hor. obecně závazná vyhláška č. 2/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO ZLATÉ HORY. Zastupitelstvo města Zlatých Hor. obecně závazná vyhláška č. 2/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO ZLATÉ HORY Zastupitelstvo města Zlatých Hor obecně závazná vyhláška č. 2/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Zlatých Hor se na svém zasedání dne 10. 9.

Více

OBEC ROSICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

OBEC ROSICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ OBEC ROSICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Rosice se na svém zasedání dne 22. 6. 2015 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC Blatnice pod Sv. Antonínkem

OBEC Blatnice pod Sv. Antonínkem OBEC Blatnice pod Sv. Antonínkem Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Blatnice pod Svatým Antonínkem se na svém zasedání dne 25. srpna

Více

SAZEBNÍK NÁHRAD A NÁJEMNÉHO NA SILNICÍCH II. a III. TŘÍD

SAZEBNÍK NÁHRAD A NÁJEMNÉHO NA SILNICÍCH II. a III. TŘÍD Správa a údržba silnic Pardubického kraje krajská příspěvková organizace Doubravice 98 533 53 Pardubice Příloha č. Počet tabulek: 9 SAZEBNÍK NÁHRAD A NÁJEMNÉHO NA SILNICÍCH II. a III. TŘÍD Pardubice 2018

Více

Obec Tři Studně. Obecně závazná vyhláška obce Tři Studně č.5/2013,

Obec Tři Studně. Obecně závazná vyhláška obce Tři Studně č.5/2013, Obec Tři Studně Obecně závazná vyhláška obce Tři Studně č.5/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Tři Studně se na svém zasedání dne 4. 12. 2013 usneslo vydat na

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Střítež č. 3 / 2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Střítež se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 3/33 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC Velký Malahov Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC Velký Malahov Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC Velký Malahov Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Velký Malahov se na svém zasedání dne 25.11.2010 usnesením č. 2-2010-1 usneslo

Více

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Komenského nám. 61, 293 49 Mladá Boleslav oddělení správy dopravy Telefon: 326 716336, Fax: 326 716336, e-mail: elstnerova@mb-net.cz

Více

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ):

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ): Obec Příbram na Moravě Obecně závazná vyhláška obce Příbram na Moravě č. 2/2009, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, poplatku ze psů a poplatku ze vstupného Zastupitelstvo obce Příbram

Více

Obecně závazná vyhláška obce Úhořilka č. 3/2008,

Obecně závazná vyhláška obce Úhořilka č. 3/2008, OBEC ÚHOŘILKA Úhořilka 22, 582 53 pošta Štoky Obecně závazná vyhláška obce Úhořilka č. 3/2008, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Úhořilka se na svém zasedání dne 19.2 2008 usnesením č. 2/2008 usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KŘIŢANOVICE. Č. 1 /2006 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KŘIŢANOVICE. Č. 1 /2006 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE KŘIŢANOVICE Č. 1 /2006 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Křižanovice na svém zasedání dne 11.10.2006 vydává dle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Čl.3 Veřejná prostranství

Čl.3 Veřejná prostranství OBEC Němčičky Obecně závazná vyhláška č. 3/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Němčičky se na svém zasedání dne 16.11.2011 usnesením č. 5/2011 usneslo vydat na

Více

OBEC DĚTMAROVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC DĚTMAROVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC DĚTMAROVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 Zastupitelstvo obce Dětmarovice se na svém zasedání dne 20.12.2010 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Malešovice č. 5/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška obce Malešovice č. 5/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Obecně závazná vyhláška obce Malešovice č. 5/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Malešovice se na svém zasedání dne 01.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

Statutární město Brno, Městská část Brno - Chrlice

Statutární město Brno, Městská část Brno - Chrlice Statutární město Brno Městská část Brno - Chrlice Chrlické nám. 4, 643 00 Brno, tel.545427212, mobil:602595307 fax:545238069 e-mail:sikova.jana@chrlice.brno.cz V Brně dne 27.7.2011 Vyřizuje: JUDr. Šiková

Více

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Komenského nám. 61, 293 49 Mladá Boleslav oddělení správy dopravy Telefon: 326 716336, Fax: 326 716336, e-mail: elstnerova@mb-net.cz

Více

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV Spisová značka: 13593/2016/ODSD/elso Č.j.: 13595/2016/ODSD/elso Vyřizuje/Oprávněná úřední osoba: Soňa Elstnerová Tel.: 326716336 Fax: E-mail: elstnerova@mb-net.cz Datum:

Více

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Komenského nám. 61, 293 01 Mladá Boleslav oddělení správy dopravy Telefon: 326 716336, Fax: 326 716336, e-mail: elstnerova@mb-net.cz

Více

Článek I Vydávání povolení k zvláštnímu užívání místních komunikací a povolení k zahájení výkopů v plochách mimo komunikace

Článek I Vydávání povolení k zvláštnímu užívání místních komunikací a povolení k zahájení výkopů v plochách mimo komunikace PRAVIDLA Rady města Klatovy č. P /0 ve znění pravidel č. P /0 a č. P /04 úplné znění "Pro povolování výkopů" Rada města Klatovy se dne.6.0 usnesla vydat dle zákona č. 3/997 Sb., o pozemních komunikacích

Více

MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ

MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ Obecně závazná vyhláška č. 2/2019, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Jablonné v Podještědí

Více

OBEC DOUPĚ Obecně závazná vyhláška č. 7/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC DOUPĚ Obecně závazná vyhláška č. 7/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC DOUPĚ Obecně závazná vyhláška č. 7/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Doupě se na svém zasedání dne 14.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Obec Bezkov, IČ 00600121, Bezkov 71, 669 02 Znojmo Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Bezkov se na svém zasedání dne 21.12.2010 usneslo

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVU č. 19/2017

NÁJEMNÍ SMLOUVU č. 19/2017 Město Nové Město nad Metují se sídlem: náměstí Republiky 6, 549 01 Nové Město nad Metují zastoupené: investičním technikem Oddělení rozvoje města Ing. Simonou Němečkovou, kontakt: nemeckova@novemestonm.cz,

Více

Komunikace návody, řešení, žádost

Komunikace návody, řešení, žádost Komunikace návody, řešení, žádost ZVLÁŠTNÍ UŽÍVÁNÍ MÍSTNÍ KOMUNIKACE - výkopové práce - umístění věcí (lešení, kontejner, staveb. zařízení) - umístění reklamního zařízení o půdorysné ploše do 1 m 2 Žádost

Více

OBEC TĚCHLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC TĚCHLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC TĚCHLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Těchlovice se na svém zasedání dne 23. března 2011 usnesením č. 1/2011 usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOKET č. 1/2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOKET č. 1/2013 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOKET č. 1/2013 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Loket se na svém zasedání dne 07. 11. 2013 usnesením č. Z76/7/2013 usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška číslo 4/2010 o místních poplatcích. Část I. Část II. Poplatek ze psů

Obecně závazná vyhláška číslo 4/2010 o místních poplatcích. Část I. Část II. Poplatek ze psů Obecně závazná vyhláška číslo 4/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Zhoř se na svém zasedání dne 6.12.2010 usnesením č. 10 zápisu ZO 6/10 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl. 1

OBEC VELKÉ BŘEZNO. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl. 1 OBEC VELKÉ BŘEZNO Obecně závazná vyhláška č. 5/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Velké Březno schválilo dne 15. 12. 2003 vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Pravidla pro realizaci překopů na pozemcích a komunikacích Města Třebíče

Pravidla pro realizaci překopů na pozemcích a komunikacích Města Třebíče Pravidla pro realizaci překopů na pozemcích a komunikacích Města Třebíče A) Místní komunikace: Pravidla pro realizaci překopů na pozemních komunikacích města Třebíče vydává správce místních komunikací

Více

Obec Lovčice. Obecně závazná vyhláška č. 3/2011, o místních poplatcích

Obec Lovčice. Obecně závazná vyhláška č. 3/2011, o místních poplatcích Obec Lovčice Obecně závazná vyhláška č. 3/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Lovčice se na svém zasedání dne 11. 5. 2011 usnesením č. 11/6/11 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

Plískov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 o místních poplatcích

Plískov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 o místních poplatcích Plískov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Plískov schválilo dne 4.1.2007 v souladu s ustanovením 10 písmene d) a 84 odstavce 2, písmene h) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

D.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro ohlášení stavby Akce : Modernizace teplovodu Náchod, p.č. 1118/1, 1118/4 Investor : Obchodní akademie Náchod Projektant : JOSTA s.r.o., Palachova 1742, 547 01 Náchod

Více

Město Horní Jelení Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Město Horní Jelení Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Horní Jelení Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Horní Jelení se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 2/f/2020 usneslo vydat na základě 14 odst. 2

Více

OBEC RADIMOVICE ZASTUPITELSTVO OBCE RADIMOVICE Obecně závazná vyhláška obce Radimovice č. 1/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC RADIMOVICE ZASTUPITELSTVO OBCE RADIMOVICE Obecně závazná vyhláška obce Radimovice č. 1/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC RADIMOVICE ZASTUPITELSTVO OBCE RADIMOVICE Obecně závazná vyhláška obce Radimovice č. 1/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Radimovice se na svém zasedání

Více

OBEC BRUMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC BRUMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC BRUMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Brumovice se na svém zasedání dne 11.12.2012 usnesením č.ii/1f usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích POPLATEK ZE PSŮ

OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích POPLATEK ZE PSŮ OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Horka se na svém zasedání dne 17. 1. 2011 usnesením č. 1. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA 2 /2013 OBCE TURSKO O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA 2 /2013 OBCE TURSKO O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 /2013 OBCE TURSKO O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Tursko se usneslo podle ustanovení 84 odst. 2 písm.i) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záchlumí č. 6/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška obce Záchlumí č. 6/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC ZÁCHLUMÍ Obecně závazná vyhláška obce Záchlumí č. 6/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Záchlumí se na svém zasedání dne 11.9.2014 usnesením č. 30/2014 usneslo

Více

OBEC TEREZÍN Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC TEREZÍN Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC TEREZÍN Obecně závazná vyhláška č. 2/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Terezín se na svém zasedání dne 21.9.2017 usnesením č.6 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2017

Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2017 Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2017 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Židněves se na svém zasedání dne 13. 3. 2017 usnesením č. 7/1/2017 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBECNÍ ÚŘAD VĚTRUŠICE Vltavská 14, Větrušice, Praha východ, tel.: , fax:

OBECNÍ ÚŘAD VĚTRUŠICE Vltavská 14, Větrušice, Praha východ, tel.: , fax: OBECNÍ ÚŘAD VĚTRUŠICE Vltavská 14, 250 67 Větrušice, Praha východ, tel.:220 941 265, fax: 220 940 507 e-mail: obec@vetrusice.cz. www.vetrusice.cz OBEC Větrušice Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o místních

Více

Obecně závazná vyhláška ě. 4 /2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška ě. 4 /2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Město Kravaře Náměstí 43 747 21 Kravaře Obecně závazná vyhláška ě. 4 /2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBSAH: Cl. 1 Úvodní ustanovení ČI. 2 Předmět poplatku a poplatník ČI. 3 Veřejné

Více

OBEC ČERNOŽICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC ČERNOŽICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC ČERNOŽICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Černožice vydává na základě usnesení číslo 12 zastupitelstva obce ze dne 10. 12.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství M Ě S T O K O Š Ť A N Y Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Košťany se na svém zasedání dne 13. prosince 2013 usneslo vydat na základě

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEZDĚKOV

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEZDĚKOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEZDĚKOV č. 1/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 5.6.2014 usnesením č. 334 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC DLOUHÝ MOST. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC DLOUHÝ MOST. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC DLOUHÝ MOST Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Dlouhý Most se na svém zasedání dne 4.4.2011 usnesením č.5/2011 usneslo vydat

Více

OBEC RYNOLTICE Obecně závazná vyhláška č. 7 / 2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC RYNOLTICE Obecně závazná vyhláška č. 7 / 2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC RYNOLTICE Obecně závazná vyhláška č. 7 / 2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Rynoltice se na svém zasedání dne 29.9.2011 usnesením č. 5 usneslo vydat na

Více

OBEC PŘíBRAM NAMORAVĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2010, o místním poplatku ze psů, za užívání veřejného prostranství a poplatku ze vstupného ČÁST I.

OBEC PŘíBRAM NAMORAVĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2010, o místním poplatku ze psů, za užívání veřejného prostranství a poplatku ze vstupného ČÁST I. OBEC PŘíBRAM NAMORAVĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2010, o místním poplatku ze psů, za užívání veřejného prostranství a poplatku ze vstupného Zastupitelstvo obce Příbram na Moravě se na svém zasedání dne

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vrbice č. 4/2016, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

Obecně závazná vyhláška obce Vrbice č. 4/2016, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ Obecně závazná vyhláška obce Vrbice č. 4/2016, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vrbice se na svém zasedání V06/2016 dne 20.12.2016 usnesením č. 6 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC SYTNO. Obecně závazná vyhláška obce Sytno č. 7/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC SYTNO. Obecně závazná vyhláška obce Sytno č. 7/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC SYTNO Obecně závazná vyhláška obce Sytno č. 7/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Sytno se na svém zasedání dne 4.7.2017 usnesením č.4/3/2017 usneslo vydat

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST Obecně závazná vyhláška č. 10/2010 ze dne 16. 12. 2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Mostu vydává dne 16. 12. 2010 v souladu s ustanovením

Více

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hrubá Vrbka se na svém zasedání dne 26.01.2012 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC KÁMEN Kámen 2

OBEC KÁMEN Kámen 2 OBEC KÁMEN 394 13 Kámen 2 Čj. 111104/204 V Kámeně dne 1. 12. 2011 Obecně závazná vyhláška č. 04/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Kámen se na svém 13. zasedání dne 3. 11. 2011 usnesením č.

Více

OBEC KRAKOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

OBEC KRAKOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ OBEC KRAKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Krakov se na svém zasedání dne 10.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona Č. 565/1990 Sb., o místních

Více

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBE C KEBLICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Keblice se na svém zasedání dne 27.7.2010 usnesením č.4/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č.1/2012, o místních poplatcích.

OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č.1/2012, o místních poplatcích. Obec Dobročkovice OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č.1/2012, o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Dobročkovice se na svém zasedání dne 06.12.2012 usnesením č.33/2012 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

MĚSTO JAB L U N K O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO JAB L U N K O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO JAB L U N K O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Jablunkova se na svém zasedání dne 13.3.2012 usnesením č. 15/184 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 Město Moravské Budějovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Moravské Budějovice se na svém zasedání dne 5. 3. 2018 usneslo vydat

Více

OBEC KREJNICE. Obecně závazná vyhláška obce Krejnice č. 4/2015, o místních poplatcích

OBEC KREJNICE. Obecně závazná vyhláška obce Krejnice č. 4/2015, o místních poplatcích OBEC KREJNICE Obecně závazná vyhláška obce Krejnice č. 4/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Krejnice vydalo dne 4.4.2015 podle ustanovení 14 zákona č.565/1990 Sb.o místních poplatcích, ve

Více

Obecně závazná vyhláška. obce Sluštice. č.2/2005 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

Obecně závazná vyhláška. obce Sluštice. č.2/2005 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Obecně závazná vyhláška obce Sluštice č.2/2005 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Sluštice schválilo a vydává dne 2.11.2005 v souladu s ust. 10 písm. d), 84 odst.2 písm.i) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, MĚSTYS BATELOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Batelov se na svém zasedání dne 7. 6. 2012 usnesením č. ZM 147/12 usneslo

Více

OBEC LESNÁ. Zastupitelstvo obce Lesná. Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC LESNÁ. Zastupitelstvo obce Lesná. Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC LESNÁ Zastupitelstvo obce Lesná Obecně závazná vyhláška č. 4/2015, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Lesná se na svém zasedání dne.. usnesením č. usneslo vydat

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM. Miroslav Cihelka Montáž elektrických zařízení Jelence Kamýk nad Vltavou

MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM. Miroslav Cihelka Montáž elektrických zařízení Jelence Kamýk nad Vltavou MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM SAMOSTATNÉ ODDĚLENÍ SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Tyršova 108, 261 19 Příbram I, tel.: 318 402 211, fax: 318 631 014, e-mail:e-podatelna@pribram-city.cz ID datové schránky města Příbram:

Více

Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo v Dobrovízi se na svém zasedání dne 1.4.2003 usneslo vydat na základě 14 zákona ČNR č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

MĚSTO BROUMOV Obecně závazná vyhláška č. 2 /2016, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO BROUMOV Obecně závazná vyhláška č. 2 /2016, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství n mínící MUBRP008K52A MĚSTO BROUMOV Obecně závazná vyhláška č. 2 /2016, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Broumova se na svém zasedání dne 27. 04. 2016 usnesením

Více

OBEC NÍŽKOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

OBEC NÍŽKOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ OBEC NÍŽKOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Nížkovice se na svém zasedání dne 12. 12. 2011 usnesením č. 10. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

O B E C CH U CH E L N A

O B E C CH U CH E L N A O B E C CH U CH E L N A Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Chuchelna se na svém zasedání dne 16. 12. 2010 usnesením č. 9 usneslo

Více

ÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ MĚSTO OLOVÍ Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Oloví se na svém zasedání dne 25.dubna 2012 usnesením č. 19/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

O b e c H o m o l e u P a n n y. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011

O b e c H o m o l e u P a n n y. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 O b e c H o m o l e u P a n n y Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Homole u Panny se na svém zasedání dne 02. 06. 2011 usneslo vydat

Více

Město Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Staré Město se na svém zasedání dne 8.8.2013 usnesením č. 257/2013 usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného OBEC KVJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Kyjovice se na svém 13. zasedání dne 12.12.2011 usnesením č. 13/252/11 usneslo vydat

Více

OBEC VRŠOVKA. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VRŠOVKA č. 1/2016

OBEC VRŠOVKA. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VRŠOVKA č. 1/2016 OBEC VRŠOVKA Zastupitelstvo obce Vršovka OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VRŠOVKA č. 1/2016 Zastupitelstvo obce Vršovka se usneslo na svém zasedání dne 12.9.2016 vydat podle 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

OBEC DOUBRAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC DOUBRAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC DOUBRAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Doubravice se na svém zasedání dne 28.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

OBEC ŠTĚPÁNOV NAD SVRATKOU. Obecně závazná vyhláška obce Štěpánov nad Svratkou č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC ŠTĚPÁNOV NAD SVRATKOU. Obecně závazná vyhláška obce Štěpánov nad Svratkou č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC ŠTĚPÁNOV NAD SVRATKOU Obecně závazná vyhláška obce Štěpánov nad Svratkou č. 3/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Štěpánov nad Svratkou se na svém zasedání

Více

OBEC OSELCE Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

OBEC OSELCE Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ OBEC OSELCE Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce.oselce se na svém zasedání dne 15.11.2013 usnesením č.5 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 28. 3. 2011 usnesením č. 157/5ZM/2011

Více

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV Spisová značka: 18943/2016/ODSD/elso Č.j.: 18947/2016/ODSD/elso Vyřizuje/Oprávněná úřední osoba: Soňa Elstnerová Tel.: 326716336 Fax: E-mail: elstnerova@mb-net.cz Datum:

Více

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017. o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017. o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTYS BATELOV o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Batelov se na svém zasedání dne 14. 12. 2017 usnesením č. ZM 17.130/17 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

MĚSTO CHROPYNĚ Zastupitelstvo města Chropyně

MĚSTO CHROPYNĚ Zastupitelstvo města Chropyně MĚSTO CHROPYNĚ Zastupitelstvo města Chropyně Obecně závazná vyhláška města Chropyně č. 6/2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Chropyně usnesením č. ZM 21/22/2017

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BABICE U ROSIC. Č. 3/2011, o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BABICE U ROSIC. Č. 3/2011, o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BABICE U ROSIC Č. 3/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Babice u Rosic se na svém zasedání dne 24. 8. 2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Technické zásady a podmínky pro zásahy do povrchů místních a účelových komunikací

Technické zásady a podmínky pro zásahy do povrchů místních a účelových komunikací MĚSTO MNICHOVICE vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Mnichovice ze dne 17.3.2015 č. usnesení 15-01-026 a 15-01-027. Technické zásady a podmínky pro zásahy do povrchů místních a účelových komunikací

Více

M Ě S T O U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z A S T U P I T E L S T V O M Ě S T A U H E R S K É H R A D I Š T Ě

M Ě S T O U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z A S T U P I T E L S T V O M Ě S T A U H E R S K É H R A D I Š T Ě M Ě S T O U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z A S T U P I T E L S T V O M Ě S T A U H E R S K É H R A D I Š T Ě vydáno dne: 22. února 2016 účinnost dne: 1. dubna 2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA UHERSKÉ

Více