Vybrané referenční instalace motorových generátorů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vybrané referenční instalace motorových generátorů"

Transkript

1 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 1 z 28 dodavatel záložních zdrojů Vybrané referenční instalace motorových generátorů

2 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 2 z 28 Mapa referenčních instalací motorových generátorů : Anděl Park Smíchov KIKA Praha Česlice KIKA TESCO Letňany KIKA Brno KIKA Plzeň DIAMOND POINT Těšnov Pražská teplárenská Administrativní budova Moravských naftových dolů OCP - GEMINI Pankrác HOUSE PORR DELVITA Rudná u Prahy INTERSPAR Brno INTERSPAR Most INTERSPAR Zličín INTERSPAR Teplice INTERSPAR Plzeň INTERSPAR Znojmo INTERSPAR Litoměřice INTERSPAR Tábor INTERSPAR Česká Lípa INTERSPAR Jablonec Nad Nisou INTERSPAR Mladá Boleslav INTERSPAR Třebíč INTERSPAR Liberec KAUFLAND Kladno KAUFLAND Trutnov KAUFLAND Přerov HYPERNOVA Hodonín HYPERNOVA Znojmo HYPERNOVA Hranice na Moravě OBI Česká Lípa MEGA-TEC lakovna Třemošnice MEGA-TEC lakovna Havl.Brod MEGA-TEC lakovna Blansko MIRAMO anténní systémy EUROTEL Call Centrum Kolín Divišov logistické centrum Úpravna vody Podhradí BRNO Křižíkova Madeta Jesenice TESLA Přemyšlení Popelín ČD Katovice u Strakonic ČD Hotel DIPLOMAT Plzeň Městská policie České Budějovice Hasičská stanice České Budějovice Stavební Chemie Slaný Alternativní léčebné zařízení PYRAMIDA Výroba hasičské techniky ČERVINKA Uherské Hrad. Koštov ČD Úpravna uhlí Ledvice SSÚD a HZS Petrovice Elektrocentrála na paneláku Most DIAMOND POINT Těšnov Výměna DA za 640 kva Vodovody a kanalizace Frannschach Pulp Paper Czech a.s. Štětí POSEIDON Pardubice Distribuční areál MEDIAPRINT Praha Horský dům v CHKO Šumava SDC Plzeň Generátor pro Rumunsko Hvězdárna Ondřejov FC MARILA Příbram Osvětlovací technika ATELIÉRY BARRANDOV BAUMAX Kladno CS CARGO Jičín HORNBACH Praha - Řepy Filmaři Hasičský záchranný sbor Kladno Zámek ve Svojšicích SVUS Pharma ČD OPŘ Plzeň Žehuň u Kolína Malá Skála Sanatorium Sv. Anny HLAVNÍ POŠTA Praha Jindřišská Kamenné Žehrovice OMZ Milenovice Hotel TRANZIT Ruzyně Hasičská zbrojnice LETOHRAD Dřevona sportovně rekreační areál Elektrická pec - ZEZ Praha Mladá boleslav rodinný dům Mohelnice RCS Elektrocentrála do sklepa ENZO CINE Obchodně administrativní dům Plzeň Dvořák AT Klášterecká Jeseň Pražské služby Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Administrativní centrum pod Krejcárkem Výškový dům Praha Petržílkova Betonárka ILBAU Ostrava Koňská farma okres Zlín

3 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 3 z 28 Anděl Park Smíchov Tak se jmenuje nový bytový a správní komplex sestávající ze tří stavebních úseků, který byl realizován z pověření společnosti Karimpol International v pražské čtvrti Smíchov. Zde jsme zajišťovali kompletní dodávku naftového hospodářství. KIKA Praha Čestlice Naše společnost v březnu 2005 provedla komplexní dodávku a instalaci motorgenerátoru 800 kva ve zvukoizolační kapotě pro Rakouského výrobce nábytků KIKA, která byla dodána pro stavební společnost STRABAG a.s.

4 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 4 z 28 KIKA TESCO - Letňany Pro stavební společnost STRABAG a.s. bylo dodáno naší společností komplexní řešení záložního napájení do dalšího objektu Rakouského výrobce nábytků KIKA v Čechách. Jedná se o dieselgenerátorové soustrojí o výkonu 800 kva v nekapotované verzi, které je umístěno v odhlučněné strojovně uvnitř objektu KIKA TESCO v Praze Letňany. KIKA Brno Rakouský obchodní řetězec této firmy vybudoval další středisko a to přímo u nákupní zóny směrem na tah Bratislava. Nároky na zálohu byly tak veliké, že jsme instalovali venkovní kapotované soustrojí o výkonu 700 kva. KIKA Plzeň Pro obchodní řetězec KIKA jsme v Plzeňském středisku dodali a nainstalovali motorgenerátor CTM V.400 jehož 400kVA výkon plně pokryje dodávku elektřiny do budovy při výpadku el.sítě.

5 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 5 z 28 DIAMOND POINT - Těšnov V centrální části Prahy, v jedné z jejich nejrušnějších částí proběhla výstavba administrativního komplexu DIAMOND POINT Těšnov. Budova se nachází v těsné blízkosti magistrály naproti hotelu Hilton. DIAMOND POINT se považuje za lokální dominantu. Naše společnost pro tento komplex dodala kapotované soustrojí o výkonu 275 kva včetně tlumících prvků a výfukového potrubí v délce 50 metrů. Březen 2005 Pražská teplárenská Pro Pražskou teplárenskou a.s. jsme v Praze instalovali dieselový záložní zdroj 375kVA pro napájení administrativní budovy. Objednatel požadoval speciální specifika mezi něž patří umístění dieselagregátu do zvukoizolačního kontejneru 1,8m nad zem pro zajištění plné funkčnosti při případných povodňových událostech. Na přání objednatele jsme vytvořili záložní napájecí systém administrativní budovy jehož základem je plně programovatelný automat Simatic, který při výpadku sítě dokáže zálohovat jednotlivá patra budovy podle předprogramovaných priorit. Naše firma zajišťovala kompletní dodávku od projektu pro stavební povolení přes projednání s orgány státní správy ve stavebním řízení, stavební přípravu, výrobu, instalaci až po výslednou úspěšnou kolaudaci a předání komplexního díla investorovi. Administrativní budova Moravských naftových dolů Pražské sídlo, kde sídlí vedení společnosti Moravské naftové doly, která je vlastníkem budovy, je vybaveno záložním motorovým generátorem SPARK o výkonu 250kVA, který je umístěn v kapotě s vysokým útlumem s ohledem na okolní bytovou zástavbu a usazen na střeše objektu.

6 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 6 z 28 OCP - GEMINI Jako tradičně spolehlivý partner jsme byli vybráni pro dodávky náhradních zdrojů nově budovaného administrativního centra v Praze na Pankráci. Centrum nese název OCP nebo lépe zapamatovatelné GEMINI. Dva motorgenerátory 350kVA jsou v kapotě umístěny na střeše obou objektů OCP v desátém patře. Zásobování paliva je řešeno ze suterénu budovy, zatímco zavážení paliva se děje ve stáčecím místě na úrovni ulice. Tento systém naší firmou řešen kromě dodávky i projekčně. Celá technologie manipulace s palivem je řízena počítačem, který komunikuje s dieselagregátem a v závislosti na jeho požadavcích dodává pohonné hmoty do desátého patra s následným řízeným vypuštěním paliva z potrubí, tak aby se zamezilo jakýmkoli ekologickým škodám nebo zvýšenému riziku požáru. Pankrác HOUSE PORR Ve spolupráci s českou pobočku rakouské stavební společnosti PORR jsme dodávali do developerského projektu výstavby administrativní budovy v Praze pro britského investora náhradní zdroj v podobě motorového generátoru v kapotě s vysokým stupněm odhlučnění. DELVITA Rudná u Prahy Napájení informačních technologií centrálního skladu DELVITA, které zajišťují sběr celorepublikových dat ze všech prodejen na území České republiky zajišťuje námi dodaný motorový generátor Pramac 105kVA umístěný na venkovním prostranství. Naše společnost prováděla kompletní stavební přípravu pro instalaci generátoru a instalaci a pokládku kabelového vedení napříč skladovými halami.

7 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 7 z 28 INTERSPAR Brno Další a nikoli poslední z řady supermarketů rakouské společnosti ASPIAG vybavujeme špičkovou technikou firmy PRAMAC. Standardní velikost motorových generátorů se ve většině případů díky ustálené projektové koncepci ustálila na výkonu 250 kva. Tak je tomu i zde v Brněnském INTERSPARU, otevíraném na podzim Požadavkem byla rozšířená technologická palivová nádrž v rámu soustrojí o objemu 1000 litrů. INTERSPAR Most Dalším supermarketem, kde je soustrojí GMI nyní PRAMAC nasazené jako záložní systém napájení. Soustrojí trvale jistí klíčové elektrické okruhy budovy, které v případě výpadku napájecího napětí budovy jsou dále napájeny z generátoru a umožní tak pokračování provozu budovy nebo v případě nebezpečí řízenou evakuaci zákazníků z objektu. INTERSPAR Zličín I tuto prestižní zakázku pro INTERSPAR, který je součástí nové přístavby Metropole Zličín, největšího obchodního centra v ČR, měla díky svým standardním kvalitám technologie i služeb možnost realizovat naše společnost. Tradičně dobře navržená a precizně provedená instalace technologie motorového generátoru odpovědného za napájení hasícího systému je doplněna záložním zdrojem UPS o výkonu 15 kva pro napájení životně důležitých počítačových technologií INTERSPAR Teplice Jeden z nejnovějších odchodních domů řetězce firmy INTERSPAR má ve své výbavě opět soustrojí GMI nyní PRAMAC dodané a instalované naší firmou. Soustrojí poskytuje výkon 250 kva použitý pro napájení podstatných elektrických okruhů budovy jako jsou chladící agregáty, osvětlení, pohyblivé chodníky, apod. Výchozím problémem u této instalace byla desetimetrová vzdálenost obytné budovy od strojovny dieselagregátu a tedy potíže s hlukem. Po provedení hlukové studie byla stanovena účinná opatření stavebního i konstrukčního charakteru tak, aby po instalaci zařízení z hlediska hluku odpovídalo požadavkům normy.

8 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 8 z 28 INTERSPAR Plzeň Nové obchodní centrum INTERSPAR v západočeské metropoli již tradičně vybavila naše společnost koncepčně osvědčeným modelem dieselelektrického soustrojí 250 kva ve zvukoizolační kapotě. INTERSPAR Znojmo Znojemský INTERSPAR jsme osadili již tradičním dieselagregátem s výkonem 250kVA v tradičním projektu pro další ze supermarketů tohoto typu. INTERSPAR Litoměřice Nově postavený INTERSPAR v Litoměřicích je zálohován tradičním záložním dieselgenerátorem Pramac GSW 250 TWF o výkonu 250 kva Prime. INTERSPAR Tábor Další z řady supermarketů rakouské společnosti ASPIAG vybavujeme špičkovou technikou firmy PRAMAC. Již tradičně je i zde použit dieselgenerátor s motorem Volvo o celkovém výkonu 250 kva Prime. Nový INTERSPAR jsme osadili osvědčeným soustrojím GSW 250 ve zvukoizolační kapotě s automatikou startu.

9 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 9 z 28 INTERSPAR Česká Lípa Další z řady Supermarketů, kde náš motorgenerátor jistí klíčové elektrické okruhy budovy. Zvukoizolační kapota s nárokem na tlumení hluku u výfuku a vzduchotechniky. Duben INTERSPAR Jablonec nad Nisou Pro nové obchodní centrum v městě Jablonec nad Nisou jsme dodali dva záložní zdroje v kapotovaném provedení o výkonu 250 kva a 330 kva. Oba tyto stroje plně zálohují obchodní centrum i INTERSPAR který je v tomto objektu. INTERSPAR Mladá Boleslav Ve Středočeském kraji ve městě Mladá Boleslav vznikl projekt druhého INTERSPARU pro který jsme dodali záložní zdroj o výkonu 250 kva ve zvukoizolační kapotě s automatikou startu. INTERSPAR Třebíč Další obchodní středisko firmy Interspar zálohuje naše technologie. Dieselagregát s výkonem 250 kva, který v případě výpadku el. energie napájí důležité okruhy v budově i mimo ní.

10 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 10 z 28 INTERSPAR Liberec V Liberecké obchodní části vznikl další z obchodních řetězců firmy Interspar, vzhledem k požadavkům na zálohované části, jsme instalovali Dieselagregát s vyšším výkonem a to 415 kva, opět s charakteristikou požadavků na normu hladiny hluku. KAUFLAND Kladno Obchodní dům firmy KAUFLAND v Kladně je umístěn v panelové zástavbě s hustým osídlením v těsné blízkosti. Instalace soustrojí o výkonu 165 kva vyžadovala pečlivou práci především na poli protihlukových úprav. Samozřejmostí bylo umístění zařízení do odhlučňovací kapoty, která spolu s tlumiči hluku ve vzduchotechnice a výfukovém potrubí zajišťuje bezproblémový chod soustrojí s neznatelným zatížením okolí hlukem. KAUFLAND Trutnov Instalace soustrojí 205 kva je svojí topologií podobná kladenské, neboť s obchodní dům KAUFLAND Trutnov opět úzce sousedí panelová zástavba. Soustrojí je instalováno bez kapoty, ale stavebně je hluk snížen opět pod normou stanovené limity. KAUFLAND Přerov OD KAUFLAND Přerov se nachází na okraji města, kde tudíž nejsou tak podstatné nároky na hluk produkovaný do okolí. Jako všechny soustrojí v obchodních domech slouží i toto k pokrytí výpadku proudu a v případě požáru k napájení hasícího zařízení a dalších protipožárních systémů. Všechny instalace jsou tudíž vybaveny jednotkou automatického provozu. Stejně tak jsou doplněny o naftové hospodářství, jehož hlavním komponentem je externí naftová nádrž a automatika doplňování paliva při poklesu paliva v provozní nádrži soustrojí.

11 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 11 z 28 HYPERNOVA Hodonín Další instalace záložního zdroje napájení do známého řetězce supermarketů HYPERNOVA byla provedena tentokrát v Hodoníně, kde byl použit dieselový nekapotovaný záložní zdroj napájení GSW 75. Dieselagregát slouží k záloze napájení čerpadla automatického hasícího systému. HYPERNOVA Znojmo Jeden z posledních nově otevíraných supermarketů na jižní Moravě používá k zálohování čerpadla automatického hasícího systému námi instalovaný dieselagregát o výkonu 139 kva. HYPERNOVA Hranice na Moravě Další ze supermarketů Hypernova společnosti Ahold tentokrát v Hranicích na Moravě je z hlediska náhradního napájení závislý na našem motorovém generátoru 250kVA z produkce firmy Pramac. Opět se jedná o napájení automatického hasícího systému. OBI Česká Lípa Pro společnost OBI, která provozuje v současné době v celkem 11 zemích světa 487 marketů, jsme v měsíci květnu 2006, provedli instalaci motorgenerátoru o výkonu 160 kva, jako zálohování celého komplexu.

12 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 12 z 28 MEGA-TEC lakovna Třemošnice Lakovací linka, instalovaná firmou Mega-Tech ve výrobním závodě v Třemošnici ve východních Čechách, je vybavena záložním generátorem 75kVA SPARK z našeho sortimentu. Záložní zdroj zde slouží jako pohon míchadel v zásobnících barvy. Na jeho spolehlivosti závisí poměrně značná finanční hodnota tekutých barev, které by v případě výpadku energie byly znehodnoceny. MEGA-TEC lakovna Havl.Brod Tradiční spolupráce s firmou Mega-Tec nás opět zavedla k řešení problému náhradního napájení výrobní technologie. Lakovna, která je součástí japonského výrobního areálu komponent pro automobilový průmysl japonské továrny FUTABA v Havlíčkově Brodu, má zajištěno náhradní napájení z motorového generátoru Pramac o výkonu 139 kva MEGA-TEC lakovna Blansko Další spolupráce s firmou Mega-Tec byla tradičně pro lakovnu, která je součástí japonského výrobního areálu komponent pro automobilový průmysl japonské továrny FUTABA. Pro náhradní napájení výrobní technologie jsme tentokrát použili dieselgenerátor INMESOL IDJ 30 ve zvukoizolační kapotě o výkonu 30 kva. MIRAMO anténní systémy Pro firmu Miramo sídlící v Albrechtičkách u Ostravy jsme dodávali soustrojí o výkonu 15 kva v kapotáži pro zálohování radioreléové trasy napříč Beskydami. Instalace zařízení v terénu na vysoké kótě beskydských vrchů vedle anténního systému zálohuje aktivní prky trasy a zajišťuje tak její bezpečný kontinuální chod, důležitý pro internetové spojení desítek firem severomoravského regionu. Soustrojí pochází z výroby firmy PRAMAC, je osazeno japonským naftovým motorem YANMAR a generátorem MeccAlte. Opět je řízeno automatikou provozu. Jeho instalace na otevřeném prostranství si vyžádala kapotu, která zajistí bezpečný provoz soustrojí a sama odolá povětrnostním vlivům horského prostředí.

13 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 13 z 28 EUROTEL Call Centrum - Kolín Špičkově vybavené centrum firmy EUROTEL poskytuje operátorské služby stovkám tisíc klientů na území východních a středních Čech. Technologie a vůbec celý provoz centra je zálohován dieselelektrickým soustrojím s automatikou startu, na jehož dodávku a instalaci vyhrála naše firma výběrové řízení. Čistě provedená zakázka ve vysokém standardu kvality ladí s vybavením moderní budovy. Soustrojí je umístěno do protihlukové kapoty a okolí budovy, kde se nachází městská zástavba, je tak ušetřeno i díky dalším protihlukovým opatřením nadměrné hlukové zátěže. Divišov logistické centrum Logistický areál v Divišově je napájen námi dodaným náhradním zdrojem. Tento generátor pohání v případě výpadku skladové technologie a rovněž kompresory pro chlazení hal, kde jsou uskladněny potravinářské produkty. Úpravna vody Podhradí Pro elektrickou zálohu hlavních čerpadel úpravny vody v Podhradí u Vítkova jsme nainstalovali motorgenerátor INMESOL II-250 s jednotkou automatického záskoku. Maximální zabezpečení dodávky el. energie je zde řešeno další přípojkou pro externí mobilní motorgenerátor a rozvaděčem s přepínáním záložních zdrojů. BRNO Křižíkova Rekonstrukce a dostavba obytného domu v severní části Brna, který slouží pro výuku tělesně postižených dětí, zálohujeme kapotovaným soustrojím o výkonu 60 kva. Zabezpečujeme bezpečný chod,a především nouzové osvětlení a evakuační výtahy.

14 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 14 z 28 Madeta Sklad a administrativní budovy našeho největšího zpracovatele mléka a výrobce mléčných výrobků v Jesenici u Prahy kompletně napájí v případě výpadku napájení námi dodaná technologie dieselagregátu z produkce firmy PRAMAC. Tato zakázka je pro nás významná i tím, že jsme kompletně zajišťovali činnosti spojené s legislativním procesem stavebního povolení včetně projektové dokumentace a projednávání záměru se všemi dotčenými orgány státní správy tak, aby bylo možné tento projekt realizovat s následnou kolaudací. Tyto činnosti jsou součástí spektra námi nabízených služeb, které naše firma nabízí vedle standardního prodeje. TESLA Přemyšlení Na žádost zákazníka jsme dodali a nainstalovali záložní systém pro účely výzkumného ústavu TESLA Přemyšlení. Záložní systém se skládá z naftového motorgenerátoru PRAMAC S6500 s jednotkou automatického záskoku a bateriového pole s dobíječem. Motorgenerátor je navíc rozšířen o externí palivovou nádrž která podstatně zvyšuje dobu provozu. Popelín ČD Další z řady instalací pro ČD za účelem zvýšení spolehlivosti drážních systémů a tím zvýšení bezpečnosti železniční přepravy řešila na základě výběrového řízení naše společnost. Katovice u Strakonic ČD Budování bezpečnějšího systému traťových zabezpečovacích systémů si tentokrát vyžádalo posílení drážního zabezpečovacího systému přestavníků na jihu Čech v Katovicích u Strakonic.

15 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 15 z 28 Hotel DIPLOMAT Plzeň Památková zóna a centrum města Plzeň, udalo směr architektury nově postavenému Hotelu, který je z velmi prestižních staveb Amerického investora. Naše firma byla vybrána pro technologii záložních zdrojů, které plně převzali funkci bezproblémového chodu tohoto hotelu. Dieselagregát 301 kva a UPS 20 kva. Městská policie České Budějovice Záplavy, které si velice dobře pamatujeme, změnily a ochromily chod tak překrásného města Jižních Čech, jako jsou České Budějovice. Voda se nezastavila ani před branami Městské Policie, kde jsou systémy monitoringu, tísňového volání a propojení s Hasiči či Záchranou službou první pomoci. Z tohoto důvodu, jsme byli požádáni o vypracování projektu a instalace technologie pro zálohu el. energie a jištění klíčových okruhů. Dieselagregát 60 kva. Hasičská stanice České Budějovice Návaznost záchranného systému v Českých Budějovicích se dále zdokonaluje. Hned po Městské policii, instalujeme Dieselagregát o výkonu 85 kva na nově rekonstruované budově centrální hasičské stanici, která slouží i pro celý okres Budějovic. Stavební Chemie Slaný Jen pár kilometrů za Prahou ve městě Slaný, naše firma navrhla a uskutečnila instalaci Dieselagregátu o výkonu 60 kva, který zálohuje výrobu a mix stavebních barev.

16 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 16 z 28 Alternativní léčebné zařízení PYRAMIDA Ojedinělá stavba v České Republice se nalézá nedaleko Vimperka. Nepřízeň počasí a časté výpadky el. energie v oblasti lesů, nám dala příležitost podílet se na této stavbě formou zálohovaného zdroje, který výkonem 12 kva zabezpečuje chod unikátu architektury starých pyramid. Výroba hasičské techniky ČERVINKA Uherské Hradiště V srdci Uherského Hradiště se nachází firma, jenž svou produkci dokáže s větší části vyvážet do zahraničí. Oboustrannou spoluprací vznikl projekt zálohy všech důležitých částí této firmy. Instalace nebyla jednoduchá, ale nyní už výkon dieselagregátu 15 kva zcela pokrývá nároky výpadku. Koštov ČD Další z mnoha zastávek železničního koridoru. Naše technologie zabezpečuje bezpečnost provozu tohoto úseku a to dieselagregátem o výkonu 12 kva. Tento typ elektrocentrály se stává standardním vybavením železničních uzlů. Úpravna uhlí Ledvice Technologie soustavy Dieselagregátu 30 kva a UPS 10 kva, zabezpečuje provoz Úpravny uhlí v Ledvicích. Není to první dodávka, pro tak významné zákazníky jako je MONZAS a PRVNÍ SIGNÁLNÍ. Děkujeme za důvěru.

17 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 17 z 28 SSÚD a HZS Petrovice Nový dálniční úsek do Dresdenu, který jistě pomohl odlehčit dopravě v Ústí a Teplicích, je zakončen pár kilometrů před přejezdem z ČR soustavou tunelů. Právě pro bezpečnost a funkčnost zmíněného úseku, vznikl komplex požárního zabezpečení. Námi dodané technologie o výkonu agregátů 30 kva a 100 kva převzali zálohování a 100 % spolehlivost monitoringu v bezpečnosti tunelů. Elektrocentrála na paneláku Most Výkon 6,5 kva zabezpečuje zálohu elektrické energie pro firmu zabývající se internetovým obchodem. Instalace nebyla jednoduchá vzhledem k bytové zástavbě a umístění do výšky střechy 15 patrového domu v na síldlišťi Most. DIAMOND POINT Těšnov Výměna DA 250 kva za 640 kva Projekt, který se již jednou v naších referencích objevuje. Byli jsme požádáni firmou Karimpol, která se zabývá monitoringem dálničních poplatků na území ČR. Výměnou výkonů z 250 kva na 640 kva jsme zabezpečili plnou funkci celého systému i při výpadku dodávku el. energie v centrální části Prahy, tedy budovy Diamont Point.

18 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 18 z 28 Vodovody a kanalizace Záložní napájení čističky odpadních vod jako jednu z podobných zakázek bylo řešeno instalací našeho motorového generátoru 20kVA pro podnik Vodovody a kanalizace. Frannschach Pulp Paper Czech a.s. Štětí Zde jsme dodali a nainstalovali dieselgenerátor osvědčené značky PRAMAC v nekapotovaném provedení GSA 30 TDF FDB o výkonu 30kVA Prime. POSEIDON Pardubice Moderní bytový a komerční komplex POSEIDON v Pardubicích, který vyrostl na levém břehu Labe poblíž centra, poskytne ubytování vysokého standardu ve čtyřech osmipatrových bytových budovách velkému počtu zájemců o komfortní bydlení. V přízemních prostorách jsou komerční prostory sloužící jako kanceláře a v suterénu celého komplexu jsou podzemní garáže. V případě výpadku napájení celého komplexu je nutno zajistit nepřetržitou dodávku proudu pro osvětlení chodeb a společných prostor včetně únikových a provoz výtahů v každé budově. Námi instalované záložní generátory o výkonu 139 kva pro zálohování výtahů v naftovém provedení a pro osvětlení 12 kva s použitím benzínového motoru s automatický startem. Automatika je použita stejně tak pro naftové soustrojí. Distribuční areál MEDIAPRINT Praha Nejmodernější distribuční centrum předního distributora tisku v České republice vyrostlo v rekordně krátkém čase v průmyslové zóně Hostivaře v Praze 10. Pro provoz centra a zajištění bezproblémové distribuce desítek titulů tiskovin v obrovských nákladech každý den na pulty prodejen, je klíčovým parametrem nepřetržitá dodávka proudu. Pro zajištění tohoto úkolu byla majitelem firmy vybrána naše společnost, která v objektu instalovala soustrojí v odhlučňovací kapotáži s výkonem 139 kva a pro zálohování datových sítí, aktivních prvků a počítačů rovněž záložní zdroj UPS o výkonu 60 kva. Dieselelektrické soustrojí je vybaveno moderní jednotkou automatiky, jenž je bez příplatku nyní výrobcem dodávána jako standard. Základní kvalitativní změnou je zobrazování množství měřených provozních veličin a stavových hlášení přímo na soustrojí na displeji LCD ovládacího panelu. Je zde možné rozšíření i o vzdálenou komunikaci a řízení z externího pracoviště.

19 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 19 z 28 Horský dům v CHKO Šumava Pro trvalé napájení objektu horského domu uprostřed CHKO Šumava, kde není možnost vzhledem k odlehlosti místa instalovat pevnou přípojku, si zákazník vybral kapotované soustrojí z produkce PRAMAC s naftovým motorem YANMAR. Soustrojí o výkonu 15 kva je připojeno na nádrž 200 litrů, což představuje zásobu paliva na dobu provozu několika týdnů. Protože se jedná o ostrovní režim provozu, kde není možno využít elektřiny pro předehřev motoru a v místě jsou v zimním období stížené klimatické podmínky, byl pro svojí spolehlivost a schopnost startů i při nízkých teplotách zvolen právě výrobek s tímto japonským motorem. SDC Plzeň Pro účely státních drah, které v Plzni vybavovaly výpočetní technikou pro zabezpečení provozu železnice v regionu svoje centrum, byl jako odpovídající záložní systém pro tento účel investorem vybrán záložní zdroj Newave nové koncepce Conceptpower Slim spolu s motorovým generátorem PRAMAC GSW 28. Obě platformy dodávané naší firmou tvoří spolehlivý systém dodávky záložní energie a současně splňují nutnou podmínku nízkých pořizovacích a provozních nákladů. Moderní procesorové řídící jednotky GC-M02, kterými jsou soustrojí PRAMAC vybavovány, jsou schopny měřit velké množství provozních statických, dynamických, spojitých a diskrétních parametrů spolu s možnostmi nastavení různých programovatelných veličin operátorem. Jsou tak vynikajícím systémem pro dohled nad zařízením s výbornou interpretací výše popsaných stavů a měřených veličin na podsvíceném LCD displeji. Generátor pro Rumunsko Pro účely rumunských filmových osvětlovačů jsme dodávali do odhlučněné nástavby dieselelektrické soustrojí o výkonu 250 kva. Ve spolupráci se specializovanou firmou se podařilo dosáhnout vynikajících hodnot tlumení hluku. Moderní řídící jednotka RGK 60 poskytuje na přehledném velkoplošném displeji všechny podstatné informace včetně textů. Hvězdárna Ondřejov Pro zálohování vědeckých pracovišť dlouhodobých měření a pozorování jsme dodávali pro pracoviště Ondřejovské hvězdárny benzinový motorový generátor s automatickým startem a řízením chodu. Pro tuto činnost je použita automatická řídící jednotka AMICO spolu s optimalizačním obvodem Eurbenz pro ovládání sytiče benzinového motoru.

20 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 20 z 28 FC MARILA Příbram Automatické zálohování osvětlovacích výbojkových ramp pro celý nově zrekonstruovaný stadion příbramského fotbalového klubu řeší venkovní instalace našeho dieselového generátoru GMI nyní PRAMAC o výkonu 250 kva. Osvětlovací technika ATELIÉRY BARRANDOV Pro potřeby osvětlovacích služeb při natáčení filmů jsme na zakázku stavěli výkonný dieselgenerátor s extrémním útlumem hluku. Do konstrukce byl použit generátor s motorem VOLVO TAD 1241 GE, který poskytuje trvalý výkon 375 kva. Toto zařízení pracuje pro účely natáčecích štábů celodenně. Speciální zapojení rozvodů umožňuje používat běžný třífázový rozvod nebo po přepnutí může být využitý tento systém pro jednofázový výkon distribuovaný do speciálních bajonetových zásuvek, populárních např. mezi britskými filmovými společnostmi. BAUMAX Kladno Další z řady supermarketů, kde je automatický hasící systém zálohován dieselelektrickým soustrojím PRAMAC o výkonu 165 kva. CS CARGO Jičín Jeden z nejvýznamnějších českých poskytovatelů logistických služeb, realizujících přepravu zboží a jeho skladování a manipulaci v jednom z nejmodernějších skladových areálů si pro zálohování své administrativy, dispečinku a osvětlení skladových hal vybral jako nejvhodnější řešení instalaci našeho zdroje o výkonu 60 kva.

21 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 21 z 28 HORNBACH Praha - Řepy Jedna z dalších aplikací zálohování automatického hasícího systému v supermarketu. V tomto případě je zálohován nový supermarket HORNBACH v Praze Řepích dieselagregátem o výkonu 250 kva. Filmaři Další mobilní aplikací byla dodávka generátoru do vozidla pro filmařské účely. Hlavním využitím je napájení osvětlovací techniky. Požadavkem je snadná obsluha, spolehlivost a vysoký útlum hluku. Použit je model s motorem DEUTZ, jehož výkon je 139 kva. Hasičský záchranný sbor Kladno Pro účely mobilního velitelského pracoviště zásahové jednotky HZS naše firma prováděla vestavbu motorového generátoru jako integrální součásti speciálního kontejneru. Generátor s výkonem 13 kva s motorem YANMAR napájí všechny spotřebiče pracoviště, zejména výpočetní a spojovou velitelskou techniku. Zámek ve Svojšicích Ústav sociální péče pro pacienty s psychickými poruchami na zámku ve Svojšicích má kvůli potřebě případné evakuace zálohován evakuační výtah námi dodaným dieselagregátem.

22 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 22 z 28 SVUS Pharma Výrobce léčiv v Hradci Králové vyřešil s pomocí naší firmy zálohování požárních ventilátorů rekonstruované budovy. Tento systém automaticky startuje na základě vyhlášení požárního poplachu a napájí požární ventilátor, který zajišťuje provětrávání únikových cest z budovy. ČD OPŘ Plzeň Jedno z centrálních administrativních pracovišť Českých drah v západočeské metropoli je zálohováno výkonným dieselelektrickým soustrojím o výkonu 220 kva. Tato instalace je zajímavá instalací soustrojí v kontejneru s vysokým odhlučněním, kvůli svému umístění na dvoře uprostřed obytné zástavby. Žehuň u Kolína Špičkové rodinné sídlo musí pamatovat i na špičkovou technologii, nevyjímaje z toho prostředky pro napájení v případě výpadku elektrické rozvodné sítě. Složité řídící systémy v rodinných sídlech vyššího a vysokého standardu potřebují pro svou činnost trvalou dodávku elektrické energie, kterou zajišťujeme právě my a zařízení, která dodáváme, instalujeme a také servisujeme. Malá Skála Pro italského vlastníka značky BAUMATIC a zároveň zámku Malá skála zajišťujeme náhradní napájení komplexu zámeckých budov a nádvorního osvětlení. Komfortní náhradní zdroj o výkonu 40 kva s olejem chlazeným motorem DEUTZ, instalovaný v prostředí zámeckých sklepů, vyžadoval poměrně komplikovaný přístup k vyvedení spalin.

23 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 23 z 28 Sanatorium Sv. Anny Jedno z předních privátních pražských zdravotnických zařízení, kde se léčba orientuje na jednodenní chirurgii, je z hlediska napájení zajištěno motorovým generátorem PRAMAC 140 kva. Jeho bezchybná funkce vytváří pro zdravotnický personál prostředí jistoty trvalé dodávky elektrické energie, důležité hlavně během operací. HLAVNÍ POŠTA Praha Jindřišská Část budov patřících do komplexu Hlavní pošty v Jindřišské ulici je v případě výpadku napájení v centru města napájena z námi instalovaného soustrojí o výkonu 139 kva. Soustrojí je nekapotované, vybavené motorem DEUTZ a generátorem Mecc Alte. Jednotka automatiky zajišťuje jeho start v případě výpadku napájení a jeho řízené odstavení po návratu napájení z rozvodné sítě. Protože se jednalo o rekonstrukci budov značného stáří a instalace byla prováděna v suterénu, bylo největším problémem zajištění transportní cesty v klenutém suterénu, což se díky vynikající práci odborníků na transport podařilo ve velice krátkém čase. Kamenné Žehrovice I soukromé rezidenční objekty se stávají obětí výpadku energie. Řada systémů v obytných domech pak vypovídá službu a způsobuje jejich majiteli menší či větší škody nebo přinejmenším snížení komfortu užívání nákladných budov. Pro takovéto zákazníky, zvlášť mimo oblasti hustě elektrifikovaných aglomerací, což se týká venkova a příměstských částí, jsou motorové generátory pracující v automatickém režimu záskoku jako náhradní zdroje elektřiny tím správným řešením. Jejich nezávislost na dodávce plynu a elektřiny pak dává vlastníkům nemovitostí tu pravou jistotu trvale udržitelného stavu. Fotodokumentace vypovídá o jedné z typických instalací tohoto druhu.

24 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 24 z 28 OMZ Milenovice Podpora napájení našimi záložními motorovými generátory se dostala v tomto případě do spolupráce se zabezpečovacími systémy Českých drah. Na bezpečném, bezporuchovém a nepřerušovaném vnějšími vlivy provozu těchto klíčových zabezpečovacích systémů závisí bezpečnost železniční přepravy. Ne náhodou byla jako součást těchto vybavení zvolena technologie dodávaná včetně služeb naší firmou. Hotel TRANZIT Ruzyně Nový moderní hotel na letišti Ruzyně je pro případ výpadku napájení opatřen venkovní instalací kapotovaného soustrojí, které zajišťuje automatickou dodávku nezbytného elektrického výkonu pro bezpečný provoz hotelu. Hasičská zbrojnice LETOHRAD Pro novou hasičskou zbrojnici v Letohradu jsme dodali a nainstalovali záložní zdroj osvědčené značky PRAMAC o výkonu 40kVA. Model dieselgenerátorového soustrojí GSA 40 TDF FDS je osazen vzduchem chlazeným motorem Deutz a alternátorem STAMFORD. Celé soustrojí je usazeno na základovém rámu ve zvukoizolační kapotě. Dřevona sportovně rekreační areál Areál Dřevona se nachází v prostředí Jizerských hor, v malé horské vesničce Hrabětice okres Jablonec nad Nisou. Vzhledem k častým výpadkům elektrické sítě v této oblasti severních Čech, jsme provedli v dubnu 2006 instalaci dvou dieselagregátů 42 a 60kVA, které zabezpečují ideální chod celoročního rekreačního střediska.

25 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 25 z 28 Elektrická pec - ZEZ Praha Firma ZEZ Praha vyrobila elektrickou pec pro město Blansko, která při vysokých teplotách tavně spojuje komponenty trubkového topení, bez přidání materiálů. Tyto komponenty se pohybují po válečkovém dopravníku a procházejí srdcem pece. Aby nedošlo k zastavení tohoto dopravníku a tím k vysokým finančním ztrátám, zálohuje naše elektrocentrála o výkonu 5kVA jednotlivé fáze. (elektrocentrála PRAMAC P4500 TYEDI) Mladá Boleslav rodinný dům Jedna z mnoha instalací elektrocentrály do rodinného domku pro zálohování bezpečnostního systému, nouzového osvětlení i počítačové sítě. Okres Mladá Boleslav, Pramac S6000 PD572TYA 5,92 kva. Mohelnice Rodinný domek v Mohelnici okr.šumperk, u kterého pokrývá výpadek elektrické sítě naše elektrocentrála o výkonu 8,3 kva. Zabezpečuje zálohu klimatizace, počítačové sítě, alarmu a v neposlední řadě i chod domácnosti. RCS Elektrocentrála do sklepa Pro firmu RCS kladno, která se zabývá vývojem speciálního softwaru pro IZS, jsme instalovali elektrocentrálu pro zálohování důležitých částí budovy. Centrála je ve speciální odhlučněné kapotě s provedením otevírání na stranu.

26 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 26 z 28 ENZO CINE Pro společnost zajišťující dodávky elektrické energie osvětlení filmových scén a dalších technologií filmových štábů jsme tentokrát kromě standardní dodávky zařízení řešili i kompletní výrobní dokumentaci včetně návrhu celé nástavby s dieselagregátem na terénní podvozek IVECO. Výsledek naší projektové přípravy se ukázal více než uspokojující. Nutno dodat, že k tomuto pozitivnímu závěru rovněž přispěla řada konzultací přímo s pracovníky uživatele, jejichž rady byly velkým přínosem na cestě ke kvalitnímu výsledku a v mnohé pozitivně posunuly i naše úvahy při projektování zařízení a pochopení některých důležitých souvislostí. Obchodně administrativní dům PLZEŇ DVOŘÁK Od prvopočátku tohoto projektu jsme se podíleli na zpracovaní technologie záložních zdrojů pro budovu, která byla dlouho očekávána na pozemku v centru Slovan Plzeň. Technologie kterou jsme dodali obsahuje Dieselagregát o výkonu 301 kva a UPS 15 kva. AT Klášterecká Jeseň Pro společnost ZPA Chomutov která vyhrála stavbu AT stanice v Klášterecké Jeseni, která slouží pro zálohování elektrické energie místního čerpadla vodárny jsme dodali kapotovaný motorgenerátor 22kVA včetně řídícího panelu, výfukového potrubí a VZT příslušenství. Pražské služby Pro závod Pražských služeb na Praze 9, který není zaměřen jen na odpadovou problematiku, ale také na problematiku silničářskou, a to je údržba komunikací, dopravní značení, stavební údržba silnic a zeleně Prahy jsme dodali záložní zdroj o výkonu 125 kva. Kapotované provedení tohoto zdroje je viditelné u hlavní budovy této společnosti.

27 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 27 z 28 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Jedna z největších nemocnic na Praze 4, a to Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou vyhlásila zakázku na přemístění stávajícího dieselagregátu od firmy Catterpillar ve výkonu 250 kva. Navržením projektu a projektové dokumentace pro toto přemístění jsme zakázku získali a zajistili tak 100% chod zálohování el. energie pro dětský pavilon a poporodní oddělení v této nemocnici. Výsledkem naší práce je kompletní rekonstrukce bývalé místnosti skladu uhlí na strojovnu dieselagregátu (stavební úpravy), odkouření výfukových splodin v délce 30m nad střechu objektu a vzduchotechniky, která splňuje hlukovou normu pro nemocniční objekty. Již v dnešní době tento náš projekt zajišťuje plné zálohování dětského pavilonu. Administrativní centrum pod Krejcárkem Pro soukromou společnost jsme dodali dieselagregát kapotovaný ve výkonu 105kVA a to pro zálohování celé administrativní budovy, která leží na okraji Žižkovské čtvrti. Náš dieselagregát zálohuje protipožární technologii, evakuační systémy a místní serverovou. Výškový dům Praha Petržílkova U Městského Úřadu části Zličín, vyrostl zcela nový výškový dům. Jeho provoz si projekčně vyžádal zálohu všech elektricky důležitých částí, instalace o výkonu 250 kva plně vyhovuje všem požadavkům,a to především hlučnosti, která byla stanovena vzhledem k obytné zástavbě na 35 db. Betonárka ILBAU Ostrava Kapotovaným soustrojím o výkonu 22 kva, zálohuje betonárka na okraji Ostravy, plynulou výrobu a dodávku betonu pro celý okres. Stroj je s manuálním startem.

28 ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace strana 28 z 28 Koňská farma okres Zlín Naše firma byla požádána o návrh a realizaci projektu zálohy elektrické energie v oblasti soukromého ranče významného chovu koní. Nyní, už elektrocentrála s plnou automatikou převzala výkonem 6 kva funkci osvětlení a vytápění farmy a, to v případě výpadku sítě z elektrorozvoden. Výše uvedená prezentace je průřezem našich instalací, schopností a důkazem naší všestrannosti. K nim je nutné dále přičíst instalace záložních zdrojů a dodávky bezúdržbových baterií pro zálohování systémů výpočetní techniky, zabezpečovacích a protipožárních systémů, nouzového osvětlení, ovládání energetických systémů drah a další.

dodavatel záložních zdrojů Vybrané referenční instalace záložních zdrojů UPS

dodavatel záložních zdrojů Vybrané referenční instalace záložních zdrojů UPS dodavatel záložních zdrojů Vybrané referenční instalace záložních zdrojů UPS ATOLL EUROPE s.r.o. - Vybrané referenční instalace UPS strana 1 z 4 Dále uvedená prezentace je průřezem našich instalací, schopností

Více

Středisko MOTOROVÉ STROJE

Středisko MOTOROVÉ STROJE Středisko MOTOROVÉ STROJE Přehled vybraných aplikací záložních zdrojů Zdravotnické záchranné služby Hasičské záchranné sbory Klinická centra Hospice centra Nákupní centra Hotely Ústavy sociální péče Průmyslové

Více

dodavatel záložních zdrojů Produktové řady

dodavatel záložních zdrojů Produktové řady dodavatel záložních zdrojů Produktové řady ATOLL EUROPE s.r.o. - Produktové řady strana 1 z 4 Motorové generátory Motorové generátory lze použít pro celou řadu aplikací jako přenosná,mobilní či stacionární

Více

Provozní řád dieselagregátu na ÚVT MU

Provozní řád dieselagregátu na ÚVT MU Článek 1 Předmět směrnice - Provozní řád respektuje konstrukční provedení dieselagregátu jako náhradního zdroje (NZ) a jeho umístění v objektu ÚVT MU Brno, Fakulta informatiky - Příslušná dokumentace:

Více

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11 PRÁVNÍ RÁMEC ( požární kodex ) Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně (ve znění 186/2006 Sb.)

Více

Rozváděče nízkého napětí

Rozváděče nízkého napětí Stanislav Korčián, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, 20.-21.9. Rozváděče nízkého napětí Výkonové jističe řady Emax 2 v rozváděčích Komplexní kontejnerové řešení rozvoden Slide 1

Více

Druhy SSHZ: Mlhová stabilní hasicí zařízení (MHZ); Sprejová stabilní hasicí zařízení (RHZ); Pěnová stabilní hasicí zařízení (FHZ);

Druhy SSHZ: Mlhová stabilní hasicí zařízení (MHZ); Sprejová stabilní hasicí zařízení (RHZ); Pěnová stabilní hasicí zařízení (FHZ); Ing. Martin Bebčák SSHZ Samočinné stabilní hasicí zařízení slouží k uhašení, potlačení popř. uvedení požáru pod kontrolu na základě automatického či jiného zjištění požáru, tak aby likvidace tohoto požáru

Více

Maloobchod v regionech České republiky František Diviš, Regional Research Project Manager, INCOMA Research

Maloobchod v regionech České republiky František Diviš, Regional Research Project Manager, INCOMA Research Maloobchod v regionech České republiky František Diviš, Regional Research Project Manager, INCOMA Research Maloobchod v regionech České republiky 2 Co ovlivňuje strukturu maloobchodu v regionech? Jaké

Více

Data inzerátů. Cena v Kč jako oddělovač desetinných míst je možné použít jak tečku, tak čárku.

Data inzerátů. Cena v Kč jako oddělovač desetinných míst je možné použít jak tečku, tak čárku. Data inzerátů Položky označené * jsou povinné! int seller_id * ID makléře z databáze OpenSystem.cz int type * 1 prodej 2 pronájem int property_type * Typ nemovitosti 1 byty 2 rodinné domy a vily 3 chaty

Více

Doc. Ing. Stanislav Kocman, Ph.D. 2. 2. 2009, Ostrava

Doc. Ing. Stanislav Kocman, Ph.D. 2. 2. 2009, Ostrava 13A. ZÁLOZ LOŽNÍ ZDROJE Doc. Ing. Stanislav Kocman, Ph.D. 2. 2. 2009, Ostrava Stýskala, 2002 Osnova přednp ednášky Úvod Rozdělení záložních zdrojů Statické zdroje nepřerušovaného napájení (UPS) Požadavky

Více

Infrastruktura IT4Innovations Superpočítač Anselm. Ing. Jan Przezwiecki

Infrastruktura IT4Innovations Superpočítač Anselm. Ing. Jan Przezwiecki Infrastruktura IT4Innovations Superpočítač Anselm Ing. Jan Przezwiecki Superpočítač ANSELM Proč padla volba na kontejnerové řešení? Krátký pohled do historie V roce 2011/12 bylo zřejmé, že budova určená

Více

Výrobní závod ve Výčapech. Výrobní závod v Hořovicích. Foto nahoře: Výrobní závod v Třebíči

Výrobní závod ve Výčapech. Výrobní závod v Hořovicích. Foto nahoře: Výrobní závod v Třebíči kogenerace Výroba kogeneračních jednotek je jednou z klíčových aktivit společnosti TEDOM. Zákazníci oceňují především vysokou technickou úroveň našich výrobků, jejich spolehlivost a profesionální servisní

Více

Administrativní a bytový komplex, ulice Lomnického, Praha 4 Nusle, budova A

Administrativní a bytový komplex, ulice Lomnického, Praha 4 Nusle, budova A Administrativní a bytový komplex, ulice Lomnického, Praha 4 Nusle, budova A SO 01.13 Dieselagregát Technická zpráva OBSAH: 1. ÚVOD A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY... 2 2. PODKLADY PRO VYPRACOVÁNÍ PROJEKTU...

Více

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce)

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Rok Měsíc České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor Blansko Brno - město Brno - venkov Břeclav Hodonín Vyškov

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 215 593 96 188 15,1 320 95 167 180 238 25 32 70 127 248 404 506 211-212 2 000-9 999 obyv. 156-157 512 232 333 26,6 119 81 341 296 362 60 81 121 247 458 712 799 155 10 000-49 999

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 205-206 638 278 341 38,2 915 87 195 340 406 46 75 146 247 440 700 966 219 2 000-9 999 obyv. 117 463 676 746 83,8 236 56 486 709 867 201 251 481 689 935 1 278 1 453 109 10 000-49

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ ceny v letech po kvantilech Pořadí Praha 1 1 442 24 247 27 240 2 003,9 144 77 26 402 29 579 20 979 5 785 8 368 10 695 18 241 42 776 57 981 67 090 1 Praha 2 2 310 13 419 17 626 1 296,7 101 56 15 793 19

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 427 23 778 28 264 2 507,1 86 80 29 579 23 626-7 159 8 524 10 689 18 752 40 061 60 212 72 434 1 Praha 2 2 282 12 557 17 321 1 536,4 72 58 17 416 15 615 22 344 5 980 6 961 9 697 14 591 23 837 30

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 378 16 280 24 351 2 981,0 33 85 24 416 21 879 29 184 3 882 4 276 8 232 13 997 41 194 50 435 58 323 2 Praha 2 2 439 16 736 18 226 2 231,2 47 58 23 195 14 072 12 250 4 117 6 100 9 549 17 430 26

Více

UNIKÁTNÍ PŘEPRAVNÍ MOBILNÍ KONTEJNER VÝHODY

UNIKÁTNÍ PŘEPRAVNÍ MOBILNÍ KONTEJNER VÝHODY NTAIN UNIKÁTNÍ PŘEPRAVNÍ MOBILNÍ KONTEJNER Jedná se o unikátní kombinaci přepravního (mobilního) kontejneru a zdroje elektrické energie určené pro napájení libovolných elektrických spotřebičů. Jednotlivé

Více

INFORMACE PRŮMYSLOVÁ ZÓNA PŘESTANOV LISTOPAD 2010

INFORMACE PRŮMYSLOVÁ ZÓNA PŘESTANOV LISTOPAD 2010 INFORMACE PRŮMYSLOVÁ ZÓNA PŘESTANOV LISTOPAD 2010 Investorsko Inženýrská a.s., Gorkého 658/15, 460 01 Liberec Tel. +420 485 253 333, fax +420 485 253 344, www.iias.cz, e-mail ii@iias.cz Průmyslová zóna

Více

Tradice. Motory TEDOM

Tradice. Motory TEDOM motory Tradice Historie výroby motorů TEDOM navazuje na bohatou tradici výroby automobilů v Libereckém kraji, která se datuje již od roku 1906. V roce 1953 pak byla založena společnost LIAZ - Liberecké

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.9.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 076 66 396 170 472 103 996 19 957 123 953 151 8 368 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 102 225 65 201 167 426 102 155 18 768 120 923 27 8 217 Středočeský 79

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 103 070 66 147 169 217 102 997 19 878 122 875 72 8 325 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 728 68 236 175 964 107 611 21 124 128 735 270 8 747 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2019 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 612 70 857 181 469 110 493 20 781 131 274 26 8 825 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 105 481 67 705 173 186 105 373 21 026 126 399 76 8 461 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 029 66 831 170 860 103 957 19 682 123 639 31 8 364 Středočeský 80

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 741 68 738 176 479 107 598 19 473 127 071 20 8 719 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 293 70 555 180 848 110 191 22 163 132 354 211 8 980 Středočeský

Více

Akustické kapoty reference

Akustické kapoty reference Akustické kapoty reference Ventilátory, kompresory, hořáky, záložní zdroje Chladicí jednotky a tepelná čerpadla Plynové turbíny a generátory ITS024-01, revize 1.0, Greif-akustika, s.r.o. 1. Akustické kryty

Více

Představení záměru stavby paroplynové elektrárny. 5. listopadu 2009 Čelákovice Mochov

Představení záměru stavby paroplynové elektrárny. 5. listopadu 2009 Čelákovice Mochov Představení záměru stavby paroplynové elektrárny 5. listopadu 2009 Čelákovice Mochov Program jednání RWE A ALPIQ Jsme partneři Projekt elektrárny, Poloha a dispozice Přínosy pro váš region Harmonogram

Více

Projekty a reference

Projekty a reference Projekty a reference Energetické centrum Globus Ostrava - jedinečná realizace ostrovního provozu v Evropě V rámci smluvního vztahu s developerskou společností Praha West Investment, k.s., dceřinou společností

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva březen 2017 Zpracovala: Bc. Lucie Harcová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Slavnostní zahájení plného provozu projektu. Zlín, 27. listopadu 2015

Slavnostní zahájení plného provozu projektu. Zlín, 27. listopadu 2015 Slavnostní zahájení plného provozu projektu Zlín, 27. listopadu 2015 Realizací programu ISIZSzískáme: zefektivnění příjmu tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému na všech

Více

KOMERČNÍ AREÁL NÁCHODSKÁ 118, JAROMĚŘ PROSTORY PRO SKLADOVÁNÍ, VÝROBU A VÝSTAVBU

KOMERČNÍ AREÁL NÁCHODSKÁ 118, JAROMĚŘ PROSTORY PRO SKLADOVÁNÍ, VÝROBU A VÝSTAVBU KOMERČNÍ AREÁL NÁCHODSKÁ 118, JAROMĚŘ PROSTORY PRO SKLADOVÁNÍ, VÝROBU A VÝSTAVBU 1/26 HISTORIE Areál byl postaven roku 1928 jako přádelna bavlněné česané příze. V roce 1974 byl celý objekt kompletně stavebně

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 4. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.4.213 3.4.213

Více

KOMPAKTNÍ ENERGOCENTRA NZ 2 SPOLEHLIVÉ ZÁLOŽNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE.

KOMPAKTNÍ ENERGOCENTRA NZ 2 SPOLEHLIVÉ ZÁLOŽNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE. KOMPAKTNÍ ENERGOCENTRA NZ 2 SPOLEHLIVÉ ZÁLOŽNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE www.zeppelin.cz ZEPPELIN CZ O NÁS Společnost Zeppelin CZ s.r.o. je výhradním prodejcem stavebních, zemních, zemědělských a důlních

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Březen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 3. 2013 bylo

Více

Vytápění BT01 TZB II - cvičení

Vytápění BT01 TZB II - cvičení Vytápění BT01 TZB II - cvičení Zadání Vytvořte protokol k energetickému štítku obálky budovy řešeného objektu, vyplňte štítek obálky budovy a stanovte předběžnou tepelnou ztrátu budovy pomocí tzv. obálkové

Více

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67 okres: Městský výbor Praha.. Sektor včelstev k.. k.. a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, včelstev včelstev včelstev Vykoupeno medu v kg v r. kočujících kočovných vozů kočovných přívěsů, včelstev včelstev včelstev nad

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 3. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.1.213 3.1.213

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZAŘÍZENÍ SLUŽEB PRO MINISTERSTVO VNITRA PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Příloha č.2 k ZD Specifikace

Více

Název okresu BYT 2+1*

Název okresu BYT 2+1* Název okresu BYT 2+1* Okres Benešov 1 630 000 1 630 000 1 646 300 1 Okres Beroun 1 640 000 1 640 000 1 656 400 1 Okres Blansko 1 250 000 1 250 000 1 240 000 0 Okres Brno-město 2 200 000 2 200 000 2 310

Více

Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí

Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí 2 Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí Řada výrobků systému veřejného ozvučení a

Více

NÁHRADNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE

NÁHRADNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava NÁHRADNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE Úvod 1. Rozdělení náhradních zdrojů 2. Stejnosměrné náhradní zdroje 3. Střídavé náhradní

Více

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty. Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.. Green Mikro- kogenerační jednotky na Zemní plyn Bioplyn a LPG a Spirálové větrné turbíny Green s alternativními

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Plzeňský kraj Srpen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 8. 2013 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem

Více

Změna systému ohřevu teplé užitkové vody ve stanici LUKA (2014) doplnění řídicího systému ASDŘ-T, kabeláž pro návaznost na NN rozvody a technologii

Změna systému ohřevu teplé užitkové vody ve stanici LUKA (2014) doplnění řídicího systému ASDŘ-T, kabeláž pro návaznost na NN rozvody a technologii ASDŘ-E a ASDŘ-O - Licence GlobalCare Cimplicita (v realizaci - 2015-2017) instalace upgrade licenčních SW ASDŘ energetiky a osvětlení ve stanicích metra a energetickém dispečinku metra, technická podpora

Více

O společnosti. optimální klima pro lidi a technologie komplexní řešení datových center non-stop servis a outsourcing správy

O společnosti. optimální klima pro lidi a technologie komplexní řešení datových center non-stop servis a outsourcing správy O společnosti Společnost COMPLETE CZ, spol. s r.o. již více než deset let řeší potřeby klientů v oblasti techniky prostředí a non-it infrastruktury datových center. Cílem všech projektů je zajistit uživatelům

Více

ASDŘ -T Oprava povelového a signalizačního kabelu ve stanici metra Stodůlky - převedení všech povelů a signálů do nové skříně ASDŘ-T a úprava SW

ASDŘ -T Oprava povelového a signalizačního kabelu ve stanici metra Stodůlky - převedení všech povelů a signálů do nové skříně ASDŘ-T a úprava SW METRO PRAHA Technická pomoc při haváriích a opravách ASDŘ-T (v realizaci) rámcová smlouva oprava a odstraňování havárií HW a SW automatického systému dispečerského řízení technologie ve stanicích metra

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva prosinec 2017

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva prosinec 2017 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva prosinec 2017 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector.

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. LEHKÉ A JEDNODUCHÉ Je vašim cílem udržení stálé teploty na dlouhé vzdálenosti s maximálním užitečným zatížením a minimálním prostojem? Jednotka Vector 1350 v sobě

Více

III. NEHODY V OKRESECH

III. NEHODY V OKRESECH III. NEHODY V OKRESECH V této části jsou uvedeny základní ukazatele o nehodách v jednotlivých okresech České republiky v roce 2013. Pro porovnání není zohledněn počet nehod na území hlavního města Prahy

Více

Přesná klimatizace Denco

Přesná klimatizace Denco Divize vzduchotechniky Přesná klimatizace Denco Řada T - Toscana a) Kapacita chlazení 3 až 1 kw Jednotky přesné klimatizace Denco se používají pro udržování přesné teploty a vlhkosti zejména v počítačových

Více

Protože pohodlí je pro mě důležité.

Protože pohodlí je pro mě důležité. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože pohodlí je pro mě důležité. www.deichmann.com od 699.-Kč 1 111 779 vel. 36 42 699 Kč 1 111 780 vel. 36 42 699 Kč 1 111 393 vel. 36 42 999 Kč 1 111 394 vel. 36

Více

Dodatek. k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování IPRM

Dodatek. k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování IPRM Dodatek k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování IPRM Tento Dodatek k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného

Více

Doručení zdarma! vel Kč vel

Doručení zdarma! vel Kč vel Doručení zdarma! www.deichmann.com 1 102 554 vel. 35 41 1 102 548 vel. 36 41 www.deichmann.com 599.-Kč 1 102 515 vel. 36 44 1 102 514 vel. 36 41 1 102 986 vel. 36 42 1 102 998 vel. 36 41 1 102 541 vel.

Více

HAVARIJNÍ PLÁN Aktualizace 2017 LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY Města Zruč nad Sázavou

HAVARIJNÍ PLÁN Aktualizace 2017 LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY Města Zruč nad Sázavou 1 HAVARIJNÍ PLÁN Aktualizace 2017 LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY Města Zruč nad Sázavou Držitel licence: MĚSTO ZRUČ NAD SÁZAVOU Zámek 1, 285 22 Zruč nad Sázavou okres Kutná Hora kraj Středočeský IČO 00236667

Více

Akustické modelování - reference

Akustické modelování - reference Akustické modelování - reference Matematické modely zdrojů hluku, hlukové mapy Modelování provozních stavů Návrh akustických úprav ITS027-01, revize 1.0, Greif-akustika, s.r.o. Jsme jediná firma v České

Více

Protože léto je tak cool.

Protože léto je tak cool. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože léto je tak cool. www.deichmann.com od 1 240 015 vel. 35 41 XXS 699 Kč 1 230 229 vel. 36 41 599 Kč 1 240 052 vel. 36 42 649 Kč 1 240 262 vel. 36 44 XXL 599 Kč

Více

Protože se mi z nich tají dech.

Protože se mi z nich tají dech. www.deichmann.com 150 Kč Váš slevový kód: CZP315 Tento kupón může být uplatněn pouze jedenkrát při nákupu v internetovém obchodě společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a to do 31. 5. 2015. Minimální hodnota

Více

Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu

Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu VÁŠ TRADIČNÍ DISTRIBUTOR PLYNU 365 dní v roce 7 dní týdnu 24 hodin denně Snímek 1 Copyright Pražská plynárenská Distribuce, a.s. ZÁKLADNÍ

Více

Protože léto je tak cool.

Protože léto je tak cool. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože léto je tak cool. www.deichmann.com od 699.-Kč 1 102 360 vel. 36 42 749 Kč 1 102 968 vel. 36 42 699 Kč 1 102 370 vel. 36 41 699 Kč 1 102 339 vel. 36 42 599.-Kč

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Duben 2012 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 30. 4. 2012 bylo

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva září 2018 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 1999 3. volební období 174/3 Pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Z. Koudelky, J. Václavka a dalších na vydání ústavního

Více

Energy Performance Contracting

Energy Performance Contracting Energy Performance Contracting metoda financování úspor energie Ing. Vladimír Sochor SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Konference energetického managementu, Litoměřice, 23.-24. října

Více

Protože bych je ani za nic nevyměnila Kč. Doručení zdarma! každý model.

Protože bych je ani za nic nevyměnila Kč. Doručení zdarma! každý model. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože bych je ani za nic nevyměnila. www.deichmann.com 999.-Kč 1 111 148 vel. 36 41 1 111 339 vel. 36 44 XXL 1 111 322 vel. 36 41 1 111 321 vel. 36 41 1 111 340 vel.

Více

Protože je chci mít hned. 599.-Kč. 150 Kč Váš slevový kód: CZP115. www.deichmann.com. www.deichmann.com

Protože je chci mít hned. 599.-Kč. 150 Kč Váš slevový kód: CZP115. www.deichmann.com. www.deichmann.com www.deichmann.com 150 Kč Váš slevový kód: CZP115 Tento kupón může být uplatněn pouze jedenkrát při nákupu v internetovém obchodě společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a to do 10. 4. 2015. Minimální hodnota

Více

Úřad práce v Plzni. Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj. Únor 2010

Úřad práce v Plzni. Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj. Únor 2010 Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Únor 2010 ÚP PM VEŘ, ved. OTP, 1.2.2006 K 28. 2. 2010 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem 28 869 uchazečů o zaměstnání, což je o 289 více než v minulém

Více

Rok Počet místností Počet úkonů celkem Počet úkonů - děti

Rok Počet místností Počet úkonů celkem Počet úkonů - děti Příloha č. 2: Přehled Speciálních výslechových místností a počty v nich realizovaných úkonů Porovnání počtu místností a úkonů v roce 2014 a v roce 2015: Rok Počet místností Počet úkonů celkem Počet úkonů

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

INFORMAČNÍ MEMORANDUM

INFORMAČNÍ MEMORANDUM INFORMAČNÍ MEMORANDUM Prodej bytového fondu v konkurzní podstatě úpadce TIBA, a.s. Předmětem prodeje je: 26 bytových jednotek na adrese U Stadionu 894, 895 a 896, 293 01 Mladá Boleslav s podílem na společných

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Měsíční statistická zpráva duben 2017 Zpracoval: Bc. Jaroslav Mikšaník http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém kraji

Více

VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019

VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019 VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019 Plošná dlažba Stavební hmoty Obkladové prvky Zahradní architektura Příslušenství Od 850 Kč po celé České republice max. 850kg / paleta 850 Kč / paleta

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

INTEGRACE BEZPEČNOSTNÍCH TECHNOLOGIÍ

INTEGRACE BEZPEČNOSTNÍCH TECHNOLOGIÍ INTEGRACE BEZPEČNOSTNÍCH TECHNOLOGIÍ NAPROSTÁ SPOLEHLIVOST KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ NA MÍRU SPOJUJEME OBLASTI BEZPEČNOSTNÍCH ŘEŠENÍ A INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Přínosy integrace bezpečnostních technologií: SPOLEČNÉ

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva leden 2019

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva leden 2019 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva leden 2019 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva srpen 2017

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

CNG zemní plyn. Alternativní palivo v dopravě

CNG zemní plyn. Alternativní palivo v dopravě CNG zemní plyn Alternativní palivo v dopravě CNG (compressed natural gas) stlačený zemní plyn Hlavní výhody zemního plynu CNG levný Ekonomické efekty jsou nejvíce patrné u vozidel s vyšším počtem ujetých

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva září 2017 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva březen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martin Hodek Expert projektu KOMPAS Hradec Králové, 2019 www.uradprace.cz www.uradprace.cz

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Červen 2017 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky V tomto měsíci celkový

Více

VRÁTNO ÚZEMNÍ PLÁN. ODŮVODNĚNÍ Samostatná příloha civilní ochrany (K. Ú. VRÁTNO) KA * KA

VRÁTNO ÚZEMNÍ PLÁN. ODŮVODNĚNÍ Samostatná příloha civilní ochrany (K. Ú. VRÁTNO) KA * KA VRÁTNO ÚZEMNÍ PLÁN (K. Ú. VRÁTNO) ODŮVODNĚNÍ Samostatná příloha civilní ochrany KA * KA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou VRÁTNO ÚZEMNÍ PLÁN (K. Ú. VRÁTNO) ODŮVODNĚNÍ

Více

999.-Kč. Podzim v ležérním stylu 25 % 50 % každý model TÝDEN OD 9. 10. DO 15. 10. 2013. www.deichmann.com KUPTE 2 PÁRY & NA LEVNĚJŠÍ PÁR SLEVA KUPTE

999.-Kč. Podzim v ležérním stylu 25 % 50 % každý model TÝDEN OD 9. 10. DO 15. 10. 2013. www.deichmann.com KUPTE 2 PÁRY & NA LEVNĚJŠÍ PÁR SLEVA KUPTE JůůůBILEJNÍ TÝDEN OD 9. 10. DO 15. 10. 2013 KUPTE 3 PÁRY & NA NEJLEVNĚJŠÍ PÁR DODATEČNĚ KUPTE 2 PÁRY & NA LEVNĚJŠÍ PÁR 25 % 50 % SLEVA SLEVA Podzim v ležérním stylu 999.-Kč 1 116 515 vel. 36 42 1 116 517

Více

RYCHLÉ PŘESNÉ REGULÁTORY PLUS!

RYCHLÉ PŘESNÉ REGULÁTORY PLUS! RYCHLÉ PŘESNÉ REGULÁTORY PLUS! Hledáte výrazné finanční úspory v oblasti spotřeby elektrické energie? Optimalizovali jste již její spotřebu, našli nejlevnějšího dodavatele a myslíte si, že již není kde

Více

Jak vidí ukládání energie FitCraft Energy s.r.o.

Jak vidí ukládání energie FitCraft Energy s.r.o. Jak vidí ukládání energie FitCraft Energy s.r.o. 8. 10. 2015 Martin Dorazil Vedoucí výzkumu a vývoje Ing. Miroslav Šafár Jednatel Miroslav Hanzelka Konzultant Miiroslav Hanzelka 2015 Agenda Úvod Potřeba

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva Srpen 2019 Zprávu předkládá: Mgr. Jana Belblová vedoucí Oddělení metodiky https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva 5/ Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva 5/ Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Měsíční statistická zpráva 5/2019 Zprávu předkládá: Bc. Jaroslav Mikšaník Analytik trhu práce http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk Olomouc 2019 www.uradprace.cz 1

Více

Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě

Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě ENERGETICKÁ BEZPEČNOST MĚST ČR Praha, 22. 5. 2019 Ing. Milan Hampl předseda představenstva a ředitel PREdistribuce,

Více

VMO Brno Velký městský okruh Brno Křižovatka Hradecká Tunel Královo Pole Křižovatka Svitavská radiála

VMO Brno Velký městský okruh Brno Křižovatka Hradecká Tunel Královo Pole Křižovatka Svitavská radiála VMO Brno 25. 5. 2012 Velký městský okruh Brno Křižovatka Hradecká Tunel Královo Pole Křižovatka Svitavská radiála 1. Velký městský okruh Brno 2. Dopravní význam VMO Brno 3. VMO Brno plánovaný stav v roce

Více

Cíl IPRM. Integrovaný plán rozvoje města. Definice

Cíl IPRM. Integrovaný plán rozvoje města. Definice Integrovaný plán rozvoje města IPRM je jedním z účinných nástrojů urbánní politiky, který zajišťuje koordinaci odvětvových a územních politik ve městech. Zároveň představuje nástroj pro čerpání finančních

Více

Středoškolská technika Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách

Středoškolská technika Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách Jan Sameljak

Více

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov DUBEN 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov DUBEN 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Informace o počtu nezaměstnaných uchazečů na okrese Vyškov k datu 30.4.2013 měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese

Více

Dostavba sportovní haly ZŠ Černošice - Mokropsy VacL. Akustická studie. Zpracováno v období: Září 2012.

Dostavba sportovní haly ZŠ Černošice - Mokropsy VacL. Akustická studie. Zpracováno v období: Září 2012. Zakázka číslo: 2012-011524-VacL Akustická studie Dostavba sportovní haly ZŠ Černošice - Mokropsy Zpracováno v období: Září 2012 BUDOVA TTC, TISKAŘSKÁ 10/257, 108 00 PRAHA 10, TEL.: 234 054 284-5, FAX:

Více

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4 Druhá část BILANCE ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A1-A4 Rozvojové území A1 A4 plocha 2522 m² obchody a služby (prodejní plocha + plocha zázemí) kanceláře (kancelářská plocha + plocha zázemí) byty plocha bytů celkem (bez

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva srpen 2018

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva srpen 2018 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva srpen 2018 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více