Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ. Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ. Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ"

Transkript

1 Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ parafa ústředí parafa ERZ ČEZ

2 Preambule... 2 Úvodní ustanovení... 2 Působnost ERZ ČEZ... 3 Způsob ustavení ERZ ČEZ, složení a počet členů a náhradníků ERZ ČEZ, výkon funkce člena ERZ ČEZ... 3 Orgány ERZ ČEZ... 6 Předmět informování a projednání... 6 Zasedání ERZ ČEZ a výboru ERZ ČEZ... 8 Místo, četnost, trvání a způsob svolání zasedání ERZ ČEZ... 8 Pracovní jazyk... 9 Náklady na činnost ERZ ČEZ... 9 Přechodná a závěrečná ustanovení... 9 Příloha č.1.11 Společnost ČEZ, a. s., IČ: , se sídlem Praha 4, Duhová 2/1444, PSČ , jako ústředí jednající Ing. Danielem Benešem, MBA, předsedou představenstva, a Ing. Martinem Novákem, MBA, místopředsedou představenstva a Evropská rada zaměstnanců Skupiny ČEZ jednající jejím předsedou Karlem Klusákem se dohodly na uzavření této změny Dohody o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ ze dne , ve znění Dodatku č. 1 ze dne Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ nově zní: 1 Preambule Posláním evropské rady zaměstnanců Skupiny ČEZ (dále jen ERZ ČEZ ) je zajistit nadnárodní informování zaměstnanců a projednání se zaměstnanci zaměstnavatelů se sídlem, místem podnikání nebo organizační složkou v členském státu Evropské unie ( EU ) a Evropského hospodářského prostoru ( EHP ), kteří jsou součástí Skupiny ČEZ tak, jak je uvedeno v příloze č. 1 této dohody. ERZ ČEZ podporuje sdílení hodnot sociálního dialogu a bude napomáhat k pochopení strategie a hodnot Skupiny ČEZ. Bude přispívat k rozvoji firemní kultury, zlepšování pracovních podmínek a pracovního prostředí zaměstnanců. Jako společnost s mezinárodní působností respektuje ČEZ, a. s., (dále i jako ČEZ ) principy a základní práva Mezinárodní organizace práce a legislativu EU. ČEZ podporuje sociální dialog s odborovými organizacemi a kolektivní vyjednávání. parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 2 (12)

3 2 Úvodní ustanovení S ohledem na nadnárodní působnost Skupiny ČEZ se vyjednávací výbor a ústředí dohodli dne na základě ustanovení čl. 1 a 6 Směrnice Rady 94/45 ES, o zřízení evropské rady zaměstnanců nebo vytvoření postupu pro informování zaměstnanců a projednání se zaměstnanci v podnicích působících na území Společenství a skupinách podniků působících na území Společenství (dále jen Směrnice 94/45 ES ), a 294 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce České republiky (dále jen zákoník práce ), na ustavení ERZ ČEZ. Dne byl smluvními stranami uzavřen Dodatek č. 1 k této dohodě a následně byla tato dohoda upravena dle Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/38 ES, o zřízení evropské rady zaměstnanců nebo vytvoření postupu pro informování zaměstnanců a projednání se zaměstnanci v podnicích působících na úrovni Společenství a skupinách podniků působících na úrovni Společenství (dále jen Směrnice 2009/38 ES ), transponované do českého právního řádu zák. č. 185/2011 Sb. 3 Působnost ERZ ČEZ 1. Společnost ČEZ, a. s., je ve smyslu čl. 3 Směrnice 2009/38 ES a 289 zákoníku práce řídícím zaměstnavatelem, který může přímo nebo nepřímo řídit jiné zaměstnavatele se sídlem, místem podnikání nebo organizační složkou v členském státu EU a EHP (dále jen řízení zaměstnavatelé s působností na území členských států ). Společnost ČEZ, a. s., a řízení zaměstnavatelé s působností na území členských států tvoří skupinu zaměstnavatelů s působností na území členských států ve smyslu Směrnice 2009/38 ES a zákoníku práce (dále jen Skupina ČEZ ). Seznam zaměstnavatelů Skupiny ČEZ je obsažen v příloze č. 1 této dohody. 2. Tato dohoda se vztahuje na ČEZ, a. s., a na řízené zaměstnavatele s působností na území členských států a dále na všechny zaměstnance těchto společností. Informace a projednání se týkají jen zaměstnavatelů se sídlem, místem podnikání nebo umístěním organizační složky v členském státu. 4 Způsob ustavení ERZ ČEZ, složení a počet členů a náhradníků ERZ ČEZ, výkon funkce člena ERZ ČEZ 1. Počet členů ERZ ČEZ se řídí počtem zaměstnanců zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v jednotlivých členských státech. Za každý členský stát, ve kterém působí zaměstnavatelé Skupiny ČEZ a počet zaměstnanců u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v daném členském státě bude v součtu činit alespoň 150 zaměstnanců, budou zástupci zaměstnanců působící u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v příslušném členském státě jmenovat do ERZ ČEZ členy, a to dle následujících pravidel: Pokud počet všech zaměstnanců zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v jednom členském státě bude parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 3 (12)

4 - menší či roven 149 zaměstnanců, nebudou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni žádným členem, až 299 zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni jedním (1) členem, až 1499 zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni dvěma (2) členy, až 2999 zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni třemi (3) členy, až 7999 zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni čtyřmi (4) členy, až zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni sedmi (7) členy, až zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni deseti (10) členy, a více zaměstnanců, budou tito zaměstnanci v ERZ ČEZ zastoupeni čtrnácti (14) členy. Rozhodující pro určení počtu členů z jednotlivých členských států v ERZ ČEZ je počet zaměstnanců v příslušném členském státě k datu kalendářního roku předcházejícího datu jmenování členů ERZ ČEZ. 2. ERZ ČEZ může mít maximálně 30 členů. V případě, že by došlo k takovému rozšíření počtu zaměstnanců zaměstnavatelů Skupiny ČEZ působících v jednotlivých členských státech, že by v důsledku tohoto navýšení mělo podle pravidel v 4 odst. 1 této dohody dojít k překročení počtu 30 členů ERZ ČEZ, budou zahájena jednání o změně těchto pravidel. 3. Počet členů ERZ ČEZ je v průběhu kalendářního roku neměnný a bude aktualizován dle 4 odst. 1 vždy k příslušného kalendářního roku. Členové ERZ ČEZ budou jmenováni, příp. zvoleni dle pravidel uvedených v odst. 6 tohoto paragrafu. 4. Členy ERZ ČEZ mohou být jen zástupci zaměstnanců působících u zaměstnavatelů náležejících do Skupiny ČEZ s tím, že tito zástupci zaměstnanců musí být zároveň zaměstnanci těchto zaměstnavatelů Skupiny ČEZ. Zástupci zaměstnanců nových zaměstnavatelů, kteří se v budoucnu stanou členy Skupiny ČEZ, mají možnost být účastníky této dohody formou přistoupení k ní dle pravidel uvedených v tomto paragrafu. 5. Členy ERZ ČEZ jmenují ze svého středu v počtu určeném dle 4 odst. 1 této dohody zástupci zaměstnanců působících u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ na společných zasedáních zástupců zaměstnanců příslušného členského státu, která se uskutečňují v jednotlivých členských státech, ve kterých působí zaměstnavatelé náležející do Skupiny ČEZ. Pro případ, že by některému ze členů ERZ ČEZ zanikla funkce člena ERZ ČEZ před skončením funkčního období ERZ ČEZ, budou současně se jmenováním členů ERZ ČEZ na společných zasedáních zástupců zaměstnanců příslušného členského státu stejným způsobem jmenováni také náhradníci členů ERZ ČEZ v počtu: Stát Počet náhradníků Česká Republika 5 Bulharsko 2 Rumunsko 1 Polsko 1 každý další členský stát 1 6. V každém členském státě, ve kterém působí některý ze zaměstnavatelů náležející do Skupiny ČEZ a ve kterém je zaměstnáno alespoň 150 zaměstnanců, probíhá za účelem parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 4 (12)

5 jmenování členů ERZ ČEZ společné zasedání zástupců zaměstnanců příslušného členského státu. Působí-li u jednoho zaměstnavatele Skupiny ČEZ více zástupců zaměstnanců, budou se společného zasedání zástupců zaměstnanců příslušného členského státu účastnit všichni tito zástupci. Nejsou-li ustanoveni nebo nepůsobí-li u některého zaměstnavatele Skupiny ČEZ zástupci zaměstnanců, zvolí si zaměstnanci tohoto zaměstnavatele zástupce, který se za ně účastní společného zasedání, s tím, že tyto volby zajistí zaměstnavatel Skupiny ČEZ, u něhož zástupci zaměstnanců nepůsobí nebo nejsou ustanoveni. Zástupci zaměstnanců jsou odborové organizace a nepůsobí-li u společností Skupiny ČEZ, je jimi rada zaměstnanců, zástupce pro oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, příp. jiný zástupce dle právní úpravy příslušného státu. 7. Zasedání zástupců zaměstnanců v jednotlivých členských státech, na kterých jsou jmenováni členové ERZ ČEZ, proběhnou pokud možno ve shodném termínu nebo v nejbližších možných termínech. Pravidla pro jmenování členů ERZ ČEZ budou dohodnuta zástupci zaměstnanců v příslušném členském státě. 8. Svolání a organizování zasedání zástupců zaměstnanců v jednotlivých členských státech, na kterých mají být jmenováni členové ERZ ČEZ, zajistí příslušní členové výboru ERZ ČEZ ve spolupráci s ústředím. 9. Personální složení ERZ ČEZ musí být bezprostředně po jmenování jednotlivých členů ERZ ČEZ oznámeno ústředí. Údaje o personálním složení ERZ ČEZ obsahují vedle jmen a příjmení členů ERZ ČEZ také jejich kontaktní údaje. 10. Bez zbytečného odkladu od obdržení oznámení o celkovém personálním složení ERZ ČEZ svolá ústředí ustavující schůzi ERZ ČEZ. 11. Funkční období ERZ ČEZ je vždy 4 roky. První funkční období začíná běžet dnem konání ustavující schůze ERZ ČEZ. Další funkční období ERZ ČEZ počínají běžet vždy dnem následujícím po uplynutí předchozího funkčního období. 12. Členství všech členů ERZ ČEZ končí uplynutím funkčního období ERZ ČEZ dle předchozího odstavce, nejpozději však dnem konání ustavující schůze nově jmenované ERZ ČEZ. 13. Před uplynutím funkčního období ERZ ČEZ proběhnou zasedání zástupců zaměstnanců působících u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v příslušných členských státech, na kterých budou dle postupů a pravidel upravených v 4 této dohody jmenováni noví členové ERZ ČEZ. Svolání a organizování zasedání zástupců zaměstnanců působících u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v jednotlivých členských státech zajistí ERZ ČEZ, které stále ještě trvá funkční období. Počet členů ERZ ČEZ (celkový i dle jednotlivých členských států) bude před konáním společných zasedání zástupců zaměstnanců jednotlivých členských států aktualizován v souladu s touto dohodou. Nově jmenovaní členové ERZ ČEZ začnou vykonávat svou funkci dnem konání ustavující schůze nové ERZ ČEZ. 14. Výkon funkce člena ERZ ČEZ musí být vykonáván jmenovaným členem osobně. 15. Člen ERZ ČEZ může být v průběhu funkčního období ERZ ČEZ odvolán na společném zasedání zástupců zaměstnanců působících u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ v příslušném členském státě, za který byl člen ERZ ČEZ do své funkce jmenován. 16. Funkce člena ERZ ČEZ zaniká: a) uplynutím funkčního období ERZ ČEZ dle 4 odst. 12 této dohody b) odvoláním dle 4 odst. 15 této dohody parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 5 (12)

6 c) vzdáním se funkce člena ERZ ČEZ d) ukončením jeho pracovního poměru u zaměstnavatele Skupiny ČEZ. 17. V případě, že některému z členů ERZ ČEZ zanikne výkon jeho funkce ve smyslu ustanovení 4 odst. 16 této dohody, bude nahrazen jiným členem, a to náhradníkem jmenovaným v souladu s 4 odst. 5 této dohody. 18. Členům ERZ ČEZ a členům výboru ERZ ČEZ bude poskytnuto k účasti na jejich zasedáních pracovní volno s náhradou mzdy. 19. Členové ERZ ČEZ jsou povinni zachovávat mlčenlivost o důvěrných informacích a o skutečnostech, o nichž se dovědí při výkonu své funkce, pokud by porušením mlčenlivosti mohlo dojít k prozrazení utajovaných skutečností nebo k porušení oprávněných zájmů zaměstnavatele Skupiny ČEZ nebo zaměstnanců. Tato povinnost trvá i po skončení výkonu jejich funkce, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak. Povinnost mlčenlivosti platí i pro odborníky, tlumočníky a ostatní osoby účastnící se zasedání ERZ ČEZ či jiné činnosti související s činností ERZ ČEZ. 20. ERZ ČEZ bude dbát na to, aby její členové hájili práva a oprávněné zájmy zaměstnanců, které zastupují. 21. Členové ERZ ČEZ nesmí být v souvislosti s jejich činností v ERZ ČEZ vystaveni žádné diskriminaci ani nesmí být nijak zvýhodňováni. 22. Členové ERZ ČEZ jsou povinni vhodnými komunikačními prostředky informovat zaměstnance o činnosti ERZ ČEZ a o obsahu a závěrech jednání ERZ ČEZ a výboru ERZ ČEZ. 5 Orgány ERZ ČEZ 1. Výkonným orgánem ERZ ČEZ je výbor, který tvoří předseda, dva místopředsedové a čtyři další členové, které volí ERZ ČEZ na svém zasedání. Ve výboru ERZ ČEZ budou zastoupeni zástupci všech zemí, které jsou členy ERZ ČEZ. V případě ukončení činnosti některého z členů výboru ERZ ČEZ, bude zvolen nový člen výboru na nejbližším zasedání ERZ ČEZ. 2. Výbor ERZ ČEZ zejména: koordinuje aktivity a vede administrativu ERZ ČEZ řídí běžnou činnost ERZ ČEZ svolává po dohodě s ústředím zasedání ERZ ČEZ rozhoduje o svolání mimořádného zasedání ERZ ČEZ svolává a organizuje zasedání zástupců zaměstnanců působících u zaměstnavatele Skupiny ČEZ v příslušných členských státech, na kterých budou v souvislosti s ukončením funkčního období ERZ ČEZ jmenováni noví, budoucí členové ERZ ČEZ vede přípravná jednání s ústředím aj. 3. Předseda ERZ ČEZ zejména: je statutárním zástupcem ERZ ČEZ a zastupuje ERZ ČEZ navenek ve všech záležitostech plní úkoly vyplývající z této dohody a úkoly dané mu výborem nebo na zasedáních ERZ ČEZ aj. parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 6 (12)

7 4. Předseda a místopředsedové, jakož i další členové výboru ERZ ČEZ, jsou voleni na zasedání ERZ ČEZ tajným hlasováním. V případě dlouhodobé nepřítomnosti nebo ukončení výkonu funkce předsedy ERZ ČEZ během jeho funkčního období či zániku funkce člena ERZ ČEZ jako takové, bude činnosti předsedy vykonávat místopředseda, nebo pověřený člen ERZ ČEZ, a to až do doby zvolení nového předsedy. 5. Další orgány nebo komise si ERZ ČEZ ustavuje dle potřeby. 6 Předmět informování a projednání 1. Pravomoc ERZ ČEZ se vztahuje na informování a projednávání otázek, které se týkají celé Skupiny ČEZ nebo současně alespoň dvou zaměstnavatelů Skupiny ČEZ s působností v různých členských státech. ERZ ČEZ je ústředím informována a následně s ní budou projednány záležitosti stanovené v 6 odst. 2. této dohody. Informace jsou předány členům ERZ ČEZ minimálně dvakrát ročně, a to zpravidla v květnu, kdy budou známy celkové výsledky hospodaření za předchozí kalendářní rok, a dále zpravidla v listopadu, kdy již budou známy hospodářské výsledky za uplynulé pololetí příslušného kalendářního roku, Zprávy vypracované ústředím jsou předány členům ERZ ČEZ alespoň dva týdny před konáním řádného zasedání ERZ ČEZ. Ústředí zašle zprávu také zaměstnavatelům Skupiny ČEZ. Informováním se rozumí poskytnutí nezbytných údajů, z nichž je možné jednoznačně zjistit stav oznamované skutečnosti, popřípadě k ní zaujmout stanovisko. Zaměstnavatel je povinen poskytnout informace v dostatečném předstihu a vhodným způsobem, aby členové ERZ ČEZ mohli posoudit možný dopad oznamované skutečnosti, připravit se na projednání a vyjádřit své stanovisko, před uskutečněním opatření. Projednáním se rozumí jednání mezi zaměstnavatelem a členy ERZ ČEZ, výměna stanovisek a vysvětlení s cílem dosáhnout shody. Zaměstnavatel je povinen zajistit projednání v dostatečném předstihu a vhodným způsobem tak, aby členové ERZ ČEZ, na základě poskytnutých informací mohli vyjádřit svá stanoviska z hlediska možného dopadu a zaměstnavatel je mohl vzít v úvahu před uskutečněním opatření. Členové ERZ ČEZ mají při projednání právo obdržet na své stanovisko odůvodněnou odpověď. V případě, že je předmět nadnárodního informování a projednání dle této dohody také předmětem informování a projednání dle vnitrostátní právní úpravy příslušného členského státu, probíhá informování a projednání na nadnárodní úrovni na nejbližším zasedání ERZ ČEZ, a to bez ohledu na skutečnost, zda již došlo či nikoli k informování a projednání na vnitrostátní úrovni. Postup dle 6 odst. 4 této dohody tím není dotčen. Stanovisky ERZ ČEZ nesmí být dotčena způsobilost ústředí a zaměstnavatelů Skupiny ČEZ vést nezbytná jednání a uskutečňovat rozhodnutí v souladu s vnitrostátní právní úpravou. 2. Informování a projednání se týká směrů ovlivňujících podnikatelskou činnost a výhledy Skupiny ČEZ. Zahrnuje zejména následující oblasti: a) politika a strategie Skupiny ČEZ včetně strategických fúzí a akvizic, b) organizační uspořádání, ekonomická a finanční situace Skupiny ČEZ, c) pravděpodobný vývoj činnosti, výroby, prodeje, stav a vývoj zaměstnanosti, d) investice a podstatné změny organizace práce a technologie, e) zrušení a převody zaměstnavatelů Skupiny ČEZ, které mají dopad na zájmy zaměstnanců zaměstnavatelů Skupiny ČEZ současně minimálně ve dvou členských státech EU, parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 7 (12)

8 f) aktuální seznam zaměstnavatelů Skupiny ČEZ, g) rozhodnutí ústředí, v důsledku kterého bude přikročeno současně k hromadnému propouštění zaměstnanců minimálně dvou členských států zaměstnaných u zaměstnavatelů Skupiny ČEZ s působností v různých členských státech EU, h) informace o úrazovosti, prevenci rizik a přijímání opatření v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci ve společnostech Skupiny ČEZ. 3. Záležitosti, které se týkají a dopadají na zaměstnance a zaměstnavatele Skupiny ČEZ jen v jedné zemi, zůstávají nadále výhradní záležitostí sociálního dialogu partnerů v dané zemi, a to v souladu s právními předpisy příslušné země a případně kolektivní smlouvou platnou u příslušného zaměstnavatele Skupiny ČEZ. Pokud dochází u více zaměstnavatelů Skupiny ČEZ působících v různých členských státech k určitým změnám majícím dopad na jejich jednotlivé zaměstnance, avšak tyto změny nejsou činěny na základě či v důsledku centrálního rozhodnutí ústředí a tyto změny spolu nesouvisí, nevztahuje se na ně pravomoc ERZ ČEZ. 4. Vzniknou-li mimořádné okolnosti, nebo mají-li být přijata opatření, která mají podstatný dopad na zájmy zaměstnanců současně nejméně ve dvou členských státech zaměstnaných u minimálně dvou zaměstnavatelů Skupiny ČEZ s působností v různých členských státech, jako jsou přemístění, zrušení či zánik současně alespoň dvou zaměstnavatelů Skupiny ČEZ s působností v různých členských státech či rozhodnutí ústředí o hromadném propouštění za podmínek specifikovaných v 6 odst. 2 písm. g) této dohody, a která nebudou již moci být předmětem informování a projednání na řádném zasedání ERZ ČEZ, bude ústředí bez zbytečného odkladu informovat výbor ERZ ČEZ. 7 Zasedání ERZ ČEZ a výboru ERZ ČEZ 1. Řádné zasedání ERZ ČEZ se koná dvakrát ročně, a to zpravidla v květnu a v listopadu. Řádné zasedání ERZ ČEZ se koná za účelem informování a projednání záležitostí stanovených v 6 odst. 2 této dohody, a to na základě zprávy zpracované ústředím. 2. Nastanou-li mimořádné okolnosti, jak je uvedeno v 6 odst. 4 této dohody, o nichž bude ústředí informovat výbor ERZ ČEZ, má výbor ERZ ČEZ právo sejít se na svou žádost s ústředím, aby byl informován o opatřeních s výrazným dopadem na zájmy zaměstnanců, a aby s ním byla tato opatření projednána. Členům ERZ ČEZ, kteří jsou těmito opatřeními bezprostředně dotčeni, umožní ústředí účast na tomto projednání. Výbor ERZ ČEZ má na základě tohoto projednání právo jednat s ústředím o případném svolání mimořádného zasedání ERZ ČEZ. 3. Výbor ERZ ČEZ zasedá minimálně dvakrát ročně, nejvýše však čtyřikrát ročně. Vícekrát zasedá, vyžadují-li to mimořádné okolnosti, a to vždy po dohodě s ústředím. 4. Výbor ERZ ČEZ dohodne s ústředím konkrétní datum pro zasedání ERZ ČEZ a program zasedání ERZ ČEZ a následně rozešle pozvánky členům ERZ ČEZ nejpozději 30 kalendářních dnů před zahájením zasedání. Podkladové materiály obdrží členové ERZ ČEZ nejpozději 14 kalendářních dnů před zasedáním. Výbor dohodne s ústředím i případnou účast zástupců ústředí na zasedání ERZ ČEZ. Další postup může upravovat Jednací řád ERZ ČEZ. 5. Zasedání ERZ ČEZ, jakož i zasedání výboru ERZ ČEZ se konají zpravidla v Praze, nebude-li dohodnuto s ústředím jiné místo. parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 8 (12)

9 6. Délka zasedání ERZ ČEZ činí zpravidla 2 dny. Pokud si to vyžádají okolnosti, může být zasedání ERZ ČEZ na základě dohody mezi ústředím a výborem ERZ ČEZ prodlouženo. 7. Řádného zasedání ERZ ČEZ se účastní členové ERZ ČEZ, zástupci ústředí a případně přizvaný odborník (ve smyslu 288 odst. 2 zákoníku práce). Výbor ERZ ČEZ a ústředí se budou vzájemně informovat nejpozději 14 dnů před zahájením zasedání o přizvaném odborníkovi. Před a případně po řádném zasedání ERZ ČEZ se zástupci ústředí má ERZ ČEZ právo sejít se bez přítomnosti zástupců ústředí k projednání informací a podkladů, které jí ústředí předává. Po dohodě s ústředím může být vnitřní projednání ERZ ČEZ bez přítomnosti zástupců ústředí provedeno i v průběhu řádného zasedání ERZ ČEZ. 8. ERZ ČEZ může rozhodovat, je-li zasedání ERZ ČEZ přítomno nejméně 2/3 všech členů ERZ ČEZ. Usnesení a rozhodnutí ERZ ČEZ jsou přijímána nadpoloviční většinou hlasů přítomných členů. Hlasování je veřejné zvednutím ruky, pokud není rozhodnuto nebo touto dohodou stanoveno tajné hlasování. Každý člen ERZ ČEZ má jeden hlas. 8 Pracovní jazyk Pracovním jazykem pro komunikaci v rámci ERZ ČEZ je český jazyk. Na zasedání bude zajištěno tlumočení do všech ostatních jazyků účastníků, kteří potvrdí svoji účast na zasedání. Dokumentace rozeslaná ústředím členům ERZ ČEZ, bude přeložena do jazyků členů ERZ ČEZ. Protokol ze zasedání bude přeložen do všech zastoupených jazyků a předán členům ERZ ČEZ. 9 Náklady na činnost ERZ ČEZ 1. Ústředí poskytne ERZ ČEZ takové finanční a materiální zdroje, které jí umožní řádný výkon její činnosti. 2. Členové ERZ ČEZ mají právo účastnit se školení, pokud jsou tato nutná pro jejich činnost. Příslušná školení musí být projednána mezi ústředím a výborem ERZ ČEZ. Školení bude zajištěno zaměstnavatelem Skupiny ČEZ, u něhož je člen ERZ ČEZ zaměstnán, popřípadě ústředím. 3. Ústředí nese veškeré náklady spojené s jednáním ERZ ČEZ, činností výboru ERZ ČEZ, tlumočením a náklady na jednoho odborníka. Náhrady cestovních výdajů členům ERZ ČEZ souvisejících s činností ERZ ČEZ hradí příslušný zaměstnavatel Skupiny ČEZ, u něhož je člen ERZ ČEZ zaměstnán. 4. ERZ ČEZ má sídlo v Praze. Její kancelář se nachází v sídle ČEZ, a. s., Duhová 2/1444, Praha Přechodná a závěrečná ustanovení 1. Tato dohoda nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu smluvních stran a uzavírá se na dobu neurčitou. V průběhu účinnosti této dohody je možné ji vypovědět s dvanáctiměsíční výpovědní dobou, nejdříve však k Obě strany se parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 9 (12)

10 zavazují, že po dobu výpovědní doby budou jednat o uzavření nové dohody. Výpovědní doba začíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi druhé smluvní straně a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce. 2. Smluvní strany se zavazují, že: a) budou jednat o návrzích na změnu dohody po předložení návrhu druhou stranou,a že zahájí jednání nejpozději do dvou měsíců od jeho podání, b) vyhodnotí plnění dohody po každém roce od jejího uzavření, c) případné spory vzniklé z dohody budou řešeny smírnou cestou za účasti zástupců obou smluvních stran. V případě, že se spor mezi ERZ ČEZ a ústředím nepodaří vyřešit smírnou cestou, bude při řešení sporu postupováno podle právního řádu České republiky. 3. Pokud jsou dány i nadále důvody pro nadnárodní informování a projednání stanovené zákoníkem práce, budou v případě výpovědi dle 10 odst. 1 této dohody zahájena jednání o nové dohodě o ERZ ČEZ. 4. Při podstatných organizačních změnách struktury Skupiny ČEZ nebo při významné změně počtu zaměstnavatelů Skupiny ČEZ či jejich zaměstnanců, která mají výrazný vliv na případné složení ERZ ČEZ, lze tuto dohodu změnit na základě dohody ústředí a ERZ ČEZ. Dohodu je možné změnit i v případě změny právních předpisů týkajících se zastupování zaměstnanců na nadnárodní úrovni. 5. Změna počtů zaměstnanců rozhodných pro určení počtu členů ERZ ČEZ z jednotlivých členských států sjednaná Dohodou o změně Dohody o ERZ ČEZ ze dne bude uplatněna aktualizací počtu členů ERZ ČEZ k a dále vždy dle 4 odst Toto znění dohody v plném rozsahu nahrazuje Dohodu o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ, uzavřenou dne , ve znění Dodatku č. 1 ze dne Tato dohoda byla uzavřena v jazyce českém. Soudní překlad této dohody do jazyků členů ERZ ČEZ, je pevně a nezaměnitelným způsobem připojen k dohodě. 8. Tato dohoda je vyhotovena v sedmi originálech. Dva výtisky obdrží ústředí, po jednom výtisku zástupci z každého státu, který je zastoupen v ERZ ČEZ (členové výboru ERZ ČEZ) a jeden výtisk zástupce EPSU (European Federation of Public Service Unions). Svůj souhlas s obsahem této dohody potvrzují smluvní strany podpisy svých zástupců. V Praze dne Ústředí: předseda představenstva Ing. Daniel Beneš, MBA... místopředseda představenstva Ing. Martin Novák, MBA... ERZ ČEZ: Karel Klusák... parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 10 (12)

11 Příloha č. 1 Seznam společností, na které se ERZ ČEZ vztahuje k Dohoda o Evropské radě zaměstnanců Skupiny ČEZ se vztahuje na následující společnosti 1. ČEZ, a. s., Česká republika, Duhová 2/1444, Praha 4 2. ČEZ Distribuce, a.s., Česká republika, Teplická 874/8, Děčín IV 3. ČEZ Distribuční služby, s.r.o., Česká republika, 28. října 3123/152, Ostrava 4. ČEZ ICT Services, a.s., Česká republika, Duhová 1531/3, Praha 4 5. ČEZ Logistika, s.r.o., Česká republika, 28. října 3123/152, Ostrava 6. ČEZ Měření, s.r.o., Česká republika, Riegrovo náměstí 1493, Hradec Králové 7. ČEZ Obnovitelné zdroje, s.r.o., Česká republika, Křižíkova 788, Hradec Králové 8. ČEZ Prodej, s.r.o., Česká republika, Duhová 1/425, Praha 4 9. ČEZ Správa majetku, s.r.o., Česká republika, Teplická 874/8, Děčín IV 10. ČEZ Zákaznické služby, s.r.o., Česká republika, Guldenerova 2577/19, Plzeň 11. Elektrárna Chvaletice a.s., Česká republika, K Elektrárně 227, Chvaletice 12. ČEZ Distribuční zařízení, a.s., Česká republika, Duhová 2/1444, Praha ČEZ Energetické produkty, s.r.o., Česká republika, Komenského 534, Hostivice 14. ČEZ Energetické služby, s.r.o., Česká republika, Výstavní 1144/103, Ostrava 15. ČEZ Energo, s.r.o., Česká republika, Karolinská 661/4, Praha ČEZ ENERGOSERVIS spol. s r.o., Česká republika, Bráfova 16, Třebíč 17. ČEZ Teplárenská, a. s., Česká republika, Bezručova 2212/30, Říčany 18. Severočeské doly a. s., Česká republika, Boženy Němcové 5359, Chomutov 19. SD - 1. strojírenská, a. s., Česká republika, Důlní 437, Bílina 20. SD - Autodoprava, a. s., Česká republika, Důlní 429, Bílina 21. SD - Kolejová doprava, a. s., Česká republika, Tušimice 7, Kadaň 22. SD - KOMES, a.s., Česká republika, Moskevská 14/1, Most 23. SD - Rekultivace, a.s., Česká republika, Tušimice 7, Kadaň 24. Ústav jaderného výzkumu Řež a. s., Česká republika, Husinec-Řež č.p Centrum výzkumu Řež s.r.o., Česká republika, Husinec-Řež č.p ŠKODA PRAHA a. s., Česká republika, Duhová 2/1444, Praha ŠKODA PRAHA Invest s.r.o., Česká republika, Duhová 2/1444, Praha Teplárna Trmice, a.s., Česká republika, Edisonova 453, Trmice 29. Tepelné hospodářství města Ústí nad Labem, s.r.o., Česká republika, Malátova 2437/11, Ústí nad Labem 30. EGP INVEST, spol. s r.o., Česká republika, Antonína Dvořáka 1707, Uherský Brod 31. Energetické centrum, s.r.o., Otín 3, Jindřichův Hradec 32. LACOMED, spol. s r.o., Česká republika, Husinec-Řež č.p LOMY MOŘINA spol. s r.o., Česká republika, Mořina, okres Beroun 34. Martia a.s., Česká republika, Mezní 2854/4, Ústí nad Labem 35. OSC, a.s., Česká republika, Staňkova 557/18a, Brno 36. PPC Úžín, a. s., Česká republika, Duhová 1444/2, Praha PRODECO, a.s., Česká republika, Masarykova 51, Teplice 38. SINIT, a.s., Česká republika, Emila Filly 296/13, Ostrava 39. Ústav aplikované mechaniky Brno, s.r.o., Česká republika, Veveří 95 č.p. 972, Brno 40. Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o., Česká republika, Tylova 1581/46, Plzeň, 41. Elektrocieplownia Chorzów ELCHO sp. z o.o., Polská republika, ul. M. Sklodowskej-Curie 30, Chorzów Elektrownia Skawina S.A., Polská republika, ul. Pilłsudskiego 10, Skawina, 43. CEZ Polska sp. z o.o., Polská republika, ul. Emilii Plater 53, , Warszawa 44. CEZ Produkty Energetyczne Polska sp. z o.o., Polská republika, ul. M. Sklodowskej Curie 30, Chorzów CEZ Trade Polska sp. z o.o., Polská republika, ul. Emilii Plater 53, , Warszawa parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 11 (12)

12 46. Eco-Wind Construction S.A., Polská republika, ul. Marynarska 11, , Warszawa, 47. CEZ Distributie S.A., Rumunská republika, Craiova, Dolj County 2, Brestei St., PC CEZ Vanzare S.A., Rumunská republika, Craiova, Dolj County 2, Brestei St., PC CEZ Romania S.A., Rumunská republika, Ion Ionescu de la Brad, Nr. 2A, Bukureşti, Sector CEZ Trade Romania S.R.L., Rumunská republika, Ion Ionescu de la Brad, Nr. 2B, Bucureşti, Sector Tomis Team S.R.L., Rumunská republika, Ion Ionescu de la Brad, Nr. 2B, Bucureşti, Sector TMK Hydroenergy Power S.R.L., Rumunská republika, Primaverii 48, Reşiţa, Caras- Severin County, , 53. CEZ Bulgaria EAD, Bulharská republika, Municipality of Sredets, G.S. Rakovski 140, PC 1000, Sofia 54. CEZ Elektro Bulgaria AD, Bulharská republika, Municipality of Sredets, G.S. Rakovski 140, PC 1000, Sofia 55. CEZ Razpredelenie Bulgaria AD, Bulharská republika, 330 Tsar Simon St., Ilinden region, Sofia, PC CEZ Trade Bulgaria EAD, Bulharská republika, Municipality of Sredets, G.S. Rakovski 140, PC 100, Sofia 57. TEC Varna EAD, Bulharská republika, Ezerovo, Varna District, PC 9168 Varna 58. CEZ Hungary Ltd., Maďarská republika, Károlyi Mihály u.12 IV. em., Ybl Palota Irodaház, 1053 Budapest 59. CEZ Slovensko s.r.o., Slovenská republika, Gorkého 3, Bratislava, parafa ústředí parafa ERZ ČEZ 12 (12)

A.E. Wind sp. z o.o. AREA-GROUP CL a.s.

A.E. Wind sp. z o.o. AREA-GROUP CL a.s. Rozvaha dle IFRS k 31. 12. 2011 3 L invest A.E. Wind sp. z o.o. AREA-GROUP CL Bioplyn technologie s.r.o. Bohemian Development, Centrum výzkumu Řež s.r.o. CEZ Albania Sh.A. AKTIVA: Dlouhodobý hmotný majetek:

Více

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč)

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč) Konsolidovaná rozvaha Aktiva 31.12.2007 31.12.2008 31.3.2009 Dlouhodobý hmotný majetek: Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 479 091 488 956 488 607 Oprávky a opravné položky 234 297 252 330 256 777 Dlouhodobý

Více

SKUPINA ČEZ Rozvaha dle IFRS k 31. 12. 2009 Dceřiné podniky (v mil. Kč) Bohemian Development, a.s.

SKUPINA ČEZ Rozvaha dle IFRS k 31. 12. 2009 Dceřiné podniky (v mil. Kč) Bohemian Development, a.s. Rozvaha dle IFRS k 31. 12. 2009 Bohemian Development, Albania Sh.A. Bosna i Hercegovina d.o.o. Bulgaria EAD Ciepło Polska sp. z o.o. Deutschland GmbH Distributie S.A. Elektro Bulgaria AD Elektroproizvodstvo

Více

Zveřejnění poskytnutých informací dle 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů.

Zveřejnění poskytnutých informací dle 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Zveřejnění poskytnutých informací dle 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Žádost č. 7/2018 ze dne 27. 4. 2018 informace týkající se kolektivních

Více

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Platné znění Statutu Rady pro výzkum, vývoj a inovace, schváleného usnesením vlády České republiky ze dne 30. listopadu 2009 č. 1457, ve znění usnesení vlády ze

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

Jednací řád Kontrolní rady Technologické agentury České Republiky ( Jednací řád )

Jednací řád Kontrolní rady Technologické agentury České Republiky ( Jednací řád ) Jednací řád Kontrolní rady Technologické agentury České Republiky ( Jednací řád ) Úvodní ustanovení 1) Kontrolní rada Technologické agentury České Republiky (dále jen Kontrolní rada ) je kontrolním orgánem

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY. I. Název spolku STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ PLAŇANY Název spolku zní: Spolek rodičů při ZŠ Plaňany Zkratka názvu: SRZŠ Plaňany I. Název spolku II. Právní forma a sídlo spolku 1. Spolek rodičů při ZŠ Plaňany (dále jen

Více

Statut RHSD Jihočeského kraje

Statut RHSD Jihočeského kraje Statut RHSD Jčk Statut RHSD Jihočeského kraje PREAMBULE Rada hospodářské a sociální dohody Jihočeského kraje (dále jen RHSD JčK) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Smlouva o výkonu funkce člena kontrolní komise

Smlouva o výkonu funkce člena kontrolní komise Smluvní strany: Smlouva o výkonu funkce člena kontrolní komise 1. ZELENÁ HORA, stavební bytové družstvo se sídlem ve Žďáře nad Sázavou, Brněnská 1146/30, IČ: 00050784, zapsané v obchodním rejstříku vedeném

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč)

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč) Konsolidovaná rozvaha 31.12.2007 31.12.2008 30.9.2009 Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 479 091 488 956 498 603 Oprávky a opravné položky 234 297 252 330 265 649 Dlouhodobý

Více

Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci. Změna S t a n o v d r u ž s t v a projednaná na členské schůzi družstva dne 22.5.

Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci. Změna S t a n o v d r u ž s t v a projednaná na členské schůzi družstva dne 22.5. Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci Změna S t a n o v d r u ž s t v a projednaná na členské schůzi družstva dne 22.5.2019 Návrh na změnu Stanov družstva Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč)

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč) Konsolidovaná rozvaha Aktiva 31.12.2007 31.12.2008 30.6.2009 Dlouhodobý hmotný majetek: Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 479 091 488 956 489 244 Oprávky a opravné položky 234 297 252 330 260 491 Dlouhodobý

Více

SKUPINA ČEZ Konsolidovaný výkaz zisku dle IFRS (v mil. Kč)

SKUPINA ČEZ Konsolidovaný výkaz zisku dle IFRS (v mil. Kč) Konsolidovaný výkaz zisku dle IFRS 1-6/2005 4-6/2005 1-6/2006 4-6/2006 Provozní výnosy 61 715 28 696 77 183 35 636 Tržby z prodeje elektrické energie 57 216 26 475 71 645 33 186 Tržby z prodeje tepla a

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo STANOVY Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení I. Název, působnost a sídlo 1. Egonov o.s. je dobrovolné, nezávislé, nepolitické sdružení občanů ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s.

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s. STANOVY zapsaného Spolku Atletika Jižní Město z.s. I. Základní ustanovení 1. Název zapsaného spolku: Atletika Jižní Město z.s. (dále jen Spolek). 2. Sídlo Spolku: Praha. II. Hlavní poslání a cíle činnosti

Více

Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s.

Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. STANOVY Článek I. Název spolku Název spolku je Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. (dále také jen Spolek

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

SKUPINA ČEZ Konsolidovaný výkaz zisku dle IFRS (v mil. Kč)

SKUPINA ČEZ Konsolidovaný výkaz zisku dle IFRS (v mil. Kč) Konsolidovaný výkaz zisku dle IFRS 1-3/2006 1-3/2007 Provozní výnosy 40 653 44 124 Tržby z prodeje elektrické energie 37 684 40 967 Tržby a náklady z derivátových obchodů s elektrickou energií, netto -119

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

Jednota, spotřební družstvo ve Volyni se sídlem Volyně, náměstí Hrdinů 69, PSČ IČ:

Jednota, spotřební družstvo ve Volyni se sídlem Volyně, náměstí Hrdinů 69, PSČ IČ: - N á v r h změn stanov družstva Jednota, spotřební družstvo ve Volyni se sídlem Volyně, náměstí Hrdinů 69, PSČ 387 01 IČ: 00031917 Představenstvo Jednoty, spotřebního družstva ve Volyni předkládá členské

Více

S M L O U V A O V Ý K O N U F U N K C E

S M L O U V A O V Ý K O N U F U N K C E S M L O U V A O V Ý K O N U F U N K C E uzavřená dle 59 a násl. zák. č. 90/2012 Sb., zákon o obchodních korporacích, mezi níže uvedenými stranami VS - Invest a.s. se sídlem Rudná 1117/30a, Vítkovice, Ostrava,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

STANOVY. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. I. Úvodní ustanovení STANOVY I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a příznivců Gymnázia v Hořovicích, IČ: 616 86 123, bylo založeno v roce 1995 dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, za účelem koordinace

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, únor 2018 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY

Více

kandidátů. Volby může přípravný výbor organizovat i jiným způsobem, pokud bude zajištěna jejich věrohodnost a demokratičnost. (5) Volba členů školské

kandidátů. Volby může přípravný výbor organizovat i jiným způsobem, pokud bude zajištěna jejich věrohodnost a demokratičnost. (5) Volba členů školské Volební řád pro volby členů Školské rady při 25. ZŠ v Plzni, Chválenická 17 Zřízení školské rady vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Českého národního komitétu historiků

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Českého národního komitétu historiků ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD Českého národního komitétu historiků ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační a jednací řád Českého národního komitétu historiků (dále jen komitét) vymezuje poslání a úkoly komitétu,

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD SPRÁVNÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s.

Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s. Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s. STANOVY Úplné znění ke dni 25. srpna 2016 I. NÁZEV, STATUS A SÍDLO Název: Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s. Sídlo: Strážní 1344/20, Žižkov, 130

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive Stanovy klubu efdrive Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název klubu je efdrive. 2. Zkrácený název klubu je EFD. 3. efdrive je zájmovým klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU). 4. Nedílnou součástí stanov efdrive

Více

STANOVY ČESKÉ STŘEDOŠKOLSKÉ UNIE, Z. S.

STANOVY ČESKÉ STŘEDOŠKOLSKÉ UNIE, Z. S. STANOVY ČESKÉ STŘEDOŠKOLSKÉ UNIE, Z. S. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Názvem spolku je Česká středoškolská unie, z. s. (2) Zkratkou názvu spolku je ČSU. (3) Sídlem spolku

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Část první Ustanovení o orgánech družstva Čl. l (1) Základní ustanovení o orgánech družstva, zejména jejich složení, úkoly a pravomoci upravují

Více

Stanovy SRPŠ M. Alše

Stanovy SRPŠ M. Alše Stanovy SRPŠ M. Alše I. Název a sídlo spolku 1. Název: Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše Zkratka názvu: SRPŠ M. Alše 2. Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše (dále jen SRPŠ nebo spolek ) byl založen

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Občané za spokojené bydlení

Občané za spokojené bydlení STANOVY SPOLKU Občané za spokojené bydlení 2015 (verze dle NOZ) S t a n o v y s p o l k u Občané za spokojené bydlení Čl. 1 Sídlo a cíl činnosti 1. Sídlo spolku Občané za spokojené bydlení (dále jen OSB

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy I. Název, sídlo a charakter spolku Stanovy Spolku rodičů a přátel školy Název spolu je: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ v Ploskovicích, zkratka SRPŠ Ploskovice. Sídlo spolku je na adrese Ploskovice

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín I. Úvodní ustanovení a výklad pojmů pro účely těchto stanov 1. "OZ" se rozumí zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 2. "Pozemky Spolku" se rozumí souhrnné označení

Více

Studentská unie VŠTE, z.s.

Studentská unie VŠTE, z.s. Stanovy zapsaného spolku Studentská unie VŠTE, z.s. ČÁST I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název spolku Název zapsaného spolku- (dále jen spolek ) je: Studentská unie VŠTE, z.s. a oficiální zkratkou pro název

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

Volební a jednací řád akademického senátu fakulty. Část II. Základní ustanovení. Volební řád

Volební a jednací řád akademického senátu fakulty. Část II. Základní ustanovení. Volební řád Vnitřní předpis fakulty Technická univerzita v Liberci Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Volební a jednací řád akademického senátu fakulty Část I. Základní ustanovení Článek 1 Úvodní

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

SKUPINA ČEZ Předběžné výsledky dle IFRS k 31. 12. 2005 Dceřiné podniky (v mil. Kč) Severočeské doly a.s.

SKUPINA ČEZ Předběžné výsledky dle IFRS k 31. 12. 2005 Dceřiné podniky (v mil. Kč) Severočeské doly a.s. 31. 12. 2005 Severočeské doly Západočeská Severočeská Východočeská Středočeská Severomoravská energetika, energetika, energetika, energetická energetika, a. s. celkem 9 902 1 201 645 873 1 225 10 003 6

Více

Schváleno Výroční konferencí ČSTS Statut Rozhodčí rady ČSTS STATUT ROZHODČÍ RADY ČSTS

Schváleno Výroční konferencí ČSTS Statut Rozhodčí rady ČSTS STATUT ROZHODČÍ RADY ČSTS STATUT ROZHODČÍ RADY ČSTS Článek 1 Základní ustanovení 1.1 Rozhodčí rada Českého svazu tanečního sportu (dále jen Rada ) je rozhodčím a odvolacím orgánem Českého svazu tanečního sportu (dále jen ČSTS ).

Více

ZŠ V SADECH, z. s. Dne vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ V Sadech,

ZŠ V SADECH, z. s. Dne vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ V Sadech, STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI ZŠ V SADECH, z. s. I. Úvodní ustanovení Dne 3. 12. 1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ V Sadech, se sídlem V Sadech 560, 580 01 Havlíčkův Brod,

Více

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ MĚSTO POLNÁ Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ Zastupitelstvo města Polná se na svém 2 zasedání dne 10. prosince 2018 usnesením č. ZM-.../02/2018 usneslo vydat v souladu

Více

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smluvní strany: uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

STANOVY SPOLKU SRPŠ při SPŠPaS Pardubice z. s.

STANOVY SPOLKU SRPŠ při SPŠPaS Pardubice z. s. STANOVY SPOLKU SRPŠ při SPŠPaS Pardubice z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo 1.1 Název spolku je SRPŠ při SPŠPaS Pardubice z. s.. 1.2 Sídlo spolku je umístěno na adrese Náměstí Republiky 116, 531 14 Pardubice.

Více

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku Stanovy spolku I. Název a sídlo spolku Spolek nese název (dále jen "spolek ) a má své sídlo v Chrudimi, na adrese Čáslavská 973, 537 04 Chrudim IV. II. Úvodní ustanovení 1. Spolek je dobrovolným svazkem

Více

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13 USNESENÍ Pacientské rady ministra zdravotnictví ze dne 12. září 2018 č. 13 ve věci přijetí Jednacího řádu pracovních skupin Pacientské rady ministra zdravotnictví Pacientská rada ministra zdravotnictví

Více

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob S T A T U T zájmového sdružení právnických osob EUROREGION PRADĚD 1 NÁZEV, SÍDLO A PRÁVNÍ FORMA 1. Název sdružení: Euroregion Praděd 2. Sídlem Euroregionu Praděd je Vrbno pod Pradědem, ul. Nové doby 111,

Více

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč)

SKUPINA ČEZ Konsolidovaná rozvaha dle IFRS (v mil. Kč) Konsolidovaná rozvaha Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 31.12.2009 31.3.2010 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 509 618 510 722 Oprávky a opravné položky -266 377-270 027 Dlouhodobý hmotný majetek, netto

Více

Hlasovací a jednací řád

Hlasovací a jednací řád Hlasovací a jednací řád I Základní ustanovení článek 1 Jednací a volební řád Společenství vlastníků jednotek Puškinova č.o/č.p 523/45, 524/47 a 525/49 Vyškov ( dále jen SVJ) upravuje postup orgánů družstva

Více

CEZ GROUP Balance Sheet in accordance with IFRS as of December 31, 2008 Subsidiaries (in CZK Millions)

CEZ GROUP Balance Sheet in accordance with IFRS as of December 31, 2008 Subsidiaries (in CZK Millions) CEZ GROUP Balance Sheet in accordance with IFRS as of December 31, 2008 Subsidiaries (in CZK Millions) ALLEWIA leasing CEZ Bosna i Hercegovina d.o.o. CEZ Bulgaria EAD CEZ Ciepło Polska sp. z o.o. CEZ Deutschland

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute

STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute 1 STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název občanského sdružení je: Lepage Research Institute (dále jen sdružení ). 2) Sídlem sdružení

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Čj: MULA43329/2010 Počet listů dokumentů: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Preambule Zastupitelstvo města Lanškroun (dále jen,,zastupitelstvo ) ustanovuje

Více

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov STANOVY Odborové organizace PILA Paskov Ve smyslu ustanovení Listiny základních práv a svobod, kde je zakotveno i právo občana se svobodně sdružovat s jinými na ochranu svých hospodářských a sociálních

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice

Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice Sídlo spolku:

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

Statut Rady pro výzkum a vývoj

Statut Rady pro výzkum a vývoj Statut Rady pro výzkum a vývoj P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2005 č. 82, ve znění usnesení vlády: ze dne 19. října 2005 č. 1354, ze dne 15. listopadu 2006 č. 1321, ze dne 19. března 2007

Více

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem vlády ČR v oblasti

Více

Zástupci volení z řad zletilých žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků: Jiří Kuča Petr Bártek

Zástupci volení z řad zletilých žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků: Jiří Kuča Petr Bártek Školská rada při Střední škole zemědělství a služeb, Město Albrechtice, příspěvková organizace byla zřízená dne 1.9. 2005, usnesením rady Moravskoslezského kraje č.18/895 ze dne 13. července 2005 (ev.

Více

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Článek I Úvodní ustanovení Národní koordinační skupina pro zavedení eura v České republice (dále jen NKS) je zřizována na základě

Více

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s.

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. Článek 1. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. (dále jen Spolek

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek školy U Obory

STANOVY SPOLKU. Spolek školy U Obory STANOVY SPOLKU Spolek školy U Obory 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Spolek školy U Obory (dále jen "Spolek") je samosprávným a dobrovolným svazkem sdružujícím především zákonné zástupce (dále jen "rodiče") žáků

Více

Stanovy klubu Sincoolka

Stanovy klubu Sincoolka Stanovy klubu Sincoolka Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Plný název klubu je Sincoolka, oficiální zkratka je SIN. 2. Klub Sincoolka (dále jen SIN ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ). 3.

Více

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1 Účel Jednacího řádu RHSD V návaznosti na platný Statut Rady hospodářské a sociální dohody ČR (dále jen RHSD ČR) upravuje Jednací

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Stanovy název spolku, z. s.

Stanovy název spolku, z. s. Stanovy název spolku, z. s. Část 1 - Obecná ustanovení 1 Název, sídlo a obvod činnosti spolku Název spolku zní xxxxxxxxxxxxxx, z.s. Sídlem spolku je xxxxxxxxxxxxxx. 2 Účel spolku (1) Účelem spolku je xxxxxxxxxxxx

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy FILMIUM, občanské sdružení Stanovy Čl. 1 Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ FILMIUM, občanské sdružení (dále jen Sdružení ) je neziskovým občanským sdružením založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

Stanovy. Základní ustanovení

Stanovy. Základní ustanovení Stanovy Občanské sdružení Asociace pro mediální pedagogiku je dobrovolné společenství občanů, sdružující vědecké pracovníky, učitele a jiné osoby se zájmem o mediální pedagogiku a disciplíny hraniční a

Více

Výňatek týkající se EPR ze zákoníku práce Přístup k nadnárodním informacím a projednání 25d Společná ustanovení

Výňatek týkající se EPR ze zákoníku práce Přístup k nadnárodním informacím a projednání 25d Společná ustanovení Výňatek týkající se EPR ze zákoníku práce Přístup k nadnárodním informacím a projednání 25d Společná ustanovení (1) Právo zaměstnanců zaměstnavatelů s působností na území Evropských společenství na nadnárodní

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

Stanovy Spolku přátel Třeboně

Stanovy Spolku přátel Třeboně Stanovy Spolku přátel Třeboně strana 1 Stanovy Spolku přátel Třeboně Článek 1. Název a sídlo 1. Název občanského sdružení je: Spolek přátel Třeboně ( dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku přátel Třeboně je:

Více