Krajská soutěž amatérských filmů 2014 Český videosalon 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Krajská soutěž amatérských filmů 2014 Český videosalon 2014"

Transkript

1

2 Krajská soutěž amatérských filmů 2014 Český videosalon 2014 Krajská soutěž neprofesionální filmové tvorby za Královéhradecký kraj se konala poslední dubnový víkend v příjemném prostředí Knihovny města Hradce Králové. Celkem se do soutěže přihlásilo 39 autorů s 53 filmy. Někteří tvůrci představili snímků hned několik. Sváděl se boj o sady medailí a postup do celostátní soutěže v jedné z těchto kategorií: dokument, reportáže a publicistika, hrané snímky, animované snímky a videoklipy. Program byl velmi nabitý. Během pátečního odpoledne se 23 snímků představilo ve dvou blocích po 90 minutách. Po nich následoval rozborový seminář, kde pětičlenná porota složená z pedagoga FAMU a režiséra Rudolfa Adlera, dramaturga České televize Martina Štolla, mistra střihu Jana Pemla, kameramana Jana Vlnase a filmové metodičky Jarmily Šlaisové hodnotila zhlédnuté snímky. Pozitivní byla otevřenost s jakou chválila nebo kritizovala promítaná díla a autoři se k tomu mohli vyjádřit. Sobotní dopoledne dalo prostor dalším dvěma filmovým blokům obsahujícím 17 snímků a odpoledne filmová projekce končila posledními 13 projekty. Pak opět následoval seminář a vyhlášení vítězů. Vítězem v kategorii hraný snímek se stal talentovaný mladý tvůrce Šimon Štefanides z Rychnova nad Kněžnou se snímkem Dva v jednom.v téže kategorii získal ještě čestné uznání za film Praotec Čech. Navíc získal i Cenu hejtmana Královohradeckého kraje za soutěžní kolekci filmů. Další cenu do Rychnova přivezl zkušený tvůrce Jaroslav Doleček za snímek Dežaví po česku, který dostal nejen cenu diváků ale i čestné uznání v kategorii videoklipů. Třetí Rychnovský tvůrce Jaromír Schejbal získal 3.místo v kategorii reportáž a publicistika za snímek Began se vrací. Mladému vítězi jsme položili několik otázek. Kdy jste se dostal k natáčení filmů a kdo vás k nim přivedl? K natáčení jsem se dostal asi v 11 letech, kdy jsem si hrozně moc přál kameru, chtěl jsem si s tím hrát, protože mě to hrozně bavilo. Co mě nebavilo bylo třeba natáčet dovolený. A první hraný film jsem začal dělat když mi bylo 14 let. Mě snad k tomu ani nikdo nepřivedl, protože jsem se vždycky rád díval na filmy, líbilo se mi to a tak jsem to začal vlastně dělat sám. Jaká složka filmu vás nejvíce láká? Tak mě nejvíce baví režie a potom střih. Co mě zas tak moc nebaví je psaní scénáře. Je to na tom filmu vlastně to nejtěžší, chytit nějak ten nápad, tak, aby to dávalo smysl, aby tam byla zápletka. To je pro mě asi to nejtěžší. Kam si chodíte pro nápady na filmy? Tak většinou to přijde tak nějak náhodně. Člověk si s někým povídá, něco zaslechne a pak ho něco napadne. Je to dost nevyzpytatelný, není na to nějaký mustr nebo návod.

3 O soutěžních filmech Mezi letošními filmy, které se na soutěži představily, jsme nalezly dokumenty, reportáže i videoklipy autorů z celého kraje, z Nové Paky, Nového Města nad Metují, Police nad Metují, Opočna, České Skalice, Vamberka, Trutnova, Lázní Bělohrad nebo Náchoda. Program doplnilo mnoho dalších zajímavých snímků i autorů z jiných krajů, který z vlastní vůle chtěli soutěžit v našem kraji a jimž to regule soutěže umožňují. Například dokument Vladimíra Broka o živém orloji v Krásném Lese, nebo Zuzany Dobiášové, o šetrné domácí péči pro těžce nemocné starší občany s názvem Doma to je něco úžasnýho. Od známých autorů kraje jsme se podívali do Suchého dolu ve filmu Miroslava Šolce, který představil rodinnou hospodářskou usedlost. Miroslav Trudič nás zase vzal v poutavých reportážích nejen za hranice země, na bůvolí závody, ale i na dech beroucí cvičení záchranných integrovaných složek Královéhradeckého kraje na Rozkoši. Mladý tvůrce Marek Čtvrtečka z Trutnova ukázal poutavou a dynamickou kamerou místo, kam se málokdo opováží vkročit, a to na festival Obscene Extreme Festival ve stejnojmenném názvu filmu. Podzimní poetiku Černíkovic, svého bydliště, poodhalil zase Vladimír Locker. Karel Pokorný představil sugestivní a imaginární výpověď staré lípy ve filmu Testament umírající lípy. Netradiční vesnická zabíjačka byla k vidění od Jaromíra Schejbala a v druhém jeho filmu, Began se vrací, ukázal zase závod chladnokrevných koní. Letos nechyběl ani záznam ze známého modelářského hnutí Bzuk film, kdy jejich lídr Zdeněk Sršen představil film s podtitulem S blechou na vrchol. První soutěžní klání si odbil Jiří Horák z Hradce Králové, který představil hned 5 snímků. Provedl nás například naučnou stezkou nebo návštěvou Skadarského jezera. Podobné téma měl i dokument zkušeného autora Zdeňka Strouhala z Trutnova, Jak jsem potkal kamení, který pojednává o kamenných stezkách v Krkonoších. Zajímavé pojetí nabídl Jaroslav Černý z Opočna, který natočil parafrázi na život holubů a jejich vzájemnou diskuzi. Co se skrývá pod filmem Elixír mládí, Jiřího Matějky, to byla do poslední chvíle záhada. Nakonec všichni přítomni v sále zjistili, že je to příběh muže, který díky svému vynálezu skoncoval s alergiemi, vyléčil si plotýnky a spravil všechny zuby. Zrakově hendikepovaný Vladimír Kaláb, který používá kameru jako své dokonalejší oči, nás vzal na poučnou cestu své poslední dovolené, kterou obohatil tematickou hudbou jižního folklóru. Hrané filmy mladých autorů nabídly od komedie, přes pohádku až po zajímavé kombinace žánrů. Pohádka není častým jevem na soutěžích tohoto typu. A byli jsme šokováni, jaká počítačová kouzla předvedl nám známý kouzelník Jiří Česák ze sousedních Pardubic. Mezi mladými tvůrci, v kategorii hraných filmů exceloval nadaný

4 tvůrce Šimon Štefanides z Rychnova nad Kněžnou, když představil svůj nový výpravný a kostýmový film o Praotci Čechovi. A doplnil ho hned dalšími třemi, z kterých se ten s názvem Dva v jednom umístil nejvýše. Další talentovaní tvůrci, jako Tereza Kolaříková, mladá začínající autorka, předvedla svůj thrillerový film Osudová dovolená, který natočila ve 14 letech se svým rodinným ansámblem. Obdržela za to cenu za zajímavý tvůrčí počin mladého autora od sponzora Sony center v Hradci Králové. Osud z komiksu, peripetie různých postav v hradeckém parku s komentářem Kryštofa Hádka zase představil hradecký tvůrce Radek Hochmana a bylo z toho stříbrné místo. I animované filmy měli na soutěži své zastoupení, Záblesky Fantazie a Takové normální závody představil Vojtěch Řehák z Nové Paky. Johan Cestr, hradečák, s exoticky znějícím jménem, nabídl krátký film s názvem Těžký život rytířů a kategorii animovaných filmů doplnila Tereza Kráčmarová z Lázní Bělohrad s filmem Architecture on a plate Around the World, který nechyběl na seznamu oceněných. Kategorie videoklipů byla slušně obsazená. Nabídla zajímavý rytmický hudební klip Givy, kapely Moment, od mladého tvůrce Davida Baldy z Hradce Králové, zábavný videoklip Kérka od Lukáše Báchora, jenž se stal i vítězem, nebo punkový nářez s válkou v srdci War in your heart od Vladimíra Luňáčka z Hradce Králové, videoklip o VHS kazetě studentů hradecké kybernetiky VCR a nečekanou a o to radostnější věc. Videoklip od legendárního rychnovského tvůrce Jaroslava Dolečka, který ze svých filmů natočených v letech zpracoval klip na skladbu Tomáše Kluse a obrazově jsou platné i dnes. Není divu, že tento videoklip si odnesl cenu diváků. Do nejméně obsazené kategorie experimentů zasáhli ještě dva mladí tvůrci z Police nad Metují, jež jsou svědomitě vedeni a podporováni tamní uměleckou školou. Je jimi šikovná Gabriela Palijová a již na soutěži v Hradci známý, talentovaný Jakub Voves, kterého jsme se taktéž zeptali na dojmy ze soutěže. Co Tě přivedlo na myšlenku točit filmy? Je to jen momentální zájem nebo se tomu chceš věnovat dál? K filmu mě dovedl můj taťka. Jednou mně dal do ruky svoji kameru a zeptal se mě, jestli bych si nechtěl něco zkusit natočit. Tak jsem se do toho pustil a náramně mě to bavilo. Ještě téhož dne jsem si to sestříhal. Byl to první film. Nebyl to žádný zázrak. Šlo o zimní procházku s rodiči. Naprosto obyčejná událost. Chodil jsem do grafického studia v ZUŠ Police nad Metují a tak jsem svému panu učiteli Vladimíru Beranovi přinesl film ukázat. Vytkl mně na filmu spoustu chyb a příště - v dalším fimu - se sice objevily nové chyby, ale ty prve vytčené už ne. Takhle jsem delší dobu filmoval a stříhal. Vesměs to byly jednoduché dokumentíky z Machova a okolí (bydliště). Později jsem se stal součástí týmu NAŠA TV pod grafickým studiem ZUŠ.

5 Jaké to bylo na Videosalónu poslouchat odbornou porotu, která komentovala tvůj záměr? Dokáže Tě to povzbudit, donutit k zamyšlení nebo naopak odradit od další tvůrčí činnosti? Účast na festivalu byla velmi povzbudivá. Možná jsem si více, než postoje poroty užil atmosféru. Spousta mladých i starších lidí nadšená pro tvoření filmů, mnoho různých přístupů u každého jinak svébytný. Dále se mi podařilo navázat několik, byť drobných, kontaktů. Co se dá říct konkrétně k porotě. Líbilo se mi, že filmy neodbíjeli několika poznámkami. Diskutovali o nich, snažili se je i nějak interpretovat. Jejich řeč mi dala spoustu skvělých myšlenek. Už před soutěží jsem věděl, že bych film udělal dnes trochu jinak. Ale po ní jsem byl úplně nadšen pro natáčení jiného filmu. Setkat se s tím, jak porota vnímá, jak si představuje cíle filmu a to všechno bylo zkrátka velikým hnacím motorem, který mi dal spoustu energie do dalšího tvoření. Fotografie z krajské filmové soutěže 2014:

6 Fotografie z krajské filmové soutěže 2014: O

7 Výherci hmotných cen krajské filmové soutěže: CENA HEJTMANA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Fotoaparát/camcorder Sony NEX Šimon Štefanides za soutěžní kolekci filmů CENA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ZA KAMERU - PETRA PRIMY Videokamera Sony Full HD V Melounovém Cukru - Gabriela Palijová CENA SONY CENTER Hradec Králové - za zajímavý tvůrčí počin mladých autorů Hifi sluchátka s MP3 přehrávačem Sony Osudová dovolená - Tereza Kolaříková CENA DIVÁKŮ Kompaktní fotoaparát Sony Cybershot "Dežaví" po česku - Jaroslav Doleček

8 Sumarizace pořadatele Krajská soutěž na půdě městské knihovny se z organizačního hlediska vydařila. Nejpotěšitelnějším faktem byl počet soutěžních filmů v počtu 53 a vysoká účast autorů filmů. Ti i s ostatními diváky tvořili příjemnou a důstojnou kulisu v sále. Na slavnostní zakončení soutěže bylo v sále přítomno dokonce okolo 70 osob a bylo nutno přistavět sedadla. Předávání cen se ujali spolu s porotou soutěže hosté, Jaroslava Vydarená, ředitelka Impulsu Hradec Králové, Otakar Ruml, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje a Miroslav Tuščák, odborný metodik Niposu Artama Praha. Byly vydány všechny věcné ceny, všichni autoři si je převzali osobně z rukou předávajících hostů. Počet ubytovaných autorů a porotců bylo necelých dvacet. Ohlasy účastníků na změnu konání, namísto Country Clubu Lucie, byly až na pár výjimek zcela pozitivní. Lidé oceňovali důstojné, moderní a čisté prostředí, služby kavárny pod jednou střechou, polohu v centru města a v neposlední řadě pohodlné parkování zdarma. Poněkud problematičtější se jevilo stravování účastníků, jelikož služby kavárny nabídly pouze studenou kuchyni. Taktéž bez výhrad se k organizačnímu zajištění a průběhu soutěže vyjádřila odborná porota. Vyjádření poroty ke kvalitě filmů Odborná porota zhlédla všechny soutěžní snímky a po zevrubné debatě ocenila především zájem amatérských filmařů o obor. Vyplývá to z početné kolekce, která ovšem letos patřila spíše ke kvalitativnímu průměru. O to více porota uvítala výsledky mladých, jež se tak stávají nadějí a příslibem do budoucnosti. Bilance filmů na celostátní soutěži Český videosalon 2014 Autoři z Královéhradeckého kraje (a ti co soutěžili na krajském kole v Hradci Králové) z celostátní soutěže neprofesionální filmové tvorby Český videosalon, která se konala v Ústí nad Orlicí ve dnech přivezli celkem 15 ocenění z 31 možných, tudíž úctyhodná polovina patřila pouze do našeho kraje. Nejvýrazněji autoři obsadili kategorii videoklipů, kde náš region získal úplně všechna místa a čestné uznání. První místa patří našemu kraji také v kategorii reportáží a experimentu, třetí místa a uznání v kategoriích hraný film a dokument. Nejúspěšnějším autorem našeho kraje byl Miroslav Trudič z Náchoda, který vyhrál kategorii reportáží i videoklipů.

9 Krajské kolo: PROTOKOL krajského kola celostátní soutěže neprofesionální filmové tvorby ČR ČESKÝ VIDEOSALON 2014 Královéhradecký kraj Termín konání: Místo konání: Pro kraj(e): Porota: Seznam postupujících filmů: Knihovna města Hradce Králové, Wonkova 1262/1a, Hradec Králové Královéhradecký kraj Rudolf Adler, Martin Štoll, Jan Peml, Jan Vlnas, Jarmila Šlaisová Ocenění Název filmu Autor Kat. *) Délka 2.místo Naše bábina malovací Vladimír Císař D 15 2.místo Moje boje Anna Košťálová D 11 3.místo Doma, to je něco úžasnýho Zuzana Dobiášová D 26 3.místo Gedeon Majunke: architekt Tater Jakub Hromádko D 8 ČÚ Suchý důl, č.p. 1, Šolcovna Miroslav Šolc D 11 1.místo Rozkoš Rescue 2013 Miroslav Trudič R 5 2.místo Obscene Extreme Festival 2012 Marek Čtvrtečka R 3 3.místo Began se vrací Jaromír Schejbal R 15 ČÚ Bůvolí závody Miroslav Trudič R 5 1.místo Dva v jednom Šimon Štefanides H 7 2.místo Jacob, já a siréna Jan Vondráček H 8 2.místo Osud z komiksu Radek Hochman H 18 3.místo Multiasking Martin Bohadlo H 8 ČÚ Praotec Čech Šimon Štefanides H 4 3.místo Architecture on a plate Aroundtheworld Tereza Kráčmarová A 2 2.místo V Melounovém Cukru Gabriela Palijová E 9 ČÚ Stínidla Jakub Voves E 10 1.místo Kérka Lukáš Báchor V 3 2.místo Rook Drop In Vojtěch Koblížek V 3 3.místo War in your heart Vladimír Luňáček V 3 ČÚ Tour De Torpedo Miroslav Trudič V 3 s postupem ČÚ Dežaví po česku Jaroslav Doleček V 5 ČÚ bez Givy David Balda V 4 postupu *) D- Dokument, R- Reportáž, H-Hraný, A-Animovaný, E-Experimentální, V-Videoklip

10 Propagační materiály: plakát program letáček katalog z tisku z tisku z tisku webové stránky

11 Informace o pořadateli Pořadatel: Spolupořadatel: Finanční podpora: Sponzor: Partneři: Východočeské volné sdružení pro amatérský film a video Impuls Hradec Králové, centrum podpory uměleckých aktivit Knihovna města Hradce Králové Královéhradecký kraj Statutární město Hradec Králové Ministerstvo kultury České republiky Sony Center Hradec Králové Nipos Artama Praha Filmdat Informace o organizačním štábu Organizátor: Pokladník: Moderátor: Grafická podoba: Prezence: Redaktor: Foto: Technický štáb: PR: Porota: Ondřej Krejcar Martin Škrobák Stanislav Verner Šárka Hochmanová Mario Alfieri Ilona Chytráčková Petra Lukášková Vítek Formánek Eva Csöelová Radek Hochman Tomáš Hochman Vladimíra Svobodová Rudolf Adler Jarmila Šlaisová Martin Štoll Jan Peml Jan Vlnas VčVSAFV ve spolupráci s Impulsem Hradec Králové, 8/2014

12

www.impulshk.cz/videosalon

www.impulshk.cz/videosalon www.impulshk.cz/videosalon Ceny soutěže 1.- 3.cena v každé žánrové kategorií s postupem do celostátního kola Čestná uznání s postupem do celostátního kola a bez postupu CENA HEJTMANA KRÁLOVÉHRADECKÉHO

Více

Český Videosalon poprvé v Novém Městě nad Metují

Český Videosalon poprvé v Novém Městě nad Metují Český Videosalon poprvé v Novém Městě nad Metují Tradiční krajská filmová soutěž pro Královohradecký kraj s názvem Český Videosalon se přesunula z Hradce Králové do Nového Města nad Metují. Za krásného

Více

i CH ČESKÝ VIDEOSALON 66. ročník 13. DUBNA 2019 KINO LUNÍK ČERVENÝ KOSTELEC Krajská filmová soutěž pro Královéhradecký kraj

i CH ČESKÝ VIDEOSALON 66. ročník 13. DUBNA 2019 KINO LUNÍK ČERVENÝ KOSTELEC Krajská filmová soutěž pro Královéhradecký kraj v Y B e C T il F i CH m ČESKÝ VIDEOSALON 2019 66. ročník 13. DUBNA 2019 KINO LUNÍK ČERVENÝ KOSTELEC KR H S Z m N Krajská filmová soutěž pro Královéhradecký kraj ČESKÝ VIDEOSALON 2019 66. ročník 13. DUBNA

Více

Filmová soutěž Královéhradeckého kraje

Filmová soutěž Královéhradeckého kraje O kině 3D KINO LUNÍK Červený Kostelec se 26. června 2012 po digitalizaci a rekonstrukci interiéru znovuotevřelo široké veřejnosti. Do sálu kina jak na stěny, tak i na strop byl namontován špičkový akustický

Více

KRAJSKÁ SOUTĚŽ AMATÉRSKÝCH FILMŮ

KRAJSKÁ SOUTĚŽ AMATÉRSKÝCH FILMŮ 2 / 2013 Z P R A V O D A J V Ý C H O D O Č E S K Ý C H F I L M A Ř Ů KRAJSKÁ SOUTĚŽ AMATÉRSKÝCH FILMŮ K r á l o v é h r a d e c k ý k r a j 11. - 12. května 2013 COUNTRY CLUB LUCIE HRADEC KRÁLOVÉ 2468-2483

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka Jágrův gól roku i Paterův hlas na festivalu Klapka 20.02.2013 - Kladenský festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka

Více

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání:

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání: Z á p i s z 33. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 10. listopadu 2011 od 13 hodin v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Přítomni:

Více

Z á p i s. Mgr. Ivana Kudrnáčová, PhDr. Tomáš Rybička, Ing. Milan Smolík, Bc. Lucie Barešová, Mgr. Martina Berdychová (v. z. Ing.

Z á p i s. Mgr. Ivana Kudrnáčová, PhDr. Tomáš Rybička, Ing. Milan Smolík, Bc. Lucie Barešová, Mgr. Martina Berdychová (v. z. Ing. Z á p i s z 2. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konaného dne 21.2.2017 od 14 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: MUDr. Zdeněk Fink,

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2007/08 zpracováno 19. 6. 2008 PODZIM 2007 20. 9. 2007 Koncert pro Městský úřad Litomyšl, Zámecké divadélko,

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Druhý ročník soutěže Jetřichovská buchta - Broumovsko. Napsal uživatel Petra Jansová Pátek, 09 Listopad :52

Druhý ročník soutěže Jetřichovská buchta - Broumovsko. Napsal uživatel Petra Jansová Pátek, 09 Listopad :52 Po loňském úspěchu soutěže o nejlepší "Jetřichovskou buchtu" se první listopadovou sobotu konal již druhý ročník přátelského vesnického klání pekařek a pekařů, jehož letošním tématem bylo OVOCE. {jathumbnail

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

DIVADELNÍ FESTIVAL. Zúčastněné soubory. Název souboru Město Země Počet Zřizovatel DS Jiráskova divadla Hronov ČR 13

DIVADELNÍ FESTIVAL. Zúčastněné soubory. Název souboru Město Země Počet Zřizovatel DS Jiráskova divadla Hronov ČR 13 Ročník 15 Datum 7. - 11. 3. 2012 Počet festval. dnů 5 Režie Naďa Gregarová Pořadatel Porota Obchodník s deštěm Krákorání na Krákorce Otylka Plynové lampy Makaphovy dary Hrobka s vyhlídkou Osm žen a přišel

Více

Občanské sdružení Ekofilm

Občanské sdružení Ekofilm Občanské sdružení Ekofilm OS EKOFILM PROJEKTY ROKU 2013 Občanské sdružení EKOFILM se i v roce 2013 snažilo naplňovat své stanovy. Pracovalo na projektech, které podporují vzdělávání za pomocí filmů. Uspořádalo

Více

Olympijský šplh v Novém Městě nad Metují

Olympijský šplh v Novém Městě nad Metují Olympijský šplh v Novém Městě nad Metují V neděli 26. června 2011 se konal v areálu sokolovny v Novém Městě nad Metují již VII. ročník výjimečných závodů ve šplhu na čtrnáctimetrovém laně Velká cena Nového

Více

Týden 17. 1. - 23. 1. 2015

Týden 17. 1. - 23. 1. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 17. 1. - 23. 1. 2015 Videomapping na Bílou věž O tradičním novoročním setkání v Hradci Králové nazvaném První den spolu jste jistě už všichni slyšeli. To letošní se však od

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

INFOKONTEJNER. čtvrtletník akciové společnosti Pražské služby 9. ročník 1 2014 NEPŘEKONATELNÝ INFOSERVIS

INFOKONTEJNER. čtvrtletník akciové společnosti Pražské služby 9. ročník 1 2014 NEPŘEKONATELNÝ INFOSERVIS PS INFORMUJÍ 2, 5 PS SPOLEČENSKY 3 INFOKONTEJNER čtvrtletník akciové společnosti Pražské služby 9. ročník 1 2014 PS ZAMĚSTNANCŮM 7 NEPŘEKONATELNÝ INFOSERVIS INFOKONTEJNER 01 2014 ČTVRTLETNÍK AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

Více

Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00

Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00 *Filmové projekce s debatou v Divadle 29 Tisková zpráva Filmová projekce: CESKÝ MÍR Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00 www.filmfuse.cz Úterý 07. 12. 2010 v 19.00 / Divadlo 29 Vstupné: 70 Kč ČESKÝ MÍR

Více

Zpráva o soutěži videí Technika kolem mne, 2017

Zpráva o soutěži videí Technika kolem mne, 2017 Zpráva o soutěži videí Technika kolem mne, 2017 Pražská vědeckotechnická společnost, z. s. (PVTS) jako členská organizace ČSVTS (Český svaz vědeckotechnických společností) zorganizovala v roce 2017 soutěž

Více

StarDance VI když hvězdy tančí 2013

StarDance VI když hvězdy tančí 2013 StarDance VI když hvězdy tančí 2013 Na podzim 2013 připravila Česká televize další řadu soutěže StarDance VI když hvězdy tančí. Moderátorské role se již tradičně zhostil pár Tereza Kostková a Marek Eben,

Více

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář Každý šot, klip, krátké video či snímek by měl mít předem propracovanou strukturu, v níž je jasně rozvrženo, co má který člověk podílející

Více

DIVADELNÍ FESTIVAL 2001

DIVADELNÍ FESTIVAL 2001 DIVADELNÍ FESTIVAL 2001 Ročník : 4 Datum : 15. - 18. března 2001 Počet festivalových dnů : 4 Konference : Naďa Gregarová a Petr Mědílek Režie : Naďa Gregarová a Petr Mědílek Pořadatel : MKS Č.Kostelec

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Stejně jako předcházející ročníky, i jedničkový 11. ročník bude plný skvělé a kvalitní hudby, milých lidí a nezapomenutelných zážitků.

Stejně jako předcházející ročníky, i jedničkový 11. ročník bude plný skvělé a kvalitní hudby, milých lidí a nezapomenutelných zážitků. Ve dnech 7. a 8. srpna 2009 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná jedničkový 11. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Za

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á Informace a propozice k divadelní sekci NPS Divadelní sekce Náchodské Prima sezóny 2014 je koncipována jako soutěžní přehlídka studentského divadla umožňující setkání studentských divadelních kolektivů,

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 Základní umělecká škola E. Marhuly, Hudební 6, Ostrava Mar. Hory Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 MIMOŘÁDNOU CENU ŘEDITELE ŠKOLY Mladý talent Anně Pražákové za dlouhodobou

Více

10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018

10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu 10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018 organizace FKS Autor práce: Denisa Pernicová Rok: ZS 2018 Obsah Obsah... 3 Úvod... 4 1 Program a průběh 10. Vánočních

Více

ZPRAVODAJ Východočeského přeboru sk. A

ZPRAVODAJ Východočeského přeboru sk. A ZPRAVODAJ Východočeského přeboru sk. A Ročník 2016/17 Číslo 11 Dobruška 3.12.2016 Zpracoval: Petr Brandejs Dohrávkou odloţeného zápasu skončila podzimní část soutěţe. V této dohrávce lehce poráţí Dvůr

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více

SILVESTROVSKÝ BĚH - XXX. ročník

SILVESTROVSKÝ BĚH - XXX. ročník Tělocvičná jednota SOKOL, DDM Kostelec nad Orlicí SILVESTROVSKÝ BĚH - XXX. ročník konaný dne 31. prosince 2017 v Kostelci nad Orlicí Celkové pořadí 1 Král Vojtěch 1988 Severka Šumperk 20:01 2 Nechvíl Petr

Více

DIVADELNÍ FESTIVAL. Den Čas Diváků Tržba Diváků v sále , , ,

DIVADELNÍ FESTIVAL. Den Čas Diváků Tržba Diváků v sále , , , Ročník 14 Datum 3. - 6. 3. 2011 Počet festval. dnů 4 Režie Naďa Gregarová Pořadatel Porota MKS Č.Kostelec,DS NA TAHU, IMPULS H.Králové, Volné sdružení východočeských divadelníků Prof. Jan Císař, Prof.

Více

Na start zveme všechny závodníky i ryzí amatéry, kteří si chtějí zkusit, kolik mají sil na konci letní sezony.

Na start zveme všechny závodníky i ryzí amatéry, kteří si chtějí zkusit, kolik mají sil na konci letní sezony. TJ Sokol Klášterec nad Orlicí, Kašparova chata na Adamu a CYKLO JanoušekŽamberk pořád ají u příležitosti oslav 100 let Sokola v Klášterci nad Orlicí, na závěr cyklistické sezony veřejnou "Horskou časovku"

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Záchranáři v Trutnově mají nové stanoviště

Záchranáři v Trutnově mají nové stanoviště Záchranáři v Trutnově mají nové stanoviště 18.01.2012 16:11 HVĚZDAŽIVOTA.CZ Ve středu 18. ledna v 10 hodin dopoledne se uskutečnilo slavnostní předání nového výjezdového stanoviště v Trutnově. Záchranáři

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PERSEUS ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PERSEUS ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PERSEUS ZA ROK 2015 OBSAH 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení 2. Mezinárodní filmový festival T-film 2015 3. Finanční zpráva 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení V uplynulém

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

WWW.IMPULSHK.CZ/VIDEOSALON

WWW.IMPULSHK.CZ/VIDEOSALON WWW.IMPULSHK.CZ/VIDEOSALON Filmová soutěž poprvé v Novém Městě nad Metují Krajská fi lmová soutěž je zde a přináší sebou několik inovativních změn. Tou hlavní je, že akce se stěhuje z krajského města

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

KRAŤASY BEZ HRANIC TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD

KRAŤASY BEZ HRANIC TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD Pelhřimovský filmový festival je konceptem, který se snaží zapojit studenty a především jejich práce v konfrontaci s názorem veřejnosti. Otevíráme tak možnost studentům filmových

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Katharina Grosse & Maria Lassnig

Katharina Grosse & Maria Lassnig Katharina Grosse & Maria Lassnig Národní galerie v Praze, Veletržní palác Dne 17. 4. se vydala třída K4 na exkurzi, v rámci předmětu dějin umění, do Veletržního paláce, kde probíhaly výstavy umělkyň Kathariny

Více

StarDance VII když hvězdy tančí 2015

StarDance VII když hvězdy tančí 2015 StarDance VII když hvězdy tančí 2015 Na podzim 2015 připravila Česká televize v pořadí již sedmou řadu soutěže StarDance když hvězdy tančí. Moderátorské role se již tradičně zhostil sehraný pár Tereza

Více

Doufám, že Vás projekt Soutěž a Podnikej zaujme a věnujete mu chvíli svého času.

Doufám, že Vás projekt Soutěž a Podnikej zaujme a věnujete mu chvíli svého času. 2016 2017 Dobrý den, jmenuji se David Friedl a jsem zakladatelem a organizátorem projektu pro studenty středních škol Soutěž a Podnikej. Rád bych Vám jej v několika minutách představil a nabídl Vám možnost,

Více

Benefiční odpoledne pro Míšu vyneslo korun - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 15 Srpen :54

Benefiční odpoledne pro Míšu vyneslo korun - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 15 Srpen :54 V sobotu 12. srpna se na fotbalovém hřišti v Martínkovicích konala charitativní akce, jejímž cílem bylo získat finanční částku na nákup vertikalizačního stojanu pro zlepšení života desetileté Míši Zahradníkové.

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

Velikonoce na Fakultě managementu

Velikonoce na Fakultě managementu Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu Velikonoce na Fakultě managementu organizace FKS Autor práce: Denisa Pernicová Rok: LS 2018 Obsah Úvod...5 1 Program a průběh Velikonoc...6 1.1 Tvůrčí

Více

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě.

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě. Ve dnech 3. a 4. srpna 2007 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná 9. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Jedná se o jeden

Více

Pozvánka na Cyklokonferenci v Královéhradeckém kraji května 2009

Pozvánka na Cyklokonferenci v Královéhradeckém kraji května 2009 Pozvánka na Cyklokonferenci 2009 v Královéhradeckém kraji 26. - 30. května 2009 Vážení přátelé cyklistiky, je mi velikou ctí, že vás mohu tímto pozvat na další již tradiční cyklokonferenci konanou ve

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově www.nova.cz Pro více informací kontaktujte koordinátorku projektu Johanu Indrákovou, tel.: 777 886 555 e-mail: johana.indrakova@nova.cz Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově Vem si mě! Dvacet dívek,

Více

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická ... Název politické strany. 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. 37 let VŠ pedagog, proděkan fakulty

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická ... Název politické strany. 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. 37 let VŠ pedagog, proděkan fakulty Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konané ve dnech 7. a 8. října 2016 Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidáti: 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

Více

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí školní rok 2012/2013 1. Základní údaje Název školy: Základní umělecká škola Jablonné nad Orlicí Sídlo: Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384, PSČ 561 64 Kontakty:

Více

Animánie rozdala ceny

Animánie rozdala ceny Tisková zpráva 20. listopadu 2016, Plzeň Animánie rozdala ceny Dvanáct cen a devět čestných uznání rozdala v sobotu večer porota festivalu Animánie. Přehlídka, která se zaměřuje na audiovizuální tvorbu

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v ledním hokeji neslyšících

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v ledním hokeji neslyšících SPORTOVNÍ KLUB NESLYŠÍCÍCH HRADEC KRÁLOVÉ z.s. Předseda: Jaroslav Milich Milady Horákové 504, Hradec Králové, 50006 email: skn.hradec@gmail.com SMS:777905771 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v ledním hokeji

Více

Z P R Á V A ZE SOUTĚŽE UMĚLECKÝCH OBORŮ STŘEDNÍCH ŠKOLREGION 2017

Z P R Á V A ZE SOUTĚŽE UMĚLECKÝCH OBORŮ STŘEDNÍCH ŠKOLREGION 2017 Z P R Á V A ZE SOUTĚŽE UMĚLECKÝCH OBORŮ STŘEDNÍCH ŠKOLREGION 2017 Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 27. ledna 2017 V pátek 27. ledna 2017 jsme

Více

ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ. Akce: DĚTSKÁ TOUR SEVEROVÝCHOD 2010

ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ. Akce: DĚTSKÁ TOUR SEVEROVÝCHOD 2010 ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ Akce: DĚTSKÁ TOUR SEVEROVÝCHOD 2010 Termín: golfová sezóna 2010 Počet turnajů: 15 Kategorie: A - Mladší žáci a žákyně do 12 let B - Starší žáci a žákyně do 14 let C - Kadeti a kadetky

Více

Silniční běh O pohár Sedloňova

Silniční běh O pohár Sedloňova Výsledková listina Silniční běh O pohár Sedloňova Ročník: 46. 1.10.2016 Kategorie A - Muži do 34 let 1. 32 Krunka Kamil 1986 SK Nové Město nad Metují 00:33:32,55 2. 21 Janata Milan 1985 Salming 00:34:40,40

Více

Diskuze Knihovna věc veřejná ve Středočeském kraji [1]

Diskuze Knihovna věc veřejná ve Středočeském kraji [1] [1] Autor: KASALICKÁ, Ivona [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 3 [3] Rubrika: Trendy v knihovnách [4] Klíčová slova: Knihovna věc veřejná [5] Region: 02 Středočeský region [6] Ve středu 3. října 2018 proběhla

Více

Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 2. část

Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 2. část Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 2. část Volební obvod č. 51 Žďár nad Sázavou SENÁTOR JOSEF NOVOTNÝ Koncem minulého roku oslavili horníci uranových dolů v Dolní Rožínce 50 let od zahájení

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Svaz učitelů tance ČR ve spolupráci s Taneční školou BOHÉMIA Ing. Bohumil a Hana Černých za podpory Pardubického kraje a Ministerstva kultury ČR

Svaz učitelů tance ČR ve spolupráci s Taneční školou BOHÉMIA Ing. Bohumil a Hana Černých za podpory Pardubického kraje a Ministerstva kultury ČR Svaz učitelů tance ČR ve spolupráci s Taneční školou BOHÉMIA Ing. Bohumil a Hana Černých za podpory Pardubického kraje a Ministerstva kultury ČR pořádají Mistrovství ČR SUT plesových předtančení Mistrovství

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Pořadatelé a organizátoři:

Pořadatelé a organizátoři: KORESPONDENČNÍ VÝBĚROVÁ SOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatel soutěže: Česká rada Pionýra Pořadatelé a organizátoři: FOTOSOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatelem celorepublikové soutěže CLONA

Více

PRŮBĚŽNĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

PRŮBĚŽNĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 PRŮBĚŽNĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 PLÁNOVANÉ AKCE - TRVALKY PRVÉ ČŮRÁNÍ ŽIŽKY (XIII.) čtvrtek 30. duben (od 17.00 hod.) Při této nové tradici vítání jara si rodiče a děti hrají s barvami a se stavebnicí.

Více

Doufám, že Vás projekt Soutěž a Podnikej zaujme a věnujete mu chvíli svého času.

Doufám, že Vás projekt Soutěž a Podnikej zaujme a věnujete mu chvíli svého času. 2016 2017 Dobrý den, jmenuji se David Friedl a jsem zakladatelem a organizátorem projektu pro studenty středních škol Soutěž a Podnikej. Rád bych Vám jej v několika minutách představil a nabídl Vám možnost,

Více

Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou. Hodnocení sezóny 2014. www.stalak-devoss.

Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou. Hodnocení sezóny 2014. www.stalak-devoss. Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou Hodnocení sezóny 2014 www.stalak-devoss.cz Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad Kněžnou Tým STALAK DeVOSS

Více

SILVESTROVSKÝ BĚH - XXXI. ročník

SILVESTROVSKÝ BĚH - XXXI. ročník Tělocvičná jednota SOKOL, DDM Kostelec nad Orlicí SILVESTROVSKÝ BĚH - XXXI. ročník konaný dne 31. prosince 2018 v Kostelci nad Orlicí Celkové pořadí 1 Král Vojtěch 1988 Severka Šumperk 18:41 2 Bílek David

Více

LIBEŇSKÁ VETERANIÁDA

LIBEŇSKÁ VETERANIÁDA LIBEŇSKÁ VETERANIÁDA Veteráni zahájili atletickou sezónu na dráze AC PRAHA 1890 dne 23. dubna 2016 Další úspěšné veteránské zahajovačky na dráze uspořádali atleti z AC PRAHA 1890. K úspěchu přispělo 35

Více

StarDance V když hvězdy tančí 2012

StarDance V když hvězdy tančí 2012 StarDance V když hvězdy tančí 2012 Na podzim 2012 připravila Česká televize pro diváky další řadu soutěže StarDance V když hvězdy tančí. Moderátorské role se opět chopil již sehraný pár Tereza Kostková

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

VÝROBNÍ LIST PRAKTICKÝCH CVIČENÍ FAMU

VÝROBNÍ LIST PRAKTICKÝCH CVIČENÍ FAMU Výrobní číslo: OBOROVÉ DOKUMENT 1.r VE SPOLUPRÁCI S KZT Jméno studenta: Datum: Podpis:...... Vedoucí pedagog dílny: Datum: Podpis:...... Vedoucí produkce STUDIA FAMU: Datum: Podpis:....... ZVUKOVÉ CVIČENÍ

Více

SVATEBNÍHO KAMERAMANA

SVATEBNÍHO KAMERAMANA Luboš Konečný 9 TAJNÝCH TIPŮ JAK VYBRAT SVATEBNÍHO KAMERAMANA verze 1.0 SEZNAM TIPŮ 1) Rezervujte včas 2) Čtěte recenze 3) Neřešte příliš vzdálenost 4) Roky praxe nejsou vždy výhra 5) One man show? 6)

Více

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 Výsledková listina REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 pořádáno Domem dětí a mládeže Teplická ul., Děčín IV dne 3. 3. 2012 od 09,00 13,30 hod. Celkem se krajského kola zúčastnilo 50 dětí

Více

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Správa Chráněné krajinné oblasti Broumovsko Centrum rozvoje Česká Skalice Centrum kultury a vzdělávání Pellyho domy Police nad Metují Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Konference konaná v rámci

Více

VÝROBNÍ LIST PRAKTICKÝCH CVIČENÍ FAMU

VÝROBNÍ LIST PRAKTICKÝCH CVIČENÍ FAMU Výrobní číslo: OBOROVÉ DOKUMENT 1.r VE SPOLUPRÁCI S KZT Jméno studenta: Datum: Podpis:...... Vedoucí pedagog dílny: Datum: Podpis:...... Vedoucí produkce STUDIA FAMU: Datum: Podpis:....... ZVUKOVÉ CVIČENÍ

Více

ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD

ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 9. 12. 2018 Vážení cestující, dovolujeme si Vás informovat o nejvýznamnějších změnách v autobusové dopravě v Královehradeckém kraji. Změny budou platit od neděle 9.

Více

Pardubická univerzita přivítá klání o nejlepšího mladého chemika

Pardubická univerzita přivítá klání o nejlepšího mladého chemika Pardubická univerzita přivítá klání o nejlepšího mladého chemika V úterý 13. června bude hostit čtyřicítku chemických talentů. Celostátní finále soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR rozhodne,

Více

Nabídka dárcům projektu

Nabídka dárcům projektu Popis projektu Nabídka dárcům projektu Kulturní projekt e-moc-e je neziskovým občanským sdružením, jehož cílem je propagace nekomerčního umění v České republice a podpora umělců samotných. Na internetové

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Třída: 6.N - sexta N (rok nástupu 2009) Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Předseda: RNDr. Veronika Kvapilová Místopředseda: Mgr. Ivana Opálková Třídní: Mgr. Martin Šnévajs Místnost: A28 - kmenová 313

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání Žamberk Občanské sdružení CEMA Žamberk 7. 10.1. a 14.-16.1. 2013 Školilo se 13 žen, službu hlídání dětí využilo 6 maminek. Super zajištěný seminář, příjemné lektorky, obnovení starých a získání nových

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA PETROVICKÉ ZATÁČKY

VÝSLEDKOVÁ LISTINA PETROVICKÉ ZATÁČKY VÝSLEDKOVÁ LISTINA 4. ročníku hobby závodu v koloběhu, který je součástí 10. ročníku in-line bruslení pro širokou veřejnost na uzavřené komunikaci v Petrovických zatáčkách. PETROVICKÉ ZATÁČKY 4. srpna

Více

V HLAVNÍ ROLI ŘEKA VYDRA

V HLAVNÍ ROLI ŘEKA VYDRA MĚSTO VIMPERK, ve spolupráci se Správou Národního parku Šumava, pořádá na Kvildě a v okolí ve dnech 5. - 7.6.2015, pod vedením režiséra Jana Svatoše, STUDENTSKÝ FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP ŠUMAVSKÉ ZÁBLESKY

Více

Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše

Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše Před rokem jsem se čirou náhodou dostal na vernisáž Ceny sv. Lukáše a hned jsem věděl, že chci studovat na této škole a zúčastnit se této soutěže.

Více

ZPRAVODAJ Východočeského přeboru sk. A

ZPRAVODAJ Východočeského přeboru sk. A ZPRAVODAJ Východočeského přeboru sk. A Ročník 2016/17 Číslo 17 Dobruška 25.2.2017 Zpracoval: Petr Brandejs Utkání v Hořicích odloţeno na ţádost domácího druţstva. Vedoucí druţstev si domluví termín dohrávky

Více

Týdenní rozvrh FAMU 2018/19 zimní semestr

Týdenní rozvrh FAMU 2018/19 zimní semestr Týdenní rozvrh FAMU 208/9 zimní semestr Katedra dokumentární tvorby. ročník bakalářského studia 09:50-0 0:40- :30-2 2:20-3 3:0-3 4:00-4 4:50-5 5:40-6 6:30-7 7:20-8 8:0-8 9:00-9 9:50-20 20:40-2 Úvod do

Více

102 00 Praha 10 Vocelova 1338/2 500 02 Hradec králové IČ: 63830574 IČ: 00175790 Telefon: 271 751 143 Telefon: 495 212 569

102 00 Praha 10 Vocelova 1338/2 500 02 Hradec králové IČ: 63830574 IČ: 00175790 Telefon: 271 751 143 Telefon: 495 212 569 Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR Střední odborná škola Pražská 1279/18 a Střední odborné učiliště 102 00 Praha 10 Vocelova 1338/2 500 02 Hradec králové IČ: 63830574 IČ: 00175790 Telefon: 271 751 143

Více