SVP Mařenka M.K. Září říjen 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SVP Mařenka M.K. Září říjen 2016"

Transkript

1 SVP Mařenka M.K. Září říjen 2016

2 Sportovní burza V sobotu jsme byli na Základní škole Komenského Domažlice, konala se tam sportovní burza. V nabídce sportovních kroužků byl fotbal, basket, judo, gymnastika, baseball, florbal a hokej. Zkoušeli jsme si baseball. Házeli jsme na koš basketbalovým míčem a koukali jsme se na judo.

3 Horolezecká stěna Druhý den jsme šli na horolezeckou stěnu. Ve Sportovním klubu Rodeo jsme si zacvičili pod dohledem instruktora a proběhla první lekce lezení po stěně. Bylo to skvělé. Kluci lezli hodně vysoko. Holky se taky hodně snažily. A abych nezapomněla-na začátku jsme jezdily na kolech a na konci jsme posilovaly. N. Moc nás to tam bavilo. Rádi bychom poděkovali za skvělé odborné vedení. Kluci měli činky těžké 25 Kg a holky 2,5 Kg. Posilovaly jsme hlavně ruce a nohy. Kluci byli strašně šikovní. Samozřejmě i holky, sice je bolely svaly, ale přesto se snažila dál. Byl to úžasný den. S.

4 Cyklovýlet na Babylon a fotbalový zápas V sobotu další víkend jsme jeli na kole na koupaliště Babylon s paní vychovatelkou. Když jsme tam přijeli, tak jsme prosili paní vychovatelku, jestli se můžeme vykoupat. Dovolila nám to a nakonec jsme se koupali asi 30 min. V neděli jsme pak jeli autem zase na Babylon na fotbalové utkání. Hráli Babylon VS Staňkov. Nejlepší bylo, když jeden hráč z Babylonu chtěl zfaulovat druhého hráče ze Staňkova. Ten ze Staňkova uhnul a druhý si dal kolínko do obličeje a spadl do pangejtu. P.

5 Víkendový pobyt v Trhanově na zámku V pátek jsme se učili jen 3 hodiny - MA,FY,NJ. Pak se naše parta rozrostla o dva kluky, kteří s námi jeli autobusem do Trhanova. V Trhanově jsme se ubytovali na zámku a chvíli po tom, co jsme přijeli, jsme šli na oběd. Dozvěděli jsme se něco o historii zámku. Po obědě jsme hledali poklad v lese. Proto, abychom ho mohli najít, jsme museli cestou odpovídat na různé otázky. Když se nám to konečně podařilo, tak jsme šli na hřiště, kde jsme si dali kofolu a šli jsme skákat na trampolínu. Den rychle utekl a najednou byla večeře. Večer jsme se bavili na pokoji o zážitcích z celého dne. V sobotu nám nepřálo počasí. Trávili jsme proto celý den na zámku v Trhanově. Ráno jsme šli na snídani. Po snídani jsme se přesunuli do sálu a sledovali jednu hodinu aikido a zkoušli různé chvaty. V rámci hry jsme sbírali brčkama papírky, hráli si s míčem a na babu. Dokonce jsme se naučili hrát i na psí babu, soutěžili jsme s balonkama a sbírali jsme body. Odměnou byly výborné poháry.

6 K obědu byly špagety. Po obědě jsme hráli dostihy a sázky, někdo odpočíval. Večer jsme řešily kvízy a pouštěli jsme si různé písničky. Celý víkendový pobyt byl super, moc se mi tam líbilo a všichni jsme si to užili. N. V neděli jsme před obědem vyrazili na Čerchov. Část cesty jsme jeli autem a asi 2,5 km jsme šli pěšky. K rozhledně nám zbývalo dojít 1,5 km, ale protože jsme už časově nestíhali (čekal nás oběd a návrat do SVP), tak jsme se museli vrátit zpátky. Došli jsme k autu a jeli na zámek. K obědu byl řízek s bramborovou kaší. Po obědě jsme šli uklidit pokoje a sbalili jsme si. Pomáhali jsme pak s nanošením věcí do auta. Rozloučili jsme se se zámkem a vrátili se do SVP. Po návratu jsme šli na pokoje vybalit si věci a dali jsme si svačinu. Měli jsme vánočku s nutelou. Po svačině jsme šli společně do klubovny hrát stolní hry a fotbálek. Poslouchali jsme písničky a probírali zážitky z víkendu. Celý den byl zakončený pizzou k večeři. Víkend s nám líbil. S.

7 Exkurze u hasičů Ve čtvrtek jsme byli na návštěvě u hasičů. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a prohlédli si vybavení hasičského vozu.

8 Banket Na banketu to bylo super. Konal se dne S paní učitelkou a panem vychovatelem jsem se banketu zúčastnili v učňovském středisku v Domažlicích. Byli jsme tam se skupinou dětí z DDÚ v Plzni. Jídlo mi chutnalo. Podával se předkrm, polévka, hlavní jídlo a dezert. Jako předkrm jsme měli plněnou broskev salátem a brusinkami, polévka byla dýňová s krutóny, hlavní chod bylo vepřové na houbách se šťouchaným bramborem. Dezert byl cheescake s ovocným přelivem. K jídlu se podávaly i různé nápoje-martini dray, nealko pivo, nealko víno a sekt. R. Dne jsme se zúčastnili banketu. Byli jsme tam společně s dětmi z diagnostického ústavu z Plzně. Menu tvořil předkrm - broskev plněná salátem, dýňová polévka s krutony a jako hlavní pokrm podávali vepřový plátek na houbách s omáčkou. Nejvíce se mi líbilo, když spolužák řekl proslov. A ještě jsem zapomněl, že jsme jako dezert měli cheescakes s flambovaným ovocem. Strašně jsem se lekl, když oheň rychle vyšlehl z pánve. P.

9 Dne jsme se zúčastnili banketu na učňovském středisku. Měli tam moc hezky prostřený stůl. Menu bylo velmi dobré. První byl předkrm, broskev plněná kuřecím salátem a brusinkami. Pak následovala polévka, která byla dýňová. Pili jsme nealkoholické pivo. Jako hlavní chod podávali vepřové na houbách se šťouchanými bramborami. Nejvíce mi chutnal dezert-cheescake s flambovaným lesním ovocem. Banket se mi velice líbil. D.

10 Na banketu jsme se naučili, jak držet příbor, jak správně sedět, že nesmíme mít lokty na stole. Před jídlem nás kluci odvedli ke stolu. Den se mi fakt líbil, naučila jsem se, jak se chovat ve společnosti. Bylo to fakt nejlepší. A ještě jsme se šli podívat do kadeřnictví. N. Návštěva čajovny Po banketu jsme šli s panem vychovatelem do čajovny Želva. Bylo to tam skvělé. Líbilo se mi šero a pohoda, ticho i písničky, které hrály potichu. Den se mi velice líbil. D. jsme výborný čaj s medem i bez medu a vyslechli přednášku o čajích. P. Pak jsme šli na čaj, a to bylo výborné, tam to bylo nejvíc. M. Ochutnali

11 Prohlídka zámku v Horšovském Týně V sobotu jsme byli na zámku v Horšovském Týně. Byli jsme se tam podívat s paní učitelkou, a protože byla sobota, tak nás bylo celkem jen pět. Nejdřív jsme čekali asi 30 minut a potom jsme šli na prohlídku s průvodcem. Viděli jsme tam Marii Terezii a Josefa druhého. Zámek byl postavený kolem 13. století. Prohlíželi jsme si různé obrazy a tak dál. Byla tam jedna lavička, která vypadá jako sedačka pro děti, ale byla to stolička pod nohy. Procházeli jsme různé salonky, jeden se dokonce jmenoval Zelený salonek, protože byl celý zelený. Všem se zámek strašně líbil, byl skvělý. Ještě před prohlídkou zámku, než přišel průvodce, jsme si dali svačinu a napili jsme se. Při prohlídce se totiž nesmí pít ani jíst. No a po prohlídce jsme si pak snědli druhou půlku svačiny. Sabča přivezla cokies z Německa, i paní učitelka jeden ochutnala. A potom co jsme dojedli svačinu, tak jsme šli vyhodit odpadky. No a při zpáteční cestě k autu jsme viděli 3 kozičky. Byly roztomilé. N.

12 Návštěva bazénu Dne jsme byli v bazénu v Domažlicích. Šli jsme tam ve 13:30 a koupali jsme se cca hodinu a půl (z toho nám nějaký čas zabralo převlékání a sušení). Když jsme vešli do bazénu, moc se nám tam líbilo a všichni jsme hned hupsli do vody (i s paní vychovatelkou). Voda měla teplotu 27,4 C. Dělali jsme stojky, kotrmelce, plavaly jsme prsa, kraul a znak. Taky jsme si dali závody a Natálie plavala kousek, moc při tom cákala a když jsme ji na to upozornili, tak se obrátila a plavala na zpět. Také jsme skákali ze skokánku balíky. Ve velkém bazénu jsme byli jednu hodinu a potom jsme šli do malého, kde byla skluzavka, malý tunel a fontána. Moc se nám to všem líbilo, byl to super den. S.

13 Cyklovýlet na Zelenovské rybníky S panem vychovatelem jsme jeden víkend strávili projížďkou na kole novou naučnou stezkou na Zelenovské rybníky. Výlet na Čerchov Dne jsme šli na procházku na Čerchov. Čerchov je nejvyšší bod Čekého lesa. Vyráželi jsme pěšky z Capartic ve 12:45. Cestou jsme poslouchali písničky, tak nám cesta rychle utíkala. Šli jsme hodně do kopce, bylo to náročné, ale všichni jsme to zvládli. Celkem to nahoru bylo 6km, hrozně nás bolely nohy. Výstup nám trval hodinu a čtvrt. Celkem jsme byli ve výšce 1100 m.n.m. Nahoře jsme si mohli dát zaslouženou svačinu. A chvíli jsme odpočívali. Nahoře jsme také vylezli na rozhlednu, odkud by krásný výlet. Trochu jsme se báli, aby s námi rozhledna nespadla, ale vydrželo to. Cesta z pátky byla už veselejší, protože jsme šli z kopce.

14 Byli jsme pyšný na to, že jsme to zvládli. Za odměnu jsem měli smažený sýr k večeři.

15 Společný oběd Dva měsíce utekly jako voda a náš internátní pobyt jsme zakončili společným obědem se zaměstnanci celého SVP. Zúročili jsme získané poznatky z banketu o společenském chování při stolování a také zkušenosti z vaření při přípravě čtyřchodového menu.

16 V průběhu pobytu jsme kromě jiného měli možnost společně si zkusit vytvořit spoustu zajímavých věcí. Např. k pravidelným víkendovým aktivitám (a nejen o víkendu) patřilo vaření a příprava večeří. Dokonce jsme si všichni v den státního svátu 28. září upekli vynikající závin s jablečnou náplní. A abychom ho mohli upéct i doma, uvádíme recept s fotodokumentací :o). Potřebujeme: na 1 závin listové těsto, jablka (3 ks), cukr, skořici, vajíčko Postup: rozválíme těsto, nastrouháme na ně jablka, pocukrujeme a lehce posypeme skořicí. Můžeme přidat rozinky a těsto s jablky zabalíme. Vzniklý závin pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Upečený závin necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce a popřejeme si DOBROU CHUŤ!

17 a protože není dnem významným jen tím, že máme volno ve škole, ale především se slaví Den české státnosti, připomněli jsme si v rámci projektu z dějepisu VÝZNAMNÉ PANOVNÍKY ČESKÉHO NÁRODA. Kromě Otce vlasti (Karla IV.) byl věnován jeho významným předchůdcům- knížeti Břetislavovi, jeho vnukovi Václavovi I (symbolu české státnosti) a dědečkovi Karla IV. Václavovi II.

18 .s paní vychovatelkou jsme tvořili o sto šest a vzniklo spoustu hezkých věcí, jako např. tyto halowenské svícínky.

19 ..nebo dárečky pro děti ve speciální škole v Merklíně, kde jsme hráli divadlosladká srdíčka plněná marmeládou s veselými obrázky pro potěšení a dobrou náladu.

20 a takto vypadaly na poslední komunitě rozkvetlé stromy, obalené našimi předsevzetími

21 V průběhu pobytu jsme v rámci hudební výchovy společně zpívali různé písničky známých i méně známých zpěváků a zpěvaček. Se zpěvem nám pomáhala paní vychovatelka, která nás doprovázela hrou na kytaru. A tady je text té nej písničky naší skupiny-šaman od Kabátů:

22 . i v SVP Domažlice. Měli jsme možnost se o tom přesvědčit na vlastní kůži. Na konci pobytu jsme zahráli rodičům, sourozencům a vůbec těm nejbližším divadelní představení, které jsme nacvičili společně s vychovateli. Byli jsme obsazeni do různých rolí, učili jsme se jako opravdoví herci texty jednotlivých postav zpaměti, vyráběli jsme kulisy, zkoušeli v kostýmech. K divadlu samozřejmě kromě různých rekvizit patří také hodně fantazie, nápaditosti, nadšení pro věc, povzbuzení, spousta mravenčí práce a trpělivosti (a za to vše velké díky vychovatelům :O). Velkou zkušeností pro nás bylo přehrání divadelního představení Krkonošských pohádek žákům speciální školy v Merklíně.

23

24

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Posilovna a horolezecká stěna. Výlet na běžkách

Posilovna a horolezecká stěna. Výlet na běžkách Časopis Mařenka Posilovna a horolezecká stěna Jednou v neděli jsme šli s panem vychovatelem Štefanem do sportovního centra. Učili jsme se lézt po horolezecké stěně. Bylo to těžké, protože stěna byla hodně

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Víkendový pobyt na Peci

Víkendový pobyt na Peci Víkendový pobyt na Peci Na víkendový pobyt jsme jeli do Pece pod Čerchovem bylo to super. Jeli jsme tam autobusem a ubytovali nás v hotelu Lesana. V podstatě se z nás stali cestovatelé, protože jsme měli

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

V úterý jsme si v knihovně Boženy Němcové vyzdobily trička. Přední stranu jsme si vyzdobily podle vlastních nápadů a fantazie.

V úterý jsme si v knihovně Boženy Němcové vyzdobily trička. Přední stranu jsme si vyzdobily podle vlastních nápadů a fantazie. V úterý 8. 11. jsme si v knihovně Boženy Němcové vyzdobily trička. Přední stranu jsme si vyzdobily podle vlastních nápadů a fantazie. Použili jsme k tomu barvy na textil a různé šablony. Zadní stranu trička

Více

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018 Jídelníček pondělí 1. říjen 218 Dopolední svačina chléb, sýrová pomazánka, zelenina, mléko Alergeny Polévka zeleninová s vločkami 1,9 fazolová omáčka, vařené hovězí maso, knedlík domácí tvaroháček, ovoce,

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART Dne 18.5. se třída Broučků společně s paní učitelkami, zúčastnila výletu do zastávky Karlovy Vary Březová, kam jsme dojeli vláčkem a poté jsme se vydali na Svatý Linhart.

Více

Projekt: Pohyb a výživa

Projekt: Pohyb a výživa Základní škola a Mateřská škola Ústí nad labem, Jitřní 277, p. o. Projekt: Pohyb a výživa Téma: Světový den výživy Školní rok: 2014-2015 Třída: 5. Datum. 16. 10. 2014 Světový den výživy v 5. třídě Každoročně

Více

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek svátek Svačina nevaříme Svačina

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek svátek Svačina nevaříme Svačina Úterý 1.1.2019 svátek Středa 2.1.2019 nevaříme Čtvrtek 3.1.2019 Pátek 4.1.2019 obložená kornbageta se sýrem, šunkou a zeleninou, mléko gulášová s bramborem koprová omáčka, vařené vejce, kynuté knedlíky,

Více

Sladký coffee break Kč 110,-/osoba (2ks sladké pečivo, 2 ks nápoje, 200g ovoce) Mix sladkého pečiva 2 Ks/osoba Káva/Čaj Nealko nápoj Ovoce

Sladký coffee break Kč 110,-/osoba (2ks sladké pečivo, 2 ks nápoje, 200g ovoce) Mix sladkého pečiva 2 Ks/osoba Káva/Čaj Nealko nápoj Ovoce Sladký coffee break Kč 110,-/osoba (2ks sladké pečivo, 2 ks nápoje, 200g ovoce) Mix sladkého pečiva 2 Ks/osoba Káva/Čaj Nealko nápoj Ovoce Koblíha Croissaint Plundr Káva/Čaj Koláč mini Ovocná mísa: Nealko

Více

Týdenní jídelníček pro hubnutí

Týdenní jídelníček pro hubnutí Týdenní jídelníček pro hubnutí Vždy platí, že pokud bude výdej energie vyšší než její příjem, tak bude docházet k hubnutí. Na začátku je proto třeba stanovit správný poměr příjmů/výdeje. Ideálně vám to

Více

(2 chodové vánoční menu a 1 hod. nápojový balíček) (3 chodové vánoční menu a 2 hod. nápojový balíček)

(2 chodové vánoční menu a 1 hod. nápojový balíček) (3 chodové vánoční menu a 2 hod. nápojový balíček) VÁNOCE v hotelu VÁNOCE v hotelu Jurys Inn Pro více detailů prosím kontaktujte náš tým Večírky až pro 80 osob Vánoční oběd Od 430,- Kč / osoba (2 chodové vánoční menu a 1 hod. nápojový balíček) Vánoční

Více

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin)

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Jídla určená na rozvoz 48. týden jsou zvýrazněna : STŘEDA 30.11.2016 (Ondřej) 0,33 l Hovězí vývar s těstovinami 15,- Kč (1,3,9) 0,33 l Čočková polévka s

Více

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Sokolovská 67, 136 00 Praha 8 Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Předkrmy 100g Buffalo Mozzarella Caprese 85,- Kč (Mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej) 100g Pikantní

Více

RADOST. Svatby. Rekreační zařízení. Malá svatba: FORMANKA 22 35 osob. Střední svatba: SALAŠ 35 45 osob

RADOST. Svatby. Rekreační zařízení. Malá svatba: FORMANKA 22 35 osob. Střední svatba: SALAŠ 35 45 osob Rekreační zařízení RADOST Svatby Malá svatba: FORMANKA 22 35 osob Střední svatba: SALAŠ 35 45 osob Velká svatba: STYLOVÁ JÍDELNA 60 80 osob Kontakt www.rz-radost.cz info@rz-radost.cz tel: 608 071 009 RADOST

Více

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin)

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Jídla určená na rozvoz 50. týden jsou zvýrazněna : STŘEDA 21.12.2016 (Natálie) 0,33 l Hovězí vývar s játrovými knedlíčky 25,- Kč (1,3,9) 0,33 l Čočková polévka

Více

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony)

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony) Předkrmy 1. 100g Tataráček z lososa na listovém salátu, toustový chléb 92,- 2. 100g Domácí paštika na brusinkovém soté s konfitovaným pomerančem 79,- a omáčkou z červeného vína, pečivo 3. 100g Na plátky

Více

PŘEDKRMY: 100g Domácí játrová paštika s brusinkovým dipem a opečenými tousty

PŘEDKRMY: 100g Domácí játrová paštika s brusinkovým dipem a opečenými tousty PŘEDKRMY: 100g Domácí játrová paštika s brusinkovým dipem a opečenými tousty 80,- Kč 4 ks Marinovaná kuřecí křidélka podávaná s pikantní medovou omáčkou a česnekovým toustem 80,- Kč POLÉVKY: 0,33l Kulajda

Více

PŘEDKRMY. 50 g Husí jatýrka v sádle 55,- Kč s opečeným chlebem. 80 g Zauzená panenka v domácí udírně 55,- Kč na listovém salátu a barevné čočce

PŘEDKRMY. 50 g Husí jatýrka v sádle 55,- Kč s opečeným chlebem. 80 g Zauzená panenka v domácí udírně 55,- Kč na listovém salátu a barevné čočce PŘEDKRMY 50 g Husí jatýrka v sádle 55,- Kč s opečeným chlebem 80 g Zauzená panenka v domácí udírně 55,- Kč na listovém salátu a barevné čočce POLÉVKY 0,3 l Kozí brada 45,- Kč (smetanová zelná polévka se

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

Jídelní a nápojový lístek

Jídelní a nápojový lístek Předkrmy a pochoutky 01. 150g Domácí langoš 45 Kč (česnek, sýr, kečup) 02. 200g Domácí bramborák 45 Kč (1 velký domácí bramborák) 03. 150g Topinka se šunkou a sýrem 60 Kč (chléb, šunka, eidam) 04. 150g

Více

Informace o obsažených alergenech Vám poskytne obsluha na vyžádání. Předkrmy

Informace o obsažených alergenech Vám poskytne obsluha na vyžádání. Předkrmy Informace o obsažených alergenech Vám poskytne obsluha na vyžádání. Předkrmy Paštika z vepřových jater a líček s brusinkovým želé, šalotkovou marmeládou a topinkou ze selského chleba 70 Kč Námi zauzená

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

L. Černá. Takový pokoj by

L. Černá. Takový pokoj by Tajenka K. Gebharta 1 T 1 Poslední prac.den v týdnu? 2 D S 2 Podobné slovo ke slovu věrnost. 3 V 3 Kde žiji to je můj... 4 I 4 Roční období po podzimu? 5 N 5 Mužské jméno na I. 6 L 6 Opak hodně je? T.

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.10.2017 Přesnídávka Celozrnné pečivo s pomazánkou z karotky, kakao (A: 01,03,07,11) Polévka Rýžová s vejcem (A: 03,09) Oběd Milánské špagety se sýrem, nápoj granátové jablko (koktejl), hroznové

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Vítejte. Vzkříšení legendy. Přejeme příjemný gurmánský zážitek. Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod

Vítejte. Vzkříšení legendy. Přejeme příjemný gurmánský zážitek. Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod Vítejte Vzkříšení legendy Přejeme příjemný gurmánský zážitek Neděle - čtvrtek vaříme do 21:00 hod., pátek a sobota do 22:00 hod Při objednání poloviční porce jídla účtujeme 70% ceny celé porce. Seznam

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Předkrmy g Mozzarella Caprese 95 Kč (mozzarella s rajčaty,černými olivy, zakápnutá olivovým olejem a balsamicem)

Předkrmy g Mozzarella Caprese 95 Kč (mozzarella s rajčaty,černými olivy, zakápnutá olivovým olejem a balsamicem) Předkrmy 3803 100g Mozzarella Caprese 95 Kč (mozzarella s rajčaty,černými olivy, zakápnutá olivovým olejem a balsamicem) 3814 90g Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou, toast 110 Kč 3816 2 ks Smažený

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011

ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011 ZŠ Rudná ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011 Můj milý deníčku... 8. A na horách Autoři: Žactvo Korektor: Martin Isoz 8. června 2011 1 Pondělí 6. 6. 2011 1.1 MI & VI Pondělní den byl dnem úvodním. V osm hodin

Více

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK Platný od 10.6.2018 / smluvní ceny Provozovatel: Monteco, spol. s r. o. KEMP a PENZION SLOVÁCKÝ DVŮR Na Splávku 1248, 686 01 Uherské Hradiště Nádražní 1010, 687 22 Ostrožská Nová

Více

březen Jídelníček od 3. března do 7. března 2014

březen Jídelníček od 3. března do 7. března 2014 březen od 3. března do 7. března 2014 vánočka s marmeládou polévka staročeská banketka šunkový krém,, krůtí prsa špikovaná, rýže, kompot multivitamín.nápoj rohlík, pomazánkové máslo polévka krupičková

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07)

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Úterý 1.5.2018 Polévka Státní svátek Středa 2.5.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z lučiny, čaj (A: 01,07) Polévka Krkonošská zelňačka (A: 01,07) Oběd Rizoto z vepřového masa, salát z červené řepy, pomerančový

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

HRAVÁ ŠKOLA VAŘENÍ. Zuzana Pospíšilová Ilustrace Drahomír Trsťan. Z. Pospíšilová / D. Trsťan

HRAVÁ ŠKOLA VAŘENÍ. Zuzana Pospíšilová Ilustrace Drahomír Trsťan. Z. Pospíšilová / D. Trsťan Pro děti od P ro d ěti o d 6 let. le et. Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 e-mail: obchod@grada.cz Z. Pospíšilová / D. Trsťan Nebojte vaření!

Více

Jídelní lístek pro měsíc září

Jídelní lístek pro měsíc září Jídelní lístek pro měsíc září 1. týden přesnídávka oběd polévka hlavní chod nápoj 1. 9. 2015 2. 9. 2015 3. 9. 2015 4. 9. 2015 Přesnídávka xx oběd polévka Z červené čočky hlavní chod 1 Boloňské špagety

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu

JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ZÁŘÍ 2014 Týdenní menu 1.9. 5.9. 2014 Pondělí: 1.9. Polévka: 0,2l Zeleninová jarní Menu č.1: 100g Vepřový guláš, HK Menu č.2: 100g Kuřecí prsa na kari,

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Jídelní lístek. Restaurant. U Patrona

Jídelní lístek. Restaurant. U Patrona Jídelní lístek Restaurant U Patrona Předkrmy: Foie gras s karamelizovanými jablíčky na víně a malinovým coulis 280,- Kč Ratatouille Provensal v grilované cuketě 210,- Kč Tygří krevety Gambas de ajo na

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.9.2017 Přesnídávka Loupák, bílá káva (A: 01,03,07) Polévka Hovězí nudlová (A: 01,07,09) Oběd Přírní vepřový řízek, bramborová kaše, červená řepa, čaj (A: 07) Svačina Houska s ramou a okurka, čaj

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Jídelní lístek. 100 g Tvarůžkový tatarák, topinky s česnekem 3 ks

Jídelní lístek. 100 g Tvarůžkový tatarák, topinky s česnekem 3 ks Jídelní lístek Předkrmy: (doba přípravy 20 25 min.) 100 g Tvarůžkový tatarák, topinky s česnekem 3 ks (A: 1,3,5,6,7,10) 1 ks Topinka s kuřecí směsí (A: 1,3,6,7,10) (kuřecí prsa, kečup, paprika, pór, sýr

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků.

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou z taveného sýra, mléko (A: 01,07) Polévka Z červené čočky se zeleninou (A: 09) Oběd Sekaná pečeně, nové brambory, okurkový salát, nápoj lesní směs (A: Svačina

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost Cesta do Zagarola Město Zagarolo, které je partnerským městem obce Nelahozeves, pozvalo zastupitele naší obce a ţáky nelahozeveské školy na návštěvu. Zastupitelé zde byli na oficiální návštěvě. Ţáci byli

Více

Předkrmy a Chuťovky. Polévky. Hotová jídla

Předkrmy a Chuťovky. Polévky. Hotová jídla Předkrmy a Chuťovky 100g Restovaná krůtí jatýrka na grilu, podávané na strouhané cuketové placičce s rozpečenou bagetou (1,3,7) 75,- Kč 400g Domácí bramborové lupínky z čerstvých brambor, s česnekovým

Více

Tak AHÓÓÓÓJ v srpnu 2015!!!!! Všem 42 účastníkům děkují organizátoři: Pavel Chalupský a Láďa Plochý.

Tak AHÓÓÓÓJ v srpnu 2015!!!!! Všem 42 účastníkům děkují organizátoři: Pavel Chalupský a Láďa Plochý. Policejní rafťák Vážení IPA kamarádi a přátelé, rok se s rokem sešel a opět píšeme zprávu o našem, již závěrečném sjíždění Vltavy. Tentokrát jsme sjeli poslední úsek, a to ze Zlaté Koruny do Boršova což

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Velikonoční pondělí

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Velikonoční pondělí Pondělí 2.4.2018 Oběd Velikonoční pondělí Úterý 3.4.2018 Přesnídávka Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj (A: 01,04,07) Polévka Fazolová se zeleninou (A: 09) Oběd Zapečené těstoviny s masem, zelný salát s

Více

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin)

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Jídla určená na rozvoz 50. týden jsou zvýrazněna : STŘEDA 14.12.2016 (Lýdie) 0,33 l Hovězí vývar s rýží a masem 20,- Kč (9) 0,33 l Zeleninová polévka krémová

Více

Jídelní lístek pro měsíc září

Jídelní lístek pro měsíc září Jídelní lístek pro měsíc září 1. týden 1. 9. 2016 Pátek 2. 9. 2016 -- oběd polévka Zeleninová hlavní chod 1 Boloňské špagety sypané sýrem nápoj čaj jablko s echinaceou, mléko, voda -- oběd polévka Krupicová

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Jídelní lístek MŠ období: 1.10. - 2.10. 2015

Jídelní lístek MŠ období: 1.10. - 2.10. 2015 Jídelní lístek MŠ období: 1.10. - 2.10. 2015 Pórková 1,3,7,9 Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou 1,3,9,7 1.10.2015 čtvrtek Ovocný čaj Chléb, vajíčková pomazánka z tvarohu, zelenina, mléko 1,3,7,10

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Květákový krém. Kuřecí stehenní steak na bazalce, podávaný na domácích bramborových nocích se smetanovou omáčkou. Domácí ovocný koláč

Květákový krém. Kuřecí stehenní steak na bazalce, podávaný na domácích bramborových nocích se smetanovou omáčkou. Domácí ovocný koláč . Pondělí 13. ledna POLÉVKA Květákový krém 35 Kč HLAVNÍ CHODY Špagety s tyrolskou šunkou a ragú z řapíkatého celeru, zjemněné smetanovou omáčkou z modrého sýru Pečené kuřecí stehno na rozmarýnu podávané

Více

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Varianta 1. Polévka krkonošská cibulačka (1, 3, 9),

Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Varianta 1. Polévka krkonošská cibulačka (1, 3, 9), JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD. 2. 26 DO 25. 2. 26 Po.2. 3 Káva (b, d),, Chléb ks (, Polévka krkonošská cibulačka (, 3, ), 7), Rohlík, Sýr Hovězí na houbách (a), Těstoviny (, 3), Štola (, 3, 5, 7,, žervé

Více

0,30 l Silný kuřecí vývar s masem, zeleninou a nudlemi (1a, 3, 9)...39 Kč 0,30 l Zelná s klobásou (1)...39 Kč

0,30 l Silný kuřecí vývar s masem, zeleninou a nudlemi (1a, 3, 9)...39 Kč 0,30 l Zelná s klobásou (1)...39 Kč PŘEDKRMY 70 g Carpaccio z hovězí svíčkové s pestem ze sušených rajčat, hoblinky parmazánu, rozpečená bagetka (1a, 3, 7)...159 Kč 80 g Roastbeef z hovězí roštěné s dresinkem a cibulkou, rozpečená bagetka

Více

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda 3. - 7. 10. 2016 Pondělí Chléb s vaječnou pomazánkou, mléko (1,3,7) Polévka se sýrovým kapáním (1,3,7,9) Džuveč z vepřového masa, rohlík, ibiškový čaj s citrónem (1,3,7) Ovocný talíř, voda Úterý Houska

Více

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,-

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- Předkrmy 100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- 60 g Kuřecí prso pečené v panchettě se salátem tzatziky a česnekovou bagetou 62,- 80 g Tatarský biftek z lososa s kopečkem

Více

Jídla připravil tým kuchyně Après restaurant

Jídla připravil tým kuchyně Après restaurant JÍDELNÍ LÍSTEK NAŠE DOMÁCÍ KUCHYNĚ Dáváme si záležet na tom, aby naše pokrmy byly jednoduché a chutné. Vyhýbáme se polotovarům a snažíme se připravovat všechny pokrmy kompletně sami. Jídla připravil tým

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek Pondělí 1.5.2017 Oběd Státní svátek Úterý 2.5.2017 Přesnídávka Rohlík s šunkovou pěnou, čaj (A: 01,07) Polévka Květákovo-brokolicová (A: 01,07) Oběd Smažený sýr, brambory, tatarská omáčka, citrónový nápoj

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Vypracovala: Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 1. 10. 5. 10. 2018 Pondělí: 1. 10. Snídaně Pomazánka ze sýru Cottage, rohlík, bílá káva, čaj 1,3,7 Přesnídávka Kiwi Oběd Polévka kmínová s noky 1,3,7,9 Rizoto s bulgurem, drůbežím mase a sýrem,

Více

POLEDNÍ MENU podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod.

POLEDNÍ MENU podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod. Pondělí 6. ledna Čočková polévka Hovězí námořnické maso, servírované s domácími špeclemi Husarská roláda, podávaná se štouchanými brambory Tagliatelle s uzeným lososem, sušenými rajčaty a smetanou 109

Více

BANKETOVÁ MAPA. lípa resort jste zváni! KONTAKTNÍ ÚDAJE: Veronika Paříková Sales & Reservation Agent

BANKETOVÁ MAPA. lípa resort jste zváni! KONTAKTNÍ ÚDAJE: Veronika Paříková Sales & Reservation Agent BANKETOVÁ MAPA KONTAKTNÍ ÚDAJE: Veronika Paříková Sales & Reservation Agent Tel: +420 412 713 111 +420 725 989 331 Fax: +420 412 713 999 e-mail: sales@lipa-resort.cz PROČ SI VYBRAT KONFERENČNÍ PROSTORY

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

Medium - střed steaku by měl být asi 61 C teplý, barva řezu je již téměř celá hnědá (až do šeda), avšak střed steaku by měl stále zůstat narůžovělý.

Medium - střed steaku by měl být asi 61 C teplý, barva řezu je již téměř celá hnědá (až do šeda), avšak střed steaku by měl stále zůstat narůžovělý. RÁDI BYCHOM VÁM NABÍDLI VÝBĚROVÉ HOVĚZÍ MASO Z DOMÁCÍCH CHOVŮ PLEMENE PIEMONTESE A DALŠÍCH, CHOVANÝCH NA PŘÍRODNÍCH PASTVINÁCH PODHŮŘÍ JESENÍKŮ A NEJEN TO Přejeme Vám dobrou chuť, pohodu v příjemném prostředí

Více

RESTAURANT POD KŘÍDLEM NOCI VÁS ZVE NA KANČÍ HODY

RESTAURANT POD KŘÍDLEM NOCI VÁS ZVE NA KANČÍ HODY Pondělí 11. 1. 2010 Bramborová 35 Kč 100g/200g Kančí plec pečená na víně s bramborovými kroketami 95 Kč / 135 Kč 100g/200g Kančí pečínka podávaná s červeným zelím a bramborovými noky 95 Kč / 135 Kč Čočka

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK Penzion Pod Rozhlednou

JÍDELNÍ LÍSTEK Penzion Pod Rozhlednou JÍDELNÍ LÍSTEK Penzion Pod Rozhlednou Studený předkrm: Cena Kč Utopenec, chléb 35,- Chléb se sádlem (cibule, okurek), pečivo 25,- Nakládaný Camembert, pečivo 39,- Talíř se třemi druhy sýrů, pečivo 49,-

Více

Slovo šéfredaktora: Šéfredaktoři: Barbora Bubeníková. Grafická úprava: Vlastimil Hrabovský Korektura: Mgr. Jiřina Ostrčilová Zde se dočtete o:

Slovo šéfredaktora: Šéfredaktoři: Barbora Bubeníková. Grafická úprava: Vlastimil Hrabovský Korektura: Mgr. Jiřina Ostrčilová Zde se dočtete o: Slovo šéfredaktora: Máme tady poslední dva měsíce školy a všichni se snažíme opravit si známky na vysvědčení. Po čtyřech letech u nás bylo kácení máje a v průvodu šla spousta hezkých masek. Dále bychom

Více

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY Hovězí vývar 0,33 l (nudle, játrové knedlíčky) Česneková 0,33 l (sýr, česnek, vejce) Česneková speciál 0,33 l (tvarůžek, klobása, česnek) Dle denní nabídky POLÉVKY PŘEDKRMY Šunkový koktejl (šunka 50 g,

Více

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE Příloha č.1 DOTAZNÍK Ahoj holky a kluci, chci vás poprosit o vyplnění tohoto krátkého dotazníku. Tvoje odpovědi jsou pro mě moc důležité, odpovídej proto,prosím, pravdivě a svoje odpovědi zakroužkuj. Díky!

Více

Šunková rolka s křenovou šlehačkou /7/ 48,- Krájená rajčata s Mozzarellou /7/ 62,-

Šunková rolka s křenovou šlehačkou /7/ 48,- Krájená rajčata s Mozzarellou /7/ 62,- Studené předkrmy Šunková rolka s křenovou šlehačkou /7/ 48,- Krájená rajčata s Mozzarellou /7/ 62,- Polévky Hovězí s játrovou rýží a nudlemi /1,3,7/ 45,- Česneková polévka se sázeným vejcem, sýrem a osmaženým

Více

Týdenní menu

Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ÚNOR 2014 Týdenní menu 3.3. 7.3. 2014 Pondělí: 3.3. Polévka: 0,2l Hovězí s těstovinou Menu č.1: 100g Květákový mozeček, vařený brambor Menu č:2: 360g

Více

Studené předkrmy. 50 g Domácí zvěřinová paštika 55,- s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem (alergeny obsažené v pokrmu: 1, 3, 7, 12)

Studené předkrmy. 50 g Domácí zvěřinová paštika 55,- s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem (alergeny obsažené v pokrmu: 1, 3, 7, 12) Studené předkrmy 50 g Domácí zvěřinová paštika 55,- s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem (alergeny obsažené v pokrmu: 1, 3, 7, 12) 50 g Šunkový závitek 45,- se štýrským křenem a šlehačkou 50 g Prosciutto

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Srdečně Vás vítáme v naší kavárně & restauraci

Srdečně Vás vítáme v naší kavárně & restauraci Srdečně Vás vítáme v naší kavárně & restauraci Není nic nad příjemnou Snídani Proto Vám nabízíme následující snídani: 2 housky, máslo, marmeláda, šunka, sýr, párek, 1 sklenice pomerančového džusu a teplý

Více

Grundle smažené dozlatova, koprový dip, citron 100g 65,-

Grundle smažené dozlatova, koprový dip, citron 100g 65,- Jídelní lístek Předkrmy Grilovaný ovčí sýr na salátku s cherry rajčátky 100g 85,- Staročeská šunka od kosti (křen, hořčice, okurka) 100g 75,- Tatarský biftek z pravé svíčkové, topinky 100g 140,- Carpaccio

Více

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin)

Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) Denní polední nabídka (od 10:30 do 14:00 hodin) STŘEDA 4.1.2017 0,33 l Hovězí vývar s drobením 20,- Kč (1,9) 0,33 l Hrachová polévka 25,- Kč (1,9) 150 g Kuřecí steak, hranolky, česnekový dresink 95,- Kč

Více

Váha všech pokrmů v jídelním lístku je kalkulovaná v syrovém stavu. Dětská ½ porce je účtovaná 65% běžné ceny.

Váha všech pokrmů v jídelním lístku je kalkulovaná v syrovém stavu. Dětská ½ porce je účtovaná 65% běžné ceny. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Tradiční pochoutky z Teplického Výsluní

Tradiční pochoutky z Teplického Výsluní Jídelní lístek Pokrmy pro Vás připravujeme výhradně z čerstvých, regionálních surovin vysoké kvality od místních dodavatelů. Polévky Vše bez umělých přísad a dochucovadel. Vyšší gramáže pokrmů za příznivější

Více