STR Y ROZVÍJÍ ROZVÍJÍ EGOV EGO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STR Y ROZVÍJÍ ROZVÍJÍ EGOV EGO"

Transkript

1 PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PRAHA, LEDNA 2014 ŘÍZENÍ INFORMATIKY V SOUKROMÉM A VEŘEJNÉM SEKTORU Ing. Michal Pešek

2 Konec frontám na úřadech

3 Cesta zrodu základních registrů

4 Podstata a přínos základních registrů ZR obsahují právně platné referenční údaje o jednotlivých subjektech v rozsahu daném zákonem č. 111/2009 Sb. ZR jsou navrženy pro výdej údajů o jednotlivých subjektech ve velké frekvenci a pro mnoho odběratelů současně (transakční systém). Výhradními odběrateli referenčních údajů jsou podle zákona č. 111/2009 Sb. agendové informační systémy spravované OVM. Referenční údaje ze ZR tak v drtivé většině používají OVM pro vlastní výkon úřední pravomoci. Důsledkem je, že údaje ze ZR prakticky výhradně využívají úředníci veřejné správy (mnohdy aniž by o tom věděli).

5 ZR v číslech aneb veřejná správa pracuje s referenčními daty Přes 515 mil. transakcí do ZR v produkčním provozu připojených OVM k ISZR, které mají vydaný certifikát do produkčního prostředí AIS má certifikát pro ISZR. 600tis transakcí průměrně denně od OVM. 13 ministerstev připojených k ZR. Statutární města jsou připojena k ZR. 203 ORP z počtu 206 připojeno s 804 AIS k ZR. Všech 7 zdravotních pojišťoven připojeno k ZR.

6 Nejen naplňování legislativy Návrh novely zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech. Na MV ČR proběhlo vnitrorezortní připomínkové řízení k návrhu novely zákona o základních registrech, ve kterém SZR uplatňovala připomínky. Získání certifikátu SZR získala atest referenčního rozhraní informačního systému veřejné správy "ISZR - Informační systém základních registrů". Posuzovanými hledisky byly předání údajů o dostupnosti ISVS do IS o ISVS, soulad datových prvků vazeb s datovými prvky v informačním systému datových prvků a soulad realizace vazeb s technickou dokumentací služeb. Návod pro občana. SZR ve spolupráci s MV ČR připravila návod pro občana k problematice změny adresy trvalého pobytu. Návod popisuje, kam je v současné době třeba tuto změnu (ne)hlásit. Návod je k dispozici zde:

7 ale i elektronizace veřejné správy Kompozitní služby AISEO a AISC. Dosavadní služby E159 a E160 jsou nově realizovány jako E171 a E172. Kompozitní služby AISEO se nacházejí na produkčním prostředí. Probíhá standardní připojování OVM podle schválené metodiky. SZR vytvořila na webu v sekci Správci a vývojáři novou záložku Kompozitní služby AISEO a AISC, kde najdete všechny potřebné informace. Volební seznamy. SZR se podílela na zajištění funkcionality výdeje seznamu voličů v členění podle volebních okrsků, které byly využity k volbám konaným ve dnech Z pohledu stávajících projektů jde o novou službu, která přináší zefektivnění fungování veřejné správy v procesu přípravy voleb pro jednotlivé volební obvody. Tzv. změnové sestavy. Na produkční prostředí byl nasazen změnový požadavek na zkrácení lhůty ke zpracování tzv. změnových sestav z dosavadních 15 kalendářních dní na 4 kalendářní dny.

8 Současné prioritní změnové požadavky Nově připravované kompozitní služby pro správní evidence Registr rodných čísel AIS evidence občanských průkazů AIS evidence cestovních dokladů Výpis z ROB podle územní jednotky pro potřeby samospráv. Nová kompozitní služba ROB k vydávání výpisů referenčních údajů ze základních registrů dle zákona o obcích (agenda 343) ve stavu ke dni zpracování výpisu. Služba ISZR pro autentizaci aplikací třetích stran. Služba provádí ověření registrace AIS pro zadané sériové číslo certifikátu, kód agendy, kód agendové role a kód OVM. Vrací informaci o tom, zda je vstupní kombinace údajů evidována pro přístup k ISZR. Službu mohou využívat AIS, které potřebují ověřit oprávnění přístupu jiných AIS k ISZR. Ze strany správce RÚIAN došlo k otestování a akceptaci na testovacím prostředí a bylo nasazeno na produkční prostředí.

9 Přehled nově připravovaných prioritních projektů neboli změn (RFC) RFC028 Notifikace nereferenčních údajů zahájena realizace RFC058 Úprava služeb E03, E05 a E08 RFC068 Číselníky zahájena realizace RFC009 Změnové sestavy připojení AISC připraveno nasazení na testovací prostředí RFC119 Univerzální testovací data Pro info v roce 2014 jsme dokončili 39 změn nad ZR

10 Základní registry v soukromé sféře Ocenit fungování základních registrů by však měli i občané a podnikatelé (mnohdy aniž by o tom věděli), neboť mohou mnohem rychleji vyřizovat na úřadech své požadavky tím, že již nemusí opakovaně vyplňovat své identifikační údaje a zároveň mají přehled o údajích, které o nich vede stát. Dochází k naplnění myšlenky: obíhají informace, nikoli občan. Před: Po:

11 Základní registry v soukromé sféře Poskytování referenčních údajů z registru obyvatel jiným osobám: ačkoliv se komerčním subjektům údaje automaticky neposkytují, občané mají možnost na základě žádosti poskytnout souhlas s poskytováním údajů i jiným fyzickým nebo právnickým osobám. V takovém případě se například změna trvalého pobytu promítne kromě systémů státní správy a samosprávy již druhý den také do informačních systémů komerčních subjektů (banka, spořitelna, dodavatel plynu, elektrické energie, vody atd.), které určil sám občan. Žádost o poskytnutí údajů z registru obyvatel třetí osobě dle 58a zák. č. 111/2009 Sb., o základních registrech, ve znění pozdějších předpisů. na základě žádosti poskytne subjekt údajů (fyzická osoba) své údaje jiné fyzické nebo právnické osobě. těmto je možné poskytnout všechny nebo vybrané údaje vedené k Vaší osobě v registru obyvatel. orgánu veřejné moci není nutné poskytnout Vaše údaje tímto způsobem, neboť tento má povinnost si referenční údaje zjistit.

12 Základní registry v soukromé sféře Formuláře ZR 10 vzory: Prostřednictvím datové schránky: Prostřednictvím Czech POINT:

13 Základní registry v soukromé sféře Zajímavým přínosem základních registrů je také povinnost státu informovat občana a podnikatele o všech uskutečněných přístupech k jejich údajům v základních registrech. Roční výpis ROB: Roční výpis ROS:

14 Co nás dále ještě čeká? Příprava na implementaci zákona o kybernetické bezpečnosti. SZR se soustavně připravuje na plnění povinností, které jí vyplynou z připravovaného zákona o kybernetické bezpečnosti. SZR je také zapojena do aktivit souvisejících s implementací tohoto zákona, jako je tvorba a připomínkování vyhlášky k zákonu, implementace pravidel nad základními registry aj. Autentizace a identifikace - eidas Projekt MORIS představuje sadu generických aplikačních modulů, které vytváří systémové a virtualizační prostředí pro umístění a provoz těchto jednotlivých modulů jako nadstavby ISZR / FAIS. Jedná se o Aplikační modul autorizace a autentizace fyzických osob, výdej individuálních referenčních údajů, propojení a výdej dat pomocí egon service bus, a autorizační a autentizační prostředky předpokládané směrnicí EU eidas.

15 Kde a jak spolupracujeme s krajskými informatiky Pořadí Téma Problémy k řešení Průměrná priorita tématu mezi kraji (max 10) 1. Centrální informační systémy a IT projekty 2. Základní registry 3. Databáze kontaktních údajů 4. Identitní systémy Nefunkční koordinace IT projektů na úrovni státu; nedotažená řídící role Rady vlády; nutné posílení kapacit a pravomocí centrální projektové kanceláře a hlavního architekta; nutné zpřehlednění řídících struktur egovernmentu, vyjasnění kompetencí a plánu činnosti; vznik jednoho veřejně dostupného zdroje s informacemi o strategiích, projektech a aktivitách centrálních orgánů (potažmo OVM) v oblasti egov dotažení problémů s příspěvkovými organizacemi; ignorování ISZR ze strany některých centrálních systémů; problematika provozu sdílených a hostovaných systémů vůči ISZR Nutné dořešení problematiky epusa, JIP, HZS - neefunkčnost procesu sběru kontaktních údajů; nejednotnost postupu a nepropojenost systémů Nutná změna filozofie státních identitních systémů (uzavřenost JIP; nejasné metodické postupy; neexistence principů federalizace); rozjetí autentizace občanů i mimo ISDS (BOK) Prosazení modelu prioritního přístupu OVM k centrálním IS prostřednictvím neveřejné infrastruktury ITS NGN a CMS (nikoliv 5. Využívání ITS NGN a CMS 2.0 přes veřejný internet); role krajských konektorů CMS 6. Programové období spolupráce na přípravě témat operačních programů a budoucích výzev; odstranění systémových problémů strukturálních fondů (viz. návrh Ústeckého kraje) 9,9 8,2 8,1 8,0 8,0 8,0 7. Udržitelnost a využitelnost egovernmentu v podmínkách samospráv udržitelnost projektů egovernmentu; analýza skutečných přínosů a efektivity na úrovni samospráv 8,0 8. Sdílení infrastruktury Nutnost spuštění registru sítí a respektování principů Memoranda; širší zapojení samospráv do procesů KIVS 6,8 9. Geoinfostrategie Realizace praktických opatření v oblasti GIS dle návrhů geoinfostrategie 6,6 10. Rozvoj OpenSource vývoj informačních systémů veřejné správy na principech software s otevřeným zdrojovým kódem 6,4 11. Projekt NIS IZS Urychlené dokončení projektu; silnější koordinační role MVČR 6,3 12. Registr smluv Model provozu informačního systému; nedostatečné rozhraní pro integraci s velkými IS (ERP, evidence smluv) 6,0 13. Rozvoj OpenData koordinační role MVČR v oblasti OpenData; výstavba národního portálu OpenDat 5,8 14. Procesní modelování Vyjasnění praktických výstupů projektu modelování agend pro kraje a další OVM; vazby na RPP 5,0 15. Kybernetická bezpečnost Dopady zákona o kybernetické bezpečnosti na kraje a obce nově vzniklé téma 16. Národní digitální archiv Vazba NDA na KDS - informace o stavu a budoucnu nově vzniklé téma 17. Hromadné výpisy Vzájemná konzultace nad hromadnými výpisy ze Základních registrů nově vzniklé téma

16 Chcete vědět více? Náš web je

17 Kvíz na závěr: kolik transakcí máme právě nyní? Michal Pešek

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PRAHA, 2. PROSINCE 2014 SETKÁNÍ S ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVOU Ing. Michal Pešek Podstata a přínos základních registrů ZR obsahují právně platné referenční údaje o jednotlivých

Více

ELEKTRONICKÁ IDENTIFIKACE A DŮVĚRYHODNÉ SLUŽBY NAD ZÁKLADNÍMI REGISTRY JIHLAVA, 17. ÚNORA 2015 DIGITALIZACE + AUTENTIZACE

ELEKTRONICKÁ IDENTIFIKACE A DŮVĚRYHODNÉ SLUŽBY NAD ZÁKLADNÍMI REGISTRY JIHLAVA, 17. ÚNORA 2015 DIGITALIZACE + AUTENTIZACE ELEKTRONICKÁ IDENTIFIKACE A DŮVĚRYHODNÉ SLUŽBY NAD ZÁKLADNÍMI REGISTRY JIHLAVA, 17. ÚNORA 2015 DIGITALIZACE + AUTENTIZACE Ing. Michal Pešek Konec frontám na úřadech Cesta zrodu základních registrů Podstata

Více

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PARDUBICE, 24. ZÁŘÍ 2014 KONFERENCE IOP A IROP: ÚSPĚCHY A NOVÉ CÍLE Ing. Michal Pešek Podstata a přínos základních registrů ZR obsahují právně platné referenční údaje

Více

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas ČESKÉ REPUBLIKY Základní registry a eidas Mikulov, 6. 9. 2016 Základní registry základ propojeného datového fondu Mikulov 4. září 2012 20 000 000 transakcí Celkem připojeno 1 159 AIS 15. Ledna 2013 100

Více

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas ČESKÉ REPUBLIKY Základní registry a eidas Praha, 9. 5. 2017 ROB ROS RPP RÚIAN Informační systém základních registrů Služby základních registrů ORG Změny na základě novelizace zákona 111/2009 Skartační

Více

Sdílené služby českého egovernmentu. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR

Sdílené služby českého egovernmentu. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR Sdílené služby českého egovernmentu Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR Praha, 25. září 2014 Zákon 365/2000 Sb. Informační systémy veřejné správy Regulace izolovaných informačních

Více

ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU

ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU HRADEC KRÁLOVÉ, 7. 8. DUBNA 2014 KONFERENCE ISSS 2014 Ing. Michal Pešek Magická čísla - 2 000 OVM, - 3 000 AIS, - 300 mil. transakcí aneb EGONův mozek jede

Více

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. SZR a elektronická identita nejen s (e)op

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. SZR a elektronická identita nejen s (e)op ČESKÉ REPUBLIKY SZR a elektronická identita nejen s (e)op Ing. Michal Pešek, 14. 2. 2017 Základní registry základ propojeného datového fondu Základní registry - zdroj nejvyužívanějších tzv. referenčních

Více

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné

Více

ISVS a sdílené služby v roce Petr Kuchař, hlavní architekt eg MV Michal Pešek, ředitel SZR

ISVS a sdílené služby v roce Petr Kuchař, hlavní architekt eg MV Michal Pešek, ředitel SZR ISVS a sdílené služby v roce 2017 Petr Kuchař, hlavní architekt eg MV Michal Pešek, ředitel SZR Schvalování projektů OHA UV 889 z 2. 11. 2015 - Strategie rozvoje ICT služeb a Základní zásady při čerpání

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 41 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 41 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 2. prosince 2015 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 41 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK vedoucí služebního úřadu ředitel Správy základních

Více

JE ČAS ROZPOHYBOVAT EGONA...

JE ČAS ROZPOHYBOVAT EGONA... INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 JE ČAS ROZPOHYBOVAT EGONA... 8. - 9. DUBNA 2013 Ing. Michal Pešek, SZR Základní registry klíčový projekt egovernmentu Kam dosáhne VELKÝ BRATR? Výpis z registru

Více

Využití sdílených služeb Jednotného identitního prostoru (JIP) a Katalogu autentizačních a autorizačních služeb (KAAS)

Využití sdílených služeb Jednotného identitního prostoru (JIP) a Katalogu autentizačních a autorizačních služeb (KAAS) Využití sdílených služeb Jednotného identitního prostoru (JIP) a Katalogu autentizačních a autorizačních služeb (KAAS) Ing. Aleš Kučera Zástupce správce Centrály Czech POINT Sdílené služby egovernmentu

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 27 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 27 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 3. října 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 27 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 25 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 25 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 6. srpna 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 25 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

eid Kolokvium eid a EGON Ondřej Felix

eid Kolokvium eid a EGON Ondřej Felix eid Kolokvium eid a EGON Ondřej Felix Proč je elektronická identita prioritou? E-služby s vysokou transakční hodnotou téměř vždy pracují s identitou fyz. nebo právnické osoby Služby vytvářející důvěru

Více

Základní registry veřejné správy. Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry veřejné správy. Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry veřejné správy Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Současný stav v oblasti dat veřejné správy Roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve vedení klíčových databází

Více

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Strategie egon 2007 2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 28 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 28 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 5. listopadu 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 28 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

Komise pro informatizaci

Komise pro informatizaci Komise pro informatizaci veřejné správy Rady AK Zdeněk Ryšavý, předseda komise radní kraje Vysočina pro informatiku Územní plánování a životní prostředí 11/08/2009 egovernment a kraje V rámci projektu

Více

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné referenční údaje o definovaných

Více

OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA

OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA SMART WORLD 2012 Mikulov 4.10. 2012. Ing. Michal PEŠEK Správa základních registrů 1. července jsme startovali registry a bagry.. Česká dálnice egov

Více

Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu. Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV

Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu. Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV Teoretický úvod Elektronická identifikace, která je tématem mého vstupu, je relativně malá, nicméně životně

Více

NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ROK INFORMATIKY SLAVKOV U BRNA 6. ČERVNA 2019

NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ROK INFORMATIKY SLAVKOV U BRNA 6. ČERVNA 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ROK INFORMATIKY SLAVKOV U BRNA 6. ČERVNA 2019 Národní bod Od 1. 7. 2018 v produkčním provozu dle zákona č. 250/2017 Sb.,

Více

STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM

STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM KONFERENCE K E-TRŽIŠTÍM A E-AUKCÍM 25. DUBNA 2013 RNDr. Renata Novotná, SZR Základní registry klíčový projekt egovernmentu Co jsou základní registry Cíle základních

Více

Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller

Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller Strategie egon 2007-2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon Strategie rozvoje

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 2 roky produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 2 roky produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 3. července 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 2 roky produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

eidentita 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ PRAHA 24. DUBNA 2019

eidentita 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ PRAHA 24. DUBNA 2019 eidentita 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ PRAHA 24. DUBNA 2019 Národní bod Od 1. 7. 2018 v produkčním provozu dle zákona č. 250/2017 Sb., o elektronické

Více

Kudy k Národnímu architektonickému plánu

Kudy k Národnímu architektonickému plánu 8.12.2014 Kudy k Národnímu architektonickému plánu (současný stav na základě výstupů projektu, jehož dodavatelem je sdružení E2020) Ondřej Felix, UHA MV Základní informace o projektu cíle, výstupy Část

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 31 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 31 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 3. února 2015 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 31 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 20 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 20 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 5. března 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 20 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3

Více

Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR Agenda Cíle na rok 2020 Co ještě chybí z kmenových projektů egov Propojený datový fond Propojená

Více

Sdílené služby českého egovernmentu

Sdílené služby českého egovernmentu Sdílené služby českého egovernmentu Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR Praha, září 2014 Agenda Stávající aktivity při implementaci sdílených služeb egovernmentu Budoucí sdílené služby

Více

egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal

egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal MV ČR Základní strategický rámec Smart Administration i ti V roce 2007 schválena strategie Smart Administration na období 2007-2015 Motto je : efektivní veřejná správa

Více

Základní registry nové generace MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ

Základní registry nové generace MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Základní registry nové generace MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Historické okénko Před vznikem základních registrů: Každá pobočka úřadu si v rámci své agendy vedla svojí evidenci údajů,

Více

Rozvoj RPP. Internet ve státní správě a samosprávě 201Ř, Hradec Králové Blok: Blízká i vzdálená budoucnost Základních registr. Mgr.

Rozvoj RPP. Internet ve státní správě a samosprávě 201Ř, Hradec Králové Blok: Blízká i vzdálená budoucnost Základních registr. Mgr. Rozvoj RPP Internet ve státní správě a samosprávě 201Ř, Hradec Králové Blok: Blízká i vzdálená budoucnost Základních registr Mgr. Ond ej Žežula Mgr. Radek Baloun Potřeby a očekávání zákazníků se vyvíjí

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 26 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 26 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 5. září 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 26 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

Základní registry, Datové schránky CzechPointy... A jak dál RNDr. Petr Tiller a Ing. Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha

Základní registry, Datové schránky CzechPointy... A jak dál RNDr. Petr Tiller a Ing. Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha Základní registry, Datové schránky CzechPointy... A jak dál RNDr. Petr Tiller a Ing. Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha leden 2013 1 Pro připomenutí Aneb Co jsme si to postavili

Více

Testování editačních WS

Testování editačních WS Připojení k ISZR Testování editačních WS Verze dokumentu 0.1 Připojení k ISZR 1 Obsah Seznam zkratek a pojmů uvedených v dokumentu... 3 1. Úvod... 4 2. Registrace agendy A123... 4 3. Registrace a správa

Více

PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS

PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS Konference ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@ 1/X OBSAH PREZENTACE Přínosy ROS Dopady ROS Na OVM Na podnikatelskou

Více

Využití služeb egovernmentu poskytovateli zdravotních služeb

Využití služeb egovernmentu poskytovateli zdravotních služeb Využití služeb egovernmentu poskytovateli zdravotních služeb Národní identitní prostor ČR, Portál občana, eop, ztotožnění FO Tomáš Šedivec odbor Hlavního architekta egovernmentu Ministerstvo Vnitra ČR

Více

Aneb kde jsme a kam jdeme. odbor Hlavního architekta egovernmentu Ondřej Felix Pavel Hrabě Tomáš Šedivec

Aneb kde jsme a kam jdeme. odbor Hlavního architekta egovernmentu Ondřej Felix Pavel Hrabě Tomáš Šedivec Aneb kde jsme a kam jdeme odbor Hlavního architekta egovernmentu Ondřej Felix Pavel Hrabě Tomáš Šedivec Agenda Představení NAP a architektury obecně Co to je?, pojmy, podrobnost, 4 vrstvá vize Současné

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.1 Úplné elektronické podání Ministerstvo vnitra Správa základních registrů, OSS,

Více

Aneb kde jsme a kam jdeme. odbor Hlavního architekta egovernmentu Ondřej Felix Pavel Hrabě Tomáš Šedivec

Aneb kde jsme a kam jdeme. odbor Hlavního architekta egovernmentu Ondřej Felix Pavel Hrabě Tomáš Šedivec Aneb kde jsme a kam jdeme odbor Hlavního architekta egovernmentu Ondřej Felix Pavel Hrabě Tomáš Šedivec Agenda Představení NAP a architektury obecně Co to je?, pojmy, podrobnost, 4 vrstvá vize Současné

Více

Jsme sdílní. Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. vrchní ředitel sekce provozu ICT, MV ČR 12. června 2014, Boskovice

Jsme sdílní. Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. vrchní ředitel sekce provozu ICT, MV ČR 12. června 2014, Boskovice Sdílená infrastruktura a sdílené služby v portfoliu MV ČR Kdy a za jakých podmínek využije samospráva konkrétní projekty MV ČR? Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. vrchní ředitel sekce provozu ICT, MV ČR 12. června

Více

Datové zprávy a agendy poskytující údaje

Datové zprávy a agendy poskytující údaje Datové zprávy a agendy poskytující údaje Mgr. Ondřej Žežula Odbor egovernmentu Ministerstvo vnitra 12. dubna 2017 Připomenutí hlavních změn v AIS RPP působnostním přeregistrace (změna agendy) nevyžaduje

Více

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ EGOVERNMENTU A KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ EGOVERNMENTU A KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ EGOVERNMENTU A KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020 8. 9. 2015 Mikulov INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ

Více

ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI

ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI Aktuální stav implementace ROS k 20. 3. 2012 Konference ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Stanislav Palas, Český statistický

Více

egov se z vizí pomalu stává realitou

egov se z vizí pomalu stává realitou Pavel Sekanina 16. 9. 2010 Ostrava egov se z vizí pomalu stává realitou nahlédnutí pod pokličku informačního systému základních registrů Motto My nesmíme ani naznačovat Jára Cimrman 2 Obsah Stavební kameny

Více

NIA. Josef Knotek

NIA. Josef Knotek NIA Josef Knotek 07.03.2018 NIA Co je NIA PBSI Evidence národního bodu NIA SZR/MV IdP eop SZR Portál NIA ISZR ROB ROS RPP RÚIAN ORG AISEO AISC RRČ EOP ECD egsb Vztah důvěry Služby NIA Služby propojeného

Více

LETEM SVĚTEM egovernmentem. Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR

LETEM SVĚTEM egovernmentem. Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR LETEM SVĚTEM egovernmentem Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR Legislativa co se povedlo Zákon č. 192/2016 ze dne 25. května 2016, kterým se mění zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech

Více

Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY

Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁK ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY Náchod, 1. 6. 2016 eidas (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 910/2014 ze dne 23. července 2014 o elektronické identifikaci

Více

Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7

Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7 Příručka pro obce Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: 2. 4. 2013 Účel: Stručný návod

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 9 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 1. Obecná informace 1.1. Účel veřejné zakázky Projekt Czech POINT v současné

Více

KONFERENCE K IMPLEMENTACI STRATEGIE SMART ADMINISTRATION A ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ DO VEŘEJNÉ SPRÁVY. podklady pro účastníky

KONFERENCE K IMPLEMENTACI STRATEGIE SMART ADMINISTRATION A ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ DO VEŘEJNÉ SPRÁVY. podklady pro účastníky KONFERENCE K IMPLEMENTACI STRATEGIE SMART ADMINISTRATION A ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ DO VEŘEJNÉ SPRÁVY podklady pro účastníky Vítáme Vás na konferenci k implementaci strategie Smart Administration a zejména

Více

Řešení problematiky základních registrů

Řešení problematiky základních registrů komplexní řešení informačních systémů www.marbes.cz Řešení problematiky základních registrů ( XR) Pro: Krajský úřad Plzeňského kraje Datum: 24.4.2012 Autor: Jiří Krejnický, Jan Vejskal MARBES CONSULTING

Více

MANUÁL PRO KONTROLU NASTAVENÍ OPRÁVNĚNÍ PŘÍSTUPŮ K ÚDAJŮM ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ

MANUÁL PRO KONTROLU NASTAVENÍ OPRÁVNĚNÍ PŘÍSTUPŮ K ÚDAJŮM ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ MANUÁL PRO KONTROLU NASTAVENÍ OPRÁVNĚNÍ PŘÍSTUPŮ K ÚDAJŮM ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Název dokumentu: Manuál pro kontrolu nastavení oprávnění přístupů k údajům základních registrů Verze: 01 Autor: Kolektiv autorů

Více

Několik poznámek ke koncepci ICT v hlavním městě Praze

Několik poznámek ke koncepci ICT v hlavním městě Praze Několik poznámek ke koncepci ICT v hlavním městě Praze Ondřej Felix Digitální šampion ČR předseda ICT komise MHMP hlavní architekt ZR člen Rady vlády pro informační společnost 18.12.2014 ICT v Praze v

Více

VÝTAH ZE ZPRÁVY O PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Tři měsíce ostrého provozu

VÝTAH ZE ZPRÁVY O PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Tři měsíce ostrého provozu Správa základních registrů Na Vápence 14 130 00 Praha 3 V Praze 1. října 2012 VÝTAH ZE ZPRÁVY O PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Tři měsíce ostrého provozu Zpracoval Ing. Michal PEŠEK ředitel Správa základních

Více

ISZR a samospráva v roce 0

ISZR a samospráva v roce 0 ISZR a samospráva v roce 0 Podpora "statutára" orgánu veřejné moci (OVM) při naplňování povinností vyplývajících ze Zákonů o základních registrech Vladimír Dvořák ředitel divize Podnikové aplikace a služby

Více

egon slaví první narozeniny

egon slaví první narozeniny egon slaví první narozeniny Ivan Langer ministr vnitra Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Před rokem se na ISSS narodil egon egon průvodce na cestě k efektivní veřejné správě symbol nového pojetí

Více

Koncepce rozvoje ICT ve státní a veřejné správě. Koncepce rozvoje ICT ve státní a veřejné správě (materiál pro jednání tripartity)

Koncepce rozvoje ICT ve státní a veřejné správě. Koncepce rozvoje ICT ve státní a veřejné správě (materiál pro jednání tripartity) Koncepce rozvoje ICT ve státní a veřejné správě (materiál pro jednání tripartity) Praha Listopad 2014 OBSAH 2. Rekapitulace stávajícího stavu a jeho nedostatků... 2 3. Cíle v oblasti ICT a navrhovaná opatření

Více

Aktuální stav implementace IS ROS

Aktuální stav implementace IS ROS Aktuální stav implementace IS ROS ISSS Hradec Králové 2011 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@czso.cz Obsah prezentace Přínosy registru osob Legislativní podmínky Komunikace s

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 18 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 18 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 6. ledna 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 18 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

Principy Základních registrů. Ing. Ondřej Felix, CSc.

Principy Základních registrů. Ing. Ondřej Felix, CSc. Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc. Zdroj nejdůležitějších aktuálních referenčních údajů Referenční údaj definuje aktuální právně platnou hodnotu příslušného údaje Pokud není referenční

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 3.2 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 4 PŘÍLOHA Č. 4 PRAVIDLA PRO VYDÁNÍ STANOVISKA ODBORU HLAVNÍHO ARCHITEKTA EGOVERNMENTU

Více

Michal Kolařík 18.1.2012. ISZR - Brána k základním registrům

Michal Kolařík 18.1.2012. ISZR - Brána k základním registrům Michal Kolařík 18.1.2012 ISZR - Brána k základním registrům Informační systém základních registrů Informační systém základních registrů Registrační číslo: CZ.1.06/1.1.00/03.05891 Projekt Informační systém

Více

Základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností: údaje informačního systému a jejich využití

Základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností: údaje informačního systému a jejich využití Základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností: údaje informačního systému a jejich využití PhDr. Jan Tretera Odbor veřejné správy a egovernmentu Ministerstvo vnitra Plzeň 15.

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 32 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 32 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 4. březen 2015 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 32 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3

Více

LETEM SVĚTEM egovernmentem. Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR

LETEM SVĚTEM egovernmentem. Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR LETEM SVĚTEM egovernmentem Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR Legislativa co se povedlo Zákon č. 192/2016 ze dne 25. května 2016, kterým se mění zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech

Více

egovernment ready úřad

egovernment ready úřad egovernment ready úřad Ing. Václav Koudele Strategy architect Tel.: +420 602 191 122 Vaclav.koudele@microsoft.com Ing. Zdeněk Dutý Ředitel pro egovernment Tel.: +420 910 972 131 zdenek.duty@autocont.cz

Více

Pilotní provoz základních registrů na Městské části Praha 13, změny procesů v prostředí úřadu včetně formulářů

Pilotní provoz základních registrů na Městské části Praha 13, změny procesů v prostředí úřadu včetně formulářů Pilotní provoz základních registrů na Městské části Praha 13, změny procesů v prostředí úřadu včetně formulářů JUDr. Kateřina Černá a kolektiv (odd.e-governmentu a odbor IT) Článek II. Předmět spolupráce

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 15 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 15 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 V Praze 5. října 2013 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 15 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3

Více

Centrální místo služeb (CMS) Bezpečná komunikace mezi úřady

Centrální místo služeb (CMS) Bezpečná komunikace mezi úřady Centrální místo služeb (CMS) Bezpečná komunikace mezi úřady Metodická doporučení odboru Hlavního architekta egovernmentu Ministerstva vnitra pro státní správu a samosprávu o přístupu k informačním systémům

Více

Garant karty projektového okruhu:

Garant karty projektového okruhu: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.5 Elektronizace odvětví: eeducation Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB

Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB Referenční údaje Definice Zákon č. 111/2009 Sb., 2, písm b) - referenčním údajem (je) údaj vedený v základním registru, který je označen jako referenční

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 Zajištění funkcionality "Internetové kontaktní místo veřejné správy Czech POINT" 1. Obecná informace Projekt Czech POINT (dále i CzP) v současné

Více

Seznam voličů ve vazbě na základní registry. Úřad MČ Praha 13 Triada, s.r.o.

Seznam voličů ve vazbě na základní registry. Úřad MČ Praha 13 Triada, s.r.o. Seznam voličů ve vazbě na základní registry Úřad MČ Praha 13 Triada, s.r.o. Ing. Jiřina Kaprálková vedoucí odboru informatiky KapralkovaJ@P13.mepnet.cz Údaje ze ZR pro seznam voličů údaje o voličích občan

Více

Budoucnost egovernmentu. Strategický Rámec rozvoje VS 2014+ Implementační plán Strategický cíl 3 (v přípravě)

Budoucnost egovernmentu. Strategický Rámec rozvoje VS 2014+ Implementační plán Strategický cíl 3 (v přípravě) Budoucnost egovernmentu Strategický Rámec rozvoje VS 2014+ Implementační plán Strategický cíl 3 (v přípravě) Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR Praha, listopad 2014 Agenda Stávající

Více

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ Registr Osob v provozu od 1. července 2012 (opožděno o 12 měsíců) odhadovaná cena 385,425 milionů konečná cena 371,5 milionů realizátor ADASTRA, s.r.o. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010 http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 17 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 17 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 V Praze 4. prosince 2013 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 17 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 39 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 39 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 6. října 2015 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 39 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK vedoucí služebního úřadu ředitel Správy základních

Více

Základní registry ve veřejné správě

Základní registry ve veřejné správě Základní registry ve veřejné správě Obsah kurzu Úvod Informační systém základních registrů (ISZR) Přínosy ZR Bezpečnost ISZR Agendové informační systémy (AIS) Postup implementace základních registrů Registr

Více

Národní Identitní Prostor ČR

Národní Identitní Prostor ČR Národní Identitní Prostor ČR Ing. Petr Kuchař Hlavní architekt egovernmentu, MV ČR Národní identitní prostor je když Jde o federaci 3 skupin subjektů: 1. kvalifikovaných poskytovatelů online služeb (SeP)

Více

Sdílené služby egov ČR 2016 a CMS 2.0. Ondřej Felix MV ČR Telč 2016

Sdílené služby egov ČR 2016 a CMS 2.0. Ondřej Felix MV ČR Telč 2016 Sdílené služby egov ČR 2016 a CMS 2.0 Ondřej Felix MV ČR Telč 2016 Proč sdílené služby egov Proč pro efektivní výkon veřejné správy potřebujeme bezpečné, transparentní a logicky centralizované aplikační

Více

AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ. Přehled změn k 22. červenci Položka Popis změny Zdůvodnění změny

AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ. Přehled změn k 22. červenci Položka Popis změny Zdůvodnění změny Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny ve 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ

Více

Národní architektonický plán egovernmentu ČR Cíle, stav, budoucnost

Národní architektonický plán egovernmentu ČR Cíle, stav, budoucnost Národní architektonický plán egovernmentu ČR Cíle, stav, budoucnost Petr Kuchař vedoucí samostatného odd., Útvar hlavního architekta egov MV ČR Ondřej Felix Digitální šampion ČR, Útvar hlavního architekta

Více

Příručka pro obce. Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Listopad 2018 Verze 2.2

Příručka pro obce. Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Listopad 2018 Verze 2.2 Příručka pro obce Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům Listopad 2018 Verze 2.2 Šíření a používání tohoto dokumentu nebo jeho částí je možné pouze se souhlasem a za podmínek stanovených

Více

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Vytvořeno dne: 21. 2. 2012 Aktualizováno: 23. 5. 2017 Verze: 1.2 2017 MVČR Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Účel provozní dokumentace... 3 1.2. Související dokumenty...

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 14 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 14 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 V Praze 6. září 2013 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 14 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3

Více

Co je a k čemu slouží epusa

Co je a k čemu slouží epusa Company LOGO Co je a k čemu slouží epusa Materiál HZS ČR pro setkání se starosty obcí ČR nprap. Věra Ševčíková MV GŘ HZSČR Obsah Co je to epusa epusa a Czech POINT Cíle epusa Proč epusa Kontakty pro krizové

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 9. Elektronizace podpůrných procesů Ministerstvo vnitra, Ministerstvo financí Správa

Více

SPISOVÁ SLUŽBA VE VAZBĚ NA DATOVÉ SCHRÁNKY ZÁKLADNÍ REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY. Mgr. Jana ŠKRDLOVÁ

SPISOVÁ SLUŽBA VE VAZBĚ NA DATOVÉ SCHRÁNKY ZÁKLADNÍ REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY. Mgr. Jana ŠKRDLOVÁ SPISOVÁ SLUŽBA VE VAZBĚ NA DATOVÉ SCHRÁNKY ZÁKLADNÍ REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Mgr. Jana ŠKRDLOVÁ vedoucí organizačního odd. kancelář tajemníka leden 2011 Legislativa zák. č. 499/2004 Sb. (ÚZ č. 309/2009

Více

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Základní změny v architektuře e-governmentu ČR Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Současný stav v oblasti dat veřejné správy roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve

Více

Český Podací. Ověřovací Informační

Český Podací. Ověřovací Informační Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT 28.3. 2007 5 let provozu Aktuální čísla Czech 28.3.2012 POINT k Počty vydaných výstupů: 6.5 mil. Konverze z moci úřední: 10 mil. Matriky,

Více

Procesní modelování agend veřejné správy dosažené výsledky. Josef Beneš Ministerstvo vnitra

Procesní modelování agend veřejné správy dosažené výsledky. Josef Beneš Ministerstvo vnitra Procesní modelování agend veřejné správy dosažené výsledky Josef Beneš Ministerstvo vnitra Projekt PMA byl realizován v plné šíři zadání, od září 2012 do března 2014. Metodika PMA Školení PMA AIS RPP Modelovací

Více

AISC. kladní registr obyvatel. Jiří Valter ICZ a. s. www.i.cz 1

AISC. kladní registr obyvatel. Jiří Valter ICZ a. s. www.i.cz 1 AISC agendový informační systém pro základnz kladní registr obyvatel Jiří Valter ICZ a. s. 1 Východiska Zákon o základních registrech (111/2009 Sb.) definuje, že editorem referenčních údajů je Policie

Více

Nařízení eidas aneb elektronická identifikace nezná hranice

Nařízení eidas aneb elektronická identifikace nezná hranice Nařízení eidas aneb elektronická identifikace nezná hranice Mikulov, září 2014 Ing. Radek Horáček odbor egovernmentu MVČR Co znamená zkratka eidas Co znamená zkratka eidas electronic identification and

Více