BP CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BP CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ"

Transkript

1 BP CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

2 2 PRO DOKONALÉ VÝSLEDKY Děkujeme vám, že jste si zvolili výrobek značky AEG. Aby vám bezchybně sloužil mnoho let, vyrobili jsme jej s pomocí inovativních technologií, které usnadňují život, a vybavili jsme jej funkcemi, které u obyčejných spotřebičů nenajdete. Stačí věnovat pár minut čtení a zjistíte, jak z něho získat co nejvíce. PŘÍSLUŠENSTVÍ A SPOTŘEBNÍ MATERIÁL V e-shopu společnosti AEG naleznete vše, co potřebujte k udržování všech vašich spotřebičů AEG v perfektním stavu. Čeká na vás široká nabídka příslušenství navrženého a vyrobeného s ohledem na nejvyšší standardy kvality, které očekáváte: od speciálního kuchyňského vybavení po košíčky na příbory, od držáků na lahve po vaky na choulostivé prádlo Navštivte internetový obchod na

3 Obsah 3 OBSAH 4 Bezpečnostní informace 8 Popis spotřebiče 10 Před prvním použitím 11 Ovládací panel 13 Denní používání 15 Funkce hodin 17 Automatické programy 18 Použití příslušenství 21 Doplňkové funkce 24 Čištění a údržba 27 Co dělat, když Technické údaje 29 Poznámky k ochraně životního prostředí V tomto návodu pro uživatele se používají následující symboly: Důležité informace týkající se Vaší bezpečnosti a informace o ochraně spotřebiče před poškozením. Všeobecné informace a rady Upozornění k ochraně životního prostředí Zmĕny vyhrazeny.

4 4 Bezpečnostní informace BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Tento návod si pečlivě přečtěte ještě před instalací spotřebiče a jeho prvním použitím. Výrobce nezodpovídá za škody a zranění způsobená nesprávnou instalací či chybným používáním. Návod k použití vždy uchovávejte spolu se spotřebičem pro jeho budoucí použití. Bezpečnost dětí a postižených osob Instalace Hrozí nebezpečí udušení, úrazu nebo jiných trvalých následků. Nedovolte, aby spotřebič používaly osoby, včetně dětí, se zhoršenými fyzickými a smyslovými schopnostmi, sníženými mentálními funkcemi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí. Takové osoby mohou spotřebič používat jen pod dozorem nebo vedením osob odpovědných za jejich bezpečnost. Nenechte děti hrát si se spotřebičem. Všechny obaly uschovejte z dosahu dětí. Je-li spotřebič v provozu nebo pokud chladne, nedovolte dětem a domácím zvířatům, aby se k němu přibližovaly. Přístupné části jsou horké. Pokud je spotřebič vybaven dětskou bezpečnostní pojistkou, doporučuje se ji aktivovat. Tento spotřebič smí instalovat jen kvalifikovaná osoba. Odstraňte veškerý obalový materiál. Poškozený spotřebič neinstalujte ani nepoužívejte. Řiďte se pokyny k instalaci dodanými spolu s tímto spotřebičem. Při přemisťování spotřebiče buďte vždy opatrní, protože je těžký. Vždy noste ochranné rukavice. Netahejte spotřebič za držadlo. Dodržujte minimální vzdálenosti od ostatních spotřebičů a nábytku. Ujistěte se, že je spotřebič namontován pod bezpečnou konstrukcí a vedle bezpečných konstrukcí. Strany spotřebiče musí být umístěny vedle spotřebičů nebo kuchyňského nábytku stejné výšky. Připojení k elektrické síti Hrozí nebezpečí požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Veškerá elektrická připojení by měla být provedena kvalifikovaným elektrikářem. Spotřebič musí být uzemněn. Zkontrolujte, zda údaje o napájení na typovém štítku souhlasí s parametry elektrické sítě. Pokud tomu tak není, obraťte se na elektrikáře.

5 Bezpečnostní informace 5 Vždy používejte správně instalovanou síťovou zásuvku s ochranou proti úrazu elektrickým proudem. Nepoužívejte rozbočovací zástrčky ani prodlužovací kabely. Dbejte na to, abyste nepoškodili napájecí kabel a síťovou zástrčku. Pro výměnu napájecího kabelu se obraťte na servisní středisko nebo elektrikáře. Síťové kabely se nesmí dotýkat dvířek spotřebiče, obzvláště, jsou-li dvířka horká. Ochrana před úrazem elektrickým proudem u živých či izolovaných částí musí být připevněna tak, aby nešla odstranit bez použití nástrojů. Síťovou zástrčku zapojte do síťové zásuvky až na konci instalace spotřebiče. Po instalaci musí zůstat síťová zástrčka nadále dostupná. Pokud je síťová zásuvka uvolněná, nezapojujte do ni síťovou zástrčku. Neodpojujte spotřebič ze zásuvky tahem za kabel. Vždy tahejte za zástrčku. Používejte pouze správná izolační zařízení: ochranné vypínače vedení, pojistky (pojistky šroubového typu se musí odstranit z držáku), ochranné zemnicí jističe a stykače. Je nutné instalovat vhodný vypínač nebo izolační zařízení k řádnému odpojení všech napájecích vodičů spotřebiče. Toto izolační zařízení musí mít mezeru mezi kontakty alespoň 3 mm širokou. Použití spotřebiče Hrozí nebezpečí zranění, popálení, úrazu elektrickým proudem či výbuchu. Tento spotřebič používejte v domácnosti. Neměňte technické parametry tohoto spotřebiče. Ujistěte se, že nejsou ventilační otvory zakryté. Zapnutý spotřebič nenechávejte bez dozoru. Spotřebič po každém použití vypněte. Při provozu je vnitřek spotřebiče horký. Nedotýkejte se topných článků ve spotřebiči. Při vkládání či vyjímání příslušenství či nádobí vždy používejte kuchyňské chňapky. Pokud je spotřebič v provozu, buďte při otevírání jeho dvířek opatrní. Může dojít k uvolnění horkého vzduchu. Nepracujte se spotřebičem, když máte vlhké ruce nebo když je v kontaktu s vodou. Dvířka spotřebiče nikdy neotvírejte násilím. Nepoužívejte spotřebič jako pracovní nebo odkládací plochu. Když je spotřebič v provozu, jeho dvířka mějte vždy zavřená. Dvířka spotřebiče otevírejte opatrně. Používáte-li při přípravě jídla přísady obsahující alkohol, může vzniknout směs vzduchu s alkoholem. Při otvírání dvířek nesmí být v blízkosti spotřebiče jiskry ani otevřený oheň. Do spotřebiče, do jeho blízkosti nebo na spotřebič neumísťujte hořlavé předměty nebo předměty obsahující hořlavé látky. Hrozí nebezpečí poškození spotřebiče.

6 6 Bezpečnostní informace Jak zabránit poškození nebo změně barvy smaltovaného povrchu: Nepokládejte nádobí či jiné předměty přímo na dno spotřebiče. Na dno spotřebiče nepokládejte hliníkovou fólii. Nenalévejte vodu přímo do horkého spotřebiče. Po dokončení vaření nenechávejte vlhká jídla ve spotřebiči. Při vkládání nebo vyjímání příslušenství buďte opatrní. Barevné změny na smaltovaném povrchu nemají vliv na výkon spotřebiče. Nejedná se o závadu z hlediska ustanovení záruky. Při pečení vlhkých koláčů používejte hluboký pekáč / plech. Ovocné šťávy mohou zanechat trvalé skvrny. Čištění a údržba Hrozí nebezpečí poranění, požáru nebo poškození spotřebiče. Před čištěním nebo údržbou spotřebič vždy vypněte a vytáhněte síťovou zástrčku ze zásuvky. Přesvědčte se, že spotřebič už vychladl. Mohlo by dojít k prasknutí skleněných panelů. Poškozené skleněné panely okamžitě vyměňte. Kontaktujte autorizované servisní středisko. Při vyjímání dvířek spotřebiče buďte opatrní. Dvířka jsou těžká! Spotřebič čistěte pravidelně, abyste zabránili poškození materiálu jeho povrchu. Zbytky tuků či jídel ve spotřebiči mohou způsobit požár. Vyčistěte spotřebič vlhkým měkkým hadrem. Používejte pouze neutrální mycí prostředky. Nepoužívejte prostředky s drsnými částicemi, drátěnky, rozpouštědla nebo kovové předměty. Použijete-li sprej do trouby, řiďte se bezpečnostními pokyny uvedenými na jeho balení. Katalytický smalt (je-li součástí výbavy) nečistěte žádným druhem čisticího prostředku. Pyrolytické čištění Nebezpečí požáru a popálení. Pečlivě si pročtěte všechny pokyny ohledně pyrolytického čištění. Držte děti z dosahu spotřebiče během chodu pyrolytického čištění. Spotřebič se zahřeje na velmi vysokou teplotu. Během a po každém pyrolytickém čištění zajistěte dobré větrání. Během používání a po prvním použití při maximální teplotě zajistěte dobré větrání. Během chodu pyrolytického čištění zamezte přístup do blízkosti trouby všem domácím zvířatům (obzvláště ptactvu) a maximální teplotu čištění poprvé použijte v dobře větraném prostoru. Někteří plazi či ptáci mohou být velmi citliví na výpary, k jejichž tvorbě může docházet během čisticího procesu u všech pyrolytických trub.

7 Bezpečnostní informace 7 Malá domácí zvířata mohou být také velmi citlivá na místní změny teploty, ke kterým dochází během samočisticího pyrolytického programu v blízkosti všech pyrolytických trub. Při vysokoteplotním pyrolytickém čištění může u všech pyrolytických trub dojít k poškození nepřilnavého povrchu na hrncích, pánvích, plechách, náčiní apod. a může také vést ke tvorbě méně škodlivých výparů. Výpary uvolňované z pyrolytických trub / zbytky jídel nejsou dle jejich popisu škodlivé pro člověka, malé děti nebo osoby se zdravotními problémy. Vnitřní osvětlení V tomto spotřebiči se používají speciální či halogenové žárovky pouze pro použití v domácích spotřebičích. Nepoužívejte ji pro osvětlení domácnosti. Likvidace Nebezpečí úrazu elektrickým proudem. Před výměnou žárovky spotřebič odpojte od napájení. Používejte pouze žárovky se stejnými vlastnostmi. Hrozí nebezpečí úrazu či udušení. Odpojte spotřebič od elektrické sítě. Odřízněte a vyhoďte síťový kabel. Odstraňte dveřní západku, abyste zabránili uvěznění dětí a domácích zvířat ve spotřebiči.

8 8 Popis spotřebiče POPIS SPOTŘEBIČE Celkový pohled Ovládací panel 2 Elektronický programátor 3 Zásuvka pečicí sondy 4 Topný článek 5 Osvětlení trouby 6 Ventilátor 7 Zadní topný článek 8 Spodní ohřev 9 Drážky na rošty, vyjímatelné 10 Polohy roštů 9

9 Popis spotřebiče 9 Příslušenství trouby Drátěný rošt Pro nádoby na pečení, dortové a koláčové formy, pečeně. Plech na pečení Na koláče a sušenky. Pekáč Pro pečení moučných jídel a masa, nebo k zachycování tuku. Pečicí sonda Používá se k měření stupně propečenosti masa.

10 10 Před prvním použitím Vysunovací kolejničky Pro rošty a plechy na pečení. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM Viz kapitola Bezpečnostní informace. První čištění Vyjměte ze spotřebiče všechno příslušenství. Před prvním použitím spotřebič vyčistěte. Řiďte se částí Čištění a údržba. První připojení k elektrické síti Po prvním připojení spotřebiče k elektrické síti se na displeji na několik sekund rozsvítí všechny symboly. Následujících několik sekund se na displeji zobrazuje verze software. První nastavení denního času Poté, co zhasne verze software, se na displeji zobrazí h a 12:00. Nastavení denního času: 1. Pomocí nebo nastavte čas. 2. Stiskněte nebo. 3. Pomocí nebo nastavte minuty. 4. Stiskněte nebo. Displej teploty / času zobrazí nově nastavený čas. Změna denního času Denní čas lze změnit pouze, když je spotřebič vypnutý. Stiskněte. Na bliká. Nový denní čas nastavíte výše uvedeným postupem.

11 Ovládací panel 11 OVLÁDACÍ PANEL Elektronický programátor K ovládání spotřebiče používejte senzorová tlačítka. Senzorové tlačítko Funkce Popis 1 - DISPLEJ Zobrazí aktuální nastavení spotřebiče. 2 ZAP/VYP Slouží k zapnutí a vypnutí spotřebiče. 3 FUNKCE Nastavení funkce či programu trouby. K přímému přístupu k funkcím trouby u vypnutého spotřebiče. 4 MŮJ OBLÍBENÝ PRO GRAM 5 TEPLOTA / RYCHLÉ ZAHŘÁTÍ K uložení vašich oblíbených programů. Použijte k přímému přístupu k vašim oblíbeným programům; i u vypnutého spotřebiče. Slouží k nastavení a kontrole teploty vnitřku trouby nebo teploty pečicí sondy. Při stisknutí a podržení na tři sekundy, vypne či zapne funkci Rychlé zahřátí. K přímému přístupu k nastavení teploty první funkce trouby u vypnutého spotřebiče. 6 NAHORU, DOLŮ Slouží k výběru funkce trouby a funkce hodin a k nastavení funkce minutky, teploty nebo denního času. 7 OK K potvrzení výběru nebo nastavení. 8 OSVĚTLENÍ TROUBY Zapne nebo vypne osvětlení trouby. 9 HODINY Nastavení funkce hodin. 10 MINUTKA Nastavení funkce minutky.

12 12 Ovládací panel Displej Symbol funkce trouby 2 Displej teploty / času 3 Displej hodin / zbytkového tepla (také funkce minutky a denního času) 4 Ukazatel zbytkového tepla 5 Ukazatele pro funkce hodin (viz tabulka Funkce hodin ) 6 Ukazatel ohřevu 7 Číslo funkce nebo programu trouby Ostatní ukazatele na displeji Symboly Název Popis Funkce Automatické programy Oblíbené programy 6 Můžete zvolit funkci trouby. Můžete zvolit program trouby. Je spuštěný oblíbený program. 5 4 / kg / g Je spuštěný program trouby se zadáním váhy. / h / min Je spuštěna funkce hodin. Pachový filtr Teplota / rychlé zahřátí Teplota Pečicí sonda Zámek dvířek Osvětlení trouby Minutka Je zapnutý pachový filtr. Funkce je spuštěna. Můžete zkontrolovat nebo změnit teplotu. Pečicí sonda je zasunutá v zásuvce. Funkce zámku dvířek je aktivní. Osvětlení trouby je vypnuté. Je spuštěná funkce minutky. Ukazatel ohřevu Jestliže zapnete funkci trouby, stavové čárky na displeji se budou postupně rozsvěcovat. Tyto stavové čárky zobrazují zvyšování či klesání teploty ve spotřebiči. Jakmile se spotřebič dostane na nastavenou teplotu, ukazatel ohřevu zhasne.

13 Denní používání 13 DENNÍ POUŽÍVÁNÍ Viz kapitola Bezpečnostní informace. Pro provoz spotřebiče můžete použít: Manuální režim - manuální nastavení funkce trouby, teploty a doby vaření. Automatické programy - k přípravě pokrmů, když neznáte jejich přípravu nebo nemáte dostatečné zkušenosti s vařením. Nastavení funkce trouby 1. Stiskněte. Na displeji se zobrazí přednastavená teplota, symbol a číslo funkce trouby. Na displeji bliká. 2. Pomocí nebo nastavte funkci trouby. 3. Stiskněte nebo se po pěti sekundách spotřebič spustí automaticky. Pokud spotřebič spustíte pomocí nebo a nenastavíte žádnou funkci nebo program trouby, spotřebič se po 20 sekundách automaticky vypne. Funkce trouby 1 Pravý horký vzduch Použití K pečení jídla na maximálně třech úrovních současně. Snižuje teplotu trouby (o C) v porovnání s tradičním pečením. Vhodné také pro sušení potravin. 2 Příprava pizzy K pečení jídel, která vyžadují intenzivnější zhnědnutí a křupavější spodek, na jedné úrovni. Snižuje teplotu trouby (o C) v porovnání s tradičním pečením. 3 Nízkoteplotní pečení Příprava velmi libové a měkké pečeně. 4 Konvenční ohřev K tradičnímu pečení moučných jídel a masa na jedné úrovni trouby. 5 Mražené potraviny Pro upečení zmrazených potravin, například hranolků, amerických brambor, apod. do křupava. 6 Turbo gril Pečení větších kusů masa nebo drůbeže s kostmi na jedné úrovni. Také k zapékání a pečení dozlatova. 7 Velkoplošný gril Grilování plochých kusů ve velkém množství. Opékání chleba. 8 Gril Grilování plochých kousků uprostřed grilu. Opékání chleba. 9 Uchovat teplé Udržení teploty jídla. 10 Rozmrazení K rozmrazování potravin.

14 14 Denní používání Funkce trouby Použití 11 Spodní ohřev Pečení koláčů s křupavým spodkem a zavařování potravin. 12 Eco pečení Eco funkce nabízí optimální spotřebu energie během pečení. Proto je nutné nejdříve nastavit dobu pečení. Více informací o doporučených nastaveních viz tabulky pečení a odpovídající funkce trouby. 13 Pyrolytické čištění Automatické pyrolytické čištění trouby. Teplota trouby je přibližně 500 C. Spaluje zbytky nečistot v troubě. Ty pak lze odstranit hadříkem, když trouba vychladne. Změna teploty trouby Stisknutím / změníte teplotu v krocích po 5 C. Jakmile spotřebič dosáhne nastavené teploty, zazní třikrát zvukový signál a ukazatel ohřevu zhasne. Kontrola teploty trouby Teplotu uvnitř trouby lze kontrolovat při spuštěných funkcích nebo programech. 1. Stiskněte. Displej teploty / času zobrazí teplotu uvnitř spotřebiče. Chcete-li teplotu uvnitř spotřebiče změnit, stiskněte ještě jednou a použijte nebo. 2. Zpět na nastavenou teplotu přejděte stisknutím nebo se po pěti sekundách zobrazí na displeji automaticky. Funkce rychlého zahřátí Funkce rychlého zahřátí snižuje čas potřebný k rozehřátí trouby. Pokud je spuštěná funkce rychlého zahřátí, nevkládejte do spotřebiče žádné potraviny. Zapnutí funkce rychlého zahřátí: Stiskněte a na déle než tři sekundy podržte. Jestliže zapnete funkci rychlého zahřátí, stavové čárky na displeji začnou jedna po druhé blikat, čímž signalizují, že je funkce zapnutá. Funkci rychlého zahřátí nelze s některými funkcemi trouby použít. Pokud nelze funkci rychlého zahřátí s danou funkcí použít, zazní zvukový signál. Úspora energie Tento spotřebič je vybaven funkcemi, které vám pomohou ušetřit energii při každodenním vaření: Zbytkové teplo: je spuštěná funkce nebo program trouby: topné články se vypnou o 10 % dříve (osvětlení a ventilátor budou dále pracovat). Podmínka: doba pečení je delší než 30 minut nebo jsou použity funkce (Trvání, Ukončení, Odložený start).

15 Funkce hodin 15 trouba je vypnutá: teplo můžete využít k udržení teploty jídla. Indikace: displej hodin / zbytkového tepla zobrazuje zbytkovou teplotu, stavové čárky ukazují klesající teplotu. Vypnutí osvětlení trouby - stisknutím vypnete osvětlení trouby během pečení; Vypnutí displeje - v případě nutnosti vypněte spotřebič. Současně stiskněte a, dokud se displeji nevypne (nezapne). Eco funkce - viz Funkce trouby. FUNKCE HODIN SYMBOL FUNKCE POPIS MĚŘIČ ČASU DENNÍ ČAS TRVÁNÍ UKONČENÍ NASTAVIT A SPU STIT Nastaví měření času. Ukazuje, jak dlouho je spotřebič v provozu. Tato funkce nemá žádný vliv na provoz spotřebiče. Ke kontrole denního času. Pro změnu denního času viz Nastavení denního času. K nastavení délky provozu spotřebiče. K nastavení doby vypnutí spotřebiče. Funkci Trvání a Ukončení lze použít současně pro naprogramování automatického zapnutí a pozdějšího vypnutí spotřebiče (Odloženého startu). K pozdějšímu spuštění spotřebiče s potřebnými nastaveními jediným stisknutím senzorového tlačítka. Měřič času Měřič času použijte ke sledování délky provozu spotřebiče. Zapne se, jakmile se začne spotřebič ohřívat. Vynulování měřiče času: Opakovaně stiskněte, dokud na displeji nezačne blikat. Tiskněte, dokud se na displeji nezobrazí 00:00 a měřič času nezačne znova počítat. Měřič času nelze použít současně s nastavenou funkcí Trvání nebo Ukončení. Nastavení funkce TRVÁNÍ 1. Zapněte spotřebič a nastavte funkci trouby a teplotu. 2. Opakovaně stiskněte, dokud se na displeji neobjeví. Na displeji bliká. 3. Pomocí nebo nastavte minuty funkce TRVÁNÍ. 4. Nastavení potvrďte pomocí. 5. Pomocí nebo nastavte hodiny funkce TRVÁNÍ. Pokud se během nastavování hodin funkce TRVÁNÍ dotknete tlačítek nebo, spotřebič přejde k nastavení funkce UKONČENÍ. 6. Po uplynutí nastaveného času zazní na dvě minuty zvukový signál.

16 16 Funkce hodin Na displeji bliká symbol a nastavení času. Spotřebič se vypne. Zvukový signál vypnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka nebo otevřením dvířek trouby. 7. Vypněte spotřebič. Nastavení funkce UKONČENÍ 1. Zapněte spotřebič a nastavte funkci trouby a teplotu. 2. Opakovaně stiskněte, dokud se na displeji neobjeví. Na displeji bliká. 3. Použijte nebo a nastavte funkci UKONČENÍ (nejprve nastavte minuty a poté hodiny) a poté potvrďte pomocí nebo. 4. Po uplynutí nastaveného času zazní na dvě minuty zvukový signál. Na displeji bliká symbol a nastavení času. Spotřebič se vypne. 5. Zvukový signál vypnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka nebo otevřením dvířek trouby. 6. Vypněte spotřebič. Nastavení funkce NASTAVIT A SPUSTIT K pozdějšímu spuštění spotřebiče s potřebnými nastaveními jediným stisknutím senzorového tlačítka. 1. Nastavte funkci (nebo program) trouby a teplotu (viz Nastavení funkce trouby a Změna teploty trouby ). 2. Nastavte funkci TRVÁNÍ (viz Nastavení funkce TRVÁNÍ ). 3. Opakovaně stiskněte, dokud na displeji nezačne blikat. 4. Stisknutím nastavíte funkci NASTAVIT A SPUSTIT. Na displeji se objeví a s tečkou. Tato tečka ukazuje, která funkce je zapnutá. 5. Stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka (kromě tlačítka ZAP/VYP) spustíte funkci NASTAVIT A SPUSTIT. Funkci NASTAVIT A SPUSTIT můžete použít pouze, pokud je nastavena funkce TRVÁNÍ. Zkontroluj výsledek (pouze u vybraných modelů) Pokud nastavíte funkce UKONČENÍ a TRVÁNÍ, 2 minuty před koncem pečení zazní zvukový signál a rozsvítí se osvětlení trouby. Spotřebič přejde na nastavení funkce UKONČENÍ nebo TRVÁNÍ. Během těchto dvou minut můžete zkontrolovat výsledek pečení a, pokud je to zapotřebí, přidat čas funkci UKONČENÍ nebo TRVÁNÍ. Nastavení funkce Odloženého startu Funkci TRVÁNÍ a UKONČENÍ lze použít současně pro naprogramování automatického zapnutí a pozdějšího vypnutí trouby. V takovém případě nejprve nastavte funkci TRVÁNÍ a poté funkci UKONČENÍ (viz Nastavení funkce TRVÁNÍ a Nastavení funkce UKONČENÍ ).

17 Automatické programy 17 Když je funkce Odloženého startu zapnutá, na displeji se zobrazuje statický symbol funkce trouby, s tečkou a. Tečka na displeji času / zbytkového tepla zobrazuje, která funkce hodin je zapnutá. Nastavení funkce MINUTKA Pomocí funkce MINUTKA nastavíte odpočet (maximálně 23 hodin a 59 minut). Tato funkce nemá žádný vliv na provoz trouby. Funkci MINUTKA můžete zapnout kdykoliv; i u vypnutého spotřebiče. 1. Stiskněte. Na displeji bliká a Pomocí nebo nastavte funkci MI NUTKA. Nejprve nastavte sekundy a poté minuty a hodiny. 3. Stiskněte nebo se funkce MINUTKA po pěti sekundách spustí automaticky. 4. Po uplynutí nastavené doby zazní na dvě minuty zvukový signál a na displeji začne blikat 00:00 a. 5. Zvukový signál vypnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka nebo otevřením dvířek trouby. AUTOMATICKÉ PROGRAMY Viz kapitola Bezpečnostní informace. K dispozici je 20 automatických programů a receptů. Automatický program použijte, když neznáte recept nebo nemáte zkušenosti s přípravou daného pokrmu. Recepty pro automatické programy naleznete v části Recepty. K dispozici jsou tři typy automatických programů: Automatické recepty; Automatické programy se zadáním váhy; Automatické programy s pečicí sondou; Automatické recepty Nastavení automatických receptů: 1. Dvakrát stiskněte, dokud se na displeji nezobrazí. Na displeji se objeví symbol a číslo automatického programu. 2. K nastavení receptu použijte nebo. 3. Stiskněte nebo se automatický recept po pěti sekundách spustí automaticky. 4. Po uplynutí nastaveného času zazní na dvě minuty zvukový signál. Symbol bliká. Spotřebič se vypne.

18 18 Použití příslušenství 5. Zvukový signál vypnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka nebo otevřením dvířek trouby. Automatické programy se zadáním váhy Trouba vypočítá čas pečení podle zadané hmotnosti masa. 1. Opakovaně stiskněte, dokud se na displeji neobjeví. 2. Pomocí nebo program se zadáním váhy (viz Recepty ). Na displeji se objeví: doba pečení, symbol trvání a přednastavená hmotnost a jednotka hmotnosti (kg, g). 3. Stiskněte nebo se nastavení automaticky uloží po pěti sekundách. 4. Spotřebič se zapne. Na displeji bliká symbol jednotky hmotnosti. Během této doby můžete změnit přednastavenou hmotnost pomocí nebo. Stiskněte. 5. Po uplynutí nastaveného času zazní na dvě minuty zvukový signál. bliká. Spotřebič se vypne. 6. Zvukový signál vypnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka nebo otevřením dvířek trouby. Automatické programy s pečicí sondou Teplota středu potravin je u programů s pečicí sondou předem pevně daná. Program se ukončí, když spotřebič dosáhne nastavené teploty středu masa. 1. Opakovaně stiskněte, dokud se na displeji neobjeví. 2. Zapojte pečicí sondu (viz Pečicí sonda ). 3. Pomocí nebo nastavte program s pečicí sondou. Když je nastavený program s pečicí sondou, displej zobrazuje dobu pečení, a. 4. Stiskněte nebo se nastavení automaticky uloží po pěti sekundách. 5. Po uplynutí nastaveného času zazní na dvě minuty zvukový signál. bliká. Spotřebič se vypne. 6. Zvukový signál vypnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka nebo otevřením dvířek trouby. POUŽITÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ Viz kapitola Bezpečnostní informace. Pečicí sonda Pečicí sonda měří teplotu středu masa. Jakmile teplota masa dosáhne nastavené teploty, spotřebiče se vypne. Je nutné nastavit dvě teploty: Teplota trouby: viz Recepty a tabulka pečení masa. Teplota středu masa: viz Recepty a tabulka pro pečicí sondu.

19 Použití příslušenství 19 Používejte pouze dodávanou pečicí sondu nebo originální náhradní díly. 1. Zapněte spotřebič. 2. Umístěte hrot pečicí sondy (se symbolem na rukojeti) do středu masa. 3. Zapojte zástrčku pečicí sondy do zásuvky na přední straně spotřebiče. Na displeji se zobrazí blikající symbol a přednastavená teplota středu masa. Při prvním použitím je použita teplota 60 C a při dalším použití je použita poslední nastavená hodnota. 4. Použijte nebo k nastavení teploty středu masa. 5. Stiskněte nebo se nastavení automaticky uloží po pěti sekundách. Teplotu středu masa můžete nastavit pouze, když bliká symbol. Pokud je na displeji zobrazen statický symbol před tím, než nastavíte teplotu středu masa, použijte a nebo k nastavení nové hodnoty. 6. Nastavte funkci trouby a v případě potřeby teplotu trouby. Na displeji se zobrazuje aktuální teplota středu masa a (který zobrazuje vztah mezi nastavenou teplotou a aktuální teplotou trouby). Pečicí sonda musí během pečení zůstat v mase a v zásuvce. Zatímco spotřebič počítá přibližnou dobu pečení, hodnota funkce Měřiče času se zobrazuje na displeji času / zbytkového tepla. Po dokončení prvního výpočtu, displej času / zbytkového tepla zobrazí - a poté přibližnou dobu pečení. Spotřebič během pečení pokračuje ve výpočtu jeho doby. Displej pravidelně aktualizuje novou hodnotu doby pečení. 7. Když teplota středu masa dosáhne nastavené teploty, začne blikat teplota středu masa a. Na dvě minuty zazní zvukový signál. Signál vypnete zmáčknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka. 8. Zástrčku pečicí sondy vytáhněte ze zásuvky a maso vyjměte ze spotřebiče. Při vytahování pečicí sondy buďte opatrní. Je horká. Hrozí nebezpečí popálení. 9. Vypněte spotřebič. Když zasunete pečicí sondu do zásuvky, zrušíte nastavení funkce hodin.

20 20 Použití příslušenství Když pečete s pečicí sondou, můžete změnit teplotu zobrazenou na displeji teploty / času. Po zasunutí pečicí sondy do zásuvky a nastavení funkce trouby a teploty se na displeji zobrazí aktuální teplota středu masa. Opětovným stisknutím zobrazíte další tři teploty: Aktuální teplotu středu masa Nastavenou teplotu trouby Aktuální teplotu trouby. Nastavená teplota středu masa se mění na aktuální teplotu středu masa a aktuální teplota trouby se mění na nastavenou teplotu trouby. Instalace příslušenství trouby Hluboký plech a tvarovaný rošt mají po stranách přesahující okraje. Tyto okraje a tvar drážek brání překlopení příslušenství trouby. Společné vložení tvarovaného roštu a hlubokého plechu Tvarovaný rošt položte na hluboký plech. Zasuňte hluboký plech do drážek na jedné z úrovní trouby.

21 Doplňkové funkce 21 Vysunovací drážky - vložení příslušenství trouby Vložte mělký nebo hluboký plech na pečení do vysunovacích drážek. Zasuňte drátěný rošt do vysunovacích drážek tak, aby nožičky směřovaly dolů. Zvýšený okraj drátěného roštu je dalším zajištěním proti sklouznutí nádoby na pečení. Společné vložení drátěného roštu a hlubokého plechu Drátěný rošt položte na hluboký plech. Drátěný rošt a hluboký plech na pečení umístěte na vysunovací drážky. DOPLŇKOVÉ FUNKCE Funkce Moje oblíbené programy Pomocí této funkce můžete uložit vaše oblíbené nastavení teploty a doby přípravy určité funkce či programu trouby. 1. Nastavte teplotu a dobu pečení pro určitou funkci či program. 2. Stiskněte a na déle než tři sekundy podržte. Zazní zvukový signál. 3. Vypněte spotřebič. Použití funkce Moje oblíbené programy: Tuto funkci zapnete stisknutím. Spotřebič spustí váš oblíbený program. Tuto funkci vypnete stisknutím. Spotřebič vypne váš oblíbený program.

22 22 Doplňkové funkce Během spuštěné funkce lze měnit dobu přípravy jídla a teplotu. Dětská bezpečnostní pojistka Funkce dětské bezpečnostní pojistky brání náhodnému použití spotřebiče. Zapnutí či vypnutí funkce dětské bezpečnostní pojistky: 1. Pomocí spotřebič vypněte. Nenastavujte žádnou funkci trouby. 2. Na dvě sekundy se současně dotkněte a podržte a. Zazní zvukový signál. Na displeji se zobrazí či zmizí SAFE. Pokud je trouba vybavena funkcí pyrolytického čištění, dvířka jsou zamčená. Když stiskněte jakékoliv senzorové tlačítko, na displeji se zobrazí SAFE. Blokování tlačítek Tuto funkci můžete zapnout pouze, když je spotřebič v provozu. Funkce blokování tlačítek brání náhodné změně funkce trouby. Zapnutí či vypnutí funkce blokování tlačítek: 1. Zapněte spotřebič. 2. Zapněte funkci trouby nebo zvolte nastavení. 3. Na dvě sekundy se současně dotkněte a podržte a. Zazní zvukový signál. Na displeji se zobrazí či zmizí Loc. Spotřebič lze při zapnutém blokování tlačítek vypnout. Když spotřebič vypnete, vypne se i funkce blokování tlačítek. Pokud je trouba vybavena funkcí pyrolytického čištění, dvířka jsou zamčená. Když stiskněte jakékoliv senzorové tlačítko, na displeji se zobrazí Loc. Nabídka nastavení Nabídka nastavení vám umožňuje přidat či odebrat funkce z hlavní nabídky (například: můžete zapnout nebo vypnout ukazatel zbytkového tepla). Nabídka nastavení má maximálně devět dílčích nastavení (od SET1 do SET9). Čísla jednotlivých nastavení se liší dle modelu. Možné hodnoty každého nastavení naleznete v níže uvedené tabulce. Nabídka nastavení Číslo nabídky nastavení Popis Hodnota SET1 NASTAVIT A SPUSTIT ON/OFF SET2 UKAZATEL ZBYTKOVÉHO ON/OFF TEPLA SET3 PŘIPOMÍNKA ČIŠTĚNÍ ON/OFF SET4 TÓNY TLAČÍTEK CLIC/BEEP/OFF SET5 TÓN ZÁVADY ON/OFF SET6 PACHOVÝ FILTR ON/OFF SET7 SERVISNÍ NABÍDKA YES/NO

23 Doplňkové funkce 23 Číslo nabídky nastavení Popis Hodnota SET8 OBNOVIT TOVÁRNÍ NASTA ON/OFF VENÍ SET9 1) PRODLOUŽENÍ DOBY PEČE ON/OFF NÍ 1) Pouze u vybraných modelů Nabídku nastavení můžete upravit pouze u vypnutého spotřebiče. Zapnutí nabídky nastavení: 1. V případě potřeby vypněte spotřebič. 2. Stiskněte a na tři sekundy podržte. Na displeji se objeví SET1 a začne blikat Pomocí / zvolte nastavení. 4. Stiskněte. 5. Pomocí / změňte hodnotu nastavení. 6. Stiskněte. Automatické vypnutí Z bezpečnostních důvodů se spotřebič po určité době automaticky vypne: pokud je spuštěna funkce trouby. pokud nezměníte teplotu trouby. Jas displeje Teplota trouby Čas vypnutí 30 C 120 C 12,5 h 120 C 200 C 8,5 h 200 C 250 C 5,5 h 250 C max. hodnota C 3,0 h Po automatickém vypnutí spotřebič zapnete stisknutím jakéhokoliv senzorového tlačítka. Funkce automatického vypnutí funguje u všech funkcí trouby kromě funkce Osvětlení, Nízkoteplotní pečení, Pečicí sonda, Trvání, Ukončení a Odložený start. U jasu displeje existují dva režimy: Noční jas - když je spotřebič vypnutý, tak je mezi 22:00 a 06:00 jas displeje nižší. Denní jas: Když je spotřebič zapnutý. Pokud se během režimu nočního jasu dotknete jakéhokoliv senzorového tlačítka (kromě tlačítka ZAPNOUT / VYPNOUT), displej se na následujících 10 sekund přepne zpět do režimu denního jasu. Pokud je spotřebič vypnutý a nastavíte funkci Minutka. Když se funkce Minutka dokončí, displej se přepne zpět do režimu nočního jasu.

24 24 Čištění a údržba Chladicí ventilátor Když je spotřebič v provozu, chladicí ventilátor se automaticky zapne, aby udržoval povrch spotřebiče chladný. Jestliže spotřebič vypnete, bude chladicí ventilátor pokračovat v chlazení až do úplného ochlazení spotřebiče. ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA Viz kapitola Bezpečnostní informace. Poznámky k čištění: Přední stranu spotřebiče otřete měkkým hadříkem namočeným v roztoku teplé vody a čisticího prostředku. K čištění kovových ploch používejte běžný čisticí prostředek. Vnitřek spotřebiče čistěte po každém použití. Nečistoty se pak snadněji odstraňují a nepřipékají se. Odolné nečistoty odstraňte pomocí speciálního prostředku k čištění trouby. Všechno příslušenství čistěte po každém použití (měkkým hadříkem namočeným v roztoku teplé vody a čisticího prostředku) a nechte ho vyschnout. Máte-li nepřilnavé příslušenství, nečistěte je agresivními čisticími prostředky, ostrými předměty, ani je nemyjte v myčce. Mohlo by dojít k poškození nepřilnavého povrchu. Pyrolytické čištění 1. Vyjměte ze spotřebiče všechno příslušenství. Proces pyrolytického čištění nemůže začít: Pokud nevyjmete drážky pro rošty a vysunovací drážky roštů (pokud je jimi trouba vybavena), na displeji se zobrazí C1. Pokud neodpojíte zástrčku pečicí sondy ze zásuvky, na displeji se zobrazí C2. Pokud správně nezavřete dvířka trouby, na displeji se zobrazí C3. 2. Nejpřipálenější zbytky odstraňte ručně. 3. Nastavte funkci Pyrolytického čištění (viz Funkce trouby ). 4. Pomocí zapněte pyrolytické čištění. 5. Pomocí nebo nastavte dobu čištění: P1 1:00 pro nízký stupeň znečištění P2 1:30 pro běžný stupeň znečištění P3 2:30 pro vysoký stupeň znečištění. Nastavení potvrďte stisknutím. Pro odložení spuštění procesu čištění můžete použít funkci Ukončení. Během pyrolytického čištění jsou dvířka zablokovaná. Rozsvítí se symbol a proužky ukazatele teploty svítí, dokud se dvířka opět neuvolní. Dvířka se odblokují, jakmile teplota uvnitř trouby dosáhne bezpečné hodnoty a pyrolytické čištění je dokončeno.

25 Čištění a údržba 25 Během pyrolytického čištění osvětlení nesvítí. Připomínka čištění Pro připomenutí nutnosti pyrolytického čištění začne vždy po vypnutí spotřebiče blikat po dobu 10 sekund symbol připomínající čištění. Připomínka čištění z displeje zmizí: Po ukončení pyrolytického čištění Pokud ji vypnete v nabídce Základní nastavení (viz Základní nastavení ) Pachový filtr Pachový filtr je zapnutý: u každé funkce trouby; pokud je teplota ve spotřebiči vyšší než 50 C; Když je pachový filtr zapnutý, na displeji se zobrazuje symbol pachového filtru. Po dokončení funkce trouby zahřátý pachový filtr funguje dalších 10 minut. Pachový filtr přestane fungovat, když spotřebič vypnete nebo otevřete dvířka trouby. U pyrolytického čištění pachový filtr funguje automaticky prvních 15 minut, když je teplota trouby nižší než 400 C. Drážky roštů Při čištění bočních stěn můžete drážky roštů vyjmout. Vyjmutí drážek na rošty 1. Odtáhněte přední část drážek od stěny trouby. 2. Pak vytáhněte drážky ze zadní části stěny a vytáhněte je ven. Při instalaci drážek na rošt proveďte stejný postup v opačném pořadí. Platí pro vysunovací drážky: Zarážky na vysunovacích drážkách musí směřovat dopředu! 1 2

26 26 Čištění a údržba Žárovka trouby Hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem. Žárovka trouby a její kryt mohou být horké. Před výměnou žárovky trouby: Vypněte spotřebič. Vytáhněte pojistky v pojistkové skříňce nebo vypněte jistič. POZOR Na dno vnitřku spotřebiče položte měkkou látku. Zabráníte tak poškození krytu žárovky a vnitřku trouby. Výměna žárovky trouby: 1. Skleněný kryt žárovky se nachází na stropě vnitřku trouby. Skleněným krytem otočte proti směru hodinových ručiček a sejměte jej. 2. Skleněný kryt vyčistěte. 3. V případě potřeby vyměňte žárovku trouby za novou, odolnou do teploty 300 C. Použijte žárovku stejného typu. 4. Nasaďte skleněný kryt. Výměna žárovky: 1. Skleněný kryt žárovky se nachází na levé straně vnitřku trouby. Odstraňte levou kolejnici roštu. 2. Pomocí úzkého tupého předmětu (například kávové lžičky) vyjměte skleněný kryt. Skleněný kryt vyčistěte. 3. V případě potřeby vyměňte žárovku za novou, žáruvzdornou do teploty 300 C. Použijte žárovku stejného typu. 4. Nasaďte skleněný kryt. 5. Vložte levou kolejnici roštu. Dvířka a skleněné panely Před čištěním dvířek doporučujeme jejich vyjmutí. POZOR Při snímání dvířek spotřebiče buďte opatrní. Dvířka jsou těžká!

27 Co dělat, když Vyjmutí dvířek 1. Dvířka úplně otevřete. 2. Stiskněte upínací páčky (A) na obou dveřních závěsech až na doraz. 3. Dvířka přivřete až k první zarážce (úhel přibl. 70 ). 4. Oběma rukama podržte dvířka a vytáhněte je směrem šikmo vzhůru od trouby. Při instalaci dvířek proveďte stejný postup v opačném pořadí. Počet skleněných panelů se liší dle modelu. A A POZOR Dvířka položte vnější stranou dolů na měkkou a rovnou podložku, aby se nepoškrábala. Vytažení a vyčištění skleněných panelů dvířek 1. Odstraňte dvířka. 2. Podržte okrajovou lištu (B) horní strany dvířek na obou stranách a stiskněte ji směrem dovnitř k uvolnění svorky těsnění. 3. Vytáhněte lištu dopředu a odstraňte ji. B 4. Uchopte skleněné panely jeden po druhém na jejich horní straně a vytáhněte je z drážek směrem nahoru. 5. Vyčistěte skleněné tabule dvířek spotřebiče. Tabule vrátíte zpět provedením stejného postupu v opačném pořadí. Nejprve vraťte menší a potom větší tabuli. CO DĚLAT, KDYŽ... Viz kapitola Bezpečnostní informace.

28 28 Co dělat, když... Problém Možná příčina Řešení Trouba nehřeje. Spotřebič je vypnutý Zapněte spotřebič Trouba nehřeje Není nastavený denní čas Nastavte hodiny Viz První nastavení denního času Trouba nehřeje Trouba nehřeje Nejsou provedena nutná nastavení Je zapnutá funkce Automatické vypnutí Zkontrolujte, zda jsou nastavení správná Viz Automatické vypnutí Trouba nehřeje Je uvolněná pojistka Zkontrolujte, zda příčinou závady není pojistka. Pokud se pojistka uvolňuje opakovaně, obraťte se na autorizovaného elektrikáře. Osvětlení trouby nesvítí Žárovka trouby je vadná Vyměňte žárovku trouby Na displeji se objeví C1 Na displeji se objeví C2 Na displeji se objeví C3 Chcete spustit pyrolytické čištění, ale nevytáhli jste drážky na rošty (nebo vysunovací drážky) Chcete spustit pyrolytické čištění, funkci Uchovat teplé nebo Rozmrazení, ale neodpojili jste pečicí sondu ze zásuvky Chcete spustit pyrolytické čištění, ale nezavřeli jste správně dvířka trouby. Vyjměte z trouby drážky na rošty (nebo vysunovací drážky) Odpojte pečicí sondu ze zásuvky Zavřete správně dvířka Na displeji se objeví F102 Zámek dvířek je vadný Zavřete správně dvířka spotřebiče Spotřebič vypněte a znovu zapněte prostřednictvím domovní pojistky nebo ochranného spínače v pojistkové skříňce Pokud se F102 na displeji zobrazí znovu, kontaktujte oddělení pro péči o zákazníky Na displeji se zobrazuje chybový kód, který není na seznamu Došlo k závadě na elektronice Spotřebič vypněte a znovu zapněte prostřednictvím domovní pojistky nebo ochranného spínače v pojistkové skříňce Pokud se chybový kód na displeji zobrazí znovu, kontaktujte oddělení pro péči o zákazníky

29 Technické údaje 29 Pokud problém nemůžete vyřešit sami, obraťte se prosím na svého prodejce nebo místní servisní středisko. Potřebné údaje pro servisní středisko najdete na typovém štítku. Typový štítek se nachází na předním rámu vnitřní části spotřebiče. Doporučujeme, abyste si údaje napsali zde: Model (MOD.)... Výrobní číslo (PNC)... Sériové číslo (S.N.)... TECHNICKÉ ÚDAJE Napětí Frekvence V 50 Hz POZNÁMKY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Symbol na výrobku nebo jeho balení udává, že tento výrobek nepatří do domácího odpadu. Je nutné odvézt ho do sběrného místa pro recyklaci elektrického a elektronického zařízení. Zajištěním správné likvidace tohoto výrobku pomůžete zabránit negativním důsledkům pro životní prostředí a lidské zdraví, které by jinak byly způsobeny nevhodnou likvidací tohoto výrobku. Podrobnější informace o recyklaci tohoto výrobku zjistíte u příslušného místního úřadu, služby pro likvidaci domovního odpadu nebo v obchodě, kde jste výrobek zakoupili. Obalové materiály Obalový materiál neškodí životnímu prostředí a je recyklovatelný. Plastové díly jsou označeny mezinárodními zkratkami jako PE, PS apod. Zlikvidujte prosím veškerý obalový materiál ve vhodném kontejneru ve sběrném dvoře v místě svého bydliště.

30 30

31 31

32 A

BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N. CS Návod k použití

BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N. CS Návod k použití BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY................................................

Více

........ EOC5751AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EOC5751AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOC5751AA...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

EOB8751AO CS PARNÍ TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

EOB8751AO CS PARNÍ TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOB8751AO...... CS PARNÍ TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY.............................................................. 3 2. POPIS SPOTŘEBIČE...................................................................

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce 6 Tipy a rady 7 Čištění a údržba 11

Více

EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ. CS Trouba Návod k použití

EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ. CS Trouba Návod k použití EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7

Více

EOC5851AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

EOC5851AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOC5851AA...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................................... 3 POPIS SPOTŘEBIČE.......................................................................

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

EOB8851AOX EEB8585POX...

EOB8851AOX EEB8585POX... EOB8851AOX EEB8585POX...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

POPIS SPOTŘEBIČE. Uspořádání varné desky. Uspořádání ovládacího panelu. 6 Popis spotřebiče

POPIS SPOTŘEBIČE. Uspořádání varné desky. Uspořádání ovládacího panelu. 6 Popis spotřebiče Popis spotřebiče Pokud použijete ochrannou skříň (dodatečné příslušenství), není nutné zachovat přední větrací prostor mm a instalovat ochranné dno přímo pod spotřebičem. POPIS SPOTŘEBIČE Uspořádání varné

Více

Raclette Gril

Raclette Gril Raclette Gril 10020025 10030026 10030027 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k použití Toastovač TOASTER

Návod k použití Toastovač TOASTER CZ Návod k použití Toastovač TOASTER Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 4 Před prvním použitím... 5 Příprava toastu... 5 Extra-zvednutí... 5 Vycentrování plátku

Více

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

BE4013421 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BE401342P

BE4013421 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BE401342P BE4013421 BE401342P CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 PRO DOKONALÉ VÝSLEDKY Děkujeme vám, že jste si zvolili výrobek značky AEG. Aby vám bezchybně sloužil mnoho let, vyrobili jsme jej s pomocí inovativních technologií,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu.

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu. 31055026aCZ.fm Page 16 Tuesday, June 27, 2006 6:13 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE...17 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ... 20 UPOZORNĚNÍ... 20 PŘED POUŽITÍM TROUBY... 21 PŘÍSLUŠENSTVÍ TROUBY... 22 ÚDRŽBA

Více

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

67670K-MN. indukční varná deska

67670K-MN. indukční varná deska 67670K-MN Návod k použití Sklokeramická indukční varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze Mini trouba MODEL: 979 Návod k obsluze 1 obr. 1 obr. 2 obr. 3 2 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘED POUŽITÍM SI PŘEČTĚTE TYTO POKYNY Zvyšte pozornost při použití elektrických spotřebičů a dodržujte následující

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací CS ČEŠTINA Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví 3 Průvodce instalací 5 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY CS JE DŮLEŽITÉ SE S NIMI SEZNÁMIT A DODRŽOVAT

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Bezpečnostní upozornění Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny

Více

EOA05751O EOA45751O EOA5751AO. CS Trouba Návod k použití

EOA05751O EOA45751O EOA5751AO. CS Trouba Návod k použití EOA05751O EOA45751O EOA5751AO CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7 4. OVLÁDACÍ PANEL...8 5. PŘED PRVNÍM

Více

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Návod k použití CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Návod k použití HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Horkovzdušná fritéza

Horkovzdušná fritéza Horkovzdušná fritéza 10028288 10028289 10028290 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2115

KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

MLÝNEK NA KÁVU R-942

MLÝNEK NA KÁVU R-942 Návod k použití MLÝNEK NA KÁVU R-942 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2150

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2150 Návod k použití TOPINKOVAČ R-2150 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod na používanie. Návod k použití. Rúra. Trouba POB70

Návod na používanie. Návod k použití. Rúra. Trouba POB70 Návod k použití Návod na používanie Trouba Rúra POB70 2 OBSAH Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 6 Před prvním použitím 6 Ovládací panel 7 Denní používání 8 Funkce hodin 10

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a Průvodce instalací

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a Průvodce instalací Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a Průvodce instalací CZ ČEŠTINA Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví 3 Průvodce instalací 6 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY CZ JE DŮLEŽITÉ SE S NIMI SEZNÁMIT A DODRŽOVAT

Více

Clean Turbo Vysavač

Clean Turbo Vysavač Clean Turbo Vysavač 10032948 10032949 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k použití GRIL R-234

Návod k použití GRIL R-234 Návod k použití GRIL R-234 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod na používanie. Návod k použití. Rúra. Trouba POB93

Návod na používanie. Návod k použití. Rúra. Trouba POB93 Návod k použití Návod na používanie Trouba Rúra POB93 2 OBSAH Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Denní používání 6 Funkce hodin 7 Doplňkové funkce

Více

Návod na používanie. Návod k použití. Rúra. Trouba POB77

Návod na používanie. Návod k použití. Rúra. Trouba POB77 Návod k použití Návod na používanie Trouba Rúra POB77 2 OBSAH Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Ovládací panel 6 Denní používání 8 Funkce hodin 9

Více

ČISTIČKA VZDUCHU R-9300 Compact Air Care

ČISTIČKA VZDUCHU R-9300 Compact Air Care Návod k použití ČISTIČKA VZDUCHU R-9300 Compact Air Care Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Obsah. Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba

Obsah. Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba CZ Obsah Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ: Obalové materiály použité na tento

Více

Návod k použití. Model F03MK

Návod k použití. Model F03MK Návod k použití Model F03MK Bezpečnostní pokyny Čtěte POZORNĚ následující pokyny! Vyhnete se tak nebezpečí úrazy a poškození výrobku. Tento napěňovač mléka je určený na použití v domácím prostředí, například:

Více

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky Návod k použití GRIL R-251 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze odvlhčovače.

Více

PRO COMBI BS731470E BS731470H BS731470N NÁVOD K POUŽITÍ

PRO COMBI BS731470E BS731470H BS731470N NÁVOD K POUŽITÍ PRO COMBI BS731470E BS731470H BS731470N CS NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 7 4. OVLÁDACÍ PANEL...8 5. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM...

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher CZ Návod k použití Elektrická konvice Wasserkocher CZ Obsah Bezpečnostní pokyny...3 Vybalení...5 Požadavky pro místo instalace...5 Před prvním použitím...5 Vaření vody...5 Filtr vodního kamene...5 Ochrana

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

Indukční plotýnka na vaření

Indukční plotýnka na vaření Indukční plotýnka na vaření 10012196 Vážený zákazníku, Gratulujeme vám k zakoupení tohoto zařízení. Prosím, pečlivě si přečtěte tento návod a při instalaci a používání následujte tyto rady, aby se zabránilo

Více

Electric oven. Elektrická trouba

Electric oven. Elektrická trouba Electric oven Elektrická trouba ST-EC1070 ST-EC1072 ST-EC1074 ST-EC1075 ST-EC1076 ST-EC1077 3 ST-EC1078 ST-EC1079 ST-EC10708 ST-EC10709 ST-EC10711 ST-EC10712 4 CZ Vážený zákazníku! Gratulujeme vám k zakoupení

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Mini trouba

Mini trouba Mini trouba 10030864 10030865 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání:

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání: Úvod: Pečlivě, prosím, prostudujte tento návod k použití včetně přiložených nákresů s číselnými a abecedními odkazy v textu. Výrobce neručí za případné poškození věci, ublížení na zdraví nebo možnost požáru

Více

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2155

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2155 Návod k použití TOPINKOVAČ R-2155 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

EOA45651O CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOA5651AO

EOA45651O CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOA5651AO EOA45651O EOA5651AO CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 6 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 7 5. DENNÍ POUŽÍVÁNÍ...8

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VARNÉ DESKY RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 14 PŘED POUŽITÍM

Více

Návod k použití Sporák 47036IU-MN

Návod k použití Sporák 47036IU-MN CS Návod k použití Sporák 47036IU-MN 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 7 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 8 5. VARNÁ DESKA DENNÍ POUŽÍVÁNÍ...9

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru.

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru. reflecta Návod k obsluze CUBUS 400-3 Zpětný projektor Při používání přístroje dodržujte základní bezpečnostní předpisy. K bezpečnostním předpisům patří mimo jiné i tyto: 1. Před použitím si přečtěte všechny

Více

Návod k použití GRIL R-253

Návod k použití GRIL R-253 Návod k použití GRIL R-253 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Ohřívač vody

Ohřívač vody Ohřívač vody 10031879 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Obalový materiál řádně zlikvidujte. Odsavač nikdy neprovozujte bez. Odsavač používejte jen. s nasazenou žárovkou. (viz Montážní návod).

Obalový materiál řádně zlikvidujte. Odsavač nikdy neprovozujte bez. Odsavač používejte jen. s nasazenou žárovkou. (viz Montážní návod). Návod k použití DHI 635H B-54-02 Před čtením návodu si otevřete poslední stránky s obrázky. Popis odsavače Před prvním použitím Důležitá upozornění Odsavač odpovídá platným bezpečnostním předpisům. Opravy

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-876

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-876 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-876 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

6132M-MN Návod k použití Sklokeramická varná deska

6132M-MN Návod k použití Sklokeramická varná deska 6132M-MN Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103

MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103 Návod k použití MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouba

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouba NÁVOD K POUŽITÍ Trouba CS 2 OBSAH CS 1 / POPIS SPOTŘEBIČE Popis trouby.................................................... 4 Ovládací lišta.................................................... 5 Displej.........................................................

Více

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12 Návod k použití RÝŽOVAR RC-12 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

CAFETIERE_SUBITO_NC00018368_CAFETIERE_SUBITO_NC00018368 09/09/10 16:36 Pa CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV

CAFETIERE_SUBITO_NC00018368_CAFETIERE_SUBITO_NC00018368 09/09/10 16:36 Pa CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV Česky Popis a Víko b Nádrž c Držák filtru d Ohřívací destička e Tlačítko zapnout/vypnout nebo ovládací panel f Odměrná lžíce g Konvice nebo izolovaná nádoba

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2320

KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Technická data. Bezpečnostní pokyny

Technická data. Bezpečnostní pokyny Konvice 10031479 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv selhání

Více

ČEŠTINA NÁVOD K INSTALACI A OBSLUZE CIDC 61/1 X

ČEŠTINA NÁVOD K INSTALACI A OBSLUZE CIDC 61/1 X ČEŠTINA NÁVOD K INSTALACI A OBSLUZE CIDC 61/1 X 1 NÁVOD K INSTALACI A OBSLUZE OBSAH ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...3-4 POKYNY K MONTÁŽI SPOTŘEBIČE... 5 INSTALACE (POUŽITÍ JAKO RECIRKULAČNÍ)... 6 MONTÁŽ

Více

Zitruspresse orange. Topinkovač

Zitruspresse orange. Topinkovač Zitruspresse orange Topinkovač 10011146 10011147 10022989 10022990 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Ochlazovač

Ochlazovač Ochlazovač 10032336 10032337 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. za škody způsobené

Více

VitAir Turbo SMART VitAir Turbo S

VitAir Turbo SMART VitAir Turbo S VitAir Turbo SMART VitAir Turbo S 10032731 10032732 10032734 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození

Více

Návod k použití. Trouba ZOB35702

Návod k použití. Trouba ZOB35702 CS Návod k použití Trouba ZOB35702 Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 6 Denní používání 6 Funkce hodin 8 Použití příslušenství 8 Doplňkové funkce

Více

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Multifunkční elektrická pánev

Multifunkční elektrická pánev Multifunkční elektrická pánev DPP-3840 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Při ignorování bezpečnostních pokynů není výrobce odpovědný za případná poškození Nepoužívejte tento spotřebič s poškozeným přívodním

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití ZMRZLINOVAČ S KOMPRESOREM

Návod k použití ZMRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Návod k použití 10028873 10028874 ZMRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás,

Více

Rychlovarná konvice

Rychlovarná konvice Rychlovarná konvice 10012348 Varování Zařízení Aby se snížilo riziko požáru, úrazu elektrickým proudem a poškození: Nepoužívejte tento výrobek v dešti. Nepokládejte předměty naplněné tekutinou, například

Více

Návod k obsluze. Klimatizační systémy s převodníkem Potrubí montované pod stropem FXMQ40PVE FXMQ50PVE FXMQ63PVE FXMQ80PVE FXMQ100PVE FXMQ125PVE

Návod k obsluze. Klimatizační systémy s převodníkem Potrubí montované pod stropem FXMQ40PVE FXMQ50PVE FXMQ63PVE FXMQ80PVE FXMQ100PVE FXMQ125PVE Návod k obsluze Klimatizační systémy s převodníkem FXMQ40PVE FXMQ50PVE FXMQ63PVE FXMQ80PVE FXMQ100PVE FXMQ125PVE 1 2 7 3 13 10 11 12 1 4 5 8 14 9 6 1 FXMQ40PVE FXMQ50PVE FXMQ63PVE FXMQ80PVE FXMQ100PVE

Více

CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR

CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění...2 Seznam standardního instalačního příslušenství... 3 Instalace

Více

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití HM 2 Ruční mixér CZ Návod k použití Ovládání Madlo vysunutí vysunutí Tělo Šlehací nástavce Hnětací nástavce Rychlost Regulace rychlosti TURBO zapnutí/ vypnutí Všeobecné Tento spotřebič je určený pouze

Více

TEPLOVZDUŠNÉ VENTILÁTORY

TEPLOVZDUŠNÉ VENTILÁTORY TEPLOVZDUŠNÉ VENTILÁTORY Typy B 298 a B 299 Návod k použití platný od 1. 5. 2004 Právě jste si zakoupili jeden z nejlepších teplovzdušných ventilátorů na dnešním trhu (dále jen topidlo). Toto topidlo bylo

Více

Kávovar

Kávovar Kávovar 10032762 10032763 10032764 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více