SPOLEČNOST JINDŘICHA CHALUPECKÉHO finální zpráva o činnosti 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SPOLEČNOST JINDŘICHA CHALUPECKÉHO finální zpráva o činnosti 2013"

Transkript

1 1 SPOLEČNOST JINDŘICHA CHALUPECKÉHO finální zpráva o činnosti 2013 A) Hlavní program VYHLÁŠENÍ SOUŤEŽE Soutěž o CJCH byla vyhlášena již na konci roku 2012, kdy byli osloveni rovněž nominátoři, jejichž řady byly rozšířeny o všechny dosavadní laureáty. Během ledna a února byly zpracovány přihlášky účastníků, probíhala aktivní spolupráce s grémiem nominátorů. Přihlášených bylo nejvíc v celé historii ceny 80 umělců. SETKÁNÍ POROTY 1. kolo První setkání poroty se uskutečnilo 19. března ve Veletržním paláci v Národní galerii v Praze. Porota v kompletním složení (Christian Rattemeyer, Milena Bartlová, Edith Jeřábková, Daniel Balabán, Rainer Fuchs, Tomáš Lahoda, Georg Schölhammer) vybrala 5 letošních finalistů: Daniela Baráčková, Aleš Čermák, Dominik Lang, Václav Magid, Richard Nikl Členové poroty navštívili stálou sbírku Národní galerie, Slovanskou epopej Alfonse Muchy, Loosovu Müllerovu vilu s komentovanou prohlídkou, vernisáž Pavly Sceránkové na Staroměstské radnici, vše v doprovodu předsedkyně správní rady. TISKOVÁ KONFERENCE 21. března se konala tisková konference za účasti zástupců partnerů SJCH, členů správní rady, zástupce poroty a autora letošního ceremoniálu, režiséra Davida Jařaba. Místo Malá dvorana Veletržního paláce NG v Praze. Došlo k představení finalistů, nového grafického stylu SJCH, nové grafické podobě kampaně CJCH pro rok 2013 a doprovodného programu. Výstupy: Media monitoring viz příloha 2-4

2 2 SETKÁNÍ POROTY 2. kolo Dne 15. listopadu vybrala porota ve Veletržním paláci NG laureáta 2013 Domika Langa. Porotě byl připraven celodenní program včetně slavnostního oběda. Někteří porotci se zúčastnili mezinárodního kolokvia, navštívili stálé expozice NG a zúčastnili se komentované prohlídky Obrazy a předobrazy s jejím kurátorem Karlem Císařem v Městské knihovně. Večer byli přítomní na ceremoniálu, který jim byl tlumočen, a závěrečném rautu. Proběhlo oficiální rozloučení s porotci, kteří letos svoji misi končí. VÝSTAVA FINALISTÉ 2013 Na závěr všech aktivit proběhla výstava finalistů tohoto ročníků v Národní galerii. Samostatný prostor k realizaci výstavy byl určen i laureátovi 2012 Vladimíru Houdkovi. Informace k výstavě: kurátorka: Lenka Lindaurová architekt: Jiří Příhoda termín: produkce: Veronika Rollová místo: 5. patro Veletržního paláce, Národní galerie v Praze finalisté: Daniela Baráčková, Aleš Čermák, Dominik Lang, Václav Magid, Richard Nikl + samostatná výstava Vladimíra Houdka, laureáta 2012 Jednotlivé akce a příprava: tisková konference a vernisáž v prostorách výstavy, komentovaná prohlídka pro VIP hosty a partnery vydání katalogu k výstavě (obsahuje celoroční činnost, doprovodné programy, MUS, historii Ceny, práce autorů i prezentaci přímo z výstavy, česky, anglicky)

3 3 CEREMONIÁL Na slavnostním ceremoniálu byl vyhlášen laureát 2013 Dominik Lang. termín: od 18 hodin místo: kinosál/ divadlo Studio hrdinů, suterén Veletržního paláce režie: David Jařab účinkující: Stanislav Majer, Jiří Černý, Jiří Maryško, Iveta Jiřičková a další. vstup: pouze pro zvané, tištěné pozvánky výstup: vstup ČT do hlavního zpravodajství Po představení proběhl v Malé dvoraně Veletržního paláce raut, kde byla i předána Cena diváků časopisu Respekt. Tu získal finalista Richard Nikl.

4 4 POROTA Správní rada společně s členy poroty navrhuje 5 nových členů poroty, kteří by měli být co nejdříve osloveni k účasti na další tři roky CJCH. Byli vybráni noví členové mezinárodní poroty pro další tři roky CJCH: Holly Block, USA; Gunnar B. Kvaran, Norsko; Marina Scherbenko, Ukrajina; Jiří Kovanda, ČR; Alexandra Kusá, SR; zůstávají Milena Bartlová, ČR a Daniel Balabán, ČR. KOLOKVIUM Mezinárodní kolokvium s názvem Začátek současnosti se uskutečnilo 14. listopadu 2013 ve Veletržním paláci Národní galerie. Jeho obsahem bylo zmapování 90. let v českém výtvarném umění. Dekádu po roce 1989 můžeme vnímat jako skutečný počátek nového letopočtu českého výtvarného umění. Zásadně se změnily nejen politické a společenské poměry v České republice, ale významnými proměnami prošlo i chápání umělecké tvorby, její formy a obsahy. Těmto tématům se hosté kolokvia věnovali. Program: Od 9 hodin se konal první kulatý stůl, věnovaný změně uměleckého kontextu na přelomu 80. a 90. let, s Piotrem Piotrowskim jako keynote speakerem. Mezi a byly předneseny půlhodinové biografické příspěvky o prvních deseti laureátech CJCH doprovázené ukázkami jejich tvorby. Večer završil kulatý stůl od 19 hodin s předsedou poroty CJCH Christianem Rattemeyerem jako hlavním řečníkem. Další účastníci diskuse: Vít Havránek, Tomáš Pospiszyl, Beata Jablonská, Pavlína Morganová, Karel Císař, Rainer Fuchs, Daniel Grúň a další. Celé kolokvium bylo otevřeno veřejnosti zdarma. KLUB PŘÁTEL CJCH Během března 2013 byla vytvořena základna KPCJCH. Všichni obeslaní laureáti, finalisté i porotci uplynulých ročníků Ceny pozvání do Klubu přátel přijali. Jeho založení se setkalo s velmi příznivými ohlasy. Řada nových členů nabídla aktivní spolupráci. Na základě další činnosti CJCH, jejích akcí, propagace a medializace se Klub připravuje na přijímání nových členů na začátku roku 2014, kdy jim bude schopen dát zajímavé nabídky. Základna by pak měla být rozšířena o platící členy, s nimiž je nutné aktivně spolupracovat. Probíhají přípravné práce na propojení s Kluby Galerie Rudolfinum a Ceny kritiky za mladou malbu, z čehož plynou další výhody pro členy KPCJCH. Dochází k pravidelného zasílání newsletteru.

5 5 DALŠÍ PODPORA A PARTNERSTVÍ SJCH získala grantovou podporu ze strany Ministerstva kultury ve výši ,- Kč a Státního fondu kultury ve výši ,- Kč. Bylo potvrzeno partnerství se společností Deloitte v podobě daru ve výši 150 tisíc korun. Česká centra potvrdila partnerství a letošní vítěz získá rezidenci v libovolném ČC ve světě a rovněž výstavu v ČC v New Yorku v době rezidence v ICSP. Došlo k podepsání smluv s hlavním mediálním partnerem Českou televizí a dalšími partnery časopisem Respekt, Art&antiques, Českým rozhlasem a webem Artmap. Došlo k podepsání smlouvy o spolupráci s Dopravním podnikem na outdoorové reklamě. Za pomoci partnera bylo instalováno plakátů na 25 rotund v centru Prahy na podporu kulturních akcí. OSTATNÍ AKTIVITY Společnosti JCH Správní rada se shodla na grafické podobě letošního ročníku s grafičkou Adélou Svobodovou. Ve spolupráci s PR vznikl model vizuální propagace formou kvízu otázek a odpovědí vázaných na jména laureátů CJCH. Byla vydána brožura prezentující CJCH, s níž jsou oslovováni další potenciální partneři. Webové stránky prošly renovací, byly rozšířeny o nové rubriky, postupně se překládají kompletně do angličtiny. Vznikla obrazová prezentace o historii SJCH pro akci Art Magnus a rovněž videoprezentace všech pěti finalistů. Proběhla filmová dokumentace akcí SJCH filmovou platformou pro současné umění Artyčok.

6 Ukázka propagační kampaně CJCH pro rok 2013: 6

7 7 B) Doprovodný program PROGRAM 555 MODUL STAVEBNICE Idea: Letošní ročník prezentací byl po všech stránkách nejvýraznější mobilní prezentací jednotlivých umělců v historii výtvarného umění u nás. Začleněním do probíhajících festivalů se dostává současné umění do roviny s daleko populárnějšími uměleckými výrazy, jakými jsou hudba nebo film. Podoba modulu Stavebnice, kterou projektoval jako ročníkovou práci student architektury VŠUP, je zajímavým příspěvkem do současných úvah o mobilní architektuře. Zapojeni škol, studentů a odloučených skupin vyjadřuje CJCH svou myšlenku umění pro každého. 555 se stava fenoménem současného dění, ke kterému se vyjadřují jak odborná, tak mainstremová média. Popis modulu Stavebnice: Konstrukce používala jako základ modulové a trubkové hliníkové lešení. Doplněna bannery, které byly potištěny grafikou CJCH a nabízely částečné zastřešení. Místa k sezení, osvětlení, ozvučení, hudební produkce., zajištění techniky (plazmová televize apod.). Realizace: Během tohoto roku bylo uskutečněno pět prezentací finalistů (Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Plzeň)) a jedna realizace doprovodného programu CJCH v Karlových Varech. I přes nepřízeň počasí (začátek povodní i extrémně vysoké teploty) proběhly všechny akce úspěšně. Město Termín Partner/ umístění Praha Rudolfinum / Alšovo nábř. Brno Sochy v ulicích / prostor u Domu umění Karlovy Vary MFF KV/ Vřídelní kolonáda Ostrava Colours of Ostrava / Nová Karolina České Budějovice věznice v ČB / náměstí Plzeň Plzeň 2015 / prostor u 3 galerií Vizualizace modulu Stavebnice: Na každou realizaci byla připravena ová pozvánka a skládací propagační brožura s programem

8 8 Vizualizace brožury: PRAHA Richard Nikl: Dva pavilony Před pražským Rudolfinem proběhla prezentace určená studentům středních a vysokých škol. Od 17 hodin se pak uskutečnila debata (kvůli vytrvalému dešti přesunutá na VŠUP) "Proč nerozumíme současnému umění?" za účasti Mileny Bartlové, Lenky Lindaurové, Jiřího Ptáčka, Tomáše Vaňka a Richarda Nikla. Debatu moderoval Mário Kubaš a přenášela ji na internet Česká televize. Poté proběhla v prudkém dešti prezentace Richarda Nikla a jeho hostů, následoval DJ set Johany Švarcové. BRNO Daniela Baráčková: Abys nenaletěl V Brně před Místodržitelským palácem probíhal od dopoledne program pro předškolní děti. Šlo o dílničku připravenou přímo Danielou Baráčkovou. Odpoledne se uskutečnila debata se zástupci kulturní i politické obce města Brna moderovaná Silvií Šeborovou na téma "Proč patří umění do veřejného prostoru?". Po celý den běžel v improvizovaném "nejmenším kině u nás" program tvořený filmy letošní finalistky. Od 19 hodin pak proběhla její prezentace pro širokou veřejnost. KARLOVY VARY 3.7. Český videoart V rámci mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl postaven na Vřídelní kolonádě modul Stavebnice a během celého dne probíhala prezentace českého videoartu.

9 Tematický výběr filmů představil archiv on-line videoportálu Artyčok.TV a galerie Tranzitdisplay. Proběhla debata na téma Jaký je současný český videoart? za účasti laureáta CJCH 2011 Marka Thera, umělkyně Slávy Sobotičové, teoretičky videoartu Terezie Nekvindové a Lenky Lindaurové. OSTRAVA Aleš Čermák: Právo na město Prezentace Aleše Čermáka proběhla v rámci ostravského Festivalu v ulicích a odehrála se formou debaty o sociální problematice regionu, jako je nezaměstnanost či integrace menšin. Do diskuse si finalista Aleš Čermák pozval jako hosty občanské a sociální aktivisty, zástupce romské komunity a odborníky z řad sociologů (Kumar Vishwanathan, Imrich Horváth, Lucie Mastná, Lukáš Matoška a Ondřej Lánský. Debatu doplnila hudební vystoupení dětí z ulice Přednádraží. ČESKÉ BUDĚJOVICE Dominik Lang: Procházení zdí Umělec Dominik Lang se rozhodl pro spojení prezentace a vlastní výstavy, jejíž vernisáž se uskutečnila v ten samý den a hodinu. Znamenalo to, že návštěvníci Langovi prezentace v rámci Stavebnice byli zároveň hosty vernisáže výstavy Procházení zdí, která se uskutečnila v nedalekém Domě umění. Stavebnice znovu změnila svou podobu podle návrhu samotného umělce a architektky Michaely Šťastné: tentokrát převzala zjednodušenou podobu výstavního prostoru Domu umění. Návštěvníky akce čekala také prohlídka výstavy se samotným umělcem, kurátorem výstavy Martinem Mazancem a ředitelem Domu umění Michalem Škodou. PLZEŇ Václav Magid: Kontradikce vrací úder. Transcendentální fraška ve dvanácti dějstvích Václav Magid představil základní metody své práce a zařadil je do širšího kontextu. Prezentace se odehrála na místě budoucí budovy galerie Západočeské galerie. Poslední letošní událost 555 pojednávala například o formálně logických aspektech marxistického výkladu sociálního konfliktu; o základech dodekafonické skladby s přihlédnutím k aktuální společenské situaci; o významu teorie barev pro výtvarnou tvorbu ve vztahu k institucionální kritice; o tom, proč je podzim tím nejhnusnějším ročním obdobím (vedle jara, zimy a léta); o nutnosti a nemožnosti pracovat v kteroukoli denní dobu; o komunismu a schizofrenii; o nudě edukace, despotismu spolupráce a zrádnosti vstřícných kroků; o místě umění ve vztahu k teorii, praxi a tomu třetímu, co by je mělo spojovat; o pocitu vznešena spočívajícím v zálibném pohledu na pohromu, jejíž jsme sami součástí; o nesnesitelné, leč nezbytné potřebě komunikace, kterou může zachránit jen vše prostupující ironie, a o dalších věcech samostatná prezentace SJCH Hradec Králové Pro střední školy Hradce Králové byla realizována prezentace historie a současnosti SJCH s vědomostním kvízem o výtvarném umění za účasti Lenky Lindaurové a Ondřeje Horáka. MÁŠ UMĚLECKÉ STŘEVO? - soutěž pro střední školy Popis: Do soutěže pro střední školy se v letošním ročníku přihlásilo v jeho krátké historii nejvíce soutěžních skupin ze škol celé ČR. Počet 30 skupin, které se účastní finále je maximem, které jsme zatím organizačně schopni zvládnout. Ve výsledku jde poprvé o stovky žáků a na tři desítky středních škol. Na soutěži se podílí významné české galerie Národní galerie, DOX, MeetFactory, Moravská galerie. 9

10 10 Finále: proběhlo v Moravské galerii v Brně-Místodržitelském paláci finále soutěže. Této akci předcházela předvýběrová setkání, která vybrala nejzajímavější projekty. Následovala instalace v barokním sále Místodržitelského paláce. Samotná finálová prezentace probíhala po celý den za výrazného zájmu studentů ze škol celé České republiky. Součástí dne byl také výtvarný workshop s počítačovými tablety a prohlídka výstavních prostor galerie. Porota odborníků (tvořená teoretiky, kurátory i umělci) vybrala jako nejzajímavější práci studentů střední školy z Jihlavy- Helenína. Vystavená díla měla veřejnost vidět až do konce května. Vítěz obdržel vybavení svojí školy výtvarnými tablety značky Wacom, studenti tří vítězných teamů dostali šek na nákup zboží značky Horsefeathers a předplatné časopisu Art&Antiques. (více info na Partneři: Poprvé se nám také podařilo oslovit a získat podporu soukromých subjektů a společností (Horsefeathers, Wacom), které finančně podpořily ceny pro studenty. V rámci spolupráce proběhli workshopy či speciální výtvarná soutěž na realizaci pásku značky Horsefeathers. Media, propagace: Spolupracujeme s uměleckými časopisy a médii (AA, Artalk). MUS? založilo svoje vlastní webové stránky ( a komunikuje též přes FB. Pro další ročník vzniká brožura s historií soutěže a aktuální nabídkou pro školy v příštím roce. Ročník 2013/14: V září 2013 došlo k distribuci informačních materiálů o novém ročníku do všech škol ČR. Materiál popisuje motiv letošní soutěže, který jsme nazvali Slovo je umění a je věnován výtvarnému umění s námětem písmene, slova, textu. Na základě úspěšné realizace finále soutěže dostali organizátoři nabídku zapojit se do přehlídky Grafického bienále, které se uskuteční příští rok v Brně. Vzniká harmonogram aktivit na příští rok, který počítá s realizací finále v Praze (pravděpodobně NG) a samostatné výstavy nejúspěšnějších děl v Brně (v rámci bienále v MG). WORKSHOPY v rámci MUS? Popis: Workshop spojený s výtvarnými tablety Wacom uvedli galerie DOX a NG. Podílel se na nich umělec Jiří Franta. Oba se setkaly s velkým zájmem. Počet účastníků byl omezen, přesto jsme jejich kapacitu museli navýšit. Nečekaně došlo také k prolnuti více generací zájemců: zatímco v Dox šlo o mladé studenty většinou uměleckých skol, NG navštívila také řada seniorů se zájmem o současné výtvarné postupy. Součástí programu byli komentované prohlídky aktuálních výstav, které se staly výchozím bodem pro další program. Úkoly, které autoři připravily pro zájemce kombinovaly autorsky - umělecký- přístup s možností naučit se nové techniky práce pomocí nejvyspělejší počítačové grafiky. V realizaci jsme se rozhodli pokračovat s partnery i v příštím roce. Místo Termín DOX Veletržní palác NG

11 11

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií.

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. áš š á Mas umelecke strevo? 2015/16 š Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 7. ročníku již tradiční studentské

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice www.umeleckestrevo.cz Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům

Více

Obsah. Máš umělecké střevo? 8. ročník Hranice Jsme mezinárodní Komiks Platforma MUS Historie. Máš umělecké střevo?

Obsah. Máš umělecké střevo? 8. ročník Hranice Jsme mezinárodní Komiks Platforma MUS Historie. Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? 8. ročník Hranice Jsme mezinárodní Komiks Platforma MUS Historie Obsah 3 7 11 12 19 23 Máš umělecké střevo? mezinárodní přehlídka studentských projektů www.umeleckestrevo.cz Máš umělecké

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Doprovodný program konference Forum 2000

Doprovodný program konference Forum 2000 5. 11. října 2018 Doprovodný program konference Forum 2000 Výzva pro zájemce o pořádání místních akcí v rámci Festivalu demokracie. #fedem Co je cílem Festivalu demokracie? Chceme naslouchat náladám ve

Více

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 prezentace Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 Provozovatel: Sdružení pro výběrovou kávu o.s. Petřvaldská 8 616 00 Brno email.: info@novasynteza.cz www.novasynteza.cz

Více

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu Street For Art 2010 3. ročník festivalu umění ve veřejném prostoru 13. 22. května 2010 Jižní Město, Praha Sídliště Umění Lidé Sousedé Procházka Piknik Večeře Prostor Cesty Koncerty Dočasné centrum umění/

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Představení projektu na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Obsah co znamená projekt Evropské hlavní město kultury přehled programu klíčové události časový harmonogram představení společnosti Plzeň

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013

Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013 Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013 Christian Ruben, Kolumbus objevuje břehy Ameriky, 1846, plátno, olej, 145 x 190 cm Vážená kolegyně,

Více

Malíř Vladimír Houdek nový laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Napsal uživatel čtk,ić Neděle, 02 Prosinec :17 -

Malíř Vladimír Houdek nový laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Napsal uživatel čtk,ić Neděle, 02 Prosinec :17 - Cenu Jindřicha Chalupeckého za rok 2012 získal Vladimír Houdek, jediný zástupce malby ve finále. Ve finále prestižní soutěže pro výtvarné umělce do 35 let se letos utkali čtyři jednotlivci a jedna autorská

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

8. Rokycanské bienále grafiky

8. Rokycanské bienále grafiky 8. Rokycanské bienále grafiky Datum konání: 22.9.2016 POŘADATELÉ Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, příspěvkové organizace Město Rokycany Agentura AM art, s.r.o.

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy.

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. 3km Nejdelší molo světa Proč tu jsme? Mladí návrháři nemají prostředky na uspořádání své vlastní přehlídky. I když tvoří úžasné věci, nikdo je zatím nezná. My jim

Více

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival Moravská Třebová 30. 6. 31. 8. 2012 Fotofestival FOTOFESTIVAL Moravská Třebová 2012 je přehlídkou umělecké fotografie, na které se představují

Více

Kongresové centrum TOP HOTEL Praha, Blažimská 1781/4, Praha 4 Chodov

Kongresové centrum TOP HOTEL Praha, Blažimská 1781/4, Praha 4 Chodov NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE POPAI DAY 2018 SOUTĚŽ POPAI AWARDS KONFERENCE POPAI FÓRUM SPOLEČENSKÝ VEČER slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěží POPAI AWARDS, Hvězda 3D

Více

SPOLEČNOST JINDŘICHA CHALUPECKÉHO. Výroční zpráva. Cena Jindřicha Chalupeckého 2014: Celoroční činnost

SPOLEČNOST JINDŘICHA CHALUPECKÉHO. Výroční zpráva. Cena Jindřicha Chalupeckého 2014: Celoroční činnost SPOLEČNOST JINDŘICHA CHALUPECKÉHO Výroční zpráva Cena Jindřicha Chalupeckého 2014: Celoroční činnost 1 OBSAH: 1. FINALISTÉ CENY JINDŘICHA CHALUPECKÉHO 2. SOUTĚŽ O OBJEKT CENY JINDŘICHA CHALUPECKÉHO 3.

Více

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014 Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Dotazníky k Noci divadel 2013 byly vytvořeny Annou Černou, absolventkou Katedry sociologie FF UK. Jejich

Více

Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013

Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013 Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013 Christian Ruben, Kolumbus objevuje břehy Ameriky, 1846, plátno, olej, 145 x 190 cm Vážená kolegyně,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

Vánoční hvězdy v Karlíně

Vánoční hvězdy v Karlíně Nabídka spolupráce 2014 Minulý rok se konal koncert Vánoční Hvězdy v Karlíně v Hudebním Divadle Karlín, na kterém vystoupily hvězdy jako J. Ledecký, L. Machálková, P. Vítek, J. Zelenková, R. Schwab, M.

Více

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava)

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Hospodářská komora České republika XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ (15. 16. května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Kontaktní osoba za HK ČR: Markéta Svobodová svobodova.marketa@komora.cz

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 21. 23. 8. 2015, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1936 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

SQUASH GOLF FITNESS RELAX REKLAMA PROPAGACE SCHNEIDER SUMMER GOLF CUP 2009. VevyNet open golf

SQUASH GOLF FITNESS RELAX REKLAMA PROPAGACE SCHNEIDER SUMMER GOLF CUP 2009. VevyNet open golf MICHAEL SCHNEIDER - SQUASH GOLF FITNESS RELAX REKLAMA PROPAGACE SCHNEIDER SUMMER GOLF CUP 2009 3. ročník VevyNet open golf Nabídka spoluúčasti 3. ročník tradičního setkání hráčů golfu, obchodních partnerů

Více

Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013

Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013 Informace o 4. ročníku soutěže pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? 2012/2013 Christian Ruben, Kolumbus objevuje břehy Ameriky, 1846, plátno, olej, 145 x 190 cm Vážená kolegyně,

Více

Místo: Zasedací místnost MAS Pošembeří, Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod

Místo: Zasedací místnost MAS Pošembeří, Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod Zápis z jednání PS Propagace Termín: 26. dubna 2012 ve 12 hodin Místo: Zasedací místnost MAS Pošembeří, Nám. Arnošta z Pardubic 56, Český Brod Přítomni: Jozef Jančo, Olga Špiková, Miloslav Oliva, Petra

Více

Přehled činnosti spolku Popular v roce Bardzo fajný večer 6. června

Přehled činnosti spolku Popular v roce Bardzo fajný večer 6. června Přehled činnosti spolku Popular v roce 2015 Spolek Popular vzniknul v červenci 2013, a zabývá se organizací kulturních projektů. Snaží se o prezentaci, popularizaci a šíření kultury, především ve středoevropském

Více

Monitoring mediálních výstupů

Monitoring mediálních výstupů Monitoring mediálních výstupů Fórum realitních, stavebních a investičních příležitostí na Plzeňsku FINPEX 2014 Monitorované období: 1. září 15. října 2014 Zpracovala: Mgr. Martina Kurfirstová, ImaginePR,

Více

OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ

OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ PLNĚNÍ PRO ZÁKLADNÍ ÚDAJE VEŘEJNÁ AKCE Mezinárodní závody

Více

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s.

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva 2016 Pod Hotelem Rudka 252 679 72 Kunštát IČO: 29193478 Kunštát PRO FUTURO o.p.s. www.kunstatprofuturo.cz 1 Společnost Kunštát PRO FUTURO o.p.s. působí v Rudce

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Nabídka dárcům projektu

Nabídka dárcům projektu Popis projektu Nabídka dárcům projektu Kulturní projekt e-moc-e je neziskovým občanským sdružením, jehož cílem je propagace nekomerčního umění v České republice a podpora umělců samotných. Na internetové

Více

Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše

Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše Před rokem jsem se čirou náhodou dostal na vernisáž Ceny sv. Lukáše a hned jsem věděl, že chci studovat na této škole a zúčastnit se této soutěže.

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

Více informací o České komoře architektů naleznete na webu:

Více informací o České komoře architektů naleznete na webu: ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ ČKA je samosprávným profesním sdružením s přeneseným výkonem státním správy, které bylo zřízeno zákonem č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání

Více

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI CENTRAL EUROPE pořádá soutěž POPAI STUDENT AWARD, která je zaměřena na podporu a rozvoj spolupráce se zástupci a studenty středních a vysokých odborných a uměleckých

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE 4. POHLED DO HISTORIE str. 3. 5. ČINNOST V ROCE 2011..str. 5. 6. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ Krása v srdci o.s. o.s. Krása

Více

ŽÁDOST O PODPORU AKCE/PROJEKTU

ŽÁDOST O PODPORU AKCE/PROJEKTU RK-16-2019-20, KRAJ VYROČípř. Na1 L Ill T KUJIP01F7A52 ŽÁDOST O PODPORU AKCE/PROJEKTU Název akce/projektu: Místo realizace akce/projektu: Termín realizace projektu: {od-do) Webové stránky akce/projektu:

Více

SPONZORSKÝ BALÍČEK ROK 2015 SEMINÁŘE

SPONZORSKÝ BALÍČEK ROK 2015 SEMINÁŘE SEMINÁŘE Semináře jsou pravidelné vzdělávací programy, které se konají každý třetí čtvrtek v měsíci v dopoledních hodinách a nabízí jedinečný pohled do problematiky a praxe šetrného stavebnictví v České

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie TISKOVÁ ZPRÁVA TISKOVÁ ZPRÁVA představí novou tvorbu Jiřího Sopka V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie Od 6. září 2007 bude v pražské Galerii Rudolfinum probíhat výstava zcela

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA pro Baroko očima dětí výstava českých památek v budově WHC UNESCO v Paříži 23. 30. 8. 2017 Budova ředitelství UNESCO, 7, Place de Fontenoy, Paříž, Francie www.hravyarchitekt.cz Základní

Více

Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018

Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018 Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018 POPIS PROJEKTU Mezinárodní rozhlasová soutěž mladých hudebníků, kterou od roku 1966 organizuje Český rozhlas, je určena mladým začínajícím interpretům

Více

Animánie rozdala ceny

Animánie rozdala ceny Tisková zpráva 20. listopadu 2016, Plzeň Animánie rozdala ceny Dvanáct cen a devět čestných uznání rozdala v sobotu večer porota festivalu Animánie. Přehlídka, která se zaměřuje na audiovizuální tvorbu

Více

KNIHOVNÍCI SOBĚ! 2. ROČNÍK, KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY,

KNIHOVNÍCI SOBĚ! 2. ROČNÍK, KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY, KNIHOVNÍCI SOBĚ! 2. ROČNÍK, KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY, 23.11.2016 PROGRAM Dopolední blok: 9:00 12:15 hodin 1. Zahájení semináře, představení hostů i domácích 2. Klub dětských knihoven Karlovarského

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

NABÍDKA MISS VÝCHODNÍ ČECHY 2008

NABÍDKA MISS VÝCHODNÍ ČECHY 2008 NABÍDKA MISS VÝCHODNÍ ČECHY 2008 Miss Pardubického kraje Miss Královéhradeckého kraje 21. - 24. srpna 2008 - Lázně Velichovky a Nová Amerika Golf Resort Galavečer Miss východní Čechy 3. října 2008 - Kongresové

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE PODMÍNKY ÚČASTI 7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE 4. 8. 12. 2013 KAFKŮV DŮM NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 O DESIGNSUPERMARKETU designsupermarket je mezinárodní festival současného

Více

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ Muzeum je svými expozicemi a aktuálními výstavami velmi vhodným místem setkávání,

Více

Z Á P I S z 5. jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury konané dne

Z Á P I S z 5. jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury konané dne Z Á P I S z 5. jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury konané dne 19. 2. 2019 Dne 19. 2. 2019 se uskutečnilo jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury zřízené Radou města Karlovy

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Občanské sdružení Ekofilm

Občanské sdružení Ekofilm Občanské sdružení Ekofilm OS EKOFILM PROJEKTY ROKU 2013 Občanské sdružení EKOFILM se i v roce 2013 snažilo naplňovat své stanovy. Pracovalo na projektech, které podporují vzdělávání za pomocí filmů. Uspořádalo

Více

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI:

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY 10. ROČNÍK 7. - 11. 12. 2016 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: 1. 9. 2016 I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 19. 21. 8. 2016, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1940 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

POPAI DAY / PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016

POPAI DAY / PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016 NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE POPAI DAY 2016 SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016 SPOLEČENSKÝ GALA VEČER 24.11.2016 / PRAHA POPAI CENTRAL EUROPE Daniela Krofiánová

Více

Základní informace k partnerským podmínkám oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR

Základní informace k partnerským podmínkám oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR Základní informace k partnerským podmínkám oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR Česká pobočka AFCEA se stala hlavním spoluorganizátorem oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR, které vyvrcholí v říjnu

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015. Nabídka partnerství

GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015. Nabídka partnerství GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015 Nabídka partnerství Využijte k propagaci služeb a produktů tu největší událost pro podnikatele, firmy, startupy a inovace v Česke republice a ve světě,

Více

Zpráva ze zahraniční cesty

Zpráva ze zahraniční cesty Zpráva ze zahraniční cesty Místo: Levoča (Slovensko) Termín: 20. 22. června 2006 Doprava: autobus / vlak Odjezd: 19. 6. 7.00 hod. Praha, ÚAN Florenc 19. 6. 15.40 hod. Poprad, aut. nádraží 19. 6. 16.10

Více

SENIOR CENTRUM ROKU 2012

SENIOR CENTRUM ROKU 2012 SENIOR CENTRUM ROKU 2012 NADAČNÍ FOND VESELÝ SENIOR SPOLEČNĚ S FIRMOU FOXMARTS A.S, PARTNERY A SPONZORY VYHLAŠUJE 1.ročník SOUTĚŽE SENIOR CENTRUM ROKU "nejlepší senior-zařízení v České republice" FENOMÉN

Více

Soutěž. Základní informace

Soutěž. Základní informace Soutěž 5 důvodů, proč se přihlásit do soutěže U příležitosti jubilejního pátého ročníku soutěže jsme pro Vás připravili přehled pěti základních důvodů, proč se vyplatí se soutěže zúčastnit jako soutěžící:

Více

Akce MYTHOLOGY Fight Night

Akce MYTHOLOGY Fight Night 1 Akce MYTHOLOGY Fight Night Připravili jsme choreografii a program, který jste na území České republiky zatím neměli možnost vidět. Spojení kulturního zážitku v podobě historické show a zápasů bojových

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Program kulturní spolupráce mezi Ministerstvem kultury České republiky a Ministerstvem kultury Chorvatské republiky na léta 2013, 2014 a 2015

Program kulturní spolupráce mezi Ministerstvem kultury České republiky a Ministerstvem kultury Chorvatské republiky na léta 2013, 2014 a 2015 Program kulturní spolupráce mezi Ministerstvem kultury České republiky a Ministerstvem kultury Chorvatské republiky na léta 2013, 2014 a 2015 V souladu s článkem 9 Dohody mezi vládou České republiky a

Více

Hejnické slavnosti 2014

Hejnické slavnosti 2014 Hejnické slavnosti 2014 5. 6. července 2014 Žádost o podporu a nabídka Sponzorského programu www.mestohejnice.cz Vážení, s dovolením se na vás obracíme ve věci podpory Hejnických slavností a nabídky sponzorského

Více

poslední aktualizace: Hlavní partner 120. výročí Lidových novin. Friday, May 24, 13

poslední aktualizace: Hlavní partner 120. výročí Lidových novin. Friday, May 24, 13 1893-2013 Hlavní partner 120. výročí Lidových novin poslední aktualizace:23. 5. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

Koncept Run-Up : www.run-up.cz

Koncept Run-Up : www.run-up.cz Run-Up 2013 Koncept Run-Up : Již od roku 2007 reklamní agentura ChrisFromParis pořádá úžasný závod v běhu Run-Up hned v několika městech po celé České Republice. Účastnící závodu zdolávají nejvyšší věže

Více

Práce s textem a získávání informací

Práce s textem a získávání informací Autor: Předmět/vzdělávací oblast: Tematická oblast: Téma: Mgr. Lenka Dvořáková Vzdělávání a komunikace v českém jazyce Práce s textem a získávání informací Porozumění publicistickému textu Ročník: 1. 4.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER 2017 Zpracovala: Jana Polívková, Česká centra Dne: 26.7.2018 1 Jsme partnery řady soutěží. Jejich vítězové, mladí umělci a vědci, mohou získat rezidenční stáž v jednom

Více

www.kinosvetozor.cz Nejznatelnější změnou pro diváky bude komfortní posezení v nových pohodlných kinosedačkách a špičkové technické vybavení sálů.

www.kinosvetozor.cz Nejznatelnější změnou pro diváky bude komfortní posezení v nových pohodlných kinosedačkách a špičkové technické vybavení sálů. Kino Světozor je dvousálové premiérové artkino v centru Prahy. V roce 2008 oslaví devadesáté výročí svého otevření. U této příležitosti projde na přelomu let 2007 a 2008 kompletní renovací. Nejznatelnější

Více

Plzeňská diplomatická simulace, o.s.

Plzeňská diplomatická simulace, o.s. Plzeňská diplomatická simulace, o.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTSKÉHO MODELU VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN 2013 Vážení přátelé PDS, právě začínáte číst Závěrečnou zprávu III. ročníku Studentského modelu Valného

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

LOOK BELLA 2010 Luxury event & Big fashion show

LOOK BELLA 2010 Luxury event & Big fashion show LOOK BELLA 2010 Luxury event & Big fashion show Soutěž plná krásných mladých dívek a mužů Na akcích vystupují populární osobnosti Finále soutěže se koná v luxusních prostorách hotelu v Praze Jedinečná

Více

NABÍDKA K ÚČASTI. www.invex.cz 6. 9. 10. 2008

NABÍDKA K ÚČASTI. www.invex.cz 6. 9. 10. 2008 Konference zaměřená na aktuální trendy a inovativní řešení v oblasti podnikových informačních systémů NABÍDKA K ÚČASTI 18. mezinárodní veletrh informačních a komunikačních řešení pro rozvoj podnikání 6.

Více

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM Brněnské výstaviště 7. 8. listopadu 2015 O AKCI Sport Life Run je kulturně sportovní akce, která je určená pro celé rodiny. Tato dvoudenní událost se uskuteční 7. 8. listopadu 2015 a její centrum bude

Více

NABÍDKA MOŽNOST STÁNKOVÉHO PROVOZU STÁNEK S S OBČERSTVENÍM V V PRŮBĚHU FESTIVALU MFDF JI.HLAVA

NABÍDKA MOŽNOST STÁNKOVÉHO PROVOZU STÁNEK S S OBČERSTVENÍM V V PRŮBĚHU FESTIVALU MFDF JI.HLAVA Mezinárodní festival dokumentárních filmů 24. 29. října 2019 NABÍDKA MOŽNOST STÁNKOVÉHO PROVOZOVAT PROVOZU STÁNEK S S OBČERSTVENÍM V V PRŮBĚHU FESTIVALU MFDF JI.HLAVA O FESTIVALU Mezinárodní festival dokumentárních

Více

poslední aktualizace: 14. 10. 1893-2013 Hlavní partner 120. výročí Lidových novin

poslední aktualizace: 14. 10. 1893-2013 Hlavní partner 120. výročí Lidových novin poslední aktualizace: 14. 10. 1893-2013 Hlavní partner 120. výročí Lidových novin Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších

Více

European Destinations of Excellence EDEN. Ing. Rostislav Hošek Odbor cestovního ruchu

European Destinations of Excellence EDEN. Ing. Rostislav Hošek Odbor cestovního ruchu European Destinations of Excellence EDEN Ing. Rostislav Hošek Odbor cestovního ruchu Ročník 2009/2010 Hlavní téma: Voda turistický cíl a) Zhodnocení potenciálu u vodních ploch a přírodních vodních zdrojů

Více

Hejnické slavnosti 2012

Hejnické slavnosti 2012 Hejnické slavnosti 2012 30. června - 1. července 2012 Žádost o podporu a nabídka Sponzorského programu www.mestohejnice.cz V Hejnicích 16. 1. 2012 Vážení, Hejnické slavnosti (dříve Hejnická pouť) se v

Více

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino...

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... 1/ NOV SVùTOZOR 2/ âím NOV... 3/ SVùTOZOR JE KINO... 4/ SVùTOZOR NENÍ JEN KINO... 5/ KINO SVùTOZOR JE I MÍSTO PRO VA I PREZENTACI 6/ CENÍK Hlavní

Více

Zápis z jednání kulturní komise ze dne 10. 6. 2015

Zápis z jednání kulturní komise ze dne 10. 6. 2015 Zápis z jednání kulturní komise ze dne 10. 6. 2015 Přítomni: Ing. Jan Roth, Ph.D. Nepřítomen: Bc. Tomáš Tvrdík (omluven) Mgr. Martin Drahovzal Zdeněk Hejduk Za OŠKS: Mgr. Petr Kesner Mgr. Pavel Kárník

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Den Jihomoravského kraje 5. června 2010 v Brně započaly oslavy desátého výročí obnovení krajské samosprávy v České republice tedy i Jihomoravského kraje. Oslavy

Více

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce První etapa projektu Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Průběh realizace říjen 2006 duben 2007 Realizátor

Více

Granty NČA na rok 2015 Přehled projektů

Granty NČA na rok 2015 Přehled projektů 1 Katalog lidové architektury O 208 000 50 000 9-0-0 20 000 Barrister and Principal, o.p.s., Brno 157 595 2 ERA 21 Ročník 2014 P 5 530 000 60 000 9-0-0 60 000 ERA Média s.r.o., Brno 5 470 000 časopis 3

Více

Hejnické slavnosti 2019

Hejnické slavnosti 2019 Hejnické slavnosti 2019 6. 7. července 2019 Žádost o podporu a nabídka Sponzorského programu www.mestohejnice.cz Vážení, s dovolením se na Vás obracíme ve věci podpory Hejnických slavností a nabídky sponzorského

Více

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400 Anotace:

Více

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER VELETRHY ABF, A.S. VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory

Více